Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Je li Loger d.o.o. mačak u vreći?

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 

titnsZa pet dana bit će odigran drugi čin igrokaza u kojem će gradonačelnica Gradskom vijeću predložiti da joj dade suglasnost da potpiše ugovor o preuzimanju Logera d.o.o. jer su činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-knjigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza ispitane! No problem u scenariju i režiji nastavka ove predstave leži u činjenici što je stanje društva možda – ali samo možda – poznato gradonačelnici, ali nije poznato vijećnicima koji bi na temelju informacija o stanju trebali odlučivati o preuzimanju. Gradonačelnici nije palo na pamet dati vijećnicima na uvid „odlučne činjenice" da na temelju njih samostalno odlučuju, nego je umjesto njih ona sama odlučila. Vijećnicima je uskratila pravo vlastitog uvida u odlučne činjenice i primorala ih da glumljenjem odlučivanja građanima Malog Lošinja kupe „mačka u vreći"

Materijali koji se gradskim vijećnicima dostavljaju kao osnova za odlučivanje su kratki i nepotpuni, a prijedlozi odluka uglavnom nezakoniti, često šlampavi, a vrlo često besmisleni i u pravilu nepromišljeni. Primjer takvog priloga materijalima je 21. točka dnevnog reda iduće 31. sjednice Gradskog vijeća zakazane za 21. prosinca 2020. – prijedlogu odluke o davanju suglasnosti na prijedlog ugovora o prijenosu poslovnih udjela TD Loger d.o.o.

Usvajanjem te odluke Gradsko vijeće bi gradonačelnicu ovlastilo da potpiše ugovor o prijenosu udjela kojim bi Grad Mali Lošinj postao vlasnikom privatne firme – trgovačkog društva Loger d.o.o. Da se nekom jako žuri da se ovaj za Grad loš posao čim prije obavi pokazuje činjenica da je predviđeno da odluka stupa na snagu odmah, danom donošenja. Nema sumnje da će uz ovakvo Gradsko vijeće već na dan održavanja sjednice Grad Mali Lošinj postati vlasnikom jedne privatne firme u koju je na ovaj ili onaj način već uložio više od 4 milijuna kuna.

Za gradonačelnicu je očito manji problem predložiti Vijeću nezakonitu odluku kojom bi Grad preuzeo vlasništvo nad jednom privatnom tvrtkom nego biti u poziciji da je samo svojim odlukama, kako je na to navikla, raspolagala gradskom imovinom iznad 0,5% proračuna i u privatnu firmu uložila četiri milijuna kuna javnih sredstava. Zato ova transakcija više sliči paničnom nego razboritom potezu i djeluje kao saniranje štete. Kako je u prethodnom članku o ovoj temi već pisano (Ideje naše-benzin vaš) prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinice lokalne samouprave ne mogu kupovati ili preuzimati privatne firme. Takvu mogućnost ne predviđa ni Statut Grada Malog Lošinja. No, bez obzira na te formalno pravne činjenice i bez obzira na javna upozorenja gradonačelnica tvrdoglavo inzistira na nezakonitoj i štetnoj odluci. A da bi je dobila priredila je igrokaz za Gradsko vijeće u dva čina uz aktivno sudjelovanje njoj odanih gradskih vijećnika.

Prvi čin
Prije malo više od mjesec dana, na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnica je zatražila, a preparirani gradski vijećnici joj dali suglasnost da poduzme prethodne radnje radi preuzimanja trgovačkog društva Loger d.o.o., odnosno ovlastili su je da ispita „odlučne činjenice" o samom društvu, njegovoj financijskoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza. Sve to je potrebno – obrazlagala je tada – kako bi se moglo pristupiti eventualnom sklapanju ugovora o prijenosu poslovnih udjela, a radi sigurnosti stjecatelja u stanje društva čiji bi se udjeli preuzeli. Zbog toga je tražila da Vijeće donose odluku kojom ju se ovlašćuje da provjeri stanje firme – iako je to mogla učiniti i bez te odluke. I ne samo da je mogla sama prevjeriti stanje Logera d.o.o. već je to morala učiniti i prije nego li je u privatnu firmu uložila toliko gradskog novca. Prvi čin igorkaza je bio potreban samo da se vijeće i javnost pripremilo za poduhvat stjecanja udjela. Iako je tada navela da će se tek eventualno pristupiti sklapanju ugovora ako nema štetnih rizika za Grad ona je očito već odlučila da će Loger d.o.o. preuzeti pod svaku cijenu. Zbog toga je priredila igrokaz u kojem se glumilo o ispitivanja „odlučnih činjenica". Ovlasti za ispitivanje činjenica od strane predstavničkog tijela nije ni trebala, a kad ih je predstave radi ipak ishodila, niti jedna činjenica nije utvrđivana. No na kraju prvog čina gradonačelnica je od Vijeća dobila nepotrebno traženu suglasnost da može utvrditi „odlučne činjenice" koje niti nije namjeravala utvrđivati.

Drugi čin
Za pet dana bit će odigran drugi čin igrokaza u kojem će gradonačelnica Gradskom vijeću predložiti da joj dade suglasnost da potpiše ugovor o preuzimanju Logera d.o.o. jer su činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-knjigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza ispitane! No problem u scenariju i režiji nastavka ove predstave leži u činjenici što je stanje društva možda – ali samo možda – poznato gradonačelnici, ali nije poznato vijećnicima koji bi na temelju informacija o stanju trebali odlučivati o preuzimanju. Gradonačelnici nije palo na pamet dati vijećnicima na uvid „odlučne činjenice" da na temelju njih samostalno odlučuju, nego je umjesto njih ona sama odlučila. Vijećnicima je uskratila pravo vlastitog uvida u odlučne činjenice i primorala ih da glumljenjem odlučivanja građanima Malog Lošinja kupe „mačka u vreći". Ukratko, odluku o preuzimanju jedne privatne tvrtke vijećnici će donijeti samo na temelju prijedloga gradonačelnice i njene tvrdnje da su činjenice ispitane, a da sami nemaju niti jedan jedini podatak o stanju firme koju će preuzeti. Bezgraničnim povjerenjem u gradonačelnicu njoj odani vijećnici će odobriti preuzimanje tvrtke Loger d.o.o., a da nemaju niti jedan financijsko-knjigovodstveni podatak, da nemaju pojma o stanju obveza, ugovora, broja zaposlenih, o prihodima, troškovima i sl. Dovoljno im je da gradonačelnica kaže „odlučne činjenice sam utvrdila".

Je li Loger d.o.o. mačak u vreći?
Hoće li i jednom vijećniku pasti na pamet da upita gdje su činjenice, tko je i na koji način utvrđivao odlučne činjenice u nužnoj dubinskoj analizi? Hoće li se koji od vijećnika i vijećnica usuditi pitati zašto u materijalima nema činjenica na temelju kojih bi mogli donijeti odluku? Rasprava o ovoj točki dnevnog reda a da u materijalima nema niti jedne jedine činjenice, osim samog prijedloga gradonačelnice, može biti samo skolastička, kao u raspravi o broju konjskih zubi bez njihova prebrojavanja. Pa tako gradski vijećnici na znaju ni da Loger d.o.o. ima negativan kapital, odnosno akomulirani gubitak od 313.570 kuna sa 2019. godinom. Naravno, radi se o firmi koja ne može biti profitabilna pa će se gubitak samo povećavati. Gradonačelnici koja tako hrabro predlaže financijski neodgovoran posao kao diplomiranoj ekonomistici bi trebalo biti poznato da se gubitak ne može u nedogled prenosti odnosno da će ga vlasnik prije ili kasnije morati pokriti.

S obzirom da će gradski vijećnici donijeti odluku o stjecanju udjela a da nemaju niti jedan jedini podatak postavlja se pitanje čemu taj cirkus s procedurom na dvije sjednice Gradskog vijeća s formalnom odlukom o davanju suglasnosti za poduzimanje prethodnih radnji radi ispitivanja odlučnih činjenica o stanju društva kad će vijećnici odluku donijeti a da ne znaju odlučne činjenice. Budući da vijećnici vjeruju gradonačelnici na riječ i da odluke donose samo na temelju njenog prijedloga, a da imaju pojma o bilo čemu, ovu odluku su mogli donijeti i na prethodnoj sjednici. Ostaje pitanje zašto je to tako. Zašto gradski vijećnici bez pogovora pristaju na to da sudjeluju u igorokazu gradonačelnice? Zašto pristaju na igru da se od njih prvo traži nepotrebna suglasnost za utvrđivanje „odlučnih činjenica" radi evenutualnog stjecanja udjela da bi onda glasali za stjecanje bez činjenica koje su trebale biti utvrđene da bi mogli odlučivati? Po takvim odlukama možda ipak jesmo „Prvi od 1000".

Odredba taknuto-maknuto
Zanimljiva je, naravno i sumnjiva, odredba ugovora o preuzimanju udjela u Loger d.o.o. koju će u ime Grada potpisati gradonačelnica. Citiram ju:

„Ugovorne strane utvrđuju da je stjecatelj u cijelosti upoznat sa cjelokupnom poslovnom, financijskom i knjigovodstvenom dokumentacijom društva, da je upoznat sa stanjem svih parničnih, upravnih i drugih postupaka u kojima društvo LOGER d.o.o. sudjeluje kao stranka, da je upoznat sa cjelokupnim imovinsko-pravnim stanjem društva te se stoga prije sklapanja ovog ugovora odriče prava revizije, kao i prava isticanja bilo kakvog prigovora po navedenim osnovama, odnosno materijalnim i pravnim nedostacima u svezi cjelokupnog stanja društva LOGER d.o.o."

Iz materijala je vidljivo da Grad Mali Lošinj koji je ugovorna strana odnosno njegovo predstavničko tijelo - Gradsko vijeće - ne da je upoznato s cjelokupnim poslovanjem firme koju stječu već upravo obrnuto – nema pojma ni o čemu osim o imenu tvrtke. Gradski vijećnici ne znaju prihode ni rashode, nemaju pojma o bilanci društva, o zaposlenicima, o obvezma, o parnicama. Nemaju niti jedan jedini podatak o tome što Grad kupuje. Ipak će gradonačelnici dati ovlast da potpiše ugovor u kojem piše da je kupac u cijelosti upoznat sa svim podacima iako im nije poznat niti jedan jedini podatak. Prlično neodgovorno i teško razumljivo.

Niti jedan vijećnik neće pitati zašto se Grad odriče prava na reviziju, a revizija poslovanja je morala biti napravljena i prije stjecanja udjela, kao i prava isticanja bilo kakvog prigovora po navedenim osnovama, odnosno materijalnim i pravnim nedostacima u svezi cjelokupnog stanja društva. Drugim riječima ako postoji kakva nepoznata dubioza, a nitko ne zna kakve su obveze društva jer nije napravljena i ne smije se napraviti revizija, Grad se odriče potraživanja ili naknade po tom osnovu. Sjetimo se da Grad ne zna ni da društvo ima akomulirani gubitak veći od vrijednosti kapitala društva. Grad Mali Lošinj kupuje društvo s negativnim kapitalom koji će morati pokriti iz Proračuna Grada i ako se pojavi kakva obveza sam će ju morati platiti ali naknadu neće moći potraživati od onoga tko je prouzročio štetu. Prihvaćanjem takve odredbe gradski vijećnici svjesno prihvaćaju da kupuju mačka u vreći.

Slijedi li preustroj?
Ovom teško shvatljivom, nezakonitom, nepromišljenom i neodgovornom odlukom Grad će postati vlasnikom Loger d.o.o. Hoće li se promjeniti unutarnji ustroj Grada kojim će se osnovati novi upravni odjel za očuvanje povijesne baštine i brodarstvo s dva izvršitelja, kapetanom broda i mornarom? S obzirom da je posada Nerezinca (zaposlenici Loger d.o.o) već na proračunskoj sisi za novi ustroj nije potrebno osigurati dodatna sredstva.

Naravno u nedostatku argumenata za ovu štetnu i besmislenu odluku i u potrebi da ispune želju gradonačelnice, njeni poslušnici u Vijeću će opravdanje naći u potrebi za očuvanjem povijesne baštine iako kupovanje privatne firme nema nikakve veze s tim. Umjesto argumentiranih rasprava o činjenicama imat ćemo samo apologetsko blebetanje o čuvanju pomorske tradicije i razbacivanje floskulama i na koncu izglasavanje još jedne nezakonite, besmislene i pogrešne odluke. Jedino što ohrabruje jest činjenica da će ovo Gradsko vijeće imati samo još dvije ili tri prilike donositi ovakve odluke.

Komentari: 

033 # Odgovornost za skrivene maneZS 2020-12-16 14:08
Ako GV dade suglasnost za potpis ugovora u kojem će pisati "..da je stjecatelj u cijelosti upoznat sa cjelokupnom poslovnom, financijskom i knjigovodstveno m dokumentacijom društva, itd,,," gradonačelnica će sa sebe skinuti svaku odgovornost za "skrivene mane" i prevaliti je na predsjednika GV i vijećnike koji ga odobre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # 365Stranka rada i solidarnosti 2020-12-16 15:05
Citat ZS:
Ako GV dade suglasnost za potpis ugovora u kojem će pisati "..da je stjecatelj u cijelosti upoznat sa cjelokupnom poslovnom, financijskom i knjigovodstvenom dokumentacijom društva, itd,,," gradonačelnica će sa sebe skinuti svaku odgovornost za "skrivene mane" i prevaliti je na predsjednika GV i vijećnike koji ga odobre.
Na ovom potezu bi i Milan mogao nešto naučiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # zakon ne opravdava ni skrivene maneodgovornost 2020-12-16 15:44
Skriveni nedostaci ili mane su oni koji se nisu mogli uobičajenim pregledom uočiti, pa ako GV u svojim materijalima nije dobilo valjano obrazloženje sa svim dokazima koji potvrđuju da je pravni posao koji predlaže gradonačelnica bez skrivenih nedostataka ili mana, za to će imati rok od najmanje 6 mjeseci prema zakonu o obveznim odnosima.

Taj rok je taman dovoljan obzirom da su u svibnju mjesecu sljedeće godine lokalni izbori.

Svaki savjestan gradski vijećnik trebao bi znati da je i osobno odgovoran kao fizička osoba koja je svoj mandat dobila od građana. Skrivanje iza tijela GV ne opravdava niti jednog vijećnika ponaosob.

Zakonska odgovornost gradonačelnice nije upitna, a nije upitna ni odgovornost gradskih vijećnika.

Ako ne budu odgovarali pred tijelima pravosuđa, svakako će odgovarati pred sudom javnosti koji je vrlo skoro na dan lokalnih izbora.

A onda će novi saziv GV imati razloga pisati tijelima pravosuđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Apsolutna većinaZdeslav 2020-12-16 16:21
kako je ova odluka prošla na novom gradskom odboru HDZ-a?

Je li usvojena sa apsolutnom većinom?

Da li Vijećnici HDZ-a u ovom gradskom vijeću zastupaju mišljenje novog GO, da li mišljenje svoje ili mišljenje predsjednice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Sebedajna predsjednicaAlohtoni otočanin 2020-12-16 16:42
A odkud ti smiješna ideja da će se GO HDZ-a išta pitati? Kao što se kao gradonačelnica ponaša u stilu "Grad to sam ja" kao predsjednica GO govoriće "Lošinjski HDZ sam ja!".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Odricanje od prava na revizijuZdeslav 2020-12-16 21:57
A meni je smiješna odredba ovog ugovora da se stjecatelj odnosno Grad Mali Lošinj prije sklapanja ovog ugovora odriče prava revizije.

Što bi uopće trebalo značiti ovo odricanje Grada Malog Lošinja na pravo revizije i koji je pravni učinak tog odricanja?

Možda je tu reviziju trebalo provesti slavno Povjerenstvo za otklanjanje nepravilnosti koje je osnovalo ovo GV, onda bi mi to imalo nekakvog smisla, ali ako reviziju provode nadležna tijela osnovana od strane RH, svakako će ona biti provedena, osim ako već i nije, neovisno o ovoj predloženoj smiješnoj odredbi ugovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kulminacija bezobrazlukaZS 2021-01-08 10:45
Citat ZS:
Ako GV dade suglasnost za potpis ugovora u kojem će pisati "..da je stjecatelj u cijelosti upoznat sa cjelokupnom poslovnom, financijskom i knjigovodstvenom dokumentacijom društva, itd,,," gradonačelnica će sa sebe skinuti svaku odgovornost za "skrivene mane" i prevaliti je na predsjednika GV i vijećnike koji ga odobre.
Budući da je devetero vijećnika odobrilo gradonačelnici da potpiše ugovor o preuzimanju mačka u vreći sa svim njegovim dugovima, budućim rashodima i zasad nepoznatim skrivenim manama, odgovornost je ipak na cijelom Gradskom vijeću, a ne samo na predsjedniku GV i onih devetero njezinih pijuna. Mislim da su Devčić i njegovi kolege trebali naprosto ugasiti računala i time simbolički napustiti sjednicu. Bezobrazluk koji Ana Kučić sve češće pokazuje, a kulminirao je nečuvenom bezobraštinom sa slanjem materijala na samoj sjednici umjesto prema poslovniku sedam dana ranije, zaslužuje jedino takvu reakciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # LogerGost 2020-12-16 20:52
Treba sačekati prijenos vlasništva a nakon toga je Lažni Loger d.o.o. predmet za državno odvjetništvo zbog nezakonitih odluka,izvlačen ja i pranja novca.Ovakvo razbacivanje i izvlačenje gradskog novca za brod koji za Lošinj nema nikakvu povijesnu ni materijalnu vrijednost je čisti kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 0 # Funny how...hranitelj tuljana 2020-12-17 10:17
Citat Gost:
Treba sačekati prijenos vlasništva a nakon toga je Lažni Loger d.o.o. predmet za državno odvjetništvo zbog nezakonitih odluka,izvlačenja i pranja novca.
Želite li reći da autor uratka zapravo upozorava gradonačelnicu gdje joj prijeti stvarna opasnost, odnosno da bi oni koji je STVARNO žele maknuti s vlasti trebali šutjeti i čekati da radi nepravilnosti te potom prijavljivati a ne pisati upozoravajuće članke u kojima se navodi što bi moglo biti problematično?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ...Licemjer 2020-12-17 11:08
Gradonačelnica bi trebala biti sposobna sama shvatiti da je to loš potez. Još su se odrekli revizije, što je ultraglup potez ako si normalan ekonomist i znaš kako se to radi.
Pri kupovanju ili ulaganju u neku firmu, potrebni izvještaji koje bi kupac/investito r trebao zatražiti su:
1. Račun dobiti i gubitka (RDG),
2. Izvještaj o novčanim tokovima (cash flow statement) i
3. Bilanca.

Bez uvida u u te izvještaje se doslovno kupuje mačka u vreći, a s obzirom na aktere u priči, sumnjam da te izvještaje gradonačelnica nije vidjela. Vjerojatno je, ali GV vjerojatno neće vidjeti.
S obzirom da kupuje loger koji to nije, odnosno plovilo, vrlo nelikvidnu imovinu, treba razmisliti o tome koliko će to smanjiti likvidnost grada. Uvijek treba misliti na "što ako dođe do problema i treba prodati dio imovine kako bi se pokrili financijski nedostatci". Kome će se onda taj loger prodati? Tati Sergiu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # LakrdijaTariguz 2021-01-08 12:13
Citat Licemjer:
Gradonačelnica bi trebala biti sposobna sama shvatiti da je to loš potez. Još su se odrekli revizije, što je ultraglup potez ako si normalan ekonomist i znaš kako se to radi.
Pri kupovanju ili ulaganju u neku firmu, potrebni izvještaji koje bi kupac/investitor trebao zatražiti su:
1. Račun dobiti i gubitka (RDG),
2. Izvještaj o novčanim tokovima (cash flow statement) i
3. Bilanca.
Bez uvida u u te izvještaje se doslovno kupuje mačka u vreći, a s obzirom na aktere u priči, sumnjam da te izvještaje gradonačelnica nije vidjela. Vjerojatno je, ali GV vjerojatno neće vidjeti.
Vjerojatno ih je vidjela, ali kao magistra ekonomije s radnim iskustvom samo u tatinoj firmi i ulogom fikusa u gradskoj vlasti nije ih znala protumačiti. A kad su joj protumačili pokušala je prošvercati odluku pa ih nije predočila vijećnicima. A kad je Devčić postavio pitanje materijala bržebolje ga je poslala za vrijeme sjednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # klinikaŠvarcvald 2021-01-08 12:45
Narodski rečeno, doktor veterine je magistru ekonomije u njenoj branši uhvatio sa prstima u pekmezu. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Već je kasnoDZ 2020-12-17 10:56
Čekali mi ili ne, šteta je već učinjena. Njene posljedice trpimo svi jer je taj novac mogao biti raspoređen racionalnije, primjerice u gospodarstvo ili socijalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
234 # Štetahranitelj tuljana 2020-12-17 11:27
Citat DZ:
Čekali mi ili ne, šteta je već učinjena. Njene posljedice trpimo svi jer je taj novac mogao biti raspoređen racionalnije, primjerice u gospodarstvo ili socijalu.
Gospodarstvo neka novac zaradi na tržištu, socijala zasigurno nije racionalno ulaganje. Osobno smatram kako je taj novac trebalo ostaviti građanima koji su ga i zaradili, dojma sam da oni najbolje znaju što bi sa svojim novcem učinili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # Glumatanjegost 2020-12-17 12:31
Citat hranitelj tuljana:
Osobno smatram ... dojma sam ...
Izričaji svojstveni poluobrazovanim folirantima. Jezično obrazovana osoba jednostavno smatra i ima dojam, jer nema potrebu za glumatanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # semantiziranjetočke ili zarez 2020-12-17 16:55
ad hominem reakcija na formu a ne sadržaj svojstvena obrazovanim ali napuhanim bullyjima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Reakcija na pojavu, a ne na osobugost 2020-12-18 08:41
Citat točke ili zarez:
ad hominem reakcija na formu a ne sadržaj svojstvena obrazovanim ali napuhanim bullyjima
To je bila reakcija na jezično prenemaganje, a reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Troljevhranitelj tuljana 2020-12-18 10:14
Citat gost:
Citat točke ili zarez:
ad hominem reakcija na formu a ne sadržaj svojstvena obrazovanim ali napuhanim bullyjima
To je bila reakcija na jezično prenemaganje, a reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Hoće li admin stati na kraj bjesomučnom i besramnom trolanju osobe za koju se dade razaznati kako i sama živi od proračunskih sredstava, tj. prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili. Ne mogu se oteti dojmu da nije njemu krivo što Grad baca novce, krivo mu je što ih ne baca na njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # I treba ti stati na krajgost 2020-12-18 10:45
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat točke ili zarez:
ad hominem reakcija na formu a ne sadržaj svojstvena obrazovanim ali napuhanim bullyjima
To je bila reakcija na jezično prenemaganje, a reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Hoće li admin stati na kraj bjesomučnom i besramnom trolanju osobe za koju se dade razaznati kako i sama živi od proračunskih sredstava, tj. prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili. Ne mogu se oteti dojmu da nije njemu krivo što Grad baca novce, krivo mu je što ih ne baca na njega.
Ako nekom admin treba stati na kraj onda si to ti. Ljudi bi se jako iznenadili kad bi znali tko si ti koji stojiš iza virtualne spodobe, trola zvanog hranitelj tuljana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Trijumf forme nad sadržajemhranitelj tuljana 2020-12-18 13:05
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat točke ili zarez:
ad hominem reakcija na formu a ne sadržaj svojstvena obrazovanim ali napuhanim bullyjima
To je bila reakcija na jezično prenemaganje, a reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Hoće li admin stati na kraj bjesomučnom i besramnom trolanju osobe za koju se dade razaznati kako i sama živi od proračunskih sredstava, tj. prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili. Ne mogu se oteti dojmu da nije njemu krivo što Grad baca novce, krivo mu je što ih ne baca na njega.
Ako nekom admin treba stati na kraj onda si to ti. Ljudi bi se jako iznenadili kad bi znali tko si ti koji stojiš iza virtualne spodobe, trola zvanog hranitelj tuljana.
Molim vas. Apeliram. Ako nemate ništa za dodati u smislu doprinosu temi članka u čijoj komentar sekciji tako nesmiljeno trolate, (a iz svega do sada iznesenog proizlazi da temi ne želite ili niste sposobni doprinijeti) molim vas u ime posjetitelja da se suzdržite od besmislenih ad-hominem napada na druge komentatore. Ako to niste u stanju nađite si neku drugu zanimacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Finalni odjebgost 2020-12-18 13:22
Osobno smatranje "hranitelja tuljana" koji se ni ne javlja kao osoba nego anonimno kao virtualni entitet kako treba trošiti javni novac irelevantno je za temu sumnjivog trošenja javnog novca na brod nejasnog podrijetla i tipa, a pod izlikom čuvanja Lošinjske pomorske i brodograditeljs ke tradicije. Da ponovim: Primjedba na jezično afektiranje nije i ne može biti ad hominem napad, jer "hranitelj tuljana" niti nije stvarna nego je virtualna "osoba".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Licemjer 2020-12-18 13:54
Citat hranitelj tuljana:
Molim vas. Apeliram. Ako nemate ništa za dodati u smislu doprinosu temi članka u čijoj komentar sekciji tako nesmiljeno trolate, (a iz svega do sada iznesenog proizlazi da temi ne želite ili niste sposobni doprinijeti) molim vas u ime posjetitelja da se suzdržite od besmislenih ad-hominem napada na druge komentatore. Ako to niste u stanju nađite si neku drugu zanimacija.

Poslušaj vlastiti savjet. Predbacuješ drugima za upravo ono što i sam radiš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tuljanski doprinosTovar 2020-12-18 14:21
Citat hranitelj tuljana:
Molim vas. Apeliram. Ako nemate ništa za dodati u smislu doprinosu temi članka u čijoj komentar sekciji tako nesmiljeno trolate, (a iz svega do sada iznesenog proizlazi da temi ne želite ili niste sposobni doprinijeti) molim vas u ime posjetitelja da se suzdržite od besmislenih ad-hominem napada na druge komentatore. Ako to niste u stanju nađite si neku drugu zanimacija.
A čime si ti dao doprinos temi članka, osim što pokušavaš skrenuti raspravu s merituma članka sadržanog u naslovnom pitanju u ideološke vode?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bolje mačak u vreći nego golub na graniFIFO 2020-12-18 16:31
Citat hranitelj tuljana:
Molim vas. Apeliram.
ovako izgleda kad trolovi apeliraju :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Trolanje s visokaČeper 2020-12-19 11:20
Citat hranitelj tuljana:
Hoće li admin stati na kraj bjesomučnom i besramnom trolanju osobe za koju se dade razaznati kako i sama živi od proračunskih sredstava, tj. prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili.
Ne shvaćam zašto zbog jedne umjesne jezične primjedbe pozivaš da se stane na kraj "bjesomučnom i besramnom trolanju osobe za koju se dade razaznati kako i sama živi od proračunskih sredstava, tj. prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili." Po čemu si razaznao da ukazivanje na jezično neispravan izraz "dojma sam" odaje takvu osobu? No samo da napomenem da nas po medijima bjesomučno i besramno trola i gradonačelnica Malog Lošinja a ona zasigurno živi od proračunskih sredstava, tj. kako kažeš prisilno oduzetih od onih koji su ih zaradili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # znam da ne znamtočke ili zarez 2020-12-18 16:46
Citat gost:
reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Moguće goste, očito si upoznat s materijom, pa reci mi onda o kojoj se logičkoj smicalici radi kad umjesto polemike sa sugovornikovim stavom kreneš ismijavati njegov stil.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Jamstvo da je tekst bezvrijedangost 2020-12-18 17:15
Citat točke ili zarez:
Citat gost:
reakcija ad hominem mi nije moguća kad reagiram na prenemaganje virtualne osobe, privida kojeg je stvorila meni neka nepoznata stvarna osoba.
Moguće goste, očito si upoznat s materijom, pa reci mi onda o kojoj se logičkoj smicalici radi kad umjesto polemike sa sugovornikovim stavom kreneš ismijavati njegov stil.
Kao što ne pijem kavu iz šalice umrljane ružom, tako se ne upuštam u polemiku s nekim tko se legitimira silovanjem jezika. Izričaj "dojma sam" mi je jamstvo da je i ostatak teksta bezvrijedan. Usput da napomenem, izraz "dojma sam" je primjer nepoznavanja hrvatskog jezika, a ne neka stilska specifičnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ......LM 2020-12-17 11:39
U ovom ugovoru navode se klauzule po principu viđeno-kupljeno koje inače vrijede na buvljacima gdje se prodaje razna polovna krama. Zašto gradonačelnica pristaje na ovakav ugovor, možemo samo nagađati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Gluma i filmDZ 2020-12-17 13:39
Veoma koloritna slika sa uvoda ovog članka govori više od tisuću riječi. Lošinj možda i jest prvi od tisuću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Kud ona ploviTankoćudni pjesnik 2020-12-17 13:50
Citat DZ:
Veoma koloritna slika sa uvoda ovog članka govori više od tisuću riječi. Lošinj možda i jest prvi od tisuću?
Apsolutno romantično, zalazak sunca i dama na na pramcu broda gleda u daljinu...wow
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Plakat za plakatgost 2020-12-18 07:28
Citat Tankoćudni pjesnik:
Citat DZ:
Veoma koloritna slika sa uvoda ovog članka govori više od tisuću riječi. Lošinj možda i jest prvi od tisuću?
Apsolutno romantično, zalazak sunca i dama na na pramcu broda gleda u daljinu...wow
Prizor podsjeća na plakat za slavni film romanse i katastrofe "nepotopivog" broda. A može poslužiti i kao najava za narednu sjednicu GV :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nepotopivi NerezinacDZ 2020-12-18 08:28
A navodno Nerezinac i pušta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Jok, nije mačak u vrećiMačak u čizmama 2020-12-17 17:44
Jok, Loger nije mačak u vreći. Prema javno dostupnim podacima FINE, na kraju 2019. godine Loger je imao kratkoročne obveze u iznosu od 1.856.870 kn, a čine ih obveze prema
dobavljačima u iznosu od 1.668.480 kn, obveze za zajmove u iznosu od 187.975 kn i obveze
za poreze doprinose i slična davanja u iznosu od 415 kn.

Da bi odluka o stecanju vlasništva na Logerom bila besmislenija Loger ne smije 5 godina obavljati komercijalnu djelatnost. Sudeći po prijedlogu gradonačelnice činjenice o dugovima društva i nemogućnosti generiranja prihoda nisu "oslučne činjenice". Koje su to onda bile "odlučne činjenice" radi kojih je predložila preuzimanje privatne firme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # 1,8 miliona kunaSD 2020-12-18 19:17
Citat Mačak u čizmama:
Da bi odluka o stecanju vlasništva na Logerom bila besmislenija Loger ne smije 5 godina obavljati komercijalnu djelatnost.
Pa koja je onda uopće svrha preuzimanja tvrtke Loger d.o.o. kad se Grad Mali Lošinj prema Sporazumu s PGŽ i tvrtkom Loger d.o.o. već obvezao održavati prostor, opremu i elemente stalne izložbe na i u predmetnom motornom brodu u razdoblju od 5 (pet) godina od završetka Projekta.? Sve mi se čini da se tu zapravo krije namjera da se sa 1,8 milja kuna iz gradskog proračuna pokriju nepodmirene obveze tvrtke prema režiserima ove predstave o čuvanju tradicije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # LogerGost 2020-12-17 18:58
Već do sada uloženi novac građana višestruko nadilazi vrijednost broda.Troškovi i vrijednost broda su umjetno pumpani u brodogradilištu da bi se iz gradskog proračuna isisali milijuni za brod koji nema nikakvu svrhu ni osim za samo izvlačenje novca.Taj novac se puno korisnije mogao upotrijebiti u grdskoj infrastrukturi, zdravstvu,škols tvu a ne za farbanje tunela
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Nekome fale daske u glaviKalafat 2020-12-17 19:53
Ma stvarno je zanimljiva ova priča o Logeru.U završnom izvješću o aktivnostima na uređenju Nerezinca u sklopu projekta Mala barka 2 se navode zanimljive činjenice. Tako tamo piše:
Dana 8. ožujka 2016. godine sklopljen je Sporazum između Primorsko-goran ske županije, tvrtke Loger i Grada Mali Lošinj vezano uz korištenje drvenog motornog broda "Dražica" u vlasništvu trgovačkog društva Loger d.o.o., u svrhu provedbe projekta „Mala Barka 2“. Županija se obvezala restauracijom urediti drveni motorni brod „Dražica“ te ga dovesti u funkciju interpretacijsk og centra na tvorenom čime se realizirala jedinstvena turistička infrastruktura koja obogaćuje vizualni identitet Nerezina i Grada Malog Lošinja. Županija će predmetni motorni brod koristiti isključivo za potrebe postavljanja
stalne izložbe (postava) pomorske baštine kao sastavnog dijela interpretacijsk og centra kojom će se unaprijediti turistička ponuda i osigurati promocija pomorske i brodograditeljs ke baštine. Grad Mali Lošinj
se sukladno predmetnom Sporazumu i pismu namjere obvezao održavati prostor, opremu i elemente stalne izložbe na i u predmetnom motornom brodu u razdoblju od 5 (pet) godina od završetka Projekta.

Zanimljivo je da iako tada nije preuzeo nikakvu obvezu prije završetka projekta Grad Mali Lošinj je u samu obnovu uložio cca 4 milijuna kuna odnosno 4 puta više od županije koja se obvezala urediti brod!?

Na kraju svega, Grad sad postaje vlasnikom Logera. Svima koji će dati glas na GV za takvu radnju ili fale daske u glavi ili imaju umočene prste. Nema drugog objašnjenja za takvu štetnu radnju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Sigurni smo u usvajanje odlukeZdeslav 2020-12-17 21:35
Planirani rashodi i izdaci Proračuna Grada Malog Lošinja za 2021. godinu za subvencije iznose 2.660.000,00 kn.

Subvencije obuhvaćaju rashode za subvencioniranj e prijevoza lokalnih linija-290.000, 00 kn (autobusna linija Osor-Punta Križa, linija Mali Lošinj-Mrtvaška ), subvencije poduzetnicima i poljoprivrednic ima u okviru Programa mjera poticanja poduzetništva na području Grada Malog Lošinja (570.000,00 kn), te subvencije trgovačkom društvu Loger d.o.o., koje Grad Mali Lošinj planira preuzeti u svoje vlasništvo (1.800.000,00 kn).

U projekcijama proračuna za 2022. i 2023. godinu planirano je također za svaku godinu 200.000,00 kn, dakle još ukupno 400.000,00 kn za TD Loger.

Kako je vidljivo na webu Grada Malog Lošinja, na istoj je sjednici planirano usvajanje Proračuna za 2021. godinu, te usvajanje odluke o preuzimanju TD Loger doo.

Kolika je sigurnost predlagatelja da će odluka o preuzimanju TD Loger doo biti usvojena svjedoči i sam prijedlog dnevnog reda gdje se na istoj sjednici usvajaju ove dvije odluke.

Prema kojoj stručnoj analizi ili procjeni je izrađena Odluka o preuzimanju TD Loger?

Iz prijedloga proračuna, vidljivo je da je ona značajnija od subvencija poduzetnicima i poljoprivrednic ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Slučajnost ili neZabrinuti građanin 2020-12-17 22:01
Ako se u proračunu planira 1.800,000,00 kn za Loger, i ako je Loger imao kratkoročne nepodmirene obveze u iznosu od 1.856.870 kn, da li je prijedlog u proračunu slučajan ili nije?

Šteta za Loger da se nije malo više zadužio, jer bi mu u tom slučaju mi građani sve to lijepo platili ovako ili onako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # LogerGost 2020-12-18 19:18
4 000 000 + 1 800 000 kn + budući troškovi .Da li je netko uopće svjestan kakav se brod može kupiti za taj novac a ne ovaj stari krš koji niti je Loger niti ima veze sa Lošinjem ili Nerezinama ako ne računamo da je gradski novac izvučen preko Nerezina.Netko će si sa izvučenim novcem kupiti lijepu jahticu i smijati budalama koje su to sve platile.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Cjena tuđe tradicijeMarin 2020-12-19 10:57
Citat Gost:
4 000 000 + 1 800 000 kn + budući troškovi .Da li je netko uopće svjestan kakav se brod može kupiti za taj novac a ne ovaj stari krš koji niti je Loger niti ima veze sa Lošinjem ili Nerezinama ako ne računamo da je gradski novac izvučen preko Nerezina. Netko će si sa izvučenim novcem kupiti lijepu jahticu i smijati budalama koje su to sve platile.
Da li je netko izračunao koliko se stanova moglo sagraditi za taj novac? Ani bi bilo bolje da si je stvorila priliku za slikavanje pri podjeli ključeva za stanove nego što pozira na brodu koji nema veze s Lošinjskom tradicijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ima ona svoje prioritetegost 2020-12-19 12:19
Citat Marin:
Citat Gost:
4 000 000 + 1 800 000 kn + budući troškovi .Da li je netko uopće svjestan kakav se brod može kupiti za taj novac a ne ovaj stari krš koji niti je Loger niti ima veze sa Lošinjem ili Nerezinama ako ne računamo da je gradski novac izvučen preko Nerezina. Netko će si sa izvučenim novcem kupiti lijepu jahticu i smijati budalama koje su to sve platile.
Da li je netko izračunao koliko se stanova moglo sagraditi za taj novac? Ani bi bilo bolje da si je stvorila priliku za slikavanje pri podjeli ključeva za stanove nego što pozira na brodu koji nema veze s Lošinjskom tradicijom.
Nije a ni neće nitko izračunati koliko se moglo stanova izgraditi umjesto ulaganja u iluzionističku predstavu -obnova posljednjeg primjerka lošinjskog logera koji je izgrađen u Kraljevici kao kuter. Gradončelnici nije ni u peti razmišljanje o stanovima za Lošinjane. Njen prioritet su stanovi odnosno smještaj za sezonske radnike investitora kakav se samo poželjeti može. Pogledaj obrazloženje odluke o 7. Izmjenama PPUGML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Politika & KriminalPino 2020-12-18 20:42
Već vidim da će ovdje biti materijala za Telegram.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Ta barka mala...gost 2020-12-24 16:37
Očekivano je na Vijeću prošla odluka o preuzimanju Logera d.o.o. Iako je izvjetitelj odluke bio profesonalni odvjetnik nije bilo nikakvih pravnih argumenata a na zanovjetanje Devčića o tome da to nije moguće dobio je odgovor da je to moguće jer je npr. Grad Rijeka postao vlasnik broda Galeb. A radi se o brkanju kuršaka i jabuka. Grad Rijeka je kupio brod Galeb a ne trgovčako društvo Galeb. Nije isto brod i firma. Da bih to nacrtao odvjetniku i naivnim gradskim vijećnicima koji su glasali za tu odluku, da brod i firma nisu isto-brodom mogu ploviti ali s Loger d.o.o. ne mogu. Nadam se da to ovi vijećnici ipak mogu shvatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # dvostruka mjerilaFux 2020-12-24 17:08
Upravo tako, i ja sam to isto odmah primjetio, brod je pokretnina, a trgovačko društvo je pravna osoba.

No uz ovu točku dnevnog reda su zanimljivi još neki detalji. Devčić je rekao da vijećnicima nisu dostavljeni materijali, finacijski pokazatelji i još svašta nešto sa čime bi gradski vijećnici trebali biti upoznati prilikom odlučivanja.
U tom trenutku je gradski odvjetnik pokušao umanjiti štetu tumačeći da su ti podaci javno dostupni na internetu, dovoljno je nekoliko klikova mišem i voila, imaš sve što ti treba.
Nakon toga je gradonačelnica izvela neviđeni manevar, izjavila je da se vijećnicima na njihov mail upravo sada dok traje ova točka dnevnog reda, šalju traženi materijali. Smatrajući valjda da je time forma zadovoljena?

A s druge strane vidimo da je izvješće državne revizije cijelih 5 (pet) dana prije sjednice gradskog vijeća bio javno dostupno na internetu, ali se gradonačelnica nije sjetila to isprintati u 15 primjeraka ili makar mailom poslati gradskim vijećnicima.

Quod licet Iovi, non licet bovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Nevjerodostojni Devčićgost 2021-01-04 18:38
Citat Fux:
No uz ovu točku dnevnog reda su zanimljivi još neki detalji. Devčić je rekao da vijećnicima nisu dostavljeni materijali, finacijski pokazatelji i još svašta nešto sa čime bi gradski vijećnici trebali biti upoznati prilikom odlučivanja.
U tom trenutku je gradski odvjetnik pokušao umanjiti štetu tumačeći da su ti podaci javno dostupni na internetu, dovoljno je nekoliko klikova mišem i voila, imaš sve što ti treba.
Nakon toga je gradonačelnica izvela neviđeni manevar, izjavila je da se vijećnicima na njihov mail upravo sada dok traje ova točka dnevnog reda, šalju traženi materijali. Smatrajući valjda da je time forma zadovoljena?
A meni je neshvatljiva Devčićeva reakcija na ovu neviđenu gradonačelničin u svinjariju koju ti nazivaš manevrom. Kad je čuo pojašnjenje trebao je gradonačelnici očitati žestoku bukvicu zbog bezobrazluka što se materijal dostavlja mailom za vrijeme sjednice i pitati je li to još jedan u nizu trikova da se izvede prevara. Mlakim prigovaranjem umjesto da je demonstrativno napustio sjednicu samo ju je ohrabrio da nastavi sa silovanjem gradskog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...Licemjer 2021-01-05 00:31
A šta je trebao?
Izložiti se kao simboličnu gestu koja bi ga skupo koštala i kojom ne bi postigao ništa u dugom roku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # Ponižavanje gradskog vijećagost 2021-01-05 09:22
Citat Licemjer:
A šta je trebao?
Izložiti se kao simboličnu gestu koja bi ga skupo koštala i kojom ne bi postigao ništa u dugom roku?
Pa napisao sam što je trebao. Trebao je učiniti ono na što je Ana Kučić pozivala vijećnike na sjednici kad je konstituirano sadašnje GV - da kritiziraju. A ova sumnjiva dostava materijala mailom za vrijeme održavanja sjednice na kojoj treba odlučiti o sumnjivoj kupovini jedne sumnjive tvrtke je dobar povod za kritiziranje. Devčić je još jednom dopustio da ga Ana Kučić ponizi kao zastupnika građana koji su ga izabrali, a to je ono što ga na sljedećim izborima može skupo koštati i naštetiti mu u dugom roku. Ja ga sigurno neću ponovno birati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # NeimenovaniDZ 2021-01-05 09:41
Možda da nam svima otkriješ svoj identitet da znamo koga trebamo birati na sljedećim izborima? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Na izborima biram svog odvjetnikagost 2021-01-05 10:12
Citat DZ:
Možda da nam svima otkriješ svoj identitet da znamo koga trebamo birati na sljedećim izborima? :lol:
Moj identitet ti ne može biti preporuka koga da biraš. Može, ali ne mora biti preporuka to što zastupam. A zastupam stav da gradski vijećnik, zastupnik u Saboru i Županijskoj skupštini kojeg sam izabrao treba biti moj odvjetnik u tim tijelima, a ne guzičar koji misli samo na svoje privatne interese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # ...Mateja 2021-01-05 11:35
Citat gost:
A meni je neshvatljiva Devčićeva reakcija na ovu neviđenu gradonačelničinu svinjariju koju ti nazivaš manevrom. Kad je čuo pojašnjenje trebao je gradonačelnici očitati žestoku bukvicu zbog bezobrazluka što se materijal dostavlja mailom za vrijeme sjednice i pitati je li to još jedan u nizu trikova da se izvede prevara. Mlakim prigovaranjem umjesto da je demonstrativno napustio sjednicu samo ju je ohrabrio da nastavi sa silovanjem gradskog vijeća.
Bezobrazni pokvareni zlobnici sigurno bi rekli da se zbunio jer mu u tom trenu nije imao tko suflirati što da kaže ili napravi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Plaćeni suflerigost 2021-01-05 12:28
Citat Mateja:
Citat gost:
A meni je neshvatljiva Devčićeva reakcija na ovu neviđenu gradonačelničinu svinjariju koju ti nazivaš manevrom. Kad je čuo pojašnjenje trebao je gradonačelnici očitati žestoku bukvicu zbog bezobrazluka što se materijal dostavlja mailom za vrijeme sjednice i pitati je li to još jedan u nizu trikova da se izvede prevara. Mlakim prigovaranjem umjesto da je demonstrativno napustio sjednicu samo ju je ohrabrio da nastavi sa silovanjem gradskog vijeća.
Bezobrazni pokvareni zlobnici sigurno bi rekli da se zbunio jer mu u tom trenu nije imao tko suflirati što da kaže ili napravi...
I pokvareni zlobnici znaju da je bolje da šute kad se zna da Deva nema na raspolaganju gradski proračun da si plaća suflere. A Kučićka si je na sjednicu GV dovela odvjetnika da joj suflira, čuva joj leđa i da pravi budale od vijećnika uspoređujući kupovinu broda s mućkom oko kupovine poduzeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Muda pod bubregeDD 2021-01-04 14:54
Citat gost:
Grad Rijeka je kupio brod Galeb a ne trgovčako društvo Galeb. Nije isto brod i firma.
To bi značilo da je Grad Rijeka kupio stvar u vlasništvu neke pravne osobe, ali ne i obveze te pravne osobe. Kupovinom Logera d.o.o. Grad Mali Lošinj je postao vlasnik broda, ali i obveza tvrtke d.o.o. U toj priči odvjetnik je namjerno, pri punoj svijesti lošinjskim vijećnicima prodao muda pod bubrege i zaradio honorar. Bravo Ana, stvarno daješ sebe :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # nerezinski logergost2 2021-01-02 10:01
Nerezinski loger je kupljen u svrhu pranja novca pod krinkom kulturne baštine. Martina se riješila stare rage a Ferdo obnovio stare i sagradio nove apartmane i stavio koji milijunčić ojra na konto. Loger je odradio svoju namjenu i sad je postao teret jer više troši nego zarađuje a građani očito mogu financirati jer se ne bune niti postavljaju pitanja. Zašto gradonačelnica i vijećnici donose ovakve odluke na štetu građana, zapitajte se kome se oni ne smiju zamjeriti pa ćete znati odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # pitanjeABC 2021-01-02 10:35
Da li je Ana od oca naslijedila poduzetnički duh?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Stari zanatiDubiozo 2021-01-05 10:38
Citat ABC:
Da li je Ana od oca naslijedila poduzetnički duh?
Naslijedila je njegov duh ali poduzetna je u drugom najstarijem zanatu na svijetu - politici. Napustila je zanat higijeničarke u očevoj marini i postala gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # još pitanjagost2 2021-01-02 10:49
Zanimljivo je napomenuti da se za obnovu Nerezinca skupljale donacije a bilo bi zanimljivo zbilja pročešljati tko je što platio i gdje su novci završili. Zanimljivo je i da Nerezinac ne stoji u Nerezinama gdje je sagrađen već u Malom Lošinju de.ulule.com/.../#about-owner
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Tko je lošinjski Enrico Marcogost 2021-01-02 20:27
Citat gost2:
Zanimljivo je napomenuti da se za obnovu Nerezinca skupljale donacije a bilo bi zanimljivo zbilja pročešljati tko je što platio i gdje su novci završili. Zanimljivo je i da Nerezinac ne stoji u Nerezinama gdje je sagrađen već u Malom Lošinju de.ulule.com/.../#about-owner
Ovaj komentar nudi neke zanimljive momente. Dakle internetska kampanja za prikupljanje sredstava za obnovu „posljednjeg primjerka lošinjskog logera“ iz 9. mjeseca 2015.g. nudi zanimljive informacije i otvara neka pitanja.

Iz svega što je do sada objavljeno na ovoj stranici radi se o vrhunskom hohštapleraju. Na priču o spašavanju posljednjeg primjerka lošinjskog logera ulovilo se probrano i ugledno društvo na čelu s Ministarstvom kulture, Ministarstvom turizma, Primorsko goranske županije, Europski fondovi, Grad Mali Lošinj, ugledni profesori.

Ministarstvo kulture je proglasilo nađeni potopljeni brod spomenikom kulture temeljem toga što se oslonilo na mišljenje nalaznika broda koji je u njemu prepoznao da je to preuređeni "Lošinjski Loger" i da je izgrađen krajem 19. stoljeća. Ministarstvo je time valjda opravdalo svrhu svog postojanja.

Ministarstvo turizma kojega je tada vodio površni lošinjski ministar je naravno bez razmišljanja samo iz propagandnih razloga podržao projekt obnove posljednjeg izdanka slavne lošinjske brodogradnje.

PGŽ je prihvatila tu finu igricu na povijesni sentiment slavne brodogradnje te je nekritički i bez razmišljanja naivno i površno uložila financirala EU sredstva u bolju povijest.

Gradonačelnica Malog Lošinja u nedostatku razvojnih ideja i vlastitih projekata odlučila je uložiti velika sredstva u povijesne projekte.

Spomenuti ugledni profesori što zbog lokalpatriotizm a što zbog interesa su prihvatili sudjelovati u farsi epskih razmjera.

Nakon što je ugledno društvo nasjelo na priču o posljednjem primjerku lošinjskog logera naravno da su na priču nasjeli i mnogobrojni entuzijasti kako domaći tako i Europski. Koliko je tako povučeno sredstava od naivnih entuzijasta nećemo nikada saznati ali znamo da je uspješno plasirano više od 5.000.000 javnih sredstava, a sve to jer se želi spasiti posljednji primjerak tradicionalne lošinjske brodogradnje.

Sve to je bilo moguće jer je ovo ugledno društvo povjerovalo na riječ nalazniku potopljene olupine koji je u njoj prepoznao „preuređenog lošinjskog logera“ danas poznatog Nerezinca iako je to jedna obična laž koju je lagano dokazati.

Svaki brod se vodi u odgovarajućim evidencijama. Tako je i za "posljedni primjerak lošinjskog logera", koji je potaknuo takve emocije neodgovornih dužnosnika da je povukao milijune javnih kuna u privatnu tvrtku a ne u obnovu broda, nije uopće izgrađen u Lošinju a nije ni loger.

Iz povjesnog izvatka se može vidjeti da se ne radi o brodu tipa loger već da se radi o kuteru. Loger ima dva jarbola a a kuter ima samo jedan jarbol. Prvi upis „našeg logera“ je iz 1949. i u njemu nije vidljivo da je izgrađen u Malom Lošinju. Za mjesto gradnje i brodogradilište se navodi da je nepoznato ali da je rekonstruiran u brodogradilištu Kraljevica 1948. g. kao kuter. Zašto ministarstva, PGŽ ili Grad Mali Lošinj nisu izvršili elementarnu provjeru u registru plovila (koji je javan) da vide o kakvom brodu se radi prije nego li su ulupali tolika javna sredstva. Naravno radi se vrhunskom hohštpleraju.

Što je laž nevjerojatnija to je jednostavnije u nju povjerovati. Hohštapleri koriste naivnost i površnost ljudi da vjeruju u lijepe priče. Samo kao ilustraciju o kakvom se vrhunskom hohštapleraju radi a ne o očuvanju slavne brodograđevne tradicije pokazuje i činjenica da je međunarodnoj akciji prikupljanja sredstava za obnovu logera iz rujna 2015. navedeno da imaju brodski motor FIAT Aifo koji treba ugraditi. Isti motor je platila PGŽ kroz projekt Mala barka 2 ali i Grad Mali Lošinj u 2018. godini. Hoće li se tko pozabaviti ovim vrhunskim hohštaplerajom u kojem je zdrobljeno barem 5 milijuna javnih sredstava i hoće li se tko barem posramiti zbog svoje naivnosti?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # falsifikatgost2 2021-01-03 20:46
razumijem da su "kontinentalci" i "neznalci" nasjeli na ovaj povijesni falsifikat kulturne baštine, ali "povijesni znalci" i takozvani "stručnjaci" popušili su ovu prevaru ili su dobro plaćeni za to? Gdje su se ti stručnjaci školovali i kakve stručne diplome imaju? zanimljivo bi bilo čuti mišljenje entuzijasta kao i nasljednika projekta koji su sudjelovali u ovoj prevari je su li znajući ili neznajući sudjelovali? Uglavnom velika SRAMOTA za njih!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tradicija i kako je stećigost3 2021-01-03 21:22
Ako se ne varam jedan od dva podpredsjednika Gradskog vijeća je po obrazovanju i praksi pomorac. Ali možda je strojar pa se u pogon broda na vjetar razumije manje od kontinentalaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Doktor za golfgost4 2021-01-04 10:03
Citat gost3:
Ako se ne varam jedan od dva podpredsjednika Gradskog vijeća je po obrazovanju i praksi pomorac. Ali možda je strojar pa se u pogon broda na vjetar razumije manje od kontinentalaca.
Je li to ovaj pomorac što se više razumije u dobivanje raka od pesticida nego u jedrenjake?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Daj BožeWoW 2021-01-04 11:09
Vezano za priču o golfu, meni je zabrinjavajuće da gradonačelnica nikada nije ponudila rješenje za problem stanovanja 600 djelatnika koji bi stalno bili zaposleni u planiranom golf resortu, sa obiteljima procjenjeno najmanje 1500 novih stanovnika.
Obzirom da po riječima urbaniste postojeći resursi nisu dovoljni, ovo zahtjeva izgradnju potpuno novog naselja na nepoznatoj lokaciji, sa svim potrebnim sadržajima, dućani, vrtić, škola, pošta, banka, itd...

Samo je rekla, Daj Bože da imamo takav problem. Ili ima namjeru osnovati tajni zatvoreni grad, po uzoru na nekadašnji Krasnoyarsk-26.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Budimo solidarniDZ 2021-01-04 11:49
U današnje vrijeme kada smo svjedoci strahovitog potresa u Petrinji i okolnim mjestima, sama pomisao da bi se nastavilo u ovom smjeru izgradnje tog naselja i golfa bilo bi u najmanju ruku neetično, nehumano i nesolidarno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Lažna slikagost 2021-01-04 13:33
Citat DZ:
U današnje vrijeme kada smo svjedoci strahovitog potresa u Petrinji i okolnim mjestima, sama pomisao da bi se nastavilo u ovom smjeru izgradnje tog naselja i golfa bilo bi u najmanju ruku neetično, nehumano i nesolidarno.
Neetično, nehumano i nesolidarno je recept po kojem stvarno djeluje sadašnja gradska vlast, ali medijski pokušava prikazati sasvim drugu sliku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Budimo praktičniJM 2021-01-04 12:45
U duhu zadnjih razaranja, za očekivati je da će se ubrzati proizvodnja kontejnera za stanovanje ili turizam.
Stoga me ne bi čudilo da se i na Mataldi desi jedno naselje ili još jedan izmišljeni auto kamp ovoga tipa.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Čudna idejagost 2021-01-04 13:31
Citat WoW:
Vezano za priču o golfu, meni je zabrinjavajuće da gradonačelnica nikada nije ponudila rješenje za problem stanovanja 600 djelatnika koji bi stalno bili zaposleni u planiranom golf resortu, sa obiteljima procjenjeno najmanje 1500 novih stanovnika.
Obzirom da po riječima urbaniste postojeći resursi nisu dovoljni, ovo zahtjeva izgradnju potpuno novog naselja na nepoznatoj lokaciji, sa svim potrebnim sadržajima, dućani, vrtić, škola, pošta....
Svih 600 (1500) novih, od nekuda? Nitko sa Lošinja? Enklava stranaca na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Jov.ćkaUrbing-Knez.ć 2021-01-04 13:55
Citat gost:
Citat WoW:
Vezano za priču o golfu, meni je zabrinjavajuće da gradonačelnica nikada nije ponudila rješenje za problem stanovanja 600 djelatnika koji bi stalno bili zaposleni u planiranom golf resortu, sa obiteljima procjenjeno najmanje 1500 novih stanovnika.
Obzirom da po riječima urbaniste postojeći resursi nisu dovoljni, ovo zahtjeva izgradnju potpuno novog naselja na nepoznatoj lokaciji, sa svim potrebnim sadržajima, dućani, vrtić, škola, pošta....
Svih 600 (1500) novih, od nekuda? Nitko sa Lošinja? Enklava stranaca na Lošinju?

Zato se i usvaja UPU 5 Artatore 150 kuća po tri stambene jedinice i to je to...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # UPU ArtatoreNN 2021-01-04 16:41
Citat Urbing-Knez.ć:
Zato se i usvaja UPU 5 Artatore 150 kuća po tri stambene jedinice i to je to...
Uvidom u nove građevinske zone i vlasništvo istih, svima postaje jasno da se ovaj plan radi u interesu privatnih investitora sa visoko komercijalnim ciljevima, a ne gradnjom stanova za šljakere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ...Licemjer 2021-01-04 15:07
Zašto bi to bili domaći kada se služinčad može uvesti iz područja gdje je cijena rada manja???
Zašto bi plaće bile dostojne života na ovom otoku kada one mogu biti manje za došljake?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Simple as thathranitelj tuljana 2021-01-04 16:58
Citat Licemjer:
Zašto bi to bili domaći kada se služinčad može uvesti iz područja gdje je cijena rada manja???
Zašto bi plaće bile dostojne života na ovom otoku kada one mogu biti manje za došljake?
Pa, to je taj hvaljeni globalizam. Nije ni čudo da ga promoviraju najmoćniji i najbogatiji ljudi na planetu. S jedne strane potiču bezgranično liberalne politike koje direktno koriste krupnom kapitalu, a s druge strane obilato financiraju t.zv. ljevičare koji se svom snagom obrušavaju na bilo koji pokušaj obrane od globalizma. Pritom se deklarativno bore "protiv kapitala" ali oni su dio istog stroja koji svijet pokreće u željenom smjeru za 0,1% najbogatijih kapitalista. "Suprotstavljen i" su kao što je u motoru svjećica suprotstavljena klipu. Ako ih gledate same za sebe, naoko vode vatrenu "borbu" a zapravo su dio istog stroja. Tko financira "ljevičare" u neograničenom uvozu jeftine radne snage, koja osigurava da cijena reda nikako neće rasti, ni ostati jednaka?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Licemjer 2021-01-04 17:42
Kakva ljevica? Možda ona američka naslovna ljevica.
Ovdje nema takve ljevice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # DomaćaIDomaćica 2021-01-04 17:11
Citat Licemjer:
Zašto bi to bili domaći kada se služinčad može uvesti iz područja gdje je cijena rada manja???
Zašto bi plaće bile dostojne života na ovom otoku kada one mogu biti manje za došljake?
Tko su to točno domaći ?
Tko su to točno došljaci ?
Koliko to ima domaćih obitelji koje nemaju niti jednog došljaka ?
Jesu li zato manje vrijedne ?
Možemo tako unedogled... je li prihvatljivo da isti ti domaći odu od investitora kakvog se samo poželjeti može, a onda ih se političkim igrama ugura u odgojnu ustanovu?
To je ok ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Licemjer 2021-01-04 17:48
Nisu manje vrijedni kao ljudi ali kao radna snaga očito jesu.
Ne, ne mislim da bi trebali biti manje plaćeni, iamti manja prava, itd no to je stvarnost ovog otoka i sveopćeg turizma u Hrvatskoj. Poslodavci nalaze sezonce u unutrašnjosti, gdje je standard nažalost manji kao i plaće. Te ljude dovode na obalu, izrabljuju (svaka čast izuzetcima) i plate neku crkavicu i onda ih 01.10. spakiraju nazad za unutrašnjost.
Problem je i u sezonalnosti, ne samo u niskim plaćama, lošim uvjetima itd.
To su problemi hrvatskog turizma koji se ne riješavaju, nego se samo perpetuiraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ????Fux 2021-01-04 15:50
U dotičnoj firmi danas je zaposleno puno manje domaćih nego prije 6 godina. Kako to, kako to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # sluga pokoranjernej 2021-01-05 11:44
Citat WoW:
Samo je rekla, Daj Bože da imamo takav problem. Ili ima namjeru osnovati tajni zatvoreni grad, po uzoru na nekadašnji Krasnoyarsk-26.
Ideja nije njezina nego "investitora kakvog se može samo poželjeti". :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ContainexMK 2021-01-05 13:57
Citat jernej:
Citat WoW:
Samo je rekla, Daj Bože da imamo takav problem. Ili ima namjeru osnovati tajni zatvoreni grad, po uzoru na nekadašnji Krasnoyarsk-26.
Ideja nije njezina nego "investitora kakvog se može samo poželjeti". :-x
Montažne kućice i kontejneri za stanovanje su trenutno "in", a investitor ima bogato iskustvo u organizaciji montažnih naselja po Sibiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kontejnermihujlo 2021-01-05 16:46
Citat MK:
Citat jernej:
Citat:
Samo je rekla, Daj Bože da imamo takav problem. Ili ima namjeru osnovati tajni zatvoreni grad, po uzoru na nekadašnji Krasnoyarsk-26.
Ideja nije njezina nego "investitora kakvog se može samo poželjeti". :-x
Montažne kućice i kontejneri za stanovanje su trenutno "in", a investitor ima bogato iskustvo u organizaciji montažnih naselja po Sibiru.
To misliš na one kontejnere u Sibiru gdje je pred nekoliko godina izgorjelo šestero radnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...JK 2021-01-05 17:13
Moguće da misli baš na te kontejnere


kurir.rs/.../...
Citat mihujlo:
Citat MK:
Citat jernej:
Citat:
Samo je rekla, Daj Bože da imamo takav problem. Ili ima namjeru osnovati tajni zatvoreni grad, po uzoru na nekadašnji Krasnoyarsk-26.
Ideja nije njezina nego "investitora kakvog se može samo poželjeti". :-x
Montažne kućice i kontejneri za stanovanje su trenutno "in", a investitor ima bogato iskustvo u organizaciji montažnih naselja po Sibiru.
To misliš na one kontejnere u Sibiru gdje je pred nekoliko godina izgorjelo šestero radnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Lova iz sibiraNikita 2021-01-05 18:00
Evo kako je Garijev i Anin investitor kakvog se može samo poželjeti stjecao novac u Sibiru:

Ispovest srpskog građevinca MORALI SMO DA RADIMO ODMAH POSLE NESREĆE
Jedan od preživelih srpskih radnika rekao je za Kurir da su ih poslodavci naterali da rade dan posle tragedije.- Požar je izbio u toku noći, a mi smo u donjem vešu istrčali napolje. Ostali smo bez stvari, dokumenata, para... Šefovi su nam dali po 500 dolara i rekli da odemo da kupimo najneophodnije stvari. Kad smo se posle nekoliko sati vratili, rekli su nam da nastavljamo posao. Kao da se ništa nije dogodilo, kao da nije izgorelo šest naših kolega, a mi smo jedva izvukli živu glavu - priča naš sagovornik i dodaje:- Uplašeni smo, hoćemo da idemo kući. Međutim, oni nas uslovljavaju. Prete visokim kaznama ako dođe do raskida ugovora, a u tom slučaju mi moramo sami da platimo troškove puta.

Osamdeset radnika protestovaloNI ZA ŽIVU GLAVU NEĆU DA RADIM ZA „VELESTROJ“Ispr ed firme „Velestroj“ juče je protestovalo 80 nezadovoljnih radnika. David Aćić (27), zavarivač iz Beograda, raskinuo je ugovor s ovom firmom.- Ni za živu glavu neću da radim za njih. Uslovi u Rusiji su strašni, tretiraju nas kao stoku, kao jeftinu radnu snagu. Prošle godine jedan radnik s kojim sam delio sobu zapalio se i nikad nisam saznao šta se desilo s njim - kaže Aćić za Kurir.
kurir.rs/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Misli na sebe, upiši se u HDZAK 2021-01-06 09:15
Zasto lošinjska HDZ vlast aktivno kolaborira sa investitorima takvog profila?
Postoje indicije da je bas taj investitor već godinama najveći gradski dužnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Licemjer 2021-01-06 09:26
Citat AK:
Zasto lošinjska HDZ vlast aktivno kolaborira sa investitorima takvog profila?
Postoje indicije da je bas taj investitor već godinama najveći gradski dužnik.
Na temelju čega?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # bez računa se ne računaNeo 2021-01-06 15:55
Ne znam postoje li financijska dugovanja, ali sigurno je da postoje dugovanja prema Gradu, a samim tim i građanim, u pogledu raznih do kraja nerealiziranim sporazumima.
Jedan od takvih je već zaboravljena cesta pored teniskih terena hotela Punta.
Pred puno godina Grad je nešto dao, a za uzvrat nije dobio ništa.
Ima toga još, samo treba pogledati gdje se i na koji način promijenilo vlasništvo bez računa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Apsolutno povjerenje i apsolutna neodgovornostgost 2021-01-06 16:45
Citat Neo:
Ne znam postoje li financijska dugovanja, ali sigurno je da postoje dugovanja prema Gradu, a samim tim i građanim, u pogledu raznih do kraja nerealiziranim sporazumima.
Jedan od takvih je već zaboravljena cesta pored teniskih terena hotela Punta.
Pred puno godina Grad je nešto dao, a za uzvrat nije dobio ništa.
Ima toga još, samo treba pogledati gdje se i na koji način promijenilo vlasništvo bez računa.
Dobar podsjetnik na još jedno pogodovanje Grada ruskoj sirotinji. Jadranka se prema sporazumu s Gradom obvezala prije 7 godina da će o svom trošku izgraditi cestu koja ide pored teniskih terena na Punti prema Velom Lošinju jer je dobila šetnicu koju je bespravno uzurpirala i zatvorila ulaz u Veli Lošinj. Grad je dozvolio uknjižbu Jadranci šetnice i drugih zemljišta da bi mogli rekonsturuirati hotel i graditi bazene. Grad je ispunio svoje obveze i doslovno predao-prepusti o svoju imovinu a da Jadranka svoje obveze pream Gradu nije ispunila. Bilo je samo par vijećničkih pitanja i na tome je naravno ostalo. Ceste nema niti tko više pita. Dakle umjesto da Rusi troše novce za izgradnju javne prometnice što im je obveza, ali koja cesta njima ne treba, radije troše novce za kupovinu gradskih objekata na Krivici i sl. Dakle gradskim novcima kupuju gradske nekretnine...Br avo Cappelli, bravo Kučić...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # do kad takoMatija Gubec 2021-01-06 16:49
I to su financijske obveze prema Gradu samo ih nitko ne evidentira jer bi se onda one vidjele. Malo pomalo će ljudi zaboraviti pa će bogati biti još bogatiji a vi sirotinjo plaćajte..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # VjerodostojnoRex 2021-01-06 17:40
Ja vjerujem da se dani odbrojavaju još sitno i da ćemo u mjesecu svibnju ove godine imati predstavnike koji će to zaustaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Za antologiju lošinjskih misliFG 2021-01-04 13:01
Citat gost4:
Citat gost3:
Ako se ne varam jedan od dva podpredsjednika Gradskog vijeća je po obrazovanju i praksi pomorac. Ali možda je strojar pa se u pogon broda na vjetar razumije manje od kontinentalaca.
Je li to ovaj pomorac što se više razumije u dobivanje raka od pesticida nego u jedrenjake?

Uživajte u svakoj sekundi ovog povijesnog govora, a od 5:26 ponovite nekoliko puta. Isplati se, piše u jednom komentaru ovog videa. A u drugom piše "Ovaj nadahnuti govor vijećnika IDS-a ući će u antologiju političke misli 21. stoljeća. Nikad nitko nije u tako kratkom vremenu izgovorio toliko gluposti."
Link na članak i komentare: volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # transparentnost ?građanin 2021-01-07 09:58
Zna li se zašto se na gradskom webu više ne objavljuju odgovori na vijećnička pitanja na koja je naknadno odgovoreno u pisanom obliku?
Zadnji put odgovori su objavljeni uz 19. sjednicu Gradskog vijeća koja je održana 1.8.2019. godine, dakle pred više od godinu dana. Tko to opet ima putra na glavi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ZNA SE, HDZGost 2021-01-07 10:26
Citat građanin:
Zna li se zašto se na gradskom webu više ne objavljuju odgovori na vijećnička pitanja na koja je naknadno odgovoreno u pisanom obliku?
Zadnji put odgovori su objavljeni uz 19. sjednicu Gradskog vijeća koja je održana 1.8.2019. godine, dakle pred više od godinu dana. Tko to opet ima putra na glavi?
Pitaš zna li se zašto se ne objavljuju pisani odgovori na vijećnička pitanja. Odgovor glasi ZNA SE. Možda će i Ana kao nova predsjednica GO HDZ ML te odgovore proglasiti službenom tajnom kao što to HDZ radi u ovoj priči iz Telegrama:

Otkrivamo novi skandal: robne zalihe u Glini povjerili agro-udruzi koja inače kosi travu, krči drveće i čisti snijeg
Telegram je u posjedu ugovora koje su s udrugom Veličanka potpisivali ministri Horvat, Ćorić i Dalić
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...BN 2021-01-07 11:00
Baš bi mogla objaviti i listu dužnika, ako može objaviti država, može i grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kradezebarba 2021-01-07 11:15
Citat građanin:
Zadnji put odgovori su objavljeni uz 19. sjednicu Gradskog vijeća koja je održana 1.8.2019. godine, dakle pred više od godinu dana. Tko to opet ima putra na glavi?
Nije teško pogoditi tko ima putra na glavi, pa dvojica glavnih savjetnika Gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 18:09
  Ilovčani i Unijani nisu ovce.
  Ne maltretiraju njih Lošinjani, nego lošinjska politička mafija i njene podguzne muhe.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  .... 02.02.2023 17:39
  ....
  A sve mora biti u skladu sa prostornim planom. Gdje to u prostornom planu piše da na Umpiljku ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  asd 02.02.2023 17:39
  Politika?
  Lako je tako nešto napisati kad si anoniman. Dali Anu nije briga ne znam ali da bi komunalno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Istina 02.02.2023 17:22
  Lošinjska
  Isti taj Franković je dijelio vodovodne priključke kapom i šakom a to je preduvjet za daljnje ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:09
  Za nepismene
  PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA Bez građevinske dozvole i glavnog projekta u skladu s ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:05
  Za nepismene
  [quote name="Kibi Dabi"]Već nekoliko dana svi mediji izvještavaju o protuzakonitim aktivnostima ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  vanida 02.02.2023 16:52
  Bal
  E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 02.02.2023 16:32
  mrtva
  Ovo je nevjerojatno.Il pvčani koji su srušili rivu i sada traže prevoz koja nema dozvolu,danas ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:45
  ....
  Spominjanjem moguće bespravne gradnje u obliku betoniranih grota na pomorskom dobru ja ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:39
  Nije bed...
  "Kod sarkazma i sarkastičnih ljudi postoji i jedna velika opasnost, a to je da je vrlo ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:35
  ...
  Hajde ti, tako pametan, objasni svoje viđenje, ako je tako veliki prirodni prostor zauzet ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  NEĆETE NI hRVATSKU! 02.02.2023 13:40
  ILOVIK NISTE PREVARILI
  Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  NN 02.02.2023 13:24
  Đir po Čikatu
  Znaju li Hrvatske šume za radove u navodno zaštićenoj šumi na Čikatu. U ruskoj kolonije se ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 13:02
  Anonimna beznačajnost
  Ako je u tvom komentaru bilo sarkazma sakrio si ga tako dobro da ga je nemoguće naći. Naime ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  AP 02.02.2023 12:05
  Ne zna ona tko joj glavu nosi
  Imam osjećaj, što više rade na tome, to su sve dalje od mogućeg rješenja. Prije godinu i ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 11:47
  O sarkazmu, rode...
  Eh, goste, koji put je bolje biti tiho...vidim da ti sarkazam slabo ide... Ja ne volim da me ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 10:47
  On odbija povjerovati! Kamp Trasorka
  Povežite se s prirodom u pet friendly kampu koji pruža smještaj u glamping šatorima.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 02.02.2023 10:11
  Laži, laži, laži me
  Od jedne do druge sjednice gradonačelnica pokazuje sve veću bahatost. Na više puta ponovljeno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:44
  Teorije zavjere
  Ja ne vjerujem da postoji nekakav kamp na Trasorki, pogotovo bez papira... pa zar nebi ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Gost 02.02.2023 09:38
  ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBU
  U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:38
  Dijela i riječi
  Zašto HDZovce i s tom strankom lijevog centra nazivaš katolicima i domoljubima? Nema takvih ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Anin pajdaš 01.02.2023 22:08
  Liški
  A što kaže Anin pajdo penzionirani nesposobni branitelj, a sposobni časnik na najvećem ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pijandura 01.02.2023 19:48
  Budala se opet javlja
  Ti si debil. Kakvo negativno mišljenje će dati Ministarstvo prometa? Možda da se ne može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 01.02.2023 18:32
  mrtva
  A cesta za Mrtvašku.Sada bi Ilovčani da ih se vozi tri puta na dan.ma nemojte,a srušili ste ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ..... 01.02.2023 18:30
  gost
  Sve ove haciende koje su bespravno sagrađene imaju priključak na vodu.Dali mi netko može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Moto 01.02.2023 16:52
  Cvjetanje gradnje
  Uh,ovo je uzasno,sramotno da nitko na ovo ne reagira,u Gradskoj upravi rasulo..otok Losinj ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Bing 01.02.2023 13:33
  Izborna obećanja su netema
  AK će na sve to što je MF istaknuo mahnuti rukom i kao njen partijski šef AP u Saboru reći ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Gost 01.02.2023 12:49
  Koncesija na zalazak sunca
  Kad imaš podršku HDZ-a dobiješ koncesiju i za zalazak sunca nad Lošinjem kao Rusi za plaže ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  camp 01.02.2023 12:18
  zna se
  ništa bolje i bez ikakvih papira kamp na trasorki .
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  ... 01.02.2023 11:30
  ...
  AP http://www.youtube.com/watch?v=vt7dnsBKPBE