Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Laž kao modus operandi

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

Kako je gradonačelnički mandat započela tako će ga aktualna gradonačelnica i završti – lažima. Započela ga je s laži o Lošinju kao prvom od 1000 otoka da bi ga završavala – pored ostalog – s laži da je 6,5 milijuna kuna od prodaje stare osnovne škole na računu Grada. Između tih dviju laži odvija se ovaj žalosni i po građane štetan mandat ispunjen osim lažima i obmanama, pogrešnim potezima, štetnim odlukama, klečanjem pred velikim investitorima i prosinačkim rasprodajama nekretninama 

Nedostatak vizije, izostanak osobne radne etike i dokazanu organizacijsku nesposobnost pokušava prikriti sponzoriranim PR prilozima u medijima i prenemaganjem na društvenim mrežama uz lažne osmijehe te ispraznom retorikom u žanru političkog kiča. Svi ovi trikovi služe joj da bi promašeni mandat prikazala kao blještav i uspješan. U pozadini su samo jad i čemer vladanja Gradom utemeljenog na manipuliranju, laganju, prikrivanju, lažnom prikazivanju, obećanjima i prijetnjama.

Razdražena gradonačelnica
Očito razdražena javnim istupima ironično nazvanih „lokalnih stručnjaka za državnu reviziju", a svjesna katastrofalnog nalaza revizije, gradonačelnica je – mora se priznati – raspravu na sjednici Gradskog vijeća s nalaza revizije Grada Malog Lošinja za 2019.g. lukavo skrenula na poslovanje Grada od 2013. do 2020. g. Ni svojoj izvjestiteljici nije dozvolila da uvodno nešto progovori već je skočila za govornicu i samovoljno uzela riječ da bi pričala o svemu i svačemu osim o nalazu revizije za 2019. g.

Prema onom što je govorila predmet revizije nije bilo poslovanje Grada 2019. godine već poslovanje od 2013. do 2020. g. Tvrdnji da revizije za 2019. godinu nije bilo, iako je očito da se ta godina nalazi unutar razdoblja revizije od 2013 do 2020. godine, teško je naći pravi atribut, a da se ostane u granicama političke korektnosti. Zanimljivo je da se ograđivala od vlastite odgovornosti za poslovanje Grada od 2013. do 2019. g., kao da je tada bila teta u vrtiću, a ne zamjenica gradonačelnika i gradonačelnica. Valjda je zaboravila da je od 2013. do pred kraj 2016.g. bila zamjenica gradonačelnika, a od 2016. do svibnja 2017. g. obnašateljica dužnosti gradonačelnika, a nakon toga gradonačelnica. Pored svega toga ona se ne osjeća odgovornom za poslovanje Grada!

Nakon ovog pokušaja manipuliranja činjenicama upustila se u razglabanje o potraživanjima Grada, ali ne onih koje je propustila naplatiti i koja su istaknuta u nalazu revizije za 2019. g. (koje, prema njezinoj tvrdnji, nije bilo u reviziji za period od 2013. do 2020. godine) već se ulovila potraživanja od 31. prosinca 2020.g. – koja nisu bila predmet revizije. Od potraživanja Grada iz 2019. g. pobjegla je k'o vrag od tamjana. O tim nenaplaćenim dugovima nije rekla niti riječi. Da se podsjetimo što je Državna revizija navela u svom nalazu za 2019.:

„Činjenice koje su utjecale na izražavanje uvjetnog mišljenja opisane su u nastavku.

- Ukupna potraživanja za prihode poslovanja i od prodaje nefinancijske imovine koncem godine iznose 21.616.578,00 kn. Dospjela potraživanja iznose 18.161.723,00 kn, od čega se na potraživanja starija od godinu dana odnosi 14.680.575,00 kn. Prema pregledu potraživanja po vrsti prihoda, dospjelosti te poduzetim mjerama naplate sa stanjem na 31. prosinca 2019., za potraživanja u iznosu od 841.047,00 kn poduzete su mjere naplate (tužbe, ovrhe i ugovaranje obročnog plaćanja). Za preostala potraživanja u iznosu od 17.320.676,00 kn ili 95,4 % dospjelih potraživanja, osim opomena, druge mjere za naplatu nisu poduzimane."

Da bi sakrila poraznu činjenicu da za 95,4 % potraživanja u 2019. nije poduzela mjere za naplatu vijećnicima je za vrijeme trajanja sjednice, a ne sedam dana prije sjednice, kako je to morala prema Poslovniku, predočila za tu priliku kreiranu, excel tablicu naziva „Ukupna potraživanja s mjerama" s navodnim stanjem na da 31. 12. 2020.g. Ovaj uradak neformalnog karaktera bez zaglavlja, pečata i potpisa odgovorne osobe gradonačelnica je iskoristila kako bi manipulirala vijećnicima i demantirala službeni dokument koji je izradila Državna revizija. A sve to da bi se obranila od optužbe da za 95,4 % dospjelih potraživanja 2019. godine, osim navodnog slanja opomena, što je nedokazivo, nije poduzimala druge mjere naplate. Neoborivu tvrdnju pokušala je demantirati prigodno sklepanim neslužbenim dokumentom o potraživanjima na dan 31.12.2020. i tvrdnjom da je za 85% tih potraživanja poduzela mjere naplate godinu dana kasnije. Naravno, umjesto o dugogodišnjem toleriranju dugova svoje obitelji raspričala se o dugu koji je nastao krajem 2020.g., a temeljem pravomoćne sudske presude za gradsku vijećnicu. Budući da Državna revizija nije revidirala poslovanje Grada u 2020. godini, a kako je gradonačelnica dokazana lažljivica, njezinu tvrdnja o poduzimanju radnji za naplatu 85% potraživanja temeljem neslužbenih tablica u 2020. g. treba uzeti s ozbiljnom rezervom. Sve i da su podaci iz te tablice istiniti, a nisu, to ne mijenja činjenicu koju je utvrdila Državna revizija da Grad nije u 2019. godini poduzeo ozbiljne mjere naplate za 95,4% potraživanja.

Gradska vijećnica kao smokvin list
Revizija se bavila i slučajem gradske vijećnice ali ne u vezi s potraživanjima Grada i propusta naplate potraživanja, kako je to na sjednici Vijeću podmetala prva gradska manipulatorica. Grad u 2019. g. nije imao potraživanja već samo sudski spor za vijećnicu. Državna revizija je zamjerila Gradu u slučaju vijećnice to što je pogrešno knjižio transakcije vezano za njeno stjecanje, pa su revizori naveli da je ukupno plaćenih 5,3 milijuna kuna Grad knjižio dvostruko i na dva mjesta. Vijećnica je u gradskim poslovnim knjigama knjižena kao vlastita imovina u iznosu od 11,4 milijuna kuna i to na dva mjesta. Jednom kao vlastita imovina u iznosu od 7,7 milijuna, a istovremeno i kao imovina u pripremi od 3,7 milijuna kuna. To su bili jedini prigovori revizora za postupanja Gradu u nalazu za 2019. g. u vezi s vijećnicom. O potraživanjima Grada za vijećnicu nema ni slova u nalazu revizije. Ipak za potrebe izbjegavanja priče o dvostrukim i duplo većim iskazivanjima ulaganja i u osnovi skandaloznom nalazu revizije gradonačelnica je bajala o potraživanjima Grada. Radi skretanja pažnje s merituma stvari – skandaloznog nalaza – ali i frustriranosti zbog pisanja jednog od „lokalnih stručnjaka za državnu reviziju" gradonačelnica je za vrijeme rasprave o reviziji dala vijećnicima tablicu s potraživanjima grada na dan 31.12.2020. iako 2020. nije bila predmet revizije gdje se na drugoj stranici prigodno sklepane tablice nalazi iznos potraživanja od gotovo 4 milijuna kuna za koji sugerira da se odnosi na vijećnicu. Ta i takva tablica govori o načinu rada gradonačelnice, odnosno sposobnosti, stručnosti i dignitetu njenih službenika koji su spremni ispunjavati njene naloge pa, bili oni i naredbe za krivotvorenje podataka. Kao što je autor ovoga članka već najavio slučaj vijećnica će biti predmet posebnog članka. S osobitim zadovoljstvom će pisati o temi koja će do kraja razgoliti njezine sposobnosti i etičnost njenih stručnih službi.

Laganje o stanju na žiro račinu računa
Problem gradonačelnice nije samo njena nedoraslost funkciji koju obnaša nego i to što svoju politiku temelji na lažima. Primjera je mnogo, ali za ovu priliku može se navesti laž sa zadnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je ponovno lagala da na računu Grada ima 6,5 milijuna kuna od prodaje osnovne škole. To ja tek mala varijacija laži izrečenoj na jednoj od prethodnih sjednica kad je na pitanje vijećnika Martusilovića odgovorila da su ta sredstva oročena uz banci. Uzgred rečeno, Revizija navodi da je u 2019. g. Grad od kamata na svoja sredstva imao prihoda u iznosu od 30,30 kuna, ali i trošak plaćanja zateznih kamata od gotovo 200.000 kuna. Da bi mogla i dalje lagati i manipulirati s 6,5 milijuna kuna od prodaje osnovne škole odbila je vijećnicima koji su to više puta tražili dati na uvid izvode bankovnog računa Grada. Razlog tom odbijanju mogla bi biti činjenica da su tih 6,5 milijuna kuna nenamjenski potrošeni.

A da je spremna lagati o stanju na računu utvrdila je i Državna revizija u svom nalazu. U financijskim izvještajima je prikazano da na dan 31.12.2019. na računu bilo 8.662.828,00 kn. Revizija je utvrdila da je to laž, odnosno da su ta sredstva pogrešno prikazana jer su u njih uključena i sredstva koja nisu na računu Grada, a koja se odnose na sredstva od ustupljenog dijela poreza na dohodak namijenjen financiranju projekata od interesa za razvoj otoka u iznosu od 4.682.800,00. Dakle, Revizija je konstatirala lažno navedenih gotovo pet milijuna kuna kojih stvarno nema na računu. Time je utvrdila da na računu Grada 31.12.2019. može biti najviše 3.362.668,00 kn. A stvarno Grad nije na računu imao ni toliko. No ovakvim nalazom Revizija je gradonačelnicu ulovila i u laži da ima 6,5 milijuna kuna na računu od prodaje stare osnovne škole. Školu je prodala i naplatila u prosincu 2019. što bi značilo da je na računu Grada 31.12.2012. moralo biti više od 6,5 milijuna kuna a ne 3.362.668,00 kako to navodi revizija.

Potemkinovo gradilište u Ćunskom
O sklonost gradonačelnice laganju i manipuliranju govori i nedavno lažno otvaranje dva gradilišta u Ćunskom. 27. prosinca 2020. g. prijavila je dva gradilišta u Ćunskom, a da ni jedan vijećnik o tome vjerojatno nema pojma. O tome će saznati u predizbornoj kampanji. U prijavi gradilišta na kojem će se navodno graditi višestambene zgrade kao izvoditelja radova navela je tvrtku Radnik Križevci, a nadzor UOI Mario Hofman. No to nije istina ili ne može biti istina jer je Grad tek 21. siječnja 2021. objavio plan javne nabave za tekuću godinu u kojem je navedno da se u veljači planira pokrenuti otvoreni postupak javne nabave s planiranim iznosom od 4,8 milijuna kuna. Iako još nije provela postupak izbora izvoditelja radova gradonačelnica je već uvela svog omiljenog poslovnog partnera Radnik Križevci u posao i započela radove. Kao što je spremna javno lagati i manipulirati pred Gradskim vijećem da su novci od prodaje osnovne škole na računu Grada još joj je lakše potpisivati neistinite službene isprave. Na primjer, lažno prijaviti početak radova. Tako radi gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

Umjesto da se bavi svakodnevnim kreiranjem laži gradonačelnci bi bilo bolje da se koncentrira na svoj posao i da prati izmjene zakona i propisa. Tada se ne bi desilo da joj Statut Grada Malog Lošinja u pola mandata bude nezakonit. Takav je i sad. Prema odredbama zadnjih izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koji je stupio na snagu 24. prosinca 2020. g. potrebno je do 24. veljače 2021. izmjeniti Statut s obzirom da je novi Zakon odredio broj vijećnika prema broju upisanih birača, a prema kojem će buduće Gradsko vijeće Malog Lošinja imati manji broj vijećnika. Imat će ih 13. Naravno, gradonačelnici je promakla i obveza usklađenja statuta prema prethodnoj izmjeni istog zakona. Tako je u Statutu Grada Malog Lošinja i dalje za njegovu kontrolu zadužen sada već davno ukinuti Ured državne uprave. Ni obavljena državna revizija a ni zakonitost rada i važećih akata nisu predmet interesa gradonačelnice. U njezinom fokusu su „lokalni stručnjaci za državnu reviziju".

Komentari: 

147 # ako je tako...LM 2021-02-02 19:55
di su pare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Di su pare od prodaje zgrade osnovne škole?Popaj 2021-03-31 19:02
Citat LM:
di su pare?
To je pitanje koje trebaju istražiti nadležne državne institucije, a sukladno njihovom nalazu daljnje aktivnosti poduzet će Županija piše u jučer objavljenom očitovanju Primorsko-goran ske županije na portalu glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Crni fond za kupovinu vjećnika?gost 2021-03-31 19:24
Citat Popaj:
Citat LM:
di su pare?
To je pitanje koje trebaju istražiti nadležne državne institucije, a sukladno njihovom nalazu daljnje aktivnosti poduzet će Županija piše u jučer objavljenom očitovanju Primorsko-goranske županije na portalu glasotoka.hr/.../...
Odgovor na to pitanje mogao bi biti u komentaru uz ovaj članak dolje niže:
# Očekuje se već viđeno — gost 2021-02-06 13:46
Praksa nam pokazuje da je svrha lokalnih izbora na Lošinju da građani izaberu vijećnike između kojih će HDZ kao izborni gubitnik birati one koje će kupiti da bi formirao većinu.
Kupnjom Logera širi se klijentelističk i potencijal za trgovinu bezkarakternih vijećnika. Može im se ponuditi uprava Logera ili dobro plaćeno mjesto posade broda...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # kompromitirajuć i odgovor Gradonačelnicegost 2021-04-02 14:18
Citat Popaj:
Citat LM:
di su pare?
To je pitanje koje trebaju istražiti nadležne državne institucije, a sukladno njihovom nalazu daljnje aktivnosti poduzet će Županija piše u jučer objavljenom očitovanju Primorsko-goranske županije na portalu glasotoka.hr/.../...
Zanimljivo je i cijelo očitovanje Županije na Kučićkino izmotavanje u vezi novca od prodaje zgrade škole: “Kao što je vidljivo iz navedenog postupanja, volja Županije za suradnjom i realizacijom projekta nikad nije bila upitna. Međutim, Grad Mali Lošinj do danas nije poduzeo nikakve aktivnosti na izgradnji školske sportske dvorane, odnosno nije izvršio niti jednu od ugovorno preuzetih obveza. Prema sada potvrđenim i javno iznesenim informacijama na 33. sjednici Gradskog vijeća Grada, osigurana namjenska sredstva utrošena su bez znanja Županije, a iznimno kompromitirajuć i odgovor Gradonačelnice prvi smo put čuli u javnosti. Obzirom na navode Gradonačelnice, želimo napomenuti da je pitanje zakonitosti utroška namjenskih sredstava za izgradnju školske sportske dvorane pitanje koje trebaju istražiti nadležne državne institucije, a sukladno njihovom nalazu daljnje aktivnosti poduzet će Županija”, naglasila je Edita Stilin za Glas otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ......gost 2021-02-03 13:03
Mujagić je ovdje napisao "Prema onom što je govorila predmet revizije nije bilo poslovanje Grada 2019. godine već poslovanje od 2013. do 2020.", a Purić na Otoci.net citira i piše "S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvalo izvješće o reviziji, istaknula bih to da je mišljenje u nalazu uvjetno i da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine. ... kazala je Kučić (HDZ), koja je uzela riječ uoči izvjestiteljice po ovoj točki, Ivke Matošević, voditeljice Odsjeka za proračun i financije Jedinstvenog upravnog odjela Grada.
Ako je Purić točno naveo šta je kazala, gradonačelnica je priznala da je revizija razmatrala i 2019. godinu. Kako se onda u članku pojavila 2020. godina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Smrdi, smrdi ...Ne-nad 2021-02-03 17:46
Citat gost:
Mujagić je ovdje napisao "Prema onom što je govorila predmet revizije nije bilo poslovanje Grada 2019. godine već poslovanje od 2013. do 2020.", a Purić na Otoci.net citira i piše "S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvalo izvješće o reviziji, istaknula bih to da je mišljenje u nalazu uvjetno i da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine.
U ovom Gradu nešto jako smrdi. Radi li se o smušenosti, nesposobnosti, kriminalu ili nemaru sudionika vlasti od gradonačelnice pa do zadnjeg referenta ne znam i ne bih sudio. ali pohvale gradonačelnici za radne sposobnosti, stručnost i rezultate rada su uvelike pretjerane. Pođimo samo od njezine navodne tvrdnje da "ovo nije bila revizija za 2019. godinu" pa kliknimo na link
revizija.hr/.../... na kojem se nalazi izviješće o onome čega prema gradonačelničin im riječima nije bilo - IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. Pa vi sad pišite da tu nešto ne smrdi kao onaj lik što piše "Gradonačelnica savjesno i pošteno obavlja svoj posao".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # odi mi dođi miOtoci me 2021-02-04 09:54
Citat gost:
Ako je Purić točno naveo šta je kazala
Vrhunac Purićevog nazovi novinarstva su dojave koje mu serviraju epidemiologinja za covid, dogradonačelnik za politiku i vatrogascci za rubriku crne kronike. Da njih nema posao bi o sportu i slikao koze i patke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Predstava izmotavanjaPB 2021-02-04 10:56
Citat Otoci me:
Citat gost:
Ako je Purić točno naveo šta je kazala
Vrhunac Purićevog nazovi novinarstva su dojave koje mu serviraju epidemiologinja za covid, dogradonačelnik za politiku i vatrogascci za rubriku crne kronike. Da njih nema posao bi o sportu i slikao koze i patke.
Takav je položaj sponzoriranog novinarstva svagdje, a posebno u lokalnim medijima gdje lokalnu vlast drži HDZ. Purić se ipak usudio objaviti pismo Josipa Magašića, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Velog Lošinja vijećnicima da na točki dnevnog reda o popisu nerazvrstanih cesta na području Grada, uključujući i prostor "šume obrasle grmljem, borovima i gromačama, većinom urušenim", glasaju "u skladu sa Zakonom i ne prihvate uvrštavanje navedene ceste u popis nerazvrstanih cesta. Također je naveo dio dopisa u kojem veloselci upozoravaju: "Grad na čelu s gradonačelnicom i gradske službe svoju plaću zarađuju od poreznih obveznika, a vi kao vijećnici izabrani ste od građana našeg otoka i svi zajedno morate zastupati njihove interese, što ovdje nije slučaj, već se ovdje pogoduje pojedincima bliskim vlasti, na štetu većine". Da se ovime aludira na jednog formalno nezavisnog vijećnika, ali uvijek sigurnu uzdanicu za dizanje ruke za predložene odluke, vidi se i iz aviona. Zato je gradonačelnica na GV izvela predstavu izmotavanja da odustajanje od te točke obrazloži na način da odagna sumnje u pogodovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # predizborna kampanjaPlastični anđeo čuvar 2021-02-04 12:28
Umjesto da se bavi nagomilanim problemima vezanim za jedva zadovoljavajuću uvjetnu ocjenu državne revizije, gradonačelnica je tu temu stavila na stranu i odlučila se proaktivno baviti drugim stvarima.
Naime, vidljivo je da je gradonačelnica već započela sa pojačanim aktivnostima vezanim za predizbornu kampanju.
Prvu takvu aktivnost sam uočio kada je do sada prilično neaktivna vijećnica Volarić postavila unaprijed dogovoreno pitanje vezano za Arrivu. Potpuno suvišno pitanje, obzirom da je isto tada već tjedan dana bilo apsolvirano i na gradskom fejsu, kao i na oba lokalna internet portala. Uglavnom, iz gradonačelničin og odgovora nismo saznali ništa novo, reklo bi se da je trenutna situacija postala konačna stvar koju Grad više nema namjeru potencirati.
Obzirom da se na posljednjem gradskom vijeću gradonačelnica nije baš proslavila jer je morala povući 3 od 4 točke dnevnog reda, trebalo je tu epizodu čim prije poslati u zaborav, i to na način da se građanima servira nova pozitivna priča.
Pa nas je tako već sljedeći dan upoznala sa trenutnim kapitalnim investicijama koje izvode Lošinj usluge.
Rekonstrukciju zgrade na Kaštelu (što je ok), jedan sumnjivi parking u Creskoj ulici, kao i sanaciju nekoliko vodovodnih šahti u ulici Spiridona Gopčevića.
Posljednji domet je sudjelovanje u nekom podcastu kojega iskreno nisam izdržao gledati duže od nekoliko minuta.
Može li bolje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Ana na TikToku?Tariguz 2021-02-04 13:32
Citat Plastični anđeo čuvar:
Posljednji domet je sudjelovanje u nekom podcastu kojega iskreno nisam izdržao gledati duže od nekoliko minuta.
Ja sam izbjegao taj užas. Prvo sam pročitao što piše ispod videa. Kad sam vidio da su autori podcasta napisali "Hvala Ana što si tako jednostavna i topla, i naravno lijepa i mlada ;)" shvatio sam da je to vjerojatno gore smeće čak i od nastupa s onim komedijašem Jurkotićem. Prije kraja izborne kampanje sigurno će nastupiti i na TikToku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Oporbeni Domac na usluzigost 2021-02-04 13:52
Citat Plastični anđeo čuvar:
Umjesto da se bavi nagomilanim problemima vezanim za jedva zadovoljavajuću uvjetnu ocjenu državne revizije, gradonačelnica je tu temu stavila na stranu i odlučila se proaktivno baviti drugim stvarima.
Naime, vidljivo je da je gradonačelnica već započela sa pojačanim aktivnostima vezanim za predizbornu kampanju.
Prvu takvu aktivnost sam uočio kada je do sada prilično neaktivna vijećnica Volarić postavila unaprijed dogovoreno pitanje vezano za Arrivu. Potpuno suvišno pitanje,
Do kraja mandata dogovorenih pitanja bit će na pretek kako bi se mogla hvaliti uspjesima. Ali ne zaboravlja ni na obračune s onima koji joj mogu pokvariti izbornu računicu. Zato kod vrlo "oporbenog" vjećnika Domca naručila pitanje tko u gradskoj upravi radi od kuće, zašto i koje predmete je rješio. Domac joj je rado učinio tu uslugu i na aktualnom satu zatražio spisak tih sumnjivih lica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # #zar je nekome stalo?ime i prezime 2021-02-03 13:26
Citat LM:
di su pare?
Para nema i nikoga nije briga. 1000 Lošinjana jedva čeka dan izbora da je se ponovno zaokruži i odvede do pobjede. Taj umni defekt kod ljudi ne može poremetiti ni jedna afera koju režira kovrča. Što se njih tiče dali bi joj sve pare grada neka radi i gradi za svoje u Punta Križi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # HraniteljTuljana 2021-02-03 13:28
Gradonačelnica savjesno i pošteno obavlja svoj posao i korektno je da ne dozvoli da ulica vidi politiku kao što se vidila prije njenog mandata. Tada se politika vidila za jednim stolom njih trojica, osam botelki i dogovor dogovoreno. Ili u Velom Žalu, na hLo dođi na marendu. Bilo je i u restoranu na Rujnici. E toga više nema i sada se raspravlja na Gradskom vijeću i to je jedino ispravno. I tako će biti ubuduće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # transparentnost ? nula bodovaGrađani imaju pravo znati 2021-02-03 14:02
Citat Tuljana:
Gradonačelnica savjesno i pošteno obavlja svoj posao
Sa ovime se apsolutno ne slažem. Primjera ima puno, ali navest ću samo jedan.
Tijekom zadnje sjednice u jednom trenutku smo čuli kako je vijećniku Nekiću upravo uručen pismeni odgovor na pitanje sa neke ranije sjednice. Zašto taj odgovor nije objavljen i na gradskom webu? Gotovo na svakoj sjednici nekom vijećniku se obeća odgovor u pismenom obliku, a zadnji put su takvi odgovori objavljeni uz 19. sjednicu koja je održana u kolovozu 2019. godine.
Toliko o transparentnost i.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # odgovor obaveznohešteg 2021-02-03 16:21
Citat Tuljana:
korektno je da ne dozvoli da ulica vidi politiku
Ta ulica su birači i stanovnici ovog otoka koji plaćaju gradonačelnicu i uhljeba zamjenika i ostale djelatnike u poglavarstvu i njima odgovora ako si zaboravio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
293 # Saldohranitelj tuljana 2021-02-03 17:03
Citat hešteg:
Citat Tuljana:
korektno je da ne dozvoli da ulica vidi politiku
Ta ulica su birači i stanovnici ovog otoka koji plaćaju gradonačelnicu i uhljeba zamjenika i ostale djelatnike u poglavarstvu i njima odgovora ako si zaboravio
Pa nije baš da bi nabrojani propali bez uplata te šačice nezadovoljnika, a i pitanje je koliko im je saldo uplata/isplata iz proračuna (gradskog ili državnog). Moguće čak primaju više isplata iz proračuna nego što u njega doprinesu. Da su barem makar neutralni. Što vi mislite jesu li?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
331 # Licemjer....... 2021-02-03 17:15
Birači nisu ulica-nepismeni i nekulturni "hešteg"(pišeš kao što pišu u djelovima bivše jugoslavije).Bu rači su građani grada Malog Lošinja pa bili oni Anini ili tvoji.I nemoj vrijeđati birače.Zna se tko je bio "ulica" za vrijeme bivše vlasti i to je sjedio u Zakantuni,Chalv ien.Rujnica i oko 14 sati pod utjecajem alkohola odlazili doma.Ti ljudi su odlučivali o Gradua gradonačelnica Ana je samo naslijedila nered tih "ulica"i sada se postavlja pred nju problem Grada,sa evizijama i eventualnim ne naplaćenim dugovima.Sve to što joj se sada stavlja na teret je ostatak bivših.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # ...Licemjer 2021-02-03 17:40
Oni koji nesavjesno i iz interesa konstantno glasuju za HDZ uglavnom jesu nepismeni i nekulturni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Neredgost 2021-02-03 17:58
Citat .......:
gradonačelnica Ana je samo naslijedila nered tih "ulica"i sada se postavlja pred nju problem Grada,sa evizijama i eventualnim ne naplaćenim dugovima.Sve to što joj se sada stavlja na teret je ostatak bivših.
Ni jedan naslijeđeni nered, ostatak "bivših" nije riješila ni dok je dva mandata bila zamjenica gradonačelnika, a sada kao gradonačelnica tom starom neredu marljivo dodaje svoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # "mi planiramo, a Grad nas prati"Frodo 2021-02-03 18:19
Citat Tuljana:
Gradonačelnica savjesno i pošteno obavlja svoj posao i korektno je da ne dozvoli da ulica vidi politiku kao što se vidila prije njenog mandata.
Ni prije njenog mandata politiku nije vodila ulica, ali ni izabrana vlast. Vodili su je investitori koji su se javno hvalili "mi planiramo, a Grad nas prati". U Velom Žalu i na Rujnici su se uz iće i piće samo primala naređenja. Ni s Anom kao gradonačelnicom ništa se nije promijenilo iako su zbog korone restorani zatvoreni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # Pobjeda modernih robovagost 2021-02-03 21:13
Danas je Ustavni sud RH otpilio banke i donio odluku odnosno rješenje kojim je odbio i odbacio ustavne tužbe sedam hrvatskih banaka podnesene protiv presuda Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Visokog trgovačkog suda u kolektivnom sporu koji je pokrenula Udruga Potrošač zbog nepoštenih ugovornih odredbi vezanih uz švicarski franak.
Prije gotovo deset godina je na ovom portalu prenešen članak objavljen u tadašnjem VJESNIKU na tu temu odnosno o slučaju franak. Zgodna prilika za podsjetnik na to.
volim-losinj.org/.../...

U to doba empatična zamjenica gradonačelnika Ana Kučić je bespoštedno sebedavala u ulozi Garijevog fikusa primajući punu plaću. Društvene devijacije i muke nezaštićenih građana nisu bile ni tada teme od njenog interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Što slijedi?Nepismeni tuljani 2021-02-03 22:59
Ima toga još...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Lice-mjerPodržavam 2021-02-03 23:15
Citat .......:
Birači nisu ulica-nepismeni i nekulturni "hešteg"(pišeš kao što pišu u djelovima bivše jugoslavije).Burači su građani grada Malog Lošinja pa bili oni Anini ili tvoji.I nemoj vrijeđati birače.Zna se tko je bio "ulica" za vrijeme bivše vlasti i to je sjedio u Zakantuni,Chalvien.Rujnica i oko 14 sati pod utjecajem alkohola odlazili doma.Ti ljudi su odlučivali o Gradua gradonačelnica Ana je samo naslijedila nered tih "ulica"i sada se postavlja pred nju problem Grada,sa evizijama i eventualnim ne naplaćenim dugovima.Sve to što joj se sada stavlja na teret je ostatak bivših.
Kojih bivših?? Pa Kučićka se sama na veliko hvali kako već 12 godina obnaša javne dužnosti, prvo kao član poglavarstva , zatim kao dogradonačelnic a, a zadnjih godina kao gradonačelnica Grada Malog Lošinja. Pitam se u kojoj si ti kafani bio kad nakon 12 godina njezina "(ne)rada" u Upravi ti zakljućuješ da: "to što joj se SADA stavlja na teret je ostatak BIVŠIH". Licemjeru očito si stvarno tako glup pa ju bezuvjetno podržavaš baš u svemu isto kao i onaj sansegota Maglievaz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Sadašnji i bivšigost 2021-02-04 09:10
Citat Podržavam:
Citat .......:
gradonačelnica Ana je samo naslijedila nered tih "ulica"i sada se postavlja pred nju problem Grada,sa evizijama i eventualnim ne naplaćenim dugovima.Sve to što joj se sada stavlja na teret je ostatak bivših.
Kojih bivših?? Pa Kučićka se sama na veliko hvali kako već 12 godina obnaša javne dužnosti, prvo kao član poglavarstva, zatim kao dogradonačelnica, a zadnjih godina kao gradonačelnica Grada Malog Lošinja. Pitam se u kojoj si ti kafani bio kad nakon 12 godina njezina "(ne)rada" u Upravi ti zakljućuješ da: "to što joj se SADA stavlja na teret je ostatak BIVŠIH".
Kao teret i ostatak bivših na nju je palo i ono za što je odgovorna i njena obitelj. Stric je kao član općinske skupštine podržavao opstanak alohtone divljači koja je uništila ovčarstvo na Cresu i Lošinju, a otac je dužnik Gradu iako je dobro zarađivao dok je gradsku luku koristio kao privatnu marinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Milicionerska demokracijaHanibal 2021-02-04 10:29
Citat gost:
Kao teret i ostatak bivših na nju je palo i ono za što je odgovorna i njena obitelj. Stric je kao član općinske skupštine podržavao opstanak alohtone divljači koja je uništila ovčarstvo na Cresu i Lošinju, a otac je dužnik Gradu iako je dobro zarađivao dok je gradsku luku koristio kao privatnu marinu.
Vidi komentar: "Anin stric, kao član Partije i sekretar općinskog SUP-a, t.j. glavni općinski milicioner je na sjednici tadašnje skupštine općine Cres-Lošinj grubo ušutkao jednog delegata koji se usudio pitati o odstrelu alohtone divljači i usudio se spomenuti nezadovoljstvo ljudi zbog uništavanja usjeva lovom i uvezenom alohtonom divljači..." Na linku je i slika članka u Otočkom vjesniku iz tog vremena volim-losinj.org/politika/2938-vec-videno-u-malom-losinju#comment-73344
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 0 # Licemjer...... 2021-02-04 12:25
Hannibal, i tvoj tata je bio član partije i podupirao je tadašnje milicionere, što ja mislim da ti nemaš veze sa onim što je tvoj tata bio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Manje više sadašnji HDZ-ovci su bili u partijigost 2021-02-04 12:32
Citat ......:
Hannibal, i tvoj tata je bio član partije i podupirao je tadašnje milicionere, što ja mislim da ti nemaš veze sa onim što je tvoj tata bio
Licemjeru to što je tvoj tata bio član partije ne znači da j svačiji tata bio član partije. Statistički lako dokazivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Mangupi u njihovim redovima osnovali HDZHanibal 2021-02-04 13:06
Citat gost:
Citat ......:
Hannibal, i tvoj tata je bio član partije i podupirao je tadašnje milicionere, što ja mislim da ti nemaš veze sa onim što je tvoj tata bio
Licemjeru to što je tvoj tata bio član partije ne znači da j svačiji tata bio član partije. Statistički lako dokazivo.
HDZ je nastao od frakcije lupeža (zvali su ih "mangupi u našim redovima") koji su se plašili da će završiti u zatvoru pa su srušili državu i napravili si novu po svome ukusu. To je ova što je zahvaljujući vlasti bivših komunjara i njihove djece na dnu Europske unije. A prestigle su je sve bivše socijalističke države osim Bugarske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Bez lustracije nema Kroacijehranitelj tuljana 2021-02-04 13:51
Citat Hanibal:
zahvaljujući vlasti bivših komunjara i njihove djece na dnu Europske unije. A prestigle su je sve bivše socijalističke države osim Bugarske.
Pa normalno, tko bi očekivao drugačije kad mi, za razliku od nabrojanih zemalja, nismo proveli LUSTRACIJU. Na žalost kako državu i dalje vode (bivši?) komunisti i njihova djeca, od toga ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Gledanje tati kroz prsteHanibal 2021-02-04 12:33
Citat ......:
Hannibal, i tvoj tata je bio član partije i podupirao je tadašnje milicionere, što ja mislim da ti nemaš veze sa onim što je tvoj tata bio
Ni ne trebaš misliti o tome što je bio moj tata. Ja nisam hadezejac i gradonačelnik pa ne mogu svome tati gledat kroz prste kad duguje gradu novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kad lošinjski jaganjci nestanu (2)Dingo 2021-02-05 08:57
Citat Hanibal:
Citat gost:
Kao teret i ostatak bivših na nju je palo i ono za što je odgovorna i njena obitelj. Stric je kao član općinske skupštine podržavao opstanak alohtone divljači koja je uništila ovčarstvo na Cresu i Lošinju, a otac je dužnik Gradu iako je dobro zarađivao dok je gradsku luku koristio kao privatnu marinu.
Vidi komentar: "Anin stric, kao član Partije i sekretar općinskog SUP-a, t.j. glavni općinski milicioner je na sjednici tadašnje skupštine općine Cres-Lošinj grubo ušutkao jednog delegata koji se usudio pitati o odstrelu alohtone divljači i usudio se spomenuti nezadovoljstvo ljudi zbog uništavanja usjeva lovom i uvezenom alohtonom divljači..." Na linku je i slika članka u Otočkom vjesniku iz tog vremena volim-losinj.org/politika/2938-vec-videno-u-malom-losinju#comment-73344
Nećakinja bivšeg glavnog milicionera na ovim otocima, uglednog člana saveza komunista, a sada gradonačelnica Malog Lošinja i predsjednica GO HDZ-a ne ušutkava nego ismijava one koji u alohtonoj divljači vide problem za ovčare. Prije dvije godine sam napisao komentar
# Kad lošinjski jaganjci nestanu — Dingo 2019-10-24 09:47
Za šest dana bit će deseta obljetnica otkako su uz ovaj napis objavljeni članci pod naslovima Kad jaganjci utihnu i Kad lisica čuva kokoši o problemima creskih i lošinjskih ovčara prepuštenima samima sebi pred problemom šteta koje im nanosi alohtona divljač. Krajem prošle godine na sjednici gradskog vijeća je po tko zna koji put bila opet pokrenuta ta tema te je na poziv predsjednika vijećnik Luiđi Satalić pojasnio da je ekipi za snimanje terena dronovima samo pokazao pozicije na kojima se divlje svinje pojavljuju, te da o tome ne zna ništa više. Na to je za govornicu izišla gradonačelnica i uz svoje uobičaje poštapalice, mahanje rukama i smijeh zbog pojave jednog zeca pokazala da više od Satalića ne zna ni ona. Nakon njezinog bezsadržajnog izlaganja vijećnik Dubravko Devčić je istaknuo da godišnji porast odstrela divljači od 15 do 20 % može značiti da lovci bolje rade, ali i da divljih svinja ima više, te da ovčari trpe štete koje su drastično porasle za 60 do 70 %. Vijećnica Đurđica Šimičić je govorila kako je prije deset godina kao vijećnica u županijskoj skupštini bila svjedok ismijavanja žalbi ovčara, te da se nada da je županijska vlast konačno počela shvaćati ozbilnost problema. Sudeći prema tome što se o tom problemu ni do danas ništa nije čulo i ovo izlaganje na video snimku te sjednice bilo je samo predstava za javnost.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # brigo moja pređi na drugogaBF 2021-02-05 09:44
I kako je završila priča? Poduzimaju se koraci, lete dronovi, ali nema nikakvog rezultata.
Još davno je bivši gradonačelnik, branitelj Cappelli obećavao rat do istrebljenja.
Današnja gradonačelnica samo maše rukama, smije se i bla bla bla... i dalje se samo poduzimaju iskoraci pri fotografiranju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...BF 2021-02-05 09:45 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ....BF 2021-02-05 09:47 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Da podsjetim ...Muflon 2021-02-05 10:01
Citat BF:
I kako je završila priča? Poduzimaju se koraci, lete dronovi, ali nema nikakvog rezultata.
Još davno je bivši gradonačelnik, branitelj Cappelli obećavao rat do istrebljenja.
Današnja gradonačelnica samo maše rukama, smije se i bla bla bla... i dalje se samo poduzimaju iskoraci pri fotografiranju.
O ulozi obitelji Ane Kučić u uništavanju ovčarstva na ovim otocima pisalo se prošle godine u Novom listu:
A čitava je priča o alohtonoj divljači na Cresu jako dobar predložak i za pisanje scenarija filma katastrofe. Prisjetimo se, odlukom vijećnika Općine Cres-Lošinj 1981. godine donesena je odluka o naseljavanju neizvorne divljači na Cres. U strogo definirana i ograđena lovišta. Proces je započeo 1985. godine kad su unesena 63 jelena lopatara, 54 muflona i svega 29 divljih svinja. Naravno, jedno je pretpostavka da će se ogradama i izlovom divljač držati pod kontrolom, a sasvim nešto drugo ono što nasilna ljudska želja za stjecanjem materijalnog bogatstva može učiniti nad vjekovnim prirodnim skladom. Divljač je porušila ograde i krenula nekontrolirano bujati. Istina, mufloni se u čitavom tom procesu nisu »snašli« tako da je došlo do njihovog smanjenja, pa i vjerojatnog nestanka, ali su zato divlje svinje pokazale svoju pravu ćud: kao na Životinjskoj farmi zagospodarile su Cresom, posebno slabo naseljenom Tramuntanom.
VAPAJ OVČARA - UPORNO IGNORIRANJE PROBLEMA: Na Cresu je divljih svinja pet puta više nego - ovaca
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nije slučajnostHipokrit 2021-02-05 10:43
Partija je nekad odlučila naseliti otok divljim svinjama a danas je stranka (zna se koja) odlučila da će biti golfa na Mataldi. Uopće se ne radi o zgodnoj igri slučaja da je tadašnju partiju vodio stric a današnju stranku nećakinja. To nije igra slučaja nego zakonitost transfera moći s koljena na koljeno koja prolazi u primitivnim sredinama kao što je na žalost i ova naša malološinjska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Govorništvo Ane KučićMuflon 2021-02-05 13:19
Citat Hipokrit:
Partija je nekad odlučila naseliti otok divljim svinjama a danas je stranka (zna se koja) odlučila da će biti golfa na Mataldi. Uopće se ne radi o zgodnoj igri slučaja da je tadašnju partiju vodio stric a današnju stranku nećakinja. To nije igra slučaja nego zakonitost transfera moći s koljena na koljeno koja prolazi u primitivnim sredinama kao što je na žalost i ova naša malološinjska.
Sjetimo se kako je nećakinja opčarala gradsko vijeće da odobri golf u njenom zavičaju, na Punti križa i snažne potpore predstavnika domaćih Andrina Maljevca.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Prava prilika za branitelja Cappellijagost 2021-02-05 12:28
Citat BF:
Još davno je bivši gradonačelnik, branitelj Cappelli obećavao rat do istrebljenja.
Samo se hvalio da je branitelj, ali sada ima priliku da se dokopa legalnog braniteljskog statusa. Zbog lokalnih izbora HDZ sprema novi zakon za olakšavanje procedure. Mediji javljaju da će nadležno ministarstvo nagraditi milijuntog branitelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # Mercedes.S klass 2021-02-04 12:10
Ovim komentarima dokazujete da ste polupismeni. Ana je za sih vas koii se tu javljate protiv nje MERCEDES S KLASA. Hranitelj Tuljana je jedini pismeni i kulturni koji govori istinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Anina pismenostgost 2021-02-04 17:10
Citat S klass:
Ovim komentarima dokazujete da ste polupismeni. Ana je za sih vas koii se tu javljate protiv nje MERCEDES S KLASA.
Pa daj nam da vidimo neki tekst koji je sama napisala, a da joj nije netko pregledao i ispravio pogreške. Ako piše kao što govori nemaš je s čime hvaliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Iz 1965-eMercedes 2021-02-05 19:55
Citat S klass:
Ovim komentarima dokazujete da ste polupismeni. Ana je za sih vas koii se tu javljate protiv nje MERCEDES S KLASA. Hranitelj Tuljana je jedini pismeni i kulturni koji govori istinu.
Ta "sposobna" Ana imali smo priliku danas doznati ne zna ni obične radove prijaviti kako li spada, stoga ne čudi kada je Državna revizija otkrila tolike nepravilnosti. Koliko još toga mora izaći u javnost da neki konačno priznaju poraz i zamijene lutku?
glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Telegram njušiŽnj klasa 2021-02-05 20:39
Citat Mercedes:
Citat S klass:
Ovim komentarima dokazujete da ste polupismeni. Ana je za sih vas koii se tu javljate protiv nje MERCEDES S KLASA. Hranitelj Tuljana je jedini pismeni i kulturni koji govori istinu.
Ta "sposobna" Ana imali smo priliku danas doznati ne zna ni obične radove prijaviti kako li spada, stoga ne čudi kada je Državna revizija otkrila tolike nepravilnosti. Koliko još toga mora izaći u javnost da neki konačno priznaju poraz i zamijene lutku?
glasotoka.hr/.../...
Ta "fantastična" Ana očito ima problema sa prijavama gradilišta. Nije prijavila ovo gradilište na kojem se radi ali je zato navodno prijavila i neka gradilišta na kojima se ne radi. Navodno bude o tome pisala neka novinarka iz Zagreba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # pitam za prijateljaBD 2021-02-06 05:42
Jel postoji neka nagrada ako te XXX puta objave u rubrici Politika i Kriminal?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nagrada za objavu u rubrici Politika i Kriminalgost 2021-02-06 07:40
Citat BD:
Jel postoji neka nagrada ako te XXX puta objave u rubrici Politika i Kriminal?
Ako si HDZ-ov kadar nagrada je napredovanje u stranci i glasovi HDZ-ovih birača na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # cilj opravdava sredstvoMachiavelli 2021-02-06 08:11
Citat gost:
Citat BD:
Jel postoji neka nagrada ako te XXX puta objave u rubrici Politika i Kriminal?
Ako si HDZ-ov kadar nagrada je napredovanje u stranci i glasovi HDZ-ovih birača na izborima.
Ah, to je ona ogavna uhljebnička stranka kojoj je jedina zadaća izmisliti što više uhljeba koji će glasati za same sebe kako bi opstali na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # makijevalizam umjesto demokracijeJosip 2021-02-06 12:49
Citat:
Ah, to je ona ogavna uhljebnička stranka kojoj je jedina zadaća izmisliti što više uhljeba koji će glasati za same sebe kako bi opstali na vlasti.
Stvar je u tome da je HDZ u ovoj državi i lokalno i globalno postao strano tijelo umjesto da predstavlja vlastiti narod. Svojim postupcima i načinom vladavine učinio je od njih tiranine i okupatore u vlastitoj državi, a umjesto demokratskih izbora podmeću nam makijevalizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Licemjer 2021-02-04 14:03
Pa gle ovo, sve vrvi od mojih obožavatelja. Imitacija je najiskreniji oblik laskanja.
Još kada biste to kvalitetno odradili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # Lažljiva PuntarkaHipokrit 2021-02-04 15:10
U matrijalima koje je poslala Vijeću kao druga točka dnevnog reda je:
IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI
GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. GODINU.

Na samoj sjednici gradonačenica kaže da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine?
Ona ima ozbiljan problem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Briga za vlastite guzicegost 2021-02-06 07:53
Citat Hipokrit:
U matrijalima koje je poslala Vijeću kao druga točka dnevnog reda je:
IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI
GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. GODINU.
Na samoj sjednici gradonačenica kaže da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine?
Ona ima ozbiljan problem.
Glupost! Nema ona nikakav problem. Imamo ga mi građani. Izabrali smo poltrone i budale da nas zastupaju u gradskom vijeću, a oni brinu samo o vlastitim guzicama. Ni jedan od njih nije ni trepnuo na ovu njezinu bezobraznu laž pa ni predsjednik vijeća koji za vođenje sjednica dobiva mjesečnu naknadu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Nema problema ...dt 2021-02-06 11:36
Citat gost:
Citat Hipokrit:
U matrijalima koje je poslala Vijeću kao druga točka dnevnog reda je:
IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI
GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. GODINU.
Na samoj sjednici gradonačenica kaže da ovo nije bila revizija za 2019. godinu, već svih dokumenata od 2013. do 2019. godine?
Ona ima ozbiljan problem.
Glupost! Nema ona nikakav problem.
Točno. Glupo je reći da ona ima neki problem. Kakav problem može imat kad uz potporu većine u Gradskom vijeću i metiljavu oporbu koja se plaši i vlastite sjene može raditi i radi štogod hoće. Iznutra ima potporu, izvana zaštitu institucija pod kontrolom HDZ-a, samovoljna i autoritarna, uz mlaku oporbu nema problema. Dočepala se i funkcije predsjednice ogranka pa si je osigurala kandidaturu za reizbor, a HDZ-ove institucije će ju štititi pa makar zabrazdila i kao Josipa Rimac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # HraniteljTuljana 2021-02-06 08:09
Vas petorica koji ovdje pišete a niste pismeni jer stalno pišete o stvarima koje nemaju veze sa gradonačelnicom i ne razumijete problematiku o kojoj je riječ trebali bi se malo detaljnije informirati tko je proizveo nepravilnosti koje je pronašla revizija. U izvještaju revizije se navodi da sve nepravilnosti koje su pronađene da su nastale tada kada je bio gradonačelnik vaš idejni vođa a ne sadašnja gradonačelnica. Čak nepravilnosti postoje od vremena vašeg Balije, koii je na kraju bio mudriji od vlasti prije sadašnje gradonačelnice. Hipokrit je toliko neoismen da uopće ne razumije da se revizija provodi za vremenski period a ne za jedan dan kao što želi prikazati. Sve u svemu imamo mudru i korektnu osobu koju vole Lošinjani i s vremenom će objasniti vama petorici koji ovdje pljujete, kako da postanete bolji ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Revizija zna što je radila na LošinjuvVv 2021-02-06 09:52
Citat Tuljana:
Hipokrit je toliko neoismen da uopće ne razumije da se revizija provodi za vremenski period a ne za jedan dan kao što želi prikazati.
Revizija sigurno zna što je radila na Lošinju i to bolje ne samo od tebe nego i od gradonačelnice. Objavila je IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2019. a ne za vremenski period čak tamo od Balije. A to možeš i sam provjeriti ako klikneš na link
revizija.hr/.../...
ili ako promotriš sliku prve stranice tog dokumenta gdje to piše jasno i nedvosmisleno


Ne znam je li je gradonačelnica nepismena pa nije znala pročitati što tamo piše ili nije mudra i korektna osoba pa bezobrazno laže, ali sigurno ne može biti uzor Lošinjanima da postanu bolji ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # Licemjer....... 2021-02-06 09:08
Eeee ovaj puta se slažem sa Hraniteljem.Ovo je dobro i mudro izgovoreno tako da se jasno može primijetiti u čemu je problem.Točno je i ono što je napisao za gradonačelnicu, da je Mercedes S klae.Točno, ona je točno to.Miris Chanel 5,torbica Hernes Birkin,Le Bouton shoes.Kad se negdje javno pojavi,pravi primjer otmjene dame,koja predstavlja i vas nepismene koji pljujete po ovom portalu ,pa svatko tko ju vidi ima perceprciju da smo u Lošinju svi kulturni,pa i vi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Miris S klasegost 2021-02-06 10:12
Citat .......:
Točno je i ono što je napisao za gradonačelnicu, da je Mercedes S klae.Točno, ona je točno to.Miris Chanel 5,torbica Hernes Birkin,Le Bouton shoes.Kad se negdje javno pojavi,pravi primjer otmjene dame,
Ovo je dobar opis jedne sponzoruše, posvuduše, eventuše, flertuše, piaruše i iznad svega pozerice, ali ne ozbiljne, vjerodostojne političarke i gradonačelnice. Zanima me tko vozi taj Mercedes S klase.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # SvetiMarko 2021-02-06 13:12
Miris S klase, ovo već prelazi dobar ukus. S kojim pravom vrijeđaš Gradonačelnicu da je sponzoruša, posvoduša,? To je govor mržnje i vrijeđanje i ovo tvoje vrijeđanje je Poslano USKOKU i policiji i admin ide kaznena prijava jer ne sprječava govor mržnje. I onda admin lajka 5 puta umjesto da skine sa portala vrijeđanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .....Tariguz 2021-02-06 13:30
Možeš mu staviti soli na rep :lol: Nije napisao da je gradonačelnica sponzoruša i posvuduša nego da ju Licemjer opisao kao takvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ???efbiaj 2021-02-06 14:04
Zašto ja vidim 8 lajkova? Mislim da bi trebalo bi prijaviti i na Gradonačelnik.h r
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Lajj..... 2021-02-06 14:22
Laklajove pumpa admin iskapčajući i iskapčajući ruter jer po svakom lajku ima nekneki prihod.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # A možda joj paše ...gost 2021-02-06 14:58
Citat Marko:
Miris S klase, ovo već prelazi dobar ukus. S kojim pravom vrijeđaš Gradonačelnicu da je sponzoruša, posvoduša,?
A kako znaš da je to vrijeđa? Prema fotkama za koje voli pozirati to joj vjerovatno paše.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # Kloakahranitelj tuljana 2021-02-06 14:23
Citat gost:
Zanima me tko vozi taj Mercedes S klase.
Prvo sam pomislio - kako besraman i seksistički komentar. Ali onda sam se sjetio gdje se nalazim...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Tko o čemugost 2021-02-06 14:31
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Zanima me tko vozi taj Mercedes S klase.
Prvo sam pomislio - kako besraman i seksistički komentar. Ali onda sam se sjetio gdje se nalazim...
Tko o čemu, hranitelj tuljana o kanalizaciji. Onaj tko najviše kaki se žali na smrad. Tipično za lokalni troljev...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # Locirani uhititiprivesti suditi 2021-02-06 13:17
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I tteba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Da se ne lažemo.hranitelj tuljana 2021-02-06 14:28
Citat privesti suditi:
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I tteba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Ne to nije "govor mržnje". Takozvani "govor mržnje" je zapravo verbalni delikt, oblik cenzure drugačijih mišljenja koji je kao takav u međunarodni poredak lansirao SSSR.
Neka pišu, takvi komentari više govore o toj šačici ljudi koji dijele životni prostor s nama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...Jeti 2021-02-06 14:58
Citat privesti suditi:
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I treba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Čekaj malo, tebi nije problem što je autor članka dokazao (ili nije dokazao?) da gradonačelnica koristi laž kao modus operandi, ali ti je problem što je netko konstatirao... "Ovo je dobar opis jedne sponzoruše, posvuduše, eventuše, flertuše, piaruše i iznad svega pozerice, ali ne ozbiljne, vjerodostojne političarke i gradonačelnice. "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ...Licemjer 2021-02-06 16:02
Citat privesti suditi:
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I tteba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Ti si taman onakav kadar kakvog Obuljenka traži u ministarstvu propagande, ovaj, kulture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # 1984Đorđ 2021-02-06 16:14
Citat Licemjer:
Citat privesti suditi:
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I tteba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Ti si taman onakav kadar kakvog Obuljenka traži u ministarstvu propagande, ovaj, kulture.
Mislio si na Ministarstvo istine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Gradonačelnica S klase?Dingo 2021-02-06 17:17
Citat privesti suditi:
Ovo je stvarno govor mržnje,jer anonimno vrijeđati bez dokaza to je stvarno nedopustivo. I tteba prijaviti policiji i prekinuti ovakvo anonimno vrijeđanje
Ako ju je itko uvrijedio to je onaj lik što je napisao "Točno je i ono što je napisao za gradonačelnicu, da je Mercedes S klae. Točno, ona je točno to. Miris Chanel 5 ,torbica Hernes Birkin, Le Bouton shoes. Kad se negdje javno pojavi, pravi primjer otmjene dame,"Jednoj vjerodostojnoj osobi, političarki s karizmom ne trebaju parfemi, pomodne torbice i cipele i druge tričarije da bude primjer otmjene dame kad se negdje pojavi. A usporediti je s vozilom, pa bio to i Mercedes S klase vrhunac je primitivnog balkanskog seksizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Tko o čemu...hranitelj tuljana 2021-02-06 17:33
Citat Dingo:
usporediti je s vozilom, pa bio to i Mercedes S klase vrhunac je primitivnog balkanskog seksizma.
Jeste li sigurni da ipak vrhunac "primitivnog balkanskog seksizma" (Lošinj nije na Balkanu) nije bio onaj koji se javno u komentarima zapitao "tko vozi taj Mercedes"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # E, moj Balkane ...gost 2021-02-06 19:00
Citat hranitelj tuljana:
Citat Dingo:
usporediti je s vozilom, pa bio to i Mercedes S klase vrhunac je primitivnog balkanskog seksizma.
Jeste li sigurni da ipak vrhunac "primitivnog balkanskog seksizma" (Lošinj nije na Balkanu) nije bio onaj koji se javno u komentarima zapitao "tko vozi taj Mercedes"?
Mi koji smo školovaniji od prosjeka znamo da pridjev "balkanski" nije samo zemljopisna nego i kulturološka, moralna i politička odrednica. A kako si u pitanju "tko vozi taj Mercedes" prepoznao samo i jedino primitivni balkanski seksizam pokazao si balkansko stanje svoga duha. Pitanje "tko vozi taj Mercedes" odnosilo se samo na njeno obnašanje funkcije nositelja izvršne vlasti u Gradu gdje investitor smije reći da on planira, a Grad ga prati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # gost..... 2021-02-06 23:04
Usporedba Mercedes s klase je po meni simbolička, i uspoređuje se sa ostalima koji ju vrijeđaju da je ona u odnosu na njih Mercedes a oni stojadini iz Kragujevca. Ja to tako shvaćam. Možemo i da je ona za njih Loger a oni drvene batele bez vesela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # .....505 sa crtom 2021-02-07 00:01
Usporedba bilo koje ženske osobe sa prijevoznim sredstvom je seksizam i takav način ponašanja u kulturnim zemljama nije prihvatljiv. Primjer: Mala je avion.
Stoga, grešku je napravio onaj koji je gradonačelnicu usporedio sa automobilom, bilo kojim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Chanel 5 nije dokaz sposobnostiGargamel 2021-02-07 07:57
Citat 505 sa crtom:
Usporedba bilo koje ženske osobe sa prijevoznim sredstvom je seksizam i takav način ponašanja u kulturnim zemljama nije prihvatljiv. Primjer: Mala je avion.
Stoga, grešku je napravio onaj koji je gradonačelnicu usporedio sa automobilom, bilo kojim.
Grešku su napravili svi koji tvrde da svaka kritika vrijeđa. A kad se za opravdanu kritiku postupaka jedne profesionalne političarke tvrdi da je to vrijeđanje i na "uvredu" odgovara prostačkom usporedbom žene s automobilom te hvalospjevom njenoj skupoj kozmetici, cipelama i torbici znamo da smo učinili nešto dobro. Ukazali smo na problem i njezine fanove potaknuli na glupu reakciju koja dokazuje da smo kritikom pogodili "u sridu". Kako bilo da bilo, miris Chanela 5, torbica Hernes Birkin u rukama i Le Bouton shoes na nogama mogu pred javnosti ostaviti dojam otmjene dame. No nisu dovoljni da nas uvjere kako je otmjena dama i vjerodostojna, poštena i sposobna profesionalna političarka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Otmjenostgost 2021-02-07 11:30
Citat Gargamel:
miris Chanela 5, torbica Hernes Birkin u rukama i Le Bouton shoes na nogama mogu pred javnosti ostaviti dojam otmjene dame.
Ali otmjena dama se ne bi trpala da se slika s misicom i ne bi se gurala ispred nje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Miss hadezeovske vjerodostojnost ipijar maher 2021-02-08 10:43
Citat gost:
Citat Gargamel:
miris Chanela 5, torbica Hernes Birkin u rukama i Le Bouton shoes na nogama mogu pred javnosti ostaviti dojam otmjene dame.
Ali otmjena dama se ne bi trpala da se slika s misicom i ne bi se gurala ispred nje.
Poziranje je njezin pravi poziv, a položaj gradonačelnice joj uz visoke prihode osigurava scenski nastup. Iskorak lijevom nogom, istureno lijevo rame, veliki sat na ruci, papagajski sklad boja odjeće ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ,,,,,gost 2021-02-07 11:01
Citat .....:
Usporedba Mercedes s klase je po meni simbolička, i uspoređuje se sa ostalima koji ju vrijeđaju da je ona u odnosu na njih Mercedes a oni stojadini iz Kragujevca. Ja to tako shvaćam.
Ono što ti ne shvaćaš je da ju nitko nije vrijeđao. Reći popu pop, a bobu bob nije vrijeđanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Napad glupih i histeričnih anonimacagost 2021-02-06 13:31
Opet bi glupani hapsili po portalu. A haspili bi samo zato što im je dokazano da su glupani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Očekuje se već viđenogost 2021-02-06 13:46
Praksa nam pokazuje da je svrha lokalnih izbora na Lošinju da građani izaberu vijećnike između kojih će HDZ kao izborni gubitnik birati one koje će kupiti da bi formirao većinu.

Kupnjom Logera širi se klijentelističk i potencijal za trgovinu bezkarakternih vijećnika. Može im se ponuditi uprava Logera ili dobro plaćeno mjesto posade broda...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # još maloNN 2021-02-11 09:39
Još jedan od bisera je Izvještaj o ponovnoj javnoj raspravi o UPU Artatore jer rasprava uopće nije bila održana kako je bilo najavljeno, iako se to u izvještaju (izvješće za HDZ-ovce) tvrdi! O tome već bruje mediji (glasotoka.hr/.../), a sigurna sam da će imati posla i nadležno ministarstvo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka