Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Prostorno planiranje kao privatna prćija

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

parsumaNa sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća jedanaest gradonačelnici vjernih i samo njoj odgovornih vijećnika usvojit će dvije odluke o izradi, odnosno izmjeni prostornih planova, naručenih od svima poznatog investitora kakav se samo poželjeti može. Bit će to još jedan slikovit primjer kako funkcionira prostorno planiranje na Prvom od 1000, planiranje koje je po definiciji javna stvar, ali na Prvom od 1000 je privatizirano u sinergiji gradonačelnice i poželjnih investitora. Prostorno planiranje je na Lošinju transparentno koliko i vlasništvo nad Jadrankom d.d.

Umjesto da se odluke pripremaju u javnosti, a da se donose u Gradskom vijeću temeljem materijala kako to predviđa Zakon o prostornom planiranju, odluke se donose na tajnim sastancima u privatnim vilama na Čikatu ili na sastancima vikendom u uredu gradonačelnice.

Prostorno planiranje je ustavno i zakonsko pravo lokalne samouprave, a sudjelovanje u lokalnoj samoupravi je pak ustavno i zakonsko pravo građana. Lako je zaključiti da je i prostorno planiranje javno pravo građana, a ne privatna prćija gradonačelnice i investitora kakav se samo poželjeti može. Naime, jedno od sedam načela prostornog planiranja je nezaobilazno načelo javnosti i slobodnog pristupa podacima i dokumentima značajnim za prostorno planiranje.

A kako izgleda prostorno planiranje u režiji navedenih protagonista prikazat ću na slučaju prvih izmjena i dopuna UPU-a Čikat. Sutra, 29.svibnja, na sjednici Gradskog vijeća biti će samo formalizirana odluka o izradi toga plana donesena u tajnosti nepoznatog datuma, ali sigurno još prošle godine. Odluka o izradi je, dakle, donesena davno, a poslušni vijećnici će je sutra samo "amenovati" i time legalizirati dosadašnje nelegalne postupke u izradi ovog prostornog plana.

Naime, izrada ovog plana započeta je u tajnosti prije 18. prosinca prošle godine, kada je gradonačelnica donijela odluku o započinjanju postupka Ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš za I. Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Čikat (UPU-13) (dalje u tekstu: Plan), Klasa: 350-01/19-01/78, Urbr: 2213/01-01-19-7.

Da ponovimo: Odluku o izradi tog plana vijećnici će usvojiti tek sutra. Jasno je, dakle, da je postupak ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš započet ranije, temeljem nacrta Odluke o izradi izmjena UPU-a Čikat. Prvo pitanje gradonačelnici bilo bi zašto nacrt odluke o I. izmjenama i dopunama UPU Čikat nije javno objavljen? Drugo pitanje bilo bi zašto nacrt odluke nije bio na javnom savjetovanju? Postupkom ocjene o potrebi strateške studije gradonačelnica je stvarno započela izradu UPU Čikat, a da javnost nije imala pojma ni da je netko tražio izmjenu, a kamoli o sadržaju izmjena. A javnost neće imati pojma o sadržaju izmjena sve do javne rasprave, dakle tek na samom kraju postupka, kad već sve bude gotovo.

U postupku prethodne ocjene o potrebi izrade strateške studije gradonačelnica je navodila da su ciljevi i programska polazišta Plana: preispitivanje i korigiranje broj smještajnih kapaciteta zone; preispitivanje i korigiranje uvjeta uređenja i gradnje u zoni te preispitivanje i korigiranje profila i trase cesta i parkirališta unutar zone. Temeljem takvih neodređenih, odnosno apstraktnih ciljeva uspješno je provedena ocjena o potrebi izrade strateške studije. Uspješno u ovom slučaju znači da je gradonačelnica donijela odluku kako nije potrebno izrađivati stratešku procjenu utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna (I) Urbanističkog plana uređenja Čikat (UPU 13).

Sinergija moćnog trojstva
Zanimljiv je i sam postupak ocjene. Od deset adresa na koje je poslala zahtjeve za mišljenje o potrebi izrade strateške studije željene odgovore (da nije potrebno trošiti vrijeme na bespotrebne studije zaštite okoliša) dobila je od samo četiri tijela. Od šest adresa s kojih nisu stigli odgovori odnosno mišljenja najzanimljivije su dvije adrese odnosno dva tijela koja su prema definiciji morala dati mišljenje. Nisu se očitovale Hrvatske šume niti Javna Ustanova Priroda, dakle oni koji su zaduženi i plaćeni da se brinu o šumi odnosno Park šumi Čikat. Hrvatske šume se možda nisu očitovale jer je Grad zahtjev za mišljenje poslao na krivu adresu (slučajno?) - Šumariji Cres-Lošinj i to u poštanski pretinac. No zanimljivo je zašto Javna ustanova Priroda koja upravlja i štiti Park šumu Čikat nije poslala mišljenje. Isostanak mišljenja dopušta zaključak da oni koji su plaćeni za brigu o Park šumi Čikat neodgovaranjem poručuju kako ih nije briga što će se planom predvidjeti. Naravno JU Priroda je županijska ustanova, a „sinergija" moćnog trojstva Grad – PGŽ - investitor kakav se samo poželjeti može je općepoznata. Budući je JU Priroda županijska ustanova jasno je zašto ih u ovom slučaju ne zanima posao za koji su osnovani. Uostalom, vrhunac sinergijskog djelovanja svetog trojstva bio je vidljiv na projektu golfa na Mataldi, o kome će uskoro biti još riječi.

Sama odluka da nije potrebno provoditi stratešku procjenu je šlampava kao i manje-više svaki dokument s potpisom gradonačelnice. Tako je u svojoj odluci da joj ne treba strateška studija u čl.5. navela: „Zona se nalazi na području zaštićene park šume Čikat" da bi u članku 7. utvrdila: „da se unutar obuhvata Plana ne nalaze zaštićena područja temeljem Zakona o zaštiti prirode".

Odluka je donesena 30. travnja, a u čl.8. je napisala: „Prije donošenja ove Odluke zatraženo je mišljenje Primorsko–goranske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša o provedenom postupku ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš te je dana 11. svibnja 2020.godine izdano mišljenje (Klasa: 351-01/20-04/52, Urbr: 2170/1-03-08/7-20-3, kojim se utvrđuje da je postupak ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš za I. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Čikat (UPU 13) proveden u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša...". Nakon što su do nje doprli glasovi, u pogrešnom vremenskom slijedu, bez napomene o ispravku je naprosto antidatirala, odnosno ispravila datum donošenja odluke na 12. 5. 2020. Time je samo uštimala kronologiju. Ništa više.

Dakle, odluka da nije potrebna strateška studija utjecaja plana na okoliš provedena je traljavo, netransparentno u „sinergiji" dionika izvedbe, a sve radi potrebe efikasnosti postupka, odnosno usvajanja naručenog plana. Koji je vjerojatno već i izrađen.
Na isti način, šlampavo i nemarno, jedanaest samo gradonačelnici odgovornih vijećnika usvojit će Odluku o izradi I. Izmjena i dopuna UPU-a Čikat, a da pojma neće imati što se krije iza općih ciljeva o preispitivanju i korigiranju broja smještajnih kapaciteta zone, preispitavanja i korigiranja uvjeta uređenja i gradnje u zoni i preispitavanja i korigiranja profila i trasa cesta i parkirališta unutar zone. A zašto bi ih to zanimalo? Oni vjeruju gradonačelnici.

Komentari: 

055 # prva lova na crnolov u mutnom 2020-05-28 15:10
Konačnim prostornim planom od 2008 god. određena je granica gradnje bez mogućnosti proširanja građevineke zone.
-Artatore ukinuta rekreativna zona R1 i sportska zona R2 ana mjestu izgradnja apartmana (višestambenih zgrada) investitor
"koji dobro nagrađuje- podmićuje"
-Mali lošinj grad valdarke zeleni pojas pretvara u građevinsku zonu,
-Dražica dodatne parcele dodaju se građevinsku zonu
-Radniku Križevci prodana parcela (zeleni pojas ) sada pretvorena u građevinsku T izgradnja hotela.
- Autocamp Čikat dodane parcele za proširenje campa.
Kako je moguće proširivati građevinsku zonu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
055 # Gradi se koliko god stanegost 2020-05-28 16:15
To je taj daljnji održivi razvoj i očuvanje kulturnog i geografskog otočnog identiteta iz Aninog programa a prepisano iz Garijevog. Neki bi to nazvali prostorno planski kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Šlampavost s predumišljajemGordogan 2020-06-03 09:25
Citat gost:
To je taj daljnji održivi razvoj i očuvanje kulturnog i geografskog otočnog identiteta iz Aninog programa a prepisano iz Garijevog. Neki bi to nazvali prostorno planski kriminal.
Iz članka: Citat:
Mujagić to dobronamjerno, ali ne sasvim točno naziva šlampavost: Sama odluka da nije potrebno provoditi stratešku procjenu je šlampava kao i manje-više svaki dokument s potpisom gradonačelnice. Tako je u svojoj odluci da joj ne treba strateška studija u čl.5. navela: „Zona se nalazi na području zaštićene park šume Čikat" da bi u članku 7. utvrdila: „da se unutar obuhvata Plana ne nalaze zaštićena područja temeljem Zakona o zaštiti prirode".
Mislim da jeste šlampavost, ali s predumišljajem jer A. K. računa s metiljavom večinom GV i s uspavanom javnosti anesteziranom strahom od korone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Nešto je trulo na Prvom od 1000Hamlet 2020-06-03 14:29
Citat Hamlet:
Iz članka: Citat:
Mujagić to dobronamjerno, ali ne sasvim točno naziva šlampavost: Sama odluka da nije potrebno provoditi stratešku procjenu je šlampava kao i manje-više svaki dokument s potpisom gradonačelnice. Tako je u svojoj odluci da joj ne treba strateška studija u čl.5. navela: „Zona se nalazi na području zaštićene park šume Čikat" da bi u članku 7. utvrdila: „da se unutar obuhvata Plana ne nalaze zaštićena područja temeljem Zakona o zaštiti prirode".
Mislim da jeste šlampavost, ali s predumišljajem jer A. K. računa s metiljavom večinom GV i s uspavanom javnosti anesteziranom strahom od korone.
Osim sa svojim pijunima u vijeću koji njene odluke usvajaju automatski A. K. računa i s općom praksom površnosti, nezakonitosti, nemara i korupcije u postupcima procjene utjecaja na okolišu u državi. Zato se odvažila na šašavi pothvat traženja mišljenja o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš za prostorne planove o čijoj izradi se još nije odlučivalo, a znala je da je briga o okolišu samo demagoška floskula bez stvarnog sadržaja, jer ju i sama rado koristi.

Da je bila dobro upućena u sustav pokazalo se kad je od deset zahtjeva za mišljenje treba li raditi studije (da se ne troši vrijeme i novac dragocjenog investitora na bespotrebne studije zaštite okoliša) dobila odgovor od samo četiri tijela. A od šest državnih institucija koje nisu odgovorile dvije su naprosto MORALE odgovoriti. To su Hrvatske šume i Javna Ustanova Priroda, zadužene i plaćene za brigu o šumi općenito i Park šumi Čikat specijalno.

Zanemarivanje svrhe postupaka davanja mišljenja o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš kao bespotrebnih birokratskih koraka koje investitori moraju zadovoljiti dovode do površnosti, manipulacije pa i bezobrazne šutnje administracije kao u ovom lošinjskom slučaju. No uhićenje bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac u antikorupcijsko j akciji USKOK-a zbog sumnji da je pogodovala u izgradnji jedne vjetroelektrane navela je Europsku komisiju da od Hrvatske traži da ukloni nezakonitosti i stručne nedostatke u postupcima procjene utjecaja na okoliš.

Možda tu leže šanse za malo ozbiljniji pristup postupcima lošinjske gradske vlasti - gradonačelnice, vijećnika, uprave i odbora za prostorno planiranje.pri donošenju prostornih planova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Message in a bottleMastermind 2020-06-03 21:40
Citat Hamlet:
Da je bila dobro upućena u sustav pokazalo se kad je od deset zahtjeva za mišljenje treba li raditi studije (da se ne troši vrijeme i novac dragocjenog investitora na bespotrebne studije zaštite okoliša) dobila odgovor od samo četiri tijela. A od šest državnih institucija koje nisu odgovorile dvije su naprosto MORALE odgovoriti. To su Hrvatske šume i Javna Ustanova Priroda, zadužene i plaćene za brigu o šumi općenito i Park šumi Čikat specijalno.
U svjetlu nedavne kriminalno koruptivne afere u koju su upletene i HŠ, uopće me ne čudi da iste slučajno ili namjerno nisu odgovorile, ili su odgovorile pa se odgovor izgubio u nekoj šumi ili pošti, ili je za sve kriv virus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Procjena utjecaja na okolišGost 2020-06-03 21:50
Citat Hamlet:
Zanemarivanje svrhe postupaka davanja mišljenja o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš kao bespotrebnih birokratskih koraka koje investitori moraju zadovoljiti dovode do površnosti, manipulacije pa i bezobrazne šutnje administracije kao u ovom lošinjskom slučaju. No uhićenje bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac u antikorupcijskoj akciji USKOK-a zbog sumnji da je pogodovala u izgradnji jedne vjetroelektrane navela je Europsku komisiju da od Hrvatske traži da ukloni nezakonitosti i stručne nedostatke u postupcima procjene utjecaja na okoliš.
Možda tu leže šanse za malo ozbiljniji pristup postupcima lošinjske gradske vlasti - gradonačelnice, vijećnika, uprave i odbora za prostorno planiranje.pri donošenju prostornih planova.
. U aferi se spominje i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. On je u srpnju 2017. potpisao rješenje kojim je omogućio projekt VE Krš-Pađene, iako je bila zatražena nova procjena njenog utjecaja na okoliš. U međuvremenu, Europska komisija pokrenula je postupak protiv Hrvatske zbog procjena utjecaja na okoliš kod gradnje vjetroelektrana koji bi mogao rezultirati i tužbom te visokom novčanom kaznom, javljaju portali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
048 # O zecu i ražnjuMulac 2020-05-28 17:38
Jesam li dobro razumio da je gradonačelnica tražila mišljenje treba li obaviti procjenu utjecaja na okoliš plana o čijoj izradi se još nije odlučilo? To mi sliči onoj o pravljenju ražnja dok je zec još u šumi. Ili sam ja preglup da shvatim profinjenost lošinjskog planiranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # +gost 2020-05-28 17:56
Otprilike tako nekako. Gradonačelnica već radi na izradi plana i prema odluci koju je sama donijela u tajnosti a sada će tu odluku njena vjerna sljedba i formalno usvojiti.

Toliko o njenoj transparentnost i. U ovom slučaju zec se već vrti na ražnju ali to nitko ne zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
050 # Hodogram manipulacijeZB 2020-05-28 18:42
Citat gost:
Otprilike tako nekako. Gradonačelnica već radi na izradi plana i prema odluci koju je sama donijela u tajnosti a sada će tu odluku njena vjerna sljedba i formalno usvojiti.
Odluku o izradi plana donio je naručitelj, a gradonačelnica obavlja svoj dio posla prema hodogramu koordinatora sinergije nezaobilaznog Tihomira Knezića.Citat:
Toliko o njenoj transparentnosti. U ovom slučaju zec se već vrti na ražnju ali to nitko ne zna.
Znaju oni koji trebaju znati. A to nisu građani. Doduše nije sigurno ni da znaju vijećnici koji će odlučivati :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Neki su prije javnosti znali što će bitiMulac 2020-05-30 10:03
Citat Mulac:
Jesam li dobro razumio da je gradonačelnica tražila mišljenje treba li obaviti procjenu utjecaja na okoliš plana o čijoj izradi se još nije odlučilo? To mi sliči onoj o pravljenju ražnja dok je zec još u šumi. Ili sam ja preglup da shvatim profinjenost lošinjskog planiranja.
Izgleda da se gradonačelnica pravila luda glede tog pitanja. Kako javlja Purić Devčić je prigovorio "Kao i uvijek kada su ovakvi prijedlozi, ne piše ništa konkretno. Mislim da određeni ljudi znaju što će to biti, a mi ostali ne. Ne bi se predlagalo da se nešto radi", kazao je Devčić, našto je Ana Kučić ocijenila da ne razumije zašto se polemizira o samoj odluci o početku izrade UPU-a. "Kada se donese odluka o izradi, onda je na javnosti da raspravlja i daje primjedbe. Ne kažem da ne možemo i prije toga razgovarati", odgovorila je. Prvo kaže da ne razumije zašto se polemizira o samoj odluci o početku izrade UPU-a, a zatim dodaje "Ne kažem da ne možemo i prije toga razgovarati". Znači, priznaje da je točno to što kaže Devčić: određeni ljudi su prije javnosti znali što će to biti. A nadovezao se Maglievaz ulizivačkim istupom "Za sve ono što se dosad napravilo prostornim planom i UPU-ima, ne vidim da se napravilo nešto što ne izgleda kako treba. Čini mi se da je Čikat došao prekrasan, za razliku od UPU-a za poljoprivredna zemljišta, koja postaju favele, ciganska naselja i mjesta za roštilj". On nešto ne vidi pa to sigurno ni ne postoji, a čini mu se da je Čikat došao prekrasan za razliku od UPU za "ciganska naselja" i time gradonačelnici i investitorima još jednom pokazao svoj talent za ulizivanje. Kako bilo da bilo, jedanaest vjećnika je bez komentara progutalo Anino rješavanje pitanja potrebe procjene utjecaja na okoliš plana koji tada još nije bio donesen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Alibi za diskriminacijuHamlet 2020-05-30 10:39
Citat Mulac:
A nadovezao se Maglievaz ulizivačkim istupom "Za sve ono što se dosad napravilo prostornim planom i UPU-ima, ne vidim da se napravilo nešto što ne izgleda kako treba. Čini mi se da je Čikat došao prekrasan,
Manjinac Andrino Maglievaz (IDS) se pridružio stavu gradonačelnice da je mišljenje jedne nacionalne manjine mjerodavnije za sigurnost od mišljenja Policije. "U ovom mandatu imali smo jedno, pa drugo ubojstvo, za mene je to dovoljno da postupamo oprezno" kazala je gradonačelnica pojašnjavajući zašto ni ove godine jednoj albanskoj obitelji ne dopušta korištenje ugostiteljske terase. Drugoj albanskoj obitelji dopušta korištenje što je očigledan primjer diskriminacije. A za to koristi mišljenje Unije zajednice Albanaca kao alibi umjesto da zatraži mišljenje policije. Dobro je da se za to nije poslužila funkcijom načelnice stožera civilne zaštite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Pizza KapeliCC 2020-05-30 15:02
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup. Ana Kučić je osim Kapelijeve fotelje naslijedila i potporu obitelji kojoj je terasa odobrena.

Ovako je ta lokacija izgledala prije Kapelijeve intervencije

Ovako izgleda sada
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Albanske vezegost 2020-05-30 16:39
Citat CC:
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup.
Isto tako Gari je dao prepraviti tek dovršenu Balijinu rivu da pokojnom Abdiji poveća terasu pred slastičarnicom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Izborna baza Lošinjskih političaraomg 2020-05-30 17:38
Citat gost:
Citat CC:
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup.
Isto tako Gari je dao prepraviti tek dovršenu Balijinu rivu da pokojnom Abdiji poveća terasu pred slastičarnicom.
Naravno Gari je to platio iz gradskog proračuna. Povjerovao
u priču da su Albanci pod kontrolom pa su glasovali za HDZ. A braća Abdije ni međusobno ne razgovaraju :-) A sada i Ana vjeruje da su Albanci njena izborna baza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # krivina Prikofreelancer 2020-05-30 21:43
Zahvaljujući egomanijacima koji su se dokopali vlasti Mali Lošinj je već davno postao grad slučaj.
Dokaz je jasno vidljiv iz rasprave o točki
12. Prijedlog Plana rasporeda ugostiteljskih terasa na području Grada Malog Lošinja za 2020. godinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Ana brine o konkurentnostigost 2020-05-31 09:23
Citat freelancer:
Zahvaljujući egomanijacima koji su se dokopali vlasti Mali Lošinj je već davno postao grad slučaj.
Dokaz je jasno vidljiv iz rasprave o točki 12. Prijedlog Plana rasporeda ugostiteljskih terasa na području Grada Malog Lošinja za 2020. godinu.
Ovima lijevo terasu ne treba dati iz sigurnosnih razloga. Desni će biti sigurni da im lijevi bez terase neće biti konkurencija.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Koza nostraSoprano 2020-06-01 15:00
Citat freelancer:
Zahvaljujući egomanijacima koji su se dokopali vlasti Mali Lošinj je već davno postao grad slučaj.
Dokaz je jasno vidljiv iz rasprave o točki
12. Prijedlog Plana rasporeda ugostiteljskih terasa na području Grada Malog Lošinja za 2020. godinu.
Ovaj naslov je sramota za Lošinj. U Aninom "najvećem gradu u jadranskom plavetnilu" i "mjestu ugodnom za življenje i poželjnom za boravak" kao da se mafijaške familije bore za štekate a ona posreduje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Mjesto opasnog življenjaGost 2020-06-01 19:02
Citat Soprano:
Citat freelancer:
Zahvaljujući egomanijacima koji su se dokopali vlasti Mali Lošinj je već davno postao grad slučaj.
Dokaz je jasno vidljiv iz rasprave o točki
12. Prijedlog Plana rasporeda ugostiteljskih terasa na području Grada Malog Lošinja za 2020. godinu.
Ovaj naslov je sramota za Lošinj. U Aninom "najvećem gradu u jadranskom plavetnilu" i "mjestu ugodnom za življenje i poželjnom za boravak" kao da se mafijaške familije bore za štekate a ona posreduje.

Naslov nije sramota jer je to istinita vijest. A nije sramota ni za Lošinj nego za lošinjsku vlast. Mjesto u kojem je raspored terasa za gradonačelnicu sigurnosno pitanje ne može nam biti mjesto ugodno za življenje a ni turistima poželjno za boravak. Kako ga ona bez srama prodaje u Novom listu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # NEvjerojatnogost 2020-06-02 10:15
Koliko iz svega ovoga mogu zaključiti, danas u 21. stoljeću, u važnom turističkom gradu u RH, u članici EU, gradonačlenica Kučić donosi odluke temeljem srednjevjekovno g običajnog prava jedne nacionalne zajednice?
Vjerojatno griješim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # KumstvoLeka 2020-06-02 11:45
A čuj kumstvo je nekima svetinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # +gost 2020-06-02 14:29
Citat Leka:
A čuj kumstvo je nekima svetinja.
Da, nije kuma dugme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # TelefonadaGegur 2020-05-31 10:10
Citat omg:
Citat gost:
Citat CC:
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup.
Isto tako Gari je dao prepraviti tek dovršenu Balijinu rivu da pokojnom Abdiji poveća terasu pred slastičarnicom.
Naravno Gari je to platio iz gradskog proračuna. Povjerovao
u priču da su Albanci pod kontrolom pa su glasovali za HDZ. A braća Abdije ni međusobno ne razgovaraju :-) A sada i Ana vjeruje da su Albanci njena izborna baza.
Ali Anine albanske veze su barem pomogle da se na jedvite jade pomoću mobitela skuca kvorum za izbornu skupštinu ogranka HDZ-a Mali Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Pravo i pravdaPizza Ana 2020-06-02 15:35
Citat CC:
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup. Ana Kučić je osim Kapelijeve fotelje naslijedila i potporu obitelji kojoj je terasa odobrena.
Ovako je ta lokacija izgledala prije Kapelijeve intervencije
Braća su prvo zajedno okupirali dio glavne ceste ispred svojih lokala da prošire terasu. Složno stavili žardinjere i znakove za zaobilaženje a na opomenu komunalnih redara zaprijetili Gariju. Junak kakav je bio Gari je na teret gradskog proračuna dao suziti cestu da se napravi nogostup. Kasnije su se braća posvadila i dogodilo se umorstvo a ubojica je u zatvoru. Ali njegovoj obitelji gradonačelnica ne dopušta korištenje terase. Kaže iz sigurnosnih razloga. A sigurno je samo da bez terase obitelj neće opstati. Terasu nisu imali ni lani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
103 # Hajde?hranitelj tuljana 2020-06-04 12:42
Citat Pizza Ana:
Citat CC:
Ne zaboravimo da je tu pizzu umijesio Kapeli da se dodvori biračima. Zbog ugostiteljskih objekata kasnije posvađanih obitelji dao je suziti glavnu gradsku cestu i pripadajući nogostup. Ana Kučić je osim Kapelijeve fotelje naslijedila i potporu obitelji kojoj je terasa odobrena.
Ovako je ta lokacija izgledala prije Kapelijeve intervencije
Braća su prvo zajedno okupirali dio glavne ceste ispred svojih lokala da prošire terasu. Složno stavili žardinjere i znakove za zaobilaženje a na opomenu komunalnih redara zaprijetili Gariju. Junak kakav je bio Gari je na teret gradskog proračuna dao suziti cestu da se napravi nogostup. Kasnije su se braća posvadila i dogodilo se umorstvo a ubojica je u zatvoru. Ali njegovoj obitelji gradonačelnica ne dopušta korištenje terase. Kaže iz sigurnosnih razloga. A sigurno je samo da bez terase obitelj neće opstati. Terasu nisu imali ni lani.
Hoće li oporba kad (hahaha) dođe na vlast vratiti u upotrebu dio kolnika na kojoj je sada terasa ili će ostaviti kako je zatekla a ovaj slučaj koristi samo kao jeftino politikanstvo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Što skriva gradonačelnica?Frost 2020-06-04 09:53
Citat Pizza Ana:
Manjinac Andrino Maglievaz (IDS) se pridružio stavu gradonačelnice da je mišljenje jedne nacionalne manjine mjerodavnije za sigurnost od mišljenja Policije. "U ovom mandatu imali smo jedno, pa drugo ubojstvo, za mene je to dovoljno da postupamo oprezno" kazala je gradonačelnica pojašnjavajući zašto ni ove godine jednoj albanskoj obitelji ne dopušta korištenje ugostiteljske terase. Drugoj albanskoj obitelji dopušta korištenje što je očigledan primjer diskriminacije. A za to koristi mišljenje Unije zajednice Albanaca kao alibi umjesto da zatraži mišljenje policije. Dobro je da se za to nije poslužila funkcijom načelnice stožera civilne zaštite.
Postupkom prema ovoj nesretnoj obitelji gradonačelnica pokazuje da su njeni ljubazni osmijesi čijim snimcima preplavljuje društvene mreže samo kamuflaža za njenu samovolju i nehumanost. Umjesto za procjene sigurnosnih rizika nadležne Policije gradonačelnica samovoljno procjenjuje da bi dopuštenje obitelji ubojice da koristi gradsku javnu površinu bio sigurnosni rizik. Nije jasno kakav bi to rizik bio kad je ubojica osuđen na višegodišnju kaznu, muški članovi obitelji napustili Lošinj da bi ostale samo žene s djecom. Bez suvislog obrazloženja ovaj čin zbog svoje nehumanosti i čigledne samovolje ostavlja mnogo prostora za razmišljanje o skrivenim motivima gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Opasne žene i djecagost 2020-06-04 13:35
Citat Frost:
Bez suvislog obrazloženja ovaj čin zbog svoje nehumanosti i čigledne samovolje ostavlja mnogo prostora za razmišljanje o skrivenim motivima gradonačelnice.
Mislim da joj je cilj izgon opasnih žena i djece iz "najvećeg grada u jadranskom plavetnilu ugodnom za življenje i poželjnim za boravak" onemogućavanjem egzistencije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # diskriminacija i sukob interesaf 2020-06-04 17:27
Citat Frost:
Bez suvislog obrazloženja ovaj čin zbog svoje nehumanosti i čigledne samovolje ostavlja mnogo prostora za razmišljanje o skrivenim motivima gradonačelnice.
ali ostavlja dosta prostora i za tužbu protiv gradonačelnice za diskriminaciju i sukob interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lošinjanski NjonjoPimp 2020-06-05 08:53
Citat Hamlet:
Citat Hamlet:
[quote name="Mulac"]A nadovezao se Maglievaz ulizivačkim istupom "Za sve ono što se dosad napravilo prostornim planom i UPU-ima, ne vidim da se napravilo nešto što ne izgleda kako treba. Čini mi se da je Čikat došao prekrasan,
Manjinac Andrino Maglievaz (IDS) se pridružio stavu gradonačelnice da je mišljenje jedne nacionalne manjine mjerodavnije za sigurnost od mišljenja Policije.
REKTALNI ALPINIST :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Unija zajednice AlbanacaAN 2020-06-07 08:56
Tko je potpisao mišljenje Unije zajednica Albanaca da bi dopuštenje za korištenje gradske javne površine bio sigurnosni rizik? Dali je taj zaključak obrazložen?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # Gradonačelnice i pjesnici su čuđenje u svijetugost 2020-05-30 14:35
Citat Mulac:
Citat Mulac:
Jesam li dobro razumio da je gradonačelnica tražila mišljenje treba li obaviti procjenu utjecaja na okoliš plana o čijoj izradi se još nije odlučilo? To mi sliči onoj o pravljenju ražnja dok je zec još u šumi. Ili sam ja preglup da shvatim profinjenost lošinjskog planiranja.
Izgleda da se gradonačelnica pravila luda glede tog pitanja. Kako javlja Purić Devčić je prigovorio "Kao i uvijek kada su ovakvi prijedlozi, ne piše ništa konkretno. Mislim da određeni ljudi znaju što će to biti, a mi ostali ne.", kazao je Devčić, našto je Ana Kučić ocijenila da ne razumije zašto se polemizira o samoj odluci o početku izrade UPU-a. "Kada se donese odluka o izradi, onda je na javnosti da raspravlja i daje primjedbe. Ne kažem da ne možemo i prije toga razgovarati", odgovorila je.
Ona ne razumije zašto se polemizira o samoj odluci o početku izrade UPU-a. :lol: Pa polemizira se zato što su prije jučerašnje sjednice na kojima se usvajalo početak izrade planova na službenoj gradskoj stranici objavljena dva naslova koji glase ODLUKA KOJOM SE UTVRĐUJE (manjka riječ DA)NIJE POTREBNO PROVESTI STRATEŠKU PROCJENU UTJECAJA, jedan za njezinu odluku kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti stratešku procjenu utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna (I) Urbanističkog plana uređenja Čikat (UPU 13), a drugi za Urbanističkog plana uređenja sportsko – rekreacijskog centra R1-3 (UPU-6). Polemiku izaziva činjenica da se takve odluke ne mogu donositi ako nije poznato što će biti izmijenjeno u UPU 13 i UPU-6, a svakome (osim Maljevcu) mora biti čudno što odluku da nešto nije potrebno raditi gradonačelnica donosi prije nego će GV odlučivati da se uopće nešto raditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Usluga bogomdanom investitoruHamlet 2020-06-04 10:21
Citat Mulac:
Kako bilo da bilo, jedanaest vjećnika je bez komentara progutalo Anino rješavanje pitanja potrebe procjene utjecaja na okoliš plana koji tada još nije bio donesen.
Jedanaest vijećnika je pokazalo razumijevanje za gradonačelničin trud da bogomdanog investitora oslobodi gnjavaže s ovakvom birokratskom procedurom:
“Postupci vezani uz procjenu utjecaja na okoliš i prirodu, odnosno uz zaštitu okoliša su transparentni postupci s obzirom na to da se informacije o svakom zahtjevu i nositelju zahvata, kao i cjelokupna dokumentacija (stručne podloge-Studije utjecaja na okoliš, Elaborati zaštite okoliša i ostalo) objavljuju na mrežnim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike. U svakom je postupku omogućeno sudjelovanje cjelokupne javnosti sukladno Aarhuškoj konvenciji te se svako Rješenje objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva."
[Nešto je trulo na Prvom od 1000]
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Cogito, ergo sumRoki 2020-05-30 14:26
A zašto je tražila tuđe mišljenje,
zar nema vlastito mišljenje, kao inače?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # ja nisam odavdeKnez iz Zg 2020-05-28 17:54
Citat lov u mutnom:
Konačnim prostornim planom od 2008 god. određena je granica gradnje bez mogućnosti proširanja građevineke zone.
-Artatore ukinuta rekreativna zona R1 i sportska zona R2 ana mjestu izgradnja apartmana (višestambenih zgrada) investitor
"koji dobro nagrađuje- podmićuje"
-Mali lošinj grad valdarke zeleni pojas pretvara u građevinsku zonu,
-Dražica dodatne parcele dodaju se građevinsku zonu
-Radniku Križevci prodana parcela (zeleni pojas ) sada pretvorena u građevinsku T izgradnja hotela.
- Autocamp Čikat dodane parcele za proširenje campa.
Kako je moguće proširivati građevinsku zonu.
Moguće je ako to gura Tanja,
Ako podržava ANA i to je vjerodostojno
Dakle zabune nema, ako je lova u pitanju što je onda idemo dalje u nove planove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
057 # jadni gradda se zna 2020-05-28 21:02
"Odluku o izradi plana donio je naručitelj, a gradonačelnica obavlja svoj dio posla prema hodogramu koordinatora sinergije nezaobilaznog Tihomira Knezića".
A naručitelji su:
SERM d.o.o
Brdo kušć
Radnik Križevci
Jadranka privatna ruska tvrtka
A gdje je tu interes grada, osim što im mora spremiti svu infrastrukturu na račun gradskog proračuna, a oni plaćaju komunalni doprinos koji nije dovoljan za 15 % investicija grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
246 # Šizično ponašanje gradonačelnicegost 2020-05-28 22:08
Koji su prioriteti gradonačelnice u prostornom planiranju govori činjenica da su zadnje dvije odluke o izradi planova naručene od istog investitora kome će se sutra usvojiti još dvije odluke o izradi još dva plana. Iako ima još barem 17 prostornih planova koje treba tek izraditi gradonačelnica se brine samo o interesima jednog investitora i mijenja mu po njegovoj narudžbi postojeće planove.

A kako brine o prostoru najbolje govori činjenica da je za nered u prostoru na predjelu Liski-Kurila optužila vijećnika Devčića i to na zadnjem vijeću jer zbog „njegovog projekta “ izrade vodovoda za poljoprivredu tamo niču kuće. Za potrebe obračuna s vijećnikom Devčićem koji je predložio mjere pomoći građanima gradonačelnica je za nered u prostoru optužila oporbenog vijećnika. Zanimjivo je da je prije samo cca pola godine ista gradončelnica predložila a GV usvojilo Izvještaj o stanju u prostoru u kome nema niti riječi o neredu u prostoru i masovnoj bespravnoj gradnji na predjelu Liski-Kurila. Pitanje je kako to da je tek sad gradonačelncia primjetila nered u prostoru i gradnju nelegalnih objekata koji se priključuju na vodovod a u vlastitom izvještaju u stanju u prostoru to nije ni spomenula. Također u svom izvještaju o stanju u prostoru nije ni spomenula isto takav nered u prostoru i gradnju nelegalnih objekata na Klavariji izvan građevinskog područja u blizini industrijske zone. Čak nije primjetila ni neleglanu gradnju na terenu svoga oca.

Njoj je prostor očito samo sredstvo za kupovanje milosti investitoru kakav se samo poželjeti može i kao sredstvo za napad na oporbu kad ju iznervira svojim prijedlozima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
149 # misija, vizija, ciljeviZock 2020-05-29 04:14
Zanimljivo je da usprkos zdravoj logici, ekonomskim pokazateljima, upozorenjima koja nam šalje priroda, pa i ovom korona krizom, gradska vlast nije postala niti mrvicu pametnija.
I dalje se sve baca na jednu kartu - turizam. Lošinj je već sada turistički prekapacitiran, a svakim novim urbanističkim planom se dozvoljavaju sve veći kapaciteti, maksimumi idu u nebo, uništava se priroda radi koje je Lošinj poznat, u ime betonizacije.
Kada vidim šta se sve radi na Punti zlo mi je, uskoro ni park šume Čikat neće biti.
Na Lošinju se gradi koliko god stane. Ima li ovome kraja?
Quo Vadis gradonačelnice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
045 # Maksimalna turistifikacija dolazi na naplatuQuo vadis Lošinj 2020-05-29 10:23
Više no ikad Lošinj ovisi o turizmu. Osim onih koji se njime direktno bave, tu su i trgovci, građevinci, sve vrste majstora, prijevoznici i dr. privatnici. Čak i oni koji misle da ne žive od turizma jer rade u gradskoj upravi, komunalnom poduzeću ili nekoj javnoj ustanovi, svoje radno mjesto duguju i turizmu. Jer bez turizma na Lošinju bi živjelo upola manje stanovništva, pa bi umjesto Grada imali općinu s par zaposlenih, u komunalcu bi radilo par škovacina, a pola javnih ustanova ne bi ni postojalo. S druge strane, zbog monokulture turizma zapostavljena je poljoprivreda, ribari još uvijek nemaju svoju luku, škver se planira pretvoriti u marinu, a o nekoj proizvodnji nema ni riječi u našim urbanističkim planovima.

Od turizma ove godine, razumljivo, neće biti ništa ili vrlo malo. Ljudi će živjeti od štednje, bar oni koji ju imaju. Troškovi će se srezati na minimum, a investicije zaustaviti što znači manje posla za trgovce, građevince, majstore i mnoge druge. Do idućeg ljeta ćemo izdržati, ali ako dođe do drugog vala epidemije, niti sljedeća sezona neće biti dobra. A što onda? Zatvaranje hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, marina, agencija, servisa, restorana, kafića, trgovina? Od čega će Lošinjani živjeti? Plaćati skupa održavanja, režije, najamnine, kredite? Školovati djecu?

Gradska vlast se ponaša kao da se ništa oko njih nije promijenilo. I dalje forsiraju promjene urbanističkih planova samo zbog "razvoja turizma" kao da već nismo krajnje ovisni o njemu. Najgore od svega, time troše i ono malo novaca kojeg će imati na raspolaganju sljedećih godina na infrastrukturu bez budućnosti, umjesto da ih ulože u razvoj optičke mreže, poljoprivrede, ribarstva, proizvodnje energije, male proizvodne pogone i sve ono što je održivo bez turizma. Jer turizam kakav je nekad bio više se neće vratiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Turistička monokulturaMonokulturist 2020-06-03 10:41
Citat Quo vadis Lošinj:
Gradska vlast se ponaša kao da se ništa oko njih nije promijenilo. I dalje forsiraju promjene urbanističkih planova samo zbog "razvoja turizma" kao da već nismo krajnje ovisni o njemu. Najgore od svega, time troše i ono malo novaca kojeg će imati na raspolaganju sljedećih godina na infrastrukturu bez budućnosti, umjesto da ih ulože u razvoj optičke mreže, poljoprivrede, ribarstva, proizvodnje energije, male proizvodne pogone i sve ono što je održivo bez turizma. Jer turizam kakav je nekad bio više se neće vratiti.
Sadašnja gradska vlast samo nastavlja tamo gdje je Kapeli stao. Jadranka planira, a Grad prati. Od njegove manekenke, povremene zamjenice za nazočenja i recitatorice njegovih priopćenja kao gradonačelnice ne možemo očekivati drugo do nastavak njegove politike drugim sredstvima. Kučićka nastavlja njegovu politiku "gradit ćemo koliko god stane", ali se čuva da ne izvali njegovu imbecilnu tvrdnju kako ne postoji turistička monokultura. Konačno, ona je završila ekonomiju, a on prvi stupanj pomorstva. No i ona se kao i Kapeli oslanja na tzv. sinergiju s investitorima. I investitori i dalje planiraju, a sada ona kao gradonačelnica osigurava da ih Grad prati odlukama podatne većine GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Jezik za zubePo 2020-05-29 11:20
Neka oporba danas na GV drži jezik za zubima da ih Anin stožer ne uhiti da nastoje baciti ljagu na sve što su Gradsko vijeće i izvršna vlast učinili i čine, pogotovo za vrijeme trajanja pandemije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Ana na aparatimagost 2020-05-29 13:48
BUSINESS INSIDER objavio je listu 100 top otočnih destinacija te na nju uvrstio i pet hrvatskih otoka.

"100 predivnih otoka diljem svijeta koji nisu toliko razvikani", opis je članka koji je privukao pozornost čitatelja Insidera. Na popisu su završili naši Vis, Šolta, Mljet, Brač i Hvar.

Nemaju oni pojma tko je Prvi od 1000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Grad to sam jaBumbar 2020-05-29 15:01
Citat gost:
BUSINESS INSIDER objavio je listu 100 top otočnih destinacija te na nju uvrstio i pet hrvatskih otoka.
"100 predivnih otoka diljem svijeta koji nisu toliko razvikani", opis je članka koji je privukao pozornost čitatelja Insidera. Na popisu su završili naši Vis, Šolta, Mljet, Brač i Hvar. Nemaju oni pojma tko je Prvi od 1000.
Dobit će Ana jezikovu juhu što destinaciju reklamira u svrhu vlastite izborne promidžbe umjesto u interesu vlasnika Jadranke. Važniji joj je reizbor za gradonačelnicu pa se u Novom listu za domaću publiku, birače umjesto za turiste reklamirala kao Mali Lošinj, najveći grad u jadranskom plavetnilu: Najveći smo grad na hrvatskim otocima s razvijenom prometnom, komunalnom i energetskom infrastrukturom koji za temelj svog razvoja ima upravo odgovorno upravljanje i održiv razvoj, itd, itd
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Šumska družinagost 2020-05-29 17:20
Citat:
Od šest adresa s kojih nisu stigli odgovori odnosno mišljenja najzanimljivije su dvije adrese odnosno dva tijela koja su prema definiciji morala dati mišljenje. Nisu se očitovale Hrvatske šume niti Javna Ustanova Priroda, dakle oni koji su zaduženi i plaćeni da se brinu o šumi odnosno Park šumi Čikat. Hrvatske šume se možda nisu očitovale jer je Grad zahtjev za mišljenje poslao na krivu adresu (slučajno?) - Šumariji Cres-Lošinj i to u poštanski pretinac.
Hrvatske šume se nisu očitovale jer tamo imaju važnijeg posla Predsjednik uprave kojeg je jutros uhitio Uskok ima neto plaću veću od 29 tisuća kuna te pozamašnu imovinu...
Pročitajte više na: 24sata.hr/.../... - 24sata.hr
Uhićeni Josipa Rimac, šef Hrvatskih šuma, pomoćnica ministra....
www.index.hr/.../2186499.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # po šumama i goramaKrivolovac 2020-05-30 15:03
Nije ni morala pitati Šume, mogla je pitati Tanju, ona zna najbolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # »Nećete me više rešetati pitanjima«Građanin 2020-05-30 15:51
Citat Krivolovac:
Nije ni morala pitati Šume, mogla je pitati Tanju, ona zna najbolje.
Pogledaj kako se odnosila prema građanima. Sastanak kojem je bio cilj odgovoriti na upite građana o radovima na Kijcu usred turističke sezone te o detaljima građanima još uvijek nepoznatog rješenja odvodnje otpadnih voda.
Sastanak je vodila pročelnica gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Tanja Jović, koja se jedina i usprotivila predloženom snimanju tijeka sastanka.
...
Građani su postavili i pitanje završetka procesa Savjetovanja sa zainteresiranom javnosti u vezi uređenja plaža Zagazinjine i Kadin, koji treba završiti očitovanjem na primjedbe. Pročelnica je odgovorila da uređenja neće biti ove godine, o čemu će odgovor dati glasnogovornica.

Usprkos interesu građana da dobiju informacije o pojavi ograđivanja terena na Bojčiću, pročelnica je završila razgovor riječima: „Nećete me više rešetati pitanjima."
volim-losinj.org/.../...

Napomena: Tanja visoko kotira kod gradonačelnice. Šta mislite zašto :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # .....Znatiželjni 2020-05-30 17:59
Kotira bolje od pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, koji se uopće ne pojavljuje na sjednicama GVa.
Tko zna koja je njegova svrha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
328 # NestaliBigula 2018 2020-05-30 11:45
"U ovom mandatu imali smo jedno, pa drugo ubojstvo, za mene je to dovoljno da postupamo oprezno"
U ovom mandatu je nestala i jedna osoba za kojom vjerovatno nitko ne traga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
327 # Privatni oprezgost 2020-05-30 13:05
Citat Bigula 2018:
"U ovom mandatu imali smo jedno, pa drugo ubojstvo, za mene je to dovoljno da postupamo oprezno"
Ako je za nju kao privatnu osobu to dovoljno da postupa oprezno, kao dužnosnica bi trebala odgovarati za nezakonito uskraćivanje prava drugim osobama. Uvjeren sam da oprez u ovom slučaju nije njena privatna stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
428 # lokalna diktatoricaMala 2020-05-30 13:43
Citat gost:
Citat Bigula 2018:
"U ovom mandatu imali smo jedno, pa drugo ubojstvo, za mene je to dovoljno da postupamo oprezno"
Ako je za nju kao privatnu osobu to dovoljno da postupa oprezno, kao dužnosnica bi trebala odgovarati za nezakonito uskraćivanje prava drugim osobama. Uvjeren sam da oprez u ovom slučaju nije njena privatna stvar.
Na žalost Ana Kučić si je umislila da je ona Grad odnosno da je vladarica Grada Malog Lošinja. Tako ga i vodi bez ikakvog otpora. Umjesto Gradskog vijeća vodi Grad ona prema vlastitim procjenama, sukladno osobnim preferencijama a izgleda sad i prema običajnom pravu jedne nacionalne zajednice. Ustavni principi, zakonska prava su ispod njenog osobnog stava o bilo čemu. Čudo jedno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # Slijedi preimenovanje?gost 2020-05-30 13:47
Mali Lošinj-Malo Janjevo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
332 # Privatna prćija?gost 2020-05-30 20:15
Da je prostorno planiranje privatna prćija pokazuje izvješće gradonačelnice za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2019. godine. Odbor za prostorno planiranje je u tom razdoblju održao samo jednu sjednicu 20. rujna 2019. godine. Da li je u zadnjih pet mjeseci možda održana koja sjednica tog odbora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # Batinama po demokracijimic mic 2020-06-11 11:26
Umjesto argumenata oporba batinama po vlasti.Toliko o poimanju demokracije u našoj vrloj oporbi , na koju se ta ista oporba poziva.
Slijedeći saziv g. vjeća mora biti osiguran šljemovima za vladajuću većinu u gradu....opasno st od batina realno postoji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # mokra braćaroko 2020-06-11 12:00
Citat mic mic:
Umjesto argumenata oporba batinama po vlasti.Toliko o poimanju demokracije u našoj vrloj oporbi , na koju se ta ista oporba poziva.
Slijedeći saziv g. vjeća mora biti osiguran šljemovima za vladajuću većinu u gradu....opasnost od batina realno postoji.
Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, samo malo žučnija rasprava (tako barem glasi službena verzija događaja) :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ....qwe 2020-06-11 16:16
Citat roko:
Citat mic mic:
Umjesto argumenata oporba batinama po vlasti.Toliko o poimanju demokracije u našoj vrloj oporbi , na koju se ta ista oporba poziva.
Slijedeći saziv g. vjeća mora biti osiguran šljemovima za vladajuću većinu u gradu....opasnost od batina realno postoji.
Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, samo malo žučnija rasprava (tako barem glasi službena verzija događaja) :lol:
Glas otoka (moš mislit :-) pokušava od muhe napraviti slona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Neosjetljivost na argumenteKerempuh 2020-06-11 13:43
Citat mic mic:
Umjesto argumenata oporba batinama po vlasti. Toliko o poimanju demokracije u našoj vrloj oporbi, na koju se ta ista oporba poziva.
Ne budi smiješan. Gradska vlast je dokazano neosjetljiva na argumente kao korona virus na koka kolu. Gradonačelnica i njezin dio GV delaju na temelju vanjskih parametara, a ne po svojoj volji. Za repliciranje oporbi na argumente zadužen je Andrino Maglievaz (IDS) neoborivim protivargumenti ma: on pruža punu potporu Ani K. i ne vidi kako na Čikatu nešto nije u redu što oporbi treba značiti da je sve u redu. O njegovoj ključnoj ulozi u repliciranju oporbi svjedoči to što je u svom slavnom transkribiranom govoru u vezi s Golfom na Mataldi gradonačelnica poimence spomenula samo njega zbog njegovog doprinosa raspravi. Tada je svojom poznatom rječitošću rekla "... ja bi bila sretna i mislim da danas ono što je rekao gospodin Andrino ali nekako što su svi vijećnici ovdje rekli, mi zapravo, vi danas imate priliku kreirati budućnost Lošinja, jer ovo nije sad, da neko političko pitanje, kontrola, nadzor, hoće se koristit hoće bit hidranti spojeni na ovu mrežu, na onu mrežu, hoće to biti manipulacija. Pa vidimo da imamo i manipulaciju isto tako i nelegalnih gradnji montažnih kućica svugdje, sigurno da ima, ali mislim da strah od te kontrole i tog nadzora i iskustvenih spoznaja nekih promašenih prilika nam ne može i ne smije biti ograničenje da donesemo nekakvu odgovornu odluku, vi kao gradski vijećnici koji zaista u budućnosti mogu donijeti boljitku Gradu Malog Lošinja." Mislim da su njih dvoje" sjajan" par govornika. Podsjećam da je na toj sjednici Andrino oborio s nogu oporbu argumentom ruskog ruleta u vezi s opasnosti od pesticida. Netko će dobiti rak, netko neće, rekao je tada i zaključio, ali mi golf hoćemo!
Cijeli govor gradonačelnice
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka