Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjska Ivana Orleanska

Korisnička ocjena:  / 21
LošeNajbolje 

samoca"U današnjem vremenu, hrabrost koji put znači biti drugačiji od ostalih, pa i pod cijenu da ostaneš sam. Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno. Vrijeme je ključ. Ovdje sam zato što ste vi, moji sugrađani, vjerovali u mene i dali mi punu podršku na izborima prošle godine, ovdje sam jer sam htjela uz vas i za vas stvoriti bolju i efikasniju upravu koja će biti pokretač brojnih pozitivnih promjena u našoj sredini" dio je govora gradonačelnice Kučić na svečanoj sjednici povodom Dana Grada koji je posvetila preustroju gradske uprave, čestoj temi napisa i komentara na ovoj stranici. Osim što se hvaliti neuspjehom nije baš mudro, gradonačelnica, koju inače hvale da je dobra govornica, nije se proslavila svečanim govorom, barem što se tiče citiranog dijela. Analiziramo što je to uz titranje glasa na rubu suza rekla gradonačelnica Kučić u te četri rečenice 

O hrabrosti
“U današnjem vremenu, hrabrost koji put znači biti drugačiji od ostalih, pa i pod cijenu da ostaneš sam”. Kad gradonačelnica Kučić kaže da hrabrost koji put znači biti drukčiji od ostalih, možda zvuči efektno, ali zbog onog “koji put” nema stvarnog sadržaja i obmanjujuće je. Tim riječima nam na uvijen način sugerira da je hrabra, što je samo po sebi razlog za oprez i skepsu jer se u suštini radi o podmetanju vlastite tvrdnje kao opće i neupitne činjenice.

Za sebe kaže da je hrabra, što (koji put) znači drugačija od ostalih, pod cijenu da je ostane sama. Međutim, niti je drukčija, niti je hrabra, a nije ni sama. Danas ona ona nije nimalo drukčija od drugih. Ima u Hrvatskoj mnogo žena koje su na čelu Gradova, a u više njih postoje jedinstveni upravni odjeli, odnosno postoji više gradonačelnika / gradonačelnica koji su mijenjali ustrojstvo gradske uprave. Preustroj gradske uprave nije nešto za što treba hrabrosti već zdravog razuma, stručnosti, promišljanja i odgovornosti. Zašto svoju oduku o formiranju Jedinstvenog upravnog odjela ne predstavlja kao pametan i racionalan potez nego kao čin hrabrosti? U čemu se očituje njena hrabrost pri donošenju odluke o promjeni ustroja gradske uprave? U logičnoj, pomno pripremljenoj i prethodno dobro analiziranom učinku takve odluke ne bi trebalo biti ničeg hrabrog. To bi trebao biti normalan i prirodan potez popravljanja stvari za koji ne treba hrabrost već samo pamet. Hrabrosti treba imati samo ako odluka nije dobro pripremljenja, ako nije dobra i ako nije donesena u zakonitoj proceduri. Za donošenje takve odluke zaista treba imati hrabrosti.

Govoreći o hrabrosti u kontekstu preustroja gradske uprave gradonačelnica u stvari nesvjesno priznaje da je odluka bila pogrešna, da je štetna, donesena u nezakonitoj proceduri i na neetičan način. Sjetimo se da je odluka pripremana u strogoj tajnosti, u dubokoj konspiraciji, bez ikakve, barem javnosti poznate, analize stanja, bez stručne podloge, testiranja i ocjenjivanja mogućih modela i mimo uobičajene procedure. Preustroj je Gradsko vijeće usvojilo na “lijepe oči”, bez javne rasprave i preko noći. Podsjećanje na ne tako davnu praksu partijskog jednoumlja kad se odluke Komiteta provodilo bez rasprave i pitanja nije neumjesno. Zbog toga kod gradonačelnice Kučić izvire taj nesvjesni osjećaj hrabrosti, jer zaista je hrabro donijeti na takav način takvu pogrešnu i lošu odluku. Iako na izborima nismo birali narodnog heroja već samo običnog gradonačelnika koji će grad voditi na pametan, racionalan, promišljen način i na korist građana, dobili smo gradonačelnicu koja hrabro donosi loše odluke.

Ipak gradonačelnici Kučić treba priznati hrabrost, jer pored javnog obećanja pri donošenju odluke o preustroju da će nova gradska uprava biti efikasnija i jeftinija, ona nikome ne daje otkaz već dodatno zapošljava nove djelatnike i pritom nezakonito (retroaktivno) diže plaće gradskoj upravi, isplaćuje dodatke na plaću prema kolektivnom ugovoru kojeg nema, jer ga sama ne želi potpisati. Hrabro isplaćuje regrese, uskrsnice, božićnice, poklone za djecu, plaća sistematske preglede i druge dodatke na plaću bez pravnog osnova i bez sredstava osiguranih u proračunu za tu namjenu. To je zaista hrabrost, ali ona vjerojatno nije mislila na tu vrstu hrabrosti.

O samoći
Na kraju rečenice kojom sama sebe proglašava hrabrom dodaje da je cjena koju se plaća za hrabrost i to da ponekad ostaneš sam. I ova srcedrapateljna mučenička izjava je lažna. Lažna je zato što su njenu odluku o preustroju gradske uprave podržali svi politički akteri na njenom prvom od 1000. Preustroj je podržala njena stranka - HDZ koji je na vlasti već godinama u Gradu Malom Lošinju. Preustroj su podržale i sve ostale političke stranke. Štoviše, da nije sama govori i činjenica da je na sjednici Gradskog vijeća odluka usvojena jednoglasno, maltene aklamacijom, uz glorificiranje lika i ovog djela gradonačelnice i uz samoponižavanje formalne oporbe prilikom usvajanja odluke o preustroju. Kako je moguće biti sam kad su svi uz tebe?

samocaPored toga gradonačelnica ima i svoga, uvijek odanog zamjenika, svoga Sancha Panzu. Tvrdnja da je ostala sama uvredljiva je i za zamjenika koji ju zdušno podupire i prati kao sjena, bez obzira na moguće vlastito neslaganje s njenim potezima i odlukama. Zamjenik je svoju dužnost, čini se, shvatio kao ulogu zaštitinika štićene osobe od vanjskih utjecaja, da joj bude i kišobran i suncobran ovisno o vremenu i prilikama, pa stoga ima i ovlasti kakve imaju njeni kišobran ili suncobran - apsolutno nikakve. Iako je, dakle, zamjenik stalno uz gradonačelnicu, ona - eto - tvrdi da je sama, kao da ni takvog, upravo psećom odanošću obdarenog zamjenika nema. Zamjenika gradonačelnice s nikakvim ovlastima, kojemu je jedini opis radnog mjesta lojalnost gradonačelnici, građani ovog grada plaćaju dvadesetak tisuća kuna mjesečno, ne računajući reprezentaciju, stipendije i druge troškove. Dakle, građani izdašno plaćaju gradonačelnici lojalnost njenog zamjenika. Pa kako je onda moguće da pored takvog zamjenika, pored neupitne podrške HDZ i svih ostalih političkih stranaka, pored poslušnog Gradskog vijeća koje joj pije iz dlana, pored pune podrške i vjere njenih sugrađana, gradonačelnica ima osjećaj da je sama?

O viziji i o vremenu
“Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno.” Još jedna sugestivna podvala. Sama nameće dojam ili sud da je odluka o ustroju Jedinstvenog upravnog odjela vizionarski i težak posao. Dakle, hrabrosti, vizija, težina umjesto zdravog razuma. Čemu potreba za tolikim prenemaganjem? Trebalo bi se raditi o zdravorazumskoj, pametnoj, promišljenoj i dobroj odluci na korist građana, a ne o hrabrosti, viziji i pasiji.

Primjerice, Gradsko vijeće Grada Splita je 7. prosinca 2017. donijelo odluku o preustroju gradske uprave. Odluka nije prošla olako i bez opstrukcije oporbe, ali je prošla. No splitski gradonačelnik to nije prikazao kao herojski i vizionarski čin već kao stvar racionalne politike i želje da smanji trošak gradske uprave. Zašto je jedna te ista odluka negdje stvar razuma, a na prvom od 1000 stvar hrabrosti i vizije? Možda zbog toga i jesmo prvi od 1000. “Vrijeme je ključ”, pokušava mudro zvučati u nastavku govora gradonačelnica Kučić. Za što? Vrijeme samo po sebi ne rješava ništa. Kako vrijeme može biti ključ za odluku o ustroju Jedinstvenog upravnog odjela koju su podržali svi osim tri bivše pročelnice i par dežurnih skeptika na ovoj stranici, gradonačelnica nije imala potrebu objasniti. Odluka o preustroju je ili dobra ili loša. Jučer, danas ili sutra. Samo vrijeme ništa tu ne znači niti je ikakav ključ. Bez daljnjeg konteksta tvrdnja “vrijeme je ključ” je obično naklapanje koje ne znači baš ništa.

U nastavku govora s fraze vrijeme je ključ gradonačelnica prelazi na demagoška prenemaganja dostojna najblesavijih populista. Kaže Ovdje sam zato što se vi, moji sugrađani, vjerovali u mene i dali mi puno podršku na izborima prošle godine, ovdje sam jer sam htjela uz vas i za vas stvoriti bolju i efikasniju upravu koja će biti pokretač brojnih pozitivnih promjena u našoj sredini"Iako se radi o svečanoj sjednici povodom Dana Grada Malog Lošinja, kojoj su prisustvovali samo pozvani odličnici - uzvanici, dobitnici nagrada i tehničko osoblje, u patetičnom zanosu i u obrani uz veličanje svoje hrabrosti, vizije i muke koju prolazi zbog preustroja gradske uprave, gradonačelnica se obraća sugrađanima koji su joj dali podršku na izborima - kojih tamo nema. Obraća se sugrađanima koji su vjerovali u nju, a takvih je otprilike tek četvrtina upisanih birača. Ostale tri četvrtine birača za koje se opravdano može sumnjati da bi joj dali podršku na izborima da radi gluposti kakve radi, gradonačelnica u zanosu pretvara u obespravljeno i nebitno ili nepostojeće političko tijelo. Gradonačelnica računa samo glasove sugrađana koji su njoj dali podršku, a njih je, jednostavno je dokazati, tek jedna četvrtina. Ti njeni sugrađani su nebitni. Također je i tvrdnja o punoj podršci preustroju na izborima neistinita i manipulativna jer odluku o spornom preustroju gradske uprave nije donijela uz masovnu podršku sugrađana na referendumu već uz suglasnost članova Gradskog odbora HDZ i preostalih 11 vijećnika. Odluku o preustroju je, dakle, donijela uz podršku tridesetak ljudi, a ne uz punu podršku sugrađana.

O boljoj i efikasnijoj upravi koju je kreirala, a koja će biti pokretač brojnih pozitivnih promjena u našoj sredini najbolje govori dosadašnja praksa, odnosno navođenje aktualnih projekata Grada Malog Lošinja i partnera. U nabrajanju aktualnih projekata nema niti jednog gradskog projekta, a još manje da ima i jedan projekt same gradonačelnice. Sve su to projekti ili Županijske lučke uprave ili komunalnih društava koji rade neovisno o gradonačelnici i gradskoj upravi. Za te projekte sama nema baš nikakve zasluge.

Govor gradonačelnice, odnosno analizirani dio govora, dobro oslikava politiku gradonačelnice Kučić. Glupost se prodaje kao vizija, ambalaža kao sadržaj, nerad kao rad, ništa kao sve.  

Samo govor koji se temelji na alternativnim činjenicama i manipulacijama može prikazati glupu i pogrešnu odluku o preustorju kao viziju, opću podršku kao samoću, a gradonačelničku sinekuru na prvom od 1000 kao žrtvu. Sugerirana hrabrost, vizija i žrtva gradončelnice ukazuje na to da ona sebe vidi kao modernu političku reinkarnaciju Jeanne d'Arc, što je u žalosnom raskoraku s realnošću.

 

Komentari: 

2615 # Vraćajmo se natrag, nešto je pošloKrivo 2018-11-11 22:24
Svakim danom sve sam uvjereniji da se nama kao drustvu lose pise.. a ovakvi tekstovi uvijek su jos jedna potvrda.. treba imati obraza u ovako malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju na gotovo dnevnoj bazi analizirati sve poteze Ane Kučić. I to jos javno, jer on je moralna vertikala, korektor vlasti, covjek od rijeci, istinozborac, hrabar, principijelan.. ma muka mi je uopce dalje i nabrajati.

Nemam nista protiv Volim losinj niti mi je namjera ulaziti u sadrzaj portala koji je nama laicima dosta koristan i cesto sam ovdje da procitam informacije koje je drugdje tesko naci, ali mozda ne bi bilo lose da se odrede neki kriteriji po kojima bi se lakse razdijelili oni koji pisu istinu, od onih koji se preko ovog portala razracunavaju.

P.s. sve pohvale gosp. Kikicu na prethodnom clanku. Razlika izmedu ova dva teksta je enormna. Ovaj sve temelji na osobnom dojmu i netrepeljivosti spram Ane Kučić, drugi iznosi cinjenice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Bezobrazluk ili hrabrost?S.H. 2018-11-12 08:58
Citat Krivo:
Svakim danom sve sam uvjereniji da se nama kao drustvu lose pise.. a ovakvi tekstovi uvijek su jos jedna potvrda... treba imati obraza u ovako malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju na gotovo dnevnoj bazi analizirati sve poteze Ane Kučić.
Neotuđivo je pravo svakog građanina da slobodno kritizira vlast. Onaj tko ju bira ima je pravo i kritizirati isto kao što ima pravo reklamacije za robu koju je kupio u trgovini. No u ovako "malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju" treba imati hrabrosti javno kritizirati vlast. Jer u korištenju ustavom zajamčenog prava na slobodu govora u okvirima dopuštenim zakonom nema ničeg bezobraznog. Bezobrazno je tvrditi da je javna kritika vlasti bezobrazluk.
Citat:
I to jos javno, jer on je moralna vertikala, korektor vlasti, covjek od rijeci, istinozborac, hrabar, principijelan.. ma muka mi je uopce dalje i nabrajati.
O umjesnosti, opravdanosti i utemeljenosti kritike mudar čovjek sudi prema sadržaju kritike, a ne prema osobnosti kritičara. A ako to nije sposoban sam prosuditi, neka pročita članke istog autora iz kojih se vidi da su više instance lokalnoj vlasti naređivale da prema njegovim prijavama promijene pogrešno donesene odluke.Citat:
mozda ne bi bilo lose da se odrede neki kriteriji po kojima bi se lakse razdijelili oni koji pisu istinu, od onih koji se preko ovog portala razracunavaju.
Mislim da to dijeljenje treba prepustiti posjetiteljima portala. Jer pisanje istine je uvijek razračunavanje s neistinom, manipulacijom, spletkarenjem, podvalom i t.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # samohvalagošća 2018-11-12 17:26
Citat S.H.:
Citat Krivo:
Svakim danom sve sam uvjereniji da se nama kao drustvu lose pise.. a ovakvi tekstovi uvijek su jos jedna potvrda... treba imati obraza u ovako malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju na gotovo dnevnoj bazi analizirati sve poteze Ane Kučić.
Neotuđivo je pravo svakog građanina da slobodno kritizira vlast. Onaj tko ju bira ima je pravo i kritizirati isto kao što ima pravo reklamacije za robu koju je kupio u trgovini. No u ovako "malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju" treba imati hrabrosti javno kritizirati vlast. Jer u korištenju ustavom zajamčenog prava na slobodu govora u okvirima dopuštenim zakonom nema ničeg bezobraznog. Bezobrazno je tvrditi da je javna kritika vlasti bezobrazluk.
Citat:
I to jos javno, jer on je moralna vertikala, korektor vlasti, covjek od rijeci, istinozborac, hrabar, principijelan.. ma muka mi je uopce dalje i nabrajati.
O umjesnosti, opravdanosti i utemeljenosti kritike mudar čovjek sudi prema sadržaju kritike, a ne prema osobnosti kritičara. A ako to nije sposoban sam prosuditi, neka pročita članke istog autora iz kojih se vidi da su više instance lokalnoj vlasti naređivale da prema njegovim prijavama promijene pogrešno donesene odluke.Citat:
mozda ne bi bilo lose da se odrede neki kriteriji po kojima bi se lakse razdijelili oni koji pisu istinu, od onih koji se preko ovog portala razracunavaju.
Mislim da to dijeljenje treba prepustiti posjetiteljima portala. Jer pisanje istine je uvijek razračunavanje s neistinom, manipulacijom, spletkarenjem, podvalom i t.d.
Hajde barem u komentarima promijeni izričaj iz članka...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Isti izričaji?S.H. 2018-11-12 18:32
Citat gošća:
Hajde barem u komentarima promijeni izričaj iz članka...
Ništa iz ovog komentara nisam vidio i u članku. Pa ako sam nešto previdio, molim da citiraš te iste izričaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
318 # Kad žena piše komentar u muškom roduOpozit Krivo 2018-11-12 20:27
Citat Krivo:
Svakim danom sve sam uvjereniji da se nama kao drustvu lose pise.. a ovakvi tekstovi uvijek su jos jedna potvrda.. treba imati obraza u ovako malom drustvu/gradu u kojem svi sve znaju na gotovo dnevnoj bazi analizirati sve poteze Ane Kučić. I to jos javno, jer on je moralna vertikala, korektor vlasti, covjek od rijeci, istinozborac, hrabar, principijelan.. ma muka mi je uopce dalje i nabrajati.

Nemam nista protiv Volim losinj niti mi je namjera ulaziti u sadrzaj portala koji je nama laicima dosta koristan i cesto sam ovdje da procitam informacije koje je drugdje tesko naci, ali mozda ne bi bilo lose da se odrede neki kriteriji po kojima bi se lakse razdijelili oni koji pisu istinu, od onih koji se preko ovog portala razracunavaju.
Prvi noćni komentar na članak po stilu, smislu i razumljivosti podsjeća na tekst o kojem je napisan članak. Koji si to pojedinac daje za pravo ocjenjivati da je svakim danom uvjereniji kako se našem društvu loše piše i to zbog analitičnog, razložnog i kritičkog teksta o besmislenom govoru. Da li bi komentator Krivo drukčije zaključio da je autor pisao laude gradonačelnici. Onda bi bilo/a uvjeren da idemo u dobrom smjeru? To si može dovoliti samo netko jako važan...

Autor se ne bavi na dnevnoj bazi analizi poteza Ane Kučić već otrilike, u prosjeku, jednom tjedno piše o glupostima gradonačelnice Grada Malog Lošinja. A stvarno bi mogao pisati i na dnevnoj bazi. Autor se ne bavi se osobom Anom Kučić već političarkom, dužnosnicom, javnom osobom. I to radi analitički, utemeljeno i bez osobnih razračunavanja. Da li je to zabranjeno?

Da je Krivo osoba koja si umišlja da je od posebne vrijednosti i važnosti govori i rečenica da "Nemam nista protiv Volim losinj niti mi je namjera ulaziti u sadrzaj portala". Tko ju uopće pita i koga zanima da li ona ima nešto protiv portala i tko treba odahnuti jer ona (osoba Krivo) nema namjeru ulaziti u sadržaj portala.

Komentar kao da je pisao pisac govora gradonačelnice GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # HaHa 2018-11-12 21:17
 ...analitičnog , razložnog i kritičkog teksta o besmislenom govoru.. nemoj me zasmijavati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...gost 2018-11-12 21:29
Probaj malo više od Ha ha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Zeznuto jeGlumac 2018-11-12 21:38
Pomiješati rodove,pa ne znaš jesi li piškio ili piškila, a nisi baš nešto vješt /a dobroj glumi i onda se samo zapišaš :cry: :cry: :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2813 # Gost.... 2018-11-11 22:35
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu. Koliko god kikić da ti mrziš gradonačelnicu i smatraš je glupom nikada nećeš biti gradonačelnik. I nikada ti neće dozvoliti da joj pišeš govore kao što si pisao prethodnicima.A jmoooo 0-25
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
251 # prvi od 0001hranitelj tuljana 2018-11-12 06:57
Citat ....:
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu.
Kako to misliš, obrisao? Pa nije to komentar koji je netko ostavio. To je "članak" pročitan i odobren za objavu. Šteta što portal koji voli transparentnost nema impressum pa da znamo koja osoba ima glavnu riječ (možemo samo pretpostaviti).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Poziv na suradnjuAdministrator 2018-11-12 08:11
Citat hranitelj tuljana:
Citat ....:
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu.
Kako to misliš, obrisao? Pa nije to komentar koji je netko ostavio. To je "članak" pročitan i odobren za objavu. Šteta što portal koji voli transparentnost nema impressum pa da znamo koja osoba ima glavnu riječ (možemo samo pretpostaviti).
Odluke o objavljivanju članaka temelje se na pravilima u pozivu na suradnju objavljenom tri mjeseca nakon otvaranja ove web stranice na koji vodi link u lijevom stupcu istaknut sličicom olovke:
volim-losinj.org/.../...To je izraz nastojanja da odluke o objavljivanju članaka podliježu unaprijed objavljenim pravilima, a ne (samo)volji urednika i time izbjegla proizvoljnost odlučivanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Sloboda mišljenja i govora – stup demokracijeVox Populi 2018-11-12 11:37
Citat ....:
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu.Koliko god kikić da ti mrziš gradonačelnicu i smatraš je glupom nikada nećeš biti gradonačelnik. I nikada ti neće dozvoliti da joj pišeš govore kao što si pisao prethodnicima.Ajmoooo 0-25
Prošaraj malo po drugim portalima pa si pročitaj svakodnevne kritike naspram malo jačih političara od gradonačelnice prvog od 1000.
Uključujući i Trumpa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ma nemojSancho 2018-11-12 14:56
Citat ....:
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu.Koliko god kikić da ti mrziš gradonačelnicu i smatraš je glupom nikada nećeš biti gradonačelnik. I nikada ti neće dozvoliti da joj pišeš govore kao što si pisao prethodnicima.Ajmoooo 0-25
Projekcija komentatora u kojoj drugima pripisuje ono što nisu napisali niti ikojim činom dali naslutiti je znakovita. Ne znam odakle, osim iz vlastite unutrašnjosti iščitava mržnju ili stav o gluposti. Članak koji komentirate je hladan i analitičan, racionalan do boli, ali za tu bol nije kriv autor članka nego neracionalne i besmislene izjave koje komentira. Ne vidim elemente uvrede i bila bi uvreda nas, ostalih čitatelja, da administrator briše članak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Da je babi ...gost 2018-11-12 19:46
Da si ti Kikić ne bi pisao tako glupe komentare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pisanje govoragost 2018-11-13 14:20
Citat ....:
Da sam ja kikić ja bi ovaj članak pobrisao jer vrijđa gradonačelnicu. Koliko god kikić da ti mrziš gradonačelnicu i smatraš je glupom nikada nećeš biti gradonačelnik. I nikada ti neće dozvoliti da joj pišeš govore kao što si pisao prethodnicima.
A da li si siguran da bi kikić pristao pisati joj govore kao što je pisao prethodnicima? A te govore se nije imalo zašto čerečiti kao njezine :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # U demokraciji toga nema...Gost 2018-11-11 23:11
Što još ima svetih krava?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2610 # EgzistUsporedbe radi 2018-11-12 00:27
Ovaj portal egzistira vec više od 10 godina, i nikada ali bas nikada nije bio ovoliko nisko srozan. Ne moze se reci da je bio oporba, ali je se zasigurno ovdje moglo naci dobrih tekstova, kvalitetnih diskursa i analizirale su se realne teme. Koga, osim Autora koji ima osobni sukob s Anom Kučić, ne sa gradonačelnicom , uopce zanima analiza 3 rečenice iz njenog govora, listu uzvanika?! Više bi me zanimao tekst koji analizira projekte, ali to je sad moje osobno misljenje. I zanimljivo, nekako se svaki put sve svexde na to da je reorganizacija losa. Ok, shvatili smo, ti je ne podrzavas. Ali ne razumijem zasto mislis da to ikog zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # Usporedbe radiUsporedbe radi 2018-11-12 00:30
Da dodam, ako je gradonačelnica odgovorna za polupodzemne spremnike i način prikupljanja mješovitog komunalnog otpada, zar nije logično da je onda zaslužna i za projekte..ili i tu imamo dvostruke kriterije?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Treba to izdržatiJack Daniels 2018-11-12 12:28
Citat Usporedbe radi:
Koga, osim Autora koji ima osobni sukob s Anom Kučić, ne sa gradonačelnicom, uopce zanima analiza 3 rečenice iz njenog govora, listu uzvanika?!
Kad već pitaš da ti odgovorim. Zanima mene i jednog mog prijatelja. Čim smo vidjeli ovaj proser komentirali smo i zaključili da Ana oponaša Kolindu pa i ona svoju nekompetentnost , suvišnost i prazninu skriva nazočenjem, slikanjem i valjanjem besmislica. Jakov će sve to izdržati, ali mi ... ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Bezobrazna pitanjagost 2018-11-12 17:19
Citat Jack Daniels:
Čim smo vidjeli ovaj proser komentirali smo i zaključili da Ana oponaša Kolindu pa i ona svoju nekompetentnost, suvišnost i prazninu skriva nazočenjem, slikanjem i valjanjem besmislica. Jakov će sve to izdržati, ali mi ... ?
Ana je pak pametnija od Kolinde. Ne ide tamo gdje ima pravih novinara koji postavljaju pitanja na koja ne želi odgovoriti. Zamislite da je neki takav bezobrazno pita šta joj znači ono "prvi od 1000" pa da mu mora otimati mikrofon iz ruke kao Kolinda reporteru N1 televizije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Gradonačelnik bez građana ne znači ništa!gost 2018-11-12 18:26
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000


Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Proći će i ova pošastgost 2018-11-12 19:57
Citat gost:
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000


Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Kao da provocira novi članak...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Fotošop izjavaDe Bill 2018-11-12 20:08
Bilo bi joj bolje da nekome plaća da joj "fotošopira" izjave nego što plaća Bohačeka za fotke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ???teta Violeta 2018-11-12 19:58
Citat gost:
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000


Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Zato na svečanu sjednicu povodom Dana Grada Malog Lošinja nisu imali pristup obični građani nego samo pozvani odličnici - uzvanici, dobitnici nagrada i tehničko osoblje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # !!!!!Paloma 2018-11-12 20:43
Zato što je naša gradonačelnica očito sama ..jer nema nikoga, pretvorila je sve to u svoju privatnu prčiju, privatno kazalište u kojem ona ima exluzivu.
4 Tenora je stavila u kino kako bi uštedila na broju zaštitara,jer građani Malog Lošinja su opasni.
A pozivnice za stare kolegice, bivše pročelnice su se izgubile negdje u silnoj pošti,pa su one sjedile na balkonu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # O meni: Misija, vizija i ciljevigrađanin 2018-11-13 10:17
Citat Paloma:
Zato što je naša gradonačelnica očito sama ..jer nema nikoga, pretvorila je sve to u svoju privatnu prčiju, privatno kazalište u kojem ona ima exluzivu.
4 Tenora je stavila u kino kako bi uštedila na broju zaštitara,jer građani Malog Lošinja su opasni.
A pozivnice za stare kolegice, bivše pročelnice su se izgubile negdje u silnoj pošti,pa su one sjedile na balkonu.
Ne može se reći da je baš sasvim sama. Veliku podršku ima sa Dražice.
Misija, vizija i ciljevi su im u vrlo uskoj korelaciji.
Nije ni čudo da im je ovaj portal prijetnja, a građani smetnja, nužno zlo i balast.
A Dan Grada bi se mogao slaviti i 21. listopada, u sjećanje na 21. listopada 2014. godine, dan kada je ničim izazvano, gradsko vijeće potpisalo kapitulaciju i Rusima dobrovoljno predalo Čikat.
Nakon tog datuma, za građane Malog Lošinja sve je krenulo nizbro.
Zato je sebično reći: Gradonačelnik bez građana ne znači ništa!

Trebalo bi se upitati: Ima li uopće grada bez građana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Nije Ana opsesijaKroničar 2018-11-13 11:08
Građanin je u prethodnom komentaru ironično napisao da bi se Dan Grada mogao slaviti i 21. listopada, u sjećanje na 21. listopada 2014. godine, dan kada je ničim izazvano, gradsko vijeće potpisalo kapitulaciju i Rusima dobrovoljno predalo Čikat.

Dan prije toga datuma, 20.10.2014. nepoćudni autor koji na dnevnoj bazi analizira poteze Ane Kučić je napisao članak o tome- "Čikat kao vlastito dvorište investitora"
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 21.10.2014.tenor 2018-11-13 12:06
Citat građanin:
A Dan Grada bi se mogao slaviti i 21. listopada, u sjećanje na 21. listopada 2014. godine, dan kada je ničim izazvano, gradsko vijeće potpisalo kapitulaciju i Rusima dobrovoljno predalo Čikat.
Nakon tog datuma, za građane Malog Lošinja sve je krenulo nizbro.
Zato je sebično reći: Gradonačelnik bez građana ne znači ništa!
Trebalo bi se upitati: Ima li uopće grada bez građana?
Lošinjani više nisu građani nego ruski kmetovi, hvala Sanjinu, Darinu i Gariju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Građani bez GradaA. Martin 2018-11-14 08:19
Citat tenor:
Citat građanin:
A Dan Grada bi se mogao slaviti i 21. listopada, u sjećanje na 21. listopada 2014. godine, dan kada je ničim izazvano, gradsko vijeće potpisalo kapitulaciju i Rusima dobrovoljno predalo Čikat.
Nakon tog datuma, za građane Malog Lošinja sve je krenulo nizbro.
Zato je sebično reći: Gradonačelnik bez građana ne znači ništa!
Trebalo bi se upitati: Ima li uopće grada bez građana?
Lošinjani više nisu građani nego ruski kmetovi, hvala Sanjinu, Darinu i Gariju !!!
Ima ih još zaslužnih za predaju Grada. To su Anto Nedić predsjednik i cijelo GV minus Devčić, odbori za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zatim svo članstvo HDZ ML, HNS ML, IDS ML, PGS ML, SDP ML, bivši i sadašnji krčki Biskup, lošinjski Župnik i na kraju, ali ne najmanje važna, sadašnja gradonačelnica. Tada je podržavala zemljane radove i betonažu a sada prodaje preostalu gradsku imovine koju nije stigao prodati Gari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sibirski izazovras, dva, tri 2018-11-13 13:50
Citat građanin:
A Dan Grada bi se mogao slaviti i 21. listopada, u sjećanje na 21. listopada 2014. godine, dan kada je ničim izazvano, gradsko vijeće potpisalo kapitulaciju i Rusima dobrovoljno predalo Čikat.
Ne bih rekao da se kapitulacija desila ničim izazvana. U određenim krugovima vladalo je uzbuđenje kao među eskort damama (eufemizam za prostitutke) kad u luku uplovljava bojni brod. Najava bujice love iz Sibira bila ja sama po sebi obećanje da će se mnogi umočiti u njoj, a neki su vjerojatno dobili i konkretna obećanja. A tko je bio svodnik ne morate pitati. Svi ga znamo. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # IstinaPjevac 2018-11-12 20:54
Citat gost:
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000

Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Išao na FB, i stvarno je to napisa dragi moji...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kako se ne pišePravopisac 2018-11-13 10:11
Citat Pjevac:
Citat gost:
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000

Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Išao na FB, i stvarno je to napisa dragi moji...
Nevjerojatno, ali je istinito. Evo screenshot te njezine pjesničke čestitke s fejsa. Trebalo bi je uvrstiti u program nastave hrvatskog jezika u pučkoj školi da djeca nauče kako se NE piše. Napisala je "Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku …" s velikim V za drugo lice množine. No kad se u drugom licu množine pismeno obraćamo većem broju osoba, tada se piše isključivo malim slovom: vi, vaš. Netko je već napisao da je Ani potrebniji "fotošop" tekstova, izjava i govora nego fotografija :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dragi naši i vašiPrintScreen 2018-11-13 10:32
Citat Pravopisac:

Ovakve stvari uvijek treba skrinšotati, jer već sutra, tko zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Tvrtko 2018-11-13 14:44
Ne snalazim se na FB najbolje pa možda i griješim ali kao da je obrisala tu nepismenu objavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # nijeFB 2018-11-13 14:47
Citat Tvrtko:
Ne snalazim se na FB najbolje pa možda i griješim ali kao da je obrisala tu nepismenu objavu.
... još!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Manipulatorica od formataGhost 2018-11-13 17:32
Citat FB:
Citat Tvrtko:
Ne snalazim se na FB najbolje pa možda i griješim ali kao da je obrisala tu nepismenu objavu.
... još!
Istina je da nije obrisala objavu ali ju je promijenila. Staru objavu imamo sačuvanu na prethodnim komentarima a nov ubjavu j modificirala. Umjesto rečenice "Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!" sad je objavljena ova rečenica: "Hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas"

Nema više: Veliko Vam hvala, već samo obično- hvala Vam. Ako je i nepismena gradonačelnici mora priznati da stalno prati ovaj portal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Možda...Bratoljub 2018-11-13 17:45
Prošla je kratki popodnevni tečaj opismenjavanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Pravilni izričajGost 2018-11-13 17:57
Citat Ghost:
Istina je da nije obrisala objavu ali ju je promijenila. Staru objavu imamo sačuvanu na prethodnim komentarima a nov ubjavu je modificirala. Umjesto rečenice "Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!" sad je objavljena ova rečenica: "Hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas"
Nema više: Veliko Vam hvala, već samo obično - hvala Vam. Ako je i nepismena gradonačelnici mora priznati da stalno prati ovaj portal.
A na sjednici GV je rekla "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" :lol: Ne smije javno priznati da ovdje uči o pravilnom pisanom izričaju i o upravljanju Gradom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Proći će i ova pošastTvrtko 2018-11-13 18:07
Dakle nepismena je i lažljiva...oooo oooo blago nama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # hm, hm...Ljubopitljivi 2018-11-13 18:24
Jel grad vodi kao fejs?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Uzalud kozmetikaPravopisac 2018-11-13 19:40
Citat Ghost:
Citat FB:
Citat Tvrtko:
Ne snalazim se na FB najbolje pa možda i griješim ali kao da je obrisala tu nepismenu objavu.
... još!
Istina je da nije obrisala objavu ali ju je promijenila. Staru objavu imamo sačuvanu na prethodnim komentarima a nov ubjavu j modificirala. Umjesto rečenice "Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!" sad je objavljena ova rečenica: "Hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas"
Nema više: Veliko Vam hvala, već samo obično- hvala Vam. Ako je i nepismena gradonačelnici mora priznati da stalno prati ovaj portal.
Sitna kozmetička intervencija, ali nepismenost je ostala. Kako sam već napisao, kad se u drugom licu množine pismeno obraćamo većem broju osoba, tada se piše isključivo malim slovom: vi, vaš. Dakle, morala je napisati "Hvala što uz vašu podršku ...", a ne "... Vašu podršku …". Cura se odijeva s puno pažnje, cura njeguje dikciju, ali cura je nepismena. I to je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # besplatni malioglas 2018-11-13 20:07
Dajem instrukcije iz pravopisa za malu maturu, besplatno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tvrda glavaS. Gnječ 2018-11-13 20:36
Citat oglas:
Dajem instrukcije iz pravopisa za malu maturu, besplatno!
Džabe, vidiš da njoj instrukcije ne pomažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Njega...S. Gnječ 2018-11-13 20:38
Na dnevnoj bazi njeguje i izričaj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Možda je dobra dikcija ali smisao...Bratoljub 2018-11-13 21:00
Mene je gradončelnica navukla na svoj FB. Evo gledam još jednu njenu objavu povodom otvaranja novouređenog igrališta na Zagazinjinama. Uzbuđena, uz svoju obaveznu slikicu je napisala i: "...a u idućoj godini nastavljamo sa uređenjem ostalih duž čitavog našeg područja."

Hoće li joj netko zamoliti da pripazi i da prestane blamirati sebe i sve nas. Izbor riječi u rečenici jest jako važan. Uzduž ili duž se može biti uz crtu ili pravac. Uzduž se ne može vezati sa površinom ili područjem. Kad se radi o površini ili području onda je moguće biti unutar a ne uduž i sl.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # uzduž i poprekoUkrajinac 2018-11-14 07:22
Neznam radi čega toliko vike na Našu Gradonačelnicu. To Meni ništa nije jasno. Molim Vas da Mi to Netko pojasni. Nisam od avde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kič & kozmetikaSnob 2018-11-14 08:04
Citat Ukrajinac:
Neznam radi čega toliko vike na Našu Gradonačelnicu. To Meni ništa nije jasno. Molim Vas da Mi to Netko pojasni. Nisam od avde.
Previše kiča i kozmetike, kako političkog tako i pojavnog, previše prenemaganja, poziranja, parolaštva i prazne retorike (ona bi rekla "izričaja") … "prvi od tisuću otoka", ma molim te ... :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Čudom se čudimGhost 2018-11-14 08:53
Naravno da nisi Ukrajinac i da si odavde. Pravo je pitanje zašto si tu čudiš radi "toliko vike na Našu gradončelnicu"?
Sa velikim slovom N, kojom počinješ riječ naša, valjda se želiš solidarizirati s nepismenom gradonačelnicio m i relativizirati njenu nepsimenosti jer eto ima vas još koji ste nepismeni.

Sam znaš da je ona političar i javna osoba te da je pod posebnom pažnjom. Kad obrazovana magistirica ekonomije koja je i gradončelnica na svojoj FB stranci pokaže svoju nepismenost pa naravno da će je ljudi opravdano napasti, krtizirati ili spradati za uočenu grešku.

A kad umjesto isprike, hinjski mijenja tekst kojim ispravlja grešku opet napravi istu pravopisnu grešku onda je to već zabrinjavajuće. To kod ljudi izazove pozornost i počnu pažljivije pratiti šta piše i govori. Pa ona naiđu i nesuvisle jezične vratolomije naše gradonačelnice, tipa "duž čitavog našeg područja". Pravo je pitanje u stvari čemu se ti čudiš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Nepismenost nije manaP.R. 2018-11-13 15:45
Citat Tvrtko:
Ne snalazim se na FB najbolje pa možda i griješim ali kao da je obrisala tu nepismenu objavu.
Nije i neće. Nema srama pa još uvijek paradira s onom laži #prviod1000 i ljigavim ulizičkim komentarima na FB dok je snubila glasove za izbore. Poznaje ona svoje biračko tijelo i zna da joj neće ništa zamjeriti. A ponajmanje nepismenost :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2018-11-13 17:43
Kada već drži magisterij ekonomije i kad je već educirana, pismenost je ono, minimum minimuma do kojeg treba držati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nepismeni gradonačelnik ne znači ništagost 2018-11-21 18:50
Citat PrintScreen:
Citat Pravopisac:

Ovakve stvari uvijek treba skrinšotati, jer već sutra, tko zna.
Ne treba skrinšotati. Ona je toliko narcisoidna da vjeruje kako su njene poruke "dragim njenim" savršena umjetnička djela vrijedna urezivanja u mramor i postavljanja na fasade kuća. Pa je i ova budalasta i nepismena poruka još uvijek na njenom fejsu. Draga Ana, nepismeni gradonačelnik ne znači ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # O pismenostiBratoljub 2018-11-13 14:25
Citat Pravopisac:
Citat Pjevac:
Citat gost:
Potrudila se da povodom Dana Grada i na fejsu ostavi bljutavu, a besmislenu poruku:
"Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku zajedno gradimo bolje sutra za naš Grad, za sve nas!"
#anakucic #prviod1000

Gradonačelnik bez građana ne znači ništa! Božemesačuvaj :P :P :P
Išao na FB, i stvarno je to napisa dragi moji...
Nevjerojatno, ali je istinito. Evo screenshot te njezine pjesničke čestitke s fejsa. Trebalo bi je uvrstiti u program nastave hrvatskog jezika u pučkoj školi da djeca nauče kako se NE piše. Napisala je "Veliko Vam hvala što uz Vašu podršku …" s velikim V za drugo lice množine. No kad se u drugom licu množine pismeno obraćamo većem broju osoba, tada se piše isključivo malim slovom: vi, vaš. Netko je već napisao da je Ani potrebniji "fotošop" tekstova, izjava i govora nego fotografija :lol:
Naša vrla i obrazovana gradonačelnica ima ozbiljnih problema s pismenošću. "Veliko Vam hvala" nema samo problem s velikim slovm V, koji je tu u udvorničkoj funkciji. Hvala je imenica ženskog roda i uz nju ide pridjev u ženskom rodu. Veliko hvala??? Veliko ti molim gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ČudotvorkaSnob 2018-11-12 12:51
Citat Usporedbe radi:
I zanimljivo, nekako se svaki put sve svexde na to da je reorganizacija losa. Ok, shvatili smo, ti je ne podrzavas. Ali ne razumijem zasto mislis da to ikog zanima.
Možda to misli zato što to toliko zanima Anu da ne propušta ni jednu priliku da se hvali reorganizacijom Uprave kao da je hodala po vodi ili pretvorila vodu u vino :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
246 # ...Licemjer 2018-11-12 01:21
Zemlja se i dalje vrti, vjetar i dalje puše.
Pod Suncem ništa novo, a autor članka je previše emotivan da napiše nešto suvisli i kritički promišljeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Ulizivanje,liza nje pa klizanjeGospođa 2018-11-12 08:28
*Ulizati se(be) nekome sasvim je druga stvar. Takvo ulizivanje se provodi pojačanim habanjem morala i samopoštovanja. Uklanja se teško ili nikako. Biti uspješan u ulizivanju kod specifične vrste ljudi vrlo je presudna stvar za pozitivne pomake u karijeri i životu, iako oni drugi smatraju da se do toga, istinabog na teži način, može doći i habanjem stolice i stola, raznoraznih alata i drugim manje ponižavajućim činjenjima.*

Toliko Vas ima, a Ona sama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # samo nekoliko opažanjagrađanin 2018-11-12 11:10
Citat Gospođa:
*Ulizati se(be) nekome sasvim je druga stvar. Takvo ulizivanje se provodi pojačanim habanjem morala i samopoštovanja. Uklanja se teško ili nikako. Biti uspješan u ulizivanju kod specifične vrste ljudi vrlo je presudna stvar za pozitivne pomake u karijeri i životu, iako oni drugi smatraju da se do toga, istinabog na teži način, može doći i habanjem stolice i stola, raznoraznih alata i drugim manje ponižavajućim činjenjima.*
Toliko Vas ima, a Ona sama
Zar je sama?
Zar cijeli Jedinstveni upravni odjel ne podržava gradonačelnicu? Zar je ni dogradonačelnik ne podržava? Niti Gradsko vijeće? Imaš u rukama i škare i platno, a nitko te ne podržava?
Ili su međuljudski odnosi u Gradu stvarno kulminirali do točke kada si svi međusobno postavljaju klipove?

U svakom slučaju, zanimljivo je na zatvorenoj sjednici Gradskog vijeća obraćanje građanima, uz automotivacijsk i govor i objašnjenje "zašto sam ja tu". Pobjedničke govore, uz obećanje ludom radovanje, prikladnije bi bilo održati odmah nakon izbora, u stilu gospođe KGK. A ne usred mandata.

A predsjednik Gradskog vijeća je samo ponovio svoje obećanje sa Konstituirajuće sjednice, a svima je jasno da je to obećanje totalni ćorak.

I na kraju kao što voditelj parade na jednom mjestu mudro reče: "A sada ću vas zamoliti za jedan spontani pljesak."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # sama, sama, opet sam samaHrabrica 2018-11-12 11:55
Citat Gospođa:
Toliko Vas ima, a Ona sama
“U današnjem vremenu, hrabrost koji put znači biti drugačiji od ostalih, pa i pod cijenu da ostaneš sam”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Za AnuDundo 2018-11-12 17:25
Ide Ana preko sela šesnajst posto nevesela, jer je tako jadna sama

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Demagogija za masegost 2018-11-12 09:11
"Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno" mudroslovi naša gradonačelnica, ali imati viziju i provoditi je u djelo ne znači ni da je ispravno. Povijest je puna vizionara koji su svoje vizije provodili u djelo, a danas su na dugom spisku od luđaka do zločinaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Nema tu međuovisnotigost 2018-11-12 11:50
Citat gost:
"Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno" mudroslovi naša gradonačelnica,
Kamo sreće da naša gradonačelnica mudroslovi, ali ona nažalost praznoslovi. Ova njena rečenica nema baš nikakvog smisla. To što je neku viziju teško ili lako provesti u djelo nije ni u kakvoj međuovisnosti s ispravnosti ili neispravnosti provođenja vizije. A kad smo kod vizije, kakvom nam to vizijom ona maše pred nosom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # I plavuša ima vizijuLiepa plavka 2018-11-15 10:23
Citat gost:
Citat gost:
"Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno" mudroslovi naša gradonačelnica,
Kamo sreće da naša gradonačelnica mudroslovi, ali ona nažalost praznoslovi. Ova njena rečenica nema baš nikakvog smisla. To što je neku viziju teško ili lako provesti u djelo nije ni u kakvoj međuovisnosti s ispravnosti ili neispravnosti provođenja vizije. A kad smo kod vizije, kakvom nam to vizijom ona maše pred nosom?
Evo viziju ima i Kolinda. PREDSJEDNICA U BERLINU PREDSTAVILA VIZIJU RAZVOJA HRVATSKE: ‘Moja je želja da postanemo Jadranski tigar’.
net.hr/.../...
„Isto tako kao što je Irska nakon Svjetskog prvenstva u Italiji izbacila slogan ‚Keltski tigar’ tako je moja želja da Hrvatska postane ‘Jadranski tigar’“, rekla je hrvatska predsjednica u Berlinu.

Spomenula je i kako je to utjecalo na njezin imidž u svijetu. „Možete godinama raditi kao političarka, ali onda odjednom zbog jednog prvenstva postaneš poznat“, rekla je Grabar-Kitarovi ć.

Ova je luđa od naše gradonačelnice. Konačno, plavuša je :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ples cirkusanatagost 2018-11-17 10:18
Citat Liepa plavka:
Ova je luđa od naše gradonačelnice.
Svaka reklama je dobra reklama. Ako se nastavi truditi i Ana bi mogla dobiti pjesmu kao Kolinda od ruskr pjevačica Aline Zaharove jedne od najvećih obožavateljice hrvatske predsjednice ako je suditi po tekstu pjesme koju joj je posvetila. Napisala je pjesmu posvećenu upravo njoj, u kojoj predsjednicu RH časti raznim epitetima.
U spotu Zaharova izgledom podsjeća na Kolindu, a oko nje plešu cirkusanti.

“Ah Kolinda, iznenađuje, oduševljava, ah Kolinda, dane pretvara u blagdane”, pjeva Zaharova, dok se u pozadini izmjenjuju fotografije Grabar-Kitarović.
U spot, koji, usput budi rečeno, ima titlove na hrvatskom, je ukomponirala i snimke sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji na kojem je Kolinda privukla veliku pozornost svojim navijanjem.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ćemo se nježno maziti po kišiGa-Ga 2018-11-17 16:19
Bez Kolinde odmor učiniti ne možemo, mi Vas jako jako volimo čeka Ćemo se nježno maziti po kiši, Ah Kolinda, iznenađuje oduševljava. Ah, Kolinda danom prtvara u blagdan I muškoj populaciji dali Vam prednost, Ah, Kilinda ovo slavlje večeras ….
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # osovina Zgb - M.L.jalnuš 2018-11-12 15:25
Citat gost:
"Imati viziju i provoditi je u djelo ponekad je teško, ali ne znači da nije ispravno" mudroslovi naša gradonačelnica,
Nije lako provoditi tuđu viziju a sam snositi odgovornost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Blasfemijaporto 2018-11-12 18:14
Blasfemija je pojam latinskog porekla, potekao od latinske reči blasphemare, a sam izraz je nastao od grčke reči blasfemia, što u prevodu označava – huljenje, psovku, bogohuljenje (huljenje na Boga), obeščašćivanje, pogrdu ili grdnju. Ovaj izraz se prevashodno odnosi na uvredljivo izražavanje vezano za Boga, određenu svetinju, svece, verske dogme i slično.Ovo je opis blasfemije izvađen s brojnih opisa na googlu. Ovaj govor gradonačelnice je i gori od blasfemije. Ona zapravo sve građane smatra luđacima i budala,a. Jer kako drugačije objasniti tvrdnju da su nju eto odabrali, odnosno izabrali građani. Nju je izabrao HDZ i točka. Vidjeti ćemo na slijedećim lokalnim izborima hoće li se kandidirati kao nezavisna kako bi je eto izabrali građani i kako bi ona za njih utrošila i zadnji atom snage, obzirom da će HDZ-ov kandidat biti aktualni ministar Cappelli. Eto on neće biti sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # hok a hejhranitelj tuljana 2018-11-13 19:03
Citat porto:
Blasfemija je pojam latinskog porekla, potekao od latinske reči blasphemare, a sam izraz je nastao od grčke reči blasfemia, što u prevodu označava – huljenje, psovku, bogohuljenje (huljenje na Boga), obeščašćivanje, pogrdu ili grdnju. Ovaj izraz se prevashodno odnosi na uvredljivo izražavanje vezano za Boga, određenu svetinju, svece, verske dogme i slično.Ovo je opis blasfemije izvađen s brojnih opisa na googlu. Ovaj govor gradonačelnice je i gori od blasfemije. Ona zapravo sve građane smatra luđacima i budala,a. Jer kako drugačije objasniti tvrdnju da su nju eto odabrali, odnosno izabrali građani. Nju je izabrao HDZ i točka. Vidjeti ćemo na slijedećim lokalnim izborima hoće li se kandidirati kao nezavisna kako bi je eto izabrali građani i kako bi ona za njih utrošila i zadnji atom snage, obzirom da će HDZ-ov kandidat biti aktualni ministar Cappelli. Eto on neće biti sam.
Budeš li opet za Garija kao nekad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Potpora odozgoraVis major 2018-11-17 10:04
Citat porto:
Ovaj govor gradonačelnice je i gori od blasfemije. Ona zapravo sve građane smatra luđacima i budala,a. Jer kako drugačije objasniti tvrdnju da su nju eto odabrali, odnosno izabrali građani. Nju je izabrao HDZ i točka. Vidjeti ćemo na slijedećim lokalnim izborima hoće li se kandidirati kao nezavisna kako bi je eto izabrali građani i kako bi ona za njih utrošila i zadnji atom snage, obzirom da će HDZ-ov kandidat biti aktualni ministar Cappelli. Eto on neće biti sam.
Ovo je sasvim točno. Nju je HDZ dva puta podmetnuo biračima kao mamac za birače kojima HDZ ne miriši pa zato dugo nije ušla u stranku nego tek prije zadnjih izbora. A ako se Capelli bude kandidirao zasigurno neće biti sam jer će imati potporu iz Župnog dvora. Po njegovom prijedlogu je bivšeg lošinjskog župnika GV izabralo za počasnog građanina. A to je jače od potpore Dinke Kučić, predstavnica Pokreta za život u pastoralnom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # razočaraniSv.Martin 2018-11-12 18:40
Razočaran sam s Anom Kučić. Da je imala i malo hrabrosti o kojoj toliko govori, sama bi napisala govor, a ne bi dopustila uvlakačima oko nje da joj hrane taštinu i podmeću ovakve srceparajuće gluposti. Kad nemaš rezultate, prodaješ maglu. Ali, očigledno da smo svi nešto više očekivali od te žene..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
244 # što je Ana rekla teti u marketuhranitelj tuljana 2018-11-13 19:00
Sutra očekujemo "članak": Što je Ana obukla na posao i kako je loše uskladila boje (ili štoveć).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Tuljanov izborDendi 2018-11-13 19:17
Citat hranitelj tuljana:
Sutra očekujemo "članak": Što je Ana obukla na posao i kako je loše uskladila boje (ili štoveć).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
192 # micek....hranitelj tuljana 2018-11-14 08:34
Citat Dendi:

Citat Dendi:
Citat hranitelj tuljana:
Sutra očekujemo "članak": Što je Ana obukla na posao i kako je loše uskladila boje (ili štoveć).


Jako odvažna poruka od osobe koja nije kadra razaznati da komentator "hranitelj tuljana" nije tema članka...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Studija slučaja 'Hranitelj tuljana'Dendi 2018-11-14 10:03
Citat hranitelj tuljana:
Jako odvažna poruka od osobe koja nije kadra razaznati da komentator "hranitelj tuljana" nije tema članka...
Naravno da komentator "hranitelj tuljana" nije tema ni ovog niti drugih članaka, ali svim svojim komentarima on nastoji to postati. Pa tako i uz ovaj članak u kojem se analizira Anina sladunjava retorika o samoći, hrabrosti i vizionarstvu on ubacuje izjavu u ime neke nepoznate skupine o svome i njenom očekivanju članka "Što je Ana obukla na posao i kako je loše uskladila boje (ili štoveć)". Zaista je čudno kad netko tko na internetu može biti što god poželi izabere baš ulogu glupana. Možda je vrijeme da mu netko ispuni očajničku želju da bude tema članka i napiše članak s radnim naslovom "Uloga trolova u sabotaži demokratskih procesa. Studija slučaja 'Hranitelj tuljana' na portalu Volim Lošinj"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # homo ludensciceron 2018-11-14 11:09
Citat Dendi:
Možda je vrijeme da mu netko ispuni očajničku želju da bude tema članka i napiše članak s radnim naslovom "Uloga trolova u sabotaži demokratskih procesa. Studija slučaja 'Hranitelj tuljana' na portalu Volim Lošinj"
Odličan prijedlog. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Definicija trolanja za početnikeProfi 2018-11-15 08:52
Citat hranitelj tuljana:
Jako odvažna poruka od osobe koja nije kadra razaznati da komentator "hranitelj tuljana" nije tema članka...
Jako licemjeran komentar osobe čiji prilozi raspravama na ovom portalu mogu poslužiti kao zorni primjeri za definiciju internetskog trolanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # XXMan 2018-11-15 10:43
Svaka čast Arsen 50. Članaka u 11 mjeseci na ovom portalu svakako je vrijedno pohvale !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka