Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ivković: Sprega Grada i tvrtke Navam

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

projektHSLS se protivi izgradnji stanova na predjelu Versikovo/Rukavić jer je to jedino parkiralište u tom dijelu grada te rušenju stotina borova, kao i nakaradnoj izgradnji, kazao je predsjednik lošinjskog HSLS-a Rudolf Ivković, na press konferenciji koju je održao sa stranačkim kolegom Andrijom Maričevićem, izvijestio je Novi list

Tema je i dalje stambena izgradnja na parkiralištu iznad Doma zdravlja. Iako je gradonačelnik u nedavnoj emisiji na lošinjskom radiju kazao da niti jedan idejni projekt za višestambenu izgradnju na tom dijelu nije prihvaćen kao konačan te da ima više prijedloga idejnih rješenja, Ivković tvrdi da to nije istina i da se već zna izvođač, a po njemu je to tvrtka Navam d.o.o., koja je izradila idejno rješenje za osam zgrada na tri etaže, koje se namjenjuju tržištu te ne mogu nikako zadovoljiti potrebe mladih otočnih obitelji, kako obećava gradonačelnik, jer oni tržišnu cijenu metra četvornog na toj atraktivnoj lokaciji naprosto neće moći platiti, pa gradonačelnikova obećanja Ivković naziva obmanom.

– Dokaz da postoji samo jedno idejno rješenje za Rukavić je i to što djelatnica u gradskoj upravi Silvija Petković upućuje mlade građane da se predbilježe u tvrtki Navam, gdje je formirana lista zainteresiranih za kupnju stanova, a potom Navam tu listu predoči banci kako bi lakše mogli do kredita, kaže Ivković i dodaje da izgleda kako je Navam jedini privilegirani investitor u gradu.

Gradnju na Rukaviću Ivković i dalje povezuje s pismom namjere koje je upućeno Gradskom vijeću prije godinu dana, i po kojem se u staroj pomorskoj školi izgradnja gradske vijećnice vezuje uz zamjenu za gradski teren.

Andrija Maričević kaže da se vezano za gradnju na Rukaviću radi o čistom kriminalu, da se mlade ljude obmanjuje kad se govori da će stanove moći kupiti po prihvatljivim cijenama te da po njemu nešto nije u redu u glavama onih koji planiraju sječu borove šume za gradnju nakaradnih kuća. Maričević zamjera gradonačelniku i direktorici TZ da se hvale s održivim razvojem i bioraznolikošću, a onda podržavaju prijedloge koji će negativno utjecati na tu bioraznolikost. U HSLS-u smatraju da je nepotrebno novo formiranje liste za najam gradskog stana koje je upravo u tijeku, jer prethodna formirana 2006. godine nije realizirana, a sada se građane nepotrebno izlaže dodatnim troškovima i prikupljanju velikog broja dokumenata.

(I. CUPAĆ MARKOVIĆ)

Komentari: 

0 0 # Guest 2012-10-31 10:43
Jučer se u Paravanu na HRT-u moglo vidjeti da se to dogaða u svim djelovima RH gdje postoje atraktivni tereni,lokalna vlast ,korupirana, u sprezi s graðevinarima rade što ih je volja.Večinom iza toga ostaju prevareni graðani,dugovi, uništen dio mjesta vrstom izgraðenih objekata,a sve zbog nekoliko ljudi koji na vlasti koji bi tu....,zna se šta.Največa legla korupcije su baš na lokalnim razinama.Kako samo objasniti spregu grada sa Navamom i ostalim tvrtkama u vlasništvu Arsena Mujagiča,največ i dužnik državi u gradu,nepodmire na dugovanja raznim tvrtkama(sudski sporovi),prevar ene fizičke osobe,kvaliteta objekata katastrofalna itd,itd.neznam Rudija ali da tu nešto smrdi,smrdi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2012-10-31 14:45
Ovo je znanstvena fantastika.Da nema Rudija,puno toga mi nebi znali.To može samo netko tko je nenormalan ili tko je korumpiran i ima postotak od takve izgradnje,i to od firme Navam.Gradonače lnik suraðuje sa osobom koja je vlasnik te firme kao da nema pojma o kome se radi.Taj čovjek je dužan državi toliko da njegovo deseto pokoljenje ne može vratiti dugove koje je učinio,a naš gradonačelnik ugovara posao s njim kao da se ništa ne dogaða.To bi vam bilo isto kao da predsjednik Josipović ponovo da mandat za sastav nove vlade,Ivu Sanaderu,jer da se Predsjednika Josipovića ne tiče to što Sanader ima dugove prema opljačkanom narodu.Nije ni čudno da je to i sada pod kapom HDZ koji je pod vodstvom Cappelli nastavio pljačkati Lošinj sa Navalima ili Podvalima,kao njegov lider Ivo Sanadr.
Ma hoće li već jednom taj USKOK proraditi i na Lošinju?
A Rudiju,svaka čast.

i
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kalkulus 2012-10-31 14:54
A zasto bi gradonačelnika Lošinja trebalo biti briga kome i koliko duguje neka osoba ili firma? Bitno je samo to kolika je vrijednost gradske imovine uložena, a kolika je vrijednost za nju dobivena. Neka Rudi dade tu računicu umjesto što blebeće o nakaradnoj izgradnji. Ma tko je on da sudi o tome je li neka gradnja nakaradna ili nije? O tome će na temelju projekta i graðevinskih propisa suditi kvalificirani urbanisti, a ne jedan bivši policajac, pčelar i t.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kebab 2012-10-31 15:45
a zašto Capeli prodaje atraktivne terene Mujagiću da ovaj gradi stanove, umjesto da ih Grad sam gradi, kao na mnogim drugim lokacijama. da je capelija briga za graðane, Grad bi sam izgradio stanove po puno povoljnijim cijenama nego što će ih prodavati Mujagić. sve je ovo jako sumnjivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2012-10-31 16:57
kalkulus Rudi je u pravu.šteta što u gradu nema više rudija,ali prije izbora će ih biti.gari no pasara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kalkulus 2012-10-31 17:03
Dok ne vidim brojke, nemam razloga vjerovati Rudijevom naklapanju o nakaradnoj izgradnji, rušenju borova i naricanju za parkiralište. Uostalom, kao što pas ne laje zbog sela nego zbog sebe, tako i Rudi plače za parkiralištem. Ima kuću u Haračićevoj i dogradio je na njoj cijeli kat. Ali umjesto da prema projektu ima garaže, on ima apartmane, a od grada traži da mu osigura parkiranje na svom zemljištu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rudiivi 2012-10-31 17:31
puno puta je rudi laprdao bez osnove no ovaj put ima pravo, sve što su naveli je istina.Vjeroval i ili ne, možete vjerovati gariju koji šuruje naveliko sa arsenom, i po projektu ne znam kako bi rudi sagradio garažu na drugom katu svoje kuće gdje sada ima apartmane? Imaju i drugi apartmane pa u čemu je problem, zašto rudi ne bi imao apartmane? žao mi je samo naivaca koji vjeruju da će dobiti stanove, jadni ljudi.preluksuz ni će to biti stanovi za sirotinju,sve je to lošinjska mafija a rudi je još uvijek u usporedbi s njima sitna riba
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-10-31 17:43
Pa kuća je cjelina, a garaža ne mora biti na drugom katu. A istina je da i drugi imaju apartmane i to gdje su trebale biti garaže i zato povika što bi mogli ostati bez parkirališta. Oni bi ubirali lovu od turista u apartmanima gdje su trebale biti garaže, a grad neka im osigura parkiranje za goste. Pametno , nema šta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Ajde da Rudujemo...šumski 2012-10-31 17:53
Opet Rudi baljezga napada ljude,sve nešto rekla kazala,barata milijunima,stot inama stabala,ekocido m i.t.d. Još napiše ovom polupismenom Andriji pamflet da ga pročita.
Obojici,kao i ostalim stanovnicima tog djela grada,baš boli ona stvar za šumu i ekologiju dok imaju besplatni parking.Zato Gari gradi i sa crnim vragom ako hoćeš jer ideja i namjena itekako ima smisla!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-10-31 18:21
Tako je,uz to što je do parkirališta dovedena kanalizacija i voda prije ljeta,novcima poreznih obveznika tj.graðana ovog grada da bi tamo preko Arsena gradio tko zna tko,niti on sam ne zna.Ovo kako naš gradonačelnik skrbi za mlade ljude i obitelji je toliko providno i jadno.Koliko je radnih mjesta otvoreno za mlade ljude za vrijeme njegovog mandata,koliko je pravih i stvarnih investitora privukao koji bi otvorili nova radna mjesta,koliko je svojih obećanja ispunio iz svoje predizborne kampanje?Isprav ka,zaposlio je 30-tak svojih ljudi,njegovih potrčka koji su ljepili plakate te mlade i sposobne damice,privukao investitora prodajom terena na Čikatu,uspješno ulazi u partnerstva sa Navamom tj.Arsenom,izgu bio luku,ispraznio kasu,zadužio grad,ajde,bar nešto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-10-31 18:34
Šumski, otkuda ti ideja da je Rudi pisao pamflet za Andriju. Pa nije on sposoban napisati ni za sebe nego mu piše Rukonjićka. Rudi joj služi kao buldozer da raščisti put za nju, a onda će mu dobaciti kost za nagradu ako pobijedi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # boby 2012-10-31 21:47
neki ovdje pričaju o garažama u haračićevoj, a očito je da nikada nisu bili u njoj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-10-31 23:26
Ima Gradonačelnik dovoljno novca da napravi nekoliko takvih zgrada iz svojeg džepa ,ako je mogao dati naših 12 milijuna za renoviranje muzeja. Za jedan milijun kuna se može napraviti lijepa kuća a on je samo renovirao svoju kuću. Nedostaje još 10 milijuna kuna iz proračuna koje smo svi mi platili u gradsku blagajnu i za kredite koje će otplaćivati naša djeca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zdeslavpušmipuli 2012-11-01 02:14
Kao i na svaku temu koju potakne Rudi i HSLS-a javljaju se svima dobro poznate nerikače iz redova hadezeja. U jadu i neznanju napadaju isfuranim pljuvanjem u režiji velikog i lijepog tatice. Jad i čemer. Nemate pametnog odgovora serete opet i iznova po svemu što nije po špazi hadezeja. Prvo shvatite da ste izabrani da služite a ne da vladate,obećanj a koja su data u pretprošlom mandatu kao i u prošlom nisu ni približno ispunjena. Pa šta više hoćete?? Svaka kritika po vama je napad mrskog neprijatelja. Jasno Rudi vam je trn u oku ali niste svjesni kako i mnogi Graðani više ne žele trpiti laži i muljanje. Svima vas je dosta. Nikakve stanove niste izgradili a nemate ni namjeru graditi za ljude kojima je potrebno. Samo puno priče a od posla ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Missing in actionKokolo 2012-11-01 06:20
Neznam što da kažem za ove do sada . Za Rudija se zna da je potrošena osoba glede političkog rada i aktivnosti sa svim strankama do sada koje je promjenio. Nego mene zanima alternativa za ovaj otok je li to zbilja gða. Rukonjička zvana od milja Lili ili možda SDP -ovac Goleš mlaði ugostitelj i voditelj privatiziranih Jadrankinih objekata koji su radili u minusu dok on i njegovi oko njega nisu došli i pokazali kako treba raditi u ugostieljstvu!! !!!!! Je ti to naš slijedeći izbor ljudi koji bi trebali voditi ovaj Grad to je ono što mene za sada zanima. Ako ovi ne valjaju koji su sada na vlasti koji su ti potencijali koji bi njih zamjenili. Meni je to potrebno da znam jer kako ćemo izaći na glasanje ako već sada nemamo neku viziju kako dalje i sa kime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ćiro 2012-11-01 09:03
lopove i njihove jatake treba u buvaru prije izbora, pa ćemo znati za koga glasovati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Analitičar 2012-11-01 10:21
O svima njima se piše, govori, analizira slažu se kockice, tko će s kim, na kojim pozicijama. Već se rade ankete i raznorazne analize, tko će zasjesti i upravljati gradom i ne baš malim proračunom i velikim resursima. Iako kažu da će stranačka mašinerija odraditi svoje. (nezna se za koga)

Ok. Možda je ljudima u Lošinju već dosta Garija i njegove ekipe, ali kad pogledam tko bi mogao doći na gradonačelničko mjesto, ne vjerujem da će ishod biti onakav kakvim se nadaju u strankama. Pogotovo što će lokalni izbori biti prva velika provjera vladajućih SDP-a i HNS-a, ali i 'novog' HDZ-a. No, još je rano bilo što reći. Treba čekati da se sve zahukta, sve u svemu, podmetanja, optužbi i inih blagodati izbora bit će sasvim dovoljno da se neće trebati bojati  da će nam biti dosadno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2012-11-01 15:38
Sve potpisujem što je napisao pušmipuli.Točno se zna koje su te narikače.To su oni koji sjede cijeli dan ispred kafića kod Sučića,a Navam im drži predavanja o razvoju ovoga grada i obečaje posao(ali ne i plaćanje).Oni klimaju glavom jer su sretni da će od tog šarmera dobiti mrvice,pa pljuju po Rudiju po zadatku.Nije Rudi svetac,ali je jedina oporba koja izvlači prljave mudande od Garia i pokazuje Lošinju.Nakon izbora ovaj Grad će morati imati svog Rudija,a najvjerojatnije Rudi će i dalje ostati u oporbi pa će novom gradonačelniku vaditi šporke mudande i pokazivati Lošinjanima.
JEDNO JE JASNO:OVAJ PUTA GARI MORA PASTI!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kalafat 2012-11-01 16:49
Ako potpisuješ što je napisao pušmipuli, potpisuješ hrpu praznih demagoških fraza bez ikakvih činjenica. Potpisuješ njegovu tvrdnju da se na svaku temu koju potakne Rudi i HSLS "javljaju svima dobro poznate nerikače iz redova hadezeja." Otkud pušmipuli može pouzdano znati tko se javlja? I što su to "nerikače"? Ja znam za riječ "narikače", ali za nerikače nikad čuo. Jesu li to oni koji ne riču :-) Potpisuješ i njegovu poruku "Nemate pametnog odgovora serete opet i iznova po svemu što nije po špazi hadezeja." Evo, ja nisam hadezeovac i nemam razloga davati odgovore na Rudijeva senzacionalna otkrića koja čita s pripremljenog teksta koji mu je napisao netko pismeniji od njega. Ali mogu postaviti pitanje koje je postavio i kalkulus:

"A zasto bi gradonačelnika Lošinja trebalo biti briga kome i koliko duguje neka osoba ili firma? Bitno je samo to kolika je vrijednost gradske imovine uložena, a kolika je vrijednost za nju dobivena. Neka Rudi dade tu računicu umjesto što blebeće o nakaradnoj izgradnji. Ma tko je on da sudi o tome je li neka gradnja nakaradna ili nije?"

Nije dovoljno pričati o prljavim mudantama, treba ih pokazati ili dokazati da su mu prljave. Pušmipuli i vi koji potpisujete to što on riče na radiju i po novinama svojim nesuvislim ispadima samo idete na ruku Gariju i HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # narikačefuki 2012-11-01 20:01
Nema smisla probijati hadezeove obrambene zidove. Ima ih, imaju vremena a i proračunski kodeks ponašanja im nalaže bezrezervno branjenje hadezea i nikakve insinuacije , kritike ili činjenice to neće promijeniti. Kad je o stanogradnji riječ prstom nisu mrdnuli pa ipak ako pitate njih oni su najveći stanograditelji u državi i tu se ništa ne mijenja. Mentalni sklop odreðenih koji tu pišu nepromjenjiv je a zašto poznato je svima. Da rezimiram... Ono što nevidite (ili ne želite vidjeti)vas nekoliko što ste uz "oltar" i čujete "molitvu" iz prvog reda vidimo mi ostali pa eto nadam se doći će vas fotelja i vašeg "oltara" bio to Rudi ili neko drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Činjenice?hanc 2012-11-01 20:29
Pa daj onda te činjenice, fuki, a ne kuknjavu zbog parkiralište za Rudija i njegove susjede na čelu s revolucionarom Borićem , rušenja stotina borova i za Rudijev ukus nakaradne izgradnje :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-01 21:07
Hanc,nemoj kakati,niti Rudi,niti Borič,niti Maričević,niti njhovi gosti ne parkiraju svoja vozila na tom parkiralištu nego ispred svojih kuča u Haračićevoj učici,a za proglasit te zgrade nakaradnima ne moraš imati završen fakultet,to bi i idiot zaključio,a ako si vidio plan i tebi nije nakaradan,onda si stepenicu ispod idiota :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-11-01 21:15
Rudi svakako nije kompetentan za ocjenjivanje je li što nakaradno. Njemu se može nešto sviðati ili ne sviðati, ali o tome što udovoljava osnovnim estetskim arhitektonskim i krajobraznim mjerilima ne može odlučivati jedan bivši policajac i pčelar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re:fuki 2012-11-01 23:04
Neznam iz kojeg dijela mog napisa se dalo dešifrirati da ja iz bilo kog razloga favoriziram Rudija u bilo čemu ali kao što napisah nekima je dovoljno vidjeti Slovo "R" i več podivljaju i zauzimaju obrambeni stav. Usto neznam zašto je po nekom biti pčelar ili policajac nečasno ili sramotno zanimanje i zašto se to podcjenjuje. Meni je primjerice puno važnije što pročelnica ureda za kulturu Grada usto i frofesorica Hrvatskog jezika nije u stanju sastaviti nekoliko rečenica na pozivnici za OGV. Što se tiče činjenica sve je već napisano .. Od radnih mjesta koja postoje samo na papiru preko svakojakih prodaja Gradskih zemljišta kako da je to nečija babovina pa do neznam čega sve ne. Pa šta stvarno ima još neko u ovom gradu da mu to treba ponavljati??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hanc 2012-11-02 09:28
Pa ti fuki tvrdiš da neki od nas ne vide ili ne žele vidjeti činjenice koje vi drugi vidite. A ovdje su komentari na ono što vidi Rudi i njegova ekipa, a to je nakaradna gradnja (koja još nije ni započeta), rušenje borova (koje nije započeto) i borba za parkiralište (u zelenoj zoni za koju se Rudi bori). Nisam rekao da je biti pčelar ili policajac nečasno ili sramotno zanimanje, niti to podcjenjujem, ali tvrdim da moje eventualno mišljenje o arhitektonskoj i estetskoj vrijednosti neke gradnje vrijedi isto koliko i mišljenje jednog policajca i pčelara, pa makar ja bio na pr. zidar, ribar, nuklearni fizičar, konobar ili postolar.

Nisam znao da je profesorica hrvatskog jezika (malo slovo "h", jer pridjevi se pišu malim početnim slovom) koja je osramotila jednu kulturnu manifestaciju nepismenim tekstom pozivnice postala pročelnica ureda za kulturu Grada, ali ako je, to je zaista jedna od grešaka u koracima našeg gradonačelnika koja mu sigurno ne ide u prilog. Što se tiče radnih mjesta koja postoje samo na papiru bilo bi dobro da ih netko već jednom pobroji, da to ne bude poput priča o duhovima koje nitko nije vidio, a svi o njima pričaju. Što se tiče prodaje gradskih zemljišta (gradskih, a ne Gradskih), podsjećam te na činjenicu da su odluke o prodaji gradski vijećnici donijeli jednoglasno, bez obzira na stranačku pripadnost. Ne znam je li to istina, ali priča se da istrage na temelju anonimnih prijava za nezakonitost tih prodaja nisu našle ništa sporno i sumnjivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jadnoapi 2012-11-02 10:27
Ovdje napaduju jadnici i frustrirani ljudi koji svoje ambicije nisu ostvarili, neki interesni krugovi i lopine koji u uvjetima opće meteži ostvaruju svoje ciljeve. U priči oko stanogradnje nije ništa sporno , to zna i Rudi i Lili, meðutim ako budu hvalili projekt kako će oni doći u poziciju da o nečemu odlučuju. Ja sam podstanar i ja podupirem nastojanja gradske vlasti da taj problem počne rjeavati na bilo koji način, pa ako je to i poduzeće NAVAM ili neko drugo. Silne prijave uskoku i državnom odvjetništvu samo govori koliko je njima stalo do Grada i graðana. Zločesti i jalni vi koji ne dopuštate svojim prijavama i drugim aktivnostima rad i razvoj ovoga mjesta sram vas može biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # susjedi,susjedi ....rile 2012-11-02 10:54
Nejasno mi je zašto se ljudi pjene? Svi šute što Čačić gradi Plomin 3 na ugalj i što nikako nećemo moći zaštiti Vransko jezero, pa ćemo piti čaðavu vodu i nakraju pocrkati i izgubiti ekološki čisto područje, ali galamimo zbog jedne parcele protiv koje se bune vlasnici okolnih kuća. Svugdje se susjedi bune, nije to ništa novo. Ono što mene zanima je kada će ići javno nadmetanje za igradnju tih stanova jer sam podstanar, a pitao sam i Borića i Ivkovića i Maričevića da mi iznajme apartman jer nemam gdje živjeti. Naravno da su to odbili, jer oni se bave turizmom, što će im lošinjski podstanari. Zato sam za gradnju, a kada se inače ubuduće nešto na našem arhipelagu bude gradilo ili planiralo za ocjene ambijentalne vrijednosti otoka i prostora i svih projekata, savakako angažirati Borića, Maričevića i Ivkovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2012-11-02 11:22
Ovdje nije pitanje ,dali graditi ili ne.Ovdje je pobuna načina na koji se pokušava izgraditi nešto što je unapred dogovoreno kako da se doðe do love iz Gradske blagajne i da tu lovu podijele Jude ovoga grada.
Treba graditi,ali ima i drugih lokacija.Treba graditi ali ima i drugačijih načina,tako da i drugi graðevinari koji plaćaju porez ovome gradu dobiju dio te izgradnje.Ne mora uvijek dobiti posao neki Navam i stalno od istiph poslodavaca i na kraju zabrljauju i ostanu dužni svima,pa i samima sebi.
TREBA GRADITI,ALI JAVNIM NATJEČAJEM I NA PRIMJERENIM LOKACIJAMA.A ne tamo gdje odredi Arsen i Gari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tiha voda brege dere 2012-11-02 14:05
Gradonačelnik i Pero Goleš zajedni ispijaju kavu.. ima li još kakvih mogućih preizbornih kuhinja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-02 14:29
Mora oporba biti tiho i raditi što se kaže,u protivnom raste najamnina za Moby Dick,tatica ga još uvjek školuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Garry & Petrina Ltd.Co...hebe im se!šumski 2012-11-02 16:13
Ma dajte dragi Vi,koji pljuvate Garija i njegovu ekipu izgleda da ste u banani ili kao što je netko rekao, iz Brunotova kafića što vidite i čujete to vam je nirvana...progl edajte malo šire,nažalost vidjet će te da ovaj bogom dan Grad nema dostojne alternative...r oðen sam ovdje imam preko 5 banki,znam ljude...bome nisam pročitao ili čuo neku konkretnu ideju ili plan!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prijedlogfuki 2012-11-02 20:05
Eto da nebude samo ovaj ovo onaj ono dati ću prijedlog ali u slučaju da sam Gary i da imam njegove ovlasti... prvo bi se kao Gradonačelnik odrekao prihoda od prodaje graðevinskog zemljišta tj darovao bi ga. Zatim bi se odrekao komunalnog doprinosa. Projektnu dokentaciju i potrebnu infrastrukturu bi osigurao na način da ljudi koji rade u Gradskoj upravi i u Gradskim komunalnim poduzećima odrade svoj dio posla jar su i tako na plaći Grada. Uzmimo u obzir da taj dio nije moguće izvesti cijena gradnje po m2 opet nemože preći 600 eura. Posao bi bio ponuðen otočnim obrtnicima ili bi otvorio firmu i zaposlio 20-ak ljudi što majstora što pomoćnih radnika. Ako bi se radilo kreditom kredit bi preuzeli na sebe kupci. Obzirom da takvim načinom gradnje nebi m2 stana koštao više od 600 eura (znam o čemu pričam ) jednostavno je izračunati da bi dvosoban stan od 50 m2 koštao ne više od 30000 eura te za isti nebi bila velika ni rata kredita. Moram napomenuti da je bilo imalo volje od strane vladajućih stanovi bi bili odavno gotovi i o ovome se danas nebi ni raspravljalo. Ova organizacija posla ali na način da niko ništa ne jami vrlo jejednostavna i bila bi od velike koristi u stambenom zbrinjavanju. O lokaciji gradnje izgledu zgrada i ostalom dalo bi se raspravljati na nekakvom savjetu Gradskih čelnika i potencijalnim kupcima. Hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-11-03 08:29
Fuki, nadrobio si takvu hrpu gluposti i besmislica da ti savjetujem da nikome ne kažeš da si ovo gore ti napisao ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ajde FukiSamo ona 2012-11-03 09:36
Ovaj Fuki ([cenzurirano]) je u pravu. Zašto kažeš da su gluposti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Febo 2012-11-03 09:47
Pa počni od fukijevog imbecilnog polazišta da gradonačelnik ima ovlasti odreći se prihoda od prodaje graðevinskog zemljišta, da ih može darovati da se odrekne komunalnog doprinosa. Kad to pročitaš ne trebaš dalje trošiti vrijeme, znaš da su i ostalo budalaštine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..nn 2012-11-03 11:39
Ja sam pak siguran da je sve ovo moguce. I nebi lošinj bio prvi Grad ili općina koja je darovala teren u svrhu rješavanja stambenog pitanja a u suradnji sa županijom i državom ljudi su dobili i materijal za gradnju. Ovaj što mu je ono u startu imbecilno mora da je iz redova hadezea jer odricanje od prihoda može biti samo to. Jedino što bi fukijevom izlaganju dodao je da bi te stanove kupljene pod takvim uvjetima trebalo regulirati ugovorom u slučaju prodaje tj. da u slučaju prodaje Grad ima pravo prvokupa po istoj tj. prodajnom cijenom da nebi došlo do zloupotrebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re:fuki 2012-11-03 12:16
Pa obzirom da je nekima moj prijedlog imbecilan pogotovo u dijelu odricanja od prihoda od prodaje zemljišta uzmimo da se to i ne dogodi. Zemljište od 400 m2 je dovoljno za izgraditi višestambenu zgradu od 6 stambenih jedinica sa po 50-ak m2. Po nekakvim procjenama za koje sam doznao iz novog lista 80 eura je dovoljno za m2. To znači da parcela dovoljna za gradnju 6 stanova košta 32000 eura te kad se to podijeli na 300 m2 stambenog prostora cijena m2 bi poskupjela za 100 eura. Ništa tu nema imbecilnog. Ali ja i dalje tvrdim da je sve moguće ako se stvarno želi pomoći lokalnom stanovništvu a ne zaraðivati . Naravno da firma navam nebi gradila pod ovim uvjetima i naravno da od ovoga neće biti ništa ali to je samo zbog egoizma i gramzivosti vladajućih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2012-11-03 12:35
Dečki, ne pjenite se bezveze. Febo kaže da je imbecilno polazišta da gradonačelnik ima te ovlasti što ih navodi fuki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # fuki hebeš kozusituirani 2012-11-03 12:38
Zašto bih ja koji od ove i one prethodne države nisam dobio ništa, nego se obitelj desetljećima odriče od mnogo toga da bi nešto stvorili i imali dali potporu takvom projektu da se 50-tak naših sugraðana udomi za sitne novce. Dali gradonačelnik ima mandat za to ili bi mu odmah za vrat skočili Rudi i Ljilja sa svojim prijavama Uskoku, dorhu, biskupu .....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??nesituirani 2012-11-03 13:26
Situirani kada si se tj. kada su se tvoji situirali? Sagradili kućerine na Zagazinama i širom Lošinja za dve kutije šibica pa sad tu pametujete.. Ili preko dide ili tate u partiji situirali i deveto koljeno.Ta vramena su prošla. Ajd se ti danas od plaće u Konzumu odriči pa sagradi sličnu kućerinu. Ja radim za 3.400 kuna žena prima nekakav minimalac 6mj. u godini dvoje djece u školi. Ajde šta da uštedim kada platim podstanarstvo 2.000 kuna? Lako srati kad si "SITUIRAN".. Možda bi nas sugraðane koji sklapamo kraj s krajem u najbogatijem Gradu u državi trebalo jednostavno potjerati u neku pri[cenzurirano ]inu da ne kvarimo prosjek vama situiranima..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nn-ufg 2012-11-03 18:03
tebe će netko pitati kad se uknjiži kao vlasnik što će raditi s dotičnom nekretninom, vlasništvo se stječe ili ne stječe, to pravo prvokupa okači....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za nesituiranogGuest 2012-11-03 18:14
Nije se baš gradilo na Zagazinama itd za dvije kutije šibica ,vreča cementa koštala je jednako bio ti u partiji ili ne ,a i sav je graðevinski materijal koštao puno više nego danas,i to puno više ..
Bankovne kamate su istina bile manje ,ali to je bilo doba mraka ,sa svijetlom su došla druga pravila i tržište ,neznam nikog u Lošinju da je situirao deveto kolino kako pišeš ,eventualno prvo i to na prste za pobrojat ,
Situirati deveto kolino ,devetstoto i deveto na entu je tekovina svijetla ....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-03 19:47
Na zagazinama se nije gradilo za dvije kutije šibica ,ali su mnogi isplatili cijeli kredit za kuću u protuvrijednost i dvije šteke cigareta jer je inflacija pojela kredit a danas pametuju drugima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...kk 2012-11-03 21:27
Zašto onda nisi kupio (niste kupili) kuču umjesto dvije šteka cigareta ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..reci mi 2012-11-04 10:41
I kako bi ti sa plaćom od 3400kn dobio kredit od npr.60m2x1400eu ra=84000eura,ko ja banka bi ti ga odobrila,kako bi ga otplačivao,a gdje su još kamate :-? .To što ti radiš za tu plaču nisu ti krivi ljudi sa zagazina,oni su kuče sagradili za bivše države,nego ovi koji su razjebali i dalje razjebavaju ovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # , 2012-11-04 11:10
A sada ovi koji su sagradili kuće za bivše države vrište da neće da sirotinja dobije stanove iznad njihovih kuća i da ostanu bez parkirališta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # u garažurile 2012-11-04 12:35
Ja želim kupiti taj stan na Rukaviću, doduše ne od 60 m2 nego od 50-55m2 pa me neće izaći 84 000, Eura, nego nešto manje. A i plaća mi je 3 650, kuna a ne 3 400,00 kuna. Ali ja sam spremna spavati u garaži a 3 mjeseca taj ću stan iznajmiti turistima jer je na dobroj lokaciji. Tako ću doći do dodatnog prihoda, pa ću moći vraćati kredit bez problema. Preko zimee će sa mnom živjeti kolegica bez stana koja će mi takoðer nešto sitno platiti i sudjelovati u režijama. A kako će tu biti više objekata spremna sam i poneki od njih čistiti i dodatno zaraditi. Samo nam vi iz Haračićeve i Zagazinjina ne pomažite u tome. Uzet ću i parkirno mjesto pa vama iz Haračićeve iznajmiti, za vas ili vaše goste-turiste, svejedno. Eto koliko mi mogućnosti omogućava ta gradnja stanova na Rukaviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cugfuki 2012-11-04 13:32
Ja i dalje tvrdim i stojim iza toga da je to pljačka onih koji imaju najmanje. Nisam rekso da nama podstanarima nešto treba pokloniti. Rekao sam da cijena gradnje (ključ u ruke) ne košta više od 600 eura i kad bi se netko u Gradu zauzeo podstanari bi mogli kupiti stan po toj cijeni.imam prijatelja koji je nakon što je ishodio papire na parceli koju je kupio za 40000 eura gradio a jedan lokalni obrtin mu je naplatio gradnju po m2 470 eura. Sve što je preko toga je trpanje u džepove. Ponavljam nisam rekao da nam treba poklanjati samo bi volio da nam natko pomogne i ne guli kožu s leða.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-04 16:04
Tako je rile,samo naprijed,pribil ježi se za stan,ja sam se isto pribilježila prije 11 god.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-04 19:13
Te stanove će opet dobiti partijski kolege i netjaci koji će odjednom postati neophodan kadar za koje se mora imati smještaj.Tako ćemo biti dvostruko oštećeni ,zaposlit će na gradski proračun još par nepotrebnih ljudi od kojih je i ovako polovica bespotrebna i ne radi ništa a ostat ćemo i bez stanova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-04 22:25
Umjesto da laprdate ovdje protiv "nakaradnih" zgrada, uzmite lopatu u ruke,zadužite se 50 000 000 eura i sagradite nam vile po 600 eura kvadrat.Svi vi gledate sebi u dupe i veliki ste ljubitelji zelenih borova i zaštitnici prirode ali tamo gdje ste vi sagradili kuće nekad je isto bila priroda i rasli su prekrasni borovi.Vidio sam projekt i tamo je zacrtano :
- investitor mora posaditi 85 novih borova
- urediti dječji park i igralište
- urediti travnjake i okoliš oko zgrada
- osigurati parking za pacijente i posebno za osoblje bolnice
- bit će parking mjesta i za ove iz Haračićeve samo ga sad moraju plačat
Ovdje piskara svatko a najvjerojatnije i oni koji bi radije ovdje gradili vile i "nenakaradne zgrade" po cijeni od 2500 eura kvadrat,ali neka mi oproste svi ali ja vidim ovdje jedinu šansu da se dokopam stana po cijeni od 1400 eura.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??kokolo 2012-11-04 23:41
Za tu cijenu nemoraš čekat. Imaš u Ćunskom i za manje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dragom kokolumila 2012-11-05 09:28
Idi ti Kokolo i za samo 1 200 Eura u Ćunski ili Ustrine ili Belej, svejedno.
A ovi u Haračićevoj su takoðer sami izgradili cestu, uredili okoliš i parkirna mjesta, ili je to učinila bivša općina Cres-Lošinj, našim navcem?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hanc 2012-11-05 10:41
Citat:
Hanc,nemoj kakati,niti Rudi,niti Borič,niti Maričević,niti njhovi gosti ne parkiraju svoja vozila na tom parkiralištu nego ispred svojih kuča u Haračićevoj učici
Daj mi pojasni kako se može parkirati ispred kuća u ulici sa dvosmijernim prometom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Kokolić 2012-11-05 12:02
Zabravili ste reći da je jedan stanovnik Haračićeve uzurpirao tuðe terene, na kojem se trebaju graditi stanovi, za držanje svoga psa. Izgleda da je važniji pas od nas koji nemamo gdje stanovati!!! zašto nitko ništa ne poduzima,gdje su komunalni redari??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...može se 2012-11-05 18:50
Isto kao sto se moze parkirati na cjelom podrućju zagazinjina gdje je isto dvosmjerna,isto kao što gradonačelnik parkira ispred svoje kuče na tuðem terenu,dogradon ačelnica na cesti, itd
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-05 20:06
Najbitnije je da graðani plaćaju itekako dobre plaće za komunalne a od ove godine i za prometnog redara koji se nisu maknuli od gostionica ,da rade po učinku bili bi dužni nama graðanima a ne da nam još sisaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-05 20:07
Može se ti si jedan običan konj, argumenti su ti od [cenzurirano]a!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # , 2012-11-05 20:15
Jeste da su mu argumenti od kujca, ali lik je potvrdio da Rudi i kompanija vrišti zbog svoga parkirališta, a ne zbog nakaradne gradnje i borova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2012-11-06 17:41
I sad bi ja trebao glasati za Rudija jer mu u radnoj knjižici piše da je bio milicajac. Svašta :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..korbla 2012-11-06 17:44
Ne zato nego zato što nije džabalebaroš..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-06 19:49
Ipak,Rudi je riskira svoju imovinu i egzistenciju u svojim investicijama,a Gari rasprodaje i mešetari gradskom imovinom,Rudi može uništiti sebe,a Gari sve nas,pa kako se kaže:Lako tuðim [cenzurirano]em ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-06 20:22
Ma dajte Rudi je više dužan nego svi Lošinjani zajedno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-11-06 20:28
I sad bi mi trebali glasati za Rudija jer on riskira svoju imovinu i egzistenciju u svojim investicijama, pa da to radi i s gradskom imovinom. Malo sutra, što se mene tiče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-06 21:49
Ništa Rudi ne riskira,on pokušava spasiti glavu i imovinu dolaskom na vlast jer to mu je jedina šansa, i to preko leða planirane stanogradnje kojekakvim neodgovornim izjavama što če ga na kraju koštati glave.Nije ni Gary zlato, a kako će on to i skim izvesti,hoće li ubrati pinku,gdje parkira,šta mu je u radnoj knjižici (ne partijskoj),čis to me zaboli.O tome če vodit brigu nadležne institucije.Sam o neka ih izgradi i ako od 94 stana 50 uspiju kupiti mlade nesituirane obitelji to je veliki uspjeh.
Garyu i ekipi:
Samo naprijed,izgrad ite,prodajte,za radite jer na kraju svi radimo da zaradimo.
Hvala!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-07 10:28
Nije Rudi najdužniji nego partner grada,gosp.Arse n Mujagič 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-11-07 14:01
Ljudska naivnost nema granica ili možda na ovoj stranici pišu "podstanari" koji su na Garievoj platnoj listi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  CC 11.08.2022 20:32
  Gospodo, koji k. ste radili dok ste bili na vlasti?
  Anto Nedić je i na današnjoj sjednici briljirao kao vitez zaštitnik gradonačelnice. Kako ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bila dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ... 10.08.2022 17:10
  ...
  Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  Grunf 10.08.2022 14:48
  Privatizacija zalaska sunca nad Lošinjem
  Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 10.08.2022 11:52
  Kako to? Kako to ?
  Pa kako će sprečavati devastaciju kad se slika s jednim od najvećih devastatora i s njim ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  U zdrav mozak 10.08.2022 10:53
  Lud, zbunjen, nenormalan?
  Ovako glupe odgovore može dati samo osoba koja nema nikakve odgovore. Totalno se pogubila.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ZC 10.08.2022 10:38
  Dužnost
  kao izvršno tijelo JLS Ana Kučić nema samo moć da spriječi devastaciju nego joj je to i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 10.08.2022 10:21
  +++o lud zbunjenog
  Da, najavili u 2019. a onda opet 2021. kad su se hvalili da su ostvarili sve što su u prošlom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čeper 10.08.2022 09:57
  Šaljivi odgovori na pitanja vijećnika
  Na sutrašnjoj sjednici GV Anina većinaće dokapitalizacir ati gradsko poduzeć dijelom gradske ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 10.08.2022 09:21
  »Slijepost uma«
  Njegovi komentari ukazuju na poremećaj koji se zove autizam jer je očito da ima socijalne i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  može se ima se 09.08.2022 22:28
  zašto ne?
  Piše da je vlasnica Elena Badurina a ne boris, a sigurno ima dozvolu, ipak je i on bio ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 09.08.2022 20:54
  osoba s posebnim potrebama
  Okani se ćorava posla. Raspravljaš s osobom s posebnim potrebama. Taj tjera svoje štogod ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 09.08.2022 18:37
  Palac dolje
  Kako je rješena Mrtvaška? Jesu li započeti radovi ili na prilazu još uvijek dežuraju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 09.08.2022 18:11
  GOST
  Svi vi koji ovdje komentirate mislite da se na ovom portalu mogu riješiti problemi koji su ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tariguz 09.08.2022 16:29
  Živopisna HDZ-ova gradonačelnica
  Spriječiti stvarnu, pravu i trajnu devastaciju mogu samo osobe i institucije koje imaju moć ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.