Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gradsko vijeće s ograničenom odgovornošću

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

smokvaPrisjetimo se malo ljeta 2016. godine, mjeseca lipnja. Održana je sjednica Gradskog vijeća, a na sjednici rasprava o golfu na Mataldi. Tada su lošinjski gradski vijećnici većinom glasova usvojili prijedlog Podrške projektu gradnje golf igrališta na Mataldi u Punti Križa investitora Jadranka d.d. Vijeću se obratio i predsjednik uprave Jadranke Sanjin Šolić s tvrdnjom da nitko nema razloga za zabrinutost jer će svi imati priliku detaljnog uvida čim projekt bude gotov i da će se u izgradnju krenuti isključivo u suradnji s Gradom. Tako je izvijestio Novi list ... 

Tadašnji gradonačelnik Cappelli je izjavio: "... da smo duboko svjesni da je otok ograničen prostor kojem je osnovni resurs okoliš i priroda, stoga će njihovo očuvanje značiti i uspjeh. Cilj je da projekt uspije zbog građana i njihovog zapošljavanja također." Zanimljiva je i sigurnost vijećnika Kamalića koji je tada odrješito ustvrdio kako nema nikakve dvojbe da će studije biti ozbiljno izrađene. Kakve garancije i od koga ih je dobio tom prilikom nije objasnio. A bilo bi dobro da nas je o tome informirao ...

Kao gradonačelnik Cappelli nas je tada upozorio da Grad jest dao svoju potporu, ali ne pod svaku cijenu, već uz obaveznu suradnju s građanima. Vijećnici su se složili da su donošenjem odluke o podršci i praćenjem cijelog projekta odgovorni da se projekt izvede u skladu sa zakonom, ali i sa zakonima prirode. Pa su - svjesni velike opasnosti po okoliš uz tako rizičan invazivni zahvat - obećali da će budno pratiti svaki korak u procesu izrade plana. No otvorenim ostaje pitanje jesu li gradski vijećnici bili nesvjesni činjenice da su se davanjem podrške incijativi investitora zapravo odrekli zakonskog prava na prostorno planiranje na vlastitom području, te da su to pravo predali županiji ili su pilatovski oprali ruke od golfa. Naime, incijativom koju su zdušno podržali, investitor je zahtijevao da izgradnju golf terena i pratećih objekata može izvoditi neposrednom primjenom županijskog plana. Dakle, vijećnici su se u naše ime odrekli prava sudjelovanja Grada u planiranju tako osjetljivog zahvata kroz izmjenu svog prostornog plana i izradu UPU-a Matalda. Odrekavši se prava kojim je Grad mogao u potpunosti kontrolirati sve procese, vijećnici su korištenje Matalde prepustili na volju investitoru i županiji, a Gradsko vijeće se većinom glasova proglasila vijećem s ograničenom odgovornošću.

Smokvin list
Da bi prikrilo ovu sramotnu radnju gradsko vijeće donijelo je kao smokvin list odluku kojom su imenovali "predstavnike grada Tanju Jović i Anu Kučić da prate donošenje plana svojom nazočnošću i komunikacijom s tijelima Primorsko-goranske županije". Tekst unutar navodnika je doslovni citat iz odluke. Tom odlukom su samo hinili brigu o prostoru. Da je spomenuta tvrdnja o smokvinom listu točna pokazuju događaji nakon toga.

U potupku izrade izmjena županijskog plana koji se golf planira na Mataldi, a po zahtjevu investitora, Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. izrađuje stručnu podlogu "Programske osnove za planiranje golf igrališta "Matalda".

Stručnu podlogu Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije dostavlja samo investitoru. Ne dostavlja je ni Gradu niti osobama koje je Gradsko vijeće zadužilo da prate, nazoče i komuniciraju s tijelima županije. Zavod je naprosto ignorirao lošinjsku gradsku vlast kao nebitnog čimbenika planiranja eksploatacije vlastitog prostora. Premda je vijeće navodno pokazalo brigu te je svojom odlukom naložilo i sadašnjoj gradonačelnici da budno prati sve faze izrade plana, Zavod za prostorno planiranje Primorsko – goranske županije i investitor sami u miru i tišini, neometani od bilo čijeg ekološkog, sociološkog i/ili gospodarskog cjepidlačenja napreduju u očito sjajnoj komunikaciji. Naime, Zavod za prostorno uređenje PGŽ je izradio stručnu podlogu "Programske osnove za planiranje golf igrališta "Matalda" te sada od investitora pismenim putem traži da osigura (čitaj: sam izradi) stručnu podlogu koja sadrži elemente potrebne za određivanje lokacijskih uvjeta za neposrednu provedbu projekta golf igrališta. Dakle, tijelo koje izrađuje izmjenu plana traži od investitora da mu kaže šta želi da se ubaci u plan. A osobe ovlaštene od zastupnika građana Malog Lošinja niti prate nit nazoče, a niti komuniciraju s tijelima županije koja izrađuju plan.

Sve i da su osobe zadužene od Gradskog vijeća i bile uključene u ovaj postupak, odnosno da su i dobile stručnu podlogu "Programske osnove za planiranje golf igrališta Matalda", šta bi one s njom i radile? Koji i čiji stav, koju i čiju politiku bi u tom slučaju provodile, koje i čije interese bi zastupale, iz odluke vijeća se ne da razaznati. Gradsko vijeće podržalo je projekt golfa na Mataldi, o kome vijećnici ne znaju ništa, o čijim učincima i utjecajima na prirodu ne znaju ništa i čiji su svi ekonomski elementi, uključujući i zapošljavanje za kojim je posegnuo Cappelli, potpuno nepoznati. Iako se ne zna ništa, unaprijed se daje podrška i bez ikakve stvarne kontrole se prepušta drugima planiranje 320 hektara zemljišta uz vlastito samoisključivanje od odgovornosti.

S obzirom na postupanje županije i investitora odnosno Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije i Jadranke d.d. predlažemo da osobama koje su u ime Grada Malog Lošinja zadužene da prate, nazoče i komuniciraju s tijelima Primorsko-goranske županije da to probaju i ostvarivati. Jedina osnova po kojoj to mogu, jer to žalosno komični Zaključak Gradskog vijeća od 17. lipnja 2016. godine nije, jest prema odredbama Zakona o pravu na pristup infomacijama i putem zahtjeva za pristup informacijama.

S obzirom na stvarni interes zaduženih osoba za tu temu vjerojatnije je da će stručnu podlogu prije vidjeti na ovoj stranici zahvaljujući građanima i udrugama koji, iako nisu za to od Gradskog vijeća zaduženi, prate sve faze izrade izmjene prostornog plana županije kojim se na netransparetan način, onako poprijeko, želi omogućiti gradnja golfa koji je po svoj prilici samo hir dokonih milijardera. Da se ne radi o hiru zasigurno bi pristup golfu bio puno ozbiljniji, temeljitiji, javniji i transparentniji.


odluka
podloga

Komentari: 

38 # sve je rečenoPino 2018-01-22 11:49
pun pogodak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # akcija Mataldaotto 2018-01-22 12:09
Golf na Mataldi biti će vječna sramota prošlog saziva gradskog vijeća, gradonačelnika i krčke biskupije. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # marionete u službi nepoznatog investitoragrađanin 2018-01-22 12:10
Lijepo sročeno i obrazloženo.
Jedini problem je u tome što se ne samo planovi za golf, nego i svi urbanistički planovi rade na Dražici, a gradske službe i gradsko vijeće služe samo kao farsa da bi se prikazalo kako se poštuje nekakva demokracija u odlučivanju. Iz tih vremena potječe i jedna izjava pročelnice Jović, da se kod izrade plana vodilo računa o zahtjevima iz Master plana Jadranke. Koji je tajan, nedostupan javnosti, a onda se postavlja opravdano pitanje da li uopće postoji ili se sve svodi na trenutačne hirove jedne ili dvije osobe.

Građane nitko ništa ne pita, dovodi ih se pred svršen čin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # His master's voiceSimba 2018-01-22 13:27
Citat građanin:
Jedini problem je u tome što se ne samo planovi za golf, nego i svi urbanistički planovi rade na Dražici, a gradske službe i gradsko vijeće služe samo kao farsa da bi se prikazalo kako se poštuje nekakva demokracija u odlučivanju. Iz tih vremena potječe i jedna izjava pročelnice Jović, da se kod izrade plana vodilo računa o zahtjevima iz Master plana Jadranke.
Pročelnica Jović bi zato trebala predložiti da kao simbol cjelokupne gradske vlasti koja slijedi master plan Jadranke GV izglasa ovu starinsku reklamu za gramofone sa slikom pasa koji sluša glas svoga gospodara :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # -Gost 2018-01-22 14:11
Kao Šolić u praksi provodi tvrdnju da ce u gradnju golfa ici samo u suradnji s gradom a gradu ne daju da ni iz daljine prati kako se radi plan....
Na koju suradnju je mislio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # golfgolf 2018-01-22 14:25
Na tom području caruju divlje svinje i jeleni, a o čemu nikog nije briga. Za razliku od toga o golfu jako brine nepoznati i javnosti nepotpisani autor teksta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # LovacGol F. 2018-01-22 17:25
Uspaljenim novokomponirani m zagovornicima golfa treba skrenuti pažnju na činjenicu da nepoznatog autora me brine golf već ga brine način na koji se on planira.

Ali je originalna ideja da se problem alohtone divljači riješi golfom. Golfom a ne lovim protiv divljih svinja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Trolovska poslaDumbo 2018-01-22 17:50
Citat Gol F.:
Uspaljenim novokomponiranim zagovornicima golfa treba skrenuti pažnju na činjenicu da nepoznatog autora me brine golf već ga brine način na koji se on planira.
tu činjenicu su trolovi itekako zapazili, ali posao im je da raspravu skrenu s pitanja sumnjivog planiranja prozivanje tko je za golf a tko protiv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
155 # rupa 7dobra stvat 2018-01-22 14:27
Gdje god je golf napravljen, lokalna zajednica je profitirala. Bila sam u više golf destinacija i ne vidim opravdan razlog zašto se golf ne bi napravio i kod nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # ZnatiželjnaSvjetska putnica 2018-01-22 18:39
Baš me zanima koje “golf destinacije” si posjetila i na čiji račun?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Golf izlazi iz modebarba 2018-01-23 14:05
Citat dobra stvat:
Gdje god je golf napravljen, lokalna zajednica je profitirala. Bila sam u više golf destinacija i ne vidim opravdan razlog zašto se golf ne bi napravio i kod nas.
Volio bih vidjeti brojke iz vjerodostojnog izvora koje pokazuju da je lokalna zajednica negdje profitirala. Tvoja tvrdnja da je tome tako bezvrijedna je bez dokaza. A da se golf ne pravi i kod nas opravdan je razlog što izlazi iz mode. Ako si doista bila u više golf destinacija morala bi barem natucati engleski, pa ti ne moram ovo prevoditi:
5 Reasons Golf Is in a Hole
Golfer numbers are down. Golf equipment sales have been tanking. The number of golf courses closing annually is supposed to dwarf the number of new courses opening for years to come. “We really don’t know what the bottom is in golf,” Dick’s Sporting Goods CEO Edward Stack said in a recent conference call, attempting to explain why golf gear sales have fallen off a cliff. “We anticipated softness, but instead we saw significant decline. We underestimated how significant a decline this would be.”
People are too damn busy.
It’s elitist and too expensive.
It’s just not cool.
It’s too difficult.
time.com/money/2871511/golf-dying-tiger-woods-elitist/
Why Canadian golf is dying
The culprits: greed, hubris and the demise of free time
macleans.ca/.../...
A mogla bi pročitati i ovo:
Spanish property: Polaris golf resort homes crash to a third of original price
theguardian.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GolfMaja 2018-01-23 22:30
Zagadjenje tla i pitkih voda kojih ima podosta na tom podrucju sredstvima za odrzavanje trave i raznoraznim kemijama i pesticidima. tu obitava puno zivotinjskih vrsta i zar trebamo sve prodati i unistiti za tudji profit?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # golfMatalda 2018-01-22 14:30
Slažem se s zadnjim postovima. Španjolska ima više od 600 terena, Njemačka i više od toga..
Hrvatska 3....
Pametnom dosta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Pametnome dostaDenga 2018-01-22 15:19
Citat Matalda:
Slažem se s zadnjim postovima. Španjolska ima više od 600 terena, Njemačka i više od toga..
Hrvatska 3....
Pametnom dosta
Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # čudo neviđenorambo 2018-01-22 15:33
Citat Denga:
Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Jadranka bi gradila golf a ne može popraviti nogometno igralište koje je oštećeno na Danima turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # sve se radi stihijski, bez mozga i bez ikakvog planačista nakarada 2018-01-22 19:08
Citat rambo:
Citat Denga:
Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Jadranka bi gradila golf a ne može popraviti nogometno igralište koje je oštećeno na Danima turizma.
Jadranka bi se bavila i kongresnim turizmom, a proslavu Dana turizma organizira u ad hoc sklepanom šatoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # €&$£¥Gost 2018-01-23 11:36
Citat Matalda:
Slažem se s zadnjim postovima. Španjolska ima više od 600 terena, Njemačka i više od toga..
Hrvatska 3....
Pametnom dosta
Pametna Matalda tvrdi da je Njemačka gospodarska sila jer ima i vise od 600 golf igrališta.
Šta gazde ne mogu naći pametnije osobe da zagovaraju golf?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # ???Pitagora 2018-01-22 19:54


može li nam netko od ovdje prisutnih "stručnjaka" za golf objasniti kako 1300 golfera fizički istovremeno smjestiti na 2 golf igrališta?

ili su ovoliki kapaciteti potrebni jer svaki golfer u svojoj pratnji vodi još i ženu, djecu, nosača palica, trenera, doktora, fizioterapeuta, psihologa, tajlandsku maserku i ljubavnicu?

i uza sve to, opet mi matematika ne štima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # -gost 2018-01-22 19:58
Mislim da je prva teza na klimavima nogama jer golferi ne vode sa sobom žene i djecu nego ljubavnice ali je teza o lošoj matematici u svakom slučaju dobra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Molitva za ubacivanje lopticaTin 2018-01-23 09:23
Citat Pitagora:
može li nam netko od ovdje prisutnih "stručnjaka" za golf objasniti kako 1300 golfera fizički istovremeno smjestiti na 2 golf igrališta?
ili su ovoliki kapaciteti potrebni jer svaki golfer u svojoj pratnji vodi još i ženu, djecu, nosača palica, trenera, doktora, fizioterapeuta, psihologa, tajlandsku maserku i ljubavnicu?
i uza sve to, opet mi matematika ne štima.
Nemoj se oslanjati na matematiku nego na spremnost investitora da uz plaćeni pristanak i blagoslov biskupije napuči Mataldu svim tim elitnim narodom. A radi masovnosti grijeha golfera s tajlandskim maserkama i ljubavnicama i radi molitvi za uspjeh u ubacivanju loptica u rupe najavljena je i gradnja vjerskog objekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # + / -google 2018-01-24 11:28
malo brojki sa golf terena:

jedna partija golfa na terenu od 18 rupa, prosječno traje 4 sata.
ukoliko jednu partiju igraju 4 igrača, moguće je postići tempo da svaka nova grupa krene 15 minuta nakon prethodne, odnosno, nakon što je prethodna grupa malo odmakla od starta, što čini da je kapacitet igrališta 16 igrača po satu.
za vrijeme dugih ljetnih dana partije mogu započinjati između 7 ujutro i 6 navečer (kako bi zadnja partija završila još dok je dana), pa je ukupni dnevni kapacitet igrališta oko 176 igrača. za 2 igrališta to je 352 igrača.
obzirom da se na Mataldi golf namjerava provoditi kao cjelogodišnja aktivnost, za vrijeme zimskih mjeseci ovu brojku slobodno prepolovite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # mali peropero golfer 2018-01-22 22:09
"može li nam netko od ovdje prisutnih "stručnjaka" za golf objasniti kako 1300 golfera fizički istovremeno smjestiti na 2 golf igrališta?"
Može ako su kinezi (oni su ionako mali) ?
Alo pravih golfera na igralištu može biti samo 50 - 100 dnevno a ovi 1200 navijaju za svoje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # way too muchJumbo 2018-01-22 22:50
Citat pero golfer:
"može li nam netko od ovdje prisutnih "stručnjaka" za golf objasniti kako 1300 golfera fizički istovremeno smjestiti na 2 golf igrališta?"
Može ako su kinezi (oni su ionako mali) ?
Alo pravih golfera na igralištu može biti samo 50 - 100 dnevno a ovi 1200 navijaju za svoje...
Da, poznato je da svaki golfer sa sobom vodi još i 10 navijača
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # biggus dickushranitelj tuljana 2018-01-23 06:51
Za autora je 17. lipnja "ljeto" (početak prve rečenice). Dalje nisam čitao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Golfer Lovac 2018-01-23 07:50
Jebi ga, trebao si čitati dalje...osim početne licencije poetike koja je tu i završila autor u članku barata s činjenicama i dokazima - dokumentima a u prilogu. Šteta da si glup i inatljiv...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Trolov kalendarSolsticij 2018-01-23 09:09
Citat Golfer Lovac:
Jebi ga, trebao si čitati dalje...osim početne licencije poetike koja je tu i završila autor u članku barata s činjenicama i dokazima - dokumentima a u prilogu. Šteta da si glup i inatljiv...
Ma pročitao je on cijeli članak i komentare, ali nema argumenata za obranu tvrtke GV.doo pa ih pokušava diskreditirati zbog uvodne rečenice koja glasi "Prisjetimo se malo ljeta 2016. godine, mjeseca lipnja". Kao, zbog te kalendarske netočnosti cijeli članak nije vrijedan pozornosti jer ova netočnost kompromitira i sve drugo što je u njemu navedeno. Uključujući i neoborivu tvrdnju da je GV Mataldu prepustilo na milost i nemilost investitora i županijske birokracije. Moram priznati, da je ovo zgodna trolerska dosjetka, ali na nju mogu nasjesti samo naivci koji vjeruju da h.t. precizno pamti datume svih mogućih događaja pa da je zapamtio i točan datum održavanja sjednice GV o golfu na Mataldi. Inače, sjednica je održana u lipnju 2016., mjesecu u kojem kalendarski počinje ljeto, ali počinje 21. lipnja. Sudeći prema priloženoj slici zaključka GV održana je četiri dana ranije. Vjerujete li da se trol zaista sjeća datuma održavanja ili mislite da je pročitao članak i priložene dokumente te iz Zaklučka vidio da je održana 17. lipnja, četiri dana prije kalendarskog početka ljeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # bezzzvezze,al etopionirka 2018-01-23 09:45
u biti ,klimatološki ,ljeto i sva druga godišnja doba nastupaju otprilike mjesec dana ranije nego kalendarski :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ?gost 2018-01-23 10:20
Citat hranitelj tuljana:
Za autora je 17. lipnja "ljeto" (početak prve rečenice). Dalje nisam čitao.
A zašto misliš da je to važno ikome na ovome svijetu pa da treba obznaniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Small dickDr. Freud 2018-01-23 09:34
Sudeći po naslovu posta hranitelja tuljana podsvjesno mući i veličina vlastiog spolovila a ne samo nedostatak pameti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # *gost 2018-01-23 09:51
Autor teksta nije tvrdio da je 17. lipnja ljetni dan, a mjesec lipanj jest ljetni mjesec.

A napuhana budala svojim postom potvrđuje da je čitao cjeli članak i dokumente u prilogu i to s puno pažnje a folira/glumi da nije čitao dalje od prve rečenice. Budaletina na kvadrat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Medvjeđa usluga klijentimagost 2018-01-23 10:08
Napuhana budala očito smatra da njegova ohola izjava "Dalje nisam čitao" obezvrijeđuje cijeli članak i da ćemo je prihvatiti kao preporuku da ga ne čitamo. Sirota budala ne shvaća da svojim trolanjem čini medvjeđu uslugu klijentima kojima služi kao odvjetnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ?Toi Toi 2018-01-23 10:11
Hranitelj tuljana se htio posrati pred tuđim vratima ali nije bio vješt pa je sam sebe posrao.

Tvrdi da nije čitao s dokazom da je čitao i to jako pažljivijo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # volim golfhranitelj tuljana 2018-01-23 17:54
Citat gost:
Sirota budala ne shvaća da svojim trolanjem čini medvjeđu uslugu klijentima kojima služi kao odvjetnik.
Ne nego nam je smiješno kako ste promptno na svaku riječ mog upisa, koji ste jednako tako mogli ignorirati, nakucali 30 riječi besmislica i uvreda (tko ne vjeruje neka računa).
Ne, ponavljam, tekst nisam pročitao niti namjeravam, datum sam zapazio, jako je vidljiv, na samom Zaključku gore lijevo, jer uvijek prvo pogledam slike, a onda idem na "članak". Zar datum piše i u tekstu?Citat Toi Toi:
Hranitelj tuljana se htio posrati pred tuđim vratima ali nije bio vješt pa je sam sebe posrao. Tvrdi da nije čitao s dokazom da je čitao i to jako pažljivijo.
Ne trebam čitati da bih znao da autor koji uvijek koristi neki "latinizirani" nadimak, kao Politikon, Publikum, Kolon... itd... negoduje nešto na temu o tome što će netko drugi na skroz drugom kraju skroz drugog otoka raditi svojim novcem na svom zemljištu.
Kako sam to dokazao "pažljivo čitanje", to samo Toi Toi zna (btw zanimljiva je količina referenci na fekalije u njegovom nicku i tekstu... podsvjest?)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 1gost 2018-01-23 18:22
Zašto nisi čitao tekst?
Prošlo ljeto, prošle godine, u mjesecu lipnju. Što te to tako iznerviralo? Toliko da si odlučio ne čitati tekst.
Kako moožeš tvrditi da autor:"...negod uje nešto na temu o tome što će netko drugi na skroz drugom kraju skroz drugog otoka raditi svojim novcem na svom zemljištu." a nisi čitao ništa nakon prve rečenice.
Ti si glupi, licmjerni i samoumišljeni intelektualac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Slika vrijedi više od 1000 riječigost 2018-01-23 18:26
Koliko sam uspio zaključiti naš intelektualac hranitelj tuljana svoje znanje crpi u slikovnicama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Svaka luda ima svoje veseljeDinko 2018-01-24 09:01
Citat gost:
Zašto nisi čitao tekst?
Postavio si nepotrebno pitanje. Razlog zbog kojeg neki anonimni, nametljivi trol nije pročitao tekst je nevažan i nezanimljiv. Zanimljiva je samo njegova potreba da to oglasi na portalu. Tko zna što si je umislio da će time postići, ali ako mu je cilj bio samoubilački skrenuti pozornost s teme Gradsko vijeće d.o.o. na sebe, uspio je. Kako narod kaže, "Svaka luda ima svoje veselje". Još jednom se samoubio, a mi raspravljamo o tome je li taj budalaš nešto čitao ili nije. :P Poštujmo pravilo "Ignoriraj trola i ne hrani ga!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Avatar(i)Persona O. 2018-01-23 18:32
"Ne nego nam je smiješno"..ti sebe persiraš ili je više vas na zadatku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kraljevsko "mi"gost 2018-01-23 19:39
Citat Persona O.:
"Ne nego nam je smiješno"..ti sebe persiraš ili je više vas na zadatku?
Ili mu je omaknulo da je član tima za trolanje u korist investitora ili mu je to tzv. kraljevski "mi", kako su se nekoć oslovljavali vladari u prvom licu množine: "Mi car i kralj ... obznanjujemo da nismo pročitali niti namjeravamo čitati ...".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ne spominji...gost 2018-01-23 19:21
Kaže hranitelj tuljana: "Ne trebam čitati da bih znao da autor... negoduje nešto na temu o tome što će netko drugi na skroz drugom kraju skroz drugog otoka raditi svojim novcem na svom zemljištu." Na drugom kraju drugog otoka se nedvojbeno se odnosi na Mataldu na otoku Cresu odnosno h.t. kaže da bez čitanja zna da autor piše protiv golfa.

Išao provjeriti. Ako je to jedan autor evo naslova članaka a koji nisu o golfu:
Kako govoriti a ne reći ništa? Zovi lošinjski SDP!
Lokalni izbori ili lošinjski teatar apsurda
Teatar apsurda
Plaže, naše ili njihove?
Čikat kao vlastito dvorište investitora
O aerodromu, rode, da ti pojem
Nazovi G. radi kategorizacije
Careva nova marina.
Dakle opet lažeš, petljaš, izmišljaš.

U ovom članku kojeg "nisi čitao" jer si kalendarski frik, autor nije negodovao što to netko negdje želi raditi svojim novcem. Ukazivao je na neprihvatljiv postupak izmjene plana i neshvatljivo ponašanje gradskih vlasti koje se ne žele petljati u to iako su izjavili da će budno pratiti sve faze planiranja. Ni riječi o golfu, ni za ni protiv golfa. Time se nije bavio.

Tebe ne muči da je GV dalo u zadatak da Tanja Jović i Ana Kučić prate, nazoče i komuniciraju sve faze plana a da to ne rade? To te ne smeta, ali te smeta i samo pomisao da se netko uopće drznuo spominjati golf.

p.s. podsvjest, latiniziranje" a biggus dickus? A još ako je mlitav...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # ...a burek jeftin...hranitelj tuljana 2018-01-23 19:31
Pa valjda sam po priloženom Zaključku zaključio da je na neki način OVAJ put tema vezana uz Mataldu?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ma lutkice maja...gost 2018-01-23 19:42
A slatka, mala budalice. Krivi zaključak. Nije ti tema Matalda nego gradske vlasti i njihov odnos prema Mataldi. Al nema veze...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # ja nemam potrebe vrijeđatihranitelj tuljana 2018-01-23 19:56
Citat gost:
A slatka, mala budalice. Krivi zaključak. Nije ti tema Matalda nego gradske vlasti i njihov odnos prema Mataldi. Al nema veze...
Vidiš, uvijek isto... čim vidiš moj nick požuriš se uvrijediti me, a ni ne pročitaš ni moj tekst a ni svoj odgovor.
Naime, tema "gradske vlasti i njihov odnos prema Mataldi" je Citat hranitelj tuljana:
na neki način OVAJ put tema vezana uz Mataldu?!
Nemoj si to raditi, molim te.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ???Gost 2018-01-24 07:39
Zašto si tako osjetljiv na Mataldu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Matalda-područj e 51Gost 2018-01-23 22:59
Jel’ zabranjeno koristiti toponim Matalda? Ako bi se šta dešavalo ili događalo na Matildi to se nebi smjelo pisati jer ima na neki način veze s Mataldom?
Kad bi ulovili hranitelja tuljana da po Mataldi palicama za golf tjera veprove o tome ne bi trebalo pisati jer na neki način ima veze s Mataldom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Zaštita od gluparenjaWD 2018-01-23 19:58
To što ti, anonimni gnjavator i vjerojatno profesionalni trol nisi (navodno) pročitao članak zbog (tobože) katastrofalne kalendarske pogreške neće nimalo narušiti vjerodostojnost svega što je u njemu izneseno. Smiješan si mi što imaš potrebu javljati da nešto nisi pročitao, ali ne zamjeram ti na ekshibicionizmu . Zamjeram adminu što nas nije zaštitio, a tebe spasio od tvoga gluparenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lobiranje za rusko-biskupijs ki biznisgost 2018-01-23 20:08
Citat hranitelj tuljana:
.. to samo Toi Toi zna (btw zanimljiva je količina referenci na fekalije u njegovom nicku i tekstu... podsvjest?)
Nije podsvijest nego dobar njuh. Osjetio je da tvoji komentari jako zaudaraju na lobiranje za biskupijsko-rus ki biznis. Moš mislit: ne čitaš, ali znaš da je to "...nešto na temu o tome što će netko drugi na skroz drugom kraju skroz drugog otoka raditi svojim novcem na svom zemljištu." Pa nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Praćenje i komuniciranjeSir Oliver 2018-01-23 10:52
Itekako stoji tvrdnja da se je GV odreklo unaprijed utjecaja na bilo što što će investitor napraviti na Punti Križa. Dokaz tome smo imali i tog ljetnog mjeseca i predljetnog dana kad je vijeće imenovalo Anu Kučić da prati i komunicira. U to vrijeme dogradonačelnic a Kučić je bila mala od kužine, isturena samo u protokolarnim prigodama tipa dan škole i posjet vrtiću. Ana Kučić kao dekoracija gradske vlasti i Tanja Jović kao servis investitora, komedija za neupućene.
Bilo ljeto ili zima, gradsko vijeće samo klima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # zovi samo zovikerubin 2018-01-23 11:57
Citat Sir Oliver:
Itekako stoji tvrdnja da se je GV odreklo unaprijed utjecaja na bilo što što će investitor napraviti na Punti Križa. Dokaz tome smo imali i tog ljetnog mjeseca i predljetnog dana kad je vijeće imenovalo Anu Kučić da prati i komunicira. U to vrijeme dogradonačelnica Kučić je bila mala od kužine, isturena samo u protokolarnim prigodama tipa dan škole i posjet vrtiću. Ana Kučić kao dekoracija gradske vlasti i Tanja Jović kao servis investitora, komedija za neupućene.
Bilo ljeto ili zima, gradsko vijeće samo klima!
Ana je bila i ostala mala od kužine a pravi gazda je Miha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # KlimoglavljeD.J. 2018-01-24 08:38
Citat Sir Oliver:
Ana Kučić kao dekoracija gradske vlasti i Tanja Jović kao servis investitora,
Ana Kučić brine o prigodnom dekoriranju centra grada, a Tanja jović vodi komunalnu i prostorno plansku politiku.Citat:
Bilo ljeto ili zima, gradsko vijeće samo klima!
Kao i u prošlim mandatima s kupljenom većinom u GV: Koalicija klimoglavaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # urbi et orbinjofra 2018-01-24 15:34
Citat D.J.:
Ana Kučić brine o prigodnom dekoriranju centra grada, a Tanja jović vodi komunalnu i prostorno plansku politiku.
Prostorno plansku politiku vode BB i Pinki, a prema željama "nepoznatog investitora". :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # FranjoNajtočnije 2018-01-24 17:18
Bravo, “žuti u sridu”, ti jedini sve znaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # crvenizeleni 2018-01-24 18:33
Citat Najtočnije:
Bravo, “žuti u sridu”, ti jedini sve znaš.

Žuti nisi više interesantan niti majalinu a niti badjurinu, nemaš više informacija protiv pinkija i ostale bratije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # UhljebljivanjePušmipuli 2018-01-24 18:51
Dali će i ovo uhljebljivanje proći nezapaženo? Grad u 2018-oj planira zaposliti još 14 djelatnika u Gradske službe kao da ih je do sada malo.. Reklo bi se da otok cvjeta, da nema nikakvih problema, da sve savršeno funkcionira koliko ih ima po uredima i hodnicima, ali ne... Da bi so održao ovaj visoki standard treba još 14 osobica objesiti na tu već do daske isisanu Gradsku sisu.. Prestrašno.... Imamo Gradsku upravu koja kao da vodi višemilijunski grad a za jedan papir ili odgovor čekamo vječnost...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KadroviranjeDabo 2018-01-25 08:47
Možda se mora zaposliti nove djelatnike da bi netko ipak radio. Ovi koje je pozapošljavao Gari su ništkoristi na radnim mjestima zvučnih naziva s visokim plaćama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Otpustiti, ne zaposljavati!gost 2018-01-25 19:42
Mislim da bi trebalo otpuštati, a ne zapošljavati nove. Potjerati sve koji su iz lijenosti, neznanja po sistemu lako ćemo dopustili da se otpad rješava u zadnji čas premda se sve što se mora učiniti znalo od ulaska u EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # UhljebiUjljebi 2018-01-26 11:51
Spomenuo si sisu pa otkuda već ima mlijeka u toj sisi?
Kolko to sisara treba za to napojiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # kmetski poučakkmet 2018-01-26 10:13
Unutar kmetske zajednice, postoje kmetovi koji iz nekog razloga misle da nisu kmetovi, pa u kutu njive koji je feudalac za to odredio raspravljaju "o ratu u Abesiniji".
Onda kad feudalac ponovo dođe po štibru, ništa im nije jasno. A poslje dobiju novi kutak, pa se ponovo busaju u prsa. Naravno anonimno i žustro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # PartybrejkerJa 2018-01-26 11:17
To nije razlog da nam krvariš igru...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Kmetska hrabrostgost 2018-01-26 12:43
Kmete, kmete, rugaš se anonimnosti - anonimno. Jadno :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # idem za avijatičara u Abesinijukmet 2018-01-26 22:51
Elem, kmetska hrabrost ne postoji. Kako kod mene, tako ni kod drugih kmetova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Gost 2018-01-26 13:16
Kmete što si htio teći?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Uhljebimarširaju 2018-01-26 11:56
Neznam da li ste primjetili ali barem jedan se uvijek pojavi u crvenom i to za sve što se napiše.
Mi svi barem većina u špade a on - oni uvijek u kope?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # hibridni rat protiv građanagrađanin 2018-01-26 12:18
Citat marširaju:
Neznam da li ste primjetili ali barem jedan se uvijek pojavi u crvenom i to za sve što se napiše.
Mi svi barem većina u špade a on - oni uvijek u kope?
upravo tako, niti jedna kritika im nije dovoljno dobra ili opravdana.
kad zaposle nove uhljebe, bit će ih više od jedan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka