Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Rast prihoda "zatvorio" sve kapitalne investicije

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

knjiznicaU otočnom prilogu Novog lista objavljen je prikaz realizacije proračuna Grada Malog Lošinja za 2012. godinu kojeg potpisuje Martina Krajina Mršo

Iako se o gospodarskoj krizi koja potresa čitav svijet pa tako i Hrvatsku puno govori, sagledavajući podatke o realizaciji proračuna Grada Malog Lošinja za 2012. godinu, teško da se o krizi na Lošinju može govoriti. Zatvorene su financijske konstrukcije za većinu kapitalnih investicija, poput rekonstrukcije Palače Kvarner namijenjene trajnom smještaju statue Apoksiomena, Gradske knjižnice i čitaonice, Rive Priko i brojnih drugih, ali i ukupni prihodi i primici veći su za 38 posto u odnosu na 2011. godinu.

Da podsjetimo, proračun je temeljni financijski dokument u kojem su iskazani svi planirani godišnji prihodi i primici te svi izdaci i rashodi Grada koje odobrava Vijeće. Iz njega možemo saznati brojne podatke: što sve Grad financira, koliko se sredstava troši na gradsku upravu, a koliko na komunalnu, stambenu djelatnost i uređenje prostora ili na kulturu, znanost i šport, koliko za financiranje dječjih vrtića, a koliko za školstvo. Više o svemu tome saznali smo u razgovoru s Mirtom Lozančić.

Pročelnica ste Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i turizam najvećega Grada na otocima. Uz to, bilježite izniman rast ukupnih prihoda i primitaka u 2012. Koje biste prihode istaknuli kao one s najvećim porastom u odnosu na 2011. godinu?

– Rast ukupnih prihoda i primitaka je izuzetno velik i zaista smo zadovoljni s porastom od 38 posto. Na tako veliki porast prihoda najviše su utjecali primici od zaduživanja radi realizacije kapitalnog projekta rive Priko, međutim, i bez primitaka, ukupni prihodi porasli su za 18 posto. Vrlo je važno da su porezni prihodi, koji čine 50 posto svih prihoda poslovanja te cca 42 posto ukupnih prihoda veći za dva posto u odnosu na 2011.

Također su puno veći prihodi od pomoći iz proračuna, čak 120 posto. Naime, u prvih sedam mjeseci ostvarili smo iz proračuna prihode veće od 2 milijuna kuna, kako za nacionalni festival Osorske glazbene večeri, tako i za rekonstrukciju palače Kvarner, Gradske knjižnice te od Fonda za zaštitu okoliša za odvoz komunalnog otpada s malih otoka.

Što se tiče prihoda od imovine, oni su nešto manji, što je rezultat prvenstveno uvođenja novog informatičkog programa i prilagođavanja istom, tako da smo nešto kasnije nego inače krenuli s naplatom komunalne naknade i spomeničke rente. U iduća dva mjeseca očekujemo porast i dostizanje prošlogodišnje razine. Također smo zadovoljni što je prihod od komunalnog doprinosa veći čak 114 posto te vjerujemo da će do kraja ove godine njegov porast biti još značajniji i da se više neće ponoviti loša 2011. godina.

Poticanje mnogočega

Grad je donio dokumente kojima se utvrđuju načini i kriteriji za dodjelu poticaja obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima te poljoprivrednicima. Koliko ste napredovali?

– Radi se o Programu poticanja zapošljavanja i razvoja tradicionalnih obrta za 2012. godinu te Pravilniku o načinu dodjele i korištenju sredstava potpora za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo. Programom su utvrđeni način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj tradicionalnih obrta na području Malog Lošinja u 2012.

Korisnici sredstava po ovom Programu mogu biti postojeći i novi obrtnici sa sjedištem na području Grada iz sljedećih djelatnosti: bravar, dimnjačar, kamenoklesar, krojač, postolar, stolar, staklar, tapetar, tokar, urar (održavanje i popravci), varilac, vodoinstalater.

Pravilnik određuje mjere, korisnike, kriterije, način dodjele te korištenje sredstava potpora za poljoprivrednike, obrtnike, mala i srednja trgovačka društva na području grada.

Koje mjere su obuhvaćene navedenim Pravilnikom?

– Kad govorimo o poticajima žena i mladih u poduzetništvu, potičemo ih kroz obrazovanja ili sufinanciranjem troškova izrade poslovnih planova, nabave opreme i uređenja poslovnih prostora. Kod poticanja poduzetnika sa svrhom jačanja konkurentnosti radi se o poticanju certificiranja proizvoda i procesa, poticanju inovacija, tradicionalnih obrta, razvoja proizvoda sa svrhom stjecanja prava na korištenje znaka »Hrvatski otočni proizvod«, poticanja suradnje s obrazovno-znanstvenim institucijama (pripravnički staž, specijalizacija i sl.), korištenja obnovljivih izvora energije i unapređenja energetske učinkovitosti, poticanja ekološke proizvodnje i ekološke zaštite proizvoda, kao i razvoja kulturno-zabavne ponude grada Malog Lošinja.

Dosad 16 zahtjeva

Koliko javnih poziva ste raspisali u ovoj godini, i koliko je odaziv?

– Temeljem uvjeta navedenih u spomenutom programu i pravilniku, raspisani su javni pozivi obrtnicima s područja grada Malog Lošinja za dodjelu poticaja prema Programu poticanja zapošljavanja i razvoja tradicionalnih obrta za 2012. godinu; za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora za mjeru »Jačanje konkurentnosti«, poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora za »Poticanje žena u poduzetništvu i mladih poduzetnika«; za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora za mjeru »Poticanje poljoprivrednika«. Javni pozivi objavljeni su na web stranici Grada Malog Lošinja, a zahtjevi se mogu podnositi do 31. listopada.

Zahtjeve za dodjelu poticaja zaprima i analizira Povjerenstvo za dodjelu potpora za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo. Do sada su održana tri sastanka Povjerenstva na kojima je obrađeno ukupno 16 zahtjeva za poticaje i to: dva zahtjeva za dodjelu poticaja za zapošljavanje u tradicijskim obrtima, od kojih jedan ne udovoljava uvjetima iz Javnog poziva, s obzirom na to da se ne radi o tradicijskom obrtu i poticanim djelatnostima, osam zahtjeva za poticanje poljoprivrednika, četiri zahtjeva za dodjelu poticaja temeljem mjere »Poticanje poduzetnika sa svrhom jačanja konkurentnosti« te dva zahtjeva za poticanje žena u poduzetništvu.

Temeljem podnesenih zahtjeva i propisanih kriterija, dodijeljeno je ukupno 158.009 kuna, i to: 8.000 kuna za zapošljavanje i razvoj tradicijskih obrta (2.000 kuna jednokratno te 12 puta po 500 kn mjesečno temeljem dostavljenih dokaza o isplati plaće), 82.883 kune za poticanje poljoprivrednika, 54.000 kuna za dodjelu poticaja temeljem mjere »Poticanje poduzetnika sa svrhom jačanja konkurentnosti« te 13.126 kuna za poticanje žena u poduzetništvu.

Pozivamo sve zainteresirane da se informiraju na našim web-stranicama ili osobno u Upravnom odjelu za financije, turizam i gospodarstvo o programima za koje se mogu dobiti subvencije.

TURIZAM VIŠE NIJE DOVOLJAN

Jeste li zadovoljni odazivom obrtnika na navedene javne pozive?

– U ovim kriznim vremenima Grad Mali Lošinj uočio je veliki potencijal malih i srednjih poduzetnika, stoga smo ih odlučili potaknuti dodjeljivanjem subvencija za konkretne programe i projekte. Također smo svjesni da turizam, kao glavna gospodarska grana, više nije dovoljan i želimo utjecati na razvoj i drugih djelatnosti. Za sada se ne radi o tako velikim sredstvima jer smo htjeli vidjeti hoće li biti interesa, međutim, s obzirom na broj zahtjeva kojih smo do sada dobili, predložit ćemo Gradskom vijeću da Prvim izmjenama i dopunama proračuna povećamo sredstva za subvencije.

Komentari: 

0 0 # .... 2012-08-14 18:45
Ovo je fantastično.Nap rosto nevjerovatno.Ta kvi uspjesi u ovako teškoj situaciji u državi.To je dokaz HDZ-ove politike na otoku.Stvarno fantastično.Dal i je možda netko javio gospodinu Milanoviću o ovako velikom uspjehu Lošinjske Vlade.Mislim da bi pod hitno trebalo obavijestiti Čačiča i Linića da doðu na dvodnevni seminar kako se postaje uspješan u kriznim situacijama.
I na kraju ove koji su najzaslužniji neka ih Milčanović uzme u Vlavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-15 00:52
Administratoru pitanje. Članke objavljujete samo iz Novog lista? A kako onda o onim objavama koje ne doðu do Novog lista? Može malo demokracije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-08-15 12:07
Koalicija pita:
Citat:
Članke objavljujete samo iz Novog lista?
Ne. Objavljujemo i priloge iz drugih medija. Privid da se prenose samo članci iz Novog lista posljedica je činjenice da Novi list objavljuje vijesti regionalnog i lokalnog značaja te ima posebne stranice s vijestima s otoka u ovoj županiji.

Citat:
Može malo demokracije?
Prenošenje vijesti i drugih sadržaja iz medija nije stvar demokracije nego njihove dostupnosti, znanja da je nešto objavljeno, te procjene interesa posjetitelja ove stranice za njihov sadržaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-15 12:40
Da ali puno je vijesti u Otočkom vjesniku te radio Lošinju, zato tako pišem. U Novi list se lakše probiju "veliki" dok "mali" nešto teže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vicko 2012-08-15 14:18
Osoba pod nickom Koalicija naglašava male i velike. Tko su to "mali i veliki"? Zar prikaz realizacije proračuna grada Malog Lošinja nije prevažna tema za svakoga graðanina obzirom da se iz proračuna financiraju započeti projekti, udruge graðana, socijalno-ugrož eni graðani koji ne mogu platiti vodu, struju. Zato je ova tema izuzetno važna, jer je vrlo važno da lokalna samouprava ima stabilne financije u uvjetima najveće financijske krize. Svaka čast lokalnoj vlasti i strankama koje čine vlast u Malom Lošinju (uz sve kritike koje im se upućuju), jer u ovim i ovakvim gospodarskim uvjetima osiguravaju normalno funkcioniranje grada, ali i guraju važene razvojne projekte. To što to nekome ne odgovara, to je druga stvar, mnogi bi voljeli da sve stoji i propada, da je grad u kolapsu, da se ne isplaćuju plaće, da stoje projekti, kao što to primjera radi čini naša Ljilja IQ sa zatvaranjem doma starih na Susku i otpuštanjem zaposlenika, zatvorenom lukom Lošinj, itd. Ali kao što se vidi, naš grad je najveće gradilište u županiji, ali i šire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Plaćeni 2012-08-15 15:12
VICKO,to je sponzorirani članak vladajućih.Sve što piše o proračunu je laž.Zamislite kako oni računaju:Ove godine imamo 38 % većih prihoda jer smo se zadužili za kapitalne investicije pa zaduženje ulazi u prihode.Računaj u kao u Grčkoj.To samo nepismeni mogu tako računati.Vidjet ćemo jesen kada nebudu imali niti za plaće pa će ponovo po obrtnicima.
Neki dan smo pitali gradonačelnika, da kako to da je zaposlio toliki broj ljudi.On je odgovorio da su to njegovi savjetnici.Pa smo ga opet pitali,a što su to oni do sada njega savjetovali.On je odgovorio da su ga savjetovali da pod hitno mora početi sa otpuštanjem viška radne snage.
To je uspješna politika na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-08-15 15:20
Koalicija piše:

Citat:
Da ali puno je vijesti u Otočkom vjesniku te radio Lošinju
Otočki vjesnik sa svojim mjesečnim ritmom izlaženja ne donosi i ne može donosti vijesti, već samo prikaze prošlih dogaðaja i osvrte na njih. Zbog svoga "spomenarskog" karaktera O.V. rijetko piše o kontroverznim temama koje bi mogle izazvati prijepore i raspre, a kad se takva pojavi, ona se objavljuje na ovom sajtu, kao na primjer uvodnik urednika O.V. pod naslovom Vječna ljetna borba (volim-losinj.org/.../...). Nadalje, dobar dio prostora O.V. zakupila je gradska vlast, a popunjavaju ga gradske službe sadržajima koji se objavljuju i u otočnom prilogu Novog lista.

Radio kao auditivni (slušni) medij ima svoje specifičnosti koje ga čine nepogodnim za prenošenje sadržaja u pisani medij kao što je ovaj i nepraktičnim za posjetitelje kad se prenese zvučni zapis. Unatoč tome, prenošeni su i sadržaji s Radija "Jadranka" u vidu zvučnih zapisa s popratnim tekstom ili samim tekstom, kao na primjer članak posjetitelja M. G. pod naslovom Privatizacija gradske imovine (volim-losinj.org/.../...). Takoðer su prenošeni i video snimci iz raznih TV emisija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cenzura 2012-08-15 17:00
Citat:
Zbog svoga "spomenarskog" karaktera O.V. rijetko piše o kontroverznim temama koje bi mogle izazvati prijepore i raspre
S obzirom da Otočki Vjesnik dobiva nemali iznos iz gradske blagajne, ne smije iznositi kirtike na račun Grada. Isto potvrðuje dogaðaj s početka godine kad je iznesena utemeljena kritika na račun Grada i gradonačelnika, nakon čega Grad nije reagirao demantijem ili nekim objašnjenjem, već smjenom glavnog urednika, metodama kakve se još koriste u zemljama poput NR Kine, Sjeverne Koreje ili Kube, a kod nas su se koristile do pred kojih 15ak godina, a napose za vrijeme predsjednika FT.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-08-15 18:05
Ma nije bilo nikakve smjene glavnog urednika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???pušmipuli 2012-08-15 18:43
Koliko je novca u proračun ušlo prodajem Gradske imovine??? Bravoo vladajući baš ste sposobni!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Demo kracija 2012-08-15 18:47
Koalicija je u pravu kada kaže da nema demokracije i da se objavljuju samo članke iz Novog lista i ono što mu se servira od vladajućih.To su činjenice jer ako pogledamo zadnje tekstove i članke vidjet ćemo da su to samo članci iz Novog lista i ono što šalje Grad,a pogledajte samo predzadnji članak (iz Novog lista) koliko je bilo posjeta i kometara.znači da je bio zanimljiv,što smatram da je drago i Administratoru, jer uspijeh ovog portala je u broju posjeta i kometara.ux
Predlažem Vam gospodine Administratore, da objevite priopćenje predsjednika HSLS-a gospodina Rudolfa Ivkovića koji je samo djelomično pročitan na radio Lošinj,a Vi ga objavite u cijelosti.Zanim ljiv komentar sa konkretnim podacima,i mislim da bi to bilo jako interesantno posjetiteljima ovog portala da prokomentiraju to priopćenje,jer u usporedbi sa priopćenjem o proračunu,u priopćennju HSLS-a ima puno pikantnih podataka na koje bi netko mogao dati konkretne odgovore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-08-15 19:15
Demo kracija piše:
Citat:
Koalicija je u pravu kada kaže da nema demokracije i da se objavljuju samo članke iz Novog lista i ono što mu se servira od vladajućih.To su činjenice jer ako pogledamo zadnje tekstove i članke vidjet ćemo da su to samo članci iz Novog lista i ono što šalje Grad
Pozivam autora da nevede JEDAN članak objavljen na stranici, kojeg su servirali "vladajući", odnosno kojeg je poslao Grad kao dokaz za tvrdnju kako "nema demokracije".

Citat:
Predlažem Vam gospodine Administratore,da objevite priopćenje predsjednika HSLS-a gospodina Rudolfa Ivkovića koji je samo djelomično pročitan na radio Lošinj
Gospodin Administrator ne može objaviti ono čime ne raspolaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko je pušmipulznatiželjni 2012-08-15 19:35
Mene jako zanima tko je pušmipuli takvog retardusa majka neće dugo roditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2012-08-15 20:06
Znatiželjni,ima puno retardiranih koji se javljaju na ovom portalu,ali neka,to daje čar ovom portalu.Ima mnogo lijepih i argumentiranig komentara,ali gušt daju baš oni nepismeni i retardirani koji se uvlače u guzicu svojih poslodavaca,pa dobivaju bodove kod svojih gazda.To je čar pisanja na ovom portalu,da kada netko pravi budalu od sebe,a uopće nije svjestan.
Kiko samo napred s budalama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-15 21:52
Osoba pod nickom Koalicija naglašava male i velike. Tko su to "mali i veliki"? Zar prikaz realizacije proračuna grada Malog Lošinja nije prevažna tema za svakoga graðanina obzirom da se iz proračuna financiraju započeti projekti, udruge graðana, socijalno-ugrož eni graðani koji ne mogu platiti vodu, struju

Nemam ništa protiv ovog članka kao ni protiv drugih, krivo sam shvaćen, već bi volio da je još više objava. Kada se spominje objava HSLS-a na radio Lošinju, takoðer je bilo i ostalih objava, ne samo od HSLS-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Znatiželjnompušmipuli 2012-08-16 02:30
Retardusa u ovom Gradu ima jako puno po tvojim mjerilima jer ko kaže bilo kakvu istinu treba mu sjeme zatrt (znači dolaziš iz redova hadezeja). Ajde obzirom da si ti jako pametan reci po čemu sam ja retard pa usput objasni zašto ti nisi. U tvom komentaru nema ništa osim pljuvanja po mojem komentaru i po meni. A ako te jako zanima tko sam možemo i to dogovoriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # znatiželjni 2012-08-16 10:54
E vidiš pušmipuli, u tome i je problem. Nebavim se politikom, da ti budem iskren nije me nikada previše zanimala. Nisam pobornik HDZ-a, ali toliko bjesa,zloće, dugo nisam vidio u nekome. Dali je članak istinit ili ne to neznam ali što imalo normalniji čovijek može napisati protiv ovog članka? (Bez obzira bavio se nekakvom velikom politikom). Ako si oporba a vidim da jesi (dosta si nabrijan, isfrustriran samim sobom i nervozan) predloži nekakav program koji će ljudi prepoznati, bar nešto pametno napiši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lamjana 2012-08-16 11:59
Zašto bi prikaz stanja gradskih financija trebao izazivati svaðe? On je tu da ga se razmotri. I dobre i loše aspekte. Da li se grad previše zadužio, previše rasprodao imovine, o tome se može raspravljati. Niti to nije ništa neuobičajeno. Sada će vlada RH ići u prodaju Croatie osiguranja i Poštanske banke, zadužila nas je u ovoj godini za 2 000 000 000,00 Eura da bi činovnici dobili svoje plaće. Dakle nije to samo naša specijalnost da prodajemo i da se zadužujemo. Primjerice grad Rijeka je prezadužena a nema više što niti prodati, Grad Cres iz mjeseca u mjesec podiže kratkoročne kredite za isplatu plaća, o projektima i razvoju nema niti govora, sanak pusti. Ovdje kod nas barem se nesto radi, Riva Priko, Apoksiomen, Vodovod za Ilovik i puno drugih projekata. Nije lako, ali ipak se nešto dogaða i ide naprijed. A objavu Rudijevog teštamenta, očigledno niti Novi List nema volje., jer je ispod svake civilizacijsko- političke razine. Malomišćanska tračarija i ništa više. Niti to tko želi slušati, niti čitati. Što Rudi više izlazi u javnost u centar pozornosti stavlja Cappellija i društvo. Dobrodošla im besplatna reklama. A za dobrim konjima se praši. A Rudi će imati priliku izaći pred lošinjane u svibnju 2013. s programom koji će mu napisati Ljilja IQ, a gorljivo zagovarati Tatjana Dumenčić, dok će se politički krugovi ( i vladajući i oporbeni) zajedno s ostalim graðanima smijati i besplatno zabavljati. Biti će to dobra priprema za zabavne dogaðaje u sezoni 2013. Rudi će osvojiti prvo mjesto zabavljača. A možda dobije za to i nagradu. Od Ljilje IQ. I pardon od svoje tajnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rasprodaja Italije 2012-08-16 12:34
Samo da pripomenem da bogata Italija rasprodaje čak i povijesnu baštinu:
Link Text (business.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lamjana... 2012-08-16 18:51
Pa to je prestrašno.Zar je moguće da ima tako retardiranih ljudi koji ovako razmišljaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .!. 2012-08-26 10:34
Na ovom objektu se cijele turističke sezone izvode graðevinski radovi pa čak i nedeljom i to već od 7 ujutro! Izgleda da su za domaće graðevince ljeti radovi zabranjeni a za ove izvana nisu? Da li je to opet nekakav kum , roðo , kao šator ili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bobi 2012-08-26 10:51
u pitanju su viši interesi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Naličje izbornog trijumfa

  DD 12.07.2020 10:06
  Nedemokratska srodnost
  Da su politički srodne duše pokazalo se uoči zadnjih lokalnih izbora. Ni Ana Kučić ni dotični ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Grozno 12.07.2020 09:47
  Market centar
  Palo mi je na pamet da je shoping kraljica kupovala voće u Jadranka trgovini, i kao da kaže ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 12.07.2020 09:07
  Snažna potpora
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.Por uka glasi: kritičari, nevažni ste.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Kmet 12.07.2020 07:09
  Prijezir i omaložavanje
  Fotka govori nešto drugo. Prezriv osmijeh i odmahivanje.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 21:14
  Ana pijaruša
  Nije otišla radi sebe službenim autom na trošak građana ovoga grada nego radi nas građana.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Raspikuća 11.07.2020 20:45
  ...
  Kako god ju nazvali, influenserica, šoping kraljica, posvudaša, gradonačelnica je opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Amigo 11.07.2020 19:54
  after korona party
  i.imgur.com/kwieWSF.jpg (http://i.imgur.com/kwieWSF.jpg)
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Sivac 11.07.2020 19:52
  eventuša
  Po čemu bi gradonačelnica i šoping kraljica bila i influenserica? Meni više baca na posvudušu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  CUO 11.07.2020 18:21
  pravi poziv
  Igra asocijacija Osoba na fotografiji je: a) gradonačelnica b) influenserica c) HDZ-ova ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 11.07.2020 17:54
  Zdravstveni turizam
  Kažu da govna sa Čikata koja se sljevaju kod Kijca djeluju kao prevencija. Bolje nego maske ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Otok Vitalnosti 11.07.2020 17:18
  Što te ne ubije, to te ojača
  Otokom kruži urbana legenda koja kaže da je dovoljno preventivno se okupati u moru na potezu ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Zimogrozni 11.07.2020 17:06
  37,1 u hladu
  Bojim se da će predsjednica lokalnog stožera, nakon što napravi pobjednički đir po Korzu, opet ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Vjerodostojno kao HDZ 11.07.2020 15:44
  Dodiri, poljupci, zagrljaji: Korona party u HDZ-u zasjenio sve partyje dosad
  Ovako je izgledao pobjednički party HDZ-a u dvorištu Arheološkog muzeja u Zagrebu nakon ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Tin 11.07.2020 15:16
  Smile...tomorrow will be worse
  Jučer 116, danas 140, sutra preko 170, dolazi na naplatu HDZova bahatost. Plenković je radi ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Joker 11.07.2020 15:03
  Glasači HDZ-a nema da brinu
  Ako je to točno onih 20% koji su nam opet izabrali vlast korumpiranog HDZ-a nema šta da ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  siguran seks 11.07.2020 13:42
  nikamo bez maskice i gumice
  novi simptomi korone su da napada mozak
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Fan 11.07.2020 11:37
  Anin pravi poziv
  To je njen pravi poziv. Politikom se bavi iz nužde i radi poziranja. S redovitog nastupa ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 10.07.2020 19:15
  Ne šamarajte govno
  Nevjerojatno je kako vas taj dripac uvijek navuče na raspravu i samoga sebe nametne kao ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Ljubopitljivi 10.07.2020 17:35
  Luj, Lujo, tuljan
  Tuljan svoju važnost izjednačava s važnosti države. Omalovažavanje jedne države izjednačava ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Licemjer 10.07.2020 16:18
  ...
  To Si BuDeM zApAmTiO kada bude nešto za NDH i derivate istoga.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Rambo 10.07.2020 15:25
  To je nama naša borba dala
  A zašto bi trebao reagirati? U tom nazivu nema ništa uvredljivo. Jer naziv Domovinski rat je ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 10.07.2020 14:20
  Licemjerje ljevičara
  Zašto pokvareni Patolog i za ovo iskrivljavanje imena nije reagirao kad netko vrijeđa ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  hranitelj tuljana 10.07.2020 14:12
  Apologetu totalitarizma
  To si budem zapamtio kada mene drugi budu omalovažavali na ovom portalu. Inače, omalovažavao ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Broj 1 10.07.2020 11:59
  wannabe tajkun pod okriljem visoke politike
  Sjeća li tko onog dečka, zvao se Bruno Orešar. Nekad je dobro igrao tenis, i ničim drugim se ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  gost 10.07.2020 10:04
  Politika bez programa
  Koji stranački programi? Anin program bila je laž da je Lošinj bio i da će ostati prvi ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Patolog 10.07.2020 09:44
  Simptom bjesnila
  Potreba da se nešto ili netko omalovažava iskrivljavanjem imena odaje ekstremnu tendencioznost ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Amigo 10.07.2020 09:32
  .....
  Da, neke firme su bile u ozbiljnim problemima. Ali daleko od toga da je njihova vrijednost ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  NN 10.07.2020 07:39
  ne znam otkud samo dolaze svi ovi članci
  POVIJESNA OBMANA NARODA: Što nam je to dala velebna privatizacija? Da bismo razumjeli zašto ...
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  Rambo 10.07.2020 07:11
  Imovinski rat
  Zato ga neki s pravom nazivaju Imovinski rat.
   
 • Naličje izbornog trijumfa

  NN 10.07.2020 07:10
  Vrijeme je za istinu
  PROČITAJTE IMENA TAJKUNA KOJI VLADAJU HRVATSKOM Prema podatcima HNB-a, u nepune dvije godine ...