Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjska demokratura

Korisnička ocjena:  / 13
LošeNajbolje 

ezgifGradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić često pokazuje da demokratske procedure smatra nepotrebnim smetnjama i uzrokom gubitka vremena, pa se one pri donošenju odluka u Gradskom vijeću uglavnom ne poštuju. Stoga se može zaključiti da demokracija u Gradu Malom Lošinju ne stanuje, već da je samo povremeni podstanar 

Na pitanje što je demokracija najkraći, a ujedno i najprecizniji odgovor glasi – demokracija je procedura. Drugim riječima, demokracija se svodi na unaprijed poznate utvrđene i propisane postupke u donošenju odluka neke zajednice. Poštovanje procedura osigurava najveću moguću moralnost odlučivanja jer se odluke na razini zajednice u najvećoj mjeri podudaraju s interesima pojedinaca. Bez poštovanja procedure demokracije jednostavno nema ili odlučivanje postaje izvor društvene nepravde. No kako gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić često pokazuje da demokratske procedure smatra nepotrebnim smetnjama i uzrokom gubitka vremena one se pri donošenju odluka u Gradskom vijeću uglavnom ne poštuju. Stoga se može zaključiti da demokracija u Gradu Malom Lošinju ne stanuje, već da je samo povremeni podstanar. Ovo nije samo logički i formalno ispravna već je i suštinski istinita tvrdnja. U Malom Lošinju građanima je uskraćeno pravo na lokalnu samoupravu zajamčeno Ustavom, a način na koji se ono građanima uskraćuje objašnjava i kako smo umjesto demokracije dobili tako zvanu demokraturu, oblik vladavine kojim se pod vanjskom formom demokracije u postkomunističkim zemljama nastavlja s ograničavanjem sloboda tipičnim za diktature. U slučaju ovog Grada to se svodi na očiglednu činjenicu da se Gradsko vijeće umjesto da bude predstavničko tijelo građana svelo na izvršno tijelo gradonačelnice. Upravo obrnuto od onoga kako to treba biti u demokratskim društvima u kojima je vlast u rukama predstavničkog tijela, a ne u rukama pojedinca, odnosno izvršnog tijela. Uz pomoć svog „viteza bez mača", iskusnog manipulatora upokorenom većinom Vijeća te asistenciju za poljoprivredu na gradskom zemljištu više zainteresiranog nego za politiku predsjednika Vijeća i uz nijemu potporu ostatka sklepane većine gradonačelnica je odlučivanje u Gradskom vijeće stavila pod svoju apsolutnu kontrolu.

Kad se naljuti gradonačelnica pokazuje da ne razumije svoju funkciju
Koliko je to izvitopereno shvaćanje demokracije postalo normalno u praksi lokalne politike pokazuju gnjevne reakcije gradonačelnice kad ju iznervira koji od oporbenih vijećnik. To je pokazala i u prošlom mandatu kad je u napadu najžešćeg bijesa, dramatično optuživala vijećnike za šurovanje s građanima, a tonom glasa i gestikulacijom izvela predstavu kao da ima dokaze za počinjenu veleizdaju. Svaki istup vijećnika protivan njenoj volji doživljava u najblažem slučaju kao napad na nju osobno, a u gorem slučaju i osobnom izdajom. I da ne zna ništa o politici ni nakon dvanaest godina studiranja te da o politici ništa nije naučila ni nakon sada već gotovo četrnaest godina u vlasti ovoga Grada, a da je samo pročitala Statut primijetila bi da tamo jasno piše kako je Gradsko vijeće predstavničko tijelo građana, a da su u nadležnosti gradonačelnika samo izvršni poslovi i zadaće. Svakome s barem tri poslovična zrna soli u glavi ta odredba jasno govori da gradonačelnica nije utjelovljenje lokalne samouprave već samo izvršno tijelo Gradskog vijeća. Gradonačelnik je tijelo vlasti koje ima svoje zadaće i obveze, a odgovorno je zastupničkom tijelu. Ustavna, statutarna i zakonska pozicija gradonačelnika manje je važna nego što to Ana Kučić i poslušnici oko nje misle. Daleko je to od pozicije vladara koju si prisvaja, a većina Vijeća iz različitih razloga protustatutarno priznaje. Gradskog vijećnika optužiti za šurovanje s građanima može samo netko tko nije pročitao ili bahato ignorira Statut Grada Malog Lošinja i koji misli da je komuniciranje s građanima zabranjena i neprilična izdajnička radnja. Takvo što može činiti samo suštinski neobrazovana osoba ili umišljeni, samodopadni u vremenu i prostoru izgubljen lokalni autokrat.

Sve procese u donošenju odluka gradonačelnica je stavila pod svoju kontrolu, iz svega je isključila javnosti i tako ukrotila većinski dio predstavničkog tijela. Kako je to izvela zorno pokazuje tijek zadnje sjednice Gradskog vijeća. No da bi apsurdnost kroćenja ovoga saziva bila šokantnija treba se sjetiti da su većinu vijećnika izabrali građani koji ne podržavaju HDZ. Birali su one koji su tvrdili da žele promjene te da neće koalirati s HDZ-om, a upravo takvi su s HDZ-om formirali većinu. I omogućili ovladavanje cijelim Vijećem. Sjednica je pokazala da se u Vijeću samo potvrđuju odluke koje je već donijela gradonačelnica u uskom krugu osoba od povjerenja koje ju podržavaju u donošenja odluka uz očigledno kršenje zakonom i propisima određenih procedura. Formalno demokratski Vijeće donosi odluke koje god joj padnu na pamet, a padaju joj manje više loše i nepromišljene. Kroz Gradsko vijeće prolaze kao kroz vakuum, sa zanemarivim otporom brojačano slabe ali borbene oporbe. Ono što odluči gradonačelnica to njene poslušne, ako ne i nesposobne službe pripreme kao formalni prijedlog, obično na manjkav način, često bez ikakvog obrazloženja. Na sjednicama Vijeća bez čitanja, razmišljanja ili rasprave usvaja ih skupina osoba koja čini ukroćenu većinu. Ta većina je vođenje Grada prepustila jednoj osobi, osobi upitnih sposobnosti s neupitnim manjkom vizije razvoja Grada – gradonačelnici Ani Kučić.

Bila fikus pa voli fikuse
U sustavu parlamentarne demokracije odluke u ime građana i na razini lokalne vlasti donose njihovi izbrani predstavnici u procedurama određenim zakonima, propisima, statutima i poslovnicima o radu. No da bi donosili što kvalitetnije odluke osnivaju se stručna radna tijela (odbori) radi pomoći vijećnicima koji ne moraju biti stručni i kvalificirani za područje o kojemu se odlučuje. Zbog toga je Statutom predviđeno da osim predsjednika koji treba biti iz redova vijećnika svi ostali članovi odbora trebaju biti iz reda znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika. No većina malološinjskog Gradskog vijeća je prema zahtjevu gradonačelnice u svoja radna tijela izabralo mahom njoj poslušne vijećnike. Tako nasuprot razumnoj teoriji u uvrnutoj lokalnoj praksi vijećnici sami sebi trebaju pomagati u donošenju vlastitih odluka. Znanstvenike, stručnjake ili javne djelatnike u radnim tijelima ovoga Grada ne može se naći ni svijećom. Ono što ova vlast koju vidljivo čine tri osobe – gradonačelnica, njen "vitez bez mača" Nedić te predsjednik Vijeća Devčić  ne prihvaća je činjenica da je politika javna stvar pa da stoga i rad Vijeća kao i njegovih radnih tijela mora biti javan. Odbori Gradsko vijeća uglavnom ne rade, a oni koji nešto i rade, rade praktički u ilegali. Iako su odredbe Odluke o osnivanju i načina rada odbora jasne i prema kojima su sjednice odbora javne te da je glasovanje javno radna tijela rade upravo suprotno – nejavno. Javnost rada kao i javnost glasanja podrazumijeva prisutnost javnosti, a da bi javnost mogla prisustvovati sjednicama morala bi za njih znati. No u Gradu Malom Lošinju se ni za jedan sastanak odbora ne objavljuju pozivi za sjednice pa nema niti teoretske mogućnosti da bilo tko od zainteresiranih građana može prisustvovati sjednicama. Isto tako ni jedan odbor nije objavio ni zapisnik sa održanih sjednica kako bi javnost mogla znati što se uopće zbivalo na sjednici. Tako se se u Gradu Malom Lošinju rad odbora skriva od javnosti, što je nespojivo s ulogom tijela javne vlasti.

Nikad niti jedan odbor za mandata trenutne gradonačelnice ni na jednoj svojoj sjednici nije radio zakonito, odnosno javno. Bez javnih poziva, javnog održavanja sjednica i javnog glasanja rad odbora se odvija u strogoj konspiraciji, te ostavlja dojam urotničke aktivnosti. Moguće samo na Prvom od 1000 otoka.

Osim Odbora za pravno statutarna pitanja koji se sastaje samo ritualno da bi bez rasprave blagoslovio prijedloge gradonačelnice ostali odbori se manje više uopće ne sastaju. Postavlja se pitanje – ako se radna tijela ne sazivaju, ne rade i ne predlažu ništa – zašto se uopće osnivaju? Odgovor se nameće: Osnivaju samo radi stvaranja privida demokratske forme. Jer odbori koji se ne sastaju imaju ulogu fikusa u gradonačelničinom uredu – to su ukrasni odbori. Postoje samo zbog ukrasa.

Praksu rada Vijeća pod vlasti gradonačelnice Kučić ilustrira i zadnja održana sjednica prije koje se sastao samo Odbor za pravno statutarna pitanja. Naravno da je i to radno tijelo umjesto znanstvenim, stručnim i javnim djelatnicima gradonačelnica opremila vijećnicima i njoj odanim lokalnim političarima. Pa su se tako u odboru koji bi trebao provjeravati zakonitost gradonačelničinih prijedloga Vijeću našli redom pravni stručnjaci Anto Nedić, Biljana Vojniković, Luigi Satalić, Andrino Maglivaz. Ironično je da se na čelu tog odbora našao upravo Anto Nedić koji se kao dokazani pravni stručnjak proslavio tvrdnjom kako šest glasova čini većinu od ukupno trinaest.

Rebalans Proračuna ispod radara javnosti
Nadležni odbor, a ni itko drugi suodgovoran za zakonitost rada gradske vlasti nije upozorio gradonačelnicu da se izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci treba podnijeti Vijeću do 15. rujna tekuće godine, no čak i to je najmanje problematično u vezi sa zadnjom sjednicom. Na dnevnom redu je tada kao druga točka bio rebalans Proračuna za 2021., koji se zbog izmjena plana prihoda i rashoda tiče apsolutno svega i svakoga u ovom Gradu. No unatoč tome o rebalansu nije provedeno obavezno javno savjetovanje, a nije bilo ni ozbiljne rasprave na bilo kojem odboru. No ako gradonačelnica nije znala za obvezu javnog savjetovanja ili ju je jednostavno ignorirala, članovi nekog od odbora napučenih vrsnim pravnim stručnjacima poput spomenutih trebali su je upozoriti kako bi ispunili samu svrhu postojanja odbora. Pitanje zašto to nisu učinili neka ostane otvoreno za raspravu.

Naime, prema važećem poslovniku akti koje donosi Gradsko vijeće, a odnose se na djelokrug rada određenog radnog tijela razmatraju se prethodno u radnim tijelima. Budući da se Proračun i njegovo naknadno uravnoteženje (rebalans) tiče doslovno svega i svakoga tema je u djelokrugu rada gotovo svih odbora, s izuzetkom – možda – odbora za izbor i imenovanje. Dakle, gotovi svi odbori trebali su imati sjednice i razmotriti prijedlog rebalansa. No sastao se samo spomenuti Odbor za pravno statutarna pitanja, no ni taj nije primijetio – ili za to nije mario – da javno savjetovanje o rebalansu nije provedeno. Iako mu je na čelu bivši višegodišnji predsjednik Gradskog vijeća. A gradonačelničinoj sklepanoj većini u Vijeću je za usvajanje predloženog rebalansa bez provedenog javnog savjetovanja i rasprave na odborima bila dovoljna zapovijed kako „vitezu bez mača" na čelu nadležnog odbora tako i predsjedniku Gradskog vijeća. Ukratko, poslušna većina je ovako predloženi rebalans usvojila te time pokazala spremnost da upravljanje milijunima kuna ispusti iz ruku predstavničkog tijela građana i prepusti volji samo jedne osobe – gradonačelnice. Za raspravu ostaje otvoreno i pitanje je li tako usvojen rebalans uopće zakonit ...

Nezgodni Ilovčani
Da je kojim slučajem rebalans bio na javnom savjetovanju i da je bio predmet ozbiljne rasprave na odborima sastavljenim sukladno odluci o radnim tijelima, pa bi u njima bili znanstveni, stručni i javni djelatnici, a ne poslušni članovi koalicije koja je šićardžijskom trgovinom preuzela vlast, primijetilo bi se mnoštvo razloga da se takav prijedlog rebalansa odbaci. Samo ukratko – neke od teško probavljivih ili teško objašnjivih izmjena proračuna.

Kako se Odbor za gospodarstvo nije uopće sastao, a javnog savjetovanja nije bilo, tako je bez problema rebalansom skinuto 115.000 kuna subvencija obrtnicima uz istovremeno povećanje subvencija za održavanje prometnih linija za otok Ilovik. Pri tome se ne navodi da se radi o iznosu od oko pola milijuna kuna kojima se sufinancira linija koja uništava Ilovik, ali se spašava velika investicija i položaj Filipa Balije ugrožen svime što je zabrljao. Bez javnog savjetovanja i bez sjednice Odbora za gospodarstvo, pored gradskih vijećnika koji poštuju zabranu komuniciranja s građanima ili im je takvo što ispod časti, nije se moglo pitati predlagatelja zašto se uz ukupno smanjenje proračunskih rashoda povećavaju prihodi od prodaje gradske imovine. Gradonačelnicu tako nitko nije mogao pitati ni zašto je skinuto 650.000 kuna donacija, odnosno zašto nije uplaćena donacija za uređenje zgrade Mjesnog odbora Ilovik kako se navodi u obrazloženju umanjenja prihoda od donacija. Da je bilo javno savjetovanje možda bismo saznali da ilovački iseljenici, zbog prethodnih loših iskustva s uplaćenim donacijama više ne žele uplaćivati donacije u novcu na gradski račun već radove žele sami platiti koliko god oni koštali. Gradonačelnica je to odbila jer tvrdoglavo traži da se novac uplati isključivo na račun Grada. Želi da ga ona sama, kako god i s kim god poželi troši na uređivanje zgrade bez ikakve mogućnosti da donator kontrolira trošenje. Takav njen stav moglo bi se prihvatiti da se ne zna kako je bez prigovora prihvatila donaciju Jadranka hotela u iznosu od 10 milijuna kuna za uređenje šetnice na Čikatu, a da ni jedna kuna neće biti uplaćena u gradski proračun. Donator će sam izabrati izvođača i sam ga platiti. Ono što dozvoljava povlaštenom investitoru i tajnom izbornom donatoru ne dozvoljava ilovačkim iseljenicima.

Dva (klimava) stupa vlasti
Ovakvu komociju u vladanju Gradom, politološki rečeno osobnu demokraturu gradonačelnici omogućuju „vitez bez mača“, bivši zamjenik i predsjednik Gradskog vijeća ustoličen podrškom vijećnika HDZ-a. Prvi stup njene vlasti predstavlja nekoć pitomi dogradonačelnik koji je postao njen gorljivi zaštitnik i sada ne preza ni od provociranja i vrijeđanja vijećnika ako se usude kritizirati njenu politiku. Tako je i na zadnjoj sjednici, iznerviran pitanjima gradonačelnici, bezobraznom upadicom podrugljivo dobacio vijećniku Ivkoviću da je u Domovinskom ratu bio u logistici. Apsurdnost te upadice je u tome što on osobno u svojim najboljim godinama nije bio ni u logistici, nego je vješto izbjegao odlazak na ratište devedesetih godina. Netko zlobniji bi rekao da je faktički bio dezerter. U ratno vrijeme očito strašljivi nastavnik nebitnih predmeta u srednjoj školi s vremenom se okuražio i čak priključio HDZ-u kad je to prestalo biti rizično. Sada se i razbahatio pa se na zadnjoj sjednici Vijeća kao veliki stručnjak upustio u educiranje novih vijećnika iako ni sam o proračunu nema pojma. Tako će sada iz mraka Muzeja Apoksiomena mangupski dobacivati cinične primjedbe vijećnicima koji nisu impresionirani radom gradonačelnice, hrabro skakati za govornicu da bi se zajapureno obračunavao s vijećnicima koji šuruju s građanima i živciraju gradonačelnicu. I obrazlagati njene prijedloge Vijeću koje je prema poslovniku obrazložiti morala ona sama kao ovlašteni predlagač. Šteta što takvu hrabrost nije pokazao kad je stvarno trebalo.

Drugi stup lošinjske demokrature je za politiku u njenom izvornom smislu nezainteresirani predsjednik Gradskog vijeća. Pokazao je to i time što kao kandidat za gradonačelnika i nositelj liste za Vijeće uopće nije sudjelovao u svojoj izbornoj kampanji. No ako nema interes za politiku kao djelatnost uređenja društva mora mu se priznati da ima vrlo izražen interes za politiku kao biznis i poljoprivredu na gradskom zemljištu. Taj njegov interes potiče i aktivno podržava sama gradonačelnica pa mu je bez natječaja u zakup na trideset godina dala gotovo 6.000 m2 gradskog poljoprivrednog zemljišta. Isplatila mu je, valjda kao svom glavnom savjetniku za poljoprivredu i nešto gradskih poticaja koje nije smijela. Isplatila mu je poticaje prema odluci koju je Visoki upravni sud poništio kao nezakonitu jer ju je donijela sama gradonačelnica koja za to nije ovlaštena. Jer to je u nadležnosti Gradskog vijeća. No ta dokazana uzurpacija ovlasti Vijeća nije izazvala nikakvu ozbiljnu reakciju. Predsjednik Vijeća, nezainteresiran za politiku i rješavanje problema građana zainteresiran je prije svega za povećanje svoje okućnice na račun gradskog zemljišta. U vrijeme kad se u prošlom sazivu predstavljao kao vođa oporbe HDZ-u i gradonačelnici od nje je kao navodni ljuti politički protivnik dobio i dva ugovora o zakupu zamljišta za okućnicu. I opet na isti način kao što je dobio i spomenuto poljoprivredno zemljište – nezakonito – odnosno bez nužnog javnog natječaja. Ali ni time apetit za gradskim zemljištem nekoć oporbenjaka, a sada predsjednika Vijeća voljom predsjednice lokalnog HDZ-a i gradonačelnice nije zadovoljen. U prvoj polovici ove godine gradonačelnica mu je dala još malo gradskog zemljišta za okućnicu.

Dakle, prije izbora, za vrijeme izborne kampanje ili odmah nakon održanih izbora ove godine gradonačelnica je sadašnjem predsjedniku Vijeća učinila osobnu uslugu i u zakup mu dala još gradskog zemljišta! Činjenica o ovoj transakciji mogla se saznati iz izvještaja o radu gradonačelnice u prvoj polovici ove godine predstavljenom na zadnjoj sjednici Vijeća. Srećom po gradonačelnicu ovo nije Grad Vukovar niti je predsjednik malološinjskog Gradskog vijeća imun na pogodovanje vlastitim interesima i alergičan na političku trgovinu pa nije snimao dogovore o zakupu kao vukovarska vijećnica Budimir, već je sa zadovoljstvom potpisao ugovor o zakupu gradskog zemljištva. Tako je umjesto ozbiljne afere nastala stabilnu gradska vlast sa zadovoljnim predsjednikom Gradskog vijeća.

No stupovi vlasti na kojima počiva demokratura Ane Kučić koliko god se činili čvrstim stoje na slabim moralnim i pravnim temeljima. Odnedavno osiljeni i bogtepitaj čime naglo ohrabreni „vitez bez mača" i za vlastitu poljoprivredu, a ne za javnu politiku zainteresirani novi predsjednik Vijeća bit će stabilni stupovi vlasti sve dok izabrani gradski vijećnici iz bastardne i nikad javno priznate vladajuće koalicije sami sebi ne prizanju činjenicu da su ih birali građani koji su željeli promjene, a ne zadržavanje HDZ-a na vlasti. Ili pak do trenutka kad politička trgovina bude biti pravno sankcionirana. Sudeći prema zadnjoj sjednici Vijeća jedna vijećnica je možda to počela shvaćati. Iz demokrature ćemo izaći kad to shvate bar još dvoje vijećnika kojima je u predizbornom programu stajalo da žele promjeniti postojeću situaciju i pod za birače privlačnim sloganom da ne primaju donacije jer onaj tko ih uzme ima neku obvezu. Nadajmo se da ih ima bar još dvoje koji nisu nešto uzeli pa zato nemaju nikakvu drugu obvezu osim obveza prema svojim biračima.

Komentari: 

133 # "Drugi mandat uvijek je prokletstvo"NN 2021-11-14 15:56
Pa i njezin partijski šef ima gnjevne reakcije i sve više gubi živce i kontrolu. Ana ima sreću da je ne zaskaču pravi novinari kao Plenkovića, ali i ona se sprda oporbi, savjetnicima, političkim akterima... Jedan zločesti novinar je napisao "Drugi mandat uvijek je prokletstvo" i podsjetio da je drugi mandat Franje Tuđmana bio poguban za Hrvatsku, drugi mandat Ive Sanadera poguban za njega i da se sada ni Plenković ne osjeća najbolje na polovici drugog mandata. Drugi Plenkovićev mandat je upravo obilježen sramoćenjem države pred EU zbog uhićenja bivše ministrice (koju on na sva usta ipak hvali) a Kučićkin obilježava prosvjed građana zbog projekta Mrtvaška (koji ona na sva usta hvali i brani). I dok Plenković novinare vrijeđa, Ana Kučić se građanima smije i ironično plješće dok joj skandiraju LAŽEŠ, KRADEŠ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Paralelan svijet FaceebukaRoko Prč 2021-11-14 22:34
Thomas Jefferson je rekao da je demokracija 51% ljudi koji oduzimaju prava ostalih 49%.
U Gradu Malom Lošinju je to i manji postotak, to je otprilike ¼ glasova od ukupnog broja birača od oko 7 i pol tisuća koji su aktualnoj gradonačelnici u drugom krugu otvorili vrata u drugi mandat vođenja našega grada. Svjedoci smo njenog, u najmanju ruku rečeno, teškog početka, obilježenog prosvjedom kakav se na našem otoku nije zabilježio.

Prosvjed je ogledalo rada gradonačelnice upravo na način kakav se u članku opisuje, a to je nedonošenje UPU 28. Zakon o prostornom uređenju propisuje načelo javnosti kao načelo kojim se JLS moraju rukovoditi u postupcima donošenja planova. Ovim primjerom je gradonačelnica isključila javnost kod donošenja svih kasnijih odluka vezanih uz pitanje Mrtvaške.

Rad gradskih odbora, u ovom slučaju odbora za prostorno planiranje u razdoblju od 2017. godine do danas zaista se može svesti na pojam koji riječ fikus veoma slikovito opisuje.

Teško je govoriti o javnosti rada gradskih odbora kada se oni uopće ne sastaju, i upravo je to realna slika nejavnog i netransparentno g načina rada, kojim se u paralelnom svijetu facebooka gradonačelnica gotovo svakodnevno hvali na način da transparentno i javno vodi naš grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # stan za IlovčaneZnatiželjan 2021-11-14 21:51
Gradonačelnica je u svom obraćanju na Županijskoj skupštini spomenula da je za Ilovčane koji se ne mogu vratiti na otok osigurala stan. S obzirom da Ilovčani nikad nisu dobili službenu informaciju o adresi tog stana, pitaju se kome se mogu obratiti? Hoće li ključ visjeti na grani pored ulaza u stan ili ga mogu pronaći pod tepihom? I što ako dođeš navečer u stan, a ono krevet zauzet, jer, znate, ljudi spavaju? Da li sad ponijeti lancune kad idemo u šoping u Lošinj? Nadamo se da će stručne službe gradonačelnice brzo riješiti naše dvojbe!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Ilovčan.......... 2021-11-15 20:30
Ana misli da su Ilovčani veslo sisali.
Nema bagera na Mrtvaški,ništa se ne radi.Šta nas praviš budalama,užas!V rati brod na Mrtvašku?
Lošinja plaćaju liniju koja nema putnike!Devčić pa šta si i ti toliko lud??Neznam šta čekaš!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Raspad sustava... 2021-11-16 08:10
Ana i Filip odite ća - ostavke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Raspad sustava..... 2021-11-16 09:21
I Devčić neka ide ća.
Gospodin prevara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Nema vodeIlovčan 2021-11-16 08:32
Ta ista zgrada mjesog odbora Ilovik nema priključak vode.Pa bi ovim putem molio Devčića da nam priključi vodu na zgradu.Napravi makar nešto korisno.Ana to neće.

Ili i to ne smiješ bez dopuštenja???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Ilovčan 2021-11-16 08:35
Ta zgrada se smatra i ambulanta Ilovika.Šta treba više reći?
Da vidimo ako će se šta napraviti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Šurovanje s biračima zabranjenogost 2021-11-16 09:13
Citat Ilovčan:
Ta ista zgrada mjesog odbora Ilovik nema priključak vode.Pa bi ovim putem molio Devčića da nam priključi vodu na zgradu. Napravi makar nešto korisno. Ana to neće. Ili i to ne smiješ bez dopuštenja???
Naravno da ne smije. Opet bi ga optužila da šuruje s biračima i suflerima i vrištala "maske su pale!". Kao kad je predložio sjednicu GV za pomoć građanima zbog korone.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # .......... 2021-11-16 09:24
Ni vodu nam nedaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # psihopolitička histerijagost 2021-11-16 09:30
Ljutnja gradonačelnice bi bila opravdana da je ona sama birala vijećnike koji će ući u vijeće. Budući da ih nije birala ona nego birači njenu histeriju se ne može objašnjavati bez psihijatrijskog vještačenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dozvola za šurovanjeŽuja 2021-11-17 09:33
Citat gost:
Citat Ilovčan:
Ta ista zgrada mjesog odbora Ilovik nema priključak vode.Pa bi ovim putem molio Devčića da nam priključi vodu na zgradu. Napravi makar nešto korisno. Ana to neće. Ili i to ne smiješ bez dopuštenja???
Naravno da ne smije. Opet bi ga optužila da šuruje s biračima i suflerima i vrištala "maske su pale!". Kao kad je predložio sjednicu GV za pomoć građanima zbog korone.
www.youtube.com/.../
Sad kad je Devčića na njenoj strani dopušta mu da šuruje s građanima. Na otoci.net je najavio da "otvara vrata građanima"
otoci.net/.../...
Lukav potez. Ona se više neće morati skrivati od građana (eno vam Devčić pa se žalite), a Devčić će joj služiti kao gromobran i obećavati intervenciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Moj otočeOtoče 2021-11-17 19:57
Na otočkom portalu ni riječi o današnjem nasilnom upadu u gradsku vijećnicu.
Važno da donosi vijesti u revijalnom tonu.
Sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ......Asd 2021-11-18 07:55
Ovo benavljenje oko mjera je dobrodošlo gradonačelnici. Odvraća pozornost od njenog tumaranja po za nju bespućima statuta, poslovnika i pravila demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Kakav statuthranitelj tuljana 2021-11-18 08:23
Citat Asd:
Ovo benavljenje oko mjera je dobrodošlo gradonačelnici. Odvraća pozornost od njenog tumaranja po za nju bespućima statuta, poslovnika i pravila demokracije.
Vidiš, 80 godina poslije, mi herojima smatramo one koji su riskirajući vlastiti život u situaciji kad nisu bili ugroženi, stali na stranu proganjanih i pružili otpor. One koji su npr. 1942. na neki način sudjelovali u vlasti i možda čak zbog nekih sitnih, npr. komunalnih pitanja "gnjavili" tadašnju vlast, ne smatramo takvima.

One koji kažu da se ove dvije situacije ne smiju uspoređivati uputio bih da makar malo zavire u povijesne knjige.

Nacisti su na vlast stigli 1933. Tada počinje demoniziranje raznih skupina i širi se propaganda da ugrožavaju ostale, među ostalim - i širenjem zaraznih bolesti. Mediji, politika, javnost... tek 1935. stupili su na snagu zakoni kojima se određenim skupinama ljudi svašta brani. Preživjeli na upit zašto nisu reagirali kazuju da je sve išlo polako... samo se popišite, samo ovo, još samo ono... većina je ta pravila poštovala jer nisu htjeli probleme. Kažu da su se baš zabrinuli kad bez oznake nisu smjeli napuštati kuću. To je bilo negdje 1939. Dakle 6 (šest) godina nakon dolaska nacista na vlast. Ubrzo su stvari eskalirale i dalje znamo...

Što će biti za 6 godina ako ovako nastavi?

Već danas u Austriji zaključavanje žid... ovaj, necjepljenih objašnjavaju riječima:

"Većina građana koja je za lockdown ne razumije ljude koji se ne žele cijepiti. Ne sviđaju im se. I pomalo ih se plaše. Stoga je stvar koja se čini najlogičnijom za učiniti da ih se jednostavno - ukloni iz društva"

Poznato odnekud?

Kroz svo to vrijeme u gradskim odborima ljudi su se bavili i sukobljavali sa vladajućima oko raznih stvari koje čine život zajednice. Sigurno je bilo i žalbi i podnesaka... na vozni red, na neko imenovanje, na trošenje gradskog novca.

Pamtimo li te ljude kao one koji su se suprotstavili nacistima?


Svi sudionici lošinjske političke javne scene o (za novije generacije) nezapamćenom kršenju osnovnih ljudskih prava i kršenju Ustava i apsolutno svih pravila demokracije izjasnili su se bilo privođenjem nezakonitih pravila bilo šutnjom koja znači suglasnost. Ispunjava me ponosom biti n moralno ispravnoj strani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Trol na "moralno ispravnoj" straniAsd 2021-11-18 09:28
Citat hranitelj tuljana:
Citat Asd:
Ovo benavljenje oko mjera je dobrodošlo gradonačelnici. Odvraća pozornost od njenog tumaranja po za nju bespućima statuta, poslovnika i pravila demokracije.
Pamtimo li te ljude kao one koji su se suprotstavili nacistima?
A pamtimo li one koji su se suprotstavili gradonačelnici kad je prošle godine samovoljno, protivno ustavu i zakonima uvela lockdown za Grad Mali Lošinj prije nego što je to učinila Vlada RH za državu? Da li si tada baljezgao o njezinom nacističkom teroru nad građanima zabranom ustavnog prava na rad, kretanje i okupljanje?Citat:
Svi sudionici lošinjske političke javne scene o (za novije generacije) nezapamćenom kršenju osnovnih ljudskih prava i kršenju Ustava i apsolutno svih pravila demokracije izjasnili su se bilo privođenjem nezakonitih pravila bilo šutnjom koja znači suglasnost. Ispunjava me ponosom biti n moralno ispravnoj strani.
Lažeš. Nisu svi šutjeli. Naprotiv, neki su se usprotivili i javno, pod svojim imenom, kritizirali samovolju i nedemokratsko postupanje lokalnog stožera s gradonačelnicom na čelu. Ne sjećam se da si tada bio na njihovoj strani da bi te sada - pa makar kao anonimnu kreaturu - išta moglo ispunjavati ponosom što si sada, i dalje kao anonimni trol, na "moralno ispravnoj" strani. A neki su bili javno razapinjani, demonizirani da ugrožavaju ostale širenjem zaraznih bolesti jer su prije uvođenja zakonitih mjera putovali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Baš...hranitelj tuljana 2021-11-18 10:13
Citat Asd:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Asd:
Ovo benavljenje oko mjera je dobrodošlo gradonačelnici. Odvraća pozornost od njenog tumaranja po za nju bespućima statuta, poslovnika i pravila demokracije.
Pamtimo li te ljude kao one koji su se suprotstavili nacistima?
A pamtimo li one koji su se suprotstavili gradonačelnici kad je prošle godine samovoljno, protivno ustavu i zakonima uvela lockdown za Grad Mali Lošinj prije nego što je to učinila Vlada RH za državu? Da li si tada baljezgao o njezinom nacističkom teroru nad građanima zabranom ustavnog prava na rad, kretanje i okupljanje?Citat:
Svi sudionici lošinjske političke javne scene o (za novije generacije) nezapamćenom kršenju osnovnih ljudskih prava i kršenju Ustava i apsolutno svih pravila demokracije izjasnili su se bilo privođenjem nezakonitih pravila bilo šutnjom koja znači suglasnost. Ispunjava me ponosom biti n moralno ispravnoj strani.
Lažeš. Nisu svi šutjeli. Naprotiv, neki su se usprotivili i javno, pod svojim imenom, kritizirali samovolju i nedemokratsko postupanje lokalnog stožera s gradonačelnicom na čelu. Ne sjećam se da si tada bio na njihovoj strani da bi te sada - pa makar kao anonimnu kreaturu - išta moglo ispunjavati ponosom što si sada, i dalje kao anonimni trol, na "moralno ispravnoj" strani. A neki su bili javno razapinjani, demonizirani da ugrožavaju ostale širenjem zaraznih bolesti jer su prije uvođenja zakonitih mjera putovali.
Zaista sve što ste nabrojali pa i to suprotstavljanj e ima jedan zajednički nazivnik, kao što ste napisali - suprotstavljanj e (iskreno ili glumljeno) gradonačelnici. Sve ostalo što su učinili (točnije nisu) po tom pitanju ne daje dovoljno indicija da ih zapravo smetaju odluke "stožera" i njihova opravdanost i zakonitost jednom kada kontekst tih odluka ne može poslužiti za napad na gradonačelnicu. Ako imate tri susjeda koji stvaraju buku a vi uporno i jedino prijavljuje te samo jednog - vi niste borac protiv buke nego buku koristite za napad na tog jednog susjeda. Dakle izvan konteksta napada na gradonačelnicu ja nisam vidio da se netko borio protiv bilo koje druge odluke stožera ma kako ta odluka bila štetna, sumnjiva, diskriminirajuć a ili nelogična.
Ako nisam u pravu molim razuvjerite me i ja ću se ispričati.
A vezano uz notorno putovanje gospođe na koje je povela i tuđu djecu, meni ono nikad nije smetalo i tu sam je podržao, kao poznati borac za slobodu ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Teško da će te razuvjeriti ali ipak...AM 2021-11-18 10:39
Na ovoj stranici je 20.3.2020. g. objavljen članak "Virus koji nije opasan samo za zdravlje" u kome između ostalog u uvodu piše, citat:

"Kako je jedan životinjski virus koji je, navodno, sa šišmiša prešao na čovjeka negdje u središnjoj Kini krajem prošle godine, uništio pravnu državu u Republici Hrvatskoj? Panika koju je izazvao isprovocirala je nezakonite reakcije županijskih i lokalnih stožera civilne zaštite koji su si dali za pravo da nezakonito ograničavaju temeljna ljudska prava koja su zaštićena i Ustavom Republike Hrvatske.
Radi se o pravu na rad i pravu na slobodno kretanje. Nažalost panici je podlegla i Vlada RH koja je prilikom izmjena Zakona o sustavu civilne zaštite propustila priliku da na pravni/ustavni način ozakoni nužna ograničenja štićenih ustavnih prava. Niti jedno pravo a ni sloboda nisu, naravno, apsolutne kategorije pa ni ona koja su garantirana ustavom. I ustavna prava mogu se ograničiti, ali samo zakonom kako bi se zaštitili sloboda i prava drugih ljudi, pravni poredak, javni moral ili zdravlje, a svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinačnom slučaju. Dakle jasno je da se i pravo na rad i pravo na slobodno kretanje mogu ograničiti ako to zahtjevaju posebne situacije kakva zasigurno jest i pandemija korona virusa. Ali ta ograničenja moraju biti zakonom određena.

Članak 17. Ustava kaže da se: „U doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti
države, te velikih prirodnih nepogoda pojedine slobode i prava zajamčena Ustavom mogu se ograničiti. O tome odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika, a ako se Hrvatski sabor ne može sastati, na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade, Predsjednik Republike."
Iako bi Ustav RH trebao biti jasan svim čelnicima svih razina vlasti i iako je njegova primjena obvezujuća, na žalost trenutno je to mrtvo slovo na papiru. Vlada RH je predložila, a Sabor RH u hitnom postupku usvojio Zakon o dopuni zakona o sustavu civilne zaštite kojem je dodao samo jedan članak sa dva stavka (čl. 22.a) da ozakoni nužna ograničenja osobnih prava s ciljem zaštite zdravlja građana. Citiram ga: "(1) U slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donosi odluke i upute koje provode stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
(2) Odluke i upute iz stavka 1. ovoga članka donose se radi zaštite života i zdravlja građana, očuvanja imovine, gospodarske aktivnosti i okoliša te ujednačavanja postupanja pravnih osoba i građana.

Tom dopunom zakona odnosno tim člankom nije nažalost ispunjen cilj, odnosno nije kako to nalaže Ustav RH dano izričito i jasno pravo Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da ograničava ustavna prava građana. Tim člankom je dano pravo Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da donosi odluke i upute koje provode stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (to su radili i do sad), ali nije dalo jasno pravo Stožeru da može ograničavati ustavna prava građana. Prilično je nejasno kako je takva omaška promakla i

ozbiljnim pravnicima u Saboru (Grbin, Bauk npr.). Nakon usvjanja Zakona o dopuni zakona o sustavu civilne zaštite odnosno stupanja na snagu Zakona, Stožer je donio odluku kojom se ograničava nečije pravo na rad. Vjerojatno je takva odluka i nužna, ali na žalost nije ustavna. Samo jednom rečenicom - odredbom ili jednim stavkom u dopuni Zakona a za koju bi glasale dvije trećine saborskih zastupnika postigla bi se suglasnost s Ustavom RH. Odredbom dopune Zakona prema kojom Stožer civilne zaštite samostalno „donosi odluke i upute" u situaciji panike i straha otvara put diktaturi nesagledivog potencijala."

Budući si samo trol vjerojatno te ovaj citat neće razuvjeriti da se netko borio, i to davno, protiv odluke stožera izvan konteksta napada na gradonačelnicu. Ispriku ne očekujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Hvalahranitelj tuljana 2021-11-18 11:00
Hvala na odgovoru, dakle načelno nekakav općeniti članak bio je napisan. Međutim to je bilo davno, na početku. Stvari su od tada postajale sve gore i sada se nalazimo u stvarnosti koja je u ožujku 2020. bila proglašavana teorijama zavjere i trolanjem.
Zašto od tada niste reagirali na puno grublja kršenja ljudskih prava i demokracije, izgleda da vam je ovo sada ok?
Iako vam moja isprika očito ništa ne znači ja nisam trol nego čovjek od riječi, pa se ispričavam zbog sugestije da niste uopće reagirali kad očito jeste, barem na početku i makar to izgledalo deklarativno, i to je nešto.
Što vas sprječava u nastavku djelovanja ne znam. Ne znam ni što sprečava samodeklarirane borce za ljudska prava da sada kada je zaista važno daju svoj doprinos.
Za kraj jedna misao:
U povijesti ljudskog roda najviše zlodjela nije počinjeno iz zavisti, pohlepe ili neke urođene karakterne ljudske mane već zbog osobine koju doživljavamo pozitivno – zbog posluha. Različite vrste posluha dovele su do različitih vrsta djelovanja koja bi sudionicima vjerojatno bila nezamisliva da su na trenutak zastali i razmislili izvan ugrađenih okvira normi određenog vremena ili trenutka. Isti obrazac preslikava se na manje zajednice kao što su radna okružja ili obitelji. Posluh je upravo taj koji omogućava da se ispred očiju zbivaju nepravde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kasno probuđena revolucionarna svijestLjubopitljivi 2021-11-18 11:21
Reci molim te što si ti, kao poznati borac za ljudska prava, radio 20.3.2020.g.? To što je članak davno napisan nije njegov minus već naprotiv veliki plus.

Kad spočitavaš nekom da nije nastavio javno djelovati misliš da je autor trebao biti jučer ujutro na gradskoj porti i sudjelovati u gaženju ljudi koji su samo radili svoj posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ne pitam te di si ti biogost 2021-11-18 15:39
Citat hranitelj tuljana:
Hvala na odgovoru, dakle načelno nekakav općeniti članak bio je napisan. Međutim to je bilo davno, na početku.
Zašto od tada niste reagirali na puno grublja kršenja ljudskih prava i demokracije, izgleda da vam je ovo sada ok?
Otkud ti pravo da bilo koga to pitaš? Svatko bira kad, koliko i za što će se boriti. Ni ja tebe ne pitam di si ti bio do sada, ali autor spomenutog članka je o tome pisao kad nije gotovo nitko. A pisao je i o drugim vidovima kršenja ljudskih prava i demokracije na obećanom a neostvarenom prvom od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nepodnošljiva lakoća laganjaLjubopitljivi 2021-11-18 11:02
Citat:
A vezano uz notorno putovanje gospođe na koje je povela i tuđu djecu, meni ono nikad nije smetalo i tu sam je podržao, kao poznati borac za slobodu ljudi.
Javnosti si prilično nepoznat borac za slobodu ljudi. Budimo realni javnosti si poznat kao anonimni trol koji suptilno brani gradonačelnicu dok istovremeno ostrašćeno i bezobzirno napadaš gospođu koji na notorna putovanja vodi i tuđu djecu. A kad smo kod tog notornog putovanja ti na osobne slobode osjetljivi i poznati borče kako si je to podržao na njenom notornom putu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Daj primjer lažljivčehranitelj tuljana 2021-11-18 11:21
Citat Ljubopitljivi:
ostrašćeno i bezobzirno napadaš gospođu
Daj primjer.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Notorno trolanjeGizmo 2021-11-18 13:51
Citat hranitelj tuljana:
Citat Ljubopitljivi:
ostrašćeno i bezobzirno napadaš gospođu
Daj primjer.
Kao notorni trol koji anonimno, a vrlo suptilno braniš gradonačelnicu i ovdje lukavo podmećeš poziv "Daj primjer" da poticanjem rasprave o "notornom putovanju" održiš svojim trolanjem već postignuto udaljavanje od teme članka.

A tema članka je aktualna praksa lošinjske izvršne i podređene joj predstavničke vlasti koju autor svrstava pod pojam demokratura - vlast koja pod vanjskom formom demokracije ograničava slobode metodama tipičnim za diktature, koju ti na lukav način pokušavaš braniti.

Razglabanje o epidemiološkim mjerama u okviru teme ovog članka je sporedno, ali ima smisla utoliko što si je gradonačelnica uz podršku svoje većine GV uzurpirala pravo koje ni po čemu nema: Nametnula je građanima Malog Lošinja lockdown prije nego što su na višoj, nadležnoj razini vlasti donesene odgovarajuće zakonske odluke.

Ima smisla i zbog toga što se na prvoj radnoj sjednici svog drugog mandata pobrinula za sebe kod poslušnog dijela Vijeća si ishodila poništenje lanjske demagoške odluke o smanjenju plaće zbog Corone. Možda joj nisu rekli da zaraza plamti, niti zna kakva je to gužva bila na hodniku zgrade uprave.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # I mislio sam...hranitelj tuljana 2021-11-18 16:23
Citat Gizmo:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Ljubopitljivi:
ostrašćeno i bezobzirno napadaš gospođu
Daj primjer.
Kao notorni trol koji anonimno, a vrlo suptilno braniš gradonačelnicu i ovdje lukavo podmećeš poziv "Daj primjer" da poticanjem rasprave o "notornom putovanju" održiš svojim trolanjem već postignuto udaljavanje od teme članka.

A tema članka je aktualna praksa lošinjske izvršne i podređene joj predstavničke vlasti koju autor svrstava pod pojam demokratura - vlast koja pod vanjskom formom demokracije ograničava slobode metodama tipičnim za diktature, koju ti na lukav način pokušavaš braniti.

Razglabanje o epidemiološkim mjerama u okviru teme ovog članka je sporedno, ali ima smisla utoliko što si je gradonačelnica uz podršku svoje većine GV uzurpirala pravo koje ni po čemu nema: Nametnula je građanima Malog Lošinja lockdown prije nego što su na višoj, nadležnoj razini vlasti donesene odgovarajuće zakonske odluke.

Ima smisla i zbog toga što se na prvoj radnoj sjednici svog drugog mandata pobrinula za sebe kod poslušnog dijela Vijeća si ishodila poništenje lanjske demagoške odluk...
Jako puno slova a mogao si jednostavno napisati: "nemam ni jedan primjer".
Gospođu sam branio ispod jednog članka gdje ju je netko u komentarima prozvao za "neodgovorno ponašanje" i za nekakvu pjesmicu. Dao sam joj podršku jer i sam putujem a uostalom tko i gdje putuje nije ničija briga, osim ako nije na njihov račun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .....Gizmo 2021-11-18 17:38
Citat hranitelj tuljana:
Jako puno slova a mogao si jednostavno napisati: "nemam ni jedan primjer".
Gospođu sam branio ispod jednog članka..
Gospođu nisam komentirao pa nemam zašto navoditi nekakve primjere nečega. Ali znakovito je da ne komentiraš ništa od onoga što jesam komentirao i što si uredno citirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Ljubolažljivihranitelj tuljana 2021-11-19 11:25
Citat Gizmo:
Citat hranitelj tuljana:
Jako puno slova a mogao si jednostavno napisati: "nemam ni jedan primjer".
Gospođu sam branio ispod jednog članka..
Gospođu nisam komentirao pa nemam zašto navoditi nekakve primjere nečega. Ali znakovito je da ne komentiraš ništa od onoga što jesam komentirao i što si uredno citirao.
Pretpostavio sam da komuniciramo s komentatorom nazvanim Ljubopitljivi jer to je klasika da kad vas nešto izazovem da podvijete rep i nastavite pisati pod drugim nadimkom. Svakako, Ljubopitljivi je izrekao laž i zamolio sam te/ga dokaz u obliku citata ali eto, ništa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Majka svih za|ebaGizmo 2021-11-19 13:34
Citat hranitelj tuljana:
Pretpostavio sam ...
Od loše laži i ružne istine gora je jedino pretpostavka. Ili ako više voliš na engleskom:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Notorni gradonačelničin trolPopaj 2021-11-21 10:47
Citat Gizmo:
Citat hranitelj tuljana:
Pretpostavio sam ...
Od loše laži i ružne istine gora je jedino pretpostavka.
Troljev kaže da je p r e t p o s t a v i o kako komunicira s komentatorom nazvanim Ljubopitljivi. Ali kad mu je isti napisao Javnosti si prilično nepoznat borac za slobodu ljudi. Budimo realni javnosti si poznat kao anonimni trol koji suptilno brani gradonačelnicu dok istovremeno ostrašćeno i bezobzirno napadaš gospođu koja na notorna putovanja vodi i tuđu djecu. A kad smo kod tog notornog putovanja ti na osobne slobode osjetljivi i poznati borče kako si je to podržao na njenom notornom putu? na pitanje "kako si je to podržao na njenom notornom putu?" nije odgovorio nego je da bi ga zataškao zatražio da navede primjer kako je ostrašćeno i bezobzirno napadao dotičnu gospođu. A njegov napad na gospođu sadržan je već i u opisu putovanja kao notornog tj kao općepoznatog, ali i zloglasnog ili ozloglašenog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # stvari izmakle kotroli???nezadovoljni građanin 2021-11-19 09:19
Prvo prosvjed ispred općine, a sada i nasilni upadi u općinu.
Može li se znati što je sljedeće?
Jel Covid potvrde trebaju ili je trebaju za ulazak u žutu kuću?
Očekujem još jedno obraćanje gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ............ 2021-11-19 11:22
Jedno je prosvjedovati na javnoj površini, drugo je nasilno provaliti u institucije.
Nitko od ove rulje ne radi u Gradu ili Poreznoj ili Županiji, osim onog jednog.
Počinitelji su se sami identificirali, nadam se da će policija odraditi svoj posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kontekst nepogrešivostiAsd 2021-11-18 15:21
Citat hranitelj tuljana:
Zaista sve što ste nabrojali pa i to suprotstavljanje ima jedan zajednički nazivnik, kao što ste napisali - suprotstavljanje (iskreno ili glumljeno) gradonačelnici. Sve ostalo što su učinili (točnije nisu) po tom pitanju ne daje dovoljno indicija da ih zapravo smetaju odluke "stožera" i njihova opravdanost i zakonitost jednom kada kontekst tih odluka ne može poslužiti za napad na gradonačelnicu.
Konture Kučićkine demokrature počele su se ocrtavati čim je izabrana za gradonačelnicu, a početak epidemije dao joj je snažan zamah. Tvoja tvrdnja da nije bilo indicija kako kritičarima ne smetaju odluke stožera kad "kontekst tih odluka ne može poslužiti za napad na gradonačelnicu" je naprosto bezobrazna. Jer svi znamo da odluke nije donosio stožer nego sama gradonačelnica. Stožer joj je bio samo pokriće za njene odluke, isto kao i gradsko vijeće. Kako prije tako i sada. Gradonačelnica je bila stožer, a sada je i utjelovljenje Grada. Sigurno si vidio njene slike uz koje piše da je ona Grad za tebe. Citat:
Dakle izvan konteksta napada na gradonačelnicu ja nisam vidio da se netko borio protiv bilo koje druge odluke stožera ma kako ta odluka bila štetna, sumnjiva, diskriminirajuća ili nelogična.
To što ti nisi vidio ne znači da protivljenja nije bilo. Lokalni stožer nije donosio odluke nego ih je lokalno donosila gradonačelnica. A kad je grupa vijećnika pokušala sazvati sjednicu GV na temu epidemije imala je javni napadaj histerije zbog impliciranja svetogrdne sumnje u njenu nepogrešivost.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Negiranje pandemijeGost 2021-11-20 09:53
Citat hranitelj tuljana:
Svi sudionici lošinjske političke javne scene o (za novije generacije) nezapamćenom kršenju osnovnih ljudskih prava i kršenju Ustava i apsolutno svih pravila demokracije izjasnili su se bilo privođenjem nezakonitih pravila bilo šutnjom koja znači suglasnost. Ispunjava me ponosom biti na moralno ispravnoj strani.
Našao si se na strani gradonačelnice Kučić i ostalih koji negiraju postojanja epidemije. Ana Kučić ju negira povišenjem svoje plaće umanjene zbog epidemije, a Kolakušić govori da je pandemija laž i da se radi o globalnoj zavjeri. To te stvarno može ispunjavati ponosom. A objašnjava i zašto svesrdno trolaš u njezinu korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Moje tijelo moj izborhranitelj tuljana 2021-11-20 10:21
Citat Gost:
Citat hranitelj tuljana:
Svi sudionici lošinjske političke javne scene o (za novije generacije) nezapamćenom kršenju osnovnih ljudskih prava i kršenju Ustava i apsolutno svih pravila demokracije izjasnili su se bilo privođenjem nezakonitih pravila bilo šutnjom koja znači suglasnost. Ispunjava me ponosom biti na moralno ispravnoj strani.
Našao si se na strani gradonačelnice Kučić i ostalih koji negiraju postojanja epidemije. Ana Kučić ju negira povišenjem svoje plaće umanjene zbog epidemije, a Kolakušić govori da je pandemija laž i da se radi o globalnoj zavjeri. To te stvarno može ispunjavati ponosom. A objašnjava i zašto svesrdno trolaš u njezinu korist.
Ja pišem u korist osnovnih osobnih sloboda svake žene muškarca i djeteta da raspolaže slobodom izbora što će ili neće biti uneseno u njihovo tijelo. O gradonačelnici sam se više puta negativno izrazio a da teolam možeš napisati stotinu puta i to neće ni milimetar postati bliže istini

Ova situacija s "Covid potvrdama" u svjetlu znanstveno dokazanih činjenica da postotak cijepljenih ima zanemariv učinak na širenje korone, da zaraženi cijepljeni prenose Koronu jer zbog "ausswaissa" imaju slobodan pristup bolnicama, školama i institucijama je toliko jasna da krivo protumačiti narav prosvjeda može samo maliciozna ili maloumna osoba. Pošto vas osobno ne poznajem i nemogu vas automatizmom identificirati kao zlonamjernu osobu, odlučujem se u ovom slučaju dodijeliti vam, za vas, moralno povoljniju karakterizaciju .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tuljan saboterGost 2021-11-20 11:09
Citat hranitelj tuljana:
Ja pišem u korist osnovnih osobnih sloboda svake žene muškarca i djeteta da raspolaže slobodom izbora što će ili neće biti uneseno u njihovo tijelo.
A sve to pišeš kao komentar uz članak o deložiranju demokracije s otoka Kučićkinih djedova :lol: Prema klasičnoj definiciji politiziranog trolanja skrećeš fokus s teme članka i time remetiš normalnu raspravu da bi sabotirao diskusiju o podrivanju demokracije, samovolji gradonačelnice i mutavosti većine GV koja ju podržava. Tema članka nije Korona, nisu ausweisi, učinak cjepiva itsl. nego rasprava o rečenoj deložaciji demokracije. U svakom slučaju, unatoč maloumnosti moja solidno obrazovana malenkost nikad ne bi čak četiri puta zamjenicu "vi" upućenu jednoj osobi, tobože iz poštovanja napisala malim početnim slovom.

Na eventualni odgovor neću reagirati zbog prve internet zapovijedi "Don't Feed the Trolls" ili u hrvatskoj verziji "Ne šamaraj govno".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Fokus na Koronugost 2021-11-21 14:59
Citat Gost:
Citat hranitelj tuljana:
Ja pišem u korist osnovnih osobnih sloboda svake žene muškarca i djeteta da raspolaže slobodom izbora što će ili neće biti uneseno u njihovo tijelo.
A sve to pišeš kao komentar uz članak o deložiranju demokracije s otoka Kučićkinih djedova :lol: Prema klasičnoj definiciji politiziranog trolanja skrećeš fokus s teme članka i time remetiš normalnu raspravu da bi sabotirao diskusiju o podrivanju demokracije, samovolji gradonačelnice i mutavosti većine GV koja ju podržava. Tema članka nije Korona, nisu ausweisi, učinak cjepiva itsl. nego rasprava o rečenoj deložaciji demokracije.
Dobitnik ovog korona cirkusa je HDZ, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini. Oporba je ugrubo podijeljena na vaksere i antivaksere, maskere i antimaskere, na borce za pravo da dobiju virus i borce za obvezu cijepljenja i nitko više ne priča o ministrici Žalac, općem lopovluku, biskupima na ratnim brodovima i osudi stranke za kriminal. Tako se i lokalno priča o gužvi na ulazu u Javnu kuću, a rasprava o Iloviku, logeru, Kučićkinim obećanjima, novcu od prodaje škole, proračunu, stanovima je zamrla. A čak i kad netko nešto od toga spomene tu je hranitelj tuljana da skrene fokus na ljucko pravo da bude zaražen Covidom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # SlobodankoBorci za slobodu 2021-11-18 08:45
Baš me zanima zašto ovi hrabri borci za slobodu nisu otišli pred policijsku postaju i tamo razgrnuli put osobama koje trebaju podignuti svoje dokumente, a ne smiju ući bez kovid potvrde.
Pogotovo ovi među njima koji rade u odgojnom domu i dobivaju plaću od države da mlade ljude uče da poštuju pravila bez obzira koliko im se ta pravila sviđala ili koliko im se činila besmislena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Zakon je zakonhranitelj tuljana 2021-11-18 09:12
Citat Borci za slobodu:
Pogotovo ovi među njima koji rade u odgojnom domu i dobivaju plaću od države da mlade ljude uče da poštuju pravila bez obzira koliko im se ta pravila sviđala ili koliko im se činila bbesmislena.
Ako sam dobro razumio, mlade treba učiti da ne propituju trenutno važeća pravila i zakone trenutačnog režima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # LibertasBorci za slobodu 2021-11-18 09:31
Kako je lijepo praviti se nevješt.
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Propitivanje je jedno, a rušenje ČOVJEKA na pod je nešto sasvim drugo.
Prijeći preko ljudskog bića, a da se ne osvrneš i vidiš je li osoba možda ozlijeđena je nešto sasvim drugo.
Uvjeren sam da to razumijete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # hranitelj tuljana 2021-11-18 10:02
Citat Borci za slobodu:
Kako je lijepo praviti se nevješt.
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Propitivanje je jedno, a rušenje ČOVJEKA na pod je nešto sasvim drugo.
Prijeći preko ljudskog bića, a da se ne osvrneš i vidiš je li osoba možda ozlijeđena je nešto sasvim drugo.
Uvjeren sam da to razumijete.
A ja sam zaista uvjeren da razumijete da većina vojnika bilo koje vojske koja je napadala ovaj narod nije donijela odluku o napadu niti su je mogli poništiti, kao da je svaki taj vojnik bio ČOVJEK.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zamjena tezaBorci za slobodu 2021-11-18 10:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat Borci za slobodu:
Kako je lijepo praviti se nevješt.
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Propitivanje je jedno, a rušenje ČOVJEKA na pod je nešto sasvim drugo.
Prijeći preko ljudskog bića, a da se ne osvrneš i vidiš je li osoba možda ozlijeđena je nešto sasvim drugo.
Uvjeren sam da to razumijete.
A ja sam zaista uvjeren da razumijete da većina vojnika bilo koje vojske koja je napadala ovaj narod nije donijela odluku o napadu niti su je mogli poništiti, kao da je svaki taj vojnik bio ČOVJEK.
Naravno da razumijem, stoga i nisu odgovarali na sudu vojnici, nego zapovjednici.

Vama je,kao i obično,namjera nadmudrivati se. Uživajte u svom intelektualnom snobizmu.
Svi oni koji vam u tom smislu nisu dorasli mogu se već danas naći na meti ovih koji cipelare, bilo nogom, bilo perom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ignore him and make him crazygost 2021-11-19 17:44
Citat Borci za slobodu:
Vama je, kao i obično, namjera nadmudrivati se. Uživajte u svom intelektualnom snobizmu.
Za uživanje u intelektualnom snobizmu lik koji se javlja kao hranitelj tuljana nema kapaciteta. Vidljivo slabašne obrazovanosti i manjkave pismenosti trudi se s visoka arbitrirati raspravama, pa čak i uređivati portal. U tome nema uspjeha ali ipak uspijeva razvodniti, omesti i skrenuti rasprave od nekih tema i navesti na teme koje su mu po volji. Glumi suzdržljivost prema osobi i politici Ane Kučić, ali potkopavanjem rasprava o njenim gafovima zapravo je brani i podržava.
Ovime sam zapravo opisao internetsku spodobu zvanu trol čije sabotiranje rasprava možemo ublažiti samo ignoriranjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # radno vrijememic mic 2021-11-22 21:27
Može li mi netko objasniti zašto djelatnik zaposlen u upravi TD komunalne usluge d.o.o. , za vrijeme radnog vremena predvodi rulju koja provaljuje u zgradu županijske i gradske uprave , umjesto da bude na svom radnom mjestu....a još nije sankcioniran i dobio otkaz.
ujedno je ovo pitanje upućeno i predsjedniku uprave društva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prvi u RH po "nacističkim" mjeramaAsd 2021-11-18 10:35
Citat hranitelj tuljana:
Citat Borci za slobodu:
Kako je lijepo praviti se nevješt.
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Propitivanje je jedno, a rušenje ČOVJEKA na pod je nešto sasvim drugo.
Prijeći preko ljudskog bića, a da se ne osvrneš i vidiš je li osoba možda ozlijeđena je nešto sasvim drugo.
Uvjeren sam da to razumijete.
A ja sam zaista uvjeren da razumijete da većina vojnika bilo koje vojske koja je napadala ovaj narod nije donijela odluku o napadu niti su je mogli poništiti, kao da je svaki taj vojnik bio ČOVJEK.
Koga briga za tvoje uvjerenje kako netko razumije nešto što navodiš kao tobože nekakvu istinu? No tvoji komentari aktualnih mjera protiv epidemije uz članak pod naslovom "Lošinjska demokratura" imaju smisla samo zato što je demokratura Ane Kučić nad Lošinjanima "zablistala" u punom svjetlu prije demokrature Andreja Plenkovića nad građanima Hrvatske. Ana Kučić se već 16. ožujka prošle godine požurila i prije Vlade donijela odluku o ograničenju rada i mjerama ponašanja. Stožer civilne zaštite RH je više dana nakon samovoljne i nezakonite odluke gradonačelnice, i to tek nakon što su dopune Zakona stupile na snagu donio odluku o ograničavanju rada. To su činjenice na koje ću podsjetiti svaki put kad raspravu pokušaš skrenuti na "nacističke" mjere protiv zaraze. Jer prva lokalna zajednica u Hrvatskoj koja ih je doživjela bio je Grad Mali Lošinj zahvaljujući panici svoje gradonačelnice sklone nedemokratskom vladanju, tako zvanoj demokraturi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # A. G. Matošgost 2021-11-19 09:11
Citat Asd:
komentari aktualnih mjera protiv epidemije uz članak pod naslovom "Lošinjska demokratura" imaju smisla samo zato što je demokratura Ane Kučić nad Lošinjanima "zablistala" u punom svjetlu prije demokrature Andreja Plenkovića nad građanima Hrvatske.
Demonkratura svuda oko nas ... Moderni poganci najmili ih stranci ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Politički intonirano rušenje čovjekaTrol 2021-11-19 13:52
Citat Borci za slobodu:
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Hoće li gradonačelnica (HDZ) izvanredno priopćiti da joj je žao što je i ovaj skup politički intoniran kao onaj prosvjed Ilovčana i da političkim akterima isto služi za umanjivanju svega što premijer i Vlada poduzimaju za dobrobit pučanstva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Šizofrenija?gost 2021-11-19 14:46
Citat Trol:
Hoće li gradonačelnica (HDZ) izvanredno priopćiti da joj je žao što je i ovaj skup politički intoniran kao onaj prosvjed Ilovčana i da političkim akterima isto služi za umanjivanju svega što premijer i Vlada poduzimaju za dobrobit pučanstva?
Stvarno je uvrnuto i šizofrenično kad profesionalna političarka nekome prigovara na politički intoniranom prosvjedu. Šta će reći da neće politiku u svoju butigu, a na FB stranici joj piše "političar" i za bavljenje politikom prima plaću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Big Bang 2021-11-19 15:09
Citat Trol:
Citat Borci za slobodu:
Paradoks je u tome što ovi borci za slobodu ruše na pod čovjeka koji pravilo nije donio, niti ga on može poništiti.
Hoće li gradonačelnica (HDZ) izvanredno priopćiti da joj je žao što je i ovaj skup politički intoniran kao onaj prosvjed Ilovčana i da političkim akterima isto služi za umanjivanju svega što premijer i Vlada poduzimaju za dobrobit pučanstva?
Opet će sve svaliti na nekog drugog, taj što je provalio je Komadinin čovjek koji je organizirao divlju hordu. Bit će da SDP ruši HDZ nedemokratskim nasilnim metodama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Poštivanje tuđih pravaAsd 2021-11-18 09:40
Citat hranitelj tuljana:
Citat Borci za slobodu:
Pogotovo ovi među njima koji rade u odgojnom domu i dobivaju plaću od države da mlade ljude uče da poštuju pravila bez obzira koliko im se ta pravila sviđala ili koliko im se činila bbesmislena.
Ako sam dobro razumio, mlade treba učiti da ne propituju trenutno važeća pravila i zakone trenutačnog režima?
Mlade treba učiti da propituju sve, pa i preseravanje anonimnih kukavica koji šire "ravnozemljaške " ideje,ali i da poštuju važeća pravila i zakon, a time i tuđa prava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # LicemjerDvostruka mjerila 2021-11-18 11:00
Nažalost, neki od nas znaju kako su se proveli dečki koji su se usudili propitivati odgojne metode ovih koji propituju pravila tako što bez osvrtanja gaze preko čovjeka.
Vidjet ćemo hoće li tako ulaziti u poštu, banku ili policijsku postaju ili je ovo bio samo jedan bezumnih čin koji je mogao imati puno gore posljedice.
Tako su počeli i Trumpovi pristaše tražiti svoja prava, znamo kako je to završilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # mladi ljudižalosna sova 2021-11-19 15:49
Tako je. Ako je fuhrer propisao da se Židove vodi u konc logore, mlade Nijemce su svi bili dužni učiti da poštuju pravila. Sviđala im se ili ne. Tako i ovdašnji odgojitelji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # .......... 2021-11-18 08:35
Uuuuuuuu pomoći će ko Iloviku. Mogao je spriječiti izmještenje linije s Mrtvaške. Sada im dolazi na naplatu izmještena linija 311, bacanje novaca. Plus prijevoz srednjoškolaca! ! Više štete nego koristi!! Začas 400-500 tisuća....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # +-Gost 2021-11-23 21:14
Citat .....:
Uuuuuuuu pomoći će ko Iloviku. Mogao je spriječiti izmještenje linije s Mrtvaške. Sada im dolazi na naplatu izmještena linija 311, bacanje novaca. Plus prijevoz srednjoškolaca!! Više štete nego koristi!! Začas 400-500 tisuća....
Nekome šteta,nekome korist.Ako gradonačelnicin a kuma prijevozom za mrtvašku zaradi par stotina tisuća to je u tom slučaju korist a ne šteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # nekom korist nekom šteta0¸¸0 2021-11-24 11:53
Citat Gost:
Citat .....:
Uuuuuuuu pomoći će ko Iloviku. Mogao je spriječiti izmještenje linije s Mrtvaške. Sada im dolazi na naplatu izmještena linija 311, bacanje novaca. Plus prijevoz srednjoškolaca!! Više štete nego koristi!! Začas 400-500 tisuća....
Nekome šteta,nekome korist.Ako gradonačelnicina kuma prijevozom za mrtvašku zaradi par stotina tisuća to je u tom slučaju korist a ne šteta.
Korist za obitelj, kumstva i partnere na štetu Grada za tebe :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Transparentno moš mislitProzirni 2021-11-16 13:21
Kao što je rebalans proračuna prošao ispod radara, vjerojatno će proći i Proračun za 2022.g. Za rebalans nije provedeno javno savjetovanje iako je to zakonska obveza. Javno savjetovanje će provesti samo ako čitaju komentare na ovom portalu. Ovaj komentar će im vjerojatno poslužiti kao podsjetnik na tu obvezu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Tajno savjetovanjegost 2021-11-16 14:41
Umjesto javnog u tijeku je tajno savjetovanje bolje reći lobiranje da se u proračun stavi gradnja pristupnih cesta do lokacija u Malom i Velom. Radi se o privatnim interesima vlasnika tih terena. Sa pristupnom cestom cijena bi im ošla u nebo. A da ispadne društveni interes poslužit će što i Grad ima tamo nešto malo terena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Iako se puno smije, strašjiva jegost 2021-11-16 16:03
Osim što je gradonačelnica histerična ona je i sklona panici. Kako histerizira podsjetio nas je ovaj video. A da je paničarka treba se sjetiti kako je reagirala 16.3.2020.g. kad je u Hrvatskoj bilo svega par slučajeva zaraze i nije bilo umrlih. Tako je u napadu panike svojom voljom ograničila osnovna ljudska prava na rad i kretanje. Sjetimo se kako je paničarila nakon potresa u Zagrebu i tražila od nacionalnog stožera da zabrani dolazak Zagrepčana koji imaju nekretnine na Lošinju.

Koliko je neracionalna pokazuje da si je smanjila plaću za vrijeme pandemije, kad smo imali desetke slučajeva zaraze, a tu odluku je ukinula dok pandemija bijesni kao nikad.

Dakle nije racionalna ali je zato histerična i strašljiva. Fantastične karakteristike za vodstvo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # HraniteljTuljana 2021-11-19 18:09
Osoba Gost,toliko mrzi gradonačelnicu, da je točno prepoznatljiva u komentarima,koj i nemaju veze sa mozgom,jer sve što navodi nije točno,jer nama Zagrepčanima nikada nije bilo zabranjeno dolaziti u Lošinj, pa niti tada kada navodi gost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Humanost na prvom od 1000 otokaGost 2021-11-19 19:57
Citat Tuljana:
Osoba Gost, toliko mrzi gradonačelnicu, da je točno prepoznatljiva u komentarima, koji nemaju veze sa mozgom, jer sve što navodi nije točno, jer nama Zagrepčanima nikada nije bilo zabranjeno dolaziti u Lošinj, pa niti tada kada navodi gost.
Mrcino pokvarena, Gost nije napisao da je Zagrepčanima bilo zabranjeno dolaziti u Lošinj. Napisao je, citiram, Sjetimo se kako je paničarila nakon potresa u Zagrebu i tražila od nacionalnog stožera da zabrani dolazak Zagrepčana koji imaju nekretnine na Lošinju.
Pa sjetimo se da je tada izdala dugo, patetično, očajničko priopćenje u kojem je pored ostalog navela: Obzirom na novonastalu situaciju moram Vam se ovim putem kao Načelnica Stožera Grada Malog Lošinja obratiti. Naime u ovoj iznimnoj situaciji zahvalni smo što smo nakon toliko traženja dobili Odluku Stožera RH o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu kao i Odluku o privremenoj obustavi javnog prometa iz razloga velikog broja stranih državljana koji su u proteklom vremenu tražili utočište na otocima Lošinja i Cresa. Uvedena je i rigorozna mjera kontrole od strane policijskih snaga kako bi se ove naveden odluke na našim trajektnim pristaništima i krčkom mostu provodile.
Međutim, zbog novonastale izvanredne situacije, danas imamo još veći problem. Veliki broj ljudi koji su pogođeni potresom u Zagrebu kao i još možda veći broj onih koji nisu direktno pogođeni tim događajem, panično bježe prema našim otocima.

Priopćila je to samo desetak dana nakon što se u Novom listu neumjereno i neukusno hvalisala, citiram, Najveći smo grad na hrvatskim otocima s razvijenom prometnom, komunalnom i energetskom infrastrukturom koji za temelj svog razvoja ima upravo odgovorno upravljanje i održiv razvoj. Edukativni programi, poticaj razvoja ljudskog kapitala, briga o okolišu, visoka kvaliteta usluge, visoka razina obrazovne, zdravstvene te sportsko-rekrea cijske infrastrukture čine područje Grada Malog Lošinja ugodnim za življenje i poželjnim za boravak.
A u spomenutom priopćenju zbog straha od invazije Zagrepčana sve to čime se hvalisala negira priopćenjem gdje kaže, citiram, U ovom scenariju svi oni kojima omogućimo dolazak na otoke a nemaju ovdje prebivalište, dodatno opterećuju naš ionako već klimavi i oslabljeni sustav borbe protiv ove epidemije, i time doprinosimo usuđujem se reći krahu naših otoka te svim mjerama koje je ova Vlada RH do sada poduzela.
Molim Vas nađite neku alternativu na kopnu bliže velikim medicinskim ustanovama koje su opremljene za veliki broj ljudi jer opet će u konačnici ti isti ljudi morati s otoka u velike za to predviđene centre. NAŠI OTOČNI SUSTAVI TO NISU U MOGUĆNOSTI PODNIJETI.

Malo tko je u tako kratkom vremenskom razmaku uspio samoga sebe utjerati u laž.
HVALISANJE ANE KUČIĆ GRADOM UGODNIM ZA ŽIVLJENJE I POŽELJNIM ZA BORAVAK: MALI LOŠINJ Najveći grad u jadranskom plavetnilu
novilist.hr/.../...
KUKNJAVA ANE KUČIĆ O KRAHU GRADA UGODNOG ZA ŽIVLJENJE I POŽELJNOG ZA BORAVAK:
www.nacionalno.hr/.../
Malo tko je u tako kratkom vremenskom razdoblju uspio samog sebe utjerati u laž kao Ana Kučić prvo hvalisanjem razinom upravljanja, infrastrukture, zdravstva i čega sve ne, a nakon toga kuknjavom o krahu Grada ugodnog za življenje i poželjnog za boravak ako zbog potresa dođu zagrebačke izbjeglice. Lijep primjer humanosti, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ilovčan.... 2021-11-21 20:24
Gradonačelnica gradonačelnica kaj ne uzmeš u Zagreb??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
413 # Ko će kogaSvoj na svoga 2021-11-19 18:04
Nasilnim upadom u zgardu Grada Malog Lošinja koji se dogodio dan prije Dana Vukovara,ima i neke simbolike. Nasilno je ulazio u zgardu protivno odluci tijela Vlade RH, ne obazirući se na odluke toga tijela.Brutalne scene koje smo gledali ulaskom okupatora u Vukovar protivno svim propisima,dogod io ce i ulaskom u zgradu Grada, rušeći i gazeći legalno postavljenih zaštitara koji su štitili pravni poredak RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Na kraju se račun radiRoko 2021-11-19 18:22
Citat Svoj na svoga:
Nasilnim upadom u zgardu Grada Malog Lošinja koji se dogodio dan prije Dana Vukovara,ima i neke simbolike.Nasilno je ulazio u zgardu protivno odluci tijela Vlade RH,ne obazirući se na odluke toga tijela.Brutalne scene koje smo gledali ulaskom okupatora u Vukovar protivno svim propisima,dogodio ce i ulaskom u zgradu Grada,rušeći i gazeći legalno postavljenih zaštitara koji su štitili pravni poredak RH.
Ovako piše odvjenik Mato Knezović: Na žalost i neposredni izvršitelji tih djela će morati odgovarati pred zakonom ma tko on bio, pa bio to ravnatelj, predsjednik uprave, dekan, profesor, portir.... Nepoznavanje zakona nikoga ne izuzima od odgovornosti.

Povreda ravnopravnosti
Članak 125.
(1) Tko na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, izražavanju rodnog identiteta, spolnom opredjeljenju ili drugim osobinama uskrati, ograniči ili uvjetuje drugome pravo na stjecanje dobara ili primanje usluga, pravo na obavljanje djelatnosti, pravo na zapošljavanje i napredovanje, ili tko na temelju te razlike daje drugome povlastice ili pogodnosti glede navedenih prava,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko progoni pojedince ili organizacije zbog njihova zalaganja za ravnopravnost ljudi.

Članak 130.
(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu savjesti i vjeroispovijest i, javnog očitovanja vjere ili drugog uvjerenja,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Zlostavljanje na radu
Članak 133.
(1) Tko na radu ili u vezi s radom drugog vrijeđa, ponižava, zlostavlja ili na drugi način uznemirava i time naruši njegovo zdravlje,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
(2) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po prijedlogu.

Povreda prava iz socijalnog osiguranja
Članak 134.
Tko drugome uskrati ili ograniči pravo iz mirovinskog ili zdravstvenog osiguranja ili osiguranja od nezaposlenosti utvrđenog zakonom ili uskrati uplatu doprinosa za zapošljavanje osoba s invaliditetom, ako time nisu ispunjena obilježja nekog drugog kaznenog djela,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Prisila
Članak 138.
(1) Tko drugoga silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili da što učini, ne učini ili trpi,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po privatnoj tužbi, osim ako je počinjeno iz mržnje, prema djetetu, osobi s težim invaliditetom, bliskoj osobi, odvjetniku u obavljanju njegove djelatnosti ili prema odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti.

Prijetnja
Članak 139.
(1) Tko drugome ozbiljno prijeti kakvim zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(3) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti ili u vezi s njezinim radom ili položajem, ili prema novinaru u vezi s njegovim poslom, ili prema odvjetniku u obavljanju njegove djelatnosti, ili iz mržnje, prema bliskoj osobi ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, ili prema većem broju ljudi, ili ako je prouzročilo veću uznemirenost stanovništva, ili ako je osoba kojoj se prijeti dulje vrijeme stavljena u težak položaj, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(4) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po privatnoj tužbi, a kazneno djelo iz stavka 2. ovoga članka progoni se po prijedlogu.

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka
Članak 146.
(1) Tko protivno uvjetima određenima u zakonu prikuplja, obrađuje ili koristi osobne podatke fizičkih osoba,kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Tko protivno uvjetima određenima u zakonu iznosi osobne podatke iz Republike Hrvatske u svrhu daljnje obrade ili ih objavi ili na drugi način učini dostupnim drugome ili tko radnjom iz stavka 1. ovoga članka sebi ili drugome pribavi znatnu imovinsku korist ili prouzroči znatnu štetu,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(3) Kaznom iz stavka 2. ovoga članka kaznit će se tko djelo iz stavka 1. ovoga članka počini prema djetetu ili tko protivno uvjetima određenima u zakonu prikuplja, obrađuje ili koristi osobne podatke fizičkih osoba koji se odnose na rasno ili etničko podrijetlo, politička stajališta, vjerska ili druga uvjerenja, sindikalno članstvo, zdravlje ili spolni život te osobne podatke fizičkih osoba o kaznenom ili prekršajnom postupku.
(4) Ako kazneno djelo iz stavka 1. do 3. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Nepružanje medicinske pomoći u hitnim stanjima
Članak 183.
Doktor medicine, doktor dentalne medicine ili drugi zdravstveni radnik koji bez odgađanja ne pruži medicinsku pomoć osobi kojoj je takva pomoć potrebna zbog opasnosti od nastupanja trajne štetne posljedice po njezino zdravlje ili za njezin život, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Proizvodnja i stavljanje u promet štetnih proizvoda za liječenje
Članak 186.
(1) Tko kao lijek, homeopatski ili medicinski proizvod pripravi ili proizvede radi prodaje ili radi drugog načina stavljanja u promet pripravke ili proizvode koji su štetni za zdravlje ljudi, pa time izazove opasnost za zdravlje druge osobe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko nabavlja, prerađuje, raspodjeljuje ili stavlja u promet zaraženu krv ili drugo tkivo ili iz njih izrađuje sredstva za liječenje.
(3) Tko kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini iz nehaja,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(4) Proizvodi i sredstva za proizvodnju će se oduzeti.

Proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za ljudsko zdravlje
Članak 188.
(1) Tko proizvodi, prodaje ili na drugi način stavi u promet zdravstveno neispravnu hranu ili druge proizvode štetne za ljudsko zdravlje, pa time izazove opasnost za zdravlje druge osobe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz nehaja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi
Članak 192.
(1) Ako je kaznenim djelom iz članka 180. stavka 1. i 2., članka 183., članka 186. stavka 1. i 2., članka 187. stavka 1., članka 188. stavka 1., članka 189. stavka 1. ovoga Zakona prouzročena teška tjelesna ozljeda drugoj osobi ili je postojeća bolest znatno pogoršana, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je kaznenim djelima navedenim u stavku 1. ovoga članka prouzročena osobito teška tjelesna ozljeda drugoj osobi ili je kod druge osobe došlo do prekida trudnoće, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
(3) Ako je kaznenim djelima navedenim u stavku 1. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
(4) Ako je kaznenim djelom iz članka 180. stavka 3., članka 186. stavka 3., članka 187. stavka 2., članka 188. stavka 2. i članka 189. stavka 2. ovoga Zakona prouzročena teška tjelesna ozljeda druge osobe ili je postojeća bolest znatno pogoršana, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine.
(5) Ako je kaznenim djelima navedenim u stavku 4. ovoga članka prouzročena osobito teška tjelesna ozljeda drugoj osobi ili je kod druge osobe došlo do prekida trudnoće, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(6) Ako je kaznenim djelima navedenim u stavku 4. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

Zlouporaba položaja i ovlasti
Članak 291.
(1) Službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do dvanaest godina.

Prisila prema službenoj osobi
Članak 314.
(1) Tko silom ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njezinih ovlasti ili je prisili na obavljanje službene radnje u okviru ili izvan njezinih ovlasti,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka doveden u opasnost život ili tijelo službene osobe ili joj je nanesena tjelesna ozljeda ili je uporabljeno oružje ili opasno oruđe, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
(3) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ili 2. ovoga članka počini prema osobi koja ovlašteno pomaže službenoj osobi u obavljanju službene radnje,
kaznit će se kao da je djelo počinio prema službenoj osobi.
(4) Počinitelj kaznenog djela iz stavka 1., 2., i 3. ovoga članka koji je bio izazvan protuzakonitim, bezobzirnim ili osobito grubim postupanjem službene osobe ili osobe koja joj ovlašteno pomaže, može se osloboditi kazne.

Veleizdaja
Članak 340.
Tko uporabom sile ili prijetnjom uporabe sile ili na drugi protupravan način ugrozi teritorijalnu cjelovitost ili ustavno ustrojstvo Republike Hrvatske, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Ovo vam nije trebaloDar Mar 2021-11-19 21:02
Znači po članku 314. minimalno 6 mjeseci zatvora plus ako se utvrdi da je netko od nasilnika bio zaražen onda idu i kaznena djela protiv zdravlja ljudi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Rat na Mrtvaški............... 2021-11-21 16:06
Sutra kao lučka uprava kreće s radovim na Mrtvaški.Ilovča ni se spremaju za proteste na Mrtvaški,zadnja crta obrane mola koji život znači.
Ilovik je samo u nizu loših projekata u republici Hrvatskoj.
Borba za opstanak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .................. 2021-11-21 16:14
MTVAŠKA JE TAKAV SVINJAC grada Lošinja.
Još je preostao OLAF.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ................ 2021-11-21 16:58
Da Mrtvaška nije represija nad Ilovčanima??
Sutra će policija braniti rivu od 2 metra visine na koju ni Ilovčani,Silblj ani,Premujani,S iuščani ni Lošinjani i neće moći pristati svojim barkama ma ni brodovima.
Bravo grad Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # TOHUVA BOHU 2021-11-21 17:17
Čitam danas da je nezavisni vijećnik dao izjavu u vezi nemilog događaja koji se dogodio u zgradi Grada,kada su nasilno ušli u zgradu i taj nezavisni vijećnik proziva gradonačelnicu i predsjednika Gradskog vijeća da se još nisu oglasili o tom događaju.Ne razumijem dali je tak lik toliko naivan i neznalica ili se pravi,jer koju obavezu ima gradonačelnica ili predsjednik Gradskog vijeća sa tim događajem.Taj nered je napravio djelatnik Županije koja nema nikakve veze za Gradom .Gopspodin Franković očito ne razumije funkcioniranje tih institucija,jer djelatnici Županije nemaju nikakve veze sa djelatnicima Gradske uprave.To je isto kao da netko napadne Uga Mavrovića i da vi za napad na Uga prozivate gradonačelnicu. Nevjerojatno tko nam je sve vijećnik i koga je narod Lošinja izabrao da predstavlja građane.Gospodi ne Frankoviću,Nako n takvog napada na gradonačelnicu i na predsjednika Gradskog vijeća,pošto ne poznajete osnove funkcioniranja lokalne samouprave,zaht jevamo da odmah podnesete ostavku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ......ZT 2021-11-21 17:50
Djelatnik Županije nered je napravio u zgradi gradske uprave kojoj je na čelu gradonačelnica Malog Lošinja. A kad ona nije dala ostavku zato što nije ovršila svog tatu zbog duga Gradu ili zato što se ne zna di su pare od prodaje stare škole, a dokazano ne poznaje osnove funkcioniranja lokalne samouprave ni nakon 12 godina u gradskoj vlasti ostavku ne mora dati ni nezavisni vijećnik zato što proziva odgovorne za sigurnost u zgradi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Skrivanje u mišjoj rupimutavi 2021-11-21 18:07
Citat VA BOHU:
Čitam danas da je nezavisni vijećnik dao izjavu u vezi nemilog događaja koji se dogodio u zgradi Grada,kada su nasilno ušli u zgradu i taj nezavisni vijećnik proziva gradonačelnicu i predsjednika Gradskog vijeća da se još nisu oglasili o tom događaju.Ne razumijem dali je tak lik toliko naivan i neznalica ili se pravi,jer koju obavezu ima gradonačelnica ili predsjednik Gradskog vijeća sa tim događajem.Taj nered je napravio djelatnik Županije koja nema nikakve veze za Gradom .Gopspodin Franković očito ne razumije funkcioniranje tih institucija,jer djelatnici Županije nemaju nikakve veze sa djelatnicima Gradske uprave.To je isto kao da netko napadne Uga Mavrovića i da vi za napad na Uga prozivate gradonačelnicu.Nevjerojatno tko nam je sve vijećnik i koga je narod Lošinja izabrao da predstavlja građane.Gospodine Frankoviću,Nakon takvog napada na gradonačelnicu i na predsjednika Gradskog vijeća,pošto ne poznajete osnove funkcioniranja lokalne samouprave,zahtjevamo da odmah podnesete ostavku.
Mislim da tebi baš ništa nije jasno. U zgradi gradske uprave rulja je pregazila zaštitare koji su radili posao za koji ih je zadužila gradonačelnica i ona nema ništa s tim?

Za razliku od nezavisnog vijećnika gradonačelnica i gradska vlast šute i ne osuđuju nasilje. Boje se pomahnitale desnice. Jadno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # HDZ i crkva na zajedničkom poslugost 2021-11-21 18:19
Citat mutavi:
Mislim da tebi baš ništa nije jasno. U zgradi gradske uprave rulja je pregazila zaštitare koji su radili posao za koji ih je zadužila gradonačelnica i ona nema ništa s tim? Za razliku od nezavisnog vijećnika gradonačelnica i gradska vlast šute i ne osuđuju nasilje. Boje se pomahnitale desnice. Jadno.
HDZ i Crkva posljednjih 30 godina ubijaju ideju društva u Hrvatskoj. Jučerašnji prosvjed u Zagrebu rezultat je toga, piše Telegram: ... ovo što sad gledamo na djelu predstavlja kombinaciju lokalnog, hrvatskog tridesetogodišn jeg iskustva ubijanja prosvjetiteljst va, modernizma, solidarnosti i društva kao ideje, što je sve na čemu su HDZ i crkva uporno ideološki radili, te aktualnog populizma na svjetskoj razini koji vjeruje u urotu i to da je demokracija prevara koju treba po svaki cijenu srušiti.
telegram.hr/.../...
A na otoku Aninih djedova demokracija je već deložirana. Kao prava hadezejka ona mudro šuti da se ne zamjeri klerikalcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...... 2021-11-21 21:52
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ,,,,,Katrin 2021-11-22 08:55
Ako gradonačelnica misli da nije potreban security na porti onda neka ga ukine i prestane trošiti novac poreznih obveznika.
Ako misli da joj treba osobni čuvar ispred staklenih vrata na prvom katu dok djelatnicima traje marenda, onda neka si ga sama unajmi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Nema krivca.... 2021-11-21 20:08
One dvije kokoške u uskoku nisu krive. Neplaćeni porez, nema krivca. Loger nema krivca. Mrtvaška uništiti jedan otok, nema krivca. Ministar i popovi voze avione i ratne brodove, nema krivca?????... da nenabrajam dalje...
Do kada??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ................ 2021-11-21 18:31
Sutra borba za Mrtvašku.Borba za život.
I MI MORAMO ŽIVJETI.U CILJU IM JE ISELITI ILOVIK.
JEDINI MALI OTOK KOJI IMA DVADESETAK DIJECE i to treba ubiti.
KAMO OVA HRVATSKA IDE??
Ko državu Hrvatsku nije osjetio na svojoj koži, nevijeruje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # AppGost 2021-11-21 19:49
Za pojedince je puno isplativije protjerati stanovništvo i izgraditi apartmanska naselja nego ulagati u dobrobit lokalnog stanovništva.Um jesto da se ulaže u stanogradnju,i omogućuje gradnja kuća lokalnom stanovništvu,na stoji se napraviti apartmanizacija cijelog Lošinjskog arhipelaga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # TOHUVA BOHU 2021-11-21 20:39
Nevjerojatna arogancija i bahatost nezavisnog vijećnika. Gradonačelnica je šefica njegovom šefu. On prima plaću iz proračuna Grada, i uporno pljuje po gradonačelnici. Nije ni svjestan da to nije njegovo privatno poduzeće i da ima šefa iznad sebe. Čudno da ga gradonačelnica ne unaprijedi. Sjećam se jednom davno, radio sam u brodogradilištu , direktor je bio Vinko Mužić, glavni poslovođa pokojni Franulović. Kada bi se pojavio u škveru neki takav lik i koji bi filozofirao kao mladi nezavisni vijećnik, tada bi Franulović takvom tipu, od ponedjeljka odredio drugo novo radno mjrsto, i premjstio bi ga u pjeskatnicu, gdje se radi po posebnim uvjetima. Lik bi radio cijeli ponedjeljak, a u utorak bi došao po radnu knjižicu. Nebi me čidilo da šef iz Cresa unaprijedi mladog uvaženog vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ........ 2021-11-21 20:53
Kaže Devčić nekad je bilo neka....

120 Ilovčana naj.... I nikome ništa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # !!!diskriminirani građanin 2021-11-21 21:59
Citat VA BOHU:
Nevjerojatna arogancija i bahatost nezavisnog vijećnika. Gradonačelnica je šefica njegovom šefu. On prima plaću iz proračuna Grada, i uporno pljuje po gradonačelnici. Nije ni svjestan da to nije njegovo privatno poduzeće i da ima šefa iznad sebe. Čudno da ga gradonačelnica ne unaprijedi. Sjećam se jednom davno, radio sam u brodogradilištu, direktor je bio Vinko Mužić, glavni poslovođa pokojni Franulović. Kada bi se pojavio u škveru neki takav lik i koji bi filozofirao kao mladi nezavisni vijećnik, tada bi Franulović takvom tipu, od ponedjeljka odredio drugo novo radno mjrsto, i premjstio bi ga u pjeskatnicu, gdje se radi po posebnim uvjetima. Lik bi radio cijeli ponedjeljak, a u utorak bi došao po radnu knjižicu. Nebi me čidilo da šef iz Cresa unaprijedi mladog uvaženog vijećnika.
Možda čovjek jednostavno misli svojom glavom i dokazuje da nije klasični uhljeb.
Milijun HDZovih uhljeba je zaslužno zašto i pored najvećih sranja, HDZ dobiva minimalno 25% glasova na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ........ 2021-11-21 22:02
Nevjerojatna arogancija i bahatost gradonačelnice Ane i ravnatelja lučke uprave Filipa.Oni primaju plaću koju građani Lošinja uplaćuju u gradsku i županijsku blagajnu.Nisu ni svjesni da to nije njihovo privatno poduzeće.A Ilovik njihova prčija.....
Da ne živimo u banani državi odavno bi dali ostavke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
231 # TOHUVA BOHU 2021-11-21 22:41
Već ste dosadili sa Ilobikom, kao da samo vi na Iloviku morate živiti. Sad bi svi na Lošinju i u županiji trebali prestati živjeti jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša. Riva će biti napravljena po pravilu struke kako je napravljen projekt i bit će i po guštu nas Lošinjana koji ćemo moći brže do Zadra. Zašto bi u ostalom moralo biti po vašem, a riva se radi na našem otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ........ 2021-11-21 22:58
Ne nego bi mi morali prestati živiti radi vas?Pa i ti sa svojom barkom nećeš se moći pristati na tu rivu od 2 metra,bogami ni trajekt Ml- Zadar.Rivu na Unijama i Susku je isto napravila struka.Pa kakva je(žali Bože novaca)??Mrtvaš ka postoji radi Ilovčana!A ti ni ne znaš di je Mrtvaška?A još manje znaš što je more!
A struka i projektant pokazali su znanje na Gaženice,Susku i Unijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nedićevo baleganjeDinko 2021-11-22 09:17
Citat VA BOHU:
Već ste dosadili sa Ilobikom, kao da samo vi na Iloviku morate živiti. Sad bi svi na Lošinju i u županiji trebali prestati živjeti jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša. Riva će biti napravljena po pravilu struke kako je napravljen projekt i bit će i po guštu nas Lošinjana koji ćemo moći brže do Zadra. Zašto bi u ostalom moralo biti po vašem, a riva se radi na našem otoku.
Ajde Nediću ne balegaj. Ne bune se vikendaši nego Ilovčani: A otok Lošinj nije tvoja, Balijina ni Kučićkina prćija da Ilovik treba izumrijeti samo da ti možeš brže do Zadra. I da se Kučićka može hvaliti velikom investicijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Varijanta BSastanak bez dnevnog reda 2021-11-22 10:55
Ne laje Nedić radi Zadra nego zato da brže može doći do svojih apartmana na Pagu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ljudsko smećegost 2021-11-22 09:29
Citat VA BOHU:
Već ste dosadili sa Ilobikom, kao da samo vi na Iloviku morate živiti. Sad bi svi na Lošinju i u županiji trebali prestati živjeti jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša.
Treba biti ljudsko smeće za tvrditi da su pod Kučićkinim prozorima prosvjedovali vikendaši. A mi svi na Lošinju i u županiji nismo prestali živjeti dok je veza s Ilovikom preko Mrtvaške godinama funkcionirala. J ebo vas novac od EU da vas j ebo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Prizori s Mrtvaškegost 2021-11-22 12:28
Citat gost:
Citat VA BOHU:
Već ste dosadili sa Ilobikom, kao da samo vi na Iloviku morate živiti. Sad bi svi na Lošinju i u županiji trebali prestati živjeti jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša.
Treba biti ljudsko smeće za tvrditi da su pod Kučićkinim prozorima prosvjedovali vikendaši.
Jesu li ovo vikendaši ili "politički akteri" koji žaloste gradonačelnicu što potpiruju Ilovčane na pobunu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # NEMA VIŠE LINIJE ILOVIK - MALI LOŠINJTT 2021-11-22 09:37
Citat VA BOHU:
Zašto bi u ostalom moralo biti po vašem, a riva se radi na našem otoku.
Ako je to stvarno napisao onaj "veliki vjernik" neka razmisli o kršćanskoj ljubavi prema bližnjima jer je saučesnik ove svinjarije:
NEMA VIŠE LINIJE ILOVIK - MALI LOŠINJ!
Danas, 22. studenog 2021. god., na opće iznenađenje mještana i onih koji su trebali putovati do Lošinja, prekinuta je brodska linija Ilovik – Mali Lošinj. Ovaj puta razlog je taj što Grad Mali Lošinj i PGŽ, koji bi trebali financirati izmještenu liniju, još uvijek ne žele sklopiti ugovor s brodarom i još uvijek, nakon sada već gotovo dva mjeseca plovidbe na izmještenoj liniji, nisu brodaru platili niti jedne jedine kune.
Radi javnosti, želimo naglasiti da su upravo, inače prezaduženi Grad Mali Lošinj, te PGŽ inzistirali na izmještanju linije s dotadašnje rute Ilovik – Mrtvaška na novu rutu Ilovik – Mali Lošinj koja je 11 puta duža, i širokogrudno obećavali da će baš oni snositi trošak izmještanja linije. Nakon što je brodar na novoj liniji u gotovo dva mjeseca preplovio već 2500 milja, i nakon što četiri mornara na brodu dnevno u plovidbi provedu po deset sati, još uvijek brodaru nije plaćena niti jedna jedina kuna, a ugovor nije potpisan.To pokazuje o kakvoj se investiciji dogradnje luke Mrtvaška radi i kakav je odnos Grada Malog Lošinja i PGŽ-a prema Iloviku i njegovim stanovnicima.
Više nemamo niti liniju za Mali Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # %%%Dar Mar 2021-11-22 10:18
Od danas su stanovnici otoka Ilovika odsječeni od svijeta. Mrtvaška je zatvorena radi građevinskih radova, linija Ilovik - Mali Lošinj u prekidu radi nesposobnosti gradonačelnice da sa brodarom potpiše ugovor.
Jedina brodska linija sa Ilovika na Lošinj je katamaranska veza preko Rijeke, 3 puta tjedno. Ujutro u 6,30 kreneš sa Ilovika, na Lošinju si navečer u 19 sati.
Kao da gledamo Lud, zbunjen, nenormalan.
Zovite Novu TV. Neka dođe Provjereno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Ilovčani, nevažni ste!NN 2021-11-22 10:37
Citat TT:
Nakon što je brodar na novoj liniji u gotovo dva mjeseca preplovio već 2500 milja, i nakon što četiri mornara na brodu dnevno u plovidbi provedu po deset sati, još uvijek brodaru nije plaćena niti jedna jedina kuna, a ugovor nije potpisan. To pokazuje o kakvoj se investiciji dogradnje luke Mrtvaška radi i kakav je odnos Grada Malog Lošinja i PGŽ-a prema Iloviku i njegovim stanovnicima. Više nemamo niti liniju za Mali Lošinj.
Dragi Ilovčani, vaših pedesetak glasova na zadnjim izborima nisu bili bitni, a kad krene iseljavanje ono malo Ilovčana što ostane bit će na narednim izborima još nevažniji.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Nedićevi argumenti za promašenu investicijugost 2021-11-22 10:01
Citat VA BOHU:
Riva će biti napravljena po pravilu struke kako je napravljen projekt i bit će i po guštu nas Lošinjana koji ćemo moći brže do Zadra. Zašto bi u ostalom moralo biti po vašem, a riva se radi na našem otoku.
Prvo pravilo struke je prekršeno već na početku jer se gradi na temelju nezakonite dozvole. Ali gušt vas Nedićevih Lošinjana neće dugo trajati. Jer to će biti promašena investicija. Da ponovimo gradivo:

Pišu mediji da je Žalac preskupo platila softver koji se uopće ne koristi.
Isto kao izvjesni loger.

Kad smo već na temi analogija na nekorištenje nečega što je skupo plaćeno, a i na temi Mrtvaške samo jedno retoričko pitanje. Da li se EU stvarno razbacuje s novcem ili ga ipak želi racionalno ulagati odnosno da li joj je cilj bacati novce ili joj je cilj pametno ulagati?

Prilično je izvjesno da će sve linije osim ove za otok Ilovik biti nerentabilne. Ni trajekata ni putnika za Rab, Pag ili Zadar zasigurno nema. Pomorske luke treba planirati malo ozbiljnije, a ne kako to sada imamo prilike slušati od pobornika ove sulude i nezakonite investicije. Tako je Nedić na neformalnom sastanku vijećnika branio takvu investiciju argumentnom da nije logično da on kad ide na Rab se mora satima voziti do doma, a sa Mrtvaške je tamo za 45 minuta. U tome mu se pridružio još jedan vijećnik s Paga koga srce boli što vidi Lošinj a mora šest sati putovati do njega. Čisto sumnjam da ti argumenti baš prolaze u EU odnosno da će proći na Mrtvaškoj ako ona uopće bude u ovom obliku išla dalje.
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Bez sarkazmaPaolo 2021-11-22 10:26
Ovaj gradski vijećnik je oličenje inteligencije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .................. 2021-11-22 22:33
Nedića i Baliju staviti na kviskoteku.
Nadmašili bi bele udovice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ilovačka djecaBepo 2021-11-22 10:10
Citat VA BOHU:
Već ste dosadili sa Ilobikom, kao da samo vi na Iloviku morate živiti. Sad bi svi na Lošinju i u županiji trebali prestati živjeti jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša.
Ovo nisu djeca vikendaša, nego Ilovčana. Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Balada o Otoku cvijećaPopaj 2021-11-23 09:26
Citat Bepo:
Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Jutarnj i list: Mještani Ilovika na Lošinju tijelima i vozilima spriječili dogradnju luke Mrtvaške
jutarnji.hr/.../...

static.jutarnji.hr/.../...
Novi list: Mještani Ilovika spriječili početak radova u luci Mrtvaška
novilist.hr/.../...

Mještani Ilovika tijelima i vozilima spriječili početak radova u luci Mrtvaškoj
dnevnik.hr/.../...

image.dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tko tu koga ....BB 2021-11-23 13:06
Citat Popaj:
Citat Bepo:
Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Jutarnji list: Mještani Ilovika na Lošinju tijelima i vozilima spriječili dogradnju luke Mrtvaške
jutarnji.hr/.../...
Novi list: Mještani Ilovika spriječili početak radova u luci Mrtvaška
novilist.hr/.../...
Mještani Ilovika tijelima i vozilima spriječili početak radova u luci Mrtvaškoj
dnevnik.hr/.../...
U priči o tome tko koga je++ zna se samo tko je naj+++. Stiglo je i priopćene brodara koji tvrdi da Grad i Županija lažu o razlozima prekida linije Ilovik - Mali Lošinj: S obzirom da su se jučer u medijima, od strane PGŽ-a i Grada Malog Lošinja, pojavile netočne izjave i interpretacije u vezi s prekidom brodske linije na relaciji Ilovik - Mali Lošinj, ovime, u cilju istinitog izvještavanja javnosti, dajemo sljedeće priopćenje.
Ranija linija Ilovik - Mrtvaška danom 4. listopada izmještena je na novu rutu Ilovik - Mali Lošinj.
Do sklapanja ugovora o financiranju nove linije trebalo je doći prije dana izmještanja linije, ali smo, nakon što smo prijedlog novog ugovora o financiranju neuspješno čekali više dana, na kraju zamoljeni da počnemo vršiti prijevoz na novoj ruti, s time da ćemo naknadno dobiti prijedlog ugovora.
Već prije izmještanja linije dali smo svoju ponudu, izrađenu prema pravilima o financiranju državnih brodskih linija koja su vrlo kompleksna, s time da smo naglasili da iznos troška buduće linije za Mali Lošinj mora biti plaćan u dva mjesečna obroka zbog velikih troškova nove rute (brod plovi 66 milja dnevno, a mornari u plovidbi provode po 10 sati dnevno).
Umjesto prijedloga ugovora, dobili smo potpisan ugovor od strane Grada Malog Lošinja koji nije sadržavao ono što smo tražili. Zbog toga smo od tada, a to je bilo 10. listopada, do danas, u više navrata tražili da se tekst ugovora izmijeni u skladu s ranijim dogovorom i našim zahtjevom, ali nam na naše dopise, koji su svaki puta bili upućivani Gradu Malom Lošinju i na znanje Agenciji za obalni linijski pomorski promet, nitko nije odgovarao, a trošak linije nije plaćen.
U posljednjim dopisima koje smo slali, te u usmenim kontaktima koje smo imali, naglasili smo da ćemo, ako se ugovor ne potpiše i ne plati trošak, morati obustaviti liniju.
Kako niti na te dopise nitko nije odgovorio, a posljednji je poslan u srijedu 17. studenog, nakon punih sedam tjedana obavljanja linije i prijeđenih oko 3000 milja bez da nam je uplaćena jedna kuna troška, morali smo obustaviti liniju.
Jučerašnja objašnjenja Grada Malog Lošinja i PGŽ-a, osim što su netočna, u cijelosti ili djelomično, proizlaze i iz nepoznavanja kompleksnih pravila financiranja brodskih linija.
Sve dopise koje smo slali možemo svakom mediju javno obznaniti.
Brodar Porat Ilovik d.o.o.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Hvala na informacijamagrađanin 2021-11-23 14:11
Nakon ovog pojašnjenja, sada je sve kristalno jasno.
Kao i u većini slučajeva, odgovorni se prave blesavi i prebacuju odgovornost na drugoga. Gradonačelnica Ana srlja iz laži u laž. Vidjet ćemo hoće li je prije dohvatiti Uskok ili Olaf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Gdje je srce Ilovika?gost 2021-11-23 12:32
Citat Bepo:
Ovo nisu djeca vikendaša, nego Ilovčana. Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Hoće li gradonačelnica kao pozvana i kvalificirana za sve pa i za odgoj djece i zbog ovoga očitati bukvicu odgovornima što uključuju djecu u politiku :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Ana jako brine o djeci!DD 2021-11-23 17:30
Citat gost:
Citat Bepo:
Ovo nisu djeca vikendaša, nego Ilovčana. Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Hoće li gradonačelnica kao pozvana i kvalificirana za sve pa i za odgoj djece i zbog ovoga očitati bukvicu odgovornima što uključuju djecu u politiku :lol:
N1 upravo izvijestio da je gradonačelnica podnijela prijavu pravobranitelji ci za djecu zbog zloupotrebe djece za političke ciljeve :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Grad "prijatelj" djece s IlovikaDD 2021-11-23 17:59
Citat DD:
Citat gost:
Citat Bepo:
Ovo nisu djeca vikendaša, nego Ilovčana. Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Hoće li gradonačelnica kao pozvana i kvalificirana za sve pa i za odgoj djece i zbog ovoga očitati bukvicu odgovornima što uključuju djecu u politiku :lol:
N1 upravo izvijestio da je gradonačelnica podnijela prijavu pravobraniteljici za djecu zbog zloupotrebe djece za političke ciljeve :lol:
Sad ne znam da li je to iz ljubavi prema djeci, zato što neće dječju politiku u svoju butigu, da kazni roditelje zbog neciviliziranos ti ili se sasvim pogubila. Mislim prijaviti treba nju jer to što se djeci radi je zlostavljanje. Pogledajte kako se u vezi s djecom prenemagala na prosvjedu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # otkazaloooo kadrovska 2021-11-22 21:36
a otkaz djelatniku u upravi TD komunalne usluge d.o.o. koji u radno vrijeme predvodi prosvjede i vrši napad na službenu osobu ????? gdje su sankcije predsjedniče uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Šporka poslaDeni 2021-11-22 15:52
Brod ne vozi. S brodarom Grad Mali Lošinj ni ugovor nije sklopio a kamoli da im je išta platio pa brodar o svom trošku tuče milje, isplaćuje plaće, plaća gorivo. Blizu 300.000 kn im Grad i PGŽ duguju.
Lučka uprava po staroj praksi gradonačelnice i župana (i oni su suglasnosti za izmještaj linije slali petkom pred kraj radnog vremena) u prošli petak naravno sat vremena prije isteka radnog vremena šalje nepotpisan, nepečatiran dopis, bez notifikacija, klase, urudžbenog broja, kojim tjera ljude s Ilovika da do danas, ponedjeljka, maknu vozila s Mrtvaške pod prijetnjom policije i odvoza naših auta paukom.
Ne preostaje nam ništa osim gola borba za molić u Mrtvaškoj!!!
Policija je stigla na Mrtvašku. I pauk, čak iz Varaždina je stigao jer na Lošinju očito il' nema pauka il' se nitko ne želi baviti šporkim poslima.
A Ilovčani su na Mrtvaškoj od zore! Srca moja hrabra
Objava na FB Spasimo otok Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 0 # TOHUVA BOHU 2021-11-22 17:05
Dali vi Ilovčani uopće znate što vi tražite?Upitao sam nekoliko Ilovčana danas kada sam bio na Mrtvaškoj,dali mi može kazati u čemu je uopće problem da oni prosvjeduju?Jed an mi je rekao da on uopće ne razumije za što se prosvjeduje,ali da je solidaran sa onima koji razumiju i imaju konkretne zahtjeve.Pitao sam ga a tko je taj koji ima konkretne zahtjeve?Pokaza o mi ga je rukom,a kad sam ja pogledao to je jedan osoba(neću imenovati)koja stanuje i živi u Malom Lošinju.Zatim sam pitao još jednog Ilovčana,dali mi može kazati zašto se ovdje prosvjeduje,i rekao mi je,je ja znuam,Mi ovdi prosvjedujemo protiv cijepljenja i protiv maski.Ja sam pomislio da se šali ali gospodin ozbiljno tumači kako su oni protiv cijepljenja.I na kraju kao zaključak,izman ipulirani Ilovčani koji ni sami neznaju dali prosvjeduju protiv rive od 2 metra ili protiv cijepljenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # TOHU-VA BOHUprijatelj 2021-11-22 17:19
tako blesavo komentiraju samo osobe zlonamjerne i malo blentave
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ......... 2021-11-22 17:20
Lažove
Sutra gledaj N1
Mi od početka tražimo isto.
Nisu Ilovčani veslo sisali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ........ 2021-11-22 17:24
VA BOHU -dno dna.
:D :D
Da nisi ti oličenje inteligencije??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ....JK 2021-11-22 17:39
Već i retardi znaju što traže Ilovčani. Ako ti nije jasno informiraj se imaš na 100 mjesta i nemoj ovdje zagađivati prostor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Daj se odluči budalogost 2021-11-22 19:07
Citat VA BOHU:
Dali vi Ilovčani uopće znate što vi tražite? Upitao sam nekoliko Ilovčana danas kada sam bio na Mrtvaškoj, dali mi može kazati u čemu je uopće problem da oni prosvjeduju?
A šta si imao pitati Ilovčane, glupane? Jesi već zaboravio da si prije napisao kako se prosvjeduje jer se na Mrtvaški ne radi riva po guštu vikendaša?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # gost...... 2021-11-22 18:33
Ilovčani ili morate ići prosvjedovati u Zagrebu ili na Iloviku.Ovo na otoku Lošinju vam nema smisla ni efekta,jer radovi se izvode na otoku Lošinju,a ne na Iloviku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ....... 2021-11-22 20:02
Hahaha vi u Lošinju imate Baliju koji je nesposoban,ne može ni pauka nabaviti sa svim valjanim dokumentima.
Ko raspolaže našom imovinom?Jeste li se zapitali??
Riva na Unijama,Susku i Mrtvaška oličenje inteligencije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ................. 2021-11-22 21:02
Balija je očekivao da će policija napraviti šporki posao umjesto njega.
Ali ništa od toga se danas nije dogodilo.
Platio pauka(kojeg su Krčani potjerali)iz Varaždina (za to se ima novaca)bez valjanih dokumenata.
I opet niko ne odgovara za bačeni novac??Do kada??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Di je Ana.... 2021-11-22 20:05
???????????????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Večeras.... 2021-11-22 20:49
Pomorska večer radio Rijeka Mrtvaška
20.15
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # sutramarsovac 2021-11-22 21:06
Postojećem brodaru ukinuti koncesiju i dovesti novbog koji će voziti po jugu i buri i neće fantazirati, a ostalom dijelu prosvjednika poslati Državni inspektorat pa da se vidi kako pošteno rade na otoku Iloviku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ... 2021-11-22 21:48
....dovesti brodara ...koji ..vozi ..za Susak i Unije.....a Državni inspektorat ...kad ..završi s Lošinjem ..nek dođe ...na Ilovik

...znaš ..li kolko je ..Filip..imao nepravilnosti.. .kada mu ..je bila ..inspekcija???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # SUTRAprijatelj 2021-11-23 07:59
DABOGDA BIO BOLESTAN I NE MOGAO DOCI DO DOKTORA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Djeca u "izazovnoj situaciji"asdf 2021-11-23 10:53
Citat Popaj:
Citat Bepo:
Dok ostala djeca, nedeljom rade domaće zadatke i gledaju crtiće, Ilovačka djeca izrađuju transparente sa kojima će njihovi roditelji braniti Mrtvašku.
Jutarnji list: Mještani Ilovika na Lošinju tijelima i vozilima spriječili dogradnju luke Mrtvaške
jutarnji.hr/.../...

static.jutarnji.hr/.../...
Čak i mali Ilovčani sada znaju da su žrtve pohlepe, ambicija i bešćutnosti lošinjske političke mafije. Ne trebaju im "politički akteri" da ih potaknu na otpor. Na vlastitoj koži osjete da su skupa s roditeljima u "izazovnoj situaciji" kako gradonačelnica slatkorječivo naziva situaciju u koju ih je gurnulo i njeno sudioništvo. Ilovik je postao prvi hrvatski otok bez svakodnevnog pristupa kopnu Republike Hrvatske, odsječen je od škole i zdravstvenih usluga te bez opskrbe osnovnim životnim namirnicama. To im nije obećala prigodom svog predizbornog nastupa na Iloviku.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # kućni odgojdavid 2021-11-23 13:42
Da naša gradonačelnica ima imalo kućnog odgoja i pristojnosti zaključila bi da ovo nije posao za nju. Obmanjivala je naše otočane po otocima misleći da će to lišo proći. Zapravo je sve bezočno lagala, umiljavala se kako bi izvukla glasove, a sada kada treba podmetnuti leđa za interes Ilovčana boli je ona stvar. Nije moguće izvući drugi zaključak nego da je politički iskoristila i prevarila Ilovčane. Drugi akter je Toni Bonić. Neka objavi što mu je sve obećala za podršku na izborima?
Neka Filip Balija objavi koliko je vezova i raznih usluga namjestio u kampanji za Anu Kučić i sada je tek shvatio da ima posla sa osobom bez srupula.
Neka i Magašić objavi što je njemu obećano?
Neka objavi i Kristijan Bušić čime je kupljen da kao član HDZ-a radi nezavisnu listu, a i dalje je u popisu članova HDZ-a?
O veterinaru Devčiću već znamo za tisuće kvadrata na Kurilama. I Deva ima svoju cijenu, reče gospodin Anto Nedić. Živa istina, bravo Nediću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # OPGgost 2021-11-23 14:42
Citat david:
I Deva ima svoju cijenu, reče gospodin Anto Nedić. Živa istina, bravo Nediću.
Ima i on svoje obiteljsko političko gospodarstvo, OPG kao i Deva, Ana i još neki.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Danijela JurcevicDanijela ludakinja 2021-11-24 09:04
Citat gost:
Citat david:
I Deva ima svoju cijenu, reče gospodin Anto Nedić. Živa istina, bravo Nediću.
Ima i on svoje obiteljsko političko gospodarstvo, OPG kao i Deva, Ana i još neki.
www.youtube.com/.../

Danijela Jurcevic sta se uvlacis gradonacelnici. . Na rabu ces zavrsit...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # TOHUVA BOHU 2021-11-23 18:49
Ma če si pal s mendule?Ovo je gradonačelnica koja je najbolja na svijetu.Vi koji ste manjina i pravite nered,napuhani od onih koji imaju korist od vas,hodate ko guske u magli.To što se radi na Mrtvaškoj je za Ilovčane isto što i Pelješki most za Hrvatsku.Ma na onoj gornjoj slici pogledajte parole koje su ispisane na onim transparentima. NEDAMO ŽIVOT,OLAF SVE VIDI,BANDO.Pa samim tim transparentima dokazujete da ste protiv Ilovika i Ilovčana i da ne razumijete ono što radite.Kome su namijenjei ti natpisi?Vi ni sami neznate protiv koga prosvjedujete.N etko vas je izmanipulirao i vodi vas krivim smjerom a vi uporno prosvjedujete a neznate protiv koga.Ma samo pogledajte registarsku oznaku na onom autu koji je iza gospođe Ane Lukić,koju registraciju ima?Po vama na slici to je registracija IL Ilovik.Aloooo.O naj pravi Ilovčan u sredini Rerečić nema nikakv transparent,jer kuži stvar,ali mu je neugodno ne prosvjedovati.O vi desno koji nose transparente su se sakrili iza transparenta da ih se ne vidi,jer ih je sram.Gospođa Lukić drži transparent kao da je gradonačelnica ratni zločinac.Ajmeee e ljudi moji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Pravi smjergost 2021-11-23 19:16
Citat VA BOHU:
Vi ni sami neznate protiv koga prosvjedujete.
Ilovčani vrlo dobro znaju protiv ČEGA prosvjeduju, a iz toga je proizišlo protiv KOGA prosvjeduju.Citat:
Netko vas je izmanipulirao i vodi vas krivim smjerom a vi uporno prosvjedujete a neznate protiv koga.
Kad znaš protiv čega si, znaš i protiv koga si - protiv onih koji ti nanose zlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tohuprijatelj 2021-11-23 19:21
Tohu Nazalost kad je bog djelio pamet tebe nije bilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Danijela JurcevicDanijela ludakinja 2021-11-24 09:05
Citat Danijela ludakinja:
Citat gost:
Citat david:
I Deva ima svoju cijenu, reče gospodin Anto Nedić. Živa istina, bravo Nediću.
Ima i on svoje obiteljsko političko gospodarstvo, OPG kao i Deva, Ana i još neki. Nemoj se uvllacit Danijela Jurcevic
www.youtube.com/.../

Danijela Jurcevic sta se uvlacis gradonacelnici.. Na rabu ces zavrsit...
Citat VA BOHU:
Ma če si pal s mendule?Ovo je gradonačelnica koja je najbolja na svijetu.Vi koji ste manjina i pravite nered,napuhani od onih koji imaju korist od vas,hodate ko guske u magli.To što se radi na Mrtvaškoj je za Ilovčane isto što i Pelješki most za Hrvatsku.Ma na onoj gornjoj slici pogledajte parole koje su ispisane na onim transparentima.NEDAMO ŽIVOT,OLAF SVE VIDI,BANDO.Pa samim tim transparentima dokazujete da ste protiv Ilovika i Ilovčana i da ne razumijete ono što radite.Kome su namijenjei ti natpisi?Vi ni sami neznate protiv koga prosvjedujete.Netko vas je izmanipulirao i vodi vas krivim smjerom a vi uporno prosvjedujete a neznate protiv koga.Ma samo pogledajte registarsku oznaku na onom autu koji je iza gospođe Ane Lukić,koju registraciju ima?Po vama na slici to je registracija IL Ilovik.Aloooo.Onaj pravi Ilovčan u sredini Rerečić nema nikakv transparent,jer kuži stvar,ali mu je neugodno ne prosvjedovati.Ovi desno koji nose transparente su se sakrili iza transparenta da ih se ne vidi,jer ih je sram.Gospođa Lukić drži transparent kao da je gradonačelnica ratni zločinac.Ajmeeee ljudi moji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Gledajte N1 TV!gost 2021-11-23 17:09
Na Mrtvaški je stalno dramatično. Policija je došla na poziv zaštitara kad se Toni Bonić pozvao na dopuštenu samopomoć u okviru posjedovne zaštite (zakon o vlasništvu). Iako je dopuštena samopomoć u domeni građanskog prava i svako postupanje policije smatra se zlouporabom ovlasti po tom pitanju, to nije spriječilo lošinjsku policiju da, usprkos objašnjenju odvjetnika koji im je preko mobitela jasno sve objasnio, popiše prisutne svjedoke uz prijetnju kaznene prijave. Policajac je jasno izjavio da je Mrtvaška za njega gradilište i da čak ni vlasnik kuće nema pravo prolaza vozilom do svoje kuće.
[Objava na FB Spasimo otok Ilovik]
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Gledajte YUTEL TV-sutramarsovac 2021-11-23 21:21
Gospodo protestanti sa Ilovika ,prije 35 godina samn često dolazio na Vaš otok sa brodskom linijom Mali Lošinj-Unije-Su sak-Ilovik sa brodom "Karlovac"te sam putovao iz Malog Lošinja do Ilovika po pet sati i sve je uredno funkcioniralo,a kad je bilo loše vrijeme Vaši Ilovčani su po tri,četiri dana spavali u Lošinju jer linija nije prometovala i nitko se nije bunio,a za Mrtvašku niste ni znali gdje se skupljalo smeće a sada se bunite da linija vozi duže 45 minuta do Lošinja.Sramite se ,treba vam vratiti Jugu pa probajte onda prosvjedovati i sutra gledajte YUTEL TV .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ............Ilovčan 2021-11-23 23:35
Marsovac a da ti ideš na Mars odakle si došao!!
Aj bu...o ne pričaj gluposti!!
45 minuta ti je do Marsa!
Jesi shvatio ili da ti nacrtam??
J.... te Karlovac,budale tino!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # UlinaGledajte ILOVIK TV 2021-11-23 22:58
Jok, tvoj ćaća je sagradio molić iz doba Austro-Ugarske. Da nema Ilovčana ne bi bilo ni Mrtvaške. Kad toliko voliš ono što je bilo prije 35 godina, preporučam ti da se makneš sa mobitela i počneš pisati komentare dimnim signalima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # nezaboravljena barkasamarsovac 2021-11-24 22:49
Dok sam dolazio na Vaš otok sa barkasom svi ste se klanjali cvenoj zvezdi kao i neki vaši mještani koji su otvoreno navijali za crvenu zvezdu, a Austro-Ugarsku zaboravite jer se prodajete svakoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...........Ilovčan 2021-11-25 07:00
Hahaha
Čuo sam da Marsovci imaju amebe u mozgu.
Prijatelju moj Ilovik 100% pravu!!
Gubite kompas vidi se po objavama!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BravarJoža 2021-11-25 07:04
Danas te budem uhapsil!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Lošinj oglasiTražim zemlju na Iloviku 2021-11-26 07:41
Bez ikakvog razloga zagađujete medijski prostor i širite laži. Svima je dobro poznato da od svih otoka (Susak, Unije, Lošinj,Ilovik) jedino Ilovik nije prodan i rasprodan - zato je Ilovik zanimljiv i zapeo Vam za oko!
Marsovac, ni na Marsu vas ne žele pa možete skoknuti do Mjeseca i baciti oko ako se tamo možda naći "zemljište ili kućica od 30, 50 kvadrata, da imam gdje odmoriti dušu". Ako budeš dovoljno podoban, zasigurno ćeš dobiti i nešto više kvadrata jer zna se da na Iloviku ne bi dobio ni kolac za kozu zavezati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lletovanjemarsovac 2021-11-25 15:20
Celog leta gledam vaše ostrvo iznad Mrtvaške i lep pozdrav iz Beograda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka