Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Prodaje li EBRD svoj udio u Jadranki?

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

ebrdU posljednje tri godine EBRD je u hrvatski turizam uložio oko milijardu kuna - približno 140 milijuna eura, ali mali su izgledi da se opet upuste u sličnu avanturu, a čuje se da EBRD priprema teren i za prodaju svog 30-postotnog vlasničkog udjela u Jadranka hotelima iz Malog Lošinja, javlja Večernji list. 

Upućeni tvrde da će umjesto u Hrvatsku EBRD svoj kapital skrenuti u Crnu Goru - ulagački hit na Mediteranu. U zagrebačkom uredu EBRD-a suzdržali su se od objašnjenja nove ulagačke strategije u Hrvatskoj. Najavili su da u Hrvatsku žele u godini uložiti 250-300 milijuna eura, u posljednje vrijeme ušli su u Atlantic grupu, Geofoto i Eurocable, ali izvlače se iz lanca Jadranski luksuzni hoteli, gdje su vodeći partner hotelijeru Goranu Štroku.

U domaćim krugovima čuje se da EBRD priprema teren i za prodaju svog 30-postotnog vlasničkog udjela u Jadranka hotelima iz Malog Lošinja iako je tamošnji projekt tek na polovici puta. Uz pomoć EBRD-a Jadranka je preuredila hotele Aurora i Vespera na Lošinju i time postigla zapažen rezultat, a predsjednik uprave tvrtke Sanjin Šolić kaže da bi na početku studenog u Londonu trebao dobiti zeleno svjetlo i za preuređenje trećeg hotela, Punte, od rujna iduće godine.

- Program ide svojim tijekom i nema naznaka da će se EBRD povući prije isteka projekta - kazao je Sanjin Šolić.

Jadranka ulaže dalje

To bi trebalo biti najranije 2014. Jadranka d. d. prema ugovoru s EBRD-om ima pravo prvokupa svojih dionica, no neslužbeno doznajemo da EBRD već traži moguće partnere i za lošinjsku tvrtku. Razlog, nije lako naći kupca za hotelsku tvrtku u Hrvatskoj. U postupku prodaje deseci su uglavnom državnih hotelskih tvrtki, koje posluju na rubu isplativost, ali i renomiranih hotela koji bi u drugom okruženju bili profitabilni. Hrvatski fond za privatizaciju oglasio je ili će idućih dana objaviti prodaju 16 tvrtki u kojima država ima većinski ili znatan vlasnički udio.

- Uvjeren sam da će država na kraju nekome morati platiti da uđe u te tvrtke, a ne da očekuje još i zaradu - kaže Eduard Andrić, predsjednik ugostiteljskog sindikata, koji je zabrinut za približno tri tisuće radnih mjesta u tvrtkama s državnim udjelima.

- Ne iznenađuje me bijeg investitora jer je turizam u problemima. Nismo konkurentni, porezna je politika loša, visoke su obveze prema lokalnoj zajednici, previsoke su bruto plaće. Strah me je razdoblja koje je pred nama - kaže Eduard Andrić.

Predstavnici Banke žele ulagati i u manje projekte

Turističke vlasti aktualna zbivanja oko EBRD-a i turizma ne vide kao izlazak te banke iz Hrvatske, nego, uvjeravaju, slijedi upravo obrnut razvoj događaja.

- Na posljednjem sastanku predstavnici EBRD-a jasno su kazali kako su zainteresirani za ulazak u nove projekte. Naznačili su da namjeravaju proširivati spektar svojih investicija, s naglaskom upravo na turizam te su kazali da žele više ulaziti, ne samo u velike projekte, nego i u srednje te male. Uvjeren sam da će novi programi u hrvatskom turizmu i ta najava iz EBRD-a omogućiti novi investicijski ciklus - kazao je ministar turizma Damir Bajs, koji ne želi komentirati raspolaganje EBRD-a postojećim vlasničkim udjelima, jer je riječ o privatnim investicijama.

Cijeli članak

Komentari: 

0 0 # nebulozaSpice boy 2010-10-22 15:41
Zašto većinski vlasnik ide London pitati manjiskog vlasnika dozvolu za investiciju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # --dijoničar Mile 2010-10-22 16:09
A tko je uopće većinski vlasnik Jadranke? Zna li se to ili je poslovna tajna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Barba Vlado 2010-10-22 19:30
jer manjinski daje pare nebulozo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Spice boy 2010-10-22 21:15
A ja mislio da Jadranka hoteli dižu kredite kod banaka ? Oprosti Barba Vlado..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # barba Vlado 2010-10-22 22:11
''Predstavnici Europske banke za obnovu i razvitak i hotelske tvrtke Jadranka hoteli iz Malog Lošinja potpisali su jučer u prostorijama Zagrebačke burze ugovor o kapitalnom ulaganju. Time će EBRD financijski sudjelovati u projektu obnove i modernizacije hotela i vila u vlasništvu Jadranke. Na temelju tog ulaganja EBRD će steći oko 30 posto vlasničkog udjela. Ukupna vrijednost tog projekta je 80 milijuna eura, a EBRD će ga financirati sa 24,4 milijuna eura, dok će se ostatak financirati kreditima. Jadranka hoteli su do sada bili u stopostotnom vlasništvu Jadranke d.d. Tvrtka Jadranka hoteli upravlja portfeljom od 10 hotela i vila na otoku Mali Lošinj.''
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Spice boy 2010-10-22 23:50
Što to objašnjava?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # 25%+5% je više nego 25%+1 dionicaNebuloza 2010-10-23 19:33
Pitanje bahatom barba Vladi: Za obnovu Aurore Jadranka hoteli podigli su kod Erste banke kredit od 17 mil eura. Gdje je tu lova od manjskig vlasnika koji daje pare? Ne daje pare, nego Jadranka uzima kredite, ali odlučuje o svemu s 30% dionica. Doduše, to je puno više od 25%+1 dionica, pa je to valjda normalno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MenagmentKoma 2010-10-23 19:56
E ljudi, je ste culi ovu zadnju famoznu. Jadranka je zatvorila praonicu rublja jer se ne ispalti pa sada ce voziti ves na pranje u Zadar jer to je isplativije. Joj da mi je samo znati ciji rodjak ili netjak ima praonicu dolje pa mu je trebalo dati poso. Ma ovo drustvo mora propasti da ga jeb.s. :-? :sigh: :zzz :eek: :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MenagmentGuest 2010-10-23 20:19
Tko je do sada dobivao poslove i prao Šolićev novac preko graðevine i održavanja objekata Jadranke , sada će uzimati i proviziju od pranja prljavog veša, a u Jadranci ga ima da ga ne mogu oprati sve praonice od Zadra do Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zbunjoza 2010-10-23 20:42
Ne uzimaju robu od svoje trgovine, jer je valjda preskupa. Ne peru u svojoj praonici, jer je valjda preskupa.Vjeroj atno će im biti i knjigovodstvo preskupo. Gdje to vodi? Koja je strategija i čija....
Što rade većinski vlasnici, mali dioničari?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ajojstrateg 2010-10-23 23:07
Strategija je poznata! Zamuti stvari jer se u mutnom (mutnim poslovima) najbolje lovi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kom 2010-10-23 21:58
Mali dioničari su izgubljeni kao guske u magli , njihovim dionicama upravlja rukovodstvo postavljeno još za vrijeme Juge , koje je sebe odavno osiguralo , ali tko će caru reći da gol. Izvući će što mogu a oni koji nisu na vrijeme prodali dionice će se odjednom naći praznih ruku.Poslovanje Jadranke je trenutno preslika poslovanja vlade RH.Uzimati što više kredita i što više od toga "spasiti" dok ide.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JadrankaBajic 2010-10-24 07:48
Vidim ja da cu morati do Losinja, no momentalno jos nisam rijesio Podravku, HAC i prodaju INE. No doci cu ako me se pozove da malo pronjuskam po otoku sto se radi. :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koincidencija ili...Mladen Hanfa 2010-10-24 14:58
Bajiću, kad već spominješ Podravku, evo još jedne poveznice. EBRD sadašnji suvlasnik u Jadranci je bio i suvlasnik u Podravci.
Uzgred malo je nelogično da EBRD traži okolo kupce za svoje dionice a Jadranka ima pravo prvokupa (koliko to košta?), ili znaju da ova dvojca u ludilu ne mogu skupiti toliku lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-10-29 21:10
Psi laju ,karavane prolaze.Zadarsk a praonica rublja radi a Jadrankina koja je radila duže od te Zadarske je zatvorena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Av, avFlok 2010-10-29 22:16
Tu pomoći nema. I to je fascinantno. I na ovoj stranici je bilo puno priče o Jadranci i o privatizaciji. Sve ovo što se dešava u Podravci, INI i drugdje je dječija igra u odnosu na Jadranku ali njih nitko ne smije dirati.Jadranka je i dalje svjetli primjer privatizacije u nas. Bez obzira što je jasno da mali dioničari nisu većinski vlasnici pa ni sad kad je EBRD 30% vlasnik i dalje ostaje fama o malim dioničarima. A njih nitko i ništ ne pita. Koliko je love isparilo u Lošinjanci i NordAdriatici? U Novom listu se može čitati o "Vili mlaðahnog direktora LP", a ne piše se o susjednom zemljištu koje je poklonjeno Šoliću, i koje je ovaj skupo u tajnosti prodao. Ne piše se o apartmanizaciji Punte, bespravnim radovima u kampu Čikat i korištnenju bez naknade gradskog zemljišta u kampu. Na žalost to je Lošinj. Radio Lošinj i Novi list daju prostor nekakvim marginalicima ili pacijentima ( npr. HSLS) neka se ljudi zabavljaju s kostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cici mici 2010-10-29 23:00
A sto je to NordAdriatica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HieneHomer 2010-10-30 07:49
Banda je sve to i u Losinjskoj i u Jadranci, Da je pravne drzave sve bi im ja to oduzeo jer su stekli sve na osnovu polozaja. Lopovi treba za njih ponovo otvoriti Goli otok. :sad: :sad: :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kom 2010-10-30 11:49
Da ih pošalješ tamo ,prodali bi oni i goli otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kleveta 2010-10-30 19:34
NordAdriatiaca je firama u Italiji u kojoj je Jadranka imala 30% vlasništva i preko koje su "privatizacijsk i magovi" iz Jadranke izvlačili pare. Tim parama su spomenuti kupovali dionice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cici mici 2010-10-30 19:52
Znaci da su ovi koji su navedeni kao vlasnici s najvecim udjelom rive, esop, žeča i slicni kupili firmu sa opranim novcem iz te iste firme?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kleveta 2010-10-30 20:23
Ma ne. Sve su to poznate, renomirane i jake firme... Sve navedene firme ukupno nemaju zaposlenog nijednog radnika niti imaju ikakvih prihoda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cici mici 2010-10-30 20:43
Na cija su imena te firme? onda se cini da bi uskok, da zeli, lako mogao to rijesiti...ako mogu podravku sta ne bi jadranku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mojimir 2010-11-05 14:04
Evo cici-mici, ja malo proguglo, pa vidim da je firma rive d.o.o.koja ima 14 posto jadranke registrirana na adresi Malin 11, mozda ti znas tko tamo živi? I bavi se savjetovanjem u vezi s poslovanjem i ostalim upavljanjem Ja samo mogu pretpostaviti da se na toj adresi nalazi neki uspjesni strucnjak za poslovanje i ostalo upravljanje :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JADRANKAkiki 2010-11-05 20:18
da praonica rublj
nekim ljudima nije jasno da je ta praonica gigant
i da je od interesa cjelog otoka a ne samo jadranke
hoćemo turizam a gasimo jedinu profesionalnu praonicu rublja na otoku
gdje će se prati rublje od privatnih apartmana i restorana
zašto šuti turistička zajednica i big b. gari sve su to viši interesi pojedinaca
već danas gledamo kamion na kojem piše TURIST HOTEL ZADAR ispred hotela aurora zar nije žalostan prizor
zadrani se zapošljavaju a naši ljudi ostaju bez posla ode naš novac u zadar ,kad smo prodali praonicu prodajmo im i hotele
doći će i to jednog dana nažalost
zapitajmo se gdje će naša djeca raditi
zašto dozvoljavamo da se uništava ono što su stvarali naši djedovi i očevi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # znatiželjni 2010-11-05 21:10
Kiki, probaj to pitanje postaviti na Radio Jadranka, ili zovi ICM iz Novog Lista, pa vidi da li će to proći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kikiKIKI 2010-11-05 21:53
bi rado ali se boim da bi mogli slušati radio ZADAR na frek 92,8 MH
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JadrankaHimzo 2010-11-05 22:32
Ko vodi firmu nemože drukačije ni biti. Banda :sad: :sad: :sad: :sad: I Oni pričaju o nekakvom napretku otoka, ma mogu se svi skupa zajdno sa TZ pokriti ušima i šutiti , pa nisu graðani Lošinja budale da im se prodaju kojekakve priče
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kiki 2010-11-05 22:40
oni su obezbjedili svoju djecu i unućad a nas da oprostite ko jje...e
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jadankajozo 2010-11-06 09:19
nažalost naša mama jadranka je teško bolesna
neće joj pomoći ni injekcija iz londona
a mi njena djeca raselit ćemo se diljem
" ljepe naše" :cry: :cry: :zzz :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Radnik 2010-11-06 18:23
Sramota¨!, ono sto se stvaralo 60godina biti ce upropasteno radi necijih interesa ili nesposobnosti!
Glavno da se zapošljavaju nekakvi prodavaci magle iz Zg. i tamo otvaraju predstavništva. Dok naši dragi direktori šetaju sa zlatnim retriverim po cikatu u 8 ujutro radnim danom, a drugi uživa na terasi kod Prkacina. Radnici to sve vide!!! :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JADRANKAMIKI 2010-11-11 14:26
POTPUNI RASPAD SISTEMA
ZAHVALJUĆI POJEDINCIMA
AZNA SE KOI SU TO
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NapišiJeška 2010-11-11 16:10
Zašto Radnik i Miki ako već prozivaju nekoga ili neke ne napišu imena tih ljudi ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovor JeškiStrašljivac 2010-11-11 19:06
Strah je vrag. Moćni ljude vode Jadranku (dodouše u propast, ali ipak vode). O skandaloznoj privatizaciji nitko ne smije pisati, oni su zaštićni u svakom pogledu. Evo jednog, svima poznatog primjera. Novi List je na naslovnici razvalio "mlaðahnog direktora" Mužića, zato što je na poklonjenoj zemlji od grada napravio vilu, a parcele do nje su bile Šolićeva i Antolovićeva, koje nitko nije smio spomenuti. I njih je grad (Balija) poklonio u istom paketu, zadnjeg dana kad je to bilo zakonski moguće (kao i kod Tuðmana) .Za razliku od "mlaðahnog direktora" koji živi u vili, ovi su u tajnosti i za veliki novac (po 200.000 eura) prodali poklonjeno im zemljište. E sad bih ja morao napisati da npr. Šolić upropaštava firmu za svoj račun ili da šeta psa za vrijeme radnog vremene. Hoću k....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pasji životFloki 2010-11-11 19:48
Je li bolje biti Šolićev pas ili radnik Jadranke?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PasGizmo 2010-11-11 20:40
Bolje pas :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cucakvau vau 2010-11-11 21:45
Ne šeta on psa u radno vrijeme , to je bio Pero Pervan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Poroci tajni, vrline javneMikloš Jančo 2010-11-11 22:29
Ima i težih pitanja od toga tko šeta gazdinog pasa. Koga u nadzornom odboru Jadranke predstavlja Dražen Grubišić-Čabo? Tko je od vlasnika "Čabu" postavio u nadzorni odbor? A tko tek može objasniti činjenicu da je na zadnjoj skupštini Jadranke, kojoj su većinski vlasnici tisuće malih dioničara, bilo samo 24 osobe a koje su predstavljale 60% vlasnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko koga setacici mici 2010-11-11 22:35
Miklosu, nisi shvatio, ne seta pervan psa, nego je pero pervan taj pas kojeg Solic sece u radno vrijeme :D
A radnike predstavlja zeljko kovacic, kada nije zaposlen prodavanjem na standu :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Poziv sveznaSpice boy 2010-11-11 22:56
Javi se barba Vlado. Objasni nam...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pas?Radnik 2010-11-12 04:57
Pas je od Lekica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kad smo kod pasaKlempo 2010-11-12 14:03
A čiji je onaj mali pas s velikim ušima, crno bijeli na fleke?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pasti i ja 2010-11-12 14:06
A ja mislio da pitaš čiji je Pervan :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LutaliceŠinter 2010-11-12 17:29
Da vam objasnim , crni pas s dugim ušima je od Šoliča , zlatni retriver je od Lekica , a Pero Pervan je od obojice , tj on obojici visi iz dupeta .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CCCCCC 2010-11-12 17:43
Nisi u pravu Pervana je sad uzela pod svoje Anamarija Stopa ili ti ga banbusica.
Otkad je njen sin kupio stan od Pervana on isključivo izvodi radove za crkvu ( župni dvor u Valunu , dogradnja Betanije u Čunskom ) a valjda je Tarcizio davao pre malu proviziju . I tako Stoparica pola plati a Pero pola stana u proviziji vrati .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # križbogomoljka 2010-11-12 19:08
Vidi ti vidi Bambusicu??
Prvo je opelješila amerikane, pa onda Caritas, specijalnost časne sestre (terene) za usluge a sada i Pervana za stan ? Bravo ko, zna zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ŽenaKimono 2010-11-12 22:02
Dobro se ona namirila uz Crkvu i Caritas pomalo ona svojo djeci bogme osigurala stanove i poslove. Sposobna neka žena što je sve napravila od kada je došla demokracija u Hrvatsku. Za vrijeme stare ðilde nisam čuo za nikakvu Stoparicu ili ti od milja Bambusicu. Niti da je imala ikakve terene i stanove. Baš zanimljivo :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mom spice boyubarba vlado 2010-11-12 22:20
Vidim da me prozivate a nisam bidan uvik pri internetu!
Tek kada bura okrene na Sv. Martinu imam bolju vezu s internetom. Nisam ni ja očekivao sve ovo od moje djece, al ipak ne dirajte mi njih, na njih sam slab, jedini su me pratili u stopu.
Jedan mi se doduše malo umrtvio al je zato drugi živnija! Voli moj Šolić vlast, voli biti glavni. Velik je i lijep a ne baš previše pametan. A kaj se može, nisu svi za sve.
Ali brine me odnos s gradonačelnikom , ja sam se s Balijom dobro dogovarao, a ovoga naš Gari nikako da smisli. Pozove ga na svečanu sjednicu grada a ni stolicu mu ne ponudi, a kamo li svečanu ložu!
Al bit će bolje, siguran sam ja u to. Doðe sve na svoje dico moja. Javit ću se ja opet čim na buru okrene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # crkveni biznislebić 2010-11-12 22:31
Ma judi moji nema boljega biznisa od crkvenog biznisa. Nema računa, pedeveja i drugih poreza, ruka ruku mije, a na kraju bog sve prašta kad imaš veze s popi i časnami. A dotična gospoja nije baš svakog prevarila. Nije onoga ki nije snjom ima posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # barba vladiMaestral 2010-11-12 22:45
Hvala barba Vlado
ali mene ne zanima samo budućnost naše Jadranke, nego grada i šireg arhipelaga..... .pa nam dajte vašu viziju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # 1001 nocCeca plesačica 2010-11-12 23:13
A nije to bre Vlado tako meni je ovo leto Šolić na usta šapto da mu gradonačelnik jede iz ruke i da on ovde može sve .
I stvarno čovek može mene je primio bez papira u Jadranku. Došla u Lošinj ko plesačica a otišla ko [censored]ica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Spice boy 2010-11-13 15:12
Barba Vlado a kod koga su završile dionice iz Švicarske?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TurudicBajić 2011-09-13 21:58
Dragi moji prošlo je gotovo godinu dana od ovog članka a ja nisam dobio nikakve papire ili nešto što bi potkrijepilo vaše tvrdnje o mutnim poslovima Jadranke D.D
Stoga moram konstatirati da su to naklapanja i neistine .Zbog toga ću morati zatvoriti taj slučaj koj nisam ni otvorio.Osim toga moram vam reći da mi je ovo ljeto bilo predivno u hotelu Aurora i svakodnevno kartanje na Boriku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-13 23:35
Bajiću, pregledaj malo bolje ladice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 18:08
  Samoubojstvo
  A ja mislim da je Plenković HDZ spasio od propasti kamo ju je vodio Karamarko s premijerom ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  dr House 23.01.2020 17:16
  2020. godina eutanazije HDZa
  Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 14:07
  "Bez Jadranke nema Lošinja"
  Bez kolebanja na svoj otresit način kojim prikriva nesigurnost Ana je javno ustvrdila da ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Licemjer 23.01.2020 12:45
  ...
  Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana. Da može nešto kontrolirati, pobijedila ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Erazmo 23.01.2020 11:40
  Queen Ana
  Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 10:46
  Ucjena
  Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  KZ 23.01.2020 09:47
  Važnija je zabava nego sigurnost
  Adventski cirkus je koncesionar dobro odradio, a semafori na Zagazinjinama su sporedna ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  gost 23.01.2020 09:04
  Rusi više ne dolaze. Rusi su stigli.
  RUSKI OBRUČ OKO HRVATSKE: Kontroliraju plin, žele naftu, a upravo su dobili brojna polja i ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  gost 22.01.2020 16:53
  A je to koalicija
  A šta bi tek rekao na to što Anu i lošinjski HDZ na vlasti drži A je to koalicija HNS-IDS :lol ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  kr 22.01.2020 10:34
  Vreća bez dna
  Nema tu što da se krpa. To je vreća bez dna, a curi i na sve strane. Treba maknuti sve koji ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  Perestroy 22.01.2020 09:26
  Lošinjski stroj za pranje rub(a)lja
  Umjetnički, likovni prikaz objektivne stvarnosti. Nazovimo to Lošinjska perestrojka, u ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  Laundromat 21.01.2020 20:15
  $$$
  Dobro došli u lošinjsku praonicu, gdje sve vaše prljave stvari postaju čiste...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  dr Luigi 21.01.2020 19:25
  +++
  Najsmrtonosniji virus koji je poharao slavonska sela: H1DZ Preporuča se obavezno ...
   
 • Čikat kao vlastito dvorište investitora

  Licemjer 21.01.2020 18:26
  ...
  Ajme ne, Rusi peru novac na Lošinju pod okriljem investicija u ugostiteljstvo? Ma tko je ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Tovar 21.01.2020 18:20
  Izjava vjernosti
  Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Trpimir 21.01.2020 18:01
  !!!!!
  Nu ga, ministar specijalac otišo u Spanjolsku, tamošnju ministricu industrije, trgovine ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Riki 21.01.2020 17:33
  Dupelizac
  Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Kata Strofa 21.01.2020 16:12
  To sve treba zakrpati
  Mislim da na stranicu zakrpaj.to za prijavu komunalnih problema treba prijaviti gradonačelnicu ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Ptica trkačica 21.01.2020 14:44
  nije dugo trajalo
  Od sinoć jedna lampa na pješačkom semaforu opet ne radi. Nije trajalo ni mjesec dana.
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  PP 20.01.2020 20:38
  Ziheraš Gari
  Da ga neki novinar iznenada pita da li je za Plenkovića, Stira, Kovača, Brkića ili Penavu Gari ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  gost 20.01.2020 19:53
  Nesvrstani Gari
  Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  Mučko đubre 20.01.2020 14:03
  ....
  Ako zgrada sagrađena za vrijeme Titovog "zločinačkog režima" u kojoj je bila škola nazvana ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  zxc 20.01.2020 13:42
  Po kremaljskom priručniku?
  RUSI SU, DAKLE, PREUZELI AGROKOR danica.hr/.../ (https://danica.hr/rusi-su-potpuno-preuzeli-agrokor/) ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  robi k. 20.01.2020 11:51
  povijest je učiteljica života
  Za svoje zasluge u 2. svjetskom ratu Straulino je osim visokih vojnih odlikovanja dobio ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  NN 20.01.2020 11:39
  ,,,,,,
  nisam primjetio da se na ovom forumu netko baš divio bilo kojem masovnom ubojici ili ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  ježinac 20.01.2020 11:28
  hranitelj tuljana je u pravu
  Hranitelj tuljana je potpuno u pravu. Ja sam prodao stan, a lik je napravio ured za rad ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  B.N.Z.N. 20.01.2020 10:36
  Pervertirana normalnost
  Osoba koja se ovdje javlja pod blesavim nickom hranitelj tuljana ostavlja dojam kao da ima ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  Greta 20.01.2020 07:01
  .....
  Ovi neki imaju psihičke traume kao da su u ono doba zajedno sa bivšom predsjednicom živjeli ...
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  dr House 19.01.2020 22:23
  daj si nemoj tepati
  Već davno si prepoznat kao trol, a sada još dokazuješ i da si idiot.
   
 • Beživotni svjedoci jednog vremena

  hranitelj tuljana 19.01.2020 19:53
  ...
  Hvala. Puno mi znači što sam prepoznat kao potpuno drugačiji od vas ljubitelja masovnih ...