Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Tiranija na "Prvom od 1000" epizoda 2.

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

avgVjerojatno bi se svaki svaki policajac nasmijao na naredbu ministra unutarnjih poslova da da nekome napiše kaznu za pogrešno prakiranje, ali naš komunalni redar ne. On izvršava sve što mu lokalni političar naredi, a nadležni rukovoditelj se ne želi miješati u ono za što je plaćen. Prima plaću da upravlja Jedinstvenim upravnim odjelom u čijem odjelu je i komunalni redar. A ne miješa se. Ne miješa se u vlastiti posao 

U zadnjem sam članku o temi tiranije koju imamo zadovoljstvo uživati na prvom od 1000 pokušao odgovoriti na retoričko pitanje kako jedna tenda može prokazati tiranina. U ovom članku ću, na primjeru iste tende, dokazati tiraniju. Tiranija se najkraće opisuje kao samovoljno i nasilničko ponašanje. Budući da ne živimo u antičkom vremenu i kakvoj antičkoj despociji, današnja tiranija se manifestira kao samovoljno kršenje zakona i propisa te kao nasilno provođenje nezakonitih odluka, samo zato jer je to tako odlučio samozvani vladar. 

Naša gradonačelnica, a ne službene i nadležne osobe u okviru redovnog, savjesnog i svakodnevnog obavljanja posla gradske uprave, u konkrentom slučaju poslova komunalnog redarstva i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, odlučila je pod svaku cijenu skinuti tendu na Augusti koja se nalazi odmah do café disco cluba Priko, čiji nezakoniti šank na javnoj površini godinama nikome, pa ni sadašnjoj gradonačelnci, nije palo na pamet ukloniti. Da se radi o dokazanoj tiraniji pokazuje rješenje koje je osobnom dostavom uručeno vlasniku Auguste dana 13. kolovoza 2018. godine. Radi se o rješenju o izvršenju. Njime se potvrđuje da je prvi pokušaj skidanja tende 3. kolovoza, kako sam nakon toga neuspjelog pokušaja i pisao, nezakonit. Grad Mali Lošinj, odnosno komunalni redari su, dakle, 3. kolovoza bili u krivolovu! Skidali su tendu bez zakonitog rješenja. Komunalni redar je telefonom pozivao neovlaštene osobe da s privatne fasade skidaju tendu, temeljem rješenja kojim je naloženo da stranka sama skine tendu. Zbog takvog nezakonitog, nepripremljenog i nasilnog postupanja Grada Malog Lošinja i službenih osoba, ugrožen je javni red i mir, a i sigurnost; morala je intervenirati policija. Takvim je postupanjem dokazana tiranija, odnosno samovolja.

Budući da su izvršitelji ove upravne farse uvidjeli kako su napravili grešku u koracima slijepim izvršenjem naloga gradonačelnice (možda su to shvatili kad su pogreškom zalutali na ovaj portal), donose nužno rješenje o izvršenju. Time sami priznaju pogrešku, odnosno činjenicu da nisu smjeli skidati tendu 3. kolovoza. Naravno da nikome od sudionika ove upravne farse - od gradonačelnice preko pročelnika, pa do komunalnog redara - neće pasti na pamet preuzeti odgovornost za takvo postupanje.

Budući da je gradonačelnica dizajnirala preustroj gradske uprave prema svom hiru i svojoj volji, jasno je da u toj "novoj" upravi nema osobe koja će joj reći kako u demokraciji i uređenom pravnom sustavu trebaju funkcionirati stvari. Djelatnici koji su u njenoj milosti ne usude joj se proturiječiti ili su nesposobni, a oni koji su u nemilosti, a znaju, naravno da joj neće reći kako stvari stoje. A stvari stoje ovako, barem kako to definira Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statut Grada Malog Lošinja.

Buba u uho gradonačelnici
Gradonačelnica nije osoba koje naređuje i daje naloge komunalnom redaru. Zakon kao i Statut Grada Malog Lošinja utvrđuju da gradonačelenik/ca usmjerava djelovanje upravnih odjela i službi Grada u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada, odnosno poslova državne uprave ako su preneseni Gradu te nadzire rad upravnih odjela i službi u samoupravnom djelokrugu i poslovima državne uprave koji su preneseni Gradu. Isti zakon i Statut određuju da su za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Malog Lošinja, utvrđenih zakonom i ovim Statutom, te obavljanje poslova državne uprave koji su zakonom prenijeti na Grad, zadužena upravna tijela Grada.

Prema Statutu Grada Malog Lošinja "Upravnim tijelima upravljaju pročelnici koje na temelju javnog natječaja imenuje gradonačelnik". Iz tih odredbi zakona i statuta jasno je da gradonačelnica nema pravo nalagati, zaduživati ili naređivati djelatnicima grada što trebaju raditi. To je zakonska obveza pročelnika kao stručne osobe. Zbog toga se provode ozbiljni javni natječaji i ozbiljna testiranja kandidata za pročelnika, da se izabere najbolji stručnjak. O izboru našeg pročelnika sam već pisao. Logika je jasna, gradskom upravom treba rukovoditi stručnjak, a ne političar. Političar ne mora poznavati zakone i propise, ali ih mora znati gradski pročelnik. Zbog toga gradskom upravom upravlja/rukovodi pročelnik, a ne gradonačelnica. Analogija bi bila da, primjerice, ministar unutarnjih poslova ne može policijskom službeniku narediti da nekoga uhapsi ili da nekome napiše kaznu za pogrešno prakiranje. Vjerojatno bi se svaki policajac nasmijao na takvu naredbu ministra, ali naš komunalni redar ne. On izvršava sve što mu lokalni političar naredi, a nadležni rukovoditelj se ne želi miješati u ono za što je plaćen. Prima plaću da upravlja Jedinstvenim upravnim odjelom u čijem odjelu je i komunalni redar. A ne miješa se. Ne miješa se u vlastiti posao.

Usput rečeno, odredba iz Statuta o tome da "Upravnim tijelima upravljaju pročelnici..." neka bude natuknica ili "buba u uho" gradonačelnici da je potrebno Gradu Malom Lošinju promijeniti odredbe Statuta u kojima se govori o upravnim tijelima i pročelnicima u množini. Ali ne samo statuta već i svih gradskih odluka, kojih ima nekoliko desetina, koje treba promijeniti odnosno uskladiti s novim preustrojem Grada Malog Lošinja. Samo za ilustraciju navodim primjer Odluke o porezima Grada Malog Lošinja i npr. Planova o postavi kioska ili terasa na javnim površinama. U provođenju tih odluka nužni su postupci upravnih odjela koji više ne postoje u Gradu Malom Lošinju. Ovom prilikom ne postavljam pitanje kako je uopće moguće takvo funkcioniranje Grada Malog Lošinja.

Ulična tučnjava zbog tende
Rješenje o izvršenju bez kojega se nije smjelo pristupiti skidanju tende 3. kolovoza osobno je uručeno stranci 13. kolovoza 2018. U rješenju se navodi da će se rješenjem izvršiti staro rješenje komunalnog redara i to dana 16. Kolovoza 2018. u 9 sati. Rješenje se ima izvršiti prvi radni dan (odmah ujutro) od dana kad počinju teći rokovi za poduzimanje radnji. Na navedeno rješenje stranka ima pravo žalbe u roku od 15 dana, ali žalba ne odgađa izvršenje. Prije nego li stranka objektivno stiže izjaviti žalbu na izdano rješenje o izvršenju, ono će se već izvršiti. Nepotrebno je isticati da se time krše i osnovni principi o pravnoj zaštiti.

Samo rješenje ne određuje što će se točno i tko će to raditi, već se utvrđuje da će se izvršiti neko drugo rješenje. Takva nesmotrenost ili neznanje posljedica je silne brzine i pritiska da se tendu skine s jedne strane, a s druge strane je posljedica neiskustva i neznanja. Jer Grad Mali Lošinj nikad nikome još nije skidao tendu. Također u rješenju nije navedena treća osoba koja će izvršavati rješenje o izvršenju drugog rješenja kojim je naloženo stranci da sama skine tendu. Dakle, na izvršenje moraju doći sa dva rješenja. A rješenjem o izvršenju se ne izvršava ono što u njemu piše, već se njime izvršava neko drugo rješenje. Niti jedan sud nikad ne bi ni donosio takva rješenja, niti bi ih na takav način provodio. Ali Grad Mali Lošinj – to čini bez problema. O prvom rješenju i njegovoj besmislenosti sam prethodno pisao, pa ovom prilikom samo postavljam pitanja. Što će se desti ako tenda bude skinuta, a žalba na rješenje bude prihvaćena? Kamo će s tendom koju skinu, tko će ju čuvati? Zašto Grad Mali Lošinj ne čeka potvrdu rješenja kao što ju čeka u drugom slučaju (slastičarna Fortuna)? Zašto Grad Mali Lošinj skida tendu s privatne fasade, a ne skida tendu s javne površine – pa čak niti tamo gdje tenda objektivo smeta, ometa promet i izaziva ulične tučnjave? Sve to pokazuje da se radi jedino o tome da se ispuni hir, volja ili želja gradonačelnice da po svaku cijenu skine baš tu tendu. Jer kad ona naredi ... zdrav razum i propisi postaju imaginarne kategorije.

Dakle, sutra ujutro lijepo u centar grada, uz kavicu uživajmo zajedno sa zbunjenim turistima u jutarnoj predstavi. Takva zabava moguća je samo na prvom od 1000.

Komentari: 

117 # Početak strogoćegost 2018-08-16 19:42
Tenda skinuta uz prisustvo policije, javlja portal otoci.net. Samo ne shvaćam zašto se vlasnik lokala obratio Arsenu Mujagicu za pomoć u žalbenoj proceduri, a ne udruženju obrtnika kojem plaća članarinu a čiji predsjednik je član GV i predsjednik Odbora za gospodarstvo? Mislim da bi to bilo učinkovitije. No nadajmo se da strogoća neće završiti na ovome nego da je to početak akcije uklanjanja svih protupravno postavljenih tendi, vanjskih šankova, reklamnih panoa i prodajnih tezgi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # BašLijepo 2018-08-16 21:00
Citat gost:
Tenda skinuta uz prisustvo policije, javlja portal otoci.net. Samo ne shvaćam zašto se vlasnik lokala obratio Arsenu Mujagicu za pomoć u žalbenoj proceduri, a ne udruženju obrtnika kojem plaća članarinu a čiji predsjednik je član GV i predsjednik Odbora za gospodarstvo? Mislim da bi to bilo učinkovitije. No nadajmo se da strogoća neće završiti na ovome nego da je to početak akcije uklanjanja svih protupravno postavljenih tendi, vanjskih šankova, reklamnih panoa i prodajnih tezgi.
Znači sutra možemo očekivati skidanje one druge nepropisno postavljene tende koja ometa saobraćaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Kriterijigost 2018-08-16 21:04
Prvo se skida ona koja ne smeta prometu i ljudima. Valjda idu po abecedi, Augusta,...do Prika ima dosta-slova ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Tendenciozno o tendamagost 2018-08-17 13:03
Citat gost:
Prvo se skida ona koja ne smeta prometu i ljudima. Valjda idu po abecedi, Augusta,...do Prika ima dosta-slova ...
Tendenciozna slikovnica o tendama na PrikuOdgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # kamalškamp 2018-08-16 22:10
Citat Lijepo:
Citat gost:
Tenda skinuta uz prisustvo policije, javlja portal otoci.net. Samo ne shvaćam zašto se vlasnik lokala obratio Arsenu Mujagicu za pomoć u žalbenoj proceduri, a ne udruženju obrtnika kojem plaća članarinu a čiji predsjednik je član GV i predsjednik Odbora za gospodarstvo? Mislim da bi to bilo učinkovitije. No nadajmo se da strogoća neće završiti na ovome nego da je to početak akcije uklanjanja svih protupravno postavljenih tendi, vanjskih šankova, reklamnih panoa i prodajnih tezgi.
Znači sutra možemo očekivati skidanje one druge nepropisno postavljene tende koja ometa saobraćaj.
Sutra se skidaju stolovi koji smetaju na prolazu kod Prika, a bogami treba se skinuti i šank ?
Pa da vidimo jer se smije primjeniti zakon?
Kako se njemu treba obratiti kad je on naredio da se skine tenda...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sačuvajmo tradicijsku divlju gradnjuTin Tin 2018-08-17 14:55
Citat škamp:
Sutra se skidaju stolovi koji smetaju na prolazu kod Prika, a bogami treba se skinuti i šank
Nema šanse. Kamalin šank na gradskom zemljištu je pod posebnom zaštitom, većom nego što su bili Alhambra, Hortenzija i cjeli Čikat. Čuva se kao primjer tradicijske protuzakonite gradnje na prvom od 1000 otoka.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # jezdagazda 2018-08-18 11:45
Citat Tin Tin:
Citat škamp:
Sutra se skidaju stolovi koji smetaju na prolazu kod Prika, a bogami treba se skinuti i šank
Nema šanse. Kamalin šank na gradskom zemljištu je pod posebnom zaštitom, većom nego što su bili Alhambra, Hortenzija i cjeli Čikat. Čuva se kao primjer tradicijske protuzakonite gradnje na prvom od 1000 otoka.
Dali plaća površinu zauzetu stolovima i stolicama na prolazu ?
Komunalni redari koliko Vama plaća ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Prava adresaTrubadur 2018-08-16 21:12
To da se za pomoć trebao obratiti Kamaliću ti je odlična fora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Kolegijalnost i solidarnostGost 2018-08-16 21:20
Citat Trubadur:
To da se za pomoć trebao obratiti Kamaliću ti je odlična fora.
U čemu je problem? Predsjednik Udruženja je član vladajuće većine u Vijeću pa bi iz solidarnost sa sudjedom kolegom ugostiteljem bio od velike pomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Nezainteresiran i moćnikBukal 2018-08-16 21:32
Citat Gost:
Citat Trubadur:
To da se za pomoć trebao obratiti Kamaliću ti je odlična fora.
U čemu je problem? Predsjednik Udruženja je član vladajuće većine u Vijeću pa bi iz solidarnost sa sudjedom kolegom ugostiteljem bio od velike pomoći.
Sav taj cirkus mu se odigravao pred nosom pa nije prstom mrdnuo. A sjetimo se da je prije par godina kao predsjednik Udruzenja obrtnika zbog drugog ugostitelja, vlasnika Prika demonstrirao pred gradskom upravom i prijetio blokadom prometa. Valjda s godinama čovjek gubi revolucionarni žar.
A nekako mi se čini da bi bio dovoljan samo jedan poziv gradonačelnici da ovog cirkusa ne bude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Sukob interesaNora fora 2018-08-17 10:18
Citat gost:
Tenda skinuta uz prisustvo policije, javlja portal otoci.net. Samo ne shvaćam zašto se vlasnik lokala obratio Arsenu Mujagicu za pomoć u žalbenoj proceduri, a ne udruženju obrtnika kojem plaća članarinu a čiji predsjednik je član GV i predsjednik Odbora za gospodarstvo?
Udruženje obrtnika se u to ne bi miješalo zbog sukoba interesa predsjednika Udruženja kao vlasnika objekta "Priko" i vlasnika "Auguste", običnog člana Udruženja. Ako shvaćate što želim reći :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Outsourcing gradske upraveSlobodni radikal 2018-08-17 10:33
Citat Nora fora:
Citat gost:
Tenda skinuta uz prisustvo policije, javlja portal otoci.net. Samo ne shvaćam zašto se vlasnik lokala obratio Arsenu Mujagicu za pomoć u žalbenoj proceduri, a ne udruženju obrtnika kojem plaća članarinu a čiji predsjednik je član GV i predsjednik Odbora za gospodarstvo?
Udruženje obrtnika se u to ne bi miješalo zbog sukoba interesa predsjednika Udruženja kao vlasnika objekta "Priko" i vlasnika "Auguste", običnog člana Udruženja. Ako shvaćate što želim reći :lol: :lol: :lol:
A Jedinstveni odjel uprave ne zna izdati pravilno rješenje, pa mu treba pomoć izvana. Na otoci.net piše "Trećeg kolovoza komunalni redari počeli su skidati tendu", kaže Milanović i nastavlja: "Kako mene nije bilo, otišli su nakon što im je moj otac rekao da nemaju pravilno rješenje. Napravili su rješenje s datumom 13. kolovoza i, nakon praznika, odmah sljedeći dan došli skinuti tendu", navodi ugostitelj …". Znači, em ih plaćamo, em moramo ispravljati njihove greške i propuste. Mislim da bi bilo najbolje da se poslovi gradske uprave outsorsaju, tj. povjere vanjskim dobavljačima koji te poslove dobro poznaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Outsorcing gradonačelniceD. 2018-08-18 13:25
Prvo treba outsorsati posao gradonačelnice, ostalo bi se bez njenih psihologa i pravnika za reorganizaciju rješilo samo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...NoName 2018-08-18 18:11
Citat D.:
Prvo treba outsorsati posao gradonačelnice, ostalo bi se bez njenih psihologa i pravnika za reorganizaciju rješilo samo.
prvo neka ukine svog zamjenika, jer to mjesto ne služi ničemu, potpuno je besmisleno, a ušteda velika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Fikus nakon fikusicegost 2018-08-18 18:22
Citat NoName:
Citat D.:
Prvo treba outsorsati posao gradonačelnice, ostalo bi se bez njenih psihologa i pravnika za reorganizaciju rješilo samo.
prvo neka ukine svog zamjenika, jer to mjesto ne služi ničemu, potpuno je besmisleno, a ušteda velika
Tko to zna bolje od nje? Deset godina je uživala u visokoj plaći bez rada i odgovornosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # a vitar pušenanobot 2018-08-19 06:52
Citat gost:
Tko to zna bolje od nje?
evala, i to joj je neko znanje.
tajna uspjeha nije u dobroj organizaciji, nego u zavjetrini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2013 # LošinjHrt 2018-08-17 11:25
Možda se nije vlasnik objekta obratio Mujagiću za pomoć nego se ovaj potonji, vrhunski poznavatelj svega i svačega, samodopadno ponudio da bude suport jer više nije bitno o čemu se radi, nego biti kontra!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Građanska dužnostgost 2018-08-17 12:14
Citat Hrt:
Možda se nije vlasnik objekta obratio Mujagiću za pomoć nego se ovaj potonji, vrhunski poznavatelj svega i svačega, samodopadno ponudio da bude suport jer više nije bitno o čemu se radi, nego biti kontra!
Biti kontra samovolje koja ukazuje na nesposobnost, korumpiranost ili na kumovsko / stranačko / rodbinsko / ljubavničko pogodovanje je građanska dužnost svakog poštenog čovjeka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kontra samovoljigost 2018-08-19 07:30
Citat gost:
Citat Hrt:
Možda se nije vlasnik objekta obratio Mujagiću za pomoć nego se ovaj potonji, vrhunski poznavatelj svega i svačega, samodopadno ponudio da bude suport jer više nije bitno o čemu se radi, nego biti kontra!
Biti kontra samovolje koja ukazuje na nesposobnost, korumpiranost ili na kumovsko / stranačko / rodbinsko / ljubavničko pogodovanje je građanska dužnost svakog poštenog čovjeka.
Evo jedne takve kontre protiv samovolje "koja ukazuje na nesposobnost, korumpiranost ili na kumovsko / stranačko / rodbinsko / ljubavničko pogodovanje". A nije anonimna, nego uredno potpisana na otoci.net:
Jebe lud zbunjenog , ja ode ništa ne shvatih, a što je sa drugim tendama sa like, jel i njih uklanjaju ili je ono nije dao kovertu ili stara narodna" na sirotinju i miš diže [cenzurirano]", koji kriteriji važe i za koga,jasno se zna:
otoci.net/index.php/u-razno/8330-tenda-skinuta-uz-prisustvo-policije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # zna seNL 2018-08-19 09:20
Citat gost:
Jebe lud zbunjenog , ja ode ništa ne shvatih, a što je sa drugim tendama sa like, jel i njih uklanjaju ili je ono nije dao kovertu ili stara narodna" na sirotinju i miš diže [censored]", koji kriteriji važe i za koga,jasno se zna:
otoci.net/index.php/u-razno/8330-tenda-skinuta-uz-prisustvo-policije
Stranka HDZ jedini koji su uspjeli u Hrvatskoj okupiti svu ljudsku političku ekonomsku kulturušku ljudsku đubrad od ljudih ,,Jednu paletu žena i muškaraca svih boja i dlaka perverzije ljudske do krajnosti ekstrmne desnice klerofažizma anti euvropljana homofoba nacionalista i demagoga lažljvih ...Ukratko jedna paleta svih boja i dlaka PERVERZIJE LJUDSKE u HDZ. ........
novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Sanje-Modric/SANJA-MODRIC-Kakva-hajka-na-nevinog-Kujundzica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # prosjaci i sinovihranitelj tuljana 2018-08-19 21:56
Citat NL:
Stranka HDZ jedini koji su uspjeli u Hrvatskoj okupiti svu ljudsku političku ekonomsku kulturušku ljudsku đubrad od ljudih
To mislite na činjenicu da HDZ zaista jest okupio većinu članova KPH?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # KPHGost 2018-08-20 09:49
Citat hranitelj tuljana:
Citat NL:
Stranka HDZ jedini koji su uspjeli u Hrvatskoj okupiti svu ljudsku političku ekonomsku kulturušku ljudsku đubrad od ljudih
To mislite na činjenicu da HDZ zaista jest okupio većinu članova KPH?
S obzirom da je KPH postojala do 1952, do 1990 ih nije ostalo mnogo da uđu u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
418 # Upravno teturanjeZumba 2018-08-17 12:31
Citat Hrt:
Možda se nije vlasnik objekta obratio Mujagiću za pomoć nego se ovaj potonji, vrhunski poznavatelj svega i svačega, samodopadno ponudio da bude suport jer više nije bitno o čemu se radi, nego biti kontra!
Nebitno je tko se kome obratio ili ponudio za pomoć, bitno je da se još jednom pokazala blažena trapavost gradske uprave reorganizirane po ćefu gradonačelnice, a uz poltronski pristanak klaunova u GV. Bino je da je ovo je još jedan slučaj da je tek prigovor građana primorao samodopadnu upravu da postupi po zakonu. Za sada uprava tetura od šamara do šamara javnosti da bi bila stjerana u okvire važećih propisa, a nama ostaje nada da će jednom proraditi i bez šamaranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # Pas čuvarRz Brzotrz 2018-08-17 13:11
Opet te pere projekcija... ti si se sam samodopadno ponudio gradonačelnici da joj budeš pas čuvar pa eto ...budi ako ti je to zadovoljstvo. Provjereno lupetaš...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Adresa je pravaStjepko T. 2018-08-17 18:00
Mislim da se na silu nikome ne može pomagati pa je i tvoja insinuacija o nametanju suporta samo odraz tvoje zlonamjernosti a usputno sprdanje je promašeno. Upravo je logično da se javio Mujagiću jer je i površnim i povremenim posjetiteljima ove stranice poznato da je on poništavao i ozbiljnija rješenja nego ih je u stanju napisati Jedinstveni upravni odjel GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Bitno - nebitnogost 2018-08-17 18:14
Tko je i zašto pomogao vlasniku objekta u rušenju nepotpunog rješenja i odgodi izvršenja sasvim je nebitno. Bitno je da se još jednom pokazala aljkavost, nekompetentnost , a možda i protekcionizam gradonačelnice i gradske Uprave. A Aninog hrta podsjećam da je tvrtka "Turizam, sport i nautika" kojoj je Mujagić član uprave, većinski je vlasnik zgrade na kojoj je tenda bila montirana. Riječ je o zgradi koja je na prvom katu "mostom" spojena sa susjednom zgradom u kojoj je nekada radila Pomorska škola, a koja je na čestici br. 1701. Milanović je za postavljanje tende dobio Mujagićevu suglasnost. Naveo sam tekst iz izviješća na otoci.net. No i bez ovih činjenica insistiranje na tome tko i zašto je pomogao vlasniku objekta je naprosto glupavo i razotkriva frustriranost sudionika, a uz njih to je imbecilno. Moj savjet: Radite tako da se o vama i vašem radu nema što pisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # KontraCrna guja 2018-08-20 19:26
Citat Hrt:
Možda se nije vlasnik objekta obratio Mujagiću za pomoć nego se ovaj potonji, vrhunski poznavatelj svega i svačega, samodopadno ponudio da bude suport jer više nije bitno o čemu se radi, nego biti kontra!
Stvarno nije bitno o čemu se radi, ali ako je nemoralno, nezakonito i štetno po zajednicu, a nisi kontra, nečinjenjem i sam podupireš nemoral, kršenje zakona i nanošenje štete zajednici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
523 # pogubljena u veličinilivio 2018-08-17 09:57
Tako to biva, kada malu od kužine stavite zagradonačelnic u. Nit je sposobna, nit pametna. O odnosima među ljudima ništa nezna, ali taštinu i zloću ima u izobilju. Zato ovaj naš grad i jest jedna malomišćanska prčija neopisive. A rezultati se već vide, loše i sve lošije..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # vunbaciteljštef 2018-08-17 13:20
Citat livio:
Tako to biva, kada malu od kužine stavite zagradonačelnicu. Nit je sposobna, nit pametna. O odnosima među ljudima ništa nezna, ali taštinu i zloću ima u izobilju. Zato ovaj naš grad i jest jedna malomišćanska prčija neopisive. A rezultati se već vide, loše i sve lošije..
Ne bu to dugo trajalo, fajront je sve bliže. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # loš, lošiji, prvi od 1000 (LOŠinj)Štefica 2018-08-17 14:05
A baš šteta, zanimljiv je ovaj cirkus u našem Gradu! I što slijedi nakon fajrunta? O tome čini se svi sve znaju, a nitko ništa ne zna!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
238 # Legenda kaže...Lošinjko 2018-08-17 15:29
Pa kako i nece zvati Arsena, kad su on i Ruza specjalisti za pomorske skole.... legenda kaze da je mali dobio suglasnost za tendu, a na toj suglasnosti su i dozvole za sank i visoke stolove i bacve... (mozda mu je dozvolu dala i Ruza). ne prozivan nikoga samo trazin pojasnjenje; ako mali “slucajno” i nema suglasnst za tu tendu, jel mu ju oni mogu skinut? Ruku na srce, al stvarno ta tenda mu je puno gostiju privukla, narocito u njegovim vrsnim satima poslovanja od 23-04, tad sunce najjace przi... nek mu je sa srecom, bolje to nego struju stemat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Lošinjko frustrirkoDumbo 2018-08-17 16:44
Nešto ti se pomiješalo. Radi se samo o tome da su Ana i njen Jedinstveni upravno odjel opet uhvaćeni na lijevoj nozi. Poslali ljude da ruše tendu a onda se povukli ko pi*ke jer nisu radili kako treba. Pa su u rušenje tende krenuli tek kad su postupili kako im je Arsen rekao. Ne ide im s papirima dok im Arsen ne pomogne :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2711 # ZamjenaCica 2018-08-17 21:49
Ako njima u gradu ne idu papiri, a Arsenu ne ide poduzetništvo, možda da se zamijene.. nekako cijela ova priča i ide u tom smijeru. Kao da drug Arsen na to mjesto cilja.

Onda gradski službenici ne bi dobivali mjesecima plaće kao što se priča da su prošli svi koji su ikad s gospodinom surađivali pa bi im se gledalo kroz prste što toliko grješe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Drugovi i gospođa CicaKamarad 2018-08-18 10:00
Citat Cica:
Ako njima u gradu ne idu papiri, a Arsenu ne ide poduzetništvo, možda da se zamijene.. nekako cijela ova priča i ide u tom smijeru. Kao da drug Arsen na to mjesto cilja.
Ovo je malo inovativniji pokušaj zataškavanja priče o glavinjanju gradske uprave od uobičajenih, ali svatko razuman zna da ovo nije štorija o "drugu" Arsenu nego o gradskoj upravi koja nije znala izdati jedno ispravno rješenje. "Drug" Arsen je samo podsjetio na propisanu proceduru, pa je Grad morao odustati od akcije spašavanja Grada od jedne tende i postupiti kako je sugerirao "drug" Arsen. Dramatična akcija je pod zaštitom jakih policijskih snaga uspješno provedena. Tenda je skinuta, Grad i turističko gospodarstvo Malog Lošinja su spašeni, a volja gradonačelnice provedena je na legalan način, samo zahvaljujući budnosti "druga" Arsena.
No usprkos svemu, priča nije o "drugu" Arsenu, njegovim poduzetničkim (ne)uspjesima, pa ni o njegovoj ulozi u spašavanju legalnosti jednog upravnog postupka. Ovo je priča o gradonačelnici, o gradskoj vlasti i gradskoj Upravi i njihovoj neozbiljnosti, ako ne neukosti u obavljanju poslova.
A činjenice, gospođo Cico, ne nestaju tituliranjem kritičara nazivom izbačenim iz upotrebe kad su nas sve promovirali u gospodu i gospođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # Zamjena je teoretski nemogućaA.M. 2018-08-18 11:04
Cica je pričaju ljudi najuspješniji lokalni političar u povijesti Lošinja, koji dobija sve izbore na kojima se pojavi-Anto Nedić. E sad zašto veliki političar i javna osoba odgovara na argumentirne kritike na ovakav način, da anonimno, jadno i primitivno pljuca po osobi koja nije političar i koja piše o javnim stvarima, umjesto da javnim priopćenjem argumentrano odgovori na kritike, kako to inače rade pristojni političari i pristojna vlast, pitanje je na koje bi on trebao odgovoriti.

Budući vjerojatno piše, kako to pričaju ljudi koji se s njim druže u uobičajenom stanju s 0,7 promila alkohola u krvi, Cica baulja od druga do gospodina. Kad se bespotrebno uplaši Arsena kao "političara" onda je on drug. Kad se želi sprdati s Arsenom poduzetnikom onda je gospodin. I sve to u jednom dahu.

Naravno da zamjena da ovi iz grada idu u poduzetništvo teoretski nije moguća jer se ovi iz grada već bave poduzetništvom, uglavnom osiguranjem i trgovinom. Priznati se mora, uspješni jesu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Puni sebe, nos do nebaJimmy P. 2018-08-18 09:00
Citat Dumbo:
Nešto ti se pomiješalo. Radi se samo o tome da su Ana i njen Jedinstveni upravno odjel opet uhvaćeni na lijevoj nozi. Poslali ljude da ruše tendu a onda se povukli ko pi*ke jer nisu radili kako treba. Pa su u rušenje tende krenuli tek kad su postupili kako im je Arsen rekao. Ne ide im s papirima dok im Arsen ne pomogne :lol:
Ne ide njima s ničim, prazne glave, ništa ih ne zanima, osim rezanja torti i ručkovi po restoranima, pogotovo kad Miha plati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # nepojmljivograđanin 2018-08-18 09:41
Citat Jimmy P.:
Ne ide njima s ničim, prazne glave, ništa ih ne zanima, osim rezanja torti i ručkovi po restoranima, pogotovo kad Miha plati.
Meni je potpuno otvorila oči ona situacija sa Mataldom, kada su gospođe koje su dobile ovlaštenje i zaduženje da u ime gradskog vijeća i GRAĐANA ovoga grada prate, nazoče i komuniciraju sa izrađivačima plana, a u stvarnosti se desilo da su gospođe pustile vodu neka teče, tj. bile su potpuno nezainteresiran e za tu temu, iako se radi o potencijalno najvećoj ekološkoj bombi na otoku, do sada. Osim neizvršavanja danih im zaduženja i zadataka, time je počinjeno i kazneno djelo nečinjenja (delicta omissiva), a doći će na naplatu prije ili kasnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # ne dozvoledozvole 2018-08-20 14:30
imaš pravo treba viditi tko je malom dao dozvole,tko je potpisao,za rad do jutra među stanbenim zgradama,za muziku bez ikakve izolacije na zidovima,za šank na cesti stolove,stolice i još bačve pa nema šta nema,ljudi moji pa jel to moguće,pogledaj te Cres,Krk,Rab i tako bih mogo do jutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # njegovi decibeliPrika 2018-08-20 16:25
O kojem malom govoriš? Kamali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # DozvoleSlobodni radikal 2018-08-20 16:41
Citat dozvole:
imaš pravo treba viditi tko je malom dao dozvole,tko je potpisao,za rad do jutra među stanbenim zgradama,za muziku bez ikakve izolacije na zidovima,za šank na cesti stolove, stolice i još bačve pa nema šta nema, ljudi moji pa jel to moguće, pogledajte Cres, Krk, Rab i tako bih mogo do jutra.
Mali Lošinj je nalik divljem zapadu, na kojem je na znak pucnja iz pištolja započinjala neumoljiva trka za zemlju. Danas na Lošinju, jednako kao tada na divljem američkom zapadu, u tijeku je utrka za svaki metar. Rive, javne površine, pomorskog dobra, zemlje s izlaskom ili barem pogledom na more. Krči se šuma, prokrčuju putevi po želji i potrebi, vezovi postaju marine, suncobrani postaju radna mjesta za prodaju karata, cesta mijenja svoju širinu po mjeri ugostitelja, vade se palme i projekt javnih nasada po narudžbi, ugostiteljski stolovi i stolice sežu maltene do vrata muzeja Apoksiomena, grad je jedno veliko, bučno i neuređeno vašarište bez radnog vremena i bez pravila. Jednostavno, u Malom Lošinju vlada nered, a generator mu je gradska uprava, ne samo nesposobna, nego naviknuta na klijentelizam i razne oblike koruptivnih praksi. Ova priča s tendom samo je indikator tog stanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # fjaka@apsirtydes.comhranitelj tuljana 2018-08-17 17:28
Svjestan sam da se od mene, kao dobrog duha ovog portala, očekuje pravorijek i na ovu temu ali ne da mi se, malo odmaram, godišnji i tako...oprostit e.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Vreća za udaranjegost 2018-08-17 17:49
Citat hranitelj tuljana:
Svjestan sam da se od mene, kao dobrog duha ovog portala, očekuje pravorijek i na ovu temu ali ne da mi se, malo odmaram, godišnji i tako...oprostite.
Šteta. Bio si dobar kao vreća za udaranje. Mi te mlatimo, a ti skvičiš :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Pravno teturanjeTvist 2018-08-20 14:07
Iz navedenog proizlazi da se gosp. Mujagić bavi nadripisarstvom !.?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Nadriupravni odjelNadripolitičar 2018-08-20 16:05
Citat Tvist:
Iz navedenog proizlazi da se gosp. Mujagić bavi nadripisarstvom!.?
Nisi naveo iz čega to proizlazi, ali iz ovog slučaja s tendom proizlazi da bi i nadripisarstvo bilo prikladan odgovor na gradsku nadripolitiku i nadriupravne akte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kontrolagost 2018-08-21 19:09
Živilo nadripisarstvo jer naši prestavnicu u GV ne rade što bi trebali. Ne kontroliraju gradonačelnicu i upravu nego ih puštaju da rade što ih je volja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...gradska umjetna inteligencijagost 2018-08-20 16:23
Čovjek treba biti glup ili šutjeti inače je nadripisar? Ima li u gradskoj upravi pametnijih ljudi koji bi branili gradonačelnicu. ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # ...hranitelj tuljana 2018-08-20 17:32
Treba biti svjestan da, s izuzetkom škvera, svi ljudi ovdje žive ili od turizma direktno ili od turizma indirektno, tj. od ovih prvih. I da bi se dobila sredstva "od grada" to je prvo netko trebao zaraditi da bi grad imao što oduzeti. Stoga gdje bismo došli kad bismo mjerili svaki cm terasa ili slično... Gdje bismo npr došli kad bismo uspoređivali koncesije za sidrišta po mnogim našim uvalama, s stvarnim stanjem tj. područjem koje zauzimaju... I tako dalje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Divlji LošinjCrna guja 2018-08-20 18:14
Citat hranitelj tuljana:
Stoga gdje bismo došli kad bismo mjerili svaki cm terasa ili slično... Gdje bismo npr došli kad bismo uspoređivali koncesije za sidrišta po mnogim našim uvalama, s stvarnim stanjem tj. područjem koje zauzimaju... I tako dalje...
Došli bismo na mjesto gdje ne bi bilo potrebno i moguće napisati prethodni komentar o Malom Lošinju nalik divljem zapadu. Na kojem "je na znak pucnja iz pištolja započinjala neumoljiva trka za zemlju. Danas na Lošinju, jednako kao tada na divljem američkom zapadu, u tijeku je utrka za svaki metar. Rive, javne površine, pomorskog dobra, zemlje s izlaskom ili barem pogledom na more. Krči se šuma, prokrčuju putevi po želji i potrebi, vezovi postaju marine, suncobrani postaju radna mjesta za prodaju karata, cesta mijenja svoju širinu po mjeri ugostitelja, vade se palme i projekt javnih nasada po narudžbi, ugostiteljski stolovi i stolice sežu maltene do vrata muzeja Apoksiomena, grad je jedno veliko, bučno i neuređeno vašarište bez radnog vremena i bez pravila. Jednostavno, u Malom Lošinju vlada nered, a generator mu je gradska uprava, ne samo nesposobna, nego naviknuta na klijentelizam i razne oblike koruptivnih praksi. Ova priča s tendom samo je indikator tog stanja."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Drug tuljangost 2018-08-20 18:41
Tuljan k'o drug Tito, snađi se druže i "pa nećemo se držati zakona kao pijan plota". Budaletina koja ne zna šta piše...
Netko je već napisao da tuljan bi vjerojatno neki partijski komesar...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Oskar za glumljenje strogoćeCrna Guja 2018-08-21 10:16
Citat gost:
Tuljan k'o drug Tito, snađi se druže i "pa nećemo se držati zakona kao pijan plota". Budaletina koja ne zna šta piše...
Netko je već napisao da tuljan bi vjerojatno neki partijski komesar...
Lako za tuljana. Problem je što se mafijaškog načela ignoriranja i izvrtanja duha i slova zakona drže svi koji imaju bilo kakvu vlast ili ovlaštenje, od gradonačelnice i njenog dublera za razna nazočenja pa do komunalnih redara. Zato je grad postao "jedno veliko, bučno i neuređeno vašarište bez radnog vremena i bez pravila" kako je to opisao Slobodni radikal. Gdje su gradonačelnica i njen zamjenik, gdje je Jedinstveni pročelnik Uprave, gdje su komunalni redari. Jesu li nesposobni ili korumpirani da ne vide ili neće da vide sve opisano nego glume strogoću na bezveznoj tendi koja nikome nije smetala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uvrede i podmetanjaAtila 2018-08-21 14:33
Citat Crna Guja:
Citat gost:
Tuljan k'o drug Tito, snađi se druže i "pa nećemo se držati zakona kao pijan plota". Budaletina koja ne zna šta piše...
Netko je već napisao da tuljan bi vjerojatno neki partijski komesar...
Lako za tuljana. Problem je što se mafijaškog načela ignoriranja i izvrtanja duha i slova zakona drže svi koji imaju bilo kakvu vlast ili ovlaštenje, od gradonačelnice i njenog dublera za razna nazočenja pa do komunalnih redara. Zato je grad postao "jedno veliko, bučno i neuređeno vašarište bez radnog vremena i bez pravila" kako je to opisao Slobodni radikal. Gdje su gradonačelnica i njen zamjenik, gdje je Jedinstveni pročelnik Uprave, gdje su komunalni redari. Jesu li nesposobni ili korumpirani da ne vide ili neće da vide sve opisano nego glume strogoću na bezveznoj tendi koja nikome nije smetala?
A mene zanima gdje su gradski vijećnici. Ako je zbog žalbe jednog vijećnika na uvredljivo pisanje po ovom portalu gradonačelnica zaprijetila policijskom istragom, zašto se neki vijećnik na aktualnom satu ne požali na uvrede Slobodnog radikala da u Malom Lošinju vlada nered i da mu je generator gradska uprava, nesposobna i naviknuta na klijentelizam i razne oblike koruptivnih praksi. Jer tada bi gradonačelnica, tako osjetljiva na uvrede, opet tražila da policija istraži, ali ovom prigodom da li i tko krči šumu, tko prokrčuju puteve po želji i potrebi, gdje to vezovi postaju marine a suncobrani radna mjesta za prodaju karata, te tko i gdje vadi palme prema projektu javnih nasada po narudžbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kamenovanjeBilmez 2018-08-22 10:12
Citat Atila:
Citat Crna Guja:
Lako za tuljana. Problem je što se mafijaškog načela ignoriranja i izvrtanja duha i slova zakona drže svi koji imaju bilo kakvu vlast ili ovlaštenje, od gradonačelnice i njenog dublera za razna nazočenja pa do komunalnih redara. Zato je grad postao "jedno veliko, bučno i neuređeno vašarište bez radnog vremena i bez pravila" kako je to opisao Slobodni radikal. Gdje su gradonačelnica i njen zamjenik, gdje je Jedinstveni pročelnik Uprave, gdje su komunalni redari. Jesu li nesposobni ili korumpirani da ne vide ili neće da vide sve opisano nego glume strogoću na bezveznoj tendi koja nikome nije smetala?
A mene zanima gdje su gradski vijećnici. Ako je zbog žalbe jednog vijećnika na uvredljivo pisanje po ovom portalu gradonačelnica zaprijetila policijskom istragom, zašto se neki vijećnik na aktualnom satu ne požali na uvrede Slobodnog radikala da u Malom Lošinju vlada nered i da mu je generator gradska uprava, nesposobna i naviknuta na klijentelizam i razne oblike koruptivnih praksi. Jer tada bi gradonačelnica, tako osjetljiva na uvrede, opet tražila da policija istraži, ali ovom prigodom da li i tko krči šumu, tko prokrčuju puteve po želji i potrebi, gdje to vezovi postaju marine a suncobrani radna mjesta za prodaju karata, te tko i gdje vadi palme prema projektu javnih nasada po narudžbi.
Šališ se, zar ne :lol: Svi znamo da u GV nema vjećnika s takvim smislom za sarkazam i mudima da se odvaži postaviti takva svetogrdna pitanja. Mislim da bi ga kamenovali kad bi to napravio. A prvi kamen bacili bi Ana i Anto, a za njima ostali katolici u vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Licemjer 2018-08-20 18:46
Citat hranitelj tuljana:
Stoga gdje bismo došli kad bismo mjerili svaki cm terasa ili slično...
E tuljane došli bi do reda. Red nije u interesu GML d.o.o. i Jadranke d.o.o.. Njima je u interesu uzeti novce i zaposliti svoje pajdaše.
To im je primarna djelatnost.
Ovo je izdanak one izjave od prije godinu, 2, 3: Graditi će se koliko ide/može/stane.
Nešto u tom smislu.
Poanta ovoga je da kad se izgradi svaki pedalj, ili kada se nabije stolica i stolova koliko ide/može/stane, gubi se prostor za prolaz, hodanje, šetanje itd.
Malo kojeg gosta privlači prekrcana ili terasa koja je razbacana na više strana (Priko).
A o nedostatku različitih turističkih sadržaja/atrakc ija da ne govorim.
Sve jednoliko, precrtano, kopi pejstano.
Svaki restoran ima neku svoju platu sa imenom svog restorana, a sve te plate su jednolične.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # mutibarićlol 2018-08-20 19:50
Citat Licemjer:
E tuljane došli bi do reda. Red nije u interesu GML d.o.o. i Jadranke d.o.o.. Njima je u interesu uzeti novce i zaposliti svoje pajdaše.
To im je primarna djelatnost.
U mutnoj vodi najbolje se lovi riba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # licemjerhranitelj tuljana 2018-08-21 16:43
Citat Licemjer:
kad se izgradi svaki pedalj, ili kada se nabije stolica i stolova koliko ide/može/stane, gubi se prostor za prolaz, hodanje, šetanje itd.
Malo kojeg gosta privlači prekrcana ili terasa koja je razbacana na više strana (Priko)
Hajde licemjeru lijepo gledaj svoje dvorište, daleko je Mali i Priko... do Saturna se ne može doći i proći od naguranih stolica... a privlači li turiste bacanje kubika razbijenog betona u plitko more Rovenske isto je vaša briga...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Na istom smo otoku.gost 2018-08-21 18:08
Citat hranitelj tuljana:
Citat Licemjer:
kad se izgradi svaki pedalj, ili kada se nabije stolica i stolova koliko ide/može/stane, gubi se prostor za prolaz, hodanje, šetanje itd.
Malo kojeg gosta privlači prekrcana ili terasa koja je razbacana na više strana (Priko)
Hajde licemjeru lijepo gledaj svoje dvorište, daleko je Mali i Priko... do Saturna se ne može doći i proći od naguranih stolica... a privlači li turiste bacanje kubika razbijenog betona u plitko more Rovenske isto je vaša briga...
Kako u Malom tako i u Velom. Ista vlast, isti klijenti, isti interesi. Gradi se koliko god stane. Nagurat će se stolova i stolica i više nego što stane. A nasipanje obale i bacanje građevinskog otpada u more je uhodana praksa na ovim otocima. A zašto ti ne prijaviš bacanje betona u Rovenskoj. Na istom smo otoku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Licemjer 2018-08-22 07:07
Dragi tuljane. oba Lošinja su moje dvorište. U jednom radim, u dragom prebivam.
Također, nemoj mi govoriti o čemu da brinem. Brini ti o svojim lošim argumentim i jeftinoj retorici. Pozzzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # mutava gradska upravapreizgrađeni 2018-08-22 15:33
Meni je potpuno nejasno kako je gradska uprava odobrila preizgrađenost na Rukaviću. A da o Bočacu i Lidlu ne govorimo, tamo je izgrađenost 300%. I pogledajte koji kaos imamo tamo po ljeti? Tko je za to odgovoran? Što nam to rade umrežena politika i građevinska mafija? Pa na Rukaviću je porušeno nebrojeno borova potpuno nepotrebno. Sada kada i Kačinari gradi na Rukaviću, imamo užasnu preizgrađenost toga dijela grada. A kako to ružno izgleda s broda kada se vraćate s otoka Unije, to je katastrofa. Za to bi bivši gradonačelnik trebao dobiti zatvora. A izvođače boli ona stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Lupetanje ljutog i neizgrađenogTulio 2018-08-22 15:49
Preizgrađeni ima problem s kognitivnim funkcijama, nažalost one su neizgrađene odnosno nerazvijene. Izgrađenost na Rukaviću je bitno manja nego u cijelom gradu ili npr. na Zagazinama. Na Rukaviću je izgrađenost manja od 30%. Hajde se probaj malo koncetirati i probaj provjeravati činjenice koje iz prazne glave vadiš, kao mađioničar zeca iz šešira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # 300%Alien iz svemira 2018-08-22 18:03
Citat preizgrađeni:
Meni je potpuno nejasno kako je gradska uprava odobrila preizgrađenost na Rukaviću. A da o Bočacu i Lidlu ne govorimo, tamo je izgrađenost 300%.
Još jedan razlog zašto smo prvi od 1000 otoka, jer imamo izgrađenost 300%. :sad:
Tebi je jako puno toga nejasno, daj se educiraj.
Citat preizgrađeni:
A izvođače boli ona stvar.
Izvođač je tu da radi, kopa, zida i betonira. I osim za rokove i kvalitetu, ne treba ga boljeti nikoja stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Kako god, to je devastacijapreizgrađeni 2018-08-24 08:50
Što god Tulio i Alien iz svemira sročili i okrenuli stvar na drugu bandu, činjenica da su i Bočac i Rukavić ruglo i to se nije smjelo dogoditi. Bočac je preizgrađen, zatrpan ovom nesuvislom zgradetinom i prometno uništen. Uz to je sve loše izvedeno i nitko ga ne održava, pa čak se niti pričuva ne plaća. Kaos na Rukaviću je poznat svim građanima, a naročito kupcima stanova. Sve je preizgrađeno i devastirano, a za koju godinu vidjeti ćemo kako će i Rukavić izgledati jer ga nitko neće održavati. Važno je da se lova zavrtila, pa sada se snalazite. A o prizgrađenosti na lokaciji Hotela Punta da ne govorimo. To je katastrofa, kao i stanovi u Creskoj ulici. Nemilice se uništavaju gradske površine po nalogu građevinske mafije. A onda za te uništene lokacije, loše izvedene radove
se traže i do 3000 eura po kvadratu. A neodgovorna gradska uprava u svemu tome investitorima drži ljestve i nema pojma o ničemu, a grad propada, uništava se svaka parcela, betonira, dobivamo loše objekte koje nitko ne održava, ruše se borovi, u prirodu odlaže građevinski, zatrpava more i nikome ništa. Radnik Križevci i njegovi menađeri kupuje sve: i parcele i ljude, rusi kupuju što stignu, a paranoična gradonačelnica reformiše upravu i bavi se sama sobom i svojim taštinama, skida poduzetnicima tende, a političkim partnerima odobrava nelegalne poslove. Ma ljudi što vam je sve je u najboljem redu, zar ne? Imamo gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Urbanista u fušuGost 2018-08-24 09:19
A stvarno imaš preizgrađen ego. S koje visine ti utvrđuješ da je nešto ruglo,da je preizgrađeno, da se eto ni pričuva ne plaća, da je loše izvedeno, preigrađeno, devastriano, preizgrađena lokacija Hotela Punta (s velikim slovom h), katastrofa kao stanovi u Creskoj ulici, loše objekte koje nitko ne održava, Radnik Križevci i njegovi menađeri kupuje sve: i parcele i ljude, rusi kupuju što stignu.

Zašto si tako frustriran i gdje si bio do sad, pa se eto tek sad anonimano i s visine obračunavaš sa svime. Prema tvom pisanju s visine, čovjek bi zaključio da si ti neki svjetski priznati urbanist, pa si eto slučajno naletio na godišnji i da si se potrudiosaznati puno detalja o plaćanju pričuve, menađerima Radnika i rusima koju kupuju sve što stignu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # kako godAlien iz svemira 2018-08-24 11:25
U ova dva komentara si pod isti zajednički nazivnik stavio i kruške i jabuke i šljive, i još koješta.
Idemo od početka, najprije obrazloži onu izgrađenost od 300%, a onda nam pojasni koji je zajednički nazivnik svemu što si nabrojio. Nikako mi nije jasno kakve veze ima npr. skidanje tende sa pričuvom na Rukaviću, i sve to skupa zajedno sa činjenicom da Radnik Križevci kupuje nekakve parcele.
Drago mi je da si spomenuo i Puntu u Velom, ali je na Čikatu pojedinačno i generalno veće sranje od svega ovog što si nabrojio.
A to da je gradska uprava mutava svi već jako dugo znamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka