Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Golf: Odglumljena javna rasprava

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

golfJučer je odglumljena još jedna formalnost potrebna za prikazivanje zakonitosti postupka kojim će biti omogućena izgradnje dva golf igrališta na Mataldi. U pomalo komičnom igrokazu javnog izlaganja Studije utjecaja zahvata na okoliš za golf na Mataldi od pedesetak prisutnih možda su tek trećina bili građani za koje je javno izlaganje i moralo biti organizirano. Ostale dvije trećine prisutnih bili su predstavnici investitora, angažirani stručnjaci, odnosno plaćenici, kako ih je nazvao jedan od pristunih građana, koji su izradili studiju te projektanti, anonimni lobisti projekta i druge osobe interesno povezane s investitorom 

Dakle, od pedesetak prisutnih više od dvije trećine bili su ovisnici o novcu naručitelja projekta. No ono malo prisutnih građana je ipak – uz kolutanje očiju i škrgut zuba plaćenika i financijskih ovisnika o lovi iz Sibira – iskazalo nezadovoljstvo izrađenom studijom. Zanimljivo je da dvije najvažnije i najodgovornije osobe za ovaj zahvat, Mihajlo Perenčević i Ana Kučić nisu prisustvovali javnom izlaganju. Naknadno se ustanovilo da je gradonačelnica ipak bila prisutna, ali u tajnosti. Sjedila je na na galeriji, ali van vidnog polja posjetitelja. O ovom strateški važnom, a po okoliš Punte Križa pa i šire možda sudbonosnom projektu nije se oglasila. 

Strategije kao mrtvo slovo na papiru
O promišljenosti projekta i o tome koliko se u Malom Lošinju drži do usvojene strategija pokazuje i činjenica da namjeravani zahvat golfa na Mataldi, na površini većoj od 3 milijuna kvadrata ne postoji ni u jedinom od tri strateška dokumenta Grada. Golfa nema u Prostornom planu Grada Malog Lošinja, nema ga ni u Planu ukupog razvoja (PUR-u) 2013.-2020. čije važenje je produženo do kraja 2021.g., a nema ga ni u Programu održivog razvoja turizma za isti period. U dva od tri plana nema niti jedne jedine riječi o golfu. Tek se u Programu održivog razvoja turizma riječ golf spominje jedan jedini put i to u Prilogu I: Istraživanja stavova lokalnog stanovništva o turizmu. U njemu se navodi

Ponudu 'wellnessa', 'poslovnog turizma' i 'kulturnog turizma' lokalno stanovništvo ocjenjuje najmanje perspektivnima, dok se 'golf' ne smatra relevantnim proizvodom za Grad Mali Lošinj.

Istraživanje je provedeno 2012. godine. Iako lokalno stanovništvo ne smatra golf relevantnim i bez obzira što ga niti jedan gradski strateški dokument ne predviđa, sadašnja gradonačelnica, a ondašnja zamjenica gradonačelnika, je u prosincu 2013. nakon prve prezentacije golfa požurila izraziti javnu podršku projektu i to u ime Grada! Već tada je jasno pokazala koliko drži do stavova svojih građana i koliko su joj oni bitni. Postavlja se pitanje je li sadašnja šutnja gradonačelnice u vezi s golfom i njeno skrivanje na galeriji za vrijeme izlaganja i rasprave stvarni ili taktički odmak od projekta golf s obzirom na nove koalicijske partnere koji barem dekalarativno ne podržavaju golf.

Iako, dakle, građani nisu za golf, iako golfa nema nigdje u strateškim i prostornim planovima Grada projekt se ipak našao pred dobivanjem lokacijske dozvole. A da građani za gradonačelnicu i investitore nisu važni i da ih nitko i ne želi slušati pokazuje i vrijeme održavanja javne rasprave u špici turističke sezone. U ovo vrijeme oni nemaju mogućnosti pročitati Studiju koja s Glavnom ocjenom ima oko 700 stranica. No upoznavanje građana s tom materijom partnerima u projektu nije u interesu pa je javna rasprava zato i zakazana u špici sezone da bi se odvijala u vrijeme kad su građani okupirani. Jasno je da se radi samo odrađivanju forme i fingiranju zakonitosti procedure.

A kakva je zapravo studija?
Studija i Glavna ocjena zahvata na okoliš je neozbiljan dokument čija jedina svrha je udovoljavanje zahtjevu naručitelja da se prikaže zaključak kako je planirani golf na Mataldi prihvatljiv za okoliš. Kakva je naručena takva studija je isporučena.

Sasvim očekivano od skupo plaćene Studije; zaključci su da golf na Mataldi, koji će izrovati 3 milijuna kvadrata netaknute prirode i iskrčiti desetine hektara šume, ima beznačajan, prihvatljiv, umjeren ili u najgorem slučaju utjecaj ispod razine značajnosti. Otprilike, utjecaj golfa na okoliš je izjednačen sa štetom od branja cvijeća ili šparoga.

Da bi takvi zaključci bili mogući trebalo je proizvesti, frizirati i naštimati neke podatke, a neke je trebalo sakriti. Tako je terensko istraživanje noćnih vrsta ptica provedeno kroz tri noći. Dnevne vrste ptica se istraživalo dva dana više. A radi se o zahvatu na više od 3 milijuna kvadata. Jasno je da takvo istraživanje nije ozbiljno i da ono ne može dati relevantne podatke iz kojih bi se mogli izvući utemeljeni podaci i još važnije utemeljeni zaključci. Naravno, studijom se samo bilježi prisutnost ali ne i brojnost ili značajnost vrsta.

Sličnom površnošću se istraživala prisutnost i značajnost šišmiša. Zaštita šišmiša jedan je od prioriteta zaštite Ekološke mreže Republike Hrvatske. Na teritoriju Republike Hrvatske zabilježeno je 35 vrsta šišmiša sve su strogo zaštićene zavičajne divlje svojte na temelju Zakona o zaštiti prirode, odnosno Pravilnika o proglašenju divljih svojti zaštićenim i strogo zaštićenim. U skladu s time ubijanje, ozljeđivanje, hvatanje, uznemirivanje i uzimanje iz prirode te uništavanje staništa na kojem zimuju ili se razmnožavaju je strogo zabranjeno. I ovakvo površno studijsko istraživanje, bolje rečeno kratka ekskurzija na Mataldu, je zabilježilo 6 rodova i 10 vrsta šišmiša. Neovisno o gubicima staništa prema sudiji - neće se dogoditi ništa bitno. Unutar zahvata na Mataldi nisu samo šišmiši na crvenoj lsitu ugorženih vrsta. To Studija olako, površni i formalistički obrađuje.

Šumske tajne
Kako se skrivaju i krivo prezentiraju podaci u Studiji govori i primjer šuma. U studiji se navodi da su šume unutar obuhvata golfa privatne šume odnosno da su u vlasništvu Biskupije Krk. To je neistinit podatak i on se nije mijenjao za vrijeme izrade studije ili nakon toga. Vlasnik šuma je Republika Hrvatska koja je i upisani posjednik šuma. No bez obzira na to Studija barata podatkom da su šume privatne.

Osim što se navode krivi podaci za šumu, neki podaci se i skrivaju. Tako u Studiji nigdje ne postoji jasan i precizan podatak o površini krčenja šuma. Jučer na javnom izlaganju izrađivači studije su ležerno izjavili da će se točan podatak o krčenju šuma znati nakon izgradnje golf igrališta! U studiji se samo utvđuje da će se prenamjeniti više od 100 ha šume. Podatka o krčenju nema, već se opisno navodi da će veći dio prenamjenje šume biti iskrčen. Izračun gubitka općekorisnih funkcija šuma se računa na 102 ha iz čega bi se moglo zaključiti da se krči svih 102 ha. Kako se mogu utvrditi stvarni utjecaji na okliš ako autori studije ne znaju koliko će se šume krčiti? Pitanje je retoričko. Oni znaju koliko će se šume krčiti i baš zato nema preciznog podatka o tome već imamo samo opisne ocjene i indirektne podatke.

Neovisno o kvaliteti Studije i o tome što ovaj postupak ocjene utjecaja na okoliš ima ozbiljnih problema suštinskog sukoba interesa te što je postupak netransparentan, u kome Ministarstvo (tć) samo krši propise o javnosti rada, svima je jasno da će ova neozbiljna Studija dobiti zeleno svjetlo. Zadnja crta obrane protiv nerazumnog projekta ostat će pravosuđe. Hrvatsko ili pravosuđe Europske unije.

Komentari: 

026 # Šutnja vlastiFlegma 2021-08-13 21:21
Na javnom izlaganju su bili najvažniji ljudi u Gradu: Ana Kučić, Anto Nedić, Marina Žunić. Nitko od njih nije rekao niti riječi. Kladio bih se da nitko od njih nije ni pogledao Studiju a kamo li da ju je pročitao. Puntarki je toliko stalo do svoga kraja da ju ni studija ni zaštita okoliša njenog kraja ne zanima. Važnije joj je slikanje po Fb.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # MrtvaškaLuzer 2021-08-18 22:31
Gdje je nestao članak o Mrtvaška??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # MrtvaškaLuzer 2021-08-18 23:09
N1
Brod koji život znači:zašto su stanovnici jednog otoka blokirali luku na drugom

Pročitajte članak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ...JJ 2021-08-19 06:16
Sad kad se suočila sa kritikama javnosti, ona kaže da se netko sabotira. Isto kao bivša ministrica Lažac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Na neki način saboteriBubimir 2021-08-19 08:57
Citat Luzer:
N1 Brod koji život znači:zašto su stanovnici jednog otoka blokirali luku na drugom
Pročitajte članak
Lučica Mrtvaška tako i izgleda – razrovano, pusto, neugledno. Ali ona je najbrža veza s Lošinja za Ilovik.
Mrtvaška je u budućnosti zamišljena nešto kao lošinjska Gaženica. Trajektna luka u koju zbog visine više neće moći pristati brodice s Ilovika. Pogotovo ne za vrijeme izgradnje koja bi, kažu, trebala trajati 22 mjeseca. A Ilovik nije pust.

“Ilovik ne da nije mrtav, nego je oživio otkad imamo tu liniju. S ovakvim jednostranim prekidanjem te linije, nama se kompletan život okreće naglavačke”, kaže Jadranka Matas, predsjednica Mjesnog odbora Ilovik.

I svi će morati okolo, do Maloga Lošinja. Učenicima će cijeli dan trebati za put, tu je i opskrba…. No investotor neće odustati. Izgradnja trajektne luke Mrtvaška umjesto lučice, kažu, trenutačno je najveća investicija u lučku infrastrukturu u Primorsko-goran skoj županiji.

“Značaj luke Mrtvaška nadilazi interes samo jednog otoka, ovim projektom želimo osigurati prometnu sigurnost i pomorsku vezu primjerenu 21. stoljeću, a sve s ciljem zadržavanja života i gospodarskog razvoja naših otoka”, poručila zamjenica župana Marina Medarić.

Ali žitelji Ilovika su neutješni. Ukinut će nam luku, a nas raseliti, boje se

“Umjesto da štiti svoje građane, da omogući opstojnost i nastavak života na otoku, pogotovo na jednom malom otoku koji je svijetli primjer demografske obnove u Hrvatskoj, gdje nam se broj učenika povećao za preko 1000 posto, grad Mali Lošinj sada staje iza Lučke uprave na jedan potpuno sramotan način”, smatra odvjetnik s Ilovika, Ladislav Radoslović.

Gradonačelnica s puta poručuje – nemojte se bojati, ostat će vam Mrtvaška.

“O gašenju, ne daj bože, trajnom tu nikada nije bilo riječi, naprotiv, sve se ovo radi ne bi li otok Ilovik i naš arhipelag dobili bolju povezanost”, kaže gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

No možda priča ima sasvim drugu pozadinu? Izgradi li se luka, gradit će se i pristojna cesta. Tereni, uvale na jugu Lošinja odjednom postaju mnogo zanimljiviji.

“Pojavile su se neke takve insinuacije od strane stanovnika otoka Ilovika u medijima, što ja opovrgavam, odnosno, reći da su to apsolutno neistine, dakle, nema utemeljenja na nikakvom činjeničnom stanju. To možda proizlazi od nekih pojedinaca koji na neki način sabotiraju, ne samo taj projekt, nego i mnogo drugih na području Malog Lošinja, iz nekih sumnjivih pobuda”, kaže gradonačelnica.

Tko su ti saboteri, nije otkrila. Ti koji znaju da postoji tajanstveni kupac koji samo čeka mig vlasti. Uvala Mrtvaška, a življa nego ikad…
hr.n1info.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...Ponosni saboter 2021-08-19 09:44
Saboteri su svi oni koji ne puše šuplje priče Ane Kučić! Ono što Ana Kučić još ne shvaća je to da su svi osim njenih Fb fanova i njene razgranate klijentelističk e mreže saboteri.

Njena osjetljivost na drukčiji stav, kritiku ili bilo kakvo slobodno razmišljanje je razvijena kao u kakvog ozbiljnog diktatora. Srećom ne kontrolira policiju, vojsku i sudstvo pa se da nekako živjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Grad koji razumije, brine, štiti, sluša i vidiK.K. 2021-08-19 13:04
Citat Bubimir:
Ali žitelji Ilovika su neutješni. Ukinut će nam luku, a nas raseliti, boje se
“Umjesto da štiti svoje građane, da omogući opstojnost i nastavak života na otoku, pogotovo na jednom malom otoku koji je svijetli primjer demografske obnove u Hrvatskoj, gdje nam se broj učenika povećao za preko 1000 posto, grad Mali Lošinj sada staje iza Lučke uprave na jedan potpuno sramotan način”, smatra odvjetnik s Ilovika, Ladislav Radoslović.
Ana Kučić je gradonačelnicom postala i glasovima Ilovičana koji su nasjeli na njeno predizborno kokodakanje biračima da će Mali Lošinj pod njenom upravom biti Grad "koji razumije, koji brine, koji štiti, sluša i vidi", a koje je završavala uzvikom "To je Grad za tebe!". Kakav je to Grad za Ilovičane vidimo po njihovom očaju, a kakav će biti za ostale Lošinjane vidjet će se čim okonča svoj dvomjesečni odmor od predizborne glume srdačne i pristupačne političarke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kako glasaš tako ćeš i žetigost 2021-08-19 20:44
Citat K.K.:
Citat Bubimir:
Ali žitelji Ilovika su neutješni. Ukinut će nam luku, a nas raseliti, boje se
“Umjesto da štiti svoje građane, da omogući opstojnost i nastavak života na otoku, pogotovo na jednom malom otoku koji je svijetli primjer demografske obnove u Hrvatskoj, gdje nam se broj učenika povećao za preko 1000 posto, grad Mali Lošinj sada staje iza Lučke uprave na jedan potpuno sramotan način”, smatra odvjetnik s Ilovika, Ladislav Radoslović.
Ana Kučić je gradonačelnicom postala i glasovima Ilovičana koji su nasjeli na njeno predizborno kokodakanje biračima da će Mali Lošinj pod njenom upravom biti Grad "koji razumije, koji brine, koji štiti, sluša i vidi", a koje je završavala uzvikom "To je Grad za tebe!". Kakav je to Grad za Ilovičane vidimo po njihovom očaju, a kakav će biti za ostale Lošinjane vidjet će se čim okonča svoj dvomjesečni odmor od predizborne glume srdačne i pristupačne političarke.
Ilovčani u prvom krugu nisu glasali za Anu. Najviše glasova dobio je Franković 47,45%. Zajedno sa Devčićem imali su na Iloviku 61%. I gle čuda u drugom krugu Ana razvaljuje na Iloviku i dobija 65%. Znači Ladislav i svi Devčićevi glasači su glasali za Anu. Pa eto ima sada. To je njihov izbor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ne daj bože gašenja MrtvaškeŽuja 2021-08-19 14:14
Citat Bubimir:
No investotor neće odustati. Izgradnja trajektne luke Mrtvaška umjesto lučice, kažu, trenutačno je najveća investicija u lučku infrastrukturu u Primorsko-goranskoj županiji.
Investitor ne bi odustao ni da hoće jer to je investicija kojom se HDZ novcem iz EU fondova pokušao iskazati pred biračima u nadi da će na izborima preuzeti Primorsko goransku županiju. Županija ostala čija je i bila, a investicija se nastavlja do zadnjeg Ilovičana.Citat:
“Umjesto da štiti svoje građane, da omogući opstojnost i nastavak života na otoku, pogotovo na jednom malom otoku koji je svijetli primjer demografske obnove u Hrvatskoj, gdje nam se broj učenika povećao za preko 1000 posto, grad Mali Lošinj sada staje iza Lučke uprave na jedan potpuno sramotan način”, smatra odvjetnik s Ilovika, Ladislav Radoslović.
U ovoj priči Grad Mali Lošinj je sasvim nebitan. Iza Lučke uprave ne stoji Grad Mali Lošinj nego HDZ-ovo
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s Butkovićem kao ministrom i predsjednikom HDZ-a PGŽ. Ministarstvo je spiskalo silne milijune EU sredstava na ovom području i nema te sile koja bi zaustavila projekt. A gradonačelnica Ana Kučić kao karijerna HDZ-ovka, a Lošinjanka samo u propagandne svrhe neće ni pisnuti protiv ovog HDZ-ovog projekta. Eno je brani i hvali projekt kao da je njen rođeni, pa čak zaziva i dragog boga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Vrati diplomu!gost 2021-08-19 15:57
Citat Bubimir:
No možda priča ima sasvim drugu pozadinu? Izgradi li se luka, gradit će se i pristojna cesta. Tereni, uvale na jugu Lošinja odjednom postaju mnogo zanimljiviji.
“Pojavile su se neke takve insinuacije od strane stanovnika otoka Ilovika u medijima, što ja opovrgavam, odnosno, reći da su to apsolutno neistine, dakle, nema utemeljenja na nikakvom činjeničnom stanju. To možda proizlazi od nekih pojedinaca koji na neki način sabotiraju, ne samo taj projekt, nego i mnogo drugih na području Malog Lošinja, iz nekih sumnjivih pobuda”, kaže gradonačelnica.
Ta žena nas očito smatra idiotima. Gradnja ceste je već najavljena, samo se ne zna tko će je financirati a da će tereni na jugu Lošinja zbog toga postati mnogo zanimljiviji zna i najveći glupan na ovim otocima. No magistra ekonomije koja je četverogodišnji studij tesala čak 12 godina ekonomski logične zaključke da će zemljišta zbog prometnice postati atraktivna naziva insinuacijama i (božemesačuvaj) opovrgava ih :lol: I kaže da su to "insinuacije" te da su apsolutno apsolutno neistine, bez utemeljenja na nikakvom činjeničnom stanju. Magistra ekonomije koja tvrdi da su insinuacije, znači klevete, odnosno izmišljotine prosudbe kako će zbog izgradnje ceste nekretnine oko nje postati zanimljive trebala bi vratiti diplomu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Razmišljajte konstruktivnogost 2021-08-20 19:15
Citat gost:
Magistra ekonomije koja tvrdi da su insinuacije, znači klevete, odnosno izmišljotine prosudbe kako će zbog izgradnje ceste nekretnine oko nje postati zanimljive trebala bi vratiti diplomu.
Ne možeš od jedne malomišćanske šerifice sa značkom HDZ očekivati da bude pametnija od predsjednika stranke. Koji je pred novinarima o suludoj gradnji kapele u Betlehemu kazao ‘Možda će ju netko tamo vidjeti pa odluči doći u Hrvatsku‘. Novinari ga pitali je li se tih 450 tisuća eura moglo iskoristiti bolje - npr. na razorenoj Baniji. No Plenković brani to bacanje novaca pa kaže: Mislim da možemo biti ponosni, a ne kritizirati, to bi bio pravi pristup. Treba misliti o efektima što tako nešto znači hodočasniku koji nije iz Hrvatske i to dolje vidi pa bi onda mogao doći u Zadarsku županiju. Tako treba razmišljati, konstruktivno.

Jedva čekam da i Ana Kučić na nekoj sjednici GV eventualne kritizere svoga "rada" opomene da trebaju razmišljati konstruktivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # TikTok 2021-08-21 06:53
I sa značkom i bez nje, nema ona pojma o životu. Govor tijela je jači od nje. Samo mahanje rukama i isprazni pamfleti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Voćka poslije kišeAdam 2021-08-21 08:16
Citat Tok:
I sa značkom i bez nje, nema ona pojma o životu. Govor tijela je jači od nje. Samo mahanje rukama i isprazni pamfleti.
Hrvatski san
Faza 1.
Na ne baš nekom prestižnom fakultetu studiraš do svoje tridesete.
Faza 2.
Nakon toga, ni kriv ni dužan završiš u zavjetrini gradonačelnika, gdje 8 godina fermentiraš do kiselosti.
Faza 3.
Upišeš se u HDZ i gle čuda, postaneš gradonačelnik.
Faza 4.
Sad nastaju problemi, treba preuzeti odgovornost. Naravno, nemaš pojma što i kako, pa sve koji imaju svoj kritički stav o tvojim promašajima, proglašavaš saboterima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Voćka ne pada daleko od stablagost 2021-08-21 09:35
Citat Adam:
Citat Tok:
I sa značkom i bez nje, nema ona pojma o životu. Govor tijela je jači od nje. Samo mahanje rukama i isprazni pamfleti.
Hrvatski san
Faza 1.
Na ne baš nekom prestižnom fakultetu studiraš do svoje tridesete.
Luksuz da studira 12 godina mogla je uživati kao kćer crvenog buržuja u bivšoj državi a uspješnog poduzetnika u ovoj. Upis u HDZ je logična transformacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Intelektualna nadmoćmucalo 2021-08-21 20:37
Citat gost:
studira 12 godina.
I takva koja studira običnu ekonomiju uspjela je uz pomoć svojih žetončića i lažne oporbe nadmudriti tolike maloselske malograđanske pseudointelektu alce. Zamislite!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # a ne mucavacmutavac 2021-08-21 21:37
Citat mucalo:
Citat gost:
studira 12 godina.
I takva koja studira običnu ekonomiju uspjela je uz pomoć svojih žetončića i lažne oporbe nadmudriti tolike maloselske malograđanske pseudointelektualce. Zamislite!
Nije Ana Kučić nadmudrila nikoga. Ona je samo jeftino kupila veterinara. Kupila ga je s nešto malo isplaćenih poticaja i zemljištima koje mu je nazakonito dala bez javnih natječaja. Nema tu nikakvog intelektualnog napora već samo nešto gradskih resursa i nedostatka karaktera veterinara. To je samo moralno posrnuće poraz Ane Kučić i veterinara a ne kakva briljantna politilčka pobjeda a kamoli nadmudiravanje bilo koga pa i malograđanskih pseudointelektu alaca.

P.s. Probaj objasniti pojam malograđanski pseudointelektu alac. Kako to da se nitko pametniji nije sjetio prije tebe složiti takvu umotvorinu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nije?hranitelj tuljana 2021-08-22 11:50
Citat mutavac:
Nije Ana Kučić nadmudrila nikoga. Ona je samo jeftino kupila veterinara. Kupila ga je s nešto malo isplaćenih poticaja i zemljištima koje mu je nazakonito dala bez javnih natječaja. Nema tu nikakvog intelektualnog napora već samo nešto gradskih resursa i nedostatka karaktera veterinara.
Sad je odjednom veterinar za sve kriv? I sigurni ste da nije nadmudrila nikoga? Nije nadmudrila one koji su glasali za veterinara? Zaista?

Na razini naše Domovine, kažu da je inače tajna dugotrajne HDZ vlasti u mnogim mjestima diljem Hrvatske upravo je u lukavom održavanju privida postojanja oporbe, ljudi koji su često prividno na potpuno suprotnim ideološkim pozicijama i to se jako i glasno trude građanima pokazati. Međutim puno zuje ali paze da HDZu ne naštete za ozbiljno. Često im HDZ protiv kojeg se navodno "bore" dodjeljuje prostore za udruge ili s njima kao privatnicima posluje.

Zapamtite, HDZ ne bi poslovao s nikim tko mu stvarno stoji na žulju.

Takva glasna a opet lažna oporba služi neutralizaciji potencijalne prave oporbe budući da ta lažna oporba otupljuje oštricu bunta ili građanskog nezadovoljstva. Lažna oporba na sebe preuzima glasove nezadovoljnika koji onda ne dovode do promjene...

Isto tako, primjerice građani se dolaze "istresti" na nekakvu "oporbenu" facebook stranicu, ostave komentar i na tome ostane...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nema mudrosti u korumpiranjuZ.C. 2021-08-22 15:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat mutavac:
Nije Ana Kučić nadmudrila nikoga. Ona je samo jeftino kupila veterinara. Kupila ga je s nešto malo isplaćenih poticaja i zemljištima koje mu je nazakonito dala bez javnih natječaja. Nema tu nikakvog intelektualnog napora već samo nešto gradskih resursa i nedostatka karaktera veterinara.
Sad je odjednom veterinar za sve kriv?
Zar je netko rekao da je kriv za sve ?Citat:
I sigurni ste da nije nadmudrila nikoga? Nije nadmudrila one koji su glasali za veterinara? Zaista?
Nikoga ona nije nadmudrila pa ni one koji su glasali za veterinara. Naprosto je učinila ono što HDZ oduvijek radi. Kupila je što se nudilo na prodaju: savjest izabranih vijećnika. Ako je itko nekoga nadmudrio to su veterinar i njegovih dvoje s liste, Živković i onaj curičak kojim kormilari Okmadžić. Nadmudrili su svoje birače koji nisu glasali za HDZ. Za neku protekciju ili drugu korist izabranih glasovi ovih birača prelili su se upodršku HDZ-a i Ani Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovor mutavomhranitelj tuljana 2021-08-22 16:38
Citat mutavac:
P.s. Probaj objasniti pojam malograđanski pseudointelektualac. Kako to da se nitko pametniji nije sjetio prije tebe složiti takvu umotvorinu?
Evo recimo ja ne bih volio u tuđe ime pokušavati odgovoriti ali imam osjećaj da je u slučaju ove kovanice prisutna određena sličnost s kovanicom "mrzitelji svega hrvatskog". Ne želim reći da su to na neki način povezane grupe ljudi, nego im je zajedničko da kad se upotrijebe, neki čitatelji sami od sebe odmah pomisle na neke osobe u svojoj zajednici, kao i da se u oba slučaja neke osobe ničim izazvane osjete prozvane...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bez moralnih kočnicagost 2021-08-22 09:49
Citat mucalo:
Citat gost:
studira 12 godina.
I takva koja studira običnu ekonomiju uspjela je uz pomoć svojih žetončića i lažne oporbe nadmudriti tolike maloselske malograđanske pseudointelektualce. Zamislite!
Kad imaš čime podmititi izabrane predstavnike birača ne treba ti nikakva mudrost da zahebeš ne samo "maloselske malograđanske pseudointelektu alce" nego i sve poštene birače. Dovoljno je da nemaš moralne kočnice za taj prljavi posao. A Kučićka ih kao prava HDZ-ovka nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # GadarijaNN 2021-08-23 17:44
Citat gost:
Ne možeš od jedne malomišćanske šerifice sa značkom HDZ očekivati da bude pametnija od predsjednika stranke. Koji je pred novinarima o suludoj gradnji kapele u Betlehemu kazao ‘Možda će ju netko tamo vidjeti pa odluči doći u Hrvatsku‘. Novinari ga pitali je li se tih 450 tisuća eura moglo iskoristiti bolje - npr. na razorenoj Baniji. No Plenković brani to bacanje novaca pa kaže: Mislim da možemo biti ponosni, a ne kritizirati, to bi bio pravi pristup. Treba misliti o efektima što tako nešto znači hodočasniku koji nije iz Hrvatske i to dolje vidi pa bi onda mogao doći u Zadarsku županiju. Tako treba razmišljati, konstruktivno.
Ova Plenkovićeva gadarija je izazvala tisuće ogorčenih, bijesnih i ciničnih komentara na njegov osobni račun, ali i na račun Vlade i HDZ-a. Iz tog mnoštva komentara izdvajam ovaj kao nemilosrdno umjestan, objektivno opravdan, a ipak kulturan.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # ???Konspirator 2021-08-14 06:50
Citat:
Naknadno se ustanovilo da je gradonačelnica ipak bila prisutna, ali u tajnosti. Sjedila je na na galeriji, ali van vidnog polja posjetitelja.
Zar smo dotle došli, da se izabrana gradonačelnica skriva od vlastitih građana i u tajnosti prisluškuje tko je što rekao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ana pere ruke od golfa?gost 2021-08-14 11:25
Citat Konspirator:
Citat:
Naknadno se ustanovilo da je gradonačelnica ipak bila prisutna, ali u tajnosti. Sjedila je na na galeriji, ali van vidnog polja posjetitelja.
Zar smo dotle došli, da se izabrana gradonačelnica skriva od vlastitih građana i u tajnosti prisluškuje tko je što rekao?
Možda se drži po strani i pere ruke od golfa za slučaj da stvari krenu krivo. Ne želi da je se okrivljuje za štete od golfa kao strica Franka za divlje svinje od Punte Križa sve do Suska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Ana kao Poncije Pilatposlije j... nema kajanja 2021-08-14 11:40
Nema više pranja ruku. Najveću štetu je napravila, a time i preuzela odgovornost na sjednici gradskog vijeća u prosincu 2018. godine, kada je podržala golf, te je tada osebujni IDS-ovac čak izjavio da otočani žele golf pa makar radi toga dobili karcinom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....Pepsi 2021-08-22 10:18
Citat gost:
Citat Konspirator:
Citat:
Naknadno se ustanovilo da je gradonačelnica ipak bila prisutna, ali u tajnosti. Sjedila je na na galeriji, ali van vidnog polja posjetitelja.
Zar smo dotle došli, da se izabrana gradonačelnica skriva od vlastitih građana i u tajnosti prisluškuje tko je što rekao?
Možda se drži po strani i pere ruke od golfa za slučaj da stvari krenu krivo. Ne želi da je se okrivljuje za štete od golfa kao strica Franka za divlje svinje od Punte Križa sve do Suska.
Može prati i ruke i noge, neke stvari se ne mogu oprati. Sva sreća pa postoje dokumentirani dokazi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Kud puklo da pukloPopaj 2021-08-14 17:39
O predstavljanju studije utjecaja na okoliš terena za golf s pratećim objektima koje tvrtka Jadranka namjerava izgraditi na predjelu Matalda na južnom dijelu otoka Cresa, na Punti Križa Purić je za Novi list napisao članak u kojem pored ostalog piše:
Cijela površina predviđenoga zahvata je 324,9 hektara područja uz istočnu obalu otoka, približno istočno od Osora, a sjeverno od sela Punta Križa. Ovo područje bilo je prvenstveno korišteno za ispašu ovaca, ali je uslijed sve manjeg korištenja za tu namjenu teren uglavnom obrastao. Purić ne ističe razloga manjeg korištenje tog terena za ispašu ovaca, ali svi ih dobro znamo. To je posljedica propasti ovčarstva zbog divljih svinja. Zanimljivo je da je uvozu divljih svinja radi razvoja lovstva kao gospodarske grane u bivšoj državi kumovao stric gradonačelnice Malog Lošinja. Kao što je on bezrezervno podržavao lovstvo, jer da poljoprivreda i lovstvo mogu zajedno egzistirati, njegova nećakinja u ovoj državi podržava golf radi turizma. Pa kud puklo da puklo. A zbog ovih paklenih vrućina koje prijete i u budućnosti užasava me pomisao o krčenju 102 hektara šuma da bi par golfera moglo udarati loptice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Golf tereni na mataldi kao i svi sumnjivi projektiIva 2021-08-17 22:45
Smatram da ovaj projekt ne bio trebao zaživit ,jer toliko predivna priroda na otoku će nestati , svi naši dragi turisti ili barem veliki broj ,prezire hotele i hordu ljudi hodajući po hotelskim hodnicima ,restoranima itd. Ako želimo živjeti od turizma pitaj ja Anu Kucic ima li ona plan odnosno viziju otoka za 10 god., ili samo bespravnu gradnju i sumnjive projekte . Smatram da treba početi pisati peticiju zvanu STOP SUSTAVNOM UNIŠTAVANJU OTOKA .Otok je naš ,ne vaš i hdzeovcima .Također potpuni promašaj kad je najavljen sastanak u jeku sezone .Ako ne stanemo sad ,onda kad ,i ako ne mi onda tko. Sjetite se Lubenica i opet gradnji kampa , nije uspjelo ,jer su se ljudi okupili i zaštitili svoje interese i interese zajednice . Ovaj otok je jedan od najljepših mjesta ikada viđenih ,riječi ljudi koji su proputovali svijet ,ali otok ne hoteli ,ne restorani ne diskonti .....,vec ljudi i predivna priroda .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # Punta KrižaOtočanin 2021-08-20 21:24
Vidim gospođo da ste jako upućeni pa pričate o prirodi i društvu u Punta Krizi
Ovaca i ovcarstva nema jer nema ljudi Naime u punti živi 30 stanovnika od toga su pola penzicia pola ih je došlo trbuhom za kruhom kako bi radili u kampu Baldarin..tako da prije nego napišete masu [cenzurirano]ar ija malo provjerite činjenice o kojim pišete.To se odnosi i na autora teksta koji u Puntu nije bio niti šparoge pobirati a kamoli nešto više od toga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # cccpgost 2021-08-20 21:46
Citat Otočanin:
Vidim gospođo da ste jako upućeni pa pričate o prirodi i društvu u Punta Krizi
Ovaca i ovcarstva nema jer nema ljudi Naime u punti živi 30 stanovnika od toga su pola penzicia pola ih je došlo trbuhom za kruhom kako bi radili u kampu Baldarin..tako da prije nego napišete masu [cenzurirano]arija malo provjerite činjenice o kojim pišete.To se odnosi i na autora teksta koji u Puntu nije bio niti šparoge pobirati a kamoli nešto više od toga.
Ti si očito jedna od budala koji podržavaju ponosnu Puntarku koja je pored nebrojeno loših poteza kao šlag na tortu svoje nesposobnosti nekritički podržala golf na Mataldi još 2013. g.

S kim uopće polemiziraš? Tko je tvrdio da ima ovčarstva i više ljudi u Punta Križi?
Kakve veze ima branje šparoga u Punt Križi s člankom koji govori o glumljenoj javnoj raspravi? Lupetaš kao pravi Anin fan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kako su divlje svinje otjerale ljudeJedan drugi Otočanin 2021-08-21 09:56
Citat Otočanin:
Ovaca i ovcarstva nema jer nema ljudi
A ljudi nema jer su divlje svinje pojele janjad i ubile ovčarstvo. Da li ti znaš kakva je bila uloga obitelji gradonačelnice u uvozu sivljih svinja na Puntu križa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Podrška golfu na neviđenoDF 2021-08-21 15:44
Citat Otočanin:
Ovaca i ovcarstva nema jer nema ljudi Naime u punti živi 30 stanovnika od toga su pola penzicia pola ih je došlo trbuhom za kruhom kako bi radili u kampu Baldarin..tako da prije nego napišete masu [cenzurirano]arija malo provjerite činjenice o kojim pišete.
Da si ti provjerio činjenice ne bi olako napisao [cenzurirano]ariju da ovčarstva nema jer nema ljudi. Ako nisi samo Kučićkin fan ili spin doktor činjenice bi ti pokazale da ljudi nema zato što nema ovčarstva, a ovčarstva nema zato što ima divljih svinja. A divljih svinja ima zbog velikih planova malih ljudi za razvoj lovnog turizma. Citat:
To se odnosi i na autora teksta koji u Puntu nije bio niti šparoge pobirati a kamoli nešto više od toga.
Radi ovoga o čemu je pisao autor nije morao posjetiti Puntu. Za pisanje su mu bile dovoljne dvije stvari. Prvo, prisustvovao je javnom predstavljanju studije utjecaja golfa i sudjelovao u raspravi (što gradonačelnica i njezini službenici nisu). Drugo, što je najvažnije, očito je pročitao samu studiju. Što gradonačelnica i njezini službenici zasigurno nisu.
Bojim se da će podrška malih ljudi na neviđeno velikim planovima golfa svima nama učiniti ono što je ovčarima učinjeno projektom razvoja lovstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # TrasorkaJagnje 2021-08-23 08:17
Jučer čitam članak u Jutarnjem listu o Trasorki i jos jednom ilegalnom izgrađenom objektu uz more.
Vlasnik tvrdi da je to rekonstrukcija postojece kuće, ja koliko pamtim tamo nikada nije postojala kuća ili nekakva stala.
Pamtim samo malo kuću uz more, a sada je tamo trostruko veci objekt tj. Vila. uz tu novu kuću.
Radi se o tome da gospodin Jančić dok HDZ nije došao na vlast, imao je u vlasništvu krš od kamiona i nekakvu polu raspadnutu drobilicu za kamen a dolaskom Garija krece njegov uzlet.
Nemam nista osobno protiv Jancica nego sustava u Malom Lošinju sta se pojedincima dozvoljava previse i sve a nama građanima ništa,mi poštujemo zakon i uvijek nešto čekamo.
Jancic je samo jedan od povlaštenih, imamo npr. Grišu Kamalica koji je izgradio najveći objekt na kurilama ilegalno, naravno nitko od gradskih vijećnika to ne pita.
Zapitajmo se malo sta je postao ovaj otok!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # talibanka i talibaniafgan 2021-08-19 11:44
Nema velike razlike kada je ricječ o odnosi prema kritici između talibana u Afganistanu i talibanke i talibana u gradu. Za različito i kritičko razmišljanje, drugačiji stav ili ne daj Bože neslaganje postaješ im ne samo politički neprijatelj nego i svaki drugi pa se onda počinju baviti tvojom egzistencijom i tvojom obitelji. Razlika je velika, ovi u Afganistanu to rade iz ideoloških razloga a ovi u gradu iz čistih materijalističk ih interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nekad bila sveprisutna...gost 2021-08-22 21:18
Nakon skrivanja na javnoj raspravi studije kofrča je opet netragom nestala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # možda je pod mjerama?NN 2021-08-23 08:38
Citat gost:
Nakon skrivanja na javnoj raspravi studije kofrča je opet netragom nestala?
Otoci.net javlja da je grad pun korone.
Jučer i prekjučer sedam novih slučajeva korone na Lošinju
otoci.net/.../...
Najgori smo u PGŽ, lokalni stožer se ništa ne javlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Gradimo Grad zajednoPopaj 2021-08-24 09:52
Citat gost:
Nakon skrivanja na javnoj raspravi studije kofrča je opet netragom nestala?
Snimka njenog ukazanja na Rivi dokazuje da nije netragom nestala. Samo si je uzela produljeni saborski odmor od predizbornih nastupa i pregovora za kupoprodaju većine u GV. No i na odmoru vrbuje članstvo HDZ-a da je na narednim unutarstranački m izborima ponovno izabere za predsjednicu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Jao si ga tebi ....gost 2021-08-25 13:05
Oni grade Grad zajedno. Grad za tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...