Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vječna ljetna borba

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

bukaUvodnik Otočkog vjesnika za kolovoz 2011. urednik Bojan Purić posvetio je kroničnom problemu gradske buke koji postaje akutan tijekom svake turističke sezone

Vječna je, čini se, ljetna borba vlasnika ugostiteljskih objekata i njihovih susjeda stanara. Tisak i internetske stranice pune se njihovim dvobojima. Rat se vodi iz dva suprotstavljena rova, a raspolaže se sljedećim "oružjima":

S jedne strane, vlasnici kafića. Potkraj radnog vremena svoje lokale pretvaraju u noćne barove. Ljeto je, vruće je, pa su terase dobro posjećene, a vrata lokala širom otvorena. Motiv je, kratko i jasno, zarada. Zarada koja bi trebala "pokriti" onaj dio godine u kojem turizma nema. Glazba trešti, a i navrati li neka inspekcija, jedna kazna ne može biti tolika da ostale noći rada učini neisplativima. Poruka susjedima: izdržite ova dva mjeseca, spavati možete cijelu zimu.

S druge strane, stanari u susjedstvu očajavaju. Radnik, od kojeg se već dan kasnije, ujutro, očekuje da bude od volje i s osmijehom na usluzi mušterijama, ne uspijeva se naspavati od buke iz kafića, a nakon četiri-pet takvih noći, pad radnog učinka postaje neizbježan. Za prozore sa zvučnom izolacijom (koju bi, zapravo, morao imati kafić) novaca nema. Da ima, već bi davno odselio na mirni Malin ili Zagazinjine. Radnikove muke dijele i djeca i stariji - u njihovoj je dobi noćni odmor neophodan. Onaj tko se u centru grada želi baviti iznajmljivanjem apartmana, osuđen je na neuspjeh, jer većina gostiju na otoke se dolazi - odmoriti.

Brzog i jednostavnog rješenja nema, ali valjalo bi za početak barem odrediti smjernice prema kojima se želi ići. Na periferiji Malog Lošinja niz je bivših vojnih objekata od kojih u ovom trenutku nema nikakve koristi, dapače, samo predstavljaju opasnost. Uglavnom su na pozicijama dosta udaljenim od stambenih zgrada. Kafiće i noćne barove trebalo bi i u stvarnosti početi razlikovati i različito sankcionirati. To je ono što može učiniti vlast, državna i lokalna. Mogu li i privatni poduzetnici ući u investicije, pa napraviti drugačiji ugostiteljski proizvod?

Društveni problem daleko je veći i kompliciraniji. U "vječnoj ljetnoj borbi" stranu vlasnicima kafića drži znatan broj mladih s otoka, od kojih ogroman broj u anketama kao prioritet ističe nedostatak zabave, čak i ispred nedostatka radnih mjesta. "Bravura je živit bez lavura", ali u praksi to baš i ne ide...

(Bojan Purić)

buka

Komentari: 

0 0 # A ZIMAjura 2011-09-07 11:29
nažalost od tropica se nemože niti zimi spavati :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # I zimi i ljeti 2011-09-12 20:00
Eto Puriću, imaš članak za sljedeći broj da grad reklamira na TV nepostojeće noćne klubove s bukom da zubi ispadaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Teror bukeMiki 2011-09-20 01:20
Kakva sezona,kod nas je buka cijelu godinu.Obratili smo se pismeno svima nadleznim ,ali nista od toga,tresti glazba i dalje iz konobe Katakomba i kafica rade do kad hoce,to je takav teror koji se neda opiusati,jer i mi radimo ne spavamo do podne.Sada cemo se obratiti visim inspekcijama u Rijeci i Zagrebu jer,gradonaceln ik i sef policije i ostali (koji ce se prepoznati ) nisu zaduzeni za mir i red u jednom mjestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tortura bukomOsama 2011-09-20 11:26
Ovo što nama rade birtaši isto je što Amerikanci rade zarobljenim teroristima da ih psihički i fizički slome pa da svaki prizna da je glavom i bradom Osama bin Laden. Evo što je o tome pisalo u novinama prije par dana:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...uskok 2011-09-20 11:30
svi koji imaju bilo kakvih problema s lošinjskom inspekcijom ili drugom službom obratite se stručnjacima u Rijeci. U ispostavama u ML rade nedovoljno kvalificirani ljudi za te poslove koji zlorabe svoj položaj. npr. u Zagrebu kafići u centru grada zatvaraju u 10 i nakon toga nema buke iz kafića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Taliban 2011-09-20 12:13
A što je s crkvenom zvonjavom? I to je tortura cijele godine. Po noći ti ne daju spavati teroristi sa gradskih javnih površina, a kad zaspiješ pred jutro probude te crkvena zvona. Ne možeš spavati kad želiš, a bude te kad ne želiš. Teror birtaša i tortura talibana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # uskokmarko 2011-09-20 19:06
Da,nasi gradski oci neznaju da se kafici u Zagrebu zatvaraju u22sata,oni zele da glazba kresti do jutra,ali ne pod njihovim prozorima.Neka Bibi proba zasvirati serenadu pod njihovim prozorima ,pa da vidimo kako "plavci"trenira ju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zakon o zastiti bukedjuka 2011-09-24 03:13
nase poglavarstvo je donjelo zakonu o zastiti buke u kojem pise za prekoracenje radnoga vremena odgovoran je inspektor koji je skoro svaku vece u konobi i koji moze kazniti na licu mjesta ,ali se to ne dogadja ,isto je sa policijom koja je zaduzena za narusavanje javnog reda i mira- i oni se ne odazivaju. Radno vrijeme je do 24 uz specijalnu dozvolu moze biti do 02 i to samo petkom i subotom do 01.rujna ,a sad je vec i kraj mjeseca. G.Puric molimo vas ako mozete pitati gradonacelnika i nacelnika policije zasto sluzi ZAKON ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-07-07 09:08
Zašto je sinoć prestala svirka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...4Q 2012-07-07 14:48
i ja se čudim
na 300 metara zračne linije od trga, urlanje je dopiralo do mog prozora
koga su oni to zabavljali i zašto su prekinuli?
ako su zabavljali publiku na trgu koja se razbježala, onda mi je jasno.
ako su zabavljali cijeli lošinj, pa i mene doma, onda nisu trebali prekidati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Maturalna zabava , pir,Dan DržavnostiSP 2012-07-07 15:56
A kom je to taj sastav na pozornici svirao 2 dana zaredom ?
Turistima ??
"Sve bi seke ljubile mornare ","Ajmo u planine jer tamo nema zime" "A šta ljubav ima s tim " Rukice gore ,Živo Živo !! Da vas čujem .. a kog to (da čuje) ??
Koji to turista razumije o čemu to oni na sav glas pjevaju ??
Koliko to naših turista ima u Gradu ?
Bi li Vi u Rumunjskoj,Tuni su ili Grčkoj slušali njihove Rozge,Danijele i Prljava Kazališta ??
Turisti su na Lošinj u največoj večini došli na odmor a ne na galamu i kaos (za one druge ima Zrče),
20 minuta trebalo je ovim tamburašima na pozornici od jučer i prekjučer da isprazne grad od turista .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kapetan zaspan 2012-07-08 00:07
Napokon je ove sezone izašlo na vidjelo ono o čemu se već dugo priča: Propada vam grad lošinjani moji. Izaðite malo s vidicima van ovog otoka pa pogledajte ostala hrvatska turistička središta, svi bilježe rast, dobrano su već prešišali lošinj. 07.07. grad poluprazan, plaže poluprazne, mjesto za parkiranje naðe se di god se hoće. Laku noć lošinjani, miran san i brzu propast želim!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kapetan Kuka 2012-07-08 09:51
Pa naš gradonačelnik je svjetski priznati turistički djelatnik, a direktorica TZ se naputovala više od mnogih pomoraca, valjda oni znaju. Za razliku od drugih, mi imamo 220 km šetnica i otok vitalnosti. Za jutarnje buðenje dovoljno je s prvim zrakama sunca udahnuti punim plućima i prošetati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # GalamaSP 2012-07-08 14:23
Ako bi brand trebao biti "Otok vitalnosti" ,hoteli "Family hotels",apartma ni isto "Family " onda budimo dosljedni i držimo se toga ,
a ne konstantno rastjerivati turiste galamom glazbenih sastava koji donesu opreme za Pulsku arenu sa repertoarom usred sezone za maturalnu,pir ili doček Nove Godine..
Uglavnom ide pravilo što su muzičari veči profesionalci i znaju svirati i svoj posao ,sviraju tiše , oni koji to nisu love na galamu .
Jučer sam čuo neke tamburice na trgu ,nisam uopče ljubitelj tamburica ali užitak je nekad nešto kvalitetno i utiho i čuti .
Na koncu i naši Lošinjski gitarski akustički dueti,terceti sasvim solidno sviraju , i potiho što je najvažnije
i puno bolje od galamdžija od nekidan .
Kad u gradu sviraju npr Beatles revival band ili Mariaci ili klape bez benda,sviraju bar triput tiše od ovih od nekidan , i bolje bar šest puta ,
a što je i najvažnije zabave turiste i ne isprazne grad .
Dovoljno sam kompetentan da iza ovog što sam napisao i stojim .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Vita 2012-07-08 16:31
za sve turiste koji žele mir, na Susku i drugim susjednim otočićima i svim mamjim mjestima na lošinju ima mira pa neka doðu u mirna mesta. A i u mirnim mjestima ponekad treba malo zabave. Oni turisti koji žele mir sigurno neće ići u grad na ljetovanje već u šumu i na pusti otok. A i tamo može biti buke valova, vjetrova grmljavine a cvrči cvrkuću i cvrkuću a tek ovce kad počnu da bleje pa galeovi a može iti i žaba da krekeću i slično. Što se tiče ozvučenja to se da popraviti a glupost koju je gore napisao SP da kome sviraju sastavi na pozornici, sviraju publici i domaćoj i stranoj. Zašto lošinjani ne bi smjeli malo imati zabave ljeti na pozornici? Znači mi ko tovari trebamo ljeti crkavati 24 sata a zimi se veseliti? Kao turist baš bi voljela čuti u Grčkoj, Tunisu, Turskoj njihove lokalne sastave jer je to dio kulture zemlje koju posjetim i naravno da bi me zanimalo čuti i vidjeti takvo što. Ali ako je ozvučenje takvo da je najbolje da pobjegnem ne ih voljela to čuti, a to se može popraviti. Najolje da umjesto otok vitalnosti pretvorimo u otok mrzovoljnih staraca kojima je život dosadio
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # decibel 2012-07-08 16:48
Vita kaže "za sve turiste koji žele mir, na Susku i drugim susjednim otočićima i svim mamjim mjestima na lošinju ima mira pa neka doðu u mirna mesta." Time se on legitimira kao jedan od turističkih "stručnjaka" po sistemu ILI - ILI, tj. da turist nema što da bira nego ili da trpi buku i godišnji provede bez spavanja ili da ide na udaljeni otok. A to je logika "stručnjaka" kakav je Mario Kamalić koji je prije par godina predlagao humano iseljenje stanovnika Lošinja iz blizine njegove birtije.

SP nije napisao glupost, nego jednu poznatu činjenicu koju su savladali u cijelom kulturnom svijetu. Napisao je "Uglavnom ide pravilo što su muzičari veči profesionalci i znaju svirati i svoj posao, sviraju tiše, a oni koji to nisu love na galamu." Buka od koje ti zvekeću zubi, a žile na vratu prsnu ako hoćeš progovoriti riječ s prijateljima nije glazba nego manijakalna tortura, zlostavljanje i kriminal.

A što se tiče te podvale o Otoku vitalnosti čitaj ovdje opširnije (volim-losinj.org/.../...) gdje pored ostalog piše:

Pravilna izmjena odmora i rada neiscrpan su izvor konkflikata u lokalnoj zajednici, o njima je napisano stotine stranica i komentara, a brana njihovom razumijevanju, prihvaćanju i realizaciji su interesi lokalnog poduzetništva u sprezi sa lokalnom politikom i najprimitivnije i najneznalačkije poimanje zabave i turizma. Usprkos dokazanoj vezi s gubitkom vitalnosti, otočani i turisti izloženi su neprekidnoj i neselektivnoj buci, od koje nema bijega, nema se kamo skloniti, i nema mogućnosti izbora oblika, vremena i intenziteta zabave. Mada je Grad za projekte u turizmu u proračunu odvojio 449.730 kuna, od toga lijep zalogajčić projektu održivog turizma, nije im u projekt kapnula ideja da je zaštita od buke EU priritet okoliša, da je izrazito važna za turističku djelatnost koja se bazira na pojmu godišnji odmor i da je minimum osiguranja kvalitete života graðana, u razini sa zrakom i vodom.

Umjesto donošenja prostornih planova koji reguliraju zone zabave, umjesto provoðenja postojećih propisa o zaštiti od buke, gradonačelnik osobno potpisuje dozvole za noćni rad ugostiteljima koji cjelogodišnje toče alkohol lošinjskoj djeci, smatrajući se pritom stručnjakom za turizam. Zbog ovog problema trpe otočani, iz privatnog smještaja bježe zaprepašteni gosti, a grad se iz zone cjelogodišnjeg stanovanja i mjesta za život pretvara u ljetno naselje koje bljesne bukom, vatrometom, pijanim i glasnim kolonama golobradih dječačića po ulicama i prizorima osobnog života jahtaša za koje je luka pretvorena u marinu.

Sačuvaj nas Bože ovako shvaćenog turizma prilikom utroška proračunskih 200.000 predviðenih za razvoj zimskog turizma, pri čemu bi se moglo dogoditi da kakofonija zvukova iz na fasade postavljenih zvučnika i Bibijevo muziciranje po kantunima nastavi i zimi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Valter 2012-07-09 00:46
Klin se klinom izbija! Na prozore stavimo zvučnike , što jače to bolje . Spržit ćemo na CD zvuk dizel motora ,alarmnih ureðaja brusilica , cirkulara i drugih alata i svaku večer u 23 sata oglasiti fajrunt kafanama u gradu . Čut će i zagazine i čikat , i budovina i PP ML . Čut će se i u Ri i Zg .
Das is Valter . Vrijeme je za akciju ! Jednostavno zar ne a policioti i inspektori neka se prave da ne čuju . Gubimo bitku al dobit ćemo rat .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mirko i Slavko 2012-07-09 01:04
Mirko spržio sam ti CD mog motora , Torpedo dva cilindra ! Hvala Slavko ja tebi dajem CD snimio sam MAKITA hilticu , zvuči baš super . Šalji dalje , Valter će obraniti Lošinj . Akciju će nam prebaciti u škovacu ili će admin pobrisati . Akcija je osuðena na uspjeh .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lokal patriot 2012-07-09 01:38
Ja nisam partizančina , ali sam za obranu od istog neprijatelja , pridružujem se akciji . Do petka
13 07 moramo biti Spremni . Imamo dovoljno vremena . Molim udruge svih vrsta da se uključe u ovu akciju . Jednostavno , to će biti referendum , a kapo di tuti kapi će možda svatiti da ničija svijeća nije gorjela do zore .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # GalamaSP 2012-07-09 03:46
Imam malo vremena pa ću odgovoriti .
VITA kaže :
" Zašto lošinjani ne bi smjeli malo imati zabave ljeti na pozornici? Znači mi ko tovari trebamo ljeti crkavati 24 sata a zimi se veseliti? Kao turist baš bi voljela čuti u Grčkoj, Tunisu, Turskoj njihove lokalne sastave jer je to dio kulture zemlje koju posjetim i naravno da bi me zanimalo čuti i vidjeti takvo "

Na koje se to Lošinjane odnosi ?
Ja sam Lošinjan (domaći) svi (takoðer Lošinjani) s kojima sam pričao u ulici gdje živim i ulici gdje radim psovali su galamu sa pozornice u četvratak i petak . Ili je gða Vita poodvojena ličnost pa kad se gleda o ogledalo vidi 100 VITA ili misli da vrijedi za nas 7000 koji ovdje živimo,kad piše "Mi Lošinjani" ?
Bio sam u Ateni 2 mjeseca,u Tunisu i više, i par tjedana u Turskoj .
Na Plaki u Ateni recimo ekvivalentu Lošinjske luke, ima na stotine lokala svaki sa svojom ,drugačijom glazbom koja ne smeta susjednom lokalu ,Grcima ne pada napamet da nasred Plake stave svoj pop sastav (sa zvučnicima za stadion) da galamom zagluši Plaku i glazbu ostalih lokala ,Grci toliko glupi nisu .
A gða VITA kojoj su izgleda Grčka : grk Zorba i sirtaki a Turska : Špice turskih sapunica ukoliko tako uskogrudno nastavi misliti teško da će do Grčke i Turske ikad stiči .
Nisam baš siguran da bi kad bi nekako skupila novce da do tamo i stigne ,bila sretna slušati u svojoj sobi iz gomila zvučnika galamu Grčkog ili Turskog pop sastava .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komentarpatriot 2012-07-11 04:06
Mi losinjani,smjes no mi je ,jer kad pogledam oko sebe ne vidim losinjane,ok nema veze,sto se tice glazbe i glazbenika sto su bolji to su tisi i sto su nikakvi ,losi to su glasniji,to vam je svaku vece u Katakombi ,unutra su samo neki sviraci koji toliko urlaju i nabijaju valjda da privuku turiste ,a turisti dodju vide i odu ,jer je toliko bucno i glasno da moraju bjezati.To je turizam koji se svodi na urlanje i galamu do jutra.Bravo samo tako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bukamiki 2012-07-11 04:24
Ja se divim tim ljudima koji stanuju oko 300 m oko Katakombe i podnose to urlanje i galamu ,te ljude treba nagraditi ,to su najbolji turisticki radnici,dozvolj avaju da se urla i urlice do jutra uz blagoslov Nevena i plavca koji su odusevljeni takvom svirkom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-07-11 10:14
Budimo pošteni pa priznajmo da sva ova deračina nije upućena niti se imalo sviða turistima. To je za lošinjsku mladost, odgojno zapuštenu i provincijalno isfrustriranu, koja misli da je zabava urlikanje, pijano teturanje ulicama, prevrtanje cvijetnjaka i kanti za smeće. I da, policajaca, koji su isto to samo u uniformi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SPVita 2012-07-11 15:43
SP kaže" A gða VITA kojoj su izgleda Grčka : grk Zorba i sirtaki a Turska : Špice turskih sapunica ukoliko tako uskogrudno nastavi misliti teško da će do Grčke i Turske ikad stiči .
Nisam baš siguran da bi kad bi nekako skupila novce da do tamo i stigne ,bila sretna slušati u svojoj sobi iz gomila zvučnika galamu Grčkog ili Turskog pop sastava"
Za tvoju informaciju nemam namjeru ići ni u Tursku ni u Grčku a ne zanimaju me ni turske sapunice ali sam rekla kad bi tamo bila da bi me zanimalo vidjeti i poslušati lokalane sastave, bilo pop, rok ili narodnu glazbu. Ne zanimaju me jeftine destinacije. Da su Grci bili pametni ne bi bankrotirali. A turska ponuda turizma u kavezu me niti ne zanima. Pitaš na koje se to Lošinjane odnosi? Na nas koji tu živimo, a i one koji veći dio godine provedu na Lošinju. Tebi je čini se važno ko je od kud i kad došao a uzimaš si za pravo govoriti u ime 7000 Lošinjana. Kad kažem mi Lošinjani dovoljno je dva da mogu reći mi. Tebe zanima koji smo to mi, jesmo albanci, bosanci, srbi, hercegovci, bošnjaci. Buka koju ti sastavi proizvode nije veća od motora prdavaca i kamiona auta zatim graðevinskih radova usred sezone. I u ostalom takva buka se može riješiti, to nije problem. Pokušaj sa svojim susjedima malo ljubaznije i s poštovanjem razgovarati pa će ti neke ideje uroditi plodom a ne pljuvati po ljudima otkud je tko došao i koliko je dugo na Lošinju i koje boje su mu krvna zrnca! Ja radim i kad idem spavati od umora bi mogla i na zvučniku spavat a ujutro me bude tri budilice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tojo 2012-07-11 16:59
Vita piše: Citat:
Buka koju ti sastavi proizvode nije veća od motora prdavaca i kamiona auta zatim graðevinskih radova usred sezone. I u ostalom takva buka se može riješiti, to nije problem. Pokušaj sa svojim susjedima malo ljubaznije i s poštovanjem razgovarati pa će ti neke ideje uroditi plodom
Buka koju ti sastavi prave i buka s terasa kafića sve do jutra daleko je jača od buke motora, auta i graðevinskih radova. A nesnosna je baš zato što je noćna kad ljudi trebaju san kako bi mogli raditi. A savjet da se o tome razgovara sa susjedima koji prave tu buku i to malo ljubaznije i s poštovanjem je budalaština bez premca. Onaj koji bi to pokušao može biti sretan kad ne bi dobio šakom po zubima od susjeda kriminalca. A to što bi ti mogla spavat i na zvučniku ni malo ne pomaže mojoj djeci koja plaču jer ne mogu spavati od divljačke buke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # VITA i galamaSP 2012-07-12 02:58
Ne brojim krvna zrnca .
Večeras je u gradu bilo 5 glazbi uživo : u Priku ,u Tritonui,Konobi ,klapa na pozornici i harmonikaš na Priku ,i sve to bez galame .niti jedna glazba nije nadjačavala drugu i na ulici se je moglo razgovarati .
To je turizam a i zabava ,da postoji mogučnost odabira .
Ako se nekom liže sladoled nek ga liže,ako se nekom razgovara neka razgovara ,ako je nekom do glazbe, ima ih 5 različitih pa neka bira .
A ne jednoumlje i silovanje na sav glas benda od prošlog četvrtka i petka (a i nedelje) .
Da se je svima slušao baš taj repertoar na sav glas pred pozornicom bi bilo bar 20 000 ljudi (turisti i Lošinjani) a ne vas stotinjak (ako i toliko ) .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Don Perignon 2012-07-13 00:39
Gariiiiii, ne mogu spavati. Budim se sutra u pol 5 i vozim kamion cijeli dan po otoku. Šta mi savjetuješ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # VITA i galamaSP 2012-07-13 03:32
isti sastav od prošlog četvrtka na pozornici u centru ,
repertoar primjereniji
svirali su puno tiše ,
bilo ih je puno ugodnije čuti
nikom nije falila ona razlika u decibelima

može se tiše na glavnoj pozornici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PrognozaZvukomjer 2012-07-13 08:37
Prognoza buke za vikend:
Grom i Pakao !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prognoza... 2012-07-13 17:56
Macaklini u Tritonu,
Galama zagarantirana
Ima čepića za uši u apoteci (kupio)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BukaDon Perignon 2012-07-14 04:06
Za Administratora ,zar i ti sine Brute......skid as moje pitanje........
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ugasili mikrofonemirotvorac 2012-07-15 22:24
McCartneyu i Springsteenu ugasili mikrofone

U Hyde Parku vrijedi odredba o zabrani buke nakon 22 sata, a Springsteenov je koncert već trajao pola sata dulje

Bruce Springsteen je morao u subotu navečer u tišini otići s pozornice u londonskome Hyde Parku jer mu je organizator isključio mikrofon, piše Guardian.

U Hyde Parku vrijedi odredba o zabrani buke nakon 22 sata, a Springsteenov je koncert već trajao pola sata dulje nego što je smio kad su gradske vlasti odlučile djelovati. Springsteen je na festivalu Hard Rock Calling u duetu s Paulom McCartneyem upravo bio izveo pjesmu Beatlesa I Saw Her Standing There i Twist and Shout kojom završava koncert, ali kad su Boss i Sir Paul htjeli zahvaliti publici, mikrofoni su im isključeni.

Springsteen je poznat po dugačkim koncertima i dotad je već svirao više od tri sata, plesao s djevojkama iz publike i ispunjavao glazbene želje. Jedan je obožavatelj na transparentu napisao na koliko je već koncerata, meðu ostalima i u Parizu i u Madridu, tražio razmjerno nepoznatu pjesmu Take 'Em As They Come. Kad ga je Springsteen ugledao, zahvalio mu je na "velikoj investiciji" i rekao: "Večeras, prijatelju, imaš sreću. Čut ćeš tu prokletu stvar".

Jednu je pjesmu s Bossom i E Street Bandom otpjevao John Fogerty iz Creedence Clearwater Revivala, a dvije i Tom Morello iz Rage Against The Machine. Nakon što je raspalio publiku hitovima poput Born In The USA i Because The Night, pozdravio je Paula McCartneya i s njime otpjevao hitove Beatlesa I Saw Her Standing There i Twist and Shout, ali dvojica slavnih pjevača nisu uspjela zahvaliti publici i s pozornice su otišli u tišini.

15.07.2012. 16:31:00

Link Text (metro-portal.hr/mccartneyu-i-springsteenu-ugasili-mikrofone/72628)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...ðizs 2012-07-15 22:27
lijepo vam je...svima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komentarwalter 2012-07-16 01:35
Vec drugi put pisem ali me Administrator brise.Hyde Park je jedno a Losinj je DRUGO ,dernjava ala muzika do jutra,sad do 03 dok se razidju dodje 04 ,uz blagoslov nasih gradskih oca ,sve je po Zakonu u samom centru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ima li pilota u avionu?mirotvorac 2012-07-16 10:35
u Hyde parku koji je velik 2,5 x 1,0 kilometara zabranjeno je urlati iza 22 sata, a na Lošinjskom trgu veličine 80 x 80 metara je dozvoljeno urlanje do ranih jutarnjih sati, što znači non-stop
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jaosiganama 2012-07-16 10:57
Mirotvorac, ti nemaš pojma. Pa valjda Gari, Kamalić, Ðurðica i Turkaljica znaju o turizmu više od tih seljačina u Londonu. Urlanje do ranih jutarnjih sati je brend Otoka vitalnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PeaceMaker 2012-07-16 11:20
Pokušaj brendiranja Lošinja kao Otoka Vitalnosti (štogod to značilo), svelo se na priču o 200 km šetnica i cjelonoćno urlanje od preko 100 dB koje odzvanja gradom. Naši turistički djelatnici funkcioniraju na nivou pubertetlije koji se ponaša po principu "gas do daske" ili nikako. Nije ni čudo da onda nekima treba security pred vratima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Apoksiomen 2012-07-16 12:17
Cjelonoćno urlanje koje odzvanja gradom do ranih jutarnjih sati samo je prva faza u torturi nad stanarima, njihovom djecom, pokojim zalutalim turistom koji je naivno mislio da će se na Lošinju odmarati. Nakon prve faze slijedi druga.

Kad prestane treštanje zvučnika, a vitalna pijana rulja se raziðe, nastane krakotrajno razdoblje mira i tišine u kojem okolne žrtve vitalnosti ugostitelja i njihovih klijenata mogu konačno zaspati. No ne za dugo. Nastupa treća faza terapije bukom.

Već u pet sati ujutro cijela luka počinje odzvanjati grmljavinom snažnih motora hidroglisera s Vele rive koji se zagrijavaju sve do šest sati kada isplovi uz silovito dodavanje gasa. Brujanje tih motora miješa se s bukom koju stvaraju komunalci kamionima za odvoz smeća i treskanjem kontejnerima, štropotanjem kamiona cisterne za pranje pločnika i bukom rotacionog ureðaja za pranje koji zvuči poput turbine mlaznog aviona. U isto vrijeme u ophodnji je i ono malo vozilo poput usisavača koje stvara nesnosnu buku.

Iz predočenog je očigledno da žitelji šireg središta grada, njihova djeca i eventualni gosti imaju za noćni odmor i spavanje u najboljem slučaju oko tri sata dnevno, što ne samo da nije dovoljno, već izaziva kroničnu neispavanost opasnu po zdravlje, rast i razvoj djece, koja drastično smanjuje radnu sposobnost zaposlenih, a vozače motornih vozila i njihovih suputnika dovodi u životnu opasnost (neispavanost vozača ima isti učinak na sposobnost vožnje kao i konzumacija alkohola).

Na pisanje ovog komentara odlučio sam se iz razloga što sam jutros čuo žalbe djelatnika hotela Apoksiomen izložene bijesu gostiju što zbog buke ne mogu spavati po cijelu noć.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Snimite bukuŽelimMiranŽivot 2012-07-17 10:57
Javljam se iz udruge ŽELIM MIRAN ŽIVOT. Naziv govori dovoljno - protiv BUKE uvijek i svuda.

Napravite video snimke tog užasa na glavnom trgu i pošaljite mi na mail

Primjer jedne cjelodnevne manifestacije u Novigradu u Istri

OVDJE (www.youtube.com/.../)

www.zmz.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # I ja želom miran život 2012-07-17 13:56
Ovaj užas na videu je snimak JEDNOdnevne manifestacije u Novigradu, a u Malom Lošinju su takve manifestacije SVAKOdnevne. Na linku je snimak središta grada u subotu 14.7.2012. oko 5 i pol sati, kad ljudi koji imaju slobodan vikend žele odmoriti i odspavati, a zbog dernečenja po birtijskim terasama i dernjave pijanaca nisu mogli oka sklopiti do 2 ili 3 sata iza ponoći.

KLIKNI OVDJE (www.youtube.com/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ŽelimMiranŽivot 2012-07-17 14:37
Ima još jedan video o Novigradu...

Kod njih su stalno "manifestacije" , a kafići na glavnom trgu plaćaju band ??? da svira skoro svaki dan na trgu. Postoji još kafić ispod zidina koji ruši sve rekorde u proizvodnji buke.

www.youtube.com/.../ (www.youtube.com/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vito 2012-07-17 16:02
Ovakav "promotivni materijal" bi trebalo izraditi i za Lošinj. Pa i kod nas crkva u rano jutro budi one koji su tek zaspali nakon noćnog derneka.

A dobar je i komentar uz video:

Buka djeluje stresogeno na organizam. Cijelo ljeto, SVAKI DAN biti pod stresom zbog buke iz okolnihÿ kafića i čestih bučnih manifestacija je štetno za zdravlje stanara. Oni su buci izloženi SVAKI dan. Gosti doðu na dan-dva, izludiraju se i odu. Nakon njih doðu novi koji opet čine isto, a stanari su ti koji su uvijek tu i koji su prisiljeni trpiti buku.

Turizam se treba razvijati, ali ne na zdravlju graðana - to nije ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # galamaSP 2012-07-20 01:15
Evo Vana ima koncert na trgu,
i svira upola tiše od Macaklina i bar triput od onih svirača od prošlih četvrtaka i petka,ne siluje nikog,pričati se da ,šetati takoðer,
ako Vana može svirati sa mjerom onda bi i drugi koji Vana nisu valjda trebali ili bar mogli
svirati tiše,sa razumjevanjem za turiste kojima do prežvakane i tisuču puta več odslušane galame i nije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-07-20 15:01
Ova galama i nema za ciljanu publiku turiste. Pa pogledajte strukturu konzumenata te deračine! To su lošinjski klinci, koje netko uči da je to zabava. Da bi koncept mogli prenositi s koljena na koljeno :-). I za lošinjane kojima je to početak predizborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sator i dernjakJoso 2012-07-24 02:40
Imamo sator u centru bez minimalnih higijenskih uvijeta ,nema vode,nema masine za case,nema WC za muske i zenske,nema WC za personal pa ipak radi ,e to se moze samo na Losinju.DERNJAK je u gradu svaki dan sve jaci BUKA nesnosna dok neko ne prolupa.Zivi bili pa vidjeli !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dvostruki kriteriji za svePantigana 2012-07-24 11:15
A za to vrijeme dok ljudi iz šatora pišaju po okolnim ulicama ili stišču da se ne popišaju u gaće, sanitarna inspektorica obilazi ugostiteljske objekte i trgovine tražeći pukotinu na lavandinu kako bi mogla dati primjedbu da se "nedostaci" uklone u protivnom odrapi kaznu. O tržišnom inspektoru i njegovom provoðenju pravde ni neću trošiti riječi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # R.I.P. Mali LošinjDora 2012-07-24 14:02
Evo dragi moji uputili su me da se ovde potužim.

Naime, dolazim iz Srbije, Beograda, i ovde letujem dugi niz godina. U povesti svog letovanja na ovom divnom otoku (bar što se prirode tice) nisam upamtila jadniju i goru sezonu od ove. Inace sam novinarka, i kao takva, putujem svuda po Europi i nigde, ali nigde nisam doživela da se muzika mora gasiti u 00:00 ili još bolje u 23:30. Pogotovo ne negde gde sezona traje 2-3 meseca.

Ali, naravno, sami ste si krivi za to. Upravo ste izgubili mene kao izuzetno dobrog gosta (jer uvek kad doðem ja tu i trošim, i trošila bi još više da imam na šta i gde) a i dosta mojih drugova i drugarica koji su ovo leto došli samnom.

Sada begam negde gde ima života, a Vama dragi moji, neka Bog pomogne.

R.I.P. Mali Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ma daj Dorabtanko 2012-07-24 14:28
Bre Dora, ti očito nisi navratila u centar, gdje sve trešti i ljudi se zabavljaju do jutra.
Ti si sigurno odsjela u našim hotelima "vitalnosti" gdje je sve podreðeno gostima koji su došli da umru.
U centar Dora, u centar, tu se zabavlja.
Čudno, bre Dora, ako već dolaziš dugi niz godina da si tek sada uočila eutanaziju koja traje u ovom gradu i na ovim otocima.
Bre, pa to traje od kada ste se vi iskracali još tamo negdje od 1945 !!!
R.I.P. tebi !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2012-07-24 15:02
nije povest, nego istorija, bre

kad lažeš, laži tako da te ne ulove :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..pusmipuli 2012-07-24 16:50
Ma to je garant komentar jednog drugara ugostitelja s naseg otoka koji se od srpskog sjeca samo rijeci "bre". Steta sto smo te izgubili kao gosta...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # šatorVertiga 2012-07-25 14:15
Šator na trgu - ruglo, katastrofa, ali očito neki sve mogu kao i uvijek
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # R.I.P. DoraGuest 2012-07-25 16:40
Srbi ne govore Europa nego Evropa ,Dora jako slab pokušaj i još k tomu si namljela hrpu gluposti.Očigle dno iza nicka Dora stoji neki od lokalnih birtijaša sa preglasnim cajkama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kontenjeriVertiga 2012-07-25 16:51
doðeš s posla polumrtav i onda legneš da malo odmoriš,taman počneš tonut u san, kad počnu vući smrdljive kontenjere,svak i dan u drugo vrijeme, pa dajte ljudi vucite ih u 17 kad se ljudi poslije posla malo odmore
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Može i ne glasnoSP 2012-07-26 01:33
Neznam tko večeras svira na trgu ,ljudi znaju posao ,vrlo dobar zvuk,vrlo korektna svirka, i sviraju ne glasno ,ugodno ih je slušati ..ljudi šeču .razgovaraju ,
još jedan dokaz da se može svirati na trgu i ne galamiti pritom ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # slonlk 2012-08-11 00:14
Jeli ovom basisti od ovih bitlesa na trgu stvarno slon prdnuo u uho , trese mi se pod a u prizemlju sam i dosta daleko od trga,
hoće li to oni još dugo svaki četvrtak i petak ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # slusajkasko 2013-10-29 14:17
to se bune ljudi koji nemaju socjalni zivot i kojima sve smeta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju biti objavljeni najmanje 7 dana prije sljedeće sjednice. Znači, ništa još najmanje 7 dana, a posljednja redovna sjednica GV je održana još 14. prosinca 2023.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства, которые не только предоставят надежную охрану от заморозков, но и подарят вашему собственности трендовый вид. Мы эксплуатируем с новейшими компонентами, ассигнуруя ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  Mrmo 22.02.2024 08:51
  ......
  Danas je 14 dana od izvanredne sjednice gradskog vijeća, a pozivi za redovnu sjednicu moraju ...
   
 • Dobro upravljanje gradom

  ppu-prof_Pr 22.02.2024 08:48
  Утепление и штукатурка дома снаружи цена
  Наша бригада профессиональны х исполнителей готова предлагать вам актуальные средства ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnoj sjednici za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...