Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Idila u Gradskom vijeću

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

smeceeGrađani grada Malog Lošinja mogu biti mirni. Jučer je Gradsko vijeće Malog Lošinja usvojilo Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada, Plan gospodarenja otpadom 2017.-2022. godine te Odluku o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja UPU-9 za Mali Lošinj. Prve dvije odluke su usvojene bez i jednog glasa protiv (4 suzdržana) a za izmjenu UPU Mali Lošinj ruke su digli svi i bez rasprave. Vijećničku idilu je pokvarila samo rasprava o nogometnom klubu. Da postoji ozbiljna i ljuta oporba u gradskom vijeću pokazala je tek žučna rasprava o ideološkim konceptima vođenja nogometnog kluba. 

O bitnim odlukama o gospodarenju otpadom nije bilo suštinske rasprave. Dokumenti su usvojeni u zadnji tren i time je Grad Mali Lošinj ispunio obvezu usvajanja tih dokumenata - nezakonito. Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog otpada i biorazgradivog otpada došla je pred Gradsko vijeće po hitnom postupku dan prije same sjednice. U materijalima za točku po hitnom postupku nije se nalazio nužni uvjet za odluku - izvještaj s javnog savjetovanja. Javni uvid u nacrt Odluke je objavljen 3. siječnja s rokom za primjedbe do 5. veljače 2018 godine. No javno savjetovanje je 18. siječnja naprasno skraćeno s obrazloženjem da će zbog zakonske obveze usvajanja Odluke do 1.veljače savjetovanje trajati do 24. siječnja. Ne radi se o zakonskoj obvezi ili promjeni zakona već o obvezi po Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom koju je donijela Vlada RH 25. svibnja 2017, dakle prije punih osam mjeseci. Iako se već osam mjeseci zna do kojeg roka treba usvojiti odluku, Grad Mali Lošinj objavljuje javni uvid tek 3. siječnja 2018. Nakon toga se netko sjetio da će zbog toga propustiti po Uredbi (ne zakonu) propisani rok. Pa da ne bi kršili uredbu eksperti u gradskim službama odlučili su kršiti zakon. Zakon o pravu na pristup informacijma utvrđuje rok od 30 dana za javno savjetovanje. U članku 11. Zakona o pravu na pristup informacijama utvrđuje se da izvještaj s javnog savjetovanja (primjedbe i odluke o primjedbama s obrazloženjima) obavezno mora imati i predstavničko tijelo koje donosi odluku, odnosno akt koji je bio u javnom savjetovanju. U stavku 1. Zakona o pravu na pristup inforamcijama se utvrđuje obveza i Gradu Malom Lošinju: 

"Tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju zakona i podzakonskih propisa, a pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba."

U stavku 4. se utvrđuje, a to vrijedi i za Grad Mali Lošinj:

"Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga tijelo javne vlasti dužno je izraditi i objaviti na središnjem državnom internetskom portalu za savjetovanje s javnošću odnosno internetskoj stranici izvješće o savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi. Izvješće o savjetovanju s javnošću nositelj izrade nacrta obvezno dostavlja tijelu koje usvaja ili donosi propis, opći akt ili dokument."

Slijedom tih odredbi Zakona o pravu na pristup informacija gradski vijećnici su u materijalima morali dobiti i izvještaj o javnoj raspravi. Logika zakona je vrlo jednostavna. U javnoj raspravi se vide stavovi javnosti, odnosno građana u čije ime odlučuju gradski vijećnici. Kakvi su interesi građana vijećnici mogu vidjeti upravo u javnoj raspravi. No našim vijećnicima to ne treba. Njih ne zanima javna rasprava i stavovi građana već ih zanima formalno usvajanje odluka u roku kako bi spasili čast gradskim službama.

Naplata neorganiziranosti komunalnog poduzeća
Zanimljivo je i istovremeno ponašanje Grada Rijeke u istoj situaciji. Grad Rijeka je započeo javno savjetovanje za istu odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog otpada i biorazgradivog otpada još kasnije, 17.01.2018. a koje će trajati do 18.2.2018. godine. Javnu raspravu neće naprasno prekidati, skraćivati niti će usvojiti važnu odluku na prečac s obrazloženjem da je odluka prevažna da bi se donosila na brzinu i po kakvom izvanrednom postupku. Ali šta je Rijeka prema Lošinju! Što je neka riječka pročelnica prema malološinjskoj odgovornoj pročelnici!

Imamo Odluku usvojenu po hitnom postupku u zadnjim satima roka poznatog već otprije osam mjeseci. Uzbudljivo i napeto kao u kakvom akcijskom filmu. Kakvu odluku su gradski vijećnici usvojili? Zasigurno oni to ni ne znaju. Tekst odluke koju su usvojili dobili su dan prije. Obiman i složen materijal kojeg većina vijećnika nije stigla ni pročitati, a da bi shvatili sadržaj Odluke i njene posljedice potrebno je nešto više od pukog čitanja.

O tome kakvu su odluku vijećnici usvojili građani će vidjeti u roku od 30 dana kad Komunalne usluge Cres Lošinj objave cjenik usluge koji će potvrditi gradonačelnica bez ikakvih kriterija za procjenu opravdanosti tražene cijene. A Odlukom je prihvaćeno, na primjer, da će Komunalne usluge Cres Lošinj naplaćivati usluge odvoza otpada prema količinama spremnika, a ne stvarno predanog otpada, po cijeni koju će sami odrediti (a gradonačelnica formalno potvrditi), a koja cijena se temelji na njihovim vlastitim podacima odnosno vlastitim procjenama o količinama zbrinutog otpada. Vijećnici su usvojili Odluku kojom se ne stimulira odvajanje otpada, odnosno smanjenje proizvodnje otpada. Usvojili su odluku po kojom će građani plaćati neorganiziranost Komunalnih usluga Cres Lošinj i njihovo ili susjedovo nemarno ponašanje kroz kaznu temeljenu na kolektivnoj odgovornosti, itd ...

Valjda u dahu, a svakako po identičnom konceptu (formalno ispunjavanje obveza) Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja donijelo je i Plan gospodarenja otpadom od 2017.- 2022. godine. Iako je obveza bila imati Plan za šest godina od 2017.-2022. usvojen je 2018! Imamo, dakle, šestogodišnji plan koji treba realizirati u pet godina. Plan gospodarenja otpadom trebao je biti usvojen u redovnoj proceduri 7. 9. 2017. no naprasno je skinut s dnevnog reda jer nije bila provedena javna rasprava. Skinuti plan s dnevnog reda je mijenjan na javnom savjetovanju od početka prosinca 2017. Pred Gradsko vijeće došao je plan koji je drugačiji od onoga koji je bio na javnoj raspravi, a koji je opet drugačiji od Plana koji je trebao biti usvojen 7.9.2017. godine. Kako se ozbiljno pristupa izradi strateškog plana govore i razlike između sve tri verzije Plana, one verzije koja je bila na usvajanju, verzije koja je bila na javnom savjetovanju i Plana koji je usvojen. Samo ukratko, par primjera (a ima ih mnogo) o zbunjujućim razlikama u planovima. U Planu iz javne rasprave se utvrđuje da:

„Na području Grada trenutno ne postoje lokacije onečišćene nepropisno odbačenim otpadom. Povremeno se na pojedinim lokacijama odbacuje otpad i nastaju manja divlja odlagališta, međutim odmah se pristupa saniranju i uklanjanju tako odbačenog otpada."

A u Planu koji je usvojen stoji bitno drukčija odredba:

"Na području Grada trenutno postoje lokacije onečišćene nepropisno odbačenim otpadom (tablica 26.). Procijenjeno je da se na lokacijama trenutno nalazi nepropisno odloženo oko 23.000 m3 građevinskog otpada."

U glavi 5.3. Plana koji je bio 7.9.2017. na dnevnom redu 2. sjednice GV, a koji govori o postojećem sustavu gospodarenja otpadom se utvrđuje da je postojeći sustav baziran na litri prednog otpada i da se svakoj osobi dodjeljuje 60 litara i da je cijena po litri 0,02 kn te da prema tome s 12 odvoza mjesečno jedan građanih plaća 14,4 kune mjesčno usluga skupljanja miješanog komunalnog otpada. Podaci su naravno netočni jer je cijena usluge po litri gotovo 12 puta veća nago se barata u Planu. Prema cjeniku Kumunalnih uluga litra odvoza košta 0,23 kune i ne odvaža se 12 puta mjesečno već 4 puta mjesečno. U Planu koji je usvojen nema više tih izračuna u glavi postojećeg stanja.

U Planu koji je usvojen su neusklađeni i podaci u tekstu i tablicama npr. ulaganja u odlagalište. Planom se predviđa ulaganje u 6. fazu kompostanu 9.812.234 kuna, a u tablici 35. Troškovi izgradnje sustava komunalnog gospodarenja otpadom za izgradnju kompostane se predviđa 3.000.000 kuna od toga da će 2.400.000 osigurati Fond, a 600.000 Grad.

Bez rasprave je također usvojena i Odluka o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja UPU Mali Lošinj (UPU-9), koja je temeljena na Zakonu o prostornom uređenju i gradnji koji nije na snazi od 31.12.2013. godine. A odluka je da će se ciljano preispitati tri točke u planu!

Rezimirati zadnje vijeće možemo kao uhodano, rutinsko događanje. Vlast radi šta zaželi u voluntarističkim postupcima s kreativnim taumačenjima zakona i propisa, uz opoziciju koja se suzdržava i od svoje opozicijske uloge. Idilu mogu pokvariti jedino prevažne teme poput nogometnog kluba. A zbrinjavanje otpada je ipak samo priča o smeću.

Komentari: 

416 # Dobra vijestSeneka 2018-02-01 13:36
Pa ovo je dobra vijest koju Mudrac zaziva! Imamo Plan, imamo Odluku, dobit ćemo cjenik.
Neki su najavili da su podnijeli prijave pa ćemo vidjeti imamo li i kazne. Ali nadasve je prevažno da imamo gradsko vijeće koje tako skladno i u sinergiji usvaja streteške dokuemnte grada bez suvišnih zašto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1214 # Krmku niz dlakuMy Dick 2018-02-01 14:12
Arsene, kako god da te neki pogrdno nazivaju, svaka ti je na mjestu.

Sa velikim nestrpljnjem sam očekivao Purićev izvještaj sa sjednice gradskog vijeća. Obzirom da je prva nekompletna verzija po mojim saznanjima objavljena tek negdje oko 21,30 sati, očekivao sam izvještaj u stilu obračuna kod OK korala, naravno ne doslovno, nego uz dostojanstveno poštivanje demokratske procedure. Očekivao sam malo veći otpor i pripremljeniju oporbu. Recite mi, na što sve ovo liči? Totalno razočaranje, nogometnim rječnikom ništa - ništa bez produžetaka i penala, obična limunadica kakvu poslužuju u lošinjskim slastičarnama.
Uživajte u toj limunadi i jedni i drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # KARNEVALJOKER 2018-02-01 14:40
Snjeguljica Ana i njeni Patuljci jeftino su kupili oporbu, koja će se uskoro šetat gradom kao paunovi ili bolje reći purani, nadajmo se da će Devčić spriječiti ptičju gripu dok bude ispijao kavicu kod kompanjona Ive na novoj terasi... ŽIVIO PUST, ŽIVJELE MAŠKARE! KREPAT MA NE MOLAT!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # IznenađenjeBojana Genov 2018-02-01 14:48
Sve navrat nanos, a sve se je znalo još od vremena Direktive o odlagalištima iz 1999., Okvirne direktive o otpadu iz 2008., Pristupnog ugovora, a posebno našeg Zakona o održivom gospodarenju otpadom iz 2013. koji jasno kaže u čl. 56 kaže da je JLS dužna “osigurati odvojeno prikupljanje biootpada s ciljem kompostiranja, digestije ili energetske oporabe biootpada”.

Vidjet ćemo kako će nadležno ministarstvo gledati na članak 88. Odluke, budući da je primilo zahtjev za upravni nadzor nad tim dokumentom zbog nesukladnosti sa Zakonom.

Oni koji priželjkuju dobre vijesti na ovim stranicama neka neku i proizvedu. Neka jednom naprave nešto u roku i na proceduralno ispravan način.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Daj da ti dam...Gost Zahvalni 2018-02-01 14:58
Mislim da će puno ljudi biti spremno pohvaliti Mudraca kad GML donese bilo kakvu odluku na ispravan način, sukladno zakonu i proceduti. Ako ikad izrade kakav ozbiljan strateški dokument dignut ćemo im spomenik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1113 # hmmJOKER 2018-02-01 15:23
..mogli bi kopirati NAŠEG Apoxyomenosa - ionako gradska vlas nije naša jer ne rade za građane ovog grada, a i djele sličnosti s njegovim veličinama. Stavili su ga u bjelu sobu da ga gledamo i štujemo kao božanstvo jer očekuju da ćemo i njih tako gledat, a još uvijek im nije jasno da su oni naše sluge i trebaju služiti gradu i narodu Malog Lošinja, ali lakše se igrat Boga, pozivati se na nevažeće i krive zakone,članke.. koliko toga ima knjiga bi se mogla napisati..

..Arsene kad odeš u mirovinu(izgled a da sad nemaš vremena) mogao bi pisati o svome gradu i gradskoj vlasti, bilo bi to zanimljivo za čitati, a i dobro pišeš

- Puriću mogao bi nešto naučiti od ovog čovjeka, Ti razmisli šta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1116 # Ima Arsen vremenaMalex 2018-02-03 13:19
ali ne za prave stvari. Stanari na Rukaviću se bune za fušeraj u izgradnji. Kod Arsena ništa novo. Kao investitor dužan je sve nedostatke ukloniti jer su objekti u jamstvenom roku. Očito je i za sve propuste u izgradnji kriv grad i gradonačelnica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1310 # Prazna glava a puno sujetegost 2018-02-03 14:23
U tvojoj glavi je malo veći košmar. Kako si mogao zaključiti temeljem članka kojeg je napisao Arsen da je za propuste u izgradnji kriv grad i gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # adezejski fušerajasd 2018-02-03 14:49
Citat gost:
U tvojoj glavi je malo veći košmar. Kako si mogao zaključiti temeljem članka kojeg je napisao Arsen da je za propuste u izgradnji kriv grad i gradonačelnica.
Mislim da nisi shvatio što je pisac htio reći; Arsen je fušario jer se bavio općim umjesto svojim privatnim stvarima i da će za propuste u izgradnji kriviti nevini Grad i bezgrešnu gradonačelnicu. Malex je stara škola adezejske manipulacije :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Kruške i jabukeV.S. 2018-02-03 14:53
Citat Malex:
ali ne za prave stvari.
Nije na tebi da sudiš koje su stvari njemu prave. Kao što ni na meni nije da sudim o tvojoj pameti iako miješaš kruške i jabuke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # hello thereMy Ass 2018-02-03 15:31
Citat Malex:
ali ne za prave stvari. Stanari na Rukaviću se bune za fušeraj u izgradnji. Kod Arsena ništa novo. Kao investitor dužan je sve nedostatke ukloniti jer su objekti u jamstvenom roku. Očito je i za sve propuste u izgradnji kriv grad i gradonačelnica
mislim da nedostatke u gradnji ne otklanja investitor, nego izvođač radova

i.imgur.com/1DTNlvE.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Optimalna kombinacijagost 2018-02-03 15:38
A i nadzor ima nekakvu odgovornost u toj priči. Pretpostavljam da je i nadzor interesno vezan za adze jer ga Malex ne spominje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Vrijeme je novacGizmo 2018-02-04 10:42
Citat Malex:
ali ne za prave stvari.
Tako je. Trošio Arsen vrijeme na proučavanje materijala za sjednice GV i raznih zakona, umjesto da je brinuo o izgradnji. Trebao se ugledati na bivšeg predsjednika GV koji se nije razbacivao vremenom pa se nije baktao proučavanjem materijala za sjednice, čitao zakone i prijedloge prostornih planova da ne bi trpjeo obrazovni proces u SŠC.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Rugala se sova sjenicigost 2018-02-04 16:19
Citat Gizmo:
Citat Malex:
ali ne za prave stvari.
Tako je. Trošio Arsen vrijeme na proučavanje materijala za sjednice GV i raznih zakona, umjesto da je brinuo o izgradnji. Trebao se ugledati na bivšeg predsjednika GV koji se nije razbacivao vremenom pa se nije baktao proučavanjem materijala za sjednice, čitao zakone i prijedloge prostornih planova da ne bi trpjeo obrazovni proces u SŠC.
Mene ova Malexova primjedba na račun Arsena podsjetila na poslovicu "rugala se sova sjenici da ima veliku glavu" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Ni po čemu u istu rečenicuGhost 2018-02-04 17:41
Nisi talentiran za igru asocijacija. Malex ni napuhavanjem ne može povećati mozak (glavu) a kamo li da ima veliku glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # dostava na pragkurirska služba 2018-02-05 15:43
Citat Gizmo:
Trebao se ugledati na bivšeg predsjednika GV koji se nije razbacivao vremenom pa se nije baktao proučavanjem materijala za sjednice, čitao zakone i prijedloge prostornih planova da ne bi trpjeo obrazovni proces u SŠC.
pričaju sad već bivši učenici da ih je za vrijeme nastave znao slati u grad da mu kupuju novine i marendu, sve da ne bi trpio obrazovni proces u SŠC
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # DjabalebarošKonobar 2018-02-05 15:51
I da voli po restoranima ići ali da ne voli platiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kad na vrbi rodi grožđeFiga 2018-02-01 16:39
Citat Bojana Genov:
Oni koji priželjkuju dobre vijesti na ovim stranicama neka neku i proizvedu. Neka jednom naprave nešto u roku i na proceduralno ispravan način.
Načekaćemo se do Svetog Nikada, a možda ne dočekamo ni tada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1614 # Puna mi kapaŠešir 2018-02-01 21:46
Mozda je jedini i glavni problem ovog grada pa i portala sto sve pametne i istinite stvari pišu jedan profesor Kikić, Bojana Genov, Zoon Politikom, Arsen Mujagić... Alo ljudi otkud vama pravo išta reći, pa ova malograđanština ne razumije o čemu Vi pišete i pričate.. Vi ste vanzemaljci u ovom gradu, a i državi. Vas se prikazuje kao mutikaše (valjda zbog prezimena) lopovima, prevarantima.. Pa Vi niste fini i pošteni, obrazovani i marljivi kao Gradska Vlast, većina iz Jadranke d.o.o., Velikog Investitora i Bogova s Olimpa...
Nemate pedigre Lošinjana,iako volite i poštujete ovaj otok više od većine..
A nemate ni ruski sumljivi kapital..
Mozda kad bi sjedili u prvim redovima na misi i lizali oltar,čmarili se Izabranima - prije bi uspjeli istjerati pravdu i smjenu vlasti, očistiti ovaj smrad iz gradske utrobe dok se nismo pogušili,potrov ali ili nekontrolirano nadozidali apartmane, proširili gradske terase i betonizirali obalu..
Učinite to za nas manje hrabre,frigidne ,malih mlohavih ćuna,izgubljeni h identiteta, za nas koji gledamo ovo loše izrkavanje Velike Vlasti i Male i tihe oporbe,a nemoćni (nesposobni)smo udružiti se za bolje..
Zivio HDZ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # mnogima je puna kapagrađanin 2018-02-02 10:30
Citat Šešir:
Zivio HDZ
Ne znam da li je ovaj komentar iskren ili se tu krije neka provokacija, ali sa ovim zadnjim se nikako ne slažem, makar to bila i ironija. Po mom ukusu primjerenije bi bilo završiti sa SFSN, jer je to ono što nam rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ČušpajzŠešir 2018-02-02 10:40
Citat građanin:
Citat Šešir:
Zivio HDZ
Ne znam da li je ovaj komentar iskren ili se tu krije neka provokacija, ali sa ovim zadnjim se nikako ne slažem, makar to bila i ironija. Po mom ukusu primjerenije bi bilo završiti sa SFSN, jer je to ono što nam rade.
... mala provokacija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # mnogi će se prepoznatiScenarist 2018-02-02 10:49
Citat Šešir:
Alo ljudi otkud vama pravo išta reći, pa ova malograđanština ne razumije o čemu Vi pišete i pričate.. Vi ste vanzemaljci u ovom gradu, a i državi. Vas se prikazuje kao mutikaše (valjda zbog prezimena) lopovima, prevarantima.. Pa Vi niste fini i pošteni, obrazovani i marljivi kao Gradska Vlast, većina iz Jadranke d.o.o., Velikog Investitora i Bogova s Olimpa...
FYI, iz tog razloga se upravo piše scenarij za igrani film zasnovan na stvarnim događajima na otoku Lošinju, pod radnim naslovom "Aliens vs. Predators & Zombies". Predviđa se snimanje na autentičnim lokacijama, Čikat, Matalda i dr.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # DijagnozaMalex 2018-02-02 22:24
Mile ti si puko skroz na skroz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Kako se dozivaju tuljani??Ljubitelj životinja 2018-02-02 10:31
Hranitelju tuljana di se, nema te za vidjeti ni za čuti.. Malo nam falis, javi se da znamo da si jos uz nas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # majka demokracijeprocedura 2018-02-02 15:01
Jel zna netko imaju li epilog inspekcije planova UPU Čikat i PPUG? Bojana ih je prijavila, šta nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1513 # Golia istinaDemokrata 2018-02-02 21:46
Da,interesantno kako se odluku visokog upravnog suda nedaju u javnost hvaljeni demokrati tipa Arsen,Kiko,Boja nče i ostala dvojka, a dobili je pismenim putem. Demokrati dajte nam istinu!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
814 # Moćna gomilicaAKBOD 2018-02-02 22:10
Ne budi nestrpljiv. Dobit ceš i puno više od toga što tražiš....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # "Gost 2018-02-04 20:53
Dobio si odgovor...misli m da bi bilo bolje da nisi nista tražio ...
AKBOD ide like.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Goropadna pudlicaTulijo 2018-02-05 16:01
Objavljena ti je presuda za kojom si vapio a ti se ne oglašavaš? Što se
zbiva s tobom? Demokrata, procedura, majka demokracije, golia istina i onda niti pisnu niti zubi škrinu. Papala maca jezik....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Sud ne suduje a pudlica ludujeDingo 2018-02-05 16:10
Citat Tulijo:
Objavljena ti je presuda za kojom si vapio a ti se ne oglašavaš?
Nije objavljena presuda nego Rješenje, jer sud nije donio presudu. Sud nije presudio ni za ni protiv tužbe. Sud je rekel da se ne bi štel mešat u svoj posao :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Upitnik007 2018-02-02 22:08
Halo,ostavite se gluposti,i recite nam što ste u gradskoj vlasti poduzeli da zatvorite kamenolom iznad Artatora. Pa on i danas radi ili ste u dilu sa vlasnicima? Što je poduzela porezna koja ostale obveznike kažnjava za 5 kuna viška u blagajni? Gdje su sada Eki i ekipa ? Što ne zovu HRT? Lošinjani, dragi gdjeste?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # kamenojedacMali zeleni 2018-02-06 09:02
Kamenolom Brdo Kušć je jedan od nerazriješenih lošinjskih misterija. Bio u stečaju, pa izišao iz stečaja, a sve vrijeme radio. Za prošlu godinu je prijavio prihod 114.000, rashode 84.232 te dobit 29.768 kuna. U registru koncesija za eksploataciju kamena ga nisam našao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # intravenskiantibiotik 2018-02-06 15:28
Ni ja nisam našao koncesije Jadranka hotela i Jadranka kampova za crpljenje morske vode u bazene hotela i aqua parka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
717 # ToooooĐuka 2018-02-04 23:08
Arsene samo deri,tooooooo, pokaži svima da si najpametniji!!!!!
Više nemaš što izgubiti, sada će te početi derati i oni kojima si uzimao keš za stanove,oni kojima si ugrađivao laminat umjesto parketa(kako piše u ugovoru),oni koji i danas nakon tri godine plaćaju stanove u najmu jer si kasnio tri godine sa rukavićem( kako stoji u ugovoru) i svi kojima si naplaćivao okoliš,kojima prokišnjavaju stanovi,oni kojima si dimnjake napravio u kupaonici. Kreni prvi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
86 # Suzdržana oporba - svemoćna vlastZR 2018-02-05 08:33
Citat Đuka:
Arsene samo deri,tooooooo, pokaži svima da si najpametniji!!!!!
Više nemaš što izgubiti,
Kad netko javno pod vlastitim imenom, ne skrivajući se iza nadimka, napiše "Vlast radi šta zaželi u voluntaristički m postupcima s kreativnim taumačenjima zakona i propisa, uz opoziciju koja se suzdržava i od svoje opozicijske uloge. Idilu mogu pokvariti jedino prevažne teme poput nogometnog kluba." i te tvrdnje potkrijepi dokazima zamjera se i vlasti i oporbi pa mora izgubiti i ono što još nije izgubio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Đuka je tukacDavid Z. 2018-02-05 08:48
Đuka je uspaljeni kreten u vrhu lokalne vlasti. Na činjenice i argumente iz ozbiljnih članaka odgovara pljuvanjem po osobi koja se potpisala svojim imenom. Ni jedna jedina riječ o iznesenim tvrdnjama već o osobi. Ne pucajte u glasnika.

Da navedene tvrdnje o voluntaristički m tvrdnjama stoje, mali je milijun primjera. Zadnji je Odluka o javnoj uslugu prikupljanja MKO. Pogledajte Odluku iz javne rasprave i usvojenu odluku po hitnom postupku. Usvojena odluka ima gotovo 100 članaka manje nego Odluka koja je bila u javnoj raspravi. Čemu javna rasprava i primjedbe u javnoj raspravi? Prave od građana budale a od procedura sprdnju a zakonima se rugaju.

Onoga koji to javno kaže s pjenom na ustima će popljuvati.
Prava mudra, demokratska vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Mentalna nečistoćaVodovod 2018-02-05 16:15
Ako si proučio prijedlog odluke o javnom prikupljanju MKO koji predlaže više načina prikupljanja i ako je odabran jedan način onda su ostali Članci koji se odnose na njih ad acta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Profesorsko objašnjenjeGost 2018-02-05 16:37
Ti mora da radiš u gradskim stručnim službama. Tvoj komentar je briljantna logička analiza koju treba ući i pravne uđbenike.
Jel’znaš što si rekao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Čuvaj živceGost 2018-02-04 23:26
Mislim da si pobrkao Cresku i Rukavić i pod krivi članak si komentirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Za ĐukuDavid Z 2018-02-05 11:31
Davide imaš strašne argumente za Đuku. Đuka je tukac jer misli drugačije od tebe i navodi činjenice. Bravo za moćnu demokratsku gomilicu koja svima drži lekcije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
108 # Zastrašivanje kritičaraZR 2018-02-05 12:19
Citat David Z:
Davide imaš strašne argumente za Đuku. Đuka je tukac jer misli drugačije od tebe i navodi činjenice. Bravo za moćnu demokratsku gomilicu koja svima drži lekcije!
O čemu pričaš? Đuka je naveo činjenice samo o nekakvim stanovima, laminatu, prokišnjavanju itd a ništa o temi odluke o otpadu na sjednici GV. To što Đuka misli da Arsen nema šta izgubiti isto nema veze s temom, a to što kaže da će ga sada početi derati meni više sliči zastrašivanju "odozgo" nego mišljenju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Trol iz gradske vlastiHomer 2018-02-11 09:43
Citat ZR:
Citat David Z:
Davide imaš strašne argumente za Đuku. Đuka je tukac jer misli drugačije od tebe i navodi činjenice. Bravo za moćnu demokratsku gomilicu koja svima drži lekcije!
O čemu pričaš? Đuka je naveo činjenice samo o nekakvim stanovima, laminatu, prokišnjavanju itd a ništa o temi odluke o otpadu na sjednici GV. To što Đuka misli da Arsen nema šta izgubiti isto nema veze s temom, a to što kaže da će ga sada početi derati meni više sliči zastrašivanju "odozgo" nego mišljenju.
Naravno da je to zastrašivanje. Trol iz gradske vlasti metodom zamjene teze baljezga o nekakvom laminatu i prokišnjavanju kao da su to argumenti protiv istinite konstatacije da su odluke o prevažnim stvarima za Grad i građane na sjednici GV donešene bez rasprave te da je "Vijećničku idilu je pokvarila samo rasprava o nogometnom klubu." Jer u nogomet se svatko razumije. Pa i vijećnici. A u problematiku gospodarenja otpadom i urbanističke planove malo tko. Od vijećnika se to - čini se - ni ne očekuje. I kako to već biva, umjesto da se raspravlja o temi raspravlja se o autoru članka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
158 # ĐukiDavid Z. 2018-02-05 12:34
Đuka je tukac malo veći. Arsen piše o odnosima u GV i štetnim i lošim odlukama. U demokratskom društvu to bi trebalo biti normalno i dozvoljeno. A kad se Arsen drznuo javno napisati nesto onda ajmooooo po njemu i o njemu a ne o temi.
Ali nema kontra argumenata nego po njemu. Zašto se nisi očitovao na tvrdnju o usvojenoj Odluci o otpadu koja ima 100 članaka manje nego ona odluka koja je bila u javnoj raspravi? Nećeš nego lupaj po Arsenu. Stvarno si tukac...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1013 # ĐukaaaaDavid Z 2018-02-05 12:42
Ha,ha,ha....., ajmo Arsenovi odvjetnici,ja se valjda mogu očitovati o temi koju imam pravo birati ili moram vas pitati. Ha,ha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
149 # ZR 2018-02-05 12:54
Citat David Z:
Ha,ha,ha....., ajmo Arsenovi odvjetnici,ja se valjda mogu očitovati o temi koju imam pravo birati ili moram vas pitati. Ha,ha...
Naravno da se možeš očitovati o temi koju imaš pravo birati, ali ti si izabrao temu sjednice GV o otpadu, a očituješ se o Arsenu. Možda se varam, ali tema ovog članka nije Arsen. Arsen ga je samo napisao. Ne moraš nas pitati ali pročitaj što piše tamo gdje komentiraš: Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Kad bi institucija administratora radila svoj posao tvoji komentari bili bi premješteni u Škovacu ili uklonjeni. Da te citiram: Ha,ha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1410 # !!!dr House 2018-02-05 13:32
Citat David Z:
Ha,ha,ha....., ajmo Arsenovi odvjetnici,ja se valjda mogu očitovati o temi koju imam pravo birati ili moram vas pitati. Ha,ha...
Arsen ne treba odvjetnike, dokazano je pametniji od svih onih dole na vlasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
106 # Ula laGost 2018-02-05 20:04
Đuka nam cvili ko svinja pred klanje. Normalno da ne moze napisati nista o ovoj temi kad ju ni ne razumije,a zasluzan je sto je do svega ovog doslo. Napada Arsena i pljuje jer ga zulja sto mu nije poklonio jedan stan. Navikao je Đuka na kese, kovertice i kak to vec ide.. a ono šipak,nema ništa..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ĐukaDavid Z 2018-02-05 23:15
Gostu ti šuti ti si u svoju kesu stavio 400.000,00 gradskih kuna i ližeš jaja. Ha,ha....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ???gnjevni građanin 2018-02-05 23:52
Citat David Z:
Gostu ti šuti ti si u svoju kesu stavio 400.000,00 gradskih kuna i ližeš jaja. Ha,ha....
gradskih kuna?
a ja mislio da su to pare poreznih obveznika.
zar GML parama plaća ljude da bi održao vlast i prikazao lažnu demokraciju?
wow, sve ljepše od ljepšega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # BudžetRevizor 2018-02-06 16:23
Citat David Z:
Gostu ti šuti ti si u svoju kesu stavio 400.000,00 gradskih kuna i ližeš jaja. Ha,ha....
Od svih ad hominem "argumenata" ovaj mi je najmiliji. Jesam li dobro shvatila? Grad Mali Lošinj je nekome isplatio 400.000 kuna, po intonaciji Davida Z. neopravdano ili barem kao naknadu za šutnju. Nije li to činjenica inkriminirajuća za Grad, a ne za Gosta, tkogod to bio? Grad isplaćuje nekome 400.000 samo tako, da bi mogao lizati jaja? To je argument u korist Grada, a ne štetu komentatora koji ga kritizira?!
Bože, koga mi plaćamo svojim teško stečenim novcem da bi nas pravio budalama!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # drugovi, dolazi vrijeme ćorkeCrna Marica 2018-02-06 17:39
Citat David Z:
Gostu ti šuti ti si u svoju kesu stavio 400.000,00 gradskih kuna i ližeš jaja. Ha,ha....
Jel možeš objaviti detalje, tko, kome i zašto, treba mi za kaznenu prijavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kako?Dilbert 2018-02-07 13:26
Citat Crna Marica:
Citat David Z:
Gostu ti šuti ti si u svoju kesu stavio 400.000,00 gradskih kuna i ližeš jaja. Ha,ha....
Jel možeš objaviti detalje, tko, kome i zašto, treba mi za kaznenu prijavu.
Mene ne zanima tko, kome i zašto nego kako. I ja bih volio dobiti 400 000 kuna :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # Kukavičja jajaGost 2 2018-02-06 11:11
Đuka komentare potpisuje kako vjetar puše, želi ispasti faca pa malo piše kao Đuka,malo kao David Z..

- Gost -posjetioc, uzvanik, turist.. ima više značenja.. smatram da se tako može potpisati tko kod rijetko dođe ili zaluta (namjerno ili slučajno) na ovaj portal. Ili možda postoje pravila koja nisam pročitao pa griješim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
87 # Muti voduRudolf 2018-02-06 11:54
Đuka muti vodu samo da skrene pažnju od članaka koji su jako kompromitirajuć i za grad, gradsku upravu odnosno gradske stručne službe. zašto to čini ne treba objašanjavati.. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Najbolnija istinaTomislav Franjo 2018-02-06 19:57
Činjenice su svete, komentari slobodni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # Činjenice šumom, komentari drumomInfo 2018-02-07 09:17
Citat Tomislav Franjo:
Činjenice su svete, komentari slobodni.
Ovu maksimu, (na engleskom jeziku "comment is free, but facts are sacred") napisao je prije 97 godina C.P. Scott, urednik jednog britanskog lista da bi postala i ostala prva i jedina zapovijed sveca zaštitnika nezavisnog novinarstva, ako takav postoji (za katoličke novinare i medije to je sv. Franjo Saleški, ali oni nisu nezavisni). Da je Đuka novinar, njegov komentar Arsenovog javnog istupa bio bi savršeni primjer kršenja te zapovijedi, a kao katolik zaradio bi pokoru od stotinu Očenaša. Jer komentarom uz ovaj članak Đuka se ne oslanja na činjenice iz Arsenovog članka niti se referira na bilo koju njegovu tvrdnju, nego članak komentira navođenjem niza tvrdnji o nečemu što nema nikakve veze s člankom. Bile te tvrdnje lažne ili istinite, u funkciji komentara one predstavljaju flagrantno kršenje svetosti činjenica, zloupotrebu slobode i podcjenjivanje inteligencije čitatelja. Tomislav Franjo nas pokušava uvjeriti da spomenuta izreka dopušta primjenu tehnike nazvane whataboutism. Dobro ju opisuje vic iz vremena socijalizma o posjeti američkog novinara SSSR-u koji je službenog pratitelja upitao zašto vlakovi toliko kasne, a ovaj mu odbrusio "A što vi radite Crncima?". Ironičnu krititiku idile u gradskom vijeću u vezi s prikupljanjem otpada komentirati navođenjem pojedinosti iz autorovog poslovanj gluplje je i prozirnije od od primjera iz vica s Crncima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
86 # Veliki lokalni političarStjepan Gnječ 2018-02-07 10:28
Zanimljiva je situacija s Đukom. Đuka jest zasigurno lokalni poličar koji neuspješno I naivno zameće tragove mijenjanjem nickova pa i uzimanjem tuđih. Zanimljivo da iako anoniman, je u strahu da se se ne otkrije tko je, neprestano mijenja nickove. Ipak iz nepromjenjenog stila pisanja komentara, kratkih i neartikuliranih , reagiranja na teme istog autora, korištenjem isključivo argumenta ad hominem, ne može se sakriti odnosno zamesti tragove. Anonimno komentiranje za koji koncept se odlučila i administracija ove stranice ima svoje opravdane razloge. Ti razlozi se nalaze u želji da se omogući građanima slobodno iznošenje stavova o svemu pa i o vlasti. Dakle anonimnost ja zamišljenja kao polje slobode građana od vlasti a ne vlasti od građana. U ovom slučaju Đuke imamo inverznu situaciju. Osoba koja koristi blagodat anonimnog komentiranja jest javna osoba, lokalni političar na vlasti. Takva javna osoba na vlasti koristi prostor običnih građana da anonimno pljuje po osobi koja nije na vlasti i koja je potpisala svoje članke. I to ne na način da ako se već ne želi javno predstaviti, što jest nonsens sam po sebi za javnu osobu-političar a, ne pobija iznešene tvrdnje ili stavove, već isključivo pljuje po nejavnoj osobi. Ne obračunava se argumentima i suprotnim stavovima autora već s autorom na osobnoj razini. Dakle vlast anonimno osobno difamira običnog građanina koji argumentira svoje stvove koji im ne pašu. Zašto javna osoba-lokalni političar na vlasti ako je već žulja pisanje, javno i argumentirano ne odgovori, već anonimno iza busije pljuca po osobi koja ima svoje stavove i ima hrabrosti javno ih iznijeti iako mu to ne može donijeti nikakvu korist već samo štetu.
Iz ovakovog ponašanja se da zaključiti da je javna osoba-lokalni političar na vlast, političar samo dok uzima nezarađenu plaću u GML. U svim ostalim situacijama jest obični građanin koji na stranici anonimno pljuje po osobama koje potpisuju svoje članke. To nije sramota toga lokalnog političara to je sramota za građane ovoga grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Opis vlastiGost 2018-02-07 10:41
Pametna vlast sluša i korigira se. Vlast koja ne sluša i radi po svom je autokratska. S obzirom na moći, sposobnosti i interese naše lokalne vlasti ipak se ne radi o autokratskoj već autističnoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ukinimo demokraciju, diktatura je jeftinijadr House 2018-02-07 11:27
Citat Gost:
Pametna vlast sluša i korigira se. Vlast koja ne sluša i radi po svom je autokratska. S obzirom na moći, sposobnosti i interese naše lokalne vlasti ipak se ne radi o autokratskoj već autističnoj vlasti.
Diktatura nesposobnih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # Činjenice šumom, komentari drumomgrađanin 2018-02-07 11:22
Citat Info:
Jer komentarom uz ovaj članak Đuka se ne oslanja na činjenice iz Arsenovog članka niti se referira na bilo koju njegovu tvrdnju, nego članak komentira navođenjem niza tvrdnji o nečemu što nema nikakve veze s člankom. Bile te tvrdnje lažne ili istinite, u funkciji komentara one predstavljaju flagrantno kršenje svetosti činjenica, zloupotrebu slobode i podcjenjivanje inteligencije čitatelja.
Izrečena istina ga jako boli, a gospon političar na vlasti se koprca kao prevrnuto magare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Nećeš, lopove!Tom Sojer 2018-02-07 15:22
Citat Tomislav Franjo:
Činjenice su svete, komentari slobodni.
A što si zapravo time htio reći? Možda da su o svetoj činjenici kako u GV opet nema oporbe nego da vlada idilična sloga komentari slobodni? Pa to znamo i bez tebe, Tomislave Franjo. I komentiramo. A Đuki to jako smeta pa pokušava skrenuti vodu na drugi mlin. E, nećeš, lopove :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Sveta činjenicagost 2018-02-07 16:34
Citat Tomislav Franjo:
Činjenice su svete, komentari slobodni.
"U svim državama lopovi kradu po mraku, a kod nas po zakonu!" To je sveta činjenica. Komentari su slobodni. Navalite!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mali crveniKamen 2018-02-06 15:01
Smješta prijava, i danas svakodnevno iz kamenoloma ide po 20 kamiona koji prljaju cestu od Artatora do betonare. Ponavljam porezna ugostitelje kažnjava radi 5 kuna viška ili manjka u kasi a netko sa kamenolomom trpa i trpa i nikom ništa. Tu se rupu lako iskubicira i šokirat će te se koliko fali!,,,, Mislila sam da je kamenolom trebao biti zatvoren? Gradske vlasti......por ezna javite se!!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Lošinjski betongost 2018-02-07 13:18
Citat Kamen:
Smješta prijava, i danas svakodnevno iz kamenoloma ide po 20 kamiona koji prljaju cestu od Artatora do betonare.
Do koje betonare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # u očipijesak 2018-02-07 17:19
Kadgod se na ovom sajtu povede bilo kakva priča o Arsenu i Rukaviću, Arsenu i Nautici, Arsenu i bilo kojem njegovom poslovnom pothvatu, odmah se nađe nekoliko (ili "nekoliko") komentatora koji počnu polemizirati po svjetonazorskim temama ili udarat po lakim metama (HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka) kao da su ovdje u najmanju ruku sve neki HDZ-ovci koje treba preobratiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # traži se odgovorgrađanin 2018-02-07 18:09
Citat pijesak:
Kadgod se na ovom sajtu povede bilo kakva priča o Arsenu i Rukaviću, Arsenu i Nautici, Arsenu i bilo kojem njegovom poslovnom pothvatu, odmah se nađe nekoliko (ili "nekoliko") komentatora koji počnu polemizirati po svjetonazorskim temama ili udarat po lakim metama (HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka) kao da su ovdje u najmanju ruku sve neki HDZ-ovci koje treba preobratiti...
hmm da, kad već spominješ nautiku, pitanje je kako stoji stvar sa gradskom vijećnicom i ujedno multifunkcional nom dvoranom u staroj pomorskoj školi, ima li netko pojma o tome?

Arsen? Možda netko od političara iz gradske uprave, ne moraju nužno biti u HDZ-u, može i netko iz HNS-a ili IDS-a. Ili netko od pročelnika?
Ajmo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Bacanje pijeska u oči skretanjem s temegost 2018-02-07 19:00
Arsen je očito pogodio u sridu kad ste se svi upeli da raspravu skrenete sa članka na Rukavić, na Nauticu i na njega samoga :lol: Možete se vi na glave postaviti, ali rasprava o njegovim poslovnim pothvatima neće umanjiti, ublažiti ili prebrisati tragikomičnost situacije da su o nogometu gradski vijećnici raspravljali više i žešće nego o komunalnom otpadu i dopunama prostornog plana. Dečki dragi, samo vi raspravljajte o Rukaviću i Nautici, ali činjenice navedene u članku ostaju izrečene ma koliko vi bacali pijesak u oči odvraćanjem od teme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # LicemjeriGost 2018-02-07 20:04
Pijesak je smutljivac koji manipulira pa je za vjerovati da se radi o lokalnom političaru koji je zazivao objavu s Visokog upravnog suda. Nije se na ovom sajtu povela priča o Arsenu i Rukaviću, Arsenu i Nautici u bilo kojem njegovm poslovnom pdouhvatu pa se počelo polemizirati po svjetonazorskim temama ili udarat po lakim metama (HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka. Upravo obrnuto Arsen je otovrio priču o teškim temama i teškim metama. Nitko se javno ne usudi progovoriti o vlasti i "lakim" temama. Svi manje više mrmljaju sebi u usta i u birtiji a on je javno i bez skrivanja izrekao svoje stavove. Ne radi se o lakim metama, već upravo suprotno o teškim metama. Naravno kako nema argumenata koji mogu osporiti njegove tvrdnje ili utemeljene stavove ajmo lupati po njemu. A onda okrenuti tezu da su vlast, HDZ Rusi i Jadranka lake mete. Stvarno jadno i licemjerno. Previše podcjenjujete ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
85 # Pijesak u očiRevizor 2018-02-08 12:32
Citat pijesak:
Kadgod se na ovom sajtu povede bilo kakva priča o Arsenu i Rukaviću, Arsenu i Nautici, Arsenu i bilo kojem njegovom poslovnom pothvatu, odmah se nađe nekoliko (ili "nekoliko") komentatora koji počnu polemizirati po svjetonazorskim temama ili udarat po lakim metama (HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka) kao da su ovdje u najmanju ruku sve neki HDZ-ovci koje treba preobratiti...
Kome bacaš pijesak u oči? Pogledaj tekst ispod kojeg pišeš! Tema su HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka. Pisanje o Mujagiću i njegovim poslovima je udaranje po lakoj meti i odvlačenje od teksta ispod kojeg komentiraš. I još nas pokušavaš uvjeriti u suprotno. Molim administratora da na ovo reagira!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Riba ribi grize repPM 2018-02-08 12:48
Citat Revizor:
Kome bacaš pijesak u oči? Pogledaj tekst ispod kojeg pišeš! Tema su HDZ, gradska vlast, Rusi, Jadranka.
HDZ je gradska vlast, Ruska banka je vlasnik Jadranke, a Jadranka je Lošinj. Pa ispada da je gradska vlast namještenik Jadranke, a ne građana Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1012 # Čovječe ne ljuti se...Arsen Mujagić 2018-02-07 21:02
Napisao sam i potpisao članak "Idila u Gradskom vijeću". Članak se manje više bavio važnom komunalnom temom-otpadom i odnosima u GV. To je očito jako iznerviralo pojedine komentatore (ili jednog te istog, Đuka/ Malex) koji su komentirali:
-"Arsene samo deri,tooooooo, pokaži svima da si najpametniji!!! !!...nemaš što izgubiti, sada će te početi derati..." i oni kojima si uzimao keš za stanove,oni kojima si ugrađivao laminat umjesto parketa(kako piše u ugovoru),oni koji i danas nakon tri godine plaćaju stanove u najmu jer si kasnio tri godine sa rukavićem( kako stoji u ugovoru) i svi kojima si naplaćivao okoliš,kojima prokišnjavaju stanovi,oni kojima si dimnjake napravio u kupaonici. Kreni prvi!";
-"Ima Arsen vremena ali ne za prave stvari. Stanari na Rukaviću se bune za fušeraj u izgradnji. Kod Arsena ništa novo. Kao investitor dužan je sve nedostatke ukloniti jer su objekti u jamstvenom roku. Očito je i za sve propuste u izgradnji kriv grad i gradonačelnica".

Iznerviran(i) lošim prijemom svojih komentara, bijesom i željom da se skrene pažnja s teme o kojoj sam pisao, počela se tražiti javna objava rješenje VUS-a. Kad sam udovoljio velikoj želji, uz objavu i puno više nego je to od mene traženo, na istu temu nema komentara osoba koji su tako žudljivo zazivali objavu. Ali je nakon toga opet krenula paljba po meni i mojim “poslovinim poduhvatima” a ne o činjenicama o kojima sam pisao nego o “ Arsenu i Rukaviću, Arsenu i Nautici, Arsenu i bilo kojem njegovom poslovnom pothvatu”.

Ja se nisam skrivao kao Đuro ili Malex, i mislim da kao građanin imam pravo raspravljati i propitkivati a možda i kritizirati vlast. Nisam pljuvao, izmišljao ni manipulirao. Argumentirano sam iznosio stavove koji se očito shvaćaju kao neprihvaljiva, drska ili zabranjena radnja. Tako to shvaća naša lokalna demokratski izabrana vlast ili barem jedan njen istaknuti čelnik. Propitkivati se nije smijelo u prošlom nedemokratskom sustavu, a očito nije preporučljivo ni danas, barem ne u Malom Lošinju.
Zašto takva osjetljivost i gnjev na normalno i poželjno (u demokratskom društvu) javno proptikivanje vlasti. Srećom, mračni srednji vijek je daleko iza nas pa će na lomači izgorjeti samo Pust. Ja ću pisati i dalje. Pa i o "lakim metama".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Srednji vijekTT 2018-02-08 09:51
Citat Arsen Mujagić:
Srećom, mračni srednji vijek je daleko iza nas pa će na lomači izgorjeti samo Pust.
Nisam baš siguran da je iza nas. Čini mi se da je (opet) pred nama. Gore novine, a gore i dječje slikovnice. Kažu da nakon spaljivanja knjiga slijedi spaljivanje ljudi. A premijer nam se više plaši Kaptola i Željke Markić nego svih institucija EU zajedno :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kuda vode ovce?nn 2018-02-08 18:21
Citat TT:
Citat Arsen Mujagić:
Srećom, mračni srednji vijek je daleko iza nas pa će na lomači izgorjeti samo Pust.
Nisam baš siguran da je iza nas. Čini mi se da je (opet) pred nama. Gore novine, a gore i dječje slikovnice. Kažu da nakon spaljivanja knjiga slijedi spaljivanje ljudi. A premijer nam se više plaši Kaptola i Željke Markić nego svih institucija EU zajedno :sad:
Poslušat će Plenki onog Markićkinog bojovnika koji kaže da je zaštita žena od nasilja u suprotnosti s kršćanskom etikom, pa neće dati Istanbulsku konvenciju na usvajanje. Sjetimo se da su i ovo na fotki opravdavali kršćanskim moralom i Biblijom:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # Oprez! Lažna vijest!hranitelj tuljana 2018-02-08 20:33
Citat nn:
onog Markićkinog bojovnika koji kaže da je zaštita žena od nasilja u suprotnosti s kršćanskom etikom
Ako je netko zaista izjavio tako nešto i baš protiv zaštite žena, to su zasigurno prenijeli mnogi mediji. Da se uvjerimo da ne širite lažne vijesti, molim navedite barem jedan link gdje je to citirano da netko Markičkin to tvrdi da je upravo "protiv zaštite žena od nasilja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Google is your friend toonn 2018-02-09 09:07
Odgovoriti trolu znači nahraniti ga, jer trola se ni u što ne može uvjeriti. No ako te zaista zanima odgovor, traži i naći ćeš ga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # pametni i knjiški ljudihranitelj tuljana 2018-02-09 20:07
Citat nn:
Odgovoriti trolu znači nahraniti ga, jer trola se ni u što ne može uvjeriti. No ako te zaista zanima odgovor, traži i naći ćeš ga.
Znaš, iako je ovaj tvoj odgovor apsolutno i bezuvjetno priznanje poraza uslijed nedostatka argumenata, i kao takav ne traži daljnju raspravu, zbog tvog poprilično nadutog stava prilikom iznošenja lažnih tvrdnji podižem uloge:

Ja, hranitelj tuljana, obećajem da na ovom portalu više nikad neću napisati ni slova AKO ti ili bilo tko drugi stavi link na nedvosmisleni CITAT kojim "Markičkin bojovnik" IZJAVLJUJE "da je zaštita žena od nasilja u suprotnosti s kršćanskom etikom".

Eto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Apsolutno i bezuvjetno glupava tvrdnjann 2018-02-11 09:12
Citat hranitelj tuljana:
Citat nn:
Odgovoriti trolu znači nahraniti ga, jer trola se ni u što ne može uvjeriti. No ako te zaista zanima odgovor, traži i naći ćeš ga.
Znaš, iako je ovaj tvoj odgovor apsolutno i bezuvjetno priznanje poraza uslijed nedostatka argumenata, i kao takav ne traži daljnju raspravu,
Izjavom da ne želim svojim odgovorom hraniti trola nisam mogao priznati poraz jer s tobom nisam ni raspravljao. Samo sam uljudnim savjetom udovoljio tvojoj molbi za link. Tvrdnja da sam "apsolutno i bezuvjetno" priznao poraz "uslijed nedostatka argumenata" je naprosto glupava. Apsolutno i bezuvjetno glupava.Citat:
zbog tvog poprilično nadutog stava prilikom iznošenja lažnih tvrdnji podižem uloge:
Moja tvrdnja nije lažna. O toj temi saznao sam iz komentara na ovom portalu uz članak Vrijeđanje inteligencije slušatelja o ukazanju Željke Markić u kinu Vladimira Nazora. Pozornost mi je privukao naslov komentara Žena stroj za rađanje i vreća za boks.Citat:
Ja, hranitelj tuljana, obećajem da na ovom portalu više nikad neću napisati ni slova AKO ti ili bilo tko drugi stavi link na nedvosmisleni CITAT kojim "Markičkin bojovnik" IZJAVLJUJE "da je zaštita žena od nasilja u suprotnosti s kršćanskom etikom".Eto.
Nadam se da ćeš svoj skolastičarski talent za "prebrojavanje anđela na vrhu igle" iskoristiti za dokazivanje kako Markićkin bojovnik nije rekao to što je rekao da ne moraš ispuniti obećanje i da ćeš ostati s nama. Bilo bi šteta da ostanemo bez tebe kao zahvalne vreće za boks. Mi te udaramo, a ti cviliš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # nice tryhranitelj tuljana 2018-02-11 13:03
Vau. Puno slova. Puno riječi...
Daj pojasni nama koji nismo vrhunski retoričari kao ti... Ne možeš dokazati svoju lažnu tvrdnju?

Kakva je to "vaša stvar" da je morate braniti lažima?!

(primjećujem i dobar pokušaj plasiranja zamjene teze da bih ja morao dokazivati da netko nešto nije rekao, ne ne bih jer nisam ja izašao sa lažnom tvrdnjom).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # "Odgovoriti trolu znači nahraniti ga ..."nn 2018-02-11 13:57
Citat hranitelj tuljana:
Vau. Puno slova. Puno riječi...
Daj pojasni nama koji nismo vrhunski retoričari kao ti... Ne možeš dokazati svoju lažnu tvrdnju?
Ispričavam se zbog puno slova. Mislio sam da ih znaš sva. Pa imamo ih samo 27, odnosno 30. A lažne tvrdnje se ne dokazuju, imbecilu. A navodeći izvor dokazao sam svoju istinitu tvrdnju da je nekakav mamlaz rekao kako je zaštita žena od obiteljskog nasilja u suprotnosti s katoličkom etikom.
PS
Kao što rekoh, "Odgovoriti trolu znači nahraniti ga ...". Eto ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # kratke noge u laži suhranitelj tuljana 2018-02-11 17:32
Predmnijevam, mislio si na ovog "mamlaza":

narod.hr/.../...


Našao sam ovo:

"Neupućenima je IK lijepo sročena priča s još plemenitijom svrhom: spriječiti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji i boriti se protiv toga, ali i osigurati pravne i institucionalne uvjete u tu svrhu. Međutim, pravo govoreći za takvu svrhu ne treba neka konvencija, uključujući i IK, jer svaka zdrava humana etika, u smislu načela id quod est secundum rectam rationem (sv. Toma Akvinski), a iznad svega kršćanska etika podrazumijeva i zahtijeva ostvarivanje takve svrhe. Drugim riječima, svaki oblik nasilja je moralno neprihvatljiv i zaslužuje jednoznačnu osudu, a višestruko je neprihvatljivo nasilje nad slabima i nezaštićenima."


i ovo:


"Zabrana i osuda nasilja upisane su u samu bît kršćanske etike i svake zdrave humane etike."


Tvrdnju na kojoj inzistiraš nisam našao.


Tako da... ako je netko ovdje trol - to nisam ja.

Ponovit ću, jer se ne služim lažima ni vrijeđanjem, nego provjerljivim činjenicama:

Dr. sc. Tonči Matulić:
"Zabrana i osuda nasilja upisane su u samu bît kršćanske etike i svake zdrave humane etike."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Korak unazadnn 2018-02-11 18:26
Citat hranitelj tuljana:
Tvrdnju na kojoj inzistiraš nisam našao.
Naravno da je nisi našao. Puno slova. Puno riječi. A dao si i obećanje koje ne želiš ispuniti, kako sam predmnijevao i napisao da ćeš učiniti sve da nam ostaneš na usluzi kao vreća za boks. Zato "nisi našao" ovaj biser kršćanske misli: "Stoga, kad se neće milom prestati s nasiljem nad ženama i u obitelji, djelujući slobodno prema načelima i normama zdrave humane i kršćanske etike, onda će se morati prestati silom, to jest strahom od progona i kaznenih sankcija. Je li to korak naprijed u poboljšanju čovjekove naravi ili korak unatrag? U svjetlu kršćanske etike jednoznačno je to korak unatrag, jer kršćanin nije primio duha robovanja ... bla ... bla ... bla".Citat:
Ponovit ću, jer se ne služim lažima ni vrijeđanjem, nego provjerljivim činjenicama:
Dr. sc. Tonči Matulić: "Zabrana i osuda nasilja upisane su u samu bît kršćanske etike i svake zdrave humane etike."
Citirao si šuplju frazetinu. Provjerljiva je činjenica da u Hrvatskoj nema dovoljno ateista da izmlati i pobije toliko žena koliko pokazuju provjerljive statističke činjenice. Kraj rasprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # čudood čovika 2018-02-09 18:42
Arsen je legenda.Sagradi o je stanove u Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrni centar,pa Lidl,pa pomorsku školu,pa Rukavić.Sada bi trebao početi gradnju aerodroma,pa nakon toga Golf na Mataldi,pa ACI Marina Velopin,pa hotele na Privlaci.On je jedini sposoban to napraviti,a vi se samo smijte i rugajte.Nitko u Lošinju nikada nije samostalno tako nešto napravio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ĐukaDavid Z 2018-02-09 18:48
Istina što piše Čudo od čovika.To je prava istina!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
109 # Rugoba prvog od 1000 otokaFant 2018-02-10 09:32
Citat David Z:
Istina što piše Čudo od čovika.To je prava istina!!!
Dragi prijatelju, da se Arsen nije prihvatio te lude zadaće središnji trg prvog od 1000 otoka i dan danas bi "krasila" ova jezovita ruševina "skrivena" dronjcima, nalik na kuću duhova. Nitko od domaćih lokal patriota nije imao ni hrabrosti ni volje da iz svoga "voljenog grada" ukloni ovo ruglo nastalo zbog neodgovornog ponašanjem uprave Jadranke prema privatiziranoj bivšoj društvenoj imovini. Uklonio ga je Arsen, i to ne zahvaljujući gradskim i županijskim službma nego usprkos njima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # Rugoba prvog od 1000 otokaMatrix 2018-02-10 14:06
Citat Fant:
Dragi prijatelju, da se Arsen nije prihvatio te lude zadaće središnji trg prvog od 1000 otoka i dan danas bi "krasila" ova jezovita ruševina "skrivena" dronjcima, nalik na kuću duhova.
Ovo nije potpuna istina, da se Arsen nije prihvatio toga, danas bi na trgu imali hrpu kamenja. Zgrada je izvana sređena. Dole je Bipa, na vrhu je Pacifico, ono što mnoge zanima je što je sa prostorima u sredini, dvije etaže koje se ne koriste. Ima li netko normalan pojma o tome? Ovi na vlasti se prave blesavi, pa od njih niti ne očekujem odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # Znatiželja je ubila mačkuGost 2 2018-02-10 19:36
Privatno vlasništvo, ali to ionako nije tema i sve vise skrećete s nje. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
610 # Što po govnu više čačkaš, ono više smrdiiNeofen 2018-02-10 21:35
Citat Gost 2:
Privatno vlasništvo, ali to ionako nije tema i sve vise skrećete s nje. :-*
... i zaštićeno kulturno dobro, za razliku od privatnih hotela Belvi i Alhambra koji se nalaze u vlasništvu privatne firme, pa nije problem da se o tome ovdje često vode burne diskusije. Ipak, hvala na odgovoru, shvatili smo poantu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # aršinTobi 2018-02-11 07:40
Pa ne očekujete valjda ista mjerila za ljude koji jesu i koji nisu po mjeri otoka?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Otok po mjeri kapitalaFant 2018-02-11 08:27
Citat Tobi:
Pa ne očekujete valjda ista mjerila za ljude koji jesu i koji nisu po mjeri otoka?!
Mudrom, dalekovidnom i dobro plaćenom politikom Šolićevog malog od kužine uz jednodušnu suglasnost gradskog vijeća ovi otoci su skrojeni po mjeri kapitala. Sva prirodna, materijalna i kulturna dobra ciljano su ostavljena bez ikakve zaštite. Kapital se može osjećati slobodno i delati bez ikakvih ograničenja, a mi možemo samo praviti viceve s Nedićevom izjavom da otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Za to ste se gurali na biralištimaznase 2018-02-24 09:52
Citat Fant:
Mudrom, dalekovidnom i dobro plaćenom politikom Šolićevog malog od kužine uz jednodušnu suglasnost gradskog vijeća ovi otoci su skrojeni po mjeri kapitala. Sva prirodna, materijalna i kulturna dobra ciljano su ostavljena bez ikakve zaštite. Kapital se može osjećati slobodno i delati bez ikakvih ograničenja, a mi možemo samo praviti viceve s Nedićevom izjavom da otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala.
Mali od kužine sa svojim sponzorom. Neprocjenjivo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Kulturna dobra bez zaštiteFant 2018-02-11 08:37
Citat Neofen:
Citat Gost 2:
Privatno vlasništvo, ali to ionako nije tema i sve vise skrećete s nje. :-*
... i zaštićeno kulturno dobro, za razliku od privatnih hotela Belvi i Alhambra koji se nalaze u vlasništvu privatne firme, pa nije problem da se o tome ovdje često vode burne diskusije. Ipak, hvala na odgovoru, shvatili smo poantu.
Kako Nautika tako su i vile te hoteli na Čikatu bili privatno vlasništvo. Ali Nautika je usto bila i pod zaštitom kao kulturno dobro. Što misliš zašto pod zaštitom nisu bili i austrougarski objekti visoke kulturne vrijednosti na Čikatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # ti reci namaComrad 2018-02-11 10:35
Vile na Čikatu su mogle biti zaštićene još za vrijeme bivše države, prije više od 50 godina, dok je još sve bilo društveno vlasništvo i nije se moglo ni sanjati da će doći do rata i da će se ona država raspasti i što će biti danas. Pitanje je da li je uprava Jadranke u tadašnjem Pentagonu uopće imala bilo kakvu viziju razvoja Čikata, ili su jednostavno bili zadovoljni postojećim stanjem.
Drugo pitanje je zašto je još davno ta bivša uprava Jadranke, Vilu Karolinu koristila kao smještajni objekt za sezonce, i zašto je ta vila bila prva prodana. U stvari, čini mi se da su prvo prodali Nautiku, a tek onda Karolinu.
Samo nam nemoj reći da su još tada svi čekali Mihu i Arsena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # -Neopren 2018-02-11 11:10
Burne diskusije se ne vode o pravima privatnog investitora da ulazu u hotele Alhambru i Bellevue nego o načinu kako to rade kršeći sve moguće propise o gradnji a u čemu ih jako podržava/pokriv a gradska vlast. Burne diskusije su o tome i kako otimaju javni prostor (putem nezakonitih koncesija). O tome se burno raspravlja a ne o privatnom vlasništvu. To je tebi jasno ali naravno praviš se blesav jer si tableta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # di su pare?Poppa Joe 2018-02-24 08:44
Citat Gost 2:
Privatno vlasništvo, ali to ionako nije tema i sve vise skrećete s nje. :-*
U tom privatnom vlasništvu je na prvom katu od strane Grada ugovoren javni prostor buduće gradske vijećnice i multifunkcional ne dvorane za potrebe građana.
Nikoga više nije briga za to, ni Grad ni gradske vijećnike, a ni građane? Ne smije se ni pitati što je s tim prostorom? Di je vijećnica, a di su pare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # ...gost 2018-02-24 09:33
Pa pitaj u gradu o čemu se radi. Na pitanje gdje je Vijećnica sam si odgovorio, na I katu zgrade. I istina je da to nije tema članka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # puno htio, puno započeoLegionar 2018-02-24 11:23
Citat gost:
Pa pitaj u gradu o čemu se radi. Na pitanje gdje je Vijećnica sam si odgovorio, na I katu zgrade. I istina je da to nije tema članka.
Da skratimo priču o nečemu što na prvi pogled nije direktna tema članka.
Možeš pitati u Gradu, ali tamo nećeš dobiti nikakav odgovor, samo neko mudrovanje.
Građani su već oguglali od odluka ove vlasti, u GML nikoga ništa nije briga, samo kako će sebi napraviti bolje. Neki gradski vijećnici su kupljeni, a ovi drugi niti ne znaju postaviti pitanje, pa o čemu bi, pričaju o nogometnom klubu koji je u nekoj zadnjoj ligi, a troši para ko blata trenutno na pomorskom dobru na Čikatu. Idila, kao što kaže sam naslov članka.

GML niti jedan projekt nije završio kako treba. Svugdje samo nerješivi problemi. Bivši gradonačelnik ZNA kako kupiti glasove birača, vidi se to na rivi Priko, uz podršku i blagoslov pročelnice za krivine i komunalni sustav koji ne funkcionira. Nije tema članka, ali primjera ima koliko hoćeš.
Evo što o temi gradske vijećnice kažu meni dostupni servisi.

ODLUKA O STJECANJU NEKRETNINE
1. Grad Mali Lošinj poduzet će sve potrebne radnje za stjecanje prava vlasništva na kč.br. 1701, zk.ul. 2048, k.o. Mali Lošinj-grad, koja u naravi predstavlja prostor na I. katu zgrade, neto korisne površine 279,76 m2, koja prema važećoj prostorno planskoj dokumentaciji ima utvrđenu namjenu za društvene svrhe, a nalazi se u vlasništvu tvrtke Turizam, sport i nautika d.o.o. Split.

2. Kupoprodajna cijena za nekretninu iz prethodnog stavka utvrđuje se u iznosu od 17.201,08 kn/m2, ukupno 4.812.175,00 kn, a temeljem procjene ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke.

... itd, u potpisu bivši predsjednik GV.

Cijeli tekst...
www.sn.pgz.hr/.../

A ovo su podaci iz zemljišne knjige na današnji dan, pa ako netko nešto razumije, neka objasni drugima.
I eto na kraju da razbijemo idilu u GV, mogao bi netko od gradskih vijećnika postaviti pitanje na ovu temu. Nadamo se i smislenom odgovoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ?????????? 2018-02-24 15:00
Ni hobotnica Paul nebi mogla predvidjeti kako će se rješiti gradska vječnica i kome će na kraju ona pripasti !??!
Jednom rjeci zmučkata na jajcata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 4.812.175,00 knrevizor 2018-02-24 16:51
Citat ?????:
Ni hobotnica Paul nebi mogla predvidjeti kako će se rješiti gradska vječnica i kome će na kraju ona pripasti !??!
Jednom rjeci zmučkata na jajcata
još bi trebalo istražiti, a di su pare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dotepenacdogradonačelnik 2018-02-24 17:31
Citat revizor:
Citat ?????:
Ni hobotnica Paul nebi mogla predvidjeti kako će se rješiti gradska vječnica i kome će na kraju ona pripasti !??!
Jednom rjeci zmučkata na jajcata
još bi trebalo istražiti, a di su pare?
Pitaj Nedića ? to je trebao biti njegov ured, on je navijao na GV za gradsku viječnicu i ured.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
514 # Budi bez brigeGost 2 2018-02-09 22:09
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove u Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrni centar,pa Lidl,pa pomorsku školu,pa Rukavić.Sada bi trebao početi gradnju aerodroma,pa nakon toga Golf na Mataldi,pa ACI Marina Velopin,pa hotele na Privlaci.On je jedini sposoban to napraviti,a vi se samo smijte i rugajte.Nitko u Lošinju nikada nije samostalno tako nešto napravio.
Ne moraš se bojati da će Ars uzeti već zapišan teritorij.. već će on smisliti nešto novo,nešto što nitko neće i di je mala zarada.. i naravno di mora dozvole cekat godinama kad nema rusku moć..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # gradim kuću trokatnicunoah 2018-02-10 08:35
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove u Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrni centar,pa Lidl,pa pomorsku školu,pa Rukavić.Sada bi trebao početi gradnju aerodroma,pa nakon toga Golf na Mataldi,pa ACI Marina Velopin,pa hotele na Privlaci.
Ne brini, aerodrom, golf na Mataldi, marina Velopin, hotel na Runjici i sve ostalo što će se graditi u slijedećih 20 godina rezervirano je za Radnik iz Križevaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tko HDZ donira taj profitiraLidlić 2018-03-02 08:31
Citat noah:
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove u Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrni centar,pa Lidl,pa pomorsku školu,pa Rukavić.Sada bi trebao početi gradnju aerodroma,pa nakon toga Golf na Mataldi,pa ACI Marina Velopin,pa hotele na Privlaci.
Ne brini, aerodrom, golf na Mataldi, marina Velopin, hotel na Runjici i sve ostalo što će se graditi u slijedećih 20 godina rezervirano je za Radnik iz Križevaca.
Donatori koji imaju veze s HDZ-om i unosnim ugovorima s državom dolaze iz tvrtke Radnik d.d. – to je jedna od najpropulzivnij ih firmi kada je riječ o doniranju HDZ-a. Od 2009. godine ta je tvrtka pod rukovodstvom Mirka Habijaneca, inače člana HDZ-a, donirala vladajućoj stranci oko dva milijuna kuna. Prošle godine u javnosti je obznanjeno da je Radnik ispod cijene kupio atraktivno zemljište s tvornicom Kamensko u Zagrebu. Od gradova, agencija, lokalne samouprave, ministarstava i drugih institucija Radnik je dobio oko 50 ugovora u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna. Samo u Malom Lošinju, odakle dolazi ministar turizma Gari Cappelli, utržili su 24 milijuna kuna, a prošle godine dobili su milijunske ugovore od više javnih institucija. Radnik je također vlas nik tvrtke Bistra iz Đurđevca, a obje su tvrtke donirale HDZ-u po 160.000 tisuća kuna. Bistra je dosad dobila stotinjak milijuna kuna poslova od države, čega nije manjkalo ni prošle godine.
www.portalnovosti.com/.../
A tko uz HDZ još i SDP donira, dominira.
HDZ-ova bau-štela
Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goran skoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj i komunalne tvrtke ove lokalne samouprave. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi, od javno-privatnog partnerstva u izgradnji POS-ovih stanova, pa do radova na saniranju otpada.
Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva. A njegove ambicije i planove – izrečene prije šest-sedam godina, prema kojima će promijeniti naličje turizma Malog Lošinja – nekako u stopu prate malološinjski poslovi kompanije Radnik iz Križevaca i njegovog isturenog predstavnika Habijanca. Još tamo 2010. godine Cappelli je svoju viziju luxury turizma vezivao uz obnovu lokalnog aerodroma uz državnu intervenciju kao preduvjet ostvarenja takvih planova. Danas dionice toga aerodroma, inače na listi strateških projekata ove zemlje, između ostalih posjeduju Republika Hrvatska, Mali Lošinj, Jadranka hoteli i Radnik, u iznosu od devet posto.
Dioničar Jadranke, inače najvećeg poslodavca u tom kraju, bio je i Radnik, koji je uz još nekoliko tvrtki i lokalnu samoupravu prodao dionice ovog hotelijerskog poduzeća ruskim investitorima, energetskim konglomeratima što ih se povezivalo s Kremljem, koji su posljednjih nekoliko godina tamo navodno uložili desetke milijuna eura. Radnik, koji je prošle godine na natječaju dobio koncesije na dvije lučice, osvanuo je i u nedavnom urbanističkom planu uređenja dijela Malog Lošinja. Tamošnje rukovodstvo upisalo je, naime, prijedlog da se izgrade javne sanitarije u objektu koji je, kaže nam lokalna aktivistica Bojana Genov, također u vlasništvu tvrtke Radnik, što je samim automatizmom značilo da će grad o trošku građana koji pune proračun obnoviti inače ruiniranu nekretninu. Iako je prigovor na ovaj prijedlog uključivao i pitanje zašto se javni WC gradi baš u ovom objektu i na području koje dotad nije bilo urbanizirano, odgovor gradske uprave je izostao.

www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # I zaslužili smo biti 1. od 1000Erazmo 2018-02-11 10:32
Komentari ispod ovog članka jako dobro oslikavaju društvene odnose na otoku koji se diči da je prvi od tisuću. Ti i takvi odnosi se zrcale i u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja. U GV ne postoji oporba, makar ne stvarna ili ozbiljna oporba. Takva, stvarno nepostojeća oporba ne može prisiliti vlast da bude bolja a stručne službe grada da budu sposobnije. A svaka vlast je po definiciji loša odnosno početna pretpostavka treba biti da je loša. Vlast se stalno mora dokazivati da je dobra. U GML stvari su bitno drukčije. Početna stav je da je vlast Bogom dana a na opoziciji je da je štuje. Još kad tome dodamo da se opozicijskim liderima proširi terasa, ili se usvoji koji amandman, tada vlast može raditi što hoće. I vlast naravno radi što hoće. I sad netko se usudio napisati članak o tim odnosima i još se drsko potpisao. Netko se drznuo pisati (i potpisati) o tome kakao se “stručne službe” i vlast nedogovorno odnose prema prevažnoj temi-zbirnajava nju otpada. Ali se ne raspravlja o tome šta je napsiano, dakle o sadržaju već o drzniku ili bilo čem udrugom samo da ne pričamo o temi. Prvi od tisuću smo možda samo u uljepšavanju i kozmetici stvarnosti. Izvana gladac- iznutra jadac.

O glavnoj temi članka ćemo opet pričati kad nam Komunalne usluge uzmu mjeru kroz cjenik kojeg moraju donijeti u roku od 30 dana od usvajanja famozne Odluke o pružanju javne usluge o prikupljanju otpada a koju će supotpisati, odnosno odobriti u naše ime, gradonačelnica. Možda ćemo tada moći raspravljati o činjenici da je u javnoj raspravi bila Odluka koja je imala 140 članaka a da je odluka koja je usvojena po hitnom postupku, bez čitanja materijala, dakle na lijepe oči gradonačelnice, ima 100 članaka manje. Zašto je cijela procedura protuzakonita, što se s otpadom ne gospodari, što ćemo skupo platiti lošu uslugu sve je to nebitno. Bitno se baviti autorom članka. Zašto? Jer nam kvari zamišljenju a tako lijepu sliku koju imamo o sebi. Da smo prvi od tisuću otoka. Naravno da je ta tvrdnja i u suštini netočna. I da jesmo prvi a na žalost nismo, bili bi prvi od 60-tak koliko je naseljenih otoka. Sve ostalo do tisuću su otočići i hridi. Koliko je neistinita tvrdnja “Prvi od 1.000” toliko su istinite, na žalost tvrdnje iz članka o nespsoobnoj vlasti i jalovoj opiziciji koji u GV žive u miroljubivoj aktivnoj koegzistencji koju potpomaže politički razumno gospodarenje javnim površinama i prihvaćanje jednog opozicijskog amandmana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Šalabhter demokracijaNepopravljivi 2018-02-26 10:03
Citat Erazmo:
Komentari ispod ovog članka jako dobro oslikavaju društvene odnose na otoku koji se diči da je prvi od tisuću.
Pardonček na ispravku krivog navoda, jer ne diči se ovaj otok da je prvi od tisuće, nego nositelji vlasti na ovom otoku, a u skladu s modom širenja lažnih vijesti. Tvrdnja da je ovaj otok prvi od tisuću je neistinita te je u suprotnosti s etikom oglašavanja.Citat:
Ti i takvi odnosi se zrcale i u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja. U GV ne postoji oporba, makar ne stvarna ili ozbiljna oporba. Takva, stvarno nepostojeća oporba ne može prisiliti vlast da bude bolja a stručne službe grada da budu sposobnije.
Ovo je malo pretjerana tvrdnja. Oporba postoji, ali tamo gdje HDZ vlada, demokratska trava ne raste, a na Lošinju vlada HDZ. Vlada po istom modelu kao i HDZ na razini države. Neznatnom manjinom izabrani nositelji izvršne vlasti imaju bezrezervnu potporu većine članova GV, većine koju HDZ nije osvojio na izborima (kao ni HDZ za Sabor), već je skucana kupovinom za prodaju spremnih vijećnika (odnosno saborskih zastupnika). U Saboru RH se ne glasa na temelju proučenih materijala i vlastite savjesti nego prema šalabahterima, kako je nedavno uklonjena Crna Dalija jer je previše zabadala nos u korupciju i sukobe interesa. Isto tako - bez proučavanja materijala - glasaju i vijećnici vladajuće grupe oko HDZ-a. Ni šalabahteri im nisu potrebni. Ako je predloženo ZNA SE kako glasovati. Nikakva oporba ne može prisiliti gradsku vlast koju vodi HDZ da bude bolja a stručne službe grada sposobnije. Vlast HDZ-a je nepopravljiva, jer temelji se na demagogiji, lažima i korupciji. Pa ipak HDZ prema anketama i dalje ima najveću potporu anketiranih. Očito je da imamo vlast kakvu zaslužujemo, a oni koji se s tim ne slažu, glasuju "nogama". Iseljavaju i iseljavat će sve dok u Lijepoj našoj ne ostanu samo članovi HDZ-a sa svojim biračima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # demagogija a ne demokracijaDron 2018-02-26 10:40
Citat Nepopravljivi:
Citat Erazmo:
Komentari ispod ovog članka jako dobro oslikavaju društvene odnose na otoku koji se diči da je prvi od tisuću.
Pardonček na ispravku krivog navoda, jer ne diči se ovaj otok da je prvi od tisuće, nego se nositelji vlasti na ovom otoku time diče, a u skladu s modom širenja lažnih vijesti. Tvrdnja da je ovaj otok prvi od tisuću je neistinita te je u suprotnosti s etikom oglašavanja.Citat:
Ti i takvi odnosi se zrcale i u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja. U GV ne postoji oporba, makar ne stvarna ili ozbiljna oporba. Takva, stvarno nepostojeća oporba ne može prisiliti vlast da bude bolja a stručne službe grada da budu sposobnije.
Ovo je malo pretjerana tvrdnja. Oporba postoji, ali tamo gdje HDZ vlada, demokratska trava ne raste, a na Lošinju vlada HDZ. Vlada po istom modelu kao i HDZ na razini države. Neznatnom manjinom izabrani nositelji izvršne vlasti imaju bezrezervnu potporu većina članova GV, većine koju HDZ nije osvojio na izborima (kao ni HDZ za Sabor), već je skucana kupovinom za prodaju spremnih vijećnika (odnosno saborskih zastupnika). U Saboru RH se ne glasa na temelju proučenih materijala i vlastite savjesti nego prema šalabahterima, kako je nedavno uklonjena Crna Dalija jer je previše zabadala nos u korupciju i sukobe interesa. Isto tako - bez proučavanja materijala - glasaju i vijećnici vladajuće grupe oko HDZ-a. Ni šalabahteri im nisu potrebni. Ako je predloženo ZNA SE kako glasovati. Nikakva oporba ne može prisiliti gradsku vlast koju vodi HDZ da bude bolja a stručne službe grada sposobnije. Vlast HDZ-a je nepopravljiva, jer temelji se na demagogiji, lažima i korupciji. Pa ipak HDZ prema anketama i dalje ima najveću potporu anketiranih. Očito je da imamo vlast kakvu zaslužujemo, a oni koji se s tim ne slažu, glasuju "nogama". Iseljavaju i iseljavat će sve dok u Lijepoj našoj ne ostanu samo članovi HDZ-a sa svojim biračima.
Po mom viđenju, Dalija Orešković je jedina pozitivna osoba koja je bila na nekoj funkciji u proteklih 5 godina.
Druga pozitivna osoba po moralnim kvalitetima je Marin Strmota, bivši Državni tajnik za demografiju, koji je nedavno pred kamerama podnio ostavku jer mu se zgadila HDZ-ova politika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Hrvatska izumire - ponovno aktivan Facebook bivšeg državnog tajnika StrmoteVjerodostojno 2018-03-03 11:42
Citat Dron:
Druga pozitivna osoba po moralnim kvalitetima je Marin Strmota, bivši Državni tajnik za demografiju, koji je nedavno pred kamerama podnio ostavku jer mu se zgadila HDZ-ova politika.
"Blokada uma, znanja, istine, prava, pravde i računa, nažalost, realnost je naše zemlje. U međuvremenu, od nedjelje, Hrvatska je manja za 600 ljudi. Hrvatska SVAKI DAN gubi 150 stanovnika" - objavio je na svom Facebooku mladi hrvatski demograf Marin Strmota kojeg smo upoznali kad je dao otkaz na mjestu državnog tajnika za demografiju. Strmota je profil Hrvatska izumire pokrenuo prošlu subotu, u utorak je blokiran bez objašnjenja, a danas je ponovno aktivan.
www.monitor.hr/.../401041
www.facebook.com/.../
Dragi građani, glasajte i dalje za HDZ koji ZNA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Vjerodostojnogost 2018-02-26 19:28
Uklanjanjem Dalije Orešković zato što je radila savjesnije nego što je to normalno u državi prožetoj korupcijom, nepotizmom i kriminalom HDZ nam daje jasnu poruku da neće dozvoliti ometanje rasprodaje i pljačke ostataka Hrvatske. Slogan VJERODOSTOJNO još uvijek krasi službenu web stranicu zjedničara, ali dobio je posve novo, zastrašujuće značenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # Jadna HrvatskaNeofen 2018-02-27 08:35
Citat gost:
Uklanjanjem Dalije Orešković zato što je radila savjesnije nego što je to normalno u državi prožetoj korupcijom, nepotizmom i kriminalom HDZ nam daje jasnu poruku da neće dozvoliti ometanje rasprodaje i pljačke ostataka Hrvatske. Slogan VJERODOSTOJNO još uvijek krasi službenu web stranicu zjedničara, ali dobio je posve novo, zastrašujuće značenje.
Trebalo bi da piše BESRAMNO, a umjesto "jedna Hrvatska" da piše "Jadna Hrvatska" s takvima :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # A.G.Matošaspirin 2018-02-27 14:48
Citat Neofen:
Trebalo bi da piše BESRAMNO, a umjesto "jedna Hrvatska" da piše "Jadna Hrvatska" s takvima :sad:
Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, al ne nađe štrika za toliko Juda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ruke u vlastitim džepovimaToto 2018-02-27 16:28
Citat aspirin:
Citat Neofen:
Trebalo bi da piše BESRAMNO, a umjesto "jedna Hrvatska" da piše "Jadna Hrvatska" s takvima :sad:
Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, al ne nađe štrika za toliko Juda.
Ima nečeg korisnog u ovoj sibirskoj hladnoći jer i hdz-ovcima je hladno:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # toliko o HDZ-uDron 2018-03-02 14:53
Citat gost:
Uklanjanjem Dalije Orešković zato što je radila savjesnije nego što je to normalno u državi prožetoj korupcijom, nepotizmom i kriminalom HDZ nam daje jasnu poruku da neće dozvoliti ometanje rasprodaje i pljačke ostataka Hrvatske. Slogan VJERODOSTOJNO još uvijek krasi službenu web stranicu zjedničara, ali dobio je posve novo, zastrašujuće značenje.
HDZ je i na lokalnom i na globalnom nivou da je VJERODOSTOJAN jedino u obmanama, lažima i neispunjenm obećanjima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Licemjernotf 2018-02-28 09:00
Citat Nepopravljivi:
Nikakva oporba ne može prisiliti gradsku vlast koju vodi HDZ da bude bolja a stručne službe grada sposobnije. Vlast HDZ-a je nepopravljiva, jer temelji se na demagogiji, lažima i korupciji.
Mnogi Lošinjani vjeruju da je lošinjski HDZ "nešto drugo" jer da je pristojniji i bolji od ostalih. Ali to je iluzija, varka. To što HDZ u drugim mjestima radi grubo, silovito i drsko na štetu građana i po paroli "u se, na se i poda se" lošinjski HDZ radi potiho i skrivećke pod maskom ljubaznog ponašanja. Slogan bi im trebao biti "Licemjerno" :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Čekamo novi cjenikgost 2018-02-25 11:17
Zanimljiv člank u Večernjem listu-"Zbog mafijaškog gospodarenja računi za otpad će nam rasti i više od 100%"

vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # MafijaKum 2 2018-02-25 13:09
Citat gost:
Zanimljiv člank u Večernjem listu-"Zbog mafijaškog gospodarenja računi za otpad će nam rasti i više od 100%"
vecernji.hr/.../...
Kaže u članku "Dodatni faktor neuspjeha postojećeg koncepta je, dodaje, to što je u Hrvatskoj, kao i svugdje u svijetu, mafija ušla u gospodarenje otpadom." Na Lošinju je ušao HDZ, ali nema razlike. Isto nam se piše.

Pročitajte više na: vecernji.hr/.../... - www.vecernji.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # HDZ sanja povjerenstvo za suzbijanje povjerenstvaslobodnadalmacija.hr 2018-02-25 14:49
Možda je stvar naprosto u tome što su Hrvati turbovjernici. Kako će naš čovjek shvatiti sam koncept sukoba interesa kad se katolička moralka ne bavi tim posrnućem? Na popisu smrtnih grijeha pedantno su nabrojeni oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost, ali se ništa ne govori o sjedenju na dva stolca.

Više:
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Prvi od 1000, may assgost 2018-02-25 18:20
Citat Kum 2:
Citat gost:
Zanimljiv člank u Večernjem listu-"Zbog mafijaškog gospodarenja računi za otpad će nam rasti i više od 100%"
vecernji.hr/.../...
Kaže u članku "Dodatni faktor neuspjeha postojećeg koncepta je, dodaje, to što je u Hrvatskoj, kao i svugdje u svijetu, mafija ušla u gospodarenje otpadom." Na Lošinju je ušao HDZ, ali nema razlike. Isto nam se piše.
Još piše i da Osim rijetkih iznimaka, kao što su Prelog i Krk, većina lokalnih vlasti u Hrvatskoj dosad nije učinila ništa ni na sanaciji zapuštenih odlagališta i gradnji novih, ekološki prihvatljivih ni na odvojenom prikupljanju otpada te njegovu iskorištavanju. Pa ako je Krk još uvijek otok, ni po brizi za otpad otok Lošinj sigurno nije prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Prvi i jedini od 1000Fekal efendija 2018-02-28 18:20
Citat gost:
Pa ako je Krk još uvijek otok, ni po brizi za otpad otok Lošinj sigurno nije prvi od 1000 otoka.
Možda je prvi od 1000 po tome što fekalni otpad iz hotela i privatnih vila na jednoj strani otoka istresa na drugoj strani gdje se kupaju domaći ljudi i njihova djeca, te njihovi gosti. Vjerojatno će ostati ne samo prvi nego i jedini :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Laži, laži, laži mePinokio 2018-03-01 11:46
Citat Fekal efendija:
Citat gost:
Pa ako je Krk još uvijek otok, ni po brizi za otpad otok Lošinj sigurno nije prvi od 1000 otoka.
Možda je prvi od 1000 po tome što fekalni otpad iz hotela i privatnih vila na jednoj strani otoka istresa na drugoj strani gdje se kupaju domaći ljudi i njihova djeca, te njihovi gosti. Vjerojatno će ostati ne samo prvi nego i jedini :sad:
Samozvani "Prvi od 1000 otoka" nije na listi deset najuspješnijih hrvatskih gradova po prihodima proračuna u 2016. na kojoj po prihodima prednjače 'morski' gradovi među kojima su tri otoka - Hvar, Cres i Krk. Znači, ako po prihodima Lošinj nije bio među prvih deset, sigurno nije bio ni prvi od tisuću.


"Prvog od tisuću" nema ni na spisku gradova kojima je ostao višak novca u blagajni, ali budući da je tamo Krk, ni po tome nije mogao biti prvi od tisuću.

Analizu je obavio Institut za javne financije gradonacelnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Uvreda pametnimaZomby 2018-03-02 08:47
Citat Pinokio:
Citat Fekal efendija:
Citat gost:
Pa ako je Krk još uvijek otok, ni po brizi za otpad otok Lošinj sigurno nije prvi od 1000 otoka.
Možda je prvi od 1000 po tome što fekalni otpad iz hotela i privatnih vila na jednoj strani otoka istresa na drugoj strani gdje se kupaju domaći ljudi i njihova djeca, te njihovi gosti. Vjerojatno će ostati ne samo prvi nego i jedini :sad:
Samozvani "Prvi od 1000 otoka" nije na listi deset najuspješnijih hrvatskih gradova po prihodima proračuna u 2016. na kojoj po prihodima prednjače 'morski' gradovi među kojima su tri otoka - Hvar, Cres i Krk. Znači, ako po prihodima Lošinj nije bio među prvih deset, sigurno nije bio ni prvi od tisuću."Prvog od tisuću" nema ni na spisku gradova kojima je ostao višak novca u blagajni, ali budući da je tamo Krk, ni po tome nije mogao biti prvi od tisuću.
Analizu je obavio Institut za javne financije gradonacelnik.hr/.../...
Ne znamo tko je smislio ovaj imbecilni slogan, ali gradonačelnica ga je koristila u izbornoj utrci, a nije ga se odrekla ni nakon što je za dlaku prošla. Tom laži ona na FB profilu vrijeđa inteligenciju Lošinjana. Onih inteligentnih, naravno. Glupanima, hadezejcima i njihovim partnerima nema što uvrijediti.


Poveznica na uvecanu sliku lažne reklame
i.imgur.com/U9xl77j.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # čistoća je pola zdravljaaurelio 2018-03-01 12:54
Citat Fekal efendija:
Možda je prvi od 1000 po tome što fekalni otpad iz hotela i privatnih vila na jednoj strani otoka istresa na drugoj strani gdje se kupaju domaći ljudi i njihova djeca, te njihovi gosti. Vjerojatno će ostati ne samo prvi nego i jedini :sad:
Tako je, Lošinj je prvi od otoka po šporkicu i zagađenim plažama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bio ili ne bioOtpad 2018-04-12 15:36
Molit ću Vas za informaciju više,pomogućnos ti točnu :)
..jučer 11.04.2018. u prostorima gradske knjižnice je održan informativni sastanak o razvrstavanju otpada. O tome je znalo jako malo građana. Do mene su danas došla sljedeća saznanja:
- otpad se mora razvrstavat
- bio otpad; kantu kupujemo od onoga s kim sklopimo ugovor i taj odvozi po pozivu,naglašen o je kako je Metis najpovoljniji, 1kn po litri bez obzira jesmo li napunili cjelu kantu ili pola,po odvozu nam se zaračunava 60kn ili 120kn ovisno o kanti jer su dvije vrste kanti 60l i 120l.

Stimulacije nema, naglašene su kazne..

Pa tko je tu lud a tko normalan? Danas odvoz smeća plaćamo 4puta više nego što bi trebala biti stvarna cijena,a sad ćemo i bio otpad plaćati 4puta više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # UhljebilišteZ. 2018-04-12 17:28
Citat Otpad:
Pa tko je tu lud a tko normalan? Danas odvoz smeća plaćamo 4puta više nego što bi trebala biti stvarna cijena,a sad ćemo i bio otpad plaćati 4puta više.
To će biti doprinos nas građana održivosti sustava komunalnog uhljebljivanja :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # stručnjacima iz Metisagost 2018-04-12 18:45
netko si je zamislio da ću ja 60 ili 120 litara (koliko je to kilograma?) bio otpada nekoliko mjeseci čuvati na balkonu?

pa kad ljeti udari sunce i sve to unutra prokuha i eksplodira?

zato bio otpad treba ponuditi psima, mačkama, galebovima, ribama, divljim svinjama i drugim beštijama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Licemjer 2018-04-12 20:19
Ljudi će ostavljat smeće kojekuda.
Moj prijedlog je da se to vrši na privatnim posjedima odgovornih.lp
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Đir 02.02.2023 18:13
  Predizborna ispovjed
  Možda zato što nam se HDZ-ovci sami takvima prikazuju. AK je iz gradskog Proračuna platila ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 18:09
  Ilovčani i Unijani nisu ovce.
  Ne maltretiraju njih Lošinjani, nego lošinjska politička mafija i njene podguzne muhe.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  .... 02.02.2023 17:39
  ....
  A sve mora biti u skladu sa prostornim planom. Gdje to u prostornom planu piše da na Umpiljku ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  asd 02.02.2023 17:39
  Politika?
  Lako je tako nešto napisati kad si anoniman. Dali Anu nije briga ne znam ali da bi komunalno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Istina 02.02.2023 17:22
  Lošinjska
  Isti taj Franković je dijelio vodovodne priključke kapom i šakom a to je preduvjet za daljnje ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:09
  Za nepismene
  PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA Bez građevinske dozvole i glavnog projekta u skladu s ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pravnik 02.02.2023 17:05
  Za nepismene
  [quote name="Kibi Dabi"]Već nekoliko dana svi mediji izvještavaju o protuzakonitim aktivnostima ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  vanida 02.02.2023 16:52
  Bal
  E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 02.02.2023 16:32
  mrtva
  Ovo je nevjerojatno.Il pvčani koji su srušili rivu i sada traže prevoz koja nema dozvolu,danas ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:45
  ....
  Spominjanjem moguće bespravne gradnje u obliku betoniranih grota na pomorskom dobru ja ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:39
  Nije bed...
  "Kod sarkazma i sarkastičnih ljudi postoji i jedna velika opasnost, a to je da je vrlo ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 14:35
  ...
  Hajde ti, tako pametan, objasni svoje viđenje, ako je tako veliki prirodni prostor zauzet ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  NEĆETE NI hRVATSKU! 02.02.2023 13:40
  ILOVIK NISTE PREVARILI
  Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  NN 02.02.2023 13:24
  Đir po Čikatu
  Znaju li Hrvatske šume za radove u navodno zaštićenoj šumi na Čikatu. U ruskoj kolonije se ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 13:02
  Anonimna beznačajnost
  Ako je u tvom komentaru bilo sarkazma sakrio si ga tako dobro da ga je nemoguće naći. Naime ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  AP 02.02.2023 12:05
  Ne zna ona tko joj glavu nosi
  Imam osjećaj, što više rade na tome, to su sve dalje od mogućeg rješenja. Prije godinu i ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 11:47
  O sarkazmu, rode...
  Eh, goste, koji put je bolje biti tiho...vidim da ti sarkazam slabo ide... Ja ne volim da me ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  gost 02.02.2023 10:47
  On odbija povjerovati! Kamp Trasorka
  Povežite se s prirodom u pet friendly kampu koji pruža smještaj u glamping šatorima.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 02.02.2023 10:11
  Laži, laži, laži me
  Od jedne do druge sjednice gradonačelnica pokazuje sve veću bahatost. Na više puta ponovljeno ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:44
  Teorije zavjere
  Ja ne vjerujem da postoji nekakav kamp na Trasorki, pogotovo bez papira... pa zar nebi ...
   
 • Ministre, kritike nisu nebuloze!

  Gost 02.02.2023 09:38
  ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBU
  U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  hranitelj tuljana 02.02.2023 09:38
  Dijela i riječi
  Zašto HDZovce i s tom strankom lijevog centra nazivaš katolicima i domoljubima? Nema takvih ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Anin pajdaš 01.02.2023 22:08
  Liški
  A što kaže Anin pajdo penzionirani nesposobni branitelj, a sposobni časnik na najvećem ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Pijandura 01.02.2023 19:48
  Budala se opet javlja
  Ti si debil. Kakvo negativno mišljenje će dati Ministarstvo prometa? Možda da se ne može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ška 01.02.2023 18:32
  mrtva
  A cesta za Mrtvašku.Sada bi Ilovčani da ih se vozi tri puta na dan.ma nemojte,a srušili ste ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  ..... 01.02.2023 18:30
  gost
  Sve ove haciende koje su bespravno sagrađene imaju priključak na vodu.Dali mi netko može ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Moto 01.02.2023 16:52
  Cvjetanje gradnje
  Uh,ovo je uzasno,sramotno da nitko na ovo ne reagira,u Gradskoj upravi rasulo..otok Losinj ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Bing 01.02.2023 13:33
  Izborna obećanja su netema
  AK će na sve to što je MF istaknuo mahnuti rukom i kao njen partijski šef AP u Saboru reći ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  Gost 01.02.2023 12:49
  Koncesija na zalazak sunca
  Kad imaš podršku HDZ-a dobiješ koncesiju i za zalazak sunca nad Lošinjem kao Rusi za plaže ...
   
 • Cvjetanje bespravne gradnje

  camp 01.02.2023 12:18
  zna se
  ništa bolje i bez ikakvih papira kamp na trasorki .