Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Osorski kulturocid?

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

osorDa je neki od vijećnika "s krive strane" programa Ane Kučić Grad za tebe i politike HDZ-a Mali Lošinj koja se provodi uz potporu nestranačkih partnera problematizirao radove na kanalizaciji u Osoru, iako legitimni predstavnik građana on ne bi postigao ono što je uspjelo bivšoj novinarki i savjetnici bivše predsjednice države. Da se na sjednici Gradskog vijeća usudio tvrditi kako se zbog radova na kanalizaciji u Osoru odvija neshvatljiv kulturocid i da će vrijedni nalazi od helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća biti zatrpani, čuli bismo podsmješljivo omalovažavanje kako samog vijećnika tako i pitanja kao suvišnog, politikantskog i usmjerenog na demagoško stjecanje poena među biračima 

No Mirjana Hrga – kao stanovnica Osora  primorala je Anu Kučić da se na svojoj službenoj FB stranici oglasi vrlo umjerenom izjavom – citiram – Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, članovi Mjesnog odbora i mještani su zadovoljni da će uskoro imati suvremeni kanalizacijski sustav vrijedan visokih 5,1 milijuna Eura – i osigurala joj nastup na RTL televiziji. U ovoj suhoparnoj objavi gradonačelnica ne spominje pismo koje joj je u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru uputila Mirjana Hrga: 

Poštovana Gradonačelnice Ana Kučić,
obzirom da ignorirate naš dopis u kojem Vas molimo da komunicirate s nama i objasnite nam što se uistinu događa u povijesnom gradu Osoru (dopis u privitku), turističkom biseru koji je neshvatljivo zapušten posljednjih godina, a spomenici kulture prepušteni zubu vremena (jedan od primjera Zidine Sv. Petra), prisiljeni smo zatražiti pomoć nadležnih ministarstava, povjerenika za informiranje ali i europskih institucija budući da se projekt aglomeracije koji je i izazvao nezadovoljstvo i strah građana za kulturnu baštinu, 85% financira iz fondova Europske unije.

Kao što je poznato, riječ je o izuzetno izazovnom projektu zbog arheoloških nalazišta koja su tek nekoliko centimetara ispod građevina koje čine današnji Osor (fotografija: Nalazište ispred Župnog dvora, u privitku).
Odlučili ste prekopati čak i glavnu ulicu, kaldrmu, koja odiše poviješću i daje mjestu štih koji ima stoljećima (fotografija: Rimska ulica). Strahujemo da će odluka o uvođenju kanalizacije za svega nekoliko kućanstava koliko ih ovdje ima (a samo mjesto nikada se neće moći širiti jer je riječ o strukturiranoj povijesnoj jezgri) – rezultirati štetom za naš Osor, ali i Republiku Hrvatsku.

l. Protivimo se namjeri da sva arheološka nalazišta ponovno zatrpate
Prema navodima predsjednika Mjesnog odbora Osora gsp. Kučića (u privitku) s nedavnog sastanka s izvođačima radova zaključeno je da:

„Nema značajnih nalaza (?!), pa onda nema ni potrebe od posebnih označavanja pojedinih lokacija. „
S druge strane, Vi u objavi na FB (u privitku), osvrćući se na isti sastanak tvrdite, citiramo:
„Na dosadašnjim trasama nađeno puno vrijednih nalaza od helenističkog perioda pa sve do 17. stoljeća, puno zidova, dokazi o postojanju gradskih termi i javnog WC-a. „
– Poštovana Gradonačelnice, možete li nas informirati koji je od ta dva navoda istinit?

ll. Tražimo označavanje arheoloških nalazišta
Gsp. Kučić tvrdi da se odustaje i od ostakljivanja par iznimno atraktivnih lokacija što smo u našem dopisu molili da razmotrite kao opciju koja bi, sigurni smo, uvelike pridonijela atraktivnosti ne samo našeg mjesta nego i Hrvatske kao turističke zemlje.

Skrećemo pozornost na gradove koji su posegnuli za takvim rješenjima, pa ne razumijemo zašto takvo što nije moguće u Osoru. Ako je ostakljivanje za Osor „skupo i komplicirano" kako na sastanku navode arheolozi i konzervatori (plaćamo porez, spomeničku rentu, dobili smo novac EU), vjerujemo da postoji prostor za razgovor i druge ideje koje bi omogućile bliski kontakt posjetitelja s nalazištima (ostavite barem jedno nalazište otvoreno i ograđeno staklenom ogradom).

lll. Nered uoči turističke sezone
U dopisu Vas upozoravamo na nedopustivu činjenicu da je privatno poduzeće „GP Krk", izvođač radova, uzurpirao jedinu površinu za parkiranje u Osoru sa svojim uredskim kontejnerima, WC-ima, mehanizacijom, građevinskim materijalom i smećem (prostor na ulazu u Osor pokraj rotora jer mi, kao turističko središte, parkiralište nemamo).
Očekujemo da što hitnije, a najkasnije do 15.lipnja 2023.:

– sklonite sve uredske kontejnere, WC-e, mehanizaciju, građevinski materijal i smeće kako biste oslobodili prostor za posjetitelje i stanovnike Osora.
Ne pristajemo da djelomično do 01.svibnja o.g. izmjestite dio navedenog, a ostavite kontejnere i WC-e jer to uistinu ne priliči jednom turističkom središtu.
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražimo:
– uvid u troškovnik za izvođenje radova kako bismo doznali tko je dopustio privatnom poduzeću uzurpaciju/najam javne površine i za koji iznos?
– Informaciju tko plaća električnu energiju koju „GP Krk" koristi u svojim improviziranim uredima na spomenutoj površini?
Osim nereda koji je izazvan lošom dinamikom i načinom rada, smatramo da ste grubo prekršili demokratske standarde prilikom odluke o prihvaćanju projekta aglomeracije.

lV. Kršenje demokratke procedure
Smatramo krajnje nedemokratskim izbjegavanje traženja mišljenja građana o odluci da se pristupi ovako izazovnom i za Osor u osnovi vrlo spornom projektu (premali broj kućanstava za tako opsežan i delikatan projekt). Građane ste doveli pred svršen čin, sazvavši sastanak na spomenutu temu tek 22.studenog 2022., iako je prekapanje Osora počelo 01.studenog 2022., a Ugovor potpisan mnogo ranije!

Nezadovoljstvo pojedinaca zbog dvojbene opravdanosti projekta, utišano je obećanjem da će dobiti „besplatan ključni priključak" te argumentom da je to sjajna prilika da napokon doznamo što se nalazi ispod zemlje.

a) Sada kada otkrivamo što je ispod zemlje, suočavamo se s prijetnjom da niti jedno od nalazišta neće biti iskorišteno za dodatnu promociju i potvrđivanje povijesne važnosti našeg mjesta, otoka i države.
b) Vezano uz obećanje „besplatnog ključnog priključka" stvoren je dojam da građani neće biti izloženi značajnijem trošku. Tada niste spominjali obvezu mogućih sondiranja ni trošak arheologe na račun stanovnika, a sada, u već spomenutom Izvješću predsjednika Mjesnog odbora navodi se da su vlasnici kuća sami dužni snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd. (izvješće MO u privitku).

Suvišno je podsjećati da živimo u povijesnom gradu. Iskopa će biti. Neki stanovnici septičke jame imaju doslovno u kućama ili u stražnjim dvorištima što podrazumijeva da će biti izloženi nužnosti prekapanja kuća i dvorišta! Dakle, pretpostavka potrebe za sondiranjima i arheolozima čini se prilično izvjesnom i nemalim troškom.

Smatramo da je bilo pravedno prije odluke o izvođenju zahvata aglomeracije u Osoru pitati i stanovnike tog mjesta za mišljenje, konkretno im objasniti što će eventualno morati sami financirati i pitati ih mogu li uopće izdržati takav trošak. Umjesto toga, počelo je prekapanje bez prethodnog mišljenja i suglasnosti građana, uz prijetnju da će onima koji ne pristanu na uvođenje kanalizacije biti isključena voda (izjava člana uprave Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. gsp. Nevena Kruljca 22.studenog 2022. u Osoru)!

Što ćete? Uskratiti nam temeljno ljudsko pravo na vodu?
Posve neshvatljiv i neprimjeren način političkog djelovanja i komunikacije.

Molimo odgovor:
– Je li istinit navod predsjednik MO gsp. Kučića da će vlasnici kuća sami snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd?

V. ZAKLJUČNO
Kolika je nebriga za Osor govori i podatak da je još jedna turistička atrakcija i objekt od vitalne važnosti za naše mjesto – pokretni most na kanalu u Osoru – mjesecima bio izvan funkcije. I taj smo Vam dopis poslali s molbom da učinite sve što je u Vašoj moći, da nas informirate u čemu je problem i pomognete našim ribarima koji su onemogućeni u svojoj djelatnosti jer ni drugi pokretni most, „Privlaka", već mjesecima ne radi. Kako je uopće moguće da mostovi od vitalne važnosti za otok mjesecima budu izvan funkcije?

I na kraju, gradonačelnice Kučić, molimo Vas da se jedan ovako šarmantan i atraktivan povijesni grad prestane tretirati kao prolazna stanica do Malog Lošinja. Mi smo puno više od toga. Ne zahvaljujući nama, nego povijesti. Zbog svoje povijesti i kulture Osor je vrijedan dio turističke slike Republike Hrvatske, mjesto vrijedno divljenja. Ako to ne vidite i ne razumijete, problem je veći od ijednog ranije spomenutog.

Mirjana Hrga,
u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru

Na znanje:
NINA OBULJEN KORŽINEK, Ministrica kulture i medija RH
NIKOLINA BRNJAC, Ministrica turizma i sporta RH
ZORAN PIČULJAN, Povjerenik za informiranje RH
U Osoru, 22.03.2023.

Hrvatska danas: Neshvatljiv kulturocid u Osoru: Vrijedne nalaze helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća zatrpat će zbog – kanalizacije

Komentari: 

211 # .......... 2023-03-29 13:04
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Osorski rekvijem za AKgost 2023-03-29 14:49
Citat .....:
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Sumnjam da ju nije briga. Voli se ona producirati, ali ukazivanje na TV radi propasti projekta Mrtvaška, odcjepljenja Unija i sad zbog Osora joj ne može prijati. Ma ne zbog građana Lošinja i jedne Hrge nego zbog pozicije u stranci. AP ima problema preko glave i bez jedne malomišćanske šerifice :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vjetrovi iz RemetincaI tako to odnekuda puše 2023-03-29 15:59
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Ako uskoro ne smjesti Todorića u zatvor, mogao bi se uskoro i sam tamo naći, zajedno sa pola svoje bande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kud Hrga okom, Ana skokom!gost 2023-03-29 18:24
Citat I tako to odnekuda puše:
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta. Dotakli smo se nekoliko važnih tema poput uvjeta priključka na kanalizaciju, dodatnih parkirnih mjesta i prometovanja jezgrom Osora, kvara mosta te prezentacije arheoloških iskopina," itd... To je slika i prilika demokracije na otoku njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Milutin 2023-03-29 19:05
Mislim da je njen najveći uspjeh otvaranje teniskog turnira u Velom Lošinju. Tu nikako nije mogla omanuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vodegost 2023-06-28 16:05
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta...
Hoće li Hrga i ovime nagnati gradonačelnicu na reakciju kakva ne uspjeva cijeloj lošinjskoj oporbi? ‘S pravom uriniraju po Hrvatima’ kaže bivša TV voditeljica Hrga. Njoj je dosta, ima štošta za reći o hrvatskom turizmu, a posebno o stanju u Osoru:

Pohlepni, primitivni, neodgojeni i neobrazovani ne možemo ni biti svjesni bogatstva koje smo naslijedili nego sukladno svom dometu – koljemo tele zbog šnicle. Nastavimo li ovako, propast nam je zagarantirana”.

”I ‘moj’ Osor, na putu za betonizirani i sad već svakog šarma lišeni Mali Lošinj, turisti prolaze kao nekad Karlobag. I da žele, nemaju gdje stati jer – ‘sokol (vlast) ga nije volio’. Naime i danas, 27.06., unatoč čvrstom “obećanju” gradonačelnice i njezine svite da tako nakon 15.06. neće biti, stoje kontejneri privatnog građevinskog poduzeća. Skupo im se izmjestiti. Bolje neka Osor pati. Ionako nitko od tih lošinjskih “faca” nema kuću u Osoru. A da gosti stanu. Da uspiju uopće od table građevinara vidjeti smjerokaze, odmah iza zida našli bi ostatke katedrale iz 4.st, krstionicu da ne zamaram s Osorom, jer tu nema spasa, ne zanima ih. To je sada sasvim jasno. Međutim, 10tak km dalje, ponovno senzacija. Francusko-hrvat ski tim upravo cisti nalazište vile iz 2.stoljeća i pripadajuće crkve, krstionice…čuda . Pitajte me očekujem li da će bar ovo privesti svrsi i privuci fine goste kojima je umjesto bljuvotine i ćevapa draža senzacija od povijesti i arheologije i ne pitaju koliko sto košta jer koliko god da košta, nije previše? Neće. Pustit će da propada kao i senzacionalne Zidine Sv. Petra u Osoru. Oni jednostavno ne razumiju”, nadodala je bivša voditeljica.

”Zamislite da gradonačelnica i gospođa iz lošinjskog muzeja imaju smisla za prave vrijednosti. Zamislite da dok brodom prolazite uvalu na Punta Krizi, na putu za Osor pa dalje za Istru ugledate najljepši mogući pozdrav: osvjetljene zidine crkve iz 4 st dok uplovljavate u nekadašnji grad s 2 katedrale: jednom bivšom i jednom sadašnjom, gdje se pod zidovima sadašnjih kuca skrivaju slojevi povijesti: mozaika, kostiju, zidova, gradovi ispod ‘grada’. Te gradove nećete vise vidjeti jer vlast ne zna ništa drugo nego iste nakon provođenja kanalizacijskih cijevi zatrpati”, zaključila je Hrga.

”Ovo sto vam danas pokazujem, vidjet ćete samo ako vas netko primi za ruku i odvede na lokaciju koje se smatra – lovištem. Usput do lokacije, vidjet ćete mnogo novih, kamenih zidova koje ograđuju (za sada) negrađevinske parcele i modernih ulaznih vrata kao najave nekog još lošijeg vremena koje dolazi.

Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vode. Njihova neznanja i nevizionarstva. Neugodno mi je zbog njihove nesposobnosti da održe i banalna obećanja, jer neugodna mi je sama pomisao da s njima ista dijelim. Čak i vrijeme življenja. Šteta. Mogli smo sve”, zaključila je za kraj.

Cijeli članak sa slikama i video snimkom
dnevno.hr/.../...
______________
______________
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ......NN 2023-03-29 19:47
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # No pasaran!gost 2023-03-29 20:00
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pišanje po oporbi. I po svojima ...DM 2023-03-30 09:41
Citat gost:
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
To je politika HDZ-a. Jedan kolumnist ju je nazvao politikom pišanja pa oporbi. Ali i po svojima ... Evo najnovijeg primjera takvog zapišavanja;

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.
n1info.hr/.../saraj-malo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # TikTok 2023-03-30 10:25
Prije 10 dana su govna glasala protiv, a sada sami istu točku stavljaju na dnevni red. Govna bili i ostali. Nije ih stvarno briga za druge, samo gledaju kako da im ne padne rejting kako bi opstali na vlasti i punili svoje džepove. AK je ista kao oni gore, ista demagoška škola. Lažno obeća besplatno dopunsko umirovljenicima , pa se pokušava izvaditi crkavicom od Uskrsnice.
Ali ne bi im tu crkavicu uplatila na tekući kao kod Božićnice, nego umirovljenici moraju sami doći po bon. Pa tko ne dođe, još bolje, njoj će ostati više.
A sutra će neki blagonakloni portali pisati kako je podijelila Uskrsnicu.

No, ne možeš istovremeno i stisnut i prdnut, pred izbore će sva sranja izaći na vidjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....ŠČ! 2023-03-29 22:28
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ova očito funkcionira samo kada uputiš službeni dopis u središnjicu u Zagreb.
To je ta sorta. Glasali ste, sad je istrpite još dvije godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Saniranje šteteKako je? Lako je! 2023-03-30 08:37
Usrala se ko grlica, pa je otišla udobrovoljiti Hrgu. Stanovnici Osora su tu samo neophodna kulisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost za razumijevanje pisanog teksta nije na čitatelju nego na autoru. A ni manjak dobrog odgoja te ne čini poželnim sugovornikom.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost ...