Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Proračun ili iluzionistička predstava

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

iluzijaNa dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja zanimljive su bile točke koje su na dnevnom redu bile, a nisu trebale biti, ali još su zanimljivije točke koje na dnevnom redu nisu bile, a morale su biti

Nema onog što treba biti, a ima onog čega ne bi trebalo biti

Prema predvidivom scenariju, ritualno i rutinski odrađena je i 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Kao i na dosadašnjim sjednicama, prihvaćeno je sve što god je gradonačelnica predložila, a ona i njen Jedinstveni upravni odjel predlažu baš svašta. Iako je u pravno dvojbenom, prekonoćnom postupku izmijenjen ustroj gradske Uprave obrazložen potrebom da se poveća kvaliteta i efikasnost rada, rezultat tog eksperimenta se može opisati kao operacija koja je uspjela - ali pacijent je umro. Bilo kako bilo, zanimljive su bile točke koje su na dnevnom redu bile, a nisu trebale biti, ali još je zanimljivije koje točke na dnevnom redu nisu bile, a morale su biti.

Tako je na dnevnom redu morale biti odluka o promjeni Odluke o izmjeni poreza na korištenje javnih površina i naknadi za uporabu gradskih površina Grada Malog Lošinja, a morao je biti i izvještaj o radu gradonačelnice za prvo polugodište 2018. A nisu bili.

O Odluci o izmjeni odluke o porezima sam prethodno pisao, pa ovom prilikom samo kao ilustraciju kvalitete nove gradske uprave, navodim kakvo je obrazloženje Jedinstvenog upravnog odjela bilo za tu (pogrešnu) odluku. Koliko je kvalitetan Jedinstveni upravni odjel i koliko drže do zakonitosti govori i to što se u prijedlogu te Odluke poziva na odredbe Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN 117/93, 69/97, 33/00, 73/00, 127/00, 59/01, 107/01, 117/01, 150/02, 147/03, 132/06, 26/07, 73/08, 25/12, 147/14, 100/15), zakona koji nije na snazi, a u obrazloženju prijedloga te odluke se poziva na drugi zakon - Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine 127/17). Dakle, predložena odluka se temelji na zakonu koji nije na snazi, obrazlaže se drugima zakonom, a službeno objavljena odluka temelji se na trećem zakonu, Zakonu o lokalnim porezima (NN 115/16,101/17) koji je na snazi od 20.10.2017. Sve to gradski vijećnici su bez čitanja, pa slijedom toga i bez razumijevanja bez ikakvih pitanja bezpogovorno prihvatili. Kao da se tu radi o nekoj direktivi, a ne samo o prijedlogu koji nikoga unaprijed ne obvezuje na prihvaćanje; kao da se radi o naredbi gazde koju se mora izvršiti.

Druga točka koje koje nije bilo, a morala je biti na dnevnom redu Gradskog vijeća je izvještaj o radu gradonačelnice. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi utvđuje obvezu gradonačelnika da dva puta godišnje podnese (polugodišnje) izvještaje predstavničkom tijelu. U čl. 49. Statuta Grada Malog Lošinja piše da je rok za izvještaj gradonačelnika za period siječanj - lipanj do 15. rujna. Naravno, nikome od strašljivih vijećnika nije palo na um pitati gradonačelnicu zašto njen izvještaj o radu nije na dnevnom redu, odnosno zašto ne poštuje statut Grada kojem je na čelu izvršne vlasti. Jer tako funkcionira naše gradsko vijeće; nitko ništa ne čita, nitko ozbiljno ne propitkuje ili - ne daj Bože - kritizira izvršnu vlast. Vrhunac neposluha je mrmljanje u vijećničku bradu i suzdržavanje od glasovanja, a ispuhivanje oporbenog nerva je postavljanje pitanja o sudbini gradske vijećnice na koje pitanje odgovor strpljivo čekaju mjesecima. A pitanje bi li to ikad bilo upitano da autor ovog teksta osobno ne nervira pojedine vijećnike.

Iluzionistički proračun ili kako reinkarnirati stare upravne odjele
Ono što pak pred Gradskim vijećem nije trebalo biti - izvještaj je o izvršenju Proračuna i Prijedlog izmjena I. dopuna Proračuna Gradog Malog Lošinja za 2018. - bilo je. A nije trebalo biti kako su predloženi, jer nisu izrađeni u skladu sa Zakonom o proračunu i Pravilnikom o proračunskim klasifikacijama.

O zanimljivoj temi rebalansa proračuna u šturom izvještaju na Otoci.net sa sjednice Gradskog vijeća stoji: "Rebalans ovogodišnjeg proračuna dobio je podršku devetoro vijećnika, Devčić i kolege bili su protiv, a Nekić i Dakić-Barichievich suzdržani. Branko Domac (PGS) predložio je da se i ovog prosinca postavi klizalište na trgu, dok je Devčić prokomentirao da je povećana stavka za dekorativnu rasvjetu, a da su sport i kultura zakinuti." To što se rebalansom proračuna i dalje prikazuje da u Gradu Malom Lošinju nije izvršen preustroj, nikome od gradskih vijećnika koji su ga jednoglasno usvojili nije nimalo čudno. Nikome od njih nije čudno što Jedinstvenog upravnog odjela u proračunu nema, te da nije primio niti transferirao ni jednu jedinu proračunsku kunu. Ali zato u proračunu za 2018. i rebalansu proračuna i dalje postoje neki atavizmi: Ured grada i upravljanja gradskom imovinom, Upravni odjel za financije, turizam i gospodarstvo te Upravni odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštita okoliša koje su svojom odlukom ukinuli ti isti vijećnici. Dakle, vijećnici koji su donijeli odluku o ukidanju tri upravna odjela donose proračun u kome se oni ipak nalaze. Zašto ih održavaju na životu gradskim proračunom? Iako nisu postavljali pitanja o zakonitosti takvog rebalansa, gradski vijećnici se nisu ozbiljno bavili ni sadržajem predloženih izmjena, barem prema izvještaju na portalu Otoci.net. Bavili su se naručivanjem klizališta na trgu za blagdane.

Glavna karakteristika ovog prijedloga rebalansa je da se umanjuju sredstva za investicije i razvoj. Tako se za 24% smanjuju i sredstva za održavanje dječijih igrališta. Istovremeno se povećavaju izadaci za intelektualne i odvjetničke usluge te za razne manifestacije. Nitko od vijećnika nije upitao zašto se smanjuju investicije i realizacija projekata za gotovo 10.000.000 kuna, a znatno povećavaju troškovi za intelektualne i odvjetničke usluge. Nije nije pitao ni zašto nije povećan iznos za plaće korisnicima proračuna, iako je poznato da je gradonačelnica svojom voljom, retroaktivno od 1.1.2018., povećala plaće za 5%. Na godišnjoj razini radi se o iznosu od cca 700.000 kuna. Budući su vijećnici podjednako površni koliko i poslušni nije bilo ni za očekivati da netko od njih pita zašto odluka o rebalansu stupa na snagu danom objave, iako to nije u skladu sa zakonom. Nitko od njih vjerojatno nije ni pročitao obrazloženje za hitno stupanje na snagu. Naime, iako u prijedlogu Oluke o I. Izmjenama i dopunama Proračuna GML za 2018. stoji da odluka stupa na snagu danom objave, u obrazloženju se ipak navodi i obrazlaže zašto ista stupa na snagu prvog dana nakon objave! Citiram obrazloženje:

"Kako bi financijski izvještaj koji se podnosi za sljedeće izvještajno razdoblje do 10. listopada dao potpunije i točnije podatke o financijskom položaju i uspješnosti ispunjenja postavljenih ciljeva proračuna, potrebno je da se u izvještaj uvrste i promjene predložene I. izmjenama i dopunama proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu. Stoga se predlaže, zbog gore navedenih opravdanih razloga, da se stupanje na snagu određuje prvog dana nakon objave."

Ustav RH, te svi zakoni i propisi određuju da se odluke moraju objavljivati u službenim novinama i da mogu stupiti na snagu (djelovati i proizvoditi učinke) najranije 8 dana od dana objave, osim u izuzetnim situacijama. Za gradsku upravu prvog od 1000 izuzetna i opravdana situacija je nesposobnost za dobro planiranje proračuna. Da bi sakrili činjenice o lošem planiranju vidjive u izvještajima, da su neuspješni u ostvarivanju postavljenih ciljeva te da ne izvršavaju proračun, gradonačelnici, njenom zamjeniku i pročelniku potrebno je da rebalans stupi na snagu odmah. A predloženim rebalansom se ukupno smanjuju proračunske pozicije za desetak milijuna kuna, a neke se povećavaju čak za za 4 milijuna. Zbog toga je potrebno da se promašenih oko 14 milijunu kuna ne vidi u izvještajima. Tome treba dodati i 10 milijuna kuna donacija koje zasigurno neće biti relizirane. Dakle, četvrtina proračuna je promašena. Na stav gradske uprave da je njena nesposobnost vis maior (viša sila), nešto kao elementarna nepogoda na koju se ne može utjecati, gradsko vijeće reagira bezpogovornim odobravanjem i nekritičkim prihvaćanje takvog stava i od strane "oporbenih" vijećnika.

Izvještaj o iluziji ili o izvršenju proračuna?
Iako je vijećnicima poznata odluka o ustroju Jedinstvenog upravnog odjela još od 30. ožujka 2018. u izvješaju o izvršenju proračuna istog odjela nema. Ali ima nepostojećih upravnih odjela. Dakle, iako od 30. ožujka 2018. Ured grada i upravljanja gradskom imovinom ne postoji, iako ne postoji ni Upravni odjel za financije, turizam i gospodarstvo, a ni Upravni odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštita okoliša, svi ti upravni odjeli u iliuzionisitičkom proračunu i iluzionističkom izvještaju o izvršenju proračuna i dalje postoje. Dapače, ovi fantomski odjeli vrlo su živahni, prihoduju i troše milijune kuna. Tako na primjer na stranici 12. izvještaja o izvršenju stoji: U prvom polugodištu 2018. godine Ured grada i upravljanja gradskom imovinom ostvario je ukupno 17.024.788,86 kn rashoda što čini 41,91% godišnjeg plana. Ured koji ne postoji ostvario je gotovo 42% od plana? Moguće samo na prvom od 1.000.

Ignorirajući očigledne činjenice da izvještaj o proračunu nema veze sa stvarnošću, odnosno stvarnim ustrojem grada, gradski vijećnici su se hvalili da je prihod od poreza na dohodak veći zato "što su poslodavci bili prisiljeni podizati plaće da bi se sezona uopće mogla odraditi" , i žalili "da sedam posto manjeg prihoda od poreza na uslugu znači da je obavljeno manje posla - prodano manje robe" (citirano iz izvjštaja sa Otoci.net). Gradski vijećnici, vjerojatno u nedostatku vremena, nisu stigli proučiti izvještaj i nisu vidjeli, pa nisu ni pitali zašto je gradska uprava izvršila u pola godine samo 23% godišnjeg proračuna. Logično pitanje bilo bi što je uopće radila gradska uprava prvih pola godine?

Nitko od gradskih vijećnika nije pitao zašto je u prvom polugodištu 2018. utrošeno više nego što je godišnjim planom to predviđeno; neke stavke su probijene i više od šest puta. Očekivati od takvih vijećnika da primjete da i "probijene" stavke u rebalansu nisu povećane, nije realno. Vijećnici ne pitaju ni razloge podbačaja prihoda od upravnih i administrativnih pristojbi za čak 68.91%. Koji je razlog smanjenju prihoda od kazni za 81,79%? Kako je moguće, na poziciji zakupnine i najamnine u programu „ostali rashodi za zaposlene", da je realizirano 355.288,50 kn do 30. lipnja, a da je na toj poziciji proračunom planirano 150.000,00 kn, i kako je moguće prekoračenje pozicije od čak 133%? Zbog čega je tako veliko prekoračenje pozicije i na što su utrošena sredstva, nema pitanja? Na intelektualne usluge utrošeno je 610.358 kn tijekom razdoblja od šest mjeseci, a rebalansom se predviđa dodatno povećanje!? Nema pitanja ni zašto se ne sufiancira, ne plaća cjelogodišnja linija Pula – Lošinj – Zadar; u izvještaju se vidi da ništa od planiranih 276.000,00 kn nije utrošeno. Zašto, kada znamo da ova linije od prošle godine posluje tijekom cijele godine a Grad je treba sufinancirati? Zašto je poreza na javne površine u prvih pola godine zaduženo samo 11.108,80 kn, a naplaćeno 205.541,33 kn? Pitanja kao u priči, a vijećnici pričaju o sezoni, teškim uvjetima vlastitog poslovanja. I traže klizalište za blagdane.

Nesretna koncesija za uređenje šetnice
Na isti način, bez pitanja i znakova razmišljanja o predloženom, usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra - uređenje šetnice u uvali Čikat, iako se radi sada već o drugoj izmjeni iste koncesije. Dakle, radi se o odluci o izmjeni izmjenjene odluke o koncesiji. Radi se o istoj koncesiji za koju je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, na temelju moje prijave, a kroz upravni nadzor naredilo Gradskom vijeću da mijenja odluku i da je uskladi sa zakonom. Bez obzira na tu činjenicu, bahata i površna samozvana stručnjakinja za koncesije i pomorsko dobro, sadašnja voditeljica Odsjeka za urbanizam, komunalno gospodarstvo i gospodarenje gradskom imovinom, Tanja Jović, nonšalantno, predlaže novu izmjenu odluke. U točki 7. dnevnog reda gradskog vijeća, Prijedloga izmjene i dopune odluke o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra - uređenje postojeće šetnice u uvali Čikat, očito opet bez razmišljanja prihvaća se zahtjev koncesionara da mu se izmjeni odluku prema njegovoj želji, iako to nije moguće učiniti na zakonit način. Naravno, radi se o zahtjevu Jadranka hotela.

Jadranka hoteli zahtijevaju da se promijeni odluka i ugovor o koncesiji na način da se izmjeni članak 8., odnosno da se odredi novi rok za ishođenje građevinske dozvole. Iako zahtjevaju da se taj rok promijeni sa tri na pet mjeseci, sama gradonačelnica amandmanom produžuje taj rok na čak sedam mjeseci. No problem je u tome što je rok za ishođenje građevinske dozvole bitan uvjet odluke i ugovora o koncesiji koji se ne može mijenjati. U članku 8. ugovora o koncesiji se navodi da se "... koncesionar obvezuje ishoditi građevinsku dozvolu za planiranju gradnju u roku od 3 mjeseca od dana potpisa ugovora, te ukoliko ne ishodi u zadanom roku građevinsku dozvolu ovaj Ugovor prestaje važiti.". Dakle, to je bitan dio ugovora, a neispunjenje proizvodi raskid ugovora, ne samo po samom ugovoru već i po odredbi drugog propisa. Naime, u Uredbi o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (Narodne novine broj 23/04, 101/04 i 39/06) u čl.29. stoji jasna odredba, citiram:

"Kada se koncesija za posebnu upotrebu daje u svrhu gradnje na pomorskom dobru, odluka o koncesiji mora sadržavati rok u kojem je ovlaštenik koncesije dužan ishoditi građevinsku dozvolu, ukoliko je ista potrebna po posebnim propisima. Ukoliko ovlaštenik koncesije u zadanom roku ne ishodi građevinsku dozvolu, odluka o koncesiji prestaje važiti."

Dakle stvar je jednostavna: Ova koncesija dana 7. listopada postaje nevažeća. Bez obzira na to, gradskim vijećnicima se predlaže da prihvate izmjenu odluke i ugovora o koncesiji i oni to, naravno bez rasprave, prihvaćaju.

S druge strane, kako u obrazloženju Jadranka hotela, tako i u prijedlogu gradonačelnice i Tanje Jović kao stučnjakinje za to područje prava, koje su progutale priču ovlaštenika koncesije, poziva se na odredbe čl.62. Zakona o koncesijama. U članku 62. na koji se pozivaju i Grad Mali Lošinj i Jadranka hoteli, u stavku 3. stoji odredba:

"Ugovor o koncesiji ne smije se mijenjati:

1. kada se izmjena vrši radi otklanjanja nedostataka u izvedbi koncesionara ili posljedica neodgovarajuće izvedbe, a ti nedostaci bi se mogli otkloniti promjenom ugovornih odredbi. "
To što ovlaštenik koncesije nije na vrijeme ishodio građevisnku dozvolu je samo njegov nedostatak radi kojeg se ne može mijenjati koncesija.
U stavku 5. istog članka se navodi kada je stvarno moguće mijenjati ugovor o koncesiji, u točki 3. citiram:
-kada je kumulativno ispunjeno sljedeće:
a) izmjena ne mijenja vrstu i/ili predmet ugovora o koncesiji
b) potreba za izmjenom nastala je nakon sklapanja ugovora o koncesiji kao posljedica okolnosti koje, postupajući s dužnom pažnjom, davatelj koncesije u trenutku sklapanja ugovora o koncesiji nije mogao predvidjeti
c) u slučaju koncesija koje je dao davatelj koncesije s namjerom provođenja djelatnosti koja nije navedena u Prilogu II. ovoga Zakona"

Dakle, da bi se mogao mijenjati ugovor o koncesiji potrebno je kumulativno ispuniti sva tri uvjeta. U ovom slučaju zasigurno nije ispunjen uvjet da je potreba za izmjenom nastala nakon sklapanja ugovora o koncesiji kao posljedica okolnosti koje, postupajući s dužnom pažnjom, davatelj koncesije u trenutku sklapanja ugovora o koncesiji nije mogao predvidjeti. I Grad Mali Lošinj i Jadranka hoteli su znali da je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu, to su ugovorili i potpisali, vjerojatno, pri punoj svijesti o tome što potpisuju. Priča o tome da su u kolovozu godišnji odmori, pa da se zato kasni s ishođenjem građevinske dozvole su za malu djecu, a svakako nisu okolnosti koje se u trenutku potpisa ugovora nisu mogle predvidjeti. Raspored mjeseci u godini se stoljećim već nije mijenjao. Pogotovo je to teško prihvatiti ako se sjetimo da je prvu odluku o koncesiju za šetnicu, ovo isto gradsko vijeće, donijelo još 15. prosinca 2017. godine. Zašto su Jadranka hoteli čekali osam ili devet mjeseci da počnu pripreme za projektiranje šetnice - nitko od vijećnika ne pita. Valjda da se nekome ne zamjere.

Povezano s tom točkom je i pitanje izvršenja Proračuna Grada Malgo Lošinja za 2018. I opet niti jedan gradski vijećnik ne želi ili ne može povezati ni činjenicu da Jadranka hoteli nemaju još građevinsku dozvolu za šetnicu na Čikatu, a radi čega se želi izmjeniti ugovor o koncesiji, pa je izvjesno da se neće realizirati niti donacija od 10.000.000 Jadranka hotela u šetnicu kako je planirano u proračunu, a što opet još više kvari rezultate proračuna, odnosno govori o kvaliteti planiranja, ali i upravljanja proračunom i procesima do strane ove gradske vlasti i njene uprave. A takvo pasivno ponašanje gradskih vijećnika svakako govori ponešto i o ovom sazivu gradskog vijeća.

Komentari: 

123 # katastrofagrađanin 2018-10-01 13:56
ovo funkcionira kao da svi, ali SVI zajedno jedva imaju 4 razreda osnovne škole
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Pitanje moralaRaspikuća 2018-10-01 14:39
Citat građanin:
ovo funkcionira kao da svi, ali SVI zajedno jedva imaju 4 razreda osnovne škole
To nije stvar školske spreme predlagača i vijećnika nego njihovog osjećaja odgovornosti prema biračima i osobnog morala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # politika & kriminalLajavko 2018-10-01 16:34
Citat Raspikuća:
Citat građanin:
ovo funkcionira kao da svi, ali SVI zajedno jedva imaju 4 razreda osnovne škole
To nije stvar školske spreme predlagača i vijećnika nego njihovog osjećaja odgovornosti prema biračima i osobnog morala.
Istina, za neke znamo da imaju završenu osnovnu školu, što je još gore, jer to znači da svjesno i namjerno kao poslušno pseto klimaju glavom i odobravaju svaku glupost koja im se servira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Panj u Gradskom vijećuVazelinko 2018-10-02 13:23
Suzdržani Branko Domac (PGS) predložio je da se i ovog prosinca postavi klizalište na trgu da zamagli svoje kukavičko suzdržavanje od glasovanja protiv ovog cirkusa. Panj dobro pazi da se nekome ne bi zamjerio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # PR stručnjak na poziciji u GVGost 2018-10-02 14:50
A dobro dođe i ugovor o djelu za vođenje programa za blagdane...pozn ata sinergija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Jao si ga namaDo 2018-10-02 16:05
Citat Gost:
A dobro dođe i ugovor o djelu za vođenje programa za blagdane...poznata sinergija...
A u sinergiji sa Kamalićem okrivio je ovu stranicu za sve nasilje u gradu. Ne birtije i blagdanske šatore nego ovaj portal. A gradonačelnica se složila. To je sinergija koja upravlja ovim gradom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Sinergija panjevaRi 2018-10-02 17:59
Citat Do:
Citat Gost:
A dobro dođe i ugovor o djelu za vođenje programa za blagdane...poznata sinergija...
A u sinergiji sa Kamalićem okrivio je ovu stranicu za sve nasilje u gradu. Ne birtije i blagdanske šatore nego ovaj portal. A gradonačelnica se složila. To je sinergija koja upravlja ovim gradom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # SinergijaAldo 2018-10-02 19:49
Zrno do zrna, pogača.
Panj do panja, dva panja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Skokovi u vodu ili umjetničko klizanje?Axel 2018-10-04 10:57
Yebate koji prizemni ulet.
Trostruki axel, pravo na glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # gradsko vijeće ili javna dražba?kontrolor 2018-10-04 11:12
Citat Axel:
Yebate koji prizemni ulet.
Trostruki axel, pravo na glavu.
ovi neki gradski vijećnici se ponašaju kao da su na javnoj dražbi, jedini interes im je kako sebi i svojima ispogodovati što veću korist
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # svi smo mi interesna skupinamoris 2018-10-04 14:08
Citat kontrolor:
ovi neki gradski vijećnici se ponašaju kao da su na javnoj dražbi, jedini interes im je kako sebi i svojima ispogodovati što veću korist
... da neki vijećnici, SVI VIJEĆNICI !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Sponzori i sponzoriraniEmanero 2018-10-04 15:37
Citat moris:
Citat kontrolor:
ovi neki gradski vijećnici se ponašaju kao da su na javnoj dražbi, jedini interes im je kako sebi i svojima ispogodovati što veću korist
... da neki vijećnici, SVI VIJEĆNICI !!!
Ovo je pretjerana tvrdnja. Problem je u tome što o zbivanjima na sjednicama gradskog vijeća saznajemo i sponzoriranih medija koji dobro paze da se ne zamjere sponzorima. Zato ne treba čuditi što nezavisni vijećnici s Vetove liste uporno zahtijevaju da se sjednice prenose. Također ne treba čuditi što gradska vlast ne pokazuje oduševljenje tim prijedlogom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ples na skliskom leduMilokliz 2018-10-05 16:30
Citat Axel:
Yebate koji prizemni ulet.
Trostruki axel, pravo na glavu.
Dobro on pleše na ledu kad ima ko da ga vodi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Skyfall008 2018-10-06 02:45
Citat Milokliz:
Citat Axel:
Yebate koji prizemni ulet.
Trostruki axel, pravo na glavu.
Dobro on pleše na ledu kad ima ko da ga vodi.
Jel to sa neke olimpijade?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Vrag nosi Pradu667 2018-10-06 05:51
Bolje sam nego loše kumpanjan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # PerestrojkaМихаил 2018-10-10 17:50
Ma svi oni plešu kako lova iz Sibira zvecka. Praonica love radi sve u šesnaest.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Velestroy: Daway, daway!DN 2018-10-11 10:30
Citat Михаил:
Ma svi oni plešu kako lova iz Sibira zvecka. Praonica love radi sve u šesnaest.

www.youtube.com/.../
Kao s ostalim lošinjskim nekretninama sibirska lova je oprana i stjecanjem vlasništva nad nekretninama na ovoj mapi

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bageri radeJZ 2018-10-12 09:31
Bageri su vjerojatno bez potrebnih dozvola već raskrčili šumu za ceste koje Purić u izvješću sa zadnje sjednice GV umiljato naziva "pristupni potovi" :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # platonova pećinahranitelj tuljana 2018-10-12 16:44
Citat JZ:
Bageri su vjerojatno bez potrebnih dozvola već raskrčili šumu za ceste koje Purić u izvješću sa zadnje sjednice GV umiljato naziva "pristupni potovi" :o
Ti "potovi" su ovdje već više od godinu dana. Izđite malo iz grada, prošećite otokom koji toliko "volite" i za koji ste "zabrinuti". Vidjeli bi da se u svim uvalama na toj strani već zida i gradi, rade se betonski molovi, kuće... Lagano se pretvara se u Kurila... Ali o tome nećete ovdje čitati. Ne znam zašto neki kažu zato što do sada to nije bilo povezano s GML ili Jadrankom. Osobno ne znam jesu li ti neki u pravu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Crpljenje morske vodeKoncesionarko 2018-10-05 10:17
Radi boljeg dojma kod birača trebao je pokazati hrabrost i umjesto da kao oporba predlaže klizalište u aktualnom satu pita da li Jadranka plaća koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra radi zahvata morske vode za potrebe radi punjenja bazena. Pročitao sam vijest da je Nijemac zaradio kaznu od 1549 eura jer je "ukrao" more. U Italiji. Ne u Hrvatskoj.
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 0 # zabraniti kazniti naplatiti oporezovatihranitelj tuljana 2018-10-13 13:55
Citat Koncesionarko:
Radi boljeg dojma kod birača trebao je pokazati hrabrost i umjesto da kao oporba predlaže klizalište u aktualnom satu pita da li Jadranka plaća koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra radi zahvata morske vode za potrebe radi punjenja bazena. Pročitao sam vijest da je Nijemac zaradio kaznu od 1549 eura jer je "ukrao" more. U Italiji. Ne u Hrvatskoj.
dnevnik.hr/.../...
Strašno. Kuda onda idu s tim morem iz bazena? Pa nestat će nam more, i ovako mu se polako smanjuje razina, je li?
A kako ćemo kazniti (primjerice ugostitelje, ali i sve ostale) koji more koriste gospodarski tako da u njemu čiste ribe i još najstrašnije, u more bacaju glave i utrobe dakle ni manje ni više nego !!!biološki otpad!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pobjeda panja DomcaDepilator 2018-11-01 08:43
Citat Vazelinko:
Suzdržani Branko Domac (PGS) predložio je da se i ovog prosinca postavi klizalište na trgu da zamagli svoje kukavičko suzdržavanje od glasovanja protiv ovog cirkusa. Panj dobro pazi da se nekome ne bi zamjerio.
Svojim hrabrim istupima u Gradskom vijeću panj Domac (ne pan, nego panj) je ishodio da gradonačelnica odluči kako će i ove godine Mali Lošinj imati svoje klizalište: O radost! Evo tog njenog svježeg statusa na fejsu koji već ima 138 lajkova i šest oduševljenih komentara kao predbilježbi za protekciju:
Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada u suradnji s brojnim partnerima pripremaju niz događanja kojima će Lošinj i ovih božićno novogodišnjih blagdana biti neizostavna destinacija. I ove godine Mali Lošinj će imati svoje klizalište, koje će na Trgu biti otvoreno sve do 14. siječnja 2018. Od ostalih događanja, svakako vrijedi izdvojiti doček Nove godine uz GIULIANA i DIKTATORE, te Studentsku večer 27. prosinca i nastup grupe S.A.R.S. #anakucic #prviod1000
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # MilkaSladokusac 2018-11-01 11:34
Hoće li dijeliti besplatnu Milku s keksima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Cirka okogost 2018-11-01 13:33
Citat Sladokusac:
Hoće li dijeliti besplatnu Milku s keksima?
Nešto će dijeliti, ali štogod to bilo neće biti besplatno. Čak ni pokazivanje zubi u kvalitetnim osmjesima nije za džabe. Sve to mi plaćamo kroz stavke u proračunu koje cirka oko izglasavaju vijećnici pod mudrim nadzorom gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Došašće gđe Hofmanasd 2018-11-02 13:59
A neizostavni partner će sigurno biti gđa Hofman sa svojim adventskim šatorom. Baš me zanima tko ga plaća. Crkva zasigurno ne iako je to čisto crkveni hepening
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Ugovor o djeluGost 2018-10-02 14:50
...naravno s Gradom Mali Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
377 # samo za upućeneGDPR 2018-10-02 16:20
malo su u komentarima pomješani lončići...

šteta što se prešutio oglas o prodaji kupljene vijećnice u pomorskoj školi... to je bila tema dana... no očito autoru neodgovara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
335 # Odgovornost vijećnika prema biračimaRici 2018-10-02 16:58
Citat GDPR:
malo su u komentarima pomješani lončići...
šteta što se prešutio oglas o prodaji kupljene vijećnice u pomorskoj školi... to je bila tema dana... no očito autoru neodgovara...
Da mu tema pomorske škole ne odgovara ne bi napisao "Vrhunac neposluha je mrmljanje u vijećničku bradu i suzdržavanje od glasovanja, a ispuhivanje oporbenog nerva je postavljanje pitanja o sudbini gradske vijećnice na koje pitanje odgovor strpljivo čekaju mjesecima. A pitanje bi li to ikad bilo upitano da autor ovog teksta osobno ne nervira pojedine vijećnike." A ti vijećnici koji strpljivo mjesecima čekaju da im se gradonačelnica smiluje i konačno izvrši zakonsku obvezu da im odgovori, trebali bi se poslužiti jednostavnom metodom da je na to prisile. Trebali bi gradonačelnici pitanje postaviti pozivajući se na pravo građana na pristup informacijama. Pa kad im gradonačelnica odgovor ne da kao vijećnicima, morala bi im ga dati kao običnim građanima, ako ne želi da joj to naredi viša instanca. A to bi bolje nego išta drugo pokazalo kakav položaj i značaj vijećnici imaju u gradskoj vlasti te koliko gradonačelnica drži do njih. Dragi vijećnici, upute za iznuđivanje informacija od vlasti su ovdje:
mali-losinj.hr/.../... Poslužite se ako imate muda, nešto čega u GV ima koliko i znanja, savjesti i osjećaja odgovornosti prema biračima. Znači vrlo malo. U tragovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
434 # Ono kad si nervozan...Gost 2018-10-02 17:26
GDPR mislim da su tebi pobrkani lončići. Tema članka ste vi, smiješni, gradski vijećnici i još smješnija i nesposobnija gradska vlast koju podupireš zbog svog osobnog interesa.

U čemu su pobrkani lončići? Samo je zbrka u tvojoj glavi. Članak je bio o sjedinici GV i zanimljivim temama, iluzionstičkom proračunu i smješnoj odluci o konecesiji. Tema članka je i ono što nije bilo na GV a moralo je biti.Morao je biti izvještaj gradonačelnice za svoj rad u prvih pola godine, a što njoj nije palo napamet a još manje da bi je o tome pitali vijećnici koje je se, takav je dojam, boje. Tema članka je bila i točka koja je morala biti na vijeću-izmjena nezakonite odluke o porezima kojom se legalizirao šank koji drži koaliciju na vlasti stabilnom, a koju je nezakonito izmjenio pročelenik. Autor nije pisao o "o oglasu o prodaji kupljen vijećnice", pa tvoj komentar o tome govori da si ti pobrkao lončiće odnosno da imaš zbrku u glavi a i žulja te pisanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
236 # Kuna po kuna, ruka u zrakuLjutko 2018-10-02 17:44
GDPR je postao nervozan kad je netko otvorio pitanje panja u GV i ugovora o djelu. Koincidencija? Teško.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Stanje stvari na Prvom od tisuću, sažatakBolji Lošinj? 2018-10-03 10:18
⏹ Gradonačelnica nije na vrijeme sačinila izvještaj o svome radu.
⏹ Rebalansom proračuna grubo se krše propisi o proračunu.
⏹ Proračunske novce troše upravni odjeli koji više ne postoje još od ožujka.
⏹ Utrošak proračunskog novca nema veze s planiranim proračunom.
⏹ Rebalansom se smanjuju sredstva za održavanje dječjih igrališta za 24%, ali se vrtoglavo penju iznosi za intelektualne usluge.
⛔ A gradski vijećnici, umjesto da pitaju što radi gradonačelnica, zašto se ne poštuju zakoni, zašto sve veći broj zaposlenih u Gradu Malom Lošinju ne udovoljava svojim radnim zadacima nego je sve više i više potrebno intelektualnih usluga i zašto su u ovom gradu dječja igrališta zadnja rupa na svirali, vijećnici dižu ruke kao da su teledirigirani.
Pročitajte kako se radi na prvom od 1000 otoka!⛔


Sažetak ovog članka na fejsu Bolji Lošinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ja tebi ti meniAxel 2018-10-06 09:39
Citat 008:
Citat Milokliz:
Citat Axel:
Yebate koji prizemni ulet.
Trostruki axel, pravo na glavu.
Dobro on pleše na ledu kad ima ko da ga vodi.
Jel to sa neke olimpijade?
olimpijada uhljebništva i rodijačko kumskih veza
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # uskokniuskok 2018-10-09 21:40
10 sjednica GV održana i donešena odluka o prodaji točka 12.
12.Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu
Grada Malog Lošinja

č.zgr. 706/1 k.o. Veli Lošinj; (jedna zgrada)
uvala krivica
J A V N I N A T J E Č A J

za prodaju slijedećih nekretnina u vlasništvu Grada Mali Lošinj:

Č.zgr. 706/1, zk.ul. 3568 k.o. Veli Lošinj, katastarske površine ruševina 84 m², u naravi ruševina stvarne površine 59,84 m², te zemljište 240,16 m², u cjelini. Početna cijena iznosi 1.233,33 kn/m², ukupno 370.000,00 kuna.
Č.zgr. 706/4, zk.ul. 3568 k.o. Veli Lošinj, katastarske površine ruševina 86 m², u naravi ruševina stvarne površine 47,45 m² te zemljište 38,55 m², u cjelini, početna cijena iznosi 2.498,84 kn/m², ukupno 214.900,00 kuna.
Č.zgr. 706/2, zk.ul. 3568 k.o. Veli Lošinj, katastarske površine kuća 29 m², u naravi ruševina stvarne površine 23,51 m² te zemljište 5,49 m², u cjelini, početna cijena iznosi 3.427,59 kn/m², ukupno 99.400,00 kuna.
Č.zgr. 877, zk.ul. 1790 k.o. Veli Lošinj, katastarske površine kuća 453 m², u naravi ruševina stvarne površine 57,12 m² te zemljište 395,88 m², u 1/4 dijela, početna cijena za 1/4 dijela iznosi 971,30 kn/m², ukupno 110.000,00 kuna.
Č.zgr. 709, zk. ul. 574 k.o. Veli Lošinj, katastarske površine zgrada 90 m2, u naravi ekonomska zgrada stvarne površine 44 m² te zemljište 90 m², u 2/3 dijela, u posjedu druge osobe, početna cijena iznosi 5.563,25 kn/m², ukupno 333.795,33 kuna.
a poznati kupci Hill d.o.o. Zagreb i Južni prolaz d.o.o. Zagreb.
Čehok je za vas mala beba .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # brainlessAlex 2018-10-10 03:59
... i reče onaj neki jako vjerodostojni, u 21:26 da ne podržava pljuvanje po gradonačelnici, gradskom vijeću i ostalima, jer su nam oni omogućili da živimo lošinjski san.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Pišem jedan, pamtim dvaTezgar 2018-10-10 10:36
Jako lukavo, na GV ide odluka o jednoj nekretnini a u javnom natječau je pet nekretnina. Na GV je je samo jedna koja je procjenjena na 370.000 kn a odlukom gradonačelncie ide ona koja je procjenjena na 333.795,33. Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # odoka procijenio kum VasoKum 4 2018-10-10 10:49
Citat Tezgar:
Jako lukavo, na GV ide odluka o jednoj nekretnini a u javnom natječau je pet nekretnina. Na GV je je samo jedna koja je procjenjena na 370.000 kn a odlukom gradonačelncie ide ona koja je procjenjena na 333.795,33. Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna.
njemu se vjeruje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # PodmetanjeZlonamjerko tezgar 2018-10-10 23:04
Citat Tezgar:
Jako lukavo, na GV ide odluka o jednoj nekretnini a u javnom natječau je pet nekretnina. Na GV je je samo jedna koja je procjenjena na 370.000 kn a odlukom gradonačelncie ide ona koja je procjenjena na 333.795,33. Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna.
Članak 48 Zakona o lokalnoj samoupravi govori o poslovima načelnika, gradonačelnika odnosno župana i u točci 5.govori
“Odlučuju o stjecanju ili otuđivanju nekretnina i pokretnina u vlasništvu općine, grada odnosno županije i drugom raspolaganju imovinom u vlasništvu JLS u skladu s ovim Zakonom, statutom i drugim propisima.
Dalje Zakon govori da gradonačelnik može odlučivati o visini pojedinačne vrijednosti do najviše 0,05% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja predhodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju ili otuđenju pokretnina i nekretnina. Taj iznos od 0,05% za grad ML je oko 350.000,00 kn. Iz toga zaključujem da gradačelnica može odlučivati o pokretninama i nekretninama procijenjene vrijednosti do 350.000,00 kn , dok o imovini vrijednijoj od 0,05% primitaka bez .... u ovom slučaju preko 350.000,00 kn odlučuje predstavničko tijelo tj. Gradsko vijeće. Zato komentar Tezgara smatram zlonamjernim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Triput mjeri, jednom režiTezgar 2018-10-11 08:05
Momak, prema napisanom mogu zaključiti da si ti neki Anin stručnjak. Lijepo si izbiflao članak zakona ali nisi ulazio u sadržaj. Učini to. Provjeri matematiku. Jako ćeš se i ti i gradonačelnica iznenaditi. Dakle, pogledaj izvršenje proračuna 2017.. Od ukupnog prihoda odbij pomoći i izračunaj koliko je 0,5% od toga. Jako ćeš se iznenaditi pametnjakoviću iz gradske uprave.
Nisam zlonamjeran a ti i tvoja gazdarica ste nespobni, neoprezni i umišljeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Kriva matematikaZlonamjerko tezgar 2018-10-13 00:39
Citat Tezgar:
Momak, prema napisanom mogu zaključiti da si ti neki Anin stručnjak. Lijepo si izbiflao članak zakona ali nisi ulazio u sadržaj. Učini to. Provjeri matematiku. Jako ćeš se i ti i gradonačelnica iznenaditi. Dakle, pogledaj izvršenje proračuna 2017.. Od ukupnog prihoda odbij pomoći i izračunaj koliko je 0,5% od toga. Jako ćeš se iznenaditi pametnjakoviću iz gradske uprave.
Nisam zlonamjeran a ti i tvoja gazdarica ste nespobni, neoprezni i umišljeni.
Dobro ja znam koliko je 0;5% ali ti neznaš koliko je 0,05% proračuna. Ostalo ne želim komentirati jer je bezpredmetno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bahata prazna glavaTezgar 2018-10-13 08:03
Osim s pravom imaš problem i s matematikom. Zakon govori o 0,5% izvršenom proracunu bez primitaka kao limitu raspolaganja a ne 0,05% kao što ti tvrdiš. Toliko o pravu. A matematka...0,0 5% proračuna ti je negdje cca 28.000 kuna. Tvoji komentari su bespredmetni. Daleko ćemo dogurati s takvim gradskim službenicima i takvom gradonačelnicom .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Re: ZNA SEgost 2018-10-13 08:09
Na stranu matematika, znakovito je što lik nije odgovorio na moje pitanje "Što je zlonamjerno u njegovoj (tj. tvojoj) tvrdnji "Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna."? Pravo i dužnost građanina je da sumnja u svaki postupak nositelja vlasti i drugih javnih funkcija. A s obzirom nositelje lošinjske vlasti i ugled koji uživa odgovor na pitanje "kako je procjenjena, tko zna" vjerojatno je ZNA SE."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...kriva je ne samo matematikaTezgar 2018-10-15 09:01
Zlonamjerko tezgar kaže da ne želi ostalo kOmentirati jer je BEZPREDMETNO. Ispravno se naravno piše BESPREDMETNO. Dakle zlonamjerni tezgar ne samo da ima problem s pravom i matematikom, već ima problem i s pravopisom. Dakle nepismen je, ne zan pavo ne lementarnu matematiku a bahat je. Iz toga se da zaključiti da je ili glasnogovornik ili visoko rangirani službenih u gradskoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ZNA SEgost 2018-10-12 10:48
Citat Zlonamjerko tezgar:
Zato komentar Tezgara smatram zlonamjernim.
Što je zlonamjerno u njegovoj tvrdnji "Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna."? Pravo i dužnost građanina je da sumnja u svaki postupak nositelja vlasti i drugih javnih funkcija. A s obzirom nositelje lošinjske vlasti i ugled koji uživa odgovor na pitanje "kako je procjenjena, tko zna" vjerojatno je ZNA SE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # 11 SJEDNICA GVSAZIV 2018-10-10 07:43 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Vaso kum nije dugmekum vaso 2018-10-10 12:56
Citat Tezgar:

Jako lukavo, na GV ide odluka o jednoj nekretnini a u javnom natječau je pet nekretnina. Na GV je je samo jedna koja je procjenjena na 370.000 kn a odlukom gradonačelncie ide ona koja je procjenjena na 333.795,33. Tu procjenu nitko nije vidio a kako je procjenjena, tko zna.

njemu se vjeruje

12. Gradonačelnik nakon otvaranja ponuda donosi Odluku o utvrđivanju najpovoljnijeg ponuditelja. Grad Mali Lošinj pridržava pravo poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja, te da ne prihvati nijednu od prispjelih ponuda, bez posebnog obrazloženja.

A zašto se ide u prodaji ako se natječaj može poništititi ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Kao u bajciBajna djeva 2018-10-10 13:20
Citat kum vaso:

A zašto se ide u prodaji ako se natječaj može poništititi ?
Diskreciono pravo bajne djeve da se ne uda za prvog koji uđe na vrata, ako to ne bude princ na bijelom konju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Osiguranje od padobranacaPadrone 2018-10-10 13:24
Citat kum vaso:
A zašto se ide u prodaji ako se natječaj može poništititi ?
Pridržavanje prava poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja služi gradskoj vlasti kao osigurač protiv rizika da nekretnina padne u krive ruke, nekome kome nije namijenjena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # namještaljkatupko 2018-10-10 15:20
Citat Padrone:
Pridržavanje prava poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja služi gradskoj vlasti kao osigurač protiv rizika da nekretnina padne u krive ruke, nekome kome nije namijenjena.
Zar to nije pogodovanje unaprijed određenom kupcu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Presumcija nevinostiBajna djeva 2018-10-10 16:12
Citat tupko:
Citat Padrone:
Pridržavanje prava poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja služi gradskoj vlasti kao osigurač protiv rizika da nekretnina padne u krive ruke, nekome kome nije namijenjena.
Zar to nije pogodovanje unaprijed određenom kupcu ?
Nije pogodovanje dok se ne dobije pravomoćna sudska presuda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kradezeovskka državagost 2018-10-10 17:16
Citat Bajna djeva:
Citat tupko:
Citat Padrone:
Pridržavanje prava poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja služi gradskoj vlasti kao osigurač protiv rizika da nekretnina padne u krive ruke, nekome kome nije namijenjena.
Zar to nije pogodovanje unaprijed određenom kupcu ?
Nije pogodovanje dok se ne dobije pravomoćna sudska presuda.
Znači, Ana može samovoljno poništavati natječaje sve dok na poprištu ne ostane onaj natjecatelj koji je već isplatio proviziju za pogodovanje, a svi drugi mogu se ****** žaliti hrvatskom "pravosuđu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ٩(^‿^)۶Bajna djeva 2018-10-10 21:17
Citat gost:
Znači, Ana može samovoljno poništavati natječaje sve dok na poprištu ne ostane onaj natjecatelj koji je već isplatio proviziju za pogodovanje, a svi drugi mogu se ****** žaliti hrvatskom "pravosuđu".

Upravo tako, pa valjda HDZov ministar uprave to najbolje zna.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pravosuđe, a ne moralEmenero 2018-10-11 08:40
Citat Bajna djeva:
Citat gost:
Znači, Ana može samovoljno poništavati natječaje sve dok na poprištu ne ostane onaj natjecatelj koji je već isplatio proviziju za pogodovanje, a svi drugi mogu se ****** žaliti hrvatskom "pravosuđu".
Upravo tako, pa valjda HDZov ministar uprave to najbolje zna.
Drugim riječima, HDZovom političaru ne treba moral. On ima pravosuđe. Mirne savjesti može čekati presude na guljenje krumpira zbog korupcije, ali i napredovanje u stranačkoj hijerarhiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # O Vasi Kurvanjskom i ostale vijesti iz HrvatskeFukara 2018-10-11 10:57
Citat Emenero:
Citat Bajna djeva:
Citat gost:
Znači, Ana može samovoljno poništavati natječaje sve dok na poprištu ne ostane onaj natjecatelj koji je već isplatio proviziju za pogodovanje, a svi drugi mogu se ****** žaliti hrvatskom "pravosuđu".
Upravo tako, pa valjda HDZov ministar uprave to najbolje zna.
Drugim riječima, HDZovom političaru ne treba moral. On ima pravosuđe. Mirne savjesti može čekati presude na guljenje krumpira zbog korupcije, ali i napredovanje u stranačkoj hijerarhiji.
O prekvalifikacij ama u nova zanimanja koja nam predlaže Ivan Vrdoljak iz HNS-a. O tako nečemu osim nas trebao bi razmisliti i Milijan Vaso Brkić, jer ova karijera sive eminencije paraobavještajn og podzemlja je izgleda pred krajem. Naravno, Vaso će nas napustiti, a mi ćemo ostati s manjim zlom Andrejem Plenkovićem, no je li to manje zlo uistinu baš tako malo? Ono što nije malo su razmimoilaženja u društvu oko novog zakona o pobačaju, no to ni ne čudi kad je s jedne strane rasprave zajednica i činjenice, a s druge vjera i gluposti.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Na nizbrdici prema provalijigost 2018-10-12 09:53
Citat Fukara:
Ovaj video prikazuje što nam je ostalo od suverene, samostalne i demokratske Republike Hrvatske, "tog dugo sanjanog sna za koji su mnogi dali svoje živote", kako je to patetično izrecitirala Ana Kučić povodom 27. obljetnice kotrljanja ove države na nizbrdici korupcije, pljačke, nepotizma, protekcije i uhljebništva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bandić se smije dok mu čitaju optužnicuBajna djeva 2018-10-11 12:47 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Smijurijagost 2018-10-11 12:56
Hrvatsko pravosuđe? Dobra ideja, ali u praksi - smijurija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ,,,,,,Momo 2018-10-11 13:21
Citat Bajna djeva:
Smijao bi se i ti pred rvackim sudom da držiš Plenkovića za muda i da te štiti kaptolska mafija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ???Princ na bijelom konju 2018-10-11 09:37
Citat Bajna djeva:
Citat tupko:
Citat Padrone:
Pridržavanje prava poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja služi gradskoj vlasti kao osigurač protiv rizika da nekretnina padne u krive ruke, nekome kome nije namijenjena.
Zar to nije pogodovanje unaprijed određenom kupcu ?
Nije pogodovanje dok se ne dobije pravomoćna sudska presuda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zen 09.08.2022 11:25
  mi hrvati
  Dali možda netko zna čija je ono kučerina niknula na Liskoj Slatini?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 11:21
  Joj, nemojte...
  To o čemu pišete, ta silna devastacija ne zanima ni one koji "vole Lošinj"... "bitno" im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zt 09.08.2022 10:15
  Skrivanje hadezejstva?
  [Na lanjske izbore Kučićka je izišla kao kandidat HDZ-a i partnera. Ali kad je izabrana za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  da uzjaši Murta 09.08.2022 08:22
  Sjaši Kurta
  Nasa lijepa gradonačelnica. Lajk. Stotinu lajkova. A narod glup, stalno bira iste korumpirane ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 08.08.2022 20:32
  Lud čovjek
  Ovaj GOST ka da ja pao s marsa. Njemu je sreća da imamo gradonačelnicu iz stranke osuđene za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zašto 08.08.2022 19:16
  Zašto
  Zašto nije rekla NE ovome koji se slika s njom pred križem, a prijeti vatrenim oružjem ?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tovar 08.08.2022 19:02
  Sve je počelo dolaskom HDZa na vlast
  Imamo gradonačelnicu iz HDZ-a koja je rekla NE klijentima svoga bivšeg šefa isto iz HDZ-a da ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 08.08.2022 18:41
  GOST
  Zar je sve ovo počelo dolaskom gradonačelnice na mjesto gradonačelnice. ili je prije nje ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tovar 08.08.2022 17:51
  Nije ovo Grad za svakoga
  Kako vrjeme odmiče tako Anina parola "Grad za tebe" iz predizborne kampanje a sada na njenoj ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Nije Beg cicija 08.08.2022 17:14
  A nije ni kum dugme
  Zašto ne bi gradonačelnica pitala zašto je muž njene glasnogovornice povukao prijavu protiv ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Katastar 08.08.2022 16:49
  Bedaci
  Bedasti moji sugrađani bez stana, trebao kao g.Dašmir,g.Kama lić i g.Jančić graditi na ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost a 08.08.2022 14:59
  Luđaci
  Dal' je Mrtvaška Lošinjski model?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Građanin drugog reda 08.08.2022 14:36
  ???
  Nije uspjela pokrenuti gradnju znatno jeftinijih POS stanova u Ćunskom, a sada bi mi trebali ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bože, Bože 08.08.2022 14:34
  Zašto si nas ostavio ?
  Nevjerojatno je koliko oholosti ima u ovim svakodnevnim predstavljanjim a kula od ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Hahar 08.08.2022 13:35
  Lažna obećanja
  da to što će biti za 20 godina Ana Kučić ne smatra svojim problemom znamo i po tome što je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  toko 08.08.2022 13:17
  kako da ne
  Zbrinuti će se kao na Rukaviću:Sloven ci,Slovaci,Njem ci i ostali,kao i građani RH da dođu ...
   
 • Banalnost neznanja

  Baba se češlja 08.08.2022 09:19
  Selo gori
  Čak je i Hatunić bolji od Ane.
   
 • Banalnost neznanja

  robert 07.08.2022 21:31
  Nova Ana
  A kaj ćete naći bolju Anu od ove? :lol: :lol: :lol:
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Bože, Bože zašto si nas ostavi 07.08.2022 14:12
  Ratnici
  Bio je na istom kao i ovaj koji stoji na groblju pored Nedića, čovjek koji je prijetio ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  ... 07.08.2022 13:32
  GC, i sam branitelj
  Nekoliko puta se pohvalio da je kao branitelj sudjelovao u domovinskom ratu. Nikada nije ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 07.08.2022 09:39
  Ratnici s kauča
  Ona nije ni mogla biti. To i nije problem,problem su ovi koji se prave da su bili u ratu, a ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 17:24
  Pinokio Kapeli
  Bez imalo stida gospodin saborski zastupnik se pred Saborom i pred TV kamerama znači za ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Miro 06.08.2022 15:39
  ...
  Bila je na ratištu isto koliko je bio i gospodin saborski zastupnik pored nje.