Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

HSLS: Udarac iz vlastitih redova

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

libNa zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja vijećnik Kemal Berberović izvijestio je da više nije član HSLS-a i da će mandat nastaviti kao nezavisni vijećnik te da će program koji je započeo u sklopu koalicije na vlasti nastaviti i dalje, nakon čega je održana press konferencija lošinjskog HSLS-a. 

Novi list je o tim događajima izvijestio kako slijedi:

dcNa jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja vijećnik Kemal Berberović izvijestio je da više nije član HSLS-a i da će mandat nastaviti kao nezavisni vijećnik te da će program koji je započeo u sklopu koalicije na vlasti nastaviti i dalje.

Predsjednik Vijeća Anto Nedić pročitao je pismo HSLS-a u kojem je predsjedništvo te stranke izvijestilo da izlazi iz koalicije na vlasti te im je Nedić zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Inače, do sada Vijeće je činila koalicija na vlasti s pet vijećnika HDZ-a, jednom vijećnicom HSS-a, dva nezavisna te ubuduće, novi nezavisni vijećnik, koji je skinuo dres HSLS-a. Oporbu čine dva vijećnika HNS-a te po jedan SDP-a, PGS-a, IDS-a i nezavisni. (I. C. M.)

UDARAC IZ VLASTITIH REDOVA
LOŠINJSKI HSLS O POTEZU SVOG JEDINOG PREDSTAVNIKA U VIJEĆU I KOALICIJI NA VLASTI
Ivković: »Nezavisni« Berberović i dalje će biti u službi HDZ-a

Nezadovoljni odnosom HDZ-a, HSLS je 24. rujna odlučio izaći iz koalicije, no do same sjednice Vijeća Berberović im ni jednom riječju nije dao do znanja da će napustiti stranku

Od siječnja 2009. kada smo potpisali koalicijski ugovor s HDZ-om i partnerima HSS-om, HKDU-om i dvije nezavisne liste, do sada, nije održan niti jedan sastanak, niti znamo što je HDZ, kao najjača stranka u koaliciji, potpisao u postizbornom sporazumu s ostalim partnerima. Iako smo tražili sporazume želeći raščistiti neke situacije, ni nakon više od godinu i pol nismo uspjeli. Tijekom turističke sezone je bilo telefonskih pokušaja da se okupimo, ali do toga nije došlo.

HSLS u proteklom razdoblju nije utjecao na formiranje bilo kakve odluke o zapošljavanju niti prodaji gradske imovine, ali ni o bilo kojem drugom ključnom pitanju. Iako je kod dijeljenja funkcija unutar koalicije u sporazumu koji smo potpisali s HDZ-om, stajalo da će članovi naše stranke biti u svim odborima, samo je Kemal Berberović dobio sedam, osam funkcija, i to bez znanja stranke i predsjedništva, kazao je na press konferenciji predsjednik lošinjskog HSLS-a Rudolf Ivković, koji je sa stranačkim kolegama, dopredsjednikom Raulom Krstačićem, rizničarkom Jasimnom Hodžić te članovima Izvršnog odbora Robertom Nikolićem i Gvidom Samardžićem, komentirao najnovija događanja na lošinjskoj političkoj sceni, kojima je došlo do izmjena u sastavu Gradskog vijeća i koalicije na vlasti.

Preduhitrio stranku

Naime, u petak 24. rujna HSLS je donio odluku o izlasku iz koalicije koja s devet vijećnika u lošinjskom Gradskom vijeću ima većinu. O tome je predsjednik lošinjskih HSLS-ovaca, Rudolf Ivković pismeno izvijestio predsjednike stranka prije početka sjednice Vijeća u utorak, a predsjednik Gradskog vijeća Anto Nedić pročitao na kraju sjednice.

Inače, na toj je sjednici Kemal Berberović prenio stavove svoje dotadašnje stranke HSLS-a, vezano za nekoliko točaka dnevnog reda, ali je po završetku sjednice vijećnicima kazao da napušta HSLS i da će ubuduće u Vijeću djelovati kao nezavisni vijećnik.

Sudeći po izjavama na press konferenciji, čelništvo HSLS-a nije znalo da će njihov jedini predstavnik u Vijeću napustiti stranku, a o tome su doznali tek jučer ujutro, i to nakon što su ga u utorak navečer isključili iz stranke. Berberović ih je preduhitrio, a Jasmina Hodžić smatra da je to učinio jer je procijenio da, s obzirom kako je zastupao interese stranke, bolje da stranku sam napusti nego da bude isključen.

Pokazao pravo lice

Za Berberovića predsjednik Ivković kaže kako je sada pokazao svoje pravo lice, jer na sjednici stranke koja je prethodila Gradskom vijeću, niti jednom riječju nije dao do znanja kolegama da će stranku napustiti, nego je tražio da se pismeno definiraju prijedlozi stranke vezano za točke dnevnog reda, a koje će on prenijeti na Vijeću. Ivković smatra da Berberović u Vijeću neće biti nezavisan nego i dalje u službi HDZ-a. Osim toga ističe da u Vijeću mandat ima HSLS, a ne Berberović, budući je on u Gradsko vijeće ušao kao zamjena mr. Branku Lakneru, kojem će HSLS sada predložiti da aktivira svoj mandat, a o tome što je odlučio, javnost će biti izvještena uskoro, najavljuju iz HSLS-a te dodaju da će sukladno politici središnjice stranke, od sada novima smjerom.

Glavni problem ipak HDZ

Očito je da HSLS-ovci nisu bili zadovoljni angažmanom svog vijećnika Berberovića, budući nije na Vijeću dovoljno angažirano predstavljao stranku i prenosio njihove stavove, ali na naš upit da li im je im je problem bio loš partnerski odnos HDZ-a prema HSLS-u ili član stranke Kemal Berberović, Ivković kaže kako je prvi problem vezan uz HDZ jer nisu kontaktirali s HSLS-om u vezi funkcioniranja Grada, iako su im oni službeno bili koalicijski partneri.

 

Komentari: 

0 0 # Rudi popušioRUDI 2010-10-01 15:59
Eto nakon duge ljubavi Rudi popušio. S kim će sada u koaliciju. Najbolje mu je da ide s SDP-om, Golešom i Rukonićkom. na kraju će ponovo sa HDZ-om- Takav je Rudi, pa to svi već znamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zar samo Rudi?Mići mali 2010-10-01 16:48
A kakav je Kemo???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-10-01 17:01
Kemo je šetebandijere iz Stranke vlastitog interesa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tko o čemu, kurva o poštenjuIDSIDFHSLS 2010-10-02 15:42
Rudi kaže kaže da je Kemal sada pokazao svoje pravo lice. A koje lice pokazuje Rudi koji je prvo bio u IDSu, pa IDF a sada u HSLSu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HDZIDSIDFHSLS 2010-10-02 21:04
Prvo je bio član HDZ još davne 1991.Rudi nije sazivao svoj gradski odbor godinu dana jer se bojao da ga Kemo, Lakner, Marinko, Tariba i dr ne smjene. Čekao je Rudi redovne izbore u stranci učlanio ćoravo i gluvo ne bi li kako HSLS sačuvo i sačuvao ga je . Učlanio je 24 radnika od Džepine iz Svetog, uz familiju iz iz Velog, Sirovice iz Čunskog. Bio je jedini kandidat, a izborna skupština je bila živi smjeh, od partnera jedino mu je Zuber došao grEškom. Znao je rudi što želi, preuzeo je stranku i sad će svakih mjesec imati konferencije za tisak, pričati o lopovima ....., kriminalu, bosancima, ...., a onda 2013 RUDOLF IVKOVIĆ VAŠ GRADONAČLNIK sa sloganom "ako nemože drugačije onda POŠTENO. Bravo rudi najbolji si
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Da se ne zaboravimiki 2010-10-02 23:43
Rudi je do sada promijenio 5 stranaka. Prva je bila SKJ, zatim HDZ pa IDS, nakon toga IDF i sada HSLS S tim da je taj HSLS bio u dvije faze: ljubav s Garijem i sad u očekivanju da HDZ odjebe iz našeg života glumljenje neke oporbe. FUUUJjjjj-
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SvestranačjeSKJHDZIDSIDFHSLS 2010-10-03 00:09
A da li Rudi i redovno pohaða crkvu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-03 09:08
Dobro je da je pukla ljubav izmedu Garija i Rudija jer sada ce mu barem netko pisati u novine njegove gluposti koje radi i njegovo zaposljavanje podobnih ljudi. Biti ce zanimljivo vidjeti kako i kome Gari Cappeli obecava poslove i namjestenja po prijateljskoj liniji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???mići mali 2010-10-03 09:46
E Lili, Lili.... obećani poslovi, namještanja, prijateljske linije. Gdje toga ima u demokratskom društvu. Nemoj tako, da se netko ne naljuti zbog paušalnog prozivanja. Onda bi mogao imati posljedice iz djetinjstva i kasnije se, kad odraste, nedolično ponašati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-03 09:59
Bitno je da netko govori i pise sto dosada sa ovom oporbom koja postoji nije slucaj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Oporbamići mali 2010-10-03 22:32
Lili zar misliš da negdje u ovom društvu postoji oprorba. Moja mama je bila sobarica ali sam se nadao da sam samo ja naivan. Kao i na nivou države svi kurbini sinovi su jednostavno udruženi u zajedničkom interesu karanja i mužnje sitne boranije. Ako ti to do sad nije bilo jasno vrati se u mlaðu vrtićku i probaj ispočetka ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Oporba kakvu zaslužujemodf 2010-10-03 22:42
Nisu kurbini sinovi udružrni samo na nivou državu, nego je takva i sitna boranija. Zato se kaže da imamo vlast kakvu zaslužujemo, a bogami i takvu oporbu.

O tome dobar članak u Novom listu;

Nema tome tri do četiri dana, na vratima stana pojavila mi se sredovječna žena s nekakvim papirom u ruci. Vidno uznemirena, pitala je: Jeste li vi zadovoljni kako ja čistim stepenice? Rekoh, jesmo gospoðo – zadovoljni smo. Ona upita: Pa hoćete li potpisati? Gledam u ženu, nikad je vidio nisam, ni nju ni stepenice. Odem ujutro, vratim se navečer. Liftom. Da me nećete gurnuti za jamca, pokušam se našaliti, ali ona nestrpljivo podviknu: Dobro, hoćete li vi potpisati ili nećete? Gledam u ženu, gledam u papir u njezinoj ruci. Trese joj se ruka. Dobro gospoðo, o čemu se radi? Hoće da me zamijene, odgovori ona, a brada joj igra kao da će svakog trenutka briznuti u plač. Smirite se, velim, dodat ću vam čašu vode. Ne treba meni voda, odvrati ona, meni treba potpis. Kakav potpis? Riječ po riječ, gospoða mi ispriča ovu priču.

Sastao se početkom tjedna u zajedničkim prostorijama zgrade kućni savjet, koji se, inače, sastaje češće nego što se kod Tuðmana na Pantovčaku sastajao VONS. A kapaciteta za raspravu kod mojih susjeda, hvala bogu, ima barem koliko ga je bilo i kod Tuðmana, ako ne i nešto više. Imaju bogme i vremena, s obzirom da je uglavnom riječ o umirovljenim braniteljima koji su u ovoj zgradi dobili stanove zbog ratnih rana i zasluga.

Neprestano se nešto dogovaraju: jedan mjesec lift ofarban u plavo, drugi u žuto. Netko nacrtao petokraku, pa se, kažu, moralo farbati. Neprestano nešto farbaju: boja u liftu nije se ni osušila – farbaju se ulazna vrata. Nakon vrata farbala se ograda, a nakon ograde – ormarići protupožarnih ureðaja. Iz crvenog u svježije crveno.

I ovaj put VONS je imao nekoliko točaka dnevnog reda, ali najžešća rasprava povela se kod točke razno, pri kojoj je susjed iz prizemlja iznio zahtjev da čistačica stavi mandat na raspolaganje. Kao glavni razlog – ni pet ni šest – istaknuo je kandidaturu svoje supruge za rečenu poziciju. Kao biva, zašto bi nama netko sa strane čistio stubište, kad moja žena nigdje ne radi.

Uvaženo tijelo već je bilo gotovo da donese odluku o smjeni, ali predstavnik upravitelja zgrade, častan i simpatičan čovac, tad je odlučio uložiti veto, pa se iz nadmudrivanja skrenulo u nadvikivanje. Donošenje odluke odgoðeno je za iduću sjednicu, pa sad nesretna žena lobira u deset sati uvečer, kad je sigurna da su svi kod kuće. Hoda od vrata do vrata i skuplja naše potpise, koji bi je imali ostaviti na radnom mjestu.

Onog s prvog kata što se nameračio uzeti joj posao poznajem samo iz viðenja, baš prije nekoliko dana vidio sam ga gdje farba vrata. Bi mi žao žene, pa stavim potpis na njezinu peticiju i još je malo ohrabrim. Kao, gospoðo, bit će sve u redu, nemojte brinuti, stepenice su stvarno čiste, svi će vam dati potpis.

Već sutra ujutro nabasah na predstavnika zgrade, a on me upita: Susjed, jeste li potpisali čistačici. Jesam, rekoh.

Ovom iz prizemlja to neće biti drago, upozori me on. Zatim mi sve još jednom ispriča, pa dodade i malo svoje muke. Otjerali ga, kaže, stanari na rub živaca. Posjećuje psihijatra i pije tablete za smirenje.

– Moj susjed, da vi znate čega sve tu ima. Ovaj prije mene ostavio mi je 60 tisuća kuna duga. Nedavno, opet, doðe čovjek da zamijeni nešto crijepa. Zamijenio je 14 crjepova i ispostavio fakturu od devet tisuća kuna.

I ovo što farbaju – farbaju zato jer se ovih par najglasnijih izmeðu sebe nagode, pa jedan farba lift, drugi ogradu, treći vrata, a ja im na kraju to platim iz pričuve. To sve na kućnom savjetu izglasavaju, a ja im ne mogu ništa. Ma da vam ja sve ispričam, imali bi vi šta pisati barem deset dana. Krv mi na slamku piju, zaključi on. Taman da će nastaviti, ja rekoh da žurim i brže bolje pružih korak.

Hodam i mislim, ništa me pod bogom milim više neće začuditi niti iznenaditi. Nisu ti Barišići, Sanaderi, Kalmete, Milinovići i njima slični pali s neba. Kakav narod, takva i vlast. Svi gledaju da ugrabe, bez obzira koga će zgaziti. Udružuju se pa jedni drugima namještaju farbanje. Farbaju liftove, ograde, vrata, tunele. Farba li se farba, samo što nebo u ružičasto nisu ofarbali. Ovi nemoćni skupljaju peticije, posjećuju psihijatre i piju tablete za smirenje. Tko nije obolio od PTSP-a, obolio je od »politike«. VONS moje zgrade je gotovo u potpunosti kontaminiran. Mislim da je ovaj iz prizemlja kliconoša. Čudilo bi me ako nije član neke stranke. Čistačici ne dajem velike izglede za posao. Za nju sam siguran da nije stranački aktivna. Vjerujem da je do sad skupila većinu potpisa, ali sve mi se čini da će joj slabo koristiti. Nagledao sam se već tih priča.

Link Text (novilist.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # oporba...mići mali 2010-10-03 23:23
što si ovime htio reći
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # OporbaLili 2010-10-04 07:12
Pa htio ti je reci da oporba ili vlast sve isti ku..c. Nisam bas primjetio da za vladavine Garija C. oporba se istaknula pisanjem u novinama gluposti koje radi aktualna vlast. Dok za razliku oporba koja je bila za vladavine Dragana Balije je itekako napadala vlast i pisala. Ocito da vlastiti interesi i poslovi imaju utjecaja i da su svi povezani skupa .Svako svakog drzi za muda za nesto i onda se mora povuci u kucicu i sutiti. Tu se govori od Kemalu Berberovicu pa covijek je prekrojen politicar kojeg je odgojila Kumrovacka skola i zna sto treba u kojem trenutku napraviti stoga ovaj njegov potez nista ne iznenaduje. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .....buduci gradonacelniklopov 2010-10-04 11:00
vidim da se jedva docekalo da se desi nesto nekoj stranci koja nije na vlasti pa da se krene ogovarati.....a o sadasnjoj vlasti i onoj prije ni rijeci.........

nije valjalo prije, nevalja sada, nece valjati kasnije..... nije se rodio tko bi nam ugodio......sam o da se pljuje po drugima..... koji gušt....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # glupanikokić 2010-10-04 11:17
To je dogovor. Idu izbori, odi ti Rudi vani budi oporba jer je nemamo, a to je opasno, na kraju sve opet po starom. Rudi će biti glavni oporbenjak jer su ove četiti stranku u oporbi za ništa. Rudiju će nešto malo dati i sve u redu, jer je ionako pred totalnim bankrotom, pa bez posla i vlasti završiti će na ulici. Na kraju će zbog silnih dugova završiti u zatvoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kakvi graðani takvi političariMijo 2010-10-04 11:24
Lili, po mojem mišljenju članak u NL govori da su i obični graðani zatrovani ponašanjem vlasti i oporbe na svim razinama vlasti, pa se u običnom Kućnom savjetu ponašaju kao da su u Saboru, vladi, HEP-u, HACU-u i t.d. Ovo je priča o članu Kućnog savjeta koji traži da se otpusti čistačica "izvana", jer je njegova žena nezaposlena. A to se zove nepotizam, bolest od koje boluju svi u svim strankama i izvan njih, pa saborski zastupnici (iz vlasti i oporbe) zapošljavaju djecu, prijatelje, kumove i ostalu svojtu u državnim firmama, vladinim uredima, i t.d. A ovo bespotrebno farbanje po zgradi zajedničkim novcem od pričuve je zapravo priča u malome o farbanju tunela za ogromne novce iz državnog proračuna, poslova one Jurakice i FIMI medija s državnim poduzećima. Svi plaćaju, a neki mlate pare. I to je to : kakvi graðani takvi političari. I obrnuto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # živio Kerummicica 2010-10-04 11:44
Naš Kerum je cijelu istinu o politici kratko i jasno predočio: Može ih se kupiti za par tisuća eura!!!! Tu je sva mudrost od države pa do gradova i općina, j....... se njima za nas , oni gledaju sebe. Vlast krade a oporba šuti jer i oni nisu čisti ili se ne žele zamjeriti. Tako je kod nas ali nažalost i drugdje u svijetu. Da dobra vila mahne čarobnim štapićem i da svi političari nestanu svijet bi nastavio dalje bez njih i nitko nebi primjetio da nedostaju!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jedva čekamnestrpljivko 2010-10-04 20:52
Jedva čekam da Rudi progovori. Ko Polančec pa da kaže: jesmo..radili smo to i to...namjestili smo to i to..zaposlili smo toga i toga....maznuli smo to i to...a Gari je sve znao....bit će to najzanimljiviji dio ove dosadne jeseni. kad počnu jedan drugog uvaljivat bit će to gnjusno za gledat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CistilisteLili 2010-10-04 22:49
Da biti ce zanimljivo , mene samo zanima zasto nam rastu komunalije, voda koju nam je bog podario placamo ko suho zlato, odvoz smeca i dr. Zasto sve to da bi se u vodovodu utaborili politicki poslusnici. Ima u toj firmi toliko da bi se neki mogli dobro cesati ako bi im pocelo izlaziti sve vani. Rudi je sve to znao ,a nikad nije potegnuo pitanje te firme i ljudi koji rade tamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hnslino 2010-10-05 10:44
Pa ljudi, u Vodovodu je Vodanović, čelnik HNS. Prije toga je bio Milan Mužić, sada bi tamo mogao posao dobiti Rudi Ivković, a možda i Tatjana Dumenčić. Što je tu čudno? Pa i Balija je u škveru, Prusac u Jadranci itd. Bez brige svi se oni smjeste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ispravak netočnog navodaMimijevac 2010-10-05 13:15
Prusac BIO NEKAD u "Jadranci"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kiki 2010-10-05 15:01
Rudi u vodovod!!! Tatjana njegova zamjenica, savjetnica i etc....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O dkud si ti LinoMići mali 2010-10-05 15:58
Pa Balija je i došao iz Škvera. Gdje bi se bi se trebao vratiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ****hi 2010-10-05 19:52
Naivni ste ako mislite da će Rudi sada iznositi prljavi veš gradske vlasti, jer i on ima putra na glavi još dok je bio dogradonačelnik . A prljavog veša ima samo se o njemu šuti jer niko se neće zamjerati. Na pr. lišo je prošlo što je Grad dodijelio gradski stan nastavniku sumnjiva morala i radnih navika koji je prodao svoj privatni. Isto tako i psihologici u vrtiću koja ima stan, nije deficitaran kadar ali je kućna prijateljica prve dame Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # StanoviLili 2010-10-06 07:21
A joj o toj psihologici iz vrtica bi se dalo govoriti,ali nije momentalno tema.Dobra nam je prva dama ako su joj to prijateljice. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NebulozeKoko 2010-10-06 09:16
Koliko znam psihologica iz djecjeg zivi u gradskom (kadrovskom) stanu i buduci da je jedini magistar psihologije spada u deficitarni kadar. Lili i Hi ostavite se interneta, ajde u skolu pa da i vi budete deficitarni kadar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-06 09:52
Necemo sada o magistrici psihologije,jer nije tema a sto se tice skole moj Koko meni je dosta skole i ucenja. Stoga o ovoj magistrici nekom drugom prilikom :zzz :P :D A sto se Rudija tice on ce morati iznjeti neke prljavstine vladajucih jer mora opstati sa strankom. Jedino tako bi mogo privuci nove ljude u stranku i da konacno dodu u onu zutu zgradu ljudi koji ce raditi zbilja za dobrobit otoka ,a ne samo za svoje interese i interese nase lokalne bratije. :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # radovilino 2010-10-06 10:21
A tko je koaliciji na vlasti vodio sve investicije? Tko je bio taj operativac, koji je zario i palio po gradilištima? Biti će tu i za Uskoka, sigurno. Nisam Cappellija vidio nigdje na tim povjerenstvima i gradilištima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # magistrica psihologijeBABA 2010-10-06 10:29
Ma ljudi božji, zašto bi magistrica psihologije trebala raditi u vrtiću, kada su uvjeti za to radno mjesto samo - diplpmirani psiholog? A grad joj je platio magisterij što je sramota, Cappelli joj želi platiti i doktorat, a zašto? Jer je deficitaran kadar? To nije točno, imamo na otoku 5-6 psihologa i to vrlo kvalitetnih i zašto bi u nju ulagali toliki novac. Usput, znate li koliko smo mi porezni obveznici platili taj magisterij? Ni manje ni više nego 30 000,00 kuna. Doktorat košta 50, 000,00 kuna. A zašto da to mi plaćamo? I još je dobila stan? Pa tko je ta žena? Zato što je dobra sa Sašom Cappelli. Gospoða Cappelli postala je prvi kadrovik Lošinja i s tim treba prestati. To vam nešto je kao Mirjana Sanader.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kadroviranjePsiho 2013-03-21 11:56
Citat BABA:
Ma ljudi božji, zašto bi magistrica psihologije trebala raditi u vrtiću, kada su uvjeti za to radno mjesto samo - diplpmirani psiholog? A grad joj je platio magisterij što je sramota, Cappelli joj želi platiti i doktorat, a zašto? Jer je deficitaran kadar? To nije točno, imamo na otoku 5-6 psihologa i to vrlo kvalitetnih i zašto bi u nju ulagali toliki novac. Usput, znate li koliko smo mi porezni obveznici platili taj magisterij? Ni manje ni više nego 30 000,00 kuna. Doktorat košta 50, 000,00 kuna. A zašto da to mi plaćamo? I još je dobila stan? Pa tko je ta žena? Zato što je dobra sa Sašom Cappelli. Gospoða Cappelli postala je prvi kadrovik Lošinja i s tim treba prestati. To vam nešto je kao Mirjana Sanader.

Kadroviranje Prve dame Maloga Lošinja je konačno uspjelo. Nakon što je natječaj za ravnateljicu dječjeg vrtića objavljen pa poništen jer su zaprimljene dvije prijave na natječaj, a potom ponovljen s odgovarajućim dopunama, za ravnateljicu je napokon izabrana osoba s odgovarajućim kvalifikacijama .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Koko 2010-10-06 11:45
Lili:
"Necemo sada o magistrici psihologije,jer nije tema a sto se tice skole moj Koko meni je dosta skole i ucenja."
Sto se lovis necega ako nemas pravih argumenata, ako zelis nekoga prozivati iznesi argumente ili suti. Ako imas osobne zamjerke rijesevaj ih sa osobom u cetri oka, a ne anonimnim prozivkama. Bolje ti je da se ulovis i skole i ucenja jer ti ocito imas jos puno za nauciti.

BABA:
@Neznam koji su uvijeti za to radno mijesto, ali ne vidim razloga zasto je kvalifikacija veca od propisane nedostatak. Ocito neki jos uvijek zaziru od visoko obrazovanih ljudi. Tko si ti Babo da odredjujse tko je kvalitetan psiholog, a tko nije??? Da porezni obveznici ne moraju placati doktorate i magisterije.... ...u potpunosti se SLAZEM. No zasto porezni obveznici placaju skolovanje pojedinih clanova mladezi HDZ-a na Visokoj skoli za Turizam iako je grad krcat ljudi sa diplomom te skole????

Aje Babo......otvor i nam oci i raspistolji se....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HslsLili 2010-10-06 12:29
Moj Koko vidi se iz tvog govora da ti pameti ne dostaje,ali dobro je da se zauzimas za neke osobe pa se uhvati ti skupa sa Sasom Cappelli i kadroviraj u Losinju pa ce nam djeca biti sve pametnija i naprednija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # deficit moralarokoko 2010-10-06 12:46
Koko piše: "Koliko znam psihologica iz djecjeg zivi u gradskom (kadrovskom) stanu i buduci da je jedini magistar psihologije spada u deficitarni kadar." Točno je da živi u gradskom stanu, ali zanimljivo je kako je došla do njega, premda već ima stan. No to je druga, duga i zanimljiva priča.

A to što je magistar psihologije ne pravi od nje deficitarni kadar, jer vrtiću ne treba magistar psihologije, nego diplomirani psiholog. Znači, moj dragi ili draga Koko, melješ gluposti. Jer ako ti ne treba magistar, magistar ni ne može biti deficitaran kadar, osim ako nemaš deficit u mozgu i moralu. Siguran sam da u sistematizaciji radnih mjesta vrtića ne piše da treba magistra psihologije. Eto na primjer, na Lošinju nema ni jednog magistra ornitologije, ali magistar ornitologije ipak nije deficitaran kadar. Zašto? Pa zato što ga nitko ne treba.

A to što joj je magisterij platio Grad iz našega novca a plaća i doktorat, nakon što joj je dao stan, je samo još jedan primjer privatizacije cijeloga Grada i novca poreznih obveznika za podmirenje nekome važnih i dragih osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # JOOOJ 2010-10-06 13:28
Majko moja koja komedija covjek bi pomislio da je ovo sve gore napisao neki poznati komičar.
Rudi napustio Garija Kemo ostao vjeran itd. itd. tu je evidentno da je to početak kraja jedne lakrdije zvana vladavina HDZ-a.
Nemojte se začuditi da ubrzo ne pročitamo kako je Gari izišao iz HDZ-a zbog moralnih razloga jer se više ne slaže sa lopovskom politikom pa će preko noći postati vojnik neke druge stranke.
Pitam se imaju li hrabrosti neki novi ljudi ako se budu angažirali na novim izborima učiniti reviziju zadnjih dvadeset godina vlasti te objaviti sve to u javnosti da ljudi znaju tko im je zadnjih dvadeset godina derao kožu.
E kad bi se takvi pojavili onda bi se isplatilo pričat o bilo čemu a ovako ljudi moji ne gubite vrijeme na tako niske stvari kao što su djela Garija Capelija i njegovog bivšeg prijatelja Rudolfa Ivkovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Magistar demagogijeCC 2010-10-06 13:39
Ja mislim da je Koko magistar demagogije. Kaže "Neznam koji su uvijeti za to radno mijesto, ali ne vidim razloga zasto je kvalifikacija veca od propisane nedostatak. Ocito neki jos uvijek zaziru od visoko obrazovanih ljudi." Veća kvalifikacija od propisane zaista nije nedostatak, ali ozbiljan nedostatak morala je kad taj višak kvelifikacije plaćaju drugi, a ne onaj tko želi tu kvalifikaciju. Kad to kažem ne zazirem od visoko obrazovanih ljudi nego od nepotizma i zloporabe položaja. Ne sviða mi se da ja plaćam nečiji magisterij.

Nadalje, ako je istina da porezni obveznici placaju skolovanje pojedinih clanova mladezi HDZ-a na Visokoj skoli za Turizam to nije u redu. Ali čak i ako je istina, to ne umanjuje bezobrazluk da mi svi plaćamo magisterije i doktorate nečijih kućnih prijatelja. Moj Koko, ne možeš svoje prljavo lice oprati tuðim govnima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JoojMići mali 2010-10-06 15:42
Jooj, po tvome onda ne trba gubiti vrijeme ni na što.
Sakupimo se svi ispred gradske kuće i "sterajmo ih sve u [cenzurirano]u materinu" ili pobacajmo u more i neka se Grad vodi sam po inerciji. Bio bi ovo malo teži slučaj, zar ne. Možda bi strah od ponavljanja ovog scenarija natjerala novopridošle vlastodršce da se ipak ne bahate toliko.
Zato pričajmo i iznosimo, nekada se nije smjelo ni to. Odgajajmo djecu u pravcu života od vlastitog rada i poštenja pa će možda jednom u budućnosti biti normalno da netko pošteno obavlja posao koji se zove i gradska uprava. Na žalost za sada veličamo majmune koji su nas popljačkali i oni su nam uzor djeci. "Vidiš sine budi kao bara Ivo pa će ti biti dobro u životu."
Tko tome može stati na kraj osim nas samih.
Želim nam svima uspješnu borbu (za pravednu nelopovsku gradsku i svekoliku upravu) pa ako netko i pogine, Bože moj, pa u ratu se eto može i pooginuti. Slava mu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # veli politikmali i mići 2010-10-06 20:30
MiĆi Mali ? " Vidiš sine... ni barba Mužić Vinko ni barba Benvin niti Barba Sokolić i barba Mužić tarcizio, a ni barba Šolić ni barba Lekić iz jadranke i barba Lekić iz Nerezin kao i barba Pervan a trebalo bi puno nabrojati" nisu se puno i pravedno borili za ono šta su nakrali, pa bi se trebalo u njih ugledati i oteti im kada narasteš i budeš velik... Kako bi ispravio nepravdu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Demagogijakoko 2010-10-07 07:44
Lili, Rokokoko, CC. i ostali
Necija pre visoka prekvalifikacij a ne cini nekoga deficitarnim kadrom. U tome se slazemo. Buduci da ste ovdje bavite prozivanjem odredjene osobe (niste ju prozvali konkretnim imenov, ali jeste funkcijom i radnim mjestom) igrate vrlo prljavo. Optuzili ste gospodju da kadrovira i nema morala. Gdj je vas moral kada vec prozivate osobe dok se skrivate iza nickova.
Odsecite do gradske uprave pa se zalite......ali za to treba imati "jaja" sto vi ocito nemate, pa se bavite podmuklom demagogijom.
Ili vam je samo krivo sto i vi ne pijete kavu sa gdjom. Cappelli???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HslsLili 2010-10-07 08:00
Moj Koko, nije predmet ove rasprave vec drugi put ti to kazem psihologica i prva dama Losinja. Neda mi se uopce trositi rijeci na njih ,a tvoje je pravo da te dame branis i imas visoko misljenje o njima. A sto se tice imati muda za nesto reci u gradskoj upravi o tome bi se dalo dosta diskutirati. Vidis ja znam ljude koji su govorili dosta otvoreno bas u toj gradskoj upravi pa su morali otici jer se nisu uklapali u vizije naseg gradonacelnika i partnera, a ljudi su govorili stvari koje ne vrijede i koje treba mijenjati. Ali ocito da nije bilo volje da se neke stvari promijne i da se razbiju odredeni interesi. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Koko 2010-10-07 09:23
Ma ne branim ja nikoga, samo ako se nekoga tko ne spada u "politicku elitu" zeli prozivati za to treba imati argumente. Psihologicu jedva poznajem iz vidjenja, Prof. Cappelli mi je predavala u skoli (i dobar je prof engleskog). Ako spominjemo osobe u odredjenom kontekstu, a skrivamo se iza nicka onda barem iznesimo argumente, a izjave tipa "znam ja svasta ali ne spada u ovui temu" su tracevi i demagogija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-07 10:01
Ok, slazem se ajmo diskutirati bas o temi koja je postavljena jer tu ima puno lipih stvari za kazat a bogme i za argumentirat. :zzz :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lili i kokomići mali 2010-10-07 10:44
Lili kreni... reci i argumentiraj...

Koko, ne proziva se "osobu" za nemoral i kadroviranje nego gradsku upravu koja prima na posao, a zatim dodatno školuje osobu našim novcem, što je možda u konačnici dobro za našu djecu u vrtiću ali je prije svega (ako pravno prema uvjetima za odreðeni posao nije predviðeno )nemoralno i "kadroviranje". Meðutim negdje netko i iz oporbe zakadrovirao pa sad zbog toga šuti ko p.... i ne talasa.

Možda da im na slijedećoj sjednici "zešećerimo" vodu pa kad se useru (i tako slijedećih par godina) da se više i ne mogu baviti politikom i time pročistimo grad od govana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tovar u magliCC 2010-10-07 13:05
Koko se izgubio kao tovar u magli, ali tako je to kad od govna hoćeš napravit pitu. Prvo, prigovara da se skrivamo iza nicka, a i on piše pod nickom ;-)

A drugo, kaže Koko da ne brani nikoga, i da ako se zeli prozivati za to treba imati argumente. Pa koji argument ti treba kad svi znamo da vrtić NE TREBA magistra psihologije i da je sistematizacijo m predviðen diplomirani psiholog, a da Grad plaća za magisterij i doktorat? Znači Grad plaća našim novcem nešto što Gradu ne treba, pa na taj način poklanja nekome naš novac. Je li mogu i ja dobiti malo? Želim studirati indologiju, a to je deficitaran kadar na Lošinju. A treba mi i stan pa molim da me se stavi na listu deficitarnih kadrova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HslsLili 2010-10-07 13:37
Treba onda traziti gosp.gradonacel nika da se ocituje o tome ako je to tocno. I ja bi doktorat ali ne iz psihologije pa da mi gradani to plate a ja moju lovu stavim sa strane za svoje potrebe. :-? :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # foteljaOdgajatelj 2010-10-07 18:49
Nisam znala da je novac za magisterij psihologu dao grad i da će plaćati njen doktorat..Obraz ovani kadar je uvijek dobrodošao u našem gradu. Ali: Kako je moguće da netko kojem je ukazano povjerenje gotovo nikada nije meðu djecom??! Kako je moguće ukazati povjerenje osobi koja se nikada nije spustila na pod i bila sa djetetom??...Ka ko je moguće da na poziv o problematičnom djetetu nema odaziva mjesecima?!!,,, zar je to dječji psiholog, magistar,budući doktor?? Lakše je grijati fotelje nego biti na tepihu...dječji psiholog je sa djecom u komunikaciji i igri a ne u kancelariji za računalom.. 8) 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-07 19:05
fotelja
Nisam znala da je novac za magisterij psihologu dao grad i da će plaćati njen doktorat..Obraz ovani kadar je uvijek dobrodošao u našem gradu. Ali: Kako je moguće da netko kojem je ukazano povjerenje gotovo nikada nije meðu djecom??! Kako je moguće ukazati povjerenje osobi koja se nikada nije spustila na pod i bila sa djetetom??...Ka ko je moguće da na poziv o problematičnom djetetu nema odaziva mjesecima?!!,,, zar je to dječji psiholog, magistar,budući doktor?? Lakše je grijati fotelje nego biti na tepihu...dječji psiholog je sa djecom u komunikaciji i igri a ne u kancelariji za računalom..

E moj Odgajatelju sve je moguce kod nas sa nasim novcima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # doktor 2010-10-07 19:14
Pa ne može se spustiti na pod i baviti djecom ako uči i radi doktorat, nego mora sjediti u kancelariji za računalom. Kad bi se bavila djecom morala bi magisterij i doktorat raditi kod kuće u slobodno vrijeme a za to ne prima plaću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # odgajateljmići mali 2010-10-07 23:02
Hvala Odgajatelju za insidersku informaciju. Ljudi, idemo dalje, saznat će se o još govana vrle nam gospode. Može se sigurno pokrenuti i institucije sistema što bi rekli predsjednici i ministri. Pa da vidimo hoće li nam se bahatlije i dalje smijuljiti na ulici (da se razumjemo i vlast i oporba, jer isto diple)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pravi posaopsiho 2010-10-08 15:42
Mići mali, ne trebaju ti insajderske informacije o liku i djelu dotičnog deficitarnog kadra. Na službenoj gradskoj stranici imaš info koliko je je vlasti mila i da je snalažljiva za novac:

Na današnjoj 57. sjednici Gradskog poglavarstva prihvaćen je Prijedlog financiranja edukativnih radionica "Nije lako biti roditelj". Voditeljica radionica, gða Tanja Perić, ponudila je Gradskom poglavarstvu cikluse radionica namjenjene roditeljima u trajanju po 20 školskih sati i za grupe od 15 roditelja. Radionice su započele krajem studenog i odvijale bi se do veljače iduće godine.

Cilj radionica je stjecanje osnovnih znanja o svojim i djetetovim potrebama, razvoj komunikacijskih i drugih vještina u svrhu preveniranja neprilagoðenog ponašanja djeteta.

Grad se obvezuje isplatiti 18,500 kn bruto po ciklusu, odnosno 37,000 kn bruto za dva ciklusa. Radionice se odvijaju u Dječjem vrtiću.

Kao neke od tema, ističemo Komunikacija u obitelji, Da li se moje dijete agresivno ponaša i kako ga naučiti da bude ljubazno i dobro, Roditeljski stres, Razvoj samopoštovanja kod djece, Pomozimo im rasti...

Interes roditelja je velik, 16 obitelji se prijavilo za radionice u Velom Lošinju, dok se 29 obitelji prijavilo za radionice u Malom Lošinju.

Pazi ono: "Grad se obvezuje isplatiti 18,500 kn bruto po ciklusu, odnosno 37,000 kn bruto za dva ciklusa. Radionice se odvijaju u Dječjem vrtiću." Znači, 18 500 kn je neto honorar, za u ðep, a ostalo je porez. Sve plaća Grad. Nema troškova, jer "Radionice se odvijaju u Dječjem vrtiću". To je pravi posao. A toliki novac koji daje jednoj osobi Grad ne da ni nekim udrugama.

Link Text (www.mali-losinj.hr/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # prljavi posaouskok 2010-10-08 16:07
18500 kn / 20 sati = 925 kn /sat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Diler 2010-10-08 16:14
[cenzurirano]te , pa ovo je unosnije od dilanja droge, a nema rizika. Promašio sam profesiju. Trebao sam magistrirati psihologiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Is a blow job better than no job?Nevenka Jurak 2010-10-08 16:20
... ili se baviti PR-om
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bruno Bušić 2010-10-08 18:10
„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-09 16:49
Ajde Rudi progovori zasto nas aktualna vlast dere. Zasto placamo vodu,komunalije ,smece,vrtic idr sve skuplje i skuplje. Zasto na aktualna vlast je.e sa parkingom i onim nakaradnim kucicama na ulazu u grad. Ajde iznesi sto znas pa da se gradonacelnik malo cese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...vojo 2010-10-09 20:50
Jbt lili pa daj nešto radi ili se zaposli dojadila si više sa komentarima ja mislim i sama sebi ,stalno visiš na tom kompu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-09 21:09
Ma radim moj Vojo, ali mi nekako drago citati sve ovo.Nekako mi je draga ova stranka pa sve cekam da vidim hoce li Rudi nesto kazati i napisati jer materijala sigurno ima. A Vojo za moj poso se ne brini ne ovisi niti o HSLS niti o HDZ , a kamoli o SDP-u :P :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RUDIGigo 2010-10-10 23:29
E dragi moji šta mislite da Rudi već nebi opleo po bivšim drugovima da nije i on umočen u pekmez do ramena, tako bi se ja složio sa tezom, da on čeka signal ili neku ponudu šefa Garia i bilo bi "tresla se brda, rodio se miš".

Isti vam je to racku svi zajedno od Garia do Kamalića, Keme, Badurine i ostalih baraba koje sve treba u remetinec.

Amen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-11 08:09
Gigo dobro si reko,zalosno je kad to sve vidim kamo mi dijeca odrastaju i kakvi nas jebivetri vode. To su sve ljudi koji bi guzice dali za osobni prosperitet i vlastiti interes. Ovaj jedan ima i jos drugi iz oporbe imaju kafane pa sute da im se terase ne smanje ovaj drugi zena mu vodi knjigovotstvo za grad i da ne nabrajam. slasticari nam pomazu grad i to su gradonacelnikov i ljudi ma cirkus do jaja jadni mi ko nas vodi zato nam je i svake godine sve gore i gore. FUJ,FUJ,FUJ :sad: :sad: :sad: :-? :sigh: :P :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSKiki 2010-10-11 09:35
A bas sam se mislio uclaniti u HSLS , mozda Rudi ipak nesto bude i pisao u Novine.Mislim i da mu Cappelli nesto ponudi izgoriti ce na slijedecim izborima jer mu nitko nece dati glas ovako ako se distancira od ovih mozda i prezivi i dobije jos pristasa. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tako jelino 2010-10-11 12:28
Lili je u pravu, ovo treba promijeniti, opozicije nema, ili je glupa ili je kupljena. Ovi pametniji se drže podalje od politike i gledaju svoja posla. Ja ću bar pokušati sa nezavisnom listom i pokušati bar nešto promijeniti. dosta je ovih na vlasti, nesposobne oporbe i onih koji imaju link sa vlašću poput Kušete i Krstaša i sličnih koji su dobili sve što su tražili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PromijeneLili 2010-10-11 13:48
Lino imas moj glas, a kao ti treba i druga pomoc javi se tu smo da odradimo poso da skinemo i promijenimo sadasnje stanje. Pa nece nam nasa dijeca u buduce morati biti clanovi udruge prsten da bi dobili poso :-? :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # prstenBABA 2010-10-12 10:58
Čujem da i prsten za slijedeće izbore sprema svoju listu. Očigledno nisu baš zadovoljni sa sadašnjpm vlasti pa će je pokušati sami osvojiti. Danas više ništa nije nemoguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IzboriLili 2010-10-12 11:43
Cuj da su jaki jaki su i da ih ima, ima ih brate koliko hoces,jaka je nasa Bosna :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Isus 2010-10-12 11:43
Pa zašto Badurina, pa on ide na misu, a i za vrijeme Jugoslavije dok nam je brojao bićerine imao je križ oko vrata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # i drugiBABA 2010-10-12 12:24
Točno je da ih ima i to puno, jaki su, ali svejedno za svoju udrugu ne mogu dobiti prostor od grada, kao naprimjer Srbi, ili Talijani dječji vrtić. Ali da su jaki, jesu, jesu..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-12 14:45
Ajde Rudi javi se, napisi nesto. Topic se odnosi na tvoju stranku a tebe nema sto si pobijego u kucicu. Izgleda da mi koji nismo u stranci najvise pisemo a clanstvo HSLS-a suti. Slabi ste mi vi borci. Umijesto da grizete sada i napadate sve sto vam smeta vas niti cuti samo mi pisemo koji nemamo nista sa strankom. Pa kako mislite na izbore i opet dobiti vijecnika? :-? :-? :P :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2010-10-12 15:28
Javio bi se Rudi ali nema ko da mu upali komputer a ne ide mu ni pisanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Osobna tajnicaTatijana 2010-10-12 17:44
To je strategija nećemo trošiti adute prije izbora . Sad samo skupljamo i fotokopiramo a pred izbore čemo sve u javnost . Pa ćete onda vidjeti tko smo ja i Rudi !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hsls :udarac iz vlastitih redovaatila 2010-10-12 19:43
Neznam zašto trošiti toliko vremena na Rudija kad je on potrošena roba koji je iskoristio stranku samo za svoju dobrobit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tajnicatonino 2010-10-12 21:58
kada se želim nasmijati pogledam portal volim lošinj. i uvijek me iznova fasciniraju komentari pojedinih osoba. dobra strana ovog portala je da se ljudi malo ispušu, kažu, barem anonimno što misle jedni o drugima.
Neki prijete, neki su jako pametni, neki kritiziraju.
jako me to zabavlja.
ali ovaj put sam se uistinu nasmijao na komentar tatijane, pa iako nikada nisam komentirao ovaj put se uistinu ni ja nisam mogao suzdržati da se ne pridružim ovoj drami apsurda.

fascinirala me rečenica
Svi mi jako dobro znamo tko ste vas dvoje, i moj mali savjet bolje se baviti sami sa sobom, ili jedno s drugim a ne politikom.
nije to za vas. make love not war
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tajnicatonino 2010-10-12 22:02
fascinirala me rečenica: Pa ćete onda vidjet tko smo ja i rudi
u mojem gornjem komentaru ne vidi se rečenica koja me ponukala da se i ja pridružim i kažem šta mislim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ivo 2010-10-12 22:05
ljudi bojim se, rudi i tatjana napadaju!!!!!! duo fantastico, lolek i bolek! uvijek zajedno! pametni do neba i dalje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # oporbaatila 2010-10-13 19:17
Sva oporba isto kao i Rudi su kompromitirani ,inkopetentni i sterilni. Niti jedna stranka u Lošinju neće napraviti ništa dobro osim neke kvalitetne " Nezavisne liste", dali mi imamo takvih ljudi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Novo dobaLili 2010-10-13 19:31
Mislim da je Atila dobro reko svio ovi su povezani nekim vlastitim interesima. Mislim da je moment da dodu ljudi koji ne ovise puno oko Losinjske privatizacijske elite i bratije. Mislim da ima takvih ljudi koji imaju viziju drugaciju od ovih na vlasti i da bi trebalo snage aktivirati prema takvim ljudima. Obavezno treba pokusati napraviti promjene ovi su mislili samo na sebe kao i gradonacelnik. Dokopao se saborske mirovine i boli ga ona stvar za sve druge i ML. :D :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # LP 2010-10-14 23:04
Prošla nezavisna lista-kandidati koja je osvojila glasove su bili Mužić-Skočibuši ć , kako je to završilo nažalost znamo. Prošla vlast koja je sada opozicija je započela kapitalni projekt izgradnje šetališta i rive koju ćemo još dugo godina otplaćivati a odličan je primjer sakrivanja privatnog iza javnog interesa. Umjesto da su napravljene veće zelene površine i šetalište ,terase od 5 stolova su narasle na 50 sve na račun graðana. I koga sada izabrati na slijedećim izborima? Stare ili nove lopove , naravno da i jedni drugi spremaju svoj podmladak koji će raditi po istim šablonama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # IzboriLili 2010-10-15 08:04
Dobro si reko LP, spremaju koje kakve dupelisce koje guraju po prijateljskoj liniji a to su osobe bez iskustva i nekih ideja. Bitrno je biti glumac sa gelom u kosi i redovitom masazom tijela. Ovo sa rivom su zajebali ovi sto su sada u oporbi skupa sa Balijom. Losinj je takav tip grada koj je trebao ostaviti promet na rivi barem u jednoj uskoj traci onako cisto za prolaz, ovako su gradani koji su bili u odlicnoj poziciji jer su bili blizu rive svedeni na gradane zadnjeg reda gdije se mora moliti dozvola da bi se dovela trokolica drva ili pijeska, a da ne govorim o transportu starijih nemocnih osoba koje trebaju transport automobilom. Ma strasno kad vidim kakve nas budale vode, a gradani su jos vece budale koje sve te idiotarije trepe i to prolazi. Reko sam vec prije da nas deru sa placanjem vode,komunalija i smeca ko mlade majmune. Pa mi smo jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tako nam i trebaatila 2010-10-15 13:37
Lili je u pravu kad kaže da smo mi graðani veće budale od onih koji su na vlasti jer smo ih mi sami izabrali. Lošinj je malo selo pa svi znamo tko je kakav i čije interese zastupa. Ja mislim da se u Lošinju nesmijemo opredjeljivati prema političkim strankama jer vidimo što se dogaða u HR Saboru i kriminalnoj vladi . Da mi Lošinjani nikada nismo imali nikakve koristi od "Visoke " politike dokazuje i naš dragi gradonačelnik/s aborski zastupnik Gari koji je sramota za nas kao i za HR, nema ga za vidjeti niti čuti a uzima novac od nas poreznih obaveznika za šta ? Gdje i kako on zastupa interese našega Lošinja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # LosinjGizmo 2010-10-15 13:50
Losinj,zbilja treba nove ljude, ovi svi su potrosena roba koja je upropastila ovaj preljepi otok. Mislim da ima mladih ljudi koji su nam po svijetu jer se nisu mogli zaposliti doma jer ih se vlast plasi da bi mogli izmaci kontroli i stvarati probleme. Vlast ima svoje igrace mlade ljude koje pokusava instalirati na razne pozicije ali to su ljigavci koji isto nemaju obraza isto kao i ti koji ih guraju. Mislim da imamo sanse na slijedecim izborima da kazemo dosta vise i da sada potpuno novi ljudi dodu u onu zgradu a sa ovima svima mars van. Luku vratiti gradu , napraviti reda na pomorskom dobru, na boljoj povezanoscu otoka pa makar i trazenjem rijesenja za novog brodara koj ce to raditi, a ne da nas Jadrolinija zajebava jer drzi brodove kod Pinkija u skveru a i gradonacelnik na sijedi u nadzornom odboru i bere lovu od te kompanije i mora sutiti da ga ne izbace vani. :sad: :-? :eek: :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kako???tonton 2010-10-15 14:15
A kako vratiti luku gradu i napraviti red na pomorskom dobru kad je to u nadležnosti Županije, a ne Grada :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DobroGizmo 2010-10-15 14:38
Ovako moj Tonton.. prvo ova nasa Lucka uprava je prica za sebe i sam ta prica kako je dodijelena koncesija gosp. Kucicu je vrlo upitna. Znam pricu od pocetka i oko pontona i svih stvari iko toga. Kad doticnom gosp. Kucicu istekne njegova koncesija onda se moze javiti na slijedecu koncesiju grad. Osim toga grad ima prostore koje bi mogo prenamjeniti u sanitarne cvorove tako da se moze i tu parirati gosp Kucicu ako se misli na to da je on to odigrao dobro kupivsi kucu od gosp. Markaca. I onda moj tonton grad sa svom tom lovom lijepo moze financirati razvoj svih lucica i vezova na podruciju grada, a ne da zlatna koka zavrsava u privatnom depu. Tako ti je to moj tonton sve se to da srediti samo da se maknu odredene osobe i da vidis kako se sve poslozi. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Novi ljudiatila 2010-10-15 20:22
U potpunosti se slažem sa Gizmom nama trebaju novi ljudi bez ikakvih repova. Bila bi to još jedna katastrofa da na sljedečim izborima moramo izabrati izmeðu : kišne gliste tating sina jun. Goleša, dva usrana galeba Rudija i Tatjane koji se prijete sa kompromitirajuč im dokumentima ali ih nesmiju objaviti jer su i sami unutra ili možda sa komitetlijom Saričevom umotvorinom zvanom "Prsten" sa svojim socijalnim radnicima i izbjeglicama koji bi znali kako pretvoriti Lošinj u socijalni slučaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lista za izboraDomaći 2010-10-16 20:58
Najbolja lista za izbore bi bila:Dumanić,Be nvin,Mužić V,Sokolić J.,Lekić K,Sarić J,Rukonić Lj.Daljnje nije potrebno jer ova sedmorica sigurno prolazi i imaju većinu u vijeću pa ostalo nije bitno.HDZ će se raspasti kao što se u Italiji prije više godina raspala Democristiani,s a Craxiem na čelu,pa ćemo opet imati partiju na vlasti i pjevat ćemo:Igrajte djeco Dumanićevo kolo,je.. vas Dumanić u dupe golo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IzboriLili 2010-10-16 22:16
Jadni smo ti mi ako nam ovi budu krojili sudbinu. Pa sta Dumanicu nije dosta, nego jos gura nos svugdije. Pa do kada ce nam Kumrovacka skola krojiti sudbinu. Ah, nemam komentara na ovu listu sto je sastavio domaci, :-? :sad: :eek: :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lista " Jahaći apokalipse "atila 2010-10-19 19:49
Domaći, tvoja lista " Jahaća apokalipse " je za rubriku " Najveće kataklizme " nadam se da imaš brodicu. Evo i jučer nas je razveselio pulen komitetlije Sarića, Mile Ivković ravnatelj ðačkog doma u Zadru osuðenog kriminalca i lopova na našoj HTV u emisiji D. Latina -Latinica.
Njega je Sarić smjestio na to radno mjesto i kako vidimo dobro ga je instruirao, kako da naj lakše prevari i pokrade državnu socijalu. Uskoro će doći i red na Sarića i njegove podrepke ,ima boga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dodo 2010-10-19 20:05
Atila, a na kojoj je funkciji sarić da može postavljat ravnatelje ðaćkih domova po Hrvatskoj :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # funkcijapikić 2010-10-19 20:53
Mafija sused, mafija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sarićatila 2010-10-20 12:36
Dodo, ako se sječaš Sarić ti je bio doministar kod ministra J. Škare pa od tuda to sve potjeće.
Proanaliziraj tko je sve zaposlen u ðačkom domu i staračkim domovima pa češ vidjeti da su tamo večina Saričevi ljudi. Da apsurd bude veći on je zaposlio svog starog i NKV oca i već osigurao radno mjesto svojoj ženi u Lošinju itd............ ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...knezić 2010-10-20 12:59
Ajme Atila pa ti ideš od Adama i Eve. Ko može jamčiti za druge ljude ako je istina to što kažeš? I šta to znači Sarićevi ljudi, jesuli njegovo vlasništvo :-) I šta će mu radno mjesto svojoj ženi u Lošinju kad žive i rade u zagrebu? Nešto te boli taj lik, jeli tako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Karcinomatila 2010-10-20 20:44
E moj kneziću kao u HR tako i u Lošinju karcinom ide još iz doba " Adama i Eve " .
Slažem se sa tvojom konstatacijom " Tko može jamčiti za ljude", tu si u pravu jer su ljudi naj pokvarenija roba ali bez bar malo optimizma i vjere u bolje sutra što nam ostaje? Pod "Saričevim ljudima" sam podrazumio one koji su kroz njegove veze i lobiranja dobili poslove u opčini, domovima i kao takav kadar postali članovi njegove umotvorine udruge izbjeglica "Prsten" koji će za njega odraðivati poslove kao inspekcije , izbore ..Od Saričeve žene prijateljica mi je rekla na dolaze u Lošinj , možda po onoj " Bolje ugor u Lošinju nego gavun u ZGB". Ovako govore i razmišljaju večina ljudi sa kojima se svako dnevno susrečem i nikoga od njih kao i mene ne zaboli niti k.. za njega, on je ostao ono što je i bio komitetlija i prodavać razglednica..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prsteni i krugoviknezić 2010-10-20 21:26
Koliko ja znam Sarić nije bio komitetlija, a ako je bio i ostao prodavač razglednica to mu služi na čast. Jer nije prigrabio lošinjske firme ka drugi komitetlije. Koji nisu u "Prstenu" jer imaju svoj krug ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # atila izmišljalaslo 2010-10-21 11:02
Slučajno znm da taj Sarić nije ndležan za ðačke domove koji su u ingerenciji Ministarstva obrazovanja i sporta. Prema tome taj gospodin nije mogao u ðački dom u Zadru nikoga postaviti. Atila je najobičniji paranoik i nepismenjak, čovjek koji malo išta zna pa je lupetanje najjeftinije upravo kod njega. Ja jesam član Udruge "Prsten" i koga je briga za to. Točno je da smo dobro organizirani, da se uvažavamo, da ako treba i lobiramo, te i da se dogovaramo kome ćemo dati naših 350 glasova na izborima. Kome to smeta? Neorganiziranim a, nesposobnima, neuspješnima, rezigniranima, zavidnima, jadnima, lijenima, ljudima bez ideje. To što atila lupeta bez ijednog dokaza, samo šalje poruku nama u Prstenu da se još bolje organiziramo. Eh, kada bi se Sarić samo želio vratiti na Lošinj, bilo bi to lijepo. Ajde ti atila, zaposli mi ti nezaposlenog sina, da ne zovem Sarića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # atililošinjanka 2010-10-21 11:24
Atila moj, tko nam je kriv što je Prsten dobro organiziran i što se oni okupljaju, lobiraju, guraju svoje ljude? A gdje smo se to mi domaći ljudi organizirali? Posvaðani smo i zavidni jedni prema drugima. Pa pola velikih lošinjskih familija radi jedna protiv druge, i ti očekuješ, što? Ništa te ne treba čuditi što oni uspijevaju, a mi umjesto što samo primjećujemo druge, trebamo biti bolje organizirani a ne zavidni do bola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-21 12:42
Dajte preusmjerite raspravu o HSLS i Rudiju, ovaj topic nije predmet rasprave o Saricu i njegovoj udruzi Prsten. A da su Bosanci jaki u Losinju jesi i biti ce jer domaci su pic.e zavidne koji bi prodali vlastitu mater za lovu. Rudi je isto instruiran od Sarica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Atili i svima kojih se to tičeBambo 2010-10-21 12:51
Budući da Atili silno smeta udruga "Prsten" bit ću slobodan podsjetiti ga na Članak 43. Ustava RH:

"Svakom se jamči pravo na slobodno udruživanje radi zaštite nji­hovih probitaka ili zauzimanja za socijalna, gospodarska, po­litička, nacionalna, kulturna ili druga uvjerenja i ciljeve. Radi toga svatko može slobodno osnivati sindikate i druge udruge, uklju­čivati se u njih ili iz njih istupati u skladu sa zakonom."

Dakle, Atila si uzima slobodu prigovarati osobama koje koriste svoje ustavom zajamčeno pravo na udruživanje radi zaštite svojih probitaka ili zauzimanja za socijalna, gospodarska, po­litička, nacionalna, kulturna ili druga uvjerenja i ciljeve.

Isti članak kaže "Pravo slobodnog udruživanja ograničeno je zabranom nasilnog ugrožavanja demokratskoga ustavnog poretka, te neovisnosti, jedinstvenosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske." Pa kad gospodin Atila ustvrdi da "Prsten" nasilno ugrožava demokratski poredak, neovisnost, jedinstvenost i teritorijalnu cjelovitost RH, neka postane "bič Božji" i poradi na njegovoj zabrani. U meðuvremenu neka se okane ćorava posla širenja mržnje, predrasuda i diskriminacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tarŠip 2010-10-21 19:44
Tako je i zato šiptari taj članak strogo primijenjuju pa ćemo uskoro imati gradonačelnika šiptara.Alje alje sljadoljed.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HSLSLili 2010-10-21 13:26
Mislin da nije namjera Atile bila zabrana rada udruge PRSTEN. Neka udruga prsten postoji i nitko joj ne brani njeno dijelovanje. Ono sto smeta Atili i vecini ljudi koji su obitavali na ovom prostoru prije rata odnosno prije dolaska velikog broja izbjeglica koje su privremeni boravak pretvorile u stalni je to da su dobili odlicne pozicije a decki koji su tu rodeni ne mogu dobiti poso. Imam primjere ali ih necu sada iznositi. To je cinjenica i to nemoze nitko pobiti. Ko je tomu kriv ZNA SE.Domaci covijek bi prostor prije dao Turcinu nego svome, i zato nam je ovako kao nam je. Rabljani su to puno pametnije radili i zato su vise slozniji i ne pustaju da im kojekakvi sarlatani rade od otoka sto im padne napamet. Osobno me ne interesira udruga Prsten interesira me na osnovu cega se poslovi i radna mijesta dijele ljudima koji su gotovo do prije jednog desetljeca bili nepoznanice u ovom gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # --Sarlatan 2010-10-21 13:36
Lili, deder ti nama navedi koje su to "odlicne pozicije" dobili izbjeglice i po cemu su oni "sarlatani". Ako uopce znas sto znaci rijec "sarlatan". :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # oš nešDeder 2010-10-21 19:39
Deder,a što ti to znači na Rvackom jezku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-21 14:12
Netrebam ja nabrajati grad je toliko mali da se sve zna pa prema tome nije potrebno nabrajati sada, a drugo sarlatan je boro poznata rijec
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .cvb 2010-10-21 14:49
Lili je kao neko ko se posere pred tudjim vratima pa pobjegne pa da susjedi misle da je to napravio stanar. Pa se sad izvlači da sve se zna. I koje su to pozicije i šta je šarlata. Daj oladi malo ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-21 16:48
Necu trositi topic na PRSTENASE, predmet rasprave je HSLS i razlaz od HDZ. O tome se momentalno diskutira. A sto se sranja tice biti ce govana sve vise i vise samo pomalo :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Istinaatila 2010-10-21 19:38
E' bolan laslo, pročitaj prvo svoj komentar pa onda zakljući tko je više nepismen.
Ti tvrdiš da je udruga " Prsten " dobro organizirana, da se bavite lobiranjem , da se dogovarate o izbornoj stragediji ( imate već 350 glasova ! ), da se bavite zapošljavanjem svojih članova.....Po tome se može zaključiti da vam je jedini cilj da ovladate Lošinjom napravite malu bosnu od njega.To je već viðeno, isto kao što je radila HDZ-ova kriminalna organizacija . Razumijem te kao roditelja koji traži posao za svoga sina ,ali se slažem sa Lili i Lošinjankom da bi prioritet pri dobivanju posla trebali imati naša djeca koja su roðena ovdje. Ako ti je sarić tako dobar i lijep pa otiðite onda tamo od kud ste i došli pa da nam svima bude lijepo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komitetlijaatila 2010-10-21 19:42
Kneziću, pitaj Goleša pa će ti i on reći da je sarić bio zadnji koji je izašao iz komiteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Šarlatan 2010-10-21 20:07
Atila, bolan. de mi pojasni zbog čega bi prioritet pri dobivanju posla trebala imati djeca koja su roðena ovdje. Jeli se ovdje raðaju s diplomom, stručnom spremom i radnim sposobnostima? I dajte konačno navedite ko je to dobio posa zato šta je ovo mala Bosna jer je Prsten ovladao lošinjem :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bambo-pravnikatila 2010-10-21 20:23
Dilberu Bambo, pa sigurno da mi smeta "Prsten" pročitaj moj post " Istina".
Što se tiće RH ustava i zakona imam isto mišljenje kao i voðe HR sindikata "popuši mi k..." Zanima me kao HR dragovoljca zašto si ti i tvoji domoljubi i patrioti pobjegli iz vaše BiH? Ti meni sada u mojoj HR daješ prodiku o HR zakonima pa što nisi ostao doma i pisao ustav i zakone sa svojim Dodigom.Ovo nema nikakve veze sa bilo kakvom mržnjom , netolerancijom itd, daj mi reci kako to da se BiH graðani izjašnjavaju kao Hrvati i dobiju naše putovnice,a ja kao Hrvat se nemogu biti bosanac ( Ne daj Bože )?
Kakve mi imamo veze sa vama pa vaše su turci jašili 400 god.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bambo 2010-10-21 21:04
Dragi Atila, ja ne znam da li je i tko je pobjegao iz BiH, ali ja svakako nisam, pa stoga imam puno pravo tebi davati prodiku o hrvatskim zakonima u mojoj Hrvatskoj, posebice zato što o zakonima moje Hrvatske misliš "popuši mi k.." Kažeš da si dragovoljac, ali po tome kako pljuješ po hrvatskim zakonima mora da si bio dragovoljac u Belim orlovima ili Arkanovoj bandi. Smatram da bi admin trebao maknuti ove tvoje bljuvotine jer vrijeðaš RH, njene zakone i širiš mržnju i diskriminaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # atila ima šupakmatovilac 2010-10-21 21:07
@atila: "Što se tiće RH ustava i zakona imam isto mišljenje kao i voðe HR sindikata "popuši mi k..."

S mišljenjima je isto kao sa šupkom. Svako ga ima. Pa tako i ti :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # atila 2010-10-21 21:39
Lipi moj Bambo, ti možeš poštovati HR zakone i držati prodike onim kriminalcima na vlasti koji su ga napisali i zastupaju ga ( HDZ) pokrali su i uništili moju HR , takvu državu nisam priželjkivao i nemogu je respektirati. Pogledaj sada vjesti na TV-u i otvori dobro uši i slušaj što kažu voðe sindikata koji zastupaju stotine tisuća radnika, pročitaj komentare oporbe , intelektualaca. Gdje ti živiš?
Za tvoju informaciju moj otac je bio u ustašama -neponosim se sa time ali niti se sramim, ima par HR dragovoljaca u Lošinju sa kojima sam bio na Jugu, samo neznam iz kojega " Orlovog " gnjezda si ti ispao .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # šupakatila 2010-10-21 21:51
Sorry matovilac nisam gay i nemoj mi se nabacivati. :D :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # moje misljenjematovilac 2010-10-21 22:00
Ode ti na kvasinu moj lipi atila. Pusti ti intelektualce, radnike i ustase i vrati se na prsten i bosance. To ti je bolje od lud, zbunjen. normalan na novoj TV :-) Ali to je samo moje misljenje :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-21 22:51
Ajde pustite sada vrijedanja, ajmo traziti Rudija da kaze nesto. Rudi je li ti Saric bio mentor kako preuzeti HSLS od Prusca i Kusete i raditi protiv Balije da HDZ dode na vlast. Ajde otvori malo srce i reci otvoreno skim si kafenisao po Zagrebu, ovako samo mi [cenzurirano]im o svasta a Rudi u kucici. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Moja DomovinaGizmo 2010-10-21 22:57
Atila sve sto si reko dobro si reko,jebes Prsten koj nije blagoslovljen. :D :D :D :P :P :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # atililaslo 2010-10-22 11:31
Admin bi komentare ovakvih kao atila trebao staviti ad acta. Takvih dragovoljaca kao što je on puna je ova zemlja koja stenje plaćajući im silne mirovine i naknade. On bio na dubravačkom ratištu s kojeg su ih povukli. Koliko je atila lopovluka i pljačke napravio, bila bi prava tema. Jadno je da su takvi "nas oslobaðali". I na kraju kod nas u Lošinju možemo birati izmeðu Capelija, Badurine, Šimičić Ð., Kućič A., Nedića A., Satalića, Magazina, Dragoslavića, Antoninića i sl. ili Mužića Vinka i Tarcizija, kušete, Prusca, Krstaša, Balije, familije Goleš i Hofmana i to je to. I koga to još ima, ja neznam da se javno ponudio graðanima kao alternativa, i što je ponudio. Eto volio bih vidjeti druge mogućnosti kod nas, ali ih ja doista ne vidim. Možda je to upravo rudi Ivković koji je i pokazao da ima kičmu, mislili mi o njemu što god htjeli, on mi se jedini čini da bi mogao okupiti alternativu Lošinja i to voditi na potpuno drugaciji način.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # podgradonačelni kRudi ko rudi 2010-10-22 19:18
Rudi je pokazala svoja slika(rekao bi pokojni Mimi).Dok nije bio na vlasti okupljao je oko sebe sve koji su mu mogli pomoći.Kada je postao podgradonačelni k tada se odrekao svih jer nije imao vremena(imao je stalno sastanke koordinacije)pa su ga najvjerniji počeli napuštati.I ponovo da Rudi doðe na vlast ponovo bi solirao i zaboravio bi na one koji su mu pomogli.A napuštali su ga,Balenović,Ma rkač,Volarić,Be rberović,Bernab ić,Dr.Lakner itd itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rudijev apetitiŠandor 2010-10-22 14:04
Slažem se s laslom u svem što je napisao osim u jednom. Rudi nije pokazao da ima kičmu nego da ima velik apetit. Pa kad nije dobio sve šta je tražio izašao je iz igre i glumi nekakvo političko poštenje. Ista stvar kao i HSLS na nivou države. Čisti trgovci položajima. On i njegova ekipa nisu nikakva alternativa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .Pišta 2010-10-22 15:07
Što je sad ovo? Maðari preuzimaju Lošinj: Atila, Laslo, Šandor. Jeli to udruga Gyûrû (maðarski "prsten")?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jesenja dokolicaprofesor 2010-10-22 16:52
Nisam dugo bio na ovoj stranici. Bilo ljeto, ljudi rade i nema se vremena. Danas pogledah i ne mogu vjerovati.Opet niskosti, mi i oni, Sarić i Zna se. Nemam velika očekivanja od ove male otočke sredine, ali...Ustvari, ostao sam bez komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mi i oniAlo alo 2010-10-22 17:05
Ma koji Saric i koji Zna se??? Gradom drmaju Helga i Her Flick ;-) :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-22 18:15
Ova ti je najbolja do sada, :D :D :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rudiatila 2010-10-22 18:16
Laslo, pa jesi li to ti Rudi? Pa njega nebi podržala niti za njega glasala vlastita mater !
Šandor je u pravu Rudi je obićan ljigavac koji u životu nije ništa napravio sam. Lili je toćno rekla da je on bio običan pijun mentora sarića koji ga je iskoristio i nogiro iz vlasti. Isto tako ide i za njegov poslovni objekt za kojega je imao logistiku lobija kojemu je bio samo jedan interes a to je : slabljenje Jadranke . Da Rudi ima muda i osječaj odgovornosti prema onima koji su glasali za njega, a čije interese on zastupa onda bi trebao izaći u javnost sa konkretnim dokazima .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pištaatila 2010-10-22 18:31
Pišta, nemoj mješati nas Atile sa maðarima mi smo mongolsko - tukmenskog porjekla i autohtoni smo Lošinjani. :D
Pa austro-ugarska nije ni bila tako loša oni su nam bar izgradili rivu, a tek maðarice. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zaboravÐo 2010-10-22 18:50
Koliko me pamet služi, a služi me, Rudi je šurovao i bio ortak sa Kamalićem i to prije Sarića... samo na znanje, a gdje je pukla ljubav i ortakluk otom potom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLS-HSSLili 2010-10-22 19:02
Mozda su Kamalicu ostale krive ruke jos od vremena Gradevinara,??? ??????????? :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PUKLA LJUBAVSDP 2010-10-22 20:52
Istina Rudi je bio dobar sa Kamalicem, ali u to vrijeme mu je bio u stranci na jakoj poziciji Sandro Volaric koj mu je trebao donjeti glasove familije i crkve. E sada Sandro Volaric nije podnosio Kamalica pa je Rudi morao potajice surovati sa Kamalicem a u isto vrijeme biti dobar sa Volaricem. E to ga je jeba.o i te kako pa se savez rastocio izmedu Kamalica i izmedu Volarica. :zzz :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLizo 2010-10-23 10:47
Ajde Rudi pa neces valjda sa Golesom na izbore,pa njega zanimaju samo kafane koje je dobio . :D :D :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # psihologicaDido 2010-10-23 17:08
Sada sam tek vidio komentare o psihologici pa me zanima zašto netko tko ima magisterij i na pragu je doktorata ne osmisli program za hiper aktivnu djecu ili ih uputi na neke vježbe van vrtića kako bi ta djeca svoju hiper aktivnost do škole prevazišla ili stavila pod kontrolu. I kako netko tko je tako stručan može na sastanku za pretškolce roditeljima sa visoka reći da paze kako su im djeca ulovila olvku i dali su spremna za školu, zar nije ona tamo da provjeri kako to djeca u predškoli pišu i dali su spremna za školske obaveze kao i za način kako će se ona spremiti za to. Isto tako zar nije psihologica u vrtiću da upozori roditelje na vrijeme ako postoji problem. Čemu služe ti magisteriji i doktorati kada djeca od toga nemaju korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zna seugor 2010-10-23 17:19
O liku i djelu dotične psihologice, njenom magisteriju i doktoratu na naš račun, kako je do toga došla i kako si je odredila satnicu od 900 kuna već je komentirano uz ovaj članak (Psiho i Uskok). Gospoja zna znanje; zna skime se treba družiti pa da i Grad plati magisterij i doktorat, iako vrtiću to uopće ne treba. I da ti grad dodijeli stan iako nisi deficitarni kadar. Sve se može kad se zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HSLSLili 2010-10-23 19:07
Ma ovo moze samo u Losinj. Cappelli i kompanija sram vas moze biti kakve ljude gurate i gulite nas porezne obveznike ovog grada. Fuj gadite mi se. :sad: :sad: :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pater Pro Bono 2010-10-23 19:16
Ne poznam tu famoznu magistricu i neovisno o tome kakva je i čija je prijateljica, nešto mi nije jasno. Biti magistar ili doktor stvar je osobnih ambicija, ciljeva i želja. To je privatna stvar. Zašto bi to trebali svi finacirati preko proračuna Grada Malog Lošinja? Da li će, ako dotična, slijedom ambicija ode iz Lošinja, vratiti novce koje joj je Grad dao za magisterij i doktorat, ako je to uopće istna, jer to još ne mogu vjerovati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kom 2010-10-23 20:10
Djeca izaðu iz vrtića a ne znaju držati olovku u ruci.Ne znam čemu služi predškolski odgoj , sve što djeca nauče , nauče kod kuće . Očigledno je da u vrtiću usprkos doktorima i magistrima koji se bave samim sobom treba zaposliti i nekoga tko bi se bavio poučavanjem djece.Tete u vrtiću imaju pune ruke posla , ali ako one ne mogu stići ,treba se naći netko da radi i na obrazovanju djece , a ne samo na čuvanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tetemali 2010-10-23 20:54
Grupe u vrtiću su stvarno prevelike i tete u biti i ne stignu na sve. Zahtjevi koji se stavljaju pred djecu su veliki i na vrijeme treba sve uočiti a to bi trebale raditi stručne službe ili ti ga psihologica. Djeca i uče kod kuće ali u vrtiću provedu najveći dio dana pa i tamo trebaju nešto učiti odnosno pripremati se za školu jer školski programi su stvarno veliki opsežni i teški i dijete ako nije dobro pripremljeno teško to može svladati. A i za neke probleme roditelji i neznaju da postoje pa zato i služe stručnjaci da im na njih ukažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # .Jujo 2010-10-23 21:14
Kako god, od psihologinje se nema šta očekivati jer osim što nije stručna za rad s djecom (s obzirom na smjer koji je završila), ona ne voli rad s djecom i samo nije jasno mrzi li djecu ili ih se boji. Sasvim sigurno ona je ispala deficitaran kadar samo po osnovi prijateljstva i osim posla dobila i stan. Naša posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # perorez 2010-10-24 00:27
Atila moj, ti nisi nikakav domoljub. Čitajući tvoje postove o Hrvatima porijeklom iz BH mogu samo zaključiti da si ti Antihrvat. Ti si jedan jadni čovjek koji mrzi, vrijeða .....Hrvat sam iz BH, živim u Lošinju destljećima i većina pravih lošinjana (a ti očito sebe takvim smatraš) ne misli kao ti. Svi djelimo iste brige, borimo se za , preživljavamo.. . Atila tebi je sigurno jako dobro u ovom gradu, sigurno nemaš egzistencijalni h problema zato imaš vremena visiti na ovom portalu. Iza tvog domoljublja I BRIGE ZA NAŠU DJECU, vjerojatno se krije neki utajivač poreza ili da ne govorim nešto teže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HSLSLili 2010-10-24 07:40
Sto mislis perorez da ako se pise na ovom portalu i komentiraju neke stvari da su ljudi besposlicari. E moj perorez zato nam je i ovako jer se ne govori nista, vlast radi sto hoce i ne pita gradane sto misle. U naseljima rade sto im padne napamet a da se ne pita stanare koji zive tamo nista.ZATO TREBA PISATI SVE STO LJUDI ZNAJU TREBA IZNJETI VANI. NAZALOST MI SMO JOS TAKVO DRUSTVO KOJE JE ZATROVANO LJUBOMOROM,ZAVI STI, OSVETOM pa zato ljudi pisu pod raznim drugim nadimcima ,no da smo prava demokracija tu bi mi morali i mogli pisati imenom i prezimenom i onda bi to bilo pravo argumentiranje i rasprava. Ovako se svako boji da mozda izgubi poso, ili mu dijete se ne uspije upisati u vrtic, ili ne dobije nekakvu gradevinsku dozvolu za izgradnju ili rekonstrukciju, i masu drugih stvari. Nemam nista protiv Bosanaca i dr, ali ovo sto Atila pokusa objasniti stoji da su zadnje desetljece u Losinju dobili poslove vecinom ljudi koji niti su rodeni ovdije niti su zivjeli dugo na Losinju. Jednostavno to je tako i to svatko zna. Mene brine to sto se nasa lova daje nekima kao napr psihologici iz vrtica za nekakve glupe radionice dok tamo tete koje zbilja rade i muce se sa dijecom imaju male place. Ja imam visoku strunu spremu pa cu gradonacelnika isto pitati da mi plati doktorat iako mimam zanimanje koje uopce ne treba u Losinju pa da vidim sto ce mi odgovoriti. Ma srami ih treba biti sto rade i kako si namjestaju i uhljebljuju prijatelje na radna mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hajka na BosanceŠovinist 2010-10-24 11:46
Lili piše "Nemam nista protiv Bosanaca i dr, ali ovo sto Atila pokusa objasniti stoji da su zadnje desetljece u Losinju dobili poslove vecinom ljudi koji niti su rodeni ovdije niti su zivjeli dugo na Losinju."

Na stranu to što uopće ne vidim zašto bi ljudi koji su roðeni ovdje i koji su dugo živjeli na Lošinju trebali imati bilo kakvu prednost pred drugim ljudima, ako imaju iste kvalifikacije, a samo zato što su tu roðeni ili dugo žive. Više me zanima zašto se stalno provlači tvrdnja da baš Bosanci dobivaju poslove. Koliko mi je poznato, na Lošinju ima mnogo Bosanaca koji tu dugo žive, a mnogi od njih imaju i djecu koja su tu roðena. Zato pozivam Lili da postupi kako sama kaže da ZATO TREBA PISATI SVE STO LJUDI ZNAJU, a kako je ovdje moguće pisati anonimno, nema opasnosti od osvete. Dakle, moje pitanje glasi koji su to Bosanci dobili poslove, a da nemaju kvalifikacije. Bez toga mi ova hajka na Bosance liči na priče o Židovima u nacističkoj Njemačkoj da jedu malu kršćansku djecu.

Pa kad smo kod tih lošinjskih "Židova" da li je psihologinja u vrtiću Bosanka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...xxy 2010-10-24 15:43
Neznam odakle je ali sa Lošinja sigurno nije. Dotična voli jako pametovati, a da mi je znati kakva su njena djeca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # -+-+:::a::: 2010-10-24 15:53
A da sigurno nije sa Lošinja znaš po tomu što voli jako pametovati ? Znači Lošinjana prepoznaješ po tomu što ne voli pametovati :-) Baš svašta na ovom otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # IzboriKokolo 2010-10-24 17:05
Vajda ce se naci kakva atrnativa do slijedecih izbora da se Cappellija i ovo drustvo makne iz one zgrade i da zbilja dodu mladi ljudi bez hipoteka proslih vremena i da povedu ovaj grad iz ponora u koj ide momentalo sa Cappelijem na celu. :sad: :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lujo 2010-10-24 17:47
Koje frazetine: mladi ljudi bez hipoteke. Šta ti to znači? Kakva hipoteka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # IzboriLili 2010-10-24 18:33
Nisu frazetine moj lujo, nego ovom gradu su potrbne promjene da dodu ljudi koji maju karaktera a ne pic.e ko Cappelli Gari. Znam dosta ljudi koje je izveslao. Kad su mu trebali prije izbora i da mu odrade izbore onda je imao drugu pricu. Svasta je on obecavao tim ljudima Od svega toga samo velika gluma i nista drugo. On je gledao cijelo vrijeme svoj interes i nista drugo. A to sto se tice maldih moj lujo je trebaju jer imaju ideja i volje raditi. Sigurno ih ima moj lujo u ovom gradu da ne misle guzicom kako se uvaliti u koj nadzorni odbor i dobijati naknadu za nista.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Šovinist 2010-10-24 18:55
Daj, Lili ne lupetaj. Stalno melješ o Bosancima da su preuzeli grad, a kad te se pita koji su to, izvlačiš se da je tema Rudi i HSLS i ne daješ odgovor. Sada pričaš o mladim ljudima koji imaju ideja i volje raditi, a tema je Rudi i HSLS. Pa kad nećeš nabrojati te Bosance daj navedi te mlade ljude s idejama i voljom da rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # mladima vlastlaslo 2010-10-24 18:56
Lili je u pravu, trebamo nove i mlade ljude. Na primjer, vlast bi trebala preuzeti T.Dumenčić, kćer od Pinkija i sin od Tarcizija, pa djeca od volarića, Stoparice, Hofmana, Morovićke, Kreše Lekića i drugih poznatih stručnjaka, a sve domaćih i provjerenih u nesebičnoj ljubavi prema rodnom otoku. Čim prije to bolje, jer ovako nije dobro. Naravno da bi ti mladi i neiskvareni ljudi napravili povelik odmak od utjecaja svojih roditelja i suvereno vodili ovaj naš otok. Pitanje glasi: Kuda? E, jedino što to ne znaju pa će morati nekoga priupitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IzboriLili 2010-10-24 19:20
Moj Soviniste izgledas mi jako nervozno, sto trazis da ti nabrojim te ljude. Netrebam ti ja iznositi imena u gradu se sve zna, Valjda ce se naci nove snage da tebi i tebi slicnima pokazu da Losinj moze bolje. Vidis Soviniste za razliku od tebe meni je to bitno jer ce moja djeca ovdije zivjeti i zato cu glasati za nove ljude jer ovi a ni oni prosli nisu Losinju pruzili nista vec ga samo prezaduzili ko Grcka da cemo jaja svoja otegnuti dok sve to vratimo. Moj Soviniste tako ti je to a ti budi zadovoljan pa placaj vodu ko suho zlato i komunalije i smece i druge stvari i neka ti to objasnjavaju i prodaju maglu zasto je to tako, a ja ti kazem da ako se hoce stvari se mogu dovesti u red samo treba imati muda za to. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Žrtveni jarciŠovinist 2010-10-24 20:32
Lili, šećeru moj, opet izbjegavaš odgovoriti na jednostavno pitanje. Odgovor "u gradu se sve zna" baš ništa ne znači, pa da zaključimo: nije istina da su grad preuzeli Bosanci, a ćakule o tome su obična politikantska izmišljotina kako bi se nezadovoljstvo i frustracije svalile na Bosance kao na Židove u Hitlerovoj Njemačkoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HSLSLili 2010-10-24 22:27
Sovinisto.ljuba vi moja da ti malo tepam kad ti tepas meni :D Nema nikakvih frustracija kod mene ,avidim da kod tebe ima i te kako jer te boli istina. No ja ti tu nazalos ne mogu pomoci. I da jos nesto uopce me ne zanima ta udruga Prsten, vec me zanima buducnost ovog naseg otoka. Stoga ne namjeravam razglabati sada o Bosancima nego o buducim izborima. No kako vidim HSLS se povuko u kucicu, HDZ suti jer nemaju sto reci, moraju misliti kako smoci place u gradskoj upravi, stoga je ova tema postala pomalo zamorna. :P :P :P :P :P :P :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Istina ne boliŠovinist 2010-10-24 22:50
Lili, drago mi je da smo to raščistili: priče o Prstenu i vladavini Bosnaca Lošinjom su bajka koju se u dokolici priča po kafićima. Drago mi je da si preglizla i to priznala. Vidiš da istina ne boli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zar bosancipere 2010-10-24 23:29
Kada Lili govori o bosancima ne zna se da li govori o Hrvatima iz Bosne i Hercegovine kojih je samo jedan manji dio u udruzi Prsten ili misli na sve ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pa prema tome i na Hrvate koji nisu članovi Prstena, Srbe i Bošnjake. Atilu i Lili ne smeta što na Lošinju ima 9 % Srba i Bošnjaka, ali ga smetaju Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji su se čak usudili osnovati i nekakvu udrugu na otoku. Tako Lili koja iskazuje jad i bijedu otočnog malomišćanstva grmi o nekakvim bosancima na vlasti u lošinju, a ja neznam nikoga na u Lošinju osim direktora Lošinjparkinga da je porijeklom iz Bosne (neš ti poduzeća). Meðutim jasno je da je problem ovdje hdz na kojeg je drvlje i kamenje. U vlasti Dragana Balije problem nisu bili podobni bosanci, nema veze,ali nepodoban je Cappelli koji ne sluša lošinjske mecene. Uz to taj mali od Stelia probio se i u hrvatski sabor, pa je jal na x potenciju. A tko će kom nego svom svome. Nego draga moja Lili, program na sunce pa na izbore da vidimo što će to graðani reći, a ne laprdaj bez veze. Da, samo što program treba napisati, a za to treba ipak biti elementarno, ako ne i politički pismen, zar ne Lili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ProgramLili 2010-10-25 07:54
Moj Pere, svaka cast tom tvom malom kako si ga nazvao sto se probio u sabor, samo ja ne vidim da je tu Losinj ista profitirao. Nema nikakvog jala. A sto se tice Cappelija da ne slusa Losinjske mecene kako si ih vec nazvao nisam bas siguran da je to tako. Reko bi bas suprotno da ih slusa i te kako i da je njima lakse raditi sada sa Cappelijem nogo prije sa Balijom. Sto se tice politicke pismenosti to te netreba brinuti jer za Losinj ti ne treba bas biti puno politicki pismen. Pogledaj samo tko ti sijedi u vijecu i dr . Dalo bi se o tome diskutirati. No moj Pere ne brini se ti za program i izbore, napisati ce se program za izbore ko sto su ga pisali i HDZ i ondasnja Obitelj stoga to nije neki problem. Problem je to da mi gradani osjetimo da nam je bolje i lakse ,a ne da se laprda o nekakvim projektima a love nema. Stoga ti moj Pere ne laprdaj i brini se za svog Cappellia da te i dalje vodi. :P :P :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Perorez i sl.atila 2010-10-25 13:36
Perorezu i sl., istina je da živim jako dobro i da sam financiski osiguran jer sam plovio na strancima kao časnik preko 25 god.Nisam šovinista niti imam ništa protiv bilo koje religije samo bi želio da se i u Lošinju kao i u EU državama počme provoditi politika prioriteta autoktonog stanovništva. Adolfova " Kristalna noć" 1938 g. ili A. Merkel "Propast multikulturalno g društva" 2010 g. nemaju veze sa vjerom nego je to
čisto ekonomsko pitanje pod različitim izgovorima.
Pere, za mene nepostoje Hrvati iz BiH, po čemu bi bili? Zato jer tako kaže crkva? pa ima karolika i u Kini pa nisu Hrvati . Ili možda zbog toga što su se Tuðman i Šušak dogovorili u ime HDZ-a mi vama novac i pomoć a vi nama glasove na izborima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bosanac 2010-10-25 14:20
Atila kaže "Pere, za mene nepostoje Hrvati iz BiH, po čemu bi bili? Zato jer tako kaže crkva? pa ima katolika i u Kini pa nisu Hrvati".

Prijatelju, to što za tebe ne postoje Hrvati iz BiH je tvoja i samo tvoja stvar. Kao što je tvoja stvar i to što praviš budalu od sebe, srećom po sebe, skriven iza nadimka.

Da ja tebi postavim pitanje. Pretpostavimo da si Hrvat, roðen u Hrvatskoj i da odseliš u Maðarsku. Hoćeš li time prestati biti Hrvatom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Poverettoatila 2010-10-25 17:53
Bosančiću, da ti odgovorim . Ja kao roðeni Hrvat da odem u Bosnu ja sam Hrvat, ali kako i po čemu Bosanci roðeni u Bosni koji nikada nisu ni bili u Hrvatskoj automatizmom dobivaju Hrvatsko državljanstvo i milijunsku financisku pomoć?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Izbjeglice naselile LošinjBosanac 2010-10-25 18:35
Atila, čak bi i ti mogao znati da mjesto roðenja ne odreðuje nečiju narodnost. Ovisno o zakonima odreðene države, može odrediti državljanstvo, ali ne i narodnost. Koje je narodnosti dijete Hrvata i Hrvatice koji odsele u Njemačku i tamo im se rodi dijete? Njemačke? Kaj god!

A što se tiče bosanskih Hrvata, dakle Hrvata roðenih u Bosni, morat ćeš se malo obrazovati u vezi s povijesti ovih krajeva i naroda. No to bi moglo biti opasno po tvoj šovinistički ponos, jer bi te znanje povijesti moglo navesti na opasnu misao da su Hrvati roðeni u Hrvatskoj zapravo manje Hrvati od bosanskih Hrvata. Evo ti malo opovijesti:

Slaveni su se naselili u 7. stoljeću, a Srbija i Hrvatska vladale su nad dijelovima Bosne u 9. stoljeću. Uz izuzetak današnjeg istoka Hercegovine i Humina većinom 10. i 11. stoljeća Bosna je sastavni dio hrvatskog kraljevstva. Nakon Pacte Convente i dolaska na vlast dinastije Arpadovića u istočnim djelovima današnje BiH jačaju devolucijski procesi prema ostatku Hrvatskog kraljevstva. Tu banovinu koja kasnije postaje kraljevstvom (oko 1200.) hrvatsko ugarski vladari su nazivali Ramom i u svoj kraljevski naslov su pridodali rex Ramae (kralj Rame). godine. Mnogi hrvatski povjesničari (počevši od V. Klaića, pa nadalje) samo čežnju za neovisnosti bosanskog kraljevstva vide u otporu koji su hrvatski plemići pružali prema kralju "strane krvi".

U 14. i 15. stoljeću broj stanovnika je teško odrediti, ali se pretpostavlja da je bio izmeðu 500.000 i milijun. Specifičnost srednjovjekovne povijesti Bosne i Huma bijaše i Crkva bosanska, kojoj je pripadao nemali dio pučanstva (nemoguće je utvrditi koliki). Povjesničari smatraju da je većina stanovništva u tom razdoblju bila katolička, uz dio pravoslavnih na istočnijim područjima. Svi su bosanski vladari bili katolici (dinastija Kotromanić), dok su u neki najutjecajniji feudalci, kao Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Stjepan Vukčić Kosača bili krstjani. Bosna je ostala neovisna do 1463. godine, kada ju, bar njezin veći dio, osvajaju Turci. 25. listopada 1478. pretposljednja bosanska kraljica Katarina Kosača-Kotroman ić umrla je u Rimu.

Hrvoje Hrvatinić je bio Hrvat iz obitelji koja potječe iz roda Svačića, i sam kralj Tvrtko I spominje da mu je prišao Hrvoje "sa svojimi Hrvati" (vidjeti rukopise u izdanju Veselina Masleše prikupljene od Maka Dizdara). Turska osvajanja proširila su uvelike granice srednjovjekovne bosanske kraljevine, tako da su područjima današnje BiH, uz originalnu jezgru, banovine Usoru i Soli, Donje Kraje (unio H. Hrvatinić), Hum, te zemlje koje su bile pod vlašću kralja Tvrtka kao kralja Primorja, bosanski sandžak obuhvatio skoro cijelu srednjovjekovnu banovinu Hrvatsku sa njegovim glavnim gradovima (Bihać npr), kao i velike djelove banovine Slavonije (zapadna Slavonija).

A što se tiče samog Lošinja i autohtonih Lošinjana, valja se podsjetiti da se smatra kako je naseljen dolaskom mitskih 12 obitelji pod vodstvom Obrada Harnovića, izbjeglica pred najezdom Mongola u 13 stoljeću odnekud sa sjevera. Povjesničari se mahom slažu da su to bili Hrvati, ali se spore oko toga jesu li izbjegli s teritorija današnje Maðarske, Bosne ili uopćeno "sa sjevera".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # interpretacijačemu ova rasprava 2010-10-25 21:13
Kad se vec uvela ova daleka povijest u raspravu, samo par primjedbi. U 9. stoljecu ne postoje Srbija i Hrvatska kao geografski i politički pojmovi u opsegu i značenju izraza kako ih danas koristimo. Ali kako god koristili pojam Hrvatske i Srbije danas opet nije istina da su Hrvatska i Srbija u 9. stoljeću vladali dijelovima Bosne. Pošto Srbija ovdje nije uzeta kao bitna sastavnica osvrnut ćemo se samo na Hrvatsku. U 9. stoljeću ime Hrvatska se koristila za označavanje geografskog područja izmeðu rijeke Zrmanje i Cetine i to samo na kontinentalni dio, kojim je vladao hrvatski dux ili današnjim hrvatskim knez (npr. knez Trpimir kao najznačajniji dux iz tog razdoblja- nije na odmet primjetiti da nikad u nijedan hrv. vladar ili plemić nije nazivao knezom, bit će da je taj naziv uvezen sa istoka kreiranjem hrvatsko-srpsko g jezika u drugoj polovici 19. stoljeća). Hrvatsko ime se dalje širilo i koristilo za oznaku područja i ljudi sjevernije od Zrmanje prema Istri iako to nije previse bitno sada, ali nije se odnosilo na područje i ljude koji su živjeli na priobalju u Dalmaciji (oni su bili Dalmatinci, imali su tada jos uvijek svoj romanski jezik i tradiciju starog Rima koja ih je dosta očito dijelila od ostalog Slavenskog življaa iz unutrašnjosti. Dakle, u devetom stoljeću realno vladari tadašnje Hrvatske nisu imali formalnu vlast nad dijelovima Bosne kao što većinu vremena nisu imali realnu, a ni formalnu vlast nad Dalmatinskim gradovima i njihovom zemljom. Za vrijeme 10. stoljeća u vrijeme kralja ili kneza Tomislava realna vlast hrvatskih vladara se dosta, većinom u smjeru Bosne, ali ni tada nije cijela Bosna nije bila pod vlašću hrv. vladara. Osim ako pod Bosnom ne podrazumijevamo samo područje oko rijeke Vrbas i rijeke Bosne, jer to je područje nad kojim su hrv. vladari u 10. stoljeću vladali (bar oni jači). Uzgred budi rečeno. hrvatska vlast za vrijeme Tomislava i njegovih neposrednih nasljednika nije se širila sjevernije od Siska, iako nas u školskim udžbenicima nastoje uvjeriti da je Tomislav pod svoju vlast stavio cijelu Slavoniju i Bosnu do Drine. Takav opseg Hrvatska kraljevina nije imala ni pod kraljem Petrom Krešimirom IV, za vrijeme koga je kraljevina hrv imala najveći teritorijalni opseg. Tako da, ako se uzme Bosna u današnjem političkom i geografskom obujmu, ona nije bila sastavni dio Hrv. kraljevstva kao što nije bila ni Slavonija ni Istra; točnije bili su neki njezini dijelovi, ne samo izuzev Huma i današnje Istočne Hercegovine već i cijele Bosne istočno od današnjeg sarajeva, u sastavu zemalja kojima su vladali kraljevi hrvatske i dalmacije. Ova tvrdnja da dolaskom arpadovića prestaju deevolucijski procesi Bosne prema ostatku Hrvatske nije opravdana, zato što su zajednički Ugarsko-hrvatsk i vladari omogućili da cjelovita tadašnja Hrvatska, Dalmacija i Slavonija budu pod istom krunom po prvi puta, kako meðusobno tako i sa cjelovitom Bosnom. Ovdje je čak primjećeno da su bosanski vladari vladali dijelovima današnje hrvatske što zacijelo nije odmoglo evoluciji nekakvih integrativnih procesa izmeðu dvaju područja. Sporna je i rečenica da je Bosna oko 1200 postala kraljevinom s objašnjenjem da tada ugr.-hrv. kraljevi stavljaju Ramu u svoj kraljevski naslov; po toj logici dalmacija i slavonija bi bile posebne kraljevine jer su se uz hrvatsku nalazile u tituli kralja. U petom paragrafu se uvode neke dobre diferencijacije koje su falile u tekstu iznad pa se stvara sama konfuzija oko teksta, čime je to hravatska pa i srbija vladala i što znači da je bosna bila sastavni dio hrv. kraljevstva. Isto tako Bihać se navodi kao jedan od glavnih gradova hrvatske, a nije jasno sto to znači pogotovo u srednjovjekovno doba. Ako se misli na prijestolnice, tada Bihać ne spada u glavne gradove. Na kraju ovo spominjanje mita o dolasku 12 obitelji pod vodstvom Obrada je valjda samo loš i skroz nepoznat mit, jer čak i meðu popularnim djelima o naseljavanju Lošinja ne spominje se nesto slično nekavoj legedarnoj ličnosti pod tim imenom i njihovom dolasku sa sjevera pred najezdom Mongola. SLavensko stanovištvo dolazi sa kopna trbuhom za kruhom kao i inače, vjerojatno kroz duži period od 7/8 st. do 13.st. bez nekog posebnog uzroka ili motiva kao što su napadi mongola na dvor u maðarskoj. Ta teorija i mit stvarno besmisleno i bizarno, čak ako se idogodio sličan dogaðaj u prošlosti sigurno nema oznaku dolaska hrvata na lošinj. za kraj preporučio bih da se ne daje kao uvid u prošlost hrvatske autori poput vj. klaića koji su na početku 20. st. pisali povijest kao romane sa junacima s kojima se stvarajuća nacija može identificirati. Ja bih preporučio noviju literaturu poput Raukara: hrvatsko srednjovjekovlj e, ako nekog već zanima kako je izgledao srednji vijek u hrvatskoj.
Uostalom zašto je ova tema uopće ubačena na ovom mjestu? Ako se već netko želi referirati na povijest bolje da prouči povijest hrvatske, austro-ugarske i južnoslavenskih država u zadnjih 160 godina da ce možda dobiti neke odgovore bitne za ovu raspravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..europa 2010-10-26 02:42
"Pere, za mene nepostoje Hrvati iz BiH, po čemu bi bili? Zato jer tako kaže crkva? pa ima karolika i u Kini pa nisu Hrvati . Ili možda zbog toga što su se Tuðman i Šušak dogovorili u ime HDZ-a mi vama novac i pomoć a vi nama glasove na izborima? "
čitam ovo i ne mogu da vjerujem svojim očima kakve gluposti atila piše!!!! Atila hitno ti je potrbna poduka iz povijesti, jer očito pojma nemaš!!!! Bosna je kolijevka Hrvata, a tuðman i šušak su zagovarali neke bele hrvate i ilire!!!.. Hrvati su u područje koje se danas naziva hrvatskim došli iz Bosne i o tome postoje dokazi!. Daj se malo više informiraj, porediti adolfa i merkel je čista bedastoća, a u bosni su hrvati i srbi od kad su na balkan došli uvijek postojali i kasnije muslimani kroz otomansko carstvo!!!...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BosanciLili 2010-10-26 07:09
Ajde ljudi mozemo okrenuti raspravu na ono na sto se odnosi topic i da se prestane diskutirati vise o Bosancima. Rekli smo svi svoje o tome i gotovo. Zivimo u gradu i znamo svi sve prema tome dajmo se okrenimo HSLS i HDZ. Imam prijatelja iz Zadra pa mi je on reko par rijeci o doseljenicima iz Bosne Hrvata u jedno mjesto pokraj Zadra svi su zadovoljni i sretni sto sve stima medu njima doseljenicima i autohtomim stanovnistom. :D :D :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nova temaluka 2010-10-26 10:25
Kreće natječaj za koncesiju luke Lošinj???? :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Svi smo mi izbjegliceIlir Grga 2010-10-26 11:54
Slažem se s Lili da više nije potrebno raspravljati o Bosancima, jer kako vidimo, knjiga o vladavini "Prstena" i doseljenih Bosanaca Lošinjom svela se na jedno slovo ;-) Uvijek je korisno riješiti se bajki i mitova.

Rasprava je korisna i zato što se ovdje pljuvalo po izbjeglicama iz Bosne koji su se naselili na otoku Lošinju, a vidimo da su i oni koji se nazivaju autohtonim Lošinjanima zapravo potomci izbjeglica, doseljenika s kopna. Dakle, ovaj je otok utočište izbjeglica od svoje najranije povijesti, pa je svako omalovažavanje bilo kojih od njih sasvim bespredmetno. Svi smo mi izbjeglice :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Luka Mali LosinjHSLS LUKA 2010-10-26 13:12
Ajmo drustvo da se okladimo ko ce dobiti koncesiju. Prvo rezimirajte vijece lucke uprave sa vrlim Ravnateljom Lucke uprave Mali Losinj. Ajde Cappelli i drustvo da vidimo kako cete odraditi poso u ovoj domeni pomorskog dobra kad vec prstom niste mrdnuli godinama na tom podrucju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bosanski lonacatila 2010-10-26 14:05
" Čemu ova rasprava " zahvaljujem se na dobrom postu ali..
Prisutnost Hrvata u tim krajevima zahtijeva dodatna razjašnjenja:

postavlja se pitanje o etničkim karakteristikam a toga naroda
takoðer, meðu historičarima ne postoji slaganje o historijskim korijenima hrvatskog identiteta u staroj Bosni.
Prevladavajuće stanovište o Hrvatima Bosne i Hercegovine se sastoji u tome da se radi o etnosu složenog postanka u čijem je nastanku ključnu ulogu igrao hrvatski ratnički element koji je apsorbirao već postojeću slavensku amorfnu masu i niz slavenskih plemena koja sada znamo samo po imenu (Marijani, Zahumljani...), kao i ilirske neslavenske domoroce i zapadne pridošlice (saske rudare, italijanske, maðarske i njemačke zanatlije i plemstvo...). Ključnu ulogu u etničkoj kristalizaciji bosanskih Hrvata imala je vezanost za Katoličku crkvu (a time i zapadnu civilizaciju) i jezik (cijeli spektar u kontinuumu južnoslavenskih dijalekata) koji je upotrebljavan u liturgiji i vjerskoj službi. Ne postoji opće slaganje o tome jesu li pripadnici Bosanske crkve bili etnički Hrvati (u bilo kojoj mjeri), jer problem etniciteta u predturskoj Bosni i Humu nije riješen. Dominantno je mišljenje hrvatskih povijesničara da je hrvatski etnicitet bio u korijenu srednjovjekovno g bosanstva, no, da je po svojim karakteristikam a ostao na rubu hrvatskog etničkog prostora, te da se nije, zbog ranog sloma bosanske srednjovjekovne države, uspio integrisati s ostatkom hrvatskog naroda. Uz to, taj je element imao dosta karakteristika koje ga odvajaju od ostaloga dijela Hrvatstva (slaba ili nikakva prisutnost latinice, sporo oslobaðanje od crkvenoslavensk og, za razliku od situacije u Hrvatskoj.
To je povijest, ali mene zanima zašto mi moramo financiski,mate rijalno..pomaga ti Hrvate iz BiH koji su njihovi državljani? Zašto onda nemaju iste privilegije "Moliški Hrvati" ili " Gradiščanski Hrvati " koji su isto iz BiH?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Povijest i politikaIlir Grga 2010-10-26 14:45
E jesi Atila našao pravi izvor za potkrijepu teorije o nepostojanju bosanskih hrvata :-) Ovo si skinuo sa BiH Wikipedije bs.wikipedia.org/.../... na kojoj se manipulira povjesničarskim teorijama i hipotezama iz političkih razloga. Cijeli članak vodi zaključku kako su hrvatski političari još u prošlosti imali pretenzije na BiH teritorij, te da su izmislili postojanje bosanskih Hrvata, a da takvo što uopće ne postoji. Moš mislit argumenta za to osporavanje hrvatstva "slaba ili nikakva prisutnost latinice" :-) Pa za ime božje, hrvatsko pismo su bili i glagoljica i ćirilica kao i bosančica, a glede crkvenoslavensk og jezika - na prostoru današnje Hrvatske pa i ovdje su dugo bili prisutni popovi glagoljaši. Štoviše, hrvatski katolici su po tome jedinstveni u Europi jer ...

... "Glagoljaši su bili svećenici, koji su se u bogoslužju koristili glagoljicom i staroslavenskim jezikom. Nazivaju se i popovi glagoljaši. Dali su velik doprinos su na područjima vjere, kulture i prosvjete u hrvatskom narodu od 9. do kraja 19. stoljeća.

Djelovali su u biskupijama uz Jadransko more i njegovali su tradiciju liturgije na narodnom jeziku od vremena sv. Ćirila i Metoda i trenutka, kada je svetoj slavenskoj braći papa Hadrijan II. u 9. stoljeću odobrio u Rimu liturgiju, koju su oni preveli na narodni staroslavenski jezik. Hrvati su jedini narod Katoličke Crkve koji je imao skoro tisuću godina liturgiju na narodnom jeziku. Čitava Katolička Crkva koristila je latinski do 1965. godine. Posebno su za to zaslužni glagoljaši."

Na stranici TZ Lošinj imaš ovu zanumljivost:

U konobi kuće Nikolić-Agatić čuva se kamenica, tj. velika kamenu posudu za čuvanje maslinovog ulja polukružnog oblika s ravnim „leðima“ zapremnine 130 litara. Nju je 1654. godine dao isklesati pop Matija Brnić o čemu svjedoči uklesani glagoljski natpis. Sama kuća ističe se veličinom, pa je Unijani nazivaju „palac“(palača) , a prema legendi sagraðena je novcem koji su gusari oteli sa turskog broda i sakrili u veliku hrpu gnoja koja je stajala na mjestu gdje je izgraðena sama kuća. Kada su se vratili po skriveno blago i umjesto njega našli „palac“, mogli su samo razočarano ustvrditi da je sretni nalaznik novca mogao sagraditi i veću kuću.

I još:
Crkva sv. Martina iz 1450. godine, nalazi se na današnjem groblju, mjestu gdje se može pročitati povijest Lošinja. Svećenici koji su nekoć služili u toj crkvi, bili su glagoljaši, a uz to su preuzimali i ulogu notara, te sastavljali mještanima oporuke, ugovore i sl.

A vidi ovo:
GLAGOLJSKI SPOMENICI NA LOŠINJU (193.198.174.93/Glagoljica/glagoljskispomenici.htm)

Uglata glagoljica je specifični hrvatski oblik glagoljice. Javlja se u Hrvatskoj počevši od 12. st., najčešća je u primorskim krajevima (Istra, Hrvatsko Primorje, Dalmacija, zadarski i kvarnerski otoci, prije svega Krk, Cres i Lošinj), ali se nalazi i u unutrašnjosti Like i Krbave, sve do Kupe, čak do Meðimurja i slovenskih krajeva.

Sve do 1992. se mislilo da je glagoljica bila nazočna samo u tim krajevima, a onda se došlo do glagoljskih natpisa u crkvama uz rijeku Orljavu, o kojima se do tada nije ništa znalo. Konkretno, radilo se o natpisima na crkvama u Brodskom Drenovcu i Lovčiću, ali i u još nekima, čime se došlo do spoznaje da je i Slavonija bila područje gdje je bila prisutna glagoljica.

Prva knjiga tiskana tim pismom jest Misal po zakonu rimskoga dvora (Missale Romanum Glagolitice) iz 1483., koji je tiskan u Kosinju, u Lici te se popularno naziva i Kosinjski misal.

Glagoljica se proširila na tri glavna područja: u češko-moravskoj regiji, u bugarsko-makedo nskom području i na hrvatskom tlu. Je li činjenica da se glagoljica meðu Hrvatima najsnažnije ukorijenila upravo na Kvarneru i njemu susjednim područjima slučajnost ili plod povijesnih okolnosti? Odgovor na to pitanje nije poznat. Kao i na pitanje o razlozima činjenice da su najstariji hrvatski glagoljski spomenici pronaðeni na kvarnerskim otocima Krku i Cresu. A glagoljalo se na Kvarneru doista posvuda: na otoku Cresu (Porozina, Valun, Beli, Osor), na otoku Krku (Omišalj, Klimno, Dobrinj, Dobrinsko polje, Sv. Vid, Dubašnica, Glavotok, Poljica, Krk, Kras, Gabonjin, Vrbnik, Punat, Jurandvor, Baška), na otoku Lošinju (Ćunski, Sv. Jakov), otoku Rabu (Rab), na otoku Unije, takoðer u Rijeci, Grobniku, Cerniku, Klani, Lovranu, Brseču, Mošćenicama, Veprincu, Rukavcu, Voloskom, Kastvu, Bakru, Driveniku, Rudenicama, Belgradu, Grižanama, Podskoči, Bribiru, Novom Vinodolskom.

Valunska ploča, jedan od najstarijih glagoljskih spomenika, datirana u 11. stoljeće, pronaðena je u Valunu na otoku Cresu. Vjerojatno je riječ o nadgrobnom kamenom spomeniku kakve lokalne obitelji. Nepravilna je oblika i nudi na čitanje dva kratka teksta istovjetna sadržaja, pisana dvama pismima (glagoljicom i latinicom) i dvama jezicima (hrvatskim i latinskim). Na ploči su oblom glagoljicom uklesana stara hrvatska imena triju obiteljskih naraštaja: bake imenom Tjeha, sina imenom Bratohna i unuka imenom Juna. Dvojezičnost Valunske ploče svjedoči i tomu kako u to doba na otoku usporedno živi njegovo staro stanovništvo koje govori romanskim jezikom (razvio se iz latinskoga) i novo stanovništvo koji govori hrvatski. Na ploči se mogu zamijetiti elementi najstarijih, trokutastih glagoljskih slova. Valunsku ploču može se vidjeti u mjesnoj župnoj crkvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tko tu laže?Atila 2010-10-26 16:27
Ilir Grga, potpuno si u pravu da sam citat skinuo sa Wikipedije jer nemam tako dobru memoriju kao ti, a moraš priznati iako je tako brzo prošlo od stoljeća 7-og memorija mi je oslabila. :D . Evo vidiš, da su glagoljaši pogledali Wikipediju pod "Martin Luter" i mi bi imali mise na hrvatskom već u 15-om stoljeću a ne dočekali slijetanje na Mjesec u 1960 -ima :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaKom 2010-10-26 16:33
Zašto bi se Luka uopće davala u koncesiju.Ako može postojati Lošinj parking koji naplaćuje parkiranje na kopnu koje je manje isplativo.Zašto grad ne bi mogao upravljati lukom gdje je potrebno uzeti čisti novac , ili je to bolje podijeliti pola meni ,pola tebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ipak malo uživam u tomeČemu ova rasprava? 2010-10-26 16:57
Što se tiče zadnjeg posta sve je to divno i krasno, ali ujedno i besmisleno; lekcija o glagoljici i njezinim nosiocima. Ali kad smo već kod besmislenosti ubacivanja ovih poviesnih i kulturnih lekcija, bilo bi bolje da prestanemo pisati kako su glagoljaši govorili i pisali na hrvatskom jeziku. Ono što se sporadično u srednjem vijeku na prostoru kvranera, istre i dalmacije naziva hrvatskim jezikom nema puno veze s današnjim hrvatskim jezikom, koji bi se radi točnosti i geneze trebao nazivati srpsko-hrvatski m ili hrvatsko-srpski m ako je nekomu stalo do redoslijeda u nazivu. Osnova hrvatsko-srpsko g jezika je novoštokavski dijalekt koji se u hrv. standardizirao sa ijekavskom osnovicom, koji je najviše bio proširen (a i još uvijek je) na području slavonije, istočne hercegovine, crne gore itd. Glagoljica na području srednjovjekovne hrvatske, istre i dalmacije je kodificirala tadašnji čakavski govor koji je dolazio u obliku ikavske ili ekavske varijante. Tako da bi bilo ispravnije reći da su istočni hercegovci govorili u srednjem vijeku hrvatski nego ljudi koji su živjeli na području srednjovjekovne hrvatske, jer dominantni jezik srednjovjekovne hrvatske nije bio štokavski ijekavski govor. No naravno to ne bi bilo pravedno reći za istočne hercegovce jer bi se time, u ovim nacionalno-etni čkim obilježenim raspravama, impliciralo da su oni bili (i jesu) neki hrvati ili ne daj bože da su hrvati zapravo latentni srbi ili nesto treće. Tako da treba biti malo kritičan u ovim povijesnim raspravama i manipulacijom činjenica u korist suvremenih ideologija, koje nikako da se prevaziðu na ovim prostorima. Lekcija nikad dosta.
Još jedanpu bih htio naglasiti da danas nije upitno da postoje hrvati, srbi i bosanci (pa i ostale nacije), samo njihovo postojanje i etnogenezu ne treba traziti daleko u proslost, već se osvrnuti na drugu polovicu 19. st. kada u principu i nastaje većina današnjih nacija i ideologija. Ono što je danas činjenica o nacijama nema dužu povijest od zadnjih 150 godina. A i zadnjih 150 godina nema previše veze i utjecaja na problem da li trebamo financirati bosanske hrvate i dati im graðanska prava. Koja je uopće ovdje tema? I meni je teško skrolati po stranici, ko i ostalima ovdje, čini se, pa da provjerim koji je naslov ovog foruma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dobro pitanjeO luci 2010-10-26 17:03
DObro je pitanje zašto bi se luka trebala dati u koncesiju, grad bi mogao lijepo profitirati na luci. možda bi nam tada mogao smanjiti sve one moguće i nemoguće dadžbine koje moramo plaćati gradu kako bi se izbavio iz nepovolja hdzove lose gospodarske i ostale popilističke i potrošačke politike. Možda bi trebalo pritisnuti gradsko vijeće i gradonačelnika na očitovanje i pokušati napraviti nekakav pritisak da to ostane u gradskim rukama; ionako mislim da grad nema nekakav arguument zašto bas luka mora biti u privatnim rukama, naravno ako izuzmemoda neće uzeti u obzir odgovor da to ide nekom pojednicu bliskom vlasti u neposrednu korist, a nama ostalima ide u šaku punu figi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # profesor 2010-10-26 17:34
Zamornih li komentara. Vi besposličari i kućni filozofi bilo bi vas dosta. Koga na svijetu zanimaju etničke i kvazi etničke teorije i u kakvoj su one vezi s danas. Da li nekome daju više prava da bi negdje živio ili želite dikazati da su neki pametniji, vrijedniji ili? Govorite o političkim programima. Pa nemojte me nasmijavati da se samo tako pišu programi. Pitanje za kućnog filozofa br. 1 ove stranice. Koliko bi turista trebalo doći na otok, u koji(hotel, privatni apartman i sl). smještaj i putem kakve ponude bi ovaj otok profitirao. Koliko donose one glupe ljetne priredbe na glavnom trgu? Što bi bila ponuda koja bi dugoriočno zapošljavala ljude, a koristila resurse ovog i susjednih otoka. Izdr....te se po ovoj stranici, pišete gluposti, blatite ljude. Za primjer one glupe priče o vrtiću. Vrtić je mjesto koje je nužno zlo, vrtić je mjesto čuvanja djece i surogat za obitelj jer danas ljudi nužno rade sve više i više vremena. Treba poticati ljude da se obrazuju, dodatno specijaliziraju . Kukate nad novcem iz grada, ma pitajte se koliko je plaćena Colonija, ono čudo Kindl i slične gluposti. A logičke smislice vezano u HDZ su neukusne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LukaLili 2010-10-26 17:38
Svakako da bi grad mogo uzeti luku pod svoje i tako financirati razvoj drugih manih lucica na odrucju grada. Isto tako grad ima svoje prostor koje bi mogo prenamjeniti u sanitarne cvorove. Tako da bi na natjecaju otpala karta na koju igraju gosp.Kucic ,ravnatelj lucke uprave skupa sa vijecem. Gledajte momentalno oni na natjecaju mogu reci da gosp.Kucic jedini i dalje ispunjava uvijete jer ima rijesene sanitarne cvorove sto zakon o Marinama i privezistima propisuje i tako mi i dalje gledamo kako Kucic ubire kajmak gradu pred nosom. Sve se to da posloziti i gosp Kucicu reci da nosi one svoje pontone i postavi se sve nanovo. Bas ce biti zanimljivo kako ce to nasa vlast odraditi. Poznavajuci stanje od samog formiranja Lucke Uprave i izbora ravnatelja te vijeca koje sijedi tamo i na kraju dodijela koncesija vrlo sam uvijeren da ce to opet ispasti muljaza koju ce morati odigrati HDZ pozivajuci se da je to pod zupanijom i da oni tu nemogu nista jer nemaju vlast u zupaniji. Ma kome oni prodaju maglu svih ih trebastrpati u Remetinec. :sad: :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cici mici 2010-10-26 17:43
O moj profesore, jadni li su ucenici koji tebe moraju slusati! Tu si svasta nabaljezgao dosta nepovezanoga. Nije jasno koga ti uopce branis niti sta si tim svojim izdr..vanjem htio reci. Glupa prica o vrticu je glupa samo onoliko koliko su glupi i gradjani koji glasaju za ljude koji zeni placaju 900 kuna po satu i financiraju joj magisterij i doktorat. Ajde molim te objasni nam o kakvim se to logickim smicalicama vezano uz HDZ radi, meni se cini da si ti ovdje glavni kucni filozof
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Luka-MarinaGizmo 2010-10-26 17:55
Ja mislim da bi grad mogu uzeti Luku i postaviti za direktora poduzeca Grijevog covijeka Sepuku jer je napustio Pinkija i mentora Sokolica pa bi mu novo direktorsko radno mjesto mogo Cappelli srediti ipak je on maldi strucnjak . :D :D :D :P :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kom 2010-10-26 22:06
Jedino što sam siguran je da ne postoji niti jedan logičan razlog osim privatnog interesa zašto grad ne bi mogao ,jednako kao i parking za aute , naplaćivati daleko profitabilnije noćenje jahti.Ali lakše je graðanima izvući novac za kredite grada preko komunalija i različitih poreza , a ono što je profitabilno podijeliti u malom krugu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KomentarProfesor 2010-10-27 10:33
Da, puno sam tema otvorio pa ću se zadržati na jednoj. Samo neznalice, neuki( 900 KN)kada se radi o navedenoj cijeni projekta koji je ponudila u ovom slučaju psihologinja vrtića. Nisam se ni htio uključivati u tako besmislene rasprave ali me potakao isprazni ali slavodobitni ton kojim odišu pojedini komentari. Živio sam u socijalizmu kada se veličao (ali ne u stvarnosti nego u pamfletima) samo rad proizvoðača, a kritizirao i napadao dekadentni formalizam intelektualaca (pomozite mi vi koji ste u tome bili i tijelom i dušom, pravi HDZ ovci danas, molim). Malo nas je isplativo kada bi koristili kriterije koji se gore u komentarima nude. Zato mi je ta rasprava primitivna i zlobna, a ne znam dali su komentari mjesto za opširnije promišljanje? Ah da. Zanimljiv je um koji stoji iza pitanja Koga ti braniš? Nikoga. A o logičkim smislicama učite npr. od Šeksa, koje su za šite mase i najbolji su primjer zadovoljene forme i nemorala rijetko viðenog (više informacija u staljinističkoj doktrini i praksi).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Luka Mali LosinjLili 2010-10-27 10:43
Svakako bi bilo dobro da grad uzme to pod sebe jer to im je zlatna koka koju im ispred nosa korisiti privatna osoba. Osim toga cudno je i ta sama koncesija koja je dodijeljena jer rezimirajuci ondasnje vijece Lucke uprave skupa sa ravnateljom nije moglo drugacije ni biti. Zanimljivo ce biti vidit sto ce se sada dogoditi i koje ce se stvari posloziti za raspisivanje koncesije. S obizirom da se sadasnja HDZ vlast izvlacila da je to pod ingerencijom zupanije i da tu nemaju utjecaja ishod je vrlo vjerojatno poznat. Barem do sada gradonacelnik i vlast nisu smjeli taknuti u pomorsko dobro jer tu vlada LP i kompanija. Pogledajte samo sto se radilo na Rujnici i nikad nisu jedeno slovo rekli o tome a kamoli o drugim stvarima. Zasto? Jer bi dobio po prstima ,a vjerojatno bi izgubio i polozaj u nadzornom odboru mJadrolinije. :sad: :sad: :sad: :sad: :roll: :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O povijesti LošinjaAdministrator 2010-10-27 12:04
Posjetitelje koje zanima povijest Lošinja podsjećamo na članak pod naslovom Borba za glagoljicu na Lošinju (volim-losinj.org/.../...) u kojem je izložen kompletan znanstveni radu Šime Ljubića, idejnog začetnika i osnivača Hrvatskog arheološkog društva objavljen 1887. godine o toj temi, a kojem je u okviru teme glagoljica, obradio i povijest Lošinja od njegova naseljavanja u XIV. stoljeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vrtićBibi 2010-10-27 18:58
Točno je da je vrtić nužno zlo. Meðutim s obzirom na težinu školskih programa djeca i u vrtiću moraju dobiti kvalitetno obrazovanje jer radi se o malenoj djeci koja nakon što doðu kući više nisu ustanju učiti jer je pre kasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ja tebi, ti menizakon braće 2010-10-28 08:00
Citat:
Samo neznalice, neuki( 900 KN)kada se radi o navedenoj cijeni projekta koji je ponudila u ovom slučaju psihologinja vrtića.
Ako treba, ja vam sutra mogu održati tečaj po cijeni od 1800 kn / školski sat.
Znači li to da sam ja duplo bolji stručnjak od gospoðe?

Profesore, što ste u stvari htjeli reći gornjom rečenicom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Profesor 2010-10-28 12:48
Samo da me podsjećate na HDZ logiku i kretena Milasa! Postoji razlika u projektima koji se ne odraðuju na satnicu iako traju nekoliko sati. I ne potičite me da o ovakvim banalnostima uopće moram diskutirati. I ne širite famu o zhtjevnosti škole. Mislim da je na prvom mjestu uloga roditelja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # skolaDefektolog 2010-10-28 15:13
Slazem se da je uloga roditelja velika, zato ja sijedim sa dijetetom poslije skole tri sata za stolom da bi rijesili zadace i sve ostalo. I gledajuci sve to mogu reci slobodno da su programi ocajni i teski za djecu. Nasa skola koristi udzbenike od Alfe koji su losiji nego recimo od skolske knjige to je samo jedna usporedba. Uglavnom u bivsoj drzavi smo svi imali iste knjige i iste programe . Sada kad vidis nekoga iz Zagreba kako mu dijete uci po kojim programima je totalno razlicito nego u Losinju. Svi su popiz..li a najvise pate dijeca koja imaju sve manje vremena za druzenja i igru. :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-10-28 16:30
Udžbenici se uzimaju po sistemu tko plati bolju proviziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Strikan 2010-10-28 16:40
Profesore, za početak probajte napisati smislenu rečenicu. Ono gore što ste napisali ne znači ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..europa 2010-10-29 16:32
profesore ako je na prvom mjestu uloga roditelja zašto država ne plati roditeljima za podučavanje i odgoj djece ? Što će nam škole i profesori ako roditelji moraju sve obavljati i plaćati i na kraju uvijek su krivi za sve. Čuj nije škola zahtjevna! ma kako nije! Profesori nisu sposobni podučiti dijete bilo čemu. Za svoju nesposobnost optužuju roditelje djecu itd..! Nismo mi svi budale profesore kako ti misliš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  CC 11.08.2022 20:32
  Gospodo, koji k. ste radili dok ste bili na vlasti?
  Anto Nedić je i na današnjoj sjednici briljirao kao vitez zaštitnik gradonačelnice. Kako ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bila dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ... 10.08.2022 17:10
  ...
  Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  Grunf 10.08.2022 14:48
  Privatizacija zalaska sunca nad Lošinjem
  Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 10.08.2022 11:52
  Kako to? Kako to ?
  Pa kako će sprečavati devastaciju kad se slika s jednim od najvećih devastatora i s njim ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  U zdrav mozak 10.08.2022 10:53
  Lud, zbunjen, nenormalan?
  Ovako glupe odgovore može dati samo osoba koja nema nikakve odgovore. Totalno se pogubila.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ZC 10.08.2022 10:38
  Dužnost
  kao izvršno tijelo JLS Ana Kučić nema samo moć da spriječi devastaciju nego joj je to i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 10.08.2022 10:21
  +++o lud zbunjenog
  Da, najavili u 2019. a onda opet 2021. kad su se hvalili da su ostvarili sve što su u prošlom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čeper 10.08.2022 09:57
  Šaljivi odgovori na pitanja vijećnika
  Na sutrašnjoj sjednici GV Anina većinaće dokapitalizacir ati gradsko poduzeć dijelom gradske ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 10.08.2022 09:21
  »Slijepost uma«
  Njegovi komentari ukazuju na poremećaj koji se zove autizam jer je očito da ima socijalne i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  može se ima se 09.08.2022 22:28
  zašto ne?
  Piše da je vlasnica Elena Badurina a ne boris, a sigurno ima dozvolu, ipak je i on bio ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 09.08.2022 20:54
  osoba s posebnim potrebama
  Okani se ćorava posla. Raspravljaš s osobom s posebnim potrebama. Taj tjera svoje štogod ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 09.08.2022 18:37
  Palac dolje
  Kako je rješena Mrtvaška? Jesu li započeti radovi ili na prilazu još uvijek dežuraju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 09.08.2022 18:11
  GOST
  Svi vi koji ovdje komentirate mislite da se na ovom portalu mogu riješiti problemi koji su ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tariguz 09.08.2022 16:29
  Živopisna HDZ-ova gradonačelnica
  Spriječiti stvarnu, pravu i trajnu devastaciju mogu samo osobe i institucije koje imaju moć ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.