Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Komentari uz članke

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Posjetitelj stranice potpisan kao Sai Baba tvrdi da je administrator uklonio neke komentare koji se odnose na tijek, sadržaj i intenciju tribine Eko koordinacije pod nazivom "Zamke prostornog planiranja". Uredništvo stavlja na uvid sve objavljene komentare, pa ukoliko neki nedostaje pozivamo autore da ih ponovno objave.

Komentari uz članak "Tribina Eko koordinacije"


Komentira Plavi Cvijet on 2006-11-17 07:19:45
Jeli Cappeli rekao nešto o mogućem sukobu interesa i izjavi koju bi s tim u svezi dao? Jeli ga to netko pitao?

Komentira Kalimero on 2006-11-17 07:50:35
a) NIJE
b) NIJE

Komentira Dinko on 2006-11-17 15:06:13
Kad bi si neko dao truda i malo opširnije prenio događaje i teme u ta tri "po mnogo čemu zanimljiva sata" !

Komentira Administrator on 2006-11-17 10:00:17
Osvrt na tribinu je u izradi i čim stigne bit će objavljen.

neutralnost medija
Komentira somnabul on 2006-11-17 15:38:38
Je li Marta bila kao predstavnica medija, podržavateljica prostornog plana, uvrijeđena građanka ili u kojem drugom svojstvu?
Ako je imala pa pokupila diktafon, kao što piše, nije li to bilo malo neprofesionalno?
Ako je hvalila jadranku dd, koja joj istina daje plaću morala se je dobro napregnuti da zanemari da je ta ista provela ne samo apartmanizaciju u Velom, nego je pokazala i poslovni diletantizam prodajom apartmana stvarajući vlastitu nelojalnu konkurenciju.
Čime su gosti uvrijedili Lošinjane?
Čime su gosti uvrijedili Lošinjane?

Komentira Riki on 2006-11-17 15:49:08
Nisu dovoljno naglasili činjenicu da Lošinj nije devastiran. To što su hibernirali desetljećima i nije neka zasluga. Zasluga za izostanak devastiranja može se pripisati tek kada postoji prilika za to, a ona se ukazuje tek sada. Zahvaljujući mlakoj i nesposobnoj bivšoj vlasti, koja se niti ne trudi odglumiti opoziciju i neinventivno se sakrila u mišju rupu, nije ni bilo prilike da ekološki upropaste otok.
Sadašnja vlast barem je agilna i puna planova, pa im se može i desiti da za.... i zato ih treba paziti što rade.

Cura sa zadatkom
Komentira Kalimero on 2006-11-17 16:38:09

Mislim da je Marta Fazlić odradila zadaću svojih poslodavaca i stala u obranu predloženog PPU. Kojim će Jadranka doo dobiti zeleno svjetlo za haračenje Čikatom i Sunčanom uvalom. Pa će sagraditi par hotela a onda ih rasprodati kao apartmane što je napravila u Punti Velog lošinja.

Komentira Gost on 2006-11-17 17:22:41
Našla se Fazlička uvređenom što su o Lošinju na tribini govorili ljudi iz susjedstva iz Istre i Krka, a ne smeta joj što su Master plan kojim se hvališe za Lošinjane radili Španjolci.

Komentira Plavi Cvijet on 2006-11-17 17:44:23
Lako za Martu. Za nju bar znamo tko ju plaća. Ali na čijem je platnom spisku Cappelli? Uskoro ćemo i to saznati.

Komentira Gost on 2006-11-17 18:38:43
Da,saznaćemo. Ali za Martu već znamo kome se prodala i prevarila svoje slušatelje za potpunu i točnu informaciju

Komentira Gost on 2006-11-17 19:46:54
Zar nije gdin Bruno Poropat diplomirani inžinjer arheologije, a ne arhitekture?

Komentira ole on 2006-11-17 22:31:51
Što reći o diskusiji gospođe Fazlić-frižimenule, nadmašila je samu sebe, sposobna novinarka, vjerojatno ćemo je gledati na HRT-u Kao dobar domaćin, turistički djelatnik, prezentatorica Lošinja , « domaća» sa tradicionalnim smislom za turizam, nije se najbolje iskazala u gostoprimstvu. Valjda je unosnije ulizati se gradonačelniku i njegovoj sviti, nego saslušati i postaviti konkretnija pitanja, kao djelatnica u javnim glasilima, za mjesto i dobrobit običnih građana, a ne podilaziti kojekakvom građevinskom polusvijetu .- ( možda se boji da ne dobije po prstima ili se bori za koju parcelu u građevinskoj zoni).Takvima kao što je Frižimenula, bolje je da se drže pisanja nove kuharice.

Kreativno novinarstvo
Komentira Ghost on 2006-11-18 09:14:38

U jednome se slažem sa gospodinom koji kaže da je gospođa Fazlić sposobna novinarka i da zaslužuje raditi za HRT, možda kao dostojna zamjena notornoj Hloverki sa dva prezimena.

Gospođa Fazlić je svojim istupom na tribini lošinjskih ekologa pokazala da je pripadnik škole KREATIVNOG NOVINARSTVA koja uči da kad nema vijesti novinar je treba PROIZVESTI. Baš to je gospođa Fazlić učinila. Ničim izazvana održala je lokal-šovinistički politički govor, izvrijeđala goste i ne sačekavši odgovor pograbila svoj diktafon i poput furije izjurila iz dvorane.

Ne slušam radio, ali vjerujem da je o tom događaju (kojeg je sama proizvela) slavodobitno izvijestila slušateljstvo.

Međutim, dogodilo joj se ono što je svojedobno osramotilo Večernji list kad je čitateljima prezentirao vijest da je američki ministar, čini mi se trgovine, sletio u dubrovačku zračnu luku te da je dočekan sa svim počastima, a istina je bila da mu se avion srušio pri slijetanju.

Kreativno novinarstvo ima svoju cijenu. Dobro se prodaje onima za čiji interes kreira vijesti, ali ga publika ne kupuje

ima još
Komentira sami on 2006-11-18 11:26:18

Marta Fazlić – po mami iz Stivana na otoku Cresu otočanka a po tati iz Rovinjskog sela istranka. Rođena je u Rijeci 1964. godine sa prebivalištem u Malom Lošinju od rođenja.
Osnovnu školu kao najbolja učenica generacije završila je u Malom Lošinju. Kao učenica osnovne škole nagrađivana je svojim radovima na čakavskom otočnom dijalektu. Srednju školu završila je prva dva razreda u Malom Lošinju u sklopu kojih je sudjelovala u radu srednjoškolske uspješne dramske grupe. Druga dva razreda i maturu završila je u Rovinju u kojem je uz školovanje bila aktivni član amaterskog kazališta. Maturirala je 1983. godine. Filozofski fakultet – jednopredmetni studiji sociologije i zvanje profesora stekla je diplomom 1988. godine. Zaposlila se u poduzeću Jadranka d.d.. radila je i 6 mjeseci u službi gradske uprave te se potom vratila u Jadranku d.d. gdje je radila na poslovima marketinga, poslovne tajnice, propagande i danas radi kao direktor i glavni urednik – spiker i voditelj i po potrebi i montažer emisija kao i marketing na maloj lokalnoj postaji koja se trudi opstati kakao bi informirala svoje građane. Sudjelovala je u radu „Managment plana razvoja Cresko – Lošinjskog otočja“. Godine 1992. poduzeće Jadranka d.d. njenom zaslugom dobiva priznanje Ministarstva zaštite okoliša RH te Chartu Rabuzianu društva za kvalitetu življenja. Početkom rada u poduzeću Jadranka d.d. afirmira više godina sponzorstvo navedenog poduzeća u namirnicama za stručne osobe koje su markirale bjeloglave supove. Na promidžbenom materijalu od recikliranog do foto vijesti promiče prirodno bogatstvo otočja – biljno i životinjsko. U svrhu promocije otočne tradicije izdaje knjigu noninih recepata koja je do sada imala dva izdanja.
Od 1996. radi na Radiju Mali Lošinj – Radio Jadranka. tolerantnošću kroz programsku osnovu promiče dobrobit otočnog života. Godine 2002. Hrvatska udruga radija i novina nagrađuje njezin radijski projekt „Rastu djeca raste i priroda“ kao Eko Event – najbolju akciju godine. Godine 2003. Hrvatska udruga radija i novina nagrađuje Martu Fazlić najprestižnijom nagradom za radijska dostignuća „Zlatni mikrofon“ . Radijska postaja zaslugom svih djelatnika koji su radili i rade na istoj uz njeno glavno uredničko vodstvo prepuna je zahvalnica za suradnju i rad. Spomenuti ćemo i projekt „Mićih gardelina“ koji radio ostvaruje, te od niza priznanja za radio postaju npr. Priznanje RH Ministartva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Marti Fazlić za dostignuća u projektu Volim svoju obitelj – priznanje dodijeljeno 2004. godine od strane potpredsjednice vlade i ministice Jadranke Kosor. Frižimenulu nećemo ni spominjati kao i niz drugih pozitivnih koraka za ovo njeno otočje.
Sa navedene tribine nakon što je izrekla svoje pitanje nije odmah na pustila skup već je saslušala između ostalih i gradonačelnika i goste te još pojedine izlagače.
Ove stranice postoje da bi i laži mogle egzistirati. Pa tko voli neka izvoli.

povrijedila im taštinu
Komentira Armagedon on 2006-11-18 11:44:59

Podržavam Ima još!

Mislim, na kraju krajeva, potičemo pluralizam, želimo čuti mišljenja svih građana, (mislim da je to i cilj foruma i ovakvih tribina), no, moderatori i ostali sudionici foruma i tribina trebali bi se naučiti poštovati tuđa mišljenja pa čak i ako se i ne podudaraju s njihovim. Bitna je ikonstruktirvna rasprava, kako bismo doprinjeli okruženju u kojem živimo. Možda je pre malo pozitivne konstruktivnost, a previše interesa u pojedinim temama, pa upravo iz tog razloga i ne odgovara suprotno mišljenje.
Eto toliko od mene, više ne želim komentirati ispucavanja povrijeđenih taština...

Ispucavanje povrijeđenih taština? Makar šta!
Komentira Ghost on 2006-11-18 11:56:17

A čija bi to taština mogla biti povrijeđena kad se zamjera novinaru što PROIZVODI vijest umjesto da o njoj IZVJEŠĆUJE? A ako je bitna konstruktivna rasprava kako kaže Armagedon, izvjestiteljica je trebala ostati na tribini i u njenom konstruktivnom dijelu.

Komentira Kamele - on 2006-11-18 11:59:55
Još ne komentiram, samo čitam ....

taština
Komentira armagedon on 2006-11-18 12:04:41

Hej!
slusao sam jucer kroniku u 15 sati i bilo je full korektno izvješćeno, btw. zar ona nije ravnopravni član našeg društva - mislim - građanka koja ima pravo postavljati pitanja i iznositi svoja mišljenja ili novinar ne smije misliti svojom glavom dok je građanin jer tada mu se na nos nabijaju gluposti...
Nemate li pametnija posla, recimo, pomesti pred svojim vratima....

Komentira gad on 2006-11-18 12:13:55
Marta, tko je tražio tvoj životopis? I čemu to?

Komentira Ghost on 2006-11-18 12:39:41
Armagedon, novinar MORA misliti svojom glavom, ali kad postavi pitanje treba sačekati odgovor. Ovaj to nije učinio, pa se može reći da je zapravo dao izjavu. Što nije u opisu posla novinara. Nisam slušao kroniku, ali izvješće je moglo biti korektno (ako je bilo) samo za dio tribine kojem je nazočila.

A o nabijanju gluposti na nos već je rečeno: Novinarka se obrušila na goste i domaćine tribine optužbom da "pametuju" Lošinjanima koji su, usput da kažem, tako pametni da su izradu Master plana povjerili Španjolcima. Nismo baš svi spremni prihvatiti takvu glupost pod mudrost. Pritom ne smatram da je glupo posao povjeriti strancima, nego je glupo kititi se tudjim perjem, a domaće ljude optuživati da podcjenjuju Lošinjane.

Istina je da je Lošinj ostao očuvan od devastacije, ali to se dogodilo po inverziji one narodne mudrosti, pa se može reći \"Tko ne radi taj ni ne griješi\". Devastacije nije bilo zato što se nije radilo i gradilo, pa sada valja paziti da nam se za deset godina netko ne pokuša opravdati onom \"Tko radi taj i griješi\" nakon što pokupi profit od bezdušne devastacije i upropaštavanja Bogom danog prostora i prirode.

Komentira Lik on 2006-11-18 12:45:24
Armagedon je pored ostalog napiso "potičemo pluralizam, želimo čuti mišljenja svih građana, (mislim da je to i cilj foruma i ovakvih tribina)" što stoji i svako će se složiti. Ali pitam jeli M.Fazlić tamo bila kao novinarka ili kao građanka? Ili kao djelatnica Jadranke? To je pitanje

Komentira Dosta mi je on 2006-11-18 13:56:33
Ljudi, pustite M.Fazlič na miru ona tu nije važna. Obavila je "posao" i otišla, a bolje da se raspravlja o prostornom planu. Od mušice ne vidite slona

Komentira PlaviCvijet on 2006-11-18 21:57:54
Upravo tako: vratimo se prostornom planu. Možda je ona i namjerno po nečijem nalogu izazvala incident da bi pisali o njoj, a ne o prostornom planu. Vratimo se temi: za koga radi Cappelli?

Komentira Ghost on 2006-11-19 10:07:10
Mislim da Cappelli, kao i svi mi, radi za sebe i da po logici stvari nastoji raditi tako da dobije još jedan mandat. Sam njegov dolazak na tribinu koju su neki pokušali prikazati zlonamjernom, saboterskom i uvredljivom te njegova spremnost na učešće u sučeljavanju stavova i slušanje tuđih argumenta pokazuje da je svjestan činjenice da mu "posao" ovisi o biračima. Osobno, za sada nemam razloga sumnjičiti ga za bilo što osim za neuobičajenu otvorenost prema javnosti

iracionalnosti, zamke i mistifikacije
Komentira ines on 2006-11-19 10:11:47

Sto nam daje pravo na mišljenje, znanje?Mjesto gdje smo se slučajno rodili, a onda i odrasli?To što smo bili najbolji učenici u svojoj generaciji, pa k tome još u osnovnoj školi? ili diploma? Na kojem kolegiju u ovoj zemlji se uči aktivističko djelovanje u afirmaciji prava ljudi, zdravoj hrani, alternativnim tehnologijama?No dobro, ipak ostah zatečena tolikom vjerom u ljubav domaćeg čovjeka prema svom otoku, gradu, moru, prirodi...sve namirnice koje su dostupne u ovom ekološkom raju su iz "konzuma" sa zemljim porjekla, (pogledajte sami) npr. Ukrajina. Unificirana i jadna ugostiteljska ponuda, velika većina apartmana izvan svake kategorije...ljudi imaju pravo biti ponosni na sve što žele pa i na svoj turizam...ali ovo što smo čuliod Marte, nekih vjećnika je perspektiva žabe iz bunara koja niti ni ne zna za veliku baru, a tek more...

Sumnjičenje je zdravo
Komentira lilit on 2006-11-19 10:34:20

Jasno da svakoga tko ima moć da odlučuje u naše ime treba sumnjičiti i promatrati pod povećalom. Zar vjerovati Cappelliju zbog njegove slatkorječivosti i preuljuđenog nasupa tipa Ivić Pašalić?
To da je došao na tribinu to je plus. Da je držao preduge i populističke govore na forumu građana (makar mu oni i pljeskali), to je nepristojno. Da je govorio samo JA pa JA i nijednom nije rekao MI, što bi bilo logično za nositelja stranačke liste i čovjeka čija vlast ovisi o tankoj niti suradnje sa koalicijskim partnerom, takav je ego trip zabrinjavajući.
Sumnjičenje političara je najvažnija preventivna mjera u političkoj higijeni stanovništva, pa treba sumnjičiti i Cappellija. Treba čovjeku pomoći.

Komentira Ghost on 2006-11-19 11:30:20
Lilit, priznajem, mojem komentaru nedostaje dodatak. Zato ponavljam "Osobno, za sada nemam razloga sumnjičiti ga za bilo što osim za neuobičajenu otvorenost prema javnosti" i dodajem, "...ali pratit ću njegov rad bez predrasuda i s razumnim skepticizmom".

Komentira blefer on 2006-11-19 13:34:07
Ja mislim da je Kapeli obični blefer koji igra kako neki malo jači otočni igrači u sjeni sviraju. Kapelijeva retorika tako je slatka da bi taj tip trebao biti pisac govora predsjednika (kao u serijama o američkim predsjednicima). Super je kako na svakom skupu on uvijek ispriča upravo ono što svi (ili većina) žele čuti. Kako je Plavi Cvijet rekao "Ali na čijem je platnom spisku Cappelli? Uskoro ćemo i to saznati."
"Gradonačelnik je podijelio zabrinutost sa ostalim sudionicima tribine zbog velikog broja zona turističkih naselja T2 koje otvaraju mogućnost apartmanizacije" - pa tko je bio glavni koordinator prilikom izrade plana? sigurno moja baba, kad kapeli nije mogao svoju zabrinutost izraziti planerima pa da se već u planu te zone reguliraju, smanje... A sad kad se netko pobuni, napiše primjedbu i sl. on će naravno moći reći građevinskoj ekipi "nisam mogao, znate ljudi su se bunili" ili ako ga oni stisnu malo jače onda će nama moći reći "kako nije on ništa mogao jer su ga stisnuli građevinari".
Pa zatim "zaštićeni krajolik Punta Križe i zaštićeni rezervat dupina, za koji su gradonačelnik i dio građana izrazili bojazan da će spriječiti ne samo razvoj, nego i opstanak stanovništva na tom prostoru." - pa što nam se taj naš gradonačelnik nije potrudio raspitati što bi taj prostor, zaštićen i očuvan mogao donijeti otoku!? Što nije organizaro javne skupove u kojima bi i mi, građani, mogli rastjerati svoje strahove. Jel zvao neke državne strukture ili ove naše Plave svjetove koji bi mogli nama običnim smrtnicima a i njemu (zabrinutom) objasniti što će biti i/ili kako bi moglo biti? Ili je naš Kapeli opet samo pričao. Ja sam srećom bio na nekim otocima u toplim morima u kojima gospodarstvo cvjeta upravo zbog takvih rezervata. I zato sam ja recimo za, a ono što me više zabrinjava je Kapeli i njegova ekipa!
Pa onda kamenolom - najbolje je da lijepo ostavimo nek "država" ili ti "viša instanca" rješi naše prljave probleme a Kapeli i njegovo poglavarstvo će za sve to uvijek moći reći da su "oni htjeli ali drugi nisu dali".
Ljudi moji, meni je stvarno već dosta blefera i blefiranja. A naš mi se Kapeli čini kao jedan od vodećih...

Komentira Katamaran on 2006-11-19 14:33:40
Bleferu, predstavnica Plavog svijeta je pojasnila da zaštita ne znači zabranu i da dupine imamo u akvatoriju zato što ih ni do sada nismo ugrožavali i da na tome treba samo ustrajati.

Naravno, zaštita dupina sada smeta onima koji bi od uvale sv. Martin napravili luku za velike linijske brodove

Komentira confused on 2006-11-19 16:44:09
Da, Cappelli mulja li mulja. Pa još se usudi prozivati udruge, jer ne uspijevaju zaštititi sva problematična mjesta - kao da oni imaju cijelu mašineriju, proračun, zaposlene i mogućnost koordinacije sa državnom upravom, a ne on!
Usudi se prozivati ih za potpisana mišljenja ministarstva, kao da ih on nije morao imati još u davno ranije procesu planiranja. "Podijelio zabrinutost sa prisutnima"! Lijepog li eufemizma za muljanje i prazne političke govorancije kojima nastoji ugoditi svakome.
Kako je ono pisalo ispred zgrade Grada? Podsjetite me molim.

Komentira PlaviCvijet on 2006-11-19 17:39:34
Najmanji je problem ako je cappeli slatkorječiv poput doktora s dva prezimena. Pa jednom davno bili su u istoj stranci i navodno vrlo politički bliski. Kad je jedan drugi doktor preuzeo stranku Cappeli je shvatio da je bolje biti na strani većine. Ali bit je u utjeaju lobija, a ne politike. Jer političari samo odrađuju ono što im kapital nalaže. Do kraja javne rasprave će napokon postati bjelodano tko stoji iza svega.

Administratori svaka vam čast
Komentira Sai Baba on 2006-11-20 00:17:24

Pobrisali ste sve komentare na temu "Marte Fazlić" od nas koji smo je branili , BRAVO!!!! ( Fale moja dva posta i komentari na njih)

Ostavili ste samo komentare ,koje ste vjerovatno pisali sami !!

Bravo x100 !

Bolje da ukinete komentare na tekstove , ili ih jednostavno preimenujte u "komentari administratora i njihovih prijatelja"
Pa da možete bez ometanja izvana hvaliti svoje tekstove.
Re: Administratori svaka vam čast

Komentira Administrator on 2006-11-20 10:04:18
Ni jedan komentar uz ovaj članak nije izbrisan.

Ukoliko ne vidite sve komentare krivnja može biti na web pregledniku koji koristite, pa ako koristite MS Internet Explorer, pokušajte sa Firefox-om ili Operom.

Uostalom, komentare možete ponovno poslati, a ako želite, putem mail-forme na opciji KONTAKT u meniju možete poslati tekst za objavu na početnoj stranici kao zaseban članak.

Puna anonimnost Vam je zajamčena, a postići ćete je ako u mail-formu na mjesto za e-mail adresu upisete nepostojeću adresu, na primjer Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Bravo Sai Baba
Komentira žalac on 2006-11-20 23:36:26

Dobro si primjetio. Svuda komentari administratora i njihovih prijatelja!!!
Re: Bravo Sai Baba

Komentira Administrator on 2006-11-21 07:07:14
Administrator će sabrati sve komentare posjetitelja o temi osvrt na tribinu "Zamke prostornih planova" i objaviti u zasebnom članku. Administrator ne očekuje niti će zahtijevati ispriku, no dokazat će da posjetitelj potpisan kao Sai Baba iznosi neutemeljenu optužbu.

Komentari uz članak "Udruge imaju pravo davati primjedbe i prijedloge"


HAHAHAHAHAHAHA
Komentira Real on 2006-11-18 12:46:10

Kako se svi odmah hvataju za pogreške... Mislim da je sve ovo čista zavist zato jer gospođa Marta svoj posao uvijek odradi najbolje moguće, a jedan propust, (koj po meni ni nije propust;komentirati ću ga kasnije)
stvara toliku buku. Svi ste vi kao objektivni ha ? Pa zašto se onda tako subjektivno izražavate o ovoj temi ? Sigurno ste vi jako zaposleni kad nađete vremena za pisanje ovoliko gluposti po netu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i novinari mogu sagledati stvar kroz svoju prizmu, molim vas da ne komentirate tuđi subjektivizam ako ni vi niste objektivni. Teško je biti tako utjecajan u ovom našem SELU a da nekom ne staneš na žulj. Mislim da gospođa Marta najsavršenije odrađuje svoj posao i istinski mi je uzor kako biti pošten i uporan u svome poslu.
O vama se sigurno nikada neće pisati na netu jer nitko ne zna ni tko ste, vi ste potpuni anonimci, ne ističete se i pomirite se s time da je vaš život običan i po ničemu nečete ostati zapamčeni!

odgovor Realu
Komentira gost on 2006-11-18 12:54:37

A kakve veze to ima sa ovom temom

Komentira P.S. on 2006-11-18 13:26:47
Tu se ne radi o anonimcima jer u suštini svismo mi anonimci dali se potpisali ili ne .Bit je u tome da neki se prodaju za par riječi, a neki stoje iza svojih teorija ali nažalost nemaju potrebe da se dokažu jer i sami znaju kolko vrijede.Bit te male Fazličke je ta da je ona jedno razmaženo dijete koje ako ne dobije svoju lutku mlati ,plače i na kraju bježi.Poštovati svih oko sebe to je bit,a pogotovo starije osobe bili oni uličari ili inženjeri.Poštovanje i kultura izražaja. Dobijete što sami tražite.

zgf
Komentira Sai Baba on 2006-11-18 13:41:04

Bez obzira na goste i temu ,osvrnuo bih se na njihovu retoriku.
Rečenice tipa:"Ništa niste učinili......... uglavnom je sve loše i pogrešno učinjeno ..... nemate nikakav plan....."

Uglavnom odašiljali su poruku "svi ste glupi(200 godina unatrag) ,samo smo mi pametni,ali ipak imate sreću da smo mi sada ovdje pa ćemo vas izvesti na pravi put"

Naravno da je takva retorika u određenom trenutku izazvala nelagodu ljudi u publici ,a pogotovo onih koji su nekada i sami sudjelovali u takvim projektima.

Da bi čovjek ono što u trenutku misli javno izgovorio (prije drugih),potrebno je i "malo" hrabrosti ...... ,a upravo to je učinila Marta Fazlić.

Ustala se i rekla "mudracima" : "Nije istina da nitko nije razmišljao i planirao, pa samo u master-plan je bilo uključeno oko 50 ljudi ,planiralo se prije planirat će se i poslije...."

Mislim da u ovom slučaju uopće nije bitno koji su planovi bolji ,pametniji.... itd .
Nego žena se ustala i javno rekla da ju vrijeđa takva omalovažavalačka retorika , uz odobravanje iz žamora u publici,zadržala se još oko pol sata , poslušala nastavak na njen komentar i nakon toga je otišla.

Ona ovdje (po meni) nije reagirala kao novinar ,već kao osoba koja se osobno osjetila povrijeđenom ,a kako čitam u komentarima (nisam slušao) novinarski je korektno izvjestila u toj Kronici dana.


Bravo Marta!!


P.S.
mogla je i ona šutiti, čekati da dođe kući ,pa svoju frustraciju(s tribine) ispucavati bijesnim komentarima na raznim forumima, ali nije!

Komentira gost on 2006-11-18 14:06:14
Sai Baba, ti mora da si bio na nekoj drugoj tribini jer ja nisam čuo rečenice koje ti navodiš a sve vrjeme sam sjedio u sali
Onaj žamor i uzvike pravili su ljudi koji su (moj dojam) dogovorno došli da ometaju tribinu jer ne trpe kritike. Ali zahvaljujući Kapeliju i voditeljstvu tribine sve je na kraju proteklo dobro.

A ta žena je tu bila po zadatku. I nije se zadržala još pol sata.

Komentira Niko on 2006-11-18 14:16:57
A ko je tu ženu ovlastio da govori za sve lošinjane?? Jeli ona pravila taj Master Plan pa da se osjeti uvređenom? A tamo na tribini niko nije vređao osim nje što je uvredila goste. Bavite se nečim pametnijim a ne njom koja je to radila za plaću

Komentira Sai Baba on 2006-11-18 14:26:17
Da u pravu si bio sam na Tibetu

Nisam navodio točne rečenice jer nisam diktafon , a nisam ni zapisivao transkripte , nego govorim o stavu gostiju i osobe koju je to povrijedilo,pa im je to rekla u lice.

Što se tiče tih pola sata i to je(moje subjektivno)od oka ,a ne vjerujem da si ti štopao vrijeme, jer si (fol) znao da će ti taj podatak trebati kasnije za forum.

Peace!


Komentira gost on 2006-11-18 14:31:31
I tebi peace Sai Baba. Ovo razvlačenje M.F. i njenog istupa ne vodi ničemu i samo odvlači pozornost od bitnoga: što će nam donijeti novi Prostorni plan? Ne tvrdim da joj je to bila namjera, ali MF je umalo skrenula tribinu na krivi put i dobro je da je otišla. Nakon toga sve je bilo Ok, skoro Peace and Love

Komentira P.S. on 2006-11-18 15:13:43
Bravo "gost" mislim da je to bio njen pravi posao,skretanje pozornosti od prave teme i agitiranje.

Retorika gostiju
Komentira Bojana Genov on 2006-11-18 15:59:59

Kao jedna od suorganizatorica i moderatorica skupa odgovaram na sljedeće navode:

„Rečenice tipa:"Ništa niste učinili......... uglavnom je sve loše i pogrešno učinjeno ..... nemate nikakav plan....."
Uglavnom odašiljali su poruku "svi ste glupi(200 godina unatrag) ,samo smo mi pametni,ali ipak imate sreću da smo mi sada ovdje pa ćemo vas izvesti na pravi put"

Tribina je imala naziv ZAMKE PROSTORNIH PLANOVA. Iz samog je naziva vidljivo da se radi o planiranju i planovima općenito, a u najavi putem medija tako je i istaknuto. Pored toga smo najavili mogućnost postavljanja pitanja o konkretnim rješenjima prijedloga prostornog plana Grada Malog Lošinja.

U izlaganjima Poropata i Franolića isticani su primjeri ostalih sredina, a gosti su korektno i naveli koja je od pojava vezana uz koju sredinu. Cilj tih izlaganja je bio da se prikaže kako određena prostorna rješenja, koja naizgled izgledaju obećavajuća i ekonomski isplativa, nose zamke za lokalno stanovništvo, u vidu dvije vrste posljedica: štete za okoliš, dakle za buduće generacije, i štete za ekonomski opstanak i probitak stanovništva, onog koji živi na određenom lokalitetu u sadašnjem trenutku. Upravo zbog toga je bilo primjera golf igrališta (za koje znamo da ima strastvenih zagovaratelja i kod nas), davanja koncesija, prepuštanja i prodaje zemljišta, apartmanizacije itd. Poslovica kaže da samo budala uči iz vlastitog iskustva, pa se nama koji smo skup organizirali učinilo prikladnim, a možda i potrebnim, to iskustvo učiniti suvišnim, k tome svima nama pružiti priliku da na jednom otvorenom forumu razgovaramo o onome što nas čini zabrinutim.

Niti Poropat niti Franolić nisu niti u jednom trenutku sve do kraja tribine govorili o KONKRETNIM prostornim rješenjima na Lošinju, jer nisu dobili niti jedan konkretan upit, sve do upita o kanalizacijskom ispustu na Unijama, što je bilo posve na kraju, pa ne vidim niti kako su tuđim primjerima mogli uvrijediti nas koji ovdje živimo.

Što je točno izazvalo uvrijeđenost bilo kojeg prisutnog pojedinca ili pojedinke, ne mogu dokučiti. Smatram da niti jedna izjava gostiju nije bila uvredljiva za lokalno stanovništvo, dapače da su višekratno ponovili kako je upravo svaki lokalni stanovnik taj zbog koga se plan radi, a ne investitori i „investitori“ kojima je cilj brzo bogaćenje.

Ne ulazeći u istup radijske novinarke, za koju inače mogu izreći samo riječi pohvale i zahvale za suradnju, otvorenost prema građanima i toleranciju prema različitim mišljenjima, smatram da je šteta što javnost nije imala prilike saslušati cijeli tijek tribine.

Meni se čini da je, bez obzira na to što nemamo svi isto mišljenje o kamenolomu, žičari na Osorščići ili marini u Nerezinama, ovaj skup bio početak - ili bar naznaka – jedne nove prakse u gradu. Činjenica da je gradonačelnik došao na tribinu, smatrao da je dužan obrazloženja i dao ih (pa makar upao i u par kontradikcija i nelogičnosti, nema veze) i sa dijelom vijećnika ostao do samog kraja svjedoči o tome da su predstavnici vlasti spremni komunicirati sa građanima na primjeren način. Ta je pojava u ovom gradu apsolutna novina i treba je pozdraviti.

Činjenica da su ljudi došli, da su htjeli sudjelovati, da se još dugo nakon tribine nisu razišli nego su stajali u skupinama i dalje raspravljali, da pišu na ovim stranicama, pa makar ponekad i na uvredljiv i neprimjeren način, sve to govori da ljudima ta komunikacija itekako treba, da treba što više informacija i obrazloženja uz te informacije, kao i mogućnost da iskažu svoje mišljenje.
Zato, umjesto da međusobno izmjenjujemo uvrede i raspravljamo tko je pobjednik ili gubitnik neke rasprave, ja nudim svoje viđenje da su samom javnom raspravom i jasnim iznošenjem stavova svi na dobitku.

Komentira Kamele - on 2006-11-18 20:50:06
Stvarno, netko izgleda ima zadatak svaku temu pretvoriti u neku drugu temu ....

Gari je bio sladak
Komentira zgubidan on 2006-11-19 09:58:54

Da, velika je šteta što je Marta isključila mikrofone prije kraja tribine. Tada bi se dobro čulo kako Cappelli skače sam sebi u usta. Kaže on ako bude puno primjedbi za Ćunski, on će maknuti transfer stanicu. Ali, ako bude puno primjedbi na kamenolom, on će čekati pravdu koja je spora ali dostižna da zatvori kamenolom. To je bilo slatko.

Meni se sviđa Martin životopis
Komentira trakavica on 2006-11-19 10:06:47

Ja mislim da je Marta ili tko je već poslao njezion životopis na web dokazala da nije kriva . Ona osoba koja je bila odlikašica u školi, imala dara da smisli inovativnu i izazovnu emisiju Volim svoju obitelj i provokativnu emisiju Mići Gardelini nije moguće da napravi politički gaf i ugasi ljudima pristup do informacije nakon što pokuša minirati skup na kojem se informacije iznose.
Martin životopis je njezina najbolja odbrana.
Kako se to već nitko nije dosjetio pa objavio u Jutarnjem ocjene iz škole doktora Ognjena Šimića? ta to je bitna olakotna okolnost!

Komentira gost on 2006-11-19 10:13:49
Stvarno, kakve veze imaju njeni uspjesi u školi, na fakultetu i poslu sa ovim čudnim istupom na tribini? Zar ga objašnjavaju? Ili možda opravdavaju? To je isto kao da sucu za prekršaje doneseš potvrdu da si dobrovoljni davalac krvi i za to tražiš oslobođenje od kazne za narušavanje javnog reda i mira

Komentari: 

0 0 # Tehnička greška serveraSai Baba 2006-11-21 14:57
O.K!

Pregledavajući ove sabrane komentare ,vidim da je 18.11 komentiranje članka: "Tribina Eko koordinacije" preskočilo u temu:"Udruge imaju pravo davati primjedbe i prijedloge" gdje se svi komentari odnose zapravo na onaj prvi tekst, zato ja i nisam mogao naći svoje komentare, što me je stvarno razočaralo,pa sam onako reagirao.

Sada kad je evidentna greška servera ,moje isprike administratorim a , uz naputak , obratite više pažnju na server da se takve greške ne dogaðaju ,jer nepotrebno uzrokuju dizanje tenzija .

Samo nastavite s radom jer Lošinju treba ovakav site.


:-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: O.K!Administrator 2006-11-21 16:47
Sai Baba, nemate se za što ispričavati. Sumnja u medije je izraz zdravog razuma i stoga posve legitimna.

Vaša je primjedba bila korisna, a sada, kad smo utvrdili činjenice, mislim da se ovaj "repetitorij" komentara može ukloniti kao suvišan :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sai Baba 2006-11-22 13:33
Slažem se. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # I.S. 2006-11-24 16:16
S malim zakašnjenjem čitam ovu raspravu i mislim da Armagedon pravo govori da se radi o povrijeðenoj taštini, ali ne onako kako on kaže gostiju nego je Marta F. bila glasnogovornik povrjeðenih taština samozvane i bogom dane lošinjanske "kreme" koja "zna sve" i može sve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  liski 09.04.2020 15:45
  lik i djelo
  Što se više piše, to mi je sve manje jasno. Ili gradonačelnica baš ništa nezna, neće i ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  JG 09.04.2020 15:38
  Neumoljive brojke
  Siromašak sigurno misli da će ovo o fol pomoći građanima nestati čim se spomene temu ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  Prozirni 09.04.2020 13:49
  Konj na zadatku
  Uvjek isto...prvi komentar nema veze sa člankom već neki konj iz ergele gradonačelnice ...
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  gost 09.04.2020 13:41
  Piši ti ako te zanima
  Pa piši o Rukaviću ti konjino ako te tema zanima :P
   
 • Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

  rukavić 09.04.2020 11:55
  rukavić
  Piši o Rukaviću ??? Što si se ulovio gradonačelnice.
   
 • Mjere obmane

  Vatrogasac Mirko 08.04.2020 12:00
  Cirkus ide dalje
  Nastavljaju se cirkuske predstave u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja koje režira ...
   
 • Mjere obmane

  Sokol 07.04.2020 20:47
  Orao javi se, orao javi se, prijem...
  Ni Monty Python ne bi osmislio bolji cirkus od ovoga. :lol: U doba korone, kompletna gradska ...
   
 • Mjere obmane

  Vatrogasac Mirko 07.04.2020 18:55
  Varijabilna konstanta
  Gradonačelnica je na sjednici GV jučer izjavila da je odlučila smanjiti plaće u gradskoj ...
   
 • Mjere obmane

  Ljubopitljivi 07.04.2020 18:17
  U zdrav mozak
  Kakve su to gluposti i prenemaganja s "elektronskom" sjednicom Gradskog vijeća. Zašto se ...
   
 • Tigrica od papira

  Pravnik 06.04.2020 21:40
  LOL
  Bolje za sve, uključujući i tebe da ne pišeš više ništa. Postoje glupi ljudi, postoje i ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 20:54
  Peglanje imidža
  Korona im je dobro došla za peglanje imidža kako je to primijetila novinarka N1.
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Vatrogasac Mirko 06.04.2020 19:41
  The End
  Da završimo raspravu o zakonitosti odluke mahnite gradonačelnice jednog malog gradića kojom ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 17:36
  Bogovi korone
  Ako Zakon o sustavu civilne zaštite, čl.20. navodi da je stožer dio operativnih snaga civilne ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 13:49
  Ako baš inzistiraš
  Slab si ti pravnik. Tvrdnju "Ni u Kazenom zakonu ne piše da je zabranjeno ubiti..." opovrgavaš ...
   
 • Tigrica od papira

  bt 06.04.2020 13:13
  ....
  Za mene je pravo pitanje iznenadni interes šerifa za inače zanemareni stožer CZ baš sada ...
   
 • Tigrica od papira

  Pravnik 06.04.2020 12:45
  OMG
  Normalno da piše, bože me oprosti koja količina koja količina gluposti. Članak 110. Ubojstvo ...
   
 • Tigrica od papira

  Pravnik 06.04.2020 12:42
  Naslov
  Nije na meni težina da kopam po člancima i tražim dijelove koji bi išli suprotnoj stran ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 12:35
  Treba crtati da bi se shvatilo
  Pročitaj obrazloženje vatrogasca Mirka. Protivno je zakonu da gradonačelnik bude načelnik stožera ...
   
 • Tigrica od papira

  Pravnik 06.04.2020 12:19
  normalno da je PR
  Daleko od toga da nije mutno, no nije protivno propisima kako se navodi u ovom članku i ono ...
   
 • Tigrica od papira

  Vatrogasac Mirko 06.04.2020 11:54
  Ana i Milan naše dike...
  Dobar pokušaj ali lupetaš. A dobro si krenuo citiranjem Pravilnika i konstatacijom: „ ako se ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 11:46
  Sve je to PR
  "u pravilu" je jedna od onih mutnih odredbi unesenih u Lex šerif da se lokalnim šerifima ...
   
 • »Borba protiv koronavirusa je opasnija od same bolesti«

  hranitelj tuljana 06.04.2020 11:12
  slobodno je lijepo
  Svakako mi je zanimljivo vidjeti kako su mnogi u hrvatskoj javnosti, ljubitelji jake ...
   
 • Tigrica od papira

  Pravnik 06.04.2020 10:57
  i pravo
  „Načelnik i zamjenik načelnika stožera civilne zaštite u pravilu imenuju se iz redova ...
   
 • Tigrica od papira

  Onan 06.04.2020 10:56
  Bizarnost
  Telegram koji donosi vijest da je gradonačelnik Milan Bandić imenovao gradonačelnika Milana ...
   
 • »Borba protiv koronavirusa je opasnija od same bolesti«

  Azra 06.04.2020 10:56
  Lomače za nevjernike
  Mene više zabrinjavaju seljani koji dižu kuku i motiku protiv svih koji ne lajkaju ...
   
 • »Borba protiv koronavirusa je opasnija od same bolesti«

  Dogma 06.04.2020 10:51
  Znanost
  Ne postoje znanstvene dogme, sve je u znanosti dozvoljeno preispitivati. Ono što je bitno je ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 10:33
  pravnik
  bravo arsene položio si. Isti si kao i tvoj gazda krešo, pravnik bez diplome. :lol:
   
 • Tigrica od papira

  gost 06.04.2020 10:17
  .....
  Nije nužno završiti pravni fakultet da bi se znalo da je nešto protuzakonito. Dovoljno ...
   
 • »Borba protiv koronavirusa je opasnija od same bolesti«

  General 06.04.2020 09:46
  ...šta bi bilo kad bi bilo...
  Isitna je da se sve procjene i mjere donose na temelju djelomičnih i manjkavih podataka ...
   
 • »Borba protiv koronavirusa je opasnija od same bolesti«

  hranitelj tuljana 06.04.2020 09:30
  zanimljiv članak
  U cijelom tekstu mi se najviše sviđa "heretički" odnos prema medijski promoviranom apsolutnom ...