Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Unutarstranački izbori ili izbori za miss fotogeničnosti?

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

MISS1Unutarstranački izbori u lošinjskom HDZ-u vrve zanimljivostima. U prvom krugu izbora svjedočili smo rekordno velikom izlasku na biralište. Prema službenim rezultatima na izbore je izašlo 255 od 308 članova, odnosno 82,8% birača. Ako se s popisa uklone umrle osobe, kojih ima na popisu, i osobe koje nisu bile prisutne na otoku na dan izbora, izlaznost približava stopostotnoj. To bi zadovoljilo i Kim Jong Una. Prosječna izlaznost na HDZ-ovim unutarstranačkin izborima 2020. Manja je od 32%, odnosno točno 31,14%, pa je lako zaključiti da su lošinjski HDZ-ovci puno motiviraniji od ostalih stranačkih kolega. No ovako rekordna izlaznost nije nažalost rezultat naglog političkog prosvjetljenja lošinjskih HDZ-ovaca već posljedica ostrašćene klanovske borbe za preuzimanje stranke.

Radi se o dva suprotstavljena klana koje je svojim djelovanjem stvorila gradonačelnica. Prva pukotina rascjepa nastala je preustrojem gradske uprave proveden samo iz razloga da se razriješe tri dugogodišnje pročelnice koje očito nisu bile po volji novoj gradonačelnici. To je bio početak stvaranja dva klana - klan gradonačelnice i njenih sljedbenika te klan bivših pročelnica oko kojih se okupljaju stranački nezadovoljnici, oni koji nisu mogli upasti u klijentelističku mrežu gradonačelnice ili joj nemaju slobodan prilaz.

Vezivno tkivo pripadnika klana gradonačelnice je klijentelistički potencijal što ga nose resursi Grada kojim autokratski upravlja. A vezivno tkivo klana pročelnica je netrpeljivost i nezadovoljstvo likom i djelom gradonačelnice. Svakim danom je jaz između ta dva klana bivao sve veći. Što je veće bilo zadovoljstvo u klanu gradonačelnice, odnosno što je više rasla klijentelistička mreža oko nje, to je veće bilo nezadovoljstva i više pristaša u klanu Baumgarten. Kulminacija toga konflikta je bila 22.11.2020, a posljedica je nestvarno velika izlaznost na unutarstranačkim izborima. Klanovi su se prigodno za izbore kamuflirali u timove. Između ta dva klana ili eufemistički rečeno tima, na unutarstranačkim izborima pojavila se je osoba bez tima – Silvija Kocijan. Umjesto tima koji stvarno ne sudjeluju na izborima za predsjednika stranke Kocijan se kao osoba kandidirala za mjesto predsjednice stranke. Jedina je ponudila konkretan izborni program, jedina je vodila ozbiljnu i modernu kampanju. Imala je svoju web i Facebook stranicu. Naravno da u natjecanju dvaju snažnih klanova nije imala nikakve šanse.

Izbori javni kampanja tajna
Dok se zbog kandidatkinje Kocijan moglo govoriti da u prvom krugu postoji kakva takva kampanja, u drugom krugu kampanje nema. Drugi krug unutarstranačkih izbora za vodstvo gradske organizacije HDZ više sliče na izbore za miss fotogeničnosti.

Kao na izboru za miss, cure nude samo slike, osmijehe i poze. Stvarnog sadržaja nema ni u tragovima. Ni jedna od preostale dvije kandidatkinje nije izložila nikakav program. Obje nude samo sebe, odnosno svoju sliku. Očito smatraju da im je i to dovoljno da ostvare izborni uspjeh. Dobro za njih, ali dugoročno loše za stranku, jer ni jedna od te dvije kandidatkinje za funkciju predsjednice HDZ čini se ne shvaća u kojim izborima sudjeluju.

Budući da nemaju programe jedino što o bilo čemu misle možemo saznati tek kad odgovaraju na novinarska pitanja. Pa se jedna kandidatkinja za predsjednicu na unutarstranačkim izborima hvali samo svojim gradonačelničkim uspjesima, a druga ju kritizira da je loša gradonačelnica jer četiri godine ne rješava probleme građana. A riječ je o unutarstranačkim izborima!

O stručnim, intelektualnim i moralnim kapacitetima gradonačelnice je puno toga napisano, ali nažalost i njena protukandidatkinja je sličnog intelektualnog i moralnog kalibra – radi se o malom kalibru. Gradonačelnica je u stanju ulupati milijune kuna u privatnu firmu prikazujući to kao brigu za kulturnu i povijesnu baštinu Lošinja. Druga je kao gradska pročelnica propustila uknjižiti gradsku imovinu (slučaj vijećnica) ali nije, na primjer, propustila kupiti i uknjižiti zemljište i urediti ga kao parkiralište u Beleju koje nije predviđeno prostornim planom, a koje se nalazi u blizini njoj važnog ugostiteljskog objekta.

Takvih primjera na obje stane je jako puno. To govori o moralu i odgovornosti kandidatkinja. Kao ilustraciju sposobnosti ili intelektualne razine gradonačelnice najbolje govori transkribirani govor pred Gradskim vijećem u kojem je podržala projekt golfa na Mataldi. Kakvi su kapaciteti njene protukandidatkinje će se tek vidjeti, ali već i njene izjave za medije ne obećavaju visoku razinu.

I tako dvije kandidatkinje bez ikakvih programa vode javnosti i članstvu nevidljivu kampanju. Borba klanova se umjesto javno, argumentima i programima preselila u podzemlje i vodi se u ilegali. Telefoni rade do usijanja, obilaze se članovi stranke. Kombiniraju se obećanja, prijetnje, zastrašivanje i mamljenje. Nose se kave, čokolade, kolači, kune, obećavaju zaposlenja, stanovi, poslovi, pozicije, funkcije.

Sudeći prema rezultatima prvog kruga u kojem je neslavno završila jedina kandidatkinja koja je imala konkretan program i koja nije nikome ništa nudila ni obećavala, članstvo HDZ-a je sklonije kandidatima koji umjesto interesa stranke preferiraju osobne interese članova HDZ-a. Lako je zaključiti da će pobjednicu izbora odlučiti veći kapacitet davanja obećanja za zadovoljavanje osobnih interesa članova stranke. Zbog toga se može sa sigurnosti opet predvidjeti sjevernokorejsku izlaznost na izbore i pobjedu trenutne gradonačelnice. Nakon toga slijedi triježnjenje i masovno razočaranje neispunjenim obećanjima.

Komentari: 

222 # Aninih jedanaestgost 2020-11-30 18:45
Ako je sve ovo točno, aktualna gradonačelnica je u natjecanju za miss HDZ Mali Lošinj loše prošla. Uz neusporedivo bogatije resurse i stalnu prisutnost u medijima osvojila je samo 11 glasova više od od protivnice. Baš koliko stane u omanji izletnički brod da ih doveze sa Suska. Mora u drugi krug natjecanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # MeteoinfoKapetan Kuka 2020-11-30 19:07
Ako bude bura u nedjelju neće biti dobro...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # nemabure 2020-11-30 21:03
U subotu i nedjelju vjetar zapad jugozapad, valovi preko 2 metra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Prevoz biračaPimp 2020-11-30 21:10
Neka ih preveze polupodmornica Moreno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
64 # izboridb 2020-11-30 22:15
Meni je i Kocijanka fotogenična, čak je i ljepša od Ane i Ružice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # strašiloS.K. 2020-12-01 22:16
Citat db:
Meni je i Kocijanka fotogenična, čak je i ljepša od Ane i Ružice.
Da, sada kad nije izabrana, može se vratit u polje strašit svrake.. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Govor bez glave i repaBaltazar 2020-12-01 09:34
Ana se u javnosti uvjek ponaša kao da je na izborima za miss a nažalost tako i govori. Ne govori o miru u svijetu nego o lokalnim pitanjima ali izbacuje misli i natuknice nepovezane u smislene rečenice. Primjer iz govora s gornjeg linka:
volim-losinj.org/.../...
'Sasvim sigurno mi danas, isto tako, mi smo razgovarali o tome sa izrađivačem i mi danas sigurno nemamo dostatnog prostora da sutra napravimo jedno naselje i sad zbrinemo sve, daj Bože da dođe šesto ljudi radit, živit tamo na Punta Križu, ne samo da ćemo otvarati pred saziv gradskog vijeća, davat prijedlog za izmjenama i dopunama naše prostorne planske dokumentacije. Ako zapravo budemo imali taj problem. Daj Bože da imamo taj problem jer danas imamo problem ...' itd
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Status quo ili promjene?Zumba 2020-12-01 13:46
Citat:
Budući da nemaju programe jedino što o bilo čemu misle možemo saznati tek kad odgovaraju na novinarska pitanja. Pa se jedna kandidatkinja za predsjednicu na unutarstranački m izborima hvali samo svojim gradonačelničkim uspjesima, a druga ju kritizira da je loša gradonačelnica jer četiri godine ne rješava probleme građana. A riječ je o unutarstranački m izborima!
Mislim da ova tvrdnja nije točna. Odgovarale su na novinarsko pitanje, koje nije pozivalo na izlaganje programa nego "Kako komentirate rezultate 1. kruga izbora u lošinjskom HDZ-u, jesu li vas iznenadili i u kojoj mjeri?". Ana Kučić je izjavila da je zadovoljna rezultatima i da nije bilo iznenađenja, što bi značilo da je zadovoljna što je dobila manje od polovice važećih glasova i da nije iznenađena što nije izabrana za predsjednicu već u prvom krugu. Tko ne sumnja u njezinu iskrenost i povjerovat će joj. A još je rekla kako je članstvo prepoznalo da je smjer kojim će voditi stranku "pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad". No nije rekla po čemu je članstvo prepoznalo taj smjer i po čemu je to pravi put. Možda po izbornoj paroli "Lošinj je, i ostat će prvi od 1000 otoka", što nakon tri godine na tom putu zvuči kao loš vic. Očito je da smatra kako su oni koji su glasovali za nju zaboravili tu šalu i prepoznali najavu nastavka iste politike, politike davanja lažnih obećanja i prikazivanje tuđih projekata kao svojih. Naravno, s njom na čelu stranke i Grada kad se kao predsjednica stranke ponovno kandidira za gradonačelnicu i dobije izbore.
Dok je Ana Kučić Purićevo pitanje iskoristila za nastavak svoje izborne promidžbe Ružica Baumgarten je na njega zaista odgovorila. Rekla je da su rezultati očekivani, ali ne zato što je članstvo prepoznalo gradonačelničin "pravi put", nego da ukazuju kako 53% članova ne žele aktualnu gradonačelnicu za predsjednicu gradske organizacije i da žele promjene. Dakle, za razliku od Ane koja kandidaturu za predsjednicu stranke povezuje s gradonačelničko m funkcijom, Ružica je odvaja govoreći samo o želji članstva za promjenom u stranci. Ana "stavlja nogu u vrata" i prije nego što je izabrana za predsjednicu stranke, a Ružica to pitanje demokratski ostavlja otvorenim. Tijek kampanje s druge strane fronta naveo ju je da istakne kako ima veliku potporu članstva iako im ne može obećati "stanove, zemljišta, božićnice, poslove i stotinu drugih potpuno nerealnih čuda koji nemaju i ne mogu imati veze s unutarstranački m izborima."
Da rezimiram. programi kandidatkinja nisu izrijekom spomenuti, ali njihove osnovne odrednice su sadržane u odgovorima novinaru. Ana Kučić je zadovoljna stanjem u stranci jer je članstvo prepoznalo smjer kojim će ona voditi stranku i da je to "pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad". I to je njezin program. Ne treba mijenjati ono što je dobro ... A ona kaže da je sve dobro.
Ružica, naprotiv, zastupa program promjena u stranci ne nazivajući tu namjeru programom. U prvom krugu izbori su pokazali da je većina članova to prepoznala, a žele li da sve ostane kako je bilo ili žele promjene pokazat će ishod drugog kruga izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
418 # Anina demagogija za budalegost 2020-12-01 17:20
Citat Zumba:
A još je rekla kako je članstvo prepoznalo da je smjer kojim će voditi stranku "pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad".
Zanima me kako je članstvo moglo prepoznati da je smjer kojim će ona voditi stranku "pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad". Zar je članstvo imalo nadnaravnu sposobnost da je na dan izbora znalo da će Ana Kučić biti predsjednica stranke i znalo kojim će smjerom u budućnosti voditi stranku? I znalo da će to biti pravi put za stranku i Grad? Meni to jako smrdi na demagogiju za budale. A kad se Kučić njome služi znači da o inteligenciji članstva, odnosno svojih birača nema baš visoko mišljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Prvi u lažnim obećanjimaDetox 2020-12-02 09:57
Citat Zumba:
Da rezimiram. programi kandidatkinja nisu izrijekom spomenuti, ali njihove osnovne odrednice su sadržane u odgovorima novinaru. Ana Kučić je zadovoljna stanjem u stranci jer je članstvo prepoznalo smjer kojim će ona voditi stranku i da je to "pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad". I to je njezin program. Ne treba mijenjati ono što je dobro ... A ona kaže da je sve dobro.
U nedjelju ćemo doznati da li je članstvo prepoznalo smjer kojim će ona voditi stranku nakon što pod njezinim vodstvom kao gradonačelnice Lošinj nije ni ostao ni postao prvi od tisuću otoka. Tako nije prvi u kreiranju novih kvalitenih radnih mjesta, niti prvi u ulaganjima u industrijsku zonu kako je obećala u predizbornoj brošuri. Nije prvi ni na usluzi gospodarstvu i građanima ni prvi u urbanističkim rješenjima, a ni u poljoprivredi i ribarstvu. Pod njezinim vodstvom nije postao ni prvi u znanju i brizi za djecu, a kamoli u brizi za starije i branitelje. Obećanje da će biti prvi u očuvanju graditeljske i kulturne baštine svelo se samo na skandalozno financiranje rekonstrukcije jednog broda, a obećanje da će biti prvi u revitalizaciji ruralnih sredina danas zvuči naprosto komično. A nije ni prvi u turizmu.
No Lošinj jeste i sa ovom gradonačelnicom će ostati prvi u lažnim obećanjima.
Pa ako ju većina lošinjskih HDZ-ovaca ipak izabere za predsjednicu stranke da bi si ona osigurala kandidaturu za još jedan mandat na čelu Grada, znat ćemo koliko joj je stalo do boljitka svih građana, a koliko do osobnih interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # brigo mojaKibi Dabi 2020-12-02 10:15
Ako bude vodila stranku kao što vodi Grad... a kako vodi Grad vidi se po gomili nezakonitih odluka koje su podmetnute na usvajanje gradskim vijećnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Prvi u demagogijifiga 2020-12-02 10:50
Citat Detox:
No Lošinj jeste i sa ovom gradonačelnicom će ostati prvi u lažnim obećanjima.
Ja bih dodao da Lošinj jeste i ostat će prvi u demagogiji ako hdz-ovci izaberu šminkericu za predsjednicu. Mislim da još nitko u Hrvatskoj nije oglasio kretenariju kao Mladi otočani trebaju samo učiti - za ostalo se brine Grad.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Presstitucija: prostituiranje novinarstvagost 2020-12-02 13:26
Citat figa:
Citat Detox:
No Lošinj jeste i sa ovom gradonačelnicom će ostati prvi u lažnim obećanjima.
Ja bih dodao da Lošinj jeste i ostat će prvi u demagogiji ako hdz-ovci izaberu šminkericu za predsjednicu. Mislim da još nitko u Hrvatskoj nije oglasio kretenariju kao Mladi otočani trebaju samo učiti - za ostalo se brine Grad.
volim-losinj.org/.../...
Ovo je napisala Anina glasnogovornica za reklamni prilog Novog lista koji se sponzorira iz gradskog proračuna, pa to ne treba čuditi. Ali kad se reklamu podmeće kao novinarski tekst to je prostituiranje novinarstva. Tako je u Novom listu kao osvrt Ane Kučić na proteklu sezonu objavljen niz odgovora na očito dogovorena bezopasna pitanja dodana Ani "na volej" da se može praviti važna. Već i sam naslov pod kojim je objavljen vrhunski je primjer jeftine propagande: I u ovoj izazovnoj situaciji brinemo o - ljudima. Crtica služi za isticanje iznenađujuće, jedinstvene činjenice da i "u ovoj situaciji" ona brine - zamislite - o ljudima. A ne o, recimo, fasadama zgrada, hortikulturi ili napuštenim životinjama. Podnaslov započinje patetičnim uzvikom Ljudi su sve!, a dalje slijedi čudna rečenica koja započinje tekstom za kakav se u osnovnoj školi dobiva jedinica i podsmijeh nastavnika: Kao najveći grad na otocima, želja nam je i primarni cilj svojim odlukama ... Hoće li to Ana Kučić reći da manjim gradovima na otocima takve želje i ciljevi ne priliče ili ih nemaju? U poplavi nesuvislosti i nepismenosti suvišno je isticati zbrkani izričaj u kojem "najveći grad na otocima" ima želju i primarni cilj u množini ("želja nam je". Naravno, članak je ukrašen velikom fotografijom s gradonačelnicom u prvom planu ispred zamagljenog prizora Malog Lošinja u pozadini.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # HDZ akademijaHM 2020-12-02 13:59
reklo bi se da netko obilato koristi šalabahter

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Licemjer 2020-12-02 14:06
Bingo listić sjednice gradskog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Retorika Ane Kučić, HDZBotox 2020-12-02 16:06
Sudeći prema retorici Ana Kučić sa sobom nosi ovakav šalabahter i za govornicom samo slaže zbrkane rečenice kao ovdje volim-losinj.org/.../... Uz dodatak mahanja rukama, kimanja glavom i zabacivanja kose radi boljeg scenskog efekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Modni prilog Ane KučićPaparazzo 2020-12-04 12:31
Citat gost:
Ali kad se reklamu podmeće kao novinarski tekst to je prostituiranje novinarstva. Tako je u Novom listu kao osvrt Ane Kučić na proteklu sezonu objavljen niz odgovora na očito dogovorena bezopasna pitanja dodana Ani "na volej" da se može praviti važna...
Ista novinarka je uoči nove godine stranicu i pol Novog lista ispunila Aninim razmetanjem o "kapitalnim projektima i razvoju održivog turizma" kao prilikom za objavu ogromne fotke njezinog modnog priloga s mobitelom u jednoj i torbicom u drugoj ruci s velikim ručnim satom. U već providnoj, ofucanoj formi podmetanja
plaćene reklame kao novinarskog članka istaknuta je otrcana fraza o razvoju cjelogodišnjeg održivog turizma koji će otok učiniti privlačniji gostima, ali i boljim mjestom za život njegovih stanovnika. I u ovom članku "novinarka" tobože postavlja pitanja, a prepisuje odgovore koje je sročio gradonačelničin PR tim. Svatko tko je slušao gradonačelnicu zna da se ona tako suvislo ne izražava. A posebno iritantno u ovom propagandnom uratku je navođenje mnoštva tuđih projekata u kojima su Grad Mali Lošinj i njegova gradonačelnica samo statist.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Bećarac za Anugost 2020-12-04 13:01
Oj ti Ana naša mila diko
jel te neko zadnjih dana sliko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kićenje tuđim perjemgost 2020-12-04 14:43
Citat Paparazzo:
A posebno iritantno u ovom propagandnom uratku je navođenje mnoštva tuđih projekata u kojima su Grad Mali Lošinj i njegova gradonačelnica samo statist.
Na fejsu se hvalila i da je Hrvatski Telekom počeo uvoditi optičku infrastrukturu i izrazila "veliko zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovog važnog projekta". Pripisuje si zasluge koje joj ne pripadaju kao za gradnju luke Mrtvaška i iskorištva svaku priliku za slikanje pri stavljanju svog nevažnog potpisa na ugovore kao o cesti Osor-Nerezine, obnovi luke na Unijama, solarnoj elektrani, golfu na Mataldi i t.d.

A sve to radi da HDZ-ovcima može poručiti "Naši članovi znaju tko sam, koliko sebe dajem i koji su rezultati moga rada" da bi je izabrali za predsjednicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Licemjer 2020-12-04 15:09
Optički kabel za optičku varku :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Anino sebedavanjeGost 2020-12-05 08:33
Citat gost:
Citat Paparazzo:
A posebno iritantno u ovom propagandnom uratku je navođenje mnoštva tuđih projekata u kojima su Grad Mali Lošinj i njegova gradonačelnica samo statist.
Na fejsu se hvalila i da je Hrvatski Telekom počeo uvoditi optičku infrastrukturu i izrazila "veliko zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovog važnog projekta". Pripisuje si zasluge koje joj ne pripadaju kao za gradnju luke Mrtvaška i iskorištva svaku priliku za slikanje pri stavljanju svog nevažnog potpisa na ugovore kao o cesti Osor-Nerezine, obnovi luke na Unijama, solarnoj elektrani, golfu na Mataldi i t.d.

A sve to radi da HDZ-ovcima može poručiti "Naši članovi znaju tko sam, koliko sebe dajem i koji su rezultati moga rada" da bi je izabrali za predsjednicu.
Vidjeli smo kako sebe daje na primjeru liste za najam gradskih stanova gdje je prvi na listi bio ponuđač apartmanskog smještaja. A onda je sebe dala poništavanjem te liste i odlukom da sama dodjeli 10 stanova prema vlastitom odabiru, a među njima i osobi koja zbog invaliditeta ne može živjeti sama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Prvi u lažnim vijestimaDodo 2020-12-03 11:41
Citat Detox:
No Lošinj jeste i sa ovom gradonačelnicom će ostati prvi u lažnim obećanjima.
S ovom gradonačelnicom Lošinj je prvi i u lažnim i glupim vijestima, a s njom kao gradonačelnicom će to i ostati. Na službenoj gradskoj stranci je lanjska vijest "Mali Lošinj proglašen je najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja" u kojoj piše da se "Otok vitalnosti" može se pohvaliti lječilišnom klimom, bogatom bioraznolikošću , rezervatom dobrih dupina te predivnim vidikovcima i manjim otocima. Od bogate kulturne baštine ističe se Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine (2.–1. st. pr. Kr.), trajno smješten u malološinjskom Muzeju Apoksiomena.
Laž je da se Lošinj može pohvaliti rezervatom dobrih dupina. Rezervat je bio proglašen, ali pod pritiskom nekolicine galamdžija tadašnji gradonačelnik je ishodio ukidanje. Vođu galamdžija gradonačelnik je nagradio funkcijom predsjednika odbora za zaštitu prirode, a gradonačelnica Ana Kučić ga je uvrstila u svoj tim za izbore u HDZ-u. Izabran je za podpredsjednika .
Glupost je tvrdnja da je Apoksiomen remek-djelo hrvatske kulturne baštine, jer Hrvata u vrijeme kad je nastao (2.–1. st. pr. n. e.) naprosto nije bilo.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # šteta da nije političarmandrač 2020-12-01 15:04
Ovi hdz-eoci su glupi. Trebaju izabrati Mujagića za šefa svoje podružnice,jer je najpametniji i najpismeniji. Velika je njegova briga za HDZ, on se više brine za HDZ nego Ana, Anto i Ružica zajedno. A pročitao sam i što je to Silvija "napisala". Ništa. Veliko ništa, osim opisivanja već opisanog. Zato je i dobila koliko je dobila. Za ponuđeno, jako puno. Sve skupa jad u HDZ-u, a u odnosu na SDP i druge imaju izlaznost svojih poslušnika. Ovi nemaju ni poslušne niti neposlušne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # pravi vođahdz 2020-12-01 22:23
treba Mujagića vrbovat za sljedeće izbore, sa njime u timu, HDZ će se vratit na pravi put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Licemjer 2020-12-01 19:32
Ah, to biranje manjeg zla. Nikad neće biti jednostavno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # neodgovoreno pitanjeVito 2020-12-02 05:52
Da li zločinačka organizacija za svog šefa bira veće ili manje zlo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko je šef?Vanda 2020-12-02 09:21
Što o svemu misli Josip Sarić?????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ZAGREB-CRESLicemjer 2020-12-02 12:44
Sarić vozi Uber od Zagreba do Cresa da ga nitko ne vidi! Problem je 11 Sušćana ali nije problem da Sarić vozi ljude iz Zg za otok da podrže Ružicu koja iopće nije njegov pijun.Ringe Ringe Raja!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # ...Licemjer 2020-12-02 13:25
Odjebi od mog nicka, majmune iskompleksirani .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ....gost 2020-12-02 13:52
Ma sve u redu. Nisu problem Sušćani nego tko plaća njihov prjevoz. A ne znamo tko si, ali znamo čiji si ti pijun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Licemjer....... 2020-12-02 17:59
On je zaslužan za skoro 100% izlazak na izbore kao što piše AM
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # spustila se gusta maglaBoban 2020-12-02 11:00
Dok se Ana i Ružica bore za vlast u Lošinju dotle Soch i ekipa daju otkaze u Jadranci domaćima i dovode "pravovjerne" u Lošinj. Čudno da nitko iz vlasti na to ne reagira nego i dalje puše u isti rog sa "investitorom kakvog se može samo poželjeti". :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Puno fotošopa malo istineBotox 2020-12-02 11:16
Citat Boban:
Dok se Ana i Ružica bore za vlast u Lošinju dotle Soch i ekipa daju otkaze u Jadranci domaćima i dovode "pravovjerne" u Lošinj. Čudno da nitko iz vlasti na to ne reagira nego i dalje puše u isti rog sa "investitorom kakvog se može samo poželjeti". :-x
A šta one mogu uraditi po tom pitanju, pogotovo Ružica. Jer Ana je zahvalni klijent "investitora kakvog se može samo poželjeti". Uoči zadnjih izbora objavio je knjigu o obljetnicama turizma i Jadranke s kolor fotkama Kapelija, Šolića i Kučićke u njoj najdražoj pozi s mikrofon u ruci i tekstom floskule Mali Lošinj je mjesto ugodno za življenje i poželjno za odmor. A knjiga se zove Povijest turizma Lošinja - otoka vitalnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mjesto ugodno za življenjeDodo 2021-01-12 14:05
Citat Botox:
[quote name="Boban"]Ana je zahvalni klijent "investitora kakvog se može samo poželjeti". Uoči zadnjih izbora objavio je knjigu o obljetnicama turizma i Jadranke s kolor fotkama Kapelija, Šolića i Kučićke u njoj najdražoj pozi s mikrofon u ruci i tekstom floskule Mali Lošinj je mjesto ugodno za življenje i poželjno za odmor. A knjiga se zove Povijest turizma Lošinja - otoka vitalnost.
Evo što je ostalo od mjesta ugodnog za življenje: "Spalo na po jednu vožnju dnevno"
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .....insider 2020-12-02 11:26
Citat Boban:
Dok se Ana i Ružica bore za vlast u Lošinju dotle Soch i ekipa daju otkaze u Jadranci domaćima i dovode "pravovjerne" u Lošinj. Čudno da nitko iz vlasti na to ne reagira nego i dalje puše u isti rog sa "investitorom kakvog se može samo poželjeti". :-x
A što reć, eno mladi kadrovi sa završenim hotelijerskim faxom, jedan uljebljen u domu, drugi u općini. Poruka mladima je upišite se u Partiju, to vam je najbolja opcija.
Ili odite ća, ko vas j...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ...Uvijek isti pojedinci 2020-12-02 12:48
Ja sam završio isti faks. Sa Lošinja sam. Idu mi jezici. Poslao sam 5 otvorenih molbi u Jadranku za doslovno bilo koju poziciju. Nisam nijednom dobio nikakav odgovor. To valjda ima samo na ovom blesavom otoku. Jedva čekam otići. Gadi mi se Jadranka, Grad i pojedinci koji se prave blesavi. Da Jadranka bar ima jednog konkurenta na Lošinju, stvari bi bile znatno drukčije. Schoch je trojanski konj. Došao je u Jadranku regrutirati jeftinu radnu snagu za Švicarsku, pod uvjetom da regruti prvo daju otkaz u Jadranci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Kad ne znaš napisati molbuGost 2020-12-02 16:21
Da si u molbi napisao da voliš brzu vožnju vrhunskim službenim automobilom mogao si postati manager grupne prodaje. 'ebiga, u Jadranki skromnost nije na cijeni.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # HraniteljTuljana 2020-12-02 18:12
Tekst autora AM bez glave i bez repa.Danas kada su izbori u prvom krugu završeni,besmis leno je analizirati te dvije osobe koje su ostale kao kandidati za drugi krug.Negativno govori i o jednoj i o drugoj,nebi li opravdao poraz treće.Od njh tri,morale su ostati dvije.Ostale su te dvije koje sada imamo.Napookn imamo priliku da i u Lošinju imamo predsjednika HDZ-a osobu koja je pokazala da zna nekim nedodirljivim osobama ovoga grada kazati,čekajte malo,ne možete tako ulaziti u moju kancelariju.U mandatu prijašnjeg gradonačelnika neke "persone grate"su ulazili kod gradonačelnika čak bez kucanja na vrata.To je bio problem bivšeg gradonačelnika. Gospodična Ana uspostavila je red,pa bez obzira komu krivo komu pravo.I to je jedna velika vrlina osobe koja vodi ovaj grad a ne da osobe koje su ulazile u Grad su mogle raditi što žele.Takav loši trend nekulture iamju i ovi koji žele preuzeti HDZ sa gospođom Ružicom.Tada bi se nastavila politika koja se vodila u ovom Gradu prije Ane.Svaki kulturan i pametan stanovnik ovoga grada glasat će za Anu,koja jedina može voditi ovaj Grad na zadovoljstvo svih Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Nastavak politike ali s više koseGost 2020-12-02 19:06
Gospodična Ana se plaši građana pa je kako ti kažeš "uspostavila red". Nedostupna je svima, samo ne njima sa Dražice 1 i svojim poslušnicima. A s Anom se zapravo nastavlja politika kao i prije samo s više kose. Konačno, Ana je Gariju bila zamjenica osam godina i saučesnik njegove politike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # %%%%Lino 2020-12-02 19:15
Citat Tuljana:
Svaki kulturan i pametan stanovnik ovoga grada glasat će za Anu,koja jedina može voditi ovaj Grad na zadovoljstvo svih Lošinja.
Svaki kulturan i pametan stanovnik ovoga grada neće glasati ni za koga, iz jednostavnog razloga jer nije član zločinačke organizacije. S druge strane, mislim da se ovom mafijaškom cirkusu pridaje previše medijske pažnje, kao da su nekoga od njih priveli u hrvatsku kuću slavnih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Hranitelj mitovagost 2020-12-02 19:25
Čim netko sam seba naziva tuljanom možeš očekivati ludorije.

Gospodična "čekajte malo,ne možete tako ulaziti u moju kancelariju" se možda tako postavlja građanima tijekom tjedna. Zato vikendima otvara vrata svoga ureda uglednoj ruskoj klijenteli u bermudama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Prostakluk i nekultura Aninih fanovaGost 2020-12-02 20:16
Citat gost:
Čim netko sam seba naziva tuljanom možeš očekivati ludorije.
Gospodična "čekajte malo,ne možete tako ulaziti u moju kancelariju" se možda tako postavlja građanima tijekom tjedna. Zato vikendima otvara vrata svoga ureda uglednoj ruskoj klijenteli u bermudama.
Lik kaže da će svaki kulturan i pametan stanovnik ovoga grada glasati za Anu a svi koji je ovdje hvale pokazali su visok stupanj prostakluka i nekulture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # ...Licemjer 2020-12-02 20:19
A sa čije si ti masline pao, trubilo jedan neprikosnoveni? Kulturni i pošteni ljudi neće ni pogledati HDZ, a kamoli biti član te orgnizacije.
Samo jedna skupina ljudi lišena morala, skrupula, empatije i savjesti kao što je HDZ može plasirati laži kao što je ona da su oni stvorili Hrvatsku kao samoslužeću istinu. Isti ti ljudi su vam uništili zemlju za koju ste se borili i budućnost vaše djece.
Tko god glasa za HDZ, treba mu oduzet glasačko pravo i javno ga linčovati, kao i sam HDZ.
Nas je više nego njih i ne smijemo si dospustiti da jedna takva šašica kriminalaca, lopova i skorojevića upravlja jednom državom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Raspjevani Anin trolgost 2020-12-03 08:20
Rukoblud polupismenog Aninog stranačkog trola. Gospodična Ana je uspostavila red da bi imala svoju komociju a stvorila je nered u Gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lošinjski HDZ u službi Ane Kučićgost 2020-12-03 09:02
Citat gost:
Rukoblud polupismenog Aninog stranačkog trola. Gospodična Ana je uspostavila red da bi imala svoju komociju a stvorila je nered u Gradu.
Protivnici HDZ-a se nadaju da će članstvo ipak Anu Kučić izabrati za čelnicu. Jer Nedić kao čelnik je stranku podvrgnuo njenim hirovima i oslabio pa se nadaju da će je ona dokrajčiti. Koliko je pod Nedićevim vodstvom lošinjski HDZ nisko spao do sluganstva bivšoj "simpatizerki" iz koristoljublja pokazuje naslovna slika na FB stranici HDZ Mali Lošinj koja je stajala sve do zadnjih izbora za Sabor kad je stavljen slogan "Vjerodostojno" .

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Licemjer...... 2020-12-02 23:26
HDZ je jedina domoljubna stranka u kojoj na žalost ima i kriminalaca. Oni su sastavni dio ovoga društva i lijepo je da ih vi prepoznajete, ali zašto ih ne prijavite ako imate dokaze? Ako ih ne prijavljujete znači da ste sa učenicima sa njima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Licemjer 2020-12-02 23:56
HDZ je stranka koristi i oportuniteta. Ona je tumor koji se hrani na ovim društvom i njegovim radom. Taj tumor guši rast i razvoj ove zemlje i njeih ljudi. Taj tumor je uzrok pada nataliteta i oslanjanja na turizam. HDZ postoji sam zbog sebe, a ne zbog naroda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # zločinačka organizacijaLeo 2020-12-03 08:54
Citat ......:
HDZ je jedina domoljubna stranka u kojoj na žalost ima i kriminalaca. Oni su sastavni dio ovoga društva i lijepo je da ih vi prepoznajete, ali zašto ih ne prijavite ako imate dokaze? Ako ih ne prijavljujete znači da ste sa učenicima sa njima
Dovoljno je uočiti način na koji navodno pošteni i domoljubni HDZovci brane svoje korumpirane kolege koji su ogrezli u kriminalu. A pozivanje na nepostojanje pravomoćne sudske presude je vrhunac cinizma radi kojega se građanima totalno ogadila svaka pomisao na dotične.
Mnogi građani čak mijenjaju kanal na TVu kada ugledaju neke od ovih iz samog vrha.

Građani često imaju indicije, a ne dokaze.
Dokaze koji bi doveli do presude rijetko mogu dobaviti obični građani, to pribavljaju istražni organi tokom postupka.

A ti ih samo nastavi braniti, vidi se na čijim si jaslama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Drifter 2020-12-03 09:32
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ivica Vlašić prijeti članovimadavid 2020-12-03 09:26
Ivica Vlašić obilazi članove HDZ-a po stanovima i kućama i ako stekne dojam da neće glasati za Anu otvoreno im prijeti. Zatim traži da ne izađu na izbore. Navodno je podnesena i kaznena prijava protiv poznatog počinitelja. Inače je dvostruki igrač koji je dugo vremena prenosio informacije iz Aninog tabora suparnicima, a onda se uplašio i pretrčao Ani i sada mora dodatno dokazivati lojalnost ekipi koja ga ionako sumnjiči da je dvostruki igrač. Tko jednom prevari.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # JohnOd Hoboken 2020-12-03 12:27
Je točno on ima najviše utjecaja na penzionere a isto to radi Badurina
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # Licemjer...... 2020-12-03 11:51
Kombinacija ima mnogo. Priča se da ako Ana pobjedi tada će prestati sa otkazima u najvećoj firmi a ako izgubi otkazi se nastavljaju. Tako da položaj direktora čistača ovisi o nedjelnim izborima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # !!!coitus interruptus 2020-12-03 12:24
Citat ......:
Kombinacija ima mnogo. Priča se da ako Ana pobjedi tada će prestati sa otkazima u najvećoj firmi a ako izgubi otkazi se nastavljaju. Tako da položaj direktora čistača ovisi o nedjelnim izborima
debilu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ?Gost 2020-12-03 23:43
Citat ......:
Kombinacija ima mnogo. Priča se da ako Ana pobjedi tada će prestati sa otkazima u najvećoj firmi a ako izgubi otkazi se nastavljaju. Tako da položaj direktora čistača ovisi o nedjelnim izborima
To je još od vremena Garija(sjetimo se izbora za gradonačelnika i trgovine za nepostojeće mjesto savjetnika komunalnog društva u zamjenu za mjesto gradonačelnika između Mužića i Garija) bila firma gdje su se zapošljavali samo podobni glasači,kako se u međuvremenu situacija na tržištu rada malo promijenila morali su zaposliti i par nestrananačkih kadrova pa su došli u situaciju da gube tlo pod nogama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Povijesna utakmicagost 2020-12-03 17:18
Da bi simpatizerka stranke postala predsjendica stranke ona i njen stranački skrbnik su spremni na sve. Ne želeći reskirati loše vrijeme otvorili su još jedno biračko mjesto u svojoj utvrdi na otoku Susku. Ako neće Muhamed brdu, onda će brdu Muhamedu. Ako neće birači sa Suska Ani ona će k njima. Nema toga što može omesti Anu i njenog političkog skrbnika da privedu birače kutijma ili kutije biračima da se ostvari sveti cilj. Cilj zbog kojeg su Ana i Nedić spremni sve žrtvovati, gradsku blagajnu ali i samu stranku da bi simpatizerka postala predsjednica stranke koju u svojoj srži prezire.

Kao što su nekad HDZ-ovci iznutra razarali komunističku partiju tako sad nasljednici komunističkih moćnika iznutra razaruju HDZ. Na Lošinju bi moglo uskoro u utakmici podmuklog unutarnjeg razaranja komunisti-hadez eovci biti 1:1.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Iskustvo manipuliranjaČeper 2020-12-03 21:16
Citat gost:
Da bi simpatizerka stranke postala predsjendica stranke ona i njen stranački skrbnik su spremni na sve. Ne želeći reskirati loše vrijeme otvorili su još jedno biračko mjesto u svojoj utvrdi na otoku Susku.
Zanima me tko je je i na temelju čega donio tu odluku. Vjerojatno su nategnuli tumačenje odredbi statuta do pucanja. Ali Ana i Anto su u tome stekli bogato iskustvo manipuliranjem u Gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Demokracija nije u njezinom rječniku.Gost 2020-12-03 19:51
Znakovito je i upozoravajuće da su od tri kandidatkinje dvije spominjale demokraciju kao načelo odlučivanja u stranci, a Ana Kučić je riječ demokracija spomenula samo navodeći puni naziv stranke kojoj želi biti na čelu u Malom Lošinju. Mislim da bi to trebalo zabrinuti sve članove HDZ-a koji će do nedjelje odoljevati pritiscima da glasuju za kandidatkinju sklonu autoritarnosti koja ne skriva svoj prezir prema demokratskim procedurama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Demokracija to sam jaDon Vito 2020-12-04 07:20
Pojam demokracije je naučila od Velikog vođe zločinačke organizacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Je li HDZ ostao bez kičme?gost 2020-12-04 08:59
Citat Gost:
Znakovito je i upozoravajuće da su od tri kandidatkinje dvije spominjale demokraciju kao načelo odlučivanja u stranci, a Ana Kučić je riječ demokracija spomenula samo navodeći puni naziv stranke kojoj želi biti na čelu u Malom Lošinju. Mislim da bi to trebalo zabrinuti sve članove HDZ-a koji će do nedjelje odoljevati pritiscima da glasuju za kandidatkinju sklonu autoritarnosti koja ne skriva svoj prezir prema demokratskim procedurama.
HDZ-ovci bi trebali dobro razmisliti koga će izabrati za predsjednika. Već s Nedićem kao predsjednikom u službi Ane Kučić izgubio je velik dio svog identiteta, a s Anom kao predsjednicom bi ga posve izgubio.
Podsjećam da je lošinjski HDZ nekad imao dovoljno snage i kolektivne mudrosti da ne dopustiti po demokratičnost opasno jedinstvo funkcija gradonačelnika i predsjednika stranke u jednoj osobi. A sada je u prvom krugu izbora gotovo polovica članstva glasala baš za osobu koja si želi prisvojiti te dvije funkcije, a pokazuje izrazitu odbojnost prema demokraciji.
Kako sam prije godinu dana napisao, čini se da sam bio u pravu kad sam napisao da je HDZ ostao bez kičme:
# HDZ bez kičme — gost 2019-11-09 20:16
Gotovo dva mandata dogradonačelnic a, Kapelijev fikus i prema vlastitoj izjavi simpatizerka HDZ-a Ana Kučić ušla je u HDZ samo da je kandidira za gradonačelnicu. A kad se domogla vlasti ogranku HDZ-a je faktički slomila kičmu. S predsjednikom ogranka beskičmenjakom koji joj je kao dogradonačelnik podređen te anemičnim gradskim odborom uz pasivizirano članstva to joj nije bilo teško. Nije joj to uspjelo zato što je sposobna i snažna, nego zato što je članstvo inertno i pasivno.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # To je samo riječasd 2020-12-05 09:21
Stvarno zanimljivo da u obraćanju članstvu HDZ-a ne spominje demokraciju a natječe se za predsjednicu ogranka stranke koja se zove demokratska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Manje demokracije-viš e samovoljeHADZ 2020-12-05 10:00
Citat asd:
Stvarno zanimljivo da u obraćanju članstvu HDZ-a ne spominje demokraciju a natječe se za predsjednicu ogranka stranke koja se zove demokratska.
To što nije spominjala demokraciju, a dobila je snažnu podršku članstva protumačila je kao potvrdu da je njena kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a "pravi put kako za stranku tako i za naš grad". Znači, ako je izaberu biti će još manje demokracije a još više njezine samovolje. Na Lošinju ćemo imati HADZ, Hrvatsku anti demokratsku zajednicu pod vodstvom Ane Kučić i Ive Fabijanića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
194 # HraniteljTuljana 2020-12-03 20:21
Napokon da imamo Anu koja se kandidirala za predsjednika HDZ. Glasanje za Anu znači novi podstreh mladih koji će se uključiti u rad stranke tako da će se stari kadar maknuti sa političke scene. Nedić, Cappelli, Sarić, Volarić, Badurina, sve to mora u političku mirovinu i ovaj grad će uspješno voditi gradonačelnica Ana sa mladim snagama. To je bit ovih izbora koii mora donijeti boljitak ovome gradu a jedino Ana to može u ovom trenutku. AJMO ANA, povedi ovaj grad sa lošinjskom mladeži u bolju budućnost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # AJMO ANAPopaj 2020-12-04 08:23
Citat Tuljana:
AJMO ANA, povedi ovaj grad sa lošinjskom mladeži u bolju budućnost
Ovo je put Ane Kučić u bolju budućnost grada i lošinjske mladeži

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .....dr Freud 2020-12-04 08:56
Govor tijela i facijalna ekspresija govore više od 1000 riječi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Prijevod slikedr Freund 2020-12-04 09:10
Citat dr Freud:
Govor tijela i facijalna ekspresija govore više od 1000 riječi.
Facijalnom ekspresijom veli "Tko vas šiša, debili!", a pokretom ruke poručuje "od+ebite!".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # GLADANpatak 2020-12-03 22:14
sa kojim mladima, kad se mladež HDZA podržala kandidatkinju Ružu ?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
610 # KojiMolim 2020-12-03 22:22
Koji mladi? Onaj rosasti i dzepinina obitelj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # MladežJedač tuljana 2020-12-04 06:15
Ma ne, kako neznaš? Kad Hranitelj tuljana spominje mladež, misli na Vlašića i Volarića!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # stožer?KL 2020-12-04 07:56
Kome treba prijaviti stranačka okupljanja po stanovima, više od 10, nisu iz iste obitelji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Stranačka okupljanjagost 2020-12-04 08:13
Citat KL:
Kome treba prijaviti stranačka okupljanja po stanovima, više od 10, nisu iz iste obitelji?
Nemaš kome prijaviti jer i Predsjednica stožera nazoči tim stranačkim okupljanjima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...lumix 2020-12-04 08:23
Citat gost:
Citat KL:
Kome treba prijaviti stranačka okupljanja po stanovima, više od 10, nisu iz iste obitelji?
Nemaš kome prijaviti jer i Predsjednica stožera nazoči tim stranačkim okupljanjima.
ako stranački skup održe u crkvi onda ih može biti 25
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Licemjer 2020-12-04 08:24
Policiji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # postoje li na Lošinju Covid redari?građanin 2020-12-04 09:11
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # idioti na vlastiFux 2020-12-04 09:52
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Apsolutno nikome.
Blagajnik nosi masku po ugledu na svog direktora koji je od gradonačelnice dobio zahvalnicu povodom pobjede u borbi sa virusom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Jeremija$$$$ 2020-12-04 11:57
Citat Fux:
Apsolutno nikome. Blagajnik nosi masku po ugledu na svog direktora koji je od gradonačelnice dobio zahvalnicu povodom pobjede u borbi sa virusom.

Ne pričaj gluposti, ovaj gospodin/drug vlada Lošinjem, a ne samo Jadrankom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # ...... 2020-12-04 12:45
Ovaj smiješni lik je obični torbar koji svoju robu uvezenu sa istoka bez propisne deklaracije razvozi po državi i prodaje gdje god stigne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # my name is BondJames Bond 2021-01-12 11:29
Citat ...:
Ovaj smiješni lik je obični torbar koji svoju robu uvezenu sa istoka bez propisne deklaracije razvozi po državi i prodaje gdje god stigne.
Taj "smiješni lik" je osobni prijatelj bivšeg ministra turizma, sadašnje gradonačelnice i vlasnika Jadranke. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # From Russia with loveGost 2021-01-12 12:24
Citat James Bond:
Citat ...:
Ovaj smiješni lik je obični torbar koji svoju robu uvezenu sa istoka bez propisne deklaracije razvozi po državi i prodaje gdje god stigne.
Taj "smiješni lik" je osobni prijatelj bivšeg ministra turizma, sadašnje gradonačelnice i vlasnika Jadranke. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
S takvim osobnim prijateljima ne može biti smiješan lik, ali ta prijateljstva mu sigurno nisu preporuka za poslovno i političko poštenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kumovi, rođaci, prijateljiVK 2021-01-12 12:56
Citat James Bond:
Citat ...:
Ovaj smiješni lik je obični torbar koji svoju robu uvezenu sa istoka bez propisne deklaracije razvozi po državi i prodaje gdje god stigne.
Taj "smiješni lik" je osobni prijatelj bivšeg ministra turizma, sadašnje gradonačelnice i vlasnika Jadranke. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Hmm, a jel to neka garancija ili možda preporuka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # budimo odgovorniWwW 2021-01-12 18:03
I preporuka i garancija, naime sadašnja gradonačelnica je novopečena zvijezda izvjesne rubrike (nije u pitanju moda) na portalu Telegram.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Politika & kriminalgost 2021-01-12 18:53
Citat WwW:
I preporuka i garancija, naime sadašnja gradonačelnica je novopečena zvijezda izvjesne rubrike (nije u pitanju moda) na portalu Telegram.hr
Zvijezda rubrike za hadezeovsku modu

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ...Licemjer 2021-01-12 19:48
Kada će služba za sprječavanje sukoba interesa reagirati na ovaj očiti sukob interesa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Zahvalnica za ništagost 2020-12-04 12:49
Citat Fux:
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Apsolutno nikome.
Blagajnik nosi masku po ugledu na svog direktora koji je od gradonačelnice dobio zahvalnicu povodom pobjede u borbi sa virusom.
Gradonačelnica je davanjem zahvalnice ovom kretenu dala priznanje i samoj sebi kao predsjednici stožera. Takva će biti i kao predsjednica HDZ-a ako je Sansigoti izaberu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Personalna unija?gost 2020-12-04 12:57
Sansigoti će je izabrati jer joj jako pomaže SDP i ŽLU Mali Lošinj čiji ravnatelj obećava vezove i konceije na sidrište za glasove hadezeovaca Kučićki.

Radi li se samo personalnoj poliitkoj unije ili se planira velika koalicija Aninog HDZ-a i SDP ovisi o naivnosti hadezeovih Sušćana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # """"dr Luigi 2020-12-04 13:29
Gradonačelnica je samoproglasila pobjedu nad virusom isto kao i Plenković :lol:


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # Lakohranitelj tuljana 2021-01-12 12:46
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Pa ne znam, gdje ste takvi kao vi prijavljivali nepodobne ljude prije 90-e?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ProfesionalciMP 2021-01-12 13:54
Citat hranitelj tuljana:
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Pa ne znam, gdje ste takvi kao vi prijavljivali nepodobne ljude prije 90-e?
Nepodobne ljude se prije 90-e prijavljivalo takvima kao što si ti, a danas su profesionalni Hrvati, vjernici i demokrati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Old habits die hardhranitelj tuljana 2021-01-12 14:41
Citat MP:
Citat hranitelj tuljana:
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Pa ne znam, gdje ste takvi kao vi prijavljivali nepodobne ljude prije 90-e?
Nepodobne ljude se prije 90-e prijavljivalo takvima kao što si ti, a danas su profesionalni Hrvati, vjernici i demokrati.
Vidim da si upoznat, evo ja nisam znao. Po broju lajkova na upit gdje prijaviti sirotog premorenog i eksploatiranog radnika kojem je maska spala s nosa, vidim da taj duh još živi na otoku čija se lijepa riva naziva po komunističkom satrapu.

Baš me zanima glasa li onaj tko će radnika prijaviti njegovom poslodavcu kapitalisti, z SDP ili lijevije...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Satrapija HrvatskaMP 2021-01-12 17:19
Citat hranitelj tuljana:
Citat MP:
Citat hranitelj tuljana:
Citat građanin:
A kome treba prijaviti ako blagajnik Jadranka trgovine već danima nosi masku ispod nosa, jedva da mu pokriva usta?
Stožeru, Ani, policiji, Lozančiću?
Pa ne znam, gdje ste takvi kao vi prijavljivali nepodobne ljude prije 90-e?
Nepodobne ljude se prije 90-e prijavljivalo takvima kao što si ti, a danas su profesionalni Hrvati, vjernici i demokrati.
Vidim da si upoznat, evo ja nisam znao.
Znao si, itekako si znao. A po tvom trolanju moglo bi se zaključiti da si 90-tih i sam preobraćen ili si izdanak preobraćene obitelji. Ali sada niste u stanju ni okrečiti ono što je satrap sagradio. U njegovo vrijeme radnici su na more dolazili kao turisti, a sada samo kao sezonska radna snaga. U satrapovo vrijeme bili smo daleko ispred Mađarske, Poljske i Čehoslovačke a danas je samo Bugarska iza nas u Europskoj uniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # HraniteljTuljana 2020-12-04 09:20
Kako spominje autor teksta na početku,radi se o borbi klanova koja se umjesto argumentima,vod i u ilegali.To je točno,samo tko su ti klanovi?Radi se o jednoj skupini ljudi kojima su djedovi počeli stvarati svojim radom i umijećem još u prošlom stoljeću i prošlom sistemu i sada to nastavljaju njihovi unuci i o drugima koji su se doselili na ovaj otok puno puno kasnije od tih djedova koji su se doseli prije 200-300 godina,i sada pokušavaju političkim spletkama doći do pozicija nebi li bili makar ravnopravni sa ovima kojima su djedovi ostavili imanja.Ovaj klan kako naziva autor teksta,koji su starosjedioci žele očuvati ono što su im djedovi ostavili.Jedan pozitivni primjer takvog angažiranja je i Arsen Mujagić sin pokojnog Sulje,legende Lošinjskog obrtništva,pošt enjačina kakvog se riojetko sretalo,koji je Arsenu ostavio ako ništa drugo a ono poduzetnički duh,ma šta god vi mislili o Arsenu.Ana ima svoje korijeme na ovim prostorima i sigurno će sa većom ljubavlju voditi ove otoke nego oni koji dirigiraju iz Zagreba,a bili su samo prolazni elemeti koji su prohujali ovim otokom i odseli u Zagreb.Ana nedaj se jer svi su uz tebe i domaći i oni koju su došli malo kasnije i s vremenom će svi postati domaći,kao i oni koji su došli prije 300-400 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # BaTuljanić 2020-12-04 09:36
A otkud je ba tuljane tvoj đed došao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Licemjer.... 2020-12-04 09:52
Hranizelj Tuljana su sa otoka Paga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Licemjer 2020-12-04 13:05
More biti da su Badurine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Dokaži Aninu ljubav prema ovim otocimaZomby 2020-12-04 10:23
Citat Tuljana:
Radi se o jednoj skupini ljudi kojima su djedovi počeli stvarati svojim radom i umijećem još u prošlom stoljeću i prošlom sistemu i sada to nastavljaju njihovi unuci i o drugima koji su se doselili na ovaj otok puno puno kasnije od tih djedova koji su se doseli prije 200-300 godina, i sada pokušavaju političkim spletkama doći do pozicija nebi li bili makar ravnopravni sa ovima kojima su djedovi ostavili imanja. Ovaj klan kako naziva autor teksta, koji su starosjedioci žele očuvati ono što su im djedovi ostavili.
Svima je poznato da starosjedioci itekako čuvaju ono što su im djedovi i očevi stekli u prošlom sistemu, a da njihovi sinovi i unuci marljivo rasprodaju gradsku imovinu da bi uvećali svoju privatnu. A težnja za ravnopravnošću nije nešto nečasno ili kriminalno, nego pravo zajamčeno ustavom RH. No zanimljivo je da legitimne izbore nazivaš političkim spletkama jer smetaju starosjediocima da očuvaju ono što su im djedovi ostavili. Mislim da iz tebe progovara frustracija što i došljaci imaju pravo glasovanja umjesto da ih se tretira kao Palestince u izraelu.Citat:
Ana ima svoje korijeme na ovim prostorima i sigurno će sa većom ljubavlju voditi ove otoke nego oni koji dirigiraju iz Zagreba, a bili su samo prolazni elemeti koji su prohujali ovim otokom i odseli u Zagreb.
A kako bi bilo da pružiš neki dokaz da će zbog svojih korijena na ovim prostorima Ana s većom ljubavlju voditi ove otoke nego bilo tko drugi? Teško ga je naći, pa ćeš sigurno ignorirati ovo pitanje. No svi mi, i domaći i furešti znamo za ulogu njene obitelji u prošlom sistemu i korištenju gradske luke u ovom. A u raspravi na GV o propasti ovčarstva kojoj je "kumovala" i njena obitelj nije se baš iskazala.
Kad otočni jaganjci utihnu
volim-losinj.org/.../...
A o njenoj brizi tobože ponosne Puntarke za svoj zavičaj govori zalaganje za golf na Mataldi
Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Gdje je nestao čovjekLicemjer 2020-12-04 11:57
O čemu ti baljezgaš jesi li bio kada na Punta Križi.. Kakve ovce kakvi bakrači pa nema ni stanovništva a kamoli ovaca.. U stvari ima divljih svinja i jelena. Zašto ninonda itko pametan bio protiv matalde ako će se naseliti pusti kraj našega otoka zaposliti ljude i dignuti razinu gostiju na ovim otocima. Stalno nešto serete ali bez turizma nema života... I još nešto gdje god radio i što god radio svi smo uzročno posljedičnu vezani za turizam na ovim otocima!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kako su divlje svinje pojele ljudeZomby 2020-12-04 12:07
Citat Licemjer:
O čemu ti baljezgaš jesi li bio kada na Punta Križi.. Kakve ovce kakvi bakrači pa nema ni stanovništva a kamoli ovaca.. U stvari ima divljih svinja i jelena.
Stanovništva i ovaca nema baš zbog divljih svinja i jelena za čiji unos kao alohtone, ali invazivne divljači je zaslužna i Anina rodbina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # HraniteljTuljana 2020-12-04 17:21
Dokaz da će Ana sa većom ljubavlju voditi ove otoke je ta da ona nije došla u Lošinj iz Š[cenzurirano]o vine nego je tu rođena,i ne pokuša zavaditi sve u HDZ-u kako bi vladala iz Zagreba.najveća sramota za cijeli HDZ je da su se stvorile dvije interesne skupine,ali za Anu nema problema jer će ona biti predsjednik obiju interesnih skupina,jednog HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Anina ljubav prema ruskom kapitalugost 2020-12-04 18:33
Citat Tuljana:
Dokaz da će Ana sa većom ljubavlju voditi ove otoke je ta da ona nije došla u Lošinj iz Š[cenzurirano]ovine nego je tu rođena
To nije nikakav dokaz ljubavi prema Lošinju. Ovaj otok su rasprodali baš oni koji su ovdje rođeni, a rasprodaji su se uzalud protivili furešti iz Š[cenzurirano]ovine. Rođena ovdje, Ana je pokazala veću ljubav prema ruskom kapitalu nego prema svom zavičaju Punti Križa.Citat:
najveća sramota za cijeli HDZ je da su se stvorile dvije interesne skupine
Drago dijete, suština demokracije je u suprotstavljanju različitih interesa. Kako li si samo uspio iz jednoumlja zalutati u ovaj sustav? Vjerojatno si učenik Ane Kučić koja se na Dan Grada javno obrušila na partikularne interese, koji su temelj višestranačja.Citat:
ali za Anu nema problema jer će ona biti predsjednik obiju interesnih skupina, jednog HDZ-a.
Ako se to dogodi bit će to dokaz da HDZ zaslužuje predsjednicu koja je koristila ne samo gradski prostor za sastanke sa svojim pristašama nego je i gradski proračun upregnula u nastojanja da milom ili silom navede članstvo da je izabere. A ako među HDZ-ovcima ima članova s kičmom od stida će napustiti stranku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Predizborna socijalna osjetljivostBotox 2020-12-04 16:14
Ana Kučić otkrila socijalnu osjetljivost baš uoči izbora za predsjedanje HDZ-om. Službena gradska web stranica javlja "gradonačelnica Ana Kučić donijela je odluku o visini božićnica za umirovljenike za 2020. godinu i to sa nikad višim pojedinačnim iznosima." Vijest je popraćena fotografijom smotuljka novčanica ukrašenog crvenom vrpcom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ReferentNnedićbis 2020-12-05 12:45
Citat Botox:
Ana Kučić otkrila socijalnu osjetljivost baš uoči izbora za predsjedanje HDZ-om. Službena gradska web stranica javlja "gradonačelnica Ana Kučić donijela je odluku o visini božićnica za umirovljenike za 2020. godinu i to sa nikad višim pojedinačnim iznosima." Vijest je popraćena fotografijom smotuljka novčanica ukrašenog crvenom vrpcom.

A tri godine se nije sjetila da je povisi nego sad pred stranačke izbore. Nedić kao Anin referent za kupovanje birača je sigurno otkrio da u stranci ima mnogo umirovljenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # 400-godišnjaciLaško 2020-12-04 16:35
Naročito su za Anu oni od prije 300-400 godina. Koji su na Sv.Martinu i ostalim grobljima. Samo eto ne mogu glasati, jer da mogu injih bi bosanac Nedić doveo do kutije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Uz devetu obljetnicu www.volim-losinj.org

  RogerChuct 22.01.2022 00:15
  JerryBumma
  t.me/s/Bitcoin_verdienen (https://t.me/s/Bitcoin_verdienen)
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:35
  Naslov komentara
  Dakle, prema Vašim riečima, Ilovčani za vrijeme tzv. Jugoslavije življahu u "kamenom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:32
  Iznenada
  Neka prvo smisle cjepivo protiv "iznenade" od koje umiru mnogi, mahom mlađi ljudi, pogotovo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 21.01.2022 21:04
  .
  Ima li cjepivo protiv ovo dvoje?
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 21.01.2022 15:30
  ......
  Ilovčani neka krenu sa kopanje tunela to im neće nitko zabraniti
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 21.01.2022 15:14
  Tako kaže Ana
  A Ilovčani uplovili u novo kameno doba 2022.
   
 • Vrijedilo je ...

  A 21.01.2022 14:53
  Ranković
  Mi ćemo dobiti prvi podvodni tunel u Osorskom kanalu
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 14:42
  ....
  Dnevno hr. Hrvatska će dobiti prvi podvodni tunel Šolta-Brač.50mi ljona eura. A mi rampu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 21.01.2022 13:18
  ...
  možda i ona radi od kuće? :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 21.01.2022 10:47
  Estradni nastup i gluma
  Poziranje je njen pravi poziv i njena kvalifikacija. Šta misliš koliko treba vježbati za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 10:24
  Lošinj usluge i protuusluge doo
  Kad shvatiš kako je Volarićeva kćerka ubačena u gradsko vijeće shvatićeš i kako je njezin muž ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 09:04
  Nema vzije
  Umjesto da slijede primjer Ilovika da daju Susku i Unijama po jedan brzi brodić.Koj bi ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 08:58
  Ukazanje
  Ovih dana se nakratko ukazala na ulazu u gradsku kuću. Priča se da ju je probudio USKOK.
   
 • Vrijedilo je ...

  Zz 21.01.2022 08:03
  Hibernacija
  Izgleda da spava zimski san. Na fejsu koji je uredno održavala već dva tjedna zaziva ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 19.01.2022 20:55
  Kurile
  Na Kuurilama je došlo do potpunog devastiranja uvale i bespravne gradnje ali tu prste i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Statističar 19.01.2022 20:49
  Iq
  Statistika je točan zbroj netočnih podataka.
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 19:34
  Mučiš podatke
  Popis je bio za razdoblje od 2011. do 2021. godine, a ne za razdoblje od 2001. do 2021.