Želje i pozdravi

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

anonNestrpljiva, a dobro obaviještena osoba iz kruga gradske vlasti i na sisi poreznih obveznika, redoviti gost prominentnih lošinjskih restorana, krijući svoje ime, dakle anonimno, predbacuje na ovom portalu imenovanim osobama što "odluku visokog upravnog suda nedaju u javnost" (doslovni citat iz poruke), "a dobili je pismenim putem" (također citat). Iz konteksta kojeg pružaju prethodni komentari može se iz ove polupismene poruke razaznati da anonimna, dobro obavještena osoba iz kruga vlasti uzvikom "Demokrati dajte nam istinu!!!!" zahtijeva da imenovane osobe, posprdno nazvane demokratima, objave odluku Visokog upravnog suda Republike Hrvatske u vezi s uvalom Čikat 

Analizirajući nestrpljivost, mjesto i okolnosti zahtijeva ovog zahtjeva za objavom odluke može se zaključiti da tu silnu žudnju za "istinom" izaziva sve izraženija javna percepcija politike gradske vlasti kao štetne i servilne, vlasti čiji je komentator pod nickom Golia istina ne samo dio nego i navažniji politički oslonac. A ta politika u svom svojem sluganstvu rezultat je metamorfoze nekoć javno deklariranog stava da "otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala" u aktualni stav da je Jadranka d.d. jednako Lošinj. Da to nije obična fraza pokazuje i kadrovska integracija djelatnika Jadranke d.d. u Gradsko vijeće, pa možda u bližoj budućnosti možemo očekivati i formalne zajedničke sjednice uprave Jadranke d.d. i Gradskog vijeća. 

No vratimo se zahtjevu za istinom. Nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti zna da se radi o pokrenutom postupku ocjene zakonitosti UPU-a Čikat pri Visokom upravnom sudu. Otkud to ona zna možemo samo nagađati. Zašto je Visokom upravnom sudu trebalo više od pola godine da bi odlučio da neće utvrđivati zakonitost plana također možemo samo nagađati. A nagađati se može i na tragu činjenice da je nestrpljiva i dobro obaviještena osoba za odluku saznala prije onoga kome je poslana.

Ono što toliko raduje javno pozicioniranu osobu, lokalnog političara koji se hrabro i anonimno javlja na web stranici nezavisnog portal jest rješenje Visokog upravnog suda kojim odbacuje zahtjev za ocjenu zakonitosti općeg akta UPU-a Čikat. Od silnog ushita tom odlukom anonimna osoba nije uspjela shvatiti sadržaj odluke koja ju je toliko obradovala. Visoki upravni sud nije utvrdio da je UPU Čikat zakonit nego je odbio ocjenjivati zakonitost akta iz razloga što podnositelj zahtjeva nije mogao dokazati pravni interes. A pravni interes se može dokazati tek povredom prava ili pravnog interesa koji mu proizvede pojednični akt izdan temeljem općeg akta. U konkretnom slučaju se pravni interes može dokazati nakon izdavanja na primjer lokacijske dozvole izdane na temelju UPU-a Čikat. Zbog toga sud nije ulazio u meritum stvari. To naravno ne znači da UPU Čikat nije nezakonit. Ili – drugim riječima – odluka Suda da neće odlučivati ne znači da UPU Čikat jeste zakonit. Upravo obrnuto, UPU Čikat jest nezakonit, samo još nema odluke nadležnih tijela o tome.

Razlozi za takvu tvrdnju o nezakonitom planu (UPU-Čikat) se nalaze u samom zahtjevu za ocjenom zakonitosti. Put do formalne potvrde neće biti ni lagan ni jednostavan, a ni brz. Događanja i opću reakciju na dolazak na otok (gotovo bi se moglo reći invaziju) investitora, kakvog se samo poželjeti može, predvidio sam još 2014. godine i napisao u članku Doktirana šoka. "U slučaju Lošinja radi se o šoku izazvanom ulaganjem 200.000.000 eura u "našu" veliku firmu i naš mali arhipelag, vrtoglavog iznosa kojim se barata u javnosti. U današnje vrijeme ulaganje od 200.000.000 eura u Hrvatskoj koja tavori u depresiji bez vidljive perspektive, zaista predstavlja šok kako za premijera tako i za ministre, župana, pa na niže kao i za sve nas obične smrtnike. U takvoj je situaciji sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tokim novcem. U toj situaciji nitko ništa ne pita..." a birokratski gordijski čvor se pred željama investitora sam raspetljava. Logika sustava jest svakako u prvom trenutku zaštiti bilo kakvu odluku, akt, dozvolu koju je sam sustav proizveo. Obraćanju Upravnom sudu prethodio je neuspješan pokušaj prema Minstarstvu graditeljstva. U primjedbi ministarstvu opisan je njihov kolaboracijski doprinos lokalnoj samoupravi u poduhvatu usvajanja UPU-a Čikat u nezakonitoj proceduri. U istom obraćanju je traženo od Ministarstva graditeljstva odgovarajuća reakciju i ispravljanje grešaka radi usklađivanja sa zakonom. Prema očekivanju da su šokirani ministri spremni zažmiriti, prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise, nisu regirali nego nisu uopće odgovorili.

Kad se već nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti ulovila teme UPU-a Čikat, stavimo ju u vremenski i prostorni kontekst. Dakle, UPU Čikat je usvojen na nezakonit način 15.12.2016. godine. Visoki upravni sud nije potvrdio da je taj prostorni plan zakonit, već je samo odbacio zahtjev za ocjenom zakonitosti (nije se uopće upuštao u ocjenu). Ali za događanja na Čikatu to i nije presudna činjenica. Već datum usvajanja, 15.12.2016. Grad Mali Lošinj je dao suglasnost na koncesije TD Jadranka u 10. mjesecu 2014. godine. Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.

Tada, u listopadu 2014. Gradsko vijeće dalo je suglasnost na koncesiju kojom je predviđeno mijenjanje obalne crte, nasipavanje i betoniranje mora, samo za plažu ispred hotela Belelevue. Odbilo je dati suglasnost za koncesije B i C s obrazloženjem da treba čekati donošenje UPU-a Čikat. Odluka je sama po sebi kontrdiktorna jer i plaža hotela Bellevue na Čikatu... Pa ako je trebalo čekati izradu UPU-a za plažu ispred Alhambre onda je trebala čekati i plaža ispred hotela Bellevue. Plaža isped hotela Bellevue je izgrađena do sezone 2015. a plaža ispred hotela Alhambre, za koju grad nikad nije dao suglasnost, završena je u ljetu 2016. UPU Čikat i takav kakav je usvojen, usvojen je 15.12.2016. Dakle more na Čikatu je betonirano prije nego je to plan omogućio. Vrijedi podsjetiti nestrpljivu i dobro obaviještenu osobu u gradskoj vlasti da je do donošenja UPU-a Čikat, prema odredbam PPUGML, čl.42, moguća samo rekonstrukcija i održavanje postojećih plaža (dohranjivanje žala, obnova postojećih betonskih ili kamenih podloga, popločenja i sl.). Već izvedeni radovi na Čikatu prije donošenja UPU-a Čikat 15.12.2016. godine ni slijepcu se ne mogu prodati kao dohranjivanje žala. Nestrpljivu i dobro obavještenu osobu treba podsjetiti da postoje mailovi iz tog vremena koji upozoravaju upravo na činjenicu da ne postoje prostorno planski uvjeti da bi se mogla dati suglasnot na tražene koncesije koje predviđaju obimno mijenjanje obalne crte u uvali Čikat.

U pothvatu kojim investitor pretvara Čikat u vlastito dvorište, značajnu, pa i važniju ulogu od vlasti grada Malog Lošinja ima i Primorsko - goranska županija. Za dodjele koncesija za koje ne postoje uvjeti, davanje dozvola protivno planu, toleriranje kršenja odredbi o koncesijama i ostalim povijanjima i padanjima na koljena pred investitora kakvog se samo poželjeti može - dokaza je napretek.

Primjedbe na UPU Čikat
Odgovor na primjedbe

Tužba Visokom upravnom sudu
Rješenje Visokog upravnog suda
Dopis ministarstvu graditeljstva

Komentari: 

06 # Demokrati dajte nam istinuLošinjan 2018-02-05 21:26
Svaka čast,ne znam odakle ti sve informacije, ali vrlo, vrlo zanimljivo.Već odavno se pitamo kako je moguće sve te građevinske radove na Čikatu izvoditi,a kad mi obični smrtnici tražimo dozvolu za nekakvu manju dogradnju onda to ne može,pa normalno da ne može jer ja sam Lošinjan nisam iz RUSIJE.E moj narode pa gdje to vodi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ćudadana 2018-02-05 23:34
Sve je jasno kao i to da se već godinama čudimo svemu, gradskojvlasti, županiji, državi, pravosuđu, raznim uredima itd, mi smo prčija od države u kojoj postoje samo zakoni stranke, kumstva, mita, korupcije, a titula najglupljeg naroda koju nosimo nije niti daleko od istine dok sve to dopuštamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čudood čovika 2018-02-09 18:36
Arsen je legenda.Sagradi o je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čuda 2papa 2018-02-10 11:30
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # Spačka za ArsenaGinko 2018-02-10 13:00
Citat papa:
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Ako je to točno (a izgleda da jeste), to nije njegov projekt nego su mu "institucije" složile lukavu spačku :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Privatizacija obale ČikataDidiTi 2018-02-15 09:05
Iz člankaCitat:
Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # samo more nosim ja u dušioprah 2018-02-15 14:38
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Pročelnica na brzom biranjuDidiTi 2018-02-15 16:12
Citat oprah:
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
O njima više ništa ne ovisi. Upravljanje gradom preuzele su pročelnice na čelu s Tanjom Jović. Njen telefon je na brzom biranju kod velikih investitora a ne Anin, Antin ili Elvisov. Manje su važni od fikusa koji krase urede. 1 picture Worth 1000 visits (jedna slika vrijedi kao 1000 posjeta)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # i dalje šutimod.i. 2018-02-15 23:00
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # apokalipsa na lošinjski načinta ku jin 2018-02-16 14:41
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # mihamargea 2018-02-16 15:15
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?

Teško je pogoditi ? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # zabranjen pristupd 2018-02-16 16:04
Citat margea:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Teško je pogoditi? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Ona koja zna da je inspekciji zabranjen pristup na gradilište :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # A tko drugi, nego ...Fićo 2018-02-16 17:34
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sve moguJa ja 2018-02-16 17:56
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Umreženigost 2018-02-16 18:56
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Mogu mnogi ali neće jer im se ne isplati. Sve je to umreženo odozgor prema dolje i po horizontali.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # rekonstrukcija obale ČikataU mreži Jadranke 2018-02-17 09:39
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."


i.imgur.com/C5wvvOY.gif

Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambromda je srušena pa kopirana od nule ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # deri do jajaGrunf 2018-02-17 16:59
Citat U mreži Jadranke:
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."


i.imgur.com/C5wvvOY.gif

Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambromda je srušena pa kopirana od nule ?

Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nema starih grotaVG 2018-02-17 17:15
Citat Grunf:
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Ali zato je spomenut u teštamentu:
Uvala Čikat - ni njoj se dobro ne piše,
dragi moj, prepoznat je ne moreš više.
Lampioni svijetle sve do Madone,
nema više raja za romantiku i kurtone.
Nema starih grota, ma koja je to blamaža,
s Lošinj-betonom uništena je svaka plaža.
Tko to određuje, kakve su to varke,
s Čikata morali su maknuti barke.
Obećali su na Poljani vez novi,
da li je to istina ili samo snovi?
Stići do tamo autom se mora,
parkirati možeš jedino na vrh bora.
Ni Valdarke nisu od toga daleko,
hoće li i njih izbetonirati netko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # lova i lovasamo naprijed 2018-02-17 11:44
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!

"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # bolje od njuzbara!Drele 2018-02-17 16:32
Citat samo naprijed:
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Hofmanica primila na znanje, znači grote su građevine na uređenoj plaži. [censored]te, ovo je bolje od njuzbara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # zakon to sam jacezar 2018-02-17 11:48
Citat Ja ja:

Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Lako je tako raditi bez papira kada ti je brat Pinki !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI