Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Čorba

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

otpadOko područja zvanog Čorba, inače dijela zaštićene Park – šume Pod Javori u Velom Lošinju, niknula je ograda s upozorenjima zabrane pristupa nezaposlenima, obaveze korištenja zaštitne opreme te opasnosti od visećih tereta. Na ograđenom dijelu zaštićena su stabla drvenim oblogama, a polako se povećavaju hrpe materijala od iskopa. Cijeli prizor zaštićenog šumskog sustava i vrijednog perivoja ukrašava i bager. Zanimljivost, da niti na jednom mjestu nije istaknuta uobičajena i propisana tabla s nazivom projekta, oznakama izvođača, investitora i nadzora potakla je traženje gradilišta.

Najavljeni početak građevinskih radova na izgradnji novog medicinskog trakta Lječilišta Veli Lošinj još nije započeo. Zgrada predviđena za rušenje na čijem će mjestu niknuti nova, s pripadajućim bazenom, ima širom otvorena vrata i iz nje dopiru zvukovi bušilice, očigledno tek traju pripreme za rušenje. U krugu lječilišta nema gradilišta niti oznake gradilišta. Informaciju da građevinski otpad u krugu zaštićene park – šume odlaže tvrtka Radnik moguće je povezati jedino s činjenicom iskopa na području hotela Punta tvrtke Jadranka.  

Dakle, tvrtka Radnik iz Križevaca odlaže građevinski otpad na području zaštićenog dijela prirode (koji doduše, nije ni dosad nikako štićen i čitateljima je poznat kao besplatni parking u sjeni borova). Ne radi se ovdje o slučaju da je netko pod okriljem noći istresao prikolicu građevinskog otpada na rubove između šume i slabo prometnog puta. Ovdje je netko postavio ogradu, upozorenja, obložio stabla i naočigled svima odlaže materijal s iskopa. Tik pored ograde neobilježenog odlagališta građevinskog materijala maskiranog u gradilište vidljiva je obavjesna tabla sa zabranom odlaganja građevinskog otpada. Sve izgleda kao pravo. Kao i obično kad se radi o privilegiranim tvrtkama, redom donatorima stranaka i partnerima u konzumaciji finih ručkova i večera, izostala je reakcija nadležnih tijela, inače promptna u slučajevima kad netko ostavi kariolu pijeska ispred kuće u kojoj obnavlja kupaonicu.

Valja naglasiti da je Gradsko vijeće na posljednjoj svojoj sjednici usvojilo Odluku o donošenju plana gospodarenja otpadom na području Grada Malog Lošinja za razdoblje od 2017. do 2022. godine, u kojoj je cilj 2.1. odvojeno prikupljanje 75% proizvedenog građevinskog otpada s naglašenom potrebom uspostava suradnje komunalnog redarstva sa inspekcijskim službama. Očekujemo, dakle, izvješće komunalnog redarstva i inspekcije zaštite okoliša i inspekcije zaštite prirode o tome što su poduzeli u ovom konkretnom slučaju u kojemu nije potrebno posebno istraživati niti tražiti vinovnika.

Park šuma Pod Javori zaštićena je 1993. godine i u Upisniku zaštićenih područja vodi se pod brojem 862. Obuhvaća 39 ha, od toga je najvrjedniji dio 15 ha perivoja na području lječilišta. 10 ha šume u vlasništvu je županije, pa su tijekom protekle godine na zahtjev župana pokrenute aktivnosti za smanjenje obuhvata zaštite ovog područja, na kojemu je predviđen također investicijski bum. Prvotna je ideja bila da lječilište preuzme tvrtka Jadranka te da izgradi luksuzno lječilište prema ideji poznatog arhitekta Turata (http://www.idisturato.com/project/park-i-kuca-koja-lijeci/). Međutim, Upravno je vijeće lječilišta odlučilo raskinuti već dogovorene aranžmane i srećom za kuharice sa sindromom teniskog lakta i daktilografkinje s upaljenim ramenim tetivama Lječilište će ostati i, zalaganjem Ines Strenje Linić, povećati kapacitete u sustavu javnog zdravstva.

Mišljenjem Ministarstva zaštite okoliša i prirode obuhvat zaštićenog područja ne može se smanjivati i planirani zahvat mora biti u skladu sa šumsko-gospodarskim planovima donesenim u skladu s posebnim propisima koji reguliraju područje šumarstva. Nažalost, takvih planova za zaštićena područja Lošinja nema. Sprega vlasti i investitora uspješno djeluje na uklanjanju onih obilježja zbog kojih su neka područja zaštićena.

Ovaj je najsvežiji primjer gledanje kroz prste odlagatelju građevinskog tpada na zaštićeno područje prirode samo jedan od takvih primjera.

Paradoksalno je da su zaštićena područja prirode vitalni interes zajednice i upravo turizma kojemu toliko smetaju, jer sama uniformna ponuda betoniranih sunčališta, bazena na obali mora i luksuznih hotela nikad nije uspjela učiniti atraktivnom turističku ponudu i markirati poželjnom neku turističku destinaciju. Zaštićena područja, uistinu zaštićena područja od parkiranja, sječe, odlaganja otpada i megalomanske gradnje, jedini su jamac održivosti turizma, od kojega živi većina otočnog stanovništva. Zato je insistiranje na korištenju Čorbe insistiranje na održivosti izvora prihoda većine otočana.

Komentari: 

191 # radnik radi a ostali se čudehranitelj tuljana 2017-10-07 18:05
Ima li neka suštinska razlika je li na nekoj površini GODINAMA makadamski parking sa, uz aute, hrpom razne škovace, šute, starih trejlera i barki... ili je na istoj površini PRIVREMENO dovezen građevinski materijal, u ovom slučaju sa Punte?

Hoćemo li čitati i članak o veloselskom stoljetnom zaštičenom arhitektonskom čudu - marketu, koji je isto sada "otišao" i zamijenit će se ljepšim, starijim i bogatijim za 4 apartmana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Tko donira taj profitiragost 2017-10-07 18:49
Nitko se ne čudi. Možda nećeš ni ti kad pročitaš članak volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # insistiranjehranitelj tuljana 2017-10-08 07:49
Hvala, međutim poznat mi je taj slučaj, u ostalom živimo u državi socijalističkok crony "kapitalizma", tj. onog gdje je država i poslovanje s državom glavni izvor proračunskih)sredstava.

ALI, nisam to komentirao..

Uočio sam da članak gradi argumente na statusu zaštičenog područja na koje e odlaže otpad i nariče nad sudbinom park-šume, tj. striktno područja parkirališta,na koje će privremeno biti navezen građevinski materijal.

Čitatelja, pogotovo onog koji nije upućen i koji ne zna da i tako na tom području već godinama stoje uz stotine auta i različite hrpe građevinskog materijala, armature, šljunka, šute, starih barki ali ne Jadrankinog otpada(hehehe), navodi se na mišljenje da se uništava sama park-šuma.

"Park šuma Pod Javori zaštićena je 1993. godine i u Upisniku zaštićenih područja vodi se pod brojem 862."

- otpad će se privremeno odložiti na parkiralište, ako je parkiralište dio zaštičenog krajobraza, zašto do sada nismo čitali tekstove o tome da ga treba ukloniti?

odlaže građevinski otpad na području zaštićenog dijela prirode (koji doduše, nije ni dosad nikako štićen i čitateljima je poznat kao besplatni parking u sjeni borova)

- dakle ništa novo u Čorbi, sve se može, ali obrva se digne ako ste Jadranka.

Ne radi se ovdje o slučaju da je netko pod okriljem noći istresao prikolicu

- netko tko po noći istrese prikolicu to radi ilegalno i taj će materijal tamo ostati zauvijek, potpuno promašena usporedba jer je ovo privremeno i dogovoreno.

"Na ograđenom dijelu zaštićena su stabla drvenim oblogama"

- pohvala brizi investitora, kako je ova informacija dospjela u članak?

"Cijeli prizor zaštićenog šumskog sustava i vrijednog perivoja ukrašava i bager"

- opet, radi se o svima znanom parkingu/odlaga lištu svega i svačega...

"Sprega vlasti i investitora uspješno djeluje na uklanjanju onih obilježja zbog kojih su neka područja zaštićena."

- opet patetika o park-šumi a u stvarnosti radi se o parkingu/odlaga lištu, čija stabla su odlagatelji zaštitili daskama.


"gledanje kroz prste odlagatelju građevinskog otpada na zaštićeno područje prirode"


- na parkirališteee. Ako smatrate da je samo područje parkirališta vrijedno zaštičeno krajobrazno područje, zašto onda niste već prije pisali o njegovoj namjeni kao parkirališta/odlagališta?

Iz iznesenog vidi se da članak gradi pozicije na "zaštičenosti" Čorbe pa me zanima iz tog kuta gledišta:


Ponavljam pitanje:

Ima li neka suštinska razlika je li na nekoj površini GODINAMA makadamski parking sa, uz aute, hrpom razne škovace, šute, starih trejlera i barki... ili je na istoj površini PRIVREMENO dovezen građevinski materijal, u ovom slučaju sa Punte?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Sprega vlasti i investitoraYak 2017-10-08 10:43
Citat hranitelj tuljana:
- otpad će se privremeno odložiti na parkiralište, ako je parkiralište dio zaštičenog krajobraza, zašto do sada nismo čitali tekstove o tome da ga treba ukloniti?
Nismo ih do sada čitali zato što o tome nitko nije pisao. Drugi mogući odgovori su ili nevažni ili legitimni, no sumnjam da ikoga zanimaju. Meni, a možda i drugima, zanimljivija je informacija da je za 10 ha šume u vlasništvu županije tijekom protekle godine na zahtjev župana pokrenute aktivnosti za smanjenje obuhvata zaštite ovog područja, na kojemu je bio predviđen investicijski bum nego zašto do sada nismo čitali o tome da treba ukloniti otpad. Jer zahtjev za smanjenje zaštite park šume pokazuje da SDP "daje žmigavac" lijevo, za zaštitu okoliša, ali vozi desno, baš kako je u članku rečeno da "Sprega vlasti i investitora uspješno djeluje na uklanjanju onih obilježja zbog kojih su neka područja zaštićena."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # money, money...tajkun 2017-10-08 11:12
Citat Yak:
Jer zahtjev za smanjenje zaštite park šume pokazuje da SDP "daje žmigavac" lijevo, za zaštitu okoliša, ali vozi desno, baš kako je u članku rečeno da "Sprega vlasti i investitora uspješno djeluje na uklanjanju onih obilježja zbog kojih su neka područja zaštićena."
Komadina je poznat po tome da daje lijevi žmigavac a u Lošinju trguje sa HDZ-om i tvrtkom Jadrankom. Za investiciju u Lječilištu dvaput je poništen natječaj za izvođača radova dok nije dobio Radnik iz Križevaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Radnik na dvije stoliceLidlić 2017-10-08 11:30
Citat tajkun:
Citat Yak:
Jer zahtjev za smanjenje zaštite park šume pokazuje da SDP "daje žmigavac" lijevo, za zaštitu okoliša, ali vozi desno, baš kako je u članku rečeno da "Sprega vlasti i investitora uspješno djeluje na uklanjanju onih obilježja zbog kojih su neka područja zaštićena."
Komadina je poznat po tome da daje lijevi žmigavac a u Lošinju trguje sa HDZ-om i tvrtkom Jadrankom. Za investiciju u Lječilištu dvaput je poništen natječaj za izvođača radova dok nije dobio Radnik iz Križevaca.
Tko HDZ donira, profitira.
Donatori koji imaju veze s HDZ-om i unosnim ugovorima s državom dolaze iz tvrtke Radnik d.d. – to je jedna od najpropulzivnij ih firmi kada je riječ o doniranju HDZ-a. Od 2009. godine ta je tvrtka pod rukovodstvom Mirka Habijaneca, inače člana HDZ-a, donirala vladajućoj stranci oko dva milijuna kuna. Prošle godine u javnosti je obznanjeno da je Radnik ispod cijene kupio atraktivno zemljište s tvornicom Kamensko u Zagrebu. Od gradova, agencija, lokalne samouprave, ministarstava i drugih institucija Radnik je dobio oko 50 ugovora u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna. Samo u Malom Lošinju, odakle dolazi ministar turizma Gari Cappelli, utržili su 24 milijuna kuna, a prošle godine dobili su milijunske ugovore od više javnih institucija. Radnik je također vlas nik tvrtke Bistra iz Đurđevca, a obje su tvrtke donirale HDZ-u po 160.000 tisuća kuna. Bistra je dosad dobila stotinjak milijuna kuna poslova od države, čega nije manjkalo ni prošle godine.
www.portalnovosti.com/.../

A tko uz HDZ još i SDP donira, dominira.
HDZ-ova bau-štela
Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goran skoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj i komunalne tvrtke ove lokalne samouprave. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi, od javno-privatnog partnerstva u izgradnji POS-ovih stanova, pa do radova na saniranju otpada.
Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva. A njegove ambicije i planove – izrečene prije šest-sedam godina, prema kojima će promijeniti naličje turizma Malog Lošinja – nekako u stopu prate malološinjski poslovi kompanije Radnik iz Križevaca i njegovog isturenog predstavnika Habijanca. Još tamo 2010. godine Cappelli je svoju viziju luxury turizma vezivao uz obnovu lokalnog aerodroma uz državnu intervenciju kao preduvjet ostvarenja takvih planova. Danas dionice toga aerodroma, inače na listi strateških projekata ove zemlje, između ostalih posjeduju Republika Hrvatska, Mali Lošinj, Jadranka hoteli i Radnik, u iznosu od devet posto.
Dioničar Jadranke, inače najvećeg poslodavca u tom kraju, bio je i Radnik, koji je uz još nekoliko tvrtki i lokalnu samoupravu prodao dionice ovog hotelijerskog poduzeća ruskim investitorima, energetskim konglomeratima što ih se povezivalo s Kremljem, koji su posljednjih nekoliko godina tamo navodno uložili desetke milijuna eura. Radnik, koji je prošle godine na natječaju dobio koncesije na dvije lučice, osvanuo je i u nedavnom urbanističkom planu uređenja dijela Malog Lošinja. Tamošnje rukovodstvo upisalo je, naime, prijedlog da se izgrade javne sanitarije u objektu koji je, kaže nam lokalna aktivistica Bojana Genov, također u vlasništvu tvrtke Radnik, što je samim automatizmom značilo da će grad o trošku građana koji pune proračun obnoviti inače ruiniranu nekretninu. Iako je prigovor na ovaj prijedlog uključivao i pitanje zašto se javni WC gradi baš u ovom objektu i na području koje dotad nije bilo urbanizirano, odgovor gradske uprave je izostao.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Poprište urbanizacije i sječe?Dodo 2017-10-08 15:10
Moje mi skromne mogućnosti ne daju shvatiti dubinu hraniteljevih misli, pa ne znam što zapravo želi reći. Ali znam da se o park šumi u Velom pisalo, jer s desne strane gore na stranici pod POVEZANO su linkovi na prva dva članka na tu temu:
volim-losinj.org/.../...
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Dogovor?!Dre 2017-10-08 12:08
Citat hranitelj tuljana:
- netko tko po noći istrese prikolicu to radi ilegalno i taj će materijal tamo ostati zauvijek, potpuno promašena usporedba jer je ovo privremeno i dogovoreno.
Ovo je vrijedna informacija. Dogovoreno s kim? je li Hranitelj tuljana istražio i vlasništvo nad tim područjem? je li vlasnik dogovorio da građevinski otpad može biti odložen na njegovo zemljište? Usprkos odlukama Grada Malog Lošinja?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # heheheGost 2017-10-08 13:55
Citat hranitelj tuljana:
- dakle ništa novo u Čorbi, sve se može, ali obrva se digne ako ste Jadranka.
Na sve ovo tvoje trabunjanje u ulozi odvjetnika i spin doktora ruske Jadranke odgovor je donja fotografij.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # bager efendijamirko 2017-10-08 08:15
Sama riječ Čorba govori da je to zaštićeno područje ili park prirode. Zao nemojte plakati za prolivenim mlijekom. Market će biti srušen a vjerojatno se neće nikad više napraviti novi nego će to biti parkiralište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # je li čorba dio parka?hranitelj tuljana 2017-10-08 11:32
Nisam bio siguran, a nisam ni toliko upoznat s ovim dijelom Lošinja, međutim kako volim informacije bazirane na činjenicama a ne na osjećajima, sad sam išao pogledati na GIS pregledniku "Bioportal" i ovo parkiralište nikako nije dio park šume "Pod Javori", nego graniči s njim.
www.bioportal.hr/gis/
Ako sama Čorba nije dio parka, tada cijeli članak (o zagađenju zaštičeno krajobraznog parkirališta "otpadom", a u naravi čistim kamenjem i zemljom od kojih se i onako sastoji cijeli otok) nema baš smisla.
Sad ili lažem ja ili je netko... pogriješio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Naše goreList 2017-10-08 12:52
Citat hranitelj tuljana:
Nisam bio siguran, a nisam ni toliko upoznat s ovim dijelom Lošinja, međutim kako volim informacije bazirane na činjenicama a ne na osjećajima, sad sam išao pogledati na GIS pregledniku "Bioportal" i ovo parkiralište nikako nije dio park šume "Pod Javori", nego graniči s njim.
www.bioportal.hr/gis/
Ako sama Čorba nije dio parka, tada cijeli članak (o zagađenju zaštičeno krajobraznog parkirališta "otpadom", a u naravi čistim kamenjem i zemljom od kojih se i onako sastoji cijeli otok) nema baš smisla.
Sad ili lažem ja ili je netko... pogriješio?
Znači u "običnu", nezaštićenu, samo šumu smije se odlagati otpad? Smije se upasti u tuđe vlasništvo i "privremeno", na neodređeni rok, odložiti iskop kako se za odlaganje na drugom mjestu ne bi moralo platiti? Ako ovo nije komunistički način razmišljanja ja ne znam što je. Ono što je društveno ili ekonomski opravdano to se može i smije makar je nazakonito. Nećemo se kao pijan plota držati zakona onda kad znamo da je nešto dobro. A dobro je jer: ionako je tamo već bilo smeća, ionako to područje nije zaštićeno, ionako je Radnik naš partner i prijatelj i bolje da uštedi na radovima, ionako se radi o kamenju kojeg je cijeli otok prepun. Hranitelj tuljana je malo libertijanac, a malo komunjara, jedino što je trajno u njegovom pisanju je da mu je Genovica crvena krpa ispred nosa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # Gospodar PrstenovaMirko 2017-10-08 13:30
Ma znate kaj ja i dečki iz Jadranke budemo kupili se pa budemo mi radili kaj mi očemo a vi lepo odite proć !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # svaka rit dojde na šekretdudek 2017-10-08 16:59
Citat Mirko:
Ma znate kaj ja i dečki iz Jadranke budemo kupili se pa budemo mi radili kaj mi očemo a vi lepo odite proć !!!
Mirko jemaš praf, samo vam fale penezi. Rus vam više ne lifra euriće da bi si kupovali vile, jahte i skupe aute. Sve kaj delaš za Jadranku budeju ti platili na sveto nigdarjevo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # +Neymar 2017-10-08 19:07
Čudan je taj svat Hranitelj tuljana. Pa tako u svom komentaru na temu nezakonitog postupanja Radnika d.d. o čemu je Genov pisala ustvrdi: “ dakle ništa novo u Čorbi, sve se može, ali obrva se digne ako ste Jadranka”. Ta je misao velikog intelektualca sublimira na najboji način odnose koji definira odnose Svetog Trojstva, velikog svetog investitora, bogom danog izvođača radova i zadane nam gradske vlasti.

Dakle Radnik Križevci, protuzakonito odlaže građevinski otpad na mjesto na kojem to ne smije (građevisnki otpad se smije odlagati samo na odlagalištima a šuma bez obzira bila pod zaštiom ili ne nije odlagalište otpada). Iako ljudi (puno njih) godinama koriste Čorbu na način kako je koriste, dođe bogom dani izvoditelj, sve potjera i ogradi svoju zonu interesa. I na to nitko ne bi smio reagirati? A to područje je u katastru i zemljišnim knjigama upisano kao šuma i za koje u odgovorajućim postupcima Republika Hrvatska želi upisati pravo vlasništva. I sve to naravno treba tolerirati jer se tamo odlaže iskop iz Punte (Jadranka) odnosno jer je to dogovor Svetog Trojstva. Iako je tema Radnikovo nezakonito postupanje, odlaganje otpada, oni koji na to upućuju su pritivnici, jadne, nezaštićene Jadranke. Pa iako je tema Radnik i odlaganje otpada, budući je otpad od Jadranke budni i revni zaštitnik interesa Jadranke Hranitelj tuljana skače iz predostrožnosti i utvrđuje: “ dakle ništa novo u Čorbi, sve se može, ali obrva se digne ako ste Jadranka” jest licemjerna do neba. Ona bi trebala sugeriati da je Jadranka ugoržena, jadna, diskriminirana i nezaštićena od opasnih, zlonamjernih i moćnih pojedinaca koji mogu u birtiji ili pisanjem na ovim stranicama ugroziti njene interesa a to bi po definiciji trebali biti opći interesi.

Zašto je to do neba licemjena izjava? Zato jer je ta ista Jadranka bez dozvola i koncesija nasipavala i betonirala more na Čikatu. Zato jer je ta ista Jadranka izgradila/rekon struirala na nezakonit način i hotel Bellevue, Alhambru a sad će i Puntu bez ikave ozbiljnije reakcije javnosti (izuzimajući ovu stranicu) a da ne govorimo institucija koje regiraju i na puno benignije radnje ostale stoke sitnog zuba. Takvo nezakonito i bahato postupanje Jadranke jest u totalnoj suprotnosti s lažno konstruiranim stanjem da je Jadranka pod lupom i da za bilo koju sitnicu se svima obrve dižu.

Hranitelj tuljana jest hranitelj hipokrizije ove male otočke zajednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # ???hranitelj tuljana 2017-10-08 22:01
Puno slova (mnogo njih ad-hominem) je napisano nakon mog javljanja na temu, međutim ne vidim da netko potvrđuje tezu na kojoj je građen članak - da je Čorba dio zaštičene park šume Podjavori..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # -hranitelj tuljana 2017-10-08 22:08
"Oko područja zvanog Čorba, inače dijela zaštićene Park – šume Pod Javori u Velom Lošinju"

"odlaže građevinski otpad na području zaštićenog dijela prirode"

"gledanje kroz prste odlagatelju građevinskog otpada na zaštićeno područje prirode"

www.bioportal.hr/gis/

Onda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ...Gost 2017-10-09 00:27
Umjesto zaštićenog područja prirode stavi šumi...s pravnog aspekta je jednako. Odlaganje građevinskog otpada bilo gdje osim na odlagalištu otpada nije zakonito i točka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Odlagalište s 5 *****Čeper 2017-10-09 10:08
Citat Gost:
Umjesto zaštićenog područja prirode stavi šumi...s pravnog aspekta je jednako. Odlaganje građevinskog otpada bilo gdje osim na odlagalištu otpada nije zakonito i točka.
Sasvim točno,ali ja bi gospođu Genov pitao zašto je odlučila napasti najuređenije i još privremeno odlagalište otpada a zanemarila na hrpe smeća u zaštićenoj park šumi Čikat. Neke od njih su tik pored petero zvjezdanog objekta :sad:Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # helioshelios 2017-10-10 09:36
smeće ispred Heliosa je tamo izbačeno nakon poplave koja je uništila te stvari i to je jučer popodne odveženo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tko se mača laća ...gost 2017-10-09 09:30
Citat hranitelj tuljana:
Puno slova (mnogo njih ad-hominem) je napisano nakon mog javljanja na temu, međutim ne vidim da netko potvrđuje tezu na kojoj je građen članak - da je Čorba dio zaštičene park šume Podjavori..
A što te čudi ako je zaista napisano "puno slova ad-hominem" ? Pa gotovo svi tvoji komentari su ad-hominem. Kažem gotovo jer često preskočim čim vidim tvoj glupavi nick. Iz pročitanih sam zaključio da imaš neki psiho-poremećaj pa unapred izvrjeđaš sve koji ne mogu shvatiti genijalnost tvojih komentara. Normalno je da se na takve "kolektivne" ad-hominem komentare reagira istim. Još si dobro i prošao :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
242 # Golia istina&@ 2017-10-08 23:45
Što je odjednom blokada "svetog trojstva" ( bojana,kikić,ar sen). Što bi dali da znate tko je hranitelj tuljana. Sam je jači od vas, a vi mislili da ste jedini i najači.( najinteligentni ji), ha,ha..... On gotovo jedini hrani čitatelje ovog "portala" istinom. H..e vas argumentima. Bravo za Hranitelja. Kikiću ne briši ovaj komentar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tko je jači?Rambo 2017-10-09 16:17
Citat &@:
Sam je jači od vas
Od autorice gornjeg članka sigurno nije jači. Svoj komentar zbivanja u Velom Lošinju ona je potpisala punim imenom i prezimenom i time se izložila sudu javnosti. A dripac koji se javlja pod nickom hranitelj tuljana je slabić koji za takvo što nema ni snage ni hrabrosti pa kukavički pod okriljem anonimnosti podmuklo djeluje zaplotnjački.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Intelektualna disfunkcijaGost 2017-10-09 07:48
Gola istina je da je Golia istina intelektualni voajer koji nema mogućnosti sudjelovati u igri ali se uzbuđuje prateći ju. Nema sposobnosti uključiti se u raspravu iz jednostavnog razloga jer za to nema sposobnosti. A sposobnost (samo)zadovolja vanja ima
svaka budala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ...Halter Tego 2017-10-09 08:56
Hranitelj tuljana jest intelektualni guru sljedbe koju povezuje odioznost prema Genov a ljubav prema krupnom kapitalu. Naravno da samo takva sljedba čiji je primjerni član Golia istina, može imati za intelektualnog gurua tipa kao što je Hranitelj tuljana.

Požali se tako guru: „Puno slova (mnogo njih ad-hominem) je napisano nakon mog javljanja na temu, međutim ne vidim da netko potvrđuje tezu na kojoj je građen članak - da je Čorba dio zaštičene park šume Podjavori..“.
Zapeo guru da je tema članka tvrdnja da je Čorba dio zaštićene park šume Podjavori a tema članka je nezakonito odlaganje otpada tvrtke Radnik. Članak je građen na činjenici da je tvrtka Radnik uzurpirala tuđe zemljište, ogradila ga i nezakonito odlaže građevisnki otpad.

Intelektualni guru ima problem s napadima ad-hominem iako se ne potpisuje svojim imenom nego pod nickom nepostojeće osobe-Hranitelj tuljana? Kako se to može ad-hominem napasti nepostojeću osobu. To je moguće isto koliko se može osobno uvrijediti Zagora ili Rip Kirbija.

Kakvi su mu intelektualni kapaciteti takvi su mu i moralni kapaciteti. Iako se osjeća intelektaulno superiornim okolini, velika muškarčina tek iza busije/nicka Hranitelj tuljana hrabro i nustrašivo napada Bojanu Genov. Tko se krije iz nicka Hranitelj tuljana vjerojatno ne zanima ni njegovu sljedbu. Njima samo treba netko tko će napadati Genov i braniti bilo kakve poteze velikog investitora. Pa to ne mora biti ni stvarna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # Ad TrollTroll Hunter 2017-10-09 09:46
Citat Halter Tego:
Intelektualni guru ima problem s napadima ad-hominem iako se ne potpisuje svojim imenom nego pod nickom nepostojeće osobe-Hranitelj tuljana? Kako se to može ad-hominem napasti nepostojeću osobu.
Osoba iz tog nadimka postoji, ali istina je da je se ne može napasti ad hominem u prijevodu "na čovjeka", jer hranitelj tuljana je trol, a ne homo (čovjek). Za informaciju, "trolovi su stvorenja iz nordijske mitologije, divovski i nezgrapni stanovnici divljine. Načini na koje ih se prikazuje se razlikuju, ali obično su to stvorenja s velikim nosovima, dugim stopalima i dlakavim tijelima, neprijateljski raspoložena prema ljudima. U nekim pričama trolovi su noćna bića koja se izlaganjem sunčevoj svjetlosti pretvaraju u kamen.", kaže Wikipedia.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # #brukicahranitelj tuljana 2017-10-09 17:31
Trolanje istinom - zanimljivi koncept. Što wikipedija kaže o tome?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Sad TrollTroll Hunter 2017-10-09 19:30
Pogledaj sam, budalo :lol: Vidjeti ćeš da vrlo precizno opisuje modus operandi lažnog identiteta hranitelj tuljana te da se ne spominje pitanje istinitosti ili laži. Čini mi se da ga najbolje opisuje ovaj dio:
Citat:
tužni - trolovi su obično tužni usamljeni ljudi slabih društvenih umijeća, pa su rijetko u stanju voditi ono što većina ljudi smatra normalnim razgovorom. Usprkos tome, egotriperski su opsjednuti svojom inteligencijom (koju po pravilu precjenjuju) do te mjere da to moraju dati do znanja svakome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # uf sad si mehranitelj tuljana 2017-10-09 19:47
Zašto glumiš jazavca i zamaraš se jadnim trolom umjesto da pišeš inspekciji zaštite okoliša - sad Radnik imate u šaci. Hoćeš da ti nađem njihov kontakt, zar ni to ne možete?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ? ? ?Troll Hunter 2017-10-09 19:59
Šta izvodiš? Pa pitao si što Wikipedija kaže o konceptu trolanja istinom a ja sam ti na to odgovorio. I zašto bih onda pisao inspekciji, zaboga :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Nekad su se čitale priče a danas...Noćobdija 2017-10-09 09:02
Raduje činjenica koju je podijelio s nama Golia istina, da je zadovoljan išao na spavanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # zna semirkec 2017-10-09 10:12
Dali je firma Radnik Križevci platila zauzimanje gradskog terena za deponiju materijala preko puta hotela bellevue .
Dali je imao ugovor na koliki vremenski period i kome je to platio i koliko ?
Da se isto ne dogodi to i sa deponijom materijala na čorbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # vrana vrani oči ne kopaF.F. 2017-10-09 12:08
Citat mirkec:
Dali je firma Radnik Križevci platila zauzimanje gradskog terena za deponiju materijala preko puta hotela bellevue .
Dali je imao ugovor na koliki vremenski period i kome je to platio i koliko ?
Da se isto ne dogodi to i sa deponijom materijala na čorbi.
Mirko je sve dobro posložio, jer su Križevci grad pobratim Malog Lošinja. U Velom Lošinju su trenutno u tijeku 4 investicije i to rekonstrukcija Lječilišta, izgradnja novog super marketa, rekonstrukcija bivšeg odmarališta Crvenog križa i izgradnja 4. faze hotela Punta, a sve izvodi Radnik iz Križevaca. Pametnom dosta a budale i tako ništa ne razumiju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ekstra bonus za donatoraRambo 2017-10-09 12:45
Citat F.F.:
Citat mirkec:
Dali je firma Radnik Križevci platila zauzimanje gradskog terena za deponiju materijala preko puta hotela bellevue .
Dali je imao ugovor na koliki vremenski period i kome je to platio i koliko ?
Da se isto ne dogodi to i sa deponijom materijala na čorbi.
Mirko je sve dobro posložio, jer su Križevci grad pobratim Malog Lošinja. U Velom Lošinju su trenutno u tijeku 4 investicije i to rekonstrukcija Lječilišta, izgradnja novog super marketa, rekonstrukcija bivšeg odmarališta Crvenog križa i izgradnja 4. faze hotela Punta, a sve izvodi Radnik iz Križevaca. Pametnom dosta a budale i tako ništa ne razumiju !!!
To se zove sinergija. Sastoji se u srastanju podsustava u veći sustav što cjelini dodaje ekstra bonus. U Velom Lošinju vidimo sinergiju četiri podsustava: Grad Mali Lošinj, Županija Primorsko goranska, Jadranka dd i onaj tko ih povezuje - Radnik Križevci. To je ona tvrtka koja istodobno financira dva ljuta politička suparnika - HDZ i SDP, od kojih je prvi na vlasti u ML, a drugi u PGŽ. Vlasnicima tvrtke je sasvim svejedno tko je navlasti. Zadužili su obje strane.
volim-losinj.org/politika/2690-hdz-ova-bau-stela
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Zaštićeno područjeBojana Genov 2017-10-09 10:55
Istina je da nisam pogledala granice zaštićenog područja i da sam pogriješila navodeći da je upravo taj dio unutar zaštite. Ostaje činjenica da je otpad odložen na područje šume i da se ne smije odlagati nigdje osim na za to predviđeno odlagalište. Činjenica da se ne radi o zaštićenom području ne umanjuje nelegalnost postupanja.
Ispričavam se brojnim čitateljima radi pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # UdriiiiiiGolija istina 2017-10-09 12:41
Ah, te činjenice! Tipično,važno je prvo osuditi a nakon toga ako me ulove u laži nije se problem ni ispričati. Tvrditi da je nešto unutar zaštičene park šume a ne provjeriti granice parka način djelovanja. Nabacaj blato pa nek se peru. Nego, sveto trojstvo se nešto uzhebalo. Sada će nas intektualno pobit !!!! A joj....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ---Gost 2017-10-09 12:56
Ispravak pogreške ne mijenja suštinu. A suština ja da se otpad nepropisno odlaže bilo da je u zaštićenoj park šumi bilo da se odlaze u običnoj šumi. Zar je to tako teško shvatiti ili se ipak radi o prihvaćanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Čorba nije gradski deponijRambo 2017-10-09 13:27
Citat Gost:
Ispravak pogreške ne mijenja suštinu. A suština ja da se otpad nepropisno odlaže bilo da je u zaštićenoj park šumi bilo da se odlaze u običnoj šumi. Zar je to tako teško shvatiti ili se ipak radi o prihvaćanju?
Ovo je vrlo prozirna akcija da se na temelju beznačajne pogreške diskreditira autoricu i odvrati pozornost od suštine njenog napisa. Budući da nisam pročelnica za komunalni sustav ni gradonačelnica, (su)vlasnik Jadranke ili Radnika, a ni profesionalni trol, za mene je suština napisa u sljedećoj rečenici:
Kao i obično kad se radi o privilegiranim tvrtkama, redom donatorima stranaka i partnerima u konzumaciji finih ručkova i večera, izostala je reakcija nadležnih tijela, inače promptna u slučajevima kad netko ostavi kariolu pijeska ispred kuće u kojoj obnavlja kupaonicu.
Zaštićeno područje? Šuma? Livada? Golet? Koga briga što je. Važno je što nije. Nije gradski deponij.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # PantaganeMiševi 2017-10-09 13:55
Moćni su onemoćali u seksu pa sad nas ostale pomalo gu ze svojim muljanjem!
Lošinjsku vlast više nitko ne je be i ne sluša jer su se svi od reda prodali za sitnu lovu!
Ovo na čorbi je fenomenalno i pokazuje kako je Mirko Habijanec jači od inspekcija , gradske vlasti i svih ostalih koji nešto tobože seruckaju na ovom portalu. On je odlčio ograditi privatnu imovinu bez ikakvih suglasnosti ,deponirati građevinski iskop . Odraditi posao uštedjeti novce na nafti i plačanju gradskog deponija vjerovatno će iskopani materijal predrobiti i kasnije taj materijal ugraditi !
Nemam što reči nego bravo Mirko ti si moj idol .
A vi ostali samo i dalje pasite !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # kume izgore ti kesaudarnik 2017-10-09 14:31
Citat Miševi:
Moćni su onemoćali u seksu pa sad nas ostale pomalo gu ze svojim muljanjem!
Lošinjsku vlast više nitko ne je be i ne sluša jer su se svi od reda prodali za sitnu lovu!
Ovo na čorbi je fenomenalno i pokazuje kako je Mirko Habijanec jači od inspekcija , gradske vlasti i svih ostalih koji nešto tobože seruckaju na ovom portalu. On je odlčio ograditi privatnu imovinu bez ikakvih suglasnosti ,deponirati građevinski iskop . Odraditi posao uštedjeti novce na nafti i plačanju gradskog deponija vjerovatno će iskopani materijal predrobiti i kasnije taj materijal ugraditi !
Nemam što reči nego bravo Mirko ti si moj idol .
A vi ostali samo i dalje pasite !!
Obitelj Habijanec je tek jedna od 200 bogatih hrvatskih obitelji. Dekretom HDZ-a dobili su ovaj otok na poklon, a uskoro će preuzeti i Jadranku jer Miha i Filipovići nemaju više love da plate Radniku za sve ove radove u Velom Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # stručnosthranitelj tuljana 2017-10-09 17:42
Ljudski je griješiti, međutim od ljudi koji su članovi Odbora za prostorno planiranje javnost s pravom očekuje stručnost, te da im se te greške ne događaju baš tako lako, pogotovo ako na tim greškama temelje javno djelovanje, koje utjeće na svih nas.

Trebalo bi se pripremiti prije javnog djelovanja, a isto se očekuje i da te osobe barem znaju da postoji nešto što se zove "UPU Veli Lošinj" i da znaju isčitati informacije iz njega, pa između ostalog i to da ne samo da Čorba nije dio park-šume Podjavori, nego da Čorba niti nije uopće klasificirana kao nikakva šuma nego kao područje "parkirališta", odnosno "mješovito poslovno-stambe ne namjene".

Drveće koje raste na ovoj makadamskoj površini u vlasništvu državne firme ne čini šumu, kao što šumu ne čini ni npr. drvored.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ....Gost 2017-10-09 18:06
A jebi ga, opet nije odlagalište otpada...a i dalje je to šuma bez obzira na UPU. Od papira bi nam tu bili važniji papiri iz katastra koji vodi zemljište i po kulturi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ćorba od tuljanaRambo 2017-10-09 19:03
Ali poanta ovog "javnog djelovanja" nije pitanje je li Čorba šuma ili nešto drugo. Poanta je da se Čorba koristi kao odlagalište premda je ZABRANJENO ODLAGANJE GRAĐEVINSKOG I OSTALOG OTPADA IZVAN GRADSKOG ODLAGALIŠTA. Pa je podebljanim slovima napisano Očekujemo, dakle, izvješće komunalnog redarstva i inspekcije zaštite okoliša i inspekcije zaštite prirode o tome što su poduzeli u ovom konkretnom slučaju u kojemu nije potrebno posebno istraživati niti tražiti vinovnika. Pa ako Čorba nije ni šuma ni park prirode nego makadam neka izviješće podnese komunalno redarstvo. Mislim da počinjena greška glede statusa te lokacije ni malo ne "utjeće na svih nas" (pravopisna i gramatička greška pod navodnim znacima citat je hraniteljeve u njegovom komentaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...Gost 2017-10-09 18:10
Zašto je Hranitelj tuljana tako napaljen na Genov?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # projekcijehranitelj tuljana 2017-10-09 18:38
Citat Gost:
Zašto je Hranitelj tuljana tako napaljen na Genov?

To su vaše riječi i projekcije. Protiv gospođe nemam ništa i o njoj ništa ne pišem.

Moja reakcija je na niz iznesenih alternativnih činjenica, jednako bih reagirao i da se radi i o nekom drugom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
181 # #hranitelj tuljana 2017-10-09 18:40
Uostalom, dobronamjerno sam je upozorio na pogrešku, da se ne osramoti negdje gdje je zaista bitno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ~ ~ ~~gost 2017-10-09 19:33
Sereš :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Napaljen na alt.činjenicegost 2017-10-09 19:38
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Zašto je Hranitelj tuljana tako napaljen na Genov?
Moja reakcija je na niz iznesenih alternativnih činjenica,
A koje bi to činjenice u članku bile alternativne? Čak ni ova o Čorbi nije alternativna činjenica nego pogreška. Sama tvrdnja da su iznesene alternativne činjenice je alternativna činjenica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Crvena krpa pred nosomBik koji sjedi 2017-10-09 20:04
Citat Gost:
Zašto je Hranitelj tuljana tako napaljen na Genov?
Neto je dobro napisao da Hranitelj tuljana je malo libertijanac, a malo komunjara, jedino što je trajno u njegovom pisanju je da mu je Genovica crvena krpa ispred nosa :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ----Ghost 2017-10-09 19:42
A tko si ti i tko ti je dao misiju da reagiraš na "alternativne" činjenice.
A to sto tvrdiš da si je dobronamjerno upozorio govori da si vrhunski licemjer .
Poklopi se po ušima i odmori tjedan dana, ako si dobronamjeran.. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
173 # barke farenhranitelj tuljana 2017-10-09 20:10
Citat Ghost:
odmori tjedan dana, ako si dobronamjeran...
Ja se još i mogu odmoriti, ali jadni radnici će sad u strahu cijelu noć uklanjati tragove sa Čorbe.
Pozdrav svim kikićima i klincezama uz prigodnu pjesmu!
www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # -Gost 2017-10-09 21:06
Ti si klaun
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Lijek protiv bahate vlastipromatrač 2017-10-10 08:40
KAKO SU GRAĐANI STALI NA KRAJ BAHATOSTI GRADSKE UPRAVE i srušili na sudu urbanistički plan

9. October 2017 - 12:26
Kako bi pogodovao investitoru zainteresiranom za izgradnju kompostane, Grad Buzet je Urbanistički plan uređenja za područje gospodarske namjene Mala Huba 2 izmijenio na nezakoniti način. Uzalud je zainteresirana lokalna javnost uporno upozoravala na kršenje propisa odnosno procedure, prikupila brojne potpise za peticiju i pisala primjedbe. Građanska inicijativa „Pravo na čisti grad Buzet“ pokrenula je zahtjev za ocjenu zakonitosti UPU-a Visokom upravnom sudu, koji je presudio da su izmjene usvojene na nezakonit način te ih poništio.

Zahtjev za ocjenu zakonitosti nekog prostornog plana može se podnijeti Visokom upravnom sudu u svim slučajevima u kojima protivno zakonskim propisima, a prostorni planovi spadaju u tu definiciju, donesen neki podzakonski akt (npr. lokacijska dozvola). Tako je Visokom upravnom sudu Inicijativa mogla prijaviti nezakonito usvojeni Urbanistički plan uređenja Mala Huba 2 tek kada je na temelju tog UPU-a ishodovana lokacijska odnosno građevinska dozvola za kompostanu.

Ovaj je slučaj još jedna poruka vlastima da su se građani u obrani svojih interesa naučili koristiti pravnim instrumentima te tim putem sve češće i uspijevaju obraniti svoje interese i zakonitost postupaka. Sudski sporovi odgađaju i dovode u pitanje realizaciju projekata, što za nositelje zahvata može biti skupo i neugodno.

Lokacijska i građevinska dozvola izdane na temelju nezakonitog prostornog plana ne ukidaju se, nažalost, automatizmom, već buzetskoj građanskoj inicijativi predstoji još jedan dugotrajni sudski postupak poništavanja oba dokumenta.
www.zelena-istra.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
192 # ,!!!!!??? 2017-10-10 17:11
U gornjem tekstu navodite da Tvrtka Radnik bespravno deponira iskop na privatno ili gradsko zemljište . Odakle znate ? Dali ste pitali vlasnika ? Dali ste pitali grad ?
Samo nagadate ! Radnik je pre ozbiljna firma da bi ogradila cjelo parkiralište i deponirala toliko materiala bez da je dobila suglasnost !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ......Obican građanin 2017-10-10 19:10
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # jasnohranitelj tuljana 2017-10-11 20:23
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # jednaki i jednakijitodor 2017-10-11 22:33
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Po tom sistemu je nastao Agrokor ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Razotkrivanje sustava AgrokorBezbeli 2017-10-16 15:14
Citat todor:
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Po tom sistemu je nastao Agrokor ...
Nakon kurbinog pira koji je trajao dvadeset godina institucije se prave da rade svoj posao. Koji su trebale odraditi još davno dok je Agrokor bio mali. U Zagrebu traje pretres kuća čelnih ljudi Agrokora, koncerna kojem je HDZ kroz minula dva desetljeća ustupio polovicu Hrvatske. U dvorištu doma Todorićevih, pred Kulmerovim dvorcem, istražni organi našli su dovoljno dokaznog materijala za predstojeće suđenje stoljeća. Hrvatski građani napokon će imati priliku doznati kakav sustav je takozvana "stožerna stranka hrvatskog naroda" uspostavila u Hrvatskoj, javljaju mediji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # DonatorCinci 2017-10-16 15:40
Citat Bezbeli:
Citat todor:
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Po tom sistemu je nastao Agrokor ...
Nakon kurbinog pira koji je trajao dvadeset godina institucije se prave da rade svoj posao. Koji su trebale odraditi još davno dok je Agrokor bio mali. U Zagrebu traje pretres kuća čelnih ljudi Agrokora, koncerna kojem je HDZ kroz minula dva desetljeća ustupio polovicu Hrvatske. U dvorištu doma Todorićevih, pred Kulmerovim dvorcem, istražni organi našli su dovoljno dokaznog materijala za predstojeće suđenje stoljeća. Hrvatski građani napokon će imati priliku doznati kakav sustav je takozvana "stožerna stranka hrvatskog naroda" uspostavila u Hrvatskoj, javljaju mediji.
Uhićuju se sluge, a gazda je i dalje na slobodi. Svoga miljenika i velikog donatora HDZ-a će spasiti. Neće taj ni guliti krumpire, a negdje je spremio milijarde za crne dane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ortaci u zločinuPovjerenik 2017-10-17 08:38
Citat Cinci:
Citat Bezbeli:
Citat todor:
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Po tom sistemu je nastao Agrokor ...
Nakon kurbinog pira koji je trajao dvadeset godina institucije se prave da rade svoj posao. Koji su trebale odraditi još davno dok je Agrokor bio mali. U Zagrebu traje pretres kuća čelnih ljudi Agrokora, koncerna kojem je HDZ kroz minula dva desetljeća ustupio polovicu Hrvatske. U dvorištu doma Todorićevih, pred Kulmerovim dvorcem, istražni organi našli su dovoljno dokaznog materijala za predstojeće suđenje stoljeća. Hrvatski građani napokon će imati priliku doznati kakav sustav je takozvana "stožerna stranka hrvatskog naroda" uspostavila u Hrvatskoj, javljaju mediji.
Uhićuju se sluge, a gazda je i dalje na slobodi. Svoga miljenika i velikog donatora HDZ-a će spasiti. Neće taj ni guliti krumpire, a negdje je spremio milijarde za crne dane.
Spasit će HDZ i Gazdu i sluge samo da se ne razotkrije njegova umočenost u kriminalni sustav Agrokor i partnerstvo s Gazdom na pljački hrvatskih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Netko ima anemiju, netko amneziju, a netko sinkopu...Povjerenik 2017-10-17 09:13
Kako će zasvršiti proces protiv Todorića. Evo kako svoj posao rade institucije. Ovo nije potpuni pregled besramnog zataškavanja kriminala. Ima toga još


i.imgur.com/g6OTN6y.png
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sinkopa007 2017-10-17 19:40
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Čitava je ova zemlja u jednoj sinkopiSD 2017-10-18 16:54
"Tomislav Horvatinčić vidio je možda u daljini jednu jedrilicu, a zatim je podigao glavu i pogledao plavo nebo bez oblaka. I tu se spustio mrak. Odnekud su kao zazvonila neka zvona. Izašao je okrugli žuti mjesec i osvijetlio travnatu ravnicu kojom je trčalo krdo uplašenih antilopa. Zatim je protutnjao dugački, blistavo osvijetljeni vlak. Na vratima jednog vagona stajao je Ćiro Blažević u uniformi konduktera i svirao usnu harmoniku. Tomo, sine, obuci se, prehladit ćeš se! doviknuo je Ćiro načas prekidajući svirku, a Horvatinčić je pogledao niže i shvatio da je potpuno gol", piše Ante Tomić o presudi.

slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # GDJE MI ŽIVIMO?FBook 2017-10-18 18:53
- Ovdje se abortus pokušava svrstat pod ubojstvo, a ubojstvo pod sinkopu.
- Ovdje ćeš više na[cenzurirano] zbog četiri jointa u autu nego zbog četiri leša ispod auta.
- Ovdje se iz prometa umjesto ubojica uklanjaju biciklisti bez kacige i “vozili ste 63 a piše 60.”
- Ovdje bakice koje su na pješačkom prešle na crveno bacaju na pod i privode, a tatine sinove koji na pješačkom poberu dvije 16-godišnjakinj e bacaju na prvi avion za Švicarsku.
- Ovdje inspekcije zatvaraju male trgovce zbog kune viška u kasi, a kase s milijunima manjka ne otvaraju.
- Ovdje si sirotinja ako imaš parsto kuna duga, a s parsto milijuna duga si gospodin.
- Ovdje se gladnim obiteljima kaže da kruh režu na tanje šnite.
- Ovdje pokušavaju dogovorit da možda ipak nisi obitelj ako nemaš dijete.
- Ovdje su svi djeca Božja, osim ako imaš - Downov sindrom, onda te svećenik odbije pričestit jer Bog po novom uz pare broji i kromosome.
- Ovdje je narod dovoljno pametan da glasa za ekipu koja im obeća soma eura za svako dijete.
- I da glasa ponovno iako se to nije dogodilo.
- Ovdje ti žele lupit porez na nekretninu na koju si već platio porez.
- Ovdje je moguće da osoba umre pred zaključanim vratima Hitne pomoći.
- Ovdje moraš platit telekom čak i ako ti nisu isporučili uslugu koju plaćaš.
- Ovdje moraš platit i državnu televiziju iako ju ne želiš gledat, a ona ti zauzvrat u subotu u 8 navečer prikazuje dokumentarac o žgaravici.
- Ovdje te ta ista televizija te sve češće dezinformira i otpušta one koji te informiraju.
- Ovdje se ta televizija usudi reć nešto protiv Gazde tek jučer navečer.
- Ovdje ti lik koji je potrošio tvoju penziju na gaće iz Victoria’s secreta prodaje boce s porukom za bolje sutra, koje ćeš možda već sutra skupljat po kontejnerima.
- Ovdje teta iz Zadra koja radi na odjelu salama dobije otkaz jer je pojela dvije fete pršuta i oštetila poslodavca za par kuna, a teta iz Siska koja je oštetila proračun za 10 milijuna nakon izlaska iz zatvora može aktivirat saborski mandat.
- Ovdje blagajnica želi ići na more, ali ne može jer nema para. Možda i bolje, uz Tominu sinkopu je sigurnija na poslu.
- Ovdje se rodilo ličko rukovanje.
- Ovdje se objavljuje puno ime, prezime i fotografija čistačice za koju se sumnja da je Tariku Filipoviću ukrala nakit, a kad si bez sumnje pregazio ljude jer si prošao kroz crveno, onda si samo M.N., bez slike.
- Ovdje je moja frendica morala platiti 1000 kuna kazne nakon što je pala sa skutera i iščašila vlastito rame. “Za ugrožavanje vlastite sigurnosti” ili nešto slično.
- Ovdje te traže rodni list NE stariji od 6 mjeseci, za slučaj da si se u međuvremenu ponovno rodio negdje drugdje.
- Ovdje smo imali Ured za koordinaciju sustava procjene učinka propisa koji je bio nekoordiniran i neučinkovit, a plaća je svejedno bila 17 tisuća kuna.
- Ovdje ti na carini otvore paket pa ti naplate otvaranje paketa.
- Ovdje carina hvata dedice koji pokušavaju prodat par adventskih vijenaca uz cestu, a nitko ne hvata dedice koji prodaju naše ceste.
- Ovdje poštar ne zvoni dvaput, samo ti ostavi ceduljicu na kojoj piše da nisi bio doma.
- Ovdje ti zbog računa od 25 kuna koji su ti “zaboravili” poslat pošalju ovrhu na 700 kuna.
- Ovdje na četiri milijuna stanovnika imamo 9.000 vijećnika. New York s osam milijuna stanovnika ima 49.
- Ovdje udruge koje skupljaju novac za liječenje hrabre djece troše taj isti novac na vlastite dječje radosti i obeshrabruju sve buduće donacije.
- Ovdje se skupi novac za liječenje Ene Šarac, ali joj ga se ne isplati jer “ga nikad nije tražila” a direktori udruge jesu tražili pršute.
- Ovdje ti pokušavaju privatizirat jajnike i dogovorit da moraš rodit uvijek, čak i ako su te silovali.
- Ovdje je silovanje ozbiljan zločin, osim ako je silovatelj zaređen a žrtva maloljetna, onda samo guliš krumpire i ideš u drugu župu.
- Ovdje majci koja izgubi teško bolesno dijete s njegovim zadnjim dahom oduzimaju status njegovateljice (i pomoć od 2500 kuna mjesečno), a državna sisica ekipu u Saboru njeguje plaćom još godinu dana nakon prestanka mandata (više od 2500 kuna mjesečno).
- Ovdje se ljudi i dalje svađaju tko je gdje bio ’91., dok djeca rođena ’91. sele u Irsku.
- Ovdje se (neka) djeca rođena 2013. i dalje uče da mrze četnike, ali ne i da se ne piše ćetnik.
- Ovdje ljudi u odijelima svake 4 godine obećavaju rast, a raste jedino konfekcijski broj njihovih odijela.
- Ovdje sudac oslobodi frajera koji je silovao maloljetnicu jer nije vikala “NE”, a osudi PSA jer je lajao. Da je vikala “ne”, možda bi i ona dobila kaznu za buku.
- Ovdje se od uhićenja rade kazališne predstave, dok oni koji bi trebali bit u zatvoru gledaju predstave u Londonu.
- Tu živimo, u državi punoj tumora koje nitko ne liječi.
FB
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prostituirani HNSS.J. 2017-10-17 10:47
Citat Povjerenik:
Spasit će HDZ i Gazdu i sluge samo da se ne razotkrije njegova umočenost u kriminalni sustav Agrokor i partnerstvo s Gazdom na pljački hrvatskih građana.
A u tome će im pripomoći prostituirani HNS da HDZ-u vrati uslugu što će glavni tajnik stranke Ferenčak proći lišo po optužbi za lopovsku špekulaciju zemljištem. Zajedno s pajdašem od Grada Zagreba je po povlaštenoj cijeni uzeo vrijedno građevinsko zemljište, obećavši da će na njemu izgraditi centar za dnevnu skrb invalida, a onda ga za veliku lovu prodao Ivici Todoriću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # skrivena kameraivo lola 2017-10-17 17:54
Citat Cinci:
Uhićuju se sluge, a gazda je i dalje na slobodi. Svoga miljenika i velikog donatora HDZ-a će spasiti. Neće taj ni guliti krumpire, a negdje je spremio milijarde za crne dane.
Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Todorić omirisati buksu. Sva ta silna privođenja obična je predstava za siromašan narod. Premijer je sve dogovorio sa Gazdom a onda pustio državne institucije da prikupljaju dokaze kojih više nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Strogo kontrolirana istragaBagrokor 2017-10-17 18:41
Citat ivo lola:
Citat Cinci:
Uhićuju se sluge, a gazda je i dalje na slobodi. Svoga miljenika i velikog donatora HDZ-a će spasiti. Neće taj ni guliti krumpire, a negdje je spremio milijarde za crne dane.
Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Todorić omirisati buksu. Sva ta silna privođenja obična je predstava za siromašan narod. Premijer je sve dogovorio sa Gazdom a onda pustio državne institucije da prikupljaju dokaze kojih više nema.
Zato se HDZ do zadnjeg časa protivio osnivanju saborskog Istražnog povjerenstva. A sada kad je osnovano nakon višemjesečnih burnih rasprava i odgoda i još nije ni počelo s radom, HDZ ga već želi ukinuti. Da sam ja HDZ i ja bih bio protiv rada nekakvog povjerenstva koje ne mogu kontrolirati kao što mogu DORH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # $$$gazda 2017-10-19 13:15
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # da se ne zaboraviDh 2017-10-19 15:03
U vezi s katastrofom zbog pljačke pod znakom Agrokora ne treba kritizirati čovjeka koji je znao iskoristiti priliku, nego one koji su mu tu priliku pružili da bi se i sami omastili njegovom pljačkom. Ovakve slike treba djeliti da se ne zaboravi:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Otac imovinegost 2017-10-19 15:29
Ali ne treba zaboraviti ni kad je sve započeto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bagrokor Trotters LtdBreaking News 2017-10-25 20:00
Navodno je gazda u Engleskoj započeo novi unosni biznis

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # InvestitorAC 2017-10-16 16:18
Citat todor:
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
Po tom sistemu je nastao Agrokor ...
Investitor kakvog se može samo poželjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # pretvorba & privatizacijacrni rok 2017-10-16 20:24
Citat AC:
Investitor kakvog se može samo poželjeti.
Kada će krenuti uhićenja u Jadranci i Lošinjskoj ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pa nećemo se držati zakona k'o pijan plotaTito kapitalista 2017-10-11 23:08
A zakon vrijedi samo za stoku sitnog zuba? Stvarno si debil...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Gdje je problemZyx 2017-10-10 21:13
U velom Lošinju se događaju hvala Bogu veliki radovi i ne vidim ništa sporno da izvođač radova privremeno odloži građevinski materijal koji će djelomično i iskoristiti. Od njega se očekuje da prostor vrati u prvotno stanje. Izgleda ida je veći problem što će i dio materijala mljeti a za mljevenje na Lošinju znamo tko ima ekskluzivu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Izuzeće od općeg pravilaRambo 2017-10-11 09:26
Citat Zyx:
U velom Lošinju se događaju hvala Bogu veliki radovi i ne vidim ništa sporno da izvođač radova privremeno odloži građevinski materijal koji će djelomično i iskoristiti.
A ja, hvala Bogu, nisam slijep pa vidim problem: Nekome je dopušteno ono što nije dopušteno svima. Za sve ostale vrijedi ova prijetnja:

Pitam se na čemu se temelji povlastica izuzeća od općeg pravila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # -Guest 2017-10-10 19:22
Ako su ozbiljni kao sto im je glasnogovornik ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # stručnost odboraBojana Genov 2017-10-10 19:30
Citat:
Od ljudi koji su članovi Odbora za prostorno planiranje javnost s pravom očekuje stručnost.
Odbori su politička savjetodavna tijela. Od njih se ne očekuje stručnost, nego da artikuliraju JAVNI INTERES. Primjerice, stručnjak mora moći ocijeniti jesu li planirane izmjene na pomorskom dobru Sunčane uvale, Borika i nudističke plaže u okviru zakona i prostornih planova višeg reda i mora ih moći na stručan način pretočiti u odredbe plana.

Član odbora, suprotno tome, nemajući pojma o zakonima i pravilima struke, trebao bi ocijeniti jesu li te predložene izmjene (UPU SUNČANA čeka ponovnu raspravu), nakon već učinjenih izmjena u uvali Čikat, u kontekstu postojećeg zakonodavstva koje regulira koncesije, u javnom interesu ili nisu.
Politička je realnost da se javni interes artikulira sukobom/nadglas avanjem partikularnih interesa, a javni interes će definirati na kraju vijeće. Od svih odbora upravo ovaj spomenuti zahtijeva najmanju stručnost, zato jer prijedloge političkih odluka ugrađuje u prostorne planove specijalizirani izrađivač, koji mora voditi računa o zakonitosti i uzusima struke i za to odgovara.

Upravo zato sadašnji kao i dosadašnji sazivi odbora za prostorno planiranje nisu se formirali temeljem stručnosti, a ne bih ulazila u ocjenu jesu li zadovoljavali neke druge kriterije i osobine ličnosti te jesu li artikulirali javni interes.

Za razliku od ovog odbora, koji ima stručnog izrađivača plana koji neće dopustiti da odbor donosi odluke suprotne zakonima i struci, neki bi odbori doista trebali imati i stručne kadrove. Primjerice, odbor za ravnopravnost spolova – UPS, Grad Mali Lošinj nema takav odbor! - trebao bi imati nekog pojma o problematici, međunarodnom i nacionalnom zakonodavstvu i prilično autonomne ideje jer ovaj odbor nema stručnog pratitelja. Ili odbor za zaštitu okoliša, trebao bi imati članove koji poznaju načela zaštite okoliša, strategije, neke iz širokog raspona područja koje pokriva zaštita okoliša i opet autonomne ideje i prijedloge jer nema stručne službe kojoj je zadaća pratiti baš ideje i sugestije tog odbora.

Možda u ovim različitim zahtjevima za stručnost leži i odgovor na pitanje zašto dobar dio odbora nije radio baš ništa. Nisu bili stručni, a trebali su biti. I obrnuto, odbor za prostorno planiranje bio je hiperaktivan i bez stručnosti, jer su samo artikulirali različite interese koje je netko drugi uobličio u planove. Čije , to je već druga tema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Gost 2017-10-10 20:21
Na klauna hranitelja tuljana se uopće ne treba osvrtati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # Alfa hraniteljSlučiajni gost 2017-10-10 20:49
Povremeno pratim ovu stranicu ali argumenti su definitivno na strani hranitelja tuljana. Uradak koji potpisuju Bojana je očigledno jtimski rad više osoba. Glavnu riječ vjerojatno vodi hotelsko turistički radnik, Kikiclćev najdraži učenik koji je međuvremenu evoluirao u građevinara što je sigurno veći skok nego pročelnice profesorice engleskog jezika a za informaciju i dipl. Ekonomistica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Dvorski građevinarXyz 2017-10-10 20:52
Očito da nekima fale poslovi s gradom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # -Ghost 2017-10-10 21:24
Slučajni gost nas je počastio argumentiranom raspravom i temeljem nje došao do egzaktnih činjenica odnosno sudova, da su argumenti definitivno na strani hranitelja tuljana???
Kakvim je znanstvenim metodam ustvrdio tko je definitivno u pravu, takvim je metodama radio i forenziku nastanka članka kojega je radio po njegovim tvrdnjama tim ljudi.
Inače koga briga koji je tvoj stav o tome tko je u pravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Namjerni gostSamozvani porotnik 2017-10-11 08:05
A dobar je Slučiajni gost koji povremeno prati ovu stranicu. Ne da je slučajno došao na stanicu na koju povremeno prati nego stalno visi na stranici i stalno komentira. Želi ostaviti dojam da je on neka velika faca
koja eto presuđuje u sporu. Ka da ga je netko pozvao u porotu da bi presudio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Anonimac brani anonimcagost 2017-10-11 09:44
Citat Slučiajni gost:
argumenti su definitivno na strani hranitelja tuljana. Uradak koji potpisuju Bojana je očigledno jtimski rad više osoba.
Tvrdnju da su argumenti na strani tuljana moraš argumentirati ako želiš da bude vjerodostojna. Ovako bez argumenata to je preseravanje jednog anonimca da bi pohvalio drugog anonimca. I još nešto. Da li možeš nečim dokazati da je Bojanin uradak timski rad više osoba? Ako ne možeš, to je obično preseravanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ne okreći se sineken 2017-10-11 14:09
Citat Gost:
Na klauna hranitelja tuljana se uopće ne treba osvrtati.
Nemoj podcijeniti hranitelja, taj ima jake veze u hDZ-u. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ....Fika 2017-10-11 15:22
Citat ken:
Citat Gost:
Na klauna hranitelja tuljana se uopće ne treba osvrtati.
Nemoj podcijeniti hranitelja, taj ima jake veze u hDZ-u. :-x
Ma može nam ga napuhati. Ako nema daha za sve neka mu pomognu hadezejci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # o argumentima i trolovima rode...hranitelj tuljana 2017-10-11 19:22
Citat gost:
Tvrdnju da su argumenti na strani tuljana moraš argumentirati ako želiš da bude vjerodostojna. Ovako bez argumenata to je preseravanje jednog anonimca da bi pohvalio drugog anonimca. I još nešto. Da li možeš nečim dokazati da je Bojanin uradak timski rad više osoba? Ako ne možeš, to je obično preseravanje.
Citat Gost:
Na klauna hranitelja tuljana se uopće ne treba osvrtati.
Citat ken:
Nemoj podcijeniti hranitelja, taj ima jake veze u hDZ-u. :-x
Citat Ghost:
Inače koga briga koji je tvoj stav o tome tko je u pravu.
Dečki, dečki (gdje je sad onaj koji sttalno palamudi o argumentima i stavlja definicije trola?)
Ako ne možete dokazati argumentima da je:
- hranitelj tuljana klaun;
- da ima jake veze u hadezeu;
- da argumenti NISU na strani hranitelja tuljana;
- da nikoga zaista ne zanima stav slučajnog gosta tko je u pravu
Ovako, bez argumenata to je samo:
Citat gost:
bez argumenata to je preseravanje jednog anonimca da bi pokudio drugog anonimca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ....Vbd 2017-10-11 20:09
Dosadan si brate ko proljev.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ja pa ja, pa ja jaRambo 2017-10-11 20:40
Ovaj tvoj post je argument da si klaun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ptica trkačicaGost 2017-10-11 21:21
Hranitelj tuljana je kao ona ptica trkačica i crtanog filma.
Stalno dobiva po nosu ali je neumorna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Lažeš!gost 2017-10-12 09:45
Citat:
Ovako, bez argumenata to je samo:
Citat gost:
bez argumenata to je preseravanje jednog anonimca da bi pokudio drugog anonimca.
Tekst koji navodiš kao citat nečeg što je napisao gost ne postoji. Znači krivotvorine poturaš pod činjenice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # A svaštaH.T. 2017-10-12 10:10
Dakle osim što je glupan koji se ufurao u ulogu intelektualnog gurua
je i manipulator, prevarant. Šta očekivati od lika koji mrtav hladan tvrdi da ako plaćaš poreze i imaš puno zaposlenih imaš pravo kršiti zakone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ....gost 2017-10-12 12:12
Citat H.T.:
Dakle osim što je glupan koji se ufurao u ulogu intelektualnog gurua
je i manipulator, prevarant. Šta očekivati od lika koji mrtav hladan tvrdi da ako plaćaš poreze i imaš puno zaposlenih imaš pravo kršiti zakone.
Kao svim manipulatorima i prevarantima i tuljanu idu na živce svi koji, kaže on, "filozofiraju o argumentima, logičkim greškama, pravopisu i definicijama trolova". Argumenti, logika i definicije su neprijatelji manipulatora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # Stručnost?????Gimli 2017-10-10 19:34
Kakva vas stručnost napala!Prvo od pročelnice koja ima iskustvo u podučavanju engleskog jezika pa dalje nema stručnosti zato ovaj grad i troši golemi novac na intelektualne usluge. Sve veći broj zaposlenih, pročelnika kao pljeve a stručnjake plaćamo obaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Stručno hlađenje Čorbe.Da Vinči 2017-10-10 19:46
Citat Gimli:
Kakva vas stručnost napala!Prvo od pročelnice koja ima iskustvo u podučavanju engleskog jezika
Ekonomistica s iskustvom u podučavanju engleskog u Odgojnom domu postala pročelnica za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša :lol: Svestran renesansni stručnjak za sve. Valjda će znati ohladiti Čorbu :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Neki vrag jest...ghost 2017-10-11 18:58
Zanimljivo je da oduševljeni poklonici hranitelja tuljana redom pate od disgrafije. Npr. Slučiajni gost ili Golia istina. Ili se radi o nečem drugom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .....Rambo 2017-10-11 19:18
Citat ghost:
Zanimljivo je da oduševljeni poklonici hranitelja tuljana redom pate od disgrafije. Npr. Slučiajni gost ili Golia istina. Ili se radi o nečem drugom...
A njihov guru ima problem s paravopisom i gramatikom. Ili se radi o nečem drugom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # komentatorićihranitelj tuljana 2017-10-11 19:52
Citat Rambo:
paravopisom
Ma, to sam sve ja, dok nizovi "različitih" komentatora koji svi imaju slične rečenične konstrukcije, koji me svi isto pitaju "koga briga što ti misliš...", koji svi filozofiraju o argumentima, logičkim greškama, pravopisu i definicijama trolova... su sve različite osobice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # hm...hranitelj tuljana 2017-10-11 19:26
Mislim da cijelu javnost zanima jesu li zabrinuti zaštitari okoliša obavjestili inspekcije o nečuvenom uništavanju zaštičenog šumskog perivoja znanog kao "Čorba"?
Vjerojatno su zaboravili, evo da ne moraju tražiti:
Inspekcija zaštite prirode (Rijeka):
051/325-776
Inspekcija zaštite okoliša (Šibenik, nadležna i za Kvarner):
022/213-461
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ...Licemjer 2017-10-12 13:15
A da se vi svi lijepo nađete IRL i pofajtate verbalno, rukama i nogama ili kako već želite umjesto da se tu nadmudrujete kad nijedan niste mudar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Pravna državamalo upućen 2017-10-12 13:23
Bojana legitimno pita tko baca građevinsku šutu i materijal na neoznačeno i nedozvoljeno mjesto (nebitno je li zaštićeni park ili nije)
Hranitelj tuljana s pravom reagira jer kad se tako nešto na otoku događa nitko ništa ne pita, a kada je u pitanju Jadranka, onda se miču obrve. Pitanje šute i odlaganja građevinskog otpada nije stvar investitora, nego izvođača, gdje on to odlaže.
Da li izvođač odlaže na za to propisano i odobreno mjesto je stvar gradskog komunalnog redarstva.
postavlja se pitanje: gdje je ta gradonačelnica o kojoj se pišu hvalospjevi poput onoga: "Konačno, imamo gradonačelnicu koja će raditi po zakonu."
Tako je i suglasnost za koncesiju u Čikatu naknadno odobrila, ali to ove stranice nisu u tolikoj mjeri problematiziral e kao ovo odlaganje šute.
Radnik d.d. je privatna tvrtka koju zanima profit i briga je za naš okoliš, ali bi to trebalo biti briga ove koje smo izabrali na proteklim lokalnim izborima. Dakle, ostaje dojam da kada je riječ o Jadranci d.d. da se sve stavlja pod povećalo, kada to rade likalni šerifi i sitniji lokalni lupeži iz građevinske mafije, onda je to ok. Npr. od silne prašine i buke na gradilištu Rukavić se nije moglo živjeti u Haračićevoj i oko Bočca, ali nikome ništa, a kada je Jadranka koja hrani pola otoka u pitanju onda se nabavljaju najveća povećala i vade strategije iz ladica. Nije li to sve malo prenategnuto? A mi koji ljeti ne možemo normalno živjeti od silnih gužvi, buke i prljavštine od mnoštva turista, nas nitko ne pita za zdravlje, a pita se hoće li 2-3 bora biti ugrožena šutom? A nitko ne upita zašto je hrpa borova na projektu Rukavić nepotrebno posječeno.
I da, najveći problem je zapravo to što veloselci o ovoj pojavi koja se događa kod njih nemaju što za reći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ciljani šlamperajSisko 2017-10-12 14:16
Citat malo upućen:
postavlja se pitanje: gdje je ta gradonačelnica o kojoj se pišu hvalospjevi poput onoga: "Konačno, imamo gradonačelnicu koja će raditi po zakonu."
Tako je i suglasnost za koncesiju u Čikatu naknadno odobrila, ali to ove stranice nisu u tolikoj mjeri problematizirale kao ovo odlaganje šute.
Ne bih se složio da to nije problematiziran o. Vidi članak Ciljani šlamperaj i komentare posjetitelja:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Micanje obrvaCoco Bil 2017-10-12 14:27
Citat malo upućen:
Hranitelj tuljana s pravom reagira jer kad se tako nešto na otoku događa nitko ništa ne pita, a kada je u pitanju Jadranka, onda se miču obrve.
Ni ovo nije točno. Hranitelj tuljana, branitelj Jadranke možda ne zna za druga micanja obrva ili ih ignorira. Na primjer, članak Blokada Artatora ima rekordan broj komentara, a ne radi se o Jadranki :P
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ---H.T. 2017-10-12 14:13
Istina je da si malo upućen. Bojanin članak je o nepropisnom odlaganju otpada u šumi od strane Radnika dd. Jedina veza s Jadrankom jest otpad. Priču o obrvama i Jadranci nametnuo je hranitelj tuljana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # istina je voda dubokafrankul 2017-10-12 14:19
Veloselci su ponosni što se četiri najveće investicije na Lošinju događaju upravo kod njih, jer ne zaboravljaju da je prvi direktor Jadranke 1947. godine bio Damiano Baričević.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # pušioniničariJadrankica 2017-10-12 16:24
Citat frankul:
Veloselci su ponosni što se četiri najveće investicije na Lošinju događaju upravo kod njih, jer ne zaboravljaju da je prvi direktor Jadranke 1947. godine bio Damiano Baričević.
Bili bi ponosniji kada bi im Jadranka prema ugovoru sa gradom izgradila izlasnu cestu koju obećava 5 godina ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # PitanjeCoco Bil 2017-10-12 17:47
Citat Jadrankica:
Citat frankul:
Veloselci su ponosni što se četiri najveće investicije na Lošinju događaju upravo kod njih, jer ne zaboravljaju da je prvi direktor Jadranke 1947. godine bio Damiano Baričević.
Bili bi ponosniji kada bi im Jadranka prema ugovoru sa gradom izgradila izlasnu cestu koju obećava 5 godina ?
A ne znam ni zašto bi bili ponosni jer se događaju investicije. Ponosan si na ono što si sam postigao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # obećanje ludom radovanjeferkonja 2017-10-12 17:51
Citat Jadrankica:

Bili bi ponosniji kada bi im Jadranka prema ugovoru sa gradom izgradila izlasnu cestu koju obećava 5 godina ?
..a cestu M.Lošinj-Veli Lošinj prebacili u državnu cestu D-100 iako je tu cestu trebala financirati županija i Jadranka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ana Kučić se :-) osjeća pozitivnoFB 2017-10-13 10:01
Citat ferkonja:
Citat Jadrankica:
Bili bi ponosniji kada bi im Jadranka prema ugovoru sa gradom izgradila izlasnu cestu koju obećava 5 godina ?
..a cestu M.Lošinj-Veli Lošinj prebacili u državnu cestu D-100 iako je tu cestu trebala financirati županija i Jadranka.
Više se ne spominju županija i jadranka

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # -//Godt 2017-10-12 18:31
Obećavaju da ce napraviti cestu već 5 godina a ugovorna obveza im je bila to učiniti 2014. Oni ne moraju ispuniti ugovorne obveze jer zapošljavaju puno ljudi i plaćaju poreze kako kaže hranitelj tuljana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # naravno i Bojanato Kiko 2017-10-14 20:11
Dakle na čorbi, reducirana je površina za odlaganje materijala za sigurno 80 %.
Radnik Križevci nije imao valjan ugovor za deponiranje materijala a kamoli za okupaciju cijele čorbe ( kom. redari trebaju to sankcionierati)
Odlagalčište tj. deponija će zaraditi od odlaganja materijala radnika Križevci i to popriličnu svotu ( ne kao dosad što je deponirao na privatnoj parceli kod aerodroma).
sva pohvala ovom portalu nadamose da će kominalno podutzeće donirati mali iznos za ovaj portal ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Oprečne poruke na ČorbiGimli 2017-10-18 10:19
Citat to Kiko:
Dakle na čorbi, reducirana je površina za odlaganje materijala za sigurno 80 %.
Radnik Križevci nije imao valjan ugovor za deponiranje materijala a kamoli za okupaciju cijele čorbe ( kom. redari trebaju to sankcionierati)
Odlagalčište tj. deponija će zaraditi od odlaganja materijala radnika Križevci i to popriličnu svotu ( ne kao dosad što je deponirao na privatnoj parceli kod aerodroma).
sva pohvala ovom portalu nadamose da će kominalno podutzeće donirati mali iznos za ovaj portal ?
Niknula je nova ograda na Čorbi sa tablama na kojima su oprečne poruke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ???Gost 2017-10-18 14:40
Što će na to reći hranitelj tuljana i njegova sljedba?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # tko je jamio, jamionjofra 2017-10-19 18:00
Citat Gost:
Što će na to reći hranitelj tuljana i njegova sljedba?
Nešto su se ušutili bit će da ih je ova naredba o odnošenju građevinskog otpada sa Čorbe jako pogodila. Izgubili su svog suradnika koji više ne može ništa poduzeti kod novog predsjednika GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .....ofsajd 2017-10-19 19:00
Citat njofra:
Citat Gost:
Što će na to reći hranitelj tuljana i njegova sljedba?
Nešto su se ušutili bit će da ih je ova naredba o odnošenju građevinskog otpada sa Čorbe jako pogodila.
Kako ih ne bi pogodilo kad je unatoč tuljanovom likovanju da je pogrješila Genovica ipak bila u pravu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # mirko i slavkocheef 2017-10-18 15:36
Citat Gimli:
Niknula je nova ograda na Čorbi sa tablama na kojima su oprečne poruke.


Gradska vlast izgubila busolu, a vlast preuzeo Radnik iz Križevaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # *Picajzla 2017-10-18 19:18
Dakle Radnik je bitno smanjio površinu koju je uzurpirao. Sad je sitni uzrpator. Ali i ta manja površina na koji odlaže građevinski otpad je nečija nekretnina. Čija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # čijaznase 2017-10-19 20:27
Citat Picajzla:
Dakle Radnik je bitno smanjio površinu koju je uzurpirao. Sad je sitni uzrpator. Ali i ta manja površina na koji odlaže građevinski otpad je nečija nekretnina. Čija?
Sigurno gradska. Grad igra dvostruku igru:da svoje zemljište, a napiše da je zabranjeno odlaganje otpada. Vole u gradu taj otpad i otpadnike, a i ono što otpadne za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .Gost 2017-10-19 22:02
Ako je parcela gradska onda znači da Radnik slobodno raspolaže s njom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # nevera s kvarneraatos 2017-10-20 07:43
Citat Gost:
Ako je parcela gradska onda znači da Radnik slobodno raspolaže s njom.
Zar je Habijanec postao gazda ovog grada ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Pravilo ponašanjaaV 2017-10-20 10:00
Citat atos:
Citat Gost:
Ako je parcela gradska onda znači da Radnik slobodno raspolaže s njom.
Zar je Habijanec postao gazda ovog grada ?
Tko donira taj komandira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # uzmi sve što ti život pružalovorko 2017-10-20 10:28
Citat aV:
Tko donira taj komandira.
Donirao je HDZ stranku a ne Grad Mali Lošinj, ovdje samo uzima uz pomoć jedne lošinjske agencije za nekretnine koja radi za njega !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Donacije za povlasticeaV 2017-10-20 10:40
Citat lovorko:
Citat aV:
Tko donira taj komandira.
Donirao je HDZ stranku a ne Grad Mali Lošinj,
Naravno da "Radnik" ne donira Grad nego HDZ. Ali Gradom upravlja HDZ pa za novac koji daje HDZu "Radnik" dobiva povlastice na račun Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # udba je naša sudbapigvin 2017-10-20 16:04
Citat aV:
Naravno da "Radnik" ne donira Grad nego HDZ. Ali Gradom upravlja HDZ pa za novac koji daje HDZu "Radnik" dobiva povlastice na račun Grada.
Gradom upravljaju udbaši, HDZ je samo vanjska maska. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # InspekcijaGimli 2017-10-18 19:53
Koliko je poznato, tvrtka Radnik je dobila nalog da sve vrati u prvobitno stanje. Dakle, i ovo je nelegalno, bez obzira na čijem je zemljištu, a o tome svjedoči ova tabla. Teško je vjerovati da je za potrebe događaja Downhill Losinj postavljena ova ograda i unutar nje smještene kamene gromade. Koga to prave ludim? Hranitelju tuljana, objasni nam molim te je li micanje obrvama umjesno ili nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Operacija "Bljesak"Zgubidan 2017-10-21 10:36
Na Čikatu se već danima odvija operacija „Bljesak“. Nasipavaju se i ravnaju tereni, ruše borovi, glancaju putovi, uklanja nakupljeno smeće, a podignut je i ogroman šator a sve u očekivanju gostiju za Dane hrvatskog turizma. Pobrinuo se Ministar turizma da njegovi lošinjski sponzori još malo ućare nakon sezone ugošćivanjem uzvanika ali i da privuku toliko željenu pozornost medija. Zato je već kao da je Jadrankin PR manager priopćio kako je „siguran da će se u godini kada Lošinj obilježava 130 godina turizma te jedna od perjanica hrvatskog hotelijerstva lošinjska tvrtka Jadranka, 70 godina svog poslovanja, Lošinjani pokazati kao izvrsni domaćini i suorganizatori. “ A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # neka pati kome smetaleopard 2017-10-21 20:43
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularn iji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # turist biroministar 2017-10-21 23:09
Citat leopard:
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularniji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
koliko košta grad ovo lickaanje ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Cirkus dolazi u naš GradDržavni Clown 2017-10-22 08:24
Citat leopard:
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularniji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dani turizmaorfei 2017-10-22 17:42
Citat Državni Clown:
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.

Nemoj vrijeđati ministra turizma i sve turističke djelatnike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 555 danaFlufi 2017-10-22 18:54
Citat orfei:
Citat Državni Clown:
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.
Nemoj vrijeđati ministra turizma i sve turističke djelatnike.
Mislim da je šator na Čikatu podignut u povodu obilježavanja treće obljetnice dizanja šatora ispred Ministarstva branitelja kad je ekipa pod vodstvom Glogoškog i Klema uz pomoć plinskih boca pomogla u rušenju Vlade. Nazvati to cirkusom znači vrijeđati branitelje koji su 555 dana prosvjedovali da bi doveli sadašnju ekipu na vlast i od nje zauzvrat dobili novi zakonom o braniteljima s privilegijama kakve nisu imali imali ni SUBNORovci.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # šatorska destinacijaromeo 2017-10-22 19:50
Citat Državni Clown:
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.

Netko očito voli šatore, jer do 2005. godine nikada na trgu ili na Čikatu nije bilo šatora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Šatorašigost 2017-10-23 09:38
Citat Državni Clown:
Citat leopard:
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularniji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.

Koliki cirkus toliki šator. Pod ovaj na Čikatu stane cijela vlada sa svim ministrima, državnim tajnicima i njihovim pratiteljima i pratiteljicama, a da ostane mjesta i za lokalnu političku i poslovnu kamarilu, sve njihove ulizice i uhljebe.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # što se bijeli u gori zelenojhasanaginica 2017-10-23 11:27
Citat gost:
Koliki cirkus toliki šator. Pod ovaj na Čikatu stane cijela vlada sa svim ministrima, državnim tajnicima i njihovim pratiteljima i pratiteljicama, a da ostane mjesta i za lokalnu političku i poslovnu kamarilu, sve njihove ulizice i uhljebe.
Šator je za njih prevelik luksuz, triba ih iskrcat na Male Srakane i pustiti ih desetak dana bez vode i hrane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # * * * * *gost 2017-10-23 18:56
Citat gost:
Citat Državni Clown:
Citat leopard:
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularniji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.
Koliki cirkus toliki šator. Pod ovaj na Čikatu stane cijela vlada sa svim ministrima, državnim tajnicima i njihovim pratiteljima i pratiteljicama, a da ostane mjesta i za lokalnu političku i poslovnu kamarilu, sve njihove ulizice i uhljebe.
Ali ovo je šator sa pet zvjezdica pa će ulaz biti samo za biranu elitu.

i.imgur.com/QyUmVLN.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # srednja stručna spremaneron 2017-10-23 19:21
Citat gost:
Ali ovo je šator sa pet zvjezdica pa će ulaz biti samo za biranu elitu.

i.imgur.com/QyUmVLN.jpg
Elita u Lošinju je vrlo relativan pojam živi bili pa vidjeli tko će dobiti pozivnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # beduini u lošinjskoj uvaliidriz 2017-10-24 15:11
Citat gost:
Ali ovo je šator sa pet zvjezdica pa će ulaz biti samo za biranu elitu.

i.imgur.com/QyUmVLN.jpg
Koga to oni glume Gadafia ili Isusa od Nazareta ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # vanity fairprejadno 2017-10-26 22:03
Citat idriz:
Koga to oni glume Gadafia ili Isusa od Nazareta ?
Najobičniji sajam taštine. Pričaju o Lošinju kao centru zdravstvenog turizma, a bilo koje toplice u Hrvatskom zagorju imaju to već desetljećima, uključujući ekipe raznih specijalista i kompletan prateći kadar. Pričaju o Lošinju kao destinaciji kongresnog turizma, a onda organiziraju ovakve proslave po ad hoc sklepanim šatorima. Pričaju o tome kako je u ovoj s.ebanoj državi turizam najvažnija privredna grana, a u mnogim drugim državama je turizam samo usputna grana, pa na njemu zarade više od Hrvatske.

Pogledajte ove brojke...
Hrvatska će ove godine, po svemu sudeći, ostvariti rekordne prihode od turizma koji bi mogli prijeći 9 milijardi eura. Koliko je to u europskim okvirima? I dalje ne puno za zemlju čiji udio bruto domaćeg proizvoda (BDP) od turizma iznosi najviše u EU - preko 18 posto.
Primjerice, švicarski udio prihoda od turizma u BDP-u je samo 3%, ali to je oko 16 milijardi eura. Austrija je još jača s 23 milijarde eura prihoda što je 9% BDP-a. Iako nema more, Austrija tijekom ljetnih mjeseci od turizma zarađuje više nego Hrvatska u cijeloj godini - preko 11 milijardi eura.

cijeli članak:
liberal.hr/clanak.php?id=985
Odgovor na pitanje iz prethodnog komentara glasi:
Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Znak za uzbunugost 2017-10-27 09:38
A budale još najavljuju povećanje učešća turizma u BDP, premda se smatra da učešće turizma u BDP veće od 18 % daje znak za uzbunu jer svjedoči o nerazvijenosti gospodarstva i pad u opasnu ovisnost o turizmu kao najosjetljivijo j monokulturi. No treba znati da se ministar turizma školovao za pomorca i stekao višu spremu te da našeg anemičnog premijera ništa ne impresionira, a može što god hoće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Katalonija proglasila neovisnostwatafak 2017-10-27 18:52
Kapeli zadovoljno trlja ruke, nije mu lako, na pomolu je još jedna rekordna turistička sezona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Najzaslužnijigost 2017-10-27 20:37
Citat watafak:
Kapeli zadovoljno trlja ruke, nije mu lako, na pomolu je još jedna rekordna turistička sezona.
Zato treba zasnovati posebnu nagradu za one koji su zaista najzaslužniji za rekordni uspjeh hrvatskog turizma jer odvraćaju turiste od nama konkurentskih destinacija. Više su za hrvatski turizam učinili oni što gaze ljude i dižu stvari u zrak nego sva propaganda, obilazak sajmova, slogani, kockice, vido spotovi i Kapelijevi kvalitetni osmijesi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Katalonca za počasnog građaninaChampy 2017-10-30 09:41
Citat gost:
Citat watafak:
Kapeli zadovoljno trlja ruke, nije mu lako, na pomolu je još jedna rekordna turistička sezona.
Zato treba zasnovati posebnu nagradu za one koji su zaista najzaslužniji za rekordni uspjeh hrvatskog turizma jer odvraćaju turiste od nama konkurentskih destinacija. Više su za hrvatski turizam učinili oni što gaze ljude i dižu stvari u zrak nego sva propaganda, obilazak sajmova, slogani, kockice, vido spotovi i Kapelijevi kvalitetni osmijesi.
Lani je za počasnog građanina Malog Lošinja predložio Antu Gotovinu da se dodvori šatoraškoj braniteljskoj populaciji, iako za to nema uporišta u aktima Grada. Ove godine bi za počasnog građanina Kapelli trebao predložiti katalonskog vođu secesionističke pobune Puigdemonta koja za Španjolsku mogla postati ono što smo u RH imali početkom sevedesetih kad su turisti bili rijetkost kao telad s dvije glave. Loše za Španjolski, ali dobro za hrvatski i Lošinjski turizam. Počasnim građaninom može se prema aktima Grada proglasiti i građanin druge države, a eskalacija katalonske pobune mogla bi biti "doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Malog Lošinja, a poglavito za naročite uspjehe u unapređivanju gospodarstva" pa bi kandidatura svrgnutog lidera bila opravdana.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # povratak u prošlostkarlo 2017-10-27 20:09
Citat gost:
A budale još najavljuju povećanje učešća turizma u BDP, premda se smatra da učešće turizma u BDP veće od 18 % daje znak za uzbunu jer svjedoči o nerazvijenosti gospodarstva i pad u opasnu ovisnost o turizmu kao najosjetljivijoj monokulturi.
Samo jedna slabija turistička sezona i ode država u stečaj. Grad Mali Lošinj još je u težem položaju, bez turizma vratili bi se u pedesete godine prošlog stoljeća kad je dnevno odlazilo u emigraciju na stotine mladih ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sanacija igralištaFuR 2018-03-04 08:18
Citat gost:
Citat Državni Clown:
Citat leopard:
Citat Zgubidan:
A hvalisanje odličnim rezultatime turističke sezone za koje su zaslužnije vanjske okolnosti nego ministar sa svojim „kvalitetnim osmijehom“, ministarstvo turizma, Turistička zajednica i cijela Vlada se podrazumijeva :lol:
biti će to najspektakularniji "Dani hrvatskog turizma" ikada održani !!!
Sudeći po onom ogromnom šatoru nasuprot Belvia biće to spektakularna cirkuska predstava.

Koliki cirkus toliki šator. Pod ovaj na Čikatu stane cijela vlada sa svim ministrima, državnim tajnicima i njihovim pratiteljima i pratiteljicama, a da ostane mjesta i za lokalnu političku i poslovnu kamarilu, sve njihove ulizice i uhljebe.

www.youtube.com/.../
Da li je nakon odlaska cirkusa nogometno igralište dovedeno u prethodno stanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # All inclusivegost 2017-10-24 18:36
Na čikatu se udara zadnji glanc za doček visokih gostiju na dernek u povodu završetka turističke sezone. Uklonjeno je smeće, porušena stabla i poravnati tereni radi proširenja parkirališta, dignut je i opremljen luksuzni šator a oko njega postavljena dvostruka ograda.Ove pompozne pripreme na Čikatu me podsjećaju na užurbano uređivanje grada prigodom otvorenja muzeja Apoksiomena kad su se uređivale zapuštene fasade zgrada uz put kojim će proći kraljica Balkana i ministar Hasanbegović sa svojom svitom te bojali poklopci kanalizacije na trotoaru kojim će kročiti. Budući da se po gradu ništa ne licka znači da će visoki gosti sve imati u Jadrankinim hotelima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # sumrak bogovamorčić 2017-10-24 19:38
Citat gost:
Na čikatu se udara zadnji glanc za doček visokih gostiju na dernek u povodu završetka turističke sezone. Uklonjeno je smeće, porušena stabla i poravnati tereni radi proširenja parkirališta, dignut je i opremljen luksuzni šator a oko njega postavljena dvostruka ograda.

Koliko košta ovo preseravanje i tko to financira ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Sve to placamo mi a ne oniGS 2017-10-24 19:55
Citat hranitelj tuljana:
Citat .Obican građanin:
Šta misliš bili meni grad dopustio takvo što? I ja sam ozbiljan ali sam obican građanin.
Čim bbudeš plaćao toliko poreza kao Jadranka i zapošljavao toliko ljudi, dopustit će ti.
po tom sistemu je nastao Agrokor ...Citat morčić:
Citat gost:
Na čikatu se udara zadnji glanc za doček visokih gostiju na dernek u povodu završetka turističke sezone. Uklonjeno je smeće, porušena stabla i poravnati tereni radi proširenja parkirališta, dignut je i opremljen luksuzni šator a oko njega postavljena dvostruka ograda.

Koliko košta ovo preseravanje i tko to financira ?
Ti.Ja.Mi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Umiljata informacjaTonko 2017-10-27 18:09
Citat morčić:
Citat gost:
Na čikatu se udara zadnji glanc za doček visokih gostiju na dernek u povodu završetka turističke sezone. Uklonjeno je smeće, porušena stabla i poravnati tereni radi proširenja parkirališta, dignut je i opremljen luksuzni šator a oko njega postavljena dvostruka ograda.

Koliko košta ovo preseravanje i tko to financira ?
Za održavanje Dana hrvatskog turizma obavljeni su radovi na nogometnom igralištu na Čikatu i u njegovoj neposrednoj blizini, pa su tako za parkiranje vozila izvaljane površine kraj malog igrališta s umjetnom travom i kraj prostorija NK "Lošinj". Na igralištu je skinut dio željezne ograde, te jedan od golova, a na travnjak je postavljena podloga i preko nje tepison, kao pod šatora u kojemu se održavaju svečanosti. Dio tih radova financirao je iz svojih sredstava Grad Mali Lošinj, jedan od organizatora događaja. Tako piše, vrlo umiljato na otoci.net
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # policija, zaštitari, specijalciBlack Hawk 2017-10-27 19:06
Dio programa Dana hrvatskog turizma, uključujući dodjelu nagrada, održan je u šatoru u koji se moglo ući isključivo s pozivnicom. Za vrijeme održavanja svečanosti, na cesti između spomenika "27 strijeljanih" i zgrade Hrvatskih šuma, prilaz vozilima kontrolirali su zaštitari uz prisutnost policije.

Postaje jasno zašto Vlada RH nabavlja službene automobile sa nosačima za mitraljez.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # TurapiPionirka 2017-10-24 20:02
..a baš su lijepo obijelili ogradu fuzbaleru..tama n da naglase 100 godina nebrige ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Cirkus i tuUlaz? Nema ulaznice. 2017-10-25 00:27
Koje to pitanje postavljate:
TKO ĆE PLATITI?

Pa zar još postavljate to pitanje,nakon svih ovih godina?
Sve te cirkusarije ste do sada platili pa ćete i ovu a ja skupa s vama!

U programu je višestruko naglašavano: ULAZ SAMO UZ POZIVNICE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # plati što koristišhranitelj tuljana 2017-10-25 07:19
Samo da razumijemo, želite li reći da nije pošteno da svi građani plaćaju ovaj događaj iz gradske blagajne, nego bi to trebali financirati korisnici, tj. uzvanici?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # bussinesoleg 2017-10-25 07:48
Citat hranitelj tuljana:
Samo da razumijemo, želite li reći da nije pošteno da svi građani plaćaju ovaj događaj iz gradske blagajne, nego bi to trebali financirati korisnici, tj. uzvanici?
Svi uzvanici plaćaju smještaj i hranu, a Turistička zajednica snosi troškove organizacije. Znači Jadranka će financijski zaraditi i još dobiti besplatnu reklamu u medijima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # lažovilaž 2017-10-25 09:20
Citat oleg:
Citat hranitelj tuljana:
Samo da razumijemo, želite li reći da nije pošteno da svi građani plaćaju ovaj događaj iz gradske blagajne, nego bi to trebali financirati korisnici, tj. uzvanici?
Svi uzvanici plaćaju smještaj i hranu, a Turistička zajednica snosi troškove organizacije. Znači Jadranka će financijski zaraditi i još dobiti besplatnu reklamu u medijima.

Pa gdje uzvanik plaća stan i hranu ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Vraćanje dugovaToni 2017-10-25 09:51
Citat oleg:
Citat hranitelj tuljana:
Samo da razumijemo, želite li reći da nije pošteno da svi građani plaćaju ovaj događaj iz gradske blagajne, nego bi to trebali financirati korisnici, tj. uzvanici?
Svi uzvanici plaćaju smještaj i hranu, a Turistička zajednica snosi troškove organizacije. Znači Jadranka će financijski zaraditi i još dobiti besplatnu reklamu u medijima.
Ne misliš valjda da će uzvanici sami platiti smještaj i hranu :lol: Sve to ćemo platiti mi, obični građani. Ali točno je da će Jadranka zaraditi i dobiti besplatnu reklamu u medijima, a zato je Kapeli Dane turizma i organizirao na Lošinju. S time uzvraća usluge koje su mu pružali vlasnici i šefovi Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Pošteno? makar šta!Toni 2017-10-25 09:40
Citat hranitelj tuljana:
Samo da razumijemo, želite li reći da nije pošteno da svi građani plaćaju ovaj događaj iz gradske blagajne, nego bi to trebali financirati korisnici, tj. uzvanici?
Glupg li pitanja :cry: Kao prvo, pošteno nije rječ koju se može rabiti u kontekstu hrvatske politike, a kao drugo, korisnici tj. uzvanici ovog nepotrebnog derneka ionako ne bi platili iz svoga džepa. Sve će to na kraju platiti obični građani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # bado i nedoNedo 2017-10-25 10:08
idemo na okladu, da i Badurina ima pozivniu ...
Kako bi bilo da Nedić ide bez njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # mirno spavajrobi k. 2017-10-25 11:07
Citat Nedo:
idemo na okladu, da i Badurina ima pozivniu ...
Kako bi bilo da Nedić ide bez njega.
BB je dobio pozivnicu zbog zasluga pri formiranju ećine u gradskom vijeću. Uspio je kupiti Elvisa i Andrina i time osigurati Ani i Anti stabilnu vlast. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Kupi me, kupi me ...Čaršija 2017-10-25 12:18
Citat robi k.:
Citat Nedo:
idemo na okladu, da i Badurina ima pozivniu ...
Kako bi bilo da Nedić ide bez njega.
BB je dobio pozivnicu zbog zasluga pri formiranju ećine u gradskom vijeću. Uspio je kupiti Elvisa i Andrina i time osigurati Ani i Anti stabilnu vlast. :lol:
Sigurno se šališ. za formiranje većine u GV BB nema nikakve zasluge jer ovaj dvojac se brže bolje odmah ponudio na prodaju da ga netko ne pretekne. Bilo je tko prvi, njegova su mjesta predsjednika i dopredjednika hadezejskog GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # nije šija nego vratlurdo 2017-10-25 15:24
Citat Čaršija:
Sigurno se šališ. za formiranje većine u GV BB nema nikakve zasluge jer ovaj dvojac se brže bolje odmah ponudio na prodaju da ga netko ne pretekne. Bilo je tko prvi, njegova su mjesta predsjednika i dopredjednika hadezejskog GV.
Čaršija uvijek zna sve političke ćakule. Koalicija HDZ-Hrast-HSS-I DS-HNS dogovorena je godinu dana prije izbora a to je dogovorio Gari a ne BB.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ležeći kičerajKič manager 2017-10-25 12:35
Zanima me da li će opet nekom masno plaćenom stručnjaku pasti na um da i ovu veličanstvenu priredbu samohvale obilježi svjetlećim kičerajom kao otvorenje muzeja Apoksiomena.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # luđačka košiljahirš 2017-10-25 19:13
Ovaj idiotski kićeraj trebaju platiti građani. Zbilja su idioti ovi u lokalnoj upravi. Kakav kićeraj i primitivizam. O Bože, daj bureeeeee.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Boje HDZ-aAldo 2017-10-25 19:24
Citat hirš:
Ovaj idiotski kićeraj trebaju platiti građani. Zbilja su idioti ovi u lokalnoj upravi. Kakav kićeraj i primitivizam. O Bože, daj bureeeeee.
Nije to samo lokalna uprava nego sinergija lokalna uprava + Turistička zajebnica + Ministarstvo turizma + Jadranka. Inače Čikat je već pun auta na proširenom parkiralištu ispred Belvia. Čuvaju ga zaštitari a stražare i pred šatorom. Da uvažena gospoda i gospođe uzvanice ne bi hodali gdje gazi obična raja ispred hotela je prostrt plavi tepih a pored puteljka prosuto nešto crveno. To je vjerojatno ministrova domoljubna kreacija da gosti od Belvia do šatora uznosito kroče po bojama stožerne hrvatske stranke HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # tko će koga nego svoj svogazumbul aga 2017-10-27 08:09
Citat Aldo:
Nije to samo lokalna uprava nego sinergija lokalna uprava + Turistička zajebnica + Ministarstvo turizma + Jadranka. Inače Čikat je već pun auta na proširenom parkiralištu ispred Belvia. Čuvaju ga zaštitari a stražare i pred šatorom. Da uvažena gospoda i gospođe uzvanice ne bi hodali gdje gazi obična raja ispred hotela je prostrt plavi tepih a pored puteljka prosuto nešto crveno. To je vjerojatno ministrova domoljubna kreacija da gosti od Belvia do šatora uznosito kroče po bojama stožerne hrvatske stranke HDZ-a.
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada. Po čemu je to Split bolji od Lošinja ili Monte Mulin od Bellevue-a ? Sramota za Grad M. Lošinj i Turističku zajednicu što nisu znali lobirati za naše kandidate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nagrada samome sebipu 2017-10-27 09:25
Citat:
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada. Po čemu je to Split bolji od Lošinja ili Monte Mulin od Bellevue-a ? Sramota za Grad M. Lošinj i Turističku zajednicu što nisu znali lobirati za naše kandidate.
Glavna zadaća ministru turizma bila je osigurati svojim ruskim klijentima popunjenje luksuznih kapaciteta i to je realizirao organiziravši Dane hvalisanja uspjesima turizma na Lošinju. S obzirom na to da je na prošlogodišnjem derneku dobio posprdnu pozornost medija jer je Mali Lošinj dobio nagradu kao najbolja destinacija zdravlja, ove godine se suzdržao od korištenja položaja za promociju ruskih klijenata.

Ministarstvo turizma, kojem je na čelu dojučerašnji gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, dodijelilo je nagrade za najbolje destinacije: Mali Lošinj je nagrađen za najbolju destinaciju zdravlja,

Osim što je Cappelli dodijelio nagradu samome sebi, nagrađeni su i Kuća u prirodi Zlatna greda za održiv turizam, za atrakciju godine plaža Banj Šibenik i za rekreaciju i zabavu Vodeni park Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica.
www.index.hr/.../928262.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # privatni dernekMark 2017-10-27 14:06
komentar sa portala Otoci.net

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # kurba vela i malamali zlatko 2017-10-27 20:30
Citat Mark:
komentar sa portala Otoci.net


bravo za komentar, nije htio naglasiti da je to sve plaćeno od novaca građana Lošinja, onih malih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # svakome prema zaslugama007 2017-10-27 10:49
Citat zumbul aga:
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada.
Kak ne, iza pozornice su dodijeljene "nagrade" za uspješnu organizaciju ove manifestacije u navrat nanos sklepanom cirkuskom šatoru.
I još neka mi netko kaže da politika nije najobičnji cirkus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kamo sreće da je politika cirkusArf 2017-10-27 15:09
Citat 007:
Citat zumbul aga:
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada.
Kak ne, iza pozornice su dodijeljene "nagrade" za uspješnu organizaciju ove manifestacije u navrat nanos sklepanom cirkuskom šatoru.
I još neka mi netko kaže da politika nije najobičnji cirkus.
Pa evo ja ću ti reći da politika nije cirkus. Nažalost, nije, a evo zašto nije. Cirkus zabavlja publiku, a politika u ovoj zemlji ljude tjera u očaj, izaziva im gađenje do povraćanja pa sve više ljudi bježi u tuđinu da ne gleda kojekakve culeje, plenkoviće, vase brkiće, njonje jandrokoviće, kapelije i druge lopove, varalice, diletante, pozere i demagoge Cirkus je ozbiljan poslovni pothvat s uvježbanim izvođačima odgovornima prema publici i ovisan o njoj, a hrvatska politika je leglo kriminala pod zaštitom korumpiranog pravosuđa i katoličkog klera. Reći da je politika cirkus uvredljivo je za cirkus i njegove djelatnike jer u cirkusu nema prepisivača, zabušanata i uhljeba. U cirkusu se uloge ne dobivaju protekcijom, potporom crkve, šovinističkim parolama i pružanjem seksualnih usluga nego sposobnostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Lobiranje za početnikeKO 2017-10-27 13:18
Citat zumbul aga:
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada. Po čemu je to Split bolji od Lošinja ili Monte Mulin od Bellevue-a ? Sramota za Grad M. Lošinj i Turističku zajednicu što nisu znali lobirati za naše kandidate.
Ne budi smješan, sve je dogovoreno: Jadranki gosti da malo pokrije gubitke, a drugima nagrade za koje su lobirali. Za dobivanje nagrade nije važno ko je bolji ko lošiji nego ko ima bolje veze i uloži više. Evo kako se radi lobiranje:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......sauvignon 2017-10-29 18:38
Citat KO:
Citat zumbul aga:
Kome treba zahvaliti što Lošinj nije kandidiran u nijednoj kategoriji na sinoćnjoj dodjeli nagrada. Po čemu je to Split bolji od Lošinja ili Monte Mulin od Bellevue-a ? Sramota za Grad M. Lošinj i Turističku zajednicu što nisu znali lobirati za naše kandidate.
Ne budi smješan, sve je dogovoreno: Jadranki gosti da malo pokrije gubitke, a drugima nagrade za koje su lobirali. Za dobivanje nagrade nije važno ko je bolji ko lošiji nego ko ima bolje veze i uloži više. Evo kako se radi lobiranje:

Ne mogu Jadranki pokriti gubitke deset ovakvih derneka. Što jedan luđak zamrsi stotinu mudrih ne mogu odmrsiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Drugarica posadila cvijećegost 2017-10-31 09:24
Citat Aldo:
To je vjerojatno ministrova domoljubna kreacija da gosti od Belvia do šatora uznosito kroče po bojama stožerne hrvatske stranke HDZ-a.
A radi Plenkija i njegove svite poltrona na glavnom trgu posađeno je cvijeće,
to me podsjetilo na pjesmu


Druze Tito, nase rosno cvijece
cijeli narod za tobom se krece
ti si, druze, na temelju bio
od pocetka narod predvodio

Drugarice posadimo cvijece
kuda vojska druga Tita krece
ovo nam je nasa borba dala
da imamo Tita za marsala

Nas sokole, siri svoja krila
da bi zemlja slobodna nam bila
marsal Tito, vodjo svih brigada
tvojom borbom nestati ce jada

Samo promijenite ime i titulu :lol: na pr. umjesto druže Tito gospon Plenki :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Da, ali za sebegari 2017-10-25 19:19
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
184 # zavist je bol preteška boldomoljub 2017-10-25 19:50
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Niste tako govorili dok je bio gradonačelnik, sada kad vas ne hebe 5 % i kad je postao ministar odjednom ne valja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Na se, u se ...BK 2017-10-26 09:48
Citat domoljub:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Niste tako govorili dok je bio gradonačelnik, sada kad vas ne hebe 5 % i kad je postao ministar odjednom ne valja.
Hajde ne budali. Pročešljaj malo ovu stranicu pa ćeš vidjeti. Svi znamo da Kapelija nikad nije zanimalo drugo do ono "na se, u se i poda se" a važni su mu bili samo par prijatelja i jedna prijateljica. I naredbe sa dražice, razumje se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ne kudi konja koga nisi jahamau mau 2017-10-26 13:47
Citat BK:
Hajde ne budali. Pročešljaj malo ovu stranicu pa ćeš vidjeti. Svi znamo da Kapelija nikad nije zanimalo drugo do ono "na se, u se i poda se" a važni su mu bili samo par prijatelja i jedna prijateljica. I naredbe sa dražice, razumje se.
Grom udrija u te, pa Gari se nikad nikome nije proda i nikad nikoga nije prevarija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # SuradnjaGizmo 2017-10-26 14:55
Citat mau mau:
Citat BK:
Hajde ne budali. Pročešljaj malo ovu stranicu pa ćeš vidjeti. Svi znamo da Kapelija nikad nije zanimalo drugo do ono "na se, u se i poda se" a važni su mu bili samo par prijatelja i jedna prijateljica. I naredbe sa dražice, razumje se.
Grom udrija u te, pa Gari se nikad nikome nije proda i nikad nikoga nije prevarija.
Nije se nikome prodao nego je surađivao. Tako i Elvis i Andrino kažu da s adezejom i Hrastom samo surađuju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ustani baneosoran 2017-10-26 15:13
Citat Gizmo:
Nije se nikome prodao nego je surađivao. Tako i Elvis i Andrino kažu da s adezejom i Hrastom samo surađuju.

Svi su oni izašli iz iste partijske škole druga Milana Mužića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ciganska posladuran duran 2017-11-09 19:04
Citat osoran:
Nije se nikome prodao nego je surađivao. Tako i Elvis i Andrino kažu da s adezejom i Hrastom samo surađuju.
Zbog suradnje sa HDZ-om mnogo je glava palo, ne dajte se A&E. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ko s đavolom tikve sadi ...gost 2017-11-09 19:29
Citat duran duran:
Citat osoran:
Nije se nikome prodao nego je surađivao. Tako i Elvis i Andrino kažu da s adezejom i Hrastom samo surađuju.
Zbog suradnje sa HDZ-om mnogo je glava palo, ne dajte se A&E. :D
... o glavu mu se obijaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Prioritetifiga 2017-10-29 18:52
Citat domoljub:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Niste tako govorili dok je bio gradonačelnik, sada kad vas ne hebe 5 % i kad je postao ministar odjednom ne valja.
I prije nego je postao ministar valjao je kao gradonačelnik samo sebi, svojim prijateljima kućnim frendicama od supruge i investitorima koje se može samo poželjeti. I Habijancu iz Radnika kao donatoru stranke,of korz 8) .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # broj je trenutno nedostupanotto 2017-10-30 07:35
Citat figa:
I prije nego je postao ministar valjao je kao gradonačelnik samo sebi, svojim prijateljima kućnim frendicama od supruge i investitorima koje se može samo poželjeti. I Habijancu iz Radnika kao donatoru stranke,of korz
Zaboravio si udrugu Prsten koja ga je lansirala u politiku, a sada kad je postao ministar potpuno ih je zaboravio. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nitko ne voli svjedokeWrana 2017-11-09 08:19
Citat otto:
Citat figa:
I prije nego je postao ministar valjao je kao gradonačelnik samo sebi, svojim prijateljima kućnim frendicama od supruge i investitorima koje se može samo poželjeti. I Habijancu iz Radnika kao donatoru stranke,of korz
Zaboravio si udrugu Prsten koja ga je lansirala u politiku, a sada kad je postao ministar potpuno ih je zaboravio. :sad:
Udruga Prsten nije postojala u vrijeme kad su ga u politiku lansirali njegov bivši profesor i socijalni radnik iz Doma za maloljetne delikvente :lol: A da ih je zaboravio , zaboravio ih je i prije nego je postao ministar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # lošinjsko amatersko kazališteLAK 2017-11-09 11:53
Citat Wrana:
Udruga Prsten nije postojala u vrijeme kad su ga u politiku lansirali njegov bivši profesor i socijalni radnik iz Doma za maloljetne delikvente :lol: A da ih je zaboravio , zaboravio ih je i prije nego je postao ministar.
Nije postojala udruga Prsten ali su postojali HDZ-ovci prstenove provenijencije koji su izabrali Garija za njihovu marionetu. Bez Garia oni ne bi nikad došli na vlast u Lošinju i postali bogataši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PrstenWrana 2017-11-09 12:41
A šta bi to bilo "prstenova provenijencija" . Mnogo lepa reč :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # nikad ne reci nikad007 2017-10-27 16:25
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Kad padne Plenković pasti će i Gari, a onda će moliti Nedića i Anu da ga negdje zaposle.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......gost 2017-10-27 17:39
Citat 007:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Kad padne Plenković pasti će i Gari, a onda će moliti Nedića i Anu da ga negdje zaposle.
Ne vjeruj njegovoj poreznoj kartici. stekao je taj za dva života u se, na se i poda se na velikoj nozi, a bez da radi za plaću 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Imovinske karticeTris 2017-10-29 18:44
Citat gost:
Citat 007:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Kad padne Plenković pasti će i Gari, a onda će moliti Nedića i Anu da ga negdje zaposle.
Ne vjeruj njegovoj poreznoj kartici. stekao je taj za dva života u se, na se i poda se na velikoj nozi, a bez da radi za plaću 8)
Usporedi imovinsko stanje prema podacima koje su bivši gradonačelnik, sadašnji dogradonačelnik i sadašnja gradonačelnica( HDZ) predali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa:
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tko umijenjemu dvije 2017-10-31 09:54
Citat Tris:
Usporedi imovinsko stanje prema podacima koje su bivši gradonačelnik, sadašnji dogradonačelnik i sadašnja gradonačelnica(HDZ) predali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa:
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
vrlo lako je utvrditi da je gradonačelnica domaćih korijena, prava sirotica u odnosu na dogradonačelnik a koji se sa dva kofera robe u predratno doba doselio na Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Vađenje domaćih korijenamatematičar 2017-10-31 10:39
Citat njemu dvije:
Citat Tris:
Usporedi imovinsko stanje prema podacima koje su bivši gradonačelnik, sadašnji dogradonačelnik i sadašnja gradonačelnica(HDZ) predali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa:
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
vrlo lako je utvrditi da je gradonačelnica domaćih korijena, prava sirotica u odnosu na dogradonačelnika koji se sa dva kofera robe u predratno doba doselio na Lošinj
To da se Nedić dobro potkožio otkako je s dva kofera doselio na Lošinj stoji ali ne bi se baš trebao pouzdati u ove podatke. Jer tko ima domaće korijene rodio se sposoban da sakriva imovinu :lol: Ne bi baš vjerovao u podatke o "siromašnom" ministru i gradonačelniku u tri mandata na usluzi parajlijama iz Sibira koje je hvslio da su investitori kakve se može samo poželjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # nije sve u loviajkula 2017-10-31 12:03
Citat matematičar:
To da se Nedić dobro potkožio otkako je s dva kofera doselio na Lošinj stoji ali ne bi se baš trebao pouzdati u ove podatke. Jer tko ima domaće korijene rodio se sposoban da sakriva imovinu :lol:
Domaći su majstori u sakrivanju imovine i porijekla imovine. Jedan bivši direktor Jadranke već 5 godina ništa ne radi a prima meneđersku plaću. Toga nema ni u Sibiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Novo vrijemeBuldožer 2017-10-31 15:21
Citat ajkula:
Citat matematičar:
To da se Nedić dobro potkožio otkako je s dva kofera doselio na Lošinj stoji ali ne bi se baš trebao pouzdati u ove podatke. Jer tko ima domaće korijene rodio se sposoban da sakriva imovinu :lol:
Domaći su majstori u sakrivanju imovine i porijekla imovine. Jedan bivši direktor Jadranke već 5 godina ništa ne radi a prima meneđersku plaću. Toga nema ni u Sibiru.
Pa nećemo valjda danas u demokraciji osnivati komisije za utvrđivnje porijekla imovine? To su komunjare radile prije rata. Danas je novo vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # post komunizamagro 2017-10-31 17:02
Citat Buldožer:
Pa nećemo valjda danas u demokraciji osnivati komisije za utvrđivnje porijekla imovine? To su komunjare radile prije rata. Danas je novo vrijeme.
Nekad se osnivala komisija za ispitivanja porijekla imovine, a danas dr osnuje Povjerenstvo i nacionalizira sva imovina Agrokora i g.Ivice Todorića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nacionalizacija Todorićevih dugovaPovjerenik 2017-10-31 17:38
Citat agro:
Citat Buldožer:
Pa nećemo valjda danas u demokraciji osnivati komisije za utvrđivnje porijekla imovine? To su komunjare radile prije rata. Danas je novo vrijeme.
Nekad se osnivala komisija za ispitivanja porijekla imovine, a danas dr osnuje Povjerenstvo i nacionalizira sva imovina Agrokora i g.Ivice Todorića.
Pišeš gluposti. Povjerenstvo nije nacionaliziralo imovinu Agrokora i g. Todorića, nego je Vlada donijela sumnjivi Lex Agrokor i nacionalizirala gospodinove dugove. I sada su to dugovi svih nas pa ćemo otplaćivati njegov helikopter, dvorce, itd. A osjetit ćemo i na mirovinama jer su mirovinski fondovi krcati dionicama i obveznicama Todorićevih firmi, a sada su bezvrijedni. Naravno, Todorić i njegova familija su dosta toga spremili na sigurno mjesto. A što se tiče povjerenstva, Vaso Brkić i ostala bagra lopovska iz HDZ-a svim silama nastoje spriječiti rad da se ne bi saznalo kako je nastao Todorić i tko mu je sve bio na plaći i brzom biranju na mobitelu. A jedan njegov menager i dalje je ministar u Vladi koja je umalo pala kad je Plenković izbacio MOST-ove ministre zato što je MOST tražio smjenu tog Todinog čovjeka. I da nije bilo dripaca iz HNS-a koji se uvukao Plenkiju u šupak imali bismo ponovne izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko je jamio, jamio je.Komunjara 2017-10-31 18:01
Citat Buldožer:
Citat ajkula:
Citat matematičar:
To da se Nedić dobro potkožio otkako je s dva kofera doselio na Lošinj stoji ali ne bi se baš trebao pouzdati u ove podatke. Jer tko ima domaće korijene rodio se sposoban da sakriva imovinu :lol:
Domaći su majstori u sakrivanju imovine i porijekla imovine. Jedan bivši direktor Jadranke već 5 godina ništa ne radi a prima meneđersku plaću. Toga nema ni u Sibiru.
Pa nećemo valjda danas u demokraciji osnivati komisije za utvrđivnje porijekla imovine? To su komunjare radile prije rata. Danas je novo vrijeme.
Danas su na vlasti bivše komunjare. Obogatile su se na sumnjiv način pa neće dopustiti komunjarsko utvrđivanje porijekla njihove imovine!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Imovinsko stanjeZijo 2018-11-20 08:31
Citat Tris:
Citat gost:
Citat 007:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Kad padne Plenković pasti će i Gari, a onda će moliti Nedića i Anu da ga negdje zaposle.
Ne vjeruj njegovoj poreznoj kartici. stekao je taj za dva života u se, na se i poda se na velikoj nozi, a bez da radi za plaću 8)
Usporedi imovinsko stanje prema podacima koje su bivši gradonačelnik, sadašnji dogradonačelnik i sadašnja gradonačelnica(HDZ) predali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa:
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
sukobinteresa.hr/.../...
Imovinsko stanje troje lošinjskih dužnosnika od prije godinu dana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PoslovicaIvo 2018-11-21 18:41
Dođu tako ponekad vremena kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ministarska plaćaTTT 2017-10-29 18:47
Citat gost:
Citat 007:
Citat gari:
Gari nikada ništa nije dogovorio za drugoga. On je uvijek i samo uvijek dogovarao za sebe. Tako i s koalicijom, nije mu na pameti bilo ništa osim svoj sitni interes. Kakva koalicija i bakrači, boli njega k.... za svih nas.
Kad padne Plenković pasti će i Gari, a onda će moliti Nedića i Anu da ga negdje zaposle.
Ne vjeruj njegovoj poreznoj kartici. stekao je taj za dva života u se, na se i poda se na velikoj nozi, a bez da radi za plaću 8)
Bravo za dogradonačelnik a ?
Imovna kartica mu je popunjena mašala, jača od ministra, jer on kao profešur i privatni agent osiguranja uspio zaraditi bez kredita kesh kuću, apartman stan u Zagrebu ostale nekretnine i dionice... kao i studiranje djece na privatnom faksu itd itd.
A jada ministar i dio nasljeđene kuće stn u Zasgrebu i auto i to sve na kredit jadan on...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # pitanje za vjernike i vjerodostojnikeNero 2017-10-31 10:27
Voli li Bog više lopove ili sirotinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # bogati suzama ne vjerujuberber 2017-10-31 21:35
Citat Nero:
Voli li Bog više lopove ili sirotinju?
Bog nikad nije volio sirotinju i vjera je služila samo za držanje raju u pokornosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pred Bogom smo kažu isti samo grijeh nas dijeliVjerodostojnik 2017-11-01 08:04
Citat Nero:
Voli li Bog više lopove ili sirotinju?
Sirotinjo i Bogu si teška, mila majko što me rodi to je tvoja greška. Pred Bogom smo kažu isti samo greh nas deli, al’ šta vredi sirotinji kad nema šta želi. Zašto tako mili Bože sirotinju gledaš, što bogatstva svoga raja Ti i njima ne daš?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vraćanje nestalih komentaraAdministrator 2017-10-29 18:08
Nažalost, nije bilo moguće automatski obnoviti nestale komentare, pa će biti obnovljeni "ručno". Datumi uz ponovljene komentare neće odgovarati originalnim datumima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vasClown Prco 2017-10-29 18:10
Odlazi cirkus iz našeg malog grada
Širokim drumom što izlazi na most.
Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
ko je domaćin a ko je bio gost?

Nestaje cirkus u širokoj ravnici.
U kišnoj noći za njim se srebri trag.
Odlazi fakir i artisti na žici
i tužni pajac što bio mi je drag.

Dal je sve bilo samo fol?
Dal je sve samo jeftin trik?
Il sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik?

Pričaće deca o svetlima arene,
vežbaće krišom kod kuće neki štos.
Ali već sutra, čim prođe neko vreme
samo će retko pomišljati na to.

Ostaće okrugli trag na mestu šatre,
tu gde se hrvao sa tigrom hrabri grk.
I par plakata, na njima gutač vatre
kome će klinci već nacrtati brk.

Dal je sve bilo samo fol?
Dal je sve samo jeftin trik?
Il sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik?

Laku noć dame i gospodo.
Eto, i ova predstava je završena.
Nadam se da ste uživali u njoj.
Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine.
Nadam se da ćemo se još videti/ponovo sresti u nekom drugom gradu,
na nekoj drugoj predstavi,
u nekom drugom cirkusu.

Odlazi cirkus iz našeg malog grada
širokim drumom što izlazi na most.
Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
ko je domaćin a ko je bio gost?

Odlazi/nestaje cirkus, za sve je bolje tako.
Mnogi su predstavu shvatili do sad.
Nove pajace ce masa naći lako
jer drugi cirkus ce doći u naš grad.

Ma sve je bilo samo fol.
Sve je to samo jeftin trik.
I sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik.

Đ. Balašević
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Odlazi cirkus iz našeg malog gradaClown Prco 2017-10-29 18:17
Citat Clown Prco:
Odlazi/nestaje cirkus, za sve je bolje tako.
Mnogi su predstavu shvatili do sad.
Nove pajace ce masa naći lako
jer drugi cirkus ce doći u naš grad.

Ma sve je bilo samo fol.
Sve je to samo jeftin trik.
I sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik.
Komedija je završena. Glumci su se odvezli u autima s puno konja koja voze ljudi u crnom, šator je srušen i razmontiran ... do sljedeće predstave.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Prošlo svršeno vrijemePajac 2017-10-29 18:49
Citat Clown Prco:
Citat Clown Prco:
Odlazi/nestaje cirkus, za sve je bolje tako.
Mnogi su predstavu shvatili do sad.
Nove pajace ce masa naći lako
jer drugi cirkus ce doći u naš grad.

Ma sve je bilo samo fol.
Sve je to samo jeftin trik.
I sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik.
Komedija je završena. Glumci su se odvezli u autima s puno konja koja voze ljudi u crnom, šator je srušen i razmontiran ... do sljedeće predstave.

Ne bude druge predstave, ova ekipa ubrzo će biti "prošlo svršeno vrijeme". :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ima li pilota u avionuAdministrator 2017-10-30 10:05
Među obrisanim komentarima bio je i ovaj slikovni s potpisom Busola:Na taj komentar odgovorio je Izzy:

Podaci Crobarometra Plenkija ne impresioniraju. Ali njega ništa ne može impresionirati, pa su mu o nedavni katastrofalni požari u Dalmaciji bili samo interesantni.
-NE IMPRESIONIRAJU GA USTAVNI STRUČNJACI
-NE IMPRESIONIRA GA OPORBA
-NE DOZVOLJAVA DA GA ITKO IMPRESIONIRA
-NE IMPRESIONIRAJU GA KRITIKE IZ MOSKVE
-NE IMPRESIONIRA GA IZBORNI ŠUŠUR
-POZVAO JE ZASTUPNIKE DA NE BUDU IMPRESIONIRANI GRMOJOM
-IPAK, IMPRESIONIRALA GA JE PROIZVODNJA PRŠUTA U ČEPINU
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Prijavite svog lažljivog političara!Coco Bil 2017-10-30 12:41
Političarka ili političar o kojima čitate govore nešto što vam se ne čini uvjerljivo? Prekršili su obećanje, a mislite da to nije na adekvatan način popraćeno u medijima? Pročitali ste nešto što ima obilježja lažne vijesti, odnosno “alternativnih činjenica” iliti sada već notornog fake newsa? Mislite da ste pročitali običan spin, neutemeljeni stav, paušalnu ocjenu, a ne na činjenicama utemeljenu izjavu političara?
Ako je odgovor na ova pitanja “da”, na pravom ste putu da upotrijebite Faktografov bot na portalu N1 televizije. Prijavite nam ako “nanjušite” da vaš izabrani predstavnik/ca na državnoj, lokalnoj ili regionalnoj razini širi neistine i zablude o temama koje su vam važne.
Upute s potrebnim linkovima:
faktograf.hr/2017/10/23/n1-i-faktograf-produbljuju-suradnju-uz-pomoc-faktografovog-bota/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Profesija lažovVH 2017-10-31 08:59
Citat Coco Bil:
Političarka ili političar o kojima čitate govore nešto što vam se ne čini uvjerljivo? Prekršili su obećanje, a mislite da to nije na adekvatan način popraćeno u medijima? Pročitali ste nešto što ima obilježja lažne vijesti, odnosno “alternativnih činjenica” iliti sada već notornog fake newsa? Mislite da ste pročitali običan spin, neutemeljeni stav, paušalnu ocjenu, a ne na činjenicama utemeljenu izjavu političara?
Ako je odgovor na ova pitanja “da”, na pravom ste putu da upotrijebite Faktografov bot na portalu N1 televizije. Prijavite nam ako “nanjušite” da vaš izabrani predstavnik/ca na državnoj, lokalnoj ili regionalnoj razini širi neistine i zablude o temama koje su vam važne.
Upute s potrebnim linkovima:
faktograf.hr/2017/10/23/n1-i-faktograf-produbljuju-suradnju-uz-pomoc-faktografovog-bota/
Kako prepoznati da političar laže? Pogledaj mu usne, pa ako ih miče znači da laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # govor tijela sve govorisansigot 2017-10-30 13:13
Citat Administrator:
Među obrisanim komentarima bio je i ovaj slikovni s potpisom Busola:

Ovom dvojcu bez kormilara odbrojani su dani, uostalom to se vidi iz aviona. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Banda lopovska na Markovom trguDeruti 2017-10-30 13:26
Hebo lud zbunjenog: Agrokor prepustili Amerikancima da bi izbacili Ruse, a sad bi zbog toga mogla pasti Vlada
faktograf.hr/2017/10/27/agrokor-knighthead-khcm-vlada-hdz-sberbank/
Već mjesecima ministrica gospodarstva Dalić odbija odgovoriti na pitanje tko je pisao “lex Agrokor”, iznoseći pritom neozbiljne i redikulozne tvrdnje... tražena informacija ne postoji nigdje osim u ministričinoj glavi, gdje je ona očigledno s dobrim razlogom pokušava zadržati... Što to, dakle, Martina Dalić skriva? U najboljem slučaju “tek” sukob interesa, u najgorem kriminalne radnje.... Razgovori o Agrokoru, priznao je nedavno Plenković, krenuli su još u siječnju. U vrijeme kad je njegov ministar financija Zdravko Marić uvjeravao građane da je Agrokor dobra i stabilna kompanija... itd, itd, dosadna priča o tome kako su u pravu oni što na TV kanalu NewsBar upozoravaju da je Markov trg opasan za svih jer tamo harači banda lopovska.
I na kraju ... sumnje u prljavu igru izaziva i HDZ-ovo ponašanje u Saboru, gdje na sve moguće načine pokušavaju sabotirati rad istražnog povjerenstva za Agrokor, na koje su teškom mukom pristali tek nakon što ga je SDP uvjetovao izborom Ustavnih sudaca. Krajnje zanimljiva bila je jučerašnja pripremna sjednica povjerenstva, na kojoj su HDZ i njihovi partneri najprije inzistirali da se sjednica zatvori za javnost, nakon čega su preglasali oporbu i izglasali odredbu prema kojoj istražno povjerenstvo ne može raditi ako nije nazočna većina članova (Večernji list). S obzirom da većinu drže HDZ i HNS, istražno povjerenstvo je već sad praktički ugašeno. Vrh HDZ-a, što uključuje i premijera Plenkovića, naime, smatra da povjerenstvo mora prestati s radom čim DORH-ova optužnica protiv Todorića i ostalih postane pravomoćna.
A u svemu tom lopovluku HDZ-u ljestve drže ljige iz HNS. Isto ka na Lošinju :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Sigurnosni propust sistema?Administrator 2017-10-29 19:10
Na administratorov u poruku Ni jedan komentar uz ovaj članak za čiji sadržaj piše Ovaj komentar je obrisao administrator administrator nije obrisao. Prepostavljajuć i da se radi o pogrešci sistema administrator je zatražio vraćanje jučerašnje baze podataka. posjetitelj pod nickom BOFH (Bastard operator from Hell) očito aludirajući na hakiranje komentara poslao je ovu sliku:

Posjetitelj predstavivši se kao gost napisao je To sam i ja pomislio. Samo zbog čega? Dali zbog odlaska cirkusa iz našeg malog mista ili zbog objave inače javno objavljenih imovinskih kartica?


Administrator je odlučio ukazati povjerenje mišljenju da je riječ o sigurnosnom propustu neke od komponenti sustava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CorbaNeda 2018-07-18 11:50 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# ČorbaGuest 2019-04-07 19:45
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Zvekan 17.01.2022 16:40
  Problem je u građanima
  Premijer je snužden. Ide okolo i žali se da svi ignoriraju njegov krasan intervju, piše ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Žuja 17.01.2022 12:40
  Segment nautičkog turizma
  A u životopisu uz izborni program joj piše Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 17.01.2022 11:41
  ....
  ... nego za ono što je radila kod ćaće svog, klozetfrau
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 17.01.2022 10:51
  Seksizam naš svagdašnji
  ..nego za što je? Hajde, dovrši...:lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 10:49
  Mjesto ugodno za život
  Tu frazu je Ana Kučić uvela kad je shvatila da od obećanja kako će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gulanfer 17.01.2022 10:11
  Nedostatak vizije odgovornih
  Čeka da se prvo oglasi šef njene partije pa da pisac šalabahtera zna šta da napiše. Ali za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 17.01.2022 09:22
  Najveći otočki grad
  Znate onu vječnu frazu o Malom Lošinju kao najvećem gradu na našim otocima... Jesmo li još ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 17.01.2022 08:52
  Komadina kadar
  Nesposobnost Komadinog kadra: 1.riva na Susku 2.riva na Unijama 3.Mrtvaška 4.solarna elektrana ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 08:21
  Demografija
  TKO JE OGOVORAN ZA DEMOGRAFSKU KATASTROFU? ZNA SE! A GRADONAČELNICA ŠUTI. i.imgur.com/hG6hHuA.jpg ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Gost 16.01.2022 19:55
  ...
  Nije ona za mudraca
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 16.01.2022 18:19
  ....
  otoci.net/.../...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 16.01.2022 13:54
  ......................
  To su trebali napravit.A napravili su megalomanski projekt.Neznam zašto to nisu promijenili ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  . 16.01.2022 13:44
  Rijeka osušena banana
  Nikako mi nisu jasni birači koji biraju non stop iste ljude.Po čemu je Komadina zaslužio ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ........ 16.01.2022 13:29
  .........
  luckauprava-losinj.hr/.../...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 16.01.2022 11:31
  Spasimo otok Ilovik
  Ako je ovo istina, Ana Kučić je doživjela katastrofalan politički poraz, a zajedno s njom i ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Zumba 16.01.2022 10:51
  Poraz Ane Kučić i društva
  Hoće li opet biti izvanredno priopćenje kao ono u kojem je dramatičnim govorom za sve ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Popaj 16.01.2022 10:31
  Prisvajanje zasluga
  Sad će Kučićka hvalisavo objaviti kako je to rezultat njenog zalaganja. "Jer ovo je Grad ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ........ 16.01.2022 10:13
  Priznanje krivnje
  Napokon,nakon godinu dana!Lučka uprava je promijenila projekt luke Mrtvaška(strani ca lučke ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  hranitelj tuljana 16.01.2022 08:46
  Hoće yes nou
  Dobro, držite se semantike... kako bismo ono zvali "promicatelje PRAVA na fašizam"?
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 16.01.2022 08:20
  .....
  Nema promicatelja pobačaja. Postoje samo promicatelji PRAVA na pobačaj.
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  hranitelj tuljana 16.01.2022 07:43
  Jao nama!
  Sačuvaj nas, Bože, ljevičarske "demokracije i tolerancije", hadezeovskog "domoljublja" i ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ... 15.01.2022 18:03
  ...
  ..vrijednostima u politici...To je pitanje za gospodina Devčića i Pavelu.
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  hranitelj tuljana 15.01.2022 16:14
  Vjerodostojno
  Evo uspio sam u kratko vrijeme dobiti nekoliko reakcija da ipak nije u politici sve u ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Zaobiđi me 15.01.2022 14:46
  Brigo moja
  Bio sam na skupu i dao sam podršku Ilovčanima, ne iz političkih nego iz ljudskih razloga. I ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 15.01.2022 14:27
  Glupi Nobelovci
  A da se zapitaš koji je interes bio onih 127 dobitnika Nobelove nagrade iz cijeloga svijeta ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  hranitelj tuljana 15.01.2022 13:41
  Ne praviti se glup
  Nemojte se praviti nevješti...kome ntator je napisao da u politici postoje jedino interesi.
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ...... 15.01.2022 13:02
  ......
  Nevjerojatno glupo pitanje, kao da dolazi iz ureda gradonačelnice koja živi u svom balončiću ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Zumba 15.01.2022 10:00
  Nije go?no nego ...
  Tražiti smisao u prigodnom lupetanju gradonačelnice Ane Kučić je uzaludan posao. Godinu ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ... 15.01.2022 08:43
  ...
  Loše rive(redom): 1.Susak 2.Unije 3.Mrtvaška(još se bore) Danas meni,sutra tebi! Krivca ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 15.01.2022 07:23
  Nitko nije otok
  Odgoj političara za demokraciju. Solidarnost. Danas susjedu, sutra meni...