Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Cresani izabrali svog direktora, Lošinjani minirali

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

vodovodKomunalno poduzeće Vodovod i čistoća Cres/Lošinj d.o.o. početak ove godine dočekalo je bez prvog čovjeka firme, odnosno od Trgovačkog suda u Rijeci zatraženo je da se dosadašnjem direktoru komunalca, ing. Linu Sinčiću, privremeno produži ugovor do izbora nove uprave, budući među pet pristiglih ponuda za mjesto dvočlane uprave komunalca, Skupština nije uspjela usuglasiti stavove te izbor nije učinjen, izvijestio je Novi list

Inače, dosadašnji je direktor Sinčić dao ostavku na to mjesto još krajem svibnja, a Skupština je prihvatila s odgodom provedbe do 31. prosinca, do kada se planiralo izabrati novu upravu.

Ovo je neočekivani epilog izbora nove uprave u otočnom komunalnom društvu gdje ni dosadašnja zapošljavanja ili njihovi pokušaji, nisu prolazili bez prijepora i odjeka u javnosti. Za bolje razumijevanje sadašnje situacije potrebno se vratiti unatrag.

Naime, Skupštinu komunalca, čiji su osnivači u jednakim omjerima gradovi Cres i Mali Lošinj, čine dva gradonačelnika, lošinjski Gari Cappelli i creski Kristijan Jurjako, koji odluke da bi bile usvojene moraju donijeti jednoglasno. Početkom prošle godine krenuli su razgovori da se nakon što je niz godina upravu činio jedan direktor, zbog izmjena zakona i potrebe pripreme razdvajanja komunalnog sektora od vodoopskrbnog, uvede dvočlana uprava, pri čemu bi jedan član pokrivao područje Cresa, a drugi Malog Lošinja. Prijedlog je više puta spominjan u javnosti, da bi 2. listopada 2011. članovi Skupštine (gradonačelnici), donijeli odluku o raspisivanju natječaja za izbor dva člana uprave, koji se planirao realizirati do kraja prošle godine, kada je dosadašnji direktor trebao prestati obnašati funkciju.

No, da sve ne ide po planu moglo se vidjeti po zaključenju natječaja, jer bilo je za očekivati da će gradonačelnici požuriti s razmatranjem ponuda i izborom, ali to nije učinjeno. Na sjednici Skupštine, održanoj u prvoj polovici prosinca, izbor nije učinjen.

Lošinjski preobrat

vodovodAktualni predsjednik Skupštine Kristijan Jurjako tada je za naš list kazao da pet ponuda, koliko ih je pristiglo na natječaj nisu ni otvarali, jer nisu došli do te točke dnevnog reda, te je tada podsjetio da Skupština nije ni morala raspisivati natječaj, već je članove uprave mogla imenovati, ali da su se upravo zbog transparentnosti i s ciljem da se izaberu najkvalitetniji među zainteresiranima, odlučili za javni natječaj. Kako sada doznajemo od Jurjaka, Skupština je održana 28. prosinca, ponude su otvorene, ali kaže, ne može nam reći imena zainteresiranih jer se u ovom slučaju radi o imenovanju, a ne zapošljavanju, što podliježe Zakonu o trgovačkim društvima. Pritom je rekao da je među pristiglim ponudama kao član Skupštine izabrao osobu u upravi za područje Grada Cresa, ali to nije učinjeno i za područje Grada Malog Lošinja, već je pročelnica Ružica Baumgarten, opunomoćena od gradonačelnika, prenijela stav Lošinja da se natječaj poništi, da se produlji ugovor dosadašnjem direktoru Sinčiću i da se zbog krize ne ide u izbor dvočlane uprave jer bi to značajno povećalo troškove komunalca.

Takav stav i argumentaciju susjednog Malog Lošinja, Jurjako smatra neozbiljnim, jer kaže, kriza sada nije ništa veća nego što je bila kada su upravo na prijedlog Lošinja donijeli odluku o uvođenju dvočlane uprave, uz to dogovor među gradonačelnicima je bio da niti jedna strana neće utjecati na drugu kod izbora člana uprave za svoje područje, već će u tome imati potpunu autonomiju. Što se to promijenilo u dva mjeseca otkako je donesena odluka o raspisivanju javnog natječaja za izbor dva člana uprave, Jurjaku nije jasno.

Poslušao vijećnike

Gradonačelnik Gari Cappelli, trenutno je na godišnjem odmoru, a u telefonskom razgovoru nam je rekao kako se njegov prijedlog o poništavanju natječaja i produljenju funkcije dosadašnjem direktoru temelji na dogovoru s gradskim vijećnicima. Naime, njih devet, iz redova HDZ-a, HSS-a i nezavisni, koji čine vladajuću koaliciju i koji su do sada uvijek podržavali njegove prijedloge, od proračuna nadalje, zatražili su zbog ekonomskih razloga da se ne uvodi dvočlana uprava, jer bi to poskupilo poslovanje. Procijenjeno je da bi se iz prihoda komunalca za dva člana uprave trebalo izdvajati 30 tisuća kuna brutto mjesečno za plaće, uz to dosadašnji direktor bi ostao zaposlen kao savjetnik, a sve to bi u vrijeme krize bile preveliko financijsko opterećenje, kaže Cappelli te dodaje da on jest bio za dvočlanu upravu posebno stoga što je sada omjer u udjelima firme 50:50, a čak 70 posto poslovanja odnosi se na lošinjski dio te da je smatrao da Lošinj mora imati direktora za svoje područje, ali da se u ovoj situaciji priklonio traženjima vijećnika.

Nedić:

Stop uhljebljavanju Predsjednik lošinjskog Gradskog vijeća i HDZ-a Anto Nedić, kao glavne razloge traženja poništenja natječaja navodi ekonomske, ali i dodaje da je Cres u ovom slučaju forsirao izbor jer ima svog kandidata »za uhljebljenje«, prvenstveno iz političkih razloga. Na našu opasku da se u javnosti mogu čuti komentari kako je Lošinj išao s prijedlogom o poništenju natječaja jer se unutar HDZ-a nisu uspjeli dogovoriti koga »uhljebiti«, odnosno tko će biti član uprave na lošinjskom području, Nedić tvrdi kako to nema veze i nije istina i da se jednom zauvijek treba prestati s »uhljebljenjima« u otočnom komunalnom poduzeću.

(Ira Cupać Marković)

Komentari: 

0 0 # ??kruha i igara 2012-01-06 13:51
A malo ste ih vi dragi HDZ-jovci uhljebili u Gradska poduzeća a sad ste jako pošteni. Jel vi mislite da je ovaj narod slijep ili možda glup. Koga vi farbate? Pa samo svoje babe još niste zaposlili u Vodovodu i Grad parkingu. I otkad je bitna sposobnost? Pa koliko se vidi jedino i samo podobnost (politička) je bitna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vodo instalater 2012-01-07 13:41
Drobiš bezveze. Svako malo neko piše kako hdz uhljebljuje svoje a kad pitaš a ko su ti uhljebljeni nema odgovora. A glede Vodovoda hadezenjare su sprječili da Jurjako uhljebi osobu koja se u taj posa razumije ko mara u krivi k. I šta bi u toj firmi radila dva direktora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-07 15:18
ma zašto su tražili dva direktora ako nisu htjeli uhljebiti. I što znači nema više uhljebljenja, da su svih zadovoljili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Curi na sve straneADZ 2012-01-07 16:28
Vodo instalater je očigledno već uhljebljen pa se boji da ne izleti sa svojeg mjesta ako se bude dizala prašina. Evo ti odgovora tko Milan Mužić je u Vodovod došao na mjesto savjetnika iako nikada nije ni saznao gdje mu je ured primao je plaću 13 000 Kn netto a sve po preporuci gradonačelnika kojem je ustupio svoje glasove na izborima.Na tako velike plaće je i porez velik pa se tu brzo nakupi nekoliko milijuna kuna na računima za vodu i komunalije graðana.
Situacija nije nimalo drugačija niti u samom gradu a ni u drugim gradskim poduzećima gdje se vrlo rijetko može pronaći kadar zaposlen po stručnosti a ne po stranačkoj pripadnosti HDZ-u.
Na isti način se sada pokušava izmisliti još nekoliko radnih mjesta ,ali su se posvaðali sami meðu sobom tko će što dobiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-07 21:45
crešani su imali jednog kandidata koji je ispunjavao uvjete, drugi se nisu ni javili a što je s lošinjskima, zašto se nitko nije javio od kvalitetnih i stručnih ljudi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ?njuška 2012-01-08 00:03
Zato što pametni ljudu ne troše vrijeme bez veze znajući da za takav posao moraš biti član partije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # - 2012-01-08 00:10
A tko je bio taj kandidat u Cresu i koje kvalifikacije je imao za taj posao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-08 11:39
što su to "crešani"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # štriga 2012-01-10 13:59
Mene ne zanima tko je bio kandidat iz Cresa ni koga su izabrali Cresani, nego kako je uopće bilo zamišljeno da se putem javnog natječaja za direktora imenuje jedan iz Cresa, a drugi iz Lošinja. Očito je da se u startu namjeravalo mućkati, jer što ako se natječaj javi osoba iz na pr. Varaždina ili Gospića koju se ne može proglasiti manje kvalificiranom od one za koju se radno mjesto i otvara. U natječaj se prema zakonu ne može kao uvjet navesti da je nastanjena ili roðena u Cresu (ili Lošinju), da je u rodu s ovim ili onim, i t.d. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dva bolji od jednogaČista električna voda 2012-01-10 18:44
Ja bi napisao nešto pametno,jer znam puno toga o toj firmi,ali pošto znam da će to odmah administrator skinuti neću vam napisati ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2012-01-10 19:02
Ajde Čista voda ne seri. Da administrator skida ne bi o ovome bilo ništa. A da nešto znaš i da znaš pametno pisat napisao bi :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zbunjoza 2012-01-10 19:36
Šta se tu ima puno znati nego da se Kapelija može smotati ko balavca. Ugovorom izmeðu gradova Maloga Lošinja i Cresa osnivački udjeli su pola-pola pa u zato u skupštini poduzeća Lošinj ima jednog i Cres jednog člana, konkretno dva gradonačelnika. Ali kad se gledaju prihodi poduzeća situacija je sasvim drugačija jer Lošinj daje cca 7o posto prihoda, a područje Cresa samo 30 posto. Pa se onda postavljaju dva pitanja. Prvo, čemu uopće dva direktora, a drugo zašto baš moraju biti iz Lošinja i Cresa kad najviše prihoda daje Lošinj. Nije mi jasno zašto je Kapeli pristao na to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ne seriČista električna voda 2012-01-11 10:58
Nije pristojno govoriti Ne seri.Ali ja sam više puta pisao na Volim Lošinj,i nešto manje od više puta administrator je skinuo moj komentar.On vidi tko piše pa cenzurira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator nije Big BrotherAdministrator 2012-01-11 11:13
Čista električna voda piše:
Citat:
Ali ja sam više puta pisao na Volim Lošinj, i nešto manje od više puta administrator je skinuo moj komentar.
Administrator uklanja samo komentare kojima se flagrantno krše temeljna pravila javnog komuniciranja navedena na ovom linku (www.volim-losinj.org/.../69).

Citat:
On vidi tko piše pa cenzurira.
Administrator može vidjeti samo tzv. IP broj pod kojim je komentar registriran kod dobavljača usluge spajanja na internet, a broj i lokaciju telefonskog priključka s kojega je komentar odaslan mogu saznati samo ovlaštene državne službe, a na temelju odobrenja suda. Dakle, administrator ne "cenzurira" prema tome TKO piše, već prema tome ŠTO piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # AdmČista električna voda 2012-01-11 18:05
Nije točno gospodine ili gospoðo administratore. Vi točno možete vidjeti s kojeg je broja poslan komentar,pa prema Vašoj procijeni dali Vam se sviða ili ne to puštate ili brišete.Ja sam više puta pisao komentare koji su bili istiniti pa mi je bilo čudno zašto ste to cenzurirali ili ti uklonili.Tako da ja bih mogao puno pisati ali Vama se to nebi sviðalo pa bi Vi to uklonili jer nije po Vašoj volji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ADMČista električna voda 2012-01-11 18:08
A uostalom Vi nesmijete kazati da znate i da vidite tko piše jer bi Vam u tom slučaju pao interes za ovakvo pisanje.Vi sada točno znate tko je Čista električna voda,i tko ovo piše,samo nesmijete reagirati,jer inače ode sve u propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za Čistu voduAdministrator 2012-01-11 18:53
Citat:
Nije točno gospodine ili gospoðo administratore.Vi točno možete vidjeti s kojeg je broja poslan komentar,
Točno je da admin. može točno vidjeti s kojeg je broja poslan komentar, ali kako je rečeno, može vidjeti samo IP broj, jedinstveni broj računala koji odaje poziciju računala s kojeg je poslan komentar i naziv internet providera. Taj broj ne odaje broj telefonskog priključka, a pogotovo ne osobu koja sjedi za tastaturom računala. Broj telefonskog priključka s kojeg je odaslan komentar mogu utvrditi Policija i tajne službe, ali i one samo na temelju sudskog naloga.

IP adresa računala s kojeg je poslana ova poruka je 83.131.33.13 iz čega se može saznati samo to da je veza ostvarena putem T-coma. Kad bih prekinuo vezu s internetom i ponovno je uspostavio, računalo bi dobilo drugi IP broj. Na koji način onda ovlaštene službe mogu otkriti s kojeg priključka je poslana neka poruka? Vrlo jednostavno: Moraju znati IP broj računala i točno vrijeme kad je poslana. Ta dva elementa im omogućuju da od internet providera na temelju sudskog naloga dobiju broj telefonskog priključka. Predlažem Čistoj vodi da si razbistri pojmove kvalitetnijim izvorima nego što su trećerazredni filmovi o hakerskim podvizima.

Ako pak želi saznati trenutni IP broj svoga računala može kliknuti ovdje (www.mojaipadresa.com/). Prekine li vezu s internetom pa je opet uspostavi i ponovno klikne, njegovo će računalo dobiti neki drugi IP broj.

Citat:
Vi sada točno znate tko je Čista električna voda,i tko ovo piše,samo nesmijete reagirati,jer inače ode sve u propast.
Na ovu tvrdnju se svatko tko ima makar i površno znanje o internetu može samo nasmijati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-11 19:43
a Lino je opet direktor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cirkus Cres 2012-01-11 19:58
Pa kad nije prošao njegov kandidat Jurjako je tražio da sud odredi privremenog direktora i sud je odredio Lina. Jurjako je gurao višu ekonomisticu iz creskog škvera i predsjednicu creskog SDP-a, a nije mu valjao ing. Salković dugogodišnji radnik Vodovoda s iskustvom na projektima u poduzeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-11 21:15
cirkus Cres, ti imas dobre informacije - tko su bili kandidati iz Losinja. Kazu da ih je bilo tri, koji su to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Frodo 2012-01-11 23:45
Cirkus Cres pojma nema, stvari su išle drugim tokom, samo je jedno jasno - HDZ je htio srušiti natječaj bez obzira što to može ugroziti radove u Lošinju, samo da ne doðe netko tko će pročačkati situaciju u >Vodovodu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sauron 2012-01-12 10:01
Frodo, a da li stoji to što Cirkus kaže da je Jurjako gurao predsjednicu koalicijskog partnera za direktora? Ako je to istina Cirkus ima pojma, a ti se samo izmotavaš da su stvari išle drugim tokom jer ne kažeš kojim tokom. Po meni je rušenje natječaja za dva direktora u Vodovodu sasma opravdano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Svi znajuČista električna voda 2012-01-12 12:21
Nije točno to što pišete gospodine ili gospoðo administratote. Kako cijeli grad zna i bruji da sam ja Čista električna voda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kojeko 2012-01-12 13:19
Pitaš *Kako cijeli grad zna i bruji da sam ja Čista električna voda.* To nije točno. Evo ja ne znam ko si ti. Pa kad se zna tko si ti zašto ne napišeš svoje ime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kojekakoČista električna voda 2012-01-12 17:42
Očito se Vi kojeko ne krećete u kafićima i prostorima gdje se kreće Lošinjska krema.Baš na tim mjestima su me ljudi prozivali da zašto ja pišem da administrator može znati tko piše na Volim Lošinj,a ja sam im odgovorio da kako oni znaju da ja pišem pod imanom ČISTA ELEKTRIČNA VODA,pa su zašutjeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # telepat 2012-01-12 18:11
Čista voda ti nisi sasvim čist. Admin ti je već objasnio što može znati iz komentara, a to je IP broj iz kojeg može vidjeti samo da je išla preko T-coma, VIP-a i t.d. Kad primiš email i pogledaš zaglavlje i ti možeš vidjeti IP broj te poruke, ali ne znaš jeli poslana s ovog ili onog telefonskog priključka. Mail možeš poslati iz knjižnice, s kompa nekog prijatelja, iz ureda i t.d.

Ako imaš IP adresu i vrijeme kada je osoba koristila tu IP adresu, onda osobu eventualno može identificirati policija i to samo uz suradnju tih "provajdera" (T-com, VIP,...) U slučaju da se radi o "provajderu" iz iste države u kojoj je policiji prijavljeno kršenje zakona, policija ima šanse naći osobu, ali to uključuje dosta posla i rada na svim stranama, a ne može ništa bez sudskog naloga. Ako se radi o "provajderu" preko granice, to je već diskutabilno (takve stvari idu preko Interpola). A ako osoba koristi ikakve tehnike za skrivanje, u trag joj je moguće ući samo teorijski, praktički su izuzetno malene šanse.

Znači, policija bi morala imati debelo-dobri razlog da makne prstom na prijavu, poput prijetnji, ozbiljnog uznemiravanja ili kakvog drugog kaznenog djela za počinitelja iz države, a nešto poput meðunarodne špijunaže, pronevjere, terorizma ili sl. za tražiti počinitelja preko granice.

Pa ako ti i dalje tvrdiš da admin Volim Lošinj zna tko piše komentare, onda to znači da on ima debele veze s policijom i Interpolom ili da ima neke nadnaravne sposobnosti. Možda i čita misli na daljinu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TelepatuČista električna voda 2012-01-12 20:00
Telepatu nisi u pravu,jer tako je mislio i cijeli svijet i svi najveći mozgovi svijeta .Oni su mislili da im se ne može ući u trag,tko piše i odakle piše,a demantirao ih je Asange,kada je objavio najveće tajne ovoga svijeta.
Adm nije Asange,ali on vrlo jednostavno i bez problema vidi tko piše i odakle,pa prema tome skida ili dopušta da ljudi pišu jer on vidi tko je napisao,a vi svi naivci pišite pod različitim nickom,ali Adm(Lošinjski Asange )vas vidi i prati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-01-12 20:20
Administrator prema komentarima postupa isključivo prema tome ŠTO u njima piše, jer u većini slučajeva ni ne zna niti može znati TKO piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Frodo 2012-01-12 20:32
Zanimljiva prijetnja - MI znamo tko ste, očigledno nekome ne odgovara da se IŠTA piše o ovoj temi, Čista voda ti si ubačeni protuobavještaj ac
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Frodo 2012-01-12 20:36
@Sauron - evo, nakon malo propitivanja, točno je što piše za Jurjaka, ali on je imao samo jednog prijavljenog kandidata, drugi iz Cresa nije predao potpunu dokumentaciju na natječaj. Znači te priče o tome da je HDZ spasio Vodovod su za malu djecu jer ne objašnjavaju zašto nije bio prihvatljiv ni jedan kandidat iz Lošinja zar me mora biti briga tko je direktor za Cres, mene zanima tko je direktor za Lošinj i zašto ga nema i zašto se priča da će stati investicije i da Priko neće biti gotov do sezone, samo zbog kadrovskih problema u HDZU
TO mi objasni, a ako sam dobro čuo ova iz Cresa vam ne odgovara jer bi doista moglo svašta izaći na vidjelo
Čekam odgovor i baš me briga da što administrator zna moj IP - može ga naštampat na majicu ili stavit na broš
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # aa 2012-01-12 21:01
Frodo je u pravu. Ovakvu hrpu gluposto o praćenju tko piše može napisati samo netko kome je jako stalo da se ne piše o temi Vodovoda i kadrovskih mućki. Čista voda jesi ti djelatnik Vodovoda ili član Gradskog vijeća?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # aa-uČista električna voda 2012-01-13 10:55
Ja sam pošteni graðanin ovoga Grada,i administrator koji vodi ovaj postal iz Zagreba zna tko sam jer vidi,ali nesmije kazati.Nemam veze sa JKP-om i sa Gradskim vijećem,ali nisam budala.Pogledaj si račun od JKP-a koji plaćaš,pa pokušaj objasniti sve one stavke koje tamo pišu,a moraš ih platiti.
Ja samo kažem da moramo paziti što pišemo jer "Lošinjski ADM"(Asange iz Zagreba)zna sve i prati što se piše i sprema,za "kad zatreba".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zlocesti Bambi 2012-01-13 11:45
Lošinjski Asange vidi mene iz Zagreba, ali vidim i ja njega iz Lošinja, pa sam ga i snimio. Evo ga na slici:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?riva 2012-01-19 04:53
Malo smo skrenuli s teme. Mene pak zanima obzirom na situaciju u komunalnom poduzeću tko će i kako isplaćivati GP Krk za radove u ulici Priko obzirom da imenovani prinudni upravitelj nema tih ovlasti. Dali će zbog toga kasniti radovi? Ako je neko bolj informiran o ovoj temi rado bi pročitali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ðabačista električna voda 2012-01-19 18:20
Koliko je meni poznato GP Krk ne izvodi radove.Možda je GP Krk "dobio" posao na natječaju,ali ga je dao svojim kooperantima.Pa ako se ne plati GP Krku,onda GP Krk neće platiti kooperante i nikome ništa.Pa neće to biti jedini poso koji je tako napravljen i realiziran.I zašto bi kasnili radovi kada će penale za kašnjenje prebiti sa onim kamatama od računa koji nije plaćen GP Krku.Pa jasno ko pasulj.Šta se čudiš kada znaš tko sve ovo vodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-19 21:53
čista električna voda prošetaj po rivi i pročitaj na kamionima i strojevima piše Gp Krk pa neznam gdje su to koperanti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ðabaluk 2012-01-20 10:00
Čista voda priča gluposti. Pa nije Grad i komunalno poduzeće ka neki Lošinjski graðevinski poduzetnici bez zaposlenih radnika a za njih rade koperanti bez da im se plati :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # fibre 2012-01-20 11:30
Meni je čudno da Novi List ne piše kako je na prijedlog Lošinja da se produlji ugovor dosadašnjem direktoru Sinčiću Jurjako postavio zahtjev Trgovačkom sudu da postavi prinudnog upravitelja, a da komedija bude veća, za prinudnog upravitelje predložio - šta mislite koga - Lina Sinčića :-) Zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano? I zašto imat direktora s redovnim ovlastima kad možeš imati prinudnog upravitelja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-20 13:36
Ako se produži ugovor nema otpremnine.A ovako se može i povećati plaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-20 20:58
toliko o tome da Jurajko sve to radi protiv Sinčića, bit će nešto drugo u pitanju.
jesu li se to Cresani dogovorili ili su se Lošinjani razišli u mišljenjima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-20 23:45
ovako.bilo je 5 ponuda.2 iz ML,2 iz CS i 1 Kastva. ML=gosp. Vodanović; gosp. Gazilj. CS= gosp. Salković, gða Medarić. pošto sam iz CS,kvalifikacij e gða Medarić viša ekonomistica; gosp. Salković dipl.ing. strojarstva. svi su imali potpune dokumentacije.g ða Medarić radi u creskom škveru i koalicijski partner na vlasti.gosp. Salković dugogodišnji tehnički rukovodioc u spomenutoj firmi i nije član niti jedne stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cresan 2012-01-21 15:29
ha ha, ma da ne bi prijatelju
dipl.ing. Salković - član Poglavarstva za vrijeme HDZ-ove vlasti kod barba Gaja.
isto tako - nije imao ovjerenu presliku diplome.
Dakle - za članove povjerenstva za izbor - ispada da je srednja stručna sprema.
I još HDZ-ov koalicijski partner, pa da vrati Gaja za SAVJETNIKA ???
Coss ti pensi che semo tutti mone?
A to da je tehnički rukovodioc - malo morgen, te stvari vodi Grašo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Frodo 2012-01-22 19:13
@Sauron - još ništa od odgovora?
Ili je Lino potreban da bi se još nekog uhljebilo?
Na ulici se priča o mladom kandidatu koji još nema dovoljno iskustva, ali ima potporu.
Doduše, toliko o Nediću i njegovom "neuhljebljivanju"
Ili imaš bolju ispriku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SDPKersin 2012-01-22 23:16
Ma ce va Cresu je zabrana nasa Orlecanka Medaric ona z veli ciconi ka je prijateljica do ministra Komadine . Pa će ako je va SDPu a ne va HDZu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pažljivo čitajtemic mic 2012-01-30 01:35
Dečki dobar večer,
Mogu vam kazati da su se upravo oko ove teme " do kosti" posvadili G.C. i S.J.( zagreb ), gdje su prevslali kandidata G.C.-a Vodanovica, Nedić je sve sa gospoðom B.R. srušio i Cresani su konačno morali odustati od drugog direktora. Što je krajnji cilj ...???? e , tu leži zeko !! Obzirom da Cres ima od 1993. sve koncentrirano u Cresu gospodin S.J. ( zaGREB ) odlučio je da je došlo vrijeme za kompletan premještaj cijele uprave u Lošinj, i to do izbora , gdje će to biti jaki adut na lokalnim izborima HDZ-u ali ne za G.C.-a jer je prekinuo sve " sveze " sa Zagrebom i Posavinom , i razmišlja o prelasku u PGS, obzirom da neće moći u HNS , jer nije uspio progurati Vodanovića , koji bi ga nagradu stavio da vodi listu. To vam je istina !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-30 10:34
To nije istina zato što G.Cappelli ide u IDS
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # www.volim-losinj.orgJozo poskok 2012-01-30 11:23
A da zovemo uskok ili egzorciste
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-01-30 13:41
serem se na sve političare koji imaju dvojno državljanstvo, a nije da ih u Zagrebu i na Lošinju nema
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # www.volim-losinj.orgHrvoje 2012-01-30 14:01
Dvojno državljdnstvo nosi mnogima pogodnoºti tu zaradjuju pare a troš i grade u svojoj prvoj državi meni se ne gade neka samo plate porez na lovu koju iznose iz nase domovine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Voda život značičista električna voda 2012-01-31 11:46
Ja nebi ništa komentirao,jer se još nezna tko koga.Pričalo se da će biti čistke u ZG pa bi sada bilo opasno komentirati,jer se sve vidi i sve se zna a voda teče i teče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mutne vodelaganini 2012-02-06 13:19
Zanimljiv članak o vodovodnim mućkama u današnjem Novom listu:

Naizgled banalan dokument – godišnji izvještaj o radu komunalnog poduzeća Vodovod d.o.o. poslovna je tajna i nedostupan je javnosti, a s tim da taj dokument nikako ne smije biti dostupan javnosti slaže se i Upravni sud. Priča je započela početkom prošle godine kada je volonter GONG-a iz Zadra, za potrebe redovnog godišnjeg istraživanja o transparentnost i rada tijela javne vlasti koje provodi ta udruga, zatražio izvještaj o radu Vodovoda za 2010. godinu. Odgovoreno mu je da takav izvještaj ne može dobiti budući da još nije izraðen niti ga je nadležno tijelo usvojilo. Nakon toga isti je volonter zatražio izvještaj o radu za 2009. godinu. Tom je zgodom njegov zahtjev odbijen uz obrazloženje da se radi o podatku koji je temeljem Zakona o zaštiti tajnosti podataka i Pravilniku o poslovnoj tajni zaštićen kao poslovna tajna Vodovoda.

Naknadni pravilnik
Zanimljivo je da je Pravilnik o poslovnoj tajni Vodovod donio 21. veljače 2011. godine, nakon što je zatražen izvještaj za 2010. godinu. Njime je poslovnom tajnom proglašeno praktično sve – podatci o poslovanju i radu, poslovnom rezultatima, financijskim pokazateljima, realizacijom kredita.

Uslijedila je žalba Agenciji za zaštitu osobnih podataka koja je žalbu odbila kao neosnovanu ustvrdivši da su na temelju Pravilnika o poslovnoj tajni Vodovoda, kojega je propisao sam Vodovod, traženi podatci poslovna tajna »u smislu tog Pravilnika«. Nakon toga je uslijedila žalba Upravnom sudu koji je zaključio da »nije povrijeðen zakon na štetu tužitelja«. Dakle, ništa sporno Upravni sud ne vidi u tome da komunalno poduzeće, koje nedvojbeno pruža javnu uslugu i koje je tijelo javne vlasti, od javnosti krije svoj godišnji izvještaj o radu. Upravni sud nije proveo ni test javnog interesa ni test razmjernosti što mu omogućavaju članci 16. i 38. Ustava nego je, dapače, zaključio da je prigovor tužitelja da je potrebno provesti test javnog interesa »u cijelosti neosnovan, budući da je Vodovod d.o.o. ispravno označio tražene podatke poslovnom tajnom«. Tako je odlučio vijeće Upravnog suda u sastavu Ana Berlengi Fellner, Ivica Kujundžići i Ljiljana Karlovčan Ðurović.

Pravni stručnjaci s kojima smo se konzultirati smatraju presudu Upravnog suda sramotnom i Hrvatskoj odmaže na mnoge načine, pa i u slučaju pregovaračkog Poglavlja 23 s Europskom unijom zbog kojeg je Hrvatska pod nadzorom Europske komisije.

Izvrdavanje zakona
Sud je morao procijeniti da li je tražena informacija od javnog interesa, a nikako ne samo zaključiti da je u redu to da je traženi izvještaj proglašen poslovnom tajnom. Ta presuda izvrdava zakon, njome se čini sve da se onemogući uvid i kontrola javnosti i stvara se leglo korupcije. Presuda je ujedno i opasan presedan jer bi po toj logici svako komunalno poduzeće u Hrvatskoj moglo praktično sve svoje podatke, uključujući i godišnje izvještaje o radu, proglasiti tajnim, a graðani se tome ne bi imali čime suprotstaviti. Situacija je tim paradoksalnija, upozoravaju pravni stručnjaci, jer privatne tvrtke koje su izlistane na burzi imaju obvezu urednog izvještavanja i podatci o njihovu poslovanju svima su dostupni, a komunalna poduzeća koja se financiraju iz lokalnih proračuna i računa koje im plaćaju graðani, takvu obvezu prema ovoj presudi nemaju. Valja primijetiti i da je presuda donesena 14. rujna 2011. godine, ali je trebalo više od četiri mjeseca da ju se otpravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-02-06 15:30
Da je bezbroj nepravilnosti u našem vodovodu i čistoći je već odavno svima jasno.Počevši od zapošljavanja po političkoj podobnosti,izmi šljanja radnih mjesta, do sklapanja štetnih poslovnih ugovora. Dovoljno je pogledati mjesečni račun za prosječno domaćinstvo pa odmah upada u oči da plaćamo jednu od naskupljih usluga u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-02-10 13:26
Za koga je sada izmišljeno ovo nepotrebno radno mjesto ,grad je raspisao natječaj za radno mjesto Viši stručni suradnik za održavanje poslovnog i stambenog prostora i praćenje programa komunalnih djelatnosti, dana 07. veljače 2012. g.

Paralelno s time grad je osnivač poduzeća Lošinj usluge koje je registrirano za djelatnosti :graðenje - izvoðenje pripremnih radova, zemljanih radova, radova na izradi graðevinskihi konstrukcija, graðevinsko - instalaterskih radova, graðevinsko - završnih radova, radova na ugradnji graðevnih proizvoda, ugradnja postrojenja i opreme
* - - te drugih radova radi podizanja nove graðevine, rekonstrukcije, adaptacije i održavanja uporabljive graðevine ili radi promjene stanja u prostoru
* - održavanje i upravljanje zgradama
* - upravljanje i održavanje sportskih objekata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-02-10 13:49
Super probni rok nek ndradi na prenamjeni doma na SUSKU? Ta radi se o GRADSKOJ IMOVINI.....,.- I TAKO JE STRUČNJAK ODLUČIO DA DOM NIJE ZA DRUGO NEGO ZA BIZNIS I MI ĆEMO USKORO RASPISATI NATJEČAJ......m a ne mogu vjerovat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rano mjesto 2012-02-10 13:57
Ne znam za koga je izmišljeno to radno mjesto, ali evo ko se za njega natječe (sa stranice Grada):

POZIV
NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI
( PISANO TESTIRANJE)

Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju mogu pristupiti 5 kandidata, i to:
1. Sandra Negovetić
2. Marija Satalić
3. Tamara Bogunović
4. Izidora Patekar Gashi
5. Marinko Gazilj
koji se na pisano testiranje trebaju odazvati dana 13. veljače 2012. godine u 10:00 sati u Grad Mali Lošinj, Riva lošinjskih kapetana 7.
Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.
Smatra se da je kandidat, koji se navedenog dana ne odazove do zakazanog termina za provedbu testiranja, bez obzira na razloge, povukao prijavu na natječaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pa..pionirka 2012-02-10 18:35
no dobro,mozda onda uspiju iznajmiti one neatraktivne gradske prostore;ivic,f eroelektro
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politički 2012-02-10 23:54
Nemojte tako, pa rekli su da više nema političkog uhljebljivanja.
Je'l tako drugovi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uhljebljenjeGazimir Čaćić 2012-02-11 10:26
Ni ovi lijevi "crveni" nisu bolji kad se radi o političkim uhljebljenima:

HNS traži mjesto savjetnika župana, no Vidoje Vujić ih je odbio, rekavši da zakon to ne predviða. »Vujić mora poštovati stav svoje stranke, ne bi se smio igrati sa strankom niti Skupštinom«, kažu u SDP-u

Jer HNS, stranka Gazimira Čaćića prijeti razvrgnućem koalicije ako se ne uhljebi njihov kadar:

Link Text (novilist.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politički 2012-02-25 18:25 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-02-29 04:51
koliko će pojeftiniti voda zbog manjeg pdv-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jarina 2012-02-29 09:13
Voda iz vranskog jezera , poručuje gradjanima da zbog povećanja PDV-A smatra da može , i želi spustiti cijenu. Kaže da je ima dovoljno na skladištu za više stotina godina. Isto tako kaže da nikad nije formirala cijenu. Smatra da bi direktnim dogovorom sa svojim potrošačima cijena bila već davno niža. Nadalje smatra da dileri vodom neopravdano dižu cijenu , vjerojatno zbog ekstra profita šefova dilerskng lanca u sprezi sa lokalnim politikantima , koji znajući za ovisnost gradjana ,žive na računu vode koji plaćaju gradjani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Gradonačelnica pod šljemom

  Dudek 26.05.2020 16:49
  Paranoja?
  Možda se uplašila da su Lešić i Mujagić (naravno, radi vlastitih interesa) obrlatili i ...
   
 • Korona kao lakmus papir

  gost 26.05.2020 15:24
  Trendseterica
  Ni bivši ministar Kuščević nije postupao legalno, ali sudeći prema bogatstvu koje je stekao ...
   
 • Politička nepismenost

  Čeh u japankama 26.05.2020 10:27
  Srbi, vratite se, sve vam je oprošteno!
  O tom preokretu kao božjoj kazni za bahate hrvatske turističke dionike i vlastodršce lijepo ...
   
 • Politička nepismenost

  Profesor Haračić 26.05.2020 10:06
  Poučak Andrina Maljevca, IDS
  Ovo si sročio prema tzv. Andrinovom poučku (IDS) u svezi pesticida za golf. Samo on je ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Profesor Haračić 26.05.2020 09:50
  Kome treba borova šuma?
  Trol zvan "hranitelj tuljana" svojim sasvim očekivano (ironično?) intorniranim komentarom u ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  gost 26.05.2020 08:44
  Tribina završila svađom
  Jedna grupa je to pokušavala sazivajući građane na javne tribine, ali gradska vlast pod ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  kmet 26.05.2020 07:41
  A vrati se!
  O tome je već više posjetitelja ostavljalo komentare ali uzalud. Na otoku ne postoje ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  7 od 9 26.05.2020 00:12
  Promjena stanja na terenu
  Lako za Ruse - njihove apetite smo već apsolvirali. Čikat su već dobili bez po muke. Prostor ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Nije bitno 25.05.2020 21:39
  Dostupna sugrađanima
  Toliko o dostupnosti sugrađanima...n ije dostupna ni da se javi na telefon,a pogotovo da ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  hranitelj tuljana 25.05.2020 21:21
  Ma...
  Pa dobro zar mora sve stati zbog par alepskih borova, štetne uvezene vrste ("alepski" u ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  gost 25.05.2020 20:09
  ! ! ! ! !
  Možda zbog naredne sjednice GV radi izrade i izmjena UPU-a za Ruse. Cirkus se nastavlja i s ...
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  Mentor 25.05.2020 19:37
  ?????
  pa kud baš sad?
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  Gost 25.05.2020 17:36
  Hvala ruskom spameru...
  ... što nas podsjeća na sinergiju u prostorno planskom kriminalu gradske vlasti.
   
 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  CharlesPaise 25.05.2020 15:57
  ООО СМДscreen-led.ru
  светодиодный экран аренда светодиодного экрана светодиодный экран купить светодиодный экран ...
   
 • Politička nepismenost

  Pokrovitelj guštera 25.05.2020 15:30
  Ministarstvo kvalitetnih osmijeha
  Većina ozbiljnih država ni nema zasebna ministarstva turizma niti turističke zajednice.
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Muflon 25.05.2020 13:40
  Tko to suflira gradonačelnici?
  Siguran sam da je provela savjetovanje sa zainteresiranom investitorskom javnosti. Koja joj ...
   
 • Gradonačelnica pod šljemom

  Profesor Haračić 25.05.2020 12:51
  Skinuta zaštita park šume Čikat?
  U najgore vrijeme pandemije korona virusa, kada smo sa strahom i na brzinu odlazili kupiti ...
   
 • Politička nepismenost

  Građanin 25.05.2020 10:52
  Ministarstvo kiselog osmjeha i gubljenja vremena
  Ovaj članak dokazuje da većina (75%) djelatnika u turističkim zajednicama ni prije korone ni ...
   
 • Politička nepismenost

  Ministrant 25.05.2020 08:42
  "Hrvatska diše turizam"
  Ministar turizma nije baš sretan sa mnom. Čini se da mu zagorčavam život u najnezgodnije ...
   
 • Politička nepismenost

  Gost 24.05.2020 21:42
  ###
  Total Croatia News je testirao kako revno hrvatske turističke zajednice, tih 319 ureda ...
   
 • Politička nepismenost

  ariel 24.05.2020 21:12
  sluga pokoran
  Dobila naputke iz Moskve pa naglo promijenila ploču.
   
 • Politička nepismenost

  LZ 24.05.2020 19:45
  Nakon izolacije Ferry free akcija
  Još nedavno se htjelo linčovati osumnjičene da krše samoizolaciju, a gradonačelnica zahtjevala ...
   
 • Politička nepismenost

  La La Land 24.05.2020 18:36
  being out of touch with reality
  Sjetimo se kakve mjere smo mi imali propisane dok smo kod nas imali dvoznamenkaste brojke ...
   
 • Politička nepismenost

  lako dokazivo 24.05.2020 18:01
  u laži su kratke noge
  Kamo sreće da je ovdje netko nešto slikao. U ovom članku nema originalnih fotografija ...
   
 • Politička nepismenost

  gost 24.05.2020 17:36
  Nije poluistina nego kompletna laž
  Kamo sreće da je to poluistina. Ovo je obična laž. Nikakvi novinari Newsweeka nisu pisali ove ...
   
 • Politička nepismenost

  Stayin Alive 24.05.2020 16:30
  Corona Party
  Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu ...
   
 • Politička nepismenost

  DDPD 24.05.2020 15:35
  +++
  i.imgur.com/J0E1zfP.jpg (http://i.imgur.com/J0E1zfP.jpg)
   
 • Politička nepismenost

  hranitelj tuljana 24.05.2020 13:25
  Želim živjeti
  Mali podsjetnik da Lošinjani ne žive od proračunskih sredstava dodjeljenih udrugama. Lošinjani ...
   
 • Politička nepismenost

  respirator 24.05.2020 11:41
  Veseli me ovo dodatno otvaranje granica i mislim da će to svakako pridonjeti stišavanju pandemije i da će svaki dan biti još manje novooboljelih
  Ministar Cappelli najavljuje kontrolirani turizam. To znači da će turisti iz država u kojima ...
   
 • Politička nepismenost

  Karcinom 24.05.2020 09:21
  "Netko će dobiti koronu, a netko je neće dobiti"
  Hoće li vijećnik Andrino Maljevac sada i u korist popuštanje mjera protiv korone poslati ...