Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Banalnost neznanja

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

thumbnProtuposlovnički odrađena točka dnevnog reda najavljena kao druga, a održana kao osma na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zorno pokazuje kako se vodi ovaj Grad. Rasprava je pokazala da su neznanje, nesposobnost i neodgovornost modus operandi ove gradske vlasti. Način djelovanja u vezi sa slučajem „vijećnica" i navodnom dvostrukom plaćanju istog prostora pokazuje i kako dvojac Kučić-Devčić vodi Grad kojem se tepa da je „za tebe"  

Gradonačelnica i stranka kojoj je na čelu u neprincipijelnoj koaliciji s Dubravkom Devčićem i članovima njegove liste koja se na zadnjim izborima lažno predstavljala kao nezavisna lista Dubravka Devčića svojim sveukupnim djelovanjem pokazuju da poput banalnosti zla postoji i banalnost neznanja. Kao što prema opisu banalnosti zla sami zločinici nisu fanatici ni psihopati tako ni u banalnost neznanja neznalice nisu retardirane ni glupave osobe. No iako nisu ni glupi ni neznalice neki ljudi bez ikakvog otpora ili zazora ipak prihvaćaju budalaštine kao nautpametne i mudre poteze vlasti. A banalnost neznanja koja je temelj funkcioniranja vlasti na ovim otocima najvidljivija je na sjednicama Gradskog vijeća. Očituje se na način da gradski vijećnici i dio javnosti nekritički prihvaćaju svako tumačenje i sve poteze vlasti. Tumačenja su uglavnom lažna i pogrešna, utemeljena na izvrtanju činjenica, a potezi su pogrešni. Svaku ludost koju počini gradonačelnica uspjeva uz pomoć skupo plaćenih odvjetnika uvjeriti svoje vijećnike i javnost da je to dobar ili vizionarski potez, a sve što je loše – da je posljedica grešaka njenih prethodnika.

Ironična je činjenica što je upravo sadašnja gradonačelnica najveća greška njenog prethodnika. U ružičastom svijetu Ane Kučić koji egzisitra na banalnosti neznanja sve što ona radi je savršeno, ona sama nije kriva niti odgovorna nizašto, a sve ono što je loše je odgovornost drugih i/ili njenih prethodnika. Tako su i za „slučaj vijećnica" krivi svi drugi osim – naravno – nje. A rasprava o tom slučaju pokazuje svu banalnost neznanja nositelja malološinjske gradske vlasti.

Lupetanja s pozicija autoriteta
Banalnost neznanja gradonačelnice Kučić, njenih pravnih zastupnika i pobornika u Gradskom vijeću pokazala se u raspravi o stečaju Turizam, sport i nautika d.o.o. Pokazalo se da pravni zastupnik Grada, gradonačelnica i većina gradskih vijećnika ne znaju ni što je, odnosno tko je poduzetnik. Pokazalo se da ne znaju razliku između pravne i fizičke osobe, ni razliku između javne i privatne osobe. Kao da nikad nisu čuli ni za GDPR, Opću uredbu o zaštiti podataka, zakon o zaštiti privatnosti i osobnih podataka. Društvo koje vodi ovaj Grad ne zna niti što znači klauzula intabulandi. Društvo koje vodi i zastupa ovaj Grad ne zna što je pravo vlasništva i ne zna što znači uknjižba vlasništva, a ni kad se i kako se postaje vlasnikom. Društvo koje vodi ovaj Grad, čiji istaknuti član je veterinar na čelu Gradskog vijeća ne zna razliku između karitativne i poslovne djelatnosti.

Gradonačelnica je na aktualnom satu nesvjesno priznala da i nakon više od deset godina uposlenja u upravi Grada Malog Lošinja ne zna što su namjenska a što nenamjenska sredstva. Tako je na pitanje vijećnika Cavedonija gdje je novac od prodaje osnovne škole odgovorila patronizirajućim savjetom da ne brine što je ona ta sredstava potrošila jer radi se o nenamjenskim srestvima. Zbog tog elementarnog neznanja nenamjenski je  potrošila namjenska sredstva za gradnju školske dvorane pa je time privukla neželjenu medijsku pozornost koja će dobiti i pravosudni epilog. Zbog takvog banalnog neznanja se i mogao dogoditi slučaj „vijećnica" o kojem, osim prisutnog vijećnika Jovića, niti jedan od vijećnika i dalje nema pojma o čemu se radi niti ima potrebu da sazna što se dogodilo. Jer polaze od preduvjerenja da je gradonačelnica poštena, mudra, školovana i pametna, a da za probleme i štete krivi mogu biti svi drugi osim nje.

Pet godina je šutjela k'o ribica
A što se stvarno dogodilo u slučaju vijećnica i navodnom dvostrukom plaćanju? Poduzeće Turizam, sport i nautika d.o.o., a ne fizička osoba Arsen Mujagić, dozvolilo je Gradu Malom Lošinju plaćanje 4,8 milijuna kuna u tri godine uz pravo Grada da se može knjižiti vlasnikom vijećnice već po uplati 2,08% kupoprodajne cijene. Takvu pogodnost kakvu je dobio Grad Mali Lošinj vjerojatno nitko nikad nije dobio i teško da će je i dobiti.

Grad Mali Lošinj na žalost četiri-pet mjeseci nije postupao pažnjom dobrog gospodarstvenika i nije iskoristio pravo da se uknjiži vlasnikom vijećnice. Iako se mogao, trebao i morao uknjižiti kao vlasnik vijećnice Grad to nije učinio. I pravni laik bi zaključio da se radi o neodgovornom ponašanju i velikom propustu. A gradonačelnica naut2to nije primjetila pet godina! Da se Grad knjižio vlasnikom kupljenog, ali neplaćenog, prostora kao što je mogao i morao tada ovog slučaja ne bi bilo. Dakle za slučaj je kriv Grad Mali Lošinj zbog propusta onih koji ga vode.

Sve to se događalo krajem 2014. godine. U to doba sadašnja gradonačelnica je bila zamjenica gradonačelnika što znači da je bila upoznata sa svime. Tada je šutjela k'o ribica. Šutjela je tako gotovo pet godina.

Sadašnja gradonačelnica po tom pitanju nije ništa radila sve do početka 2019. g. kad se trgla iz zen-faze da bi  odigrala prigodni medijski performans iniciranjem imenovanja gradskog povjerenstva za nepravilnosti, a povodom „otkrivanja" slučaja vijećnica. O toj predstavi gradonačelnice su objavljena tada i dva članka na ovoj stranici: "A je to" detektivsko povjerenstvo i Pokušaj osnivanja povjerenstva – coitus interruptus.

Koliko je pompozno osnovano toliko je to gradsko istražno povjerenstvo neslavno upokojeno . Iza tog povjerenstva nije ostalo ništa - ni bilo kakve sjednice, zapisnika ili bilo kakve odluke. Možda je razlog upokojenja povjerenstva prije nego li je i osnovano ono što je navedeno u jednom od članaka, citat: „Postavlja se pitanje što je gradonačelnica poduzela i protiv koga zbog činjenice da je Grad napravio propust prilikom kupovine gradske vijećnice. Sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi, Zakonu o proračunu, Zakonu o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru, Zakonu o fiskalnoj odgovornosti gradonačelnica je odgovorna osoba za sve nepravilnosti i nezakonitosti koje se dogode u Gradu. Za svaku nepravilnost, tko god ju počinio, odgovorna je gradonačelnica."

Sinulo joj nakon pet godina
Zanimljivo je da je predstavom s gradskim povjerenstvom gradonačelnica reagirala tek nakon pet godina od samog događaja. Ili kasno pali ili joj se tek nakon pet godine ukazala prilika da taj propust može eksploatirati za svoje političke potrebe, odnosno za unutarstranačke obračune. Gradonačelnica je, prema izjavi sa sjednice, podignula i kazenu prijavu prema čl.291. Kaznenog zakona protiv odgovorne osobe ali tek 2020. g. i to prema njenom priznanju nakon što je Državna revizija otkrila nepravilnosti. Dakle gradonačelnici je trebalo pet godina i šapat revizije da bi shvatila kako postoji problem. Osokoljena ugodnim ambijentom Gradskog vijeća i još ugodnijom većinom koju čine mačo političari, jako trezveni intelektulci i moralni kapaciteti Nedić, Fabijanić i Devčić, gradonačelnica je s pozicije moći najavila i skoru odluku u tom predmetu iako ona ne može imati nikakva saznanja o postupku koje provodi neovisno državno tijelo - DORH. Na takav način nam poručuje da je moćna i da zna ono što ne smije znati. Šalje poruku da je toliko moćna da kontolira i represivni aparat. To je njeno  upozorenje javnosti ali i svojim oponentima - nemojte se igrati samnom.

Kad flegmatičnost preraste u koleričnost
Činjenica da je Grad napravio propust krajem 2014. godine, i da se raspetljavanje oko vijećnice događalo tek od 2020. g (pravomoćna presuda za raskid ugovora i javna dražba) pokazuje da je bilo dosta vremena da se problem riješi na pametniji i jeftiniji način. Isključivo voljom gradonačelnice i njenim odlukama da raskine ugovor i da vijećnicu kupi na prvoj dražbi postupak je završio tako kako je završio. Ono što je gradonačelnica prešutjela su veliki odvjetnički troškovi koji je platio Grad u ovim postupcima i iznose više stotina tisuća kuna. Umjesto da nagodbom riješi problem gradonačelnica je odlučila raskinuti ugovor i kupovati već kupljenu nekretninu na dražbi uz alanfordovsko bogaćenje svojih i protivničkih odvjetnika. Tako je proizvela slučaj vijećnica koji izvrsno makjavelistički zloupotrebljava u grozničavoj borbi za svoj opstanak na vlasti. Za to - svoj opstanak na vlasti - spremna je potrošiti koliko god treba - proračunskih sredstava i gradskih resursa.

Aferama uzdrmana Ana Kučić slučaj vijećnica opet, sredinom 2022. godine, koristi za svoje političke potrebe održavanja na vlasti ali i za unutastranački obračun sa svojim prethodnikom i svojom protukandidatkinjom na unutarstranačkim izboirma, iako je ona najveći krivac i najodgovornija za ovaj slučaj za koji optužuje druge.

Uzimajući u obzir sva plaćanja i sve odvjetničke troškove povezane sa ovim slučajem Grad Mali Lošinj je samovoljom gradonačelnice umjesto nešto više od 4,8 milijuna kuna platio gotovo šest milijuna kuna. Možda nije puno za gradonačelnicu koja je prodajući javnosti priču da obnavlja već obnovljeni brod u privatnu tvrtku uložila gotovo milijun eura. Način kako je rješavala problem vijećnice tek je jedan od primjera kako nezakonito i neodgovorno upravlja gradskom imovinom.

Iako je odluku o kupovini vijećnice za nešto više od 4,8 milijuna kuna donijelo Gradsko vijeće odluku o raskidu tog istog ugovora donijela je sama, a da ne pita Vijeće. Isto tako sama je odlučila kupovati vijećnicu na prvoj dražbi iako nitko drugi ne može imati niti ima interesa kupiti prostor kojem je namjena gradske vijećnice. Da je tome tako pokazuje i činjenica da se nitko drugi nije ni javio na natječaj. Opravdanje koje je javno plasirano da je postojao interes založnih vjerovnika je priča za naivne koja može proći samo kod njenih prethodno navednih "trezvenih i moralnih intelektualaca" te šutljivih statista u Vijeću. Gradonačelnica je sama odlučila i javiti se na dražbu te platiti jamčevinu bez za to nužne odluke predstavničkog tijela koje jedino može donositi odluke o raspolaganju imovinom te vrijednosti. Tek nakon što je izlicitirala nekretninu i prije sklapanja ugovora tražila je i bez problema od „svog" Vijeća dobila potrebnu oduku.

Dakle sve je radila sama i bez nužnih odluka Gradskog vijeća. I sad, nakon osam godina od kojih je ona dvije godine bila zamjenica, a šest godina gradonačelnica i nakon što je sama radila što je htjela za njene loše poteze odgovorni su drugi. Moguće samo u gradu njenih djedova.

Način na koji vodi Grad Mali Lošinj uz podršku nepostojeće nezavisne liste vidljiv i u ovom slučaju, daje joj pravo da svoju ulogu krakto i jasno opiše parafrazom izreke kralja Luja XIV.: Grad to sam ja!

Komentari: 

133 # Ne baš pametna glavaRaritet 2022-07-15 13:44
Gradonačelnica je, prema izjavi sa sjednice, podignula i kazenu prijavu prema čl.291. Kaznenog zakona protiv odgovorne osobe, ali tek 2020. g. i to prema njenom priznanju nakon što je Državna revizija otkrila nepravilnosti. U to vrijeme odgovorne osobe bili su dva dužnosnika: Gari Cappelli i Ana Kučić.
Ima nade za ovu državu, odgovorni dužnosnici počeli su sami protiv sebe podnositi prijavu.
A tek Povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti.. .. izraz je to inteligencije i znanja gradonačelnice, ali i (bez)karaktera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Ignorantia iuris nocetRoko Prč 2022-07-15 14:41
Polazeći od ustavnog načela diobe vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu koja je ograničena pravom na lokalnu samoupravu doći ćemo do zaključka da gradonačelnica ne mari previše za Ustav te postupa upravo dijametralno suprotno, tumači ustav kao apsolutističku vlast lokalnog poglavice koji ako i kojim slučajem bude u situaciji da ga ograničava zakon ili sudstvo, to naprosto zanemaruje.
Tako provodi sama odluke bez propisane procedure, izlazi iz okvira svojih zakonskih ovlasti, prodaje nekretnine koje može prodavati samo gradsko vijeće, bez da trepne rasprodaje naše naslijeđe koje voli nazivati svojom djedovinom.
Isto navodi da je podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba 2020. godine, a baš me zanima po kojem postupku je to podnijela kad se po bilo čijoj prijavi mora postupiti u roku od 6 mjeseci. Zar niti jedan vijećnik , ako već nema elementarnog znanja o postavkama našeg ustavnog uređenja, nema ni trunke logike, već svi nijemo klimaju na svaku izjavu pa i onu najnebulozniju.
Zar nitko od njih nije čuo za zastaru i rokove, ne zna koji je trenutak perfekcije vlasništva, kako se vlasništvo štiti i tko je za to odgovoran?
Uglavnom u ulozi apsolutnog vladara gradonačelnica se odlično snalazi. Možda i imamo sreće, jer zamislimo samo da živimo u doba apsolutističkih vladavina, onda joj zaista ne bi bilo granica, ovako barem imamo neku nadu da će doći dan kada će i naše institucije odraditi svoj posao za koje su osnovane. Tada niti najbolji glumci koji nastupaju na njenoj sceni u ulozi odvjetnika ili savjetnika neće biti od koristi, kada se teatar apsurda sruši kao kula od karata ili bolje reći kad se otvori pandorina kutija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # ...Građanin drugog reda 2022-07-15 14:41
Za Anu Kučić su sva sredstva nenamjenska, ponaša se kao pijani milijarder, troši pare kako joj koji dan padne na pamet, bez mozga i bez ikakve namjene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # ...Alex 2022-07-15 20:10
Gomilu novca je potrošila na odvjetnike za sudske postupke za koje sama snosi odgovornost, bilo radi nestručnog vođenja Grada, bilo radi parničenja sa djelatnicima, sadašnjim i bivšim i onima koji su trebali postati bivši, ali eto nisu. Do sljedeće prilike.

Na vlastitu promociju u kojoj navodno upoznaje javnost sa gradskim projektima također troši neprimjerene svote novca, putem Novog lista i raznih Đireva u organizaciji i režiji nekakvih komičara.

Ne propušta priliku potrošiti novce ni za keteringe za vojsku, kao da ta ista vojska nema organiziranu prehranu u sklopu MORH-a.
Pa se onda svi čude i pitaju, čemu sve to, nitko nije tražio, pala hrana s neba, ali eto poklonjenom konju se ne gleda u zube.
Ali zato gradski vijećnik već 2 mjeseca ne može dobiti uvid u račun sa specifikacijom troškova.
Istovremeno se dobivaju priznanja za transparentnost proračuna, istog onog priznanja što ga dobiva i onaj načelnik koji je općinske novce trošio po kuplerajima.
Sve će to platiti porezni obveznici, a kupleraja ima kako gdje, negdje pravog, a negdje institucionaliz iranog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
251 # GOST..... 2022-07-16 18:18
Alex,Građanin drugog reda,Roko prč,vi ste fenomeni ovoga društva.Pa vas bi trebalo zaposliti u ured kod one gospođe Rumunjke koja provodi reviziju što su političari ukrali.Vi znate najbolje što je gradonačelnica ukrala,prevaril a,zamuljala,pro nevijerila.Po onome što pišete imamo kriminalku,a od svega već godinama NIŠTA.Dolazi uSKOK,pa se smiju na prijave koje zaprimaju.Držav no odvjetništvo se smije na prijavama uvaženog gospodina vijećnika.Po vama je gradonačelnica kriva što je riva na Mrtvaški projektirana 2,01 metar.Ali ipak ovo što se ovdje može pročitati je jako interesantno,je r sve ove gluposti što vi pišete je kao pjesmica Ringe ringe raja puna zdjela jaja.Vi ste genijalci koji zabavljate ovaj narod(onaj tko čita naše komenrtare-i to anonimno jer nas je strah,a i sve nije istina,pa se skrivamo).Najbo lji su mi komentari visokostručno komentiranih komentara koji neki pišu nebi li bili vjerodostojniji i da bi oni jadnici koji ne razumiju ni cope ni špade,pokušali biti uvjereni u ono što mi pišemo.tako je bilo sa kolumnana i komentarima za Mrtvašku gdje je bilo napisano toliko tih laži i obmana sa strane tobože Ilovčana vrijeđajući gradonaćelnicu koja nema veze sa Mrtvaškom,ali pisalo.Na kraju gradonačelnica je otvorila rivu na Unijama sa velikim zadovoljstvom Unijana koji su sretni što su dobili rivu,a zapamtite,grado načelnica će otvoriti i rivu na Mrtvaškoj (jer je Mrtvaška otok Lošinj!!!),i pošto je ona i njeno društvo kulturno i kulturnije od vas koji ste nam zabranili da dođemo proslaviti Petrovo,mi ćemo vas pozvati na otvorenje MRtvaške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # UvidGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-16 18:42
Ti si jednostavno budala. Ali korisna budala za sve koji kritiziraju gradsku vlast. Pružaš uvid u tragično nisku razinu pismenosti, obrazovanja i političke kulture aktera koji podržavaju gradsku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
172 # GOST.. 2022-07-16 19:02
Meni je najbitnije da ti pročitaš moje komentare, a da su interesantni i istiniti govori to da ih ti pročitaš i komentiraš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Pokazatelji idiotizmaGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-16 19:26
Citat ..:
Meni je najbitnije da ti pročitaš moje komentare, a da su interesantni i istiniti govori to da ih ti pročitaš i komentiraš.
Naravno da su mi tvoji komentari zanimljivi. Oni su mi pokazatelj moralne i intelektualne degradacije birača HDZ-a općenito i birača u Malom Lošinju posebno. A za reakciju na komentar o Aninom razbacivanju gradskog novcem na vlastite hirove koji je napisao Alex kazati da je istinit može reći samo netko tko uopće ne zna što znači riječ istinit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # BolesnikBolesni 2022-07-18 08:54
Baš je tebe i Butkovića zvala Laura!
Pa šta ne radite u Mrtvaška?Šta vam sad smeta?Ilovčana tamo nema.A bome nema ni 90% prometa cestom do Mrtvaške.Na cijeloj južnoj strani Lošinja nema kupača.Sve prazno ili nema gostiju?
Ana ima veze s Mrtvaškom jer je potpisala nezakonitu dozvolu.Kada je bila javna rasprava?Di je UPU?A za Unije govore 40 miljona kuna za malo madraća.Samo u Hrvatskoj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ...Anin gost 2022-08-02 21:39
gradonaćelnica će otvoriti rivu na Mrtvaškoj, ali ona nema veze sa tim. nema veze ko ni sa jednim drugim projektom kojim se hvalisa okolo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # što se čeka?Aldo 2022-08-03 08:18
Ma koju će to rivu otvoriti gradonačelnica?
Još malo pa će biti 2 mjeseca kako su policijoti na čelu sa Balijom pohapsili Ilovčane, a još uvijek nema radova.
Mislim da je prošla baba s kolačima.
Ako jednog dana i dođe do otvaranja rive, Ana Kučić je sigurno neće otvoriti, jer joj je ovo zadnji mandat. Finili su Ane bali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Nova Anarobert 2022-08-07 21:31
A kaj ćete naći bolju Anu od ove? :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Tko se zadnji smije, najslađe se smijePravednik 2022-07-17 18:44
Na otvaranje unijske rive doveli su ratni brod, da ih čuva od Ilovčana ako dođu s mora. Za Mrtvašku se ne moraju brinuti, jer rivu kakvu su zamislili nikad neće ni izgraditi, a kamoli ju otvarati. Možda se USKOK i DORH smiju, ali gradonačelnica se sigurno ne smije, samo glumata i čeka kad će se Ilovčani nasmijati, od srca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Treba li padobran za ukrcaj na barku?asd 2022-07-18 10:41
Kolika je visina rive na Unijama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # UnijeRiva 2022-07-18 11:17
Citat asd:
Kolika je visina rive na Unijama?
Mi imamo obrnuto od Mrtvaške. Preniska je..nikako oni pogoditi mjeru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Selo goriBaba se češlja 2022-08-08 09:19
Čak je i Hatunić bolji od Ane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # GOST.. 2022-07-19 12:42
Kada vam je Austro Ugarska gradila rive, visina rive vam nije bila bitna, a sada davite ko bjesni psi jer vam rive gradi Ana Kučić. Gori ste od Vučića, jer vam ništa ne valja što vam Hrvatska gradi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kad idiot brani Anu i KomadinuGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-19 12:58
Citat ..:
Kada vam je Austro Ugarska gradila rive, visina rive vam nije bila bitna
Budalo :lol: Sadašnji Ilovčani ne mogu prigovarati na visini rive kakvu je prije više od stoljeća sagradila Austrija. A ni ne prigovaraju nego naprotiv zahtijevaju da takva ostane.Citat:
..a sada davite ko bjesni psi jer vam rive gradi Ana Kučić. Gori ste od Vučića, jer vam ništa ne valja što vam Hrvatska gradi.
Rivu ne gradi Ana Kučić. Kao bijesna kuja Ana Kučić zavija da ona nema veze s projektom Mrtvaška i da je adresa za prigovore u Rijeci. A ne gradi je ni Hrvatska nego par ambicioznih politikanata pokušavaju izmamiti novac od Europske Unije da je se sagradi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ......kapetan male barke 2022-07-19 13:46
Citat Gost, ma ne ovaj Anin trol:
Sadašnji Ilovčani ne mogu prigovarati na visini rive kakvu je prije više od stoljeća sagradila Austrija. A ni ne prigovaraju nego naprotiv zahtijevaju da takva ostane.
Austrija je prije više od stoljeća znala bolje izračunati visinu rive nego ovi stručnjaci danas, koji rade rivu za 23. stoljeće, pa tko poživi pričat će.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Vremeplov za Aninog trolaGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-19 13:59
Mene fascinira idiotizam ovog Kučićkinog trola koji je u stanju današnjim Ilovčanima prigovoriti da "Kada vam je Austro Ugarska gradila rive, visina rive vam nije bila bitna". Kreten valjda misli da bi trebali vremeplovom otploviti stotinu godina u prošlost i prosvjedovati austrougarskoj vlasti. Slika i prilika sviju koji podržavaju projekt, pa i ovih u našam Gradu.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Da ..hranitelj tuljana 2022-07-21 21:56
Citat Gost, ma ne ovaj Anin trol:
Mene fascinira idiotizam ovog Kučićkinog trola koji je u stanju današnjim Ilovčanima prigovoriti da "Kada vam je Austro Ugarska gradila rive, visina rive vam nije bila bitna". Kreten valjda misli da bi trebali vremeplovom otploviti stotinu godina u prošlost i prosvjedovati austrougarskoj vlasti. Slika i prilika sviju koji podržavaju projekt, pa i ovih u našam Gradu.
volim-losinj.org/.../...
Mene fascinira da administrator, koji tako revno uklanja moje upise (za druge ne znam ali sigurno ih dosta ima) čim se i malom akrobacijom može objasniti "da nemaju veze s člankom" a eto, ostavlja "raspravu" i vrijeđanje na temu visine rive, koja nije tema članka. Kao da je zapravo dozvoljeno pisati bilo što, dok se piše u interesu osobe koja posjeduje portal, nema veze za off-topic. Portal iz nekog razloga mora jasno signalizirati "oporbenost", pod cijenu kršenja vlastitih pravila...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uvrede i kritikePopaj 2022-07-23 11:16
Citat hranitelj tuljana:
... eto, ostavlja "raspravu" i vrijeđanje na temu visine rive, koja nije tema članka.
Na stranu tvoje akrobacije, pojasni sintagmu "vrijeđanje na temu visine rive".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # GOST.. 2022-07-19 15:11
Počinješ komentar sa :"budalo". Jasno tko si i koje si kultute. Psihijatri bi rekli, izgubio živce. Ana je gradonačelnica kakvu bi svaki Grad volio imati. Za.. bala vas je svih jer nije ništa ukrala ili smuljala novcem Grada. Sve što je do sada potrošila sve je transpatentno i nema niti jedne mrlje u vođenju Grada i financijama Grada. To vas boli i kuhate puni mržnje jer ste svi tri svjetlosne godine iza nje. Ona je preinteligentna da bi se bavila poslom kojom se vi bavite, spletkarenjem, podmetanjem, raznim marifetlucima, To vas boli jer joj ne možete ništa osim anonimno pisati svinjarije, jer vas je strah. Ne od nje nego od ljudi koji bi vidjeli tko piše pa bi vas popljuvali. Da završim, riva će biti 1.80 i dogovorili smo se da ćemo vas Ilovčane puštati da pristanete na našu rivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Anin trol došao po još ....Gost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-19 15:30
Citat ..:
Počinješ komentar sa :"budalo". Jasno tko si i koje si kultute.
Kako drugačije nazvati osobu koja u ovom 21. stoljeću Ilovčanima predbacuje što im nije bila bitna visina rive kad ju je gradila Austougarska. A gradila ju je prije više od 100 godina. Propala je početkom 20. stoljeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Di je novac od prodaje stare škole?Dar Mar 2022-07-19 16:22
Citat ..:
Ana je gradonačelnica kakvu bi svaki Grad volio imati. Za.. bala vas je svih jer nije ništa ukrala ili smuljala novcem Grada. Sve što je do sada potrošila sve je transpatentno i nema niti jedne mrlje u vođenju Grada i financijama Grada.
Ana je predsjednica lošinjskog ogranka stranke pravomoćno osuđene za korupciju, kriminalne organizacije čiji ministri odlaze u Remetinec, daju ostavke ili su pod istragama. Zato ne vidim po čemu i zašto bi ona bila bolja od drugih članova kriminalne organizacije na položajima. Za sve njih važi ono da su dokazani lopovi ili im još nije dokazano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Još jedan HDZ-ovac u zatvoruCrna Marica 2022-07-19 16:53
Franjo Lucić, moćni HDZ-ovac završio u zatvoru, uskoro će tamo biti kompletno društvo...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # kapetan male barke.. 2022-07-19 16:33
Da nisu baš najsposobniji Ana Nedić i Devčić stoji, ali da su lopovi, to vam ne stoji. Nema dokaza pronevjere novca a vaše želje da su lopovi, to je isto što laje Vučić za Hrvatsku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Lopovluk bez ostavljanja dokazaTreš 2022-07-19 17:06
Citat ..:
Da nisu baš najsposobniji Ana Nedić i Devčić stoji, ali da su lopovi, to vam ne stoji. Nema dokaza pronevjere novca
To što nema dokaza ne znači da nisu lopovi.Možeš biti lopov bez da ostaviš dokaze. Na primjer, osam godina biti na plaći kao zamjenica gradonačelnika u Gradu a ništa ne raditi. Ili četiri godine biti uhljebljen kao dogradonačelnik .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # GOST.. 2022-07-20 22:52
Treš ti si sigurno Vučićev trnuhoznorac. Ti si Pupovčev idol koji pričaju samo da bi nešto rekli. Recimo, ona je lopov iako nema dokaza da je nešto ukrala. Bože dragi, pa to ja još nisam nikad čuo. To je naučena fantastika vas koii kradete ali nema dokaza. Pa to nebi kazala tvoj liderica Biljana Plavšić, ali zabrinjavajuće je da bi vi takvi htjeli doći na vlast. Pretpostavljam da ti radiš u firmi Elektrovida doo, jer tamo ima gubitka od 12.000.000,00 kuna i nema dokaza da je netko pronevjerio jer takve floskule sada oni prodaju javnosti a iste su kao tvoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ........ 2022-07-22 16:31
Kako možeš protiv Srba pisati?Pa vi s Srbima,Romima,T alijanima Bošnjacima vladate Hrvatskom!Rastj erali sve domaće po Lošinju dok i sami ne postanete manjina.A to će se vrlo brzo dogoditi vašim tempom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # KlaunDoktor 2022-07-22 14:09
Što o svemu kaže doktor klaun?
Podržava li svoju stranačku kolegicu i predsjednika ogranka ?
Hoće li ga oni podržati u procesu za mobing nad dugogodišnjom djelatnicom organizacijom gdje je zasjeo na mjesto direktora, a ne zna se potpisati.
Doći će cica na kolica,još malo pa nestalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # !!!!Bluetooth 2022-07-19 17:31
Citat ..:
Da nisu baš najsposobniji Ana Nedić i Devčić stoji, ali da su lopovi, to vam ne stoji. Nema dokaza pronevjere novca a vaše želje da su lopovi, to je isto što laje Vučić za Hrvatsku
Danas hapse po Dalmaciji, uskoro će doći i do Lošinja. A to da nema dokaza možeš okačiti mački o rep. Telegram je već pisao o malverzacijama sa novcem od prodaje škole, pisao je i o pogodovanjima prilikom naplate dugovanja, ogromnom manjku u gradskoj blagajni, a to je samo dio priče.
Osoba koja je navodno dva puta platila istu stvar sigurno nije u stanju prikriti dokaze kad dođu forenzičari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ........Gargamel 2022-07-19 18:08
Zadnji ministar koji je od problema pobjegao ostavkom spotaknuo se baš na Lošinju, otoku djedova Ane Kučić. Primio je koruptivni dar od tvrtke koja joj je pomogla u kampanji za prvi gradonačelnički mandat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # živopisna gradonačelnicaLino 2022-07-19 19:09
Mislim da Telegram Anu Kučić nije prozvao živopisnom gradonačelnicim radi njenog modnog izričaja, nego radi njenih živopisnih odgovora koji nemaju stvarne veze sa životom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Smije nam se u liceWC 2022-07-20 13:10
Citat Lino:
Mislim da Telegram Anu Kučić nije prozvao živopisnom gradonačelnicim radi njenog modnog izričaja, nego radi njenih živopisnih odgovora koji nemaju stvarne veze sa životom.
Njeni odgovori imaju veze sa životom, ali živopisni su jer nemaju veze s istinom. Laže čim zine, a pri tom se smije. Kao pravi političar smije nam se u lice kao dijete dok sjedi na tuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
185 # GOST.. 2022-07-20 22:57
WC odabrao si za tebe pravo ime. Ma kako si se samo sjetio da si ti WC.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .Razlika između bebe i političaraWC 2022-07-21 12:44
Citat ..:
WC odabrao si za tebe pravo ime. Ma kako si se samo sjetio da si ti WC.
I ti si se dobro sjetio. Za ime si uzeo .., tj. dvije bezvrijedne točkice? O sličnosti političarke kakva je Ana Kučić sa bebama na tuti koje nam se smiju dok rade to za što se radi na tuti ima i pitalice "Koja je razlika između beba i političara?". A odgovor glasi "Nikakva, oboje seru i mašu rukama!". Svi koji je prate znaju da laže, da nam se pritom smije u lice i da puno maše rukama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ....OMG 2022-07-21 14:13
Po rukopisu se vidi da je to opet onaj Anin Retardinjo. Samozatajni mentalni sklop kojega je bolje izgubiti nego naći, i na kojega ne treba gubiti vrijeme. Jadna Ana s takvim odvjetnicima, usosit će je čak i više nego zaslužuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # Opet isto...hranitelj tuljana 2022-07-21 21:29
"Ana" se ne treba bojati jer postoji mjesto gdje se okuplja "krema" i trkelja od jutra do mraka uvijek isto i uvijek tako nepristojno da ako netko i zaluta, ostane zatečen načinom izražavanja onoga što su neki opisali nimalo laskavom titulom "kloake" lošinjskog društva. Onda im se "Ana" kakva god da jest, učini manjim zlom. Na taj način onemogućen je dolazak ljudi koji bi stvarno željeli poboljšati život Lošinjana. Kad ovo mjesto ne bi postojalo, "Ana", koja inače dijeli 90% ideoloških stavova sa osobom koja posjeduje ovu web stranicu (što se obje trude sakriti) bi se morala potruditi da ga stvori...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prosjaci EuropePopaj 2022-07-22 12:51
Citat hranitelj tuljana:
"Ana" se ne treba bojati jer postoji mjesto gdje se okuplja "krema" i trkelja od jutra do mraka uvijek isto i uvijek tako nepristojno da ako netko i zaluta, ostane zatečen načinom izražavanja onoga što su neki opisali nimalo laskavom titulom "kloake" lošinjskog društva.
Trkelja se uvijek isto jer nam se stalno događa isto. A to što nam se događa ne može se izraziti biranim riječima i pristojnim načinom izražavanja. Citat:
Onda im se "Ana" kakva god da jest, učini manjim zlom.
Nitko nije tvrdio da se većina hrvatskih, pa tako i lošinjskih birača može pohvaliti političkom mudrošću. Nismo slučajno zbog biranja manjeg zla u vidu HDZ-a postali prosjaci Europe koje su prešišali i nekad jadni Česi, Poljaci i Mađari. Gori od nas ostali su samo Rumunji i Bugari. A kako u državi tako pod vlašću i s politikom HDZ-a i na otoku Aninih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
173 # A dogodi se...hranitelj tuljana 2022-07-21 22:05
Interesantno je da članak opisuje u biti neshvatljivu proceduralnu grešku, kojom je GML oštetio sebe na, koliko se da razaznati, korist privrednog subjekta u vlasništvu određenih fizičkih osoba. Nažalost, diljem Hrvatske svjedoci smo proceduralnih grešaka i propusta zbog kojih javni novac završava u privatnim džepovima, ili se prekidaju istrage i sudski procesi...osuđu jući dokazi se zbog propusta moraju izuzeti, jedinice lokalne samouprave rade teško shvatljive greške na svoju štetu a na korist privatnika. I, zanimljivo, nikad to nije za neku sitnicu, uvijek se griješi kod velikih stvari...zanima me mišljenje komentatora, koji bi mogli biti razlozi da se u važnim istražnim procesima krunski osuđujući dokazi moraju izuzeti zbog početničke greške, ili neki grad bude oštećen zbog propusta za više milijuna kuna, propusti se upisati u vlasništvo ili se propusti žaliti ili propusti pravo prvootkupa za neku vrijednu nekretninu koju onda pokupi privatnik, a s druge strane taj isti grad ne zagubi ni jednu parkirnu kaznu, je li to samo neshvatljiva glupost ili tu ima još nešto? Što vi mislite?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Kriminalna neodgovornos gradske vlastiDar Mar 2022-07-22 10:20
Citat hranitelj tuljana:
Interesantno je da članak opisuje u biti neshvatljivu proceduralnu grešku, kojom je GML oštetio sebe na, koliko se da razaznati, korist privrednog subjekta u vlasništvu određenih fizičkih osoba.
Proceduralna greška kojom smo svi skupa oštećeni shvatljiva je svakome tko vidi kako se upravlja ovim Gradom. Upravljanje se svodi na preživljavanje od danas do sutra uz nespretne improvizacije, samovolju i nestručnost koje se prikriva hvalisanjem na fejsu i objavama u sponzoriranim medijima.
Na tvoje pitanje "je li to samo neshvatljiva glupost ili tu ima još nešto?" teško je odgovoriti kad unaprijed tvrdiš da je GML oštetio sebe "na, koliko se da razaznati, korist privrednog subjekta u vlasništvu određenih fizičkih osoba." Iz članka nisam razaznao spomena vrijednu korist za "privrednog subjekta u vlasništvi određenih fizičkih osoba" već samo kriminalnu neodgovornost gradske uprave s gradonačelnicom na čelu. U članku jasno piše - citiram - A što se stvarno dogodilo u slučaju vijećnica i navodnom dvostrukom plaćanju? Poduzeće Turizam, sport i nautika d.o.o., a ne fizička osoba Arsen Mujagić, dozvolilo je Gradu Malom Lošinju plaćanje 4,8 milijuna kuna u tri godine uz pravo Grada da se može knjižiti vlasnikom vijećnice već po uplati 2,08% kupoprodajne cijene. Takvu pogodnost kakvu je dobio Grad Mali Lošinj vjerojatno nitko nikad nije dobio i teško da će je i dobiti.
Grad Mali Lošinj na žalost četiri-pet mjeseci nije postupao pažnjom dobrog gospodarstvenik a i nije iskoristio pravo da se uknjiži vlasnikom vijećnice.

Postavlja se pitanje jesi li ti uopće razumio što se dogodilo ili se praviš da nisi razumio.
Meni se čini da "privredni subjekt" i fizčke osobe kao vlasnici iz ovog nedopustivog propusta gradske uprave nisu profitirali ni kune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # rusi vladariPunta Križa 2022-08-01 01:24
Dali ko zna zašto rusi i dalje vode kolo i odlučuju o svemu???!!! Mislim halo vrijeme bi bilo da se pomalo rusi zajedno sa svojim potrčcima eliminiraju iz svega!! Rusija više nije prijateljska zemlja hrvatskoj. Netko bi nešto trebao uraditi i to pod hitno. Rusi su trenutno prijetnja cijelom covjecanstvu a tu se bahate i vladaju Lošinjem,nemoze bit to tako!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # ...Licemjer 2022-08-01 07:21
Citat Punta Križa:
Dali ko zna zašto rusi i dalje vode kolo i odlučuju o svemu???!!! Mislim halo vrijeme bi bilo da se pomalo rusi zajedno sa svojim potrčcima eliminiraju iz svega!! Rusija više nije prijateljska zemlja hrvatskoj. Netko bi nešto trebao uraditi i to pod hitno. Rusi su trenutno prijetnja cijelom covjecanstvu a tu se bahate i vladaju Lošinjem,nemoze bit to tako!!!!
Kreni, tko ti brani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
192 # Teme forumaMacmalić 2022-08-01 23:15
I malo pomalo kompletan sadržaj ovog portala sastoji se od obračuna Arsena Mujagića sa gradonačelnicom . Dajte...postaje te dosadni
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # Kritike i pohvaleDar Mar 2022-08-02 06:35
Citat Macmalić:
I malo pomalo kompletan sadržaj ovog portala sastoji se od obračuna Arsena Mujagića sa gradonačelnicom. Dajte...postajete dosadni
Ne misliš valjda da jedino Mujagić na ovom portalu komentira gradonačelnicu :lol: A na portalu nema samo obračunavanja s njom. To dokazuje i komentar baš uz ovaj članaka koji hvali gradonačelnicu i kaže "Na kraju gradonačelnica je otvorila rivu na Unijama sa velikim zadovoljstvom Unijana koji su sretni što su dobili rivu,a zapamtite,grado načelnica će otvoriti i rivu na Mrtvaškoj (jer je Mrtvaška otok Lošinj!!!),i pošto je ona i njeno društvo kulturno i kulturnije od vas koji ste nam zabranili da dođemo proslaviti Petrovo,mi ćemo vas pozvati na otvorenje MRtvaške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Od pohvale boli glavaQwert 2022-08-04 08:37
Citat Dar Mar:
Citat Macmalić:
I malo pomalo kompletan sadržaj ovog portala sastoji se od obračuna Arsena Mujagića sa gradonačelnicom. Dajte...postajete dosadni
Ne misliš valjda da jedino Mujagić na ovom portalu komentira gradonačelnicu :lol: A na portalu nema samo obračunavanja s njom. To dokazuje i komentar baš uz ovaj članaka koji hvali gradonačelnicu i kaže "Na kraju gradonačelnica je otvorila rivu na Unijama sa velikim zadovoljstvom Unijana koji su sretni što su dobili rivu,a zapamtite,grado načelnica će otvoriti i rivu na Mrtvaškoj (jer je Mrtvaška otok Lošinj!!!),i pošto je ona i njeno društvo kulturno i kulturnije od vas koji ste nam zabranili da dođemo proslaviti Petrovo,mi ćemo vas pozvati na otvorenje MRtvaške.
Ovakva pohvala joj više škodi nego najgora pljuvačina :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Kritika nije obračunZC 2022-08-02 09:29
Citat Macmalić:
I malo pomalo kompletan sadržaj ovog portala sastoji se od obračuna Arsena Mujagića sa gradonačelnicom . Dajte...postajete dosadni
Ako govorimo istim jezikom Mujagićevo pisanje na ovom portalu nije obračun s gradonačelnicom . Jer "obračun" znači sukob, razračunavanje između protivnika, a Mujagić koristi pravo i mogućnost da kritizira postupke vlasti. To čine i mnogi drugi, uglavnom anonimno. Kao uostalom i ti da bi bi anonimno ocrnio Mujagića. Koji se - mora mu se priznati - izlaže svim rizicima kritiziranja postupaka osobe koja se pokazala zlopamtilom i osvetoljubivom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Gregorina i sad ovo?!hranitelj tuljana 2022-08-02 20:10
Citat ZC:
Koji se - mora mu se priznati - izlaže svim rizicima kritiziranja postupaka osobe koja se pokazala zlopamtilom i osvetoljubivom.
Mujagić ovdje (jer nije ovo njegova stranica) će pisati ono i toliko dugo koliko će to iz samo njoj poznatog razloga odgovarati osobi koja ju posjeduje.

Iz svakodnevnog života možemo vidjeti da su disidenti u malim sredinama osuđeni na težak život, nitko ih ne želi zaposliti (da se ne zamjeri lokalnom moćniku), izloženi su verbalnom (a čak koji put preraste i u fizičko) nasilju, stopira ih se i sabotira na svakom koraku. Sjetite se samo Gregorine.

Ne vidim kakvom se to riziku izlaže Mujagić i osoba na koju glasi ova stranica...ide im sasvim dobro u HDZ-ovoj vlasti koju navodno kritiziraju...n ije li i "beskompromisni " kritičar veterinar dobio nešto od vlasti, prije izbora. Usporedite s ostalim slučajevima disidenata i žviždaća. Nađite mi jedan slučaj u kojem je vlast onima koji joj prave probleme, dodijelila sredstva na natječaju, dodjelila ugovor o radovima ili bilo što s njima poslovala, dodijelila prostor za njihove udruge. Baš čudno, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ? ?gost 2022-08-03 10:39
Citat hranitelj tuljana:
Ne vidim kakvom se to riziku izlaže Mujagić i osoba na koju glasi ova stranica...ide im sasvim dobro u HDZ-ovoj vlasti koju navodno kritiziraju...
Imam dva pitanja:
1. U čemu je Mujagić poslovao s narečenom osobom "koja se pokazala zlopamtilom i osvetoljubivom"?
2. Koja to osoba posjeduje ovu stranicu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čudo čuda...hranitelj tuljana 2022-08-03 12:26
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Ne vidim kakvom se to riziku izlaže Mujagić i osoba na koju glasi ova stranica...ide im sasvim dobro u HDZ-ovoj vlasti koju navodno kritiziraju...
Imam dva pitanja:
1. U čemu je Mujagić poslovao s narečenom osobom "koja se pokazala zlopamtilom i osvetoljubivom"?
2. Koja to osoba posjeduje ovu stranicu?
1. Ma nikad ni Mujagić ni povezane pravne osobe nisu imale ni najmanji poslić sa HDZ administracijom našeg grada...Ni on ni povezane pravne osobe nisu nikad izgradile ili prodale nešto HDZ vlasti... osvetoljubiva je tako osvetoljubiva da čaknije pravila probleme nego je neshvatljivo čak propustila napraviti ono što je imala pravo. Inače je, tako pišu, "zla, pohlepna, proračunata i osvetoljubiva", ali, eto, sad je zaboravila...is to čudno...
2. Pošto ona toliko silno krije koja je, iako baš svi znamo, poštovat ćemo njezinu želju. Prije nego je nastupio "čuveni" GDPRD (ili tako nešto) moglo se na whois.com vidjeti koja osoba je registrirala ovu stranicu, kao i koji je kontakt mail na koji se promptno šalje ako je neki problem sa stranicom, mail koji je sudeći po nazivu bio istodobno i mail osobe vlasnice. Pisalo je tko je administrator, ali on nije bio "odgovorna osoba".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Tema foruma: KuplerajELES 2022-08-02 14:19
Obračunavaju se s njom i drugi. Gore imaš komentar koji govori gotovo sve što se ima za reći o našoj gradonačelnici:

Gomilu novca je potrošila na odvjetnike za sudske postupke za koje sama snosi odgovornost, bilo radi nestručnog vođenja Grada, bilo radi parničenja sa djelatnicima, sadašnjim i bivšim i onima koji su trebali postati bivši, ali eto nisu. Do sljedeće prilike.

Na vlastitu promociju u kojoj navodno upoznaje javnost sa gradskim projektima također troši neprimjerene svote novca, putem Novog lista i raznih Đireva u organizaciji i režiji nekakvih komičara.

Ne propušta priliku potrošiti novce ni za keteringe za vojsku, kao da ta ista vojska nema organiziranu prehranu u sklopu MORH-a.
Pa se onda svi čude i pitaju, čemu sve to, nitko nije tražio, pala hrana s neba, ali eto poklonjenom konju se ne gleda u zube.

Ali zato gradski vijećnik već 2 mjeseca ne može dobiti uvid u račun sa specifikacijom troškova.

Istovremeno se dobivaju priznanja za transparentnost proračuna, istog onog priznanja što ga dobiva i onaj načelnik koji je općinske novce trošio po kuplerajima.

Sve će to platiti porezni obveznici, a kupleraja ima kako gdje, negdje pravog, a negdje institucionaliz iranog,
napisao je netko pod imenom Alex.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Teret osobne promidžbe Ana prebacuje na građanegost 2022-08-02 14:34
Citat Macmalić:
I malo pomalo kompletan sadržaj ovog portala sastoji se od obračuna Arsena Mujagića sa gradonačelnicom. Dajte...postajete dosadni
Obračun s gradonačelnicom širi se i na druge portale Jadransski.hr javlja:
Anonimni čitatelj dostavio nam je svoj pogled na trenutno stanje, odnosno reagiranje u kojem navodi kako time želi potaknuti javnu raspravu kod građana, pristigli tekst prenosi u izvornom obliku:

“Gradonačelnica Grada Malog Lošinja si je zamislila podebljati gradski proračun tako da običnim građanima poveća namete, odnosno poveća komunalnu naknadu. Obrazloženje je da se komunalna naknada nije povećala još od 2012. godine. Analiza vrlo lako dostupnih podataka na internetu pokazuje da jedino Rijeka sa visokim komunalnim naknadama odskače od ostatka države, i to samo zato jer je godinama imala ili još uvijek ima nesposobnu gradsku vlast. Čak je i visoko urbanizirani Zagreb, unatoč mnogobrojnim aferama pokojnog gradonačelnika u skladu sa očekivanjima.

Iako Mali Lošinj već i sada ima jednu od većih komunalnih naknada u državi, rastrošnu gradsku vlast to nije omelo u nakani da predloži povećanje vrijednosti boda za obračun komunalne naknade.

Isto tako, iz dostupnih podataka je vidljivo da drugi gradovi još uvijek nemaju u proceduri namjeru povećavati vrijednost boda za obračun komunalne naknade. Ako se prijedlog povećanja komunalne naknade usvoji, Grad Mali Lošinj će za svoje žitelje postati najskuplji mali do srednji Grad u državi, te će građani Malog Lošinja komunalnu naknadu plaćati skuplje čak i od građana po svemu elitnog Dubrovnika.

Gradonačelnica si je – dakle – zamislila da prvo ispuni obećanje koja nije dala (povećanje komunalne naknade), a tek na kraju mandata će možda ispuniti obećanja koja je dala prije izbora: Osigurati besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje svim umirovljenicima.

Očito je da su sufinanciranje brodske linije Ilovik – Mali Lošinj, keterinzi, nepotrebni troškovi za parničenja za koja sama snosi odgovornost, TV i video „Đirevi“, osobna promidžba u medijima pod krinkom potrebe za informiranjem građana postali preveliko opterećenje za gradski proračun da ga se ne bi prebacilo na građane. Prijedlog se dodatno obrazlaže povećanjem cijena ovoga i onoga, kao da građani i sami na svojoj koži ne osjete povećanje cijena svega, od kruha do električne energije, plina i benzina.

A plaće i penzije već godinama ne prate povećanje troškova života. Gradonačelnica očito misli da su građani nepresušni bankomat u koji samo treba zagrabiti, pa ako treba i lopatom.“


jadranski.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # "Govorimo o aktualnim projektima i programima!"gost 2022-08-02 15:25
Citat gost:
Očito je da su sufinanciranje brodske linije Ilovik – Mali Lošinj, keterinzi, nepotrebni troškovi za parničenja za koja sama snosi odgovornost, TV i video „Đirevi“, osobna promidžba u medijima pod krinkom potrebe za informiranjem građana postali preveliko opterećenje za gradski proračun da ga se ne bi prebacilo na građane.
I danas nam je veselo najavila redovno pranje mozga utorkom na radiju Jadranka: "Od 12,30 slušamo se na Radio Lošinj - Radio Jadranka! Govorimo o aktualnim projektima i programima!" Objava je na njenom FB s fotografijom u studiju s osmjehom od uha do uha. Koliko ono plaća radiju iz Proračuna za ovu samopromidžbu pod krinkom potrebe za informiranjem građana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # pogubila se?Petar 2022-08-02 17:33
Dovoljno je pogledati njen fejs da bi vidio da je aktualno upravo nevjerojatno prešetavanje po Unijama i Susku, pa onda opet po Unijama, pa po Srakanama, pa onda opet po Susku. Nikako da dopliva do Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # falsifikatPetar 2022-08-02 18:57
Ovo je komentar nekog drugog Petra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Sve je to radi naslikavanjaDiDiTi 2022-08-03 10:19
Citat Petar:
Dovoljno je pogledati njen fejs da bi vidio da je aktualno upravo nevjerojatno prešetavanje po Unijama i Susku, pa onda opet po Unijama, pa po Srakanama, pa onda opet po Susku. Nikako da dopliva do Ilovika.
Ana zna s kojim adutima može navući većinu birača da je opet zaokruže na izborima. Kao fikus pored Kapelijevog ureda i tijesna pobjeda na prethodnim izborima naučili su je da pojava i uljudni klimoglav uz uvježbani zubati osmjeh s dražesnom gestikulacijom mnogi birači krivo smatraju znakom sposobnosti upravljanja Gradom. Naslikavanjem baš svakim povodom i objavama fotki na fejsu podsjeća nas na svoju manekensku pojavu i prevažne gradonačelničke aktivnosti. A to su posjete malim mjestima povodom praznika njihovih svetih zaštitnika, šlepanje uz Komadinu u svezi županijskog projekta lječilišta u Velom, Dan iseljenika na Susku ...itd

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # crna mačka ispred općine------ 2022-08-03 11:14
Misliš da će izdržati do kraja mandata?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # glavno pitanje na portaluPetar 2022-08-03 12:34
Hoće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ovisi ...gost 2022-08-03 13:23
Citat Petar:
Hoće.
Dosta toga ovisi o okolnostima izvan njezine kontrole. Podršku većine GV si je već kupila za do kraja mandata. Ali ne zna se kako duboko će ići revizije i postupanje nadležnih organa po prijavama i kakav će biti ishod.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Di su pare?Bez odgovora 2022-08-03 14:28
Glavno pitanje na ovom portalu je: Di su pare?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Radio palamuđenjeDar Mar 2022-08-03 12:26
Citat gost:
I danas nam je veselo najavila redovno pranje mozga utorkom na radiju Jadranka: "Od 12,30 slušamo se na Radio Lošinj - Radio Jadranka! Govorimo o aktualnim projektima i programima!"
Ana oponaša svog bivšeg šefa Kapelija. Taj nam je isto prao mozgove dugim govorancijama na radiju Jadranka. Već tada su mi se zbog ponavljanje jednog te istog palamuđenja zgadila pa ne slušam ni Anina. Ali Ana poziva "slušamo se" (kao u reklami za Konzum "vidimo se!") pa me zanima da li to znači da i ona sluša građane koji nešto pitaju ili komentiraju. Ili razgovara samo s Domcem koji pita samo ono što mu je prije emisije zadala napimeno :lol: Citat:
Objava je na njenom FB s fotografijom u studiju s osmjehom od uha do uha?
Zna ona na što padaju njezini vjerni birači. Ma ne na projekte i programe nego na njenu osebujnu vanjštinu. Na portalu Telegram u rubrici Politika & kriminal opisanu kao "živopisnu".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # Simon 2022-08-03 13:15
Citat Dar Mar:
Na portalu Telegram u rubrici Politika & kriminal opisanu kao "živopisnu".
Baš nikoga ne zanima na koju sliku sapunaš mačora!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Samo ti sapunjajGaGa 2022-08-03 15:02
Citat Simon:
Baš nikoga ne zanima na koju sliku sapunaš mačora!
Zanima Anu Kučić. Koliko sapunanja toliko glasova. Zato se toliko slikava gdje god može i u svim pozama. A sve to mi plaćamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Projekt sapunanje mačoraGost 2022-08-03 16:19
Citat GaGa:
Citat Simon:
Baš nikoga ne zanima na koju sliku sapunaš mačora!
Zanima Anu Kučić. Koliko sapunanja toliko glasova. Zato se toliko slikava gdje god može i u svim pozama. A sve to mi plaćamo.
Na ovu sliku Simon treba svog mačora najviše sapunati. To je slika svih video spotova Kučićkine predizborne kampanje, ono grad za tebe, glasajte za mene jer Lošinj je otok mojih djedova. Sve plaćeno iz gradskog proračuna prema ugovoru a kao fol za izvještavanje građana o projektima. Franković i Devčić svoje kampanje za gradonačelnike nisu mogli tako platiti. Ja to zovem krađom novca iz Proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Every breath you takeSimon 2022-08-03 18:13
Citat Gost:
Citat GaGa:
Citat Simon:
Baš nikoga ne zanima na koju sliku sapunaš mačora!
Zanima Anu Kučić. Koliko sapunanja toliko glasova. Zato se toliko slikava gdje god može i u svim pozama. A sve to mi plaćamo.
Na ovu sliku Simon treba svog mačora najviše sapunati. To je slika svih video spotova Kučićkine predizborne kampanje, ono grad za tebe, glasajte za mene jer Lošinj je otok mojih djedova. Sve plaćeno iz gradskog proračuna prema ugovoru a kao fol za izvještavanje građana o projektima. Franković i Devčić svoje kampanje za gradonačelnike nisu mogli tako platiti. Ja to zovem krađom novca iz Proračuna.
Nisam ja taj koji skuplja njene foto-video materijale iz raznih izvora i pod hinjenim zgražanjem umnaža ih u nedogled. Amerikanci to zovu "stalking".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Uhljebi troše naše kune za svoju promidžbuGost 2022-08-03 19:35
Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih obveznika nezakonito potrošen za plaćanje njene izborne kampanje. O tome su izvještavali internet portali i tiskani mediji. Na pr.
Uhljebi spiskali više od milijun naših kuna da bi se o njima snimale lijepe emisije
www.index.hr/.../2272509.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Freudian slip?Simon 2022-08-03 19:56
Citat Gost:
Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih obveznika nezakonito potrošen za plaćanje njene izborne kampanje.
Slažete se da ovaj portal služi promociji gradonačelnice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prilog promociji gradonačelniceGost 2022-08-03 20:45
Citat Simon:
Citat Gost:
Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih obveznika nezakonito potrošen za plaćanje njene izborne kampanje.
Slažete se da ovaj portal služi promociji gradonačelnice?
Ne znam, ali ako služi ovo je moj prilog njezinoj promociji. Besplatan. Ona tako voli.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ana ne lažeZoomba 2022-08-04 10:13
Citat GaGa:
Ovo gore je slika iz jednog od predizbornih video Đireva s Jurkotićem koji smo svi platili da bi nas Ana Kučić prije izbora upozorila da je ona vjernik, pa zato, kao, nikad ne laže. Izvijestila nas je smatra li sebe lijepom ženom i još štošta vrlo osobno, a sve plaćeno iz gradskog proračuna prema ugovoru o izvještavanju građana o projektima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # !!!WoW 2022-08-03 20:43
Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i gradonačelnici. Ljudi samo komentiraju ono što vide oko sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # ...GOST 2022-08-04 08:23
Citat WoW:
Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i gradonačelnici. Ljudi samo komentiraju ono što vide oko sebe.
Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su objave javne), ti komentari su mogli biti autorstvo iste osobe, tipa onaj bolesnik Branko, ili osobe koja je to sada tu zalijepila, a isto tako vidljivo je da uvredljivi opisi imaju najčešće po jedan lajk...toliko o raspoloženju građana... neuvjerljivo... eho komora šaćice uvijek istih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # možda ovomožda ono 2022-08-04 08:42
Vučićeva retorika, mitomanija, najbolje odi sam na Jadranski.hr pa provjeri
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ###Qwert 2022-08-04 08:55
Teško onoj koju ti hvališ i braniš od kritika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Palčevi dolje za GOST-aGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-08-04 09:48
Citat GOST:
isto tako vidljivo je da uvredljivi opisi imaju najčešće po jedan lajk...toliko o raspoloženju građana...
A koliko pozitivnih lajkova (palac gore) dobivaju tvoji hvalospjevi Ani Kučić, Nediću i Devčiću i pljuvanje po Ilovčanima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...JK 2022-08-04 10:19
Citat GOST:
Citat WoW:
Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i gradonačelnici. Ljudi samo komentiraju ono što vide oko sebe.
Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su objave javne), ti komentari su mogli biti autorstvo iste osobe, tipa onaj bolesnik Branko, ili osobe koja je to sada tu zalijepila, a isto tako vidljivo je da uvredljivi opisi imaju najčešće po jedan lajk...toliko o raspoloženju građana... neuvjerljivo... eho komora šaćice uvijek istih...
To ti je zato jer si glup pa ne kužiš ni kujca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # HDZ zna!NN 2022-08-04 10:30
Citat JK:
Citat GOST:
Citat WoW:
Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i gradonačelnici. Ljudi samo komentiraju ono što vide oko sebe.
Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su objave javne), ti komentari su mogli biti autorstvo iste osobe, tipa onaj bolesnik Branko, ili osobe koja je to sada tu zalijepila, a isto tako vidljivo je da uvredljivi opisi imaju najčešće po jedan lajk...toliko o raspoloženju građana... neuvjerljivo... eho komora šaćice uvijek istih...
To ti je zato jer si glup pa ne kužiš ni kujca.
Nije on glup. On misli da su svi građani glupi jer HDZ je unatoč aferama, pljački i siromašenju još uvijek na vlasti. A to je zato što HDZ na izborima dobiva trećinu glasova, a ostatak da može vladati stekne korupcijom žetončića pa uvijek ima većinu. Vidi i na primjeru "Grada za tebe" počevši od Milana Mužića, preko Živkovića i Maljevca do Devčića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Vila SaborkaLovac 2022-08-03 20:42
Kada rusi misle izvršiti primopredaju okupiranih čestica (pomorskoga dobra) i svega što su zauzeli u uvali Čikat? Mali mul je hvala bogu država nedavno oduzela tako da njega imamo!! Ocemo sve da nam se vrati!! Ajmoooooo!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka