Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pohod Državne revizije

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

govornicaUstrojena na načelu diobe vlasti državna vlast je „preslikana" i na lokalnu razinu vlasti, pa kao što Ustav osigurava da se tijela vlasti – zakonodavna, izvršna i sudska – međusobno nadziru i ograničavaju u djelovanju kako ni jedno od njih ne bi svoju vlast zloupotrijebilo na štetu slobode i pravne sigurnosti građana, tako i statuti jedinica lokalne samouprave reguliraju međusobni odnos tijela lokalne vlasti. Međusobne odnose Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela građana, gradonačelnice kao nositeljice izvršne i – dodajmo k tome – Odbora za statutarno pravna pitanja reguliraju Statut i Poslovnik, ali u Malom Lošinju ti odnosi su poremećeni. Nastala je neravnoteža u korist izvršne vlasti, a samim tim na štetu pravne sigurnosti građana 

Tijekom ovih više od tri i pol godine mandata aktualnog sastava gradske vlasti nakupilo se mnoštvo primjera loše prakse koji svjedoče o podređivanju Gradskog vijeća i odbora gradonačelnici kao nositeljici izvršne vlasti, a na prvoj sjednici u ovoj izbornoj godini dogodio se upravo flagrantan primjer njezine samovolje narušavanjem demokratskog reda popraćen teško shvatljivim izostankom primjerene reakcije vijećnika kao zastupnika građana. 

Nakon što je pročitao prijedlog dnevnog reda sjednice predsjednik Vijeća je zaustio pitanje „da li imamo ..." i ostavio ga neizrečenog da bi pomalo zbunjeno rekao „Gradonačelnica predlagatelj ... se želi očitati o dnevnom redu, izvolite ...". Izašavši za govornicu gradonačelnica je pozdravila prisutne, skinula masku „da je se bolje razumije" i „očitala se" o predloženom dnevnom redu da bi povukla tri od četiri predložene točke.

Povlačenje prijedloga o popisu nerazvrstanih cesta obrazložila je odstupanjem između pripremljenog materijala i situacije na terenu ne spominjući pisanu opomenu Mjesnog odbora Veli Lošinj o činjenici da Grad s gradonačelnicom na čelu i gradske službe plaće zarađuju od poreznih obveznika, te da vijećnici izabrani od građana moraju zastupati njihove interese, „što ovdje nije slučaj, već se ovdje pogoduje pojedincima bliskim vlasti, na štetu većine".

Prijedlog o vraćanju svoje plaće, plaće svog zamjenika te naknada vijećnicima i članovima odbora na visinu od prije izbijanja epidemije povukla je s obrazloženjem da ove točke „na neki način postaju platforma za političke manipulacije u javnosti" te da ih je odlučila skinuti ih s dnevnog reda „kako bi izbjegla, zapravo izbila taj adut iz rukava onih koji se s tim točkama i tim temama nastoje igrati". No ni jedan član Gradskog vijeća nije u ime građana zahtijevao da obrazloži apsurdnu tvrdnje kako je njezin prijedlog vraćanja visine plaća i naknada umanjenih zbog epidemije postavljen Vijeću u vrijeme kad razlozi za umanjenje ne samo da nisu nestali, nego su se razbuktali, postao platforma za političke manipulacije u javnosti.

Pitanje zar ni jedan zastupnik građana nije zapazio apsurdnost tvrdnje da činjenice o epidemiološkoj situaciji na ovim otocima mogu biti platforma za političke manipulacije u javnosti ostat će otvoreno, a samo po sebi bit će predmet daljnjih manipulacija. Može li itko osporiti stav da su vijećnici koji su taj apsurd zapazili ipak mudro šutjeli priznajući time da je nositeljica izvršne vlasti nadređena zastupničkom tijelu građana? A možda su se uplašili prijeteće formulacije kako je tu točku skinula s dnevnog reda da izbila taj adut (vraćanje plaće na visinu prije epidemije za vrijeme rasta epidemije) „iz rukava onih koji se s tim točkama i tim temama nastoje igrati". Ozbiljan i odgovoran zastupnik bi već samo na to reagirao prigovorom što legitiman interes javnosti za ovu temu gradonačelnica naziva igrom, a hrabar bi čak tražio ispriku.

Na kraju svog očitovanja o dnevnom redu rekla je kako je imala je potrebu to iznijeti, „jer postoje manipulacije, to je zanimljiva predizborna tema". U čemu se sastoji manipulacija isticanjem nespornih činjenica nije objasnila, ali u pravu je kad kaže da je to zanimljiva predizborna tema. Njoj je zanimljiva toliko da je i doslovno skinula masku, ali trebala bi biti zanimljiva i biračima. Jer ovakvi postupci nositeljice izvršne vlasti uz prešutnu suglasnost krotkih zastupnika u Vijeću koji ni ne pokušavaju nadzirati i po potrebi ograničavati njezino djelovanje dokazuju da su odnosi među tijelima gradske vlasti zaista poremećeni. Zbog slabosti zastupnika nastala je neravnoteža na štetu predstavničkog tijela građana, a u korist izvršne vlasti.

Žele li građani Malog Lošinja autoritarnu izvršnu vlast bez nadzora Gradskog vijeća ili uravnoteženu vlast pod nadzorom upućenih, aktivnih i savjesnih zastupnika moći će pokazati na sljedećim izborima.

Pohod Državne revizije
Već na početku sjednice predsjednik Vijeća je najavio i Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, a najavio ga je i u nastavku sjednice nakon što je gradonačelnica povukla ostale tri točke dnevnog reda. Na najave ove točke gradonačelnica nije imala primjedbu, ali u desetminutnom izlaganju je odlučno ustvrdila da revizije za 2019. godinu nije bilo, nego da je Revizija izvršila „detaljnu analizu svih dokumenata i svih procedura i procesa od 2013 godine pa do danas, znači do 2019., do kraja 2019. godine, pa čak i zašla u 2020 godinu ..." A to izlaganje je s obzirom na utvrđeni demokratski red i poslovnik o radu Gradskog vijeća započela na način koji svjedoči o tolikoj podređenosti zastupničkog tijela izvršnoj vlasti da se izrodilo u svojevrsnu obranašku farsu.

Nakon što je predsjednik Vijeća rekao „Dakle, prva točka dnevnog reda je izviješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, izvjestiteljica je gospođa Ivka Matošević" bio je vidno zatečen razvojem događaja i čuje se kako zbunjeno pita „Kako, šta nije gospođa Matošević izvjestiteljica, u materijalima piše gospođa Ivka?". Na snimku se vidi da za govornicu stupa Ana Kučić, skida masku, i ne mareći za primjedbu predsjednika Vijeća otresito kaže „Evo ja ću dati jedno uvodno ...", na što predsjednik Vijeća pita „A zašto nije gospođa Matošević, tu ona piše, Vi ćete biti izvjestiteljica?". „Neću biti ja izvjestiteljica, ja ću dati samo jedno uvodno obraćanje, a onda će biti gospođa Ivka Matoševića, ako smijem ..." rekla je gradonačelnica, na što je predsjednik Gradskog vijeća kapitulirao i ponizno rekao „Izvolite". Izvoljela je držati deset minuta konfuznog „uvodnog obraćanja" tvrdeći pored ostalog da revizije za 2019. godinu nije bilo. A gospođa Ivka, voditeljica Odsjeka za proračun, financije, javnu nabavu i EU projekte govorila je samo dvije minute.

Raspravu je započeo nezavisni vijećnik Dubravko Devčić (13:00) kojem je na njegove kritike upućene gradskoj vlasti gradonačelnica odgovorila demagoškim predizbornim govorom (17:20), da bi joj u pomoć priskočio vijećnik Andrino Maglievaz (IDS) izjavama da je izvještaj revizije pročitao i razumio te da gradonačelnicu u potpunosti podržava u svemu što je rekla, da joj u potpunosti vjeruje i da ona ima njegovu podršku (24:40). U raspravu se uključio i predsjednik Vijeća (HNS) pitanjem o stanju duga gradonačelničine obitelji prema Gradu, a kad je dobio odgovor, pitanje je ponovio jer – kao – nije razumio odgovor.

Po svemu sudeći, ova sjednica Gradskog vijeća prošla je  u znaku prešutne ili otvorene podrške dominaciji Ane Kučić kao gradonačelnice nad većinom zastupnika građana. Stoga se postavlja pitanje jesu li birači za svoje zastupnike birali osobe za koje su znali da će se tako spremno staviti u službu Ane Kučić.

 

 

Komentari: 

384 # totalna neznalicaantitalent 2021-02-12 18:35
E moj Dibidus(totalna neznalica i antitalent),zna čenje tvog nicka možeš naći u riječnik.com,da o si si pravi nick.Pojma nemaš o onome što pišeš jer da i malo pojma imaš,prvi si nebi dao ovakvo ime,tako da cijeli tvoj tekst ispada smiješan.Barata š pojmovima koji nemaju veze sa temom o kojoj pišeš,i pričaš stvari koje uopće nisi provjerio.bez činjenica i argumenta komentiraš ono što su neki vijećnici govorili a ti bi dao sve na svijetu da možeš barem 5 minuta biti za govornicom,pa makar šutio,samo da te se može vidjeti,jer nakon slikanja i objave u tisku,na slici nije moguće vidjeti dali pričaš,jer to dokazuje tvoj komentar i analizu tko je šta rekao,i nema nikave veze sa tvojim glupostima.OK neka,treba pisati tako da svatko tko se zakači za ovaj tekst da može pričati i davati komentare i da se može voditi rasprava,i to je jedini cilj tvojih članaka i komentara i normalno otvorit će se mnoge teme koje nemaju veze sa ovim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Uzbuna u kokošinjcugost 2021-02-12 19:01
A koja je po tebi tema o kojoj totalna neznalica i antitalent piše? Po meni tema je uzbuna u kokošinjcu radi izbora za oko tri mjeseca :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # #Pametanmaneprv iod1000otokaMM 2021-02-12 19:25
Zbog izbora je gradonačelnica povukla tri četvrtine predloženog dnevnog reda (rekord!) i žrtvovala vraćanje na staro svoje i Nedićeve plaće. A prije desetak dana u njenom timu bilo je zaprepaštenje jer je obavljana telefonska anketa građana koju nisu oni naručili. A sada se na dva portala vrti oglas
glasotoka.hr/.../...
i zloslutna reklama na kojoj piše Mali Lošinj, 2021. gradonačelnik a ne gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Igra prijestoljaZli zec 2021-02-13 10:24
Citat MM:
zloslutna reklama na kojoj piše Mali Lošinj, 2021. gradonačelnik a ne gradonačelnica.
Ana i Anto istražuju kako da drugim djelatnicima Grada i gradskih poduzeća zabrane bavljenje politikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kocka je bačenaCezar 2021-02-26 11:31
Citat Zli zec:
Ana i Anto istražuju kako da drugim djelatnicima Grada i gradskih poduzeća zabrane bavljenje politikom.
Malo su zakasnili sa tim istraživanjem mogu samo tražiti novi posao jer 16. svibanj se opasno približava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # Alemka Markotić i Luka Burilović nisu ekscesi. Oni su najbolji pokazatelj onoga što je HDZJosip 2021-02-13 08:36
Odličan članak koji opisuje stvarnu situaciju u državi
GRABE ŠTO STIGNU
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
...
HDZ neće stati dok do kraja ne opustoši baš sve
Ako se u svom tom domoljubno-kato libanskom zlu može naći neko dobro, a teško je, onda je možda u tome što je supstanca Hrvatske skoro posve pograbljena i proždrta od strane zna se koga. No, grabež, pohlepa i zločinstvo su toliko duboko i strukturalno ugrađeni u HDZ da oni neće moći stati nakon što do kraja ne opustoše sve koji su odbili igrati po njihovim pravilima, te će se okrenuti jedni protiv drugih.

Nažalost, nitko od nas više neće biti tu da tome svjedoči, jer gdje HDZ prođe, tu više trava ne raste. Gdje HDZ prođe, tu života više nema. Kako za male poduzetnike koje reketari Burilovićev HGK, tako ni za starce čije kćeri nisu šefice bolnica.
Cijeli članak...
www.index.hr/.../2254061.aspx

Final report
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # nepoželjniNL 2021-02-13 09:45 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # ...Licemjer 2021-02-13 14:45
Tako i treba.
Vidio sam mnoge komentare koji pozivaju na toleranciju, implicirajući da je ovo neki vid netolerancije. Netolerancija prema šljamu koji sustavno uništava i guši ovu državu 30 godina je zapravo imunosna reakcija prema tumoru koji na štetu ove zemlje i naroda sebi pribavlja moć i materijalnu korist na štetu drugih. Pozdravljam vlasnike i njihovu odluku i želim im sve najbolje. Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # How yes nohranitelj tuljana 2021-02-22 20:16
Citat Licemjer:
Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Pravobranitelji ca se ne slaže s tobom. Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
index.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Licemjer 2021-02-22 22:46
Slagala se ona ili ne, nije bitno.
Rasizam se ne može usporediti sa biti diskriminiran zbog stranke čiji si član. Boju kože (rasu) ne biraš pri rođenju, dok članom stranke postaješ svojevoljno. S obzirom na stranku o kojoj je riječ i nedavnoj izjavi Plenkija o dvostrukim standardima u ovoj državi, trebalo bi se zapitati i stražiti sve one slučajeve kada je HDZova iskaznica bila ključni, ali prešućeni, uvjet zapošljavanja.
I prije nego razvučeš ovaj komentar izvan konteksta i počneš sa lamentacijama o tome kako su prvo došli po jedne, pa po druge i treće, a ti se nisi bunio, razmisli o tome koliko je zla ovoj državi nanio HDZ, koliko je multiplikativne makroekonmske štete u vidu rasta i razvoja svojim namjerno lošim odlukama nanio HDZ, te koliko je života i obitelji uništeno u tom cijelom procesu.
Ni tada se nisi bunio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dno dnaLuna 2021-02-23 08:05
Ovo je država u kojoj se premijer uz pomoć pravobranitelji ce svađa sa kafedžijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nepoželjni hadezejcigost 2021-02-23 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Citat Licemjer:
Nadalje, privatna su tvrtka i mogu izbaciti i odbiti poslužiti koga žele iz kojeg god razloga žele.
Pravobraniteljica se ne slaže s tobom. Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
index.hr/.../...
Vrlo važno šta misli pravobranitelji ca. Uostalom, sama kaže da "Pri tom, konačnu odluku o tome je li u konkretnom slučaju riječ o diskriminaciji ili ne može odlučiti samo sud", ali je navela primjer iz sudske prakse koji ne odgovara ovom slučaju. Index navodi da je kazala Čak i ako bi u praksi isti taj kafić redovito posluživao i goste za koje se vlasnik izrazio da nisu poželjni, već i sama takva javno objavljena poruka ima odvraćajući učinak na moguće goste pripadnike ili simpatizere navedene političke opcije. Tako je presudio i Sud EU u slučaju Feryn, kada je vlasnik belgijske kompanije izjavio da se niti jedan "imigrant" kod njega neće zaposliti. Nije isto navesti da je netko nepoželjan, a ipak mu pružiti uslugu s prijetnjom da nekoga nećeš zaposliti.
A s licemjerom se slaže i 22.667 posjetitelja članka na Indexu ili 88% od 25.758 koji su odgovorili na pitanje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pošteni ljudi ne glasaju za HDZšesti čovjek 2021-02-23 11:30
Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol:
novilist.hr/.../...
Možda zato jer bi vlasnik 3 majmuna dobio teoretski dobio više glasova od bilo kojeg kandidata HDZa, uključujući tu i ministra Butkovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Gari Cappelli kandidat HDZ-a za županaNeo 2021-02-23 18:01 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tri majmunagost 2021-02-24 09:31
Citat šesti čovjek:
Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol:
novilist.hr/.../...
Možda zato jer bi vlasnik 3 majmuna dobio teoretski dobio više glasova od bilo kojeg kandidata HDZa, uključujući tu i ministra Butkovića.
Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # !!!!Josip 2021-02-24 10:55
Citat gost:

Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu
Jel to onaj bivši ministar koji je poticao korona turizam?

www.index.hr/.../2189978.aspx
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # KarticaCro cap 2021-02-24 11:08
Citat Josip:
Citat gost:
Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna. A šef je valjda zaboravio povijest svoje stranke pa prijeti i zločestom Indexu
Jel to onaj bivši ministar koji je poticao korona turizam?

www.index.hr/.../2189978.aspx
vecernji.hr/.../...
A i zaslužan je što se radnička klass naputovala diljem lijepe njihove na račun cro cartica koje su koštale samo par milijončeka.
Prava sitnica za takav užitak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mudraci na vlasti odgovorni za smrt više od 5000 građanaups 2021-02-24 11:21
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Igre bez granicaČeper 2021-02-26 09:19
Citat gost:
Citat šesti čovjek:
Baš me zanima zašto HDZ još samo u PGŽ-u nije odredio svog kandidata za župana. :lol:
novilist.hr/.../...
Možda zato jer bi vlasnik 3 majmuna dobio teoretski dobio više glasova od bilo kojeg kandidata HDZa, uključujući tu i ministra Butkovića.
Kandidirao je Garija Cappellija kao najjačeg protivnika vlasniku 3 majmuna.
Da lošinjski politički kažin bude veći to je pozdravio njegov bivši partner u gradskoj vlasti Rudi Ivković. Kao član HSLS-a mu je bio dogradonačelnik a sada želi biti gradonačelnik. Biće protivnik Ani Kučić da joj oduzme moguće glasove i tako pomogne Garievom štićeniku Frankoviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Dobar početakgost 2021-02-23 12:30
Citat hranitelj tuljana:
Naime, u Hrvatskoj ne postoji sloboda raspolaganja privatnom imovinom, sloboda udruživanja, sloboda samoobrane i sloboda izražavanja:
Ako je tome tako, odgovorna (ili zaslužna) za sve to je vladajuća stranka sa svojim partnerima u zločinu prema narodu koji pasivno trpi i šuti. No izjava da su njeni pripadnici nepoželjni u određenoj birtiji, a da zbog nje nitko nije završio u zatvoru, dokaz je da sloboda izražavanja još nije ukinuta. I to je dobar početak. Zato pozivam da svatko svoga hadezejca diskriminira gdje god stigne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ###008 2021-02-23 14:09
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
046 # I Ana i Anto su pokazatelji šta je HDZgost 2021-02-13 11:36
Citat Josip:
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
A u ovom zaseoku HDZ može računati barem na relativnu pobjedu i spremnost raznih andrina, elvisa i ostalih mogućih žetončića da mu drže ljestve za potpunu vlast. Usuprot mišljenjima da će Kučićki naškoditi objava da je zanemarila dugovo svoje obitelji prema gradu to joj je doneslo pobjedu na izborima za vodstvo HDZ-a. Njene fotke i vijest o tome pod politika & kriminal u Telegramu bili su kod većine lošinjskij hadezejaca preporuka. Bivšu simpatizerku su izabrali za predsjednicu da ih vodi u daljnje pustošenje Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Peglanje imidžaZujo 2021-02-14 09:57
Citat gost:
Citat Josip:
O HDZ-u se sve zna.
Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
A u ovom zaseoku HDZ može računati barem na relativnu pobjedu i spremnost raznih andrina, elvisa i ostalih mogućih žetončića da mu drže ljestve za potpunu vlast. Usuprot mišljenjima da će Kučićki naškoditi objava da je zanemarila dugovo svoje obitelji prema gradu to joj je doneslo pobjedu na izborima za vodstvo HDZ-a. Njene fotke i vijest o tome pod politika & kriminal u Telegramu bili su kod većine lošinjskij hadezejaca preporuka. Bivšu simpatizerku su izabrali za predsjednicu da ih vodi u daljnje pustošenje Grada.
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # .....Figa 2021-02-14 11:04
Citat Zujo:
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Ovih tri mjesaca bit će joj puna usta obećanja i hvalisanja bez temelja. Stvarno, zna li netko kako ona i njena družina osiguravaju preduvjete za investicije i time generiraju nova radna mjesta pa mladi ne moraju napuštati otok?

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sukladno redovnom peglanju imidžaGhost Writer 2021-02-24 14:28
Citat Zujo:
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Peglala si je imidž i u Osoru. Na FB Grad Mali Lošinj piše
[REDOVNI OBILAZAK OSORA]
Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora, ovaj tjedan gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima posjetila je Osor kako bi se na terenu, zajedno sa troje članova Mjesnog odbora, dogovorile manje i veće komunalne intervencije uoči turističke sezone...
A na njezinom FB profilu piše
[REDOVNI OBILAZAK OSORA]
Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora, ovaj tjedan posjetila sam Osor kako bi se na terenu, zajedno sa troje članova Mjesnog odbora, dogovorile manje i veće komunalne intervencije uoči turističke sezone...
U nastavku oba napisa se nabrajaju sitni komunalni popravci, a razlika je što u prvoj objavi piše "... ovaj tjedan gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima posjetila je Osor ...", a u drugoj "... ovaj tjedan posjetila sam Osor ..." Objave imaju isti naslov [REDOVNI OBILAZAK OSORA] te isti birokratski uvod "Sukladno dosadašnjoj praksi, kao što je najavljeno prilikom konstiruiranja Mjesnog odbora ..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # 21ZM 2021-02-24 16:04
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Blackjack 2021-02-24 17:18
Citat ZM:
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Ne kaže ništa.
Shvatila je da bi svaka naplata dugova bila veliki uteg za kampanju.
Nenaplaćene dugove će ostaviti u amanet svom nasljedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Skupljanje lajkovaoOo 2021-02-24 18:38
Citat ZM:
i šta kaže, kako joj ide naplata onih 21 milijuna nenaplaćenih dugova u ovo predizborno vrijeme?
Na dnevnom redu je predizborno bio [REDOVNI OBILAZAK OSORA] "Sukladno dosadašnjoj praksi", itd itd a ne nenaplaćeni dugovi. Poziralo se za 18 fotografija radi objave na fejsu i skupljanja lajkova. Sada ih je 84 a lajkali su i Anto Nedić, Aleksandra Volarić Magazin i Marijana Dragoslavić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # gradska patrolaPMS 2021-02-25 07:29
ono redovni obilazak, na mjesečnoj, godišnjoj ili na četverogodišnjo j bazi

nema na fejsu info kad su redovno obilazili bilo što, čak ni komunalni redari
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Redovna inventuraNeo 2021-02-25 07:55
Citat PMS:
ono redovni obilazak, na mjesečnoj, godišnjoj ili na četverogodišnjoj bazi
nema na fejsu info kad su redovno obilazili bilo što, čak ni komunalni redari
Neki su redovno obilazili gostione, dok se moglo. Neki drugi su redovno obilazili Korzo, sve je dokumentirano. Dobro, ne baš sve, samo dio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sukladno dosadašnjoj praksiPR 2021-02-25 09:26
Citat PMS:
ono redovni obilazak, na mjesečnoj, godišnjoj ili na četverogodišnjoj bazi
Ovo iznenadno obilaženje terena je sukladno dosadašnjoj praksi političkih poduzetnika da se uoči izbora upljuju od hvalisanja uspjesima i davanja obećanja. Na ovu iznenadnu navalu marljivosti gradonačelnicu je natjerao konkurent koji je sukladno dosadašnjoj praksi želi izgurati iz fotelje otrcanim frazama o živom, pametnom, otvorenom i uređenom otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Predizborna krađa obećanjaz.e.z. 2021-04-11 09:23
Citat Zujo:
Citat gost:
Citat Josip:
O HDZ-u se sve zna. Ta stranka u protekla tri desetljeća provodi sustavnu destrukciju Republike Hrvatske na svakoj razini društva - od visokih državnih institucija do zadnjeg zaseoka, a sve u korist izabrane kaste privilegiranih, članova, simpatizera i trabanata HDZ-a, koji predstavljaju materijalno i interesno dobro podmazanu glasačku mašinu zbog koje HDZ, što god učinio i kako se god ponašao, uvijek može računati na najmanje pola milijuna glasova na parlamentarnim izborima.
A u ovom zaseoku HDZ može računati barem na relativnu pobjedu i spremnost raznih andrina, elvisa i ostalih mogućih žetončića da mu drže ljestve za potpunu vlast. Usuprot mišljenjima da će Kučićki naškoditi objava da je zanemarila dugovo svoje obitelji prema gradu to joj je doneslo pobjedu na izborima za vodstvo HDZ-a. Njene fotke i vijest o tome pod politika & kriminal u Telegramu bili su kod većine lošinjskij hadezejaca preporuka. Bivšu simpatizerku su izabrali za predsjednicu da ih vodi u daljnje pustošenje Grada.
A sada se bivša simpatizerka satrala da malo popegla imidž zgužvan zadnjim gafovima pa obilazi mala mjesta, a uskoro će krenuti i obećanja.
Kučićka je već podijelila tajna obećanja u četiri oka ali i preko svojih pouzdanika. A za javna obećanja čeka do zadnjih dana prije izbora da ih može ukrasti od konkurencije i objaviti kao svoja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Zora pravednikaLex 2021-04-11 10:45
Može ona obećavati koliko hoće, njeni dani u žutoj zgradi su odbrojani. Jedino me zanima koja je pravna procedura kada nova vlast utvrdi da su pare od prodaje nekretnina nenamjenski potrošene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Puno rječi, malo smisla, puno bahatostiGG 2021-04-11 21:03
Citat z.e.z.:
Kučićka je već podijelila tajna obećanja u četiri oka ali i preko svojih pouzdanika. A za javna obećanja čeka do zadnjih dana prije izbora da ih može ukrasti od konkurencije i objaviti kao svoja.
Pročitao sam ono u NL da su u fokusu rezultati i vidim da je ipak nešto obećala. "– I u narednom periodu će, kao i u ovom iza nas, prioritet biti stanogradnja kroz više različitih modela sukladno novim odlukama poput davanja gradskih stanova te gradskih ruševina i terena u najam na duži period ...itd, bla, bla .. Na stranu realnost tog obećanja (di je bila ove 4 godine?) ali ovim "I u narednom periodu će, kao i u ovom iza nas.." pokazuje upravo plenkovićevsku bahatost kao da su izbori već svršena stvar u njezinu korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # korona citya gdje su maske? 2021-02-13 12:04
i dok za razliku od ostatka županije, na cresko-lošinjsk om otočju korona bjesni više nego ikada

gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Demaskirana gradonačelnicadiditi 2021-02-13 12:57
Citat a gdje su maske?:
i dok za razliku od ostatka županije, na cresko-lošinjskom otočju korona bjesni više nego ikada ... gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
Skužila je da se traženjem plaće od prije korone sama demaskirala. A druženje sa biračima spada u predizborne aktivnosti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ko će kome nego svoj svomefran 2021-02-14 11:35
Citat diditi:
Skužila je da se traženjem plaće od prije korone sama demaskirala. A druženje sa biračima spada u predizborne aktivnosti.
Ništa joj to neće pomoći, pobijediti će je lista iz njene vlastite stranke. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Maske su paleBF 2021-02-13 14:32
Nije ni čudo da su na Lošinju brojke sve gore i gore, kad se gradonačelnica ponaša kao da nikad nije čula za nošenje maske i obaveznu udaljenost od 1,5 metara na otvorenom, pa svojim neodgovornim ponašanjem daje primjer sugrađanima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Načelnica pod maskomgost 2021-02-13 19:34
Citat a gdje su maske?:
gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
A na online sjednicama GV nosi masku. Neko bi joj trebao reći da se virus Korone ne prenosi internetom. Načelnica stožera civilne zaštite to treba znati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Strah od trojanskog konjaHaker 2021-02-15 09:08
Citat gost:
Citat a gdje su maske?:
gradonačelnica i njena ekipa ugodno se druže i bez maski i bez propisanog razmaka
A na online sjednicama GV nosi masku. Neko bi joj trebao reći da se virus Korone ne prenosi internetom. Načelnica stožera civilne zaštite to treba znati.
A nisu joj rekli ni da se ne može zaraziti kompjuterskim virusom. Pa se maskom štiti od trojanskog konja :lol: Zato ne nosi masku tamo di u blizini nema računala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # misli na sebecijepi se preko reda 2021-02-15 16:13
Već smo više puta bili svjedoci obrnute logike. Postavljanje kontrolne točke na Beleju u trenutku kada ni u županiji nije bilo puno oboljelih, za razliku od danas, na Otoci.net članak o 12 novih slučajeva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Lošinj gori, gradonačelnica se češljaValentino 2021-02-14 13:06
Novi list, 14.2.2021.
Poraze brojke...
novilist.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Sebeljubljegost 2021-02-14 14:14
Sretan joj i veseo Dan zaljubljenih

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # HraniteljTuljana 2021-02-14 14:31
Ovo je fantastično, vas petorica koji ovdje pišete, kao bijesni psi pokušavate ugristi gradonačelnicu, a cijeli Lošinj vam se smije jer tupite već godinu dana po istoj temi i rezultata za vas nema. I na kraju dobro da je tako da se tu javljaju petorica koji ni sami ne razumiju o čemu je riječ, jer ostali lošinjani razumiju što se žele ovim pljuvanjem, i prepoznali su vas koji neznate niti koliko je sati a kamo li koji je dan. Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku. Vama petorici koji ovdje pljujete najbolji gradonačelnik bi vam bio Ivica Joksimović, pa na slijedećim izborima kandidiranje Ivicu Joksimovića. To je pravi izbor za vas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # drugi od petIvica Joksimović 2021-02-14 16:43
Citat Tuljana:
Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku.
Na ovo mogu glatko odbrusiti da ona niti korektno obavlja svoj posao niti zna o čemu priča u svakom trenutku. Nisi naveo ni jedan dokaz za to što tvrdiš pa ne moram ni ja za svoje tvrdnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # IvicaKičmanović 2021-02-14 17:38
Ivica nemoj se prepirati i dokazivati.Mi ćemo tebe istaknuti za gradonačelnika, pa kada ti budeš naš gradonačelnik,m i ćemo te podržavati u svim projektima.Samo neka se oni vesele,ali ovaj puta ćemo imati tebe kao zvijezdu vodilju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Treći od petvVv 2021-02-15 09:39
Citat Tuljana:
Ovo je fantastično, vas petorica koji ovdje pišete, kao bijesni psi pokušavate ugristi gradonačelnicu,.... I na kraju dobro da je tako da se tu javljaju petorica koji ni sami ne razumiju o čemu je riječ, .... Ana je vaša a i naša gradonačelnica i korektno obavlja svoj posao i zna o čemu priča u svakom trenutku....
I prije devet dana si nas "petoricu" prozvao da nismo pismeni jer da pišemo o stvarima koje nemaju veze sa gradonačelnicom i ne razumijemo problematiku o kojoj je riječ. Napisao si

# Hranitelj — Tuljana 2021-02-06 08:09
Vas petorica koji ovdje pišete a niste pismeni jer stalno pišete o stvarima koje nemaju veze sa gradonačelnicom i ne razumijete problematiku o kojoj je riječ trebali bi se malo detaljnije informirati tko je proizveo nepravilnosti koje je pronašla revizija. U izvještaju revizije se navodi da sve nepravilnosti koje su pronađene da su nastale tada kada je bio gradonačelnik vaš idejni vođa a ne sadašnja gradonačelnica. Čak nepravilnosti postoje od vremena vašeg Balije, koii je na kraju bio mudriji od vlasti prije sadašnje gradonačelnice. Hipokrit je toliko neoismen da uopće ne razumije da se revizija provodi za vremenski period a ne za jedan dan kao što želi prikazati. Sve u svemu imamo mudru i korektnu osobu koju vole Lošinjani i s vremenom će objasniti vama petorici koji ovdje pljujete, kako da postanete bolji ljudi.

Moj odgovor na taj komentar si prešutio, ma ne zato što si postao bolji čovjek i shvatio da si pogriješio, nego zato što nisi imao što odgovoriti na grubu činjenicu koju sam dokazao komentarom pod naslovom # Revizija zna što je radila na Lošinju , priloženim slikama dokumenata i zaključkom Ne znam je li je gradonačelnica nepismena pa nije znala pročitati što tamo piše ili nije mudra i korektna osoba pa bezobrazno laže, ali sigurno ne može biti uzor Lošinjanima da postanu bolji ljudi.

Očito je da Ana Kučić od tebe nije napravila boljeg čovjeka, jer si nastavio poturati laž da korektno obavlja svoj posao i da zna o čemu priča u svakom trenutku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Prevaljivanje odgovornostiGost 2021-02-15 13:17
Citat vVv:
Očito je da Ana Kučić od tebe nije napravila boljeg čovjeka, jer si nastavio poturati laž da korektno obavlja svoj posao i da zna o čemu priča u svakom trenutku.
Zna ona o čemu priča u svakom trenutku, ali joj ne smeta da na sjednici GV izvali laž da revizije za 2019. godinu nije bilo. Tom laži je pokušala sve propuste iz ranijih godina nekorektno prevaliti na Kapelija iako je bila njegova zamjenica pa je suodgovorna s njim. A sve to je izvela da zataška propust što ćaćine dugove Gradu nije dala na ovrhu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # 2.02.1Otok 2021-02-14 14:43
Mi koji smo za ovu listu ne smijemo dozvoliti da nositelj liste i kandidat za gradonačelnika bude Mario Franković. On je premlad i neiskusan. Kandidat MORA biti Cavedoni. Cavedoni je stariji, iskusniji, i on je sin od Edia Cavedonia koji je bio bitan faktor u Lpšinjskoj politici.Cavedo ni zna kako se stvara i radi jer je privatnik i sigurno će pomoći mnogima, a Mario je uhkjeb koji niti nezna ko ga gura. Obavezno Cavedoni mora biti naš kandidat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
79 # Mandžurijski kandidathranitelj tuljana 2021-02-14 20:48
Koji puta u nekim sredinama postoje kandidati koji su teoretski izvrsni (nikad u praksi), ali onda kada vidimo tko podržava tog kandidata, pa ako uočimo da su to osobe koje apsolutno nikakve zajedničke vrijednosti ni interesa nemaju s ostatkom zajednice u kojoj žive (ali njoj često ne pripadaju, štoviše vrijednosno su joj suprotstavljeni ), te ako tog kandidata podržavaju i na primjer svakakvi sumnjivi poduzetnici i slične osobe, tada možemo zaključiti da s takvim kandidatom nešto ne štima i da ćemo si glasujući za njega učiniti medvjeđi uslugu. Stoga u takvim situacijama ljudi postupaju praktično pa radije glasaju za upitno sposobnu ili poštenu osobu, čiji plafon potencijala štete za zajednicu ipak poznaju (obično se radi o materijalnim stvarima, dok "dušu" i vrijednosti zajednice takva osoba u pravilu ne ugrožava. Lokalni izbori biti će vjerojatno u mnogim sredinama poprište takvih scenarija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
88 # PešeKan 2021-02-14 22:02
Slažem se s tobom Hranizelju, jer Franković je osoba bez iskustva, bet nekih životnih rezultata, uhljeb, i po gradu ga se može vidjeti sa poduzetnicima koji jedva čekaju takvu naivnu osobu.Kada dođu elite iz Zagreba tada sjedne s njima i sluša a jadan ne razumije ni kope ni špade, ali "elita" njemu tepa kako je on Lošinjan i kako će biti gradonačelnik. Zato pametno je da ta grupacija Otok kandidira Cavedonia ili nekog drugog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1129 # ...Licemjer 2021-02-14 22:30
Realno je najbolje glasati za Devčićevu listu. Oni su jedina realna opozicija trenutnoj močvari HDZa i njihovih suparazita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
923 # ...Tik Tok 2021-02-15 09:53
Citat Licemjer:
Realno je najbolje glasati za Devčićevu listu. Oni su jedina realna opozicija trenutnoj močvari HDZa i njihovih suparazita.
Jedina lista za koju znamo da su oporba i da sutra neće koalirati sa zločinačkom organizacijom.
Sve drugo su žetončići, trojanski konji ili probni baloni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # uzalud vam trud sviračisocrates 2021-02-15 11:43
Nemojte se zamarati sa kojekakvim listama HDZ-a, SDP-a, IDS-a, HNS-a i raznoraznim "nezavisnim listama", pobijedit će onaj koga podrži i financira ekipa iz Moskve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Ne mjenjaš konje dok vukuvVv 2021-02-15 12:24
Citat socrates:
Nemojte se zamarati sa kojekakvim listama HDZ-a, SDP-a, IDS-a, HNS-a i raznoraznim "nezavisnim listama", pobijedit će onaj koga podrži i financira ekipa iz Moskve.
Onda Ana nema šta da brine. Rusi su platili tiskanje dvije luksuzne slikovnice o obljetnicama turizma na Lošinju i Jadranke kao predizborni materijal za Anu i Antu na zadnjim izborima. Prošli su tjesno ali su prošli i sve vrijeme su im bili na usluzi. Zašto bi sada mjenjali zapregu kad ova sasvim dobro i poslušno vuče!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # živiotokgradonačelnik 2021-02-15 13:26
Dajte ljudi zbrojite se... Kolko god bio protiv HDZ-a na državnoj razini on ni bilo koja druga stranka nemaju veze sa lokalnom sredinom.... Mislim da tu više igra igru pojedinac. Kad pričamo o pojedincima nema tu puno priče. Franković - trpao RTL novinarku, tu i tamo bocnuo plavušicu al neznam ako mu Garinjo to zna (ups..), uhljebio ga u VIO, kum Lešić, hvalio se da mu i ženu namjestio, u biznisu sa Zubovićem i Mujagićem, te im za zahvalu izgradnje kuće nudi dobre poslove za Vodovod, vidjeli ljudi da mu i kooperanti elektrovode spavaju u apartmanima... Cavedoni - egotriper, priča se da u Taj Mahalu na Kalvariji ima i sebe na muralu, inače ljudi ga bolje znaju ko Sarićevog grobara, koji je samo i isključivo on mogao izvoditi nadgrobne spomenike, (dobro ajde zaradio je i kad je vodio parking u gradu, al samo 12 kn). Devčić - malo već istrošena priča... "pogodak" su mu vijećnici (Ive balun, mali Kačinari...), još kad se vidi da ga Arsen obilazi i educira moš mislit kako je pametan. (8 godina u vijeću i bio bi suzdržan na dnevni red :o ).. Nemojmo zaboravit da su navedene opcije pod pokroviteljstvo m saborskog zastupnika, nebi se čudio da izađe i neka nezavisna koalicija Franković/Devči ć/Kocijan/Mujag ić. Gradonačelnica s druge strane ima obitelj koja ima dugove. Ako je istina da su ih podmirili, pitanje zašto nisu prije... Baš me zanima dal su dugove platili Arsen i ekipa. U svakom slučaju mislim da je riječ o individuama, a tko ima bolju nek razguzi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Skup lokalnih šićarđijaCobra 2021-02-15 16:09
Citat gradonačelnik:
Dajte ljudi zbrojite se... Kolko god bio protiv HDZ-a na državnoj razini on ni bilo koja druga stranka nemaju veze sa lokalnom sredinom.
To već i vrapci cvrkuću, a javno je potvrdio i Anto Nedić kao predsjednik lokalnog HDZ-a. Kažu da je bio sasvim trijezan kad je to kazao za otoci.net. I bez njega svi znamo da na Lošinju ne koaliraju stranke sa svojim programima nego lokalne šićarđije, grebatori i politički prevrtljivci. Pogle samo sadašnju garnituru okupljenu oko par olinjalih HDZ-ovaca. Šta imaju HRAST, IDS, HSS i HNS programski i svjetonazorski zajedničko međusobno i s HDZ-om? Baš ništa, ali ovi što se na Lošinju kandidiraju pod tim "zastavama" imaju sebičnih interesa koje će lakše ostvariti kad se zajednički dokopaju vlasti.
A #pametniOTOK s Frankovićem na čelu je Kapelijev projekt da se on vrati na scenu kao neslužbeni gradonačelnik, tj. siva eminencija lokalne vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # ima nas više od petšesti čovjek 2021-02-15 13:58
Predlažem adminu da otvori temu Lokalni izbori 2021
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Tema izborigost 2021-02-15 16:48
Citat šesti čovjek:
Predlažem adminu da otvori temu Lokalni izbori 2021
Temu je već otvorila gradonačelnica. Niš drugo ne radi nego samo propagandu za izbore. Čak se odrekla povećanja plaće. Patuljci u GV bi uredno izglasali da nije povukla prijedlog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Totalno drugačiji od drugih 2.0Izbori Ante Portas 2021-02-15 22:18
Usred koronadepresije stiže nam još jedna bedara - lokalni izbori. Svi se sjećamo onih parlamentarnih, početkom lanjske (pre)kratke turističke sezone i sasvim očekivanog glasanja za "status quo" (poznato "loše" je bolje od nepoznatog "lošeg"). Ako znamo da na Lošinju oko 300 glasova nosi 1 vijećničko mjesto (a njih će po novom biti samo 13,tj. 2 manje no na prošlim izborima), slijedi nam možda i sudbinska borba za budućnost Lošinja (i okolnih otočića). Ono "sudbinska" nije tek medijsko pretjerivanje, već činjenica, jer nas čekaju dugi "post-covid" oporavak i neka sasvim druga vremena koja će tražiti vještine i znanja kojima većina aktualne lokalne vlasti i uprave nije dorasla. Zato nam trebaju oni mlađi od 40, koji su dovoljno stari da "imaju nešto iza sebe" i dovoljno mladi da riskiraju (i poraz, ako tako ispadne). Iako me mnogi uvjeravaju da su današnji mladi većinom komformisti i oportunisti, negdje "deep down" osjećam da se među njima skrivaju neki novi "totalno drugačiji od drugih" mladi ljudi koji imaju potencijala "učiniti razliku". Kako god, ja ću uvijek radije glasati za nova, mlada imena. Ako ništa drugo, da im dam šansu. Od "stare ekipe" bih eventualno zadržala Devčića i njegove, a svi ostali su obični statisti bez karaktera, mirisa i okusa. I nemaju pojma o upravljanju gradom, nažalost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
155 # PešejKan 2021-02-15 17:55
Izbori 2021 su skoro rješeni.Istican jem kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića,to je pun pogodak da pobijedi Ana.Propsagira se lista mladih školovanih ljudi Lošinjana.Pa i dosada su fakultetski obrazovani bili ljudi koji su bili u vlasti,ali sada treba vidjeti ti mladi perspektivni ljudi,što su svorili u životu i tko im je mentor.Mario Franković-o kojem piše živiotok-gradon ačelnik,je istina.Ako gospodin ima za mentoraljude s kojima ga vidimo po gradu,onda je to veliki vjetar u leđa Ani,jer budimo iskreni,gospodi n se u životu nije vruć vode napio.Gospodin Franković bi mogao biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću,i slušati mentore,ali bit će u manjini i samim tim što je upao u taj žrvanj koji ga sada vodi,njegova politička karijera je gotova.On mora znati da je Praunuk Andree Frankovića,unuk Osvalda Frankovića,sin Maria Frankovića,sve ugledni Lošinjani koji su ugled i imanje stvarali obrtom,a on je sada dobar dečko(stvarno je fin dečko)ali zalutao je u politiku ako je odabrao ove mentore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # Svi smo jednom bili mladiIzbori Ante Portas 2021-02-15 22:26
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Žabokrečinagost 2021-02-16 09:06
Citat Izbori Ante Portas:
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Jednako loš i neprimjeren je i stav da su nas samo stari i iskusni doveli do ove žabokrečine. Na vlasti je gradonačelnica kojoj se na fejsu dive zbog mladosti i ljepote, a u njezinom posrtanju i improvizacijama podržava je većina članova gradskog vijeća. Ni prosjek njihovih godina starosti nije visok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Živopisna mladostgost 2021-02-26 09:33
Citat gost:
Citat Izbori Ante Portas:
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Jednako loš i neprimjeren je i stav da su nas samo stari i iskusni doveli do ove žabokrečine. Na vlasti je gradonačelnica kojoj se na fejsu dive zbog mladosti i ljepote, a u njezinom posrtanju i improvizacijama podržava je većina članova gradskog vijeća. Ni prosjek njihovih godina starosti nije visok.
I Kapeli je bio mlad kad su mu Bosanci kupili vlast, ali baš on je otvorio vrata ruskom kapitalu i krenuo u rasprodaju gradske imovine. A njega je nasljedila Ana Kučić kojoj se dive zbog mladosti i ljepote, a portal Telegram ju je u rubrici POLITIKA & KRIMINAL opisao kao živopisnu HDZ-ovu gradonačelnicu.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Voćka poslije kišeDC 2021-02-26 09:53
Citat gost:
I Kapeli je bio mlad kad su mu Bosanci kupili vlast, ali baš on je otvorio vrata ruskom kapitalu i krenuo u rasprodaju gradske imovine. A njega je nasljedila Ana Kučić kojoj se dive zbog mladosti i ljepote, a portal Telegram ju je u rubrici POLITIKA & KRIMINAL opisao kao živopisnu HDZ-ovu gradonačelnicu.
telegram.hr/.../...
Gle malu voćku poslije kiše:
Puna je kapi pa ih njiše.
I bliješti suncem obasjana,
Čudesna raskoš njenih grana.

Al nek se sunce malko skrije,
Nestane sve te čarolije.
Ona je opet kao prvo,
Obično, jadno, malo drvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prva od tisućugost 2021-02-26 10:25
Citat DC:
Al nek se sunce malko skrije,
Nestane sve te čarolije.
Ona je opet kao prvo,
Obično, jadno, malo drvo.
Kad je na otok stigla korona
Vidjelo se što je ona
Ona je jedna sitna duša
Jer samo svoje želje sluša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Daleko ti kućaBosno moja 2021-02-26 10:23
Citat gost:
Citat gost:
Citat Izbori Ante Portas:
Osobno ne poznam Marija Frakovića i baš nikakve veze nemam s njim, no taj stav "mlad i neiskusan" kao nešto negativno me jako ljuti. Dosta mi je "starih i iskusnih" koji su nas svih, stare i mlade, doveli do ove žabokrečine.
Jednako loš i neprimjeren je i stav da su nas samo stari i iskusni doveli do ove žabokrečine. Na vlasti je gradonačelnica kojoj se na fejsu dive zbog mladosti i ljepote, a u njezinom posrtanju i improvizacijama podržava je većina članova gradskog vijeća. Ni prosjek njihovih godina starosti nije visok.
I Kapeli je bio mlad kad su mu Bosanci kupili vlast, ali baš on je otvorio vrata ruskom kapitalu i krenuo u rasprodaju gradske imovine. A njega je nasljedila Ana Kučić kojoj se dive zbog mladosti i ljepote, a portal Telegram ju je u rubrici POLITIKA & KRIMINAL opisao kao živopisnu HDZ-ovu gradonačelnicu.
telegram.hr/.../...
Ti Bosanci su baš svemogući. Šteta da ih nema više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Tko su Anini mentori?Duster 2021-02-16 09:28
Citat Kan:
Izbori 2021 su skoro rješeni. Isticanjem kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića, to je pun pogodak da pobijedi Ana. Propsagira se lista mladih školovanih ljudi Lošinjana. Pa i dosada su fakultetski obrazovani bili ljudi koji su bili u vlasti, ali sada treba vidjeti ti mladi perspektivni ljudi, što su svorili u životu i tko im je mentor.
A što su stvorili mladi školovani Lošinjani koji su do sada bili u vlasti? I tko su sve to vrijeme bili Kapelijevi i Kučićkini mentori da bi sada mentori Maria Frankovića bili vjetar u leđa Ani Kučić i osigurali joj pobjedu na izborima? I na kraju, tko su mentori Ane Kučić da o njezinoj podobnosti za gradonačelnicu sudimo prema njezinim mentorima i suflerima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # poštenstari 2021-02-15 22:33
Ja bi da se kandidira Gospodin TOBIJA, mislim da bi sada imao šansu ?
Ionako nema viša para u kasi i u dogledno vrijeme neće biti bez obzira na prodaju, "Rusima" Filipovićima ili Habijancu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Eu pareTrubilo 2021-02-16 00:45
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # Operativahranitelj tuljana 2021-02-16 08:09
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Gradonačelnik da piše projekte?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # EU fondovigost 2021-02-16 08:54
Citat hranitelj tuljana:
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
Gradonačelnik da piše projekte?
Ne, gradonačelnik ne treba pisati projekte, ali treba znati kako se pišu. Kad zna kako se pišu kvalitetni projekti koji donose novce iz EU fondova zna i koga će zaposliti za te poslove. Kriterij za zapošljavanje ne smije biti lojalnost kandidata, a ni ulizivanje i divljenje liku i djelu gradonačelnika nego stručnost. A stručnost može procijeniti samo onaj tko zna kako se pišu projekti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Prvi od 1000 ... baš u svemuDuster 2021-02-16 10:34
Hranitelj tuljana je ponekad koristan jer tjerajući lisicu istjera vuka. Točno je da gradonačelnik ne treba pisati projekte, ali ne treba ni davati obećanja koja ne zna ili ne može ispuniti. Ne znam tko joj je sastavljao predizbornu brošuru LOŠINJ-Prvi od 1000 otoka, ali bojim se da ni ne zna ili da je zaboravila kako je obećala da će Grad Mali Lošinj osnovati Ured za EU fondove "koji će osigurati stručnu pomoć pomoć poduzetnicima i obrtnicima, te posebnu brigu posvetiti njihovu informiranju na koji način mogu osigurati rast svojih tvrtki i poljoprivrednih gospodarstava". Puno riječi, nikakvo djelo, a do kraja mandata samo oko tri mjeseca. Ako misli da su birači zaboravni neka ponovi ovo obećanje da je ponovno izaberu. Kad tako dobro obećava.


i.imgur.com/h2YloDr.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
421 # šiša ljudefrizer 2021-02-16 12:53
I ja sam za mlade, ali one s "mozgom". Nemojte se šalit da je mali Franković nevinašce i lumen Lošinja. Dečko petlja u vodovodu, a ima plaću 12 milja... Vodovod ima gubitke 50%, a on na istruiranoj kavi da ispadne "obiteljski čovjek"... Ako je dečko pametan, br jedan nebi se bavio politikom... On da piše natječaje i EU projekte a zajebe i one projekte u Vodovodu... Devčić je klasična oporba bez oporbe. Čovjek na svim dosadašnjim vijećima za sve odluke bude suzdržan... EJJJ SUZDRŽAN!!! Budi protiv, imaj muda, argumentiraj... On kaže ja sam suzdržan, ekvivalent ko da je ostao doma i gleda spužvu bob... Al zato kad su terase na tapetu onda mu vijećnici skaču... ma sprdnja. Istina da ima puno statista i fikusa, al mislim da je to rezultat kupnje glasova i ljudi... A moš mislit kako će Franković ili netko novi bit borbeniji... Radit će ono što im Capelli kaže. Ionako mu budući vijećnici tipa Jančić kopa polupodzemne kontejnere, Pervan će dobivat i dalje struju za radit, a Šepuke se ionako moraju odužit Gariju za onaj uspiješan projekt megamarine na velopinu što ga je Nagelirani vodio u gradu na plaći 4 godine... NE ne glasat ću za Frankovića jer uopće nije korumpiran... o još je i mlad (i ćelav)...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
328 # crveni tepih za uhljebe?ne hvala 2021-02-16 14:10
Neću glasati za Frankovića jer će biti gradonačelnik na daljinski. Zna se tko ga je, radi čega i na koji način zaposlio u Vodovodu. Vlastitim znanjem i zalaganjem nije ništa postigao u životu.
Nije ni Kučićka, niti za nju neću glasti.
Sve je to fejk, samo za slikanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # #MačakuvrećiCobra 2021-02-17 09:29
Citat ne hvala:
Neću glasati za Frankovića jer će biti gradonačelnik na daljinski. Zna se tko ga je, radi čega i na koji način zaposlio u Vodovodu. Vlastitim znanjem i zalaganjem nije ništa postigao u životu.
Nije ni Kučićka, niti za nju neću glasti.
Sve je to fejk, samo za slikanje.
Ni ja neću glasati za #pametniOTOK s Frankovićem na čelu. Pod naslovom # Skup lokalnih šićarđija sam napisao da je Franković Kapelijev projekt da se preko njega vrati na lokalnu političku scenu kao neslužbeni gradonačelnik. Ana Kučić mu to ne bi dopustila jer mu ne oprašta što ju je kao zamjenicu toliko omalovažavao potiskivanjem u pozadinu da je u javnosti percipirana kao fikus u kutu njegovog ureda. Zato joj je Kapeli sada uvalio konkurenciju isto kao prije 12 godina Sanjin Šolić njemu. Kandidiranjem Anine prezimenjakinje Snježane Kučić uhljebljene u Jadranci d.d. za gradonačelnicu Šolić je tada želio postići još bolju kontrolu nad gradskom vlasti. No kao što je Snježana Kučić kao Šolićev kandidat bila gotovo nepoznata u javnosti tako se ni Kapelijev kandidat ne može pohvaliti javnim djelovanjem ili političkim angažmanom.
Zato bi po mojem mišljenju davanje glasova za njega i njegovu listu zbog toga što je bez javnog djelovanja i političkog angažmana bilo kupovanje mačka u vreći i prihvaćanje Kapelija za sivu eminenciju gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Tragovi o javnom djelovanjuRambo 2021-02-17 10:37
Citat Cobra:
Zato bi po mojem mišljenju davanje glasova za njega i njegovu listu zbog toga što je bez javnog djelovanja i političkog angažmana bilo kupovanje mačka u vreći i prihvaćanje Kapelija za sivu eminenciju gradske vlasti.
Ako je suditi prema tragovima na internetu kandidat koji obećava #živiOTOK je pristaša životnog načela u se, na se i poda se. Evo tragova njegovog javnog djelovanja:
- Jutarnji list: Iva i Mario Franković vlasnici su apartmana u Malom Lošinju. Riječ je o objektu s tri apartmana, pod nazivom Oasi, Aloe i Senso, koji je udaljen manje od pet minuta pješice od uvale Valdarke te deset minuta od centra Malog Lošinja. Oasi je studio apartman s 4 zvjezdice …
jutarnji.hr/.../...

- hr.linkedin.com : Mario Frankovic - Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. Development and Investment Manager
‎Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o.

- Službene novine PGŽ: Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i imenovanju Stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja
13. Mario Franković, tehnički direktor komunalnog društva Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. – član
www.sn.pgz.hr/.../

- Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj: Kontakt osoba za više informacija: Mario Franković, mag.ing.aedif., voditelj projekta pripreme cjelovite dokumentacije za investicijske projekte iz sektora vodoopskrbe i odvodnje na području otoka Cresa i Lošinja za financiranje i implementaciju kroz EU-fondove ….
www.viocl.hr/.../

- Stranica GML: Naveden kao 12. Od dvanaest članova Stožera civilne zaštite GML.
mali-losinj.hr/.../...

- Spomenut 2017. u članku na Otoci.net o novcu za radove na Iloviku
otoci.net/.../...

- Tanja Tomić u vezi s 18-godišnjakom iz Malog Lošinja 16.8.2006.
BIVŠA RTL-ova sportska novinarka Tanja Tomić nakon neslavnog incidenta koji ju je početkom lipnja koštao jednodnevnog zadržavanja u pritvoru, te prekida polugodišnjeg tajno sklopljenog braka, pronašla je novog dečka, 18-godišnjeg Marija Frankovića iz Malog Lošinja, piše časopis Story.
Franković, 18-godišnji konobar iz lošinjskog kafića "Priko", ove bi godine trebao upisati studij na građevinskom fakultetu u Zagrebu.
14 godina starija Tanja nedavno je pak ostala bez angažmana na RTL-u koji joj po isteku nije želio produljiti ugovor, pravdajući taj potez navodnom reorganizacijom sportske redakcije.
Tanja Tomić prije dva i pol mjeseca je sudjelovala u fizičkom obračunu sa svojim sedam godina mlađim suprugom Mislavom Margetićem s kojim se potajno vjenčala u prosincu prošle godine. Nakon nešto više od pola godine, brak je nedavno i službeno okončan razvodom, piše list.
Tanja iz ranije veze s bivšim igračem ragbija Alanom Bajlom ima petogodišnjeg sina Brunu, dok u vezi s Margetićem, koja je nakon svega nekoliko mjeseci okrunjena kratkotrajnim brakom, nije imala djece.
www.index.hr/.../324642.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # U se, na se, poda segost 2021-02-24 17:13
E neš ti javnog djelovanja :lol: Kandidat za gradonačelnika se istaknuo samo onim "u se, na se i poda se".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Jamstva demokracijeLero 2021-02-16 12:53
Citat Trubilo:
A ja bih da se konačno kandidira netko tko zna kako se pišu kvalitetni projekti i povlače novci iz EU fondova. Zadnjih 15 godina samo su prodavali i time pokrivali gubitke.
A ja bih radije da se za gradonačelnika kandidira netko to će umjesto davanja praznih obećanja javno zajamčiti da se s gradskim vijećnicima neće ophoditi kao svojim pijunima, a za vijećnike osobe koje bi javno zajamčile da takvo postupanje neće dopustiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # Šminka ili promjene?Tuljani 2021-02-16 15:42
A ja bih da ljudi shvate da je Grad Mali Lošinj bankrotirao i da se nezakonitosti i pogodovanja kažnjavaju, umjesto nagrađuju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # "Promjena"gost 2021-02-17 10:50
Predlažem da se od Frankovića lista nazove Nezavisna lista Garri Capelli
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Giachino RossiniLošinjski brijač 2021-02-17 17:52
Ovo je veliko osvježenje za Grad,dolaskom kandidata za gradonačelnika Maria Frankovića.Ment ori iz Zagreba su mu obećali da će biti gradonačelnik,a li mentor nije znao da će dobiti Šimecki u dupe i Plenkovića,i sada su tu mali problemi.Morat će slušati Olega Butkovića i neće smijeti javno nastupati i podupirati listu Merija Frankovića,tako da je Mrio Framković popušio odmah na startu.U trkama Formule 1,prebacili bi ga na zadnje mjesto i to se i njemu sada događa.Točno je što gore neki navode,mali direktor firme koja je u gubitku 50% i petlja a nema pojma o poslu jer nikada nije radio ništa.najbolje bi mu bila otvori brijačnicu i da se brijačnica zove Tagliacapelli.A i to bi trebao znati jer bi brzo propao kao što je propao tata Mario kada su stari Osvaldo a prije njega legenda Lošinja Andrea vodili brijačnicu.Mari o bi se trebao povući dok mu je vrijeme i da se ne sramoti sa mentorima koji ga žele preveslati kao u priči :"Il gatto e la volpe"Riječi pjesmeRiječi pjesame:
Quanta fretta! Ma dove corri? Dove vai?
Se ci ascolti per un momento, capirai
Lui è il gatto ed io la volpe, stiamo in società
Di noi ti puoi fidare
.Očito je pod dojmom te priče,gdje mu lisica sugerira kako se mora ponašati,
"Noi scopriamo talenti e non sbagliamo mai
Noi sapremo sfruttare le tue qualità
Dacci solo quattro monete e ti iscriviamo al concorso
Per la celebrità".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # RaskrižjeZa Veli 2021-02-17 18:29
Vidim na Youtube,video potnezavisnog kandidate za gradonačelnika Maria Frankovića.Kao prvo za takve spotove čovjek treba imati osobu koja se brine o stilu.Trebao je staviti malo veću jaknu.Priča i čita ono šta piše na panou pored kamere i to su mu napisali mentori.Ofucane fraze jer to isto žele i ostali kandididati,Ana Kučić,Silvija Kocijan i Dubravko Devčić.Svi žele ono što su napisali Mariu Frankoviću da mora kazati.Ima iskustva u radu Vodovoda(50% gubitka)i ofucana tema"moja obitelj"kao da mi nemamo naše obitelji,odnosn o da nismo uz našu obitelj.Bit će odličan gradonačelnik Valdarka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Poslije glasanja nema kajanjagost 2021-02-18 09:23
Citat Za Veli:
Priča i čita ono šta piše na panou pored kamere i to su mu napisali mentori. Ofucane fraze jer to isto žele i ostali kandididati
Treba razlikovati ono što kandidati pričaju da žele dok nas vabe da ih izaberemo od onoga što zaista žele. A to što zaista žele saznajemo tek kad ih izaberemo. Ali onda je kasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
219 # PodsjetnikTuljani 2021-02-17 19:55
Frankovića se povezuje s minusima u VIO? Podsjetnik; nakovrčena je članica uprave. Ali standardno se već navikavamo da se odgovornost s vrha prebacuje na niže razine...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Koga ćete birati na narednim izborimagost 2021-02-17 21:04
Vi o Frankoviću koji je trenutno "na vrbi svirala", a ne obazirete se na pitanje "jesu li birači za svoje zastupnike birali osobe za koje su znali da će se tako spremno staviti u službu Ane Kučić" navedeno u članku. Osim Devčiću ni jednom drugom vijećniku pa ni predsjedniku GV nije zasmetalo što je na dnevnom redu sjednice Izviješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, što im je na sjednici predočen materijal s istim naslovom, a gradonačelnica bezobrazno tvrdi da revizije za 2019. godinu nije bilo. Jedina reakcija na gradonačelničin bezobrazluk bila je ulizivačka izjava Andrina Maljevca (IDS) da on gradonačelnici vjeruje i da će joj i dalje vjerovati iako na materijalima jasno piše da je to izviješće za 2019.godinu. Hoćete li i na narednim izborima izabrati zastupnike koji će gradonačelnicim a vjerovati i kad očigledno lažu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Vjeruj vlastitim očimavVv 2021-02-18 08:41
Kako prepoznaš da političar laže? Miče usnama. A gradonačelnica je skinula masku da vidimo kako miče usnama dok govori "S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvalo izvješće o reviziji, istaknula bih to da je mišljenje u nalazu uvjetno i da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine."
A kako prepoznati lošinjske političare tipa rektalni alpinist? Po tome što više vjeruju riječima gradonačelnice nego vlastitim očima koje su vidjele dokument s naslovom IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. A možete ga vidjeti i vi na ovom linku:
revizija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ....glasač 2021-02-18 10:34
Zar netko ovima na vlasti, pod "ovima" podrazumijevam i globalno i lokalno, nakon svih otkrivenih afera, očiglednih muljanja i laži, itko bilo što više vjeruje? Ja im ne vjerujem ni jednu jedinu riječ. Ni njima, ni njihovim trabantima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # FabioCapello 2021-02-18 10:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trener svih treneraĆiro 2021-02-18 16:06
Fabio Capello je li to iz filma "Svi predsjednikovi ljudi"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # .......WoW 2021-02-18 16:50
Citat Ćiro:
Fabio Capello je li to iz filma "Svi predsjednikovi ljudi"?
to je nezavisna lista ljudi koju pokreće mladenački entuzijazam i želja za promjenom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
716 # lipo, lipo....mandrač 2021-02-18 11:50
Eh kako su neki navalili na Frankovića. Baš zanimljivo. Zašto? Te je igrač HDZ-a, te igrač Capelija itd. A Ana Kučić? Čiji je ona igrač? Ničiji? Svoj? Zanimljivo, zanimljivo.... Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je.... A ekipa oko prodavača zraka je očigledno nervozna....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ......gost 2021-02-18 17:53
Citat mandrač:
Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
O tom malom Frankovicu ne znam ništa. Vjerojatno nikad nije učinio nešto pozitivno bez da je za to bio plaćen, pa je nepoznat širem krugu birača. A vezano za Capellija i gdje je on sada vi domaći ste zaboravili da bi on danas tavorio skupa s Živkovićem u HNS-u da ga za predsjednika ogranka HDZ-a nisu postavili furešti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Povratak plastičnog anđelaDuster 2021-02-21 08:41
Citat gost:
Citat mandrač:
Da taj mali Franković ništa ne vrijedi, nitko se nebi niti osvrnuo, ali izgleda da nije tako.... Zato puno komentara u vezi njega. A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
O tom malom Frankovicu ne znam ništa. Vjerojatno nikad nije učinio nešto pozitivno bez da je za to bio plaćen, pa je nepoznat širem krugu birača. A vezano za Capellija i gdje je on sada vi domaći ste zaboravili da bi on danas tavorio skupa s Živkovićem u HNS-u da ga za predsjednika ogranka HDZ-a nisu postavili furešti.
A da bi na čelo HDZ-a postavili domaćeg Capellija morali su prvo maknuti domaćeg Volarića koji je imao snažnu potporu lokalnih galamdžija. A sada se preko zeta i kćerke koju je Ana kooptirala u gradski odbor ponovno vraća na pozornicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Vanserijska ulizicagost 2021-02-18 13:13
Citat mandrač:
A mi smo domaći naučili da naše otočane pljuju gdje stignu. tako su i Capelija pljuvali, pa eto gdje je....
Capeli nije tamo gdje je zato što je otočan ili zato jer je sposoban nego zato što je vanserijska ulizica.
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Vjesnik proljećaZujo 2021-02-18 13:28
Prvo se uvukao u šupak Pašaliću pa dobio posao konzulatu u Trstu, a onda se uvukao Sanaderu. Novi list je davno objavio članak KOLEKCIJA BISERA: TAKO SU ZBORILI O IVI SANADERU u kojem je navedena i Garijeva vazelinsko uvlakačka izjava Došao nam je u posjet najdraži čovjek, najbolji vjesnik proljeća.
Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, prigodom posjeta dr. Ive Sanadera, ožujak 2006.
Tako mu se uvukao da mu je Sanader dao mjesto na listi za Sabor ispred Kolinde.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1115 # PotepenciVratite mi otok 2021-02-18 17:38
Gledam video gospodina Maria Frankovića i ne mogu da vjerujem. "Vratimo Lošinj Lošinjanima". Gospodine Frankoviću tko vam je ukrao otok? Vi diskriminirate sve one koji su došli na otok Lošinj, jer pod tim pretpostavljate da su nam oni ukrali otok svojim dolaskom. Ili su nam možda Rusi ukrali otok. Zar su ljudi koji su došli na ovaj otok kao dobronamjerni stanovnici ovoga otoka, da su oni ukrali otok kao recimo migranti, a vi koji ste malo dulje na ovom otoku, vama su ukrali otok i sada kada vi budete gradonačelnik, vi ćete vratiti Lošinj Lošinjanima. To je strašna diskriminacija svih stanovnika ovoga otoka, jer sada ja ne znam dali me smatrate Lošinjanom kojemu je ukraden otok ili sam ja jedan od onih koji vam moraju vratiti otok. Na ovakav način vi bi vladali otokom i svi oni koji nisu vama i vašim mentorima po volji vi bi njima uzeli otok i vratili vašim poslušnicima. Ovo već postaje diskriminacija prema ljudima koji žive na ovom otoku a posebno prema onima koji su došli od nekud i njihovim dolaskom, oni su vam ukrali otok. Znači svi vi koji radite i živite na ovom otoku ako gospodin postane gradonačelnik, onoga koga on etiketira da je protivnik otoka on će ga, koliko bude u njegovoj moći eliminirati, politički ili ljudski. Najgore od svega je to što je to izrečeno u ovom spotu i to iskreno, ne u rukavicama. Direktno da otok treba vratiti Lošinjanima. Znači od danas svi smo podijeljeni na Lošinjane i oni koji nisu, jer ako treba vratiti Lošinj Lošinjanima, sada Lošinj imaju oni koji nisu Lošinjani. Strašno opasno i nedopustivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Prsten od zlataTuljani 2021-02-18 18:40
Zna se iza koje made in bosnia udruge se godinama vodi Lošinj, ne pravi se lud
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
416 # ......LB 2021-02-18 19:17
Citat Tuljani:
Zna se iza koje made in bosnia udruge se godinama vodi Lošinj, ne pravi se lud
Imaš li neki dokaz za to? Na primjer, posao na cesti Osor-Nerezine čiju gradnju sufinancira Grad Mali Lošinj firmi Lošinj beton sigurno nije dala udruga made in bosnia, nego netko drugi. Ni vrući krumpir zvan Loger d.o.o. Gradu nije utrapila ta udruga nego vlasnik koji je domaći čovik. Trebaš li još koji primjer da udruga made in bosnia s vođenjem Lošinja nema ništa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
97 # Prsten od zlataTuljani 2021-02-18 21:23
Dokaz za to? A dogradonačelnik možda kao član udruge? Ali ispravi me ako griješim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Nema vraćanja!LB 2021-02-19 09:24
Citat Tuljani:
Dokaz za to? A dogradonačelnik možda kao član udruge? Ali ispravi me ako griješim
Dogradonačelnik vodi Lošinj isto kao što ga je vodila Ana Kučić dok je bila dogradonačelnic a. Kapeli joj je povjeravao samo kojekakva prigodna nazočenja kad se njemu nije dalo, a to ona sad radi Nediću. Ne smije ni da mrdne bez da mu odobri. Ispravi me ako griješim. Ali nisi mi odgovorio za ulogu Prstena od zlata u poslu za Lošinj beton i za kupovinu Logera. Tko zna zašto? Možda zato što su dokaz da Lošinj ipak pripada Lošinjanima i da im se nema šta vratiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # EmocijeTuljani 2021-02-19 15:22
Možda se odgovor na to pitanje vrti oko neprežaljenih ljubavi? :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Nepreželjena ljubavLB 2021-02-19 15:28
Citat Tuljani:
Možda se odgovor na to pitanje vrti oko neprežaljenih ljubavi? :D
Vjerojatno, ali neprežaljene ljubavi isključuju ulogu Prstena od zlata i ne objašnjavaju kupovinu Logera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # DružbaSlužba 2021-02-19 14:20
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti. Šta se tiče Lošinj-betona i Elektrovode koja kopa na dionici Osor-Nerezine možda bolje da se informiraš i provjeriš jer su navedene firme uvjetovane od strane Vodovoda (možda slučajnost što je Kruljac radio u Elektrovodi prije Vodovoda)... u svakom slučaju, znam sigurno da je Franković svoj frizeraj prodao Kašmirima za sljadoljed... Moš mislit kolko će izdržat dok ne krene opet tim stopama... Lošinj lošinjanima (haha)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # .....gost 2021-02-19 15:56
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Malomišćanska poslaFF 2021-02-20 10:41
Citat gost:
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Dinastijagost 2021-02-20 13:19
Citat FF:
Citat gost:
Citat Služba:
Kolko ja znam bili su unutarstranački izbori u HDZ-u, za koje su prstenaši, jančići, džepine i ostali grčevito vukli na stranu Ružice. Mislim da se ne može reć da su još uvijek "made in bosnia" na vlasti.
To se zbilja ne može reći. HDZ je preuzeo Volarić sa svojim zetom i kćerkom, a na vlasti je Puntarka koju podržava većina GV.
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
I Volarićev sin bi se trebao kandidirati za gradonačelnika. Tako mlad a već se dokazao kao prodavač zraka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Škola prodaje čistog zrakaAir Rio 2021-02-20 15:24
Citat gost:
I Volarićev sin bi se trebao kandidirati za gradonačelnika. Tako mlad a već se dokazao kao prodavač zraka.
A imao je od koga da uči. Gradnju novog Doma zdravlja, na još nepoznatoj lokaciji, najavila je gradonačelnica Ana Kučić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja, održanoj tri dana uoči Dana Grada. Ovo je najavila tijekom obraćanja uzvanicima, koje se sastojalo od dva dijela - prvog uz videozapis sastavljen pretežno od zračnih snimaka objekata na otocima, na kojima su nedavno izvedeni radovi ili se to planira u skorije vrijem te drugog u kojem je izravno stala pred goste.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Veći Lošinjan od Lošinjanagost 2021-03-05 10:24
Citat FF:
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
U borbi za vlast sve je dopušteno kao u fingiranim borbama kečera. Franković se biračima želi prikazati kao veći Lošinjan od pobrojanih Lošinjana u vlasti. Ali predizborne parole im neće smetati da nakon izbora skupe glave zajedno i drmaju gradskom blagajnom, zapošljavaju svoje uhljebe i rasprodaju ako što ostane nakon Kučićke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ridikuli i mediokriteti na okup!Tariguz 2021-03-05 12:17
Citat gost:
Citat FF:
U situaciji kad je vlast na Lošinju u rukama domaćih Kučića, Volarića, Magazina, Satalića, Maljevca, Živkovića i inih pojavljuje se kandidat iz krugova domaćih koji poziva "Vratimo Lošinj Lošinjanima" :P
U borbi za vlast sve je dopušteno kao u fingiranim borbama kečera. Franković se biračima želi prikazati kao veći Lošinjan od pobrojanih Lošinjana u vlasti. Ali predizborne parole im neće smetati da nakon izbora skupe glave zajedno i drmaju gradskom blagajnom, zapošljavaju svoje uhljebe i rasprodaju ako što ostane nakon Kučićke.
Kako se i nagađalo po naslovu na otoci.net sklopio je pakt sa SDP-om. Znači imamo kandidata HDZ-a koji će sklopiti pakt sa svojim stalnim ortacima i nezavisnog kandidata koji šuruje sa SDP-om. A baš danas čitam članak HDZ I SDP SU SVE TRULIJI I SLABIJI: Prepuni su ridikula i mediokriteta i sve više podsjećaju na komunističku partiju s kraja 80-ih
Čitajte i vi na linku net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # u čemu je razlika?008 2021-03-05 12:32
Prije smo imali SDPovca Nekića koji je podržavao HDZovu gradonačelnicu, a sada ćemo imati Kapelijevog pijuna kojega će podržati SDP, a u čijem interesu?
Reklo bi se da će HDZ imati 2 kandidata, koji god pobijedi, pobijediti će HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lošinjski politički kažingost 2021-03-05 13:37
Citat 008:
Prije smo imali SDPovca Nekića koji je podržavao HDZovu gradonačelnicu,
Nekić je podržavao HDZ-ovu gradonačelnicu i prije nego što je postao SDP-ovac. Nekić je SDP-ovac tek od 5. lipnja prošle godine kad je oživljena "uginula" gradska organizacija SDP-a. Tajanstveno je kako se uopće našao na listi SDP-a na zadnjim izborima, kad SDP tada nije imao ni vodstvo ni članstvo. A Nekić koji nikad nije bio član SDP izabran je za vijećnika SDP-a koji nije imao gradsku organizaciju :lol: Da lošinjski politički kažin bude kompletan HDZ-ovska gradonačelnica je uvijek mogla računati na njegov glas kao i na glas vijećnika "oporbenog" PGS-a Domca i "nezavisnog" Barićevića.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1027 # Tko je ukrao Lošinj?gost 2021-02-18 19:36
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinisti čki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # ...Licemjer 2021-02-18 22:16
Citat gost:
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinistički.
Zašto bi Lošinjem vladao "investitor kakvog se samo može poželjeti", Mirko Habijanec i slični? Oni nisu Lošinjani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Sluge kapitala ili to žele postatixXx 2021-03-03 10:42
Citat Licemjer:
Citat gost:
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinistički.
Zašto bi Lošinjem vladao "investitor kakvog se samo može poželjeti", Mirko Habijanec i slični? Oni nisu Lošinjani.
"Vratimo Lošinj Lošanjanima" zvuči prije svega glupo, a namijenjeno je glupljim biračima. Jer Gradom stvarno vlada kapital, pa bio on domaći ili strani. U globaliziranom svijetu kapital nema nacionalnu, državnu, regionalnu ni lokalnu pripadnost. A državne i lokalne vlasti su unatoč frazama kakve nam serviraju kako "daju sebe" za boljitak građana (Ana Kučić) ili o volji za pokrenuti "ovaj uspavani grad“ (Mario Franković) samo sluge kapitala ili to žele postati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # Lice&naličjehranitelj tuljana 2021-03-03 12:57
Citat xXx:
U globaliziranom svijetu kapital nema nacionalnu, državnu, regionalnu ni lokalnu pripadnost.

Nema ni globalni komunizam, što dakako nije čudno budući da su današnji kapitalizam, kao i komunizam, dvije Naomi suprotstavljene strane, a u stvarnosti dvije strane istog novčića smišljenih od male skupine ljudi kako bi dva vlast bila u rukama te male skupine. Nije ni čudo da se toliko isprepliću, te s vremenom kad lažna dualnost postaje sve manje važna, teško je zaključiti gdje prestaje jedno a počinje drugo. Politike koje doživljavamo ljevičarskima danas financiraju najjače korporacije i internacionalni bankari, dok im se "ljevičari" zahvaljuju politikama koje u konačnici dovode do kraha svih struktura koje se protive diktaturi krupnog kapitala, podržavanjem politika koje smanjuju radnička prava, mogućnost organizacije u sindikate i agresivnim zastupanjem svih politika koje dovode do nestanka srednje klase, preplavljivanja tržišta radne snage i smanjenja plaća, povećanja cijena nekretnina, zbog čega ne samo da oboje u obitelji moraju raditi, nego rade i po dva posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Trkeljanje o komunizmuxXx 2021-03-03 14:09
Citat hranitelj tuljana:
Citat xXx:
U globaliziranom svijetu kapital nema nacionalnu, državnu, regionalnu ni lokalnu pripadnost.
Nema ni globalni komunizam,
Kompliciraš temu globalizacije da odmamiš pozornost od kritike lokalne vlasti i onih koji je žele preuzeti. Pred nama su dva mjeseca uvjeravanja da barem za sada trebamo izabrati baš onu što "daje sebe", baš onoga što hoće pokrenuti "ovaj uspavani grad“ ili pak onoga koji ništa nije najavio ni obećao. A bi će ih još. Kako kandidata tako i obećanja. A ti trkeljaš o globalnom komunizmu ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Bespravni graditelji ne spavajuGulanfer 2021-03-03 16:57
A ovaj što bi pokrenuo uspavani grad kao da ne zna da ako spavaju svi od gradonačelnice, vijećnika, članova odbora, uprave, inspekcija i komunalnih redara pa sve do građana, ne spavaju bespravni graditelji. A kao tehnički direktor komunalnog poduzeća morao bi znati da na "uspavanom" Lošinju bespravni graditelji vrlo živahno preuređuju Kurile, Slatinu, Puntu Križa itd. i da se nesmetano probijaju nelegalni putovi do posjeda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sjaši Kurta da uzjaše Murtapesimist 2021-03-02 12:35
Citat gost:
Kučićkin slogan "Lošinj prvi od 1000 otoka" je bio naprosto glup. A Frankovićev "Vratimo Lošinj Lošinjanima" zvuči zastrašujuće, ksenofobno i lokal-šovinistički.
Glasajmo za novu listu da si uvalimo politiku istu :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # 13. kandidat?gost 2021-03-03 10:06
Na slici je 12 odraslih osoba i smotuljak u naručju žene pored nositelja liste. Za listu treba 13 kandidata, a demokracija još nije toliko degenerirana da se za vlast može kandidirati i dijete u naručju. Pitanje glasi tko će biti 13. kandidat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # Ljubo Pitljivihranitelj tuljana 2021-03-03 12:41
Citat gost:
Na slici je 12 odraslih osoba i smotuljak u naručju žene pored nositelja liste. Za listu treba 13 kandidata, a demokracija još nije toliko degenerirana da se za vlast može kandidirati i dijete u naručju. Pitanje glasi tko će biti 13. kandidat.

To vas zanima jer ste htjeli glasati za ovu listu, ili?! Ako ne mislite glasati za ovu ekipu, kakvo veze ima tko je trinaesto...ime ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tuljanova glupa pitanjagost 2021-03-03 18:23
Citat hranitelj tuljana:
To vas zanima jer ste htjeli glasati za ovu listu, ili?! Ako ne mislite glasati za ovu ekipu, kakvo veze ima tko je trinaesto...ime?
A šta se tebe tiče zašto me to zanima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
319 # Kreativno do daskegost 2021-02-19 10:32
Citat Vratite mi otok:
Gledam video gospodina Maria Frankovića i ne mogu da vjerujem. "Vratimo Lošinj Lošinjanima".
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
910 # patuljci pojma nemajuBiancaneve 2021-02-19 11:23
Citat gost:
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.
Kakve veze ima Bianca sa Mariom i predizbornom kampanjom u Lošinju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Izborna kozmetikagost 2021-02-19 13:58
Citat Biancaneve:
Citat gost:
To se zove kreativnost. Birači će pohrliti na birališta da im Franković vrati njihov Lošinj.
Kakve veze ima Bianca sa Mariom i predizbornom kampanjom u Lošinju ?
Ima tvrtku za poslovni i medijski konzalting. Savjetuje političare kako da komuniciraju i postignu što bolji izborni rezultat. Smišlja im vruće izborne parole, piše programe i priopćenja za javnost, ispravlja pogreške u nastupu i t.d. Ona je neka vrsta kozmetičarke za vanabi političare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
413 # ...gost 2021-02-19 14:24
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # .....asd 2021-02-19 15:15
Citat gost:
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Franković i Antičević. Garijevi uhljebi u gradskom poduzeću obećavaju da će da vrate Lošinj Lošinjanima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # izboriLošinjan 2021-02-20 19:21
U tijeku je već više puta viđena igra razvodnjavanja glasova sa tobože novim igračima a nakon toga kupovina ostataka.Franko vića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.Kako su ga postavili tako ga lako mogu i maknuti.On može samo biti marioneta dosadašnje vlasti.Čovjek nema pojma o politici ili o vođenju grada pa su ga gurnuli da pokupi one neodlučne glasače koje mogu nasamariti o nekom novom smjeru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Lošinjske izborne igrecobra 2021-02-20 21:22
Citat Lošinjan:
Frankovića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.
Kapeli je u Vodovod postavio i Antičevića. A za koji tim Antičević igra znamo po tome što ga je dao imenovati i za predsjednika Upravnog vjeća Odgojnog doma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # IgreBez granica 2021-02-21 09:40
Citat cobra:
Citat Lošinjan:
Frankovića je u Vodovod postavio Kapeli pa što mislite za koji tim on igra.
Kapeli je u Vodovod postavio i Antičevića. A za koji tim Antičević igra znamo po tome što ga je dao imenovati i za predsjednika Upravnog vjeća Odgojnog doma.
S tim izborom se baš proslavio.
A i ta ustanova se proslavila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sretni i Gari i CappelliCT 2021-02-21 11:15
Citat gost:
Pa Franković i Antičević se hvale da im je upravo ta Bjanka složila anketu i vodi kampanju... Navodno ju Gari namjestio, obzirom je vodila i njegove kampanje
Bianca i Gari imaju mnogo toga zajedničkog. Matković se nikada javno nije odrekla Ive Sanadera kao ni Gari koji je ga je čak hvalio na svečanosti u povodu Dana Grada. A radila je i kampanju za Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju za koji je natječaj 2019. raspisala Hrvatska turistička zajednica. Kojoj je Gari kao ministar turizma bio predsjednik. A ovo je njihova zajednička fotka s rođendanskog derneka kad se okupila Garijeva lista karijerista za naredne izbore.Sretni i Gari i Cappelli: Pogledajte tko je sve bio na proslavi rođendana ministra turizma u Voloskom
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1325 # HraniteljTuljana 2021-02-18 20:03
Ja ne mogu doći sebi kada mislim da među nama na otoku živi i rade takve osobe kao dotični kandidat za gradonačelnika. To nema veze sa zdravim razumom, a pogotovo kada znamo tko stoji iza njegove kampanje. Gospodin radi u javnom poduzeću i to je nedopustivo da širi takvu mržnju među građanima ovoga otoka. Strašno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Zanimljivohranitelj tuljana 2021-02-19 11:10
Zanimljivo je da nam sa svih strana govore da ne bismo smjeli imati grupne preference a s druge strane čini se da je najuspješnija grupa ljudi u Hrvatskoj najuspješnija je upravo zbog izrazito izraženog tribalizma, kao i najuspješnija (i s obzirom na brojčanu neznatnost) nedostižno nadprosječno utjecajna skupina ljudi na planetu koja se također drži "svojih".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Licemjer 2021-02-19 13:01
Citat hranitelj tuljana:
Zanimljivo je da nam sa svih strana govore da ne bismo smjeli imati grupne preference a s druge strane čini se da je najuspješnija grupa ljudi u Hrvatskoj najuspješnija je upravo zbog izrazito izraženog tribalizma, kao i najuspješnija (i s obzirom na brojčanu neznatnost) nedostižno nadprosječno utjecajna skupina ljudi na planetu koja se također drži "svojih".
Uspješni su onoliko koliko paraziti mogu biti uspješni, a uspjeh parazita ovisi o tome koliko domaćin može izdržati.
Zato se to ne može nazvati uspjehom.
Uspjeh se postiže radom, pameću, i ostalim kvalitetama koje prosjčni HDZovac ne posjeduje.
Naravno, među tih nešto malo manje od 300 000 HDZovaca vjerojatno ima zaista uspješnih ljudi, ali to ne čini HDZov modus operandi uspjehom.
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tribalizam ili zločinačko udruživanjeUZP 2021-02-19 13:45
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Nemežehranitelj tuljana 2021-02-19 14:50
Citat UZP:
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Znači ako se utvrdi da relativno mala etnička skupina (na primjer 1-2% populacije) na neki način drži 40, 50 ili 70% najutjecajnijih pozicija u toj državi, ti bi to kažnjavao? Jesam li dobro shvatio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Licemjer 2021-02-19 15:01
HDZ je etnička skupina? Ako je tako, onda su etnička manjina i može ih se protjerati iz Hrvtske.
Ah kako bi to bilo lijepo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trol bi da trola ...UZP 2021-02-19 15:02
Citat hranitelj tuljana:
Citat UZP:
Citat Biancaneve:
Što se tribalizma tiče, on je uspješan do onda kada nije, odnosno kada naiđe na većinu koja ne priznaje tribalizam kao normativno društveno uređenje.
Ili kad ga dostignu zakonske sankcije za zločinačko udruživanje.
Znači ako se utvrdi da relativno mala etnička skupina (na primjer 1-2% populacije) na neki način drži 40, 50 ili 70% najutjecajnijih pozicija u toj državi, ti bi to kažnjavao? Jesam li dobro shvatio?
Shvatio si da bi ovo mogla biti prilika za trolanje. Ali ne sa mnom. Pozabavi se pojmom zločinačko udruživanje ako te baš zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
811 # HDZne zna 2021-02-19 18:10
Kučić Ana je imala svoju priliku. A kad je ušla u politiku imala je iskustva kao što ima i Franković. Amen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1013 # gost..... 2021-02-19 19:56
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika, a ovaj što želi biti gradonačelnik, nezna niti posao koji radi u vodovodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Zanat pekla, ali nije ga ispekladf 2021-02-19 20:43
Citat .....:
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika,
Pekla, pekla ... ali nije ga ispekla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # HDZne zna 2021-02-19 21:57
Citat .....:
... ali Ana je pekla zanat 10 gidkna kao zamjena gradonačelnika, a ovaj što želi biti gradonačelnik, nezna niti posao koji radi u vodovodu.
I onda pišu da Marieto diskriminira :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # # # #Tropa 2021-02-21 11:45
Citat ne zna:
Kučić Ana je imala svoju priliku. A kad je ušla u politiku imala je iskustva kao što ima i Franković. Amen
Franković u politiku ipak ulazi kao rukovoditelj u gradskom poduzeću. A Kučić Ana je do imenovanja u Poglavarstvo radila samo kao klozet frau i naplaćivala privez u očevoj marini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
510 # HraniteljTuljana 2021-02-20 08:15
Pričao bi o plovidbi a nije podigao sidro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # Opći potopčmarčić 2021-02-20 10:41
Citat Tuljana:
Pričao bi o plovidbi a nije podigao sidro.
Nažalost, tvoj je brodić na čelu sa Kučićkom usidren i potonuo :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # spašavaj se ko možeA&A 2021-02-21 11:27
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Dinastija 2gost 2021-02-21 13:56
Citat A&A:
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Butković treba pitati Anu zašto je Volarićevu kćer kooptirala u Gradski odbor kad kao njena kandidatkinja nije izabrana za potpredsjednicu GO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Pitanje moralagost 2021-02-22 13:05
Citat gost:
Citat A&A:
Sutra dolazi ministar Butković u Mali Lošinj da sredi situaciju u lokalnom HDZ-u glede predstojećih izbora, došla voda do grla. :-x
Butković treba pitati Anu zašto je Volarićevu kćer kooptirala u Gradski odbor kad kao njena kandidatkinja nije izabrana za potpredsjednicu GO.
Da ima moralni integritet i da je prava dama Ana bi kooptirala svoju protivnicu na izborima. Ovako je pokazala osvetoljubivost i kukavičluk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # uhljebušalujo 2021-02-21 12:59
Najveći uhljeb na otoku je upravo Ana Kučić. Nju su Capeli i bosanci postavili za zamjenicu gradonačelnika, nakon što je u obiteljskoj tvrtci brinula za čistoću toileta koji su koristili korisnici vezova tvrtke. Postavili su je bez ikakvih referenci. To i ne bi bio veliki problem da je nakon 12 godina uhljebništva u gradskoj upravi stekla iti jednu referencu osim - laganja. I zašto je Franković problem ako je loš kandidat? Pa neći biti jedini. Ili to baš i nije tako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # infolicemjer 2021-02-22 09:13
Haha neš ti al se Kučička uhljebila. Šta nema Franković plaću od 12 milja, kolko sam čuo na zadnjem vijeću gradonačelnica ima 8, a i prije korone je imala 11. Ako je i radila u obiteljskoj tvrtci, di je radio Franković? Barmen u Priku koji se sa 17g. guzio sa Tanjom Tomić? Šteta što nisu njega tada doveli za dogradonačelnik a (imao bi bolje reference)... A koje je ono reference imao Franković kad ga je Gari dofurao u Vodovod? Doktor znanosti ili? Nije problem u tome što je loš kandidat, nego cijela interesna priča koja stoji iza tog lošeg kandidata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # SDP-ova akvizicijaaco 2021-02-21 13:06
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Gužva na ljevicihranitelj tuljana 2021-02-21 14:35
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
SDP više nigdje (osim možda u nekim zanemarivim lokalnim anomalijama) neće biti problem ako se nastavi ovaj hrvatski status quo. Naime, ne mogu postojati dvije stranke lijevog centra a to područje trenutno savršeno pokriva jaki HDZ. Lijeve globalističke politike State Departmenta i EK ova stranka provodi dosljedno i tek uz mala kašnjenja čini sve što ljevica traži. Ekstremnije lijevo područje pokrivaju neke druge stranke i nitko zapravo nema razloga glasati za SDP.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Glup pokušaj trolanjaZC 2021-02-21 18:22
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Slabohranitelj tuljana 2021-02-21 19:03
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...n aime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ne trolaj kad znaš manje od meneZC 2021-02-21 20:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...naime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
Nije važno što ja smatram o sjevernokorejsk oj demokraciji, jer to nije tema. A o temi stranaka desnog centra važno je što smatra Europska pučka stranka (EPP). To je europska politička stranka osnovana 1976. godine okupljanjem nekolicine demokršćanskih stranaka. Naknadno su se članstvu pridružile neke konzervativne stranke i druge stranke desnoga centra. Među njima i HDZ kao punopravna članica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2021-02-21 23:50
Citat hranitelj tuljana:
Citat ZC:
Čisti kretenizam bilo bi stranku koja u članku 1. svoga Statuta sama za sebe kaže "HDZ je dio europskog desnog centra ..." nazvati strankom lijevog centra, kad to ne bi bio jeftin pokušaj skretanja pozornosti s rasprave o borbi za osvajanje položaja lokalnog šerifa.
hdz.hr/.../hdz_statut_2018.pdf
Vi vjerojatno smatrate i da je Sjeverna Koreja demokratska...naime pridjev "demokratska" ima u - nazivu.
HDZ u svom imenu ima Hrvatska (pridjev) i Demokratska, a kad tamo većina članova nije rođena u Hrvatskoj, a čiji se šef ponaša autoritarno (a ne demokratski) te na isti taj način vodi državu. Primjer koji si dao je glup koliko i ti sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Obnovljeni SDP - kandidat za ženidbugost 2021-02-21 19:18
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om. Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP u odnosu na rastureni i podijeljeni HDZ-e. Zato panika. Znaju da bi se veliki broj lošinjana moglo prikloniti SDP-u.
SDP na Lošinju je čudo od stranke. Zadnje lokalne izbore dočekao je bez vodstva i članstva, ali pod firmom SDP izišao ja Dejan Nekić (Cresanin!) koji uopće nije bio član stranke. Izabran je u Gradsko vijeće i uz Domca i Dakića postao član lojalne (da ne kažem ponizne) oporbe gradskoj vlasti sastavljenoj od koalicije oko HDZ-a i dvojca Maljevac-Živkov ić. Lani je jedva skucana izborna skupština pa je za predsjednika gradske organizacije izabran Nekić (Cresanin!), a za dopredsjednike Brkanlić, Uremović i Jović. No unatoč pomalo komičnom stanju u lošinjskoj organizaciji na izborima za Sabor i EU parlament SDP prolazi bolje nego HDZ. Zbog toga se može očekivati da će u obnovljenom SDP-u porasti ambicije pojedinaca, ali i interes za izbornu i postizbornu suradnju drugih sudionika izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # ....fd 2021-02-22 13:09
Citat aco:
Konačno ćemo imati konsolidiran i ozbiljan SDP
S Nekićem, Brkanlićem i Jovićem na čelu? Sigurno se zafrkavaš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Ozbiljan SDP glasuje za HDZdildo 2021-02-22 17:05
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om.
A kako onda objašnjavaš da Nekić, vijećnik SDP-a koji, kao, "nije za kompromise sa HDZ-om" glasuje za sve Kučićkine prijedloge? Šta nisu mu rekli da SDP nije za kompromise sa HDZ-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # KukavičjeJaje 2021-02-22 18:05
Citat dildo:
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om.
A kako onda objašnjavaš da Nekić, vijećnik SDP-a koji, kao, "nije za kompromise sa HDZ-om" glasuje za sve Kučićkine prijedloge? Šta nisu mu rekli da SDP nije za kompromise sa HDZ-om?
Ali su mu rekli da pita o bespravnoj gradnji na Kurilama kako bi ušutkao jedinog stvarno autentičnog vjećnika i tako pomogao gradonačelnici.
Svi sa svima i sve štima.
Samo nak je lova u džepu, ko šiša stranke i birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # IDS najvjerniji partner HDZ-agost 2021-02-25 13:40
Citat dildo:
Citat aco:
Ma u HDZ-u su u panici jer znaju da se SDP vraća na velika vrata i to im je problem jer ne mogu SDP iskontrolirati a SDP nije za kompromise sa HDZ-om.
A kako onda objašnjavaš da Nekić, vijećnik SDP-a koji, kao, "nije za kompromise sa HDZ-om" glasuje za sve Kučićkine prijedloge? Šta nisu mu rekli da SDP nije za kompromise sa HDZ-om?
Pa ni IDS nije pravi kompromise sa HDZ-om, ali Andrino Maglievaz (IDS) je najvjerniji glasač za Kučićkine prijedloge ma kako bili štetni, glupi ili nezakoniti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
174 # PešeKan 2021-02-21 22:30
Interesantno ovo sa SDP - om. Puno novih novosti. Možda se skupe do izbora i pokupe ljude da sastave listu. Iz ozbiljnog povjerljivog izvora stigla vijest da ON na izbore ide sam uz podršku SDP. I to je dobro jer napokon će se Lošinj vratiti Lošinjanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
518 # SDP protiv dotepenaca?gost 2021-02-22 09:33
Citat Kan:
Iz ozbiljnog povjerljivog izvora stigla vijest da ON na izbore ide sam uz podršku SDP. I to je dobro jer napokon će se Lošinj vratiti Lošinjanima.
SDP u gradskom vijeću ima zastupnika koji nije pokazao ni trunku volje vratiti Lošinj Lošinjanima nego je podržavao sve Kučićkine prijedloge. Bio je član njezine glasačke većine i time "držao ljestve" politici za koju Franković tvrdi da je Lošinjanima oduzela Lošinj. Njegovo lokal-šovinisti čko obećanje da će Lošinj vratiti Lošinjanima SDP ne smije podržati jer ono se protivi programskim odrednicama SDP-a kao socijaldemokrat ske stranke. Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Tko je ukrao Lošinj Lošinjanima?Dotepenac 2021-02-22 12:24
Citat gost:
Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # RačunBez krčmara 2021-02-22 12:53
Citat Dotepenac:
Citat gost:
Može se sada Franković izmotavati da nije mislio to što je rekao, ali ako želi postati vjerodostojan SDP ne smije podržati kandidata koji građane Malog Lošinja dijeli na domaće i dotepence.
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Tu se više ne zna tko pije, a tko plaća.
Ili oni svi skupa piju, a mi plaćamo.
Baš smo ovce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # ???Lujo 2021-02-27 19:55
Citat Dotepenac:
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Upravo tako. Može SDP podržati Frankovića, ali ima li nekoga tko uopće podržava lošinjski SDP?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # Ima-nemaVujo 2021-02-27 23:08
Citat Lujo:
Citat Dotepenac:
Geslom "Vratimo Lošinj Lošinjanima" Franković sugerira da je politikom gradonačelnice Ane Kučić Lošinj otuđen, otet, ili ukraden od Lošinjana. No ako je istina da na izbore za gradonačelnika ide uz podršku SDP-a neka se sjeti da je podršku takvoj politici Ane Kučić davao i vijećnik Nekić, sadašnji predsjednik obnovljenog SDP-a. Sjetit će se i mnogi birači.
Upravo tako. Može SDP podržati Frankovića, ali ima li nekoga tko uopće podržava lošinjski SDP?
IMA!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # SDPgost 2021-02-22 09:04
Šta nije upravo ovaj Jović već jednom bio u SDP-u, pa otišao, pa sad se vraća? Ako je Jović nešto u tom SDP-u onda jao ti ga stranke. Vidim da sin a i sam veliki "SDP-ovac" lajka slike Frankoviću... Obzirom igraju skupa tenis a i nemalo poslova nadziranja za vodovod upravo dobiva Jović ne bi se iznenadio toj suranji... Jadna kombinacija... (uopće nije interesna)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
205 # krokodilske suzealek 2021-02-22 21:51
Fascinirajuće je kako dio komentatora diže galamu na SDP i nezavisnog kandidata Frankovića.
Zašto? Zato što su nikakvi i bezvezni? Pa dajete galamite na Hrvatske laburiste i Orah. Zašto vas smeta slabi i nikakav uništeni SDP? Nešto je bolja situacija u HDZ-u? Te vaše krokodilske suze za sudbinu SDP-a jasno ukazuju da imate strah, jer više ništa nije sigurno. Inače bi i dalje mirno uživali u sinekurama i trošenju novca nas građana bez ikakvih rezultata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Povratak zombijaFiga 2021-02-23 09:16
Citat alek:
Te vaše krokodilske suze za sudbinu SDP-a jasno ukazuju da imate strah,
Jao si ga lošinjskom SDP-u kad ga od kritika brane neznalice poput tebe. Kada se kaže da netko lije krokodilske suze to znači da on ne plače zato što je tužan ili što ga nešto boli nego da se samo pravi da plače da bi nešto postigao. Takve lažne suze nazivaju se “krokodilskim” iz razloga što krokodili nikada ne plaču.
Komentatori ovdje ne liju "krokodilske suze" za sudbinu SDP-a nego se rugaju gradskoj organizaciji koja je prestala postojati, ali je i tako mrtva osvojila jedno mjesto u GV. Da komedija bude veća taj vijećnik uopće nije bio član SDP-a. A onda su kao zombija oživjeli gradsku organizaciju radi parlamentarnih izbora. Okupilo se više gostiju nego članova da bi za predsjednika izabrali tog viječnika koji je sve vrijeme poslušno podržavao Anu Kučić i HDZ, a sada se priklanja njezinom protivniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # izboriLošinjan 2021-02-23 17:41
Nema tu nikakvih nezavisnih kandidata nego samo rezervnih igrača kada se stariji previše uprljaju.Nezavi snog konobara je na rukovodoće mjesto bez ikakvog iskustva postavio HDZ. Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
521 # BlogerLoger 2021-02-23 18:25
Citat Lošinjan:
Nema tu nikakvih nezavisnih kandidata nego samo rezervnih igrača kada se stariji previše uprljaju.Nezavisnog konobara je na rukovodoće mjesto bez ikakvog iskustva postavio HDZ. Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Trebalo bi te nezavisne kandidate pitati što će učiniti s logerom ako budu izabrani.
Hoće li ga nekom pokloniti ili će i dalje trpati lovu u lažnu kulturnu baštinu.
Čini mi se da je i ovaj nezavisni samo pozer i wanabee maneken.
Ana bar izgleda kao model.
Ovaj niti to, iako bi to izgleda jako želio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Rezervni igračiDundo 2021-02-23 18:33
Citat Lošinjan:
Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku. U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
U prilog utemeljenosti tvojih tvrdnji govori članak od prije osam godina:
U Malom Lošinju potpisan je koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a, PGS-a, IDS-a i HSU-a za lokalne izbore u svibnju. Koalicija će za gradonačelnicu kandidirati Ljiljanu Rukonić (SDP), a za dogradonačelnik a Elvisa Živkovića (HNS), izvijestio je Novi list.
Sporazum su potpisali čelnici lošinjskih organizacija stranaka: Ljiljana Rukonić za SDP, Franko Vodanović za HNS, Branko Domac za PGS, Andrino Maglievaz za IDS, te Đuro Dragosavac iz županijskog HSU-a jer ta stranka na otoku nema organizacijski oblik.
Novo lice u politici je Branko Domac, dosadašnji radijski novinar koji je preuzeo vođenje lošinjskog PGS-a, a koji smatra da će svojim pristupom otvoriti vrata mladoj generaciji u lokalnoj politici
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Lošinjski politički kurverajRambo 2021-02-24 10:13
Citat Lošinjan:
Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku.U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se raprše glasovi na izborima. Tada je HSS još bio desničarska klerikalna stranka pa je bilo neke logike u Kamalićevom koaliranju s HDZ-om. No kad je HSS na nivou države skrenuo ulijevo, a Kamalić nastavio koalirati u vlasti s HDZ-om stvar je postala perverzna i primjer lošinjskog političkog promiskuiteta, da ne kažem kurveraja o kojem piše Lošinjan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Prodane dušeFaust 2021-02-25 11:27
Citat Rambo:
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se raprše glasovi na izborima.
Tako je, ista je stvar sa IDS-om i HNS-om koji su samo obične ispostave HDZ-a...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Tektonske promjeneMarlon Brando 2021-04-11 12:01
Citat Faust:
Citat Rambo:
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se raprše glasovi na izborima.
Tako je, ista je stvar sa IDS-om i HNS-om koji su samo obične ispostave HDZ-a...
Sve te ispostave HDZ-a neće dobiti ni jednog vijećnika na novim lokalnim izborima, politička slika u Lošinju se drastično promijenila. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Jesu li birači znali ...BS 2021-04-11 16:40
Citat Faust:
Citat Rambo:
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se raprše glasovi na izborima.
Tako je, ista je stvar sa IDS-om i HNS-om koji su samo obične ispostave HDZ-a...
Andrinov i Elvisov uspjeh na narednim izborima ovise o tome da li su njihovi birači znali da će se oni uortačiti s hadezeom i da li su željeli da podržavaju Kučićkine marifetluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
824 # ***@@@ 2021-02-25 12:57
Ovi neki novi klinci, ne znaš u čiji rog pušu, i da li uopće pušu. Ni imena mi ne ulijevaju neko naročito povjerenje. Za sada se jedino Devčić pokazao kao osoba koja ne igra zakulisne igre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # Nekretninski biznisiEkipa 2021-04-11 22:59
Citat @@@:
Ovi neki novi klinci, ne znaš u čiji rog pušu, i da li uopće pušu. Ni imena mi ne ulijevaju neko naročito povjerenje. Za sada se jedino Devčić pokazao kao osoba koja ne igra zakulisne igre.
Malo si se prevario za veterinara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pišanje uz vjetarFido 2021-04-12 09:27
Citat Ekipa:
Citat @@@:
Ovi neki novi klinci, ne znaš u čiji rog pušu, i da li uopće pušu. Ni imena mi ne ulijevaju neko naročito povjerenje. Za sada se jedino Devčić pokazao kao osoba koja ne igra zakulisne igre.
Malo si se prevario za veterinara
Informiraj nas o njegovim zakulisnim igrama. S kim, kako, oko čega itd. Ovako kako si ti napisao to je kao pišanje u vjetar. Vraća ti se ravno u lice makar si anoniman :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Finili su Ane baliTik Tok 2021-04-12 10:22
Počeli su se Javljati agenti iz tabora kriminalnih, kvazinezavisnih i stranki kupljenih žetončića.
Pokušavaju spakirati Devčiću bilo kakav krimen ne bi li ga diskreditirali.
A čovjek je nebrojeno puta dokazao da je jedini pošteni vijećnik na koga se isplati igrati.

Svi ovi drugi su u najmanju ruku ružni, prljavi ili zli.

Franković? Možeš si misliti, previše je ovisan o Kapeliju, da bi se mogao predstavljati kao nezavisan igrač, a podrška ugaslog SDPa je bajka za naivne.

Svi ovi drugi novokomponovani su nečije marionete, pogodite čije i zašto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # S kim si..Simon 2021-04-12 11:56
Citat Tik Tok:
Počeli su se Javljati agenti iz tabora kriminalnih, kvazinezavisnih i stranki kupljenih žetončića.
Pokušavaju spakirati Devčiću bilo kakav krimen ne bi li ga diskreditirali.
A čovjek je nebrojeno puta dokazao da je jedini pošteni vijećnik na koga se isplati igrati.
Svi ovi drugi su u najmanju ruku ružni, prljavi ili zli.
Franković? Možeš si misliti, previše je ovisan o Kapeliju, da bi se mogao predstavljati kao nezavisan igrač, a podrška ugaslog SDPa je bajka za naivne.
Svi ovi drugi novokomponovani su nečije marionete, pogodite čije i zašto.
Po svima se na ovom portalu smije pljuvati od jutra do mraka, samo o jednom, čim ga netko negativno spomene, odmah kuka i motika. Pa da o njemu uistinu ništa drugo ne znamo, možemo ga pokušati procijeniti po njegovim obožavateljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Simon says spit on him, spit on hergost 2021-04-12 13:09
Citat Simon:
Po svima se na ovom portalu smije pljuvati od jutra do mraka, samo o jednom, čim ga netko negativno spomene, odmah kuka i motika. Pa da o njemu uistinu ništa drugo ne znamo, možemo ga pokušati procijeniti po njegovim obožavateljima.
Po kome se to ne smije "pljuvati" na ovom portalu? Pitam za prijatelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Reci prijatelju da...Simon 2021-04-12 16:40
Citat gost:
Citat Simon:
Po svima se na ovom portalu smije pljuvati od jutra do mraka, samo o jednom, čim ga netko negativno spomene, odmah kuka i motika. Pa da o njemu uistinu ništa drugo ne znamo, možemo ga pokušati procijeniti po njegovim obožavateljima.
Po kome se to ne smije "pljuvati" na ovom portalu? Pitam za prijatelja.
Vidiš kako si odmah prepoznao i krenuo u obranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Šokre... 2021-04-12 17:25
Citat gost:
Citat Simon:
Po svima se na ovom portalu smije pljuvati od jutra do mraka, samo o jednom, čim ga netko negativno spomene, odmah kuka i motika. Pa da o njemu uistinu ništa drugo ne znamo, možemo ga pokušati procijeniti po njegovim obožavateljima.
Po kome se to ne smije "pljuvati" na ovom portalu? Pitam za prijatelja.
Tebi više ni žena nije prijatelj i svi znaju tko si i zašto dišeš za Devčića
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Povratak majstora za inženjeringZoom 2021-04-11 14:18
Citat Rambo:
Citat Lošinjan:
Isti taj HDZ će spremno osnovati još par stranki ili popuniti svojim kadrovima prazna mjesta u drugim strankama. Imamo posla sa kriminalnom organizacijom koja je umrežena kroz sve stranke i samo se slučajno u Lošinju predstavljaju kroz trenutno vladajući HDZ a sutra može kroz bilo koju drugu stranku. U tom kontekstu je besmisleno govoriti o nekim međustranačkim sukobima ili rivalitetu kada skoro svi vijećnici spremno dižu ruku kada se izglasavaju vrlo štetne odluke za građane Lošinja.
Već je palo u zaborav da je lošinjski ogranak HSS-a Kamalić osnovao po dogovoru s lošinjskim HDZ-om da se rasprše glasovi na izborima. Tada je HSS još bio desničarska klerikalna stranka pa je bilo neke logike u Kamalićevom koaliranju s HDZ-om. No kad je HSS na nivou države skrenuo ulijevo, a Kamalić nastavio koalirati u vlasti s HDZ-om stvar je postala perverzna i primjer lošinjskog političkog promiskuiteta, da ne kažem kurveraja o kojem piše Lošinjan.
Da se nije srcem, dušom i vlastitim brodom uključio u Aninu akciju da zajedno s Volarićima preuzme lošinjski HDZ palo bi u zaborav i kako je Ivan Fabijanić tada član HDZ-a po naputku stranke na izbore 2009. izišao sa Nezavisnom listom. Nije prošao ali Gari ga je za suradnju u izbornom inženjeringu raspršivanja glasova nagradio. Imenovao ga je za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša. Pravo mjesto za vođu bukača protiv zaštite dupina. Izborom takve osobe za člana svog tima Ana Kučić šalje snažnu poruku što ona zapravo misli o zaštiti prirode i održivom razvoju otoka o kojima se po medijima na sva usta hvali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Srce, duša i računicagost 2021-04-12 10:48
Citat Zoom:
Da se nije srcem, dušom i vlastitim brodom uključio u Aninu akciju da zajedno s Volarićima preuzme lošinjski HDZ palo bi u zaborav i kako je Ivan Fabijanić tada član HDZ-a po naputku stranke na izbore 2009. izišao sa Nezavisnom listom.
Lako za srce i dušu kod Aninih hadazejaca, ali brodom se Ivo uključio za novac. Njegova pomoć u operaciji osvajanja gradske organizacije dopremom glasača sa Suska je neprocjenjiva. Takvog profesionalca će Ana sigurno staviti pri vrhu liste kandidata za GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ivo i Ferdi na listu za izbore!Ni R od rezervata 2021-04-13 10:54
Citat gost:
Citat Zoom:
Da se nije srcem, dušom i vlastitim brodom uključio u Aninu akciju da zajedno s Volarićima preuzme lošinjski HDZ palo bi u zaborav i kako je Ivan Fabijanić tada član HDZ-a po naputku stranke na izbore 2009. izišao sa Nezavisnom listom.
Lako za srce i dušu kod Aninih hadazejaca, ali brodom se Ivo uključio za novac. Njegova pomoć u operaciji osvajanja gradske organizacije dopremom glasača sa Suska je neprocjenjiva. Takvog profesionalca će Ana sigurno staviti pri vrhu liste kandidata za GV.
Na listu bi trebala staviti i Ferdija Zorovića radi zasluga za očuvanje tradicije lošinjske brodogradnje preuređenjem u nerezinskom škveru broda sagrađenog u Kraljevici u lošinjski loger. A sa Fabijanićem je usko surađivao u kampanji za ukidanje zaštite dupina pa je prije 13 godina za novine rekao "Ribari neće ni R od rezervata za dupine".
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ni p od pametigost 2021-04-13 15:34
Citat Ni R od rezervata:
Na listu bi trebala staviti i Ferdija Zorovića radi zasluga za očuvanje tradicije lošinjske brodogradnje preuređenjem u nerezinskom škveru broda sagrađenog u Kraljevici u lošinjski loger. A sa Fabijanićem je usko surađivao u kampanji za ukidanje zaštite dupina pa je prije 13 godina u ime ribara za novine rekao "Ribari neće ni R od rezervata za dupine".
volim-losinj.org/.../...
Ribare su huškali protiv zaštite dupina da ne bi ometala gradnju marine u Nerezinama. Išli su tako nisko da su plakatima sa slikom uzdignuta tri crvena (krvava?) prsta i porukama NO TOURISM, NO BOATS, NO INVESTIMENTS širom otoka sugerirali da se za zaštitu dupina zalažu "troprstaši" znači pravoslavci, Srbi, četnici jer su protiv turizma, plovila i investicija.

volim-losinj.org/.../fake1.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ni Z. od Zorovića u GVe.v. 2021-04-14 13:51
Citat Ni R od rezervata:
Citat gost:
Citat Zoom:
Da se nije srcem, dušom i vlastitim brodom uključio u Aninu akciju da zajedno s Volarićima preuzme lošinjski HDZ palo bi u zaborav i kako je Ivan Fabijanić tada član HDZ-a po naputku stranke na izbore 2009. izišao sa Nezavisnom listom.
Lako za srce i dušu kod Aninih hadazejaca, ali brodom se Ivo uključio za novac. Njegova pomoć u operaciji osvajanja gradske organizacije dopremom glasača sa Suska je neprocjenjiva. Takvog profesionalca će Ana sigurno staviti pri vrhu liste kandidata za GV.
Na listu bi trebala staviti i Ferdija Zorovića radi zasluga za očuvanje tradicije lošinjske brodogradnje preuređenjem u nerezinskom škveru broda sagrađenog u Kraljevici u lošinjski loger. A sa Fabijanićem je usko surađivao u kampanji za ukidanje zaštite dupina pa je prije 13 godina za novine rekao "Ribari neće ni R od rezervata za dupine".
volim-losinj.org/.../...
Nisi pogodio. Podršku obiteljskog klana Volarić predsjednica GO HDZ Mali Lošinj procjenjuje više čak i od Fabijanića i njegovog broda, pa će šutljiva, neprimjetna dizačica ruke Aleksandra Magazin Volarić kao druga na listi imati siguran ulaz u GV. Anto Nedić će biti treći na listi, a dalje slijede Ivo Fabijanić, Marijana Dragoslavić, Mario Kamalić, Ines Kučica, Stipe Rukavina, Mladen Ivić i Ivo Skazlić, a tek na bezizglednom dnu liste je Fredinand Zorović. Iza njega samo radi popunjenje propisanog broja kandidata statiraju Nehrut Selimi i Ljiljana Urem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Buridanov magaracŠiljeg 2021-04-14 15:53
Citat e.v.:
Nisi pogodio. Podršku obiteljskog klana Volarić predsjednica GO HDZ Mali Lošinj procjenjuje više čak i od Fabijanića i njegovog broda, pa će šutljiva, neprimjetna dizačica ruke Aleksandra Magazin Volarić kao druga na listi imati siguran ulaz u GV. Anto Nedić će biti treći na listi, a dalje slijede Ivo Fabijanić, Marijana Dragoslavić, Mario Kamalić, Ines Kučica, Stipe Rukavina, Mladen Ivić i Ivo Skazlić, a tek na bezizglednom dnu liste je Fredinand Zorović. Iza njega samo radi popunjenje propisanog broja kandidata statiraju Nehrut Selimi i Ljiljana Urem.
Ana Kučić se našla u situaciji iz priče o Buridanovom magarcu koji se našao između dva stoga sijena i posude vode, ali se nije mogao odlučiti kojoj da priđe pa je uginuo od gladi. Podrška aktera preuzimanja vodstva ogranka HDZ joj je bila dragocjena, ali za osvajanje glasova na izborima za gradonačelnicu i Gradsko vijeće joj nije dovoljna. Objektivno sagledavajući njene izborne izglede jasno je da u ovako lošem stanju u kojem se nalazi grad i uz rascijepljenu stranka nezadovoljstvo je pred kulminacijom. Želja je mnogih članova stranke da se nađu na izbornoj listi, a napose i da u njega uđu kao općinski vijećnici stvara ogroman pritisak na Anu kao predsjednicu HDZ-ovog gradskog odbora. HDZ nikad nije bio ovako podijeljen na frakcije, ali je konstanta podrške kadrova iz susjedne nam republike ostala jednako presudna za Anu Kućić isto kao za Kapelija prije nje. Tako Anto Nedić, Krešimir Lešić, Danijel Kljajić, Josip Sarić, Mladen Ivić i Arsen Mujagić te velika većina Udruge „Prsten“ drže tlo pod nogama aktualne gradonačelnice. Bez njih bi Sizifov posao bilo očuvanja teško poljuljanih pozicija lošinjske vladarice. Njezine obveze prema tvorcima njezine doduše vrlo tijesne pobjede na unutarstranački m izborima ostaju, ali nastaju obveze za potporu na izborima za gradsku vlast te nakon izbora prema svima koji su je gurali i omogućili pobjedu u stranci, a eventualno i na izborima za vlast.
Pa bude li Ana Kučić unatoč svemu pobijedila, te obveze će joj biti ogroman teret i još jedna u nizu prevara lošinjanskog biračkog tijela natjeranog da bira domaću osobu za interes poznatih lošinjskih političkih mecena i sivih eminencija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tko bi gori, eto je doli ...gost 2021-04-15 10:03
Citat Šiljeg:
HDZ nikad nije bio ovako podijeljen na frakcije, ali je konstanta podrške kadrova iz susjedne nam republike ostala jednako presudna za Anu Kućić isto kao za Kapelija prije nje. Tako Anto Nedić, Krešimir Lešić, Danijel Kljajić, Josip Sarić, Mladen Ivić i Arsen Mujagić te velika većina Udruge „Prsten“ drže tlo pod nogama aktualne gradonačelnice. Bez njih bi Sizifov posao bilo očuvanja teško poljuljanih pozicija lošinjske vladarice. Njezine obveze prema tvorcima njezine doduše vrlo tijesne pobjede na unutarstranačkim izborima ostaju, ali nastaju obveze za potporu na izborima za gradsku vlast te nakon izbora prema svima koji su je gurali i omogućili pobjedu u stranci, a eventualno i na izborima za vlast.
Pa bude li Ana Kučić unatoč svemu pobijedila, te obveze će joj biti ogroman teret i još jedna u nizu prevara lošinjanskog biračkog tijela natjeranog da bira domaću osobu za interes poznatih lošinjskih političkih mecena i sivih eminencija.
Ako je ovo konačna lista kandidata za Gradsko vijeće izabrala je stog sijena da ne "umre od gladi". Samo postavlja se pitanje što li je obećala svom izbornom terminatoru Nediću zazvrat što ga je radi Lešićevog uspona na listi gurnula na dno :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ???Holly Shit 2021-04-15 11:31
Citat gost:
Citat Šiljeg:
HDZ nikad nije bio ovako podijeljen na frakcije, ali je konstanta podrške kadrova iz susjedne nam republike ostala jednako presudna za Anu Kućić isto kao za Kapelija prije nje. Tako Anto Nedić, Krešimir Lešić, Danijel Kljajić, Josip Sarić, Mladen Ivić i Arsen Mujagić te velika većina Udruge „Prsten“ drže tlo pod nogama aktualne gradonačelnice. Bez njih bi Sizifov posao bilo očuvanja teško poljuljanih pozicija lošinjske vladarice. Njezine obveze prema tvorcima njezine doduše vrlo tijesne pobjede na unutarstranačkim izborima ostaju, ali nastaju obveze za potporu na izborima za gradsku vlast te nakon izbora prema svima koji su je gurali i omogućili pobjedu u stranci, a eventualno i na izborima za vlast.
Pa bude li Ana Kučić unatoč svemu pobijedila, te obveze će joj biti ogroman teret i još jedna u nizu prevara lošinjanskog biračkog tijela natjeranog da bira domaću osobu za interes poznatih lošinjskih političkih mecena i sivih eminencija.
Ako je ovo konačna lista kandidata za Gradsko vijeće izabrala je stog sijena da ne "umre od gladi". Samo postavlja se pitanje što li je obećala svom izbornom terminatoru Nediću zazvrat što ga je radi Lešićevog uspona na listi gurnula na dno :P

A di je Tomo Medved?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Potez očajnikaLista glista 2021-04-14 16:43
Citat e.v.:
Citat Ni R od rezervata:
Citat gost:
Citat Zoom:
Da se nije srcem, dušom i vlastitim brodom uključio u Aninu akciju da zajedno s Volarićima preuzme lošinjski HDZ palo bi u zaborav i kako je Ivan Fabijanić tada član HDZ-a po naputku stranke na izbore 2009. izišao sa Nezavisnom listom.
Lako za srce i dušu kod Aninih hadazejaca, ali brodom se Ivo uključio za novac. Njegova pomoć u operaciji osvajanja gradske organizacije dopremom glasača sa Suska je neprocjenjiva. Takvog profesionalca će Ana sigurno staviti pri vrhu liste kandidata za GV.
Na listu bi trebala staviti i Ferdija Zorovića radi zasluga za očuvanje tradicije lošinjske brodogradnje preuređenjem u nerezinskom škveru broda sagrađenog u Kraljevici u lošinjski loger. A sa Fabijanićem je usko surađivao u kampanji za ukidanje zaštite dupina pa je prije 13 godina za novine rekao "Ribari neće ni R od rezervata za dupine".
volim-losinj.org/.../...
Nisi pogodio. Podršku obiteljskog klana Volarić predsjednica GO HDZ Mali Lošinj procjenjuje više čak i od Fabijanića i njegovog broda, pa će šutljiva, neprimjetna dizačica ruke Aleksandra Magazin Volarić kao druga na listi imati siguran ulaz u GV. Anto Nedić će biti treći na listi, a dalje slijede Ivo Fabijanić, Marijana Dragoslavić, Mario Kamalić, Ines Kučica, Stipe Rukavina, Mladen Ivić i Ivo Skazlić, a tek na bezizglednom dnu liste je Fredinand Zorović. Iza njega samo radi popunjenje propisanog broja kandidata statiraju Nehrut Selimi i Ljiljana Urem.
Dali se to netko zahebava ili su ovo imena sa liste HDZ-a za GV? Zar bi stvarno trebalo da među ostalima i Ines Kučica, Sićko, i Meci upravljaju gradom? Ali ništa više nije čudno jer se od Ane Kučić može stvarno svašta očekivati i ništa nas više ne može iznenaditi. Mislim da ni sami HDZ-ovci (ono malo normalnih)takvi ma neće dati glas, a kamoli Lošinjani. Ove godine HDZ-u u Lošinju ćemo reći jedno veliko papa!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # PokerGost 2021-04-14 20:17
Lista zaista izgleda tragikomično ali ne zaboravimo da izbornu križaljku postavljaju interesne skupine za koje je stranačka ili nestranačka pripadnost sasvim sporedna stavka.Ana se nepotizmom,koru pcijom,Logerom uprljala (da ne kažem drugačije) do grla pa je interesna grupa koja je do sada poslovala preko HDZ-a gurnula u prvi plan svojeg nazovi nezavisnog kandidata koji će nastaviti istim načinom kao što je gradska uprava do sada poslovala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Top listaNadrealista 2021-04-15 08:39
Citat Gost:
Lista zaista izgleda tragikomično ali ne zaboravimo da izbornu križaljku postavljaju interesne skupine za koje je stranačka ili nestranačka pripadnost sasvim sporedna stavka.Ana se nepotizmom,korupcijom,Logerom uprljala (da ne kažem drugačije) do grla pa je interesna grupa koja je do sada poslovala preko HDZ-a gurnula u prvi plan svojeg nazovi nezavisnog kandidata koji će nastaviti istim načinom kao što je gradska uprava do sada poslovala.
Ima li itko ideju kako bi osoba koja je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu mogla sudjelovati u vođenju grada?
Ili je to poruka: i tako smo sve prokockali, udri kera, nek se zna da trava ne raste kud ja prolazim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Predugo je na vlastigost 2021-04-15 09:26
Citat Nadrealista:
Ima li itko ideju kako bi osoba koja je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu mogla sudjelovati u vođenju grada?
Ne znam na koju osobu misliš kad kažeš da je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu a želi sudjelovati u vođenju grada. Ali znam da Ani Kučić to ne treba dozvoliti. Predugo je sudjelovala. Prvo kao član Poglavarstva, pa kao Garijev fikus, a sada gradonačelnica bez stvarnih rezultata u upravljanju gradom, ali silno želi još jedan mandat. I sutrašnji birači bi trebali uzeti u obzir prastaru Makijavelijevu pouku da oni kojima se se sve svodi na luksuz, raskoš, privid i nerad, a okružuju se ulizicama, ne mogu biti dobri vladari. Još poučava kako ne valja kad je netko predugo na vlasti navodeći da je stari Rim slobodu izgubio, između ostalog, i zbog produžavanja vlasti magistrata. Da se Ana voli medijski isticati i stvarati privid rada. kititi se tuđem perjem i da se okružuje ulizicama svi znamo. A da je predugo na vlasti pokazuju već i katastrofalni rezultati samo jednog mandata kao gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Dajmo joj još jedan mandat...Zigi 2021-04-15 10:47
Citat gost:
Da se Ana voli medijski isticati i stvarati privid rada. kititi se tuđem perjem i da se okružuje ulizicama svi znamo. A da je predugo na vlasti pokazuju već i katastrofalni rezultati samo jednog mandata kao gradonačelnice.
... kad već ima dragocjeno višegodišnje iskustvo u upravljanju Gradom.


i.imgur.com/Semaj1n.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Top listaNadrealista 2021-04-15 14:59
Citat gost:
Citat Nadrealista:
Ima li itko ideju kako bi osoba koja je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu mogla sudjelovati u vođenju grada?
Ne znam na koju osobu misliš kad kažeš da je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu a želi sudjelovati u vođenju grada. Ali znam da Ani Kučić to ne treba dozvoliti. Predugo je sudjelovala. Prvo kao član Poglavarstva, pa kao Garijev fikus, a sada gradonačelnica bez stvarnih rezultata u upravljanju gradom, ali silno želi još jedan mandat. I sutrašnji birači bi trebali uzeti u obzir prastaru Makijavelijevu pouku da oni kojima se se sve svodi na luksuz, raskoš, privid i nerad, a okružuju se ulizicama, ne mogu biti dobri vladari. Još poučava kako ne valja kad je netko predugo na vlasti navodeći da je stari Rim slobodu izgubio, između ostalog, i zbog produžavanja vlasti magistrata. Da se Ana voli medijski isticati i stvarati privid rada. kititi se tuđem perjem i da se okružuje ulizicama svi znamo. A da je predugo na vlasti pokazuju već i katastrofalni rezultati samo jednog mandata kao gradonačelnice.
Mislim na osobu koja je na toj navodnoj listi, a kojoj grad navodno plaća podstanarstvo nakon šti je ista prokockala svoju imovinu (doslovno), a bilo bi zanimljivo vidjeti kloko je ta ista osoba plaćala javnu površinu dok je rastezala svoje proizvode ne samo po ulici nego i po pročelju gradske uprave i turističke agencije.
Po mojim informacijama, nije plaćala ništa.
Ali zato mnogi drugi jesu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Listao.h. 2021-04-15 15:49
zašto na listi nisu kuma i najveći obožavatelj s fejsa :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # KumicaKumek 2021-04-15 16:34
Citat o.h.:
zašto na listi nisu kuma i najveći obožavatelj s fejsa :lol:
Oni su svoje odradili, sad su zauzeti drugim angažmanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PravopisFotoshoper 2021-04-15 16:37
Citat o.h.:
zašto na listi nisu kuma i najveći obožavatelj s fejsa :lol:
Možda fotoshoper uči pravopis da se novom gradonačelniku može ulizivati sa stilom i pravopisno točno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zato što možeZašto ne 2021-04-15 22:29
Citat Nadrealista:
Citat gost:
Citat Nadrealista:
Ima li itko ideju kako bi osoba koja je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu mogla sudjelovati u vođenju grada?
Ne znam na koju osobu misliš kad kažeš da je prokockala svoje nasljeđe i svoju imovinu a želi sudjelovati u vođenju grada. Ali znam da Ani Kučić to ne treba dozvoliti. Predugo je sudjelovala. Prvo kao član Poglavarstva, pa kao Garijev fikus, a sada gradonačelnica bez stvarnih rezultata u upravljanju gradom, ali silno želi još jedan mandat. I sutrašnji birači bi trebali uzeti u obzir prastaru Makijavelijevu pouku da oni kojima se se sve svodi na luksuz, raskoš, privid i nerad, a okružuju se ulizicama, ne mogu biti dobri vladari. Još poučava kako ne valja kad je netko predugo na vlasti navodeći da je stari Rim slobodu izgubio, između ostalog, i zbog produžavanja vlasti magistrata. Da se Ana voli medijski isticati i stvarati privid rada. kititi se tuđem perjem i da se okružuje ulizicama svi znamo. A da je predugo na vlasti pokazuju već i katastrofalni rezultati samo jednog mandata kao gradonačelnice.
Mislim na osobu koja je na toj navodnoj listi, a kojoj grad navodno plaća podstanarstvo nakon šti je ista prokockala svoju imovinu (doslovno), a bilo bi zanimljivo vidjeti kloko je ta ista osoba plaćala javnu površinu dok je rastezala svoje proizvode ne samo po ulici nego i po pročelju gradske uprave i turističke agencije.
Po mojim informacijama, nije plaćala ništa.
Ali zato mnogi drugi jesu.
Zašto bi plaćao ako ne mora ?
Pa i ovi u kasinu moraju od nečega živjeti. Vidiš da ih svako malo zatvore. Jadni ljudi. Stupovi društva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # O dupinima, rodehranitelj tuljana 2021-04-12 20:42
Citat Zoom:
Pravo mjesto za vođu bukača protiv zaštite dupina.
Pitao sam već i pitat ću, odgovor dobio nisam (osim uobičajenih uvreda):
Prošlo je toliko godina od neproglašenja rezervata. Uvjeravani smo da će bez rezervata dupini nestati. Nisu nestali nije im se dogodilo NIŠTA. Dakle, procjena o njihovoj ugroženosti bila je ili a) POGREŠNA; b) IZ DRUGIH MOTIVA (to bi neki zlobni mogli pomisliti).
Ako je gospodin zaslužan što ne živimo u rezervatu i što nismo maltretirani beskrajnim propisima i ograničenjima (a komentatori tvrde da jest), ovim putem mu u ime svih ljubitelja slobode veliko HVALA!
Nije mi jasno, ako nas je spasio bespotrebnih ograničenja slobode i kretanja, ako nas je spasio velikog troška (rezervat je sigurno predviđao radna mjesta pojedinaca i troškove opreme, sve financirano našim novcima), a dupinima očito nije NIŠTA, zašto mu pojedinci to uporno zamjeraju? Nije valjda da im je pomrsio financijske račune? Također, rezervat je predviđao ograničenje glisiranja na području rezervata a pogodite tko velikim jakim gumenjakom glisiranjem vozi ture razgledavanja dupina?
Hvala što ste ispravno procijenili da dupinima nije potrebna takva razina zaštite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Licemjer 2021-04-13 02:30
Citat:
Uvjeravani smo da će bez rezervata dupini nestati.
Nismo.Citat:
Nisu nestali nije im se dogodilo NIŠTA.
To ne znači da neće ili da eventualne promjene neće štetno utjecati na njihovu populaciju. Npr, onaj golf turizam na Cresu dolazi sa svakojakim pesticidima, a to će sve završavati u moru.Citat:
Također, rezervat je predviđao ograničenje glisiranja na području rezervata
Ograničenja i posebna pravila dalje postoje kad se na plovilu nađeš u blizini dupina. Tu informaciju je dovoljno lako pronaći i vrlo je jasno objašnjena da bi ju i ti mogao razumjeti.
Citat:
Nije mi jasno, ako nas je spasio bespotrebnih ograničenja slobode i kretanja,
Baš me zanima bi li isto rekao za Šćulca?
Inače je taj dio akvatorija jaaaaako prometan i svatko s barkom ili bez prolazi tamo svaki dan.Citat:
ako nas je spasio velikog troška (rezervat je sigurno predviđao radna mjesta pojedinaca i troškove opreme, sve financirano našim novcima)
Hah, za razliku od drugih projekata GML, PGŽ i RH u koje su utopljene hrpe love, a rezultirale su ničim korisnim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tuljanove dupinarijegost 2021-04-13 07:31
Nisi trebao ovako reagirati. Argumente h.t. doživljava kao uvrede pa sad možemo očekivati ogorčenu repliku. A kad si ga već uvrijedio, pa je odgovornost za hranjenje trola na tebi, i ja ću dodati jednu uvredljivu činjenicu. Sprječavanje da živimo u rezervatu pa nismo maltretirani beskrajnim propisima i ograničenjima, te što nas je Kučićkin drugar Fabijanić spasio bespotrebnih ograničenja slobode i kretanja i velikog troška kako h.t. zahvalno nabraja, ipak nije dovelo do gospodarskog, kulturnog i demografskog procvata područja oko akvatorija predviđenog za zaštitu dupina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Evo i ja ću nahraniti trolaFiju Briju 2021-04-13 08:43
Citat hranitelj tuljana:
Pitao sam već i pitat ću, odgovor dobio nisam (osim uobičajenih uvreda):
Ovo je forum na koji se javljaju građani, koji ti mogu i ne moraju odgovoriti. Za uobičajene uvrede si sam zaslužan, a moguće je to razlog zašto te mnogi ignoriraju.

I ja sam više puta pitao GML, pa nisam dobio nikakav ili nisam dobio zadovoljavajući odgovor, nego samo uobičajeno birokratsko trolanje. I mnogi gradski vijećnici su toj istoj instituciji GML postavili pitanja na koja već mjesecima čekaju odgovore. To je problem, a ne nisam dobio odgovor na forumu.
Pa šta ako nisi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka