Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ciljani šlamperaj

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

cikatNekažnjena opuštenost lošinjske vlasti u prepoznavanju javnog interesa i interpretaciji i primjeni propisa rezultira sve većim šlamperajem. Jedan od najnovijih primjera je odluka Gradskog vijeća o davanju u koncesiju nepotrebnih radova na nepotrebnoj rekonstrukciji rasvjete na potezu od spomenika Haračiću do Anunciate 

Gradsko vijeće, dakle, donosi odluku da će uvažiti zahtjev Jadranka dd i dati mu koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra, odnosno izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete u uvali Čikat, upravo onog dijela javne rasvjete koji je postavljen nedavne 2010. godine i kojim se je ova zajednica ponosno šepurila jer udovoljava standardima ekološke rasvjete. 

Koliko je vidljivo na terenu rasvjeta je savršeno učinkovita, rasvjetna tijela ne pokazuju znakove dotrajalosti i uporedimo li prosječni vijek rasvjetnih stupova na području Grada Malog Lošinja s ovima na Čikatu možemo reći da su novi. Zašto je Grad Mali Lošinj odlučio da će rekonstruirati posve funkcionalnu novu rasvjetu i u kojoj proceduri? Bilo bi zanimljivo doznati skriveni, u vijećničkim meterijalima niti jednom rečenicom obrazloženi razlog zbog kojeg zaobilazi propisanu proceduru, godišnji plan razvojnih projekata / godišnji plan gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture / godišnji plan održavanja komunalne infrastrukture i uvodi kreativnu novinu rekonstrukcije komunalne infrastrukture na zahtjev.

Kreativna novina je i način dodjele koncesije, iz kojega je više nego razvidno da se stručne službe Grada nisu pretjerano bavile niti formalnostima propisanima zakonom, a niti sadržajem prijedloga tvrke Jadranka. Naime, Zakon o pomorskom dobru upravo u članku 19. na koji se Grad Mali Lošinj poziva navodi da se koncesija za posebnu upotrebu pomorskog dobra daje za infrastrukturne objekte lokalnog značaja, a da se koncesija za posebnu upotrebu pomorskog dobra u zaštićenom području prirode daje uz prethodnu suglasnost ministarstva za poslove zaštite prirode. Park šuma Čikat je, bez obzira na to što odnos prema njoj i stanje na terenu to demantira, nominalno još uvijek zaštićeno područje prirode. Je li, dakle, uklanjanje nove i ekološke rasvjete i postavljanje druge, još k tome u zaštićenoj park šumi Čikat, infrastrukturni projekt od lokalnog značaja? Stručne službe grada i gradski vijećnici mogli su ovo ocijeniti temeljem Idejnog rješenja javne rasvjete sačinjenog od renomirane tvrtke Skira – Architectural lighting design u Puli u studenom 2016. za, kako piše u priloženom projektu, Fontičku ulicu u Puli i temeljem poprilično nejasnih priloženih skica u kojima stoji da će se točne pozicije rasvjete tek definirati u projektu. Bez obzira na nejasnost idejnog projekta kristalno je jasno da će tvrtka Jadranka vatrometom svjetla osvijetliti svoje kičaste intervencije na obali Čikata koji je u cijelosti postao ne samo posjed ove tvrtke nego i na koju se zaslugom lošinjske vlasti ne odnose pravila ni propisi.

Ispravno vrednujući integritet i ciljanu šlampavost gradskih vlasti, tvrtka Jadranka poturila im je doslovno bilo što, očekujući – nažalost opravdano - da će gradske vlasti nastaviti niz za zajednicu štetnih odluka kojima se pogoduje ovom povlaštenom investitoru.

Čak i kada su prethodne koncesije dane tvrtki Jadranka dogovorene unaprijed u ozračju prijateljskog druženja za finim ručkovima i večerama, procedura je morala biti obavljena od početka do kraja da izgleda kao prava. Ova skraćena verzija koja niti ne glumi pridržavanje pristojne procedure i ne pokušava pokazati da ima smisla ukazuje na dramatičnu nesposobnost i šlampavost gradskih stručnih službi, ako ne i na neke druge razloge ove odluke, čije spominjanje bez dokaza bi bilo utuživo.

Uopće ne postoji sumnja da nakon odluke o ovoj koncesiji slijedi odluka kojom će porezni obveznici plaćati troškove rasvjete koja je moguća samo iz razloga još jednog šlamperaja, onoga nadležnog ministarstva koje je propustilo za Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja iz 2011. godine donijeti podzakonske akte.

Komentari: 

019 # isto kao iprije% 2017-09-12 10:29
Zašto je Grad Mali Lošinj odlučio da će rekonstruirati posve funkcionalnu novu rasvjetu i u kojoj proceduri? Bilo bi zanimljivo doznati skriveni, u vijećničkim meterijalima niti jednom rečenicom obrazloženi razlog zbog kojeg zaobilazi propisanu proceduru, godišnji plan razvojnih projekata / godišnji plan gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture / godišnji plan održavanja komunalne infrastrukture i uvodi kreativnu novinu rekonstrukcije komunalne infrastrukture na zahtjev.
Netko treba ubrati lovuuuuu.A gradsko vijeće svojom odlukom amenovati ( nitko nije kriv, nama su to prezentirali).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # artatoredanko 2017-09-12 10:31
Nitko ne spominje tri rasvjetna tijela koja su se iznenada pojavila u Artatoru na potezu od restorana Eki pa do ceste koja vodi prema Ćunskom. Niti u jednom aktu MO Artatore ta javna (?) rasvjeta ne postoji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pošalji fotkeLidija 2017-09-12 14:31
Možda postoji neki drugi akt, treba ga potražiti, a molim pošaljite fotografije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kradezedanko 2017-09-12 15:33
Ne postoji neki drugi akt, nego su ilegalno postavljena tri rasvjetna tijela i bespravno priključena na javnu rasvjetu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Krađa energijeDidi 2017-09-12 15:37
Citat danko:
Ne postoji neki drugi akt, nego su ilegalno postavljena tri rasvjetna tijela i bespravno priključena na javnu rasvjetu
Prijaviti HEP-u za krađu el. energije. Prije će se rješiti nego da prijaviš kradezeovim gradskim službama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # uzima sirmašnima i daje bogatimaalan ford 2017-09-12 14:34
Zašto postavljate takva glupa pitanja, pa zna se tko financira "Aleju bogataša" !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Iluminacija Aleje bogatašaFiat Lux 2017-09-13 12:36
Citat alan ford:
Zašto postavljate takva glupa pitanja, pa zna se tko financira "Aleju bogataša" !!!
U izviješću sa sjednice GV na otoci.net piše "Jednoglasno je usvojen polugodišnji izvještaj o proračunu, raspodjela sredstava za djelovanje stranaka i vijećnika, prijedlog "Jadranke" da napravi novu javnu rasvjetu u uvali Čikat od spomenika Haračiću do Anuncijate,..." Zanima me s čime je predlagač uvjerio sve, ama baš sve, vjećnike da dignu ruke za davanju u koncesiju nepotrebnih radova na nepotrebnoj rekonstrukciji posve ispravne i ekološki prihvatljive rasvjete od Harčića do Anunciate. Ako ne dobijemo nikakvo objašnjenje za ovo munjevito ispunjavanje želje investitora znati ćemo da nova lica u Vijeću navješćuju staru politiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dresirani vijećniciAlohtonac 2017-09-14 15:16
Citat:
Zanima me s čime je predlagač uvjerio sve, ama baš sve, vjećnike da dignu ruke za davanju u koncesiju nepotrebnih radova na nepotrebnoj rekonstrukciji posve ispravne i ekološki prihvatljive rasvjete od Harčića do Anunciate. Ako ne dobijemo nikakvo objašnjenje za ovo munjevito ispunjavanje želje investitora znati ćemo da nova lica u Vijeću navješćuju staru politiku.
Iz materijala za sjednicu se to ne može vidjeti, ako su ga vijećnici uopće pročitali. Od predlagača su vjećnici u materijalu dobili samo neke Skirine brljotine pod nazivom Idejno rješenje javne rasvjete PLAŽA ČIKAT C Haračić-Lantern a Lošinj, a sve to sa krivom adresom Fontička ulica u Puli :eek: Netko je s pravom prokomentirao da "to ni pas s maslom ne bi pojeo" i "Zar vas nije sram uz točku 4. ponuditi ovo gradskim vijećnicima na usvajanje?". Nije ih bilo sram, a nije ih ni trebalo biti sram jer je očito da novi predsjednik GV i novi vijećnici nisu ni pogledali materijale, ali su poslušno slijedili stare, već dresirane vijećnike i digli ruke za ovaj sumnjivi projekt. Za koji je netko posprdno napisao "to su tzv. transparentni projekti, ne vidi se ni more ni kopno, ni katastar ni ortofoto, ne vidi se ništa osim nekih malih lampica, a poslije ispadne kajgod". Tu sprdačinu od projekta možete vidjeti i sami na ovom linku
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dabogda ti Skira projektirao rasvjetuiluminati 2017-09-14 16:32
Citat Alohtonac:
Netko je s pravom prokomentirao da "to ni pas s maslom ne bi pojeo" i "Zar vas nije sram uz točku 4. ponuditi ovo gradskim vijećnicima na usvajanje?". Nije ih bilo sram, a nije ih ni trebalo biti sram jer je očito da novi predsjednik GV i novi vijećnici nisu ni pogledali materijale, ali su poslušno slijedili stare, već dresirane vijećnike i digli ruke za ovaj sumnjivi projekt. Za koji je netko posprdno napisao "to su tzv. transparentni projekti, ne vidi se ni more ni kopno, ni katastar ni ortofoto, ne vidi se ništa osim nekih malih lampica, a poslije ispadne kajgod". Tu sprdačinu od projekta možete vidjeti i sami na ovom linku
Ovaj sastav gradskog vijeća je daleko gori od prošlog. Upravo kad pomisliš da ne može gore lošinjski političari te opet iznenade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Skirarasvjeta 2017-09-15 09:02
Ja ne vidim razlog zašto komentirati na taj način....
Skira zbog svog ugleda sigurno neće napravit nešto što neće biti dobro.
U isto vrijeme postojeću rasvjetu sa Čikata valjda će se postavit negdje drugdje, možda zamijenit lošu gradsku po ulicama.
BTW... bolje bi bilo da se radi pritisak da se neekološka, zastarjela rasvjeta po gradu zamijeni... Šetala sam neki dan po Malinu, ima djelova koji su u potpunom mraku, a ima parkirališta koji svijetle kao božićna jelka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Las Vegas na ČikatuAlohtonac 2017-09-15 10:14
Citat rasvjeta:
Ja ne vidim razlog zašto komentirati na taj način....
Skira zbog svog ugleda sigurno neće napravit nešto što neće biti dobro.
Da je Skiri stalo do ugleda više nego do love nabrzaka ne bi lošinjskim stručnim službama i vjećnicima podmetnuo ovo
volim-losinj.org/.../...Ali zna on s kim ima posla pa ga nije briga. Inače Skiru ne brine ekologija pa je osvjetlio i podmorje i nebo na Čikatu ka Las Vegas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # santa barbarapetko 2017-09-15 11:47
Citat Alohtonac:
Ali zna on s kim ima posla pa ga nije briga. Inače Skiru ne brine ekologija pa je osvjetlio i podmorje i nebo na Čikatu ka Las Vegas.
Skira samo koristi neznanje i gramzivost lokalne vlasti koja i dalje radi po starim šprancama koje im je ostavio bivši gradonačelnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # www.skira.hrčuvar plaže u zimskom periodu 2017-09-15 14:34
vrlo f.ckn pretenciozan dojam ostavlja činjenica da domaći čovjek, koji u ovoj državi pod svojim imenom osniva domaću firmu, ima službenu web stranicu firme registrirane na .hr domeni, a na istoj prezentira firmu samo na engleskom jeziku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Poglavica Skira SvjetlonosacVinetu 2017-09-15 15:31
Citat čuvar plaže u zimskom periodu:
vrlo f.ckn pretenciozan dojam ostavlja činjenica da domaći čovjek, koji u ovoj državi pod svojim imenom osniva domaću firmu, ima službenu web stranicu firme registrirane na .hr domeni, a na istoj prezentira firmu samo na engleskom jeziku
Uljepšao si mi dan s ovim zapažanjem :lol: Pa sam posjetio stranicu i pored ostalog vidio da je Skira poglavica svoga vlastitog plemen. Na meniju sajta na engleskom je naslov Skira Tribe, što u prevodu na naš vulgarni domorodački hrvatski znači Skirino pleme www.skira.hr/pages/skira_tribe
A pleme je kao što znamo skupina obitelji ili zajednica (obično primitivnih), povezanih društvenim, ekonomskim, vjerskim ili rodbinskim vezama, ima zajedničku kulturu i dijalekt te priznaju istoga vođu, ovdje je to naravno Skira. Svašta balkanska pokondirena tikva smisli da se uzdigne iznad ostalih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # 12 Skirinih apostolaIluminat 2017-09-17 18:30
Citat Vinetu:
Citat čuvar plaže u zimskom periodu:
vrlo f.ckn pretenciozan dojam ostavlja činjenica da domaći čovjek, koji u ovoj državi pod svojim imenom osniva domaću firmu, ima službenu web stranicu firme registrirane na .hr domeni, a na istoj prezentira firmu samo na engleskom jeziku
Uljepšao si mi dan s ovim zapažanjem :lol: Pa sam posjetio stranicu i pored ostalog vidio da je Skira poglavica svoga vlastitog plemen. Na meniju sajta na engleskom je naslov Skira Tribe, što u prevodu na naš vulgarni domorodački hrvatski znači Skirino pleme www.skira.hr/pages/skira_tribe
A pleme je kao što znamo skupina obitelji ili zajednica (obično primitivnih), povezanih društvenim, ekonomskim, vjerskim ili rodbinskim vezama, ima zajedničku kulturu i dijalekt te priznaju istoga vođu, ovdje je to naravno Skira. Svašta balkanska pokondirena tikva smisli da se uzdigne iznad ostalih.
Suze mi navrle od ganuća kad sam vidio ovu fotku Skire i njegovog plemena dvanaest veličanstvenih, apostola osvjetljenja ruskog Čikata.

skira.hr/.../Skira-823x492.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Radovi na ČikatuTin 2017-09-18 10:03
U podnožju četvrte po redu fotke uz članak vidi se da iz zemlje viri omotač za električne kablove. A prije nekog vremena sam na Čikatu vidio izvođenje radova, polaganje kablova u iskopani rov od haračića do lanterne. Pa me zanima je li i ovo slučaj da su odavno započeti radovi a da Grad tek sada nabrzaka daje koncesiju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # lud zbunjentin tin 2017-09-18 12:45
Citat Tin:
U podnožju četvrte po redu fotke uz članak vidi se da iz zemlje viri omotač za električne kablove. A prije nekog vremena sam na Čikatu vidio izvođenje radova, polaganje kablova u iskopani rov od haračića do lanterne. Pa me zanima je li i ovo slučaj da su odavno započeti radovi a da Grad tek sada nabrzaka daje koncesiju.
Prvo se izgradi infrastruktura koju plati grad a onda investitor dobije koncesiju ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # %%%%gost 2017-09-18 13:07
Citat tin tin:
Citat Tin:
U podnožju četvrte po redu fotke uz članak vidi se da iz zemlje viri omotač za električne kablove. A prije nekog vremena sam na Čikatu vidio izvođenje radova, polaganje kablova u iskopani rov od haračića do lanterne. Pa me zanima je li i ovo slučaj da su odavno započeti radovi a da Grad tek sada nabrzaka daje koncesiju.
Prvo se izgradi infrastruktura koju plati grad a onda investitor dobije koncesiju ???
Pa nisu valjda baš toliko zastranili! :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ako želiš pobjedu ne smiješ izgubitifilip 2017-09-18 15:20
Citat tin tin:
Prvo se izgradi infrastruktura koju plati grad a onda investitor dobije koncesiju ???
Pa to smo znali odavno za koga se radi infrastruktura na potezu Haračić-Anunzia ta. Trebalo je prije reagirati i prijaviti nadležnoj inspekciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # daš ne dašvoli ne voli 2017-09-18 15:32
Citat filip:
Citat tin tin:
Prvo se izgradi infrastruktura koju plati grad a onda investitor dobije koncesiju ???
Pa to smo znali odavno za koga se radi infrastruktura na potezu Haračić-Anunziata. Trebalo je prije reagirati i prijaviti nadležnoj inspekciji.

Ako nema odluke o ulaganju za tu infrastrukturu, nikad nije kasno da se to prijavi uskoku .
A za pitanje dali je prije izgrađena infrastruktura ili data koncesija to isto zn a PGŽ koja i daje koncesije .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Ima neka tajna veza ...ha 2017-09-18 18:35
Citat voli ne voli:
Citat filip:
Citat tin tin:
Prvo se izgradi infrastruktura koju plati grad a onda investitor dobije koncesiju ???
Pa to smo znali odavno za koga se radi infrastruktura na potezu Haračić-Anunziata. Trebalo je prije reagirati i prijaviti nadležnoj inspekciji.
Ako nema odluke o ulaganju za tu infrastrukturu, nikad nije kasno da se to prijavi uskoku.
A za pitanje dali je prije izgrađena infrastruktura ili data koncesija to isto zn a PGŽ koja i daje koncesije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Zašto?Alohtonac 2017-09-15 15:49
Citat rasvjeta:
Ja ne vidim razlog zašto komentirati na taj način....
Skira zbog svog ugleda sigurno neće napravit nešto što neće biti dobro.
U isto vrijeme postojeću rasvjetu sa Čikata valjda će se postavit negdje drugdje, možda zamijenit lošu gradsku po ulicama.
Nebitno je hoće li Skira napraviti nešto dobro ili loše. Uvođenjem Sirinog ugleda u priču pokušavaš odvratiti pozornost od glavnog pitanja: zašto se to uopće radi? I drugog pitanja čime je predlagač uvjerio sve vjećnike da glasuju za davanje u koncesiju nepotrebnih radova na nepotrebnoj rekonstrukciji ispravne i ekološki prihvatljive rasvjete. Jer u materijalu za sjednicu su samo birokratske fraze s pozivom na članak ovaj i članak onaj ali ni slovca o tome zašto se odbacuje postojeća rasvjeta. Ovo tvoje "valjda će se postavit negdje drugdje" je samo tvoja pretpostavka, ali ne znači da će se ostvariri. A čak i da se ostvari, ostaje otvoreno pitanje što je vijećnike navelo da se upuste u ovu sumljivu rabotu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # referencaptica tviterica 2017-09-16 07:19
Citat rasvjeta:
Ja ne vidim razlog zašto komentirati na taj način....
Skira zbog svog ugleda sigurno neće napravit nešto što neće biti dobro.
U isto vrijeme postojeću rasvjetu sa Čikata valjda će se postavit negdje drugdje, možda zamijenit lošu gradsku po ulicama.
BTW... bolje bi bilo da se radi pritisak da se neekološka, zastarjela rasvjeta po gradu zamijeni... Šetala sam neki dan po Malinu, ima djelova koji su u potpunom mraku, a ima parkirališta koji svijetle kao božićna jelka.
podna rasvjeta na šetnici isped Belvija koštala je milijune, a od mase ljudi uključujući i mene dobila je samo negativne kritike.
takav majstor meni više ne bi promijenio ni žarulju na stubištu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko nas izdaronald 2017-09-16 08:00
Citat ptica tviterica:
podna rasvjeta na šetnici isped Belvija koštala je milijune, a od mase ljudi uključujući i mene dobila je samo negativne kritike.
takav majstor meni više ne bi promijenio ni žarulju na stubištu.
Neki tvrde da u izgradnju Belevue-a nije utrošeno ni pola svote od prikazanog vlasnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # perilicaabeceda uspješnog poslovanja 2017-09-16 08:52
Citat ronald:
Citat ptica tviterica:
podna rasvjeta na šetnici isped Belvija koštala je milijune, a od mase ljudi uključujući i mene dobila je samo negativne kritike.
takav majstor meni više ne bi promijenio ni žarulju na stubištu.
Neki tvrde da u izgradnju Belevue-a nije utrošeno ni pola svote od prikazanog vlasnicima.
ne znam što je prikazano vlasnicima, ali sam na trajektu čuo da su obrtnici pričali kako su od investitora isplaćivani na crno, bez računa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # PerestrojkaNikita 2017-09-16 16:02
Citat abeceda uspješnog poslovanja:
Citat ronald:
Citat ptica tviterica:
podna rasvjeta na šetnici isped Belvija koštala je milijune, a od mase ljudi uključujući i mene dobila je samo negativne kritike. takav majstor meni više ne bi promijenio ni žarulju na stubištu.
Neki tvrde da u izgradnju Belevue-a nije utrošeno ni pola svote od prikazanog vlasnicima.
ne znam što je prikazano vlasnicima, ali sam na trajektu čuo da su obrtnici pričali kako su od investitora isplaćivani na crno, bez računa
Jučer u Novom listu SOA o pranju novca kroz ulaganja u turizam

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # prevarantidanko 2017-09-16 17:48
Citat abeceda uspješnog poslovanja:
Citat ronald:
Citat ptica tviterica:
podna rasvjeta na šetnici isped Belvija koštala je milijune, a od mase ljudi uključujući i mene dobila je samo negativne kritike.
takav majstor meni više ne bi promijenio ni žarulju na stubištu.
Neki tvrde da u izgradnju Belevue-a nije utrošeno ni pola svote od prikazanog vlasnicima.
ne znam što je prikazano vlasnicima, ali sam na trajektu čuo da su obrtnici pričali kako su od investitora isplaćivani na crno, bez računa
Ima ih koji i nisu dobili novce, niti legalno niti na crno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # novabarbara 2017-09-15 14:25
meni je Čikat sada sto puta ljepši nego prije.
kad bi barem sve bilo tako...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # novastara 2017-09-15 17:14
Citat barbara:
meni je Čikat sada sto puta ljepši nego prije.
kad bi barem sve bilo tako...
I meni ali ne treba Jadranka dd. našim novcima to urediti, imali su 30 godina vremena da to urede ali nisu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # UniversumGRom 2017-09-15 14:28
OD KOMUNALNIH PROBLEMA, PRVI JE DEPONIJ I SORTIRANJE OTPADA.
ULOŽIMO ENERGIJU I VRIJEME ZA SANIRANJE OVOG PROBLEMA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Komunalni otpadFrodo 2017-09-15 16:50
Baš me zanima koliko je vijećnika pročitalo sve one stranice o odlaganju otpada. Ruke su se digle kao i za više rasvjete na Čikatu. Nekako mi nije jasno čemu opće služe vijećnici. To je gubitak vremena i novca u situaciji kada gradom doslovno vlada pročelnica za komunalni sustav. Ona napiše prijedlog, gradonačelnica joj mora vjerovati jer joj je to stručna služba, vijećnici samo bleje i isto dižu ruke jer iza toga stoje stručne službe. Bolje recimo lijepo da je pročelnica glavna zna to i ekipa u Jadranci i nemojmo se trošit oko toga sjedi li i diže ruku osoba A ili osoba B.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # svi smo mi norcibepo 2017-09-15 17:53
Citat Frodo:
To je gubitak vremena i novca u situaciji kada gradom doslovno vlada pročelnica za komunalni sustav. Ona napiše prijedlog, gradonačelnica joj mora vjerovati jer joj je to stručna služba, vijećnici samo bleje i isto dižu ruke jer iza toga stoje stručne službe. Bolje recimo lijepo da je pročelnica glavna zna to i ekipa u Jadranci i nemojmo se trošit oko toga sjedi li i diže ruku osoba A ili osoba B.
Vijećnici su plaćeni na ovaj ili onaj način od Jadranke d.d. pa je nepotrebno trošiti vrijeme na političke analize.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Nemar i površnostgost 2017-09-16 09:30
Nitko iz te precijenjene i preplaćene bulumente od pročelnice Jović, preko predsjednika GV Živkovića i 15 vijećnika do gradonačelnice nije primijetio to što je zapazio anonimni posjetitelj ove stranice: Krajnji nemar i površnost ne samo pobrojanih nego i investitora kakvog se može samo poželjeti i njegovog "uglednog" projektanta.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # gradski vijećnici ili zombiji?brain dead 2017-09-16 11:14
ovi u gradu kad čuju "Skira" žmirečki padaju na koljena, a kad čuju "Jadranka d.d." skidaju gaće
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Blamaža već na prvoj radnoj sjednici GVH.C. 2017-09-16 12:32
Citat brain dead:
ovi u gradu kad čuju "Skira" žmirečki padaju na koljena, a kad čuju "Jadranka d.d." skidaju gaće
A što reći kada ni gradski vijećnici, pa ni članovi Odbora za prostorno planiranje ne shvaćaju da gledaju samo točkice na praznom papiru i ne shvaćaju ili se ne usuđuju reći da je car gol.
Odmah na startu su dokazali da su nekompetentni i apsolutno nesposobni.
Svi. Fuj i sramota.
Evo što su izjavili na konstituirajućo j sjednici GV.Možda bi za građane bilo više koristi kad bi u GV sjedili ovi dole.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # DonatoriDelavec 2017-09-19 18:57
Citat:
A što reći kada ni gradski vijećnici, pa ni članovi Odbora za prostorno planiranje ne shvaćaju da gledaju samo točkice na praznom papiru i ne shvaćaju ili se ne usuđuju reći da je car gol.
Evo što su izjavili na konstituirajućoj sjednici GV.
A kakvu sliku možemo imati o ljudima koji već godinama idu na ruku pojedinim tvrtkama kao da su njihovi zaposlenici? Jedna od njih je prema pisanju novina od 2009. donirala HDZ-u dva milijuna kuna, a od gradova, agencija, ministarstava i drugih institucija dobila je 50-ak ugovora vrijednih oko 250 milijuna kuna. Dalje piše "Donatori koji imaju veze s HDZ-om i unosnim ugovorima s državom dolaze iz tvrtke Radnik d.d. – to je jedna od najpropulzivnij ih firmi kada je riječ o doniranju HDZ-a. Od 2009. godine ta je tvrtka pod rukovodstvom Mirka Habijaneca, inače člana HDZ-a, donirala vladajućoj stranci oko dva milijuna kuna. Prošle godine u javnosti je obznanjeno da je Radnik ispod cijene kupio atraktivno zemljište s tvornicom Kamensko u Zagrebu. Od gradova, agencija, lokalne samouprave, ministarstava i drugih institucija Radnik je dobio oko 50 ugovora u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna. Samo u Malom Lošinju, odakle dolazi ministar turizma Gari Cappelli, utržili su 24 milijuna kuna, a prošle godine dobili su milijunske ugovore od više javnih institucija. Radnik je također vlasnik tvrtke Bistra iz Đurđevca, a obje su tvrtke donirale HDZ-u po 160.000 tisuća kuna. Bistra je dosad dobila stotinjak milijuna kuna poslova od države, čega nije manjkalo ni prošle godine." I kakvu sliku onda možemo imati o samom Živkoviću iz HNSa koji je radi naknade za predsjednika GV skupa sa svojim posilnim iz IDS-a gradsku vlast izručio HDZ-u, dužniku spomenutog donatora :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HDZ-ova bau-štelaTT 2017-09-22 09:24
Najava još jednog članka o velikom donatoru HDZ-a: HDZ-ova bau-štelaMalo tko je poslovao s gradovima, općinama i državom pod političkom ingerencijom HDZ-a kao tvrtke Radnik i Bistra u suvlasništvu Mirka Habijanca. U posljednjih desetak godina dobile su stotinjak poslova putem javne nabave u iznosu većem od 400 milijuna kuna. U isto vrijeme su HDZ-u donirale više od dva milijuna kuna. Napisao Hrvoje Šimičević za današnje Novosti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # nije news barali nije ni daleko od toga 2017-09-16 20:45
Vijećnici grada Malog Lošinja odobrili Jadranki d.d. koncesiju u Fontičkoj ulici u Puli !!
Ovo ide u Glas Istre, baš me zanima kako će reagirati Boris Miletić, gradonačelnik Pule.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 0 # konj prdi vjetar nosiGovannio 2017-09-17 07:50
Tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkradu sitne greške. Onima koji ništa ne rade nego sa strane kritiziraju svaki pokret a od kritike možda i žive, greške se ne mogu dogoditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ptice umiru pjevajućigrađanin 2017-09-17 08:24
Citat Govannio:
Tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkradu sitne greške. Onima koji ništa ne rade nego sa strane kritiziraju svaki pokret a od kritike možda i žive, greške se ne mogu dogoditi.
Ne jedna, nego mnoge greške u ovom projektu potkrale su se uvaženom stručnjaku Skiri, stručnoj službi Jadranka d.d. koja je naručila projekt, stručnim službama grada, gradonačelnici, pročelnici, predsjedniku gradskog vijeća i svim vijećnicima koji su jednoglasno odobrili koncesiju na temelju ovog projekta. O sadržaju projekta da i ne govorimo. Nije jasno na kakvoj je to jadnoj podlozi rađen projekt kad se ništa ne vidi, nije jasna pozicija građevine pa je sasvim moguće da se radi o Fontičkoj ulici u Puli.
Najsablaznije je da nitko od uvaženih stručnjaka i nestručnjaka uopće to ne primjećuje i ne reagira, pa se postavlja pitanje da li je ova točka dnevnog reda usvojena po nečijoj direktivi i zašto.
Vrlo ozbiljna stvar za zamisliti se i istražiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vatromet kičagost 2017-09-17 16:10
Citat građanin:
Citat Govannio:
Tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkradu sitne greške. Onima koji ništa ne rade nego sa strane kritiziraju svaki pokret a od kritike možda i žive, greške se ne mogu dogoditi.
Ne jedna, nego mnoge greške u ovom projektu potkrale su se uvaženom stručnjaku Skiri, stručnoj službi Jadranka d.d. koja je naručila projekt, stručnim službama grada, gradonačelnici, pročelnici, predsjedniku gradskog vijeća i svim vijećnicima koji su jednoglasno odobrili koncesiju na temelju ovog projekta. O sadržaju projekta da i ne govorimo. Nije jasno na kakvoj je to jadnoj podlozi rađen projekt kad se ništa ne vidi, nije jasna pozicija građevine pa je sasvim moguće da se radi o Fontičkoj ulici u Puli.
Ovime je Skira sa svojim plemenom obdario grad Pulu. Možda je to ta Fontička ulica za koju je rađen projekt rasvjete čiju kopiju su prihvatile lošinjske vlasti da bi bila kopirana na Čikatu :lol:Za usporedbu, ovime je Skira već ukrasio Čikat

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Još malo picajzliranjaPicajzla 2017-09-17 16:32
Osim što je promašena građevina u idejnom rješenju-Fontič ka ulica u Puli umjesto šetnica Čikata, promašen je investitor. U idejnom rješenju naveden je kao investitor Jadranka d.d. a grad je temeljem tog rješenja dao "koncesiju" Jadranka hotelima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sitne greškeAldo 2017-09-17 18:13
Citat Picajzla:
Osim što je promašena građevina u idejnom rješenju-Fontička ulica u Puli umjesto šetnica Čikata, promašen je investitor. U idejnom rješenju naveden je kao investitor Jadrnaka d.d. a grad je temeljem tog rješenja dao "koncesiju" Jadranka hotelima.
Sad će ti Nedić odbrusiti da tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkrade sitna greška da koncesiju od Grada dobije tko je nije tražio :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # pandorina kutijabb 2017-09-17 19:16
Citat Aldo:
Sad će ti Nedić odbrusiti da tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkrade sitna greška da koncesiju od Grada dobije tko je nije tražio :P
Potkrala se Gradu malo veća greška ali nije vrijeme za kritike.
;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sutra će biti kasnoAldo 2017-09-17 19:36
Citat bb:
Citat Aldo:
Sad će ti Nedić odbrusiti da tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkrade sitna greška da koncesiju od Grada dobije tko je nije tražio :P
Potkrala se Gradu malo veća greška ali nije vrijeme za kritike. ;-)
Uvijek je vrijeme za kritiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Tko to tamo prdi?Deni 2017-09-17 10:23
Citat Govannio:
Tko nešto radi, gradi, razvija i uljepšava naš grad, njemu se i potkradu sitne greške.
"Ko radi taj i griješi" je vječna isprika lošeg i nesavjesnog radnika, a budući da prdiš protiv kritičara projekta rasvjete za Fotničku ulicu u Puli sigurno si iz vlasti ili uz vlast, ako ne iz investitorove ekipe. Pa se ti okani demagogije i nama koji samo kritiziramo a ništa ne radimo (pa zato ni ne griješimo) pojasni zašto se postojeću savršeno učinkovitu i ekološki ispravnu rasvjetu ide mijenjati. Umjesto što prdiš glupave poslovice odgovori na pitanje iz članka "Zašto je Grad Mali Lošinj odlučio da će rekonstruirati posve funkcionalnu novu rasvjetu i u kojoj proceduri?". Jer nas kojima se greške ne mogu dogoditi zaista zanima "skriveni, u vijećničkim meterijalima niti jednom rečenicom obrazloženi razlog zbog kojeg zaobilazi propisanu proceduru, godišnji plan razvojnih projekata / godišnji plan gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture / godišnji plan održavanja komunalne infrastrukture i uvodi kreativnu novinu rekonstrukcije komunalne infrastrukture na zahtjev."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # koga zanima što vas zanima?Govannio 2017-09-17 19:29
Nezaobilazni sastojak svakog napretka su i regresivni nezadovoljni anonimusi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # +Regresivni anonimac 2017-09-17 19:56
A majke ti, koja si ti to važna faca i na koji napredak misliš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # #regresijaDeni 2017-09-17 20:54
Citat Regresivni anonimac:
A majke ti, koja si ti to važna faca i na koji napredak misliš?
Nije znao kako da odgovori na moj komentar, a da ne ispadne budala kao s pitanjem "Tko to tamo prdi?" sada glumi intelektualca i anonimno filozofira o ulozi regresivnih anonimaca u napretku. karko rečeno - Govannio frustrirano prdi :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # nastavak 2017-09-16 12:48
Zna li netko šta će biti sa Heliosom i starim hotelom Čikat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # dobar, lošzao 2017-09-16 13:50
Citat stavak:
Zna li netko šta će biti sa Heliosom i starim hotelom Čikat?
Helios, 5 etaža, 520 kreveta, u odnosu na nekadašnjih 242
Čikat, 4 etaže, 240 kreveta
oba hotela dobivaju još po jednu etažu, a sva govna idu na Kijac
tako je rekla struka po naređenju visoke politike, a izglasali su gradski vijećnici kojima vjerujemo jer smo ih izabrali

ka'će?
obzirom da brand manageri sa Dražice nisu sigurni bi li radije piškili na aerodromu ili kakili na Mataldi, budućnost je neizvjesna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # rovovska borbaturist 2017-09-16 17:37
Citat zao:
Helios, 5 etaža, 520 kreveta, u odnosu na nekadašnjih 242
Čikat, 4 etaže, 240 kreveta
oba hotela dobivaju još po jednu etažu, a sva govna idu na Kijac
tako je rekla struka po naređenju visoke politike, a izglasali su gradski vijećnici kojima vjerujemo jer smo ih izabrali

ka'će?
obzirom da brand manageri sa Dražice nisu sigurni bi li radije piškili na aerodromu ili kakili na Mataldi, budućnost je neizvjesna
Nisu problem samo brand manageri nego i vlasnici. Osim što nemaju više svježeg kapitala svađaju se međusobno oko koncepcije daljnjeg razvoja Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Preusmjeravanje govanaFR 2017-09-18 08:55
Citat zao:
Citat stavak:
Zna li netko šta će biti sa Heliosom i starim hotelom Čikat?
Helios, 5 etaža, 520 kreveta, u odnosu na nekadašnjih 242
Čikat, 4 etaže, 240 kreveta
oba hotela dobivaju još po jednu etažu, a sva govna idu na Kijac
tako je rekla struka po naređenju visoke politike, a izglasali su gradski vijećnici kojima vjerujemo jer smo ih izabrali
Kao izjavu dana Poslovni dnevnik je istaknuo zapažanje ministra turizma koja glasi "Veliki rast turističkoga prometa u nekim destinacijama dovodi u pitanje održivost, jer turistička infrastruktura nije prilagođena." Na Lošinju je taj problem riješio kao gradonačelnik preusmjeravanje m govana s ruskog Čikata na domorodačke plaže oko kanalizacijskog ispusta Kijac da ne zagađuju luksuzne plaže pred hotelima.
Gari Cappelli, ministar turizma
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # duhovitane 2017-09-21 09:43
Citat FR:
Citat zao:
Citat stavak:
Zna li netko šta će biti sa Heliosom i starim hotelom Čikat?
Helios, 5 etaža, 520 kreveta, u odnosu na nekadašnjih 242
Čikat, 4 etaže, 240 kreveta
oba hotela dobivaju još po jednu etažu, a sva govna idu na Kijac
tako je rekla struka po naređenju visoke politike, a izglasali su gradski vijećnici kojima vjerujemo jer smo ih izabrali
Kao izjavu dana Poslovni dnevnik je istaknuo zapažanje ministra turizma koja glasi "Veliki rast turističkoga prometa u nekim destinacijama dovodi u pitanje održivost, jer turistička infrastruktura nije prilagođena." Na Lošinju je taj problem riješio kao gradonačelnik preusmjeravanjem govana s ruskog Čikata na domorodačke plaže oko kanalizacijskog ispusta Kijac da ne zagađuju luksuzne plaže pred hotelima.
Gari Cappelli, ministar turizma
Malo se ruskih, a i ostalih govana gostiju sa Čikata vozi na Kijac u zadnjih 4 god. 8) .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # užasno smrdianton 2017-09-21 11:43
Citat tane:
Malo se ruskih, a i ostalih govana gostiju sa Čikata vozi na Kijac u zadnjih 4 god. 8) .
Što se čudite ko pura dreku, pa gradsko vijeće otvoreno podržava "nepoznatog investitora". Trebaju nam prijevremeni izbori da se ove vijećnike konačno makne s vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Smrdi i na nos i na postupkeNiko 2017-09-21 23:01
Smrdi po cjelom gradu a smrdi i ono što se radi bez dreka!
Da li je netko osjetio taj smrad i na Čikatu?

Ovo ti je dobro da trebaju prijevremeni izbori da se makne vjećnike?
Pa tko ih je birao?
Vi jer ja ne!
Zar misliš da netko u Lošinju ima kojones da to napravi?
N E !

Glasanje je bilo tajno pa niti onda nisu glupi ljudi imali snage glasati drugačije.
Valjda su mislili da postoje neke skrivene kamera koje ih snimaju pa će dobiti packu ako ne glasaju za onoga za koga im je rečeno.

Znali ste što će biti ne izvlačite se da ste mislili da će biti bolje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 01.10.2023 16:33
  Bitne i nebitne stvari
  Kazna za vozikanje gradskim autom jeste nebitna stvar ali samo kad se usporedi s ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  T.R. 01.10.2023 11:06
  Nevjerodostojnost
  "Cime se vi bavite .. sta nemamo vecih problema koje treba rijesavat nego ste se uhvatli ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 01.10.2023 08:00
  Hranitelju samoga sebe
  Ja samo znam da svaki put kad netko po imenu prozove Anu, ti skočiš na zadnje noge sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  asd 01.10.2023 07:05
  Tuljan kamikaza
  Braniš ju na način da rasprave o njenim propustima, demagogiji i lažima skrećeš na nebitno ...
   
 • Raznorazno

  Domoljub 30.09.2023 20:20
  Oj hrvatska mati
  Silovao pokćerku, dobio upola manju kaznu od minimalne jer je u ratu bio specijalac.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 20:13
  Na koga misliš?
  Tko to brani gradonačelnicu? "Uporno" bi značilo stalno, sigurno ima par citata, ili ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 30.09.2023 19:31
  ...
  Jedino ti mogu reći do onaj koji kaže da nikada nije glasao za HDZ, a tako uporno brani ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.09.2023 18:22
  .....
  Rekao ti je i što sad? Tko si pa ti da bi tvoje "Nećeš mi ti govoriti što ću i kada ću ...
   
 • Fokus na rezultate

  gost 30.09.2023 18:12
  kad svatko ima pristup internetu
  Da bi takvu glupost netko mogao napisati na um može pasti samo idiotu. Jer to što ima palmi ...
   
 • Raznorazno

  NN 30.09.2023 17:34
  Šprajcov tečaj za uhljebe
  Tečaj za uhljebe: Što ste nesposobniji, bit će vam lakše i zaradit ćete više. I ne zaboravite ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 17:03
  Tko smo to
  Ja samo znam da je svaki komentar koji iz dana u dan skreće pažnju na prosječnu političarku ...
   
 • Fokus na rezultate

  hranitelj tuljana 30.09.2023 16:53
  ...
  Sad bi ti anonimni komentator koji se nazvao "Genov" napisao da ne vidi problem ako nestaju ...
   
 • Fokus na rezultate

  Nestajanje identiteta 30.09.2023 13:53
  Mjesto koje nije za život palmi
  Svjedoci smo jedne od najvećih kataklizma otočne flore koja netragom briše svaki spomen na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Obezglavljeni tuljan 30.09.2023 13:32
  Iz daljine se bolje vidi
  Previše si se ti unervozio oko tih Aninih afera, i to kao netko tko kaže da nikada nije ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Čeper 30.09.2023 11:48
  Kratko i jasno
  Nismo mi svi kao Čazo, sretni korisnik gradskog lokala u centru gradao da joj se obraćamo kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 10:06
  Alles
  Evo ti gore prijatelj od gradonačelnice napisao "svi znamo što je radila ali nesmijemo ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 09:59
  Ako vašoj prijateljici Ani (zato ju i zovete Ana jer ste bliski) čije privatne poslove ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vombat 30.09.2023 08:19
  Žalac, Rimac, kujac palac
  Samo da ne bi bilo 4 godine nečeg drugoga, kada Uskok istraži sve kaznene prijave i ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 30.09.2023 05:49
  Treća sreća
  Čovjek vidi da je u dva mandata toliko naobećavala a nije ispunila pa smatra da joj treba još ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:31
  ???
  Jel ih pohvalila što su nedavno nestalu osobu počeli tražiti tek nakon 48 sati, kada je ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:28
  Futur treći
  Sada je počela održavati sastanke sa pojedinim grupama građana, sa grupom oko škvera, pa sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 29.09.2023 12:55
  MUP onaj, MUP ovaj ...
  Desilo se da baš nakon ovog komentara gradonačelnica na fejsu objavi "Svim našim djelatnicima ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Bepo 29.09.2023 11:06
  Prvi lošinjski milicajac
  A meni žao Ane što ima stranačke kolege i vijećnike ko što je Ivo Fabijanić. Purić piše da ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  hranitelj tuljana 29.09.2023 10:55
  ....
  Ne se uzrujavati. Sukob dvije HDZ frakcije, spretinija je pobijedila. Zajednica nije monolitno ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  g.ost 29.09.2023 09:59
  Vodovod
  USKOK-ov optuženik Lovro Kuščević dobit će novu funkciju, nadzirat će poslovanje bračkog ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .... 28.09.2023 16:03
  plaćanje savjetnika
  Meni žao Ane. Na Vijeću obeća da će i isplate prema obrtnicima od listopada biti vidljive na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 28.09.2023 14:22
  muda pod bubrege
  Vitez bez mača i lažni korektiv vlasti HDZ-a. Dva poslušnika napirlitane posvuduše.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Mrmo 28.09.2023 13:11
  Besmislena gradska vlast
  Ova gradska vlast je totalno za ku.ac. Sve što su trebali napraviti još u pluskvamperfekt u ...
   
 • Glavinjanje po bespućima zakonskih obveza

  gost 28.09.2023 12:58
  Zašto netko ne kaže gradonačelnici ....
  Priča o Aninom savjetniku poprima već komičan karakter. Prema izvješču na portalu otoci.net ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vito 28.09.2023 12:47
  Sigurnost i povjerenje
  Čekaju li i oni u Dalmaciji 48 sati prije nego krenu u potragu za turistima koji su se u ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka