Gradski forum - Potrebe i prijedlozi građana

Naslovnica Link na novu verziju stranice

Vaš profil  Registracija  Pretraživanje
Konferencije -> Potrebe i prijedlozi građana -> neka su ih zatvorili
Autor Tema
Anonimno
Poslano - 14.8.2006 16:05:24    Slanje e-maila  

Neka vlasnik godimenta otvori kafic u Zagrebu gde je prijavio obrt i tamo pusta muziku do jutra. Ne bi majci dugo kod Bandica premda mu placa porez. Kod Kapelija moze. Bandica za grado nacelnika!!!!
Anonimno
Poslano - 13.8.2006 13:16:01    Slanje e-maila  

Zatvaraju web stranice a ne da zatvaraju kafice koji maltretiraju cijeli grad bukom do jutra i krše zakone.
Anonimno
Poslano - 12.8.2006 18:17:31    Slanje e-maila  

zatvoreno namjerno, a izrada izgovor :)
Anonimno
Poslano - 12.8.2006 12:03:40    Slanje e-maila  

kakve veze ima što su im nove stranice u izradi?
pa zar nisu mogli ostaviti stare, dok ne naprave nove, ili...?

Anonimno
Poslano - 10.8.2006 9:42:01    Slanje e-maila  

hebeš ovaj grad kad inspekcije zatvaraju sitne iznajmljivače app-a a dileri i svodnici šetaju okolo
Anonimno
Poslano - 8.8.2006 17:56:38    Slanje e-maila  

A danas je gradonacelnik na radio Lošinj doveo nekog bjelosvjetskog hoštaplera i pričao kako nema visokog turizma ako nam ne dolaze slavni, bogati gosti.

Baš se pitam šta takvima može ponuditi? Buku iz kafića po cijelu noć i sljadoljed.

Anonimno
Poslano - 8.8.2006 9:36:39    Slanje e-maila  

Ovo divljanje je prešlo sve granice. noćas je na trgu divljaćku buku pravila Colonija sa zvučnicima primjerenim nekom stadionu a ne malom gradskom trgu. S druge strane grada iz bivšeg Jadrana, sada Godimento kraj Pošte Colinijine zvučnike nadjačavali su njihovi. Buka je bila stravična i potrajala cijelu noć do jutra.
Ovo je prevršilo mjeru. Gradska vlast koju smo birali plača velike novce za pravljenje buke od koje građani ne mogu spavati i rasteruje turiste.
Pitamo se je li Grad naš novac smije trošiti da ugostitelji i slastičari na tgu i Rivi imaju više gosti, a mi i naša dijeca da ne možemo spati????
Anonimno
Poslano - 6.8.2006 18:21:35    Slanje e-maila  

Gradska vlast treba zatvarati kafice koji bukom rastjeruju turiste i nedaju Lošinjanima da spavaju, a ne zatvarati web stranice.

Anonimno
Poslano - 6.8.2006 18:13:41    Slanje e-maila  

A ovo je dokaz da je cenzura NEMOGUĆA MISIJA.
Ne može vlast zatvoriti toliko web stranica koliko ih mi možemo otvoriti.
Živio slobodni internet!

Anonimno
Poslano - 6.8.2006 9:14:05    Slanje e-maila  

gradska vlast oduzima građanima mogućnost iznošenja mišljenja, uvodi cenzuru, a to znači da podržava kršenje zakona

!!! S R A M O T A !!!

Anonimno
Poslano - 5.8.2006 7:43:20    Slanje e-maila  

"ma tko to kaže da je forum zatvoren"

Samo je skriven. Valjda zbog nepodobnih komentara ...

Anonimno
Poslano - 4.8.2006 22:16:28    Slanje e-maila  

ma tko to kaže da je forum zatvoren
Anonimno
Poslano - 4.8.2006 15:45:57    Slanje e-maila  

Noćas je Godimento opet bio centar pakla za okolne stanare. Glazba je grmjela do skoro 5 sati ujutro, ali to je bilo premalo buke pa su Godimentu upomoć priskočili frendovi sa velike jahte privezane ispred pošte. Kreten koji glumi Disk jokeya Godimenta prelazio je na brod i vraćao se da pojača tako da je buka dolazila iz dva izvora.

Ako se pitate gdje je gradska vlast i inspekcije, odgovor glasi: spavaju snom pravednika i jebe im se za građane.

Jedino je policija bila budna. Zabavljala se na terasi zajedno s gostima.

Anonimno
Poslano - 1.8.2006 15:37:59    Slanje e-maila  

E moji hrvati, vi se bunite nad jednom kafiču a šta vam rade u A/C Poljani? Zašto se niko ne buni za to šta rade Sokolić i njegovi taljani? Za Priko i Zanzibar šteta što nisu malo veči da bi moglo unutra bit party!
Ja sam iz Slovenije i več 15 godina odmaram na Lošinju i moram vam reči da je svako godinu slabije, ne razumjem vas zašto u sezoni ne napravite party usred grada ma makar samo do 24 sata i koju glazbenu grupu (imate puno dobrih) ne gostujete! Priznate ili ne Slovenci smo vam naj brojniji gostje i vaše glazbene grupe se prodajaju u Sloveniji ko med zašto ne bi i vi imali nešto od toga i tako bi i zadovoljili večinu vaših gostiju!
Šteta što neču bit na Colonii
Anonimno
Poslano - 30.7.2006 9:20:42    Slanje e-maila  

Napisano je da ce odgovor za Radio Losinj pokazati da li vlast štiti profit jednog ugostitelja koji ne zivi u Lošinju nego radi 2 mjeseca po paroli zgrabi i bježi ili štiti pravo brojnih birača i njihove djece na nočni mir.

Doticni vlasnik GODIMENTA ima obrt prijavljen u Zagrebu. Znaci da porez na dohodak od zarade na maltretiranju suseda placa u Bandicevu blagajnu. Losinijani ne spavaju, a Bandic dobiva lovu za Stadion. Ako je to politika opcinske vlasti, daleko joj kuča.

Anonimno
Poslano - 28.7.2006 14:21:43    Slanje e-maila  

Anonimni piše;"vjeruješ li i da bi se četnici dobrovoljno povukli iz okupirane Hrvatske da nije bilo Bljeska i Oluje?"

neznam koja je budala ubacila ovaj komenter, mora da je neki debil jer to nema nikakve veza s ovim, niti se može nekako protumačiti da bi pomoglo ovoj rapravi.

Budala koja je ubacila ovaj komentar pokušava anonimnom debilu ukazati na istinu da Priko i Godimento neče milom poštovati zakon, nego samo ako ih se na to prisili. Kao što su ćetnici u Hrvatskoj imali potporu JNA, tako i ovi gostioničari na Malom Lošinju imaju neku potporu. Na njihovu silu se treba odgovoriti silom kad ih u kršenju zakona ne sprečavaju inspekcije.

Anonimno
Poslano - 28.7.2006 0:38:49    Slanje e-maila  

Dečko, ja ću ti objasniti što se ovdje dešava.
Svima na forumu je jasno da si premlad za ovu diskusiju. Ne znaš čitati ni ono što piše, a kamo li između redova. Jedini braniš Kamalića kao da radiš za njega ili si mu neki rod. To je i više nego očito.
Na ovom forumu je rečeno sve što je trebalo biti rečeno, i svatko normalan je shvatio argumente i protuargumente. Sada su na redu mediji. Najprije lokalni radio, pa novine, pa televizija. Na to se inspekcije ne mogu oglušiti. I kao i uvijek, pravna država će prije ili kasnije ipak napraviti svoje, prekršitelji će snositi posljedice, a kome to nije jasno, nitko mu ne može objasniti.
Anonimno
Poslano - 27.7.2006 23:49:31    Slanje e-maila  

molim te to oprimjeri

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 23:11:07    Slanje e-maila  

vanzemaljac, čak je i kalisto pametnija od tebe

EOD

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 22:36:40    Slanje e-maila  

"vjeruješ li i da bi se četnici dobrovoljno povukli iz okupirane Hrvatske da nije bilo Bljeska i Oluje?"

neznam koja je budala ubacila ovaj komenter, mora da je neki debil jer to nema nikakve veza s ovim, niti se može nekako protumačiti da bi pomoglo ovoj rapravi.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 22:23:45    Slanje e-maila  

zamolio bi anonimca koji se preserava u svakom postu sa nekim zakonom da prekine jer to što se on folira s njima ništa mu neće pomoći jer se u lošinju zakoni baš i ne provode!!!!

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 15:22:41    Slanje e-maila  

OVDJE SE SUPROTSTAVLJAJU DVA TABORA

Jedni žele da se poštuje zakon
Drugi žele da se zbog njihovog ćeifa zakon zaobilazi.

Mene zanima kako se gradska vlast brine za svoje gražane, pa sam poslao pitanje Radio Lošinju:

Pitanje glasi:

Što gradska vlast poduzima protiv cafe bara Godimento zbog kršenja ugovora o korištenju gradske javne površine puštanjem glazbe izvan zakonom i gradskom uredbom dopuštenog vremena cijele noći do jutra?

Smatramo da Grad mora štititi pravo građana, njihove djece i turista na mir i odmor u skladu sa zakonom, uredbom o gradskom redu, ugovorom sa korisnikom gradske javne površine te Ustavom RH koji jamči pravo na zdrav život. Grad nema pravo dopuštati da pojedinac koristi javni prostor na štetu zdravlja svojih građana i njihove djece. Naša djeca zbog divljanja na gradskoj terasi nemaju sna i upropašten im je ljetni raspust.

Mali Lošinj, 27.07.2006.

Odgovor će pokazati da li vlast štiti profit jednog ugostitelja koji ne ćivi u Lošinju nego radi 2 mjeseca po paroli zgrabi i bježi ili štiti pravo brojnih birača i njihove djece na nočni mir.

Sačekajmo odgovor. A onda čekajmo sljedeće izbor. Kamalićev uspjeh na izborima je usko povezan sa financijskim rezultatom njegovog poduzeća. Velik profit iz velike buke donio je malo političkih bodova.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 15:09:20    Slanje e-maila  

Sirota Kalisto očajnički vrišti: "Naravno da gledam svoje interese,".

Problem je što svoj interes želiš zadovoljiti na nezakonit, protivzakonit način. Svoj interes želiš ostvariti povredom tuđih interesa. To radi i dzepar koji ti ukrade novčanik iz torbice. Ostvario je svoj interes /dosao je do novca/ povredivsi tvoj interes /da raspolazes vlastitim novcem/.

Mislim da bi ovo cak i ti mogla shvatiti. Ako ne shvacas, otkaci se s ovog foruma i raspravljaj negdje gdje se razmijenjuju recepti protiv pristica i celulita.
Ova tema je kulturoloski i intelektualno prezahtjevna za tebe.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 14:59:26    Slanje e-maila  

Balavica kaže: "Vi se bunite zbog buke jer Vam smeta, nije Vas briga za zakon."

Zlato moje, mi se bunimo zbog buke koja nas zlostavlja u vrijeme kad nam zakon jamči pravo na mir. No to je preteška filozofija za tvoju malu, još nerazvijenu glavicu.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 14:54:37    Slanje e-maila  

Kalisto pokazuje da je pravna država za nju fraza bez sadržaja - nežto čime se briše guzica, jer kaže : "- ocito ako ste shvatili da te stvari ne djeluju ste trebali reagirati na drukciji nacin da se to rijesi."

Jedino rješenje, kad ne djeluje pravna država, je uzeti zakon u svoje ruke i nekome razbiti banditsku glavurdu. To je rješenje za koje se zalaže Kalisto, glasnogovornik mladih koji žele tulumariti.

"Kada vidim ovakve seljake na forumu za njih mi je gotovo i drago da ne mogu spavati."

Ovi seljaci govore o pravnoj državi. Ti, gradjanka, govoriš o razbojništvu i kriminalu.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 9:51:46    Slanje e-maila  

"Vi se bunite zbog buke jer Vam smeta, nije Vas briga za zakon. Kada Vam susjed ne prijavi goste ili sin ne nosi kacigu ili muz vozi a popio je casicu, onda zakon vise nije toliko bitan."

paradoksalno, ali otkud si sad to izvukla? iz malog mozga?
opet iznosiš paušalne procjene

prije nego izvališ još koju glupost, za domaću zadaću za početak najpije pročitaj Ustav RH, pa Zakon o buci i Pravilnik za koji si jučer ponosno rekla da ga nikada nisi vidjela.
Nakon toga ćeš biti puno pametnija nego danas, pa će te i ljudi ozbiljnije shvaćati.

kallisto
Poslano - 27.7.2006 9:49:24    Slanje e-maila  

poruka anonimcima: da imate 10 do 15 godina manje bili bi ste na strani od kallista, a za 15 godina ako bude ovog foruma kallisto će se borit protiv prika i godimenta, i sve tako u krug. ovim svakidašnjim vrijeđanjemse ništa ne postiže a pogotovo ne vrijeđanjem nekog tko uopće ne sudjeluje na forumu kao što je kamalić, ako imate nešto protiv javite se njemu pa mu kažite.

Tako je, problem je u tome sto je komunikacija samo na razini vrjedjanja. Da je drukcije i gradjani bi lakse rjesavali takve probleme.
Mozda bi ste i Vi mogli neku pouku odavdje izvuci.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 9:46:10    Slanje e-maila  

još nisi shvatila? :)
pa upravo se radi na tome dušo...
kako, saznati ćeš i ti i tvoji dušebrižnici
kallisto
Poslano - 27.7.2006 9:45:00    Slanje e-maila  

Svi odrasli na ovom forumu su to shvatili i zato su te nazvali balavicom. Govoriš iz svog sebičnog interesa. Ni dijete koje cmizdri zato sto mu mama nije kupila sladoled ne govori s pravnog stajalista nego sa stajalista svoga šupka.

- svi mi gledamo svoje interese. Do sada nisam vidjela ni jednog altruista ovdje. Vi se bunite zbog buke jer Vam smeta, nije Vas briga za zakon. Kada Vam susjed ne prijavi goste ili sin ne nosi kacigu ili muz vozi a popio je casicu, onda zakon vise nije toliko bitan.
Naravno da gledam svoje interese, pa nisam ja Majka Tereza, ali bome niste ni Vi.
I smatram da to nisu samo moji interesi, da jesu to bi se onda moglo nazvati sebicnim.

kallisto
Poslano - 27.7.2006 9:38:09    Slanje e-maila  

Podji na policiju, u sanitarnu inspekciju i kod tršnog inspektora i zatraći da ti pokažu sve prijave koje su dobili protiv tvog gurua Kamalica i onog razbojnika u Godimentu, a onda dijeli lekcije o tome koliko se tko trebao potruditi.

Tvoja potreba da se poput onih divljaka iz prašume obeznanjuješ i padaš u trans od buke koju nazivaš glazbom bezvrijedna je prema mojoj potrebi da spavam kad je za to vrijeme.


- ocito ako ste shvatili da te stvari ne djeluju ste trebali reagirati na drukciji nacin da se to rijesi.
Kada vidim ovakve seljake na forumu za njih mi je gotovo i drago da ne mogu spavati.

Anonimno
Poslano - 27.7.2006 9:33:15    Slanje e-maila  

vjeruješ li i da bi se četnici dobrovoljno povukli iz okupirane Hrvatske da nije bilo Bljeska i Oluje?
Anonimno
Poslano - 27.7.2006 9:29:58    Slanje e-maila  

omjesto što se vrtiš u krug, mlatiš praznu slamu i daješ paušalne odgovore, daj se molim te vrati na poruku od 22.7.2006 20:10:13, pa nam odgovori na pitanje koje ti je tamo postavljeno, a koje čeka na odgovor već 5 dana
kallisto
Poslano - 27.7.2006 9:25:13    Slanje e-maila  

Dakle, savjetuješ ljudima da budu gospoda i ponizno trpe da im nasilnik sere po glavi

- vjerujem da postoje alternativne metode kojim se problemi mogu rijesiti, umjesto medjusobnim nadglasavanjem.

kallisto
Poslano - 27.7.2006 9:22:52    Slanje e-maila  

Ona se zalaže za sadržaj koji Kamaliću donosi profit. Kad bi Kamalić radio prema zakonu i ne bi zlostavljao grad bukom, ne bi imao profita, a kad ne bi imao profita ne bi on servirao Kalisto sadržajem za kojim čezne: Gromoglasnom glazbom usred noći, usred grada na otvorenom.

-prije bih ja rekla da Vi pjevate istu pjesmu. Stalno se vracate na Kamalica spomenula ga ja ili ne.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 19:58:40    Slanje e-maila  

::: Kako tretirati punoljetnu osobu koja je upozoravana da krši zakone, koja je novčano kažnjavana i kojoj je zbog kršenja zakona
zatvaran lokal. Kako tretirati punoljetnu osobu koja unatoč svemu tome opetovano krši iste te zakone, osobu koja se svojim sugrađanima obraća sa "Dragi moji Lošinjani" a istovremeno im bukom iz lokala ometa miran san.:::

Ako si Kalisto - kao dobrocinitelja. Ako nisi Kalisto - kao kriminalca.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 19:49:24    Slanje e-maila  

Neko reče da je problem u tih 15 godina razlike između nas i vas, te da ćemo i mi za 15 godina razmišljati kao vi, i obrnuto.

Nije u tome problem.
Poznato je da je mladež nerazumna ili nedovoljno razumna (kako kome više odgovara), pa to i razni zakoni tako tretiraju.
Npr, maloljetnici ne mogu voziti auto, nemaju pravo glasa na izborima, imaju olakotne okolnosti kod počinjenja kaznenih djela, itd.

Zakon o sudovima za mladež to tretira ovako:
Maloljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja djela navršila četrnaest, a nije navršila osamnaest godina života.
Mlađi maloljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršila četrnaest, a nije navršila šesnaest godina života.
Stariji maloljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršila šesnaest, a nije navršila osamnaest godina života.
Mlađi punoljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja djela navršila osamnaest, a nije navršila dvadeset i jednu godinu života.
Znači, u određenim slučajevima pri počinjenju kaznenih djela postoje olakotne okolnosti i za punoljetne osobe do navršene 21 godine.

Također je poznato i to da bi odrasle osobe trebale biti svjesna i razumna bića.
No, kako tretirati osobu koja je i više nego trostuko punoljetna, i skoro pa bi mogla biti i djed mladeži sa ovog foruma.
Kako tretirati punoljetnu osobu koja nije retardirana, koja poznaje zakone i čak štoviše ima završen fakultet.
Kako tretirati punoljetnu osobu koja je upozoravana da krši zakone, koja je novčano kažnjavana i kojoj je zbog kršenja zakona
zatvaran lokal.
Kako tretirati punoljetnu osobu koja unatoč svemu tome opetovano krši iste te zakone,
osobu koja se svojim sugrađanima obraća sa "Dragi moji Lošinjani", a istovremeno im bukom iz lokala ometa miran san.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 19:11:32    Slanje e-maila  

:::Izvan Losinja poznato je pod nazivom nekultura::::

Gubiš vrijeme s tom balavurdijom. Svoje tulumarenje smatraju svetim pravom kojem cijeli grad treba treba žrtvovati sve. Njihovo im je benavljenje u toj zaglusnoj buci važnije od prava na odmor onih koji po danu rade, njihove djece, pa i gostiju ako ima toliko ludih da kod njih iznajme smještaj.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 19:03:40    Slanje e-maila  

Netko je napisao "i šta ti misliš šta ti mladi rade ako ne podržavaju to zlo, misliš da se pokupe u 23h doma, ne nego su u kafiću i ostavljaju svoje novce tamo, tako da su svi poput kallisto koja je mlada i želi zabavu te je pokušava dobiti na jedini način koji joj mali lošinj pruža."

Što sam mislio, to sam i napisao. Balavci poput Kalisto misle samo na svoju zabavu i zajedno s Kamalicem sudjeluju u krsenju zakona. Balavce zanima samo zabava. To što tom zabavom krše tudja prava i zakon njih ne zanima. To je ono sto ja zovem Kalisto kultura. Izvan Losinja poznato je pod nazivom nekultura.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 18:51:27    Slanje e-maila  

anonimac piše:"Ima mladih koji su kulturni pa su svjesni cinjenice da je kršenje zakona zlo. Za Kalisto kršenje zakona nije zlo. Ona ga podržava. Srecom, nisu svi mladi poput nje."

i šta ti misliš šta ti mladi rade ako ne podržavaju to zlo, misliš da se pokupe u 23h doma, ne nego su u kafiću i ostavljaju svoje novce tamo, tako da su svi poput kallisto koja je mlada i želi zabavu te je pokušava dobiti na jedini način koji joj mali lošinj pruža.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 18:04:43    Slanje e-maila  

Zapravo, kamalic i njegova škvadra su mila majka naspram onog društva u Godimento.

Priča se da se groze fizički susedima koji se žale na buku.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 17:33:47    Slanje e-maila  

ali kažu, ne za dugo... >;->
Anonimno
Poslano - 26.7.2006 17:24:16    Slanje e-maila  

Anonimni lik piše:
"možda to zna i kallisto, najvjerojatnije i zna, ali ona tako sada ne rezmišlja kao što niste ni vi kada ste bili mlađi."

Čini mi se da nisi shvatio. Rekao sam da mladost nije sinomim za nekulturu. Ima mladih koji su kulturni pa su svjesni cinjenice da je kršenje zakona zlo. Za Kalisto kršenje zakona nije zlo. Ona ga podržava. Srecom, nisu svi mladi poput nje.

Lik dalje piše:
"đođi do njega reci mu činjenice pa će se vidjeti tko je kriminalac, a ne klevetanje preko interneta."

Prijave protiv njega su na nadležnim mjestima. Svatko tko poslije 23 sata prodje pored Prika i čuje glazbu zna da Priko vodi kriminalac. Dakle, sve ovo nije klevetanje nego iznošenje činjenica koje svatko može sam provjeriti. U 23 sata pored Prika. Razumio?

Lik još piše:
"vidim da tebi buka jako smeta, jesi li se pokušao tužiti ako ne nemoj tratiti vrijem na forumu nego se tuži organima vlasti"

Jesam. Tušio sam se. Uzalud. Kalisto i kompanija pobjedjuju.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 16:58:59    Slanje e-maila  

Vanzemaljac, opet čitaš bez razumijevanja...
U nekoliko postova (zadnji post prije nekih sat i pol) je već rečeno da su i policija i tržna i sanitarna inspekcija zatrpane prijavama.
Anonimno
Poslano - 26.7.2006 16:41:37    Slanje e-maila  

"Biti na strani Kalisto nije stvar godina nego kulture, obrazovanja i inteligencije. Ima osoba njene dobi koje znaju da je kršenje zakona zlo, kršenje tudjih prava grijeh, a opravdavanje toga podlost."

možda to zna i kallisto, najvjerojatnije i zna, ali ona tako sada ne rezmišlja kao što niste ni vi kada ste bili mlađi.

"Kad dokazanom kriminalcu kažeš da je kriminalac to nije vrijeđanje nego konstatacija činjenice."

kao što sam rekao, đođi do njega reci mu činjenice pa će se vidjeti tko je kriminalac, a ne klevetanje preko interneta.


"Ljudi nemaju ništa protiv njega nego njegovog kršenja zakona. Nemaju što reči njemu nego policiji i sanitarnoj inspekciji. To i rade. Nažalost, uzalud."

vidim da tebi buka jako smeta, jesi li se pokušao tužiti ako ne nemoj tratiti vrijem na forumu nego se tuži organima vlasti.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 16:24:09    Slanje e-maila  

Anonimac piše: "da imate 10 do 15 godina manje bili bi ste na strani od kallista,"

Biti na strani Kalisto nije stvar godina nego kulture, obrazovanja i inteligencije. Ima osoba njene dobi koje znaju da je kršenje zakona zlo, kršenje tudjih prava grijeh, a opravdavanje toga podlost.

"ovim svakidašnjim vrijeđanjem se ništa ne postiže a pogotovo ne vrijeđanjem nekog tko uopće ne sudjeluje na forumu kao što je kamalić,"

Kad dokazanom kriminalcu kažeš da je kriminalac to nije vrijeđanje nego konstatacija činjenice.

"ako imate nešto protiv javite se njemu pa mu kažite."

Ljudi nemaju ništa protiv njega nego njegovog kršenja zakona. Nemaju što reči njemu nego policiji i sanitarnoj inspekciji. To i rade. Nažalost, uzalud.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 16:08:15    Slanje e-maila  

poruka anonimcima: da imate 10 do 15 godina manje bili bi ste na strani od kallista, a za 15 godina ako bude ovog foruma kallisto će se borit protiv prika i godimenta, i sve tako u krug. ovim svakidašnjim vrijeđanjemse ništa ne postiže a pogotovo ne vrijeđanjem nekog tko uopće ne sudjeluje na forumu kao što je kamalić, ako imate nešto protiv javite se njemu pa mu kažite.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:58:40    Slanje e-maila  

Poruka za Kalisto:
Sve u vezi s problemom o kojem raspravljamo pravni je problem. Gradjani imaju pravo na odmor, a poduzetnici na posao. Ta su prava regulirana zakonom. Poduzetnici (vlasnici Prika i Godimenta) ih krše. Posao pravne države je da spriječi prekršitelje zakona. Pravna država to ne radi. Pobijedilo je bezakonje. Pobijedili su interesi, a ne zakon.
Kalisto je protivnik pravne države, jer joj je važniji njen interes nego poštovanje zakona. Kalisto zastupa Kamalića & Godimento.

I sve je na svome mjestu: krčmari zarađuju, Kalisto se zabavlja, pravna država je ismijana, a neispavana djeca plaču. Mašalah, Kalisto. Na tebi i takvima kakva si ti svijet ostaje.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:49:37    Slanje e-maila  

ne, to nije bio trud, to je bila poanta :)
Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:48:20    Slanje e-maila  

Poručivši Kalisto "Nemoj se truditi da naučis svinju pjevati, tratiš svoje vrijeme i razdražuješ svinju." učinio si uzaludan trud na koji upozoravaš :)
Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:35:27    Slanje e-maila  

Baba šumom, djeda drumom.

Kallisto: "Ja nisam govorila sa pravnog stajalista."
Nego sa kriminalnog?

Ok, očito nisi u stanju shvatiti, pa ti se mora nacrtati:
Pričaš o integralima i diferencijalnom računu, a ne poznaješ ni elementarnu matematiku.
I da, naravno, uvijek imaš pravo na svoje mišljenje, ali će se ono cijeniti upravo onoliko koliko pokazuješ razumijevanje i upućenost u problematiku.

Svojim priznanjem da uopće ne poznaješ pravnu regulativu, totalno si se diskreditirala na ovom forumu. Ali da, ti i dalje imaš pravo na svoje mišljenje.


i za kraj jedan citat:

"Ljudi u stvari ne žele odrasti,
ne žele se mijenjati, ne žele biti sretni.

Kao što mi je netko rekao tako mudre riječi:
Nemoj pokušavati usrećiti ih, samo ćeš upasti u poteskoće.
Nemoj se truditi da naučis svinju pjevati,
tratiš svoje vrijeme i razdražuješ svinju.

Uzaludno je dakle, reci svoje i idi dalje.
Ako su od toga imali koristi, dobro, ako ne, šteta!"

- Anthony de Mello -

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:27:56    Slanje e-maila  

Kalisto: "a nisam govorila sa pravnog stajalista."

Svi odrasli na ovom forumu su to shvatili i zato su te nazvali balavicom. Govoriš iz svog sebičnog interesa. Ni dijete koje cmizdri zato sto mu mama nije kupila sladoled ne govori s pravnog stajalista nego sa stajalista svoga šupka.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:25:13    Slanje e-maila  

Balavica Kalisto se prosrala: "a mislim da mogu reci svoje stajaliste i da se problemi mogu rjesiti razgovorom, ali izgleda da ste Vi kao stariji i zreliji spremni samo na nekakva optuzivanja, a kada se ljude pita sto su poduzeli po tom pitanju i kako su im neke stvari poznate onda najednom muk.
Ako Vam nesto smeta, a taj se problem nije rijesio to samo znaci da se niste dovoljno trudili."

Dakle, glupa balavice, netko ti je lijepo rekao da odrasteš i time pokazao previše strpljenja prema tvom bezobrazluku.

Podji na policiju, u sanitarnu inspekciju i kod tršnog inspektora i zatraći da ti pokažu sve prijave koje su dobili protiv tvog gurua Kamalica i onog razbojnika u Godimentu, a onda dijeli lekcije o tome koliko se tko trebao potruditi.

Tvoja potreba da se poput onih divljaka iz prašume obeznanjuješ i padaš u trans od buke koju nazivaš glazbom bezvrijedna je prema mojoj potrebi da spavam kad je za to vrijeme.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:17:38    Slanje e-maila  

Kalisto kaže "Uostalom, takvim ponasanjem Vi se izjednacujete sa ljudima koje osudjujete."

Dakle, savjetuješ ljudima da budu gospoda i ponizno trpe da im nasilnik sere po glavi.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 15:15:45    Slanje e-maila  

Kalisto uporno pjeva istu pjesmu u raznim aranžmanima. Sada kaže "- da se razumijemo, ne zalazem se ja za Kamalicev profit, vec za sadrzaj, po pedeseti put."

Ona se zalaže za sadržaj koji Kamaliću donosi profit. Kad bi Kamalić radio prema zakonu i ne bi zlostavljao grad bukom, ne bi imao profita, a kad ne bi imao profita ne bi on servirao Kalisto sadržajem za kojim čezne: Gromoglasnom glazbom usred noći, usred grada na otvorenom.

Kalisto, Kalisto ...

kallisto
Poslano - 26.7.2006 14:49:15    Slanje e-maila  

Ja mislim da mogu reci svoje stajaliste i da se problemi mogu rjesiti razgovorom, ali izgleda da ste Vi kao stariji i zreliji spremni samo na nekakva optuzivanja, a kada se ljude pita sto su poduzeli po tom pitanju i kako su im neke stvari poznate onda najednom muk.
Ako Vam nesto smeta, a taj se problem nije rijesio to samo znaci da se niste dovoljno trudili.

Zasto Vi smatrate da je svijet bas onakav kakvim ga Vi zamisljate. Svaka osoba individualno, na temelju svojih iskustava percipira stvari i stvara stajalista i to sto Vi mozda imate jedno misljenje o necemu ne znaci da druga osoba ne moze imati drugo koje nije nuzno krivo misljenje.
To se naziva tolerancijom i izraz je zrelosti, a vrjedjanje i omalovazavanje drugoga jer se njegovo misljenje ne slaze sa drugim je upravo balavo.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 13:48:21    Slanje e-maila  

kallisto, molim te... ti si umišljaš da si kao nekakva univerzalna osoba, koja nemajući pojma ni o načelima na kojima nešto počiva, može sa ljudima koji se u to razumiju, ravnopravno diskutirati o bilo kojoj temi na ovom svijetu

još jednom si pročitaj post od 22.7.2006 10:23:06, razmisli i mentalno odrasti, te u svojoj nadobudnoj glavici probaj donijeti ispravne zaključke
život baš i nije onakav kakav ti se čini sa 16 i nešto sitno godina

moj zaključak je da se pojedinci koji se na ovom forumu ponosno nazivaju mladež, upravo tako i ponašaju, plaču i cmizdre kao beba kad im oduzmeš omiljenu igračku

Over and Out

kallisto
Poslano - 26.7.2006 13:06:39    Slanje e-maila  

Ja nisam govorila sa pravnog stajalista.
Anonimno
Poslano - 26.7.2006 12:47:59    Slanje e-maila  

sorry, ali "diskutiranje" bez poznavanja pravne regulative o temi, ja zovem najobičnijim lupetanjem
kallisto
Poslano - 26.7.2006 12:32:04    Slanje e-maila  

Uvjete kojima mora udovoljavati disko klub, ali i ostali ugostiteljski objekti imaš specificirane u PRAVILNIKU O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

- da, svaki dan ih citam. :)

Kao i vjerujem, vecina ljudi, naravno da to nisam citala, niti me interesiralo jer nisam sa time imala problema i do prije diskusije na forumu i slusanja tudjih stajalista nisam imala motiva istrazivati nesto vise o tome jer ne namjeravam otvoriti svoj objekt.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 12:17:51    Slanje e-maila  

Kalisto nas izvještava:
"Sto se tice 2 kafica koja u gradu stvaraju buku, nije istina da disko klub u centru grada ne smije i ne moze postojati. Naprotiv, moze, ali se za to treba uloziti u ponovno: ZVUCNU IZOLACIJU PROSTORA kako bi svi mogli zivjeti bez da itko ikoga smeta."

To smo znali i ranije.
Koliko vidim, nitko ovdje nije tvrdio da disko klub ne može postojati u gradu, nego da ne može postojati na otvorenom prostoru, na terasi kafića, kao što to rade Priko i Godimento.

Uvjete kojima mora udovoljavati disko klub, ali i ostali ugostiteljski objekti imaš specificirane u PRAVILNIKU O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

kallisto
Poslano - 26.7.2006 10:26:26    Slanje e-maila  

aha, shvatio sam... znači izvorni neandretalac je zapravo Kamalić, a zatim i svi ostali koji se ponašaju kao on? :)

- nitko ije neandertalac, nego ako neku osobu odudjujete onda to znaci da ne zelite biti kao i on/ona jer da ste jednaki Vam ta osoba ne bi smetala.

Anonimno
Poslano - 26.7.2006 10:07:14    Slanje e-maila  

Kalisto reče:
Uostalom, takvim ponasanjem Vi se izjednacujete sa ljudima koje osudjujete.

aha, shvatio sam... znači izvorni neandretalac je zapravo Kamalić, a zatim i svi ostali koji se ponašaju kao on? :)

kallisto
Poslano - 26.7.2006 9:10:34    Slanje e-maila  

ne treba te vrijedjati. Naprotiv, trebač biti zahvalna čto sam je upotrebio

- srdacno Vam se zahvaljujem. :)

kallisto
Poslano - 26.7.2006 9:08:09    Slanje e-maila  

kako onda mogu po cijelu noc sjediti u Priku i cjevčiti pivu i koktele?

- ne sjede cijelu noc u Priku. Priko radi do 3, a veci dio domacih vec u 2 odlazi. Turisti su tamo dok mogu.

kallisto
Poslano - 26.7.2006 9:05:45    Slanje e-maila  

Kakav god zakon se donese, bit če i idučeg ljeta isto. Opet če Mali Lošinj biti disko na otvorenom u vlasništvu zna se koga.

- zivi bili pa vidjeli.

kallisto
Poslano - 26.7.2006 9:04:14    Slanje e-maila  

Naravno da nema smisla. Priko bi mogao ostati bez kojeg gosta i njegovog novca, što bi bilo bolno za vlasnika, a za Kalisto nema smisla ... uskratiti čovjeku profit.

- budi siguran da nitko ne bi otisao iz Prika zato sto netko nabija muziku pored kafica. Upravo bi bio postignut suprotan ucinak. Ljudi bi dosli vidjeti sto se dogadja i onda bi ozednili i popili nesto gdje? - u Priku.
Nasilju odgovarati nasiljem je dokazano neucinkovito i nerazumno.

Uostalom, takvim ponasanjem Vi se izjednacujete sa ljudima koje osudjujete.

kallisto
Poslano - 26.7.2006 9:00:40    Slanje e-maila  

Dakle, Kalisto je potvrdila ono što je stalno negirala. Ona se zalaže za Kamalićev profit i stjecanje tog profita kršenjem zakona i zlostavljanjem građana

- da se razumijemo, ne zalazem se ja za Kamalicev profit, vec za sadrzaj, po pedeseti put. Da Clinton drzi taj kafic isto bi mi bilo svejedno isto kao i za njegove tzv utaje poreza. To nije moje podrucje da se time bavim niti moj problem, a niti Vas. Vas problem je buka i drzite se toga.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 16:46:59    Slanje e-maila  

Ovo je objavljeno prošle godine.
Ove godine situacija je mnogo gora.
Kladim se da ce se moci objaviti i iduce godine.
Tako funkcionira vlast, policija i inspekcija.

U Hrvatskoj je zadnji modni hit, pomalo zakašnjelo oponašanje ugostiteljskog trenda starog desetljeće, dokoličarenje u lounge barovima. Ova je vrst ugostiteljske ponude zamišljena kao odgovor na stres i žurbu modernog načina života; udobne i prostrane ležaljke, mnoštvo jastuka, ambijentalna glazba, ugođaj barova koji nakratko nude iluziju tropskog otoka. Lounge znači ljenčariti, besposličariti, nehajno provoditi vrijeme.
Odlazak u novootvoreni malološinjski lounge bar GODIMENTO sve je prije no nehajno dokoličarenje bez stresa. Treštanje glazbe koja onemogućava svaku komunikaciju sa društvom za istim stolom započinje dok je sunce još visoko na obzoru, da bi se u rane jutarnje sate pitoresknim ulicama inače pitomog gradića orile nimalo ambijentalne poskočice Lepe Brene i glasna promukla dernjava njezinih obožavatelja uz mahnite urlike animatora . Svjetlosni su efekti i zaglušna buka, primjereni za disco club no ne za kafić smješten na otvorenom nasred stambene zone gradića izbezumili su okolne stanare i njihove goste koji gostima GODIMENTA upućuju psovke i razne projektile sa svojih cjelonoćno osvijetljenih balkona i prozora.
No to nije kraj stresu dokolice željnog gosta. Niti neprimjerenost cijelog ovog uprizorenja, niti stresno visoke cijene niti sluđeni okolni stanari lišeni svake gostoljubivosti za goste koji ih onemogućuju da zgrabe koji sat sna prije odlaska na posao, ne mogu izazvati takvo šikljanje adrenalina kao bahato ponašanje personala. Nasuprot implicitnoj poruci jastučića i ležaljki koji mame na sporo uživanje, poruka konobara je eksplicitna i nedvosmislena: piće treba popiti žurno i čim prije osloboditi jastučiće za stražnjicu novog gosta, jer je sezona kratka i svaku kunu treba hitro zgrabiti. Usprkos svim profesionalnim uzusima, do te mjere još neugaslima ni u zadnjoj birtiji na otoku, konobari Godimenta ne mogu dočekati da gost ispusti čašu iz ruke kako bi je oteli uz upozorenje da treba ili poći ili opet naručiti.
Dokolica na lošinjski način je skupa, nepristojna, sirova i izuzetno stresna. Ako je GODIMENTO kao novi, elitni i pomodni ugostiteljski objekt paradigma lošinjskog turizma, moto lošinjskoga turizma mogao bi brzo postati već poznato zgrabi i bježi. Osobno, kao do krajnosti poniženi gost biram ono bježi. U Dalmaciju.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 16:02:06    Slanje e-maila  

heh, ovo ni Axy u svom najboljem izdanju ne moze nadmasiti
Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:38:45    Slanje e-maila  

Kalisto cmizdri i govoreći; " ... tako da Vase oslovljavanje mene balavicom, mene ne vrijedja ..."

I ne treba te vrijedjati. Naprotiv, trebač biti zahvalna čto sam je upotrebio.

Balavica je dobra riječ, gotovo umanjenica za opis ženske osobe koja zbog svoje mladenačke sebičnosti ne može shvatiti da postoje i druge potrebe osim za sjedenjem u kafiću u središtu grada uz piće i glazbu razorne jačine u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima, znači cijele noći.
Riječ balavica opisuje i mlađu osobu koja zbog mladenačke sebičnosti, neukosti i bezobrazluka opravdava kršenje zakona na štetu građana, njihove djece i turista koji imaju prirodnu potrebu za odmorom i snom. Balavica je osoba koja kriminalce čija je jedina želja zaraditi na prodaji pića prikazuje i hvali kao dobročinitelje mladih. Balavica se drsko proglašava zasupnicom svih mladih, iako mnogi od njih noću žele spavati.

Balavica je riječ koju se zbog pristojnosti koristi umjesto riječi koje bolje i preciznije opisuju takvu osobu.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:30:48    Slanje e-maila  

Kalisto kaže: "Vecina mladih zabavu ne podrazumijeva samo pod sjedenje u Priku, uglavnom svi imaju sezonski posao koji se trude to je kvalitetnije odraditi kako bi mogli sljedece godine taj isti posao dobiti ili barem referencu."

A kako onda mogu po cijelu noc sjediti u Priku i cjevčiti pivu i koktele?

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:27:11    Slanje e-maila  

Kalisto priča bajku: "Priko i Godimento se nece moci deklarirati kao disko klub jer ne zadovoljavaju uvjete za disko klub, u prvom redu zbog nedostatka prostora i zvucne neizoliranosti. Kazne bi se tada davale na razini ministarstva, a sanitarna inspekcija koja sada radi vise ne bi mogla progledaati kroz prste."

I sada postoji čvrsta zakonska osnovica za sprečavanje kriminala vlasnika Prika i Godimenta. Ona se ne koristi. Pitajte se zašto. U kršenju zakona vlasnicima tih kafica pomazu timskim radom i neradom kako gradska vlast, tako i policija, a o trćnoj inspekciji i sanitarnoj ne treba ni govoriti. Kod njih je to tradicija.

Kakav god zakon se donese, bit če i idučeg ljeta isto. Opet če Mali Lošinj biti disko na otvorenom u vlasništvu zna se koga.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:25:41    Slanje e-maila  

Mudra kalisto prozbori:
"bukom se ne mozes boriti tako sto stvaras jos vecu buku."

Baš naprotiv, stara poslovica kaže:
"Klin se klinom izbija."

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:21:50    Slanje e-maila  

Kalisto mudro žubori: "- bukom se ne mozes boriti tako sto stvaras jos vecu buku."

Kad vlast ne radi što joj je dužnost, žrtva nasilja se mora sama braniti i na nasilje (buku) odgovoriti nasiljem (bukom).

Nadalje Kalisto poučava neuke: "Tako da parkiranje auta ispred prika i nabijanje muzike nije rjesenje i post nije imao smisla."

Naravno da nema smisla. Priko bi mogao ostati bez kojeg gosta i njegovog novca, što bi bilo bolno za vlasnika, a za Kalisto nema smisla ... uskratiti čovjeku profit.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 15:15:53    Slanje e-maila  

Kalisto kaže: "Do tada smo nam ostaje Priko i normalno je da cu se zalagati za taj kafic."

Dakle, Kalisto je potvrdila ono što je stalno negirala. Ona se zalaže za Kamalićev profit i stjecanje tog profita kršenjem zakona i zlostavljanjem građana.

Zaključimo: S obzirom na to da na mladima svijet ostaje, ova zastupnica mladih nam obečava bezakonje, samovolju i nasilje u interesu profita.

Sretno.

kallisto
Poslano - 25.7.2006 14:54:36    Slanje e-maila  

A tko to na Losinju ima dovoljno novaca da svaki dan pije koktele?
Ima ih koji imaju, ali ti ne trose na koktele.
Anonimno
Poslano - 25.7.2006 14:28:44    Slanje e-maila  

ti govoriš o kompletnom čovječanstu, a ja govorim o pojedincu koji svaki dan pije koktele (navodno po 40 kn) jer jadan nema drugog izbora :)
no dobro, to već nije moj problem
kallisto
Poslano - 25.7.2006 13:47:42    Slanje e-maila  

Hvala, progooglat cu.
Omjer u kojem ljudi zvacu zvakace i onaj u kojem piju koktele govori nam da ce nas sigurno vise oboljeti od raka zato sto stitimo zube i pazimo na dah, nego onih koji piju koktele.
Umjetne boje nalaze se takodjer i u jugurtima, pudinzima, sladoledu...koji se konzumiraju puno cesce od koktela.
Velika opasnost od raka prijeti i od sunca, zatim od pusenja cigareta...
Nebrojene su mogucnosti da covijek danas dobije rak, mislim da su kokteli najmanja briga.
Anonimno
Poslano - 25.7.2006 13:38:18    Slanje e-maila  

evo uz još malo googlanja:
http://www.sweetpoison.com/food-additives-to-avoid.html

između ostaloga, spominju se Acesulfame K, Aspartame i Artificial colorings (umjetne boje)

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 13:27:23    Slanje e-maila  

Ne moraš pitati prijateljicu, imaš sve na internetu, dovoljno je malo progooglati, npr:

http://en.wikipedia.org/wiki/E-number
http://en.wikipedia.org/wiki/E_number
http://en.wikipedia.org/wiki/Acesulfame_potassium
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame

inače, Aspartam = E951, a Acesulfam = E950

i nije toliko stvar u alkoholnim ili bezalkoholnim pićima, nego u obojenim pićima, pogotovo onima kod kojih se koriste umjetne boje koje su sve redom E-nesto

kallisto
Poslano - 25.7.2006 13:03:20    Slanje e-maila  

jedinu korist od današnje situacije imaju vlasnici tih nekoliko gradskih kafića koji proizvode buku, a potpomognuti su omladinom koju su pomalo pretvorili u ovisnike o svojim koktelima obojenim raznim umjetnim bojama (E-ovo, E-ono ==> karcinom)

Nitko nije ovisan o koktelima, vec se mladi zele socijalizirati medjusobno.
A sto se tice boja i karcinoma, dokazano najkancerogeniji sastojak krije se u zvakacama i sugarfree proizvodima. To je E550 i E551. Nazivi su im aspartam i acesulfam K.
Ja sam sama to tek saznala nedavno od jedne prijateljice koja ima knjigu: Sto se krije iza E brojeva i nemalo me sokiralo jer vecinom zvakace svi dosta koristimo.
Koga jos zanimaju E brojevi neka si kupi tu knjigu, a ja cu ju bas pitati da provjeri koliko je kancerogena boja u alkoholnim picima.

kallisto
Poslano - 25.7.2006 12:49:00    Slanje e-maila  

no, po tebi, onaj što protestira je neandretalac, a onaj prvi je dobročinitelj, ugledni turistički djelatnik koji se brine za kulturno uzdizanje i boljitak mladih, te vascijelog turizma na Lošinju

- ovo su Vase rijeci, a ne moje. I nikakvo kulturno uzdizanje nisam spominjala. Cak sam i u vise navrata rekla da mi nisu vazna imena niti imam nesto protiv ili za gospodina Kamalica, samo imam nesto protiv nedostatka sadrzaja za mlade. Ali sada ipak vjerujem da se taj problem moze rijesiti u dogledno vrijeme (druge godine). Do tada smo nam ostaje Priko i normalno je da cu se zalagati za taj kafic.
Sada se na Cikatu otvorio odlican coctail bar tako da se nesto ipak razvija. Nije tako strasno.

kallisto
Poslano - 25.7.2006 12:40:59    Slanje e-maila  

zakaj ti nazivaš neandretalcem čovjeka koji od buke koja dopire iz tvog omiljenog kafića (kojoj vjerojatno i ti doprinosiš), pa u pol noći ne može oka sklopit, te pred kafić svojim autom dolazi praviti buku sličnu onoj koja dopire iz ili ispred kafića?

- bukom se ne mozes boriti tako sto stvaras jos vecu buku. Tako da parkiranje auta ispred prika i nabijanje muzike nije rjesenje i post nije imao smisla.

kallisto
Poslano - 25.7.2006 12:36:45    Slanje e-maila  

Sto je s diskom Energy?

- Nakon informiranja kod odgovornih osoba saznala sam par informacija koje ce Vas svih zasigurno zanimati, a mislim da su na korist obje strane iako doduse manje na korist mladih, ali u redu, ipak Vi zaradjujete i jasno je da Vam je san potrebniji nego nama zabava, stalo nam je bilo zbog turisticke ponude jer ne zelimo da sljedece godine samo penzioneri dolaze ovamo.Ali ako se dobro obavi promocija otoka, mozemo vec sljedece godine privuci mladje goste.

Urbanisticki plan bi trebao biti zavrsen do kraja godine, nakon cega se moze poceti sa ulaganjima u objekte.

Brod Marina koji je nedavno kupljen (od stranca) trebao bi se prenamijeniti u nesto kao diskoteku ili klub. Ako vlasnik kvalitetno ulozi u taj brod i postavi izolaciju od buke, Marina bi mogla biti vezana i negdje gdje ce biti dostupna i ljudima koji nemaju prijevozno sredstvo. Izolacija je tu kljucna rijec jer bi tada brod bio na obostrano zadovoljstvo starijih i mladjih mjestana, u protivnom bi ste na svoju listu dodali broj 3. krsitelja zakona, ali i za ta 2 kafica imam par stvari za napisati kasnije.

Diskoteku Energy je kupio takodjer strani drzavljanin. On namjerava takodjer uloziti u nju urediti je i napraviti pravi disko klub, jer moramo priznati da sadasnje uredjenje nije reprezentativno vec izgleda kao skladiste, ali posluzilo je prosle godine jer smo nesto imali.
Postoji velika mogucnost da se to ostvari do sljedece godine.
Zatim sto se tice Velopina, na njemu se prema urbanistickom planu smjesta pristaniste za velike jahte i tamo ce se moci raditi popratni sadrzaji, pa bi se mogla otvoriti kocarnica, restoran, ali mozda i kakav klub. To naravno nije uopce sigurno, vec su samo pretpostavke. Ni ulagac koji bi to uredio se ne zna. Ali sigurno nece ni biti do sljedeceg ljeta realizirano.
Sto se tice 2 kafica koja u gradu stvaraju buku, nije istina da disko klub u centru grada ne smije i ne moze postojati. Naprotiv, moze, ali se za to treba uloziti u ponovno: ZVUCNU IZOLACIJU PROSTORA kako bi svi mogli zivjeti bez da itko ikoga smeta.
Priko ne moze napraviti zvucnu izolaciju jer nema prostora, a Godimento je Lounge bar (tj. to je bila ideja pri uredjivanju)tako da nije napravljen da bi ljudi tamo mogli plesati i kada bi se vrata zatvorila, ne bi bilo prakticno uza goste na terasi.
Ovdje cu okritizirati Vlasnike spornih kafica jer koliko god su zaradili tokom ovih godina nisu ulozili u svoje objekte i time nisu bas odali neko postovanje prema svojim klijentima.
Nisu nam oni krivi sto nemamo sadrzaj, ali posljedica ce biti itekako.
U saboru se uskoro (pitanje tjedna) treba izglasati zakon prema kojem ce se morati definirati da li je ugostiteljski obrt kafic ili disko klub te shodno tome ce biti i radno vrijeme. Kafici ce raditi do 23 sata, a disko klubovi od 23 nadalje. Priko i Godimento se nece moci deklarirati kao disko klub jer ne zadovoljavaju uvjete za disko klub, u prvom redu zbog nedostatka prostora i zvucne neizoliranosti. Kazne bi se tada davale na razini ministarstva, a sanitarna inspekcija koja sada radi vise ne bi mogla progledaati kroz prste.

Znaci ovo ljeto, stagnacija zabave, morati cemo si sami nesto srediti, ali vec sljeece ljeto bi trebali imati ne samo mjest za izlazak, vec i mogucnost izbora mjesta za izlazak i to bez stete drugima...mozda sam malo optimisticna sa svime time, ali prije ili poslije stvari bi se trebale tako razvijati.

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 12:02:52    Slanje e-maila  

što se tiče sporta i ostalih udruga, tu se slažem s tobom, jer sam i sam član jedne takve udruge, a i gotovo svi članovi moje obitelji

no sve to skupa nije opravdanje za kršenje zakona o buci
u stvari, ništa ne može biti opravdanje za kršenje bilo kojeg zakona, pogotovo kao što se u ovom slučaju radi, kad se zbog vlastite pohlepe čini direktna šteta drugim građanima, u vidu uskraćivanja im osnovne životne potrebe za snom

netko je rekao (i vjerojatno je u pravu) da nekakvo lošinjsko Zrće nema šanse, jer se to ne uklapa u šemu gradskim gostioničarima koji bi u tom slučaju ostali bez posla

jedinu korist od današnje situacije imaju vlasnici tih nekoliko gradskih kafića koji proizvode buku, a potpomognuti su omladinom koju su pomalo pretvorili u ovisnike o svojim koktelima obojenim raznim umjetnim bojama (E-ovo, E-ono ==> karcinom)

Anonimno
Poslano - 25.7.2006 11:43:24    Slanje e-maila  

apropo vrijeđanja...

zakaj ti nazivaš neandretalcem čovjeka koji od buke koja dopire iz tvog omiljenog kafića (kojoj vjerojatno i ti doprinosiš), pa u pol noći ne može oka sklopit, te pred kafić svojim autom dolazi praviti buku sličnu onoj koja dopire iz ili ispred kafića?

i jedno i drugo je protuzakonito...
no, po tebi, onaj što protestira je neandretalac, a onaj prvi je dobročinitelj, ugledni turistički djelatnik koji se brine za kulturno uzdizanje i boljitak mladih, te vascijelog turizma na Lošinju

fakat dobra logika

kallisto
Poslano - 25.7.2006 11:29:29    Slanje e-maila  

To je mladež kojoj se društveni i kulturni život svodi na sjedenje pred Prikom i Godimentom, a zabava je nezamisliva bez po zdravlje opasne buke iz zvucnika. To je mladez koja zbog svoje zabave ne mari sto vlasnik birtije krzi zakon i maltretira gradjane buke. Jel sada znas koja je to zlatna mladez?

- takvu mozda mladez Vi dozivljavate, ali Losinjska mladez svoj kulturni zivot itekako ne svodi na Priko i Godimento (posebno ne na Godimento jer tamo Losinjani gotovo ni ne idu), vec se angaziraju u raznim sportovima sto se vidi prema odlicnim rezultatima nekih od tzv. zlatne mladezi koji se nakon sto treniraju mjesecima i imaju jedan tjedan ili mjesec da se odmore od fizickih napora da izadju sa prijateljima i zabave se. Isto tako dosta mladih nam glumi i ostvaruju se zapazeni rezultati na Lidranu i zupanijskim natjcajima, neki od mladih su i u JAK-u koji je jako cijenjen i izvan Losinja. Zatim mladi se bave i plesom u mazuretkinjama, Folklorom, sviranjem u glazbenoj skoli i puhackom orkestru.
Vecina mladih zabavu ne podrazumijeva samo pod sjedenje u Priku, uglavnom svi imaju sezonski posao koji se trude to je kvalitetnije odraditi kako bi mogli sljedece godine taj isti posao dobiti ili barem referencu.
Ne, ja i dalje ne znam tko je ta zlatna mladez.

kallisto
Poslano - 25.7.2006 11:20:44    Slanje e-maila  

Uvijek i svagdje vrijedjat cu one koji se zalazu za krsenje zakona. Nikada i nigdje necu postivati stajaliste da treba tolerirati kriminalno teroriziranje gradjana zbog zarade na toboznjoj brizi za mlade

- mislite li da ce se vasim vrijedjanjem problem rijesiti?

kallisto
Poslano - 25.7.2006 11:19:04    Slanje e-maila  

Nažalost, povod za tvoj kliktaj nije dao "neandertalac", nego onaj koji te je s pravom nazvao balavicom.

- isto kao sto ste Vi mene nazvali balavicom, a ne znamo koliko ste u biti stariji od mene, tako i ja Vas mogu nazvati seljakom i jos svakojakim imenima.
Ja zakjucujem da Vi imate nekakve furstracije nakupljene u sebi kada imate potrebu druge ljude vrijedjati, a ni ne poznajete ih.
Mozda u odnosu na Vas ja jesam mladja, ali sam pokazala veci stupanj kulture i kucnog odgoja od Vas, tako da Vase oslovljavanje mene balavicom, mene ne vrijedja toliko jer do misljenja ljudi sa takvim ponasanjem ne drzim.
Umjesto da diskutirate o temi Vi se vrijedjate. Mislim da tomu na forumu nije mjesto.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 20:50:18    Slanje e-maila  

Kalisto pita "A koja je to zlatna mladez molim te."

To je mladež kojoj se društveni i kulturni život svodi na sjedenje pred Prikom i Godimentom, a zabava je nezamisliva bez po zdravlje opasne buke iz zvucnika. To je mladez koja zbog svoje zabave ne mari sto vlasnik birtije krzi zakon i maltretira gradjane buke. Jel sada znas koja je to zlatna mladez?

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:50:33    Slanje e-maila  

Kalisto kaže: Mislim da bi gradjani na ovoj temi trebali raspravljati slozno kako bi se problem rijesio, a ne vrijedjati druge i nepostivati tudja stajalista.

Uvijek i svagdje vrijedjat cu one koji se zalazu za krsenje zakona. Nikada i nigdje necu postivati stajaliste da treba tolerirati kriminalno teroriziranje gradjana zbog zarade na toboznjoj brizi za mlade.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:44:22    Slanje e-maila  

Kalisto: "Nas, mlade ne interesira gdje ima sadrzaja, vec da ga ima"

Sto je s diskom Energy?

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:42:01    Slanje e-maila  

Kalisto trijumfalno kliče "- drago mi je da neandertalac priznaje svoj stupanj evolucijskog razvoja. :)"

Nažalost, povod za tvoj kliktaj nije dao "neandertalac", nego onaj koji te je s pravom nazvao balavicom.

kallisto
Poslano - 24.7.2006 19:40:22    Slanje e-maila  

Zlatna mladež i njihovi gurui, duhovne vođe iz Prika, Godimenta i Zanzibara žele da se tulumari u gradu a ne u nekoj zabiti. Osim toga, oni su već uložili lovu i ne žele nekakve dotepence da im uzimaju profit. Lošinjsko Zrće neće proći.

- ma jel, a ti kao znas sto zeli tzv. zlatna mladez o kojoj pises. A koja je to zlatna mladez molim te.
Kada vec ocito nisi mlad nemoj se izjasnjavati u tudje ime. Nas, mlade ne interesira gdje ima sadrzaja, vec da ga ima. Prijevoz se lako nadje.

kallisto
Poslano - 24.7.2006 19:36:55    Slanje e-maila  

Neandertalac" je napisao da NEMA, a ne da ima, pametnijeg posla, buduči da ne može spavati.

- drago mi je da neandertalac priznaje svoj stupanj evolucijskog razvoja. :)
Ako znaci, NEMAS pametnijeg posla (sto je i vidljivo iz komentara kakve upucujes), onda se pobrini da se tvoja pravda ispostuje. Poduzmi nesto pa ti nece biti dosadno. Okruniti cemo te na forumu...ili ipak imas pametnijeg posla...

kallisto
Poslano - 24.7.2006 19:32:40    Slanje e-maila  

Meni je jasno, ali vama nije jasno da to što bi vi željeli ne možete legalno postići u kafićima usred grada.
Mislim da ne treba biti pretjerano inteligentan da bi se shvatilo da vi želite svojevsni disko-klub na otvorenom u sred grada, i da to jednostavno NE MOŽE proći ni u Lošinju ni u New Yorku.
Vama treba alternativa, koju treba naći na nekoj lokaciji van grada gdje po cijelu noć možete praviti cirkus kakav god želite. Predložite Gradu pogodnu lokaciju za nekakvo naše Zrće, a investitori će se već naći.

- ovo je jedan od prvih civiliziranih ljudi na ovom forumu koji svoje asrgumente zna izreci bez vrijedjanja nekog drugog.
Grad vec zna za povoljnu lokaciju i to bi bilo na Velopinu, kod Marine i na lokaciji bivse diskoteke Energy.
Kada se urbanisticki plan dovrsi, a rok je jako skoro moze se poceti sa gradnjom i nadam se da cemo vec sljedece godine imati nekog ulagaca i jedan takav objekt.
Problematicna je ova sezona. A tko zna i sto ce biti sa sljedecom. Mozemo se samo nadati i eventualno ako netko zna investitore propagirati tu ideju.

Mislim da bi gradjani na ovoj temi trebali raspravljati slozno kako bi se problem rijesio, a ne vrijedjati druge i nepostivati tudja stajalista. Zato svaka pohvala osobi koja se ovako diplomatski izrazila o ovome problemu.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:30:47    Slanje e-maila  

kallisto, ako jednom saznam tko si častim te koktelom u priku!!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:29:27    Slanje e-maila  

Možeš se pravit blesav i kršiti zakon, dok te zakon ne dokači. Prošle godine je Kamalić ispušio nekih 80.000 kn i nekoliko dana zatvoreni lokal. Za ponovljeni prekršaj idu puno strože kazne, pa se ti i dalje pravi blesav.

Svima zainteresiranima, adresa sanitarne inspekcije iz Rijeke kojoj treba prijaviti kršenje zakona, i koja je prošle godine u Lošinju napravila malo reda je:

Ured državne uprave
Služba za društvene djelatnosti
Odsjek sanitarne inspekcije
Stipo Karaula, dr. med

Rijeka, Riva 10

tel: 354-122
fax: 354-283

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:28:24    Slanje e-maila  

Anonimno je napisano: "Vama treba alternativa, koju treba naći na nekoj lokaciji van grada gdje po cijelu noć možete praviti cirkus kakav god želite. Predložite Gradu pogodnu lokaciju za nekakvo naše Zrće, a investitori će se već naći."

Zlatna mladež i njihovi gurui, duhovne vođe iz Prika, Godimenta i Zanzibara žele da se tulumari u gradu a ne u nekoj zabiti. Osim toga, oni su već uložili lovu i ne žele nekakve dotepence da im uzimaju profit. Lošinjsko Zrće neće proći.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:27:42    Slanje e-maila  

pišeš:"koji drugi?"

za kraju školske godine dođem u dućan kupiti nešto za proslavu (alkoholno piće) i vidim da su police polu prazne, i prodavač/ica mi kaže da je došla osnovna škola 8 razred i sve pokupovala ( 13/14 god), na vratima piše "mlađima od 18 ne prodajemo alkoholno"; dođem sa frendom (16 god) koji puši cigarete u dućan i on bez problema kupi cigarete bez da mu provijeri osobnu, na vratima piše "mladima od 18 ne prodajemo duhanske proizvode"; nadalje koliko znam postoji zakon kojim se zabranjuje da dućani drže robu izvan svog prostora a što rade oni dućančići niz ulicu Kročata, dućan između ivića i parfumerije marte... koliki imju neprijavljene apartmane, i drugo, tako da nemožeš reći da nitko ne krši zakon osim prika i godimenta

kallisto
Poslano - 24.7.2006 19:25:02    Slanje e-maila  

opet ste se svi raspisali, a nitko nista nema reci na ono sto sam ja rekla. Ako Vam tako smeta ta buka poslusajte svoj savijet i idite gradonacelniku.

Ispod svake inteligencije je misliti da cete zatvaranjem kafica profitirati. 3 mjeseca u godini kada imamo turizam vi bi zatvorili kafice.
Ljudi, da imamo diskoteke, ne bi imali zasto pisati ovo i slagala bih se sa vama, ali nemamo nista osim toga i zato je to nuzno za nasu turisticku ponudu jer lijepa priroda postoji i na Pagu i na Bracu i na Rabu...
A sada tokom tjedna vise ni nema ljudi vani pa nije ni muzika vise toliko glasna i u subotu je saptanje bilo glasnije od zvucnika. Da, zbog inspekcije, ali nije ni puno glasnija ovako.

Nista se ne dogadja. Na Susku je zabavnije nego ovdje.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:23:24    Slanje e-maila  

Kalisto pita "pa neandertalce, zasto onda pises takve stvari na post kada imas pametnijeg posla?"

Upućujem je na tečaj opismenjavanja - samo ne u Priku. "Neandertalac" je napisao da NEMA, a ne da ima, pametnijeg posla, buduči da ne može spavati.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:19:16    Slanje e-maila  

a što ste vi to poduzeli, i gdje, da bi dobili ono što mislite da vam pripada?
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:18:50    Slanje e-maila  

Anonimni je napisao "ali oni se neće držati prvila kada ih se nitko ne drži, žašto bi oni bili budale ??"

propisa se ne drže zato jer ih nadležni ne prisiljavaju. Policajci piju kod njih, gradonacelnik sjedi u Godimentu, sanitarka i trzna insekcija im ne prilazi a komunalni redar zaobilazi u širokom luku. Zašto bi se onda dršali propisa.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:17:04    Slanje e-maila  

kada se ovdje na ovom našem otoku bude nešto napravilo za mlade da se mogu zabavit a da ne smetaju drugima neka govori protiv 2 mjeseca glasne muzike!!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:15:30    Slanje e-maila  

Meni je jasno, ali vama nije jasno da to što bi vi željeli ne možete legalno postići u kafićima usred grada.
Mislim da ne treba biti pretjerano inteligentan da bi se shvatilo da vi želite svojevsni disko-klub na otvorenom u sred grada, i da to jednostavno NE MOŽE proći ni u Lošinju ni u New Yorku.
Vama treba alternativa, koju treba naći na nekoj lokaciji van grada gdje po cijelu noć možete praviti cirkus kakav god želite. Predložite Gradu pogodnu lokaciju za nekakvo naše Zrće, a investitori će se već naći.

kallisto
Poslano - 24.7.2006 19:13:26    Slanje e-maila  

Neandretalac u pola noći nema pametnijeg posla jer bi htio malo odspavati (sutra ujutro mora na posao), ali ne može spavati zbog buke koja dopire iz Kromanjončeve spilje...

Get it?

-pa neandertalce, zasto onda pises takve stvari na post kada imas pametnijeg posla?

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:11:40    Slanje e-maila  

Pišeš "mi smo zakinuti i imamo 2 kafića u gradu za izlazak i onda bi nam se i to uskratilo"

Zbog Godimenta i Prika koji protuzakonito drže faktički diskoklubove na otvorenom u centru grada, diskoklubovi koji bi ispunili zakonske minimalne uvjete za rad ne mogu opstati. Ono što vi ne vidite je činjenica da Godimento i Priko ne ispunjavaju zakonske uvjete za rad (puštanje glazbe nakon 11 sati uvečer) ali to ipak rade. Posluju poput, na primjer, auto prevoznika koji zbog večeg profita ne održava vozila, te na taj način nelojalno konkurira onima koji to rade.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:08:10    Slanje e-maila  

koji drugi?
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:06:00    Slanje e-maila  

ali oni se neće držati prvila kada ih se nitko ne drži, žašto bi oni bili budale ??

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:04:04    Slanje e-maila  

Zanimljivo, Kalisto nema prikladan paleontološki naziv za rasu koja svoju egzistenciju temelji na divljačkoj proizvodnji buke kojom terorizira svoje susjede. Kao njihov zastupnik mogla bi ih zvati, mozda, andjelima, bambijima ili jednostavno dobrociniteljima mladih.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:03:40    Slanje e-maila  

imaš pravo!! važnije je da dvoje djece spava i svi oni koji moraju na posao... ali moraš priznat da lošinj nema šta mladima ponudit i da se ništa po tom pitanju ne poduzima!! i mi smo zakinuti i imamo 2 kafića u gradu za izlazak i onda bi nam se i to uskratilo!!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 19:01:49    Slanje e-maila  

Vanzemaljac, ako si kao što kažeš pročitao diskusiju, onda ti se morala upaliti lampica, pa bi skužio da se protuzakonitim sredstvima ne može sticati zarada, pod parolom bilo kakvog turizma, pogotovo ako takav način zarade ometa druge u Ustavom im zagarantiranom pravu na noćni odmor u vlastitoj kući.

Zato postoje zakoni koji reguliraju stvari, sviđalo se to nekome ili ne.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:59:00    Slanje e-maila  

Buke je ovih par dana manja iz posve jednostavnog razloga. Netko je dojavio da dolaze mjerači buke iz Rijeke.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:57:12    Slanje e-maila  

Kallisto lupi i ostade živa:
"Nista, svi bi se skupili ispred tvog auta i gledali koji neandertalac nema pametnijeg posla nego trositi svoj akomulator."

Neandretalac u pola noći nema pametnijeg posla jer bi htio malo odspavati (sutra ujutro mora na posao), ali ne može spavati zbog buke koja dopire iz Kromanjončeve spilje...

Get it?

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:56:12    Slanje e-maila  

biseru koji smatra da kafićima treba dopustiti da više zarade protuzakonitim smetanjem drugima 2 mjeseca u godini pod izlikom što služe mladima poručujem da mladost mušterija nije i ne može biti opravdanje za kriminal. Osobno smatram da je važnije da dvoje male djece mirno spavaju nego da noću plaču zato što tisuću pomahnitalih pijanih mušterija Godimenta, Prika, Zanzibara itd. trebaju stotine decibela za svoju zabavu.

Biseru, dobro si pročitao: važniji je miran san tih dvoje dječice nego zabava tisuče tvojih mladih.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:54:53    Slanje e-maila  

vanzemaljac je napravio zadaću jer prije nego sam napisao danas prvu poruku sam pročitao cjelu raspravu a što se tiče zalaganja neznam tko bi trebao dobiti jedan jer je na pljuvam po ljudima ko neki(ti)!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:51:53    Slanje e-maila  

istina u petak i subotu muziku nisi mogao čuti taman da si legao na zvučnike u priku!!! a to se bome odrazilo i na posjećenost jer je ljudi bilo ful malo!!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:50:23    Slanje e-maila  

Vanzemaljac, sjedni 1.
Imaš jedinicu jer nisi napravio domaću zadaću od jučer, i drugu jedinicu iz zalaganja.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:48:39    Slanje e-maila  

Točno! priko je bio zatvoren, Godimento nije. Točno je i to da je ove godine više buke.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:48:23    Slanje e-maila  

ove godine ima manje buke jer tko nije ovih dana bio vani nemože znati da priko, zanzibar i godimento uopće ne puštaju muziku

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:46:34    Slanje e-maila  

Nema na čemu... evo i na francuskom:
Vous qui entrez, laissez toute espérance.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:45:57    Slanje e-maila  

biseru koji tvrdi da je godimento bio prošle godine zatvoren poručujem da NIJE nego su bili zatvoreno Priko, Zanzibar i Nautika!!! inače "vanzemaljac" ima donekle pravo! ti kafići mogu sad nešto više zaradit i to je to! smetaju 2 mjeseca u godini i to da bi postojala kakav takva ponuda mladima i stranima i domaćima!! daj ohladite!!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:45:11    Slanje e-maila  

Varaš se. Godimento je jedini čumez koji prošle godine nije bio zatvoren. Imao je bolju obavještajnu službu i zaštitu od Prika.

I nije istina da je ove godine manje buke. Buka je veča nego lani i duže traje nego lani

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:42:20    Slanje e-maila  

ono tko me je nazvao vanzemaljcem neka mi kaže što sam krivo rekao, a sagu ćeš dobiti za par dana pa slobodno otiđi s njom di hoćeš.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:35:08    Slanje e-maila  

Auf kako ste se neki raspistoljili. Cemu sve ovo?! Prosle godine svjedok sam glasne glazbe i u priku i u godimentu medjutim ove godine nije tako i drago mi je zbog toga.Ako se ne varam Godimento je cak i bio zatvoren prosle godine jedno vrijeme zbog remecenja javnog reda i mira.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 18:30:28    Slanje e-maila  

Lik sto je napisao da bi table s upozorenjem da se ulazi u Pakao trebalo staviti "eventualno na ulazu u centar, ali dalje od toga bi bilo neistinito" očevidno smatra da Lošinjani u Centru ne trebaju držati turiste, te da građani nemaju pravo spavati kako bi Godimento i Priko nesmetano mlatili lovu terorizirajući druge. Mašala, druže!
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 17:51:26    Slanje e-maila  

Zahvaljujem darodavcu linka http://www.gavagai.de/zitat/HHC195.htm

Dakle, njemačka varijanta upozorenja turistima koji se nadju pred Malim Lošinjom glasi:

Laßt jede Hoffnung hinter euch, ihr, die ihr eintretet!

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 17:34:20    Slanje e-maila  

http://www.gavagai.de/zitat/HHC195.htm
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 16:11:27    Slanje e-maila  

Onaj tko je napisao da je clanak u Vjesniku "krajnje patetican i neistinit" spada u kriminalni milje ovoga grada koji svoj biznis temelji na kršenju zakona, pa mu odgovara da istinu proglasi za laž.

Mislim da bi bilo pametno na sve reklamne panoe na ulazu u grad nasprejati višejezičnu poruku iz Vjesnika: "Lasciate ogni speranza voi che entrate" i "Abandon all hope, you who enter here.". Molim prijevod na njemački, slovenski, francuski i češki.

Anonimno
Poslano - 24.7.2006 14:56:38    Slanje e-maila  

da, kao i tvoje i vanzemaljceve pretpostavke da svi ljudi krse neki zakon, pa zasto onda ne bi i gostionicari bili iznimka :)
nego, kako si danas prosla kod gradonacelnika?

kallisto
Poslano - 24.7.2006 14:28:09    Slanje e-maila  

mislim da bi Vi prije otisli sami prije nego bi dosla policija jer bi vam bilo neugodno, ali to su samo pretostavke. Sto bi bilo kad bi bilo. Moza policija ne bi dosla, mozda bi, mozda bi vam zvucnici pregorili... :)
kallisto
Poslano - 24.7.2006 14:28:09    Slanje e-maila  

mislim da bi Vi prije otisli sami prije nego bi dosla policija jer bi vam bilo neugodno, ali to su samo pretostavke. Sto bi bilo kad bi bilo. Moza policija ne bi dosla, mozda bi, mozda bi vam zvucnici pregorili... :)
kallisto
Poslano - 24.7.2006 14:25:38    Slanje e-maila  

Molim da se ne izjasnjavate u moje ime i btw. ja ne znam za vas, ali ja ne ''locem''.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 14:22:22    Slanje e-maila  

nemoj tako, kallisto pod pametnijim poslom podrazumijeva lokanje piva kod kamalica
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 14:00:50    Slanje e-maila  

Pogrešno!
Došla bi policija i optužila me za remećenje javnog reda i mira.
kallisto
Poslano - 24.7.2006 13:39:19    Slanje e-maila  

Nista, svi bi se skupili ispred tvog auta i gledali koji neandertalac nema pametnijeg posla nego trositi svoj akomulator.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 13:29:41    Slanje e-maila  

... ili bih se provozao Lošinjem puštajući iz zvučnika muziku do daske.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 13:27:06    Slanje e-maila  

Može li netko od pametne omladine reći što bi se desilo kad bih ja na krov svog auta montirao zvučnike, parkirao ga ispred kafića Priko, i u pola noći full nagazio na trubu, istim intenzitetom kao što deru zvučnici iz lokala?
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 11:56:26    Slanje e-maila  

Eh, kad bi barem tako bilo...
Kad otpusti ventil, osim u gradu "Priko" se cuje na cijeloj Donjoj i Gornjoj Bričini, a "Godimento" na Priku, Haračićevoj i Velopinu.
Jahtaši naravno čuju i jedno i drugo.
"Positivo" se sa Dražice čuje na Vršikovu i Omladinskoj, te skroz na suprotnoj strani do gornje benzinske stanice. U Zagazinama je bonaca.
kallisto
Poslano - 24.7.2006 11:43:15    Slanje e-maila  

Moji gosti spavaju bez problema. Kao i cijele Zagazine i Sv. Martin i Privlaka i Ulica Los. Brodograditelja i Zagrebacka i Bocac i Josipa Antuna Kraljica i Krocata...
Clanak je krajnje patetican i neistinit.
Vecina gostiju je u hotelima i spava bez problema, a i vecina u privatnim smjestajima jer nisu sve ulice na udaru buke tako da nema potrebe za nekim posebnim tablama.
Mozda eventualno na ulazu u centar bi trebalo staviti nekakvo upozorenje gostima za buku, ali dalje od toga bi bilo neistinito.
Anonimno
Poslano - 24.7.2006 10:51:01    Slanje e-maila  

iz današnjeg Vjesnika:

http://www.vjesnik.hr/html/2006/07/24/Clanak.asp?r=sta&c=3

BUKA KAO TURISTIČKI BRAND
Cestovni prilaz Malome Lošinju urešen je panoima s uobičajenim izjavama dobrodošlice turistima. No, nedostaje jedno važno upozorenje, pa se mnogi turisti mogu osjetiti prevarenima. Na prilazu gradu trebalo bi, naime, stajati i danteovsko upozorenje da svi koji ulaze ostave nadu da će za boravka u Malom Lošinju spavati.
Uistinu, Mali Lošinj je izložen paklenoj buci koja svakodnevno i po cijelu noć dopire iz dva kafića u središtu grada. Smještena na suprotnim stranama prostrane gradske luke, ta dva kafića u unakrsnoj vatri svojih moćnih zvučnika drže i ne baš mali broj nesretnika na privezanim jahtama.
Riječ je o kafićima "Priko" i "Godimento", a mještani Malog Lošinja otečenih i crvenih očiju od kronične neispavanosti kažu da njihovi vlasnici već godinama uživaju posebnu zaštitu pojedinaca u lokalnim strukturama vlasti te da za njih zakoni naprosto ne važe. Stoga mislim da bi se malološinjski turizam ubuduće mogao promicati pod sloganom "Mali Lošinj za veliku buku".
Ukratko, lošinjski turistički promotori trebaju oglasiti da se na Malom Lošinju nikada ne spava.
IVO GABRIĆ, ZAGREB

kallisto
Poslano - 24.7.2006 8:27:24    Slanje e-maila  

Misliš li da se to oni žrtvuju radi mladih? Ne dragi moj, oni to rade zbog love. A to što spremaju do 5 sati ujutro znači da su radili duše nego što im je zakonom dozvoljeno. Ne znam kako ti zoveš one koji krše zakon. Ja ih zovem kriminalcima.

- biseru koj je to napisao:
Da, konobari su veliki kriminalci. Oni zele preuzeti svijet i isprati vam mozak da bi vam ukrali novce i sve sto posjedujete, uz to se bave i preprodajom organa. Beware of the waiters!
Sada su i konobari kriminalci, sto je sljedece. Onaj covjek koji je jucer prosao pored Prika je kriminalac! Daj se idite ljeciti.

kallisto
Poslano - 24.7.2006 8:23:08    Slanje e-maila  

Neodgojena osoba koja mene naziva balavicom, opet nije dala nikakve argumente zasto nista ne cini kada se toliko razmece rijecima kako mu smeta buka. Lako se praviti vazan anonimno na forumu, ajde, budi produktivan, ucini nesto.
Idi kod gradonacelnika.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 23:11:21    Slanje e-maila  

Jedni kažu da vanzemaljci ne postoje. Drugi kažu da postoje i da su pametniji od nas.
No evo, jedan danas kao da je pao s Marsa, a prvi put se pojavio u 19:33:07 sati.
Da je baš naročito pametan, do sada nije pokazao, jer je očito da se uopće nije
potrudio pročitati diskusiju u zadnjih nekoliko dana, i iz nje shvatiti da su žalopojke sa kojima je kao jedinim "argumentom" nastupio, potpuno neutemeljene i van svake pameti, i to u trenutku kad je čak je i ljupka Kallisto podvila rep (NHF) i počela lizati rane.
Obzirom da novopridošlom vanzemaljcu nema smisla još jednom ponavljati sve što je ovdje
izrečeno, za domaću zadaću neka pažljivo pročita prošle postove i pokuša ih shvatiti.
Nakon toga, ako još bude imao volje, može napisati sagu o nepoštivanju zakona. Drage volje ću je proslijediti nadležnim organima.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:59:56    Slanje e-maila  

kada nađem vremena napisati ću vam tu sagu ali sada idem van SE ZABAVLJATI U PRIKO, a oni što se drogiraju i opijaju nije problem kafića nego kućnog odgoja tako da nemojte srati bez veze (tko zna odgojiti dijete zna, tko nezna neka traži pomoć). a ona budala što je napisala da se krše prometni znaci vjerojatno krši i sam ta prava pa je zato to i napisala a za neke druge zakone nije niti čuo pa sada baljezga bez veze. pozdrav ekipo,ako želite da vam još nešto pojasnim me potražite u priku večeras ili napišite svoja pitanja i prohtjeve pa vam se javim, čao čao.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:44:16    Slanje e-maila  

Jedna budala je napisala:"i što se tiće tih zakona i stavaka lošinj nepoštuje niti jedan tako da nemožeš se sada tim razbacivati jer ti ja mogu napisatai cjelu sagu njih koji ne poštuju takve neke odredbe."

Odgovor budali glasi: To što netko krši prometne propise ne daje pravo drugima da krše propise o radnom vremenu.

Budala sam i ja jer objasnjavam budali.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:40:45    Slanje e-maila  

Ma naravno, zakoni nisu tu zato da ih se poštuje, nego su za brisanje guzice. Mladi trebaju alkohol i buku za drogiranje, a djeca i oni koji ne rade u kaficima nema da spavaju do jeseni. Za takav stav nije dovoljno biti budala, treba biti i kriminalac.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:37:30    Slanje e-maila  

jedva čekam da napišeš tu sagu
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:35:37    Slanje e-maila  

1) nije po mom, nego po zakonu
2) zakon ne brani tebi rad, nego puštanje glazbe na otvorenom poslije 23 sata (unutra puštaj koliko hoćeš, ako imaš propisnu izolaciju)
3) plaža Zrće se nalazi van naseljenog mjesta i ne može se uspoređivati sa lokalima u naselju
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:31:35    Slanje e-maila  

i što se tiće tih zakona i stavaka lošinj nepoštuje niti jedan tako da nemožeš se sada tim razbacivati jer ti ja mogu napisatai cjelu sagu njih koji ne poštuju takve neke odredbe.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:27:48    Slanje e-maila  

dobro, da je po tvom onda bi se lijepo zatvorili svi kafići u gradu, a mladi koji dođu ljetovati na lošinj neka se u 22h pokupe katamaranom u novalju na zrće pa neka se tamo lijepo zabavljaju i ostaljaju svoj novac, i to ti je tako dobar turizam da nemožeš vjerovati, šta ne??
NA LOŠINJU JE SKORO POLOVICA LJUDI KOJI SE BAVE SEZONOM PA NEMOŽEŠ TAKO UNIŠTITI TURIZAM, PENZIĆI NEM NE TREBAJU, MI TREBAMO MALDE KOJI ĆE NEŠTO POTROŠITI!!!!

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:17:02    Slanje e-maila  

PRAVILNIK O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Zvučna izolacija prostorija
Članak 55.

(1) Prostorije ugostiteljskog objekta u kojem se noću iza 23,00 sata izvodi glazba, zabavni i artistički program, moraju imati zvučnu izolaciju što sprečava širenje zvuka izvan tih prostorija sukladno posebnim propisima.

(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, u ugostiteljskom objektu koji se nalazi izvan naseljenih područja i mjesta i uz uvjet da nije u stambenom objektu, prostorije u kojima se iz vodi glazba, zabavni i artistićki program, ne moraju imati propisanu zvučnu izolaciju.


Mislim da je ovime sve rečeno.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 20:06:26    Slanje e-maila  

ovako, ako su oni kriminalci onda neznam tko nije, jer ako u lošinju svi zatvaraju na vrijeme... a vjerujem da i ti nisi točan jer ako vidiš da češ zaraditi koju kintu više i ti bi ostao duže nego što radiš (tako da si i ti ponekad bio kriminalac), nadalje oni zatvaraju oko 3 i sigurno im ne bude prazna terasa a nije baš pristojno potjerati ljude iz vlastitog kafića jer tako gubiš klijentelu, i tako se to oduži do 3 i pol - 4, i onda počnu spremati i čistiti jer netko uvijek razbije čašu i to ne samo jednu a tako i pepeljare, a o stanju iza šanka da ne govorim, nemoj misliti da je to lako skupljanje zarade jer nije.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 19:40:23    Slanje e-maila  

Netko je napisao "sto se tiće rada, konobari a i sam kamalić znaju ostat u priku i spremati i do 5 sati ujutro tako da niti oni ne spavaju previše".

Misliš li da se to oni žrtvuju radi mladih? Ne dragi moj, oni to rade zbog love. A to što spremaju do 5 sati ujutro znači da su radili duše nego što im je zakonom dozvoljeno. Ne znam kako ti zoveš one koji krše zakon. Ja ih zovem kriminalcima.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 19:33:07    Slanje e-maila  

ja se slažem sa kallisto, mladi u lošinju nemaju nikakvu zabavu osim prika i donekle zanzibara, a ti kafić žive većinom od sezone. sto se tiće rada, konobari a i sam kamalić znaju ostat u priku i spremati i do 5 sati ujutro tako da niti oni ne spavaju previše ali ova 2 mjeseca malo jače potegnu i rade jer znaju da moraju. ako je netko zadnjih dana navečer išao vani mogao je uočiti da nitko nepušta muziku i ja smatrama da turističko mjesto poput lošinja si to nesmije dopustiti jer mladi se dođu zabaviti, plesati a ne sjediti!!

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 19:05:46    Slanje e-maila  

Balavica piše;"Pa ajde onda kada ste svi tako puni rijeci stanite mu na kraj. lako je na forumu pisati anonimno, ali niste se puno polomili oko toga da zaustavite svu tu silnu buku."

Odgovor balavici koja drži da zbog zabave mladih treba dopustiti kršenje zakona: Sanitarna inspekcija, policija i gradska služba su zasuti žalbama. No i oni se brinu da kroz zabavu mladih prodajom alkohola i stvaranjem buke Priko i Godimento zarade lovu.

kallisto
Poslano - 23.7.2006 18:50:14    Slanje e-maila  

Pa ajde onda kada ste svi tako puni rijeci stanite mu na kraj. lako je na forumu pisati anonimno, ali niste se puno polomili oko toga da zaustavite svu tu silnu buku.
Ja nisam nikakva balavica, da se razumjemo, a taj sto je to napisao, svojim rijecnikom samo pokazuje svoj nivo.
Ajde ljudi, meni tupite kako nisam poduzetna i sto sve vec ne, a sto vi radite. Velike rijeci, a nista iza toga.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 16:56:44    Slanje e-maila  

Ma pusti budalu. Otvoreno se zalaže da se nastavi sa kršenjem zakona. Nažalost, biče po njenom. Zbog par vlasnika kafića koji su poplatili sve živo u upravi buka če trajati do kraja sezone. Pa vi vidite za koga čete glasati.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 16:49:36    Slanje e-maila  

kalisto nam milosti puna javlja:

"Ali u medjuvremenu dok bi se izgradili objekti, isto bi trebala biti stagnacija drustvenog zivota mladih."

Hoče kazati da društveni život ne može čekati, stagnirati nego treba napredovati.

"Rekla sam vec da razumijem Vase argumente i istina je da nije zakonito i sve to stoji, ali koje drugo trenutno rjesenje mi kao mladi imamo."

Pred tako važnom potrebom kao što je društveni život maladih (čitaj; natezanje piva pred kafičima u centru grada uz treštanje muzike po cijelu noć) zakon mora ustuknuti i omogućiti da Godimento i Priko krše pravo gražana na odmor jer nema drugog rješenja za tu potrebu od vitalne važnosti. Potrebu za naljevanje pivom pred kafićima.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 15:19:04    Slanje e-maila  

Vozač autotransa je napisao; I da ne zaboravimo, svako drugo jutro u 4,45 vozim u Rijeku autobus pun ljudi.

Daj Isusa ti reci kad voziš. Da ne naletim na tvoju turu.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 15:12:31    Slanje e-maila  

Ova poruka govori sve sto o temi buke u gradu treba reci, pa cu je ponoviti )nisam autor, nego zadovoljni citalac:
----------------------------------------------------------
Kallisto mudro rece:
"Zelim reci samo da se treba odreci nekada da bi kasnije imali vise."

Kallisto, molim te daj meni neukom objasni na koji nacin cu ja to kasnije imati vise.
Npr, ako Kamalić za jednu noć dernjave (i mog nespavanja) u svoj džep stavi X tisuća oporezovanih kuna, koliko ću ja od toga dobiti (kada i na koji način) kao obeštećenje za neprospavanu noć. I tako puta 90 dana.
I da ne zaboravimo, svako drugo jutro u 4,45 vozim u Rijeku autobus pun ljudi.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 15:07:45    Slanje e-maila  

Kalisto, stvarno si bezobrazna. Oćaj građana koji ne mogu spavati i normalno živiti i što im djeca pate bezobrazno zoveš frustracijom. Niko ne zeli nikoga kamenovat ali desit će se i gore stvari ne stane ni toj mafiji neko na kraj.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 14:59:12    Slanje e-maila  

Balavica zvana Kalisto se prosrala:

"Sto ste zapeli za tog Kamalica. Dajte ga kamenujte da izbacite te svoje nagomilane furstracije."

... a ja balavici odgovaram:

Zapeo sam za jednog kriminalca, a ne za Kamalica. Onos to ti svojim kokosjim mozgom nazivas frustracijom opisano je u medicinskoj literaturi kao uzrok mnostva bolesti. No da bi se to znalo treba imati malo vise sobrazovanja od onog sto steknes sjedeci u Kamalicevom kaficu.

"probati cu razgovarati o tome sa gradonacelnikom,"

Pa onda ga pitaj tko je glavni u ovom gradu. Kamalic ili on.

"Rekla sam vec da razumijem Vase argumente i istina je da nije zakonito i sve to stoji, ali koje drugo trenutno rjesenje mi kao mladi imamo."

Ocito smatras da je jedino rjesenje krsenje zakona i maltretiranje gradjana radi profita losinjskih gostionicara. Imamo zaista divnu mlasez i ceka nas svjetla buducnost u kojoj ce se zakoni postivati samo kad to nekome odgovara.

"I ako sam rekla da za Kamalica ne radim, onda ne radim."

Da ti radis za Kamalica /i Godimento/. Kad kazes da zbog potreba mladezi treba dozvoliti krsenje zakona, radis za njih. I o tome se uci na fakultetima, pa i u srednjim skolama. No ti to ne znas i ne razumijes. Kamaliceva skola.

kallisto
Poslano - 23.7.2006 14:46:40    Slanje e-maila  

Sto ste zapeli za tog Kamalica. Dajte ga kamenujte da izbacite te svoje nagomilane furstracije.

Prihvacam kritiku i probati cu razgovarati o tome sa gradonacelnikom, ako bude imao vremena i pitati cu procelnicu sto je s tom vojskom. Mislim da me to nece nigdje odvesti, ali kada Vas toliko misli da moze, mozda sam u krivu. Nadam se da jesam.
Ali u medjuvremenu dok bi se izgradili objekti, isto bi trebala biti stagnacija drustvenog zivota mladih.
Rekla sam vec da razumijem Vase argumente i istina je da nije zakonito i sve to stoji, ali koje drugo trenutno rjesenje mi kao mladi imamo.

I ako sam rekla da za Kamalica ne radim, onda ne radim. Uostalom, ove godine tamo ni nema zenskih.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 14:37:24    Slanje e-maila  

Neki čovjek pronašao je orlovo jaje i stavio ga pod kvočku na svom seoskom imanju. Zajedno s pilićima izlegao se i orlić, i odrastao je s njima.
Cijeli svoj život orao je radio isto što i pilići, misleći da je i on jedan od njih. Kljucao bi po zemlji tražeći gliste i kukce. Kvocao je i kukurikao, mahnuo bi koji put krilima i letio nekoliko metara po zraku.
Godine su prolazile i orao je odrastao. Jednog dana vidio je iznad sebe, na vedrom nebu, veličanstvenu pticu. Ptica je gracioznom dostojanstvenošću jedrila po snažnim zračnim strujama i jedva da je koji put zamahnula svojim zlatnim krilima.
Orao je gledao u nebo zadivljen. "Tko je to?" upitao je.
"To je orao, kralj ptica", reče kokoš koja je stajala do njega. "On pripada nebu, a mi pripadamo zemlji - mi smo kokoši." I tako je orao živio i umro kao kokoš jer je mislio da je i on kokoš.
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 14:28:29    Slanje e-maila  

Kallisto, vjeruj mi, znam što pričam...
Dam ti hint što da radite, a ti se ponašaš kao da nitko po tom pitanju ništa ne može učiniti, ni TZ, ni gradonačelnik, ni itko drugi...
Tako fakat nećeš nigdje dogurati, nego ćeš zauvijek ostati na ovom forumu.

Što se tiče yebenih JNA tunela na Velopinu, alternative za Zrče, ili nečeg trećega, takva lokacija se najprije mora predvidjeti u Prostornom planu, a onda se traže investitori. Obrnuto ne može i ne ide. Izrada Prostornog plana je u nadležnosti Grada, i sada je 5 do 12 da se po tom pitanju nešto napravi. Prostorni plan je u izradi ove godine, a slijedeći će biti tek za 15-20 godina. Kapiši?

Možda Apoksiomena nije moguće vratiti u Lošinj (jer se svi za njega otimaju), ali za napuštene vojne objekte vjerojatno postoji mogućnost razgovora sa MORHom, pogotovo kad je na i na lokalnom i na državnom nivou na vlasti ista politička stranka. Ako ne pokušaš, nikada nigdje nećeš stići. Kapiši?

Ako mladi Lošinja žele da netko umjesto njih stvar izgura bez njihove inicijative, onda će se načekati...

Btw, ovo već pomalo postaju online instrukcije... ili se Kallisto toliko opire i ima negativistički stav prema svemu, jer ovdje stvarno piskara u Kamalićevoj službi, a dotični nije zainteresiran ni za što osim za svoj kafić Priko.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 14:28:27    Slanje e-maila  

Tu netko kaže da je kriminalac ko podržava kad se krši zakon. Ispada da su inspektori, policija i gradske službe kriminalci. Am I right?
Anonimno
Poslano - 23.7.2006 13:52:00    Slanje e-maila  

Kalisto mudro zbori:

"Ne radim za Kamalica, samo bih voljela da ovaj grad malo ozivi ..."

Svim sto je napisala Kalisto pokazuje da zapravo radi za one koji zbog svoje zarade krse zakon. Brani i opravdava krsenje zakona kojim se ugrozava zdravlje i zivot gradjana. Svatko tko se zalaze i opravdava krsenje zakona radi za Kamalica i Godimento.

"I nisam znala da je on vlasnik Godimenta,"

Pogresno shvaceno. Kamalic nije vlasnik Godimenta. On je samo partner u istoj kriminalnoj djelatnosti. Kolega kriminalac.

"Dobro, ja ne podrzavam krsenje zakona, ali neke bi trebalo mijenjati,"

Sve dok se zakon ne promijeni tako da usred grada, u stambenoj zoni Kamalic moze i Godimento mogu drzati disko na otvorenom prostoru zakon se MORA postovati. Kad Kalisto kaze da im treba gledati kroz prste, kalisto kaze da treba krsiti zakon. Krsenje loseg zakona je krsenje zakona. Tko to podrzava i sam je kriminalac.

"Bilo bi super kada bi se otvorio neki kafic koji ima odlicnu ventilaciju, veliki prostor i izolaciju od buke. (prijedlog buducim poduzetnicima J)"

Poduzetnicima kriminalnog tipa kakvi su Kamalic i u Godimentu je jeftinije krsiti nekaznjeno zakon uz potporu svih kalista na ovim otocima nego ulagati novac. Veci je profit, zar ne Kalisto. Kamalic ti zahvaljuje na zastupanju njegovih interesa.

"Buka iz kafica se ne cuje u cijelom gradu vec samo nekoliko ulica."

Kalisto nam porucuje da ljudi u tih samo nekoliko ulica trebaju biti zrtve Kamalicevog i Godimentovog profita i 90 dana prezivjeti bez spavanja. A Kalisto kaze da ne radi za Kamalica. Kaj god!

"Ne ulazim u to trko placa porez, a tko ne jer nisam to istrazivala."

Onda prestani lupati gluposti.

"Kako cemo privuci turiste. Ne mislim da je vecer u Priku autohtoni Losinjski suvenir, ali je nesto sto stvara sadrzaj pri boravku u Losinju, i ne mislim pri tome samo na Priko, da ne bi bilo opaski kako sam ja Kamalicev rod ili sl."

Promices ideju da se turiste privlaci bukom. Jesi li se zapitala koliko ih se bukom otjera da se nikada ne vrate? Znam, znam, nisi istrazivala. A i zasto bi - to tvom poslodavcu ne bi islo u prilog.

"...Priko, kada se vidi da vlasnika svi toliko obozavaju ne mozemo biti objektivni."

Nije stvar u vlasniku, stvar je u buci i larmi koju vlasnik protuzakonito producira.


kallisto
Poslano - 23.7.2006 13:05:38    Slanje e-maila  

Što se tiče onih tunela na Velopinu, natjerajte gazdu da vojska preda to na upravljanje Gradu, s tim da bi za realizaciju projekta, to najprije trebalo ući i u urbanističke planove, pogotovo u novi Prostorni plan koji je trenutno u izradi.

Da li je moguce natjerati nekoga da preda te objekte gradu na upravljanje? Mozemo eventualno potpisti peticiju. Ali vidjeli smo koliko to ima smisla sada sa Apoksiomenom.

kallisto
Poslano - 23.7.2006 13:00:04    Slanje e-maila  

Slusali smo od mi od svojih roditelja kako su se oni ljepo zabavljali i za sve to sam cula.
Naravno, sada se sluša drugačija muzika nego se slušala onda tako da netko stavi cd od ovogodisnjeg MIK-a ne bi to bas bio neki izlazak.

Sto moze napraviti gradonacelnik oko toga?

Na izradi poslovnog plana se radi, ali pitanje je ako ima investitora za to na velopinu. Ako ima, mozemo se kladiti da nisu iz Hrvatske, a ako jesu opet se vjerojatno radi o nekom pranju novca, ali ni ne mora biti, nego je precesto tako pa se pomalo gubi vjera u nase ljude.

Mladi imaju ideja, ali nemaju financijska sredstva.
Ono sto je Mateo Klaic napravio prosli mjesec je vrijedno pohvale. Eto da ne kazete da nismo mi mladi poduzetni. Ali ne mozemo mi ocekivati da ce nas grad svaki tjedan subvencionirati za tako nesto.

Anonimno
Poslano - 23.7.2006 11:37:12    Slanje e-maila  

Prije 20-tak godina su u gradu preko sezone bile uprilicavane 3 ili 4 ljetne feste (vol na raznju na Veloj rivi, standovi sa kojecim za pojest ili gricnut na sve strane, na Devinu se nudila riba na gradele, itd... a na nekoliko mjesta je bilo i zive muzike, ali muzike od koje nije trestao cijeli grad).
U to doba je na terasi Karoline i Heliosa takodjer svirala ziva muzika, ali ugodna muzika za ples, a ne bezvezno urlanje od preko 100 dB, od kojega bjeze i ptice, i psi i macke.
U a/c Čikat su se također povremeno pravile fešte. Većine takvih sadržaja danas više nema. Zašto, raspitajte se u TZ.

Što se tiče onih tunela na Velopinu, natjerajte gazdu da vojska preda to na upravljanje Gradu, s tim da bi za realizaciju projekta, to najprije trebalo ući i u urbanističke planove, pogotovo u novi Prostorni plan koji je trenutno u izradi.

Najlakše je po cijeli dan sjediti u kafiću,
ništa ne poduzimati, i očekivati da netko drugi riješi tvoje probleme. E yebi ga društvo, to se tako ne radi. Zato bih preporučio mladima koji znaju graknuti kad inspekcija nešto zatvori, ali očito ne poznaju legitimne procedure za ostvarivanje svojih potreba i želja, da se odmah sutra ujutro nacrtaju kod gradonačelnika i porazgovaraju s njim o ovom problemu.

Inače, moje osobno mišljenje je da bi se i u jednoj uvali, negdje dovoljno daleko od grada i hotela (možda negdje iza Balvanide) moglo predvidjeti nešto u stilu plaže Zrće na otoku Pagu.

Just my 2 cents.
Good luck.

kallisto
Poslano - 23.7.2006 9:43:09    Slanje e-maila  

Ne radim za Kamalica, samo bih voljela da ovaj grad malo ozivi, a ne da stalno slusam kako je dosadno i to od tusrista jer se bavim turistickom djelatnoscu.
I nisam znala da je on vlasnik Godimenta, ako je to uopce istina. Ali Godimento mi se ne svidja i slazem se sa gospodinom koji ga je prosle godine kritizirao na ovom forumu.

Postovanom anonimnom gospodinu, kada sam rekla da osoba koja je to napisala nije stavila kacigu i li prijavila gosta, mislila sam reci da je barem jednom prekrsila zakon.
Dobro, ja ne podrzavam krsenje zakona, ali neke bi trebalo mijenjati, i ne zbog Kamalica nego zbog nas, kao npr. zakon o 0 promila. Bilo bi super kada bi se otvorio neki kafic koji ima odlicnu ventilaciju, veliki prostor i izolaciju od buke. (prijedlog buducim poduzetnicima J)

Vidim da se natjecem sa prevelikom grupom, jer je jasno da neki ljudi u Losinju nisu omiljeni, ali nekakav sadrzaj bi trebalo napraviti pa kada se vec svi ljute toliko na Kamalica neka naprave nesto oni, neka se nadju strani investitori i uloze u te tunele na Velopinu. Nama nije vazno gdje se nesto dogadja, vec da se nesto dogadja.
I sada dolazimo do zakljucka da se nikome neda. Nitko nema volje ulaziti u poslovne rizike, nema poduzetnickog duha, nema novca.
Ja mislim da ce, kako su stvari krenule stranci preuzeti i pokupovati veci dio otoka. Nije da imam nesto protiv stranaca, ali bih voljela da se zadrzi i nesto autohtonog stanovnistva, a ne da se jednog dana vratim doma i da sluzbeni jezik bude njemacki.

Buka iz kafica se ne cuje u cijelom gradu vec samo nekoliko ulica.
Razumijem da su ljudi isfurstrirani kada se ne mogu naviknuti na buku i ne mogu spavati do 3 ujutro, ali zalosno je sto je nasa ponuda svake godine sve losija i jedan turisticki grad mora imati i objekte za zabavu. Posljednja recenica mojeg zadnjeg posta se odnosila na to da ce se gosti vracati, to bi smo dobili. Ne ulazim u to trko placa porez, a tko ne jer nisam to istrazivala.
Po cemu se mi razlikujemo od bilo kojeg drugog otoka. Sto mi imamo, a netko nema? Kako cemo privuci turiste. Ne mislim da je vecer u Priku autohtoni Losinjski suvenir, ali je nesto sto stvara sadrzaj pri boravku u Losinju, i ne mislim pri tome samo na Priko, da ne bi bilo opaski kako sam ja Kamalicev rod ili sl.
Ne treba mladima Priko da se vratimo u grad nego nam treba sadrzaj.
Ljudima se neda biti ovdje, mladi iz dosade ulaze u drogu, alkohol…Koje je Vase vidjenje rjesenja ovog problema. Ne mora to biti bas Priko, kada se vidi da vlasnika svi toliko obozavaju ne mozemo biti objektivni.

Mogu Vas svih shvatiti, imate jasne argumente, ali gledam sa stajalista mladih i nekako mi je svaka sezona sve losije izgleda, iako se biljezi porast od 3% kod nocenja, ali kakvi su to gosti…

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 21:23:43    Slanje e-maila  

Anonimac naivno kaze: "... ako Kamalić za jednu noć dernjave (i mog nespavanja) u svoj džep stavi X tisuća oporezovanih kuna". Naivno je to sto misli da ce prihod biti prikazan i oporezovan u tisucama kuna. Onaj tko krsi zakon o buci krsi i sve druge zakone, pa i zakon o porezu.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 20:10:13    Slanje e-maila  

Kallisto mudro rece:
"Zelim reci samo da se treba odreci nekada da bi kasnije imali vise."

Kallisto, molim te daj meni neukom objasni na koji nacin cu ja to kasnije imati vise.
Npr, ako Kamalić za jednu noć dernjave (i mog nespavanja) u svoj džep stavi X tisuća oporezovanih kuna, koliko ću ja od toga dobiti (kada i na koji način) kao obeštećenje za neprospavanu noć. I tako puta 90 dana.
I da ne zaboravimo, svako drugo jutro u 4,45 vozim u Rijeku autobus pun ljudi.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:52:59    Slanje e-maila  

Kalisto nas je usrecila dubokoumnom porukom "Sa ovakvim opaskama, nije ni cudo da vecina mladih sa zavrsenim fakultetom ne zeli ostati na otoku."

Mislim da mladima sa fakultetom treba nesto drugo da ostanu na otoku, a ne Kamaliceva rupa za tocenje alkohola i grmljavina iz zvucnika. A ako mladima s fakultetom bas to treba, neka idu s otoka i nikad se ne vrate. Serem ime se na fakultete kad im za njihove kulturne potrebe treba Kamaliceva rupetina.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:51:15    Slanje e-maila  

Kalisto nas je usrecila dubokoumnom porukom "Sa ovakvim opaskama, nije ni cudo da vecina mladih sa zavrsenim fakultetom ne zeli ostati na otoku."

Mislim da mladima sa fakultetom treba nesto drugo da ostanu na otoku, a ne Kamaliceva rupa za tocenje alkohola i grmljavina iz zvucnika. A ako mladima s fakultetom bas to treba, neka idu s otoka i nikad se ne vrate. Serem se na fakultete koji im takvima daju diplome.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:45:35    Slanje e-maila  

Nitkovima svih vrsta jedno je zajednicko:

Kad im netko prigovori da krse zakon i da rade stetu drugima odmah urlaju da to rade za opce dobro, u Kamalicevom slucaju, za turizam ovih otoka. Kamalicu i ostalim lopovima koji krse zakon i zlostavljaju cijeli grad zivo se fucka za sve osim njih.

Koliko koristi imaju Losinjani od njegovog cumeza i onoga kraj poste /Gudimento/ vidili bi kad bi nam pokazao koliko placa poreza. Sigurno bi ispalo da je socijalni slucaj.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:11:31    Slanje e-maila  

j.e.b.i.g.a
Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:08:25    Slanje e-maila  

- a cenzura na ovom konjskom forumu...
Anonimno
Poslano - 22.7.2006 18:07:33    Slanje e-maila  

Smećari kojima smeta buka nek se pokupe u brda...na ovom forumu se samo raspravlja o problemima ljeti a kad dođe zima svi šute...konji jedni
-a šipci što su zauzeli cijelu rivi ..još malo pa ćemo se zvat malji ljošinj
-a *****i po boriku i fkk-u
a j... ga tako je to u našem malom mistu
Anonimno
Poslano - 22.7.2006 17:28:56    Slanje e-maila  

Lik koji si tepa da je Kalisto je napisao:

U ova 3 mjeseca sto imamo turizam trebalo bi otrebe gostiju staviti iznad svojih potreba.

Kalisto tom demagogijom vrijedja zdrav razum. Trpjeti buku iz kafica sve do jutarnjih sati ne znaci potrebe turista stavljati iznad svojih, nego Kamaliceve potrebe staviti iznad svojih i potreba turista. Kalisto dragi, neces vjerovati, ali i turisti moraju i zele spavati, ma koliko to tebi izgledalo nevjerojatno. Nadam se da ne mislis da su Kamaliceve potrebe za zaradom proizvodnjom pijanih urlajucih klinaca nesto sto je vrednije od moje potrebe da ujutro mogu raditi svoj posao.

Ovo sa zakonom necu uopce komentirati.

Naravno da neces. Ko jebe zakone kad je lova u pitanju!

Kladim se da je osoba koja je to napisala barem jednom u svom zivotu nije prijavila gosta ili je vozila motor bez kacige.

Drago mi je da si to rekao. Potvrdjujes da Kamalic i ostala gostionicarska mafija krsi zakon.

Malo buke nije nikada ubilo nikoga.

Buka mozda nije nikoga ubila. Ali uskoro bi zbog buke moglo biti ubijanja.

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 17:17:26    Slanje e-maila  

Odgovor na test;

Kamalic je sanitarkin ljubavnik.

Jesam pametniji od 35 stepeni???

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 17:06:32    Slanje e-maila  

Osoba s nadimkom Kalisto vjerojatno radi za Kamalica i to objasnjava njegovu spremnost da pred razumnim posjetiteljima ovoga foruma ispada budala. Bilo kako bilo problem buke u gradu koja postaje opasna po zdravlje i zivote nije stvar za koju bi se Kamalic trebao brinuti. On je obican birtas koji toci alkohol i na tome zaradjuje. Problem je u tome sto se Kamalicu i - usput da kazem - vlasniciku Godimenta - dopusta da nekaznjeno divljacki maltretira, odnosno maltretiraju gradjane.
Svatko normalan ce se pitati kako je to moguce uz tolike policajce i inspektore, a potom gradske duznosnike koji se kunu kako im je interes gradjana prirastao srcu.

Svatko sa kvocijentom inteligencije vecim od danasnje temperature zna odgovor. Neka ovo bude test inteligencije posjetitelja foruma.
Dakle, pitanje za vas glasi "Znate li vi kako je moguce da dva kafica nekaznjenoo maltretiraju cijeli grad"?

Anonimno
Poslano - 22.7.2006 15:49:17    Slanje e-maila  

Kallisto, opet lupetaš bez veze...
Izgubio/la si okladu, jer osoba koja je to napisala uopće ne vozi motor, i ne bavi se turizmom.

Ono sa zakonom nećeš komentirati, jer na to nemaš odgovor. Ustavno pravo svakog građanina je noćni odmor. Nigdje ne piše da zbog interesa nekoliko vlasnika kafića pola grada ne smije spavati 3 mjeseca.

A to što Kamalić lošinjski turizam poistovjećuje sa svojim kafićem, to je ne samo pretenciozno, nego upravo fascinantno nenadjebivo... spada u kategoriju "the best of". Uostalom, i zadnji lokalni izbori su pokazali koliko mu lošinjani vjeruju.

Inače, na Lošinju žive ljudi različitih profesija, a nisu svi nužno vlasnici kafića i ne bave se svi iznajmljivanjem. Ujutro se na svom radnom mjestu moraju pojaviti odmorni i naispavani kako bi i Tebi dragi/a kallisto, i svim ostalim lošinjanima, pa i dragim nam gostima pružili uslugu koja se od od njih očekuje.

Zamisli situaciju da šofer Autotransa neispavan zbog buke iz kafića sjedne u autobus ujutro u 4,45 i zbog umora zaspe za volanom, te istrese pun autobus putnika u provaliju negdje kod Beloga.

kallisto
Poslano - 22.7.2006 13:09:07    Slanje e-maila  

Tako je, pocelo je vrijeme starackog doma.
A sto se dogodi sa starackim kako vrijeme prolazi?
Sa ovakvim opaskama, nije ni cudo da vecina mladih sa zavrsenim fakultetom ne zeli ostati na otoku.
I onda kada dodju izbori se komentira kako se nema za koga glasati, svi odlaze... Istina, imamo mi na vlasti nekih jako inteligentnih i obrazovanih ljudi, ali mogli bi ih imati vise.
U ova 3 mjeseca sto imamo turizam trebalo bi potrebe gostiju staviti iznad svojih potreba.
Ovo sa zakonom necu uopce komentirati. Kladim se da je osoba koja je to napisala barem jednom u svom zivotu nije prijavila gosta ili je vozila motor bez kacige. Malo buke nije nikada ubilo nikoga.
Zelim reci samo da se treba odreci nekada da bi kasnije imali vise.
Anonimno
Poslano - 22.7.2006 10:23:06    Slanje e-maila  

Postovanom kallistu i njegovim sumisljenicima preporucam da prouce zakone koji reguliraju temu o kojoj zele diskutirati, jer ovako u najmanju ruku ispadaju smijesni sa svojim komentarima. Vrijeme Divljeg zapada je proslo.

kallisto
Poslano - 18.7.2006 21:39:19    Slanje e-maila  

Ako zelite spavati, onda ste na krivom mjestu. Turisti sigurno nisu dosli ovdje da bi spavali, a s obzirom da vecina ljudi ovdje zivi od turizma, ako Vam dernjava smeta kupite čepiče za uši.
Imate 9 mjeseci kasnije za spavanje.
Anonimno
Poslano - 18.7.2006 15:43:49    Slanje e-maila  

svu muziku zatvoriti u one tunele po Velopinu pa se derite kolko hoćete!!!
kallisto
Poslano - 18.7.2006 10:46:21    Slanje e-maila  

Gore su se preselili sviraci koji su prije bili u Katakombi tj. Marini.
Ali ne znam kako je sada tamo, u Katakombi je dosta dobro, radi do 1, ali je opustena atmosfera.
No cini mi se da je ipak prije bilo vise ljudi.
Anonimno
Poslano - 17.7.2006 12:37:02    Slanje e-maila  

cuo sam da gore na drazici ima neka ziva glazba...tamo kod onog marketa...
Anonimno
Poslano - 9.7.2006 14:38:16    Slanje e-maila  

Priko je zakon.... šteta što nema nekakvih kafića gdje bi se izvodila glazba uživo...npr prije 6 godina u Maremisu (Martinšćica kod onog luđaka Vurdelje). Jest da je gazda bio lud al je makar dovodio pjevače (Thompson, Seva, Colonija, Jabuka...)
kallisto
Poslano - 7.7.2006 12:45:46    Slanje e-maila  

Koliko god to bila istina, opet je gospodin Kamalic jedan od ljudi koji cini bilo kakvu ponudu za nas mlade. U Zanzibar se ne izlazi vise zbog, kako cujem, bahatosti gazdi, iako ja nisam imala prilike to primjetiti jer ne izlazim tamo cesto.
Vise nisam sigurna, ali cini mi se da na ovaj post pisu samo ljudi koji u Priko uopce ne idu nego samo da bi se blatila imena.
Objektivno gledajuci, ponuda u Priku je bila jako dobra unazad 2 ili 3 ljeta kada je svakoga dana bio neki program (karaoke srijedom, RnB cetvrtkom, chill out petkom...), ali s obzirom da vec sljedece godine nikakvog programa nije bilo ni mladi nisu imali motiva da dolaze u Losinj pa su ovo ljeto ocekivanja jos gora.
Sto se tice gospodina Kamalica, on vrijedno radi i nikoga nista ne pita i nikada se nikome ne zali, ali ga svi stavljaju na tapet. Mozda je to zato sto je ljudima zanimljiv jer radi, pretpostavlja se da ima doma puno novca negdje naslaganog u carapi ili stovec i nikome nije jasno zasto se on ne razmece kao sto bi svaki drugi ''normalan covjek'' napravio. Znaci, u nedostatku teme za ogovaranje, nalazimo bilo sto. Zar zaista mislite da u vasem omiljenom kaficu ne razrjedjuju pice. Ovo je Hrvatska! Welcome to the real world!
Razrjedjivanje pica ne bi bilo potrebno da se ne moze zaraditi kako treba iz dnevnog prometa, a proslogodisnjim zatvaranjem kafica (stvarno biserni marketinski pothvat za zemlju koja od turizma zivi, i genijalnog li zakona, slicnog onom za 0 promila - tipican slijed dogadjaja nakon izljeva mozgova 60-ih. Bas me zanima tko se na tome bogati - industrije Pago i Capy sokova?!) vise ne mozemo govoriti o statusu Losinja kao odredista za mlade.
Anonimno
Poslano - 7.7.2006 9:11:30    Slanje e-maila  

Molim da se gosp. Kamalic suzdrzi od bilo kakvih suvisnih komentara jer svi znamo da je prvi u gradu po broju maloljetnih osoba koje mu dolaze u kafic, i toci im alkohol. A da ne pricam kako kupuje smece od cuge i to prodaje kao stock!
Anonimno
Poslano - 18.4.2006 15:36:16    Slanje e-maila  

Dragi moji Lošinjani!

Sram me je što sam Lošinjan! Tako lijep otok, s toliko potencijala, s mogućnošću razvitka turizma od 10 mjeseci godišnje spao je na bijednih 3 tjedna špice i to ako te vrijeme posluži. Sustavno godinama nagrđivan gubili smo, gubimo i gubit ćemo kvalitetnu klijentelu još dugo i dugo ukoliko nešto ne promijenimo. Mjenjat ne može ništa Gradska uprava, mjenjat možemo MI ! Djelujmo jedanput kao jedan!!!

Anonimno
Poslano - 5.4.2006 12:29:13    Slanje e-maila  

nemam ništa protiv šiptara. baš ništa!!!!!!!!!!! Ma koja sljastičarnica radi cijelu godinu? Evo čim malo zatopli, počinju se gomilati šiptari sa svojim mercedesima, audiima... I glume ugostitelje.
Anonimno
Poslano - 1.4.2006 7:46:04    Slanje e-maila  

šta ti imaš pljotiv šipšarnjonj???
Anonimno
Poslano - 30.3.2006 20:51:29    Slanje e-maila  

treba zatvorit sve šiptare koji ljeti dolaze ovdje radit u svoje slastičarne a ovi što su ovdje tijekom cijele godine treba poštivat oni plaćaju sva davanja i sve tijekom cijele godine i nemam ništa protiv njih,ali me živcira jer ispred lida skinu jedan vrtić da bi on imo terasu baš sramotno ali u našem gradu ko ima para je faca jer podmazuje gdje treba a pošten građanin je budala jer je previše pošten.
Anonimno
Poslano - 16.3.2006 23:59:54    Slanje e-maila  

a zašto bi to bila sramota? bar će biti manje smeća...
Anonimno
Poslano - 8.3.2006 21:38:18    Slanje e-maila  

HDZ - smećari...Danas idem za kantuni i na dva mjesta ljudi kopaju po kontenjeru i traže boce...katastrofa
Anonimno
Poslano - 8.3.2006 13:13:00    Slanje e-maila  

samo se ti nadaj...
sidje Kurta da uzjase Murta
JAMES BOND
Poslano - 7.3.2006 13:01:37    Slanje e-maila  

MA GOSPODO DRAGA, NIJE KRIV ALBANAC ŠTO JE KUPIO POLA GRADA JEL MU JE TO PRODAO TZV. NAŠ ČOVIK BALIJA I OSTALA EKIPA KOJA JE DRMALA DESETAK GODINA.
HDZ-NADAM SE DA JA I MOJI NISMO BACILI 3 GLASA U VJETAR!
čondič
Poslano - 5.3.2006 9:41:30    Slanje e-maila  

pale buf enine ice cream jaja 15kunta moljim
Anonimno
Poslano - 4.3.2006 3:39:54    Slanje e-maila  

a bo, imamo vlast u gradu koja bi to sve trebala kontrolirati...izgleda nista od toga, nazalost , a mi idemo dalje da opstanemo...
Anonimno
Poslano - 3.3.2006 17:42:46    Slanje e-maila  

živelja šiptarija, biće nas 100 miljunja, pišku *****ičku
Anonimno
Poslano - 3.3.2006 17:41:03    Slanje e-maila  

pišku ***** šipšanjonj daj dvi sladoljed kuglje i jednja kokakolja za 50 kunja,,ne dalj računj.. kad završi ljeto kljupi BMW,mercedes,,pun ljošinj šipšanjonj, šverc komerc
čondič
Poslano - 23.2.2006 13:08:44    Slanje e-maila  

šiptari su uzeli sve SVE a nama poštenim lošinjanima nema ništa, kako da ne izgrade neku pametnu gostionu u kojoj rade normalni ljudi

I LOVE LOŠINJ
AJMO SADA SVI NA PARTY U CRESKU ULICU :)

Anonimno
Poslano - 14.12.2005 10:47:27    Slanje e-maila  

A pored svega 80% stolica drže šiptari. Pa kakvu kvalitetu nam oni mogu ponuditi?
Imaju iste baklave već 20 godina, sladoled im mjenja boju s visinom datuma, tj. što je bliža špica sezone, sladoled im postaje tamniji jer stavljaju više ektrakta, kava im je katastrofa, u pago sokove stavljau sirupe. Primjerice sok od jabuke razrjeđuju sa vodom. Itd., Itd., a oni se šire, šire, šire. I šta se desi, mi domaći postanemo manjina, a ova nova osnovna škola će nam se zvati Ibrahim Rugova!!!

LOŠINJ - LOŠINJANIMA!!!!!!!!

abc123
Poslano - 8.12.2005 22:14:46    Slanje e-maila  

halo, samo malo

kakvi gosti, takva ponuda.

sta vrijedi ubiti se od posla za goste bez kinte u đepu

Mislim, dakle jesam

Lord_Smirnoff
Poslano - 23.11.2005 1:47:30    Slanje e-maila  

ajde da su zatvorili nesto sta valja ...
losinjska ponuda zabave na ljestvici od 1-10 je -1 LOL
Anonimno
Poslano - 10.9.2005 9:21:14    Slanje e-maila  

Objavljeno u Novom Listu:
http://tinyurl.com/dcas7
Anonimno
Poslano - 25.8.2005 12:12:57    Slanje e-maila  

Godimento je sramota za grad. Zašto i njega nisu zatvorili kadsu zatvorili Priko i zanzibar. Imaju veze ili dobro plaćaju?
Anonimno
Poslano - 24.8.2005 18:26:13    Slanje e-maila  

Glupost je i laž što Kamalić okrivljuje gradske službe za zatvaranje kafića zbog buke. Trebalo bi ga tužiti za klevetanje. Zatvorila ih je državna inspekcija.
goran
Poslano - 24.8.2005 18:11:07    Slanje e-maila  

Lounge dokoličarenje na lošinjski način

U Hrvatskoj je zadnji modni hit, pomalo zakašnjelo oponašanje ugostiteljskog trenda starog desetljeće, dokoličarenje u lounge barovima. Ova je vrst ugostiteljske ponude zamišljena kao odgovor na stres i žurbu modernog načina života; udobne i prostrane ležaljke, mnoštvo jastuka, ambijentalna glazba, ugođaj barova koji nakratko nude iluziju tropskog otoka. Lounge znači ljenčariti, besposličariti, nehajno provoditi vrijeme.
Odlazak u novootvoreni malološinjski lounge bar GODIMENTO sve je prije no nehajno dokoličarenje bez stresa. Treštanje glazbe koja onemogućava svaku komunikaciju sa društvom za istim stolom započinje dok je sunce još visoko na obzoru, da bi se u rane jutarnje sate pitoresknim ulicama inače pitomog gradića orile nimalo ambijentalne poskočice Lepe Brene i glasna promukla dernjava njezinih obožavatelja uz mahnite urlike animatora . Svjetlosni su efekti i zaglušna buka, primjereni za disco club no ne za kafić smješten na otvorenom nasred stambene zone gradića izbezumili su okolne stanare i njihove goste koji gostima GODIMENTA upućuju psovke i razne projektile sa svojih cjelonoćno osvijetljenih balkona i prozora.
No to nije kraj stresu dokolice željnog gosta. Niti neprimjerenost cijelog ovog uprizorenja, niti stresno visoke cijene niti sluđeni okolni stanari lišeni svake gostoljubivosti za goste koji ih onemogućuju da zgrabe koji sat sna prije odlaska na posao, ne mogu izazvati takvo šikljanje adrenalina kao bahato ponašanje personala. Nasuprot implicitnoj poruci jastučića i ležaljki koji mame na sporo uživanje, poruka konobara je eksplicitna i nedvosmislena: piće treba popiti žurno i čim prije osloboditi jastučiće za stražnjicu novog gosta, jer je sezona kratka i svaku kunu treba hitro zgrabiti. Usprkos svim profesionalnim uzusima, do te mjere još neugaslima ni u zadnjoj birtiji na otoku, konobari Godimenta ne mogu dočekati da gost ispusti čašu iz ruke kako bi je oteli uz upozorenje da treba ili poći ili opet naručiti.
Dokolica na lošinjski način je skupa, nepristojna, sirova i izuzetno stresna. Ako je GODIMENTO kao novi, elitni i pomodni ugostiteljski objekt paradigma lošinjskog turizma, moto lošinjskoga turizma mogao bi brzo postati već poznato zgrabi i bježi. Osobno, kao do krajnosti poniženi gost biram ono bježi. U Dalmaciju.

Admin
Poslano - 19.8.2005 9:52:02    Slanje e-maila  

Molim malo pristojnosti! Ovoje ipak službena stranica Grada!


Ured Grada

Anonimno
Poslano - 18.8.2005 19:11:33    Slanje e-maila  

JEba vam bog ***** kako vas nije sramota zatvoriti kafiće usred ljeta pa to je katastrofen
Anonimno
Poslano - 13.8.2005 3:53:11    Slanje e-maila  

zakon je zakon...ko god ga krsi ,mora za to odgovarati, pa makar to bio i kamalić...ali nije samo on...ima tu i vise njih...nisam za to da od lošinja napravimo staracki dom, ali kada je vec doslo do krsenja zakona neka za to odgovaraju svi, i oni koji sebe nazivaju "facama". pozdrav za bolju buducnost grada.
Anonimno
Poslano - 11.8.2005 17:16:02    Slanje e-maila  

Kamalić i društvo misle da bez galame iz njihovih kafića nema turizma na Lošinju, a to nije istina.
Tko želi galamu i buku, taj ide u disco klubove koji se nalaze na lokacijama koje ne smetaju cijelom gradu.
A to što bi Kamalić i društvo htjeli imati disco klubove u centru grada, i to još i na otvorenom, neka slobodno zaborave.

Pošalji komentar  Zatvori prozor