Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vrući krumpir odgovornosti za "lošinjski loger"

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

nerezinacxUobičajena većina članova Gradskog vijeća prihvatila je prijedlog gradonačelnice da Grad Mali Lošinj preuzme trgovačko društvu Loger d.o.o. Odluka je donesena na internetskoj sjednici, dakle bez bliskog kontakta među sudionicima, ali i bez dodira sa svrhovitosti tog čina. No način na koji je predložena odluka prihvaćena djeluje upravo groteskno.

Nakon ispraznog izlaganja izvjestitelja toj točki dnevnog reda, odvjetnika iz jednog od više odvjetničkih ureda koji servisiraju ovakve pothvate gradske vlasti, jedino se vijećnik Devčić upustio u raspravu. Nimalo impresioniran fiškalskim šibicarenjem gradonačelničinog odvjetnika nije mu dozvolio da baš sve vijećnike pravi budalama. Prigovorio je što se u prijedlogu ugovora o stjecanju navodi kako je stjecatelj – Grad Mali Lošinj – upoznat s cjelokupnom poslovnom, financijskom i knjigovodstvenom dokumentacijom društva, da je upoznat sa stanjem svih parničnih, upravnih i drugih postupaka, a da vijećnici koji trebaju odlučiti nemaju baš nikakav podatak o svemu tome.

Nezadovoljnom vijećniku Devčiću odvjetnik je svisoka pojasnio da se radi o javnim podacima koji se lako mogu naći na internetu. Na Devčićevu primjedbu da nije na vijećnicima da si traže podatke reagirala je gradonačelnica, gotovo upadanjem u riječ, i rekla da – evo – upravo šalje potrebne materijale. U tom trenutku predstojnica njezinog ureda i glasnogovornica vijećnicima je poslala e-mailom dokument nazvan Izvješće o financijskim informacijama društva Loger d.o.o. Budući da je spomenuti e-mail poslan na 18 adresa, posve je jasno da je materijal razaslan samo zato jer je Devčić prosvjedovao zbog nedostatka materijala. Da nije bilo Devčićevog prosvjeda vijećnici materijal ne bi dobili, no očito je da je e-mail s prilozima ipak bio spreman za slučaj da ga – ne daj Bože – netko ipak spomene. Pa kad ga je Devčić spomenuo, na mig gradonačelnice stisnuta je naredba SEND i u trenutku je riješen prigovor da vijećnici nemaju materijale za odlučivanje. Kao da su standardnoj gradonačelničinoj većini Vijeća materijali uopće trebali ...

Nakon dvije-tri minute voljom devet štovatelja tradicionalne lošinjske brodogradnje spremnih odlučivati i na slijepo prihvaćen je prijedlog gradonačelnice da Grad Mali Lošinj postane vlasnik tvrtke Loger d.o.o. Ni jedan od tih devetero vijećnika – Živković, Maglievaz, Volarić, Kamalić, Dragoslavić, Satalić, Dakić, Vlašić i Šimićić – očito nije imao potrebu barem zaviriti u izviješće, a onima koji su to možda željeli nije dano da to učine.

Umjesto ozbiljne revizije površno izvješće
Postavlja se pitanje kako su spomenuti vijećnici mogli dignuti ruku za stjecanje Logera d.o.o., a da nisu imali pojma o tome za što ih dižu. Koji god odgovor na to pitanje bio, činjenica je da su tom odlukom Grad Mali Lošinj zadužili za dodatnih 1,56 milijuna kuna i vjerojatno se odrekli dodatnih 2,2 milijuna kuna javnih sredstava. Preuzimanjem društva Loger d.o.o. preuzeli su i dug i obveze koje ga opterećuju.

Međutim, ni samo izvješće koje je nevoljko, nepravovremeno i gotovo na silu dano vijećnicima nije materijal koji bi im pomogao u donošenju racionalne odluke. Umjesto ozbiljne pravno-financijske dubinske analize kakvu je gradonačelnica obećala, predočen im je neozbiljan izvještaj samo o finacijskim informacijama društva Loger d.o.o. Sve i da su ga vijećnici htjeli i stigli proučiti opet ne bi bili upoznati sa stanjem svih parničnih, upravnih i drugih postupaka u kojima društvo Loger d.o.o. sudjeluje kao stranka, jer u izvješću o tome nema ni jedne jedine riječi. Nema čak ni bitnih financijskih podataka. Na primjer o zaposlenima u društvu i njihovim troškovima.

Izvještaj o financijama je izrađen temeljem bruto bilance knjigovodstvenog servisa i javne objave FINE. Ukratko, izviješće koje je gradonačelnica pokušala zatajiti sadrži površne i nerelevantne financijske informacije, a o pravnom aspektu, parnicama i upravnim postupcima tvrtke nema niti riječi. Da su devetero spomenutih štovatelja tradicionalne lošinjske brodogradnje u Gradskom vijeću htjeli, a da su vijećnici nezavisne liste Dubravka Devčića imali vremena proučiti to na brzinu sklepano izvješće saznali bi da je preuzimanjem tvrtke Loger d.o.o. Grad preuzeo njegove obveze i dugove. A dugovi su prema dobavljačima 1.370.870 kuna i 190.976 kuna za pozajmice.

No i u ovako šupljem izvješću ima zanimljivih podataka. Tako je na stranici 9. navedeno da društvo ima odgođene obveze prema Gradu Malom Lošinju i prema Turističkoj zajednici od 2.224.228 kuna, a malo dalje na stranici 11. taj iznos se navodi kao prihod budućeg razdoblja. U javno objavljenoj Bilanci na stranicama FINE se navodi da se radi o 2.224.228 kuna prihoda budućeg razdoblja. To bi značilo da je i Turistička zajednica, na čijem čelu je gradonačelnica, uložila u Loger d.o.o. 1.285.702 kuna. Uzimajući u obzir da je u tvrtku Loger d.o.o. do sada uloženo javnih sredstva Ministarstva turizma, Primorsko goranske županije, Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice, bez domaćih i inozemnih privatnih donacija koje su se skupljale dokazano barem od 2015. g., oko 6 milijuna kuna, iskazana vrijednost ulaganja u brod od 3.893.961 kuna je premalena. Izgleda da je ulaganje tvrtke Loger d.o.o. u brod bilo kao u vicu: Jedan meni, jedan tebi ... No ovim ulaganjima u tvrtku Loger d.o.o., a ne u brod Nerezinac, treba dodati i još 1,56 milijuna kuna dugova koje ponosni stjecatelj tvrtke – Grad Mali Lošinj - još mora platiti.

Dakle, vrijednost uložena u Loger d.o.o. će se popeti na milijun eura, a vrijednost broda je upola manje. Očito se radi o računici po principu pišem jedan pamtim dva.

Budući da u izvješću nije vidljiva pravna osnova, nejasno je o čemu se stvarno radi. U svakom slučaju odgođene obveze u pasivi predstavljaju odgođene obveze društva. Loger d.o.o prema izvješću ima akumulirani gubitak do 30. 11. 2020. g. od 400.611 kn, odnosno negativni kapital od 105.611 kn koje će vlasnik morati nadoknaditi. Dizanjem ruku za odluku o prihvaćanju štetnog prijedloga gradonačelnice devet štovatelja tradicionalne lošinjske brodogradnje u Gradskom vijeću preuzelo je obvezu daljnjeg sponzoriranja javnog igrokaza kojim će se potonuli kuter izgrađen tko zna gdje i tko zna kad prikazivati kao posljednji primjerak tradicionalne brodogradnje tipa lošinjski loger.

Zanimljivo je da je gradonačelnica dala Gradskom vijeću da donosi odluku o stjecanju ovih udjela u Loger d.o.o. koji Grad stječe bez naknade, za nula kuna, a da je samo koji dan prije ne pitajući Gradsko vijeće Radniku d.d. vlastitom odlukom prodala gradsko zemljište za više od 4,5 milijuna kuna.

Zlobnik bi mogao zaključiti da se tu ne radi o iznenadnoj spoznaji gradonačelnice o vlastitim ovlastima, već o uvaljivanju vrućeg krumpira spomenutim štovateljima tradicionalne lošinjske brodogradnje u Gradskom vijeću. Time se odgovornost za štetnu i pogrešnu odluku može pokušati prebaciti na Gradsko vijeće, no s obzirom na zakonske odredbe to može biti samo jeftin politički spin.

Odgovornost za ovu odluku je na gradonačelnici i devetoro štovatelja tradicionalne lošinjske brodogradnje u Gradskom vijeću. Gradonačelnica neće moći pobjeći od odgovornosti navodeći da je odluku donijelo Gradsko vijeće, a ni devetero vijećnika tvrdeći da je fiskalno odgovorna jedino gradonačelnica.

Komentari: 

030 # bahatost na maksimumsugrađanin 2021-01-07 12:02
Od prvog dana smo sumnjali da je Loger mačak u vreći. Zanima me ima li netko dokument kojim je taj mačak u vreći proglašen kulturnim dobrom. Možda sam glup, ali pretraživanje javno dostupnih podataka po raznim upitima, ne daje mi nikakvih pozitivnih rezultata. Usput, šaljem pozdrav gradskom odvjetniku. U osnovnim materijalima koji su dostavljeni gradskom vijeću nema o tome nikakvih podataka. Ne znam piše li šta o tome u mailu koji je poslan vijećnicima tokom sjednice.
Drugo pitanje je, ako se gradonačelnica već ispričala vijećnicima kojima materijali nisu dostavljeni na vrijeme, zašto se nije ispričala i građanima i to na način da je nakon održane sjednice naknadno sama na webu objavila tražene materijale, a koji očito spadaju pod radne materijale sjednice.

Poštovana gradonačelnice, ignorirajte građane i dalje. Hvala na pažnji, vidimo se na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Vidimo se na izborimaDS 2021-01-07 12:43
Citat sugrađanin:
Poštovana gradonačelnice, ignorirajte građane i dalje. Hvala na pažnji, vidimo se na izborima.
"Vidimo se na izborima" treba poručiti onim marionetama u GVkoje su glasovali bez da su pogledali izvješće o financiskom stanju Zorovićeve tvrke. Kučićkinoj neodgovornosti prema građanima dodali su vlastitu neodgovornost prema nama biračima. Pa tko je lud ili pokvaren neka opet glasuje za Kučićku i njezina potrkala Živkovića, Maglievaza, Volarićku, Kamalića, Dragoslavićku, Satalića, Dakića, Vlašićku i Šimićićku i njihove liste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Neodgovorni će tražiti opet pojverenjejedan s biračkog popisa 2021-01-07 13:52
Meni stvarno nije jasno kako netko može odlučivati a da o tome nema nikakvih spoznaja. Da li bi tih devet vijećnika tako donosili odluku da oni osobno kupuju Loger d.o.o.? Čisto sumnjam. Ali kad u ime građana nešto odlučuju onda ne pitaju za cijenu. Baš me zanima koji će od tih devet vijećnika opet tražiti od građana da im daju povjerenje da ih zastupaju. Da imaju i malo obraza ne bi se ni kandidirali nikad više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # sapienti satWwW 2021-01-07 14:14
"Služba smo ljudima i to nam mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Sudite nas po našim nedjelimaDobro jutro lošinjani 2021-01-08 06:54
Mandat su započeli lijepim riječima i obećanjima, a završit će kako tko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lud zbunjenogKermit 2021-01-10 16:43
Citat Dobro jutro lošinjani:
Mandat su započeli lijepim riječima i obećanjima, a završit će kako tko.
Započeli su pod parolom Lošinj je i ostat će prvi od 1000 otoka a završit će kao Muppet show u epizodi lud zbunjenog.


A već i ova Elvisova izjava je zvučila kao smušena provala nekog mapetovca. Ali da, na kraju ćemo ih sudit po njihovim (ne)djelima :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Nema obraza u lošinjskoj politiciOZ 2021-01-07 14:29
Citat jedan s biračkog popisa:
Baš me zanima koji će od tih devet vijećnika opet tražiti od građana da im daju povjerenje da ih zastupaju. Da imaju i malo obraza ne bi se ni kandidirali nikad više.
Da imaju obraza barem bi prigovorili gradonačelnici što ih stavlja pred svršen čin, jer materijal im je dostavila dok je točka Loger bila na dnevnom redu pa nisu mogli ni odglumiti da znaju o čemu odlučuju. Ali nisu joj prigovorili i sigurno je da će se svi opet kandidirati. A sada kad je predsjednica gradskog HDZ-a Ana će Volarićku, Kamalića, Satalića, Šimičićku, Dragoslavićku i Vlašićku nagraditi za poslušnost visokim mjestima na listi za izbore. Dodat će i Fabijanića, a ako se stvarno ukine funkcija dogradonačelnik a dodat će i Antu Nedića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Lošinjska kuhinjagost 2021-01-07 14:32
Imamo sprdačinu od demokracije. Birači birali vijećnike u GV da zastupaju njihove interese, a izabrani vijećnici zastupaju svoje i gradonačelničin e interese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Panta RheiRex 2021-01-07 15:02
"Kada postane teže trpjeti nego promijeniti se – tada ćete se promijeniti" - Anon.
Po svemu sudeći vrijeme je za promjene - dragi moji sugrađani probudimo se na vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ...Licemjer 2021-01-07 15:12
Citat gost:
Imamo sprdačinu od demokracije. Birači birali vijećnike u GV da zastupaju njihove interese, a izabrani vijećnici zastupaju svoje i gradonačelničine interese.
Pa to je zapravo slučaj na svim instancama izabrane vlasti u ovoj državi.
Kako na nebu, tako i na zemlji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # -- -- --Popaj 2021-01-07 17:06
Citat Licemjer:
Citat gost:
Imamo sprdačinu od demokracije. Birači birali vijećnike u GV da zastupaju njihove interese, a izabrani vijećnici zastupaju svoje i gradonačelničine interese.
Pa to je zapravo slučaj na svim instancama izabrane vlasti u ovoj državi. Kako na nebu, tako i na zemlji.
Prije bih rekao kako u Hrvatskoj tako i na Lošinju. Ne vidim kako (i zašto) bi vlast na Lošinju mogla biti bolja i poštenija od državne vlasti. Zna se tko je na vlasti i tu i tamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Laž po laž HDZgost 2021-01-07 18:02
Citat Popaj:
Citat Licemjer:
Citat gost:
Imamo sprdačinu od demokracije. Birači birali vijećnike u GV da zastupaju njihove interese, a izabrani vijećnici zastupaju svoje i gradonačelničine interese.
Pa to je zapravo slučaj na svim instancama izabrane vlasti u ovoj državi. Kako na nebu, tako i na zemlji.
Prije bih rekao kako u Hrvatskoj tako i na Lošinju. Ne vidim kako (i zašto) bi vlast na Lošinju mogla biti bolja i poštenija od državne vlasti. Zna se tko je na vlasti i tu i tamo.
A lažu na svim razinama. Kao kandidat za gradonačelnicu na zadnjim izborima Ana Kučić je guslala o rekonstrukciji lošinjskog aerodroma, ulaganju u industrijsku zonu i formiranje ureda za EU-fondove. Od toga do sada ništa osim što je raspisan natječaj za djelatnike u svezi EU fondova. A kandidat za zamjenika je slinio od milja opisujući Anu Kučić kao "jednu od žena koje su nas iznenadile odlučnošću koja nije lišena senzibilnosti".

Vidi izvješće na otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Laži, laži, laži me...gost 2021-01-07 18:25
Iako ulaže godišnje milijune kuna u Loger, kako imamo prilike ovdje čitati, kod poticaja poduzetnicma i poljoprivrednic ima je malo škrtija. Tako je zadnja vijest na službenoj gradskoj stranici:" Na posljednji dan 2020.godine potpisani su i otpremljeni ugovori za potpore za 89 poduzetnika i poljoprivrednik a s područja Grada Malog Lošinja u visini od 445 tisuća kuna". U 2020. logeru je doznačila 1,5 milijuna kuna a poduzetnicima je isplatila potpora 445 tisuća kuna. U predizbornoj kampanji je nešto drugo obećavala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Poslovnik o gradskom vijećuZdeslav 2021-01-07 20:48
Em što nemaju obraza, zasigurno nitko od njih nije ni pročitao Poslovnik gradskog vijeća.

Naime Poslovnik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja propisuje da se poziv za sjednicu sa materijalima koji se odnose na prijedlog dnevnog reda dostavlja vijećnicima 7 dana prije održavanja sjednice. Samo iz osobito opravdanih razloga ovaj rok se može skratiti.

Osobito opravdani razlozi nisu obrazloženi. Niti ih se uopće može obrazložiti.

Pitam se koji su opći akt naše JLS koju zastupaju naši zastupnici u vijeću pročitali i jesu li uopće u ove četiri godine svog mandata?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # hm hmgost 2021-01-07 21:01
Za ispunjavati želje gradonačelnice vijećnicima Poslovnik može samo smetati. Zašto bi ga onda čitali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Poništenje odlukeRex 2021-01-07 21:16
Kao posljedica nepoštivanja procedure kod donošenja općih akata, upravni sud RH je poništio određene akte zbog formalnih propusta kod samog donošenja.

Možda bi zato trebali pročitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # prikrivanje istineVox Populi 2021-01-08 08:13
To što gradski vijećnici nisu pročitali poslovnik gradskog vijeća, ide njima na dušu. Položili su prisegu.
To što predsjednik gradskog vijeća isto tako nije pročitao, ili nije shvatio poslovnik, isto tako ide na njegovu dušu.
Pa sjetimo se, još neki dan nije bio u stanju brojeći na prste utvrditi da li je odluka usvojena ili nije.

Međutim, sa materijalima za gradsko vijeće je druga stvar. Predlagatelj mora vijećnicima dostaviti materijale za sjednicu u rokovima predviđenim u poslovniku. I to sve materijale, a ne samo dio materijala u kojima je sve divno i krasno, a dio u kojima se krije podvala sakrivati od očiju javnosti.

Gradski odvjetnik je tipično odvjetnički, sa pozicije neprikosnovenog pravnog autoriteta pokušao objasniti da je sve što je na internetu javno dostupno, istovremeno vijećnicima već dostavljeno. Međutim, takvoj interpretaciji istine nije vjerovala ni sama gradonačelnica, jer je kao što kaže autor članka već spremno držala prst na tipki SEND.

Kockice se polako slažu, istina dolazi na vidjelo. Meni je očito da ovo prilično smrdi na urotu, unaprijed dogovoreni scenarij, pa ako prođe prođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ###RB 2021-01-08 11:54
Citat Vox Populi:

To što predsjednik gradskog vijeća isto tako nije pročitao, ili nije shvatio poslovnik, isto tako ide na njegovu dušu.
Pa sjetimo se, još neki dan nije bio u stanju brojeći na prste utvrditi da li je odluka usvojena ili nije.
Nitko danas više ne računa na prste. Možda bi mu trebalo pokloniti ovakav kompjuter?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Kriminal & KriminalCrna Marica 2021-01-07 21:29
Gledam, čitam, slušam i ne vjerujem.
Ukoliko sam dobro razumio, u materijalima koji su vijećnicima dostavljeni prije sjednice piše da se "Poslovni udjeli iz ovog ugovora prenose se stjecatelju bez naknade".
U materijalima nigdje ne piše da je firma opterećena milijunskim dugovima.
Na reagiranje vijećnika Devčića, gradonačelnica na brzinu "ispravlja grešku", i mailom šalje vijećnicim kompletne materijale, koji ako ih se pročita priči daju potpuno suprotan smisao.
Gradski vijećnici su dovedeni u zabludu, ali bez čitanja materijala, ne znajući o čemu se radi, izglasavaju odluku.
Ovo više nije za rubriku Politika & Kriminal, nego za rubriku Kriminal & Kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Scenarij i režijaCSI 2021-01-08 09:16
Citat Crna Marica:
Ovo više nije za rubriku Politika & Kriminal, nego za rubriku Kriminal & Kriminal.
Zanimljivo je da se kritizira gradonačelnicu i devet patuljaka, a scenarist i režiser ovog krimića ostaje pošteđen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # lovac na jelenešojka 2021-01-08 11:37
Citat CSI:
Zanimljivo je da se kritizira gradonačelnicu i devet patuljaka, a scenarist i režiser ovog krimića ostaje pošteđen.
Ako imaš muda reci nam ti tko je režiser ovog krimića !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # retoričko pitanje?Šojka Rugalica 2021-01-08 12:04
Citat šojka:
Citat CSI:
Zanimljivo je da se kritizira gradonačelnicu i devet patuljaka, a scenarist i režiser ovog krimića ostaje pošteđen.
Ako imaš muda reci nam ti tko je režiser ovog krimića !!!
Mislim da si već sam došao do odgovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # And the Oscar Goes To...gost 2021-01-08 12:21
Citat šojka:
Citat CSI:
Zanimljivo je da se kritizira gradonačelnicu i devet patuljaka, a scenarist i režiser ovog krimića ostaje pošteđen.
Ako imaš muda reci nam ti tko je režiser ovog krimića !!!
Ne treba imat muda jer ime režisera je već objavljeno na posteru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Kriminalno skrivanje činjenicaDD 2021-01-08 14:23
Citat Crna Marica:
Gradski vijećnici su dovedeni u zabludu, ali bez čitanja materijala, ne znajući o čemu se radi, izglasavaju odluku.
Ovo više nije za rubriku Politika & Kriminal, nego za rubriku Kriminal & Kriminal.
Ovih devet vijećnika nisu izglasali odluku zato što su dovedeni u zabludu nego zato što smatraju kako su ih birači izabrali da bez razmišljanja odobravaju prohtjeve Ane Kučić. Ne treba njima da znaju o čemu se radi i ne trebaju im materijali jer ih ne čitaju. A predsjednik GV Živković se očito smatra Kučićkinim slugom, a ne zastupnikom građana, kad je na dnevni red stavio točku koju nije smio staviti jer uz prijedlog odluke gradonačelnica nije prema poslovniku priložila materijale. Stavivši na dnevni red točku preuzimanja firme Loger i Živković je postao njezin saučesnik u kriminalnom skrivanju činjenica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ....JVP 2021-01-08 16:33
Na internetu se nalaze svi materijali koji su potrebni da institucije odrade posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Svjesna zabludaDZ 2021-01-07 21:56
Nemojmo zaboraviti temeljne pravne postulate iz rimskog prava, a to su ignorantia legis non excusat - nepoznavanje zakona nije izgovor i ignorantia nocet - neznanje škodi.

Ne bih rekao da su dovedeni u zabludu.

Prema obveznom pravu zabluda je slučaj nesklada između volje i očitovanja volje. U ovom slučaju volja gradonačelnice i očitovanje njene volje nije bilo u neskladu, nego u skladu, kojeg je ona bila svjesna.

Odvjetnik grada koji je bio izvjestitelj ove točke trebao je upozoriti gradonačelnicu da je svaki pravni posao pri čijem sklapanju je postojala zabluda pobojan i da postoji mogućnost pokretanja postupka njegovog poništenja.

Usput ću napomenuti da se u ostale slučajeve mane volje ubrajajaju prijetnja, nesporazum, prijevara i prividni ugovor... to me već podsjeća na neke ranije komentare koji se odnose na način rada ove vladajuće strukture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # pravnik... 2021-01-07 22:03
Zašto bi je upozorio, smiješan si... ovako si je osigurao sljedeći honorar kojeg ćemo mi platiti. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Središnji Državni PortalNeedles and Pins 2021-01-07 23:01
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Podmetnuto kukavičje jajeArsen Mujagić 2021-01-08 16:36
Gradonačelnica je na sjednici 30. listopada 2020. tražila od Vijeća da usvoji Odluku o poduzimanju prethodnih radnji radi preuzimanja trgovačkog društva Loger d.o.o. Navela je razloge zašto je potrebno donijeti takvu odluku te ja tada obrazložila da:
„Prije sklapanja ugovora o prijenosu, odnosno stjecanju poslovnih udjela, bilo bi potrebno ispitati odlučne činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-kn jigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza. Zbog navedenog, predlaže se da Gradsko vijeće odobri gradonačelnici Grada Malog Lošinja poduzimanje potrebnih radnji u svrhu utvrđivanja uvjeta za stjecanje poslovnih udjela trgovačkog društva LOGER d.o.o. iz Nerezina. Kako bi se moglo pristupiti eventualnom sklapanju ugovora o prijenosu poslovnih udjela, potrebno je radi sigurnosti stjecatelja ispitati stanje društva čiji se udjeli preuzimaju.“

A što je gradonačelnica napravila nakon toga? Ništa, apsolutno ništa, nihil, nula, zero, null. Vijećnicima je tek nakon primjedbe Devčića poslala na mail Izvješće o financijskim informacijama društva LOGER d.o.o. Ali to nema veze s onim što je ona prema odluci Vijeća trebala napraviti. A to je ozbiljna dubinska pravno-finanici jska analiza (due diligence) za potrebe Grada Malog Lošinja. Umjesto tog vijećnici su dobili tek izvješće koje je naručio Loger d.o.o. ?! A to izvješće nema nikakve veza s Gradom niti sa ispitivanjem odlučnih činjenica i stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza. Gradonačelnica je umjesto ozbiljne dubinske analize koju je naručio Grad vijećnicima podmetnula neozbiljno izvješće koje je naručio Loger d.o.o..
U uvodnim razmatranjima angažmana izrađivač navodi da Izvješće uopće nije ozbiljan dokument odnosno da to nije revizija obavljena u skladu s Međunarodnim revizijskim standardima ili uvid obavljen u skladu s Međunarodnim standardima za angažmane (ili se pozvati na relevantne nacionalne standarde ili praksu) i s tim u skladu neće se izraziti uvjerenje. Dakle revizor će samo navesti podatke koji su javno objavljeni i neće ih uopće provjeravati a niti ocjenjivati! A sjetimo se da je gradonačelnica gotovo dva mjeseca prije tražila i dobila suglasnost da napravi ozbiljnu reviziju radi sigurnosti Grada. Dakle da Grad ne bi kupio mačka u vreći gradonačelnica je tražila suglasnost da napravi reviziju koju nije napravila. Glupiranje sa traženjem suglasnosti od Vijeća za izradu dubinske analize je bilo samo u funkciji kuhanja žabe odnosno priprema, predigra za konačnu odluku odnosno preuzimanje Loger-a a ne stvarna želja da se provjere sve činjenice.

Podmetnuti izvještaj koji prije odluke vijećnici nisu stigli ni pogledati je interni dokument Loger-a d.o.o.. Dakle izvještaj nije naručila gradonačelnica već Loger za svoje potrebe. Tako se u uvodu dokumenta navodi: „Naše izvješće ne može se koristiti za neku drugu svrhu i ono je samo za vašu informaciju, te nije za upotrebu trećim osobama.“ Dakle niti gradonačelnica niti gradski vijećnici nisu bili ovlašteni dobiti na uvid izvještaj niti su ga smjeli koristiti kao podlogu za odlučivanje. Silom prilika u nedostatku vremena vijećnici ga nisu ni koristili. Ipak prilično je neozbiljno da vijećnici dobijaju na uvid dokumente kojih nisu ovlašteni dobiti a da ne dobiju dokumente koje moraju dobiti odnosno one koje su prethodnom odlukom naručil.

Samo u ovom slučaju s ovim izvještajem gradonačelnica je napravila pet osobnih grešaka. Prvo je tražila suglasnost za izradu revizije za Loger d.o.o. koju nije trebala od Gradskog vijeća s obzirom da cijena takve dubinske analize ne prelazi 0,5% Proračuna. Druga osobna greška: dobila je odluku Vijeća kojom je zadužena da izradi ozbiljnu dubinsku analizu kako bi ispitala „odlučne činjenice“ društva radi sigurnosti Grada a to nije napravila. Treća osobna greška je da je umjesto vlastite dubinske analize prevarila Vijeće i podmetnula mu tuđi izvještaj. Četvrta osobna greška je da je neovlašteno dala na uvid Vijeću tuđi dokument. Peta osobna greška je da je dala tuđi dokument neovlaštenim odnosno trećim osobama - vijećnicima – da ga koriste. Srećom po gradonačelnicu ne radi se o košarci pa nema sankcija i može praviti koliko želi osobnih grešaka bez posljedica. Ono što tješi je da je ipak ova utakmnica pri samom kraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sudski registarCastus 2021-01-08 21:42
Zanima me tko će biti imenovan u nadzorni odbor Loger doo-a i tko će biti osoba ovlaštena za zastupanje društva, kada se prijenos poslovnih udjela prijavi u sudski registar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ????Neo 2021-01-09 08:27
Citat Castus:
Zanima me tko će biti imenovan u nadzorni odbor Loger doo-a i tko će biti osoba ovlaštena za zastupanje društva, kada se prijenos poslovnih udjela prijavi u sudski registar?
Misliš sada ili nakon što se ovim slučajem pozabavi državno odvjetništvo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # kibidabi 2021-01-09 14:56
Citat Castus:
Zanima me tko će biti imenovan u nadzorni odbor Loger doo-a i tko će biti osoba ovlaštena za zastupanje društva, kada se prijenos poslovnih udjela prijavi u sudski registar?
U početku će biti više članova uprave i režijskog osoblja nego članova posade broda.
A poslije revizije slučaja više neće biti članova uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Čija je to ideja?DS 2021-01-09 10:25
Citat Arsen Mujagić:
Gradonačelnica je na sjednici 30. listopada 2020. tražila od Vijeća da usvoji Odluku o poduzimanju prethodnih radnji radi preuzimanja trgovačkog društva Loger d.o.o. Navela je razloge zašto je potrebno donijeti takvu odluku te ja tada obrazložila da: „Prije sklapanja ugovora o prijenosu, odnosno stjecanju poslovnih udjela, bilo bi potrebno ispitati odlučne činjenice o samom društvu, njegovoj financijskoj-knjigovodstvenoj dokumentaciji te stanju društva u odnosu na izvršenje preuzetih ugovornih obveza. Zbog navedenog, predlaže se da Gradsko vijeće odobri gradonačelnici Grada Malog Lošinja poduzimanje potrebnih radnji u svrhu utvrđivanja uvjeta za stjecanje poslovnih udjela trgovačkog društva LOGER d.o.o. iz Nerezina. Kako bi se moglo pristupiti eventualnom sklapanju ugovora o prijenosu poslovnih udjela, potrebno je radi sigurnosti stjecatelja ispitati stanje društva čiji se udjeli preuzimaju.“
Ovo je bilo bespotrebno prenemaganje gradonačelnice educiranjem vijećnika o potrebi da se ispitaju "odlučne činjenice" o kupovini jedne tvrtke. Kao da siroti vijećnici ne znaju i bez njezinog prenemaganja da i pri kupovini cipela ili povrća treba utvrditi "odlučne činjenice" o onome što se kupuje.
No u scenariju ove predstave koja je trebala dati i privid da gradonačelnica poštuje volju vijećnika nedostaje bitna informacija: Kome je uopće pala na pamet ideja da Grad Mali Lošinj preuzme cijelu tvrtku, a ne samo brod. Možda mi je promaklo, ali ne znam je li dato obrazloženje kako bi ta transakcija doprinijela boljitku građana Malog Lošinja. Zar će se Grad baviti pripremanjem hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanjem i usluživanjem pića i napitaka, pružanjem usluga smještaja, i t.d?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Spašavanje vojnika RyanaZack 2021-01-09 10:57
Ne znam kome je pala na pamet ideja da Grad preuzima bilo šta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Plitka dubinska analizaKorni 2021-01-09 17:05
Citat Arsen Mujagić:
Treća osobna greška je da je umjesto vlastite dubinske analize prevarila Vijeće i podmetnula mu tuđi izvještaj.
Ono što je brabonjao odvjetnik i što je predočeno vijećnicima nije nikakva dubinska analiza nego plitka podvala muda pod bubrege. To je interpretacija javno objavljenih podataka. Takvu "analizu", tj. tumačenje svakome dostupnih javnih podataka zna sastaviti svaki knjigovođa i napisati ga za dvadesetak minuta. A trebala bi znati i gradonačelnica ako je diplomu magistre ekonomije stekla na redovan način a ne posredovanjem neke "josipe rimac".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # +Kapetan Kuka 2021-01-08 21:47
Možda zamjenik gradonačelnce Nedić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Ocjena uspješnosti NerezincaRex 2021-01-08 22:16
Postavljanjem 4 kategorije uspješnosti kako bi ocijenili uspješnost trgovačkog društva možemo postaviti okvir za donošenje odluka, pa tako i ove konkretne odluke o prijenosu poslovnih udjela td Loger doo.

Uspješnost trgovačkog društva procjenjuje se na temelju postignutih financijskih i nefinancijskih ciljeva, na sljedeći način:
1. “izvrsno” - trgovačko društvo je ostvarilo ili premašilo financijske i nefinancijske ciljeve;
2. “dobro” - trgovačko društvo nije ostvarilo neke financijske i nefinancijske ciljeve, ali odstupanja od početnih planova su neznatna (manja od 15%);
3. “zadovoljavajuć e” - trgovačko društvo nije ostvarilo neke financijske i nefinancijske ciljeve, odstupanja od početnih planova su znatna (veća od 15%), ali ta odstupanja ne predstavljaju ozbiljan rizik za financijsku stabilnost i održivi razvoj trgovačkog društva;
4. “nezadovoljavaj uće” - trgovačko društvo nije postiglo neke financijske i nefinancijske ciljeve, odstupanja od početnih planova su znatna (veća od 15%) te stvaraju ozbiljne rizike za financijsku stabilnost i održivi razvoj trgovačkog društva.

Ako se uspješnost ocijeni “nezadovoljavaj ućom”, nadzorni odbor ili dioničar pokreće reviziju.

I ovakve pripremne radnje koje mogu biti gotove u pola sata dovoljne su da pokažu da je odluka ovog gradskog vijeća koju je predložila gradonačelnica nezakonita i veoma rizična.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # GalebGost 2021-01-09 20:19
Uvidom u sudski registar na internetu gdje su podaci javni i dostupni svakome ,se vidi da Loger d.o.o. proizvodi samo gubitke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tereti na broduBrodar 2021-01-11 20:39
Da li smo preuzimanjem društva Loger d.o.o. preuzeli i brod Nerezinac, gdje to piše u ugovoru o preuzimanju društva?

Da li brod Nerezinac ima kakav teret na sebi primjerice hipoteku ili privilegij, da li je netko to utvrdio?

Dva su upisnika ovdje bitna - upisnik TD-a i upisnik broda.

Biti će dobro ako smo kupili mačka u vreći, jer je moguće da je vreća koju smo kupili skroz prazna pod krinkom očuvanja pomorske tradicije i kulturne baštine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
219 # Vjerojatno nema bunike ali ima bunilaArsen Mujagić 2021-01-12 10:25
Odnos Grada i Loger-u je fantazmagoričan . Kao takav je neiscrpan izvor pisanja o temi kojom se lokalni političari javno hvale a nad čime se ljudi koji mogu vidjeti što je ispod medijske pozlate zgražaju. Problem je što takav fantazmagorični odnos Grada prolazi kao nešto normalno. Za razliku od toga da kad neko bunca to svi vide i znaju da se radi o bunilu ili kakvom psihopatskom stanju u slučaju kad gradonačelnica bunca to prolazi kao normalna ili mudra politika. Kad gradonačelnica k'o u bunilu ulaže milijune kuna u privatnu firmu to nikome ne para uši. Kad preuzima to isto društvo a time preuzima i nove milijunske dugove nitko ništa ne pita. Još jedan od niza nerazumnih poteza oko Logera je i činjenica da je izvjestitelj točke o stjecanju toga društva nekakav odvjetnik iz Rijeke. Sam odvjetnik je uvodno rekao na sjednici da je tek zamoljen od gradonačelnice da izradi ugovor, a i da je to vrlo jednostavan pravni posao. Niti jedan vijećnik se vjerojatno nije ni zapitao ali je sigurno da nije javno postavio pitanje zašto je izvjestitelj odvjetnik koji je tek zamoljen da odradi jednostavan pravni posao? Zašto netko tko je odradio tehničku stvar na samom kraju bude izvjestitelj a da to ne bude recimo sama gradonačelnica. Zašto u prijedlogu o preuzimanju Logera nema niti jedne jedine riječi o tome koji je interes Gradu u toj transakciji. Najbliže tomu je gradonačelnica kada u obrazloženja prijedloga odluke o preuzimaju Loger-a navodi, citiram: „S obzirom da je trgovačko društvo Loger d.o.o. iz Nerezina osnovano isključivo s ciljem realizacije projekta,... Nakon što su odlučne činjenice o samom društvu... ispitane predlaže se da Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja donose gornju Odluku“. Gradonačelnica se čak nije pozvala ni na očuvanje povijesne baštine i slične floskule, već je dovoljan razlog da Grad preuzme firmu to što je Loger d.o.o. osnovan isključivo s ciljem realizacije projekta (kako zna ili gdje to piše u sudskom registru?) i to što su odlučne činjenice o društvu ispitane. Da bi devet gradskih vijećnika zadužilo Grad za još 1,56 milijuna kuna, pardon da bi devet gradskih vijećnika odlučilo da Grad preuzme Loger bila je dovoljna jedna nedokaziva tvrdnja i jedna laž. Nedokaziva tvrdnja je da je Loger osnovan isključivo s ciljem realizacije projekta a laž je da su odlučne činjenice o društvu ispitane. Naravno nije istinita ni tvrdnja da Grad ta transakcija ništa ne košta. Košta ga barem dodatnih 1,56 miljuna kuna.

Na kraju svoga ispraznog kanfabuliranog izlaganja izvjestitelj - odvjetnik - je bacio udicu i rekao da je spreman odgovoriti na svako pitanje. Tako je raspravu odveo na pravni teren umjesto na raspravu o suštini - koji je interes Grad i koliko će to koštati. Umjesto neugodne rasprave o tome zašto Grad uopće preuzima neprofitabilnu privatnu firmu koja je u velikom gubitku i s velikim dugovima i u koju je gradonačelnica svojom voljom uložila više od 4.000.000 kuna vodila se pravna rasprava u kojoj se s visokih pozicija pravnog autoriteta uvjeravalo vijećnike da je kupovanje firme isto što i kupovanje broda. Umjesto da o razlozima zašto predlaže preuzimanje obveza privatne firme sve kaže i sve objasni i obrazloži gradonačelnica je mudro šutjela. Pustila je da izvjestitelj odvede raspravu što dalje od suštine odluke. Jedino što je u raspravi o Logeru rekla jest da se zahvaljuje odvjetniku koji je napravio ugovor i da, eto, upravo šalje vijećnicima financijski izvještaj o Loger-u d.o.o. Kao u kakvom bunilu ali nije. To je Gradskog vijeće Malog Lošinja u sazivu koji je srećom na samom kraju mandata, na izdisaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # PlaćenikGost 2021-01-12 13:03
Citat Arsen Mujagić:
Još jedan od niza nerazumnih poteza oko Logera je i činjenica da je izvjestitelj točke o stjecanju toga društva nekakav odvjetnik iz Rijeke. Sam odvjetnik je uvodno rekao na sjednici da je tek zamoljen od gradonačelnice da izradi ugovor, a i da je to vrlo jednostavan pravni posao.
To je sa stajalište Ane Kučić zapravo bio vrlo razuman potez. Konačno je shvatila da njezine retoričke sposobnosti nisu dovoljno uvjerljive za opravdavanje tako očite muljaže kao što je preuzimanje jednog besperspektivno g privatnog poduzeća opterećenog dugovima. Zato je platila čovjeku koji je kroz praksu pred sudovima naučio govoriti koliko toliko suvislo i završavati započete rečenice da govori umjesto nje. Govorničko iskustvo odvjetnik nije stjecao šuteći kao ona dok je bila Kapelijeva zamjenica ni govorima pred nezahtjevnom publikom kakvu ima od Aleksandre Volarić do Andrina Maljevca u gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Autsorsanje gradske vlastiDiditi 2021-01-13 09:47
Citat Gost:
Citat Arsen Mujagić:
Još jedan od niza nerazumnih poteza oko Logera je i činjenica da je izvjestitelj točke o stjecanju toga društva nekakav odvjetnik iz Rijeke. Sam odvjetnik je uvodno rekao na sjednici da je tek zamoljen od gradonačelnice da izradi ugovor, a i da je to vrlo jednostavan pravni posao.
To je sa stajalište Ane Kučić zapravo bio vrlo razuman potez. Konačno je shvatila da njezine retoričke sposobnosti nisu dovoljno uvjerljive za opravdavanje tako očite muljaže kao što je preuzimanje jednog besperspektivnog privatnog poduzeća opterećenog dugovima. Zato je platila čovjeku koji je kroz praksu pred sudovima naučio govoriti koliko toliko suvislo i završavati započete rečenice da govori umjesto nje. Govorničko iskustvo odvjetnik nije stjecao šuteći kao ona dok je bila Kapelijeva zamjenica ni govorima pred nezahtjevnom publikom kakvu ima od Aleksandre Volarić do Andrina Maljevca u gradskom vijeću.
Mislim da je ovo prva faza autsorsanja poslova gradske uprave i politike gradske vlasti. Davanje poslova upravljanja Gradom i vođenjem politike vanjskim dobavljačima koji ih bolje rade je dobar potez pet mjeseci uoči narednih izbora za gradsku vlast. Koliko se sjećam Ana Kučić je tvrtki Horwath već autsorsala i master plan turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # autsorsanjeNeo 2021-01-13 16:51
Sve si nešto razmišljam, na koji način bi naša gradonačelnica hendlala situacije tipa ove u SMŽ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # i član postrojbe CZVolonter 2021-01-13 18:59
Citat Neo:
Sve si nešto razmišljam, na koji način bi naša gradonačelnica hendlala situacije tipa ove u SMŽ.
Ne daj Bože takve situacije. Kako bi hendala pokazuje i činjenica da su članovi njene postrojbe civilne zaštite kao volonteri o svom trošku išli pomagati ljudima u nevolji. Ozbiljni načelnik stožera CZ bi mobilizirao svoje postrojbe i posalo ih u SMŽ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Volonteri podrivaju vlastAgent WD 40 2021-01-14 17:09
Citat Volonter:
Citat Neo:
Sve si nešto razmišljam, na koji način bi naša gradonačelnica hendlala situacije tipa ove u SMŽ.
Ne daj Bože takve situacije. Kako bi hendala pokazuje i činjenica da su članovi njene postrojbe civilne zaštite kao volonteri o svom trošku išli pomagati ljudima u nevolji. Ozbiljni načelnik stožera CZ bi mobilizirao svoje postrojbe i posalo ih u SMŽ.
Ona samo osluškuje glasove odozgo. Građani su krivi za širenje virusa, građani su krivi za slanje pomoći, građani su krivi što kuhaju, doniraju i volontiraju u potresu, građani su krivi što ne vjeruju državi, što kritiziraju državu, kao i samog premijera, kaže naslov na portalu
24sata.hr/.../...
Vrh HDZ-a smatra da volonterstvo podriva vlast HDZ-a, pa se i Ana kao predsjednica lokalnog HDZ-a uključila u obranu države.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Pokrivanje vlastitih nedostatakagost 2021-01-14 10:14
Citat Diditi:
Mislim da je ovo prva faza autsorsanja poslova gradske uprave i politike gradske vlasti. Davanje poslova upravljanja Gradom i vođenjem politike vanjskim dobavljačima koji ih bolje rade je dobar potez pet mjeseci uoči narednih izbora za gradsku vlast. Koliko se sjećam Ana Kučić je tvrtki Horwath već autsorsala i master plan turizma.
Prepuštanje dijela vlastitih poslova drugima (outsourcing) uz plaćanje usluge s ciljem povećanja efikasnosti i smanjivanja troškova može biti dobar potez. Ali kad se autsorsingom pokrivaju i nadoknađuju vlastiti stručni i organizacijski nedostaci kao u našem Gradu autsorsing je priznanje da sustav vlasti od vrha do dna ne štima. Troškovi se ne smanjuju, efikasnost opada, a zapošljavaju se novi kadrovi. Nije čudo što je jednog vijećnika zaprepastila visina troškova za vanjske intelektualne usluge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Opomena gradonačelniciTariguz 2021-01-14 12:14
Citat Arsen Mujagić:
Jedino što je u raspravi o Logeru rekla jest da se zahvaljuje odvjetniku koji je napravio ugovor i da, eto, upravo šalje vijećnicima financijski izvještaj o Loger-u d.o.o. Kao u kakvom bunilu ali nije.
Šteta što Devčić nije zahtijevao da predsjednik vijeća izrekne opomenu gradonačelnici zato što materijal za sjednicu dijeli na samoj sjednici i zatražio stanku od dva sata da se vijećnici upoznaju s materijalom. Mislim da bi reakcija bila spektakularna :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # oOogost 2021-01-14 14:17
Citat Tariguz:
Citat Arsen Mujagić:
Jedino što je u raspravi o Logeru rekla jest da se zahvaljuje odvjetniku koji je napravio ugovor i da, eto, upravo šalje vijećnicima financijski izvještaj o Loger-u d.o.o. Kao u kakvom bunilu ali nije.
Šteta što Devčić nije zahtijevao da predsjednik vijeća izrekne opomenu gradonačelnici zato što materijal za sjednicu dijeli na samoj sjednici i zatražio stanku od dva sata da se vijećnici upoznaju s materijalom. Mislim da bi reakcija bila spektakularna :lol:
Da je Deva to napravio Ana bi opet vrisnula da su maske pale jer da mu je to netko suflirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Trebao je...Simon 2021-01-14 19:39
Citat gost:
Citat Tariguz:
Citat Arsen Mujagić:
Jedino što je u raspravi o Logeru rekla jest da se zahvaljuje odvjetniku koji je napravio ugovor i da, eto, upravo šalje vijećnicima financijski izvještaj o Loger-u d.o.o. Kao u kakvom bunilu ali nije.
Šteta što Devčić nije zahtijevao da predsjednik vijeća izrekne opomenu gradonačelnici zato što materijal za sjednicu dijeli na samoj sjednici i zatražio stanku od dva sata da se vijećnici upoznaju s materijalom. Mislim da bi reakcija bila spektakularna :lol:
Da je Deva to napravio Ana bi opet vrisnula da su maske pale jer da mu je to netko suflirao.
Nikad nećemo znati bi li mu to netko suflirao, ali "uživo" ostavlja dosta slab dojam. Reklo bi se da puno jače radi kad treba nešto pripremiti napismeno... trebao je ovo trebao je ono. Ali nije. Ne možemo spriječiti ljude da iz svega izvuku neke svoje zaključke, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dojam o dojmuGost 2021-01-14 20:57
Mislim da je teško ostaviti slab dojam nakon nastupa A. K. i njene posluge u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # ĐankiUsa 2021-01-12 20:40
Zašto Ana Kučić i GV vijeće nisu ništa poduzeli, vezano za crno narko tržište u gradu Malom Lošinju?! Hvala ako netko ima odg.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Mali Lošinj je ugodno mjesto za životCrna kronika 2021-01-12 21:19
Pod utjecajem droge izazvao prometnu nesreću u Malom Lošinju, oduzeta mu vozačka na tri mjeseca

glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # :)Gost 2021-01-13 19:42
Citat Usa:
Zašto Ana Kučić i GV vijeće nisu ništa poduzeli, vezano za crno narko tržište u gradu Malom Lošinju?! Hvala ako netko ima odg.

Da ne izgube dobavljače
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...Lošinjski teflon 2021-01-13 21:58
Ovaj Telegram.hr baš je navalio na HDZ-ove načelnike i gradonačelnike. Eto se raspisao i o Hdz-ovom gradonačelniku Požege kako namješta poslove. Kako su Hdz-ovci u formi pokazuje i vijest o tome da je Uskok podigao optužnicu i protiv načelnika Čeminca jer da je u ime Općine sklopio ugovore o subvencioniranj u stambenih kredita vlastitih sinova u iznosima od po 1.000 kuna mjesečno. I lošinjski hadezovci imaju konja za trku. Tako je Grad Mali Lošinj za sličan mjesečni iznos godinama stipendirao kćer zamjenika gradonačelnika i donedavnog predsjednika Hdz-a. Koja je razlika između nezakonite stipendije kćeri hadezeovca i nezakonite subvencije sinu gradonačelnika?

Link o podvigu mahera iz Čeminca:

jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zaštitni faktorgost 2021-01-14 13:29
Citat Lošinjski teflon:
Ovaj Telegram.hr baš je navalio na HDZ-ove načelnike i gradonačelnike.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # jel netko zna?Holly Molly 2021-04-15 10:44
Kada je radno vrijeme logera?
Na rivi ništa ne piše, nema nikoga na brodu. Pitam za frendicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Komedijašhranitelj tuljana 2021-04-15 12:44
Citat Holly Molly:
Kada je radno vrijeme logera?
Na rivi ništa ne piše, nema nikoga na brodu. Pitam za frendicu.
Vidim da si čuo prastaru foru "pitam za prijatelja/icu" pa si je sad već nekoliko puta upotrijebio u zadnjih par dana. Ali nisi je shvatio. Za "prijatelja" se pitaju sramotna i neugodna pitanja. Kao na primjer je li normalno da svrbi na nekom mjestu ili se pita gdje kupiti Viagru. Tvoje pitanje nije sramotno za postavljača. Ali, barem se trudiš, ajde...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • www.volim-losinj.org pripada onima koji ga pišu i čitaju

  RobertrEp 29.01.2022 03:40
  Gay blog
  bornholm-urlaub .info: ozmanagementgroup.co.uk/.../.. .
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  Bonaca 28.01.2022 23:23
  Gnjila
  Samo hrabro Ilovčani!Na Susku i Unijama se više ne može niš popraviti.Vrh vrhova je ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  .... 28.01.2022 22:07
  .....
  Otoci net. Još će i popločiti rivu na Unijama.A da se nova riva na Susku raspada.Horor!
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  jj 28.01.2022 19:59
  odgovor
  E ovaj put će bit malo jači prosvjed garantiramo mi Ilovčani
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  gost 28.01.2022 19:42
  Anketa
  Šta mislite kome će gradonačelnica dati da na sljedećoj sjednici GV pročita pitanje na koje ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  . 28.01.2022 18:37
  .
  Argument? Evo jedan :jer ne prodaju djedovinu po 2 eura
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  v.d. građanin 28.01.2022 17:14
  Brojčana nadmoć
  Veće budale od Ilovčana ispali su Lošinjani. Više ih je od Ilovčana pa su nam oni opet i ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  Gost 28.01.2022 17:01
  Lažna pitanja
  A kakve to veze ima s temom članka o foliranju Aninih patuljaka s lažnim pitanjima namještenim ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  Licemjer 28.01.2022 16:47
  ...
  Budale
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  . 28.01.2022 15:18
  .
  A što su ispali? Iskoristili su svoja prava. Znači da se može kad se hoće. Bome i spasili druge ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  Licemjer 28.01.2022 15:06
  ...
  To oni isti Ilovčani koji su većinski glasali za Anu i njen entourage? Možda nisu ispali ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  .... 28.01.2022 14:21
  ....
  Ko ima veća jaja od Ilovčana u Lošinju?Volio bi da ih ima! Barem su pokazali da nisu ovce za ...
   
 • »Ne tjerajte nas na to!«

  SD 28.01.2022 12:40
  ...
  Mislim da bi se veća bura mogla dignuti kad građani shvate da im komunalno društvo namjerava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 28.01.2022 07:13
  ....
  Linija 311 Ilovik- Mrtvaška 2021. -1 000 putnika Linija 311 Ilovik- Mali Lošinj 2022. -200 ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ..... 27.01.2022 20:59
  .....
  i on se ponaša kao da zna o čemu se radi, zadnjih godinu dana ga demantira
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 27.01.2022 18:22
  ####
  Kad makneš one koji ne znaju zamjene ih korumpirani. Govna uvijek isplivaju na površinu.
   
 • Vrijedilo je ...

  TITO 27.01.2022 15:23
  Drug
  "Po kratkom postupku SDP oduzeti sve lučke uprave,bez rasprave!" Pokazali su da ne znaju!
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 27.01.2022 14:15
  Poslovnik
  Prijedlog A. Volarić da se uvede internetska stranica groblja s pretraživačem pokojnika ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Zomby 27.01.2022 10:56
  Virtualna šetnja među grobovima
  Po partijskom zadatku oglasila se i Aleksandra Volarić (HDZ) lani na aktualnom satu. Inače ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 27.01.2022 09:41
  ....
  .....4 riva koja je u banani..
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 26.01.2022 15:33
  Riva
  Vidim danas nova tema na našem otočju. Sada i Cresani kao Ilovčani nezadovoljni rivom, jar ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 26.01.2022 15:27
  Demokracija
  Demokracija je ozbiljna stvar koju treba godinama graditi i poštivati pravila ponašanja.
   
 • Vrijedilo je ...

  Bambi 26.01.2022 10:18
  Pitanja po partijskom zadatku
  Nedićeva pitanja nisu poslužila samo za predstavu gradonačelnice nego i da se oporbi oduzme ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Bjesomar 25.01.2022 17:54
  Policija trenira strogoću
  “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 14:16
  Predstava za naivne
  Nakon njenih izlaganja Nedić skače za govornicu da prisnaži njene riječi, daje obrazloženja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ZC 25.01.2022 13:44
  Politika&kriminal
  Telegram ju je opisao kao živopisnu :lol: Pod naslovom Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 11:44
  Isti, isti...
  Opisao bih je jednako kao i sve druge koji se zalažu za ukidanje ljudskih sloboda i prava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 25.01.2022 10:55
  Zajamčena karijera
  Kćerka je već drugi mandat u GV. Na pretprošlim izborima bila je na listi ali nije izabrana.
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 10:18
  Suspenzija osnovnih ljudskih prava
  A kako bi ti opisao osobu koja je zbog pandemije samovoljno zabranila slobodno kretanje ...
   
 • Vrijedilo je ...

  !!! 25.01.2022 09:11
  !!!
  Misliš li da se premijer uvrijedio jer mu ovaj nije pripremio fritaju?