Parapsihologija kao politika

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

brzoifinoJednoglasnim prihvaćanjem prijedloga reorganizacije gradske uprave sastavljenog u tajnosti preko noći, a uz kolaboraciju gradonačelnice s tajnim, neimenovanim stručnjacima vijećnici su pokazali da je njihovim (ne)postupanjem Grad Mali Lošinj zapao u situaciju koju se može nazvati predpolitičkom. U ovom Gradu nema osnovnih političkih elemenata jer nema nikakvih javnih politika ni stranaka na vlasti ni opozicije, pa ni same gradonačelnice. U takvoj situaciji prostor ispunjavaju privatni interesi i privatne politike bez ikakve javne kontrole.

Monolitno vijeće 

Kako je već uobičajeno i novi saziv Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja sa zadivljujućom lakoćom i munjevitom brzinom postizava konsenzuse, pa je tako i odluka o preustroju gradske uprave koju je predložila gradonačelnica prošla brzo i lako. Takvog se konsenzusa ne bi posramio ni partijski kongres Radničke partije Sjeverne Koreje. No ovaj saziv Gradskog vijeća zanimljiv je i zbog činjenice da su se oporbeni vijećnici pokazali revniji u povlađivanju gradonačelnici nego što su to vijećnici vladajućeg HDZ-a i njegove službene vladajuće koalicije. Tako je u raspravi o preustroju, koji je na Gradsko vijeće došao po hitnom postupku, oporbeni IDS-ov vijećnik Andrino Maglievaz prijedlog gradonačelnice ocijenio mudrim, dodajući da ga može dati samo odgovorna osoba koja je sigurna u sebe i koja je uvidjela da ju je postojeće ustrojstvo sputavalo u efikasnijem vođenju Grada. Dajući podršku prijedlogu preustroja vijećnik PGS-a, Branko Domac, također iz redova "ljute oporbe", dodvoravajući se tragično mazohistički, i slaveći moć gradonačelnice ističe potporu preko 50% birača koju je gradonačelnica dobila na izborima. Valjda mu je to dovoljan razlog da gradonačelnica može raditi što god hoće i kako god hoće bez ikavog ozbiljnijeg propitivanja sadržaja predložene odluke.

Objašnjenja koja to nisu
Sama gradonačelnica u izjavi za portal Otoci.net o temi preustroja gradske uprave je rekla:

"Ovo je bilo najavljeno u predizbornom programu, a potrebu za time osnažuje i to što su ostale stranke, koje su sudjelovale u lokalnim izborima, navele da žele unaprijediti učinkovitost javne uprave, možda u drugačijoj formulaciji. Po dobivanju izbora, angažirala sam stručnjake - pravnike i psihologe - te se pokazalo da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom".

Provjera ove tvrdnje u predizbornom programu, tvrdnje koja je jedini argument za preustroj kakav je gradonačelnica predložila, pokazuje da ona nije istinita. Preustroj nije najavljen predizbornim programom, nije bio predizbirno obećanje, pa se može reći da se radi o podvali. U tiskanom predizbornom programu kandidatkinje za gradonačelnicu Ane Kučić pretenciozno nazvanom "Prvi od 1000" nigdje se ne govori o preustroju gradske uprave. U trećoj točki programa - Prvi na usluzi gospodarstvu i građanima - nalaze se tri rečenice koje se dotiču gradske uprave, citat:

"Grad Mali Lošinj uvest će sustav nagrađivanja gradskih službenika i njihovo ocjenjivanje od strane građana. Namjera nam je biti učinkovitiji servis svim građanima i poduzetnicima, te skratiti vrijeme dobivanja svih potrebnih suglasnosti i dozvola na najkraći mogući rok. Svim našim sugrađanima i poduzetnicima status rješavanja njihovih zahtjeva i rok u kojem se očekuje njihovo izdavanje bit će vidljiv na internetskim stranicama Grada Malog Lošinja."

Dakle, preustroj gradske uprave nije najavljen predizbornim programom nego je predizbornim programom najavljeno uvođenje sustava ocjenjivanja gradskih službenika te obećana veća transparentnost mogućnošću praćenja stanja spisa na internet uz brže izdavanje "suglasnosti i dozvola". To je najavljeno u predizbonom programu, a ne preustroj gradske uprave. U skromnim i neozbiljnim materijalima prezentiranim Gradskom vijeću, u obrazloženju prijedloga gradonačelnice nalazi se samo jedna rečenica koja bi mogla imati veze s obrazloženjem, ali svakako nije pravo obrazloženje. U toj rečenici gradonačelnica vijećnicima kaže da prijedlog odluke (o ustrojstvu jedinstvenog upravnog odjela) "polazi od potrebe za reorganizacijom sadašnjeg ustrojstva gradske uprave, a u cilju poboljšanja efikasnosti rada i veće učinkovitosti gradske uprave". Uz spomenuti prijedlog gradonačelnice u materijalima se nalazi samo još prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Malog Lošinja. Iz ovoga se može zaključiti da se u reorganizaciju gradske uprave ide iz potrebe za reorganizacijom najavljene u predizbornoj kampanji u kojoj je najavljeno nešto sasvim drugo - ocjenjivanje službenika od strane građana. Ide se u reorganizaciju gradske uprave zbog potrebe reorganizacije, a sama potreba nije ničim obrazložena niti precizno utvrđena. Nije izrađena (ili nije prezentirana) temeljita stručna analiza stvarnog stanja i problema i razloga nefunkcionalnosti gradske uprave. No da bi Gradsko vijeće aklamacijom prihvatilo prijedlog o preustroju gradske uprave vijećnicima je bila dovoljna jedna izmišljena tvrdnja o predizbrnom obećanju i jedna nesuvisla rečenica obrazloženja o tome da potreba za reorganizacijom polazi od potrebe za reorganizacijom.

"Rupa" u službenicima ili u ustroju?
Iako je gradonačelnica angažirala stručnjake, pravnike i psihologe, nitko osim nje nije vidio rezultate, ocjene i preporuke angažiranih stručnjaka. Je li svrha anagažiranja stručnjaka (pravnika i psihologa) bila ocjena funkcionalnosti postojećeg sustava/ustrojstva gradske prave ili je predmet njihova rada bila ocjena sposobnosti službenika, nikome nije jasno. A očito je da nikoga niti ne zanima, a ponajmanje zanima one koje bi to trebalo najviše zanimati - gradske vijećnike. Iako se dakle ne zna što su stručnjaci utvrdili u "snimci stanja", iako se na zna što je razlog neučinkovitosti gradske uprave i kako se ona manifestira, iako se ne znaju ni rezultati ni metodologija testiranja - ukidaju se upravni odjeli, a zajedno s njima i tri pročelnička radna mjesta. Ispada da su psiholozi utvrdili kako je problem samo u pročelnicama, te da će njihovim uklanjanjem biti uklonjeni i svi problemi rada gradske uprave... Pa ako je tome tako zašto se gradonačelnica nije samo zahvalila pročelnicama i sukladno svojim statutarnim ovlastima ih razriješila te imenovala nove osobe po svom izboru? Na tome joj nitko ne bi mogao prigovoriti. Istina je i to da su i same pročelnice mogle pokazati političku i ljudsku korektnost nakon prošlih izbora te su mogle ponuditi novoj gradonačelnici mandate na raspolaganje.

Obrazloženjem gradonačelnice kako "se pokazalo da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom" nastavlja se niz nelogičnosti i neracionalnosti, ako ne u postupanju onda u javnom obrazlaganju razloga zbog kojeg se ide u "drastičnu reorganizaciju" gradske uprave. Zbog dugogodišnjih odnosa pokazalo se da postoje "rupe" ... Iz ove teško razumljive, kriptične tvrdnje nije lako razumjeti što se želi reći, a što sakriti, no zazivanje pomoći psihologa sugerira postojanje problema (rupa) u međuljudskim odnosima zbog predugog trajanja tih odnosa. Pa ako se uvijenim obrazloženjem o rupama zbog dugogodišnjih odnosa skrivaju neki narušeni međuljudski odnosti logičan je zaključak da problem nije u ustroju nego u međuljudskim odnosima. A međuljudski odnosi se ne rješavaju preustrojem. Jer ako su problem međuljudski odnosi i ako se taj problem rješava reorganizacijom kojom se razvlašćuju pročelnice može se zaključiti da se problem rješava na krivi način. Umjesto smjene pročelnica, ukidaju se pročelnička mjesta. Umjesto da smijeni pročelnice i imenuje nove osobe na njihova mjesta gradonačelnica ide u možda nepotrebnu i lošiju reorganizaciju gradske uprave.

Odgovorne "rupe" a plaća ustroj
Gradonačelnica je pred vijećnicima izjavila da "Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročelnice su radile odgovorno. No, složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale kako treba, a gradonačelnik je uvijek odgovoran i zato su nam trebale drastične promjene". Dakle, pročelnice su radile odgovorno, i to dugi niz godina, no stvari nisu funkcionirale kako treba. Međutim, preustrojem pozicije gube samo pročelnice. Iako su radile odgovorno. Iako su radile odgovorno bilo je problema pa zato mičemo pročelnice. Premda je gradonačelnica upotrijebila retoričku figuru "složit ćemo se" iz arsenala logičkih smicalica da sugerira kako je opće poznata činjenica da "neke stvari nisu funkcionirale kako treba" vijećnicima je to prihvatili kao dovoljan razlog da glasuju za preustroj gradske uprave ne pitajući koje to stvari nisu funkcionirale kako treba, kad su pročelnice dugi niz godina radile odgovorno. Zašto javnost i vijećnici nisu upoznati sa rezultatima stručnih analiza, zašto je rješenje problema preustroj, zašto su samo pročelnice koje su odogovorno radile svoj posao krive za "rupe" ostat će poznato samo gradonačelnici.

Iako su obrazloženja o ukidanja tri upravna odjela nekakve "rupe" u međuljudiskim odnosima "radi kojih neke stvari nisu funkcionirale" nelogična i proturječna, a sam predloženi preustroj neobrazložen, vijećnici su ga odobrili. Nikoga od njih nisu zanimali stvarni razlozi preustroja niti ih zanima kako će preustroj popraviti efikasnost gradske uprave čije pročelnice su dugi niz godina, prema riječima gradonačelnice, radile odgovorno.

S obzirom da nema niti jednog stvarnog, mjerljivog podatka o radu gradske uprave, nema broja predmeta po odjelima i po službenicima, nema podataka o broju žalbi i o ishodima žalbi, gradonačelnici će biti vrlo lako dokazati bolju učinkovitost gradske urpave s novim preustrojem. Bit će dovljno da usplahirenim vijećnicima jednom kaže "složit ćemo se da je gradska uprava sada efikasnija". Ali I to će biti retorička figura, jer stvarno efikasnija neće biti. Ne samo da se neće poboljšati efikasnost nego će se ona zasigurno i smanjiti. Uvođenjem Jedinstvenog upravnog odjela organogram gradske uprave dobiva još jednu nadrazinu u strukturi. Pa će tako svaki predmet koji je do sada išao direktno u upravni odjel za npr. komunalni sustav sad ići u Jedinstveni upravni odjel koji će onda predmet dodjeliti službenicima u komunalnom sustavu na rješavanje. Nakon rješavanja istog predmeta od strane zaduženog službenika do otpreme predmeta stranci postojat će opet stepenica više. Dakle niti teoretski nova reogranizacija (praktično centralizacija) ne može biti efikasnija od dosadašnje. Uostalom, ni predlagateljica ove reorganizacije niti jednom riječi nije utvrdila da je razlog (općepoznate) neefikasnosti gradske uprave njeno loše i nefukcionalno ustrojstvo. Upravo obrnuto, u više navrata je indirektno rečeno da je problem u ljudima i "rupama" kakve se javljaju u sustavima gdje je više ljudi. A da bi stvar bila čudnija, isti ljudi kod kojih postoji "rupa", istih sposobnosti, na istim poslovima, uz jednu hijerarhijsku razinu više, reorganizacijom trebaju postati efikasniji. Unatoč svim tim protivrječnostima i nedorečenostima Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja donijelo je bez ikakvog propitivanja odluku o preustroju uz pravu bujicu lauda gradonačelnici.

Prihvaćanjem prijedloga reorganizacije gradske uprave sastavljenog u tajnosti preko noći, a uz kolaboraciju gradonačelnice s tajnim, neimenovanim stručnjacima vijećnici su pokazali da je njihovim (ne)postupanjem Grad Mali Lošinj zapao u situaciju koju se može nazvati predpolitičkom. U ovom Gradu ne egzistriraju osnovni politički elementi – ne postoje politike, a niti stranke. Budući da nema nikavih javnih politika niti stranaka, odnosno koalicije na vlasti niti javnih politika stranaka u opoziciji, pa ni same gradonačelnice, stranke postoje samo na papiru i aktiviraju se samo pred izbore, te stoga ne postoji politički prostor. U takvoj situaciji prostor ispunjavaju privatni interesi i privatne politike bez ikakve javne kontrole. U takvoj je situaciji moguće bez ikakvog promišljanja i propitivanja preko noći promijeniti gradski ustoroj bez ikakvog jasnog obrazloženja o razlozima i ciljevima, a svakako i bez straha od pogreške. U takvom političkom sustavu nema mogućnosti da gradonačelnica pogriješi. Jer ovom I ovakvom gradskom vijeću je dovoljno da gradonačelnica kaže "složit ćemo se, da je sad gradska uprava efikasnija", a građanima ostaje da utjehu traže u sloganu da je Lošinj ipak "prvi od 1000".

Komentari: 

124 # Festival cvjećaJapanac 2018-04-11 15:37
Grad i gradska vijećnica postali su modna pista i javna kuhinja s pet zvjezdica, na žalost manjka tu sposobnosti i želje za dostignuti Michelinovu zvjezdicu. Za stolom se rješavaju privatni interesi uz treptanje okica u bratstvu i jedinstvu. Politika više nije politika nego skup parade i kiča, naslikavanja i dijeljena cvijeća, trešanja i medalja. A dotad građani ispaštaju i obolijevaju jer se na njima liječe kompleksi malih veličina koji su dobili moć, postali bitni ušavši u gradsko vijeće. I danas je sve teže skrivati ispod tepiha prljavštinu i muljanja pa ćemo posaditi trešnje i skrivati se iza njih, ali ne zna gradonačelnica da trešnja ima tanko deblo. Niti ima hrabrosti suprostaviti se ikome.. Dragi građani na sljedećim izborima birajte nekoga s karakterom i mudima, jer još trava nije nikla di je stala Anina štikla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # PožarVatrogasac ili piroman 2018-04-11 16:59
Kad se više ne bude moglo skrivati prljavo posuđe i rublje doći će do kratkog spoja u instalacijama i eto požara. U pepeo će otići svi izvještaji, diplome vjećnica koje su nestale iz arhive, zataškani sukobi interesa, subvencije dodijeljene po babi i naravno nova izmišljena radna mjesta stručnjaka -pravnika i psihologa. Molim Vas provjerite instalacije i pušenje u i oko zgrade,a i osiguranje.

Građani Lošinja, ne voze se avionima ali zato se puši naveliko
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # Vatru gasi brata spasiFiore 2018-04-13 19:24
Citat Vatrogasac ili piroman:
Kad se više ne bude moglo skrivati prljavo posuđe i rublje doći će do kratkog spoja u instalacijama i eto požara.
Požar je zbog prljavog veša već izbio u Belviu a kaće u žutoj kući neznamo. Ali hoće :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ...Licemjer 2018-04-13 20:11
Šteta što nije izgorio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # diktatura kapitalaaborigin 2018-04-11 17:18
Svako podcjenivanje naroda doći će kad tad na naplatu. Jadne su lošinjske stranke na čelu sa HDZ-om koji štite jedino interese krupnog kapitala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Eksperti iz GMLPicajzla 2018-04-12 17:07
O kvaliteti gradske uprave na čelu s gradonačelnicom najbolje govore Službene novine PGŽ br.8/2018. od 30.ožujka 2018. U tom broju Službenih novina objavljeno je 5 ispravaka odluka usvojenih na GV. Gradski vijećnici koji su se prihvatili te obveze bi također trebali poraditi na sebi i svom informiranju. Cure i dečki u GV bi trebali prestati pilatovski prati ruke od odgovornosti s lažnom tvrdnjom da su samo stručne službe odgovorne za nezakonite odluke....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ne može to takogost 2018-04-12 19:23
Citat Picajzla:
O kvaliteti gradske uprave na čelu s gradonačelnicom najbolje govore Službene novine PGŽ br.8/2018. od 30.ožujka 2018. U tom broju Službenih novina objavljeno je 5 ispravaka odluka usvojenih na GV. Gradski vijećnici koji su se prihvatili te obveze bi također trebali poraditi na sebi i svom informiranju. Cure i dečki u GV bi trebali prestati pilatovski prati ruke od odgovornosti s lažnom tvrdnjom da su samo stručne službe odgovorne za nezakonite odluke....
jesu li gradski vijećnici upoznati sa tim i jesu li glasovanjem na GV prihvatili te izmjene?
članovi GV izglasaju da je nešto bijelo, a onda pročelnice svojom jednostranim odlukama objave izmjenu i napišu da je to crno.
samo onaj koji je donio odluku može je i mijenjati.
ovo je direktno kršenje zakona i demokratske procedure, ne može to tako.
mislim da je gradska uprava zrela za jedan upravni nadzor i stroge sankcije za sve odgovorne osobe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # RealistBuha 2018-04-12 18:15
Zar za te propuste nije odgovorna pravna služba grada. Znamo koja je pročelnica vodi. Vjećnici su tu nedužni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # vjećnici nisu neduznigost 2018-04-12 18:31
Citat Buha:
Zar za te propuste nije odgovorna pravna služba grada. Znamo koja je pročelnica vodi. Vjećnici su tu nedužni.
Nisu nedužni jer nisu ništa poduzeli protiv toga. A odgovorna nije nekakva pravna služba, nego pročelnica onog ureda uprave koji je proizveo neku odluku. A nije bez krivnje ni služba za unutarnju reviziju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # zbogom pametikerubin 2018-04-12 19:09
Citat Buha:
Zar za te propuste nije odgovorna pravna služba grada. Znamo koja je pročelnica vodi. Vjećnici su tu nedužni.
Vijećnici rade na daljinski, nitko od njih ne razumije problematiku o kojoj se raspravlja i ne čita materijale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Realist od slona pravi buhuPicajzla 2018-04-12 18:50
To što Grad Mali Lošinj jedini u Hrvatskoj nije usvojio Proračun za 2018. već je usvojio Plan Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu jest odgovornost pročelnice, gradončelnice i svih vijećnika. Svaljivati odgovornost samo na pročelnicu/e nije pošteno. Zašto gradonačelnica i gradski vijećnici ne čitaju i ne razmišljaju o materijalima koje usvajaju.
Šta jest onda odgovornost odnosno obveza gradskih vijećnika i gradonačelnice ako je za svaku nezakonitu odluku odgovorna kakva pročelnica. Šta jest onda obveza gradskih vijećnika- usvojiti svaku odluku koju predloži gradonačelnica jer eto osvojila je više od 50% glasova? A ako se pokaže da je kakva odluka nezakonita onda su krive pročelnice. Ako građani mogu vidjeti nezakonitosti, prije toga bi to morali vidjeti i vijećnici i gradonačelnica.

Ipak, na ovoj stranci i od nekih osoba osporavani predizborni slogan gradonačelnice "prvi od 1000" u ovom slučaju vrijedi. Lošinj jest "prvi od 1000" u ispravljanju usvojenih odluka, i "prvi od 1000" koji nije usvojio Proračun već je usvojio Plan proračuna za 2018. i "prvi je od 1000" koji je ispravio takvu grešku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Plan proračuna?gost 2018-04-14 10:26
Citat Picajzla:
To što Grad Mali Lošinj jedini u Hrvatskoj nije usvojio Proračun za 2018. već je usvojio Plan Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu jest odgovornost pročelnice, gradončelnice i svih vijećnika.
A što je to Plan proračuna? Nisam stručan za te stvari pa sam pitao gugl, ali ni on ne zna :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PionirBuha 2018-04-12 19:15
Kiko odkad ti braniš Ružicu, ha,ha....?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # A i da je?Picajzla 2018-04-12 19:27
A nije Kiko :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Stidna dlakaStid 2018-04-12 19:52
Natječaj za novo radno mjesto u gradskoj upravi
- Pisač kratko kratkog sadržaja-
Potrebno je detaljno pročitati sve materijale koje vijećnice i ekipa moraju pročitati prije donošenje bilo kakvih odluka, ne stižu..
Nemojte se ljutiti,ali ti ljudi su isto samo smrtnici kao i mi,jednostavno ne stignu sve procitai i razmotriti,jer tko će onda obići sve restorane i odraditi degustacije, pobrati toliko bilja i zameljat toliku kozmetiku, sagraditi nezakonito kuću uz kuću i rentat apartmane..ima tog posla puno. Treba smisliti kako pomoć tim ljudima,a ne osuđivati ih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
228 # E moj narodeGost 2018-04-13 11:37
A tko je dozvolio gradnju onakve zgradurine na Rukaviću koja strši kao prst u oko i nagrđuje izgled grada, a trebala je biti "manja obiteljska kuća" kako je meni bilo rečeno kad sam ja htio kupiti parcelu. Kako je nekima dozvoljeno graditi na 100%-tnoj iskorištenosti parcele, a ostalim smrtnicima iskorištenost ne smije biti veća od 30%. Za kompleks zgrada na Rukaviću bunilo se godinama a za ovakvu kasarnu ni jedna pritužba. Očito je dobro plaćeno. Jel to Kačinari ima zaštitu gradonačelnice? ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ImunitetLovor 2018-04-13 13:14
Citat Gost:
A tko je dozvolio gradnju onakve zgradurine na Rukaviću koja strši kao prst u oko i nagrđuje izgled grada, a trebala je biti "manja obiteljska kuća" kako je meni bilo rečeno kad sam ja htio kupiti parcelu. Kako je nekima dozvoljeno graditi na 100%-tnoj iskorištenosti parcele, a ostalim smrtnicima iskorištenost ne smije biti veća od 30%. Za kompleks zgrada na Rukaviću bunilo se godinama a za ovakvu kasarnu ni jedna pritužba. Očito je dobro plaćeno. Jel to Kačinari ima zaštitu gradonačelnice???
Pa šta ne znaš da su to stare obiteljske veze??? Magazin je tu stvorio imunitet, a pri tome radi kao zaštitnik i savjetodavac našoj gradonačelnici svojoj nesuđenoj Lošinjskoj Nevjesti. On gradi po uzoru prijetelja koji cuclaju na ruskom izvoru, copy paste sa španjolskih obala. Nije lako imat svoju ideju i kreativnost. A eto Rukavić ne valja,nije građen za našu djecu. A ova grdosija jest,a uz nju dobivaš gratis parcelu za peškirić prostrt na onim sarkofagovima što strše po Čikatu.

Ili je to cijena oporbe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
57 # Briga za vizuruJuki 2018-04-14 10:41
Citat Lovor:
Citat Gost:
A tko je dozvolio gradnju onakve zgradurine na Rukaviću koja strši kao prst u oko i nagrđuje izgled grada, a trebala je biti "manja obiteljska kuća" kako je meni bilo rečeno kad sam ja htio kupiti parcelu. Kako je nekima dozvoljeno graditi na 100%-tnoj iskorištenosti parcele, a ostalim smrtnicima iskorištenost ne smije biti veća od 30%. Za kompleks zgrada na Rukaviću bunilo se godinama a za ovakvu kasarnu ni jedna pritužba. Očito je dobro plaćeno. Jel to Kačinari ima zaštitu gradonačelnice???
Pa šta ne znaš da su to stare obiteljske veze??? Magazin je tu stvorio imunitet, a pri tome radi kao zaštitnik i savjetodavac našoj gradonačelnici svojoj nesuđenoj Lošinjskoj Nevjesti. On gradi po uzoru prijetelja koji cuclaju na ruskom izvoru, copy paste sa španjolskih obala. Nije lako imat svoju ideju i kreativnost. A eto Rukavić ne valja,nije građen za našu djecu. A ova grdosija jest,a uz nju dobivaš gratis parcelu za peškirić prostrt na onim sarkofagovima što strše po Čikatu. Ili je to cijena oporbe?
I više nema brontulanja da će gradnja "nepovratno uništiti vizuru tog gradskog predjela" i mahanja peticijom protiv gradnje :lol:

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Alo Miki...Miki 2018-04-13 14:52
Zato je bio Odboru za prostorno planiranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # 2 pitanja za Gostatempus fugit 2018-04-13 20:06
Citat Gost:
A tko je dozvolio gradnju onakve zgradurine na Rukaviću koja strši kao prst u oko i nagrđuje izgled grada, a trebala je biti "manja obiteljska kuća" kako je meni bilo rečeno kad sam ja htio kupiti parcelu. Kako je nekima dozvoljeno graditi na 100%-tnoj iskorištenosti parcele, a ostalim smrtnicima iskorištenost ne smije biti veća od 30%. Za kompleks zgrada na Rukaviću bunilo se godinama a za ovakvu kasarnu ni jedna pritužba. Očito je dobro plaćeno. Jel to Kačinari ima zaštitu gradonačelnice???
Prvo pitanje, kada si to i od koga htio kupiti parcelu?
Drugo pitanje, jel ti znaš koliko je za vrijeme vladavine bivšeg gradonačelnika napravljeno izmjena urbanističkih planova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ovo će loše završititeran 2018-04-13 15:05
Sa takvim savjetnicima Gradonačelnici nisu uopće potrebni neprijatelji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # NeprijateljGost 2018-04-14 14:28
Gradonačelnica je sebi največi neprijatelj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Bzzz bzzzzPčelica Rudy 2018-04-13 15:28
Nema naša gradonačelnica puno neprijatelja, samo tri neprijateljice, dame u godinama prema kojima ima poštovanja radi finog odgoja pa se ne može politički suprostaviti jer nije imala otkoga žena naučiti što znači biti čvrsta ruka i političar čistog obraza,stoga ju nećemo kriviti. Pokušajmo ju primjerima naučiti.

Što se tiče pritužbi.. gospodin Ivković je otišao u mirovinu i pokušava mirno spavati pa više ne piše tužbe i pritužbe, ne zove USKOK,policiju, novinare,ne diže bune... A svi mi drugi se svrstavamo pod one koji gledaju u svoj tanjur, sredujem apartmane jer sezona ide ili jednostavno nemamo pojma o pojmu. Zujimo u svom ritmu..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # prodaja magleel ninjo 2018-04-14 07:18
Citat Pčelica Rudy:
Što se tiče pritužbi.. gospodin Ivković je otišao u mirovinu i pokušava mirno spavati pa više ne piše tužbe i pritužbe, ne zove USKOK,policiju,novinare,ne diže bune... A svi mi drugi se svrstavamo pod one koji gledaju u svoj tanjur, sredujem apartmane jer sezona ide ili jednostavno nemamo pojma o pojmu. Zujimo u svom ritmu..
Pčelica Rudi nema škole ni faksa ali je preveslao vlasnike Jadranke prodavši im bezvrijedne hale za velike novce, a sve pod geslom "ako ne kupi Jadranka prodati ću Plodinama". Dobar štos :roll: !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pekarnica do pekarnice, dvije pekarnicemlinar, pekar, apotekar 2018-04-14 09:32
Citat el ninjo:
Citat Pčelica Rudy:
Što se tiče pritužbi.. gospodin Ivković je otišao u mirovinu i pokušava mirno spavati pa više ne piše tužbe i pritužbe, ne zove USKOK,policiju,novinare,ne diže bune... A svi mi drugi se svrstavamo pod one koji gledaju u svoj tanjur, sredujem apartmane jer sezona ide ili jednostavno nemamo pojma o pojmu. Zujimo u svom ritmu..
Pčelica Rudi nema škole ni faksa ali je preveslao vlasnike Jadranke prodavši im bezvrijedne hale za velike novce, a sve pod geslom "ako ne kupi Jadranka prodati ću Plodinama". Dobar štos :roll: !
a teško Milutina preveslati, taj je toliko ambiciozan da nema drugih ideja nego na svakoh 100 metara otvoriti pekarnicu koja će raditi samo u sezoni
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Licemjer 2018-04-14 10:36
Želi impresionirat Ruse, iako mu to ne ide.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # BzzzzzzzzzMuha 2018-04-14 14:25
Gradonačelnica je sama sebi največi neprijatelj. Netreba njoj niti jedan više!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # rupetinarukavić 2018-04-13 22:32
"Rupa" u službenicima ili u ustroju?
Najveća rupa je upravo gradonačelnica. Umišljena a nesposobna, i još prepisuje prethodna izvješća i izvješćuje o broju popijenih kava u gradskoj upravi i količine potrošenog toalet papira u toaletina gradske uprave. Ništa nemože bez Nedića, ništa nezna bez Martine Krajine i ništa nesmije bez Garija.
A vijećnici su hrpa niškoristi koji od materijala eventualno pročitaju dnevni red, i to ako... ; osim možda Kamalića koji će baciti oko na točku koja ga se osobno tiče. A opozicija? To je jad i bijeda,. Upravo zbog toga i jesmo politička zaostala zabit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # RupicaRukavac 2018-04-13 22:45
Rukaviću,molim te da nas kao građane Lošinja izvještavaš o svim rupama u gradu. Izvjesti nas i o rupama pročelnica kad već sve znaš. Unaprjed hvala!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # RupeIstraživać 2018-04-14 15:12
Rupe pročelnica češ morati sam istražiti ako ti dozvole, ali bojim se da ni svoju nisi uspio istražiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
146 # dragom rukavcurukavić 2018-04-14 11:47
Eto dragi Rukavac se našao pogođen. Nije riječ o pročelnicima, manje više, ove ili one, možda ih je i trebalo posmjenjivati. Međutim to nemože najveća neradnica i neznalica zadnjih 9 godina na otoku. Sada kada se dohvatila fotelje ignorira sve što je napravio bivši gradonačelnik a sadašnji ministar. Ima kompleks od njega, željela bi barem malo postići od onoga što je on učinio u našem gradu, ali jednostavno joj nedostaje sposobnosti za to. Gradska uprava je neefikasna uvijek i samo zato jer su čelnici (gradonačelnica i zamjenik) neefikasni, što nije bio slučaj za vrijeme Garija. Uostalom malo smo mjesto pa se sve zna, sve skrivene male tajne. Eto Rukavac moj, gradonačelnica za lošinjski hdz kao istambulska konvencija za središnji hdz. U funkciji podjele i rasapa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Radi se, radi ...Gost 2018-04-15 17:47
Citat rukavić:
Gradska uprava je neefikasna uvijek i samo zato jer su čelnici (gradonačelnica i zamjenik) neefikasni, što nije bio slučaj za vrijeme Garija.
Ne znam baš ... Na Čikatu se buši, ruši i betonira kao da je Gari još tu. Čak i nedjeljom, na Dan Gospodnji :P


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # mašalarad, rad i samo rad 2018-04-15 18:14
Citat Gost:
Citat rukavić:
Gradska uprava je neefikasna uvijek i samo zato jer su čelnici (gradonačelnica i zamjenik) neefikasni, što nije bio slučaj za vrijeme Garija.
Ne znam baš ... Na Čikatu se buši, ruši i betonira kao da je Gari još tu. Čak i nedjeljom, na Dan Gospodnji :P

www.youtube.com/.../

Jel ono Miha telefonira pored bagera?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Haračenje ČikataDC 2018-04-16 09:51
A iz pozadine Haračić promatra ovo haračenje Čikata i rezignirano si misli 'dobro je da sam na vrijeme umro'.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Podjela i rasap u funkciji ozdravljenjaJuki 2018-04-14 13:02
Citat rukavić:
Nije riječ o pročelnicima, manje više, ove ili one, možda ih je i trebalo posmjenjivati. Međutim to nemože najveća neradnica i neznalica zadnjih 9 godina na otoku. Sada kada se dohvatila fotelje ignorira sve što je napravio bivši gradonačelnik a sadašnji ministar.
Ako ostane dosljedna u ignoriranju svega što je napravio bivši gradonačelnik a sadašnji ministar i ne krene njegovim stopama, neka joj pomogne Svevišnji da je ne sruše, a ona će zaslužiti spomenik zahvalnosti što nije dopustila betonizaciju cijelog Lošinja.Citat:
Ima kompleks od njega, željela bi barem malo postići od onoga što je on učinio u našem gradu, ali jednostavno joj nedostaje sposobnosti za to.
Nisam psiholog da bih nekome dao dijagnozu da ima komplekse (ti valjda jesi, pa to radiš) ali ako joj nedostaje sposobnost da postigne ono što je Kapeli učinio u našem Gradu dobro smo izabrali. Njen položaj se neće moći oslikati u ovom stilu s njenim portretom umjesto Kapelievog :lol:


Citat:
gradonačelnica za lošinjski hdz kao istambulska konvencija za središnji hdz. U funkciji podjele i rasapa.
Kamo sreće kad bi bilo tako pa da se i lošinjski HDZ rješi uhljebničko koruptivne frakcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Juka - kukarukavić 2018-04-14 13:54
Samo u jednom si u pravu , portret s šefom Jadranke umjesto s Kapelijem s sadašnjom gradonačelnicom bio bi i izazovniji, uzbudljiviji i kako god to zvučalo prirodnija ( bez aluzija na IK)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Perverzija je perverzijaJuki 2018-04-14 17:20
Citat rukavić:
Samo u jednom si u pravu, portret s šefom Jadranke umjesto s Kapelijem s sadašnjom gradonačelnicom bio bi i izazovniji, uzbudljiviji i kako god to zvučalo prirodnija ( bez aluzija na IK)
Nema ničeg prirodnog u simbolici slike na kojoj manager ruske tvrtke pokroviteljski grli čelnika jednog Grada, pa makar on bio žena. To je veća perverzija od kozojebstva i pedofilije zajedno, bio taj gradski čelnik muškarac ili žene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Privatno prometaloMuha 2018-04-14 14:33
U našem Gradu nitko nema potrebu za službenim vozilom tj. nitko ne može do njega jer naša gradonačelnica si ga je prisvojila pa službeni auto koristi 24 sata dnevno i službeno i privatno.A mi budale to financiramo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Voditelj kafićaKantunac 2018-04-14 14:44
A naš zamjenik gradonačelnice lijepo čisti i iznajmljuje apartmane,radi osiguranje i "vodi" restoran Zakantuni
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # tko umije njemu dvijesuper hik 2018-04-14 16:20
Citat Kantunac:
A naš zamjenik gradonačelnice lijepo čisti i iznajmljuje apartmane,radi osiguranje i "vodi" restoran Zakantuni
Očito je sposoban kad može raditi na četiri kanala i još voditi HDZ. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ne stigne se od obvezagost 2018-04-14 17:58
Citat super hik:
Citat Kantunac:
A naš zamjenik gradonačelnice lijepo čisti i iznajmljuje apartmane,radi osiguranje i "vodi" restoran Zakantuni
Očito je sposoban kad može raditi na četiri kanala i još voditi HDZ. ;-)
Zato ne čudi što fejs HDZ Mali Lošinj nakon čestitke Uskrsa nema ni jedne objave. A prije 17.ožujka status "Danas je održan Gradski odbor u proširenom sastavu na kojem nam je naš ministar Gari Cappelli ukratko govorio o aktualnoj političkoj situaciji na razini države, kao i o mnogobrojnim projektima koje provodi Ministarstvo turizma. Isto tako, kratak osvrt na gradske projekte dala je gradonačelnica Ana Kučić. #hdzlosinj #prviod1000", a prije toga samo čestitka za Božić 25. prosinca 2017. A ne stigne ili ne zna složiti ni naslovnicu za fejs pa je samo kopirao s Aninog FB :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # I gradonačelnica i svestrani zamjenikFejzbuk 2018-04-14 18:28
Njima politika počinje i završava na FB. To su fejzbuk političari koji nemaju sadržaja-oni samo mogu biti nazočni i ispunjavati svojim tjelima prostor i osmejhivati se....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Lošinjski HDZ bez H i DKič maher 2018-04-15 09:29
Citat gost:
Citat super hik:
Citat Kantunac:
A naš zamjenik gradonačelnice lijepo čisti i iznajmljuje apartmane,radi osiguranje i "vodi" restoran Zakantuni
Očito je sposoban kad može raditi na četiri kanala i još voditi HDZ. ;-)
Zato ne čudi što fejs HDZ Mali Lošinj nakon čestitke Uskrsa nema ni jedne objave..... A ne stigne ili ne zna složiti ni naslovnicu za fejs pa je samo kopirao s Aninog FB :oops:
Znajući da slika govori više od tisuću riječi posjetio sam FB stranicu lošinjskog HDZ-a da provjerim tvoj navod. Stranica je čisti kič bez ikakvog šireg političkog sadržaja vrijednog pozornosti. Svojom ispražnjenošću stranica odražava činjenicu da je lošinjski ogranak HDZ samo zajednica, i to zajednica skupine građana okupljenih oko jednostavne računice da im 30-35 % glasova na izborima može osigurati učešće u gradskoj vlasti. A nema boljeg i bržeg načina za namirenje privatnih interesa od suučesništva u vlasti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...hranitelj tuljana 2018-04-15 15:28
HDZ i jest ispražnjen svakog sadržaja i vrijednosti osim mentaliteta skakavaca tako da stranica realno odražava stvarnost. Ja bih jedino maknuo križ, sada kad se više ne moraju pretvarati da predstavljaju katolike... Međutim ne znam zašto prazna stranica vama smeta. Glasaći?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # sušilica za vešgost 2018-04-15 17:15
kakve to krpe vise na križu? suši se oprani prljavi veš HDZ-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ima kome se HDZ sviđaRođo 2018-04-16 08:58
Nema veze što se tebi nesviđa kad se sviđa Karlu Magazinu i još 131 ljudi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # ništa, ništamrtvaška 2018-04-15 15:15
Eto, išao sam potražiti FB stranice lošinjanskog SDP-a, Hns-a, Pgs-a, Ids-a, Hss-a, Hsls-a i nezavisnih lista i ništa, ništa. A željeli bi na vlast, odnosno doseći tih famoznih 35%. Zašto bi se Hdz trudio, i ovo je puno previše koga sve ima za konkurente. Ali naravno dušebrižnici ne žele to vidjeti, tu bijedu i jad od stranaka i čelnika. Pa im smetaju objave Hdz-a. Jednostavno je: nemojte ih čitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # na vlasti su zbrda zdola skupljene neznalice, kvazi političari, korumpirani jadnici, sitne duše, obični lopovilošinjska i hrvatska realnost 2018-04-15 16:00
Citat mrtvaška:
Eto, išao sam potražiti FB stranice lošinjanskog SDP-a, Hns-a, Pgs-a, Ids-a, Hss-a, Hsls-a i nezavisnih lista i ništa, ništa. A željeli bi na vlast, odnosno doseći tih famoznih 35%. Zašto bi se Hdz trudio, i ovo je puno previše koga sve ima za konkurente. Ali naravno dušebrižnici ne žele to vidjeti, tu bijedu i jad od stranaka i čelnika. Pa im smetaju objave Hdz-a. Jednostavno je: nemojte ih čitati.
Te političare bi trebalo najprije poslati na provjeru duševnog zdravlja, a tek kasnije im dopustiti da pristupe izborima. A nakon što osvoje vlast trebalo bi ih još jednom dobro čekirati. Koliko puta ste posljednjih mjeseci čuli ovako ili na sličan način upakirano pitanje, prouzročeno činjenicom da se na javnu scenu penju ljudi za koje se kasnije ispostavi da su upitnih karakternih sposobnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Jad i bijeda od stranaka i čelnikaKič maher 2018-04-15 16:59
Citat mrtvaška:
Eto, išao sam potražiti FB stranice lošinjanskog SDP-a, Hns-a, Pgs-a, Ids-a, Hss-a, Hsls-a i nezavisnih lista i ništa, ništa. A željeli bi na vlast, odnosno doseći tih famoznih 35%. Zašto bi se Hdz trudio, i ovo je puno previše koga sve ima za konkurente. Ali naravno dušebrižnici ne žele to vidjeti, tu bijedu i jad od stranaka i čelnika. Pa im smetaju objave Hdz-a. Jednostavno je: nemojte ih čitati.
Lijepo od tebe što iskreno potvrđuješ da je HDZ sa svojim partnerima isti jad i bijeda od stranaka i čelnika kao i oporba. U pravu si da se uz takvu konkurenciju HDZ ne mora truditi. Ako mu za većinu u vijeću nedostaje glasova birača, HDZ si jednostavno kupi već izabrane vijećnike, kao što si je nekoć za dolazak na vlast kupio nezavisnog Mužića, a poslije zadnjih izbora za ostanak na vlasti kupio tandem HNS-IDS. HSS je ionako u koaliciji s HDZ-om, a HSLS je eutanaziran Ivkovićevim prelaskom na tamnu stranu (podržao je sve odluke u korist ruske Jadranke).

A tvoj prigovor što nam smetaju kič objave HDZ-a uz savjet "Jednostavno je: nemojte ih čitati" naprosto glupava. Kako bismo uopće znali da su objave imbecilne kad ih ne bismo čitali :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # HaračCd 2018-04-16 17:49
U -ebote ti znaš i što Haračić misli !!!! Ti si stvarno kapacitet !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # bukva ostaje bukvadvd 2018-04-16 19:37
Citat Cd:
U -ebote ti znaš i što Haračić misli !!!! Ti si stvarno kapacitet !
A ti nikada nisi čuo za stilke figure, npr. za aluziju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # BukvicaCd 2018-04-16 23:08
Sada je jasno da potječeš iz grupe "satiričara",bu kvica si ti jer si se upecao na praznu udicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bukvan ili trol?Dingo 2018-04-17 09:11
Citat Cd:
Sada je jasno da potječeš iz grupe "satiričara",bukvica si ti jer si se upecao na praznu udicu.
Ako si komentar kako Haračić promatra haračenje Čikata i da misli 'dobro je da sam na vrijeme umro', zaista bukvalno shvatio (jer na fotki je njegov spomenik na Čikatu) onda si budala. A ako si time pecao, upecao si samoga sebe i to na vlastitu praznu udicu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Uklanjanje prirodnih stijenaGinko 2018-04-17 12:07
"Jadranka hoteli" kao koncesionar uklanja prirodne stijene, odnosno dosadašnje površine korištene za ulazak u more. "Radovi na obali uvale Čikat izvode se temeljem ishođenih važećih dozvola od nadležnih tijela, a s ciljem uređenja plaže", obrazlažući to dalje "podizanjem razine uređenosti ponude i usluge ugostiteljsko-t urističke zone Čikat i čitave destinacije". Radove izvodi tvrtka "Margea" iz Malog Lošinja.
/Izvijestio portal otoci.net/Zanima me da li je Jadranka dobila koncesiju za uklanjanje prirodnih stijena za gradnju privatnih plaža pred vilama sa zabranjenim pristupom domorocima i njihovoj vrištavoj dječurliji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # BukvicaCd 2018-04-17 14:22
Tipično za "satiričara" kad nema argumenata onda vrijeđa !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Činjenica koja vrijeđaDingo 2018-04-17 17:25
Citat Cd:
Tipično za "satiričara" kad nema argumenata onda vrijeđa !
Ne raspravljaj kad te činjenice vrijeđaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kad tuljani utihnugost 2018-04-18 08:05
Citat Dingo:
Citat Cd:
Tipično za "satiričara" kad nema argumenata onda vrijeđa !
Ne raspravljaj kad te činjenice vrijeđaju.
Nakon što je Sabor glasovao za usvajanje nepotrebne IK jerbo nema veze s borbom protiv nasilja nad ženama, a služi jugozomboidnom iskorjenjivanju tradicije i katoličkih obiteljskih vrijednosti te nametanju rodne ideologije djeci i mladima u vrtićima, školama i medijima, hranitelj tuljana je prestao slati edukativne napise protiv tog urotničkog zla. Izgleda da se počeo javljati pod drugim nickom. Nazivanje nepobitnih činjenica vrijeđanjem odaje njegov "rukopis" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # %%%Dron 2018-04-18 09:09
Citat gost:
Citat Dingo:
Citat Cd:
Tipično za "satiričara" kad nema argumenata onda vrijeđa !
Ne raspravljaj kad te činjenice vrijeđaju.
Nakon što je Sabor glasovao za usvajanje nepotrebne IK jerbo nema veze s borbom protiv nasilja nad ženama, a služi jugozomboidnom iskorjenjivanju tradicije i katoličkih obiteljskih vrijednosti te nametanju rodne ideologije djeci i mladima u vrtićima, školama i medijima, hranitelj tuljana je prestao slati edukativne napise protiv tog urotničkog zla. Izgleda da se počeo javljati pod drugim nickom. Nazivanje nepobitnih činjenica vrijeđanjem odaje njegov "rukopis" :lol:
dobro si to uočio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # o potpisu, rodehranitelj tuljana 2018-04-18 19:31
Citat gost:
Citat Dingo:
Citat Cd:
Tipično za "satiričara" kad nema argumenata onda vrijeđa !
Ne raspravljaj kad te činjenice vrijeđaju.
Nakon što je Sabor glasovao za usvajanje nepotrebne IK jerbo nema veze s borbom protiv nasilja nad ženama, a služi jugozomboidnom iskorjenjivanju tradicije i katoličkih obiteljskih vrijednosti te nametanju rodne ideologije djeci i mladima u vrtićima, školama i medijima, hranitelj tuljana je prestao slati edukativne napise protiv tog urotničkog zla. Izgleda da se počeo javljati pod drugim nickom. Nazivanje nepobitnih činjenica vrijeđanjem odaje njegov "rukopis" :lol:
Krivo si uočio, međutim kad smo već kod "potpisa", ako već i odlučimo ignorirati da "velik" broj "različitih" "komentatora" ima isti stil pisanja, jednaku sintaksu i jednake "argumente" prilikom napada na mene, uočio sam i kako su ti svi "različiti" "komentatori" u isto vrijeme, prije oko 10 dana prestali odgovarati na moje upise. Sad, ili ima jako puno različitih komentatora pa su, eto slučajno, svi u isto vrijeme donjeli jednaku odluku, ili je naoko "veliki" broj "komentatora" u stvarnosti jedna do dvije osobe (koja je dobila nalog da mi više ne kontrira).
Koja god od ovih opcija bila posrijedi, stjeće se dojam da su "komentatori" pod nečijom kontrolom, stoga se ne može govoriti da predstavljaju "glas naroda".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # teorija zavjereDron 2018-04-18 20:55
I opet si možda u pravu, razotkrio si pojedinačnu ili grupnu teoriju zavjere kojoj je jedini cilj provokacija hranitelja tuljana.
Ili je možda obrnuto?
Hajde, nahrani lijepo te tuljane i ne diraj više kompjutere.
Stoput ti je dokazano da ne odgovaraš na postavljena pitanja, nego samo lupetaš bez veze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...hranitelj tuljana 2018-04-18 21:24
Kao i teorija zavjere po kojoj "defoultni" komentator anonimno piše ispod članaka u Jutarnjem ili Novom listu pa ih onda (jasno pod drugim imenom) prenosi ovdje, kao "pogledajte što ljudi pišu". Međutim, nedostatak trolova ne uzrujava me suviše, nekako se lakše diše. Jedino mi ponekad fali pionirka...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Licemjer 2018-04-17 17:44
Čudi me što nisu već Haračićev spomenik uklonili...
Ili ga zamjenili nekom kičarijom koju su Jadrankini vrli dizajneri osmislili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # bunker umjesto kokošinjcagrađanin 2018-04-18 09:59
Citat Licemjer:
Čudi me što nisu već Haračićev spomenik uklonili...
Ili ga zamjenili nekom kičarijom koju su Jadrankini vrli dizajneri osmislili...
Nemoj im davati takve ideje, ako treba maknuti će oni Haračića i posaditi ga na ogoljelu Boca Falsu, kao što su sa glavnog trga maknuli spomenik palim borcima i žrtvama fašizma. A na njegovo mjesto će postaviti spomenik jednom od živućih kreatora devastiranog Čikata.

Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Uzalud vam trud sviračiKon Tiki 2018-04-18 11:34
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Niste pozvali svećenika, džaba ste krečili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # leteći cirkus Orfeimalograđanin 2018-04-18 11:37
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Tipična predstava u Milanovoj režiji, ali je navodno bilo i incidenata od strane lokalnog stanovništva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Glavno je da se feštaVeloselac 2018-04-18 12:16
Citat malograđanin:
Citat građanin:


Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Tipična predstava u Milanovoj režiji, ali je navodno bilo i incidenata od strane lokalnog stanovništva.
Organizirali su javno okupljanje, a nisu osigurali dovoljan broj redara ili zaštitarsku službu. Nakon incidenta je morala uredovati policija iz Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # poziv na javno okupljanjeVeloselac 2018-04-18 12:23
Citat Veloselac:
Organizirali su javno okupljanje, a nisu osigurali dovoljan broj redara ili zaštitarsku službu. Nakon incidenta je morala uredovati policija iz Malog Lošinja.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # ???maloselac 2018-04-18 16:35
Citat malograđanin:
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Tipična predstava u Milanovoj režiji, ali je navodno bilo i incidenata od strane lokalnog stanovništva.
Ima li očevidaca, što se to desilo na tako značajnom skupu da je policija morala intervenirati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # netko dobio stan a netko batinemilutin 2018-04-18 18:07
Citat maloselac:
Ima li očevidaca, što se to desilo na tako značajnom skupu da je policija morala intervenirati?
Očevici su svi nazočni na tulumu ispred marketa, ali dobili su zabranu da o tome pričaju pod prijetnjom otkaza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # poštar popio?hranitelj tuljana 2018-04-18 19:38
Da, svi na ovim slikama uključujući nezaposlene i djecu dobit će otkaze ako progovore makar anonimno nptr. na ovom mjestu, ili se sporni navodni događaj navodno nije ni dogodio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kako ti kažešDron 2018-04-18 20:42
Citat hranitelj tuljana:
Da, svi na ovim slikama uključujući nezaposlene i djecu dobit će otkaze ako progovore makar anonimno nptr. na ovom mjestu, ili se sporni navodni događaj navodno nije ni dogodio.
Možda si u pravu, osim što je Šola danas navodno viđen kako iz čistog mira ulazi u policijsku postaju. Ali ni to se možda nije dogodilo. Kao što se ni na Čikatu ništa nije dogodilo. Možda mi svi spavamo i samo ružno sanjamo. Možda imamo kolektivnu halucinaciju od vode iz Vranskog jezera. Ne haluciniraju samo oni koji umjesto vode konzumiraju Jack Daniels.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # MoroŠofer 2018-04-18 21:06
Citat maloselac:
Citat malograđanin:
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Tipična predstava u Milanovoj režiji, ali je navodno bilo i incidenata od strane lokalnog stanovništva.
Ima li očevidaca, što se to desilo na tako značajnom skupu da je policija morala intervenirati?
Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora Šolića ( velikog direktora samo po konstituciji i kontu na računu )
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Rubikova kockaDron 2018-04-18 21:15
Citat Šofer:
Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora Šolića ( velikog direktora samo po konstituciji i kontu na računu )
Hvala za info, kockice polako dolaze svaka na svoje mjesto. Inače ne posjećujem snobovska okupljanja jer mi izazivaju jaki osjećaj gađenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # kapom i šakombijelac 2018-04-18 21:25
Citat Šofer:
Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora Šolića ( velikog direktora samo po konstituciji i kontu na računu )
A gdje su bili zaštitari ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # veliki propust organizatoraDron 2018-04-18 21:39
Citat bijelac:
Citat Šofer:

Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora Šolića ( velikog direktora samo po konstituciji i kontu na računu )
A gdje su bili zaštitari ?
Nekima ne trebaju zaštitari, oni su nedodirljivi. Osim ponekad.
Navodno su se u jednom trenutku prevrtali stolovi, a boce i čaše sa istih su letjele na sve strane. Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # zanimljivo???hranitelj tuljana 2018-04-18 21:47
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana.
Volio bi to, zar ne? Nije lijepo od tebe, ali lijepo da priznaš... nego dron, tko upravlja tobom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # manipulantgost 2018-04-18 22:39
Citat hranitelj tuljana:
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana.

Volio bi to, zar ne? Nije lijepo od tebe, ali lijepo da priznaš... nego dron, tko upravlja tobom?
Opet izvrćeš tuđe riječi, najprije postavljaš provokativno pitanje, a onda sam odgovaraš na njega, onako kako ti odgovara. Jadniče, ne ide ti baš, tuljan si bio i ostao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # kad ne znaš što bi, promijeni nickhranitelj tuljana 2018-04-19 06:25
Izvrćem? Pa kqd već čitaš misli "drugih" komentatora i znaš što su željeli reći, pojasni nam što je točno Dron mislio rečenicom:
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana.
Koliko znam, ljudi kad koriste formu "bilo bi zanimljivo XY" opisuju događaj koji bi željeli vidjeti... jer mi drugi ne čitamo misli nego napisano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # pojasnit ću tiDron 2018-04-19 09:04
Bilo bi zanimljivo vidjeti postupanje policije i epilog priče vezano za propust organizatora kojemu na ovom otoku svi gledaju kroz prste.
I da, paranoja je kod tebe postala ozbiljno gadna stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nje paranoja nego podlostHigijeničar 2018-04-19 10:22
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo vidjeti postupanje policije i epilog priče vezano za propust organizatora kojemu na ovom otoku svi gledaju kroz prste.
I da, paranoja je kod tebe postala ozbiljno gadna stvar.
Ne radi se kod njega o paranoji, nego o podlosti. Kad na poruku "Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana" netko uzvrati pitanjem "Volio bi to, zar ne?" i ne čekajući odgovor na pitanje koje je postavio konstatira kako od tebe nije lijepo što bi volio da je netko nastradao, ali da je lijepo da priznaš - premda nisi priznao, jer nisi ni odgovorio na njegovo pitanje - to je primjer ekstremne podlosti. Pored takvog nitkova opasno je i stanovati jer bi se mogao posrati pred vlastitim vratima, a onda te prijaviti policiji kao počinitelja. Lik je naprosto prljavko s kojim iz higijenskih razloga ne treba raspravljati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # dodatakDron 2018-04-19 11:16
Citat Higijeničar:
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo vidjeti postupanje policije i epilog priče vezano za propust organizatora kojemu na ovom otoku svi gledaju kroz prste.
I da, paranoja je kod tebe postala ozbiljno gadna stvar.
Ne radi se kod njega o paranoji, nego o podlosti. Kad na poruku "Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana" netko uzvrati pitanjem "Volio bi to, zar ne?" i ne čekajući odgovor na pitanje koje je postavio konstatira kako od tebe nije lijepo što bi volio da je netko nastradao, ali da je lijepo da priznaš - premda nisi priznao, jer nisi ni odgovorio na njegovo pitanje - to je primjer ekstremne podlosti. Pored takvog nitkova opasno je i stanovati jer bi se mogao posrati pred vlastitim vratima, a onda te prijaviti policiji kao počinitelja. Lik je naprosto prljavko s kojim iz higijenskih razloga ne treba raspravljati.
Ne želim poštene ljude stavljati u neugodnu situaciju, ali ako je takva faca onda neka se obrati na pravu adresu i sam otkrije kako se zataškava nedavni požar u Belviju. Nakon toga kad zbroji 2 + 2, dobit će rješenje jednadžbe bez ijedne nepoznanice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Crvene haringeHigijeničar 2018-04-19 11:52
Citat Dron:
Citat Higijeničar:
Citat Dron:
Bilo bi zanimljivo vidjeti postupanje policije i epilog priče vezano za propust organizatora kojemu na ovom otoku svi gledaju kroz prste.
I da, paranoja je kod tebe postala ozbiljno gadna stvar.
Ne radi se kod njega o paranoji, nego o podlosti. Kad na poruku "Bilo bi zanimljivo da je nastradao netko od okupljenih građana" netko uzvrati pitanjem "Volio bi to, zar ne?" i ne čekajući odgovor na pitanje koje je postavio konstatira kako od tebe nije lijepo što bi volio da je netko nastradao, ali da je lijepo da priznaš - premda nisi priznao, jer nisi ni odgovorio na njegovo pitanje - to je primjer ekstremne podlosti. Pored takvog nitkova opasno je i stanovati jer bi se mogao posrati pred vlastitim vratima, a onda te prijaviti policiji kao počinitelja. Lik je naprosto prljavko s kojim iz higijenskih razloga ne treba raspravljati.
Ne želim poštene ljude stavljati u neugodnu situaciju, ali ako je takva faca onda neka se obrati na pravu adresu i sam otkrije kako se zataškava nedavni požar u Belviju. Nakon toga kad zbroji 2 + 2, dobit će rješenje jednadžbe bez ijedne nepoznanice.
Zašto misliš da je njemu stalo do bilo kakvog saznanja? Tuljanče je cura na zadatku. Posao mu je da bruma portal "crvenim haringama", ješkama za ometanje rasprave o makinacijama investitora kakvog se može samo poželjeti i njegovim pomoćnim službama u žutoj kući.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # toliko od meneDron 2018-04-19 11:39
Citat hranitelj tuljana:
Volio bi to, zar ne? Nije lijepo od tebe, ali lijepo da priznaš...
Na ovo pitanje si već dobio odgovor.Citat:
nego dron, tko upravlja tobom?
Ovdje ću ti reći samo da ovaj Dron ima ugrađen vrlo precizan detektor za sranja na ovom otoku, autopilota i uključeno samonavođenje koje korigira trajektoriju u pravom smjeru.
Ima i ugrađen ILS, tako da ne brineš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # imam lud da sam papirbaksuz 2018-04-20 15:40
Citat Šofer:
Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora Šolića ( velikog direktora samo po konstituciji i kontu na računu )
Šofer završio u reštu pa drugi put neće dirati Velikog direktora !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Faul na pomorskom dobruGarfild 2018-04-18 12:34
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Ali prije će vijest o ovom cirkusu osvanuti u Novom listu na sponzoriranoj stranici Otoci nego vijest da je čelnicima Grada i Jadranke na Mujagićev zahtjev ministarstvo odsviralo faul u kaznenom prostoru pomorskog dobra :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # cirkus na javnoj površiniŽalosna Sova 2018-04-18 12:58
Citat Garfild:
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Ali prije će vijest o ovom cirkusu osvanuti u Novom listu na sponzoriranoj stranici Otoci nego vijest da je čelnicima Grada i Jadranke na Mujagićev zahtjev ministarstvo odsviralo faul u kaznenom prostoru pomorskog dobra :lol:
Dobro si rekao, to nije bila predstava nego cirkus Svemoćnih vladara Lošinja.

Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznene odredbe protiv organizatora koji policiji ne prijavi javno okupljanje ili ne poduzme potrebite mjere radi osiguranja reda i mira na javnom okupljanju.
Baš me zanima kraj ove priče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Kraljica nazočenjaFejzbuk 2018-04-18 13:23
Gradonačelnica i sva vlast je bila na otvaranju privatne trgovinice? O čemu se tu radi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Meni se čini da je opet u pitanju...Pitu Guli 2018-04-18 13:54
Citat Fejzbuk:
Gradonačelnica i sva vlast je bila na otvaranju privatne trgovinice? O čemu se tu radi...
sinergija (ili po narodski: ja tebi, ti meni)
Počeli su sa otvaranjem prefarbanih pekarnica, ovo je sada Milutinov kapitalni objekt. Netko guli pitu, a netko će krumpire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ritualno nazočenjegost 2018-04-18 13:56
Citat Fejzbuk:
Gradonačelnica i sva vlast je bila na otvaranju privatne trgovinice? O čemu se tu radi...
Radi se o ritualnom nazočenju. Kao što se na Svetu misu ide radi milosti Nebeskog Gospodara, nazočenjem ovakvim događanjima ulizuju se svemoćnom Zemaljskom vladaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Sponzorirane vijestiSnob 2018-04-20 10:23
Citat Garfild:
Citat građanin:
Evo kakvu predstavu su jučer napravili u Velom Lošinju povodom otvaranja starog/novog marketa u novoizgrađenom bunkeru kojega su osmislili vrli dizajneri.
Ali prije će vijest o ovom cirkusu osvanuti u Novom listu na sponzoriranoj stranici Otoci nego vijest da je čelnicima Grada i Jadranke na Mujagićev zahtjev ministarstvo odsviralo faul u kaznenom prostoru pomorskog dobra :lol:
Nisi pogodio :lol: Otvorenje marketa u Velom je u sponzoriranim medijima prešućeno. Vjerojatno zbog incidenta. A ni vijest o incidentu Ministarstva u svezi koncesija na pomorskom dobru nije objavljena jer nema tko da je sponzorira :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Idu mi suze na očiBrancin 2018-04-18 17:41
Ganut sam prizorom di gradonačelnica i Šolić zajednički režu tortu kao mladenci na svadbenoj svečanosti. A još nedavno je bila Jadrankina loto djevojka za izvlačenje nagrada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # a vidi ti ovoTiramisu 2018-04-19 12:54
skupili su se kao da otvaraju Pelješki most, nedostaju samo Kapeli i Butković
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # .....Velomišćanin 2018-04-18 13:46
Evo vam dokaza da se nastavlja ministrova (Garijeva) politika. Prazno, bez supstance, bačeni novci u nefunkcionalnu trgovinu ali sve na crvenom tepihu. Neće me čuditi ako velemajstor Milorad i ovu trgovinu zatvori slijedeće zime i to sebi pripiše kao veliki poslovni uspjeh. Bravo i za Jadranku koja zna zaposliti sposobne !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Kocka, kocka, kockicaLittle Cube 2018-04-18 14:01
Citat Velomišćanin:
Evo vam dokaza da se nastavlja ministrova (Garijeva) politika. Prazno, bez supstance, bačeni novci u nefunkcionalnu trgovinu ali sve na crvenom tepihu. Neće me čuditi ako velemajstor Milorad i ovu trgovinu zatvori slijedeće zime i to sebi pripiše kao veliki poslovni uspjeh. Bravo i za Jadranku koja zna zaposliti sposobne !
Možda zatvori trgovinu, ali priča se da su na katu luksuzni stanovi za brendirane menadžere koji vole brzu vožnju u službenom automobilu kako bi preko reda ušli na trajekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # dvaput je dvaputkarlo 2018-04-18 15:44
Citat Little Cube:
Možda zatvori trgovinu, ali priča se da su na katu luksuzni stanovi za brendirane menadžere koji vole brzu vožnju u službenom automobilu kako bi preko reda ušli na trajekt.
Trgovina se radila samo zato da se na povoljnoj lokaciji bez problema sagrade dva luksuzna stana za menadžere. Veloselci su opet popušili kao i obećanje za rekonstrukciju ceste Mali Lošinj - Veli Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Idealni kandidat za JadrankuFanđo 2018-04-18 14:11
Citat Velomišćanin:
Bravo i za Jadranku koja zna zaposliti sposobne !
Sjećam se onog famoznog oglasa na kojem je pisalo "Idealni kandidat je osoba čvrstog karaktera, odlučna uspjeti i snažno potiče entuzijazam suradnika i klijenata. Govori barem dva strana jezika, kompjuterski je potpuno pismena ... i VOLI BRZU VOŽNJU VRHUNSKOM SLUŽBENIM AUTOMOBILOM" :lol: Kad ih tako tražiš takve i dobiješ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # oglas za antologiju ljudske glupostiwatafak 2018-04-18 14:25
Citat Fanđo:
Citat Velomišćanin:
Bravo i za Jadranku koja zna zaposliti sposobne !
Sjećam se onog famoznog oglasa na kojem je pisalo "Idealni kandidat je osoba čvrstog karaktera, odlučna uspjeti i snažno potiče entuzijazam suradnika i klijenata. Govori barem dva strana jezika, kompjuterski je potpuno pismena ... i VOLI BRZU VOŽNJU VRHUNSKOM SLUŽBENIM AUTOMOBILOM" :lol: Kad ih tako tražiš takve i dobiješ.
Vječna fotografija, treba je spremiti za buduća pokoljenja.


Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Parapsihologija kao politika

  baksuz 20.04.2018 15:40
  imam lud da sam papir
  Šofer završio u reštu pa drugi put neće dirati Velikog direktora !
   
 • Parapsihologija kao politika

  Snob 20.04.2018 10:23
  Sponzorirane vijesti
  Nisi pogodio :lol: Otvorenje marketa u Velom je u sponzoriranim medijima prešućeno. Vjerojatno ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Frodo 20.04.2018 09:41
  Neki kažu ...
  Ja na primjer mislim da si to što kobajagi "neki kažu" podmetnuo uz ovaj članak da odvučeš ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Kurvar 20.04.2018 09:37
  Mala je pala...
  Na simboličkoj razini bi možda bilo prikladnije kazati da se ne radi o vjenčanju već o ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  mrtvaška 19.04.2018 18:39
  ima li kraja nesposobnosti
  Eto, to je naša nepogrešiva gradonačelnica. Nesposobna i bahata. Ona i njen zamjenik da ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Fiat lux 19.04.2018 18:26
  Ciljani šlamperaj gradske vlasti
  O razbarušenom koncesioniranju , a u svezi koncesije za javnu rasvjetu na Čikatu pisala je ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  La Bicicletta 19.04.2018 18:23
  Foresta
  Hranitelju tuljana, Kažu da je nekad bolje šutjeti nego otvoriti usta. Šuma je odavno ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  hranitelj tuljana 19.04.2018 17:24
  Idem i ja na Downhill
  Neki kažu da je sreća što Downhill ne organizira Jadranka jer bismo u protivnom imali desetke ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Bumblebee 19.04.2018 13:35
  najljepša plaža je prirodna plaža
  volim-losinj.org/.../... (http://www.volim-losinj.org/razno/2709-svastara#comment-52515)
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Zumba 19.04.2018 13:10
  Ravnanje reljefa
  Ali dobio je i ravno dno umjetničkim uklanjanjem prirodnih stijena u obalnom podmorju uvale ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Tiramisu 19.04.2018 12:54
  a vidi ti ovo
  skupili su se kao da otvaraju Pelješki most, nedostaju samo Kapeli i Butković
   
 • Parapsihologija kao politika

  Higijeničar 19.04.2018 11:52
  Crvene haringe
  Zašto misliš da je njemu stalo do bilo kakvog saznanja? Tuljanče je cura na zadatku. Posao ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 19.04.2018 11:39
  toliko od mene
  Na ovo pitanje si već dobio odgovor.Ovdje ću ti reći samo da ovaj Dron ima ugrađen vrlo ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 19.04.2018 11:16
  dodatak
  Ne želim poštene ljude stavljati u neugodnu situaciju, ali ako je takva faca onda neka ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Fejzbuk 19.04.2018 10:25
  Vjenčanje godine
  Na otvranju trgovinice u Velom Lošinju, voditelj ceremonije je bio gradski vijećnik Domac.
   
 • Parapsihologija kao politika

  Higijeničar 19.04.2018 10:22
  Nje paranoja nego podlost
  Ne radi se kod njega o paranoji, nego o podlosti. Kad na poruku "Bilo bi zanimljivo da ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  DN 19.04.2018 09:51
  Servisiranje Jadranke d.d.
  Iz članka: "Gradski vijećnici su vijećnicima postali svojom voljom, a ne na silu, i znali su ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 19.04.2018 09:04
  pojasnit ću ti
  Bilo bi zanimljivo vidjeti postupanje policije i epilog priče vezano za propust organizatora ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  hranitelj tuljana 19.04.2018 06:25
  kad ne znaš što bi, promijeni nick
  Izvrćem? Pa kqd već čitaš misli "drugih" komentatora i znaš što su željeli reći, pojasni ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  gost 18.04.2018 22:39
  manipulant
  Opet izvrćeš tuđe riječi, najprije postavljaš provokativno pitanje, a onda sam odgovaraš ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  hranitelj tuljana 18.04.2018 21:47
  zanimljivo???
  Volio bi to, zar ne? Nije lijepo od tebe, ali lijepo da priznaš... nego dron, tko upravlja ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 18.04.2018 21:39
  veliki propust organizatora
  Nekima ne trebaju zaštitari, oni su nedodirljivi. Osim ponekad. Navodno su se u jednom ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  bijelac 18.04.2018 21:25
  kapom i šakom
  A gdje su bili zaštitari ?
   
 • Parapsihologija kao politika

  hranitelj tuljana 18.04.2018 21:24
  ...
  Kao i teorija zavjere po kojoj "defoultni" komentator anonimno piše ispod članaka u Jutarnjem ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 18.04.2018 21:15
  Rubikova kocka
  Hvala za info, kockice polako dolaze svaka na svoje mjesto. Inače ne posjećujem ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Šofer 18.04.2018 21:06
  Moro
  Ma nije bilo gotovo ništa bivši djelatnik Jadranke malo Šakom očešao. Velikog direktora ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 18.04.2018 20:55
  teorija zavjere
  I opet si možda u pravu, razotkrio si pojedinačnu ili grupnu teoriju zavjere kojoj je jedini ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Dron 18.04.2018 20:42
  kako ti kažeš
  Možda si u pravu, osim što je Šola danas navodno viđen kako iz čistog mira ulazi u policijsku ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  nik 18.04.2018 20:40
  Lošinj Plaže
  Po dobivanju koncesije,hitno treba oformiti "Lošinj Plaže",poput "Lošinj Parkinga", uhljebiti ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  hranitelj tuljana 18.04.2018 19:38
  poštar popio?
  Da, svi na ovim slikama uključujući nezaposlene i djecu dobit će otkaze ako progovore makar ...