Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Cipelarenje oporbe

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

cipelarenjeProšlog utorka pna radiju znakovitog imena Radio Mali Lošinj – radio Jadranka izvedena je groteskna epizoda serije  emisija Razgovor s povodom. Povod za ovaj razgovor bila je dan prije održana sjednica Gradskog vijeća. Za scenarij, režiju i izvedbu zaslužni su Branko Domac – direktor, glavni urednik, novinar Radio Jadranke, predsjednik lokalnog ogranka PGS-a i bivši PR manager Jadranke d.d. – i gradonačelnica Ana Kučić, pored svega ostalog i »wannabe« politička i modna influencerica na lokalnoj razini. Radio Jadranka je medij koji joj pored ostalih služi za prodaju vlastitog modno-političkog branda na lokalnom tržištu političkog bofla i medijskog kiča 

Na samoj pomalo burnoj sjednici gradonačelnica je bila uglavnom šutljiva i osim na akutalnom satu gotovo da nije raspravljala o točkama dnevnog reda. No u radijskoj zavjetrini, zaštićena od interakcije sa slušateljima – iako na fejsu uz širok osmijeh poziva »slušamo se« – te daleko od oporbenih vijećnika, razvezao joj se jezik. Dodatnu hrabrost gradonačelnici su ulili prijateljski radio i uslužni voditelj.

Ana Kučić je uvrlo dobrim odnosima s vlasnicima radija, ma tko oni bili, i rado im ide na gala rođendanske partije, zbog kojih se Čikat petvara u zonu zabranjenu za nepozvane. Voditelj, direktor i glavni urednik radija kojeg gradonačelnica obilno, a na pravno dvojben način (bez natječaja) subvencionira iz gradskog Proračuna je i predsjednik lokalnog ogranka PGS koji je u prethodnom sazivu, formalno oporbeni gradski vijećnik, stvarno podržavao HDZ i Anu Kučić. I u ovom sazivu Gradskog vijeća kao predsjednik lokalnog ogranka PGS-a nastavlja ih svesrdno podržavati. Na zadnjim lokalnim izborima PGS je bio na listi s IDS, HNS i UK koji i danas u Vijeću podržavaju Anu Kučić. Dakle, intervju na radiju u vlasništvu svojih prijatelja i pokrovitelja razgovor s povodom gradonačelnica nije vodila s objektivnim novinarom već s političkim pristašom i korisnikom obilnih nezakonitih potpora. Jasno je da to ne obećava ono što se naziva etično i objektivno novinarstvo već jamči dogovorenu nečasnu navijačku suradnju sa sugovornicom. Logičan nastavak ovog pomalo incestuoznog odnosa, valjda kao nagrada za dobro odrađen intervju, bilo je i Domčevo vođenje svečane sjednice Gradskog vijeća na Dan grada.

Navikavanje na neobično – navikavanje na oporbu?
Očigledno prema dogovoru s gradonačelnicom voditelj se uvodno skandalizirao ponašanjem oporbenih vijećnika na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća da bi gradonačelnici dodao „loptu za volej". Domčev centaršut ona je iskoristila da hrabro napuca oporbu koja nije imala niti će ikad dobiti priliku da se brani. Oporba, naime, ne sufinancira Radio Jadranku. Zgražanje nad mrskom oporbom pred slušateljima radija potaknuo je i voditelj pa se kao političar odrekao novinarske etike i otvoreno podržao gradonačelnicu.

Radijsko »razvaljivanje oporbe« započeto je kontradiktornom i u osnovi glupavom tvrdnjom voditelja Domca da je „jučerašnje Vijeće bilo prilično neobično, ali sad se i navikavamo da je to tako". Da, to je kao voditelj radija rekao isti onaj vijećnik koji je jedan svoj govor započeo izjavom „možda sam glup ali...". Ako Domac tvrdi da se već navikavamo na neko stanje to onda znači da se ne radi o neobičnom stanju već o normalnom stanju koje se ponavalja. Pa ako se ponavlja čemu onda čuđenje? Svima osim valjda političkom dvojcu (Duo pegla?) Domcu iz PGS-a i Ani Kučić iz HDZ-a  nenormalno je da se opozicija protivi vlasti. No, u prirodi i svrsi opozicije nije aplaudiranje vlasti već oponiranje, suprotstavljanje. Posao opozicije je da bude protiv vlasti, da ju napada i da ukazuje na njene krive poteze, da joj ukazuje na budalaštine i prokazuje vlašću potpomognut lopovluk i lopovluk nositelja vlasti. To je suština demokracija i to bi trebalo danas biti jasno čak i Domcu i Kučićki. No njih dvoje slušateljima radija Jadranka poručuju da žale za vremenima kad je oporbu smatralo državnim neprijateljima i kad je prihvatljiva bila samo »konstruktivna drugarska kritika«, a sve drugo se osuđivalo kao kritizerstvo unutarnjih neprijatelja i rušitelja komunističke partije i narodne vlasti.

Gnušanje oporbom

Na voditeljevu budalastu tvrdnju o neobičnoj pojavi da oporba rešeta lošu vlast na čelu s nesposobnom gradonačelnicom, Ana Kučić se sretno nasmijala i dobivši od voditelja šlagvort krenula u ostrašćeni napad na oporbu. Sjednica je bila poražavajuća, oporba je bila destruktivna, destrukcija je loš način političkog djelovanja bili su naglasci njene filipike protiv nepotkupljene manjine gradskog Vijeća. Nadmeno je slušateljima radija docirala da oporba treba biti korektiv vlasti, te da ovo što radi oporba u Vijeću nije politika već destrukcija. Znajući da voditelj radija neće intervenirati usudila se javno optužiti oporbu kako širi defetizam s govornice i da vara birače.

Utuživa je, ali i licemjerna u tom sumanutom tijeku misli i galimatijasu tvrdnji je činjenica da su jedini koji su prevarili birače vijećnici koji su se u predizbornoj kampanji »prodavali« kao oporba Ani Kučić i HDZ-u, a nakon izbora pristali da ih se »kupi« i postali dijelom njene nepolitičke trgovačke većine. Oporba koju Ana Kučić osuđuje boljševičkom retorikom nije prevarila birače; birače su prevarili Dubravko Devčić, Biljana Vojniković, Martina Kalac, pa i Lidija Bandalo iz Akcije mladih, koji drže ljestve Ani Kučić, a u Vijeće su ušli glasovima birača koji su htjeli smjenu odnosno promjenu lokalne vlasti. Alogičnim teorijom Ane Kučić oporba koja je prema njezinom priznanju stvarna, realna oporba njenoj samovlasti vara birače dok Dubravko Devčić, Biljana Vojniković, Martina Kalac i Lidija Bandalo koji su ušli u Vijeće glasovima birača koji su glasovali za smjenu HDZ-a, pa sad podržavaju vlast – nisu prevarili birače?

Postavlja se pitanje ima li razuma u gradonačelnice ili govori ono što joj sufliraju savjetnici uvjereni da je većina birača slaboumna.

Kako bilo da bilo, zaglavni kamen vlasti Ane Kučić je Dubravko Devčić koji je do zadnjih izbora ponosno tvrdio da ga je HDZ htio kupiti ali da on nema cijene. Vrijeme je pokazalo da on ima cijenu i da nije pretjerano skup. Tek koji hektar poljoprivrednog zemljišta i okućnica bez javnog natječja i nešto sitno nezakonitih poticaja za poljoprivredu bili su dovoljni da ljuti oponent Ane Kučić postane njen oslonac.

Oporba po logici stvari ne može biti destruktivna
Gradonačelnica koja se u medijima hvastala kako nije klasična političarka to je u praksi i dokazala. Klasični političari i političarke formata jednog W. Churchilla, M. Tatcher ili A. Merkel su znali biti ironični, pa i sarkastični, ali argumentiranu, u osnovi pristojnu i normalnu raspravu kakva se vodi u gradskom parlamentu u svojim državnim parlamentima ne bi nazvali destrukcijom. Protiv oporbenih kritika klasični političari i političarke bore se argumentima, a ne insinuacijama. Budući da nije klasična političarka, već postsocijalistička politikantica, sve što nije bezpogovorno prihvaćanje njenih prijedloga za nju je destrukciju. Ona odbija prihvatiti činjenicu da je posao i zadatak oporbe upravo biti protiv vlasti i ukazivati na probleme i pogreške vlasti. Ako oporba to ne radi ona i nije oporba. Nije uloga oporbe da bude umiljata, da šuti, prešućuje greške ili hvali vlast kao što to čini radijski voditelj Domac, a ni da diže ruke za mahom pogrešne, štetne, promašene i manje više nezakonite odluke koje im servira površna gradonačelnica i njena nesposobna uprava.

Tako je prema gradonačelničinoj tvrdnji destruktivno od oporbe ukazati da procjene temeljem koje se dokapitalizira gradska tvrtka ili se rasprodaje gradska imovina nisu prošle reviziju Procjeniteljskog povjerenstva i da to nije ispravno. Na tu navodnu destrukciju oporbe na prethodnom Vijeću je »vitez bez mača«, posilni i politički zaštitnik Ane Kučić tvrdio da je to nepotrebno i da je Procjeniteljsko povjerenstvo koje zaziva oporbe tek nebitno para-tijelo čije mišljenje njih ne obvezuje. Ne već na idućoj sjednici su se našle odluke kojima se temeljem nalaza navodnog para-tijela moraju mijenjati prethodno usvojene odluke o raspisivanju natječaja za prodaju gradskih nekretnina.

Naravno prethodne procjene su bile značajno niže od novih procjena. Na taj način je spriječena znatna šteta za gradski proračun.

Dakle, kad opozicija primijeti da se odluke moraju mijenjati zbog revizije jednog »para-tijela« onda je ona destruktivna? Definicija pojma destruktivan jest – onaj koji djeluje uništavalački; razoran, rušilački koji nanosi štetu. No iz ovog primjera se vidi da nije destruktivna bila oporba već da je destruktivna bila vlast. Što znači da štetu Gradu i građanima nanosi ova vlast s Anom Kučić na čelu, a ne oporba. Drugi rječima, Ana Kučić koja je je evidentno destruktivna za destruktivnost optužuje oporbu.

Ukazivanje na pravne nedostatke nije destrukcija
Prema gugutanju Ane Kučić s Brankom Domcom pred slušateljima radija Jadranka u razgovoru s povodom, oporba je destruktivna jer predlaže da se ne izglasa nezakonit i pogrešan Ugovor o pravima i obvezama između Lošinj usluga i Grada Malog Lošinja. Ugovor predstavlja pravni kupus i uopće ne omogućava ono što se pompozno najvaljuje – gradnju stanova za najam – a sve i kad bi ih se izgradili oni ne bili za najam nego za odgođenu kupnju. Umjesto priuštive najamnine imali bi ekonomsku najamninu, a umjesto mogućnosti najma imali bi obvezu kupnje. Jasno je da gradonačelnici nije ni u primislima gradnja stanova za priuštivi najam već za komercijalnu prodaju. Umjesto da se na sjednici našao ugovor o dokapitalizaciji temeljem procjene koja je prošla reviziju Procjeniteljskog povjerenstva Vijeće je pored racionalnih argumenata oporbe diglo ruke za ugovor koji neće omogućiti gradnju niti jednog stana, niti će se Lošinj usluge moći dokapitalizirati temeljem neozbiljne i površne procjene koja nije prošla reviziju Procjenteljskog povjerenstva.

Naravno da propast tog plana neće biti posljedica oporbenih primjedbi nego će biti proizvod nesposobne vlasti. Svima, osim Ani Kučić, a možda i većini njenih šutljivih ortaka, jasno je da tako usvojenom odlukom neće biti moguće izgraditi niti jedan stan i da će zbog toga štetu trpjeti Grad i građani kojima je lažno obećavala gradnju stanova za najam. No za nju i njenog sugovornika Domca oporba je destruktivna. Ukratko – nije oporba destruktivna već je vlast nesposobna. A da bi se ta činjenica sakrila potreban je ozbiljan medijski napor objavama na društvenim mrežama, sponzoriranim medijima, u ĐIR-ovima, na portalu za hvaljenje gradonačelnika gradonačelnik.hr i strogo kontroliranim intervjuima poput ovog u Razgovoru s povodom na Radiju Jadranka.

Možda ovaj radijski intervju ne bio bio skandalozan da je voditelj upozorio slušatelje da se radi o sponzoriranoj emisiji, da je on direktor, glavni urednik i voditelj radija u vlasništvu tvrtke izbornog pokrovitelja gradske vlasti, radija  koji prima izdašne godišnje donacije iz gadskog Proračuna koje mu bez natječaja dodjeljuje gradonačelnica, da je predsjednik lošinjskog PGS koji kao i on osobno podržavaju Anu Kučić. Voditelj Domac je trebao javno reći da je kao manager u Jadranci jako dobro surađivao na projektu golfa na Mataldi s gradonačelnicom koja ga je tako zdušno podržavala.

Prilikom emitiranja ovog intervjua nije ubijena niti jedna životinja, cipelarena je tek divlja i destruktivna lošinjska oporba koja je to i zaslužila.

 

Komentari: 

189 # Naslovhranitelj tuljana 2022-11-15 14:17
Dubravko navodno nije morao trošiti na predizbornu kampanju, jer mu je nju odrađivao jedan portal koji posjeduje fizička osoba koja živi na Lošinju.

Navodno mu je svu pisanu komunikaciju pripremao jedan pojedinac. I Akcija mladih nije "pala s neba". Puno linija koje se križaju u nekom ishodištu, tako sam čuo.

Puno slučajnosti...n eobičnosti...pj esnici su čuđenje u svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # O pjesnicima i trolovimagost 2022-11-15 15:17
Citat hranitelj tuljana:
pjesnici su čuđenje u svijetu.
Ali trolovi nisu. Čuđenje bi bili da komentiraju o temi umjesto što ubacuju nevezano. Tema nije koliko je ko trošio na predizbornu kampanju nego mrcvarenje sadašnje oporbe koju podržava bivša oporba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # Da ..hranitelj tuljana 2022-11-15 15:37
Razumijem da bi ti htio da se zaboravi kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnje aktere koji se nazivaju oporbom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Locirati, identificirati, uhititi, transferirati oporbu?gost 2022-11-15 16:39
Citat hranitelj tuljana:
Razumijem da bi ti htio da se zaboravi kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnje aktere koji se nazivaju oporbom.
Tema nije kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnju oporbu. Tema je činjenica da ju gradonačelnica mrcvari i da ju mrcvari uz podršku bivše oporbe. Koju si je nakon izbora kupila. Uzalud ti trud da raspravu skreneš od te teme. A iz njenog blebetanje na radiju se vidi da je na liniji davno preživjele Bakarićeve osude nekonstruktivne kritike. Da može ta bi i hapsila oporbu :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Čarobne moći Aninog trolaLZ 2022-11-15 18:15
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Razumijem da bi ti htio da se zaboravi kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnje aktere koji se nazivaju oporbom.
Tema nije kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnju oporbu.
ja se divim i zavidim likovima koji razumiju što si htio bez da si to napisao. Da li se vi poznajete osobno. Jer ako se ne poznajete a on razumije što hoćeš ht raspolaže nekim čarobnim moćima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Neke je lako zadiviti...hranitelj tuljana 2022-11-15 19:17
Citat LZ:
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Razumijem da bi ti htio da se zaboravi kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnje aktere koji se nazivaju oporbom.
Tema nije kako je bivša oporba došla u poziciju da mrcvari sadašnju oporbu.
ja se divim i zavidim likovima koji razumiju što si htio bez da si to napisao. Da li se vi poznajete osobno. Jer ako se ne poznajete a on razumije što hoćeš ht raspolaže nekim čarobnim moćima.
Zanimljivo da nisi uočio kako si i sam upao u kontradikciju. Naime, ne samo da svako malo drugi komentatori (velikodušno dopuštam da se radi o više od dvije osobe) svako malo "znaju" što ja želim i skojim ciljem (ali to nisi nikad komentirao), nego i ti sam "znaš" što ja želim i u kojem cilju pišem, štoviše "znaš" da sam Anin trol. Poznajemo se?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Žrtva pijunaLZ 2022-11-15 19:50
Citat hranitelj tuljana:
...i ti sam "znaš" što ja želim i u kojem cilju pišem, štoviše "znaš" da sam Anin trol. Poznajemo se?!
Pa tvoj cilj je očigledan. Postižeš ga i ovim preseravanjem. Svoju nevažnost si opet podmetnuo za temu kao žrtvu pijuna u šahu. Žrtvuješ se da bi omeo spominjanje lupetanja sa Domcem koje nije spomenuto u članku. Na primjer o žalopojki da gradske službe, jadne, ne mogu da rade svoj redovni posao jer zločesta oporba stalno nešto tužaka :lol: Ajmo o tome, a ne o tebi i tvojoj ulozi u povijesti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Tko je plaćao Aninu predizbornu kampanju?gost 2022-11-16 09:56
Citat hranitelj tuljana:
Dubravko navodno nije morao trošiti na predizbornu kampanju, jer mu je nju odrađivao jedan portal koji posjeduje fizička osoba koja živi na Lošinju.
Nije "navodno" nego porazna činjenica da ni Ana nije morala trošiti novce na preizbornu kampanju. Sve što je prikazala kao trošak u obvezatnom izvješću pokriveno je donacijama njenih klijenata među kojima je i njezin braco. A kad se pogleda čime je medijski bombardirala javnost i usporedi s cijenam oglašavanja vidi se da je imala i javnosti nepoznate, tajne izvore financiranja. O tome svjedoče komentari kao #Ana kao klijent medijskih privatnika
volim-losinj.org/.../...
Isto tako i komentar #Donaci je javne, troškovi promidžbe tajni:
Trećina priznatih donacija Kučićki je kapnula od tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca. Koja je - gle čudne slučajnosti - pod punom kontrolom Radnika iz Križevaca kao člana društva, s predsjednikom nadzornog odbora i direktorom koji je ujedno i predsjednik uprave spomenutog Radnika Križevci d.d. kojeg zastupa samostalno i neograničeno. 42 % prijavljenih donacija je bratski doprinos sestrinoj političkoj kampanji (Ingmar d.o.o.), ali sve prijavljene donacije su bile dostatne samo za jednu duplericu objavljenu u Novom listu.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Otvorena vreća sa žetončićimaBubimir 2022-11-17 09:17
Citat hranitelj tuljana:
Dubravko navodno nije morao trošiti na predizbornu kampanju, jer mu je nju odrađivao jedan portal koji posjeduje fizička osoba koja živi na Lošinju.
D. D. uopće nije imao predizbornu kampanju, a kamo li da ju je za njega netko odrađivao. Jer samo donošenje vijesti o političkim zbivanjima i komentiranje nije određivanje kampanje nego ... donošenje vijesti i komentiranje. Ulog D.D. u kampanju bila je njegova oporbenjačka poza tijekom prošlog mandata Ane Kučić, zovimo ga "Lošinj prvi od tisuću otoka". Nakon izbora karte su se posložile tako da je Ana za potrebnim žetončićima posegla u vreću koja je bila otvorena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Licemjer 2022-11-15 18:30
Baš me zanima bi li ti sve rekla njima u facu, a ne u safe spaceu i ehokomori njenog najvećeg sponzora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Gradonačelnica s blesimetromDar mar 2022-11-15 20:06
Citat Licemjer:
Baš me zanima bi li ti sve rekla njima u facu, a ne u safe spaceu i ehokomori njenog najvećeg sponzora.
Već im je sve "hrabro" sasula u facu čitajući pripremljeni tekst s blesimetra u studiju za snimanje ovog video obraćanja.Naravno to je bilo jednosmejerno obraćanje kao i ovo na radiju koje najavljuje sa "slušamo se" a građani mogu slušati samo njeno čavrljanje s uslužnim voditeljem emisije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Zašto? Zato ...gost 2022-11-16 10:31
Citat Dar mar:
"hrabro" sasula u facu čitajući pripremljeni tekst s blesimetra u studiju za snimanje ovog video obraćanja.
www.youtube.com/.../
Naravno to je bilo jednosmejerno obraćanje kao i ovo na radiju koje najavljuje sa "slušamo se" a građani mogu slušati samo njeno čavrljanje s uslužnim voditeljem emisije.
Na kraju, sve nevino trepčući Ana postavlja retoričko pitanje zašto joj oporba to radi. Retoričko pitanje je stilska figura u kojoj se na postavljeno pitanje ne očekuje odgovor, ali Ana ga je ipak dala. No zaštićena od bilo kakve replike, dala nam je politikantski odgovor. Odgovor kakvog se plašila pa ga nije postavila javnost u dvosmjernoj komunikaciji dobila je na kraju gornjeg video priloga:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # !!!!!Vox Populi 2022-11-16 09:07
Ana i Domac su dvije kukavice.
Ana se skriva iz fejsa, to je sva njena komunikacija sa građanima.
Vidjeli smo kako se pogubila na prosvjedu pred Ilovčanima. Pa je zato morala snimiti izvanredno obraćanje javnosti, naravno opet preko fejsa i bez publike.
A Domac, on je sluzava ljiga, neobjektivni voditelj koji uz izvjesnu dozu cenzure funkcionira samo u interesu svojih vlasnika.
Sva sreća pa postoji ovaj portal, gdje građani slobodno mogu izraziti svoj stav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # hranitelj tuljana 2022-11-16 11:45
Citat Vox Populi:
Sva sreća pa postoji ovaj portal, gdje građani slobodno mogu izraziti svoj stav.
Mogu pisati što i koliko žele samo dok je to u interesu osobe koja posjeduje ovaj portal. U protivnom će biti pripuštani "na kapaljku", žestoko cenzurirani i napadani od "dežurnih" komentatora koje jedino razlikuje ime koje su si nadjenuli. Izričaj, način formiranja argumenata, stavovi...u pravilu su im identični do te mjere da po otoku kruži priča da se radi o tek dvije, tri fizičke osobe.

Kada odete ispod bilo kojeg komentiranog članka u drugim medijima, ispod je uvijek više manje živa rasprava suprotstavljeni h komentatora.

Ovdje, naprotiv, komentatori misle i pišu neobično usklađeno, kao u svojevrsnoj eho-komori. Savršeni mir povremeno im kvari traćak drugačijeg mišljenja, u obliku mog komentara ili pokojeg drugog padobranca (koji isto brzo bude izvrijeđan i otjeran).

Kada bi sudili Lošinane po ovim "slobodnim" komentarima, te da oni predstavljaju lošinjsku javnost, mogli bismo pomisliti da je prosječni Lošinjan izrazito ateistički nastrojen promicatelj pobačaja, apatrid bez nacionalnog ni lokalnog patriotizma, pobornik obaveznog cijepljenja i covid potvrda, kultur-marksist koji dijeli veliku većinu stavova sa State Departmentom i Otvorenim društvom, redovito čita Novosti, H-Alter i ostale od HDZ financirane tiskovine, zna sve što je izašlo u Pešćeniku i slaže se s tim...nadalje prosječni Lošinjan izvrsno poznaje latinski...te ga izgradnja i devastiranje po uvalama smeta isključivo ako je to povezano, ili on misli da je povezano sa gospođama Jadrankom i Anom. Izuzetno je zainteresiran za modni izričaj gradonačelnice, skuplja njene slike...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Modni izričaj je njen brendDe Bill 2022-11-16 12:27
Citat hranitelj tuljana:
Izuzetno je zainteresiran za modni izričaj gradonačelnice, skuplja njene slike...
Pa modni izričaj i jeste sav njezin brend, a ne gnjavaža s prostornim planovima, oporbom, bespravnom gradnjom, pravilnicima, zakonima i izbornim obećanjima. Po lajkovima na fejsu se vidi što fanovi cijene. To njen mmodni izričaj i što se dobro slika. Neki i kupuju njene slike. Možeš si i ti kupiti po izboru na linku sa cjenama u eurima. nfoto.hr/.../ana-kuic-51071

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Sada znamo zašto smo kupili brodOMG 2022-11-16 14:15
Jel to gradonačelnica zarađuje u fušu slikajući se na logeru?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Kikotanje s Domcemgost 2022-11-16 14:46
Citat OMG:
Jel to gradonačelnica zarađuje u fušu slikajući se na logeru?
Vježba za karijeru modne influencerice, da bude nešto kao fashion guru tj. ženski Neven Ciganović. Ovo s političkom karijerom joj je klimavo a za druge funkcije u hadezeju nije materijal. Ne bi preživjela ni minutu suočavanja s jednim Šprajcom ili Pastorčićkom. Njen domet suočavanja s medijima je kikotanje s Domcem čiji radio subvencionira iz gradskog proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Koketiranje s JurkotićemGost 2022-11-17 09:49
Citat gost:
Ovo s političkom karijerom joj je klimavo a za druge funkcije u hadezeju nije materijal. Ne bi preživjela ni minutu suočavanja s jednim Šprajcom ili Pastorčićkom. Njen domet suočavanja s medijima je kikotanje s Domcem čiji radio subvencionira iz gradskog proračuna.
Uz kikotanje s Domcem ide joj i koketiranje s onim komičarom Jurkotićem. Plaćeno našim novcem kao fol informiranje o događanjima u gradu :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Voli da se slikavaGost 2022-11-17 09:29
Skupljanje slika nju veseli, Zato voli da se slikava svakom prigodom. Čim vidi fotić ona zauzme pozu i navuče široki osmjeh

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Prilika za fotkanjeOP 2022-11-17 12:37
Povode za razgovor su već potrošili, a i sami su se potrošili. Smijeh, bezvezno brbljanje i upadanje jedno drugom u riječ. Mislim da je gradonačelnica u jednom trenutku govorila da će nas turski pobratimi opet posjetiti na proljeće. Tada ćemo ih novcima poreznih obveznika iz povećanih paušala i drugih davanja ugostiti, počastiti i obdariti. Bit će to savršena prilika gradonačelnici za fotkanje u opravi boja turske zastave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Razgovor bez povodaZC 2022-11-17 14:17
I ovaj su utorak na Radio Jadranka, ali sada bez onog lažnog "slušamo se".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .......... 2022-11-18 10:43
kaže Domac da 22 minute više manje u životu, ali u emisiji to poprilično puno znači, ali ovih 19 minuta emisije u kojoj gotovo ništa korisno nije rečeno, sigurno ništa ne znači ni u životu jedne gradonačelnice, koja ima vremena za svakakve gluposti samo ne za ozbiljan posao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Advent aktualniji od veze s Putinovim oligarsimagost 2022-11-30 14:56
Citat Gost:
Skupljanje slika nju veseli, Zato voli da se slikava svakom prigodom. Čim vidi fotić ona zauzme pozu i navuče široki osmjeh
Eno se opet slikala. Na fejsu je objavila Upravo na Radio Lošinj - Radio Jadranka govorimo o Adventu i aktualnostima Naravno da se nije govorilo o aktualnosti današnje objave u Nacionalu u kojoj se izričito spominje tvrtka u čijem vlasništvu je radio, zaposlenik tvrtke direktor i voditelj emisije, a nastupa gradonačelnica. Ona sigurno misli da je Advent aktualnija priča od vijesti da je Nacional došao u posjed povjerljivih bankovnih dokumenata koji otkrivaju dosad nepoznate razmjere kompleksnih transfera ruskog kapitala prema Hrvatskoj, turističkoj tvrtki Jadranka i s njom povezanim tvrtkama. Uvjeren sam da bi slušatelje radija više zanimao razgovor o mogućim sankcijama najvećem poslodavcu na otoku njezinih djedova nego paljenje adventskoih svijeća i program božićnih događanja.
Bankovni transferi ruskih milijuna i povjerljivi e-mailovi dokazuju dramatično poslovno partnerstvo Krešimira Filipovića i Putinovih oligarha
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # CenzuraOMG 2022-11-30 15:11
Citat gost:
Citat Gost:
Skupljanje slika nju veseli, Zato voli da se slikava svakom prigodom. Čim vidi fotić ona zauzme pozu i navuče široki osmjeh
Eno se opet slikala. Na fejsu je objavila Upravo na Radio Lošinj - Radio Jadranka govorimo o Adventu i aktualnostima Naravno da se nije govorilo o aktualnosti današnje objave u Nacionalu u kojoj se izričito spominje tvrtka u čijem vlasništvu je radio, zaposlenik tvrtke direktor i voditelj emisije, a nastupa gradonačelnica.
Odmah nakon objave pao je komentar da je puno obećala a malo napravila. Sada ga više nema :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # demokracija kao u Sjevernoj KorejiKim 2022-11-30 17:25
Ta žena stvarno nema pametnijeg posla, vrhunski domet joj je posjet lokalnom radiju i laprdanje o Adventu.
Maže oči penzionerima i svim drugim građanima, uostalom vidjeli smo je na djelu u slučaju Mrtvaška.
Cenzurom nepoćudnih komentara pokušava napraviti ono što nisu uspjeli napraviti ni Hitler ni Staljin.
Jadno da ne može jadnije, bravo Ana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Svi sveci zaštitnicigost 2022-12-01 10:02
Citat gost:
Eno se opet slikala. Na fejsu je objavila Upravo na Radio Lošinj - Radio Jadranka govorimo o Adventu i aktualnostima Naravno da se nije govorilo o aktualnosti današnje objave u Nacionalu u kojoj se izričito spominje tvrtka u čijem vlasništvu je radio, zaposlenik tvrtke direktor i voditelj emisije, a nastupa gradonačelnica.
Nastupi na radiju Jadranka postaju redovita dopuna njenih propagandnih statusa na Fejsu. Voditelj je pušta da govori što god želi i pazi da ne postavi krivo pitanje. Prvih desetak minuta glazba, a zatim o skorom rebalansu proračuna za ovu godinu, o rasvjeti povodom Adventa, o doktorima specijalistima kojih nema i ne dolaze na Lošinj, površno o najavljenoj stanogradnji. Kao ove godine se rade papiri, stekao sam dojam da ju ti neki papiri muče, pa izgleda kao da bi ona radije bez papira ;-) Na kraju je priznala da smo zadnja rupa na svirali što se tiče prometne povezanosti, lošije od Dalmacije :sad: Imam dojam da time želi pokazati kako bi propali projekt Mrtvaška rješio taj problem. Aˇradi slikanja i dokaza da su joj na srcu mala mjesta na fejsu je fotka s porukom Povodom blagdana Sv. Andrije, danas su na Unijama i u Punti Križa održane mise, a nakon toga i druženje za mještanima. Svim mještanima Unija i Punte Križa čestitam blagdan njihova zaštitnika!
Kraj ovakve vlasti u Gradu i Državi zaštita svetaca nam zaista treba.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ......OMG 2022-12-01 12:19
Citat:

Nastupi na radiju Jadranka postaju redovita dopuna njenih propagandnih statusa na Fejsu. Voditelj je pušta da govori što god želi i pazi da ne postavi krivo pitanje.
Voditelj na lokalnom radiju koji sam sebi tepa da je novinar. Na jednom mjestu kaže "čitao sam neki dan tekst jednog kolege novinara Branka Šuljića".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Je li HDZ ML odumro?asdf 2022-12-01 12:22
Citat Kim:
Ta žena stvarno nema pametnijeg posla, vrhunski domet joj je posjet lokalnom radiju i laprdanje o Adventu.
Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke. Ona nazoči svim blagdanima, polaganju vijenaca, paljenju svijeća, čestita blagdane itd. i o tome javlja na fejsu da izgleda kao da nešto radi. Istodobno bi se moglo reći da je ogranak HDZ ML otkako ga Ana vodi jednostavno odumro. Zadnja objava na fejsu je od prije skoro 4 mjeseca.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nije, ali hoćeJel ga neko tražio 2022-12-01 13:54
Citat asdf:
Citat Kim:
Ta žena stvarno nema pametnijeg posla, vrhunski domet joj je posjet lokalnom radiju i laprdanje o Adventu.
Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke. Ona nazoči svim blagdanima, polaganju vijenaca, paljenju svijeća, čestita blagdane itd. i o tome javlja na fejsu da izgleda kao da nešto radi. Istodobno bi se moglo reći da je ogranak HDZ ML otkako ga Ana vodi jednostavno odumro. Zadnja objava na fejsu je od prije skoro 4 mjeseca.


Baš na toj zadnjoj objavi je njen kompanjon koji mlati lovu na kruzeru, a u ljubljenoj domovini dobiva braniteljsku mirovinu kao nesposoban za rad.
I tako već par desetljeća.
Krasno društvo, nema šta.
A ovaj koji ga je tu doveo, radi za nadnicu na njegovoj nelegalnoj vili.
Nadam se da će se družiti i u budućnosti, ali tamo gdje im je mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Promicatelj vlastitog idiotizmaGost 2022-11-19 09:52
Citat hranitelj tuljana:
Kada bi sudili Lošinane po ovim "slobodnim" komentarima, te da oni predstavljaju lošinjsku javnost, mogli bismo pomisliti da je prosječni Lošinjan ... ... promicatelj pobačaja ...
Na stranu ostale bljuvotine koje si prosuo, mislim da na Lošinju nitko nije promicatelj pobačaja, ali ima promicatelja prava na pobačaj i žena koje su ga iskoristile. Sad ne znam jesi li ti glup, neinformiran ili podlac koji protura jednu neistinu ali iz možebitnog odgovora ću saznati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # O izboru, rodehranitelj tuljana 2022-12-10 09:42
Citat Gost:
mislim da na Lošinju nitko nije promicatelj pobačaja, ali ima promicatelja prava na pobačaj i žena koje su ga iskoristile
"Nisam za oružje nego za legalizaciju nošenja oružja, financiranje nabave i da uđe u Ustav"
"Nisam za ustaštvo nego za legalizaciju i finnaciranje ustaštva i da uđe u Ustav"...
...nisam za XY nego za legalizaciju i financiranje XY
...hajde, barem nisi upotrijebio onu groteskno neistinitu frazu da se borite "za ženino pravo na izbor" jer zadnje dvije tri godine smo svi progledali da vas za ženino pravo izbora u raspolaganja vlastitim tijelom briga kao za lanjski snijeg, štoviše podržavate (šutnja je slaganje) one na poziciji moći da ženi pod prijetnjom egzistencije narede što da radi sa svojim tijelom i što će u njega unijeti (klasično "ako misliš tu raditi moraš ga primiti").
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # ...Nepristran 2022-11-17 15:44
Cini se meni da se svaki hvata za na neciju ruku.Ovo sa Domcem je cisti sukob interesa i pitanje je eticnosti da sjedi na dvije stolice politickoj i novinarskoj

Puric je nesvjesno ili ciljano za Devcica odradio veliki poso prije izbora ko sad Morin za Hsls.Devcic je zaradio puno politickih poena zbog simpatija ljudi jer je veterinar ali u tome glavnu rijec nema on nego njegova zena koja radi glavninu posla.Devcicev jedini ulog bile su dvije objave na fejsu koje je koristio za obranu od optuzbi da je kupljen

I Kucicka autogolovima brendira Fuks o cemu ne govore ni Domac ni Puric ali zato prati Morin.Tko bi drugacije cuo za Hsls koji se posvadio sa svima i samim sobom i sve glasnijom Mustacicom. jos manje bi citali o Jasmini Fuks da nije Fabijanica,Kuci cke i Morina. Cekam jos da se i sa novinarima pohrvaju u Hslsu i tu im je kraj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # 0-24Samoposlužnica 2022-11-17 16:07
Citat Nepristran:
Cini se meni da se svaki hvata za na neciju ruku. Ovo sa Domcem je cisti sukob interesa i pitanje je eticnosti da sjedi na dvije stolice politickoj i novinarskoj

Puric je nesvjesno ili ciljano za Devcica odradio veliki poso prije izbora ko sad Morin za Hsls.Devcic je zaradio puno politickih poena zbog simpatija ljudi jer je veterinar ali u tome glavnu rijec nema on nego njegova zena koja radi glavninu posla.Devcicev jedini ulog bile su dvije objave na fejsu koje je koristio za obranu od optuzbi da je kupljen

I Kucicka autogolovima brendira Fuks o cemu ne govore ni Domac ni Puric ali zsto prati Morin.Tko bi drugacije cuo za Hsls koji se posvadio sa svima i samim sobom i sve glasnijom Mustacicom.jos manje bi citali o Jasmini Fuks da nije Fabijanica,Kucicke i Morina.Cekam jos da se i sa novinarima pohrvaju u Hslsu i tu im je kraj
Devčić i Ivković ne uzimaju iz proračuna za samopromociju kao kovrča za vlastito naricanje i tetošenje tisuća i tisuća naših kuna a Jasminu Fks je izgradio novinar kojeg spominjes
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # ........gost 2022-11-17 17:57
Citat Samoposlužnica:
Jasminu Fks je izgradio novinar kojeg spominjes
Nitko ne može izgraditi nekoga tko nije materijal. A Jasmina je materijal kakav Ana nikad neće biti. Dopadljiva i bez tjeranja mode, poziranja i afektiranja, a žena i majka. Mislim da ona samu sebe gradi bez tuđe pomoći. Za razliku od Ane Kučić koju mora gradit cijeli PR tim na teret gradskog proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Grunfovo načeloAlan Ford 2022-11-18 09:56
Citat gost:
Citat Samoposlužnica:
Jasminu Fks je izgradio novinar kojeg spominjes
Nitko ne može izgraditi nekoga tko nije materijal. A Jasmina je materijal kakav Ana nikad neće biti. Dopadljiva i bez tjeranja mode, poziranja i afektiranja, a žena i majka. Mislim da ona samu sebe gradi bez tuđe pomoći. Za razliku od Ane Kučić koju mora gradit cijeli PR tim na teret gradskog proračuna.
Ana Kučić je za razliku od Jasmine primjenila Grunfovo načelo i učlanila se u pravu stranku.


To je ona stranka što ju osuđena za korupciju, a sada se koprca u mreži ruskog kapitala. Istog onog, tepalo mu se nježno, da je to "lova iz Sibira", koji je prije devet preuzeo Čikat.


A onda se pokušalo sagraditi neboder na Punti pred Velim, ali veloseljani spriječili. Isto kao što su nedavno Ilovčani sprječili projakt Mrtvaška. Što je Anu Kučić jako ražalostilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ... 2022-11-17 21:55
Mustacica je novi član hdza. zato mora biti glasna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Licemjer 2022-11-18 09:37
Nije vrag da je prekinula s Rudijem? Nakon toliko kućnih posjeta...šteta .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Estradna političarkaGost 2022-11-18 16:01
Kučićka stvarno nije klasična političarka. Samo što to nije za hvaliti se u medijima pozirajući kao neka jeftina iventuša. Klasična političarka kao Margaret Thatcher je prije izbora govorila "Everything a politician promises at election time has to be paid for either by higher taxation or by borrowing", u prevodu Sve što političar obeća u predizborno vrijeme mora biti plaćeno ili većim porezima ili zaduživanjem . Zato nije obećavala, na primjer, da će njezin otok biti prvi od tisuću, kao ova vaša kokoš. Ono što je Tačerica obećavala izvršavala je a naša kokoš ne ispunjava obečanja, a ipak nas zadužuje i povećava nam namete.

Ali zato se dobro slika, pa neka vam je i za ubuduće :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Black Friday gradske vlastiKobac 2022-11-22 19:39
Citat Gost:
Kučićka stvarno nije klasična političarka. Samo što to nije za hvaliti se u medijima pozirajući kao neka jeftina iventuša. Klasična političarka kao Margaret Thatcher je prije izbora govorila "Everything a politician promises at election time has to be paid for either by higher taxation or by borrowing", u prevodu Sve što političar obeća u predizborno vrijeme mora biti plaćeno ili većim porezima ili zaduživanjem .
Ima li tko da opovrgne ove tvrdnje i odgovori na zadnje pitanje:
1. Gradska vlast provodi agresivnu rasprodaju gradske imovine, a gradonačelnicu je nesposobna upravljati zajedničkim sredstvima i imovinom.
2. Gradska vlast rasprodaje našu imovinu da bi gradonačelnica mogla na račun građana hodati po Turskoj, snimati svoje 'đireve' i svojim savjetnicima plaćati unosne ugovore"
3. Gradska vlast oglašava prodaju pet gradskih parcela - tri u Velom Lošinju, a po jednu u Ćunskom i Nerezinama, za oko 900 tisuća kuna, žuri u postupcima rasprodaje, jer treba osigurati božićnice zaposlenima i sredstva za pjevače koji će nastupiti oko Nove godine.
3. Grad je bez prihoda, bez EU-projekata, bez dotacija iz državnog proračuna, bez investicija - Mali Lošinj jede samog sebe.
4. Zna li netko na ovom našem otoku gdje se nalaze namjenska sredstva od 6,5 milijuna kuna od prodaje stare zgrade osnovne škole, a koja su namijenjena izgradnji školske sportske dvorane za našu djecu?
Preuzeto iz priopćenja lošinjkog HSLS-a objavljenog na portalu otoci.net/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ona zaista nije klasična političarkagost 2024-04-13 07:23
Citat Gost:
Kučićka stvarno nije klasična političarka. Samo što to nije za hvaliti se u medijima pozirajući kao neka jeftina iventuša. Klasična političarka kao Margaret Thatcher je prije izbora govorila "Everything a politician promises at election time has to be paid for either by higher taxation or by borrowing", u prevodu Sve što političar obeća u predizborno vrijeme mora biti plaćeno ili većim porezima ili zaduživanjem . Zato nije obećavala, na primjer, da će njezin otok biti prvi od tisuću, kao ova vaša kokoš. Ono što je Tačerica obećavala izvršavala je a naša kokoš ne ispunjava obečanja, a ipak nas zadužuje i povećava nam namete.

Ali zato se dobro slika, pa neka vam je i za ubuduće :sad:
Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne izborne hvalisavosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # remedies for vertigoBrandonfliew 2024-04-13 00:28 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ozbiljno. A ni da Admin nije brisao nitko od čitatelja svejedno ne bi znao tko prijavljuje. hranitelj tuljana je neosoba rekao bi premijer :lol:

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se i njihov poslovni prostor, pustila pipke na sve strane. Direktorica hadezejka sve joj omogućava, misli da će joj u gadezeju pomoći osoba koja prezire crkvu, vjeru ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske mačke, dok god postoji dovoljno mački u drugim dijelovima svijeta.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se spremao odgovoriti kad sam vidio da je sve nestalo. Vjerujem da je netko tom komentatoru šapnuo da je sa tim pitanjem pokazao da nikad nije prijavio ni jednu ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje strane, te izrazio čuđenje zašto se moje prijave ne vide. Ni jedno pravilo nisam prekršio ali je Admin odlučio izbrisati moj komentar kako nitko od čitatelja ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu gospođu se priča da je nesprtano koristila vozilo Doma. Je li i to ista ta gospođa? Ako je, stvarno je HDZ nemilosrdan prema opoziciji...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj je što je sjela na cestu, zatvorila promet i interventna ju je morala odnijeti. Stvarno veliko postignuće. Tim činom je pomogla mnogim žensms kao što pomaže djeci ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira za vrijeme okupacije, stalno pobune, diverzije, sabotaže... zar ne?

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u Velom i Malom Lošinju te u Osoru obilježili Dan antifašističke borbe. Po fotkama se vidi da je to blagdan kojeg se samo otaljava i slavi s figom u džepu samo zato ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije u odgoj djece i odgoj mačaka, navodno je potjerana iz društva za zaštitu životinja. Prema onom kako pomaže djeci, bolje za mačke da im ne pomaže. Ona pomaže ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego pročelnica jedinstvenog upravnog odjela. A stvarno je jedinstven kad na pitanje o bonovima za umirovljenike "zašto baš kod Jadranke" nije dobiven odgovor. A ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 23.06.2024 22:28
  hranitelj tuljana je neosoba
  Ako si prijave slao kao hranitelj tuljana normalno je da se ne vide jer ih nisu shvatili ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 22:18
  Osvetnica
  To je ta gospođa, navodno je i oštetila vozilo popravnog doma, pojeo vuk magare. Uvalila se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:38
  ...
  Da parafraziram komentatora "Genov": Ne vidim problem ako nestanu lošinjske ili hrvatske ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:27
  No good...
  Nakon toga "netko" me je slavodobitno upitao da gdje mi je skrinšot prijave. Baš sam se ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:15
  Svaki put
  Naknadno se vezano uz temu razvila rasprava, u kojoj sam potvrdio slanje prijava i s moje ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 23.06.2024 20:06
  Opozicija samo takva...
  Popravni dom kontrolira HDZ. Još jedna osveta osvetoljubivog lošinjskog HDZa... ... za jednu ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  I ja tebe 23.06.2024 18:18
  I ona tebe
  Zanimljivo tumačenje situacije, gospođa je navodna dobrotvorka,a najveće postignuće joj ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 23.06.2024 14:42
  He he...
  Inače je nadaleko poznat lošinjski pokret otpora, Talijani nisu imali ni trenutak mira ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 23.06.2024 13:25
  Proslava s figom u džepu
  A jučer je na fejsu objavila da su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenicima u ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Grad za Tebe 23.06.2024 08:59
  Mica Maca
  Što kažu u Gradu za tebe, je li to i grad za životinje? Sad kad je gospođa koja se razumije ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 22.06.2024 16:37
  "Odgovori na odgovore"
  Odgovore na odgovore (kako je zbunjena gradonačelnica kazala) nije dala gradonačelnica nego ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...